***, וכל הדנים סביב דעת הרב אליהו בנושא העלייה להר הבית בכללי ועליית רווקות...
ראשית, אקדים ואומר שלא תכננתי כלל להכנס לדיון הזה אבל מאחר וראיתי שדנו בו כאן המון פעמים - החלטתי לכתוב את הידוע לי ולנסות לעשות סדר בדברים:
(באופן כללי, עוד לפני שאגע בדעת הרב שמואל אליהו חשוב להדגיש משהו. נניח והרב שמואל אליהו אוסר בצורה גורפת עלייה להר הבית - יש מספיק גדולי תורה שאפשר בכיף לסמוך עליהם... אבל המצב בכל מקרה הוא לא כזה שהרב אליהו אוסר, ואסביר

ב"ה זכיתי להיות מעט קרוב לרב ... כמה פעמים יצא לי לדבר איתו בנושא והדעה שלו בכלל לא אוסרת עלייה.
הרב יודע בוודאות ואף מדגיש זאת פעמים רבות שאין שום איסור הלכתי לעלות להר. אבל הוא לא פוסק לעלות מכמה סיבות...
כשהרב פעם ראה אותי בכניסה להר - ביקש ממני הקטן שאברך אותו, והסביר לי שזו זכות מיוחדת לעלות והוא מקנא בעולים ויום אחד הוא יהיה בינהם (מדויק).
כלומר - הרב אליהו לא אוסר עלייה אך אינו מתיר (עדיין) באופן פומבי...
לגבי רווקות - אם רווקה תעלה לאחר חתונתה - לפי הרב אליהו היא יכולה גם לפני חתונתה ואין בכך חילוק.
רב שאוסר עלייה להר - בחיים לא יתן לגיטימציה לעלייה (לגברים וקל וחומר לרווקות).
לסיכום: אדם שפוסק כמו הרב אליהו בלבד - אין פסק שמתיר עלייה באופן ברור. אבל ללא ספק יש עידוד ודחיפה (חבר שלי שהוא תלמיד הרב אליהו סיפר לרב שהוא עולה והרב ברך אותו על חשיבות העיניין).
אדם שהולך לפי הרב אליהו ובכל זאת מחליט לא לעלות כי אין פסק ברור לעלייה - גם מובן... יום יבוא וגם זה ישתנה בע"ה.