אני חילוני היא דתייהTamir1985
אני יוצא עם דתייה 3 וקצת חודשיים אני אוהב אותה מאוד , שראינו שזה מתקדם לכיוון רציני התחלנו לשאול שאלות מה עושים?.. אז ככה זה הצ׳ק ליסט שלה :
היא בשבת, אוכלת מפלטה מדברת מידיי פעם בטלפון ולפעמיים לפעמיים רואה גם טלוויזיה, היא רוצה בית באווירה דתייה בשבת למרות שהסכמנו שקידוש היא תעשה,אני אתנהג כאמור ביום שבת רגיל ומין הסתם יכבד אותה ולא יעשה לה דברים מול הפנים, למידה ונתחתן היא לא תלך עם כיסוי ראש בשבילי אבל תשמור טהרה, ולגביי ילד היא מסכים על חינוך ממלכתי , אני ביקשתי ממני שטיפה בלבוש תשנה קצת, בכדיי שזה יתן לי סוג של הקלה מבחינת הדת, אני יודע שזה בקשה לא בקשה ומודע לזה, היא אומרת שהיא מוכנה לנסות ולראות איך היא תרגיש ... ואני מפחד שהיא לא תעמוד בזה והכל יתפרק, ואני מבין לגמריי את הצד שלה, כרגע אנחנו נפרדנו היא אמרה שבימים הקרובים היא מצפה לקבל ממנו תשובה אם אני מעוניין לפי התנאים שרשמתי, ואחכ היא כבר לא תיהיה שם, ככה שממש חשוב לי הדעה שלכם.. זה ממש דחוף לי
מבקש תגובה הגיונית ולהבין את המקום שלי ושלה
אני רואה בא אישה לחיים היא יקרה לי מאוד
תגידו לי מה לעשות? ואם כדיי לקבל את זה או לעשות משהו אחר?
תודה
וואי מצב מסובך.. אין לי כ״כ עצות שה׳ יהיה בעזרכם!אור ירושלים
תגובהTamir1985
ובכל זאת ?
אני לא רוצה לאבד את זה
למה אתה קורא לחילונית הזו דתייה?הצח והאדום
בגלל שהיא לא אוכלת חזיר ושרימפס ביום כיפור
תוך כדי נסיעה ברכב? מה בדיוק הופך אותה לדתייה?
תשובהTamir1985
יש לה אמונה גדולה באלוהים על כל המשתמע מכאן, היא מתפללת קוראת תהילים נושמת את הדת זה מבחינתי דתייה, אין שחור ולבן בזה
אני בעצמי הייתי פעם דתי אז אני יוד על מה אני מדבר
השאלה מה לעשות במצב הנתון הזה?
אני לא רוצה לאבד אותה
לעניות דעתיפשוט_
חיי זוגיות ששני בני הזוג מאמינים בשתי דרכים שונים זה קשה כי בסופו של דבר אתם רוצים בית אחד
וזה לא שאתם לא מסכימים פוליטית אתם לא מסכימים על דרך חיים
כל אחד מוותר ותמיד ה"חילוני" יוותר יותר
אז או שבאמת תשבו ותלמדו ביחד מה הדרך של הבית שלכם ותבינו איך אתם בונים את זה חזק ויציב
או ש...
שלום לך אדון מושלםפשוט_
אני בטוח שאתה ב"ה שומר תרי"ג מצוות קלה כבחמורה
אין זה המקום להתווכח מה היא ומה היא לא
היא מגדירה את עצמה דתיה ומאמינה
ויש דברים שקשה לך
שים לב למה שהבחור כתב

והוא בא להתייעץ בכללי איך אפשר לחיות!חיים כאלה האם התנאים האלה נראים האם יש עוד רעיןנות או דרכים לתמיכה

אתה חטשב שלא?! אז או שתשתוק או שתגיד בהצלחה
אבל אל תזלזל ואל תכפיש!
לא מושלם אבל גם לא שקרןהצח והאדום
היא מגדירה את עצמה דתייה ואני מגדיר אותה חילונייה כי זה מה שהיא.
ולט הבנתי בכלל את השאלה פה.
שניכם חילונים אז למה הקושי ביניכם?
כי אחד מחלל שבת והשני גם מחלל שבת?
לא ראיתי שום הבדל בינך לבינה.
אין סיבה לחפש קשיים שלא קיימים.
מי שרואה טלויזיה בשבת בעיניי לא כל כך דתייה ולכן אתם מתאימיםמנחם10

מי שכותב ככה נראה בעיניי לא כל כך דתי ולכן לא מתאים שיכתוביעקב דדא

הצח והאדום (יונתן?!) מה נדפק איתך כפרה?יוני
אם היא מגדירה את עצמה דתיה ולפעמים יש לה נפילות ואפילו באופן קבוע יש לה נפילות ואפילו כאלו גדולות... זה אומר שהיא לא דתיה?!
אם ככה כנראה גם אתה לא דתי!
סיכוי גבוה שאתה מחלל שבת לפחות פעם בחודש, החל מ'בורר' ועד 'עובדין דחול'
כל אחד והקטע שלו אז תרגע ותבדוק את עצמך
אני לא מתייחס אליךהצח והאדום
למה?יוני
פעם ראשונה שאני רואה שאתה ככה מתחמק מתשובה, כנראה דרכתי במקום הנכון...

אה? פתחת בקבוק בשבת? חתכת נייר?
חח בקבוק מותר לפתוח.ammyy admin

ונייר אפשר בשינוי.. (: 

כל אחד והרמת החמרה שלו יוני
זה שיש חומרה לא הופך זאת לאיסור.. (:ammyy admin

חומרה במקרה הזה הכוונה לכך שיש כאלו שרואים בזהיוני
איסור.

הידעת? שו"ע הרב פוסק שאסור לפצח גרעינים בשבת!

הוא פוסק שזה אסור, זה איסור, אבל זאת החמרה מסויימת ללכת לפי פסקיו..
כי התייאשתי. אתה גם כך לא תביןהצח והאדום
או יותר נכון, לא תרצה להבין. שבת שלום!הצח והאדום
לא, הטיעונים שלי היו די ברורים. נראה שאין לך מה לומר לגביהם.יוני
תלוי איזה סוג דתיה היאה-מיוחד

יש דתיים שהם לא ממש מקפידים כי הם נכשלים

ויש דתיים שהם לא מקפידים אבל מתוך אידיאל של "לא חייב להקפיד על כל דבר"

אתה ילדותי מאוד!!שירה חדשה~

א-מי אתה שתגדיר אותה כדתיה או חלוניה.

ב- אם אין לך תשובה באמת עדיף שתשתוק..

היא דתייה לפי הסטנדרטים של הספרדים לפני הרב עובדיה יוסףחכמת ישישים

לפני שהרב עובדיה יוסף פסק שאסור להשתמש בשבת בחשמל, הספרדים הדתיים נהגו להדליק אור חשמל, להקשיב לרדיו ולראות טלוויזיה בשבת. אם הדברים הללו מותרים, אז בוודאי גם לדבר בטלפון מותר. מאז שהרב עובדיה יוסף פסק מה שפסק הדברים השתנו. [צריך לזכור שהחשמל בא לעולם רק לא מזמן -- בסוף המאה ה-19, לפני קצת יותר ממאה שנה -- וגם באשכנז, כלומר באירופה, ישבו גדולי הרבנים על המדוכה  כי זה לא היה כל כך פשוט להכריז על החשמל כעל אש.] חלק מהספרדים נענו לפסיקתו של הרב עובדיה יוסף, וחלק אחר של הספרדים המשיך בדרך שנהג עד אז. בינתיים, חלה גם "הקצנה" או נטיה להיות יותר דתיים או להחמיר יותר בדת בקרב אלה שנענו לפסיקתו של הרב עובדיה. אז החלו אלה שוויתרו על השימוש בחשמל בשבת לכנות את אחיהם שהמשיכו להדליק אור וכו' בשבת -- "מסורתיים". מכל מקום, אלה בוודאי לא חילונים.

לא מובן לי מה כל כך קשה לבחור -- בהתחשב עם העובדה שהוא עצמו היה פעם דתי. זה שהבחורה לא תלך בכיסוי ראש, זה לא צריך להיות בעיה . בעבר הקרוב, אצל אנשים דתיים רבים היה מקובל שהנשים הנשואות לא הלכו בכיסוי ראש ורק בבית הכנסת כיסו את ראשן. נדמה לי, שהיתה אפילו פסיקה שבמקום שרוב הנשים אינן מכסות את ראשן, אין בזה חוסר צניעות. אם הבחורה הזאת נוהגת כפי שהיא נוהגת, לא כפשרה עם הבחור אלא שכך היא נוהגת, אז, לדעתי, אם הוא רוצה להתחתן איתה, עליו להתאים את עצמו אליה.

מה שנוגע אליה, לדעתי עליה לעמוד על חינוך ממלכתי דתי. החינוך הזה מכין ילדים לחיים בתוך החברה הכללית [לימודי ליבה וכו'] ואיננו תובעני יותר מדי מבחינה דתית.

חשוב לדעת מה הסיבה שהפסקת להיות דתי. מרד נגד ההורים הלוחצים יותר מדי ?  שינוי בהשקפת העולם? אם תברר את זה עם עצמך, יתכן שתגיע למסקנה שלא קשה לך בכלל להיות דתי, ביחוד אם אתה לא מוכן לוותר על הבחורה הזאת.

ממש לא נכון. הדלקת אור בשבת היא חילול שבת מוחלט. בטעותארלט

הספרדים הדליקו אור בחג וחשבו שמותר. וגם על זה הרב עובדיה זצל תיקן ואמר שזו היתה טעות.

ברור שדיבור בטלפון וכד זה חילול שבת, אלא שנראה שהבחורה מתחזקת ומשתדלת- נראה שמוותרת על הרבה בשבילך,, וזה ממש קשה.

לא אמרתי שזה בסדר להדליק חשמל בשבת. ראי להלן:חכמת ישישים

לא אמרתי שזה בסדר להדליק חשמל בשבת. רק רציתי להסביר איך בחורה שחושבת את עצמה לדתייה נוהגת כפי שהבחורה הזאת נוהגת. אנחנו אשכנזים ובביתנו לא מדליקים חשמל בשבת. רק בגיל מבוגר גיליתי שהספרדים נוהגים אחרת.

מכל מקום, בהצלחה לזוג המתלבט -- בכל מקרה !

לגבי הדלקת אור בשבת לא נראה לי אתה מדייקה-מיוחד

אני יודע שהיו מדליקים אור ביו"ט אבל לא בשבת. כיסוי ראש? היו ועוד איך הולכות, ולא סרט כדי לצאת ידי חובה

אתה מתבלבל בין חלק מהספרדים לעניין יום טוב, לא לגבי שבת!בשיפוצים
לגבי יום טוב יש שנהגו להשתמש בחשמל וגם זה רק בשעת הצורך. עד היום יש רבנים גדולים שמתירים להדליק אור ביום טוב בשעת הצורך(למיטב ידיעתי זה מסתמך על פסיקה קודמת של הרב משאש ורבנים קודמים אחרים).

לגבי שבת - גם לפני הרב עובדיה, אין מי שנהג מן הדין להשתמש בחשמל בשבת. יש אנשים שמגדירים עצמם מסורתיים והם משתמשים בחשמל אבל לא מדליקים אש או נוהגים ברכב. זה נובע ממנהג של מה שראו בבית והתרגלו אליו או משהו בסגנון, מן הוואי שבתי שכזה, אבל ממש לא הלכה פסוקה.
זה לא משהו שניתן לנסח בצורה כזו..שואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך כ' בחשון תשע"ו 13:30

אין הוראה כללית לציבור שמותר להשתמש בחשמל ביום טוב,מה שכתבת לגבי הוראה מצד רבנים גדולים להתיר להדליק אור ביום טוב עד היום כביכול (לא ברור מדבריך מה זה "שעת צורך"), לא נכונים בלשון המעטה וצריך להשתדל להזהר בניסוח הדברים ,ראה:

http://www.yeshiva.org.il/ask/53821

צר לי אם אינך מכיר...בשיפוצים
כבר ידוע והתפרסם שרב העיר נתניה הרב שלוש מתיר להדליק אור ביו״ט בשעת הצורך. וזה על סמך פסיקות קדמוניות יותר. כך הוא מורה הלכה למעשה ואני יודע זאת בידיעה גמורה וברורה.

כמובן שכל אחד צריך להיות לו רב ולנהוג על פיו ולא ללכת לפי כל קולה אפשרית. תלמידיו של הרב שלוש מדליקים אור ביו״ט בשעת הצורך.
מה זה צר לי ?שואף לאור

א.לא הבאת מקור לעניין,ולכן אי אפשר להתייחס לדברים הללו

בנוסף,כתבת את הדברים בניסוח כזה שמדבר בלשון רבים,וכרגע אינך מדבר אלא על דעת יחיד

הויכוח היה לגבי הדלקת חשמל ביום טוב,לא בשבת. לחכמת ישישים,ירושליםםםםם

את כותבת ענייני הלכה ,ומתוך דברייך רואים שאת כלל לא בקיאה. אז אולי כדי לא להטעות את הקוראים סתם ?

( לא מתכוון לפגוע).

לגבי יום טוב זו מחלוקת.בשיפוצים
אנחנו ספרדיםמקרוני בשמנת
אבא אומר שאצלם בבית נהגו להדליק חשמל ביום טוב.
אבל בשום אופן לא בשבת.
מצד שני יפה שיש כאן נסיון לסנגר, מקסים בעיניי.
חכמת ישישים, לך תבדק קצת יותר מהי ההלכה.DvorW

את מובילה את המגמה הזו לאורך רוב תגובותיך כאןשואף לאור

את לוקחת עניינים הלכתיים שהם בגדר יסודות ודינים הלכתיים מייחסת אותם לנורמות חברתיות מכנה אותם בשם "הקצנה" ולפיכך מציגה אותם כלא מחייבים,אני מדגיש זאת כדי שאנשים ידעו להזהר מן המסקנות שאת מציגה כאן.

הדברים לא נכונים,לא בעניינים כאלו ולא בענייני צניעות,זה לא שהרב עובדיה יוסף זצ"ל "אסר" על זה וכולם הלכו לאור פסיקתו בעניין זה ,אלא כל הפוסקים (גם הספרדים) אוסרים הדלקת אור ביו"ט (בשבת אין בכלל דעת יחיד כזו. כלומר עיקר דבריך בכלל לא רלוונטיים לעניין זה,כפי שציינו) ישנה דעת יחיד לגבי יו"ט (שגם אינני יודע מה הגדרים שלה),לגבי דעת היחיד ראי:

http://www.yeshiva.org.il/ask/53821

ראיתי שגם נכתב:

http://www.ykr.org.il/modules/Ask/answer/8380

כנ"ל לגבי כיסוי ראש ושאר מצוות התורה,הדברים שלך אינם נכונים הלכתית פעמים גם לא עובדתית,ומובן שבמקום שהיה מנהג שגוי שהציבור לא ידע או טעה בקיום הלכה כלשהי, לא לומדים להמשיך טעות.

מניסיוןאוריה,
(לא אישי)
בדברים כאלו ההקרבה בסוף תהיה חד צדדית. (מהצד החילוני)
אתה יכול לבקש ממישהי לשנות מקום מגורים וכולי אבל אף פעם לא תוכל לבקש לנהוג הפוך מאמונתה וללבוש חשוף למשל..
גם אם היא תסכים זה לא יחזיק.
אם היא חשובה לך, תן לה מרחב ושמור שבת,כשרות,צניעות ועל הוואי דתי לפחות בבית.
כי אתה מהצד הליברל והבלתי מתחייב.
א. זה לגמרי הפוך. הויתור הוא מהצד ה'דתי' לכאורההצח והאדום
דתי אמיתי ממילא לא יתחתן עם חילונים.
ב. במקרה הזה, היא חילונית בדיוק כמוהו
גם אם משום מה היא קוראת לעצמה דתייה.
מה אכפת לך מהגדרות?שמש אא

שכל אחד ייקרא לעצמו איך שהוא רוצה למי זה משנה בכלל

כי בגלל ההגדרה השטותית הזו הם חושבים שיש ביניהם הבדלהצח והאדום
שניהם חילונים אבל בגלל שהיא קוראת לעצמה דתייה אז כביכול יש להם אורח חיים שונה וצריך
להתפשר וכו' וכו'. הצעתי היא שהיא פשוט תפסיק
לקרוא לעצמה דתייה וממילא הבעיות תיפתרנה.
כנראה הוא התכוון למסורתית וזה עדיין הבדלכמעין הנובע
בין חילוני למסורתי
כל האנשים הם לא מאה אחוז אותו הדבר.הצח והאדום
בכל מקרה נראה שהיא מוכנה להתפשר בשבילו אז מה הבעיה פה?
כי זה עדיין קשהכמעין הנובע
תחשוב הוא חילוני. פתאום עכשיו לעשות קידוש, לשים פלטה, ובכלל בחיי היום יום כל מיני דברים לשנות, ואפילו בבגדים של האישה, זה קשה, ואחרי כל זה למצוא את הדרך לגדל ככה ילדים, זה נראה לך פשוט?
תגובה ועזרה נוספת לפיתרוןTamir1985
תודה לכולם ותודה במיוחד לעדן
הסברת/ה את הכל בצורה הרבה יותר טובה ממני אפילו.. לא נכנס כמה היא דתייה וכמה היא לא זה לא הנושא, עובדה שבמצב נתון כרגע יש מחלוקת
השאלה אם יש רעיונות פתרונות?! אפשריות שאפשר לעשות, כי אני מרגיש שזאת האישה בשבילי .. הכי אמיתי שיש
אם זו היא אכן, והמסקנה היא..Benny1988
שצריך רק למצוא נוסחאות כדי להסתדר..
אז אולי כדאי שתעלה את השאלה לפורום "נשואים טריים" (מה שרואים משם לא רואים פה...).
אם אתה מרגיש שהיא האשה שלךאור ירושלים
אז אל תוותר עליה ! תהיה אתה מי שאתה ותתן לה את המרחב להיות מי שהיא , בבית המשותף שלכם תכבד אותה ותשמרו כשרות וטהרת המשפחה כי אלו דברים שהיא תהיה חייבת את התמיכה שלך ושאר הדברים תן לה לעשות מה שהיא רוצה והיא תתן לך לעשות מה שנוח לך, והילדים יקבלו יכולת הכלה מעולה וחסרת סטיגמות ויוכלו לבחור בדרכם באמת!
בהצלחה!!
כל התגובות שלך פה מאוד מכעיסות אותיהרוזן!

@הצח והאדום

יש חשיבות עצומה ל"הגדרה", אבל היא לא מה שקובע. הקב"ה, בבית דין של מעלה, לא ישאל אותך איך קראת לעצמך. הוא ישאל אותך מה היו המעשים שלך, ואיפה היה הלב שלך.

אז נכון, אם היא רואה טלוויזיה בשבת, זה נורא ואיום מבחינה דתית והלכתית. אבל זה לא מבטל את הערך של שאר המעשים שלה.

היא שמה את עצמה תחת ההדרה "דתייה" כי היא רוצה להיות שם. האם זה אומר שיש צורך להתעלם מהחטאים שלה? לא.

אבל האם זה שיש לה חטאים נוראיים, אומר שהיא "חילונייה" ושאין ערך למצוות שלה? לנסיונות שלה כן לשמור על ההלכה איפה שהיא כן מנסה? ושעכשיו לא משנה כבר כלום, והיא יכולה ליצור זוגיות מושלמת בלי שום בעיות אפילו עם אדם שלא מעניין אותו כלום (לא בהכרח שפותח השרשור הוא כזה)? ממש ממש לא.

זה שיש לה חטאים, אפילו אם היא מגדירה את עצמה כאחת שמדברת בטלפון בשבת בקביעות, זה לא פוסל את הצניעות שלה, ואפילו לא את שאר השבת שהיא משתדלת בכל מאודה לשמור...

יש ערך לדברים האלה, גם אם האדם עושה דברים אחרים בעייתיים.

(סליחה מפותח השרשור שלא התייחסתי לשאלה שלך, הוא מאוד הכעיס אותי)

בסוף תמיד האשה מכריעהשמש אא

ואתה תגלה שזה לא נורא כל כך ותשמח בזה. בהצלחה!

לא פשוט, אבל אפשרי. לגמרי תלוי בכם.תודה

תראה. המצב שאתם נמצאים בו הוא מצב לא פשוט בכלל, וההחלטה לאיזה כיוון אתם הולכים עם זה יכולה להיות החלטת חייכם. יש כמה נק' שאני חושב שכדאי לתת עליהם את הדעת, וחוצמזה שיהיה בהצלחה רבה. 

קודם כל, חובה חובה לדבר עם זוג 'מעורב' שחי עם האתגר הזה, כי אין ספק שהם יכולים להצביע על צדדים ועל דרכים שרוב יושבי הפורום מן הסתם לא מכירים.

בכל זוגיות יש ויתור. ובכל זוגיות הויתור אמור להיות ללא גבול. כמה שצריך בשביל שיהיה טוב ביחד. ובכל זאת, עדיף להכנס לזוגיות בה אתה לא נדרש לוותר כל רגע ורגע, כי יכול להיות שבשלב מסוים יהיה מאוד קשה לעמוד בזה. גם ככה לכל זוג 'רגיל' יש את הקשיים שלו בהכלה או קבלת האחר, כל אחד בנקודה בה הוא רגיש יותר. הויתור (באידיאל לפחות) לא אמור להכאיב לך. הוא אמור להגיע ממקום אמיתי בו אתה מבין שבשבילה זה הדבר הכי מושלם בעולם גם אם לך זה נראה מטופש, ואז אתה שמח לוותר כי אתה רוצה שיהיה לה טוב. אם כבר עכשיו הויתורים הצפויים נראים לך קשים, קשה להמליץ להכנס למצב כזה. מה יקרה אם עוד שבועיים לא תהיה מוכן לוותר יותר?

אתה כותב שאתה אוהב אותה מאוד. נפלא. חשוב להעמיד את האהבה ביניכם גם על יסודות לא רגשיים, כי רגש בא ורגש הולך. ובימים שהוא הולך וצריך לעבוד בשביל לבנות אותו ולרענן אותו, תצטרכו בסיס איתן שיעזור לכם להביט מעבר לכל השוני והמפריד.

לא לנסות לשנות אחד את השני. בשביל להיות מאושר צריך כל הזמן לצמוח ולהתקדם. אם אתה מרגיש שהיא מגבילה אותך בחילוניות שלך, או שהיא מרגישה שאתה מגביל אותה ברוחניות שלה, במקום להיות מקור שמחה אחד לשני, אתם תהיו מקור לדיכוי. אתה צריך להבין. בדרישה שלך 'לחשוף יותר', אתה פוגע בה. גם אם אתה לא מאמין בצד הרוחני של הדברים, אתה פוגע בה כי זה מה שהיא רוצה וזה מה שטוב לה. ואם היא תנסה לכפות עליך תפילין או כל דבר אחר, היא פוגעת בך ובתחושת החופש שלך, כי זה מה שטוב לך. רק זוג ממש מכיל וממש מכבד יכול להיות כל כך קרוב אחד לשני, ועם זאת להיות כל כך רחוק.

למצוא דרך או אדם שיעזור לכם לפתור דילמות בעניין שאתם לא מצליחים לבד. אולי זה נראה שחשבתם על הרבה נק' שעלולות לצוץ במהלך השנים, אבל החיים מזמנים הרבה סיטואציות מפתיעות, וחשוב שיהיה דרך ללבן את הדברים בצורה טובה.

שיהיה בהצלחה רבה. שבת שלום.   

תגובה ובקשה למענה נוסףTamir1985
הוויתור ממני הוא גדול ואני אסביר אני באתי מהעולם של הדת ואמרתי לעצמי שאני מתרחק מזה כי זה לא עושה לי טוב.. והנה הגיע לי בחורה דתייה ונוצרו קשים, אז ניסיתי למצוא פתרונות אבל הרגשתי שלמרות הקושי שלה ואני מבין אותו לגמריי עדיין היא לא נותנת מספיק
השאלה מה עליי לעשות? משגעת אותי
אני מכירה זוגות כאלה..מישי1
שחיים בשלום! היא דתיה והוא חילוני (שהיה דתי), מצאו את הדרך שמתאימה להם. וחיים בשלום!

אם זה פערים שאפשר לגשר/ לצמצם אותם, ונראה שבסיפור שלך, לפי התאורים, זה לא כ"כ קשה, אז בהחלט אפשר לחיות ככה!
ועוד בנושא- מישי1
סתם בשביל שיהיה שמח-
יש את הסרטון 'מתוק שמר לי' הגירסה הדתית..
זה יוסיף קצת לשיחה הזאת..
צודקתTamir1985
אבל איך אני משכנע אותה לבוא לקראתי ?
תראה לה שאתה בא לקראתמישי1
ואז היא תראה כמה ויתור זה מצידך, ואז מאליו אם היא תראה הערכה מצדך, זה יבוא גם ממנה. שוב תמיד לעשות את זה בכיף ולא בעצבים!
אבל באמת באמת, תחשוב אם זה משהו שאתה מוכן לוותר עליו לכל החיים..

בהצלחה גדולה!
אתה חי בסרט. קודם צא ממנוצפרירים
שאלהבשיפוציםאחרונה

אתה יכול להסביר מה הכוונה שזה לא עשה לך טוב? מה הסיבה? אני שואל בשביל לנסות להבין נקודה בשאלה המרכזית אותה שאלת לגבי הבחורה...

לדבר עם כמה וכמה זוגות מעורבים כי...חכמת ישישים

צריך לדבר עם כמה זוגות כאלה כי יש מהם שהצליחו לפתור את הבעיות הכרוכות במצב הזה , ויש כאלה שלא הצליחו. חבל שתוותרו אחד על השניה [וההיפך] רק בגלל שיש כאלה שלא מצליחים...

לדבר עם כמה וכמה זוגות מעורבים כי...חכמת ישישים

צריך לדבר עם כמה זוגות כאלה כי יש מהם שהצליחו לפתור את הבעיות הכרוכות במצב הזה , ויש כאלה שלא הצליחו. חבל שתוותרו אחד על השניה [וההיפך] רק בגלל שיש כאלה שלא מצליחים...

סוף סוף האהבה שלך היא אהבה שתלויה בדבר. בטל דבר, בטלה אהבה. לכן, נשאלת השאלה אם אחרי החתונה, כשתחשוב ש"הנה, עכשיו היא כבר שלי, אז למה לי להתאמץ בשבילה?" אתה עדיין תרגיש כמו שאתה מרגיש עכשיו. דהיינו, שאתה מוכן לקבל את כל דרישותיה --ועוד-- כל החיים ! כי אם לא, שניכם תצאו אומללים, ויתכן אפילו שילד או ילדה יסבלו גם הם מההחלטה שהחלטתם בהשפעת ההורמונים הלא מסופקים.

עליך לחשוב על זה עכשיו, ולהחליט עכשיו. והעיקר -- אם תחליט להישאר איתה ולקבל על עצמך את דרישותיה -- לקיים אותן,.

שלא יהיה מצב  שתאמר: נכון, הבטחתי, אבל לא הבטחתי לקיים...

ממליץammyy admin

לדבר עם יועץ. 

בטוח יענה לך תשובות מספקות, 

בהצלחה.

יש לך טלפון של מישהו שאתה מכיר?Tamir1985
אני אשמח לדבר
כן.ammyy admin

כבר שולח לך בפרטי, 

מכיר אישית הוא מרצה גם בזוגיות.. (:

מחכה תודהTamir1985
בשמחה. (:ammyy admin

בהצלחה!כמעין הנובע
ועם מי שאתה תדבר תנסה להסביר לו בצורה הכי מובנת שיש..
ודרך אגב, כל הכבוד לך על ההשתדלות והמאמץ!כמעין הנובע
אוהב אותהביקור

החויה הראשונה שלי שבה הרגשתי שאני חווה אהבה היתה תחושה כזו
אני מוכנה ללכת רחוק בשביל לחיות עם הבחור הזה, לשנות סגנון ולוותר על דברים קטנים מהחיים המוכרים.

אני מבינה שאתה כבר מציג פשרות לאחר שדברתם, אבל כדי שיצליח לדעתי אתה צריך פחות לחפש שינויים שהיא תעשה ויותר לברר על מה מבוססת האהבה, ומה אתה מוכן לעשות יותר כדי שזה ילך.

אישית, אני מחפשת מישהו עם דרך חיים דומה, אני לא יודעת איך בתוך הבית אוכל לגדל ילדים לערכים כשאנחנו לא שותפים לערכים הללו

אבל אני מאמינה שיש מקרים בהם השילוב המאתגר הוא נכון לזוג והילדים יכולים לצאת מזה מורווחים

החיים דינמיים, החוויות והיחסים הדינמיים ישםיעו על שניכם

לא נראה לי שנכון לבקש עכשיו שינויים לטווח ארוך, אלא רק אם נח עם השוני אפשר להתקדם

דעתי הבלתי מחייבת

בהצלחה

אני אסביר את עצמיTamir1985
ההתפשריות שהגענו אליהם קראו במהלך החודש האחרון , וזה שאני אומר שתבוא לקראתי זה כי אני ממש נקרע ולא מסוכל להכיל ולעשות מעבר למה שרשמתי אבל אני יודע שהיא ממש יקרה ואני משתגע בלעדיה , אז לכן לכן בייאוש עמוק אמרתי לה את מה שאמרתי
השאלה איך את בתור דתייה היית מקבלת את זה ? אם היית אוהבת ברמה כזו ? מה היית עושה למען
רק להסב את תשומת ליבך..אצטט את מה שאמרת:כלה כנוצה

" אני יודע שהיא ממש יקרה ואני משתגע בלעדיה , אז לכן לכן בייאוש עמוק אמרתי לה את מה שאמרתי"

בכוונה תחילה הדגשתי את 2 חלקי המשפט בצבעים שונים לצורך הדגשה והסבר.

מדבריך אני מסיקה כי בדברים שהגעת איתה "להסכמה" מבחינתך , הם תוצאה של חוסר שיקול דעת שכלי, ואין

ההגיון מדבר משום שאתה מאוהב בה עד כדי כך שהיא מביאה אותך לידי שגעון.

{עד כאן אלו דבריך} ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

עכשיו נניח שאתה משיג אותה ואחרי שהיא אצלך בכיס , ואתה נוחת לקרקע ולמציאות ותגלה שאתה לא 

מסוגל לקיים מה שהבטחת..היא תאמר לך אבל סיכמנו?! מה תגיד?! שאינך אחראי למה שנאמר כי ההבטחות נאמרו מתוך 

טרוף חושים ואי שפיות כתוצאה מההתאהבות?? ואז היא תהייה אומללה כי היא כבר נפלה אצלך ברשת..(תחשוב על דבר

מהותי ועקרוני כמו טהרת המשפחה)

אם אתה באמת אוהב אותה תחשוב טוב טוב לפני שאתה מבטיח לה, ומתחייב לה לחיים מאושרים לצידך!!

הוא כבר כתב שהוא מסכים לטהרת המשפחה [שזה הכי קשה]חכמת ישישים

לכן לא נראה לי שזה בלתי אפשרי. ביחוד שהוא יודע מה זה להיות דתי כי הוא עצמו היה פעם דתי.

מסכימה!! תחשוב טוב טוב!!דניאל55

נראה לי שהיא צריכה לשאול את השאלהה-מיוחד

אתה מה אכפת לך? אתה לא משנה כלום בעצמך היא כן

הוא כן. לקבל טהרת המשפחה - לא פשוט בכלל..אנונימית1111
רק נראה לי שהוא צריך לודא עם עצמו שהוא מבין מה משמעות הדבר.אם יש לו רתיעה מעל נושא הדת לא בטוח בכלל שיהיה לו כח לעמוד בזה.
באופן כללי כן נשמע שמי שצריך לבוא לקראת מי- זו היא בעיקר..
האמת היא שאם היא הייתה שואלת הייתי ממליצה לא להכנס לסיפור..
אתם במצב מסובך..אנונימית1111
האם לא תוכל לקבל אותה בשןם אופן איך שהיא? היא לא נשמעת דוסה כבדה..
האם היא לא תוכל לקבל אותך כמו שאתה?
במידה ואחד הצדדים לא יעמוד בהסכם פירוש הדבר שהחבילה תתפרק?
אם התשובה היא " כן " על לפחות 1 השאלות- לא נשמע מבטיח בכלל..
תחשוב הרבה על הטווח הארוךתשוקתי-קדושה
אמנם אתם מאוהבים והרגש בשמים. אך תחשוב על זה שהרבה מהמשך חייך תמצא עצמך ב'משיכות חוטים' לכיוונים שלך/שלה. להתעסק ח הזמן סביב המורכבות הזו. במיוחד ילדים,לאיזה כיוון? יש לך ולה ערכים סותרים,אז איך זה ייכנס לילדים? היא תעביר להם מסר/ערך שאבא שלהם סותר אותו? גם התנהלות הבית כלל אינה פשוטה. ואולי יגיע מצב ש1 מכם יוותר על אופן התנהלות חייו.
תבדוק איתה כמה חשוב לה עולם הערכים שלה.כמה היא לא מוכנה לוותר על האמונה שלה שמתבטאת במעשים.
זה מורכב מאוד להיכנס לזוגיות מעורבת..
אני אישית כשחזרתי להיות דתי נפרדתי מחברה חילונית שאהבתי מאוד אחרי כמעט שנתיים. כי היה ברור לי כמה זה מורכב. ולמה להיסתבך להמשך החיים? יש עוד המון בנות מדהימות שאזכה להכירן..
לא האמנתי שאעשה כזה צעד.לא על עצמי ולא משיחוץ עם חברים.סכין בלב.. אך זה קרה. עד כאב לי חודשים אחרי והתמודדתי כמעט שנה.אך ידעתי כמה זה נכון..
אבל שוב,זה תלוי כמה הפער בינכם וכמה הדת זה חלק מושרש בלתי מעורער בחייה.

מוזמן לאישי בכל מקרה ולכל שאלה..
^^^ לשים את השכל לפני הרגש!מישי1
שיקול דעת חשוב ביותר!
לא כדאי להיות במקום שחוצץ בין אדם לאלוקיונקודה
בס''ד

אם כדי לזכות באהבתך, היא צריכה לוותר על אהבת ה' ויראת ה' שבליבה - צר לי אבל אהבתך לא שווה הרבה.
לאהוב אותה זה לאהוב את האדם שהיא.
אמונה באלוקים זה חלק משמעותי ועיקרי בחיי המאמין.
אם תאלץ אותה לבגוד בערכיה למענך זה יתנקם בך בסוף.
איך היית מרגיש לו למען קרבתה הייתה דורשת ממך להתנכר להוריך? לנהוג בניגוד למצפונך? לעשות דברים שבעומק נפשך אתה סולד מהם? האם היית מסוגל לאהוב אותה לאורך זמן אם הייתה גורמת לך לכל אלו??
או שתקבל אותה עם האמונה שלה בבורא עולם, או שתעזוב ולא תבלבל לה את המוח. אבל אל תהייה זה שבגללו היא בוגדת במצפונה ובאלוקיה- כי אהבה כזו לא שורדת
וואוו. תגובה קשה מעט אבל מצאתי תמצי מסכימה איתה..הלליש
מסכימה לגמרי..אמא_מאושרת

כל מילה בסלע.

והלואי שתצליח לקבל אותה כמו שהיא..

אתם נכנסים למצב מסובךshindov

תנסו להגיע להסכם על התנהלות הבית. בלי לדרוש יותר מדי וויתורים. אם תתחילו בוויתורים זה יגמר מתי שהוא. ואפשר שתגיעו למצב של אי אפשר לוותר יותר. לכן כדאי להגדיר כבר עכשיו את גבולות ההתנהלות. צריך לקחת בחשבון שצפויות הפתעות. גם בזה צריך לדעת איך לטפל. לא קל. בהצלחה.

אם אתה מבקש ממנה לוותר על אהבתה לאלוקים בשבילך-שירוש16

זה לא יקרה.

אחרי ה'אהבה' הראשונית שנמוגה כמה ימים (מקסימום שנה) לאחר הנישואין באה העבודה האמיתית והקשה.

עבודת הזוגיות תהיה קשה פי כמה כשהשוני ביניכם כ"כ גדול עד בלתי אפשרי לגישור.

ובקיצור- לא מומלץ.

פשוט תאתרו זוגות כאלה ותשאלו אותםחליל הרועים
אם אתה אוהב אותה הרבה תשתנה אתה ותחזור למקורותמנחם10

מה שמדאיג לדעתי הוא שנראה שהכיוונים שלכם שונים כלומר היא בכיארלט

בכיוון התחזקות בשמירת תורה ומצוות ואתה בכיוון נסיגה מתורה ומצוות. מאוד קשה להיפגש ככה.

הנשמה שלה כל הזמן תדרוש את המזון שלה והוויתור כואב כל כך. ואתה רואה בדת משהו שהזיק לחייך אז גם זה קשה כל כך.

בע"ה שהשם יאיר דרככם.

השאלה המרכזית: מהי נקודת ההחיבור שלכם ושאיפתכם מהקמת המשפחה?בשיפוצים
עבר עריכה על ידי בשיפוצים בתאריך י"ט בחשון תשע"ו 15:46
אקדים ואומר - אני מכיר קצת מספר מקרים דומים-שונים. אם תרצה - אשמח לדבר איתך בפרטי.

בגדול - הייתי רוצה לדעת, איך אתה רואה אותה אישה לחיים שלך? מה מחבר אתכם ומה גורם לכם לרצות להיות אחד עם השנייה?

השאלה הזו היא לענ"ד אקוטית למקרה. אתם צריכים להחליט מה הציר המרכזי בחייכם ואיך וכיצד אתם רוצים לראות את המאה שנים הקרובות שלכם, לפי מגמת חייכם ורצונותיכם. לצורך העניין - בית ספר ממלכתי זה אומר שהילד שלה לא ידע דברים מאוד בסיסיים ביהדות. אתה חושב שזה יהיה לה קל? יש הרבה חילונים ששולחים את ילדיהם לחינוך הממלכתי דתי. צריך לחשוב על המגמה והשאיפה - לאן אנו רוצים להגיע ואיך אנו רוצים בכלל שתיראה המשפחה שלנו. על בסיס התשובות לשאלה הבסיסית הזו - תוכלו לדעת אם ביכולתכם להקים בית משותף.
עבודת הנישואין - מי במרכז?אודי

באופן כללי - לקראת נישואין ולכל אורך הדרך יחד - השאלה המרכזית צריכה להיות "איך אני בא/ה לקראתו/ה" ולא "איך היא/הוא בא/ה לקראתי"!

זה סוד הקסם. כל הזמן לחשוב מה אני יכול לעשות למענה. כמובן שאין לוותר על האישיות, על ה"אני" העצמי, אבל המוקד של הקשר צריך להיות הנתינה, הרצון שיהיה טוב לצד השני.

כשאני מתמקד בעצמי ומצפה שהיא תוותר למעני - זו נקודת מוצא שאינה בריאה.

הנישואים הם מסע מופלא של עבודה תמידית, וככל שהנתינה רבה יותר האהבה מתחזקת.

זו נקודת הראות הבסיסית שאותה כדאי להפנים. כשהבסיס קיים - הבניין שנבנה על גביו חייב להיות מורכב מהדדיות, משיח, מהיכולת לדבר על כל דבר, לברר יחד את הנקודות המשמעותיות.

ואולי זה גם יכול לשמש מבחן לגודל האהבה ולמהותה - האם אני אוהב אותה ברמה כזאת שאני מוכן להשתנות למענה - או לפחות לאפשר לה להיות היא-עצמה בשלמות - או שמא האהבה שאני חש מורכבת בעיקר מאהבת-עצמי, מהתחושה הנעימה והטובה שיש לי אתה, ומהרצון שהיא תנעים את חיי? מי במוקד - היא או אני?

בהצלחה רבה מאוד בבירורים, בעבודה האישית והזוגית,

ושתזכו למסע מופלא עד מאה ועשרים בע"ה!

אם היא יקרה לך עליך לקבל אותה באמת כמו שהיאאיל ב.

ולא לנסות לפגוע בה ולשנות אותה ממה שהיא, אלא לתמוך בה ולעודד אותה.

לכן, עליך לחשוב האם אתה באמת מוכן להתמודדות הזאת.

הלבוש הצנוע הוא דבר יקר מפז, שכולו כבוד לבת ישראל. אל תבקש ממנה להסיר מעליה את פארה.

גם ככה יש פערים וקשיים בין שני המינים אז למה עוד לפני הנישואמתגברת

הנישואין להיכנס לחיכוכים מיותרים סביב נושא שמירת מצוות

חפש לך אישה שמתאימה יותר..

יש לי חברה שהיה לה קטע כזה.... ממש מצחיקשפיפול

היא שומרת מסורת.

לא אוכלת חזיר, לא נוסעת בשבת , צמה ביום כיפור וכן הלאה.

בעלה כופר גמור.

אז מה בעלה אמר לה?

הוא אמר שמה שההלכה אומרת , זה שאישה צריכה ללכת לפי מנהג בעלה, ז"א שאם הוא כופר גמור אוכל חזיר ונוסע בשבת, היא גם צריכה לקבל את "מנהגו".  

מזעזע. ומה הוכרע שם?בשיפוצים
פניתי בשמה לרב אבינר והוא אמר שזה בלבול מוחשפיפול

וסיפרתי לה את זה והיא מאוד שמחה , והיום היא ממשיכה לשמור מסורת.

זה ברור שזה בלבול מוח, בשביל זה לא צריך רב שיאמר את זה..בשיפוצים
בכל אופן, מזעזע שהוא השתמש בטיעון הזה באופן רציני... ושהיה לה מחשבה ללכת אחרי זה.
אם הוא מקפיד כל כך שהאשה תלך אחרי בעלה שיקפיד גם עלארלט

שאר ההלכות.. איזה חצוף

חחחח אתה חילוני והיא חילונית, נראה לי מתאיםjadataq

אני לא מבינה אתכםחולמת בהקיץ

לא קראתי את כל התגובות אבל ממה שכן רובן ככולן מדברים על הדלקת אור בשבת, אוירת השבת וכד

שזה באמת חשוב וקריטי שיהיה אחדות בחיי הנישואים כי גם ככה יש שוני בן גבר לאשה

שאיתו צריך להתמודד

אבל מטרות משותפות הן חשובות מאד!!

מה שיותר קריטי לנישואים זה חינוך הילדים, טהרת הבית, קדושה..איפה זה?

הרי אם אתה לא מאמין בהלכות שהיא כן מאמינה בהן, מהר מאד זה יהיה קשה במיוחד 

למשל לא לגעת בה שבועיים

לא ליסוע בשבת

לא להדליק חשמל וכו'

זה או שהיא תוותר על זה כי היא לא תהיה חזקה מספיק, או שפשוט זה יכניס אתכם למתחים ומריבות

אני לא מבינה למה אנשים מכניסים את עצמם לקשרים כאלה מלכתחילה

הרי מטרות משותפות זה דבר מאד חשוב בנישואים מעבר לאהבה שצריכה לפתוח את הקשר...

שיהיה בהצלחה מה שלא תבחרו...

נכון, מידי פעם יש נושאים שנסחפים קצת מהשאלה המקוריתה-מיוחד

עדיין השאלה של ההגדרה עדיין חשובה. כמה היא דתיה ולכן גם דעתי שזאת שאלה שהבחורה צריכה לשאול את עצמה ולא הוא. היא צריכה לוותר הרבה יותר ממנו והשאלה היא כמה העקרונות חשובות לה.

הילדים.....מלכה מהצפון

לפני כמה שנים קראת מכתב מרגש מאד שכתבה בת להורים "מעורבים" (דתיה וחילוני) בעיתון "פנימה". היא תארה בכאב גדול איך הוריה התחתנו באהבה ענקית ולאט לאט - בעיקר עם בוא הילדים, החיים בבית הפכו לגיהנום. וויכוחים אין קץ על כל דבר, חינוך הילדים נפרש להמון תחומים ויצר מתחים בלתי פוסקים. היא מסיימת בקריאה גדולה לכל המתלבטים: אל תעמיסו על ילדיכם את המשא הנורא הזה. הרי לכל זוג גם הדומים ביותר  יש ויכוחים,חילוקי דעות ועבודה לא פשוטה על הזוגיות,למה להתחיל מנקודות כ"כ שונות??? למה ליצור מלכתחילה מהמורות שיקשו עוד יותר??? מאחלת לך בהצלחה במה שתבחר.

מסכימה בהחלט!!!חולמת בהקיץ

גם אני מסכימה בהחלט ומוסיפה דעתילא לעישון

האהבה שאתה מרגיש כלפיה כעת, לא נראה לי לדעתי שהיא תחזיק מעמד בשעות קשות.

אותנו לימדו שיש לבדוק התאמה מבחינה שכלית ורק אז לתת לרגש את המקום שלו.

ויש הבדל בין אהבה לבין התאהבות. ולא ארחיב בזה עכשיו. אבל נראה יותר שמתאימה כאן המילה התאהבות ולא אהבה אמיתית.

נכון שזה קשה לומר לכם להיפרד, אבל זו העצה שאני מרגישה כעצה שתהיה המתאימה ביותר עבורכם. 

וברור לי שה' יעזור לכם לפגוש כל אחד את בן זוגו המתאים לו.

ולסיום הערה קטנה - אני מכירה זוג שהכירו כאשר היא היתה באמצע חזרה בתשובה והלכה במכנסיים , והוא היה באמצע תהליך הורדת הכיפה. הם נפגשו "באמצע" וזה היה נראה מתאים, והם התחתנו ונולדו להם שני ילדים, אבל אז כל אחד המשיך לעבר מטרתו וזה נהיה בלתי נסבל - הוא כנראה לא סבל כבר זיקה לקיום מצוות והיא רצתה להקפיד יותר. והם נפרדו.

אני מאמינה שכל אחד רוצה בן זוג שילווה אותו לכל החיים, כי אלו החיים המאושרים. ולכן צריך לראות מי בן הזוג שאיתו אפשר לרוץ למרחקים ארוכים - לעבור מכשולים  ומשברים ולצאת מחוזקים. וזה קשה כשלכל אחד מטרות שונות כל כך בחיים.

בהצלחה ורק טוב!

התאהבות או אהבהTamir1985
אני ממש אוהב אוהב אותה ואני יודע מה ההבדל בין השניים..היא לא בנאדם ככ דתי
היא מתפשרת אבל לא מסיפור נקרא לזה לטעמי.. סהכ שאלתי מה אפשר לעשות איזה פיתרון יצירתי גדול אפשר לעשות ששני הצדדים ישמחו ויבנו אני לא מרגיש שסתם פגשתי אותה זה הרבה מעבר היא לא סתם אחת ..ולכן אני עקשן ואומר שחייב להיות פיתרון פשוט אני לא לא רואה אותו ולכן מבקש עזרה פה ממכם..(:
האנשים הבינו את השאלה..וענו..אנונימית1111
אם היא מאוד חשובה לך אז אל תוותרשירה456

אם היא באמת חשובה לך ואתה מרגיש שהיא באמת הזיווג שלך, תדבר איתה, בלי ללחוץ עליה, תדברו ביחד ותראו במה אפשר לבוא אחד לקראת השני. אני ממליצה לך באמת לכבד אותה ואת אורחות חייה, ואתה צריך לקחת בחשבון גם שכל ניסיון לכפות אחד על השני את אורחות החיים של הצד השני עלול מאוד לפגוע ולכן הדברים צריכים להיעשות ברגישות ומתוך כבוד אמיתי והכלה של הצד השני. ועלייך לקחת בחשבון גם שיתכן ותתחזק מבחינה דתית גם בעתיד, אבל אם אתה באמת פתוח ואוהב ומכבד אותה ויכול לחיות עם כך אז תמשיך איתה. הכול באמת תלוי עד כמה אתה מוכן לוותר, אם היא באמת בחורה שאתה רוצה לבנות איתה בית, אז תצטרך לעשות את הויתור הזה, אבל יכול להיות שהוא הכי כדאי שבעולם, אבל כמובן לאחר שאתה שלם עם כך בכל ליבך ולאחר מחשבה אמיתית. תשב, תחשוב עם עצמך, עד כמה היא חשובה בשבילך ומה הוויתורים שאתה מוכן לעשות לשם כך. ואח"כ תדבר איתה. שיהיה המון המון בהצלחה בכל מה שיהיה!

אהבה, או שמא אובססיה ?נרס דיזל

עכשיו ברצינות, ולאחר סקירת כל ההודעות שלך כאן:

הכתיבה שלך טעונה מאד מבחינה רגשית, ובין השורות אפשר לזהות בה מאפיינים של אובססיה לבחורה הזו.

סליחה שאני משתמשת במינוח מקצועי לא קל, אבל זה מה שצף לי.

נראה לי שאתה אוהב, אבל לא רק.

על פניו, ההתרשמות שלי שאין לזה סיכוי. ומערכת יחסים כזו, עלולה לגרום לשניכם שבר גדול.

היא מתחזקת - ואתה ההיפך, כלומר, ריחוק מתמשך, ומתכון לפיצוץ.

עם כאלה אמוציות, האם יש סבירות שתוכל או שתרצה לכבד הלכות טהרה ולשמור נגיעה ?

ממליצה לך לקחת פסק זמן,  וללכת לייעוץ רגשי, התנהגותי. שיסייע לך לבנות מערכת יחסים בריאה, בכייף.

תתפלל על זה, תראה ישועות!!!דלת'

לא להתפשרavast

אם אתה אוהב אותה אז תשמח שהיא דתיה, ולך לקראתה, תתחיל להתחזק...

ולא להפך

שבו ותדבו מה אתם רוצים .... מיון תאום ציפיות .אבני חן

שלום

דעתי היא  שאם אתה רוצה באה והיא בך  ואתם חושבים למסדר את הקשר , חתונה .

אז שבו ביחד ותדברו  ותדונו מה כל אחד רוצה שהיה בבית שהוא מקים. ותמצאו דרך וקו משותף יחד . 

למורות שאולי זה יהיה קצת קשה  , כי אחד חילוני -מסורתי והשני דתי .

ויש פער בין הדת ויש דברים מאוד מהותיים וחשובים שאי אפשר לותר בקלות על דברים אלו .....

אבל בכל זאת תנסו למצאו קו ודרך אחת שאת מסכימים עליה . מעין כיוון כללי כזה.

אתן לך דוגמא  : כשאני ובעלי יצאנו יחד לפני כ-8 שנים (נשואים כבר 8 שניים עם שני ילדים ), ישבנו ודברנו על דברים מהותיים וחשובים . כמו איך הבית שלנו יראה , מה אנחנו רוצים שהיה או לא היה בו . הכין ילדינו התחנך ובאיזה דרך ....

הוי קצת חילוקי דעות  על דברים מסוימים .אז לבנו ודברנו וחשבנו יחד ובקול . כדי ,,לא כדי מתאים לדרך שאנו רוצים .....

למורות ששנו דתיים מבית ,מי דתי יותר ומי פחות . וגם בהמשך הדרך לאחר הקמת הבית והחתונה דברנו על כל מיני דברים . כי השאלות והפער ממשיך גם אחר כך . גם את זה צריך לקחת בחשבון.  יש דברים שצצים בהמשך הדרך.

הכין נגור ? איך יראה השבת שלנו ?(לא רק מבחינה דתי  אלה בכלל ...)

בילוים ויצאו לאן כן ולא לא , זה מתאים לנו כדתיים ?

(סרטים והצגות .... יש בעיות של צניעות  וקול באישה )  .

בעניין ההצגות בעלי לא כל כך בעד ללכת  ואני מאוד אוהבת ורוצה ("גדלתי על זה")

אז אנחנו כן הולכים לפעמים , ואם יש הצגות - מחזמר ששרים נשים אז הוא לא באה ונותן לי את הבחירה אם ללכת או לא .

אז יש פעמים שאני הולכת אם אמא שלי למחזמר ,(כמו: כנר על הגג ) והוא שמר על הילדים .

ועוד עניין בכיסוי הראש התלבטתי רבות אם כיסוי שלם (כל הראש ) או חצי ..... הוא העדיף שלם אבל נתן לי להחליט .

ראיתי שזה מאוד חשוב לו ולכן בספו של דבר הלכתי על כיסוי שלם (אחרי ברורים ושאלות ודיון יחד .....)

מבין לפעמים מתפשרים ובאים לקראת אחד לשני .כך זה בנשואים בכלל. בלי קשר לחילונים ודתיים .

אז תוסיף את הפן הדתית ששם יש מחלוקות  קצת יותר מהותיות ...... בהצלחה .

לא קקראתי את הכל .....אבל בכל זאת זאת דעתי ...אבני חן

מכיוון שונהחוהחוה

תמיר שלום.

לפי דעתי, הבעייה שלך היא לא רק ההבדלים ביניכם, והקושי שלך עם דת.

יש דבר נוסף, והוא יותר חשוב:

אתה לא מבין עדיין, שךלהתחתן זה אומר שכדי להיות מאושר אתה נכנס לתהליך של שינוי משני הצדדים!!

אני נשואה הרבה שנים לאיש דומה לי מאד מבחינה דתית, והאושר שלנו שקיים היום, בנוי על המון שינוי שהסכמתי לעשות, על המון שינוי שהוא הסכים לעשות.

השנים הקשות שהיו לנו בתחילת הדרך, היו בזמן שאני חשבתי שהוא צריך להיות כמו שאני רוצה, והוא חשב אותו דבר לגבי.

אתה לא מתחתן על מנת לשנות אותה ושהיא תוותר לך.

אתה מתחתן על מנת ללמוד איך חלעזור לה להיות שמחה.

מי ישמח אותך?

זה כבר התחום שלה.

מה שיפה, זה שאם אחד מתחיל בשיניוי הזה, השני לטאט לאט משתנה לטובתו אפילו בלי לךהיות מודע.

עם חברתך הנוכחית הבעייה גלויה:
אתם לא מאמינים באותו דבר.

עם החברה הבאה הבעייה תהיה אחרת, ולא תשים לב עד החתונה.

תכבד אותה, תמעיט לבקש וויתורים,

היא תושפע ממך ותנסה לכבד אוןתך ולא לבקש הרבה וויתורים.

תדברו כל פעם בגילוי לב על מה מפריע, ושכל אחד יתן לשני להחליט מה הוא מוותר ומה חשוטב לו בלי לחץ.

ועוד דבר:

מה שנראה לך ולה  עקרוני היום, ישאר כנראה עקרוני תמיד.

אבל הדברים הקטנים ברקע, משתנים עם הזמן.

שיהיה לכם בהצלחה!

נ.ב.

יש זוגות מעורבים דתי/חילונית,

שמלווים את עצמם בייעוץ זוגי אחת לחודש חודשיים בשנה הראשונה בדיוק בגלל הלבטים שלכם

כרגע מסכימה חינוך חילוני לילד . בזמן אמת זה יפוצץ הכליעקב דדא

היא חושבת שעם החינוך שלה היד יהיה כמוה , אבל כשזה יהיה באמת הילד יהיה כמו החברים שלו , ואותה זה יעצבן נורא ומתקבל על הדעד שיפוצץ כל הנישואים שלכם.

אז תחשוב טוב , ואל תרמה את עצמך ש"אהבה מתגברת על הכל".

סמינר ערכיםtaly71

כדאי לכם ללכת לסמינר "ערכים" . אתה תראה את הדת מזוית שונה ממה שלימדו אותך פעם. זה גם מאד מרגש, במיוחד הסימפוזיון שיש בסוף. . ואז תבין אותה. ואולי קצת תתקרב אליה בהשקפת עולם.  הייתי פעם חילונית. ואני יודעת. גם אתה תרצה לתקן את העולם   ולהשפיע על העולם. אפילו קצת בהתחלה.

מניסיוני האישייש בי אהבה ו..
אני הייתי חילוניה מבית חילוני (מסורתי שמכבד את הדת..), והוא דתי, בחור ישיבה ירא שמיים ואוהב תורה ומצוות. והתאהבתי! הוא ניסה בכל הכוחות שלו למגר את האהבה שחש כלפיי בגלל הקושי, אבל לא היה אפשר לכבות אותה. ויצאנו ככה למרות ההבדלים, ואז זה התפוצץ, אי אפשר לקיים בית עם ניגוד כל כך חזק. ונפרדנו. אלא שהאהבה לא נגמרה, ורק התחזקה וככל שהתאהבתי בו התאהבתי גם בדת, שהיתה ועודנה חלק בלתי נפרד ממנו. כמו כן, צמחה בי ההבנה שאת אהבת חיי אני לא אפסיד בגלל פער כזה, כמה שנראה שקשה לגשר עליו. וזה היה קשה אבל בסוף גם קל. והיום אנחנו חיים יחד כמשפחה יפה, דתיה ואוהבת תורה.
תראה, אי אפשר שאחד מבני הזוג ישמור שבת והשני לא, ראיתי את זה בבתים של חברים במהלך החיים. זה לא עובד ובסוף מי שנפגע אלה הילדים, והם נפגעים מאוד! אם אתה אוהב אותה אתה אוהב גם את האמונה שבה שהיא חלק בלתי נפרד ממנה, חלק שלא היית רוצה לראות אותו נעלם. לדעתי על סמך נסיוני בחיים אתה תצטרך לבוא לקראתה, לקבל ואדרבה, לעודד אותה לדבוק בדרכה. וכן, תצטרך לאמץ גם אתה דרך חיים משותפת איתה, זהו תנאי הכרחי לבית של שלום אהבה ורעות. בשלב מסוים לא תספיק ההבנה בניכם והאהבה והבית שתקימו יישען על דברים נוספים שתבנו יחד, וכמובן שיום יבוא ותשתפו בחיים שלכם עוד צוציקים קטנים שלהם תרצו את הטוב מכל, והטוב בשבילם הוא בית אחיד שאמא ואבא חולקים השקפת עולם משותפת (גם אם לא זהה).
לסיכום, אתה צריך לקבל את התנאים שלה, ואם אתה שואל אותי, בשביל חיים מאושרים אתה צריך לקבל יותר. אני מקווה שהצלחתי להעביר לך את המסר שרציתי, ומאחלת לכם רק טוב והצלחה
סמינר ערכים ושיעורים זה רעיון מצוין!ארלט

חוות דעת שמבוססת על אלפי מקרים בעשרות שנים האחרונותמנחם חפץ

ברוב מוחלט של המקרים כאשר יש פערים במידת היראת שמים והרמה הדתית של בני הזוג קורה אחד משתי המצבים: 1. גירושין.    2. חוסר שביעות רצון כתוצאה ממריבות מתמשכות.

ככלל: הצלחה בנישואין תלויה הרבה בסיוע מהשם יתברך בכל רגע ורגע, ולשם קבלת הסיוע על בני הזוג להתחזק בקיום תורה ומצוות החל מקבלת החלטה חזקה ותקיפה לבנות את ביתם על יסודי התורה והחסידות.

במקרה שאתה מביא לפתחנו לא רק שאין כזאת החלטה, אלא אחד מהצדדים הולך להוריד ביראת שמים וקיום תורה ומצוות "למען" הצלחת הזוגיות. זהו הרי אבסורד.

יהי רצון שהשם ינחה אתכם בדרך טובה וכל אחד מכם יראה בטוב הנראה והנגלה.

נ.ב. איני רואה שהבעיה התחילה עכשיו [כשמדברים על קשר רציני], אלא בעצם יצירת הקשר. לאיזו תכלית מוביל קשר של גבר ואישה עם פערים משמעותיים ברמה דתית? 

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך