בין היחידים מאנשי הציבור שאומר את האמת בצורתה הברורה ביותר.
כל מילה זהב, וניכר שהדברים נכתבו מדם ליבו.
משה פייגלין:
"כסדום היינו" - קונן שופט שהתייחס לבעיטה שחטפה ערביה שאיימה על יהודים.
הוא צדק, אבל מהכוון ההפוך. השופט עצמו הוא המייצג את החשיבה הסדומית - החשיבה המהפכת את הערכים והופכת טוב לרע ורע לטוב.
מי שבעט בערביה ההיא עודנו אוחז בשפיות מוסרית, את סדום מייצג אותו שופט.
...ברור שלא כל הערבים רוצחים - יש בתוכם אנשים טובים מאוד חלקם חברים אישיים שלי. אני מאמין שרבים מהם - אולי אפילו רובם - חשים רע מאוד עם גל הרצחנות הערבית האופף אותנו כעת.
אבל כל זה לא משנה את העובדה שאנחנו עכשיו במלחמה. חלק מסוים מהערבים בארץ ישראל (משני עברי הקו הירוק), מגובים בהנהגה דתית ופוליטית נחושה ודומיננטית - מכריזים עכשיו שחיי יהודים שווים כקליפת השום. הם לא רק מכריזים, הם גם מבצעים.
לא מדובר כאן בסכסוך פלילי שבו מרגע שנוטרל הפורץ, ברור שעונשו צריך להקבע בבית המשפט.
לא ולא!
מדובר כאן במלחמה שהוכרזה על כל היהודים בגלל שהם יהודים.
ובמלחמה כמו במלחמה - אתה לא יורה על חייל אויב רק אחרי שהוא יורה בך, להיפך, אתה מנסה להקדימו.
אולם במלחמה הנכחית המשמעות חמורה יותר.
כיוון שמדובר בדה לגיטימציה טוטאלית של עצם זכותם של היהודים לחיות, יש רק דרך אחת לעצור את המגמה הזו ולהפוך אותה ללא לגטימית ובלתי מתקבלת על הדעת כלל! הדרך לעשות זאת היא להבהיר באופן מעשי (לא בדיבורים), שמול תופעה שכזו כל הכללים משתנים, שמי שמרים סכין על יהודי בארץ ישראל, הוא זה אשר מאבד את זכותו לנשום אויר על גבי הגלובוס ולכן ראוי לחסלו במקום ללא שום שהיות ופקפוקים.
כשנתניהו החל להסביר שאבו מאזן שקרן והראה שהילד הערבי הרוצח חי ונושם בבית חולים מודרני בישראל - הוכיח בזה ראש הממשלה עד כמה אינו מבין את האיום לאשורו וגרם שוב נזק אסטרטגי איום.
האם למישהו בעולם באמת אכפת אם אבו מאזן משקר או דובר אמת? הרי כשנפל נתניהו לפח וחגג על השקר של אבו מאזן, נתן נתניהו עצמו לגיטימציה לטוענים כי במקרים בהם כן חוסל המחבל, מדובר ברצח.
מה שצריך היה מנהיג ישראלי לומר בשעה הקשה הזו הוא:
"אבו מאזן שיקר כהרגלו והילד המדובר חי ונושם. יחד עם זאת אני מבקש להבהיר - עם ישראל לא הקים לעצמו מדינה - 3 שנים אחרי אושוויץ - בכדי לשוב ולהישחט ברחובות. מי שמרים בארצנו סכין על יהודי, הוא זה המאבד בו במקום צלם אנוש ואת הזכות להוסיף ולחיות."
ברור שנתניהו עשה בדיוק את ההיפך ואחריו שובל של מבולבלים.
התוצאה תהיה כמובן שחיי הרוצח יהפכו ליקרים מפז, שוטרים ואזרחים שיחשבו לפגוע בהם יענשו בחומרה - ודם היהודים יוסיף ויהפוך לשקוף.