ועכשיו לגופו של דבר-
הלמידה של השוני עוזרת בשני צדדים-
הראשון- פירוש נכון יותר של התגובות- עצה, המלצה, אפילו ביקורת מסוימת מעידות על אכפתיות- הוא חושב על
איך הכי נכון לעזור לך.
השני- לדעת איך להתייחס בצורה שתגרום לצד השני להרגיש את מה שאת מתכוונת ולהימנע מטעויות.
הסיפור שלך על הבחור הוא דוגמא קלאסית של חוסר הבנה של התפקיד אותו הוא אמור להוות-
הבחור לא הבין את צורך שלך, מכיוון ש-טוב, הוא בחור.
עכשיו - זה לא אומר שכל הבחורים לא יודעים להקשיב ולהכיל, אבל זה אומר שהם צריכים לשים לב לכך
שזה מה שהם אמורים לעשות כרגע. למזלי, הרב שלי טרח להכין אותנו היטב לעובדה שיש שוני כזה, ושיש
לנו צורך בהקשבה והכלה, כחלק מהחיים שלנו, באופן כללי ובמיוחד בחלק הזוגי, ולימד אותנו את חשיבותה
בחיים ובזוגיות בכלל. ב"ה הרבה מבני השיעור שלי שעברו תחתיו הם אנשים יותר מקשיבים ויותר מכילים משהיו
לפני כן, ואני בטוח שעם בנות זוג הם משתדלים אפילו יותר.
בנוסף לכך- העלבה, בשום צורה שהיא היא לא נכונה ולא טובה- ב"ה שידעת לסנן את הבחור הזה, שכן באמת,
גם אם אתה מייעץ ומועיל יש דרך להתייחס לאנשים, גם כשהם חופרים. אם זה היה בדייט ולא בחור מהסביבה,
כנראה שהוא באמת לא בוגר מספיק בשביל להיות לבן זוג או לפחות לא מודע מספיק למשמעות של מעשיו.
אם זה היה בחור מהסביבה, אז הוא באמת לא נכנס לתפקיד של בן זוג ולכן לא מבין למה את חושבת שהוא
צריך להקשיב ולהכיל אותך, ויכול להיות באמת שהוא ינסה להבהיר לך שזה לא כל-כך מתאים לו השיתוף הזה.
עכשיו אחרי שהבנת את שמפריע לך חוסר האמפתיה, את יכולה להסביר לסביבה שלך שאת מחפשת בחור אמפטי,
מכיל ומבין. יש יותר סיכוי שתמצאי מישהו שהתכונות האלו חזקות יותר אצלו, או לפחות יגידו לו לפני כן שזה חשוב,
והוא יוכל להשתדל להיות כזה ככל שיוכל.
מבחינת רגש-
נכון- לגברים קל יותר להיות מעוניינים, כי התפיסה שלהם היא שכלית- אם את מתאימה לרמה הבסיסית שלמה
שהם רוצים, מבחינת רמה דתית, התנהגות, הומור, מראה ושאר הפרמטרים שהם שמו- הם מוכנים להרגיש,
אצל גבר התאמה שכלית היא כבר שלב רגשי.
אצלך הרגש צריך להיבנות, הוא מבוסס על תחושת בטחון, הכלה, שיתוף, גם אם הוא מתאים ל"רשימת המכולת"
יקח זמן עד שהרגש שלך יתעורר, וחלק מזה קשור גם לחיזור, למחוות וכו'.
אבל- יש לך יכולת להחליט כיצד את מגיבה ויש לך יכולת לזרז תהליכים מול עצמך. גבר שיבטא רגש כלשהו
במחווה, יצפה לתגובה מינימלית כלשהי- אם את רוצה להסביר לו שזה לא שייך, את יכולה, אבל תהיי ברורה.
לדוגמא- גבר הביא לך פרח- הוא מצפה להתרגשות מסוימת, להנאה מהיחס, משהו כזה. אם לא תראי רגשות
כאלו הוא יכול להבין שזה לא "מספיק מרשים" ופעם הבאה להגיע עם זר שלם, במקום זה את יכולה להגיד
תודה, להינות מהמחווה ולהסביר לו שזה קצת מוקדם לך בקשר ואת צריכה עוד זמן. זה יהיה יותר יעיל מלא
להביע רגשות( אפילו אם הם יהיו מאולצים קצת) מה שיגרום לו לתחשות התנשאות וסנוביות ממך, ויפגע בו.
עדיף להגיד לגבר "אני צריכה עוד זמן" ואפילו להכווין אותו למה את רוצה ממנו- אני צריכה יותר שקט\יותר הודעות,
אני רוצה שנעשה משהו שהוא לא לשבת אחד מול השני, בא לי ללכת לX... יהיה יותר יעיל מאשר לנסות לתת לו
לנחש.
ולבסוף- תנסי לחשוב על גבר שכן היה לך קשר רגשי כלשהו כלפיו, הדק שבדקים, היה לך? חווית משהו כזה?
אפילו הידלקות מטופשת? אם יש מישהו שמתאים לך מבחינת נתונים וטוב לכם ביחד- תני לו צ'אנס להיכנס לרגש,
דברי איתו על זה, תסבירי לו שאת צריכה יותר זמן, שלוקח לך זמן לעבור תהליך, שאת צריכה אותו רגוע, מכיל, רגיש
כי זה לא פשוט להרגיש דברים כאלו. יש סיכוי שתקבלי את מה שאת רוצה, יש סיכוי שהוא פשוט מחכה שאת תרשי
לו להיות כזה.