הכל טוב ויפה בבחור , וזה יכול להיות מאוד פונטציאלי , אבל עולה להר הבית
מה לחשוב? לעשות? זה מעיד על מלא דברים עקרוניים..
אבל עולה להר הביתשואפת תמיד
אווו יופישמש אא
מה זה אומר עלי?
ןמסוקרן לשמוע את האבחון הפסיכולוגין
ח"ו לא מתייגת אבל..שואפת תמיד
פשוט זה מעיד על איזה שאיפה והתנהלות אחרת בעבודת ה'.
על פי מי ועל מה אתה הולך , הרי רוב גדולי ישראל אוסרים. וזה נפקמינא לעוד דברים במציאות.
אני טועה?
יש גדולים שמתיריםאיש השקים
את יכולה ללמוד מזה שחשובה לו ארץ ישראל ובית המקדש. ושהוא משקיע בדברים שהוא מאמין בהם
בוודאישואפת תמיד
אני יודעת שיש גדולי ישראל שמתירים, אבל הם מיעוט ובסוף הרבנות הראשית, פסקה שאסור.
ובתקופתו של הרמב"ם זה היה שונה..
מה היה שונה בדיוק?איש השקים
יהיה פה סנהדרין..
קטונתישואפת תמיד
אבל מה שאני יודעת שהיום בימינו, הרבנות הראשית היא זו שפוסקת,
אבל זו לא הנקודה , בזה אני מאמינה,
אני לא יודעת עד כמה הנקודה הזו קריטית להקמת בית.
ולכן כל עם ישראל חוגג את ל"ג בעומר שחל במוצ"ש ביום ראשון...די"מ
לא "חוגג את לג בעומר"..ד.
כי אין שום דין "לחגוג את לג בעומר".
אלא מתרחק מהדלקת מדורות בשבת. זה בדיוק כח של הנהגת ציבור רבנית.
וכדאי להתרגל להפסיק לחשוב שכל נער יכול "לחלוק". יש הבדל בין ציטוט גדולים אחרים, לבין דברים כאלו, שלא מוסיפים כבוד רק לכותביהם.
ולסוע למירון.די"מ
בפועל רוב מוחלט ומוחץ של הציבור לא הקשיב לרבנות הראשית.
זה טוב או רע זה דיון בפני עצמו אך זו המציאות.
ומי שכן עשה זאת ביום ראשון זה לרוב בגלל משרד החינוך ולא בגלל הרבנות הראשית.
לא משנה. אבל זו היתה הסיבה שלהם.ד.
ולא כמו שלגלגת על "כל עם ישראל חוגג ביום א".. זה שיקול של רבנים אם לומר ולהציל חלק או לא.
[ומש' החינוך עשה בגלל הרה"ר]
לא הבנתי בכלל מה כתבת.די"מ
הוא לא לגלג על ההחלטה עצמה, אלא על הטענה שהרבנות..אדם כל שהוא
הראשית היא הפוסקת בזמננו, בעוד שבפועל הציבור לא מתייחס אליה ככזאת.
הוא הביא כדוגמא החלטה של הרבנות הראשית, שבפועל רוב גדול של הציבור לא נהג לפיה.
[בלי שהוא התייחס לשאלה מי צדק באותו מקרה, הרבנות או הציבור הרחב].
גם לגלוג על כך ש"לא שומעים", אין לו מקום.ד.
מעבר לכך, הרה"ר אכן פוסקת בענייני כלל-ישראל. נכון שהיינו שמחים שהדברים יהיו יותר ברורים, אבל גם כעת, עניינים כלליים, החל ממכירת קרקעות בשביעית, עניינים בתחום השייכים לתחום הממלכתי, נקבעים על ידם. גם מהעולם הפניה היא אליה. צריך לחזק את הגוף הזה, ע"י יחס ראוי ומכובד. כבר אמר בזמנו מישהו שהיה שר המשפטים, שמי ש"אשם" בכך שלרפורמים אין מעמד רשמי, זה הרב קוק זצ"ל שייסד את הרבנות.
ר' אברום שפירא זצ"ל, אמר לנציגי העדה החרדית דומני, שלא יתן להם מעמד רשמי בעניינים שרצו - כי אחרת גם הללו יוכלו לקבל...
המוסד הזה הוא חשוב. הרב זצ"ל ייסד אותו ממבט מעמיק, צריך לחזקו.
וה"ציבור" לא מתייחס אל מישהו אחר ככזה. ואם היחס לרבנים/רבנות צריך תיקון - זה לא יגיע ע"י הוספת שמן למדורה הזו של היחס הלא ראוי.
[אגב, דווקא הקריאה לגבי לג בעומר היא הוכחה לנושא. הרי ברור שהם קראו כדי למנוע חילו שבת המוני. ודווקא אלו שלא חושבים את עצמם ל"מבינים", קרי - אלו שלגיבהם החשש היה יותר גדול, אכן נהגו כהוראת הרה"ר. כולל משרד החינוך שבעקבותיו המוני תלמידים, לאו דווקא "דתיים"]
את לא ראויה לו,אם זאת הסיבה היחידה שהבחור לא מוצא חןחכמת ישישים
באופן מעשי, את צודקת. הבחור היקר הזה, עלול חס וחלילה ליהרג באחד הנסיונות לעלות להר הבית. הוא עלול להשאיר אותך אלמנה ואת ילדיכם יתומים, לכן, את באמת צודקת: הנקודה הזאת קריטית להקמת בית.
את צודקת, הבחור הזה חושב על בית ה', הבית ש-ה' ציווה לבנות כדי שיהיה לעם ישראל מקום לעבוד בו את ה'. הבחור הזה דואג לעם ישראל. את, לעומת זה, דואגת רק לעצמך ולבית הפרטי שתקימי לך...
אם זאת הסיבה היחידה שהבחור לא מוצא חן בעינייך, את לא ראויה לו. הרב גורן זצ"ל, היה הרב הראשי והוא פסק שאפשר וצריך לעלות להר הבית.
אוי, החוכמת ישישים שלך כל כך ישישה...מצטער, כל פעם מחדשותן טל
אתה מוכיח לנו עד כמה הדברים שאתה אומר נלוזים ומגוחכים.
באמת? היא חושבת "רק על עצמה ועל הבית הפרטי שיקימו" נשמע כמו אוי אוי אוי... כמובן, כי אתה קבעת שרק הדעה שמתירה לעלות להר הבית היא לגיטימית והיא מחייבת את כולם כולל אלו שרבניהם במפורש אוסרים לעלות להר הבית - אבל מי הם שיעזו לחלוק על חוכמת ישישים הדגול...חס וחלילה, הבחור הזה רוצה לבנות את בית המקדש (שטויות. מי שעולה להר הבית לא בונה בזה שום בית מקדש). ולכן היא הבחורה שמעיזה לחשוב כרוב הרבנים שפסקו אחרת, היא מתועבת, היא בושה וחרפה שמעיזה בכלל לחשוב על הבית שלה...
הרב גורן התיר? סבבה - רוצה את רשימת כ-ל הרבנים הראשיים שאסרו? (ולמעשה, גם הרב גורן בהיותו הרב הראשי חתם על האיסור. רק לאחר שהסיק להיות רב ראשי, התחיל לעודד שוב אנשים לעלות להר) כי הטיעון שלך הוא מגוחך מאוד מאוד. הרב גורן פסק שאפשר וצריך לעלות להר? סבבה: הרב עובדיה, הרב אליהו, הרב אלישיב, הרב אברהם שפירא, הרב הרצוג, ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד - פסקו חד משמעית שאסור לעלות כעת להר. אבל כמובן - מי הם שיעיזו לחלוק על חוכמת ישישים שהחליט שאם הרב גורן התיר, אז הבחורה שמעיזה לשוב כמותם היא בחורה "לא ראויה".
אכן, סיכוי גדול שקשר כזה לא יצליח, אבל ממש ממש לא מסיבה מטופשת כמו שלך "את לא ראויה לו" - שנועדה נטו להכפיש ולפגוע בכבודה של הבחורה ובכבודם של כל הרבנים שאוסרים לעלות להר שאתה עפר לרגליהם. כן, כמובן - כל הרבנים הראשיים מאז קום המדינה וגם לפניה, כולם - דואגים רק לבית הפרטי שלהם, לא לעם ישראל...בטח, בטח...
בקשר לרב גורן-די"מ
זה לא מדוייק.
אמנם נכון שהוא לא התיר רשמית מתוקף מעמדו כהרב הראשי אבל זה בגלל שמועצת הרבנות הראשית קבעה שידונו מחדש כשהרב גורן יסיים את ספרו על הר הבית ונתניהו שר"י שהיה ראש הממשלה מנע מהרב גורן להוציא את הספר עד שהוא סיים את תפקידו...
חבל להיכנס לויכוח הזה פהשמש אא
תמיד יש אנשי שוליים אבל אם הכל נראה לך בסדר אז זה לא סיבה לחשוש
תודהשואפת תמיד
הרב צפניה דרורי והרב דרוקמןאביה_א
ולפני כל הדיוקים ההלכתיים - מדין כיבוש וירושת הארץ
מה זה התנהלות אחרת? אחרת ממי?שמש אא
ולעצם העניין - יש בין העולים להר אנשים שאני מכנה אותם 'אנרכיסטים של ההלכה' שהם עושים מה שבראש שלהם. אבל הרוב לא כאלה.
אני הולך על פי רבותי ובראשם הגר"ד ליאור שמתיר לעלות. וכמובן אחרי עיון של שנים בסוגיה..
אנרכיסטים של הלכה. ביטוי נחמד.יוני
המנעד האנושי של העולים להר הבית הוא כל כך רחבדי"מ
אם נדבר על רבנים אז מדובר על מהרב עמיטל והרב שרלו עד הרב ליאור והרב ישראל אריאל.
נפק"מ למה זה?
את אומרת "התנהלות אחרת", אז צריך להבין אחרת ממה..אדם כל שהוא
האם הכיוון שלך הוא בחור שהולך על פי פסיקותיהם של רוב הפוסקים?
שהולך על פי פסיקתיה של הרבנות הראשית?
שהולך על פי פסיקות רבנים מסויימים, מהחוג שאת משתייכת אליו?
שהולך לפי רבותיו [ולא כ"כ משנה מי הם], ולא מחליט בעצמו בעניינים הלכתיים?
[אחרי שהתחלתי לכתוב, ראיתי את ההודעה של שמש אא, וראיתי שאני חוזר על חלק מדבריו].
כדאי מאד שתלמדי את הנושאשוקולד לבן
מי שלומד את הנושא לעומק מבין שהחלטת הרבנות הראשית לאסור עליה ממש לא נובעת מהעובדה שבאמת אסור לעלות
להפך, מי שעולה להר הבית מקיים כמה וכמה מצוות, ביניהם "ואת מקדשי תיראו", "לשכנו תדרשו ובאת שמה", "עבדהו במקדשו" ועוד. ואין שום היתר לוותר על מצוות מדאוריתא.
כנראה שהבחור למד יותר ממך, ולכן יודע יותר על הנושא והחליט לעלות.
ממליצה לך לדבר איתו על הנושא של עליה להר הבית, כנראה שתופתעי
כדאי ממש לקרוא את החוברת "לשכנו תדרשו ובאת שמה" של אלישע וולפסון,
הוא ממש ברר את כל הטענות נגד עליה להר הבית ועונה עליהן אחת לאחת, כולל על הטענה שהרבנות הראשית אוסרת
יש לו הסכמות מכמה רבנים, ביניהם הרב דוב ליאור, הרב אליעזר מלמד, הרב סטבסקי
ונובעת גם מפוליטקה מסריחה (של פוליטיקאים)די"מ
מה הבעיה?הלוי
להתרכז בקשר האישי ביניכםעינה
נניח ובעינייך זו בעיה. יכולים להיות חסרונות בכל מיני תחומים וגם בך יש חסרונות.
העיניין הוא למצוא חיבור וקשר בהיכרות הראשונית.
ואם יש אותם, ממשיכים הלאה.
נראה לי שאת אולי משייכת בין עליה להר בית לבין דמויות שליליות~א.ל
שאינן עולות בקנה אחד עם המציאות.
השאלה אם זה הוגן מצידך להפגש איתו, כשזו נקודת ההסתכלות
לעניות דעתיאורות ישראל
א ב ל! אם אתם כבר בקשר והכל טוב- אז חבל לפרק ממש את הכל רק בגלל זה..ולכן תראי אם יש אפשרות בינכם לגשר על זה, ולבנות משהו גדול יותר מזה (כמובן בלי להתעלם מהעניין).
וכמובן- בסופו של דבר, את הנכון בעינייך עשי. ובעז"ה ה' גם ;)
המון ב"הצלחה !
ואם צריך עזרה וכו'- מוזמנת תמיד לומר

דבר אחרון ששכחתיאורות ישראל

אם מבחינתך ומבחינת רבותייך זה בעייתי ולא מתקבלותן טל
את לא חייבת להיפגש עם אף אחד. דמייני אתכם חיים בבית אחד לתמיד. אם התנהלותו נראית לך משהו שתהיי בסדר איתה, תפגשו. אם לא, תחסכי לך ולו את עוגמת הנפש...
לא נכון שזה מעיד. אבל זה לא משנה ממילאעוגי פלצת
ואותו הדבר אלה שלא עולים
אני מבין שזו שאלה עבורך, משמע שלא החלטת שלא.
יכול להיות נהדר שתיפגשו ותבררו את זה יחד כחלק
מהפגישה שלכם
אממשואפת תמיד
היי! אז תגידי לו! תשאלי אותו! לא אותנו!מוטיבציה
☝👆☝👆☝👆☝👆☝👆👌👌👌^^^^עוגי פלצת
רק אני מדמיין מישהו מצביע לשמיים ומסובב את היד לאט?אביה_א

העולים להר הם לא מקשה אחת. שונים מאוד בגישה,מוטיבציה
כנראה לא אצא עם אחת שמתנגדת מבחינה אמונית לעלייהחסדי הים
אתה לא התארסת כבר?
ותן טל
אשה שנייהדי"מ
חחח אתה מסתבך פה..שמש אא
זה פסדר היא תימניהדי"מ
השאלה היא אם ה-ו-א תימני
ותן טל
הוא יסתדר.די"מ
לא נראה לי
אפילו חז"ל לא ממליצים על אישה שנייה...ותן טל
חח..תזהר לך אתהנקודה טובה

השאלה מה זה "מתנגדת".יזהר
יכולות להיות בחורות שסתם נרתעות בגלל דעות קדומות, אבל תוך 3 פגישות היא תשתכנע, וחבל לפסול מראש.
לחשוב שמותר לכם לחלוק בכל מיני נושאים.הלליש
למה את חושבת שזה מעיד על "בעיה" מבחינה הלכתית?בת 30
א. את יכולה לשאול אותו- מי הרב שלו, האם הוא שאל רב לפני שעלה, וכד'
ב. מה תחשבי עליו אם הוא יגיד לך שהרב שמואל אליהו פסק לו שהוא יכול לעלות? (אני מכירה לפחות אישה אחת שהרב אליהו פסק לה לעלות, ואני מניחה שיש עוד רבים)
ג. ולענין הרבנות הראשית- אני לא יודעת איזה הכשר את אוכלת. אבל מי שמקפיד לאכול רק בשר בכשרויות מסוימות ולא בכשרות של הרבנות הוא בעינייך "בעייתי"? אני שואלת באמת. כי מי אמר שהרבנות הראשית היא ה"מילה האחרונה" בכל הענינים ההלכתיים? ומה אעשה אם הרב שלי פוסק שלא כמו הרבנות הראשית? מה זה מעיד עלי?
את צריכה לראות אם זה מתאים לך בצורה העקרוניתmatan
זה יפה שכל העולים פה להר ישר קופצים.
מבחינת מי שלא עולה והולך על פי הפסיקה של הרבנים שאוסרים,
היא מתחתנת(אם זה יגיע לכך) עם אדם שמסתכן בלעבור(או ממש עובר) על איסור כרת במודע ובכוונה.
יש בזה גם את השאלה על סמכות הרבנות הראשית, תפיסת המדינה ומוסדותיה,
יחס לעולם הדת וההשקפה.
דברים עקרוניים ומהותיים, שאי אפשר לנפנף ככה-
וכשהוא יעצר והיא תצטרך להוציא אותו ממעצר? מה תגידו לה אז? שזה בסדר? אבל היא לא מאמינה בזה,
היא מקבלת את שיטת רבותיה שזה אסור, אז על זה תוסיפו מעצרים, מכות, לילות לבד כי הא תקוע איפשהו,
וכו'
אז זה מצוין- אם זה נובע ממקום טהור ויש לו רב,
אבל אם היא לא מקבלת את השיטה הזו עליה- זה פיל גדול באמצע הזוגיות, שחבל להיכנס למערכת יחסים כזו.
ולפותחת-
יש לך רב? מישהו תורני להתייעץ איתו-
לכי אחר שיטת רבותייך, ברור שזה לא פוסל מצד הבחירה שלו בשיטה רבנית מסוימת,
אבל לחיות בשתי שיטות מנוגדות זה לא פשוט בכלל ולכן עדיף שלא,
או שתלמדי את הנושא בעצמך ואם תראי לנכון שזה דבר טוב לעשות, ותקבלי עלייך את השיטה הזו,
אז באמת לא תהיה לכם בעיה.
\/ \/ \/מנחם חפץ
^^^^ אפשר להמשיל את זה לאדם שלפי רבותיו אסור לאישה להיותותן טל
עם פאה נוכרית, אלא רק עם מטפחת/כובע - ואילו האישה הולכת לפי רב שמתיר פאה נוכרית וברור לה שהיא תשים פאה נוכרית - האם כל אותם עולים להר, שכאן קופצים ולא מבינים מה הבעיה - במקרה מעין זה היו אומרים לבחור בכל זאת לצאת איתה, כי הרי היא נוהגת לפי דעות מפורשות שמתירות לה, רבנים רציניים וכו'.. ?
אפשר להמשיל את זה לאדם שפותח בקבוקים (אפילו פלסטיק) בשבת.די"מ
נראה לי יהיה לי קשה למצוא אשה כשרה... <צ>
זה גם כרת לפי חלק מהפסקים.
(למען הדיוק גם זה וגם הר הבית זה לא כרת מכיוון שזה בשוגג אבל נזרום איתכם...)
אני מאמין שלאדם שהולך לפי הפסיקה שאומרת שזה כרתmatan
יהיה מאוד קשה לראות את אשתו עושה את זה על שולחן השבת שלו(וכן להפך, אשה לבעלה)
וזה לא משל טוב, כי לפתיחת בקבוקים בשבת לא מצטרפות עוד בעיות רבות שיש בהר הבית-
פחד על העולה, פציעות, מעצרים.
ודבר שני- אידאולוגיה שונה ביחס למדינה.
מה היית אומר למי שמאמין שצריך להגיד הלל ביום העצמאות וביום ירושלים על לצאת
עם מי שהיום הזה מבחינתו הוא עוד יום רגיל שאומרים בו תחנון?
אני הייתי ממליץ שלא, אלא אם כן אחד משנה את דעתו, כי המרחק ביחס לכל המדינה
ומוסדותיה והעולם הדתי שלנו כיום הוא שונה, רק שפה זה מתבטא.
הרב דרוקמן מתנגד למדינה? הרב צפניה דרורי מתנגד למדינה?יזהר
לא, גם לא אמרתי שזה בהכרח, אמרתי שזה מעידmatan
אתם דוחפים אידיאולוגיה בלי קשר למקרה-
היא חושבת אחרת מכם- זה הכל, יש לה פסיקה אחרת משלכם,
ובמקום לענות לה על מה שהיא שואלת אתם דוחפים אידיאולוגיה
מקדמים אג'נדה- חשובה ויפה אולי, אבל זה לא משנה.
אתם תוקפים סתם להנאתכם, מנצל"שים שרשור שנועד להתייעצות,
יש פורום הר הבית לריב בו על הדברים האלו- תפנו אותה אליו בשביל
לשכנע אותה בצדקת דרככם.
כל עוד היא רואה בזה בעיה והולכת על פי רבנים שרואים בזה בעיה-
זה פחות שייך, כי יש פה הבדלים ביחס למדינה ומוסדותיה(אמרתי התנגדות? לא! אמרתי הבדלים)
אידיאולוגיה שונה זה לא התנגדות או תמיכה, זה מורכב יותר.
קח את האידאולוגיה שלך ותחזיר אותה לפורום שאליו היא שייכת,
פה עוסקים בשאלות אחרות.
אני מכבד כל אדם שהולך עם רבותיו, ויעשה כפי הנראה לו ועל פי דבריהם,
אבל זו זכותה לקבל את דעת רבותיה שזו בעיה-
שתלמד את הנושא ותחליט. אבל לעשות את זה בלי גב אידאולוגי- זה קשה.
רוב מוחלט של העולים (לצערי) ציונים.די"מ
אם תסתכל על הארגונים הפועלים בנושא אין אפילו אחד שהוא לא ציוני (ושוב, לצערי).
מסכימה ממש עם מתןאורות ישראל
אני מאמינה שאם היא שאלה את השאלה הזו, היא כבר נמצאת ב"ה במקום מבורר אצלה ובאידיאולוגיה מסויימת (שכן אם לא, לא הייתה מוצאת בזה שאלה..)
אני לא חושבת שהיא רואה בזה בעיה, אלא שהיא שאלה על הסטיגמהמוטיבציה
הרב דרוקמן שיצא נגד הגיורים מחוץ לרבנות הראשיתאברי
נ.ב.
אני אוהב שאנשים מוציאים שטויות מהפה בלי לבדוק לפני...
אתה זה שלא בודק לפניmatan
אמרתי שהוא לא? אמרתי משהו עליו-
אמרתי שמי שעולה להר יש לו גישה אחרת למדינה מאשר מי שאוסר,
לא אמרתי אם הוא מכבד או לא כי יש כל-כך הרבה סגנונות של מי שמתיר עלייה,
שזה לא רלוונטי לדבר על אחד מהם.
אז תבדוק לפני שמה שאמרתי הוא מה שאתה מגיב אליו, תודה.
דבר לא נכון בעליל.אברי
ימנים ושמאלנים, דתיים חרדים וחיחונים, קווניקים וגושניקים, הר המור ומרכזניקים, חיילים ואזרחים, כיפות גדולות וקטנות, מתנחלים ועירוניסטים, מגודלי פאות וזקנים ומגולחים, ממלכתים ועוד עשרות מגווני הקשת הישראלית.
הגישה שלי ושל חבר שלי לגבי המדינה היא אותו דבר וחייבת להיות אותו דבר בדיוק (אנחנו בראש פרוייקט מסויים שמצריך את אותם השקפות מדיניות בדיוק) ובעניין העליה להר הבית אנחנו חלוקים.
כשאדם כמוך מגיב, אני יודע שגם אם הוא מכיר אנשים שעולים להר, הוא לא מכיר את עולי הר הבית. גם אם יש היכרות, היא שטחית בלבד.
לרבנים שאוסרים ולרבנים שמתירים יש השקפות שונותmatan
זה בסיסי, אחרת הם לא היו חולקים, במיוחד כשהרבה מהבחירה לפסוק כך או כך היא אידיאולוגית.
מה הבדל הגדול בגישה למדינה בין הרב שרלו לרב חיים נבון נניח?די"מ
בוודאי. השאלה כמה היא משוכנעת שזה אכן כרת.די"מ
הבדל רציני וחשוב.
פחד על העולה-פחד ממה?
פציעות-פציעות ממה?
מעצרים-אם אתה עולה להר הבית ואתה ילד טוב שמקשיב לשוטרים אין סיבה שתעצר בטח שהסבירות נמוכה מאשר להיפגע בתאונהנאז לא לצאת עם בחור שנוסע ל"ע הרכבים?
לשאלתך- דווקא אני לא חושב בהכרח שזה כזה בעיה ומכיר לא מעט זוגות כאלה זה תלוי בכל מיני דברים.
אבל אין שום קשר בין עליה להר הבית להתנגדות למדינה.
למען האמת, רוב מוחלט של המתירים לא מתנגדים למדינה.
נראה לי אפשר לספור על יד אחת מקסימום שניים את המתירים עלייה להר הבית שהם לא ציונים.
מה שעולה לי בראש זה- רק הרב שמואל טל והרב יצחק שפירא.
הרב יוסף אלבוים שהוא חרדי הוא הציוני הכי גדול שיצא לי לפגוש בחיי.
היו לי ויכוחים סוערים איתו על הציונות ועם בנו אפילו עוד יותר.
הקשת של הרבנים שמתירים עלייה להר הבית כל כך רחבה מהרב עמיטל,הרב מדן,הרב שרלו,הרב נחום רבינוביץ' עד הרב ליאור והרב ישראל אריאל והרב קרויזר והרב טל והרב יצחק שפירא.
בדיוק בגלל זה לא פתחתי פה דיון על עצם העלייהmatan
אלא על כמה יכול להיות שזה מתאים לה-
זה יכול להתאים ויכול להיות מאוד לא, שתיקח בחשבון,
שתברר לפני, אם הוא עולה כי הוא "אנרכיסט של הלכה" או כי הוא הולך אחר הרה"ג דב ליאור,
בכל מקרה, מי שהולכת על פי פוסק שאומר שזה אסור זה לא קל לראות את בן הזוג עובר על
משהו שהוא מבחינתך איסור כרת, או אפילו ספק כרת.
"מבחינתך"?יזהר
תסלח לי, כן? אם נהיה פרקטיים, כמה נשים אתה מכיר שמחזיקות עמדה הלכתית ברורה, שאינה תואמת לזו של בעליהן, ברמה ש"לא קל להן לראות"?
אתה תולה יותר מדי מחשבות גבריות בלב נשים. הן בכלל לא שייכות בזה.
צר לי לבשר לך שהדעה שלך מאוד מיושנתיהל
לנשים רבות קיימת עמדה הלכתית ברורה.
לא חלילה כותבת ממקום מתנשא. אלא מציאותי. מנסה לחבר אותך למה שקורה בשטח.
שייכת ומתאימה.יזהר
אני לא אומר את הדברים כהשקפה, אלא כמציאות בשטח. לנשים יכולות להיות תחושות מסויימות לגבי הלכות, רגשות מסויימים. אבל עמדות? נדיר.
אין עניין שאמשיך לכתוב לך שזה לא כךיהל
את מכירה נשים רבות, אבל האם את מכירה היטביזהר
גם את ההבדלים הדקים בין עמדה שכלית, תחושה והרגשה?
בכל מקרה, אני מאחל לך בעל רגיש וחד שיקלף לך את הקליפות ויגלה בך את הנשיות שלך.
אהיה מהנעלבים ואינם עולבים.יהל
אך זה עניין שלך מול הבורא.
אבל כן אענה ענייני, שאכן דיברתי על עמדה ולא תחושהיהל
אשמח אם תתני דוגמאות.יזהר
האיחול הוא אמיתי. מחילה אם נפגעת.יזהר
זה תהליך חיובי ומבורך שעובר על הרבה נשים אחרי החתונה. פתאום הן חיות עם גבר שמציב להן נקודת התייחסות, ורק אז נופל להן האסימון כמה הן רגשיות ואמוציונליות.
אני אכן נחרץ כי ברור לי שאת טועה. אבל אני שב ומתנצל. אני מסכים שזו הייתה התנסחות לא מוצלחת, ואני מיצר על כך.
...יהל
ב"ה זכיתי ואני בחורה מאוד נשית ומודעת לנשיותי. ולכן לא עשית נזק גדול ונעלבתי רק באותו רגע. אך נפש האישה רגישה ועדינה, ואתה לא יודע מי יושבת מאחורי המסך, ולכן, אנא, אל תגיד לבנות דבר כזה כשאתה לא מכיר אותן אישית ובטוח ש'האיחול' הזה נכון לגביהן. זה עלול לפגוע בהן עד עימקי נשמתן. חיים ומוות ביד הלשון.
קיבלתי. אשתדל יותר לשים לב.יזהר
ולגבי הדיוןיהל
למשל. ישנן מדרשות רבות כיום ב"ה.
והעמדה ההלכתית שם, ובמקרה שלנו זה גם שזור בהשקפה, מאוד ברורה.
אחד השיקולים של חלק מהבנות הבוחרות מדרשה מסויימת הוא העניין של עמדה הלכתית הזהה לשלהן 'ולאג'נדה' שלהן.
אוקיי.יזהר
כמה דברים:
א. כזכור, דיברנו על מציאויות של נשים שמחזיקות עמדה הלכתית איתנה ועצמאית, שאינה תואמת לזו של בעליהן.
ב. על אילו מדרשות את מדברת? אם אני מבין נכון את כוונתך, מדובר על מת"ן, לינדנבאום, נשמ"ת, ומגדל עוז (אולי יש עוד שפיספסתי). שם אולי מכוונים לבניית עמדה עצמאית בהלכה, ולא רק ללימוד הלכה בקיאותי וקבלת פוסק. בכל שאר הזרמים והמדרשות זה לא כך, וממילא, מכאן ועד "הדעה שלך מיושנת ולא שייכת לדור הנוכחי" - המרחק רב מאוד.
ג. זו לא עמדה הלכתית ששזורה בהשקפה, אלא השקפה שמולידה דרך הסתכלות הלכתית, ומכוונת לבניית עמדות הלכתיות.
ד. אני לא רוצה לפתוח את הפה יותר מדי, ולעורר כאן פולמוס, אבל חשתי שתגובות הרב יואל קטן וד"ר יעל לוין המחישו היטב את הכישלון הצורב שבהתיימרות של אשה לכתוב ספר פסיקת הלכה.
(נשמת זה בלי ראשי תיבות)משה
בלי להיכנס לנושא,ד.
ובלי להביע עמדה לגבי אחוזי הנשים שכך או כך..
אבל ברור שהכותבת הזו, גם מבינה מהי עמדה שכלית - וגם, חלילה, אינה צריכה "בעל חד ורגיש.. שיגלה את הנשיות שלה"... ח"ו. לא יפה לכתוב כך - ולגביה גם לחלוטין לא אמיתי.
אתה בעצם טוען שאסור לאישה להיות בעלת עמדות הלכתיות?ותן טל
או טוען שלאישה "לא יכולות" בפועל להיות עמדות כאלו?
ככה או ככה, ברור שאתה מדבר שטויות. גם אם נניח שבמציאות לנשים רבות אין עמדה עצמאית משלהן והן נסמכות על הבעל שלהן - זה לא נכון להחליט שמעתה ואילך כל הבנות הן "ככה" ואין אפשרות אחרת, כל בת שלא נשואה בעצם אין לה שום עמדה עדיין. ועוד יותר, כמובן, לא נכון לטעון שלבת אסור שתהיה עמדה כזאת וזה שטות וזה רק הקליפות שהבעל יקלף כדי לגלות את הנשיות שלה - זה ממש ממש פוגעני וממש ממש שטותי לכתוב דבר כזה. בטח על רקע המציאות המשתנה. בעבר נשים בקושי ידעו קרוא וכתוב כאשר הגברים הם היו היחידים שהבינו בכלל מה זה הלכה ואיך ניתן ללמוד אותה. היום זה לא ככה.
זה בערך כמו שתטען שבגלל שפעם כל המתמטיקאים והפיזיקאים היו גברים, לא תיתכנה נשים מתמטיקאיות ופיזיקאיות כיום, וזה רק קליפה שצריכים לקלף מהן...
יש כאן שני רבדים.יזהר
א. האם זה קיים.
ב. האם זה יכול להיות.
בוא נניח לרגע בצד את השאלה השניה. על השאלה הראשונה התשובה היא לא. זה לא קיים. זה לא עניין של אסור או מותר, נכון או לא נכון. במבחן המציאות זה לא קיים. ממילא, זה גם מטיל ספק גדול על השאלה האם זה יכול להיות. וגם אם כן - האם זה באמת מתאים לה ולטבע נפשה.
כאמור, התוצר המשמעותי היחיד לעניין הוא סוג של תוצר כלאיים שרק ממחיש את גודל הכישלון, כפי שציינתי בסעיף ד, כאן:
אני חייב לציין בהקשר זהיזהר
שגם גברים עם דעות מוצקות בהלכה זה לא חזון נפרץ בימינו, וקיים כמעט ורק בישיבות הלומדות אליבא דהלכתא, או באופן כללי מאוד על שיטת הפסיקה הספרדית/אשכנזית.
^^^^^^די"מ
סלח לי, אבל חי בסרט. זה שא-ת-ה לא מכיר כאלו, לא אומר שזהותן טל
לא קיים.
ואתה בהחלט יודע שאתה לעולם לא יכול להוכיח את מה שאתה טוען, כי תצטרך פשוט לעבור את כל הבנות היהודיות בעולם אחת אחת ולהוכיח שאין.
לעומת זאת ברגע שמראים לך אפילו רק אחת שהיא כזאת - הטענה שלך נופלת במלואה.
אתה לא יכול להחליט כמה אחוזים יש או אין. גם אם אתה לא רואה רבות כאלו, ואפילו לא מעטות - זה לא אומר שזה לא קיים.
זה בערך כמו שאני אגיד שאין דבר כזה דתיים שמאלניים קיצוניים כמו אופנהיימר, כי אני לא מכיר כאלו - זה שאני לא מכיר, זה לא אומר שאין.
ולא, אני לא מתכוון להתחיל לתת כאן דוגמאות לכאלו שישנן - שמות לא יתנו לך כלום, ואני גם לא הולך סתם לכתוב על בנות שלא רוצות שאכתוב עליהן.
אבל יש, בהחלט יש. גם אם לא נוח לך להודות בכך.
צריך לחדד את ההגדרות.יזהר
מה זה אומר בדיוק, עמדה מוצקה בעניין הלכתי? או שזה אומר שהיא למדה בעיון את הגמרא, הראשונים והאחרונים, או לפחות את עיקרי העניין, הבינה היטב את העקרונות ואת השיטות השונות, ומתוך כך יש לה דעה מוצקה בעניין. אפשרות אחרת היא שהיא לא באמת מונחת בכל זה, אבל נראה לה מסיבות החיצוניות להלכה, שכך צריך להיות. ממילא, זוהי לא עמדה הלכתית, אלא עמדה השקפתית שמשפיעה גם על הלכה. אלמלא דיוק זה, גם כפירה בחיוב מצוות יכולה להיות "עמדה הלכתית".
האפשרות הראשונה לא מציאותית כל כך, וגם אם תמצא כמה נשים בודדות שעונות להגדרה, זה לא סותר את טענתי, אלא דווקא מוכיח אותה. בודדות חריגות שרק מראות עד כמה הכלל אינו כזה. והאפשרות השניה, כאמור, אינה עונה להגדרה.
אלו שתי האפשרויות שעולות בדעתי. אם אתה חושב שיש אפשרויות נוספות, אשמח לשמוע ולהחכים (ברצינות. זה דיון בעניין שעוד לא תפור אצלי עד הסוף ואשמח להחכים מכל היבט נוסף).
זה נכון שיש נשים כאלה.די"מ
אך הן לא משתייכות לבית המדרש שמתנגד לעליה להר הבית בגלל פגיעה ברבנות הראשית...
מי שחונך מגיל 0 לראות בזה דבר אסור, ירגיש כךmatan
גם אדם שצריך "לחלל" שבת בשביל אשתו כי היא יולדת זה קשה לו, לא כי זה לא נכון הלכתית
אלא כי הוא רגיל שזה "אסור".
אז נכון- ככל הנראה עם הזמן התחושה הזו תשחק, והיא תקבל את דעת בעלה ורבותיו-
אם הם יחזיקו מעמד עד אירוסין וחתונה, וזה לא יתפוצץ לפני על ההבדל בתפיסה.
זה לא קל לשנות תפיסה, אם היא תחליט שזה מתאים לה, לשנות את התפיסה הזו,
שתעשה את זה, אבל אם היא לא חושבת ככה, ומבחינתה זה בעייתי- אז זה עלול ליצור
חיכוכים מיותרים.
חבל, למה להיכנס מראש למקום שבסוף תעשה משהו שמבחינתך אסור,
היית מציעה לה לצאת עם אדם שמדליק חשמל ביו"ט? יש לו רבנים, אבל יהיה לה קשה
מאוד להתמודד עם התחושה שזה "חילול יו"ט" כי כך היא רגילה.
הנקודה היא שהפחד הגדול נובע מבורות.יזהר
בורות זו מחלה שיש לה תרופה: הסברים ולימוד.
בסופם של אלו, הגברת תבין שאין כאן סכנה גדולה ואיסור כרת, אלא מגדר מילתא. סוג של גזירה חדשה בת דורנו.
יש מגוון מחלוקות בין אשכנזים לספרדים, גם בנידונים של דאורייתא, ואפילו בכרתות. אין ספק שלוקח זמן להתרגל, ובכל זאת, לא מצינו הדרכה להימנע מנישואין בין העדות בגלל הפערים ההלכתיים.
יש הדרכה לקבל את ההלכה של הבעל, כך שזה נפתרmatan
זו דעתך האישית בעניין הר הבית, כמובן, שכן הפוסקים שאוסרים לא יסכימו איתך.
כמו שכתבתי לפני כן- דעתך האישית על הר הבית מקומה בפורום העוסק בו.
זו לא בורות אלא הליכה אחרי רבנים שאוסרים מה שמביא אותה לשאול את השאלה,
וגם אם זו אכן בורות לא בידך הידע, אלא ביד רבותיה, שתלמד מהם.
אני לא בטוח שיקבלו פה את העניין של לקבל את הפסיקה של הבעל הפוסקים האוסרים לעלות.
זו לא דעתי, אלא ניתוח פשוט של העניין.יזהר
ועוד לא שמעתי טענה הלכתית אחרת (למעט טענת הספק בעניין המיקום, כאמור לעיל, אבל בד"כ זו לא הטענה המרכזית).
הרבה גם אומרים את זה במפורש. למשל, הרב מרדכי אליהו (שהיה רב ראשי בעצמו, כזכור), שאמנם הצטרף לכרוזים האוסרים, אבל בירך יחידים שעולים, והסביר שזה רק כדי שלא תיווצר פירצה. הוא גם תמך בהקמת בית כנסת בהר הבית, שאין ממנו יציאה לשאר תחומי ההר.
אכן זה לא דיון לפורום הזה, אבל אי אפשר להשאיר את טענתך ללא מענה.
אתה ממש מגזים.די"מ
אני מכיר לא מעט זוגות שלא מסקימים בנושאים השקפתיים הרבה יותר עקרוניים ובם חיים מצויין.
זה דווקא לא נכון בכללשוקולד לבן
הרבה מקשיי הזוגיות אצל "דוסים" נובעים מהעובדה שהאישה מלומדת ומחזיקה עמדה הלכתית ברורה וחזקה, והאיש גם הוא מלומד והולך לפי רבותיו שפוסקים אחרת..
יש בנות לא מעטות שגם מתקשות להתחתן מהסיבה הזאת
כך שכדאי להיות פחות נחרצים עם דעות כאלה..
אתה כתבת כל מיני שטויות על "היחס למדינה"די"מ
קח לדוגמא אותי ואת @נפתלי הדג שנינו עולים להר הבית אך יחסינו למדינה לא שווה בכלל.
בקשר ל"לראות את הבן הזוג שלך עובר על איסור" אני חושב שהבעיה היא רק כשאתה משוכנע בכך.
אני נוטה להאמין שרוב הבנות אם הן לא לומדות סוגייות בעיון אלא נסמכות על הרב שלהן מבינות שאם הרב ליאור הרב דרורי והרב רבינוביץ' עולים אז כנראה שהבעל שלהם לא כזה רשע...
אם למדת סוגייא בעיון וברור לך שזה אסור אז באמת זה קשה יותר.
אבל אותן בנות שלומדות גמרא לא משתייכות לזרם הזה שאתה מייצג...
אמרתי שמתלווה לזה גם יחס שונה למדינהmatan
כן, אני עומד מאחורי זה שבעלייה להר הבית יש יחס שונה למדינה ומוסדותיה ממי שלא עולה,
ושזה צריך להילקח בחשבון בבירורים לפני, ושצריך לחשוב על זה.
כי עם ההיתר לעלות מתבטאים גם עוד צדדים השקפתיים אמוניים ביחס לגאולת ישראל.
זה שיש הרבה גוונים בעולים זה נכון, אבל זה עדיין שונה ממי שלא עולה.
בנות זה לא מעניין שהרב הזה או הזה עולים, אלא אם כן הם חלק מעולם ההלכה שלהם, ואז זה אחרת,
מי שרואה בזה איסור- אז רואה בזה איסור. זו התחושה הטבעית שלה כלפי זה וכך היא חונכה,
אז היא תרגיש שזה "לא בסדר" לעשות את זה.
עכשיו נסה להוריד את התיאוריה שלך למציאותיזהר
ותסביר לנו מה ההבדל בין היחס למדינה אצל הרב דרוקמן, לבין היחס למדינה אצל הרב טאו.
^^^די"מ
או הרב שרלו והרב נבון.
ועוד היד נטויה...
דווקא יש הבדל בין הממלכתיות של הקו ושל הגושיזהר
אבל נראה לי שהרב דרוקמן דומה לקו בעניין הזה.
לא חקרתי ספציפית את ההבדל בין הרב דרוקמן לרב טאוmatan
אני לא תלמיד של אף אחד משניהם.
גם אין לי עניין בדיוק בשאלה ההשקפתית של ההמלכתיות של זה ושל זה,
כי יש לי את רבותי, וקודם כל אני מקווה לקבל את שיטתם ואח"כ, אני אלך
לחקור דברים שלא מורידים או מעלים אצלי כלום.
אבל בהכרח יש הבדל בין הממלכתיות של זה ושל זה, ויש מחלוקות בין שניהם,
אחרת אור עציון והר המור היו ישיבות תאומות והן לא, לא בצורת הלימוד, לא בגישה,
ולא בממלכתיות. ככה זה- זרמים שונים, דעות שונות, ניואנסים שונים.
בין כל שני בני אדם יש ניואנסיםיזהר
אבל לא בכל תחום. וכאן השאלה היא ספיציפית לגבי היחס למדינה.
נכוןmatan
אבל היא לא אמרה הוא הולך אחרי הרב דרוקמן ורבותיה הם מבית מדרשו של הרב טאו.
היא אמרה בעצמה שזה אומר על דברים עקרוניים, משמע מבחינת זה עקרוני.
אבל דיברנו כאן (בתת השרשור הזה) על היחס למדינה.יזהר
נכון כי יש הבדל בין מי שעולה למי שלאmatan
גם ביחס למדינה, זה שיש גם רבנים שקרובים בדעותיהם על היחס למדינה משני צדי המתרס,
זה לא אומר שזה לא מעיד על יחס שונה(ואני בטוח שיש יחס שונה, אחרת לא היתה פסיקה שונה),
אבל זה ברור שמי שאומר שלא עולים וצריך לכבד את פסק הרבנות הראשית שונה ממי שעולה
למרות הפסק, ולכן מוכרח שיש כאן הבדל בגישה ביחס לרבנות ולמדינה.
"מוכרח", אבל מה נעשה שאין?יזהר
או שהוא דק מאוד?
לדעתך, מכאן והלאה זה וויכוח סרק אלא אם כן יש לךmatan
ציטוט של מי מהם שמעיד שדעתם זהה.
עליך הראייה, חביבי.יזהר
מאיפה החלטת את זה? הראיה עליךmatan
לי יש חזקה- "כשם שפרצופיהם אינם דומים כך דעותיהן אינן דומות".
אני מזכיר לך את מסגרת הדיון:יזהר
פער שהוא מספיק משמעותי כדי להוות סינון בענייני שידוכין.
עלייה או אי עלייה, היא בעצמה פער משמעותי מספיקmatan
אם הר הבית מספיק חשוב לך, כדי שתבסס עמדה כלפי הנושא.
אז מדובר בזה שהיא לא עולה, והוא כן עולה, וההשלכות של זה לקשר.
הבאתי את הדברים שעלולים להתגלות כבעייתיים, לא נכנסתי לשאלה
האידאולוגית, או מה נכון או לא נכון לעשות, או כמה מהעולים נעצרים, רק
שזה קיים, ושצריך להכיר את זה, כל דבר שאין עליו הסכמה עקרונית בין בני
הזוג, יוביל למתחים- למה להוסיף עוד שמן? למה להיכנס מראש למקום שחבל
להיות בו, במיוחד שהסביבה שלה לא תתמוך בזה הרי, וגם ככה יסתכלו עליה
בעין חצי עקומה על הדעות האלו של הבחור, זה יקשה עליה. אז אם היא מאמינה
ותומכת בדרך הזו- יהיה לה את הכוחות לקום כנגד המלעיגים עליה, אבל אם זה
איזו "שריטה" של בעלה(מבחינתה), יהיה לה יותר קשה.
ומה איתי שאני ואתה בענייני המדינה רחוקים כמזרח ומערב?אברי
מנפתלי אני הרבה יותר רחוק.די"מ
דוגמא לא טובהאביחי מנחם
זה לא קשור. זה קשור לכך שאישה שרבותיה מתנגדים נחרצות לעלייהותן טל
כעת להר הבית, שהיא תצא או תתחתן עם אדם שלא..
בואו נשאל את זה הפוך - אם האישה היא אחת שעולה להר הבית בהוראת רבותיה - ואפילו עולה כרווקה שטובלת וכו', והבעל מתנגד חריף בכלל לעלייה להר הבית בגלל שרבותיו אוסרים זאת - האם גם אז תגידו שזה בסדר שיצאו ויתחתנו?
אגב - מה בדיוק הם אמורים לחנך את הילדים שלהם? ואם תגיד לי "ההורים לא אמורים להכריע לילדים מבחינה הלכתית אלא הילד ישמע את הדעות לכאן ולכאן, ויחיט מה שיחליט - איבדת לגמרי את מקומו של החינוך ההורי לתורה ולמצוות.
שאלה נוספת - האם לדעתכם הגיוני שנער גבעות יצא עם בחורה שהולכת בדרכו של הרב עמיטל שסובר שניתן להחזיר שטחים תמורת שלום אמיתי, לדוגמא..?
ועוד כההנה וכהנה שאלות, שבכולן הבסיס הוא אחד - זה שכל אחד יש לו תפיסה הלכתית מסויימת, לא אומר שהוא "גרוע" - אלא אומר שלא בטוח שהשני/ה מתאימים לו. מה לעשות...
תראה, אני באופן כללי יותר מסכים עם מתן ואיתךאביחי מנחם
ובקשר לנושא יש פערים שאפשר לגשר עליהם ויש כאלה שלא.
אני לא חושב שזה קל שאשה שחושבת לדוגמא ומצפה מהבעל שלה להיות "דתי ממוצע ורגיל" שמקשיב לדעת רוב הרבנים, תצא עם אחד שעולה להר הבית. אבל אולי התפיסה שלה נובעת מחוסר הבנה/סטיגמה ולכן צריך לברר וכל מקרה לגופו.
לגבי השאלה ההפוכה על בעל שמתנגד גם זה לדעתי לו דומה. אם כל הכבוד גברים הם אלו שנותנים את הטון ההלכתי וזה הרבה יותר מורכב שהאשה מחזיקה בדעה שממש מנוגדת לגבר מאשר המקרהה של פותחת השרשור
ברור שיש פערים גדולים מדי.די"מ
אבל עצם זה שהוא עולה להר הבית לא מעיד על פער כזה.
(אלא אם כן היא סוברת שצריך לרצוח את מי שעולה להר הבית אז אני צופה מעט בעיות בחיי הנישואין שלהם..)
בקשר לחינוך אני באמת לא חושב שצריך להכריע לילד על לגדל אותו כך שהוא יוכל להכריע בעצמו.
אני יחנך את הילדים שלי בעז"י לאהוב ולירא את האל יתעלה שמו ולחפש את רצונו ולהשתדל לקיימו.
אני יחנך אותם לחקור ולחתור לאמת.
כמובן שמכייון שאני מאמין בדרכי אני ארצה שהם גם ילכו בה.
אבל עם הבן שלי יגיע למסקנה שרצון יי ומה שנכון לעשות ע"פ התורה זה להצטרף לתלמידי הרב פרומן בתנועת "ארץ שלום" יהיה לי כואב מאוד שהבוא לא זכה לגלות את האמת אבל כל עוד מה שהוא מחפש זה את האמת והוא אוהב את יי ומחפש לקיים את רצונו אז גם אם הוא טועה אני אשמח מאוד ואהיה גאה בחינוך שלי.
ובהסתכלות אחורה ככה גם נראה לי אבא שלי גידל אותי. לחשוב להשתמש בשכל אני לא חושב שהוא חש כישלון ממני בגלל שאני לא ציוני ותומך בתג מחיר.
נראה לי בהרבה מובנים הוא מעדיף את זה על פני אחיי שזה בכלל לא כזה מעניין אותם.
ואם הבן שלך יחליט שרצון ה' זה להיות קראי?אביחי מנחם
^^^ואם הבן שלך יחליט שאין דבר כזה רצון ה'? או שרצון ה' זהותן טל
לעשות דברים רפורמיים וכו'..?
עיין בתשובתי לאביחי.די"מ
שאלה קשה.די"מ
אם אני יאמין שבאמת הוא חושב ככה אני חושב שכן.
אבל לא יודע.
בכל מקרה השאלה לא באמת רלוונטית כי מתישהוא הילדים כן מחליטים לעצמם.
לי ההורים שלי נתצנו לי חופש בחירה כשהחלטתי לעלות להר הבית או להטיל תכלת הם לא מנעו ממני.
בפעמים היחידות שהם מנעו זה כי היה נראה להם שזה נובע מסיבות חיצוניות והסתדרנו בסוף.
אבל אני מציע שתלך לישון ומחר תשאל את אבא שלי על דרכו החינוכית
אני פשוט מנסה להבין איפה הגבולות שלך עובריםאביחי מנחם
אבל אם הןא יהיה כמו הרב פרומן ויתחיל לבקר במסגדים וכו וכו אז לא סתם יכאב לי, אני ממש יבכה.
[אגב, נראלי אני מחזלש אותך, או שאני אגיע בערב. אני גם אהיה עייף בבוקר וגם צפוי גשם]
תראה, ברור שיכאב לי.די"מ
כי אני מאמין בדרך שלי וחושב שאני צודק.
אבל לא זה הדיון הדיון הוא האם אני ארגיש "כשלון" אז לא ממש לא.
יש עליי חובת השתדלות אז אולי אני יעשה חשבון נפש אבל בסופו של דבר יש לילד בחירה חופשית ואם טעה ואפילו סתם בחר בדרך הרע זה לא כשלון של ההורים.
אני מאמין שצריך לחפש את האמת וזה מה שאני רוצה שהילדים שלי יעשו.
א-ת-ה חושב שזה לא פער כזה גדול. מי אמר לך שאחרים לא חושביםותן טל
ככה?
מי אמר לך שרבותיה של אותה בחורה לא סוברים שאסור לצאת עם בחור שעולה להר הבית?
כמובן, בטח יבואו ויגידו: לבחורה לא אמורים להיות רבנים. היא צריכה לצאת עם כל בחור שומר מצוות ואחרי זה לקבל בהכנעה ובשקט את מרות בעלה בעניין ההלכתי. זה כמובן שטויות.
ועל זה אמרנו לה, שתשאל את הרב שלה...
חד משמעית. גםאז הייתי אומרת זאת.הלליש
כל עוד הכל בא מיראת שמים-
על זה הילדים מתחנכים. ואין כמו חיי אהבה בבית כדי להמחיש שיש כמה פנים לתורה.
האמת שאני עדיין בהלם שחןתכים על זה

כמה בורות, כמה הכללות.יזהר
א. אין דעה הלכתית שמי שעולה להר הבית עובר על כרת באופן ודאי. לכל היותר ספק כרת, כי לא יודעים בדיוק מהו מקום המקדש, לשיטתם.
ב. לגבי סמכות הרבנות הראשית, נו באמת. יש הרבה תחומים שלא פועלים לפי החלטותיה, ואין אף אחד שבאמת סובר שכל החלטה שלה היא מחיית מן הדין. שים לב שבין המתירים לעלות יש גם ממלכתיים למהדרין.
ג. מעצר?? מה הקשר? רוב העולים לא נעצרים. אלו שנעצרים זה בעיקר חבר'ה שבאופי שלהם להיעצר. (שלא יובן לא נכון: אני לא חושב שזה שלילי).
זה נושאים עקרונייםmatan
א. כתבתי עובר ממש או מתסכן בלעבור, לא כל אחד בקיא ולא כל אחד יודע ולא הכל מוסכם, ויש כאלו שעוברים
את החיל(מכיר עדויות אישיות ל"ע). מתייחסים באופן עקרוני, אז מתייחסים באופן עקרוני. כן זה התסכנות בלעבור
על איסור כרת.
ב. יש מי שתופס את הרבנות הראשית אחרת, לא אמרתי שזה בהכרח מעיד אלא שיכול להעיד, שזו שאלה על ההבדל
ביחס. ברור שלא כל דבר שהרבנות הראשית מחליטה מחייב מן הדין, וזכותו של מי שרוצה לעלות לעלות, אבל בנקודה
הזו יש מחלוקת לא פשוטה, ולה חשובה דעת הרבנות הראשית- לא יעזור להגיד לה, מה אכפת לך מהרבנות הראשית
כי היא לא רואה את המציאות ככה, ואני מייעץ לה, בלי קשר לדעתי האישית.
ג. כי זה לא דיון עקרוני על האם כן או לא לעלות להר הבית. זה דיון ספציפי על האם מתאים לה לצאת(במטרה להתחתן) עם מישהו כזה, ויש סכנה כזו, ויש משמעות זוגית לעניין הזה, ופה עונים שאלות בנושא לנ"ו, ולא בנושא
הר הבית- בשביל שאלות כאלו יש את פורום הר הבית.
אז בלי להיכנס לשאלה האם זה מותר או האסור- השאלה היא האם מתאים למישהי שחושבת שאסור לצאת,
אז יופי לכם שמצאתם מקום לדחוף את האידיאולוגיה שלכם- אבל לא זה הפורום לזה.
לגבי אאביחי מנחם
גם מי שעולה להר בתור יהודי שומר מצוות שעולה עם קבוצה מוגבלת ובליווי צמוד לא יכול להסתכן ולעבור על כרת מפני שהמשטרה לא נותנת לעלות לרמה, שרק חלק ממנה הוא באיסור כרת.
תשובהיזהר
א. יש גם כאלו שעושים מלאכות אחרי השקיעה בשבת. זה לא קשור לכלל שומרי השבת.
ב. אולי אני לא מספיק את אסכולת קידוש הרבנות הראשית, אבל אני לא חושב שזה משהו שעומד חוצץ בין בני זוג.
ג. הנקודה במילים "יש סכנה כזו". אין, וראה גם סעיף א'.
יש הבדל גדולmatan
א. אני לא אכנס כאן לוויכוח על הרב הבית, סתם כי לא שייך כאן וכי נמאס לי מהוויכוח הזה. אף צד לא יסכים עם
השני, זה לא יעזור לטחון מים. באופן עקרוני מי שאוסר מבדיל בין הדברים כי הוא רואה במי שעולה אחראי לאלו
שעולים אחריו, ולכן גם אחראי לאיסורים שיעברו- כי הוא זה שיצר את המציאות שהם יכולים לעבור אותם.
ב. אתה לא. למי שמקדש את הרבנות הראשית זה משהו שחוצץ. ואני אישית לא מקדש אותה, אבל אני מכיר מציאות בשטח.
ג. אתה יכול להגיד שאין, אבל יש סכנה כזו, אנשים נעצרים, אנשים מוכים ואתה לא יכול להבטיח לה שהוא לא
כזה. היא צריכה לברר האם הוא מהסוג הזה או לא. אבל העיקרון נשאר.
אני אגיד את זה שוב-
זה לא המקום לדיון על הר הבית. פה זה דיון על השאלה שלה.
א. אז אתה לא יכול להגיד שמי שעולה "עובר על כרת"די"מ
אולי הוא "מכשיל אנשים בכרת" אך הוא עצמו לא עובר על כרת.
ב.זה דבר שמשפיע על הזוגיות? איך? בהחלטה עם לעשות את מדורת ל"ג בעומר במוצ"ש או ביום ראשון? נו באמת...
ג.אין. יש סיכוי קלוש. יש גם סיכוי שירו בדרך לשבת חתן ויהרגו אותך. בגלל זה אנשים יפסיקו לסוע לשבתות חתן?
אתה הרי לא עולה להר הבית ולא מכיר את המציאות אז למה אתה סתם אומר דברים?
אני לא יכול להגיד שכל מי שעולה, אבל שמי שעולה מסתכןmatan
את זא אני יכול להגיד. וזה מה שאמרתי.
ב. זה משפיע על הזוגיות בעוד תחומים, לא רק בשאלה מתי לחגוג את ל"ג בעומר. השאלה היא איך מתייחסים
לרבנות הראשית.
ג. זה דברים שצריכים להלקח בחשבון. גם אם אתה טוען שזה סיכוי קלוש, זה סיכון בזוגיות. כן, לסבול את הבושות של המשפחה שמסתכלת עליה כמישהי שהתחתנה עם משוגע כשהיא צריכה להוציא אותו ממעצר,
זה יכול לגמור אותה לגמרי. גם אם הוא יחזור עם פנס בעין. אם אין גב אידאולוגי קשה לעמוד מאחורי זה.
א.גם מי שנוסע ברכב מסתכן בהריגה בשוגג (או במזיד...)די"מ
ב.בכבוד, תן דוגמאות.
ג.סיכוי תמיד יש. כמו בא' להיות נשוי למישהו שעשה תאונת פגע וברח זה בושות יותר גדולים.
בשביל להעצר בהר הבית צריך לעשות משהו רציני שאי אפשר לעשות אותו "בטעות" לרוב מדובר בעיכוב שזה ל3 שעות ועם אישור קצין 7 שעות.
על תפילה (לא מלמול לא ברור תפילה ממש) משתחררים בסוף החקירה ללא צורך שיגיע מישהו אז משהו כזה שאולי עלול לקרות בטעות זה לא כזה סיפור ואפילו אפשר שהיא בכלל לא תדע.
לעניין פגיעה פיזית-
הר הבית זהו המקום הבטוח ביותר כשכל העיר העתיקה בערה יהודים נרצחו ונפצעו לא פגעו פיזית ביהודים בהר הבית כשיש מהומות המשטרה לא מכניס או שהיא מכנסת אותם לתוך המסגד ששם המהומות לרוב.
וחוץ מזה גם לפי הערבים אסור לבצע פיגועים באל אקצא (הם קורים ככה לכל הר הבית ולא רק למתחם המסגד עצמו)
מוזמן לראות בדף הפייסבוק "הכל אודות הציונים"
תרגום של מה שכתוב שם-
תרגום: תום ניסני (סטודנטים למען הר הבית)
"בין הצדק לכזב".
17.11.15.
נשות אלאקצא המראבטאת עומדות בעמידה איתנה וקוראות אללה אכבר, למרות הוצאתן מהחוק והאיומים, זו אמת קבועה לעולמים.
חבורות ציוניות תוקפות את אלאקצא באופן יומיומי, סיורים מתגרים ותכניות ליהוד המקום, ועם הסכין הראשונה על השקרים הללו נעלמו.
הערה: גלעד הדר, זה אשר עומד במרכז הקבוצה הקיצונית הוא מהמתקיפים הגדולים ביותר של אלאקצא, והכי קיצוני ותוקפני כלפי המראבטון והמראבטאת.
בתגובות:
אבו מחמד: אם תקרה דקירה בתוך אלאקצא זה יתן להם תירוץ לחלק את אלאקצא !
הכל אודות הציונים: זה עניין אסור לבצע פיגועים בתוך אלאקצא, אך לעומת זאת אין סיבה למנוע פיגועי דקירה בעיר העתיקה ובירושלים באופן כללי ... וביחוד כלפי חברי הקבוצות הללו (שעולות להר הבית-הערה).
א. והיו גם מי שאסרו נסיעה ברכב משום כך(היום כבר אין דעה כזו)matan
ב. חינוך הילדים, תחושת חוסר ביטחון בקשר למעשי בן\בת הזוג, תפיסת מדינה שונה, סמיכה על כשרויות
שונות וכו'- דברים שמאוד משמעותיים לזוגיות.
ג. להיעלם ל3 שעות או ל7 זה לא משהו שאפשר, או רצוי להעלים מאישתך, ולכן עדיף לא להתחתן עם מישהי
שלא תתמוך בזה, ותסתכל עלייך בהערכה כשאתה חוזר, שזה עדיף מאשר מי שתתן לך מבט של "עוד צרות".
לרוב האנשים בארץ להיות מעוכב או להיכנס לחקירה, זה ממש עובר את הגבול מבחינת שמירת חוק, ככה
שזה נראה ממש לא טוב בעיניי מי שצריכה לתמוך בך, אם היא לא רואה בזה ערך.
להרבה אנשים להשאיר את השמפו פתוח זה חציית גבולות בלתי נסבלתיזהר
לכן לפני החתונה צריך לעשות הרבה עבודה והכנה, לדעת שצריך לגשר על פערים וכו'. זה חלק מהותי מחיי הנישואין. לא משהו שמסננים עליו.
נסה שניה לעצור לנשום ולחשוב, ולא רק לגונן על העמדה שלך בחירוף נפש. אתה נכנס כאן לפינות אבסורדיות.
יזהר, אישה שעולה להר הבית וגבר שלא עולה - שיצאו?ותן טל
ואם יצאו זה בהנחה שהאישה תקבל בהכנעה את דרכו של הבעל לאחר החתונה (או אפילו לפניה) ותדכא את שאיפתה לעלות ולא תעלה יותר להר, ותחנך את ילדיה לפי דרכו של בעלה, לא לעלות להר?
בחור מתורת החיים, נראה לך זורם בסבבה שיתחתן עם תלמידה מבית המדרש של הרב שרלו, או הרב עמיטל, נניח?
אם הבת שלך תרצה לצאת עם הבן של הרב אבינר, אתה תהיה מאושר מכך, שכן שניהם ייראי ה', שניהם אוהבים את ההלכה, כל אחד בדרכו ובתפיסת העולם שלו - אתה תחתום על זה בשתי ידייך?
א. לא.יזהר
מהסיבה הפשוטה שנשים שעולות להר הבית זו שאלה נפרדת, ולענ"ד זה הרבה יותר קשור לעניין "אנרכיסטים של ההלכה" שהוזכר לעיל, מאשר לסוגיא זו.
ב. ברור שלא. וגם ציינתי את זה כאן בשרשור. לא טענתי בשום מקום שאפשר וכדאי לגשר על כל פער השקפתי. אבל הרזולוציות שמתן ירד אליהם הן בהחלט מוגזמות.
ג. אני חולק על הנחות היסוד שבבסיס השאלה, ואכמ"ל.
|מתאפק|די"מ
מה אתה מתאפק. אתה אנרכיסט עם דיפלומה..יזהר
יזהר הוצאת לי את המילים מהמקלדת..אביחי מנחם

יש גבול לניצלוש...די"מ
אבל ממש אשמח שתפתח שרשור בנוגע למה שכתבת בא.
כבר דיברנו על זה ארוכות.יזהר
א. אתה חולק על זה שיש רבנים שמתירים לנשים לעלות?ותן טל
מה ההבדל בין רבנים כאלו שמתירים לנשים לבין רבנים שמתירים לגברים לעלות? אלו גם אלו רבנים - האם פתאום כשזה נוגע לאישה אתה מפקפק?
בכל מקרה לא ענית על בסיס השאלה אלא התייחסתת למעטפת - נניח אפילו שהאישה לא עולהבעצמה אלא רק תומכת בזה בכל מאודה ורוצה לחנך ככה אתיילדיה - האם שתצא עם בעל שסובר שאין לעלות וברור לו שאשתו צריכה לקבל את דעתו בסוף בעניין זה?
ב. אולי לדעתך הן מוגזמות. יש רבנים שלדעתם אולי לא. ובכל מקרה, אולי מתן ירד לזה - הפותחת שאלה בכלליותואין ספק שנושא עלייה להר הבית זה נושא מאוד חריף. כך למשל בן של משפחה חרדית שעולה להר הבית ונסה לשדך אותו לבת של משפחה חרדית שלא עולה להר הבית. שניהם על פי רבנים שלהם - האם נראה לך שזה יעבוד? שאין פער גדול מידי?
פשיטא שיש פער גדול מידי.
ג. על מה אתה חולק? על זה שהבת שלך תהיה ייראת ה' ואוהבת את ההלכה, או על זה שבנו של הרב אבינר יהיה כזה? או על זה שאתה בכלל צריך להיות מאושר/לא מאושר מזה, ושזה לא משנה מהי דעתך? על מה אתה חולק? כי בנתיים זה נראה כמו התחמקות לא מוצלחת במיוחד...
יעבוד מצויין.די"מ
משפחת אלבוים מחותנים עם משפחת אייכלר פעמיים.
אני מניח שאני לא צריך לספר לך מי זה אלבוים ומי זה אייכלר...
לפני או אחרי שעלו להר הבית?ותן טל
אני כמובן לא מעורה בכל הפרטים בפנים, לכן קשה לדון במקרה ספציפי... בכל מקרה, אני אשמח לראות בחור חרדי שעולה להר הבית נשוי לבת של רב חרדי שאוסר לעלות להר הבית ורואה בכך בעייה חמורה והכשל גדול. תעדכן אותי...
משפחת אלבוים עולים להר הבית פחות או יותר מאז מלחמת ששת הימיםדי"מ
וישראל אייכלר הוא מתנגד חריף מאוד לעלייה להר הבית.
כמו שאמרתי, בלתי אפשרי בשבילי לדון בנושא ספציפי כזהותן טל
על אדם ספציפי שאיני מכיר ואיני יודע דיוק מה מי ומו, ולא נראה לי שזה הגון לעשות את זה...
אבל כמו שאמרתי, יש לך דוגמא לבחור שעולה להר שנשוי לביתו של רב שאוסר?
זה שהיא הבת שלו לא אומר כלום.די"מ
א. ההבדל הואיזהר
שזה פסיקה של רבנים רבים, פוסקים מובהקים גדולים בכל קנה מידה. פסיקה שמבוססת על מסורת הפסיקה, ועל ראשונים ואחרונים, וזו פסיקה של רב בודד, אולי שניים שבאה לעקור מנהג שנהגו כל ישראל במשך כל שנות הגלות, בעניין טבילת פנויות.
כמובן, חשוב לציין שהדיון הוא לגבי פנויות. נשים נשואות בהחלט יכולות לעלות, ודינן כמו גברים (אם כי תהליך היטהרות מעט יותר מורכב), למעט לדעת הרב דוב ליאור שאוסר.
ב. עניתי על זה למטה.
ג. זו לא התחמקות וחבל שאתה דוחק אותי לפינות האלו. אם אני רואה אדם שהוא בעליל אינו ירא שמיים, אני ישירות חושד שכך גם חינך את בניו, וכך גם הם. כמובן, יתכן אחרת, אבל כל עוד הם הולכים בדרכו ולא מתנערים ממנו, אני מניח בסבירות גבוהה שאכן כך הוא. אם תהיה לי נפ"מ, אברר.
א. שוב אתה עוסק במעטפת ולא עונה לגופה של השאלה.ותן טל
לא עניין אותי בפועל האם היא עולה או לא, אלא הבסיס - מקרה הפוך לחלוטין לזה שלך, שבו האישה התומכת בעניין, תצטרך להכפיף עצמה לבעל שמתנגד לזה נחרצות - האם אתה חושב שזה יילך?
ב. מה זה למטה?
ג. מוזר מאוד. אתה בעצם טוען שהרב טאו, שהרב טל יחד איתו תומך באותה מפלגה וישב איתו בכנסים של המפלגה, סומך ידיו על רב שלכאורה "לא ירא שמיים" לטענתך (מי קובע מי ירא שמיים או לא? לאלוקים הפתרונים...ובטח כאשר אני מסופק אם אי פעם ראית אותו עובר עבירה כלשהיא, אבל ניחא. את הצרות שלך נשאיר לך). מעניין, מעניין. האם זה לא אומר משהו גם על הרב טאו?
ובכל מקרה, נראה לי על בסיס זה שגם הבן של הרב אבינר אולי לא יוכל להתחתן עם בת של מישהו שהוא בעליל אינו ירא שמיים, ככה שזה נראה לי יהיה פיטים...
בכל מקרה כיוון שחובה למחות על ביזוי תלמיד חכם הרי אני מכריז שאני מוחה על הצגה לכאורה של הרב אבינר כאדם שאינו ירא שמיים בעליל, כאשר בכלל שאלתי על בנו ירא השמיים - ובכל מקרה, ברור שהרב אבינר הוא רב גדול בישראל וירא שמיים לא פחות וככל הנראה הרבה יותר מרובנו.
עד כאן דבריי להיום, אני כנראה פורש לשינת הלילה כעת. לילה טוב לכולם.
א. כלומר, תומכת בעליית גברים ונשים נשואות, בעוד הבחור מתנגד?יזהר
אני בהחלט חושב שזה ילך. מן הסתם הוא ישכנע אותה, או לכל הפחות היא תהיה מוכנה לוותר על החלום שלה לעלות.
אלא אם כן היא חונכה מגיל 0 שזה הדבר הכי חשוב בעולם וכו', וכל חייה היא משתוקקת להגיע ליום החופה, כדי שתוכל לעלות.
ב. כאן:
אם בנושא הזה ממש בנפשה - לקראת נישואין וזוגיות
ג. ראיתי עדויות וראיות ברורות לעבירות חמורות מאוד, והחטאות חמורות מאוד. ויש גם כמה בתי דין שישבו על המדוכה וקבעו מה שקבעו.
לא אכחד ממך, זו אכן קושיא לא פשוטה על הרב טאו. אין לי תשובות מלומדות ולכן אין טעם להאריך. ברור שזה לא פוסל אותו.
א. אז כאן אנחנו ממש חלוקים.ותן טל
אני לא יודע מהן הפערים שאתה מגדיר אותם כבלתי ניתנים לגישור, מאיפה הם מתחילים - אבל לי ברור שהם הרבה יותר דקים ממה שלכאורה אתה מצייר - אבל גם מה שלכאורה אתה מצייר זה מתוך הנחה תמוהה משהו שאם הם יצאו ויתחתנו, בלאו הכי בהכרח צד אחד יהיה חייב לוותר על עמדותיו - וכמובן שאתה לוקח את זהלקטע הזה שברור שתמיד האישה היא שתוותר על זה, שזה דיון אחר - אבל בכל מקרה, הבסיס הוא שברור לי שנקודת המוצא שלך היא שגויה, המחשבה ש"הם יצאו, יהיה בסדר, יתחתנו ואז כבר הצד האחת תוותר על העמדה שלה תהיה מה שתהיה. לדעתי זה מתכון לאסון. ולא, אין כאן דמיון לאשכנזיה שלא אוכלת קטניות בפסח שמתחתנת עם אחד שאוכל, לגמרי אין.
. אתה חושב ככה. וכבר עניתי לדי"מ שם שאתם ממש מגזימים בהפרזה בעניין, ומספיקה גם התנגדות יותר "קלה" ממה שאתם חושבים, בכדי שזה לא יתאים. מבחינתכם היא צריכה להיות על הקצה הלוחמני של הצד שאוסר - אני מאמין ומבין שלא ככה. היא יכולה להיות על הצד הפושר יותר ושעדיין זה לא יתאים ביניהם.
ג. מעניין מאוד. מסתבר שיש רבנים רבים שלא סוברים כמותך, כמו גם בתי דינים שביטלו דברי בתי דין אחרים. מה גם שכמובן אין בית דין שיכול לחייב בישראל הלכתית. וכמובן, בעניין הזה @matan יוכל להיות ממוקד יותר ממני. ותאמין לי שגם אני עברתי על לא מעט חומר בנושא. מה שמצחיק הוא שבעניינו של רב אחד אתה לוקח את זה לכאן ובעניינו של רב אחר לוקח את זה לצד אחר - כפי ראות עינייך. מעניין. ניתן לעשות על זה מחקר סוציולוגי. איך בני אדם משנים את דעותיהם כשמשתנים האנשים המדוברים.
אגב - אם הרב טאו היה סומך ידו על הרב הגדול יריב אופנהיימר וקובע שהוא רב צדיק וכשר בישראל, גם זה לא היה וסל אותו בעיניך?
ואם הרב טאו היה סומך ידיו (לא באופן פיזי) על הרבנית המהוללה חנה קהת וקובע שהיא רבנית גדולה בישראל, גם אז היית אומר שזה לא פוסל אותו? (תוארי הרבנות כאן ליריב ולחנה, כמובן, ניתנו באופן ציני...רק צורך השאלות...שחס וחלילה מישהו לא יבין ממני לא נכון...)
אין לי כוח לכתוב זאת שוב ואני לא מצליח לחושב על איך לנסחדי"מ
אבל מה שכתבתי לך באישי לא ענה לך?
א. ככל שהדיון ההשקפתי תופס יותר נפח - אני מסכים איתך.יזהר
אבל אם (מבחינת החינוך שהבחורה קיבלה) הסוגיא היא הלכתית בעיקר - אני לא חושב שהפער בלתי ניתן לגישור. ואכן מן הסתם היא תקבל את דעת בעלה. כך טבעו של עולם. וגם כשהסוגיא היא השקפתית - זה תלוי מה נפחה.
ב. המציאות מראה שהרבה זוגות מסתדרים מצויין עם מגוון פערים מנטאליים, עדתיים, הלכתיים, וכו' וכו'. גם השקפתיים. המון זוגות מצביעים למפלגות שונות. זה ממש לא בהכרח מצביע אם זוגיות גרועה או משהו.
ג. ברור שיש הבדל, ואין מה להשוות. כאן השאלה היא במציאות. עובדות, היה או לא היה. יש פער גדול בין פני השטח למציאות האמיתית. לעומת זאת, אופנהיימר וקהת, לא מסתירים כלום.
בכל מקרה, ניכר מדבריך שאתה ממש לא בקיא בפרטים. אחרת היית יודע שיש פסקי בתי דין שרירים וקיימים, ומה שבוטל נוגע לתחום אחר לגמרי. אני אישית עברתי על כל החומרים, ואני מכיר אותם היטב. אני לא לוקח את הדברים לשום מקום, אלא רק למסקנות הלוגיות המוכרחות מהם.
בכל מקרה, ברור שיש הבדל משמעותי בין כלי ראשון לכלי שני. אדם שכופר, ואדם שנותן לגיטימציה לכופר - אלו שני נידונים שונים בתכלית.
מודה שאיני בקי בפרטים של מה שהיה, אבלשואף לטוב
אני יודע (מידיעה אישית) דבר אחד בעניין, שהוא אכן מקיים את פסק הדין ומביא את השאלות בנושא לרבנים אחרים בישוב. כל השאר- באמת אין לי מושג.
דווקא לי ידוע אחרתיזהר
אבל אולי זה השתנה.
בכל מקרה, חשוב לציין שבית הדין טען שהוא לא יכול להתייחס לבקשה לשלול את רבנותו, כי אין זה מסמכותו. מצד האמת, ברור שאדם שמכשיל ציבור בכרתות במזיד (כפי שעלה בפסק הדין) לא פסול רק באותו תחום בלבד.
בקשר לא.די"מ
מה לעשות יש הבדל מהותי בין גברים לנשים ואחרי החתונה עוד יותר.
אשה נשואה שעולה להר הבית חייבת לעשות זאת בתיאום עם בעלה ויש לו סיבה טובה להתנגד ללא קשר לעצם שאלת העליה להר הבית (וזה הסיבה שהרב ליאור מתנגד גם לעליית נשואות) וד"ל.
עונת ת"ח פעם או פעמיים בשבוע.יזהר
מה הביג דיל, במיוחד כשהיא בהריון, למשל?
תשאל את הרב ליאור.די"מ
הוא אוסר בכל תוקף עליית נשים מהסיבה הזאת.
ובדיוק כמו שלדעתך פער השקפתי בין בחור מתורת החיים לבחורהותן טל
מבית מדרש הרב שרלו הוא גדול מידי, ככה גם לדעת אחרים ההבדל ההשקפתי בין מי שעולה להר הבית לבין מי שלא, הוא גדול מידי. ואם תגיד לי "לא דומה, הנה יש רב ציוני שעולה ורב ציוני שלא עולה" - אענה לך בפשטות שמה הקשר. הנושא כאן זה לא ציונות. זה בערך כמו שאני אגיד לך שאין שום הבדל בין הרב טאו לבין הרב טל כי שניהם תומכים במפלגת יחד... וברור לכל בר דעת שבהחלט יש הבדל ביניהם...
את צוחק? את משווה בין השארת השמפו פתוח לבין עיכוב?matan
אני לא "יורד לרזולציות" - אתה כנראה לא מבין פשוט כמה נורא זה בעיני חברה מסוימת להיות עצור\מעוכב,
בטח על נושאים כאלו.
זה לא כמו להשאיר שמפו פתוח שאתה אומר, צריך לעבוד ולהתגמש,
זה ממש מעבר לגדר אצל המון אנשים, מבחינת הרבה אנשים זה מתייג אותך כ"פושע", בעייתי, עושה
צרות.
זה לא דומה בכלל לשמפו.
אני חושב שאתה קצת מגזים.יזהר
חדשות לבקרים אנשים תמימים מעוכבים על לא עוול בכפם. עוד לא שמענו שאנשים הוקעו חברתית בגלל זה.
א.ענית בעצמך בסוגריים.די"מ
ב.ממש הגזמת. חינוך הילדים לא מתערער מכל מחלוקת בין ההורים. איזה חוסר ביטחון? איך התפיסה השונה משפיעהע על הזוגיות? כשרויות זה עניין טכני.
ג.7 זה חריג ונדיר 3 שעות זה לא כזה הזוי לא מדובר בעמצא הלילה אלא בשעות היום הרבה אנשים לא זמינים 3 שעות כי הם בעבודה נייח. וכמו שאמרתי זה לא קורה והסיכוי שבכלל הוא יועכב אם הוא ילד טוב הוא נדיר ביותר.
לעבור על החוק זה לעבור על החוק.
יש פה משטרה בעייתית לא רק בהר הבית אתה עלול למצוא את עצמך עצור על לא עוול בכפיך.
אז בכלל לגור במדינת ישראל זה חשש שזה יקרה...
וזה שאולי זה יהיה קצת קשה כי היא לא תעריך את זה, נו,החיים לא קלים מה לעשות.
א. לא, כשהדעה שמתנגדת תיעלם תוכל לטעון את זה, לא לפניmatan
ב. חינוך ילדים מתערער ממחלוקות עקרוניות בהלכה, וזו מחלוקת עקרונית, לדעתי, במיוחד ביחס לפסיקות
הרבנות הראשית.
ג. אם אתה צריך להחביא את זה מאשתך- זה בעיניי בעיה עצומה.
מה לעשות שבמקומות כאלו יותר קל למשטרה להטפל אלייך(מהיכרות עם המצב)
אז אם היא לא תומכת בזה, זה יהיה קשה וסתם חבל להיכנס למקום כזה מלכתחילה.
א. אז אתה מודה שמדובר בגזירה והרחקה?יזהר
ב. (בהודעה הקודמת שלי חברה המילה 'מכיר'.)
לא יודע, לא נשמע לי. אף פעם לא שמעתי שזה סעיף שמישהו מכניס לרשימת המכולת שלו, או שהוא מקפיד לברר אותו בדייט ראשון.
ג. אז שתברר. כמו כן, אם יש לו רישיון נהיגה, מומלץ שתברר אם הוא נוהג מדי פעם בשכרות. יש אחוז כזה, בעיקר בקרב צעירים.
א. אני מודה שיש פוסקים שרואים בזה כךmatan
ב. מכיר הרבה שמכניסים את זה, לא באופן ישיר כ"מקדשת את הרבנות הראשית", אבל באופן ציבורי, כשהם
הולכים לבחור בן\בת זוג הם בוחרים ציבור שהשקפתו\רבניו דומים, ולהרבה חשוב היחס למדינה ומוסדותיה.
ג. מה הקשר- אם הוא היה עושה מעשים שעלולים להוביל לזה, זה היה שייך.
ב. היחס למדינה ומוסדותיה בכללותו זה בהחלט נושא חשוביזהר
שאכן אפשר לפסול עליו. אבל ספציפית לגבי היחס לרבנות הראשית, ברמת ההבדל בין הרב דרוקמן לרב טאו, דק מן הדק עד לא נבדק.
ג. זו בדיוק הנקודה. רבים עולים להר הבית, שומרים על הכללים לא נעצרים וגם לא מסתכנים במעצר.
ב. ואם היא מתנגדת לעליה והוא עולהmatan
אז כנראה שיכולים להיות הבדלים ביניהם. בדיוק בגלל זה המלצתי היתה לפנות לרבניה, שהם יכולים
להכיר יותר לעומק את הסיפור שלה ושלו ולהגיד שבין הרב דרוקמן לרב טאו יש הבדלים שלא שווה
להפסיד בגללם או שיש הבדלים ששווה להפסיד בגללם.
ג. ויש גם כאלו שלא. ויש גם כאלו שכן שחוטפים מכות. ויש גם כאלו ש... בדיוק את זה שתבדוק, כי זה
משמעותי לקשר שלהם אח"כ.
ב.השאלה אם *היא* מתנגדתדי"מ
או שפשוט ככה מקובל בסביבה שלה/ככה הרב שלה סובר...
ג.מתי לאחרונה מישהו ממש חטף מכות בהר הבית? תבדוק ותראה שזה קרה דווקא לאנשים בדרך לכותל ולא בהר הבית.
ב. *היא* חונכה ככה, ולכן *לה* זה מפריעmatan
זה שככה מקובל בסביבה שלה אומר שאם היא לא תשנה גישה מעצמה זה פתח לחיכוכים ביניהם,
במיוחד כשהחברה שלה מסתכלת על זה מוזר, זה יתן לה עוד כח להתנגד לזה.
זה שהרב שלה סובר ככה זה בדיוק מה שיגרום להם לחיכוך, כי זה הרבה שלה והיא מקבלת את דעתו
ולכן *היא* מתנגדת.
אבל בהלכות שבת היא תעבור לפסוק כמו הבעל.לא?די"מ
אז למה בהר הבית לא?
וזה יהיה לה קל? לא. אז ק"ו שבהר הבית יהיה לה קשהmatan
כי זה גם מגיע עם השקפה מסויימת על מה עושים ואיך.
והיא יודעת כל החיים שהיא תשנה את ההלכות שבת שלה, אם היא תתחתן עם עדה אחרת,
אבל ביחס להר הבית היא לא חשבה על לשנות הלכה בגלל בעלה. במיוחד לא אחרי שחינכו
אותה השקפתית שלא עולים. כשהיא מחליפה הלכות שבת היא לא מחליפה השקפה על השבת
רק את הצד החיצוני של זה. כשהיא מחליפה פסיקה בהר הבית מתלווה לזה גם הבדל השקפתי.
למה ק"ו הר הבית?די"מ
אז היא לא חשבה.
החיים מלאי הפתעות.
למה ק"ו הר הבית?matan
כי זו השקפה שונה ביחס לגאולה-
אם אומרים לך כל היום "אסור לעלות" "זה לא נכון לעלות" "זה נגד רצון ה' לעלות" "זה לא אחראי
ציבורי לעלות" - אז זה מה שיש לך בראש בקשר ללעלות להר הבית.
וזה משנה מאוד, היא לא חייבת לחשוב כמוך- יכול להיות שהיא תחשוב עד סוף ימיכם שזה אסור,
מטופש, מסוכן וחריג- חבל, לא סומכים בשום דבר בשידוך שהוא ישתנה אחרי החתונה, לא דעות,
לא מידות- זה מה שיש קח או לך.
מבחינת הרב ומבחינתך.די"מ
מי שמעולם לא התוודע לסוגייה ולא נכנס לנוא זו עוד שאלה הלכתית.
בעיניי זה ממש לא, וממה שאני מכיר גם כן ממש לאmatan
כל מי שגדל היום מקבל השקפה מהבית, החברה, האולפנא\תיכונית וכו' על הנושאים הללו,
הוא מבין מהר מאוד מה היחס של הסביבה שלו לדברים הללו ולומד להתנגד אליהם או לקבל
אותם על פי מה שמלמדים אותו ומחנכים אותו.
זו לא "עוד" שאלה הלכתית.
ואצל מי שזה כן- אם הייתי עולה להר לא הייתי רוצה לצאת עם מישהי שההר הוא עוד שאלה
הלכתית בשבילה. כמו שאני לא רוצה לצאת עם מישהי שזו עוד שאלה הלכתית בשבילה בתור
מי שלא עולה.
ממה שאני ראיתי אתה די טועה.די"מ
אם לא קוונקית אז זה בגדול כמו שאמרתי.
אצל קווניקיות זה אולי שונה.
אם אתה רוצה מישהי שההר הוא "עוד" שאלה מבחינתהmatan
תהנה.
לי ההר מספיק חשוב(גם אם אני לא עולה) בשביל לא לצאת עם מישהי שזו "עוד" שאלה אצלה.
הדיון פה הוא לא עליי.די"מ
מי שלא נכנס לנושא יודע שיש רבנים גדולים שאומרים ככה ורבנים גדולים שאומרים ככה ולא בהכרח יש לה דעה מוצקה בעניין לכאן או לכאן.
אם לא היתה לה דעה, היא לא היתה פותחת את זה פהmatan
וגם אם כן- זה מספיק שהחברה מסביבה רואה בו עוף מוזר בשביל ליצור המון תקלים
או שזו סטיגמה מסוימת שתתנפץ בקלות...?שואף לטוב
הסבירו את זה הרבה כאן אבל אני יעשה את זה פשוט-
יש סטיגמה מסוימת על העולים להר שרווחת בציבור. לכן צריך להסביר לה את המצב לאשורו, הלכתית, רעיונית ואישית (אישיותם של העולים ועמדותיהם). אם זו הייתה בעיקר סטיגמה וזה פער קטן- מצוין. אם לא- אז לא. חבל על הדיון הארוך הזה שנראה שאף אחד בו לא מבין מה השני רוצה...
נ.ב לך זה כנראה נראה פער גדול מידי ולכן אתה מדבר רק מהכיוון הזה. סתם שתדע, יש לפעמים פערים שמפריעים פי אלף בזוגיות, וזה יכול להיות אפילו מישהי ששוטפת את הרצפה בצורה שונה ממך. אז קצת פורפורציות (וכאמור, לא שולל את זה שיכול להיות שזה כן משהו שצריך לפסול במקרה הזה).
בדיוק בגלל החשיבה שלך הגבתיmatan
לא צריך "להסביר לה"- אם היא הייתה מתעניינת בשאלה העקרונית של הר הבית,
היא יכולה לפנות לפורום שעוסק בשאלה הזו. בשביל זה הוא קיים.
היא שאלה על זוגיות- וברגע שבו החברה רואה את זה בצורה עקומה זה הרבה יותר
קשה. זה לא דומה לאיך שוטפים רצפה, שזה יכול להפריע אם יש הבדלים(ברמה, בצורה,
במשמעות של זה לשאר האנשים, בנזק לרהיטים וכו') כי זה נתפס ומגיע אצלה ממקום
של- בעייתי. ולכן כדאי שהיא תברר לפני מה היא רוצה, ותיקח בחשבון שזה יכול להגיע
גם למצבים של פגיעה בה(אישית- הוא לא יהיה בבית\יפגע, חברתית- עין עקומה וכו')
לי זה נראה פער גדול. אני יודע שיש הרבה דברים אחרים שגם הם יכולים להפריע, ולכן
אני לא מוצא סיבה לבחור דווקא משהו שמגיע עם חיסרון כזה מההתחלה, כי בטוח שזה
לא יהיה הדבר היחיד בסוף.
אתה מחיל עליה את דרך החשיבה שלךשואף לטוב
ולא, ברור מאוד למה היא לא שאלה בפורום הר הבית. שם רוב הנוכחים לא יבינו את השאלה ואפילו יעלבו...
אני ירחיב-שואף לטוב
אתה החלטת שמפריע לה העניין החברתי. המשפט שהיא כתבה- "זה מעיד על מלא דברים עקרוניים", יכולות להיות לו הרבה כוונות אחרות. יכול להיות שהיא אחוזה בסטיגמה שזה אומר שהוא לא שומע לרבנים, או שיש לו אופי אנטי-ממסדי, או שהוא פנאט, הזוי ורחפן. לכן כדאי לנסות להפריך לה את הסטיגמה הזאת כדי שתמשיך להרגיש ש"הכל טוב ויפה בבחור", ולא תחשוב כל מיני דברים שלא נכונים מציאותית. אם הסטיגמה שלה באמת חזקה כמו אצלך, אז באמת זה לא שייך, אבל סביר מאוד שזה לא כך.
אגב, הסטיגמה שלך כל כך חזקה עד שנראה שאתה לא מסכים לקבל את העובדות שכתבו לך כאן בעניין הסיכוי להעצר...
לא חושבת שהוא מדבר על סטיגמהאורות ישראל
גם אם אין לי סטיגמות על העולים, ואני יודעת שהם מאוד מגוונים, אם אני נמצאת בעמדת השקפה שונה מאוד משלהם (שגיבשתי בתוכי בצורה חזקה), אני אעדיף שלכתחילה לא לצאתעם מישהו כזה, לא כי הוא ח"ו פאנט או בעייתי, אלא כי זה יכול להיות פער גדול שעלול להפריע בהמשך. וכאמור, אני לא אתחתן עם אדם במטרה לשנות אותו ח"ו או בציפיה שישנה את עמדותיו בעבורי..
ירחם השם!!! זה מעיד על דברים נוראיים ביותר!!!אברי
אני אומר תחתכי...
יפה מאוד!!!ציון חמדתי
אם ברמה העקרונית אין התאמה אין מקום להמשיך.שירוש16
אא"כ תשני את השקפת עולמך בקרוב.
ממש לא מומלץ להתחיל דרך יחד כשאתם ב-2 מקומות שונים מבחינה אידיאלית-השקפתית.
(מבלי להיכנס לוויכוח ההלכתי-השקפתי מי צודק ומי לא.)
אולי כדאי לך לשבת עם מישהי שמתמצאת בעיניין ההשקפתי ותוכל להסביר לך היכן מתבטא בחיי הזוגיות.
אח"כ תחליטי אם זה מתאים לך.
תראה זה רק מחלוקת בין החכמים אז אם הוא עושה כמו החכם שלו מהיו
לכל אלו שלא מבינים את השאלה שלה: האם נער גבעות יכול להתחתןותן טל
עם תלמידה מבית מדרשו של הרב טאו? האם לדעתכם זה יילך טוב ושווה בכלל לנסות? האם אתם תצאו עם מישהו שנקודת ההשקפה שלו בעניינים הלכתיים/אידיאולוגיים/עקרוניים וכו', כל כך רחוקה משלכם - כשאתם יודעים את זה בבירור ואתם לא שוגים באשליות ש"אני כבר אשנה אותו/ה.."?
פשוט נראה לי שרוב המגיבים כאן שבעד עלייה להר הבית, פשוט סבורים שהיא יכולה לצאת איתו רק מההנחה שהוא כבר ישכנע אותה והיא תבין למה זה בסדר וזה חובה לעלות להר.
תנסו לתאר מצב שבו עד בניין המקדש, נגיד, שניהם לא יסכימו בזה והיא תהיה נחרצות נגד העניין, והוא יהיה בעד העניין - האם נראה לכם שנישואים כאלו ילכו טוב? באמת באמת?
ומה הם יסבירו לילד המתוק שיוולד להם, ייחשף לדיון, וירוץ לשאול את אבא ואמא בנושא? מה הם יורו לו? ואל תבלבלו את השכל שזה לא המקום של ההורים לחנך אותו להלהכ ההזאת או להגיד לו מה בסדר ומה לא בסדר לעשות - זה בראשובראשונה התפקיד של ההורים. ואם הם לא מתואמים בעמדות שלהם תיווצר קטסטרופה לדעתי.
לא נראה לי. אתה סתם מקצין מאוד...ותן טל
מכיר הרבה מאוד שלא יגיבו תגובה כזאת לשמשאא, ובכל זאת נישואים בין השקפות שונות כאלו לא יתאימו...
אגב, לדעתי גם מתן לא חושב ששמשאא הוא רשע מרושע רויידף וכו', ובכל זאת אם יציעו לו בחורה שעולה להר הבית בהיתר של רבותיה - יש לי משום מה תחושה שהוא (ואולי גם היא) יבינו עוד לפני הפגישה שזה פשוט לא יעבוד...
היא לא נשמעת כמשהי שברור לה שזה אסור באיסור חמור ולא בסדר.די"מ
מבחינתה - ובצדק, תכל'ס - היא רואה את רוב הרבנים, ואת הרבנותותן טל
הראשית, אומרים משהו אחד - ולמרות שהיא מבינה שיש רבנים אחרים שמתירים, עדיין ככל הנראה מפריע לה הקטע הזה שהוא עושה משהו כזה - אחרת לא הייתה שואלת. לא צריך להיות פריק של האיסור לעלות כדי לחשוש מהבדלים הלכתיים ומשונות הלכתית ואידיאולוגית ועקרונית גדולה מידי, שכן, יכולה להתבטא ג-ם בתחום הזה. בדיוק כמו שהשונות והאידיאולוגיה וכו' וכו', יכולות להתבטא גם בתחום לבישת פאה, או בכל תחום הלכתי אחר...)
אבל זה פשוט לא נכון.די"מ
האם יש הבדל מהותי בין תלמיד בישיבת אלון מורה או הר ברכה שעולה להר הבית לתלמיד בישיבת בית אל שלא?
יותר מזה, בתוך ישיבת הר עציון.
אחד שהולך לפי הרב משה לכטינשטיין שלא עולה ואחד שהולך לפי הרב מדן וכן עולה.
האם בהכרח יש הבדל כה גדול בינהם?<
לא נראה לי.
אם בנושא הזה ממש בנפשהיזהר
היא חקרה וביררה אותו, והיא ממש איתנה בדעתה, אי אפשר לשכנע אותה אחרת, ומבחינתה כל מי שעולה להר הבית מביא עלינו עוד פיגועים - אז אולי באמת לא שייך שיצאו.
ספר לי כשתמצא את הבחורה הזאת.
הבחורה שפתחה את השרשור, למשל, ממש לא כזאת. ומתוך מה שהיא כתבה, נראה לי שדיבור ארוך עם המדוייט יספיק בהחלט כדי להרגיע אותה.
אם את מאמינה שאסור לעלות זה בהחלט בעייה...מ"פ
יש מספיק גדולים להסתמך עליהםאיש השקים
הוא לא יענש בכרת.די"מ
מעצבן אותי לקרוא את השרשור הזה.חרותיק
איזה יופי, ב"ה! עולה להר הבית!
בן אדם עם אידיאלים. כן, מלא דברים עקרוניים.
ואל תגידי לי מסתכן בכרת
כי כל מי שעולה היום לפי ההלכה לא נכנס לשטח שמקבלים עליו כרת.
זה שהרבנות הראשית אסרה זה בשביל שלא יעלו כולם בלי לטבול קודם כמו שצריך.
(וישמצב שזה גם קטע של פוליטיקה.)
אץ מחליטה בשביל הרבנות הראשית ובשבילותן טל
את מוכנה לקבל את זה שרבנים רבים מאוד חושבים אחרת מהרב שלך? יופי. אז כן, יש כאלה שבשבילם זה לא "יופי" שהוא עולה כעת להר הבית. גם אם זה מאוד מעצבן אותך.
רבנים יכולים לחשוב אחרתיזהר
אבל לא להמציא איסורים שלא כתובים בתורה ובחז"ל.
נכון.די"מ
(לא הצלחתי להתאפק...)
ידעתי שתכתוב את זהיזהר
והתלבטתי אם להוסיף עוד משפט. בסוף החלטתי שאין צורך. עכשיו התעורר הצורך.
אז המשפט הוא:
(וכן מנהג שנהגו כל ישראל שיש לו תוקף מחייב).
חשוב לי להגיד שאני ממש לא מסכים עם דוב. אבל!אביחי מנחם
אבל אני מתנגד לטבילת רווקות, שלא יובן אחרת
זה לא מבטל את המנהג, משתי סיבות.יזהר
א. זה ביום מאוד ספציפי, כך שאין חשש שתותר הרצועה. בשום יום אחר לא התירו. גורם הזמן הוא הרבה יותר משמעותי מגורם המניע, כי הוא אובייקטיבי וגלוי.
ב. הטבילה בכלל לא נעשתה באופן של טבילה הלכתית, אלא כמו טבילת עזרא, ואף גרוע מכך, שכן לנשים יש גם את עניין הבדיקות.
יפהאביחי מנחם
כי יש רק יום אחד בשנה שבו המקוואות פתוחים לפנויותיזהר
זה משהו גלוי. בניגוד להר הבית שזה בכל זמן, וממילא כל אחת יכולה לטבול מתי שבא לה וזה כבר לא חריג ומוזר. יש שוני מהותי, ולכן אי אפשר לדמות מילתא למילתא.
ולכן גם לא צריך ראיות שאסרו, כי פשוט היה איסור כולל, וממילא גם להר הבית.
אין "המון עדויות", אלא עדויות מעטות, ובכולם מדובר בבודדים ובאירועים חד פעמיים. לא הייתה מציאות של עליה סדירה, וממילא אין שום תמיהה שלא הזכירו את הנשים.
כידוע לך מנהג מחייב רק על מה שהוא נוהג.די"מ
אני מסכים איתך שישנה בעיה להתיר באופן גורף ולפרסם זאת ולכן יש לחשוב על פתרון אבל להגיד שזה אסור ולהוציא לכז על מי שעושה כך זה לא בסדר ולא נכון.
|מביא תגבורת|
@אוהב תורה
הוא מחייב רק על מה שהוא נוהגיזהר
והמנהג כולל כל טבילה (כאמור, למעט יום אחד בשנה בקצת קהילות). אי אפשר לבוא ולהחריג פתאום טבילה להר הבית, רק בגלל שזה לא היה מצוי. בפועל, אסרו כל טבילה.
לא רק כי זה לא מצוי.די"מ
לא אסרו - זו פשוט המצאהאוהב תורה
היה ציטוט מוטעה של הבאר היטב בשם הריב"ש,ובעקבותיו כתבו שניים מלפני מאה שנה לאסור טבילה בערב יו"כ: שדי חמד ומור ואהלות.
אחרונים אלו ידעו שהם חולקים על המגן אברהם ורוב הפוסקים, ולא לחינם המשנה ברורה לא טרח להזכיר אותם.
הבן איש חי כתב כי הבאר היטב לא ראה את הריב"ש בפנים אלא רק את הציטוט החלקי בבית יוסף, ועל כן הוא טעה בהבנתו.
הבן איש חי עוסק בטבילה בערב יום כיפור, ומבאר שאין כאן חשש שהרי הדבר הוא לצורך מצוה.
הוא גם מביא את הסברות שהזכרת, אך זה לא עיקר דבריו.
נראה, שלא לחינם הרב שמואל אליהו שמשתמש הרבה בפסיקותיו, מתיר לרווקות לטבול ולעלות להר הבית.
אתה חולק על כך שיש מנהג ברור בישראל, מדורי דורותיזהר
שפנויות לא תטבולנה?
לא ברור לי מה ניסית להגיד. לא טענתי שלא התירו בערב יום כיפור. מה שטענתי שאין בכך כל ראיה להרחבת ההיתר.
יש לך מקור מוסמך למה שכתבת על הרב שמואל אליהו? למיטב ידיעתי גם לגברים הוא לא מתיר בגלוי ובאופן ברור.
אני מכירה אישית אישה שהוא התיר לה.בת 30
פנויה?יזהר
לא.בת 30
סליחה על הבלבול.
קראתי ברפרוף וישבתי שדנתם בעליית נשים באופן כללי.
כן הוא התיר לפנויות ולא רק הואאוהב תורה
ודאי שאני חולק. אין שום מקור לזהאוהב תורה
אבל אתה יכול לראות בפורום הר הבית צילום מסך של דבריו שהביאה מישהי שהתכתבה איתו.
רגע רגע. אתה חולק על כך שכיום יש מנהג כזה?יזהר
אם לא, מתי לדעתך הוא התחיל, ומי ייסד אותו?
כןאוהב תורה
השדי חמד התחיל בהתנגדות למנהג המובא בכל הפוסקים של טבילת פנויות בערב יום כיפור.
הרב עובדיה קבל את דברי השדי חמד, והוא והרב ווזנר ועוד רבנים כתבו מכתב לבלניות לא לאפשר לרווקות לטבול (ואגב, הרב שטרנבוך אב"ד העדה החרדית לא סבר כמותם). הם גם התנגדו לעלייה להר הבית, ולכן מבחינתם לא היה בזה תירוץ להיתר.
אולם מעולם לא היה "מנהג" לאסור טבילת רווקות.
אולם מעולם לא
רגע רגע, עזוב את הר הבית. אני מדבר על המנהג הבסיסי.יזהר
אתה מסכים שבפועל רווקות לא טובלות, אין רוח חכמים נוחה מזה כלל, ואף יש הוראה רשמית לבלניות שלא לאפשר טבילת רווקות?
האם אתה טוען שכל זה התחיל ממש בדור האחרון, ולפני זה פנויות טבלו חופשי?
אין כזה מנהג. נקודה.אוהב תורה
אשה שמתגיירת טובלת, והיא פנויה.
שמעת מישהו שמתנגד לזה?
שמעת לפני הרב עובדיה מישהו שאסר על רווקות לטבול? (פרט לשדי חמד והמור ואהלות שהתייחסו לטבילת ערב יום כיפור)
למרבה הצער, יש שמצטטים ומסלפים בשגגה ואף בזדון מדברי הריב"ש ועוד, וטוענים בשמם דברים שהם לא אמרו - בין היתר בשביל למנוע עליית נשים להר הבית.
בריב"ש לכל הפחות מובן שקיים מנהג כזהיזהר
כמצב נתון. גם אם הוא לא פוסק זאת.
אתה קראת את תשובת הריב"ש?אוהב תורה
ואם כן, דבריך תמוהים.
הריב"ש נשאל אם יש איסור נידה בפנויה ואם כן מדוע אין מחייבים את הפנויות החוטאות לטבול. תשובתו היתה, שודאי שיש איסור, אך אנו לא נתקן תקנה עבור החוטאות.
הריב"ש אינו כותב שאסור להן לטבול, והוא אינו מזכיר מנהג כזה.
תעיין בדבריו, ותראה שהצדק עמי.
בעבר ראיתי, ועכשיו כתבתי מהזיכרון.יזהר
הלכתי לראות שוב. אכן טעיתי, ואין להבין בדבריו על המנהג, במנותק מסברתו, אלא הם באים כאחד.
ועל שניהם נראה פשוט וברור שכוונתו אף לאסור הטבילה, ולא רק לבטל את הטבילה הסדירה, שאחרת מה הועילו חכמים בתקנתם?
כיצד אפשר לקיים דבריו "אדרבה אם היתה טובלת, היה בה מכשול", וכן מש"כ בשם הרמב"ן "שבטלוה בדורות האחרונים, משום דהויא חומרא דאתיא לידי קולא: שיבאו בה לידי מכשול, להקל באסורא דרבנן".
אמנם ברור שעיקר המכשול הוא במציאות שבה כולן טובלות באופן סדיר, ועם זאת, ברור שלא סר המכשול אם כל הרוצה לטבול תבוא ותטבול.
ואף הרב ישראל אריאל מודה שקיים מנהג, אלא שמחלק וטוען שבנידון של הר הבית יש להתיר.
איפה ראית שהרב ישראל אריאל אומר שיש מנהג מחייב?די"מ
בית ה' נלך, עמ' פט.יזהר
"כפי שקבע הריב"ש בתשובה, שאין בנות ישראל רשאיות לטבול לנידתן"
"אך לא התכוונו חכמים לאסור את הטבילה בכלל, אלא בדורות הגלות..."
רבים וטובים טעואוהב תורה
בשנות עליותי הראשונות להר גם אני חשבתי שכך מופיע בריב"ש על פי מה ששמעתי מכמה רבנים האוסרים את העלייה - אולם לאחר שלמדתי את הנושא וראיתי שזה לא מה שכתוב בריב"ש, שיניתי את דעתי (לא שאפשר לקרוא לזה "דעתי" שהרי בסך הכל חזרתי על מה ששמעתי מרבנים, אבל תכל'ס זה מה שכל הרבנים כמעט עושים); ואף שוחחתי על דברי הריב"ש עם כמה מהרבנים האוסרים, והודו לי שהריב"ש באמת לא אוסר, אלא שבלי קשר לריב"ש הם סוברים שיש לאסור.
וברוך ה' היום יש כמה וכמה רבנים המתירים ומעודדים, גם כאלו שבעבר התנגדו.
והדבר מוכרח, כי הגאולה תתרחש רק כאשר ישראל יכספו תכלית הכוסף למקום עד שירצו את אבניה ויחוננו את עפרה (חתימת ספר הכוזרי).
כאמור, כך גם אני מבין את הריב"ש, לאחר ראיית דבריו המלאיםיזהר
ולכן סביר בעיני שכך הבינו גם רבים אחרים, גם עם ראיית הדברים במלואם.
לגבי הסיפא של הדברים, מה תאמר על תופעות כמו כפות המנעול, שמעודדים מודעות להר הבית ועלייה להר הבית, לאו דווקא בטהרה? האם גם הם דבר מוכרח, כחלק מהכסיפה לגאולה? אני סבור שאת ההשלכות האמוניות יש לעשות בתום הדיון ההלכתי, ולא כחלק ממנו.
בהחלט עצוב מאוד.די"מ
מה הקשר?יזהר
רק טענתי שאי אפשר להגיד ש"מוכרח" שיקלו, כי זה חלק מתהליך הגאולה. זה הכל. הדיון צריך להישמר ברמה ההלכתית בלי עירוב גורמים חיצוניים.
"מוכרח" היינו המציאותאוהב תורה
"רבים" שלא למדו את הנושאאוהב תורה
וראה לדוגמא בחכמת אדם כלל קכה, הכותב על האיסור להסתכל על אשה דרך תאוה אפילו אם היא פנויה ואפילו אם היא טבלה. הוא אינו רואה בעיה בכך שהיא טבלה, כשם שכל שאר הפוסקים אינם מזכירים כזה איסור.
כל פעולה שמחזקת את הקשר בינינו לבין אבינו שבשמים היא חיובית. כמובן, שצריך להקפיד שהדברים ייעשו על פי ההלכה, אבל לא נשפוך את המים עם התינוק.
כשם שלא נימנע מלגור בארץ ישראל, כי יש כאן מחללי שבת, כך גם לא נימנע מלעלות להר הבית - בגלל כאלה הסבורים (על פי רבנים מובהקים המתירים להם זאת, כמו הרב ישראל אריאל שהזכרת), שלצורך כיבוש המקום הדבר מותר גם בלי הטהרה הנדרשת (וכבר כתב כן הרב גורן בזמנו).
וגם אם אנו לא מסכימים שכרגע הם צודקים, הרי ברור שבתנאים ובזמנים מסוימים הם צודקים.
חנוכה מתקרב - כיצד נטהר את המקדש גם אנחנו?
תעיין בפניםאוהב תורה
הריב"ש אינו מזכיר כל איסור, אלא רק מבאר מדוע בטלו את החובה שהיתה בזמן שהיו עסוקים בטהרות - שכבר אין בה צורך - והצורך שלא ייכשלו בחטא החמור של נידה כאשר הן באות לחטוא, אינו נחשב לצורך בגללו אנחנו נכריחם לטבול; ובהקשר זה הוא כותב, שאדרבה "אם היתה טובלת" ומשמעות המשפט בהקשר זה היא, שאם היינו מכריחים אותה לטבול, כאשר כוונתה לנאוף, הרי שאנחנו שותפים לחטאה. הוא אינו מזכיר כלל איסור לטבול.
דברי הרמב"ן שהבאת, מוכיחים עוד יותר את הדברים שאני כותב. ומאחר שלא ראית את דברי הרמב"ן בפנים, חשבת שהם עוסקים בטבילת הפנויה. אולם גם בזה טעית, משום שהרמב"ן אינו עוסק בפנויה כלל, אלא רק מבאר מדוע בטלו את החובה לטבול פעם אחת אחרי ימי הטומאה שמן התורה, פרט לטבילה האחרונה שלאחר שבעת הימים הנקיים (זאת, בהתבסס על שיטת רבינו תם - שאגב, אינה מוסכמת ורש"י והרמב"ם אינם סוברים כן - שהיו טובלים פעמיים: פעם אחרי ימי הטומאה דאורייתא בשביל הטהרות, ופעם נוספת אחרי שבעת הנקיים בשביל הבעל). מאחר שבטלו הטהרות בטל הצורך בטבילה זו.
לגבי הר הבית - חובה לטבולאוהב תורה
מאחר שאין מנהג, הרי שאין צורך להיכנס לזה, אולם באמת מסתבר לומר, שאף לשיטת השדי חמד והמר ואהלות, אשר התנגדו לטבילת רווקות בערב יום כיפור - יש לומר, שלגבי הר הבית הם יסכימו שמותר ומצוה וחובה לטבול, שהרי בלי זה אסור לעלות להר הבית.
זאת, כשם שהם יאמרו שמותר ומצוה וחובה על האשה המתגיירת לטבול.
ואם תאמר, היא לא חייבת לעלות להר הבית, הרי שנאמר - היא גם לא חייבת להתגייר.
זה כבר שלב נוסף בדיון.יזהר
על גבי הטענה שיש מנהג, ועל גבי הטענה שסברתו עודנה תקפה וקיימת בימינו כמאז - נראה שאין להוכיח מטבילת גיורת, ולא מטבילת ערב יום כיפור שנהגה במקצת קהילות.
לגבי ערב יום כיפור, עניתי כאן, ולגבי גיורת, גם הוא אינו דומה, שכן טבילת גיורת זהו מאורע חד פעמי, עם קול ופרסום, בליווי בית דין, ואין חשש שיפרוץ את התקנה כולה, כמו במקרה של עליה להר הבית.
להיפךאוהב תורה
איסור ביאה על גויה ואיסור ביאה על פנויהיזהר
שונים בחומרתם רק במעט. כמו כן, אני לא זוכר בדיוק מה דין גיורת שטבלה מבחינת נידה. היא נחשבת לטהורה?
לגבי הר הבית, ברגע שיש היתר גורף, זה לא ממש משנה אם טבילה פלונית מפורסמת. יש פרסום כללי לעניין. החשש הוא לא שאותה טובלת תחטא, אלא שהתקנה כולה תתרופף, וטבילת פנויות תיעשה מחזה נפוץ ולא חריג, וממילא תהווה כר פורה גם למניעים אחרים.
יפה מאוד
אביחי מנחם
הנידון הוא לא ביאה על גויהאוהב תורה
גר הוא כמו קטן שנולד ואם לא ראתה מאז דם היא טהורה.
כשם שלגיורות יש היתר גורף ואין פוצה פה, כך לגבי ההיתר להר הבית לא אמור להיות פוצה פה.
מי שרוצה לחטוא אינה זקוקה למקוה בשביל זה.
דווקא העולות להר הבית מחדירות את חיי הטהרה בקרבנו באופן שלא התרגלנו אליו עד עכשיו, ויש מקום לומר, שכאשר תהיינה טבילות מסודרות לפנויות בשביל העלייה, המודעות לטהרה ולצניעות הנדרשת רק תגבר; שהרי המדובר בבנות כשרות המדקדקות על קלה כבחמורה, ועוד עולות להר הבית.
כאמור, החשש אינו בעולות עצמןיזהר
אלא בהשלכה הציבורית של העניין. דיבורים על חיי טהרה ומודעות לטהרה זה יפה בתיאוריה, אבל בפועל זהו מדרון חלקלק ופריצת הגדר.
לדעתי יש חשש גם בעולות עצמן.די"מ
אבל ישנן בודדות שזה לא הזוי בעיני שיגידו אם כבר אנחנו טהורות וזה לא כל כך חמור וראיתי איזה מאמר באינטרנט שמסביר שזה הכל המצאות של הרבנים, כן אותם רבנים שאומרים שאסור בכלל לעלות להר הבית וכו' וכו' השם ירחם.
אכן הוא לא כותב להדיאיזהר
אך איני חושב שהדקדוק הלשוני הזה יכול להתגבר על הסברות שהריב"ש מדגיש. אי אפשר לנתק את הדברים מהמכלול שהם מציגים.
הרמב"ן אכן לא מדבר על טבילת פנויות, אבל לא בכדי הריב"ש מקשר את דבריו לנידון זה, כי הסברות לגמרי זהות.
לפי דבריך, אם הריב"ש היה נשאל שאלת המשך שתוכנה הוא: הבנתי, לכן ביטלו את המנהג לטבול, אבל האם פנויה שרוצה להיות טהורה יכולה לטבול כאוות נפשה? - הוא היה עונה: ברור, מה הבעיה? בכלל לא דיברתי על זה.
אני חושב שזאת הבנה ממש מוטעית בדבריו.
למה שתהיה בעיה?אוהב תורה
לא ראו בעיה כי המנהג התקבע, ולא היה צורך לכתוב עליו משהו.יזהר
עולם כמנהגו נוהג, נשואות טובלות, ופנויות לא.
בדור האחרון התעורר הצורך משני כיוונים: א. קביעת נהלים רשמיים לשירותי המקוואות של המדינה. ב. סברות מזרוחניקיות שבאות לטהר שרצים נעשו יותר ויותר פופולאריות בדורנו. היו תקופות שמי שרצה להתפקר פשוט התפקר. היום הם באים ומנסים לבטל את ה-7 נקיים, את חובת כיסוי הראש וכו'. (ואני חלילה לא טוען שטבילת רווקות להר הבית זה חלק מהגל הזה, אלא רק להסביר את הצורך.)
המנהג לא נתקבע - אין כזה מנהגאוהב תורה
אתה טוען שיש לדקדק זאת מהריב"ש למרות שלא כתב זאת בהדיא, אבל אף אחד אחר עד דורנו לא כתב זאת, ואתה עוד טוען שזה התקבע?
ויש עוד להאריך, אך עדיף לקצר כעת...
המנהג התקבע. בפועל פנויות הפסיקו לטבול לחלוטיןיזהר
ולא היה זכר לדבר כזה במשך דורות רבים, למעט עדויות מעטות על חלק מהקהילות שנהגו שפנויות טובלות יום אחד בשנה, טבילה מעין טבילת עזרא.
האם אתה טוען שההיסטוריה שונה? שעד לפני 30 שנה פנויות טבלו דבר שבשגרה, ופתאום נתהפכה הקערה על פיה?
זה לא מנהג. פשוט לא היתה סיבה לטבולאוהב תורה
ומה שכתבת על המדרון החלקלקאוהב תורה
כמובן, שהנהגות כאלו יכולות להשתנות במצבים שונים, וזו היתה כוונת הרב ישראל אריאל שהזכרת, שהנהגה זו לא נאמרה ביחס להר הבית.
ובאמת, גם ביחס לאשה הבאה להיכשל מצאנו מי שסובר שאין למנוע ממנה לטבול, אלא אם כן צורך השעה מחייב למיגדר מילתא (תשובות והנהגות לרב שטרנבוך).
גם אני אם הייתי נשאל על טבילה של פנויה שלא לצורך הר הבית, לא הייתי מבין מה העניין, ולא הייתי רואה סיבה להטריח בזה את הבלניות. ומאחר שהדבר היה חריג, לא לחינם הדבר העלה חשדות ותמיהות.
גם מנהג הטבילה בערב יום כיפור, נובע מכמה טעמים שבחלקם אינם שייכים לנשים כלל, ולכן אף פעם לא הייתי לחוץ על המנהג הזה לבנות ביתי.
אכן, לצורך העלייה להר הבית, בדורות הגלות, הנושא לא נידון, והשאלה שלפנינו נוגעת לחידוש איסור שלא היה קיים, למקרה זה, בגלל המדרון החלקלק.
בעניין זה אני מזדהה עם דברי הראי"ה קוק בשו"ת אורח משפט, המתנגד לחידושם של איסורים מטעם זה בדברים חדשים שלא היו לפנינו עד היום, ולדעתו על בסיס הכרת הדור; זו חומרא המביאה לידי קולא, הגורמת לחוסר אמון בין הציבור לרבנים, ולדבריו, בפרט בדבר הגורם לתיקון היישוב (ולענייננו ניתן לומר במצות דרישת המקדש וירושת הארץ ומורא המקום), עלינו להימנע מחומרות חדשות.
נשמע מעניין מאוד מה שהבאת מהרב קוקדי"מ
איפה בדיוק זה נמצא?
אורח משפט סימנים קיא-קיבאוהב תורה
ומדוע באמת אף אחד לא כתב להדיא?אוהב תורה
ברגע שאני מבין שהסברא מחייבתיזהר
ממילא אני מפרש את דברי הריב"ש על ביטול הטבילה כביטול אקטיבי, שכולל בתוכו גם איסור.
מילא לומר שהרבנים לא ראו הריב"ש..אדם כל שהוא
אבל לומר שהרבנים, שחלקם לא כ"כ צעירים, משוכנעים שיש מנהג כזה מדורי דורות כאשר הוא לא היה קיים עד לפני שלושים שנה?
הוא מתיר לפנויות כמו שהוא מתיר לגברים.די"מ
אבל אם לא הוא מתיר לעלות.
מה שבטוח ששאלת הפנויות הוא אומר שזה מוצר וכל השאלה היא על עצם העלייה אך אין הבדל בין גברים לנשים.
זה כן.די"מ
וכן כתבו האחרונים שהתירו טבילה בערב יום הכיפורים לנשים.
האחרונים כתבו להדיא שכל 'טבילה לצורך' הותרה?יזהר
כי אם דיברו רק על עיו"כ, הסברתי את החילוק והשוני שלא מאפשר להרחיב את ההיתר.
אני לא יודע בדיוק.די"מ
מה שגם לא נכון לעניינו (=טבילת פנויות לצורך עליה להר הבית)די"מ
אני מבין שאתה מחליט בשביל הרבנים מה הם "המציאו" ומה לא.ותן טל
מה גם שבטח שרבנים יכולים לאסור דברים על סמך המציאות העכשוית ועל סמך הבנתם את המקורות ואת דרך הפסיקה שראויה לפי דעתם. בדיוק כמו שהרוב פוסקים שאסור חשמל ביום טוב ויש רב או שניים שמתירים חשמל ביום טוב - איך בכלל האוסרים אסרו חשמל? אסור להם להמציא איסורים שלא כתובים בתורה ובחז"ל...
אלא שכמובן אתה מסלף - ניתן כוח לחכמים לפסוק הלכות וזה דבר שקורה בכל יום ויום, הם פוסקים הלכות ומחדשים הלכות ומתאימים את ההלכה למצבים שהיא לא הכירה קודם (אני לא אומר שזה בהכרח קשור קשר ישיר דווקא להר הבית, אבל זה העיקרון - כן, אם רוב רבני ישראל דהיום אסרו לעלות להר הבית ממגוון סיבותיהם ההלכתיות - קצת מגוחך להגיד ש"הם ממציאים איסורים שלא כתובים בתורה ובחז"ל) כי זה בעצם הוצאת שם רע על רוב מניין ובניין רבני וחכמי ישראל מאז קום המדינה - ועוד לפני, למעשה, אבל זה היה פחות רלוונטי ממילא - ועד היום.
שיהיה, אני לא הולך להיכנס לפינה הזאת. ברור לי שלא ייתכן שכל הרבנים ממציאים איסורים שלא כתובים בתורה ובחז"ל, ואפילו אני הפעוט מבין לפחות חלק מהשיקולים שלהם לאסור - אבל גם ברור לי שבכל מקרה לא למדתי הכל ואני לא יודע עד הסוף כל מקור והסבר שהם מתבססים עליו כשאוסרים לעלות.
כן, גם לכוח הכמות הרבנית יש כוח אמיתי, ג-ם כשאין סמכות הלכתית יחידה כמו הסנהדרין.
אי אפשר להמציא איסורי כרת.יזהר
כרת זה מהתורה.
גזירות מאוחרות - אפשר לגזור, אבל התוקף שלהם מוטל בספק גדול. הן יכולות לחייב רק אם הן התקבלו למעשה בכל ישראל.
אתה מערבב בהודעתך דברים שלא קשורים, כמו החלת דינים מקובלים על מציאויות שמתחדשות, כמו חשמל לדוגמא. בהר הבית זה לא הנידון. מבחינה הלכתית המציאות היא אותה מציאות בדיוק כמו בזמן הרמב"ם.
וגם, כרת זה רק במזיד.די"מ
כן זה יופי!חרותיק
מה זה מוכנה לקבל? מישהו שואל אותי?
לא החלטתי בשביל אף אחד מה ולמה הוא אמר.
אמרתי מה שאני יודעת. ולא אמרתי שרק אני צודקת.
אמרתי את דעתי ותודה שאתה מכבד.
(וכן, עשיתי בירור מאד רציני על זה כי אני רציתי לעלות ביום של החתונה ובעלי לא רצה שאעלה.
ובשביל לשכנע אותו עבדתי קשה. אוקיי?)
ואל תטרח לענות, כי אני לא מתכוונת להמשיך בזה.
מה שאת "יודעת"? אני לא ראיתי שהרבנות הראשית פרסמהותן טל
שכל הסיבה שלה שלא יעלו זה בשביל שלא יעלו כולם בלי לטבול קודם כמו שצריך.
(וישמצב שזה גם קטע של פוליטיקה.)
וזה הציטוט שלך שם למעלה - אני לא ראיתי את זה בדברי הרבנות הראשית - ועל זה התרעמתי. שאת מחליטה בשביל הרבנים למה הם החליטו מה שהם החליטו כי זה מה שאנשים אחרים בעלי אינטרסים לא פחות בעניין הזה, טיפטפו לך.
מתי בפעם האחרונה שאלת את הרב הראשי לעומק - ואת זה שלפניו ולפניו ולפניו - למה הוא אוסר? ומהן כל הסיבות שלו?
אז כן, הוא יגיד לך "מסתכן בכרת" כי בשבילו זה מסתכן בכרת! את יכולה להגיד שב-ש-ב-י-ל-ך זה לא מסתכן בכרת, אבל מאיפה היומרה להחליט בשבילו שהוא לא יוכל להגיד שזה מסתכן בכרת? זה שאת לא חושבת ככה לא אומר שלא אסור להגיד את זה.
היהנראה שאת די מנסה להשתיק את הדעה שלו ש"לא יעיז" לחשוב שזה ככה, שזה הסתכנות בכרת - וזה מה שהדליק אותי.
את יכולה לחשוב מה שאת רוצה וזאת זכותך המלאה - אבל לבטל דעה הלכתית לגיטימית ונפוצה של מישהו אחר ולהגיד לו שאין לו זכות להגיד אותה, זה גובל באנרכיה הלכתית.
מעניין אותי איפה ראית את דברי הרבנות הראשית.די"מ
ודווקא הרב הראשי האשכנזי הנוכחי אמר שמי שהולך לפי רב שמתיר עליה להר הבית זה בסדר ומותר לו לעלות והוא אפילו יזם דיון בעניין השלט שבסוף לא ממש הועיל בגלל התנגדות חזקה של הרב יהודה דרעי בעיקר.
הרב שלי גם אמר כמו חרותיק.תנו לגדול בשקט
וטרחתי לענות בשבילי, כדי להבהיר את עמדתי ואת סיבת מהותן טל
שכתבתי. את לא חייבת כמובן לענות ואני אבין לגמרי. אל תעני, אני את מה שהיה חשוב לי להבהיר הבהרתי, אם קראת יופי אם לא, טופי. (סתם בגלל החרוז
)
לענ"ד זרמייוחננוף
המשך חיים טובים ומועילים.
על זה אתם פותחים דיון כזה ארוך?חרציתמדופלמת
אבל בגלל שזה הר הבית אז יאללה בוא נעשה תעמולה
אם זה עקרוני בשבילך וגם אחרי בירורים עם הרב שלך ועם עצמך זה ירגיש לך לא נכון שהוא עולה וזה ירגיש לך שהוא ממש עובר על כרת אל תצאי
אם אחרי הסבר הלכתי מהצד של המתירים את יכולה לבלוע את הצפרדע ולא לחשוב עליו ככופר ואולי אפילו להעריך אותו תצאו
למה כל הפולמוס הזה? היא יכלה לשאול על אכילת קטניות בפסח או שמירת שעה במקום שש
השאלה לא הייתה האם זה בסדר או לא לעלות להר הבית
השאלה הייתה רק האם לצאת עם אדם שיש משהו עקרוני אצלו שמפריע לה
אבל תמשיכו אם זה עושה לכם טוב
לא יודע איך לומר את זה בעדינותאליסף א
ב"ה
אבל אחרי שתתחתני בעז"ה
תגלי שרוב השיחות שלך עם בעלך יהיו על :
מי ישטף את הכלים, מי יקח את הילדים לגן.
מה עבר עליך/עליו היום ?
ולא כל הדברים האידיאלים האלו.
כך שכן חשוב אדם בעל מידות טובות ותקשורת טובה.
ואת כל השאר תעבירי לעדיפות ב.
^^^^^הלליש
וואו. לא מכיר את הניק הכותב אבל ממך לא ציפית להסכים עם זהיוני
זה די שטחי לומר את זה..
למה לא ציפית ולמה זה שיטחי?הלליש
לפי זה אתה חושב שגם תלמיד מהר המור יוכל להתחתן עם תלמידהותן טל
מאסכולת תורת החיים?
או נערת גבעות עם ממלכתי רצח?
בעצם לפי מה שאתה אומר על אידיאלים אין מה לחתוך כי זה לא מה שישנה.... ? הבנתי אותך נכון? כי לטענתך זה לא משנה עם האידיאלים שונים ברמה כזו או אחרת, במילא בזוגיות זה לא יבוא לידי ביטוי...?
לדעתי זאת טעות כמובן.
כן בהחלט.אליסף א
תראי את הדור של ההורים שלך.
כשלא היו את כל החלוקות האלו.
והם חיים יופי.
גם אם אחרי 20 שנות נישואין - האחד הלך לכיוון כזה ו השני לכיוון האחר.
מה שאני אומר - זה "כמה זה יבוא לידי ביטוי"
זה כן יבוא לידי ביטוי - השאלה - כמה.
ולדעתי - הכמות הזו - לא שווה את ההפסד של בחור עם מידות טובות.
יש אידיאלים ויש אידיאלים, יש אנשים ויש אנשים..אדם כל שהוא
יש נושאים עקרוניים, שמלווים את כל החיים. למשל, מחוייבות להלכה.
יש אנשים שאידיאל מסויים תופס מקום מרכזי בחיים שלי [נניח, מי שמתמסר ללימוד תורה, מי שמנהל מאבקים אידיאולוגים שכוללים מעצרים והרחקות וכו' ויש להם השפעה לא פשוטה על כל החיים].
שים לב לשאלה שלהאליסף א
ב"ה
אני מצטט
"הכל טוב ויפה בבחור , וזה יכול להיות מאוד פונטציאלי , אבל עולה להר הבית"
כלומר - רוב ככל האידלים מתאימים לה.
רק אחד - שעליו יש מחלוקת גדולה בין הרבנים - לא.
אז לכל אחד מהם יש על מה לסמוך - כלומר שניהם מחוייבים להלכה וכו,
וכמעט כולם בשרשור הזה מנפחים את ההבדל הזה למשהו לא מציאותי בכלל. הגזמתם.!
אתם צריכים לשאול את השאלה הזו בפרום "נשואים משהו.."
ושם תקבלו קצת פרופרציות על מה באמת מעניין זוג נשוי.
הנקודה שהפריעה לה..אדם כל שהוא
"פשוט זה מעיד על איזה שאיפה והתנהלות אחרת בעבודת ה'.
על פי מי ועל מה אתה הולך , הרי רוב גדולי ישראל אוסרים. וזה נפקמינא לעוד דברים במציאות."
כדאי לראות גם את התשובות של שמש אא, שמתייחס לחשש הנזכר, מבין אותו, אבל טוען שבד"כ זה לא המצב.
על כל פנים ההיבט הזה של הדיון רלוונטי לחיי נשואין. תהיה המסקנה שלו אשר תהיה.
הבנתי - ולכן ציטטתיאליסף א
משמע מהציטוט שבכל שאר הדברים - הבחור בסדר גמור.
כך שכנראה - הוא כן הולך אחרי רבותיו.
ואינו "אנרכיסט של הלכה" כפי שהובא.
אם נשים את השאלה בפרופוציה של המקרה הספיציפי הזה.
זה כמו לשאול
הכל טוב ויפה בבחור , וזה יכול להיות מאוד פונטציאלי , אבל שומר 3 שעות.
מה ההבדל?
יש לו רבנים גדולים שעליהם הוא כנראה סומך.
ביג דיליוחאיג
אז הוא עולה להר.
ואת לא.
אל תכריחי אותו לא לעלות והוא לא יכריח אותך לעלות.
קוראים לזה זוגיות !!!
ואני במקומך הייתי קודם כל בודקת את עצמי למה אני כזו 'קונטרול פריק'.
כותרת מזעזעת7rav
לא משמעותי בכלל לחיי הנישואיםלשם שבו ואחלמה
גם מחלוקות אידיאולוגיות יותר כבדות לא משמעותיות לחיי הנישואים
לא קראתי הכל ובד"כ אני לא כותבתרק ה'!!!
ב"ה אני נשואה לאדם כזה. שעולה להר הבית ואני לא כ"כ בעד העניין אבל זה ממש לא מפריעה לזוגיות שלנו. ב"ה נשואים כמעט שנתיים באושר ואושר.
יש דברים יותר חשובים מלעלות או לא לעלות להר הבית.
אם כייף לך איתו, יש הרבה דברים שאתם מסכימים אחד עם השני לא חושבת שצריך לפסול בגלל זה.
יש דברים יותר חשובים מזה?יוני
^^^
די"מ תענה בבקשה ליוני...
ותן טל
כמובן שכמו שאמרת באישי והסכמתי איתך - מישהו/י שזה לא עקרוני מידי לו/לה - בסדר, יוכלו להסתדר ככה - אבל שני אנשים שלא עקרוני X ולה עקרוני ההיפך מX - זה מתכון לאסון - אתה לא חושב ככה?
אתה מכיר מישהו שטוען ששני קיצוניים מוחלטים בדעה הזאת, זה לכאן וזה לכאן - ששניים כאלה יוכלו לצאת ולהתחתן וזה יהיה סבבה ולא יפריע בכלל?
לעניות דעתי זה כמו שמישהו שמוכן רק שילדיו ילכו לממ"ד, יתחתן עם מישהי שברור לה שהילדים שלה הולכים אך ורק לרשת החינוך של ש"ס - זה פשוט לא יעבוד, כמה שירצו...ככה אני מאמין לפחות. אולי מישהו אחר חווה את זה על בשרו וזה הצליח.
רק ה'!!!, לפחות, הגדירה את עצמה כאן כאחת שזה לא בנימי נפשה, ולכן הצליחו להסתדר עם זה - אבל מי שכן עקרוני לו - לא יסתדרו, לדעתי.. (וגם להיפך - גבר שרוצה קצת לעלות ואישה שבתוקף מסרבת, אולי יסתדרו כי הגבר בסוף יוותר על שאיפתו...כמו שדיברנו).
אני לא.די"מ
מההודעות שלא לא נשמע שמדובר פה בפעילה בכירה בתנועת "יוצאים מההר" שמתנגדת בחריפות לעליה להר הבית ומשקיעה במאבק נגד העולים להר חלק משמעותי מזמנה.
נשמע שמדובר במישהי שלא מכירה את הסוגייא ואין לה עמדה מוצקה וחזקה בעניין אז באופן טבעי היא הולכת עם המיינסטרים.
תייגתי את @ותן טל כי כתבתי לו על זה באריכות באישי והסברתי מה ההבדל.
יש תנועה כזו?!
מוטיבציה
לא.די"מ
למרות שהתלבטתי חשבתי לכתוב "בורחים מההר"...
יותר מתאים
מוטיבציה
בהחלט!פוגי
לא מסכימה, תלוי אצל מי. עבורי- משמעותי מאוד!!~א.ל
בתור אחד שזכה לעלות להר הביתשומע כעונה
http://mount-home.blogspot.co.il/
חבל על כל הוויכוח שלכם.
אם יש לבחור רב שתומך בעניין העלייה להר הבית (ובאמת שלא חסר רבנים שתומכים)
אז, אולי כדאי שתקשיבי למה שהרב חושב, ואז תחליטי אם זה באמת כ"כ מפריע לך.
הפסיקה של הרבנות לאסור עלייה להר הבית היא רק בעשרות השנים האחרונות.
אבל הפסיקה היא גורפת, ולא מחלקת בין האזורים המותרים והאסורים. (משיקולים שונים)
וכאן מתחילה הסוגיה...
אם את רוצה להכיר את הבחור טוב יותר... על כל השקפותיו..
פשוט כדאי שתשבו על קפה ועוגה אצל הרב שלו.
בהצלחה!
אם אפשר להגיב בהקשר הפורום ולא בהקשר הר הביתיוני
לדעתי זה מזעזע לחשוב שזוג שמדבר כל היום על מי ישטוף כלים או מי יסע לקניות אין לו זמן שיחה איכותי במשך היום.
וגם האכפתיות ממעשיו של בן הזוג.
אם את אוכלת מהדרין והוא רבנות, אז גם אם הבית הוא מהדרין, לא יהיה אכפת לך שאת הארוחת צהריים שלו שהוא אוכל ליד העבודה הוא אוכל רבנות?
וגם למעשה חינוך הילדים.
לא תעלה ביחד עם הילד רק בגלל שאישתך נגד עליה?
איזה מין חינוך זה?!
מה תגיד לו, כן זה מצווה רק שאמא שלך חושבת שזה אסור? מה?!
לא לכולם יש דעה מוצקה וברורה בכל נושא.די"מ
לא בכל נושא, אבל בנושאים מהותיים תמיד יש משהויוני
בכלל לא נראה שדעתה ברורה.די"מ
כמה שאתה רואה אותי עם דעה מוצקת בעניין הר הבית יש לי שני אחים שעולים להר הבית ולמרות זאת לפחות אחד מהם לא הזוי בעיני שהוא יתחתן עם מישהי שמתנגדת לעליה להר ואם זה יהיה עקרוני לה הוא יפסיק לעלות.
כי זה חלק מהותי ועקרוני ממנו.
שלום יוניאליסף א
ב"ה
אני ממש מופתע מכך שאנשים ממליצים לבחורה לוותר על בחור טוב.
רק כי יש להם מחלוקת הילכתית כזו או אחרת.
בעיני זה טירוף - וזה אחד הדברים שמעקבים הרבה רווקים - הדרישה שבן הזוג יתאים
לדרישות שלהם ב 100%.
בזמן החיפוש אדם צריך לשים לב מהם התכונות המשמעותיות לחיי הזוגיות , ומה תכונות שפחות רלוונטיות לכך.
השאלה האם הוא עולה להר הבית או שלא - לא רלוונטית .
ולגבי השאלה שלך
גם למעשה חינוך הילדים.
לא תעלה ביחד עם הילד רק בגלל שאישתך נגד עליה?
איזה מין חינוך זה?!
מה תגיד לו, כן זה מצווה רק שאמא שלך חושבת שזה אסור? מה?!
תגיד לו - זו מחלוקת גדולה בין הרבנים בדור שלנו.
ואני קיבלתי את הפסק הזה והיא את הפסק האחר.
אנחנו אוהבים למרות שאנחנו לא חושבים הכל אותו הדבר.
כך בני היקר תלמד לכבד גם את מי שחושב אחרת ממך.
ואל תדאג - כשתיהיה נשוי - יהיו לך הרבה מחלוקות עם אשתך.
ולא רק על דברים כל כך עקרוניים.
מסכים עם כל מילה, ומוסיף וגם מסייג מעט:שואף לטוב
יש מחלוקות שהן לא רק הלכתיות אלא אכן מעידות על תרבות או מנטאליות מסוימת, ובמקרים מסוימים זה כן יכול להיות דבר שעדיף לא להיכנס אליו. במקרה הזה זה ממש לא נראה לי, זה יותר נראה משהו שנובע מחוסר ידע בסיסי ("אני יודעת שהרבנות היא הקובעת"), ומסטיגמה מסוימת על אופים האישיותי של העולים להר, שיכולה להתנפץ בקלות, ונראה שאכן התנפצה לפי תגובתה לשמש אא.
בנוסף, באמת יש אנשים מכילים יותר ומכילים פחות, יש אנשים שמכילים יותר בנושא האישיותי ופחות בנושא השקפה, ו(בעיקר) אנשים שההפך... כל אחד צריך לדעת מהן יכולות ההכלה שלו.
מקבל את ההשלמה.אליסף א
תודה.
מסכימה.מוטיבציה
דעה של "זקנה" בעלת נסיון...אהבת אמת
כשאני פגשתי את בעלי, הסוגיה היתה רצח רבין.
בעלי נמנה על תלמידי הרב כהנא, לא המופרעים, כי אם לומדי תורתו במסגרת ישיבתית.
כשהועלה הנושא והבנתי שכאן תהיה נקודה של חילוקי דעות, בקשתי להעביר נושא וכך המשכנו את הפגישות בטוב ובנעימים ומשם לחתונה וילדים וכו'.... ואין שום נפקמינא למה שהוא חשב אז על רצח רבין וגם לעובדה שהוא עלה להר הבית.
צריך להרגיש את רמת ההתאמה בכל מישור אחר ולהקשיב לאינטואיציה ומעבר לכך - אתם תצמחו ביחד, ותהיינה לכם השפעות הדדיות מבחינת השקפת העולם. מה שחשוב ואמיתי זה מידות, דרך ארץ, יראת שמים ובעיקר - ענוה שתביא להקשבה וקבלה.
בהצלחה!
זה תלוי אופי.יזהר
מישהי אחרת לא הייתה מעבירה נושא, אלא פשוט חותכת על העניין הזה. אי אפשר לקבוע בזה מסמרות. ברור שככל שהפער גדול יותר - יש יותר פוטנציאל לחוסר התאמה, אבל גורם משמעותי לא פחות זה עצם רמת העיסוק של שני הצדדים בעניינים השקפתיים, וכמה זה בנפשם.
אני אישית לא הייתי יכול להתחתן עם מישהי שחוגגת את יום העצמאות, ולא פתוחה לשמוע בנושא. הרבה אנשים אחרים בישיבתי, למרות שגם הם לא חוגגים, מן הסתם היו מסתדרים בחיי נישואין כאלו.
ממש חבל לפספסשאולי18
נניח שאת ספרדייה והוא אשכנזי. ספרדים- לא אוכלים לא חלק. אשכנזים- כלומר גם הוא- אוכלים. אז מה?!
גם אם חשוב לך יראת שמיים, כל עוד הוא נוהג על פי דעת גדול תורה כמו הרב דב ליאור, זה לא אמור להוות שום בעיה.
קיצר, לא לפספס!!!
הדתיים האלה... מכל סוגיה עושים סיפור מהסרטיםהודעה1
אין עבודת ה' בלי הר הביתאוהב תורה
מחשבות על דרכים אחרות בעבודת ה' מהוות בעיני עיוות וחוסר הבנה של המושג עבודת ה' - ששייך דווקא לבית המקדש ("והשב העבודה לדביר ביתך").
לא מתחתנים רק בשביל לפתור בעיות של בדידות. מתחתנים בשביל לקיים את רצון ה' ולקדם את השבת שכינתו לעולם.
ברוך ה' אני נשוי למעלה מחמש עשרה שנה.
כאשר חיפשתי את בת זוגתי, הייתי עולה פעיל להר הבית, ובאותו הזמן היו מעטים כאלה (נדיר שאפגוש מישהו שהיה פעיל אז שאני לא מכיר).
באופן הכי ברור, על זה דיברתי ודבר זה הוקדם לכל מי שנפגשה איתי. וגם שללתי על רקע זה הצעות של בנות שלא התלהבו (גם היו ששללו אותי, וברור לי שלא הפסדתי). אשתי לא ידעה דבר על הר הבית לפני שהכירה אותי. אולם הסברתי לה, עשיתי לה סיורים בסמוך להר הבית, וגם בתחנת המשטרה (וזה באמת עזר לה אחר כך - כשאני נעצרתי וגם כשהיא...), והיא נכנסה עמוק לפעילות.
אני יודע שזכיתי, וגם אשתי שמחה בבחירתה.
אני מאחל לכל מי שמחפש או מחפשת את הצד השני, למצוא מהר את מבוקשו, ולראות כיצד שני השותפים מתקדמים יחד עם השותף השלישי, להשבת השכינה במקומה במהרה.
רבנים שאינם עולים, - בהכרח פוסלים את העולים?! לא!סוג'וק
תלוי איזהיהודי!!
יש רבנים שמקבלים את זה שיש פוסקים שלא חושבים כמוהם, ויש רבנים שלא מסוגלים להכיל דעות שונות משלהם.
וואו:○שואפת תמיד
קודם כל תודה על העזרה בבירורים.
השאלה שלי לא הייתה נקודתית על העלייה להר הבית( כל מי שמאמין בלעלות, צדיק גדול) וגם מי שלא,אבל מי אני שייתן ציונים.
היא הייתה מעבר לכך, וב"ה שאלתי כדי לדעת אם אני מקצינה בדעתי במחשבה בכלל. כי אני חיה אמת מסויימת וזה העוגן שלי מבחינת כלל ישראל.
כמובן שהשיא של הבירורים היו מול הבחור עצמו, במובן החיובי
שוב תודה. בשורות טובות!"עוד נתראה בהר ה' במועד הקרוב"
אז מה החלטת?די"מ
לדעתיkamenker
הרב שמואל לא עולה אבל מועודד עליה.יהודי!!
אוףףף..אבי אבי
אני גם עולה להר אבל צריך להרגיע עם האובססיה לדון על זה בכל מקום..
גם הדיון על האם אידאולוגיה אמורה לקבוע משו בדייטים כבר נדוש היטב, אבל מהשאלה של פותחת השרשור משמע שאידאולוגיה חשובה לה. בכ"א, לדעתי עליה להר זה עניין די מהותי בהשקפה, ושוב, תלוי באיזה גישה הוא בא לזה, לכן לא הייתי פוסל עד שהייתי מברר איתו כמה זה מהותי אצלו.
בהצלחה!!
זה לא קשור להר.די"מ
יפה על האומץ אני הייתי מפחדמנחם10אחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
חושבת שהדברים מצריכים שיח מעמיק הרבה יותרנגמרו לי השמות
כדי להבין עד הסוף מה כל אחד רוצה בעצם להגיד
כלומר לפותח עצמו או לכל אחד אחר - ממש ללכת עם הסיפור כולו והתמונה השלמה והרחבה ולהעמיק בה כמה שצריך בעולם האמיתי מול האדם איתו מדברים (שיכול להיות מהמשפחה / חברים / איש מקצוע) העיקר שהדברים יהיו מבוררים.
כל אדם הוא עולם ומלואו ובפני עצמו
וכל סיטואציה היא בפני עצמה ורחבה ושלמה
וגם הצד השני בקשר שלא מובא כאן באריכות מטבע הדברים
וגם כל מה שעולה מתוך דיאלוג ישיר
מה אתה / אני / כל אדם אומר עד הסוף
מה השני שמע, מה השני הבין,
וכן הלאה דיאלוג רגיל שיכול להיעשות בזמן אמת ובצורה עמוקה שלו רק פנים מול פנים או בשיח ישיר ואמיתי.
כי כך בכתיבה בשרשור זה ממש מרגישה שלא ניתן להעביר עד הסוף את הדברים / או שאי אפשר להבין עד הסוף למה השני מתכוון / או שאי אפשר להעמיק כמו שצריך בכל הנקודות בצורה רחבה ושלמה באמת.
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי
הבחורה כמעט מתעלפת מקור
והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..
הבנת מה אני אומר?
אחי , היא בעולמות עליונים
ביטקוייןמשה
זה באמת מקום לרחף בו.
כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.
מה שבטוח.
ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.
תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.
בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.
הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.
ברור שהיא צריכה להגידהפי
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד
אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.
ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.
חחחח לא נראליהפי
אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר
פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן
מה לא ניקח????
והיא כולה עלק קר לך
הורידה לי את החשק לא לקחתי .
סתם פשוט היה יש ים אנשים
קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר
אבל בדייטים לי ספציפית קפוא
ואני חופרת לבחור שקר לי!
הוא לא יכול לפספס את זה
אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי
שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.
שזה קטע זה יחסי כי עם גברים קפוא לי רצח
ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק
אז אפשר לעבורבחור עצוב
זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.
בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).
אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר.
ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב
יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות.
אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
מסכיםארץ השוקולד
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה
והיא עדיין התפדחה להגיד
אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה
מזכיר לך משהו?אריק מהדרום
את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.
המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.
וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.
זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.
אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.
וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.
אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשהאחרונה
השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.
חחח גדולהפי
אוחזיויק
שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon
האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם?
אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
אשמח גם
ראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה
אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור 
פניתי
ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.
ולמה
1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.
(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)
מסכים ומחזקאביעד מילוא
אבל זו התבוננות חיצונית צריך לשבור את הסטיגמות
אתה מה זה צודקadvfb
גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.
אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.
לא הבנתיהרמוניה
למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?
לראשון יש יותר סיכויadvfb
הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.
בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי.
תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה
לבין כמה שהוא באמת
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו
כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.
בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים
לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.
בעז"ה בקרוב ממש!
היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.
אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה
בע"ה
לשנה הבאה נר איש וביתו
מתוך בריאות ושמחה#
רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה
שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.
ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת
מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה
חזק ואמץ
ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש
"קווה אל ה'
חזק ויאמץ ליבך
וקווה אל ה'"
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא
יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)
💁🏻♂️אבטיח ברזילאי
ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.
אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.
נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו
זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא
אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום
מחזק אותךאבטיח ברזילאי
קשה הזיווג כקריעת ים סוף
ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...
בהצלחה 
יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
^^^ארץ השוקולד
ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.
בהצלחה
כפי שכבר אמרובחור עצוב
לצאת עם בשלות יותר.
כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני".
משקיעים יותרהפי
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb
אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.
אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה
אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?
אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.
לבנותמישהי 1
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר
כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?
פי כמה וכמה כמות יש הפוך?
לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.
אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.
מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך.