בעקבות שרשורו המדהים של גלגל ענק...ammyy admin

קישור לשירשור.- 

מן הסתם היה שרשור כזה בעבר, - לקראת נישואין וזוגיות

שאלתי היא כזאת - 

(מצטער מראש אם אני טיפה בוטה, פשוט ככה אנשים יענו אחרת..) 

אם הייתן יודעות על הגבר שלכן.

שבעבר היה  מחליף בחורות כמו גרביים. כלומר - גרושות, אחיות, אמא ובת, רוסיות (שחלקן גויות..) וכ'ו.. 

ולאחר כמה זמן חזר בתשובה מהכל. לא בקשר עם אף אחת. נהיה צדיק.. 

הייתן פוסלות?.. 

וכן אם לא הייתן יודעות היה עדיף? 

תודה לעונות.. 

(: 

בכנות?הלליש
לא.
^^^אביגיל.
אבל זה עוד יותר גרוע אם הוא לא מספר
^^^הייזל
ואני אדע את זה, גם אם לא יספר לי בעצמו.
כיצד?הלליש
אינטואיציה חזקה.הייזל
וכמובן בירורים בעקבותיה. (זו תשובה לא מספקת אולי, אבל היא אמתית... אני לומדת לסמוך על עצמי - או על ה', אם תרצי, שיכוון אותי - בנושא.)
אם כברammyy admin

תדעי שהיה עם כמה, 

אבל שחגג קשה לזהות. 

ואם בכל זאת יש לך דרך נשמח לדעת.. (: 

...ammyy admin

ורשום מאורסת. 

אז שיהיה במזל.. 

(: 

תודה רבה!אביגיל.
רק עכשיו ראיתי את נטסח השאלה.. העייפות... לא הייתי מסכימה..הלליש
נראליammyy admin

עכשיו הייזל ואביגיל מתבאסות על ה ^^  

הייתי פןסלת. היה דוחה אןתי.אנונימית1111
ועםמזאת אשריו. כל הכבוד לו!
למה פוסלת?(:ammyy admin
כי תארת טיפוס דוחה חסר גבולות.. לא יודעת אםנקיים כזה.אנונימית1111
דוחה,ammyy admin

גם לאחר חזרתו בתשובה? 

(: 

כזה שהיה עם אם והבת שלה, גויות, אחיות ?כן.אנונימית1111
אבל טוב מאוד שחזר בתשובה
אמא ובת?!יש לך את זה ביותר דפוק?!מה המהות
סליחה אבל הצגת את הטיפוס כממש מופקר.מה המהות
נכון. מה זה אמא ובת, אחיות?ארץטרופיתיפה
זה אפילו בצחוק לא נקרא 'חגג'
יש כאלה שזה לא ממש מפריע להם מה הקשר.....את פניך אבקש
אצל החילונים זה לא ממש משנה מי זו מי...
העיקר שיהיה טוב.
זה יכול להיות דפוק,
זה יכול להיות מופקר....
אבל בהחלט זה יכול להיות. זה קורה בעיקר בטלויזיה אבל זה יכול להיות...
איזו מין הכללה זו? "אצל החילונים"פיגי
אין חילונים עם מוסר טיבעי?!
לא הכל קביל אצל החילונים.
נכוןאת פניך אבקש
אבל אצלם זה יותר נפוץ
גם אצל דתיים זה קיים רק שמסתירים את זה...8668
סליחה?ברקת
אני מבינה שאת ממש בקיאה מה קורה אצל החילונים ולא רק מסטיגמות ששמעת נכון?
אולי...את פניך אבקש
קודם כל, יש את זה בטלויזיה, לצערי, ולדעתי זה קצת משקף את המציאות.
אני לא אומרת חלילה שכולם ככה, אלא שזה קורה יותר מאצל הדתיים.
טלוויזיהברקת
את רצינית? משם יש לך חוויות על החיים החילונים? לפי ההיגיון שלך אז גם מהטלוויזיה אני יכולה גם ללמוד על החיים החרדים. ואת לא יודעת כמה דברים מוסתרים יש אצל הדתיים.
אויש נואת פניך אבקש
ולשאלתך, אני מודעת למה שקורה אצל החילונים.
יש לי את המקורות שלי.
נניחברקת
אבל זה לא סיבה ככה להתבטא ולצאת בהצהרות
מכירה אישי? (:ammyy admin

כןאת פניך אבקש
לאו דווקא שעשו את זה, אלא שאלתי אם יש לזה ביסוס, ובהחלט אמרו לי שיתכן מאוד.

זה כמו אצל החרדים, החילוניים לא מכירים כ"כ מה הולך שם, הדתיים פחות או יותר כן. כי יש איזהשהוא קשר, מישהו שמחבר ויודע.

וכמו שאמרתי קודם, מספיקים ל"ע שני אנשים חילוניים שעושים את זה, ואחד דתי, כדי להוכיח שעל פי רוב אצל החילוניים זה יותר נפוץ.
אז מהברקת
אני גם יכולה להביא לך משכונה דתית /חרדית מקרים כאלה.
אני לצורך העניין גדלתי בשכונה חרדית ואת לא יודעת כמה דברים לא מדברים עליהם.

לגבי הפיסקא האחרונה שלך זה ממש לא מדד.
וואו, מה את בת 3?!ארץטרופיתיפה
את באמת מאמינה בזה?
בחיים לא ראיתי מישהו שיצא עם אמא ובת או עם אחיות, באיזה סרט את חיה?
ממש הוצאת דיבה על ציבור
זו שאלה תיאורתית..לא?אנונימית1111
אולי לא ראית נשמה,את פניך אבקש
אבל זה לא אומר שזה לא קיים.
אני מצטערת אם הוצאתי דיבה, אבל אני באמת חושבת שדבר כזה, עם כמה חמור שזה יהיה, עלול להיות קיים.
וכן, יצא לי לדבר עם חוזרים בתשובה, וכשהיצר ממש ממש חזק, אז אתה רוצה למצוא את זה.

ואני מתנצלת שוב על מה שאמרתי אם מישהו נפגע, יש המון חוזרים בתשובה שאני מכירה ואוהבת אותם מאוד,
בכלל לא דיברו על לצאת.ammyy admin

אלא רק להתעסק. 

אחיות זה נפוץ מאוד (לצערנו.)בפרט שמסטולות. 

אמא ובת גם קיים אבל פחות.

מסטולים.את פניך אבקש
מעולם לא שמעתי על גילוי עריות כתופעה באף ציבור,במיוחד לאשואף לאור

במיוחד לא במידה של "נפוץ מאד",זה דבר תת תרבותי שרוב האדם לא מעלה בכלל על הדעת,מכיוון שאין שום נתונים כאלו כדאי שלא להשתמש במושגים של גדלים בכלל,בטח ובטח שלא במושג נפוץ מאד.. !..

חבל ששם של איזה ציבור יקשר עם הדברים האלו,לא הציבור החילוני ובטח שלא בעלי תשובה,גם אם מישהו נכשל בדבר גדול כזה עליו לעשות תשובה ולערוך תיקון משמעותי,כמו כל דבר שקיים,אבל בטח שזה לא מאפיין את רוב האדם

זה לא גילוי עריות במובנו המקובל בציבור,יזהר

כל עוד הוא לא נשוי לאף אחת מהן.

הוא דיבר על קרובי משפחה מדרגה א'שואף לאור

לא חושבתאת פניך אבקש
הוא התכוון שבחור אחד נמצא פעם עם מישהי, ופעם עם אחותה.
פעם עם מישהי ופעם עם אמא שלה.
זה לא גיליי עריות...
פירשתי את זה עוד גרוע יותר.. סליחהשואף לאור

האמת שלא.ammyy admin

אמנםammyy admin

זה נפוץ אבל לא מאוד. 

זה פשוט קיים במגזר מסויים והלוואי שזה בכלל לא היה קיים.. 

ואגב - כמה שזה נראה עוון גדול. 

לשון הרע הוא בהרבה יותר גדול ובקושי נזהרים בו. 

על זה צריך יותר להצטער.. 

(: 

כשחוזרים בתשובה אז יש כמה הנחיות הלכתיות בעניין.הלוי
אחד הדברים שצריך לעשות זה וידוי. עכשיו יש שני סוגים של וידוי.

סוג הוידוי הראשון- וידוי שראוי וצריך לתוודות בפני ה' ואדם על מה שהוא עשה. לדוגמה אדם שפגע באדם אחר והוא צריך להתוודות בפני אותו אדם ולבקש את סליחתו.

סוג הוידוי השני- להתוודות אך ורק בפני ה'. כי יש דברים שראוי שבני אדם לא ידעו, כי הם עלולים לגרום לנזק ולחילול ה'. ולכן יש דברים שההלכה מנחה את האדם להתוודות על כך רק בפני ה' אבל לא לספר לאף אדם.
לדוגמה הנושא הנ"ל של השרשור, כי רוב האנשים לא יודעים לקבל חזרה בשובה בנושאים כאלו ובגלל זה, זה רק עלול לגרום לבעיות, נזק וחילול ה'.
לכן, אם אדם חזר בתשובה ועזב לגמרי את הדרך הקודמת שהלך בה, אז שיתוודה על כך בפני ה' אבל לא יספר על דברים אלו לאיש.
ואלו שכן יודעים את חטאי עברו של אותו אדם ויודעים גם שחזר בתשובה שלמה, ראוי שיבלמו את פיהם ולא יספרו דבר על חטאי עברו לאיש, כי סיפור דברים אלה הם בגדר לשון הרע וחילול ה'.
אתה צודק. אני חוזרת בי.הייזל
אם הוא חזר בתשובה שלמה, מי אני שלא אקבל זאת? עניתי מקודם בלי לתת דעתי על כך שעכשיו הכול-הכול מאחוריו.
תודה, הלוי.
ועכשיו השאלהאת פניך אבקש
הוא צריך לספר על זה,
לדעתך?

בכלל כל אדם שעשה תשובה....
יש בסיסammyy admin

בשלום בית .(אמנם זה לא בדיוק אותו הדבר אבל בכל זאת..) 

שאם קרה לל משהו רע שאתה מגיע הבית. אל תספר מילה לאשה, 

כי ככה יורת השמחה בבית. וכי אם האשה תדע שהבעל שלה הספיד כך וכך כסף /

שקיבל איזה קנס, יכולה לעשות עם זה משהו חוץ מלהצטער? לא.. 

לכן לא מספרים. אז גם כאן מה שלא יודעים לא כואב. 

השאלה אם יהיה קל לחיות עם זה.. (: 

אממ להפסיד כסף זה... מאוווד שונהשירה ישנה חדשה

לעומת שהיא לא תדע על העבר שלו?! כשהיא הולכת אולי להתחתן איתו.

אז נהפוך את השאלה-

היית מוכן לצאת עם מישהי שהייתה בליינית, עם מלא בנים, לא מדברת על קשרים רגילים של החברה החילונית,

אלא ממש התפרעה, בלי גבולות עצמיים? ושגם לא תדע על זה?

אני לא אומרת לספר הכל ולפרט אבל בכללי, תשמעי עשיתי הרבה שטויות, באמת דברים שאני מתבייש עליהם, אם הקשר מתקדם, הרי הם הולכים להיות זוג, להקים בית ביחד, להכיר אחד את השניה הכי טוב ולתמוך.. זה הוגן כלפיה וזה גם יכול להיות חיזוק בשבילו שלא ימעד ושתכיל את הקושי העצמי שאולי יהיה לו מהזכרונות.

אממ..ammyy admin

שאני יגיע לדרגה של יהושע אז ברור..  

וברצינות - 

כמו שאמרו כאן יש הבדל בין בנים לבנות. 

לא הוגן זה נכון. אבל זאת המציאות. 

וכמה שזה יכול להיות הוגן כלפיה. (וכן ראוי מצד מוסריות של בן אדם.)

מצד שני - לא בטוח שזה יותר יעזור מאשר יגרע.. 

^^חמודה את..ammyy admin

אז ש-ה' יקבל אותושירה ישנה חדשה

וגם אני.. בתור אדם מישראל. אבל לא בתור בעל! אני אף פעם לא יודעת מה יהיה אבל לכתחילה זה ברור לי .

אפילו שהוא חזר בתשובה, מאוד מעריכה וכו' אבל, הוא היה מחליף כמו גרביים, אחיות, אמא ובת??!

גם רוב החילונים לא היו חיים חיים כאלה.. היתה לו התנהלות כזאת ולא מקרה חד פעמי, זה מעיד לענ"ד על מקום נמוך בנפש, שבאופן אישי מרתיע אותי.. מאוד.. אם אותך לא אז בכיף.

אני לא שוללת את העובדה שחזר בתשובה ועכשיו הרצון שלו מכוון לטוב. אבל זה בסיסי גם בכבוד עצמי, כבוד הבריות (הנשים) ודרך ארץ.

נכון מאדאני77

עדיין,לי היה מפריע לקשור את גורלי עם אדם שעבר דברים כאלו.הלליש
ואני חושבת שזה פרט בסיסי שחשוב לדעת אותו לפני.
החכמתני הלוי, תודה. (:ammyy admin

לא מספרים פרטי פרטיםפיגי
הבחורה יודעת שהבחור חזר בתשובה. היא מניחה שכשלא היה דתי עשה דברים שלא מתאימים.
הייתי יוצאת, לא הייתי מעוניינת לדעת על עברו ומה שכן צריך לספר אז רק בכלליות.
פרטי פרטים של מה עשה עם מי וכמה ממש לא רלוונטי לגביי כל עוד הוא באמת חזר בתשובה שלימה ואת זה בודקים לפי מידות והתנהגות בבירורים ובמהלך בפגישות.
זה נכון גם לגבי בחורה פרוצה לגמרי שחזרה בתשובה?אנונימית1111
עבר עריכה על ידי אנונימית1111 בתאריך א' בחשון תשע"ו 09:50
לא נראה לי משום מה שהיו מתייחסים בכזו סלחנות..( כזו שעבדה בזה או הייתה כזו חינם אין כסף.. מה שתיארו בפתיחה דומה ..)
אנחנו בנ"א ולא אלוקים ..מי שיצליח להתגבר על דבר כזה. . אני לגמרי מורידה בפניו את הכובע .
זה בעייתי שלא מתייחסים באותה צורה לבחורהפיגי
זה עצוב ומזעזע.
אני כן מתייחסת/מסתכלת בצורה הזו גם על בחורה.
בן אדם שחזר בתשובה, חזר בתשובה נקודה.
אם את מתחברת לדברים שאת כותבת באמת.. אשרייך לגמרי!!אנונימית1111
אני לא ברמה הזו..אפילו לא קרוב..
אני אעריך מאוד ואכבד מאוד..אבל מרחוק!
נראה לי שלכל אחד מאתנו יש איזשהו גבול.הייזל
פושעים הם מחוץ לתחום מבחינתי. לא מעניין אותי אם אנס או רוצח חזרו בתשובה שלמה, הם לא רלוונטיים לי, לאחיות שלי ולחברות שלי. לעומת זאת, מישהו שקצת "התפרפר" בשנות התיכון, ואח"כ תפס את עצמו בישיבה/צבא והתיישר לחלוטין - לא כל כך אכפת לי היום אם בגיל 16 הוא נתן יד לחברה שלו...
אנונימית, למה את חושבת שיש הבדל בין גברים לנשים?
נשים הן יותר סלחניותאת פניך אבקש
גברים לא מסוגלים לחשוב שהאישה שלהן הייתה עם מישהו אחר. ויש מצב שיהיו גם יוצאי דופן
לנשים זה לא אכפת. יש כאלה שכן, אל לרוב נשים הן יותר סלחניות...
סליחה..גם אני לא מסוגלת לחשוב שהאיש שלי היה עם אחרת..איכס!!אנונימית1111
ומהבנות אני מבקשת..האמירה הזו וצורת החשיבה הזו נותנת לגיטימציה..קצת כבוד נשי. אני בטוחה שרוב הנשים בדעה שלי!
רוב הנשים בדעה שלך?יזהר

לכי תשאלי כאלו שהתחתנו עם גרוש/אלמן.

והם מיעוט ..אנונימית1111
הן מיעוט בפועל.יזהר

אבל לא עלייך ולא על אף אחת, אם תשאלי כל אשה מה היא הייתה עושה בתור גרושה/אלמנה/רווקה מבוגרת, שיודעת שאין לה כמעט אופציות שהם לא גרוש/אלמן מה היא הייתה עושה, היית מגלה שאת במיעוט מזהיר במיוחד.

ולגרוש/אלמן/רווק מבוגר?הייזל
אני באמת לא מבינה מאיפה החלוקה המגדרית הזאת.
גרוש אטרקטיבי יותר מגרושה? באיזה עולם בדיוק?
עזבי אותם, הבנים האלה חיים בסרט..אנונימית1111
מותר לך לרדת מהעץ בצורה יותר מכובדת ומכבדת.יזהר

אני אמרתי דבר כזה?יזהר

פשוט התייחסתי לטענת האנונימית שרוב הנשים בדעה שלה, שאומרת שלילה על הסף של כל מי שהיה עם אשה אחרת.

שים לב לאן נושבת הרוח של דברי רוב הבנות כאן.הייזל
היא צודקת. כל אחת רוצה להיות יחידה-יחידה בראשו ובלבו של האיש שלה (ממש כמו שכל אחד רוצה עם האישה שלו).
להתייחס ספציפית לכך שמותר לגבר להתחתן עם שתי נשים ולאישה מותר להתחתן רק עם גבר אחד? להבדלים המובנים בין נפש הגבר לנפש האישה? לחרם-דרבינו-גרשום? בכיף, יש לי הרבה מה לומר. רק קח בחשבון שכשיש אג'נדה ברורה אפשר לרתום לטובתה כל דבר, אז נפנוף בסיסמאות ובקלישאות לא מרשים אותי...
(האמת? השרשורפלצת הזה מעציב אותי. @ammyy admin )
אז את טוענת שלא יתכנו כל הבדלים בין גברים לנשים בשום צורה?יזהר

איך הגעת לזה?פסידונית

זה ממש לא מה שהיא אמרה.

חח..ammyy admin

לפני שפתחתי אותו חששתי אולי ידווחו עליו או יגידו לי לדווח. 

ו- וואלה אני רואה זה נושא ממש חם כאן.. (להפתעתי.. ) 

אפילו עוד לא יצא לי לקרוא תגובות של החבר'ה כאן.. 

(: 

א"א לקבוע ע"ס השערה של תשןבה שהיית מקבל אילו שאלת נשיםאנונימית1111
שאלה תיאורתית באילוצים מסויימים ( של אלמנות / גירושין או רווקוץ מאוחרת וכו ) ולפי זה לקבוע שלרוב הייתה עמדה שונה.
אם חלילה הייתי במצב הזה יכול מאוד להיות שהייתה לי עמדה אחרת. אז מה?
עם כל הכבוד, גרוש/אלמן זה משהו שונה מאוד מהמקרה המתואר!!!על הדרך

במקרה המתואר הבן אדם עשה את כל הדברים האלה מרצונו, ובידיעה ברורה שהוא עושה מה שבא לו.

אלמן או גרוש זה אילוצי החיים, זה דברים שלרוב אינם בשליטה ועל כן ההתייחסות אליהם שונה מההתייחסות לאדם שבאמת מתסכל על בנות כמו על גרביים.

אלמן וגרוש לא קשור למקרה של השאלהשירה ישנה חדשה

זה מנסיבות החיים לא מהתפרעות..

ורוב האנשים שהתגרשו או התאלמנו מתחתנים עם אותו סטטוס, ויש גם מעט שלא, וזה משני המינים..

^^^ מאוד!! תפיסת עולם שנוחה מאוד למי שנמצא בצד "הנכון"שירה ישנה חדשה

את השאלה הזו תפני לגברים שפה..אני ב-ט-ו-ח-ה שאצלם זה לא היהאנונימית1111
עובר בקלילות כמו אצל חלק מהבנןת שפה..
לדעתי אצל בחורה זה טיפ טיפה יותר חמור..כי אישה אמורה להיות קרובה יותר למושג הצניעות .
אני לא יכול לדבר בשמם של כלל הגברים,הלוי
אבל אני החלטתי בכיתה ט' שאני הייתי יוצא עם מישהי "שהייתה" עם גבר/גברים אחרים, אם היא עשתה תשובה שלמה. כי מה תשובה שווה אם לא מוכנים לסלוח ולתת הזדמנות שנייה?!
כל הכבוד לך! הסיכוי שיש הרבה דוסים כאלה נמוך..אנונימית1111
לבעל תשובה קל יותר אולי לקבל בעלת תשובה וגם אז יש הרבה מאוד שירצו רק "שמורה", בעלת תשובה בודאות תקבל בעל תשובה.( בעלי תשובה בענין "הזה" דווקא).
אגב, כשאני מדבר על חוזרים בתשובה,הלוי
אני מתכוון לחוזרים בתשובה במובן של חזרה בתשובה מכל היבט שהוא, גם דתיים ולא רק למובן של חוזרים בתשובה בקטע של חילונים או דתלש"ים ששבו לדרך התורה.
אל תהיי בטוחהאת פניך אבקש
יש כאלה שלא מפריע להם.
זה יכול להיות מאוד מעצבןג'ינג'י

אבל התורה מתייחסת לזה אחרת

לביצוע המעשה אני מבינהפיגי
להתייחס לבחורה בצורה שונה בגלל שבעברה לא שמרה תורה ומצוות ועכשיו חזרה בתשובה שלימה לא נשמע לי.
וודאי שצריך להתייחס יפה וכל הכבוד להג'ינג'י

אבל התורה נתנה פחות ערך לבחורה שהיא לא בתולה.

עם כל הצער שבעניין התורה לא נתנה הבדל אם היא חזרה בתשובה או לא.

קשה המושג" פחות ערך". נכון שבחורה שחטאהאנונימית1111
נותר רושם בגופה. אבל מבחינת הערך שלה- אם היא חזרה בתשובה שלימה מאהבה.. כמו שכתבו פה , זדונות נהפכים לזכויות והיא נשארת בטהרתה. מבחינת הלכתית יש לזה משמעויות אבל זה לא פוגם בערכה.
זה לא קשור לשאלה אם היא חטאהתרחיב לבי

כיוון שהפורום מעורב - לא נראה לי שייך לפרט הרבה.

זה נכון גם אם היא לא חטאה כלל, וזה קרה לה בעל כרחה.

אני מניח שפחות בחורים ירצו בחורה שעברה אונס,

גם אם אליהו הנביא יאמר להם שאין לה טראומה.

יש בזה המון מרכיבים, שלא בהכרח קשורים לתשובה.

המון מרכיבים = ראיה שוביניסטית פרימיטיבית של גברים על נשים.פיגי
אז לתורה יש ראיה שוביניסטית פרימטיביתג'ינג'י

איזה מן דתיה את

זה דוקא מובן מאודינקי

האדם מורכב מגוף ונפש, והשנים משפעים זה על זה.

כאשר איש ואשה מתחברים גופנית, גם הנשפות והנשמות שלהם מתחברים. וחיבור נפשי ונשמתי, מעצם טיבו וטבעו, הוא נצחי!

רואים את זה בהרבה מקומות. וראו למשל ברש"י בפרשת וישב, להיות עמה בעולם הבא. "קשורה עמו ככלב".

כלומר, הנאנסת קשורה נפשית ורוחנית לאונס.

הלא זוהי בעצם החומרה היתרה שבאונס, לעומת כל תקיפה גופנית אחרת.

ולכן אישה בעולה פחות אטרקטיבית, כי היא לא יכולה להיקשר לבעלה באופן מלא ומושלם כמו בתולה.

כמובן שזהו רק שיקול אחד, ויתכן שיש לה יתרונות אחרים שמפצים על החיסרון הזה. אבל זה בהחלט חיסרון, כמו אישה גרושה, גם אם הגירושין הם לגמרי באשמת הבעל.

בשורות טובות.

ואיש שחבר לאישה אחרת - גם פחות אטרקטיבי?מעט מן המעט

מה גם שאצל איש לרוב מדובר במעשה מרצון, סיבה עוד יותר רצינית להניח שהיה אצלו גם חיבור נפשי, בלי ללכת רחוק לחיבורים מיסטיים וקבליים שנוצרים בין אנס לנאנסת, שאין להם שריד נראה לעין נורמטיבית.

ודאי שזה כך גם לגבי גבריםינקי

גבר גרוש לא פחות אטרקטיבי מרווק, גם אם ברור שהגירושין לגמרי באשמת האישה?!

אלא שלגבי נשים זה חזק יותר. כי האיש הוא בסך הכל משפיע, ולכן גם יכול בעיקרון לשאת שתי נשים. אבל האישה היא הכלי, וקשר נפשי עם גבר אחר יותר מפריע לקשר.

אני רק מאחלת לשלושתיכם-הלליש
כלומר,למי שתינשא לכם,שהיא לא תחווה שום פגיעה בגופה.

הלוואי.
אחי, רד למציאות.הלוי
שכחת לציין שיש דרך להתגבר על זה (או שפשוט לא למדת את העניין לעומקו כמו שצריך), יש לנו בחירה חופשית ובה אפשר להשתמש כדי להתעלות על הנזקים הרוחניים האלו, באמצעות קבלה (לא במובן הקבלי) ומעשים.
ודאי שאפשר להתגבר על זה, אבל משהו נשאר.ינקי

אפשר להתגבר ולפצות על כל מיני בעיות, כמו שכתבתי גם בענין הזה.

אבל ברור שעדיף מי שמגיעה חפה מסיבוכים כאלה.

החומרה היתירה באונס היא בגלל שהוא הושווה לרצח.איל אחר

כל מה שכתבת על קשר נשמתי ונצחי הוא לא רלוונטי לעניין, אם הוא בכלל נכון.

הבדל ממוני בכתובה לא הופך בעולה לפחותת ערך עצמי. לא מדובר בכלל בערך שלה כאדם או במידת היותה מוצלחת יותר לזוגיות.  

כל חוויה שאתה חווה בעוה"ז היא לא נצחית, חוץ ממה שאתה לוקח אתך לעולם הבא.

רק ברחת מהשאלהינקי
עבר עריכה על ידי ינקי בתאריך ב' בחשון תשע"ו 08:26
עבר עריכה על ידי ינקי בתאריך ב' בחשון תשע"ו 08:23

מדוע אונס הושווה לרצח?

השוני בכתובה נובע מכך שהיא מבוקשת פחות כאשה. מהטעם המבואר, שחלק ממנה כבר נקשר למישהו אחר.

כל מעשה גופני שלנו הוא נצחי, בהיותו משפיע על הנשמה - שכל מהותה נצחית.

זה כמובן לא אומר שאי אפשר לתקן.

אפשר גם לתקן אבר שבור בגוף. אבל אפילו בזה כל אחד היה מעדיף אבר שמעולם לא נשבר ועור חלק ללא צלקות - למרות שעור מצולק חזק יותר מעור שמעולם לא נפצע.

בשורות טובות.

לאט לאט...איל אחר

הקשר בין הגוף והנפש הוא בכל מעשה שהאדם עושה, מדוע כשמדובר באונס נחרץ גורלה של הנאנסת להיקשר לאנס ככלב עד לחיי העולם הבא?

התורה מנמקת מדוע זה הושווה לרצח: "כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה: כי בשדה מצאה צעקה הנערה המאורשה ואין מושיע לה:"

נכון, השוני בכתובה הוא בגלל שמסיבות סובייקטיביות אנושיות הורע מעמדה בשוק הפנויות. היא אכן איבדה משהו כתוצאה מהמעשה שנעשה בעל כורחה. יש נזק נפשי. ה' לא מצא לנכון במקרה הזה להתערב נגד הלוך נפשו של האדם, אבל אין זה בגלל שערכה הפוטנציאלי כרעייה נפגם

ריבוי נשים לא נאסר. גם כאן התורה לא התערבה נגד היצר. אין זה אומר שזה רצוי לכתחילה, שהרי מרבה נשים מרבה כשפים.

לא מובןינקי

כי כאשר יקום וכו' זו סיבה לא להעניש אותה. זה בכלל לא נימוק לכך שאונס הושווה לרצח.

אני נתתי הסבר מושלם לכך. [כמובן שכל הסבר למצוות התורה הוא תמיד חלקי, אבל כשלעצמו זה הסבר מושלם.]

הבעילה יוצרת קשר נפשי ורחני. זהו חוק טבע. השאלה מדוע זה קרה לה בהחלט מעניינת, אך איננה רלוונטית לדיון שלנו.

משום מה קשה לך לקבל אותו.

כנ"ל לגבי הסיבה שנאנסת מבוקשת פחות כאישה. אתה מודה שיש נזק נפשי. אני טוען שיש גם נזק רוחני ונשמתי. לא נזק שאי אפשר לתקן, אבל בהחלט נזק.

זהו הנימוק למה אונס הושווה לרצח. לפחות לפי פשוטו.איל אחר

ההשוואה לרצח נדרשה גם לעניין אחר: אין מתרפאים בעריות אפילו במקום סכנה, כדרך שלא מצילים אדם בנפש חברו. 

גם העונש של הבועל הוא בהתאם להשוואה זו.

יש לי רק נעלם אחד בהסבר שלך: מהיכן הביטוי "קשורה עמו ככלב"? 

הביטוי קשורה עמו ככלב מופיע בתיקונים של האר״יאור ירושלים
לתיקון של מי ששכב עם גויה
ממש ממש לאינקי

איך זה מנמק את ההשוואה?!

נסה לענות על כך במילותיך, מבלי להסתתר מאחורי ציטוטים, ותבין שפשוט אין כאן נימוק להשוואה.

אמנם לומדים מן ההשוואה שבפסוק הלכות, אבל הנימוק להשוואה לא ניתן בפסוק.

It's that simple. 

אני מחכה שגם אתה תסתתר מאחורי ציטוטים ותבסס את דבריך.איל אחר

לפי הגמרא בסנהדרין ההשוואה בפסוק היא גם שיש היתר להצילה בנפשו של האנס.  מבחינת חומרת המעשה מסברא הגמרא מציגה את שני הדברים כקל וחומר, כלומר האחד קל והשני חמור יותר: נערה מאורסה האנס בא לפוגמה בלבד (לביישה, לזלזלה, להפסיד את ערכה הממוני), ואילו רוצח נוטל את נפשו של חברו ממש.  

ההשוואה בין שני התחומים היא היקש של הכתוב, והמפרשים קיצרו בביאור ההשוואה כיון שהדברים באמת פשוטים: "לפי פשוטו זהו משמעו: כי אנוסה היא ובחזקה עמד עליה כאדם העומד על חברו להורגו" (רש"י).   

איזה ציטוט מצאת בדבריי?ינקי

לפי מה שכתבת כאן - שוב ציטוט מגמרא - אונס ורצח אינם שווים, אלא רצח הרבה יותר חמור. אז זה רק סותר את טענתך שהחומרה היתרה באונס נובעת מן ההשוואה לרצח.

מכל מקום הסבר להשוואה שבפסוק "כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה" - ממש לא נתת.

אני, לעומת זאת, בפירוש לא ביססתי את דברי על שום ציטוט או מקור ספציפי, אלא על השכל הישר.

אם אתה מקבל את הטענה שכל דבר שהגוף עושה משפיע על הנשמה [לשבר את האוזן, מאכלות אסורות - כשם שמן האוכל הגשמי נוצרים וניזונים התאים שבגופנו, כך מן הרוחניות שבמאכלים נוצרים וניזונים "התאים" שבנשמתנו] אז ממילא נובעת מכך ההבנה מדוע אפילו אונס "פוגם" את הנאנסת.

חשבתי לתומי שעל תובנה זו איש לא יחלוק. לא התיימרתי לבסס אותה, ולא אנסה לעשות זאת כעת מעל במה זו.

בשורות טובות.

אני אסביר:איל אחר

מה שהקפיץ אותי בטענה שלך הוא שבעילת אונס קושרת בין התוקף והקורבן בקשר פנימי. הנאנסת קשורה ככלב לאנס אע"פ שלא התכוונה לקשר הזה, ובדר"כ היא מואסת בו. 

אתה טענת שאונס חמור יותר מחבלה גופנית אחרת בלי לבסס את דבריך. אני טענתי, על סמך הפסוקים, שהאונס הושווה לרצח בגלל שנעשה בכפייה. מסברא אין הכרח לומר זאת, אך התורה אמרה זאת.

בפרשת וישב אשת פוטיפר מפתה את יוסף להיות עמה, ורש"י אומר "להיות עמה בעולם הבא". כאן מדובר על מעשה מרצון, אם היה נעשה, ולא מאונס. 

מחילה, את השכל הישר בדבריך לא מצאתי, אבל לא נורא.

אתה לא מדייקינקי

1. את הביטוי "ככלב" לא אמרתי על נאנסת.

זהו ביטוי מן המקורות לכך שבעילה אסורה קושרת את הנבעלת לנבעל לתמיד. וזה בדיוק כמו הרש"י שאתה מביא כאן, שאליו התכוונתי בפוסט הראשון כאשר הפניתי לפרשת וישב.

2. אני ממש ממש לא מבין על מה אתה מתעקש. "אונס הושווה לרצח בגלל שנעשה בכפייה." וכל חבלה אחרת לא נעשית בכפייה?!

3. טענתי היא שלמרות כל ההבדלים בין אונס לרצון, קשר נפשי ונשמתי עדיין נוצר - בהגדרה - כתוצאה מבעילה. זה אולי קשה "לעכל" ולקבל, אבל אם מבינים שכל מעשה גשמי יש לו השפעה רוחנית - הרי שזה מתחייב. זה כמו הסיפורים על אנשים שנכשלו באונס במאכלות אסורות, ובכל זאת זה השפיע עליהם לרעה. זה לא עונש - אלא טבעם של הדברים.

It makes perfect sense.

אני בעיקר חלוק עליך על הקשר הנשמתי הזהאיל אחר

ואני מתעקש על כך שאין לו בסיס.

זכותך להתעקשינקי

כפי שכבר כתבתי, בעיני זה אלמנטארי, ולכן לא התיימרתי לבסס את זה כאן, ולא אנסה לעשות זאת כעת.

מלבד זאת שנראה לי מובן מאליו שכל מעשה גופני משפיע על הנפש והנשמה, זה גם מסביר את החומרה היתרה שיש באונס לעומת תקיפה פיזית אחרת - דבר שאתה נכשלת בניסיונותיך להסביר, וזה גם מסביר מדוע בתולה מועדפת על בעולה, כפי שעלה גם כאן בפורום - ואף ללא אשמה.

זה גם מסביר את החשיבות המיוחדת של "בעילת המצוה" ואת הברית שאשה כורתת "למי שעשה אותה כלי". ולהבדיל אא"א הבדלות, אפילו בתרבות הכללית והמתירנית עדיין מייחסים לזה חשיבות.

כלומר, עוד לפני ההוכחות והביסוסים, ודאי שיש כאן הסבר פרסימוני נפלא, שמצליח לענות על כמה שאלות בתשובה אחת כוללת.

כאמור, זכותך להתעקש.

חלומות נעימיםאיל אחר

אם הבנתי נכוןאנונימי לזמן

אם הבנתי נכון, הרמב"ם אומר על בועל גויה "קשורה עימו ככלב" איך ולמה השלכת את זה על כל הבעילות האסורות? 
גם בבועל גויה וגם בנסיון הפיתוי של אשת פוטיפר יש מימד של רצון הדדי. ועוד שאלה, אתה טוען שלכל מעשה גשמי יש משמעות רוחנית, מסכימה לגמרי. אבל אתה החלטת שהמשמעות הרוחנית של אונס היא קשר בין הנשמות. זה קצת כמו לטעון שנוצר קשר נשמתי בין מי שאכל מאכלות אסורות לבעל המסעדה או בין שני שותפים לרצח. לדעתי, יש השפעה מכל מעשה גשמי ולכל אחד מהם נגרם נזק נשמתי אבל ההשפעה היא לא בהכרח קשר נצחי בין הנשמות. זה לגמרי משהו שלך.

גוף - נפשינקי

ב"ה

תודה על השאלה. אסביר.

זה בעיני אלמנטארי שלכל מעשה גופני יש תוצאה רוחנית מקבילה. כאשר גופות מתחברים, גם הנפשות והנשמות מתחברים. ובהיות הנשמה נצחית, כל חיבור כזה הוא בהגדרה נצחי.

[זה לא אומר שאי אפשר לתקן את זה. לאחר התיקון יתכן שהנשמה תהיה אפילו טובה וחזקה יותר מקודם, כמו שצלקת חזקה יותר מעור בתולי. אבל רושם נשאר. וכל אדם יעדיף נייר חלק על נייר מחוק, כאשר כל הפרמטרים האחרים שווים. כמובן שאם יש לנייר המחוק יתרונות אחרים, הם יכולים לפצות ולעלות בהרבה על החסרון הזה.]

לכן, ההשוואה הנכונה איננה קשר בין אוכל מאכלות אסורות לבעל המסעדה, אלא בין האוכל למאכלים האסורים. וזה אכן כך. מן המאכל האסור נוצרים תאים בגוף - בגשמיות, וגם ברוחניות המטען הרוחני השלילי משפיע על האדם ומטמטמים את ליבו ואת מוחו - גם אם הוא אכל אותם באונס גמור.

מן הטעם האמור אני לא רואה שום חילוק בין בועל גויה לבועל ערוה אחרת, בענין ה"קשורה עמו" [אולי הדימוי "ככלב" שייך יותר לגבי ארמית]. תובנה זו דוקא מסבירה היטב את איסורי העריות. מכיון שבעילה היא חיבור נפשי בין שני הצדדים, קל יותר להבין את הפסול בעריות - התקשרות רוחנית פרברטית!

אז למה..שירה ישנה חדשה

גרושה או אלמנה שהיו בקשר בהיתר וקדושה(!!) נחשבות פחות?!

זה באמת באמת קשה לי.. על קשר אסור עוד היית יכולה להבין..

כי הם קשורות חלקית לבעל הקודםינקי

וכל אדם מעדיף שאשתו תהיה לגמרי שלו.

אין כאן אשמה, אבל עם בתולה הוא יוכל ליצור קשור שלם ומוחלט יותר.

כמו שפסיכולוגית ומעשית קל יותר עם רווקה מאשר עם גרושה או אלמנה, שבאות עם מטענים קודמים.

לא לתורה, לפרשנים שלה.פיגי
בלי לזלזל בחכמתם ובצדיקותם, הם הושפעו גם מהחשיבה העולמית השובניסטית שהייתה אז בתקופתם
צפי עגבניות בדרך(אני מסכימה איתך...)הלליש
אז את מזלזלת במה שהתורה כתבהג'ינג'י

לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל.

היא לא מזלזלתהלליש
היא קוראת בהקשר הכללי שלו,ומוציאה את העיקר מהטפל.
כל אחד מתייחס לזה אחרתmatan

את קוראת לזה ככה, יכול להיות שיש לך דמות כלשהי שאת מסתמכת עליה.

אצלו ואצל רבותיו זו אמירה ששווה לזילזול.

כל אחד והתפיסה שלו את הדברים- קחי בחשבון שרבים וגדולים חולקים על האמירה שלך,

ושבפורום יש אנשים שתופסים אחרת את הדברים ומבחינתם הם קרובים לכפירה(זילזול בתושב"ע

הוא סוג של כפירה, רמב"ם הלכות דעות)

צריך לזכור שלא כולנו תופסים את הדברים באותה צורה.

אני חושב שהאמירה הזו(שלך ושל פיגי) היא על גבול הכפירה ומובילה אליה,

אבל אני מכבד את זכותך לחשוב ככה.

אשמח לדעת על פי איזה רב את אומרת את האמירה הזו.

יש הסתכלות מסויימת על עולם התושב"עהלליש
שאגב רוב בציבור הדתי לדעת. אוחז בה במידה כזו או אחרת.

עובדה שלא כל מה שכתוב שם נפסק כיום להלכה,בדיוק מסיבות של שינוי הזמנים.

זה לא ממקום של זלזול,אלא ממקום מאוד מכבד ומכיר בגדלות פוסקי ההלכה לדורותיהם.

לגבי כפירה-תבדוק בשנית את פירוש המושג
יש תפיסות שונות- ויש הבדל בין אדם פרטי לגדולי ישראלmatan

אם היית מביאה דעה רבנית(גם אם לא מהרבנים שאני הולך אחריהם) הדיון היה אחר,

יש פה אמירות שעלולות להתפרש לא טוב, במיוחד כשהן מגיעות מאדם פרטי שאינו

נחשב לסמכות בנושא.

בגלל זה שאלתי על פי איזה רב את אומרת את הדעה הזו.

אם אין אף רב וזו סברא שלך- זה רק מוכיח לדעתי, את היחס.

ובעניין כפירה-

"שלושה הן הכופרים בתורה:  האומר שאין התורה מעם ה', אפילו פסוק אחד, אפילו תיבה אחת--אם אמר משה אמרו מפי עצמו, הרי זה כופר בתורה; וכן הכופר בפירושה, והיא תורה שבעל פה, והכחיש מגידיה, כגון צדוק ובייתוס; והאומר שהבורא החליף מצוה זו במצוה אחרת, וכבר בטלה תורה זו, אף על פי שהיא הייתה מעם ה', כגון הנוצריים וההגריים.  כל אחד משלושה אלו כופר בתורה."

הלכות תשובה לרמב"ם

כלומר, עד כמה שאני מבין, אם את אומרת שדברי חז"ל לא רלוונטיים כיום את נמצאת במצב של

"הכופר בפירושה והיא תורה שבע"פ והכחיש מגידיה".

תקשי על זה שיש דברים שאומרים שהשתנו- יכול להיות. אבל לא לנו לשפוט, או שמביאים רב

שאומר כך או שהדברים עלולים להישמע על גבול הכפירה.

זה לא מה שאמרתי,הלליש
ומה שהרמבם אומר זה לא מה שאמרת.
ככה אני הבנתי אותךmatan

וככה הבנתי את הרמב"ם.

אין לי שום סיבה להבין אחרת את הרמב"ם-

כל מי שאומר שיש משהו לא נכון או לא מדוייק בתורה שבע"פ או במעביריה,

כלומר- שדבריהם אינם נכונים לדורנו וכו'... אז הוא מוכנס לקטגוריה של כופר.

יכול להיות שאת דברייך לא הבנתי.

אבל אם הם האמירה-

היחס של חז"ל\התורה\רש"י\גאונים\ראשונים\אחרונים הוא לא נכון כלפי נשים

ודעתם לא נכונה כיום, כי המציאות השתנתה ביחס לנשים-

אז אני חושב שהם יכולים להתאים לאמירה שהרמב"ם מגדיר למעלה.

אני לא קורא לך כופרת, אבל יש פה דמיון מסוים שצורם, במיוחד כשאת לא מגבה

את דברייך במקורות...

אכן, ויתרה מכך:יזהר

כשאת אומרת שהפסיקה של חז"ל הושפעה מחשיבה שובניסטית ולכן היא לא רלוונטית לימינו (ח"ו, רח"ל, עפ"ל) - זה שמיטת הקרקע מתחת לבסיס הרעיוני של כל התורה שבע"פ. באותה מידה בדיוק אפשר גם לטעון שמגוון איסורי שבת לא רלונטיים במציאות של ימינו, כי המלאכות הרבה יותר קלות לביצוע, וכדו'. וגם בתחום הזה של ענייני מגדר הדרך פרוצה לטעון ש"הם פסקו כך כי הם גברים", וממילא כל מיני דברים לא מחייבים אותי.

בקיצור, כפירה בתושב"ע במלוא מובן המילה. גם אם עוד לא הסקת את כל ההשלכות המתבקשות של דעתך את. סתם כי את לא מסתובבת מספיק במעוזות של קולך ונאמני תורה ועבודה, ולא קוראת בקביעות את כתב העת "אקדמות" ומוסף "שבת" של מקור ראשון, ולכן עוד לא חשבת על מגוון הכפירות שאפשר לכפור.

שיניתם קצת את דברי,טיפה דמגוגיה וככה הכי קל להתמודד.הלליש
רק לעניין הרמב"ם-זה לעניין מפרשי התורה,לפסיקת הלכה מ13 מידות שהתורה נדרשת בהם.

הרמב"ם טוען שהלכה זהדבר מתפתח ומשתנה לאורך הדורות,תקרא את דבריו.

לחשוב שחזל לא הושפעו מכל התרבות סביבם זה הזןי. ולא פוסלים את כל דבריהם,אלא לוקחים את העיקר.

יזהר-קולך וכןלי לא מעניינים אותי אישית. ואולי תתפלא,אבל אני גם לא מחפשת רעיונות כפירה,וגם לא טוענת שכל מיני דברים לא מחייבים. כדאי שיזהר לפני שאתה ככה מכריז דברים קיצוניים.

מי שמאמין בפירוש התורה,ובפסיקת הלכה ע"פ כלליה,לא נכלל בהגדרה גם אם באלכם שכן.

סתם ככה-אם יש לך חשבון בנק,אתה לא שומי כספים כל שבע שנים,משתמש בפלטה בשבת,קונה היתר מכירה וכולי-אז לפי הגדרתך אתה גם כופר בז"ל. שים לב לשאר ההשלכות של דבריך.
כמו שאמרתי לאורך כל הדיוןmatan

אני לא שופט אותך או מדביק לך תוויות, רק מעיר לתשומת ליבך

שדברייך עלולים להיכנס להגדרה שאותה מביא הרמב"ם לעיל,

מכיוון שאינני מתיימר להבין את דברייך לעומקם ואמרת שלא לזה

התכוונת- אז אני מקבל את זה. למרות שהייתי שמח להסבר.

בנוסף לכך- כמו שאמרתי מראש, הדברים נשמעים כבאים מדעתך

האישית, כשהם כך הם קשים יותר להבנה, אם יש לך רב שעל פיו

את מחזיקה בגישה הזו- זה משנה את הצורה שבה זה נתפס.

ולבסוף לגופה של טענה-

חז"ל לימדונו ש"פנחס בדורו כמשה בדורו" ושפסיקה היא דבר דינאמי,

שבית דין של תורה פוסק הלכה והולכים אחרי פסיקת גדולי ישראל-

כל הדברים שכתבת-

חשבון בנק(פרוזבול, הלל הזקן), פלטת שבת(ממש הלכה מהגמרא למעשה),

היתר מכירה וכו'- הם על פי רבנים ופוסקים שהם ממשיכי דרכם של חז"ל,

ולכן הליכה אחריהם אינה כפירה, אפילו אם נראה לאנשים כך לפעמים.

מעבר להיותה של האמירה מעליבה את האינטלגנציה, שכן אין באחד מהדברים

הללו אמירה שחז"ל טעו ח"ו או הושפעו מדעות סביבתיות אלא הסתמכות מוחלטת

על דבריהם ותרגם שלהם למציאות של ימינו. שזו היתה טענתך כפי שהבנתי אותה.

ולכן שוב- אם יש רב שאת מסתמכת עליו באמירה הזו אשמח לשמוע.

סליחה אם נפגעת ממהלך הדיון, אין כוונה כזו, רק הגבתי לקביעה הנחרצת

שלך שהיא "לא זלזלה" ואמרתי שאע"פ שזאת דעתך, ישנן דעות אחרות.

לא חסרים רבנים כאלו,ולא לושבת שיש צורך לציין את שמם.הלליש
(ואני לא חושבת שצריך להסביר מדוע,זה די ברור עם סגנון התגובות של שניכם,הרבנים הללו לא מסתוריים וידועים היטב).

כל התקנות שהבאת-סותרות את מה שנקבע לפניהם. רק שהם עשו זאת מתוך כלים של פסיקת הלכה.
אני מתנצל- לא מכיר רבנים שטוענים את הטענה שהבאתmatan

התקנות שהבאתי לא סותרות שום דבר ממה שהיה לפניהן, ההיפך, הן מבוססות לחלוטין

על מה שהיה לפניהן. זה בדיוק העניין.

כלים של פסיקת הלכה הם בדיוק הדרך היחידה ליצור מציאות הלכתית, כי הם

תמיד מבוססים על מה שהיה לפניהם.

תגידי בדיוק איפה הרמב"ם כותב דברים כאלו, כלומר ציטוט מדויק.איל אחר
עבר עריכה על ידי איל אחר בתאריך ב' בחשון תשע"ו 01:59

בהקדמה לפירוש המשנה, הוא אומר שיש דינים שנתחדשו במשך הדורות על פי כללי דרש שנמסרו למשה. אלו י"ג מידות שהתורה נדרשת בהן. על פי הלכות ממרים, לאחר שדינים אלו נקבעו, אין אפשרות לשנותן כי אין בית דין מבטל דברי בית דין חברו, אלא אם הוא גדול ממנו בחכמה ובמניין (שניהם).

איני יודע איזה בית דין יקום שגדול מחז"ל בחכמה ובמניין.

בהקדמה למשנה תורה הוא אומר שכל מה שנחתם במסגרת התלמוד הוא מחייב ללא אפשרות לשנות. 

מהמקורות שאני מכיר אין זכר ברמב"ם להלכה שמשתנה ומתפתחת במשך הדורות.

"ולא פוסלים את כל דבריהם,אלא לוקחים את העיקר"יזהר

כלומר פוסלים מיעוט מדבריהם. בניגוד לכללי הפסיקה המקובלים ביהדות האורתודוקסית, שמבוססים על מחוייבות הלכתית מוחלטת לחז"ל.

אם יש לך מקור אורתודוקסי לדברייך, את מוזמנת להביאו כעת.

הדיון נגמר בהעדר תגובה?יזהר

אז לי מותר? די"מ
ורק שאלה קטנה לפני שאני מסימת תדיון הזה:הלליש
אשתך יוצאת מהבית אחת לחודש?

אתה מקפיד על צום כ' סיוון?

*שאלון אמוני זה מסייע לעונה לדעת היכן הוא מצוי על סקאלת הכפירה,ולא משמש לדברים נוספים. כל הזכויות שמורות. טל"ח.
הרמב"ם כותב שאישה כזו היא משובחת, אבל לא שאסור לאישהאיל אחר

לצאת מהבית.

(אבל ברור שזה קשור לדעה הרווחת על נשים באותה התקופה..כמו צמח בר

ואגב, הרמב''ם כתב על נשים שהן לא מסוגלות לתפוס דברים בשכל {לא ציטוט מדויק} אתה חושב שאם הוא היה חי היום הוא היה כותב את אותו הדבר?

לא סביר..

זה מה שחשבו על נשים אז והוא הושפע מזה. כמו כל אחד ואחד.

כל זה בלי שום קשר לדעתי בנושא השירשור)

את לא מסכימהג'ינג'י

שהרבה יותר קשה לאישה (עד בלתי אפשרי) להגיע לניתוק רגשי מוחלט?

כשתהיה אישה תוכל לומר את זההלליש
ואולי אז זה יהיה אמין עליך ספציפית
אם את מכחישה עד כדי כךג'ינג'י

סימן שזה ממש נכון

ממה שיצא לי לראות זה נכון לגבי חלק גדול ונכבד מהנשיםדי"מ
וגם הרבה גברים נהיים נקבות.
האם יש עניין בלהגיע לניתוק רגשי מוחלט?שירה ישנה חדשה

ממש לא חושבת, כל העולם מתקדם לכיוון רגש, שהיה כ"כ חסר לפני כן, חסידות, קבלה הומניות, לא חסר..

ברוך השם אנחנו מתקדמים לדרך האמצע ולא מין אחד משתמש לגמרי בשכל ומין אחד לגמרי ברגש, יש בזה המון טוב.

משום מה  הרי הבנים מתלוננים שהחברה אומרת שלגבר אסור לבכות ודברים כאלה, אני לא אומרת שיהיה רגשן מידי, לא יודעת אם זה התחלק פעם ממש שחור-לבן אבל בימינו לאישה יש רגש ושכל ולגבר יש שכל ורגש וזה מעולה! מה הבעיה?!

(ואפילו זה בהכללה ותמיד יש יוצאים מן הכלל )

אם זה לא ציטוט מדיוק אז הדברים עקריםשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך ה' בחשון תשע"ו 00:55

הרמב"ם לא אמר דבר כזה על נשים,זה לפחות לא פירוש הדברים.

השפעה הסביבתית היא סכנה כלפי אדם ממוצע בתקופתנו לא כלפי חז"ל שלמדו את התורה יומם ולילה ושמרו על הגחלת.

מי שלמד גמרא לא יכול לומר שחז"ל הושפעו מעניינים רעיוניים סביבתיים במידה והוא לא בא במגמה עיקשית לנסות ולהוכיח כך במקום ללמוד ולהסיק בצורה ישרה.

התורה שבעל פה,זה לא עוד מקור,ולא נכתבה כלימוד אוניברסיטאי אלא בהשגחה אלוקית,איך ניתן לשייך אם כן באופן אוטמטי הנחות שקשורות למקרה הממוצע הארצי ?

חז"ל אמרו שבחים על נשים שלא יעלה על הדעת לחשוב באותה תקופה בכלל (נשים במעלה רוחנית יסודית גבוהה משל הגבר ? הברכה של הגבר באה בזכות אשתו ? (מובן שלא ציטוטים מדוייקים,אך אלו דברים מוכרים מאד ולכן צירפתי) ועוד ועד.זה העולם השובניסטי שאתן מדברות עליו,זה ממש לעג,חזרו בכן),וכן דברים רבים נוספים בתחומים שונים,קל מאד לזרוק את הדיון לפינה הזו,אבל למעשה זה בלתי אפשרי או לא מדעי כאשר לא חקרתן את הנושא ואתן מציבות קביעה כיאלו מובנת מאליה שזה נכון ומימלא גם חז"ל משתייכים למשבצת הזו ח"ו.

אני באופן כללי לעולם לא אבין דרך חשיבה שמתבססת על הנחות לא מחייבות כמו "בודאי ש.." כאשר מדובר במציאות יחודית שלא ניתן להתייחס אליה בצורה ממוצעת.

את חושבת שהרמב"ם היה עד כדי כך עיוור, שהוא לא הכיר את דבורהאיל אחר

הנביאה, חנה ואביגיל? 

אני חושב שזו היגררות אחרי פופוליזם ביחס לחז"ל, לרמב"ם ולסוגיה בכלל. אתן מושפעות מהדעה החילונית הרווחת בימינו על חכמי ישראל.

כשלמדתי את ההקשר האמור במו"נ לא מצאתי שהרמב"ם כותב על איזשהו אדם, שהפוטנציאל שלו שונה מאדם אחר. כולם בני אדם ללא שום הבדל. אבל, יש מה שנקרא אילוצי חברה. 

מי שגדל בסביבה שההשכלה לא מצויה, קצת קשה לדרוש ממנו להיות משכיל. היו פילוסופים שחשבו שיש בני גזעים שונים שלא יכולים להיות משכילים. לא מצאתי כזאת ברמב"ם.

לענייננו, התפקיד החברתי שהוטל על האישה: משק בית, הריונות, גידול ילדים וכו'... הקשו על הנשים ללמוד ולהשכיל בהעדר פנאי. גם היום הדברים הללו מקשים קצת יותר, אבל אפשר להתגבר איכשהו. גם פעם היו נשים שהשכילו להתגבר על המכשולים, אבל הן לא רבות.

לכן, 48 נביאים ו-7 נביאות קמו לישראל. גם כשהיו כפליים כיוצאי מצרים, היחס מן הסתם היה פחות או יותר אותו הדבר.

תבדקי בבקשה, אפילו באופן גס, כמה נשים מצויות בהנהגה המדינית המערבית ביחס לגברים, והיחס לא יהיה יותר רחוק. 

בקיצור, הרמב"ם לא סבר שנשים לא מסוגלות, אלא שרובן לא משכילות בפועל. הוא כתב שיש דברים קשים שצריך להסביר למי שלא למד, ולכן צריך לעשות זאת לאט לאט ובהדרגה כשתרבה דעתן.

לא ברור איך גררת אותי לויכוח הזה..כמו צמח בר
לא התכוונתי להיכנס לשם.

רק אומר שהנחת העבודה שלך-שאני מדברת מתוך בורות- היא מוטעית.

(ושוב-חבל,אבל הספר לא לידי.. אז אני לא יכולה להביא ציטוט מדויק)
קודם כל אני לא גורר אף אחד.איל אחר

שנית, אני לא אמרתי שאת מדברת מתוך בורות. 

אני אסביר שוב מפן אחר, ובקיצור. אצל הרמב"ם המעלות החשובות ביותר בהכשרת הנביא לנבואה היא המעלות ההגיוניות-שכליות. הנביא צריך להיות שלם בכל המעלות ההגיוניות וברוב המעלות המידותיות (שמונה פרקים). ז"א שהנביאות שקמו לישראל היו שלמות בכל המעלות השכליות. אז איך הוא יגיד שאישה לא מסוגלת לתפוס דברים בשכל?

ועדיין איכשהו פעם, וגם היום יש בנים שלא מפרשים כמוך..שירה ישנה חדשה

זה לא מה שהרמב"ם אמר...הלוי
רמב"ם משנה תורה, הלכות תלמוד תורה, פרק ראשון, סעיף י"ג.

הרמב"ם אומר שם "... צוו חכמים שלא ילמד אדם את בתו תורה, מפני שרב הנשים אין דעתן מכונת להתלמד, והן מוצין דברי תורה לדברי הבאי לפי עניות דעתן."

הרמב"ם אומר שרב (לא כל) הנשים לא בראש ללמוד את התורה (שבעל פה) ונוטות לפרשן את התורה לפי איך שהן רואות לנכון (הכוונה לפרשות שגויה). (ראיתי את זה קורה יותר מדי פעמים משיחות שהיו לי עם בנות ממדרשת מגדל עז).

והרמב"ם לא אומר שאסור לאישה ללמוד תורה, אדרבא, הוא אומר שאשה שלומדת תורה מקבלת שכר. רק שלכתחילה שלא לנסות ללמד נשים בגלל צורת החשיבה הגברית שבה התורה שבעל פה נכתבה. נשים צריכות ללמוד בצורה אחרת מהגברים, כדי שיבינו את "כוונת המשורר".

וכל זה נאמר רק לגבי לימוד תורה שבעל פה. אין לדברי הרמב"ם שום אמירה וקשר לגבי נשים ומקצועות חול.
זה לא הציטוט שהתכוונתי אליו..כמו צמח בר
(אוף. אין לי את זה לידי... אחרת הייתי מביאה לך את הציטוט השלם והמדויק.)
לא ראוי לכתוב דברים לא מדוייקים ללא מקורותשואף לאור

כמה דברים יכולים להשתנות בין מה שזוכרים לבין מה שקיים,וגם אם מדובר בציטוט שאינו מובן,אין שום דרך לענות על דברייך והרושם כיאלו ויש בידיך משהו חסר תקדים נשאר כיבכול באוויר.ובכן לא ניתן להתייחס לדבר כזה

לא התכוונתי שתגיב לזה..כמו צמח בר
אבל בוודאי שאני יכולה להגיב. כיוון שלא על המקור שלך דיברתי..
שימי לב שאני לא הבאתי מקורשואף לאור

נראה לי שאת מתכוונת לאדם הקודם בשרשור.

להגיד שאת יכולה להגיב הוא לא פרמטר רלוונטי,לא נכון שתעלי טענות כאלו ללא ראיות ווהאווירה תשאר כיאלו הן קיימות בכל זאת אך יש מגבלה טכנית להביא אותם.

אני ממליץ כמו שהמלצתי מקודם,אם יש קושיה בדבר מסויים לשאול,לא להכריע שהבנו את הדברים לאמיתם ולפיכך להביא אותם כטענות,הראתי מקור למטה איך הבנה לא נכונה יכולה להטות את הדברים לעולמות אחרים..

בשביל זה יש את העברת התורה מדור לדור, ונושאיה

נכון. סליחה.כמו צמח בר

התכוונתי להלוי כמובן.

(לא שמתי לב שהגבת לי בשמו)

וכמו שאמרתי- לא התכוונתי לדון על מקור שלא נמצא פה. רק לציין שהמקור שהוא הביא- הוא לא רלוונטי מכיוון שלא אליו התכוונתי..

אם זה במשנה תורה יש הכל במכון ממרא עם אפשרות חיפושדי"מ
תודה אשמח שתסביר את זה לבנים שלא הבינו או שהבינו איך שנוחשירה ישנה חדשה

לא נכון מה שכתבתmoochkin
הוא כותב מפורש בהלכות אישות
״גנאי הוא לאישה שתהיה יוצאת תמיד בחוץ פעם ברחובות, יש לבעל למנוע (!) אשתו מזה, ולא יניחנה לצאת אלא כמו פעם בחודש או פעמיים בחודש כפי הצורך, שאין יופי לאישה אלא לישב בזוית ביתה שכך כתוב: כל כבודה בת מלך פנימה״
מה שהיה צריך להעשות הוא לשאול על זה שאלת רבשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך ה' בחשון תשע"ו 10:58

בידע שעובר במסורת ישראל.יתכן שכך היה נהוג ומקובל בתקופת הרמב"ם ואלו מן הדברים שתלויים זמן ומקום,כמו שפריט לבוש שנחשב כמבטא הפקרות או פריצות ולא מקובל במקום מסויים אסור ללובשו שם משום מנהג המקום,יש משמעות למנהג המקום בהלכות צניעות.השאלה האם מדובר בזה,ואת הדברים הללו לא ביררת..

מהן הרחובות עליהם דיבר הרמב"ם איך הם נראים ? ,האם במציאות של היום זה עדיין גנאי ? (האם גנאי הוא איסור ?)

המהלך הטבעי והבריא הוא לשאול (ולא אותנו,אלא דמות הלכתית) , לכן אני מתקשה להבין אנשים שמביאים ציטוטים כטענות במקום לברר,ברור שמרחק הזמן והמקום משחק כאן תפקיד של פרמטר שונות,וברור שהרבה (ואני מניח שאני מדבר גם על דמויות הלכתיות,למרות שלא ניהלתי מעקב,אלא מתוך הסתכלות כללית) לא נוהגים כך ומכירים את דברי הרמב"ם, דברים כאלו צריכים לפתח חשדנות למידת הבנתנו את הדברים,ולכן לשאול אודותם

*אצרף דברים שכתב הרב אליעזר מלמד ואני מניח שיש עוד מקום להרחיב,אך הדברים לכשעצמם שופכים אור אחר לחלוטין ממה שהצטייר כאן סביב הדברים הללו.מה שתיארתי עד כאן הן שאלות שהיה צריך לשאול באופן טבעי.

כאן רואים לדעתי בדיוק את הפער בין הבנה מקומית מתוך תודעה מודרנית שמושפעת לצערנו מהלכי רוח מערביים (אצל כולנו במידה כזו או אחרת,וצריך להשתדל לצמצמם) שצפים סביבנו ובין לימוד שנעשה מתוך מסורת ישראל,או לחלופין כששואלים מה שאינו ברור או שאיננו יודעים:

http://www.kipa.co.il/ask/show/http-/www.kipa.co.il/ask/show/193315-כמה-זמן-שרות-לאומי.

אז והיום
בעבר, נשים נשארו בביתן כל היום, מפני שמלאכת אחזקת הבית דרשה עבודה של יותר מ-12 שעות ביממה. היה צריך להביא מים מהבאר, לכבס בגדים בידיים, לאסוף עצים לחימום ובישול, ללוש, לאפות ולבשל בכל יום (לא היה מקרר), לתפור בגדים, לטפל בגינת הירק, בפרה ובתרנגולות, וכל זאת בנוסף לגידול הילדים והעזרה לזקנים וחולים שנותרו בבית. אשה שהיתה יוצאת הרבה מביתה היתה נחשדת בצדק כבטלנית וחסרת צניעות (יעויין ברמב"ם הל´ אישות יג, יא; שו"ע אה"ע עב, א).
כיום בעז"ה, על ידי ההתפתחות הטכנולוגית הכבירה, עבודות הבית הוקלו מאוד, ופעמים שגם אישה שמטופלת בילדים יכולה לצאת לעבודה מספר שעות ביום. בנוסף לכך, תוחלת החיים עלתה באופן משמעותי, וכך לאחר שהילדים גדלים, ישנן עוד עשרות שנים שאישה יכולה לעבוד. ואם לא תעבוד אלא תתבטל בביתה, תשתעמם ותחטא, כפי שאמרו חז"ל (משנה כתובות ה, ה). יותר מזה, עצם זה שכשרונותיה לא יבואו לידי ביטוי באופן המלא הוא חטא, שכל אדם צריך להוציא את כוחותיו אל הפועל, ואם לא יוציאם, הרי שהם נמצאים בו לבטלה. 
חשוב להדגיש: ברור שבניית המשפחה היא הדבר החשוב ביותר, ואליו צריכים להיות מופנים בראש ובראשונה מיטב הכשרונות. אולם כיוון שנותר עוד זמן רב לעבודה נוספת, ראוי שזו תיעשה באופן המוצלח ביותר, ומי שמתאים לה, ברמה של מסיימת תואר ראשון, שני או אף שלישי. 

תודה. יש להניח ש"פעם בחוץ פעם ברחובות" מתאים למה שמקובל כיוםאיל אחר

לקרוא "תרבות פנאי". זו יציאה שלא לצורך. יש להניח שאם הרמב"ם היה חי כיום, הוא היה מתנגד לתרבות הפנאי הזו. גברים שיוצאים פעם בחוץ פעם ברחובות, זו בעיה חמורה של ביטול תורה. נשים שעושות כך, זו בעיה חמורה של צניעות.

בכל אופן, המלים "כפי הצורך" הן לא מיותרות. כל עוד היציאה היא לצורך תפקודי, היא לא מגונה.

ישיבה בבית קפה אינה צורך.  

יש אכן הבדל בין לנשים לגברים מבחינת ההתנהגות וההתנהלות. פרופ' יהודה אליצור ז"ל כתב פעם שבהקשר של מעמד האישה, האנשים הדוגלים בשוויון אינם אנשים חכמים במיוחד. הם מטשטשים את השונות, ובכך הם לא בהכרח תורמים לאושרם של בני אדם. 

למופים הייתה תשובה טובה לזהדי"מ
אבל בשו"ת של הרב טל ראיתי שהוא לא מסכים איתו.
אז באמת מעניין מה יש ל@יזהר לענות על כך.
היא הושפעה מחשיבה שובניסטית ולא רלוונטית כ"כ לדורנודי"מ
אבל לצערנו אין לנו סנהדרין אז אנחנו עדיין מחוייבים לה.
אין לנו סנהדרין אך זה לא קשור לכך שהיא לא הושפעה מיחס הנכרשואף לאור

זה האיזון שראיתי לנכון להגיב לדבריך.

לדעתי התחושה הזו מנותקת מן המציאות ולא ראויה וכבר הרחבתי מדוע הדברים לא יכולים לשבת בכפיפה אחת

הדברים כבר התגלגלו כאן כמה פעמים ולכן לא ארחיב מעבר למה שנכתב..

בדיחה מה שכתבתmoochkin
עבד גם יש לך בבית?
אה זה כבר לא רלוונטי היום...
רק היחס לנשים יכול להישאר כמו במאה השנייה לספירה
דמגוגיהיזהר

האם יש ציווי לקנות עבדים?

איזה ראיה יש מכאן?

אין לי מושג אם זה בן או בתג'ינג'י

יש כתובה של בתולה, וכתובה של בעולה, וזה סכום שונה.

את\ה מוזמנ\ת לפנות לרבנים הרלונטיים שיסכימו לשנות בשבילך את התורה

זה היחס לנשים ?שואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך ג' בחשון תשע"ו 12:00

את במיעוט בדיונים הללו  (מכלל הנשים ..)

אני מציע ללמוד את הדברים לעומקם,לא יתכן שבמקצועות כמו מתמטיקה ופיסיקה אנשים יתייחסו לנושאים הנלמדים ביראת כבוד של אמינות מוחלטת גם ללא לימוד (למרות שחלק ניכר מהם נראים מגוכחים או לא הגיוניים בתחילה ללא לימוד מעמיק) ואילו שהיחס לתורה יהיה כמו פלאקט,לא צריך ללמוד ולהעמיק גם כאן ? יש סדר הגיוני לדברים ?

מעולם לא נתקלתי בפסיק בתורה שמטרתו הייתה "השפלת נשים" או "דיכוי נשים",לא ניתן למדוד את התורה במשקפיים של החשיבה המדורנית משום שהאסוציציות שלכן לדברים הכתובים נלקחים מן העולם הזה ולא מהעולם של התורה.

כלומר הפרשנות המהותית רעיונית שמאחורי הדברים אצלכן,מובנת ע"י מטען מערבי,כאשר אתן רואות x אתן מפרשות באופן מיידי שמטרתו היא "השפלה" או "דיכוי",בעוד שהמהות הרעיונית שמאחוריו היא תורנית ושונה,זה לא עולם הגוי של האומות שהיה זקוק לשחרור נשים,אלא מאחורי הדברים מהות שונה והייתי מקווה שהייתן נותנות למקורותנו יותר "קרדיט".

הדבר נכון לכל מקום,לא ניתן להסיק אוסצייטיבית מה הפירוש לדברים ללא לימוד שלהם,מכיוון שעולם האסוציציות שלכן הוא מודרני,ומנותק מעולם האוסציציות של עת הדברים נכתבו.במילים אחרות לא יתכן שאדם מודרני עם כל המטען שלו יקרא דברי תורה ויסיק פרשנות עליהם מתוך עולמו ללא לימוד מעמיק ממקורות שעבר מדור לדור,זה מפתה,זה כמעט אוטומטי ומבלבל,אבל זה שגוי.

אפילו בצורה הטכנית,אדם יכול לבלבל מושגים או מילים ממש שבעת של חז"ל נקראו כך ולאחר חידוש השפה העברית נהפכה משמעותם,כמו הדוג' של "...לא יקוב אדם שפופרת של ביצה וימלאנה שמן ויתננה על פי הנר..",אדם שיקרא את הדברים בתקופתנו יחשוב שמדובר בנר שעווה,בעוד שהכוונה היא לכלי ובכלל לא לנר כלשהו שאנחנו קוראים לו "נר" כיום.

זו רק דוג' שמדגישה כמה טעויות טכניות יוכלות ליפול ללא לימוד,אפילו במובן הפשוט הזה,על אחת כמה וכמה במובנים רעיוניים.

הדבר דומה להסקה אסוצייטיבית לבן של קבוצה חברתית אחת על קבוצה חברתית שונה מאד,אחרת.היתכן שהוא יפרש מתוך העולם הסובייקטיבי שלו מהי חשיבתו של האחר בנוגע לפעולה כזו או אחרת ? זו שגיאה ידועה ונפוצה מאד בסוציולוגיה.

המשותף לדברים היא הסקה אסוצייטיבית סובייקטיבית מתוך העולם הפרטי של האדם,ללא לימוד מעמיק ע"י כלים שעברו מדור לדור,או במקרה של הדוג' לימוד עם אדם שמבין את הלכי הקבוצה.

וואו, תודה.פסידונית

מממmoochkin
זה שאני מיעוט זה לא בגלל שזה לא נכון, פשוט החברה פה די הומוגנית...
המטרה היא בהחלט לא השפלת נשים אבל גם לא קידומם והשיוך האוטומטי לגברים זה בעייתי. קח למשל את הנושא בראש השרשור המפלצתי הזה..
אתה אולי לא מסכים עם זה וחושב שזה נובע מאיזה שהיא תפיסת עולם אלוקית ועוד אלף תירוצים לנושא
אבל זה לא אומר שאתה צודק וזה אמור להתמשך ככה. אתה לא חייב להסכים עם זה אבל זה גם די חצוף בעיניי להניח שלא למדתי ומקור הידע אצלך, צר לי
ומעולם לא אמרתי שהתורה מבזה נשים ואני גם לא חושבת את זה. אבל אי אפשר להתעלם מגישה פטריארכלית שבאה לידי ביטוי ביותר מדי מקומות בחברה שלנו ולדעתי זה לא נכון ולא שייך להימשך
זה הכל. לא חייב להסכים כמו שאני לא מסכימה איתך
החברה פה רחוקה מלהיות הומוגנית בעינישואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך י' בחשון תשע"ו 10:39

ב.תשובה תורנית הלכתית אינה אלף תירוצים(אני מדבר על השו"ת שצירפתי למעלה)

ג.אני לא יודע מה בדיוק לא אמור להתמשך ועל מה מדובר,שימי לב שאת מפנה אותי לתפיסת המציאות שלך,וזה דבר שלא ניתן לתפוס בידיים.

ד.בבקשה ממך,אל תפרשי את כוונת דברי ואז תקשרי אותי למושגים של חוצפה,אני לא הנחתי שמקור הידע אצלי,אלא שהטענות שחז"ל הושפעו מתפיסות כאלו ואחרות ושהיחס ההלכתי תורני לנשים הוא "ירוד" הן טענות של למידה שאינה באה עם כלים מתאימים ומולידה טעות, עוד מהמעט שאני כן יודע ובטוח בו בכל לב.

אדרבא,מכיוון ש"מקור הידע" לא אצלי טענתי שכאשר יש קושיה כזו או אחרת צריך לשאול ולברר ולא להביא אותה בתור טענות,בגלל זה הלכתי וחיפשתי שו"ת בנושא.

ה.אם את לא טענת כך אז אין לי במה להרחיב.

אני לא יודע איפה בחברה שלנו יש יחס שטלתני או מעביד או לא ראוי כלפי נשים כמתאר חברתי ,ואני למעשה לא רואה את הקיום המציאותי של הדברים הללו.אילו היה הייתי מתנגד להם גם כן,אני לא רואה את העולם דרך משקפיים "גבריות" בלבד אלא בצורה מעט רחבה יותר בו נבראו נשים וגברים על מנת לחיות יחד.. זה הכל

אין בעיה מוסרית בעבדות ולא ביחס הקדום לנשיםעד הגל הזה
חבל שהיחס לנשים השתנה בכלל.
אין בעיה מוסרית בעבדות ולא ביחס הקדום לנשיםעד הגל הזה
חבל שהיחס לנשים השתנה בכלל.
זה מדבר על מעשים לא על מחשבות.די"מ
אענה לך בקצרה:התאומה

יש מושג בגמרא המתייחס לאהבת אישה לבעל נעורים, ויש דיעה שמדובר בגבר הראשון שבעל אותה (סליחה על הבוטות). כלומר יש מקום לכך שבחורה, שלא בשליטתה, שומרת איזו נקודה בלב לגבר הראשון שהיתה איתו.

זה מפחיד בחורים. 

אתה מתכוון להגיד (טריגר)מעט מן המעט

שהיא בתולה.

נו, שוין.

מאחלת לאשתך שלא תצטרכו ללמוד לעומק את דיני כלה שנפגע קרום הבתולין שלה, אבל אם תעשה / תעשו את זה - תגלה שמי שנאנסה לא נחשבת לשום עניין לרוב הפוסקים בני ימינו לא-בתולה.

ובכל מקרה, מובהק היום שלא הפרט הטכני-ביולוגי הוא שקובע את הגדרת הכלה. וד"ל.

??? אשמח לקבל מראי מקום למה שכתבת.יזהר

נו באמתmoochkin
היא גם אומרת לבחור שאנס בחורה להתחתן איתה אבל זה ברור לכולם שלא יעשו היום.
היא גם אומרת שאסור לקחת הלוואה בריבית אבל זה לא מונע מאנשים לקחת כאלה בבנק כי מצאו לזה תירוץ..
אסור לעבוד את האדמה בשמיטה והרי זה פלא, גם לזה נמצא תירוץ הלכתי
העולם אחר וגם המעמד של הנשים בחברה וזה לא כפירה להגיד שיש דברים שצריכים הסתכלות מחודשת, הרי ככה פסקו הלכה שנים
כפירה. בטח כפירה.יזהר

התורה הישנה והלא רלוונטית הזאת טוענת שדעות כמו שאת מביעה כאן הן כפירה. אבל מה זה משנה לך? זה לא רלוונטי לתקופתנו הנאורה.

ממש לא כפירה, יותר עצבות על מה שעשיתם מהתורהmoochkin
ולא. לא התורה טוענת אלא אתה.
לצעוק ׳גוועאלד׳ על כל דבר ממש לא הופך אותך למאמין יותר
לא את בוחרת מה כפירה ומה לא.יזהר

הסדר הוא הפוך: כשאני מאמין יותר אני נצרך יותר לזעוק על כל מיני תופעות פסולות.

אם את מעוניינת אני יכול לדון גם לגופם של דברים ולענות לך בצורה יותר מעמיקה, כי את לא נשמעת לי "פקר טפי". אבל זה תלוי בך.

אני אשמח שתענה בצורה מעמיקהmoochkin
האמת שמתן כבר ענה על הדבריםיזהר

כאן:

כמו שאמרתי לאורך כל הדיון - לקראת נישואין וזוגיות

ובהמשך הדיון שם.

אוסיף ואומר שההבדל המהותי הוא שבכל הדוגמאות הללו מדובר בהתחדשות של מציאות שמצריכה התחדשות של פסיקה, והכל על בסיס חז"ל ובהתאם לכללים שנקבעו. מה שאתם מדברים כאן הוא שונה לחלוטין: המציאות לא השתנתה, אלא אמות המוסר והתרבות, ולכן השינוי שאתם מבקשים הוא לא על גבי חז"ל, אלא בניוגד להם, וכנגד אמות המוסר שלהם.

יש סתירה בדבריך שים לבmoochkin
אתה כתבת ״מדובר בהתחדשות של מציאות שמצריכה התחדשות של פסיקה״

זה בדיוק מה שאני אמרתי

כאן בדיוק נמצאת השאלהmatan

איך אנחנו תופסים את התורה-

פרוזבול, היתר עסקה, היתר מכירה וכל שאר הדוגמאות שהבאת- הם הלכות פסוקות על פי חז"ל,

אנחנו משתמשים בהן, בונים עליהן ומכילים את החוקים ההלכתיים על המציאות הנוכחית.

הטענה שלך ש"הכל התקדם" היא לא נכונה, שהכל נשאר בדיוק כמו שהיה, רק שבמקום לדון

על חמור דנים על כלב, במקום לדבר על עגלה קוראים לזה מכונית, ובמקום לדבר על עסקה בין

מוכר שוורים לשחיטה ובין המסבסד שלו מדברים על עסקה בין אדם פרטי לבנק, אבל הכל ע"פ

אותן הנחיות הלכתיות, כפ שהיו ונשארו.

האמירה - "רק היחס לנשים יכול להישאר כמו במאה השנייה לספירה" היא אמירה מזלזלת-

גם היחס למכונית הוא אותו יחס, וכנ"ל היחס לאש בשבת- נשאר בדיוק כמו בשנה אלפיים לספירה,

היהודית, מאז עת קבלת התורה ועד היום היחס לדברים לא השתנה. לא היחס לנשים בהלכה

ולא היחס לאש בשבת. זה שהיה צריך לדון מה זה רכב- זה דבר אחר, לא קשור ליחס לאש בשבת.

התחדשות הפסיקה היא לא בשינוי הראשונות כי אם בהחלת התפיסה והגישה של הראשונות על

החדשות.

כלומר- אם בעבר היה קשה להדליק אש והיום קל- זה לא רלוונטי שכן אסור להדליק אש בכל מקרה,

ולכן שינוי המציאות לא רלוונטי. אבל אם מדובר בחשמל צריך לדון האם חשמל הוא אש או שמא לא.

לכן אין כל קשר לאמירה שלך ולפסיקה. היחס לנשים הוא אותו דבר - כי הן נשארו אותו דבר- נשים,

כמו שהיחס לגברים הוא אותו יחס, כי הם נשארו אותו דבר- גברים.

זה שהן הולכות לעבוד היה ידוע גם לחז"ל שאיפשרו לאישה להחליט כיצד היא רוצה לחיות- אם כחלק

משותף מהבית מבחינה כלכלית- או כעצמאית מבעלה וכל מה שהיא מרוויחה הולך אליה.

אבל זה לא קשור לשום עניין של יחס למהות הנשיות שלא השתנתה כלל.

זה ממש לא נכון , ישנן הרבה דוגמאות הפוכותשפיפול

בהלכה המקורית לא מקדשים כהן וגיורת ולא מקדשים ישראל עם גיורת שגר איתה ביחד לפני שהתגיירה.

והנה היום ישנם הרבה בתי דין שמקילים ומשיאים  גם פה וגם פה.

לפי שיטתך אסור היה להקל כי "מהות הנשיות לא השתנתה בכלל".

אבל זה לא נכון.

ההלכות שנוגעות לנשים אינן דווקא קשורות למהות הנשיות וגם אם כן, לא רואים אותה כמי שלא חל בה שינוי.

כתבת ארוך ונימקת יפה את דעתךmoochkin
אבל אני עדיין חולקת עליך, ואני חושבת שאם תסתכל על התפתחות ההלכה בפרספקטיבה היסטורית תראה שזה לא בדיוק המצב שתיארת.
האמת אני מתלבטת אם להמשיך להגיב כי אני חושבת שאם כתבת משו כמו שהיחס לאש ורכב לא השתנה ובד בבד אמרת שכך זה עם הנשים, זה בעיה מהותית בעיניי בשוני בינינו ביחס לתפיסת האישה בחברה. להשוות אותה לעצמים מתאים במיוחד עם התפיסה הפטריארכלית והמחפיצה שמשייכת את האישה תמיד , אבל תמיד, לגבר. מצטערת אבל מבחינתי זה פשוט לא. וזה לא מזלזול זה מהכרה של המצב היום.. המוסר שלנו השתנה וימשיך להשתנות וכמו שברור לכולם שלא ימכרו אף אחד לעבד, לא משנה מה הסיפור, ככה היחס צריך להשתנות בהקשר של מקום האישה בחברה.
כמו שכתבתי בהודעה הקודמתmatan

" היחס לנשים הוא אותו דבר - כי הן נשארו אותו דבר- נשים,

כמו שהיחס לגברים הוא אותו יחס, כי הם נשארו אותו דבר- גברים."

לכן כמו שהשוויתי בין נשים לחפצים השוויתי בין גברים לחפצים, כי אם a=b וb=c אז a=c.

אני חושב שאם תסתכלי על התפתחות ההלכה תראי שזה בדיוק מה שתיארתי.

הטענה שלך

"המוסר שלנו השתנה וימשיך להשתנות" היא בעיני בדיוק הנקודה הבעייתית.

המוסר נלמד ונובע מהתורה, אין מוסר מחוץ לתורה. ואם את אומרת שיש מוסר אחר

ממוסר התורה שהתורה צריכה לקבל על עצמה, אז מבחינתי זאת כפירה, וגם מבחינת

הרבה מגדולי ישראל, כולל הרמב"ם כפי שכתבתי בדיון עם הלליש, שזו הכחשת מגידיה.

התורה כותבת "כי יקח איש אישה", היא משייכת את העניין הזה, חז"ל מלמדים אותנו

ש"האישה נקנית", משנה קידושין א,א. המוסר העולמי היום, שהוא מעוות בצורה מזעזעת

לא יוכל לשנות את האמת הפנימית הזו. האמירה שהמוסר השתנה מוביל לחתונות בהן

האישה מקדשת את הבעל(מה שלא תופס בהלכה כלל) או שבני מין אחד מקדשים זה את זה.

גם הם טוענים בדיוק את אותה טענה- "המוסר השתנה, היחס להתנהגות הזו השתנה ע"י העולם

ולכן צריך חשיבה הלכתית מחודשת". ברוב העולם האורתודכסי אדם שיגיד שחתונה של אישה עם

אישה תופסת הלכתית כי העולם השתנה יקבל תגית של "רפורמי" באופן אוטומטי. וטוב שכך.

אותו דבר עם מעמד האישה והגבר בחברה- שום דבר מהותי לא השתנה- נשים יותר יוצאות לעבוד,

מצוין שיהנו, אין שום בעיה, אבל אין שום הבדל בין המשכורת שלה לבין ההלכה, זה לא שינה כלום,

את שוב מביאה את עניין העבדים- וחבל, שכן אין פה שום השוואה. אין שום מצווה שיהיו עבדים.

יש מצווה שאיש יקדש אישה ושהאישה תהיה שלו. לא להיפך. יש תקנה שהוא לא יכול לשאת

אישה אחרת עליה, יש תקנה שהיא יכולה לדרוש גט, אבל זה לא הופך את היוצרות.

ביקשתי גם מהלליש-

את מביאה דעה, תביאי אותה עם מקורות, עם רבנים, משהו,

זה ישמע אחרת.

אני חושבת שאתה טועהmoochkin
אבל הבעיה עם הגישה הזאת שכל מה שיהיה טיפה חדש בשבילך ייחשד כרפורמי אז אין לי מה להגיד לך.
ההלכה היהודית התחדשה במשך אלפי שנים והסיבה היחידה שהיום התנועה הזאת נפסקה היא בגלל החידוש של החתם סופר ש״חדש אסור מן התורה״ (אני מניחה שאתה בוודאי יודע שהפסוק הנ״ל הובא בהקשר אחר לגמרי)
עד אז עולם ההלכה התפתח- זוגות תנאים אמוראים סבוראים גאונים ראשונים ואחרונים. ושם זה לצערנו גם ייגמר בגלל גישה שלא מוכנה להודות בכך שההלכה היא הליכה ונועדה לעזור לנו ללכת בעולם הזה.
ואני אסביר לך את העניין עם העבדים, קל לך להגיד זה לא מצווה ולהתעלם מהנקודה המרכזית של הדוגמא הזאת, אבל פעם זאת הייתה הגישה להתמודדות עם עוני שהתאימה לאמות המוסר המקובלות בעולם (מה שהיום כבר לא קורה) הבאתי את זה בתור הוכחה אחת לכך שהמוסר שלנו אכן השתנה (של העולם כולו ) ואם אתה חושב שלא אז בעיניי זאת עצימת עיניים שנובעת נטו מפחד.
דבר נוסף אמנם זאת לא מצווה למכור עבד אבל להגיד,גם בעקיפין, שאישה שייכת לגבר (וזה מגיע לידי ביטוי ביותר מדי סיטואציות, לא רק בנישואים) זה גם לא ממש מצווה ועדיין זה לא מונע מאנשים לדבוק בזה.

שום דבר מה שאמרתי לא תמך בכל הדוגמאות הדמגוגיות שהבאת ביחס לנישואים חד מיניים וכו׳ והניסיון שלך להציג אותי כאחת שתומכת בכך, או בכך שאם אתה דוגל במעמד האישה אז ודאי שתזדהה עם אמרות כאלו, גורעות מהדיון.
נו, לפחות שנינו מסכימים שהשני טועה matan

לא- לא כל מה שטיפה חדש יחשד בעיני כרפורמי.

מה שלא מגובה במקורות הלכתיים יחשב בעיני כרפורמי.

כל מה שלא יבוא דרך הצינור היחיד לשינוי תפסיתי הלכתי- גדולי ישראל, יהיה בעיני רפורמי.

אם יבואו הרב לאו, הרב נבנצאל, הרב טאו, הרב סתיו והרב מוצפי וכו'- ויגידו "זאת התפיסה

שלנו על פי לימודנו את דברי חז"ל" או אפילו רק אחד מהם, אני אכבד את זה.

אם יגידו גדולי הדור, מנהיגיו התורניים- אפילו אחד מהם- המוסר שלנו השתנה והיום ההלכה

צריכה להשתנות בגלל זה, אז אני אקבל. ביקשתי, יותר מפעם אחת, אמירה רבנית שתומכת

בדברים. לא קיבלתי. אמרתי בכל התגובות שלי שאם האמירה תבוא מגובה בדברי רב,

היחס יהיה שונה.

לכן החלפת דברי בחשד של כל דבר חדש, היא סילוף, האמירה שלי היא שכל דבר שלא

מגיע דרך דברי רבותינו, לכל גווניהם, גם אלו שאינני רואה בהם את רבותי באופן אישי,

זה בעיני מקבל חשד רפורמי. אגב גם אם רב יגיד דבר מדעתו האישית שנוגד את דברי

רבותינו, ובמיוחד אם הוא מגיע ללא הוכחה מדבריהם- יהיו רבנים שיצאו כנגד דבריו, שכן

אין לאדם לחדש מדעתו דבר שאיננו מסתמך על דברי הקודמים.

גם לא טענתי שאת תומכת באופן אקטיבי בעניין כזה או אחר, אלא אמרתי שאת אותה טענה

שלך, שאת לוקחת אותה רק עד לכאן- משתמשים בה רבים למקומות רחוקים בהרבה. מכיוון

שאני מניח שאת מתנגדת לרעיונות הללו- אני מראה לך כיצד באותן מילים ממש מגיעים למחוזות

שאת אינך מעוניינת להגיע. אנחנו לא בוחרים עד לאן יקחו אנשים את דברינו ורעיונותינו, אם

יש אפשרות שזה יגיע לשם- זה יגיע, וזה כבר הגיע, ומכיוון שהטענה שלך היא בסיס התפיסה

הרפורמית(לא אומר שאת כזו, אלא שזו טענת הבסיס שלהם), אז זה כבר צורם באוזן, לפחות שלי.

מרגע שהתייחסת לדברי תורה כ"פעם" אנחנו נמצאים מרחק גדול כל-כך  בתפיסה, שכנראה

לא ניתן לגשר עליו. התורה מגדירה עבדים כי זה מהותי, אם זה לא היה מהותי התורה לא היתה

כותבת את זה. התורה היא נצחית ובתוך גם מדברת אל כל הדורות ומול כל המוסר המלוכלך של

העמים, היא תמיד תהיה המוסר האמיתי והמתוקן. זה שאין עבדים בימינו לא הופך את זה לאידאל,

אין גם סנהדרין ובימ"ק, זה לא בגלל מוסריות, שכן אין למוסר העולמי שום בעיה עם רצח של

חפים מפשע, אז מהם אני אמור ללמוד מוסר מהו?

לעם ישראל יש תורה ומוסר שהם עצמיים, נצחיים ואין בהם שינוי. יש לו גם הבנה של מערכת

הנפש האנושית לכל גווניה, כי התורה היא התיקון לנפש האנושית- השלמות שלה, היא מלמדת

את יחסי כוחות הנפש, את הפעולות שלהן ואת היחסים ביניהן. כך גם את מערכת החברה

האנושית ואת יחסי נשים גברים, עובדים מעסיקים, מנהיגים ומונהגים.

אני אענה לךmoochkin

אני אביא לך דוגמא לכמה מקומות בנוגע לחידוש 

השקעתי והעתקתי לך את המקור שלא יהיו טעויות ממסכת ברכות כז (זה כמובן אחרי תקופת הסנהדרין)

אף רבן גמליאל לא מנע עצמו מבית המדרש אפילו שעה אחת, דתנן: בו ביום בא יהודה גר עמוני לפניהם בבית המדרש, אמר להם: מה אני לבוא בקהל? אמר לו רבן גמליאל: אסור אתה לבוא בקהל. אמר לו רבי יהושע: מותר אתה לבוא בקהל. אמר לו רבן גמליאל: והלא כבר נאמר: (דברים כ"ג) "לא יבא עמוני ומואבי בקהל ה'!" אמר לו רבי יהושע: וכי עמון ומואב במקומן הן יושבין? כבר עלה סנחריב מלך אשור ובלבל את כל האומות, שנאמר: (ישעיהו י) "ואסיר גבלות עמים ועתודתיהם שושתי ואוריד כאביר יושבים", וכל דפריש - מרובא פריש. אמר לו רבן גמליאל: והלא כבר נאמר: (ירמיהו מ"ט) "ואחרי כן אשיב את שבות בני עמון נאם ה"' - וכבר שבו. אמר לו רבי יהושע: והלא כבר נאמר: (עמוס ט) "ושבתי את שבות עמי ישראל" - ועדיין לא שבו. מיד התירוהו לבוא בקהל.

לא מדהים בעינייך? חידוש שהולך נגד איסור דאורייתא מפורש מתוך הבנה כי המציאות אחרת.

חוצמזה, גם בתקופות יותר מאוחרת אפשר לראות חידושים ממש, כמו למשל הרמב"ם מביא שאישה לא יכולה להנהיג מבחינה הלכתית למרות שאין לזה שום סימוכים הלכתיים מלבד המקור שמדבר בהקשר של מלוכה ולאו דווקא על הנהגה (יש על זה אמנם גם מחלוקת והיא אכן בגלל שלא הביא לכך סימוכין אבל יש בנמצא אנשים שהלכו עם פסק זה והלאה משם) 

בנוגע להתפתחות המוסר, הרב קוק (מניחה שהוא מקובל עליך) מדבר בחזון הצמחונות והשלום על המוסר האנושי שמתפתח ועל הנגזרות ההלכתיות של זה. 

בנוגע לפחד מהדרדרות, אני יכולה להבין את זה.. אבל גם מבינה שצריך לשים גבולות גם לפחד הזה אחרה מה יקרה? יש לנו שכל ישר ומותר ואפילו רצוי להשתמש בו

בכל מקרה זה כמה מקורות שעלו לי מהזיכרון אם אתה רוצה אפשר להמשיך ולפשפש במקורות (תכלס זה מעניין) ולמצוא עוד מקרים כאלו.

מואבי ועמוני אסור לבוא בקהל ה'ה-מיוחד

אז באופן תיאורטי יבוא אדם עם "מגילת יוחסין" ויראה שהוא עמוני או מואבי יהיה לו אסור לבוא בקהל

הסיבה שהתירו הוא בגלל שהוא לא עמוני כי "סנחריב בלבל את האומות"

וזה לא שכל אחד ישנה כי "הדברים השתנו" בשביל זה צריך כתפיים רחבות (ואותם אנשים לא גולשים כאן בפורומים של ערוץ 7....)

עכשיו אתה זה שעושה קריאה מחודשתmoochkin
וחוצמזה התירוץ הזה של כתפיים רחבות זה בדיוק מה שאמרתי על הפחד, ונכון שזה לא אנחנו שנקבע אבל גם האנשים שצריכים לעשות את זה לא ממש מעיזים
הפוך. הקריאה שלך מחודשת.יזהר

הדיון כולו הוא האם חלה על אותו גר עמוני המציאות עליה דיברה התורה או לא. זה ב-ד-י-ו-ק חידוש הלכה על גבי הבסיס הקיים, מתוכו, ומתוך נאמנות ומחויבות מוחלטת אליו. אם הדיון היה האם הוא יכול לבוא בקהל או לא, כי העמונים של היום הרבה יותר מנומסים ומוסריים מאבותיהם בתקופת התורה - אכן היה כדברייך, אבל הדיון הוא האם הוא בכלל עמוני.

אין לי כותרות כברmoochkin
להגיד שהמציאות עליה התורה מדברת לא חלה עליו כבר זה בדיוק מה שאני אמרתי רק במכבסת מילים שמשרתת אג׳נדה אחרת. אותה גברת בשינוי אדרת
את מוכיחה את דעתם של אלויזהר

שסוברים שלא כדאי לנשים ללמוד גמרא. אם קראת לא שנית, אם שנית לא שילשת ואם שילשת לא פירשו לך.

הדיוק בגמרא הוא מאוד פשוט וסטנדרטי. יש אלפי דיונים כאלו בגמרא. הגיע בן אדם שבמקור היה גר בארץ בני עמון, והדיון היה האם הוא מעם בני עמון או שרוב הסיכויים שלא (ואז חל הכלל שהולכים אחר הרוב והוא לא נחשב עמוני). בירור מציאותי פשוט.

תשמעmoochkin
מזל שיש לך את תירוץ המגדריות אחרת במה היית נאחז?
ובאמת בירור מציאותי פשוט זה בדיוק מה שחסר היום

אבל בכל מקרה לדעתי זה לא הולך לשום מקום כבר והופך יותר להתנצחות מאשר דיון מעניין אז כדאי לעצור את זה
זו דרכת להודות שטעית בהבנת הגמרא?יזהר

זה הדרך שלי להגיד לךmoochkin
שאתה שבוי בתפיסות עולם שתמיד תעמיד את הגבר מעל האישה לכן גם כשתשמע משהו שהוא נכון אבל זה מאישה תגיד לעצמך- היא לא יודעת מספיק כי היא אישה וכו׳, אני גבר אז בוודאי אני יודע יותר.

סתם הערה בגלל התנהלות מערכת החינוך ייתכן ולמדת יותר. בכל אופן זה לא חידוש שלי ולא פירוש שלי, למדתי את זה ממרצה ממין זכר. אבל אני מניחה שעכשיו תמצא תירוץ אחר למה זה לא טוב.. ניחוש שלי זה שתלך שוב על הכיוון שהוא רפורמי או לא תורני מספיק.

זה תירוץ ? מרצה היא לא דמות שנסמכה להורותשואף לאור

מה שיזהר אמר אף בכלל לא מעמיד את הגבר מעל האישה,העניין המדובר מתייחס אך ורק לחוסר התאמה אפשרית של סגנון לימוד הגמרא.חוסר התאמה היא לא עליונות.שימי לב שגם כאן את משתמשת במושגים ומנטרות מערביות לעולם שאינו קשור למקום בו המושגים הללו צמחו.

אתה שוב משתמש במכבסת מילים אבל תוצאה היא אותה תוצאהmoochkin
לא נכון ואני אפילו לא מי שהתכתבת איתו..שואף לאור

סליחה לא שמתי לב שאתה מישהו אחרmoochkin
תראי, אין לי בעיה שתלהגי כאוות נפשךיזהר

ואפילו תסתמכי על כל מיני אקדמאים מלומדים.

אבל אל תתיימרי לטעון שזה הפשט בחז"ל. זו טענה טיפשית, מקוממת ולא ישרה.

אם מישהו פה מעלה טענות מקוממות וטיפשיות זה אתmoochkin
והרי כתבתי שזה לא משנה מי האדם שאמר את זה הרי היית מתנגד, לכן הדיון הזה עובר (כמו שציינתי) להתנצחות שווא.
ואם היית לומד היסטוריה היית מגלה שכל הרבנים הגדולים שאתה נסמך עליהם היו אקדמים מלומדים, בינהם הרמב״ם (שזכה אף הוא לביקורות דומות למה שאתה משמיע היום..)
רק בשנים האחרונות אנשים מרשים לעצמם להיות בורים באצטלה של קודש ולזעוק זעקות בשם התורה כביכול

בקיצור אני ואתה כנראה נשאר חלוקים בהרבה דברים, אבל להמשיך להתווכח על הדברים האלה זה כמו להתווכח עם שמאלנים האם יש כיבוש או לא...
מה הקשר בין טענותיו לבורות אקדמית כביכול ?שואף לאור

א.אני לא יכול להבין את הקישור שעשית בין ידיעות כלליות או התמחויות השכלתיות ובין הדיון הזה.הרמב"ם היה קודם כל גדול ישראל ורק אחר כך בעל ידיעות כלליות,כאשר מדובר באקדמאי שהוא גם דתי אין שום הכרח שיש לו ידע או יכולות להורות (אין סתירה,אך גם אין הכרח,עצם כך שהוא מרצה לא אומר דבר),או שבכלל קיבל כלים ללימוד תורה שהוא יוכל להעביר הלאה.

ב.אני עוד יותר לא מצליח להבין איך את משתמשת במושג בורות בצורה כ"כ סובייקטיבית כלפי הטוען אחרת ממך ללא הלימוד הדרוש כדי להבין את הסוגיות הללו לאושרן.

אני אגיד שוב והגבתי לך גם למעלה בהרחבה,הנסיון ליחס מגמות טרום מערביות של דיכוי האשה לתורה יסודן בטעות מבחינה מהותית פשוטה שאותה ניתן לפתור ע"י לימוד ראוי שמועבר בכלים שעברו מדור לדור להבנת משמעות הדברים.

ללא הכלים הללו אפילו כלי שיוצקים לתוכו שמן יכול להתפרש במחשבתנו כנר שעווה וזאת רק מהבחינות הפשוטות יותר של הבנה מילולית על אחת כמה וכמה הבחינות המהותיות שמאחורי יסודות הדברים.

אם תראי טקסט טרום מערבי שמבטא את אותם פרמטרים או איפיונים אז תוכלי לומר בבטחון יחסי שמדובר בדיכוי האשה,אך כאשר את מדברת על התורה,ועל מקורותנו שנכתבו בתקופות אחרות לחלוטין ובעלי עצמאות סביבתית של בידול מן הגויים,את פשוט לא יכולה להפנות את ההכרה המערבית על מנת לנסות להבין מה עומד מאחורי הדברים.

ניסיתי לכתוב הכל בקיצור והרחבתי בצורה יותר ברורה למעלה

אני אכן מתנגד לשקרים וסילופים, ולא משנה מי אמר אותם.יזהר

רק הערתי על קורלציה מסויימת בין סוגי אנשים מסויימים לאותם שקרים וסילופים.

וחבל שאת תופסת מילה, לא מבינה את הקשרה ותולה על זה גדולות ונצורות. אני דווקא תומך גדול של שילוב כלים אקדמיים בלימוד בתורה, ואין כל ספק שיש בזה הרבה הפרייה של התורה, וכבר אמר הגר"א "כי כפי שיחסר לו לאדם יד אחת בחכמה, יחסרו לו עשר ידות בתורה". זה בכלל לא קשור לעניין. באקדמיה יש הרבה כלים מעולים, אבל גם הרבה סילופים ושקרים המבוססים על הנחות יסוד מוטעות. כמו למשל קביעה שהיו שני ישעיהו, כיון שבפרקים מ' והלאה הנביא מתאר בנבואה אירועים שעוד לא היו בתקופתו, וברור שלא תיתכן באמת נבואה, וממילא מוכרח שהיו שני ישעיהו. וכן על זו הדרך.

אמרי לי, את מאמינה שהתורה ניתנה משמיים? את מאמינה בנצחיותה? האם לדעתך הלכות ערכים, איסורי כהונה, קרבנות וכדו' היו מושפעי תקופה ותרבות? (מי המושפע? הקב"ה?)

נראה לי שמענה על שאלות אלו הכרחי להמשך הדיון והבנת שורשו.

בחור או בחורה זה אותו הדברשפיפול

אף אחד כאן לא מתכוון לעבוד בתור כוהן גדול במקדש בזמן הקרוב 

אמ..ammyy admin

אפילו שברמה העקרונית לא אמור להיות הבדל . כי תכל'ס זה אותו הדבר. 

אבל עדיין -

שגבר נותן (בהסתכלות שלו /של החברים שלו...) הוא נקרא גבר..  

ולעומת זאת שאשה נותנת גם היא מרגישה שהיא זולה.

בפרט אם זה בקלות. 

(: 

אופס חשבתי משהו אחר. בהחלט לאשה אמור להיות אותו יחס..ammyy admin

מתי שחזרה בתשובה.. 

אני לא יודעת מאיזה מקום את אומרת את זהעל הדרך

אבל אולי תנסי לזמן קצר לדמיין אותך עצמך יוצאת עם מישהו שהיה לפניך עם מלא בנות אחרות בלי לתת את הדעת להשלכות שיש בזה, כשתנסי לדמיין מאוחר יותר שבעלך כמו שהוא נמצא איתך ככה הוא גם חגג עם בחורות אחרות, ושבעצם לכל הבחורה שהוא היה איתה נתן את התחושה שהיא הכי מיוחדת בשבילו. אבל, הוא היה עם המון כאלה והחליף אותן מייד כשהן כבר לא היו רלוונטיות בשבילו או שכבר היה משעמם איתן, אז... על בחור כזה לא הייתי סומכת ואף אחד לא היה ערב לי שהוא לא יחזור שוב על המעשים האלה ברגע שרק אתחיל להמאס.

כי אני מאמינה שבין אם האדם חילוני ובין אם הוא שומר תורה ומצוות הוא עדיין מוסרי ועדיין יש בלבו את הדעת להבין מה טוב ומה לא טוב וכשהוא לא מבין את זה ורק עצם החזרה בתשובה גרמה לו להבין שהחיים שלו הם לא בדיוק טלית שכולה תכלת אז אני מברכת ומעריכה אותו על עצם חזרתו בתשובה ומאחלת שבמקום שהוא נמצא הוא ירגיש טוב יותר אך בנוסף לא הייתי רוצה לקשור את חיי עם מישהו כזה.

אני יודעת שזה מעצבן לשמוע את זה כי כביכול לא נותנים סיכוי לאותו אחד ובגלל חטאי העבר הוא צריך לסבול בעתיד, ולעומת זאת מנגד, ידוע שהקב"ה הוא מוחל וסולח ומוחק לנו את כל החטאים אם אנחנו חוזרים בתשובה, אך אין מה לעשות, זו תחושה שרק המחשבה עליה יכולה להעיב על הקשר מאוד וכמוני עוד הרבה מאוד בנות אחרות לא בדרגה של לא לחשוב על מה שהיה ולהתמקד רק בעתיד.

בגלל הפריצות הקיצונית הייתי פוסלת ואני מאוד פתוחה בגישהאחת שאכפת לה

שלי.

פשוט נראה לי שכדי לחגוג גם עם אמא ובת וגם עם שתי אחיות צריך לתקן עוד כמה וכמה מידות

ולא הייתי רוצה לקחת את הסיכון שאחרי נישואין אגלה שעדיין לא תיקן.

אחד כזה צריך להתחתן עם מישהי שהשתוללה הבה ג"כ וחזרה בתשובה שלימה.

הם גם יוכלו להבין את המצוקות אחד של השני.

אנונימית, את צריכה להבין שיש לך דעה אבל את מאודמבט קדימה
קיצונית בה. אני מסכימה איתך שכזו רמה של פרפור צריכה בדיקה לעומק יותר מלהתלהב על המשפט חזר בתשובה שלמה. ואני גם יודעת (לא חושבת) שכשמדובר באישה הגברים הרבה! הרבה! פחות זורמים. אבל לא פוסלים בחור כי נפל כמה פעמים עם בחורה אחרת, ועברו שנים מאז, ועשה על זה תשובה. אגב, אישה שנפלה זה יותר מורכב. רמת הקושי של הגבר מול האשה לא עומד בכלל אחד מול השני ולאישה יש סיבות אחרות שמתווספות לנפילה כזו. וגם היא מסכנה כי זה נסיון בכלל לא פשוט. בעיקר כשמצטערת על זה. ופה המקום לומר שברמה ה'נורמאלית' של היה עם אשה/ הייתה עם גבר לאנשים לא דתיים זה כמעט לא שיקול ויתכן שאפילו לפעמים זה לטובה מצידם.אבל רמת הפריצות שתוארה היא חוצה גבול בכל המגדרים לפי דעתי. יש משהו יותר רקוב בסיפור.
מה קיצוני בזה שבחורה ששומרת על עצמה תרצה גם אחד כזה?אנונימית1111
זה לא מה שמצופה?
כשנוצר מצב שאחד הצדדים כן והשני לא, לגיטימי שכל יחליט אם מתאים לו או לא.. אני לא פסלתי כל אחד שנפל אי פעם בכל סוג של נפילה. . את הדוגמה הקיצונית שהובאה בהחלט כן .
^^ammyy admin

ולפעמים את לא יכולה לדעת אם הגבר באמת שמור.. 

ואל באתי לבאס ח'ו פשוט אומר מציאות. 

זה אומר שאת צריכה (וכן כל מי שרוצה) להתפלל על זה המון.. 

(: 

אםammyy admin

הוא יגיד שככה הוא היה 

זה בגלל שתחום העיסוק שלו גרם לו לכן וכל אחד שהיה במקומו, היה נופל בזה. (וכמובן עזב שמה מזמן..)

עדיין את חושבת שזה תלוי במידות? (:

נ.ב. מסכים ליכולו להבין אחד את השני.. 

(: 

....ארוון
עבר עריכה על ידי ארוון בתאריך א' בחשון תשע"ו 22:26

עורכת כי בסוף לא בא לי להיות קשורה לשרשור הזה

חחחחחחחח.....ammyy admin

אם זה היה תגובה שהיה בה משהו שלילי (

שמח שערכת.. 

(: 

משהו פשוטרחלי חמודה

בלי להכנס לכל הדיונים שניהלתם פה

הכי התחברתי לכיוון שאומר ששני בני זוג שבאים מרקע דומה

למשל- שני מתנחלים/עירוניסטים/חוזרים בתשובה וכו... יהיה להם קל יותר ועדיף כך.

כי בחיי הנישואים יש המון אתגרים ועבודה לא פשוטה גם למי שמאוד דומה מנטלית

אז חבל להתחיל על רקע שונה ולפעמים מאוד שונה. אם יש אפשרות לבדוק לפני, ולא נפגשתם במקרה,

לדעתי כדאי שנתוני הפתיחה יהיו כמה שיותר דומים .יש כלכך הרבה דברים שיהיו שונים... 

ב"ה לא חסר על מה לעבוד.

מנסיון? (:ammyy admin

תלוי מאודדעה
אם הבחור בעל תשובה זה מופרעות מקובלת על חלק מהחברה,
אם הבחור דתי מבית זה לא משהו שהייתי מתקרבת לכיוון ממש תסלח לי כמו שכתבו לך לא סתם דתיים שומרים נגיעה יש יראת שמים יש טהרת הלב. זה לא פשוט.
מה שכן במידה ותצא עם בעלות תשובה אפשר להבהיר בכללי שהיה היה....
וממליצה לך לא לשתף בפרטים זה לא בריא לקשר לטווח הרחוק.
כמו שנאמר -ammyy admin

"מה שלא יודעים לא כואב.. " 

גם אם היה עם אישה אחת זה היה מפריע לימשיח עכשיו!
חד משמעית היה מפריע לישלומצ=]
מה אני צריכה שיעלו לו מחשבות שעם ההיא היה יותר כיף? כל פאק הכי קטן אצלי הייתי נכנסת לסרט שאולי הואמתבאס כי לאחת מהמיני אלפים שהיה איתן בטוח היה יותר טוב
ושאפחת לא תשחק אותה שאם הוא חזר בתשןבה הכל בסדר! הכח בסדר כלפי שמייא אבל המוח עדיין מאחסן תמונות
חוסר בטחון משווע בעיניי להתנהל ככהmoochkin
כאילו מילא הגברים שהם בסהכ תוצר של החברה הפטריארכלית, אבל למה גם אנחנו?
מה זה שונה אם הם קיימו יחסים או רק יצאו כמה חודשים? ומה עם מי שביטל אירוסין? ראה סרטים בחייו? אין לזה סוף...(ובאמת רואים את זה בשאלות כאן לפעמים..)
ההשוואות קיימות תמיד אז תצאי רק עם בחורים שזה הדייט הראשון שלהם?
צריך שיהיה מספיק בטחון בעצמנו ובבחירה שלנו, כל השאר זה הבל הבלים

זה בכללי למצב שהיה עם מישהי אחרת, לא המצב הדמיוני שהעלה לפה
על אותו משקלארוון
עבר עריכה על ידי ארוון בתאריך ב' בחשון תשע"ו 08:23
אז למה שבן ירצה מישהי שהיה לה קשר נפשי רציני, למה לו לרצות אחת שאח"כ תשווה אותו למישהו אחר??? [וכן, זה קורה לפעמים, ראו פה ושם בנשואים טריים]

תמיד יהיה מקור להשוואות, בין אם זה לדוגמנית שנפרסת בגובה 80 מטר על בניינים בת"א, ובין אם לאקסית.... 
אי אפשר להימלט מזה...

בהחלט מרגיש לי חוסר ביטחון בעצמך ובקשר... כשבונים קשר טוב זה שהייתה לו מישהי לפנייך- לא אמור להפריע. כשאת לא בטוחה בעצמך ובקשר שלכם, זה יפריע....
התכוונת לענות לי?moochkin
לא הבנתי
לא, זה דווקא מחזק אותךארוון
לי יותר היה מפריע מישהי שלא מתביישת להשתמש במילה כזאת בפומבידי"מ
מי שמתמשת בשפה הזאת בחופשיות במקום ציבורי זה מראה על דברים יותר בעייתים בהרבה ממישהו שעשה מעשים אפילו ממש נוראיים ויצא מהם.
היא התכוונה לפגםאביגיל.
יאם את צודקת אני ממש מבקש סליחה ואבקש מהמנהלים לערוך.די"מ
@שלומצ=]
(אם מישהו יכול לתייג אני אשמח)
תודהדי"מ
עדיין.. מילה לא במקום לדעתי...את פניך אבקש
לא כולם יודעים את הפירוש המילולי של המילהצריך עיון
מצד מה היה הכי מפריע לך?ammyy admin

ואם היה אומר לך שאותה אחת הייתה שהיה מסטול ובקושי זוכר משהו? 

עדיין הייתה לך אותה גישה? 

(: 

כן!!!! להתרחק כמו מאש.DvorW

כי בדרך כלל תהליך התשובה עובד ככה: 

כמה שנים (15 בממוצע, טוענים) של אורות גבוהים, ואז משבר.

ובמשבר, רוצים ומתגעגעים לכל ה'פעם'.

ולא דומה מי ש'הפעם' שלו הוא קשרים ארוכים ומתמשכים עם בת זוג קבועה (אפילו שהוא לא שמר נידה וזה וזה. בבסיס הוא מוסרי),

למי שהחליף 'בנות כמו גרביים', באופן מאד מאד לא מוסרי.

הלוואי אורות גבוהים 15 שנה... הרבה הרבה פחות יפה זה לא סיבה

ואני מסכימה בקשר לשורה עם ה"מוסריות".

זה אומנם 'לא מושך אותי' אבל מפה ועד להתייחס ככה לחוזריםאורח כלשהו

בתשובה בכלל? מה נסגר יא אחות?

מעריכה אותם מאד.DvorW

בלי קשר, יודעת שהם נשארים 'הם' בפנימיות של האופי והאישיות.

חילוני מוסרי - יהיה בעל תשובה מוסרי.

חילוני פושע - טוב, נו.

לכן, זה מאד חשוב לקחת מישהו שגם החיים הקודמים שלו (אמנם לא הכיר מצוות אבל) היום ערכיים בבסיסם.

'לעולם יהיה אדם'.

מי שנולד בן אדם, וחזר בתשובה - מעולה.

מי שהיה אדם חסר מוסריות, מופקר וחזר בתשובה - מעולה. אבל רק מישהי שהגיע מאותה הג'ורה כדאי לה ללכת לחיות איתו.

שטויות במיץ.משיח בן דוד

אווץ'ammyy admin

יכול להיות שזה אולי מעט נכון, אבל למה להכליל? 

(: 

בכנות: כן, הייתי פוסלת לחלוטין.יפה זה לא סיבה

חייבים ליידע.

מי שעשה דברים כאלה בע"ה ימצא אנשים בעלי זכויות שנהפכו מזדונות כשלו... (לא לכולן זה מתאים)

אשרי החוזרים בתשובה, זה בטח לא קל.

אבל מרתיע אותי אנשים שמתייחסים לאישה כאל אובייקט ומשתמשים בה בשביל ה'צרכים' הכי נמוכים שלהם.

ויש עוד כמה דברים שהייתי מוסיפה אלמלא השתיקה לא היתה יפה להם...

אבל בעדינות אומר שאני לא רוצה להיות "עוד אחת" כשאני יכולה להיות "האחת והיחידה".

יפה זה לא סיבה.ammyy admin

(תענוג לקרוא סוף סוף הודעות שלך.. ) תתחדשי על המחשב. ;) 

ליידע הכל / בכלליות? 

וכן כמה שזה מרתיע , אבל לפעמים גם אותן נשים גורמות לעצמן להיות סוג של אובייקט... 

(: 

אוי נו.. אל תיכנס לזה אפילו..שירה ישנה חדשה

תאמיני ליammyy admin

בהרבה מקרים זה לא הגבר אשם.. 

אני לא הייתי יוצא עם בחורה כזאת.יוסף חיים26
הייתה מציקה לי המחשבה שהיא עשתה דברים כאלו,
למרות שצודק מי שאומר שצריך לפתוח דף חדש,
כי חזרה בתשובה מתקנת הכל.
מצד שני זה עדיין לא קל לא לזכור מה היה.

יהושוע בן נון לקח לאישה את רחב (שהייתה מופקרת וחזרה בתשובה)
דוד לקח את אביגיל אשת נבל הכרמלי
ועוד רבים לקחו אלמנות וגרושות.

נראה שמי שגדול יותר מסוגל להשאיר את העבר מאחור
ולהתייחס לאדם עצמו כמות שהוא כרגע.

אבל לדעתי חשוב להתייחס לרגש שלנו כרגע בעניין
ולא לעשות משהו שנוגד את הרגש, ויגרום צרות בעתיד.
מי שמעל זה אשריו.
זהammyy admin

לא ראוי להשוות את רחב לגרושה / אלמנה. 

אבל מבין אותך.. 

וגם שום בנאדם לא יודע לאן יובילו אותו החיים.. 

(: 

הייתי פוסלת בגלל8668
סוג הנשים שכתבת כאן
אמא ובת???
גויות???
אחיות???
אדם שכזה הוא חסר מעצורים ומלא בתאוות ואני אישית הייתי פוסלת.

בעבר הכרתי בחור כזה בבני עקיבא הוא עזב את הסניף בסופו של דבר בעקבות דיבורים עליו.

לדעתי זה לא רק העניין של "החלפת בנות" אלא החוסר יציבות שלו שנובעת ממקור אחר ומשפיעה על קשר עם נשים.

צריך קודם כל לבדוק מה זה אומר שהוא עכשיו צדיק?
חזרה בתשובה לוקחת שנים! ועבודה על מידות זוהי עבודה תמידית ומתמשכת.

אני מאמינה שכל אחד יכול לחזור בתשובה ושלכל סיר יש מכסה.
אולי בחורה שעברה את מה שהוא עבר תבין אותו, אבל לא הייתי ממליצה לבחורה שמורה להכנס לכזה קשר.

חברה שלי למשל שמרה על עצמה והתחתנה עם בחור שלא שמר כלום...
אני זוכרת שהיא סבלה מחוסר ביטחון לאחר החתונה מכיוון שאחרי המגע שהיה היא הבינה מה הכוונה ליחסים
וזה הפריע לה לדעת שהיו רבות לפניה עם בעלה.

אגב לפעמים עדיף שלא לספר על מערכות יחסים ובטח בטח שלא לפרט על מגע שהיה!

בהצלחה.
אמ...ammyy admin

מסקרן מה עם הבחור ההוא בבני עקיבא יש לך מושג? 

הפריע בסוף מתרגלים, חיים עם זה. 

גם כמה שאני מכיר לקחו שמורות שהם עצמן פחות ו - וואלה שורדים, ב"ה.. 

(:

בטח..שירה ישנה חדשה

כי זה ליגיטימי שבן לא ישמור על עצמו וירצה שמורה ש"תתחשב" בו שהוא לא שמר.

אתה חושב שלא הפריע בכלל לנשים האלה? בטוח הפריע אבל הן התעלו על זה וכל הכבוד להן, ולדעתי, בתנאי שזה בדיעבד.

משום מה להרבה בנים קל לעשות הנחה לעצמם, אם גבר מרשה לעצמו להתפקר כי "לנשים פחות אכפת, והן מתחשבות" אבל להיפך לא מוכן להתעלות ולעצמו רוצה רק אחת ששמרה על עצמה, זה זלזול, חוסר כבוד כלפיה וכלפי עצמו

וממש לא כולם כאלה! אבל העולם סלחני יותר וזה נוח למי שזה נוח..

כמו שרשמתי כאן באחת התגובות,ammyy admin

אפילו שזה חוסר זלזול כלפיה וכלפי עצמו. 

זה עדיין מובן כי שגבר מרשה לעצמו להתפקר בהסתכלות של אנשים זה פחות גרוע (ברור שזה לא ראוי.)

מאשר אשה מרשה מרשה לעצמה. 

נערךפסידוניתאחרונה

הביטוי להחליף בחורות כמו גרביים צורםחגיתילי

בשביל שנתקדם בכבוד של אדם לחברו, ואשה, בחורה, בת, נכללת בזה גם, נראה לי שאפשר וכדאי לתת דוגמה אחרת לזה אולי: יצא המון עם בחורות, או כל שבוע הכיר שתיים ושלוש או לא יכול לספור את הנשים גויות גרושות רווקות וכו' שיצא אתן כלומר זה מבטא את מה שאתה רוצה לומר ובלשון נקיה. בהצלחה!! אגב אני לא הייתי פוסלת אך נכון להכירו לעומק. חגית.

רחלי חמודה ואנונימית111מבט קדימה

רחלי, זו בהחלט הסיבה להרבה בעיות עמוקות בשלבי השידוכים היום.

לצערי זה נקרא בררנות- כשבני זוג רוצים להפגש- הגישה לבדוק קודם אם הרקע שונה היא הרסנית! תסתובבי סביבך כמה מבני הזוג שונים בתכלית?! כמה מבני הזוג לא היו מגיעים לנישואין אם היו משתמשים בדרך שלך?!

זהירות. כשרוצים לפגוש אדם אחר- צריך לברר מי הוא!! מה המידות שלו!! האם היתרונות שלו הם הדברים שנחוצים בעיניי לקשר?? האם אני יכולה לעמוד ולכבד אותו בדברים שקשים לו?

ואנונימית- 

אמרה לי פעם חברה על משהו שלא הצלחתי לסלוח לה- הקב"ה סולח לנו כל שנה על דברים נוראיים! תסלחי לי גם! 

ממי נלמד את המידות שלנו? מהיצריות שלנו או להבדיל מה' יתברך?

אני חושבת שהגישה שלך צריכה עוד קצת בישול והכרת עולם. אנחנו לא יכולים לפסול את כל הסובבים אותנו כי הם לא 'מושלמים' כמונו... עובדה, אני הצלחתי- למה אתה לא?

כל אחד צריך לשאוף להיות כן ואמיתי עם עצמו קודם כלאנונימית1111
לכל אחד יכולת הכלה וקבלה שונה, לכל אחד קווים אדומים שונים. אם לך יכולת קבלה גדולה מאוד אשרייך. .
אנחנו שואפים להדמות להקב"ה, שואפים..
הרבה יותר מסוכן בעיני חוסר כנות ויושר פנימי ומודעות למקום שבו אנו נמצאת באמת.
את צודקתצריך עיון
אבל אז האמירה צריכה להיות שונה, זה לא שהוא רע בפני עצמו אלא שלך קשה לקבל אותו. ברור שבמקרה כזה את לא יכולה להיות איתו בקשר, אבל זו נקודת הסתכלות שונה לגמרי.
אני סבורה שלפני שמגיעים ליכולת ההכלה הגבוהה הזואנונימית1111
עבר עריכה על ידי אנונימית1111 בתאריך ב' בחשון תשע"ו 21:00
והיא באמת גבוהה! חייב שקודם לכן יהיה זעזוע עמוק מן החטא ( לא שכלי בלבד) ורק אח"כ הכרה בכוחה העצום של התשובה לטהר ולזכך..
לזה מגיעים אנשים "דוסים" באמת ( לא במובן החיצוני אלא הפנימי), הלוואי שקיימים הרבה כאלה..
לדעתי, שוב זו דעתי בלבד, מי שיחסית קל לו מדי אולי צריך גם לבדוק את עצמו, איך אבד לו רגש הצניעות, איך הוא לא מזדעזע..
החכמתי חגית,ammyy admin

בפרט שעוד אני משתדל הכי הרבה להקפיד על בן אדם לחבירו, 

תודה. תודה.. 

(: 

לדעתי לא.בתשירות בדימוס
אני יודעת שאהיה חריפה בהתבטאות אבל...
גם אם הבנאדם חזר בתשובה שלמה עם חרטה, וידוי וכו, עצם זה שהוא הגיע למצב כזה שהוא שכב עם גויות ,אמא ,בת וכיוצא בזה( שזה מזעזע ואפילו לא יתואר אצל חילוני "שובב") - מעיד על משו באישיות שלו, מעין תכונה העלולה לאפיין אותו (בין היתר..)שהשלכותיה אלו מעשים כאלה נבזים.
הוא העיז לעשות מעשים כאלה חריגים שמלווים בהמון מצפון ועל אף זאת הייתה בו את התאווה הזאת , אי אפשר להתעלם מיזה..
חוצמזה, נתעלם מהעובדה שהוא יכול ליצור השוואה באופן אוטומטי בין מי שהיו למי שאיתו..
ב"ה אשריו שהוא חזר בתשובה שלמה!
^^ammyy admin

רק לגבי הגויות זה יתואר יתואר (עייני ערך תאילנד..)

וכן השוואת זה דבר גרוע לחיי נישואין.. 

ובקרוב אצל כולנו שנחזור כמו שצריך, אמן !

(:

חפרתם אחושקשוקימשיח בן דוד

ראית מזה?ammyy admin

בא תגאל אותנו כבר והכל יפסק...

קרעת אותי! צודק..שירה ישנה חדשה

במקום ככה לצחוק,ammyy admin

צריכים לעשות דברים שיגיע כבר. 

כמו לשמור יותר על צניעות / לזכות עוד בנות בצניעות וכ'ו.. 

(: 

בחיים לאפסידונית

דוחה.

ואם היה רק עם אחת? (:ammyy admin

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך