דיון בשמירת העיניים שצץ כאן המון פעמים וראיתי שאולי שייךjadataq

להזכיר מקורות הלכתיים.

השאלה החוזרת היא "כמובן שלבנים הכל אסור, אבל לבנות מותר לא? חלק מותר? חצי מותר?".

אז ככה:

לבנות אסורה הסתכלות על דבר לא צנוע לכל הדעות

הסתכלות לשם הנאה גם כן אסורה (גם למי שמקל, כי זה עלול להוביל להרהורים).

המחלוקת היא לגבי הסתכלות סתמית שהיא למשל סתם מבט במישהו חולף ברחוב ולעבור להסתכל על הדבר הבא.

חלק אוסרים וחלק מתירים. (הסיכום, לעניות דעתי בסוף.)

מקורות והסיכום של התשובות מגדולי הדור האחרונים:

• אגרות משה (אבה"ע ח"א סי' סט) - אוסר לא תתורו. אומר שהסתכלות סתמית לא מביאה לידי הרהור אם היא לא עושה את זה כדרך קבע (עוברת על דת יהודית).
• מקור שמציינים הרבה - יביע אומר  - חלק א', סימן ו, ה. - מדבר על הרגש, לא ראיה.
• מאיר עוז ערבה, מאיר ז. (חלק ג סימנים מו-פח) - אוסר לא תתורו. הסתכלות סתמית לדעתו מותר.
• משנה הלכות הרב מנשה קליין (חלק ה סימן קלב וגם בחלק ה סימן רכב) - אוסר לגמרי, גם סתם הסתכלות.
• דברי יציב האדמו"ר מצאנז-קלויזנבורג (אבן העזר ס’ לה) - אוסר לגמרי, גם סתם הסתכלות.
• אמרי חיים האדמו"ר מויז'ניץ (צריך למצוא) - אוסר לגמרי, גם סתם הסתכלות.
• חוט שני הרב קרליץ  (שו״ע אבהע״ז סי׳ כ״א ס״א עמוד רס"א) - לא תתורו אסור.הסתכלות של הנאה אסורה. הסתכלות סתמית מותרת.

מהתורה ודאי שאסור גם לגבר וגם לאישה לראות דברים לא צנועים.

לסיכום

לאור העובדה שזה איסור שמפורש בפסוקים, גם הסתכלות סתמית נראה לי הגיוני להחמיר.

אבל מי שבוהה סתם בגברים ברחוב יש לה על מי לסמוך.

אם הבחורה בוהה בגברים כדי להנות מהיופי שלה דחוק מאוד להגיד שמותר לה להסתכל.

תודה רבה!נפש חיה.
בשמחה, הלוואי וזה יסכם את הנושא החוזר ונשנה הזה jadataq

ראיתי שהמון מקילים לעצמם דברים שממש ברור שלא צריך.

בעזרת השם. אגב סגולה להביט בנרות וזה משפיע טוב. מוחק ראיותנפש חיה.
אסורות.
ככה אומרים.
כתוב בהרבה מקומות שיש עניין להסתכל בנרות. יש עוד סגולהjadataq

אגב לא ידעתי שזה מוחק ראיות אסורות, מעניין וחשוב! תודה.

עוד סגולה מהאר"י כמדומני שמוזכרת בהרבה מקומות זה להרבות בצדקה בחנוכה, מתקן את פגמי הנפש.

תודהמעריצה של אבא

בדיוק לפני כמה ימים שמעתי שיעור בנושא ,הרב אמר שזה ממש אסור גם לנשים

ואסור גם להגיד "איזה חתיך הוא"..וכו'

כל הכבוד! מי הרב?jadataq

הרב איתן בגדדימעריצה של אבא

...אנונימית1111
להחמיר גם בהסתכלות סתמית?
מי בוהה ברחוב בגברים?

אני מסכימה שבנות צריכות להזהר ולהשמר ממראות לא צנועים.. יחד עם זאת בנות לא מגיעות בכזאת קלות להרהורים, בטח כשמדובר בהרהורים אסורים..! זה יותר שייך לגברים.גם אם שמעת על סיפורים כאלה ואחרים על נפילות של בנות, זה ממש לא מייצג את הרוב והנורמה.

אם היית בת היה לך קל יותר להבין את זה.

בכל אופן, תודה שהזכרת לנו ...
זאת ההלכה, ואין ממש קשר לאם הייתה לי בתjadataq

כי מובן מאליו שהבת שלי לא הייתה אומרת לי את כל צפונותיה.

אני מכיר את העניין מהנשים עצמן (בעוונותי, לא צדיק או משהו), לא ממה שנשים נוטות לספר אחת לשניה.

אמרתי אם אתה היית בת...אנונימית1111
ולגבי זה שאתה מכיר מהנשים עצמן: יכול להיות, כנראה המיעוט שהנשים. הדברים שונים אצל רוב העולם הנשי...
ודרך אגב, מאיפה יוצא לך להכיר דווקא את הנשים האלה?
מציעה לך להכיר גם אחרות, שמייצגות יותר את הרוב..
הדבר תלוי בכמה אמיתיים עם עצמךjadataq

גם גבר יכול לספר לעצמו שהוא לא חשב אף פעם דבר אסור אחרי שראה דברים כאלה ואחרים.

האם את יכולה להעיד את זה על עצמך?

אז נכון, לפי הדעה הרווחת לנשים יותר "קשה" להגיע מכאן לשם, אבל ההלכה עדיין אומרת שאסור.

עריכה: לא קלטתי את הקטע של אם היית בת חח

נ.ב, אם היית גבר היית רואה איך מלללללללא נשים בוהות בגברים ברחוב, גם נשואות.

לא נראה לי שגברים אומרים/ יכולים להגיד דבר כזה..אנונימית1111
שוב, לא נראה לי, לא הייתי בן אף פעם.
וכן, אני יכולה להגיד שאני לא מהרהרת על אף אדם אקראי שאני רואה ברחוב,( נשמע חייתי משהו..) גם אדם שנראה נחמד בעיני. ...אהה.. ואני גם נורמאלית.
האיסור לבהות נשמע לי מוזר, מי בכלל בוהה??
הטעות שלך נובעת מזה שאתה רואה וחווה דברים כגבר, לא היית בת, ומהעולם שלך הפנימי אתה מסיק על שאר העולם...
בדיוקאוהבת את מלכנו
מה לעשות שבנות ובנים שונים:/ וכמו שלבנות יותר מחמירים על הצניעות בגלל הראייה של הבנים, לבנים פחות יש איסורים של צניעות כי בנות פחות מגיעות להרהורי עבירה כשהם מסתכלות עך בנים. מעידה כל עצמי ושאר הבנות הנורמליות שקיימות
לגבי דיני צניעות זה בכלל לא נכון. צניעות היא מה'.jadataq

זה שפחות מדברים עם גברים על ענייני לבוש בצניעות זה כי אף גבר שפוי לא הולך חשוף (מחוץ לתל אביב).

הלכות צניעות הן כנגד ה', והטעם לכולן הוא "מלא כל הארץ כבודו", זה לא קשור למי מסתכל עליך.

אני אומר לך, בתור עובדה, שכל הבנות שאני מכיר, דתיות וחילוניות, שלא משקרות לעצמן או לא ילדות בנות 16 ומטה, מודות ואומרות ושומרות על העיניים לעצמן.

ואם אתן, שתיכן, טוענות שמעולם לא חשבתן על דבר לא צנוע, אפילו לרגע קט, אני אתפלא מאוד.

הרי ידוע שיצר הרע הוא זה שגורם לאנשים להביא ילדים לעולם, האם אתן לא עתידות לכך?

ומה עם כל הנשים שבוגדות? הן עושות את זה מעודף צניעות?

נא להיות אמיתיים עם עצמנו! יצר הרע משחק על הפער הזה בין האמת לבין מה שאנחנו מוכנים להודות בו.

מאיפה הבאת את השטות הזו שיצר הרעאילתי
גורם להביא ילדים לעולם??
למה שטות? זה מפורש בגמראפשושון

יומא סט עמ' ב

"אמרו הואיל ועת רצון הוא נבעי רחמי איצרא דעבירה. בעו רחמי, ואמסר בידייהו. אמר להו: חזו דאי קטליתו ליה לההוא כליא עלמא. חבשוהו תלתא יומי, ובעו ביעתא בת יומא בכל ארץ ישראל ולא אשתכח. אמרי היכי נעביד?נקטליה- כליא עלמא. ניבעי רחמי- אפלגא פלגא ברקיעא לא יהבי. כחלינהו לעיניה ושבקוהו"

מסופר שם שחכמים בטלו את היצר של עבודה זרה.. אמרו כיוון שזו עת רצון נבטל גם את יצר העריות..

התפללו ונמסר בידם היצר. אמר להם: תדעו לכם אם אתם הורגים אותי יכלה העולם (כלשון רש"י- יכלה העולם שלא תהא פריה ורביה) קשרו אותו שלושה ימים, ולא מצאו אפילו ביצה אחת בכל ארץ ישראל. ואז חשבו מה לעשות איתו וכו'..

גם במסכת סוטה דף מז כתוב

"תניא רבי שמעון בן אלעזר אומר: יצר תינוק ואשה תהא שמאל דוחה וימין מקרבת.

מפרש רש"י: יצר. של תשמיש תקרבנו בימין שלא יקוץ בפריה ורביה

יפה אמרת, יצר.אילתי
מה פתאום יצר הרע? היצר הזה זה כוח יצירת הקדושה הכי נעלה. יש תוס בבא בתרא איפשהוא שכתוב יצרו מתגבר עליו לא יצר הרע. יש צורך לדייק. אנשים לעיתים חושבים שזה יצר רע וזה לא נכון.
נכון זה לא רע..אנשים לוקחים את זה לכיוון הרעפשושון

יש קודש, חול, טומאה.מודעת
כל מה שלא משתמשים / שומרים אותו לקודש, אוטומטית נוטה לטומאה. כיוון שאנחנו לא מלאכים, וקשה לנו להשאר במצב סטטי
כמו המשל של הקומונריות על האופניים‎אילתי
זה נכון. צריך תמיד להיות בעליה להיות במטרה לשאיפת הקודש. אבל צריך לדעת שזה לא יצר רע. זה יצר כפשוטו. כמו בכל דבר. היצר הרע זה הנטייה לרע הלוקחת יצר ומטה אותו לרע.
גם אני יותר אוהבת לקרוא לזה "יצר" בלבדמודעת
אבל נראה לי שהרבה משתמשים במושג "יצר הרע" דווקא בגלל הנטיה הקלה שלו להחטיא אותנו...
אתה מערבב בין הרבה דבריםמודעת
זה שגם לנו יש יצר, אף אחד לא חולק.
השאלה פה עד כמה ומה מעורר אותו.
נשים שאמרו לך מה שאמרו לך אם אמרו לך, לא התכוונו לאמר שכשהן רואות גבר ברחוב זה מעורר אותן, וגם לא כשהן רואות גבר בגופיה.
ואם כן, אז זה חריג מאוד. ומעניין שנפגשת עם כ"כ הרבה חריגות.
אני אישה ואני יודעת יותר טוב ממך איך הראש שלי עובד, עם כל הכבוד לבנות שדיברת איתן.

אין לי שום אינטרס לשמור את האמת לעצמי, וכנראה שגם לבנות האחרות. אם המצב היה שונה, היינו מודות בזה.

ואל תצא בהצהרות שנשים משקרות אחת לשניה, אנחנו לא צריכות לדבר על זה. אנחנו מכירות את עצמינו מספיק.
כל כך נשים, שלפעמים מרוב תמימות צריך לנער אותנו ולהגיד לנו שכשאנחנו מסדרות את השיער, זה עושה לכם משהו.
וואלה.
בתור בת (!!)הולם במיוחד
שלא מרצוני
הגישה שלך קצת מתנשאת ומעצבנת בעיניי..
נכון שאצל נשים זה פחות בוטה, ולכן גם לא מדברים על זה,
אבל לא רק גברים נמשכים..
הפער בין נשים לגברים אכן קיים, אבל במימדים הרבה פחות עצומים מכפי שאת מציגה את זה.
(תפסיקי לקטול את ג'דטק. פשוט תודי- את לא נהנית לראות גברים חתיכים בסרטים בלי חולצה? זו הערה קצת מגעילה, אני יודעת, ואני גם ממש לא במקום הזה ח''ו. אבל די לטעון שזה מופרך לגמרי.. כי זה לא.)
ואל תהיי כ''כ בטוחה שכשאת מסדרת את השיער זה עושה משהו לאנשים.
וואלה סליחה שנפגעתמודעת
אבל נראה לי שרוב הנשים לא מתרגשות מגברים בלי חולצה. ויכול להיות שאת בין החריגות. (לא אומרת שאת לא בסדר בגלל זה) ואולי ה"שלא מרצוני" מסביר את החריגות שלך בעניין... סתם סתם

לא קטלתי ואני לעולם לא אודה במשהו שהוא לא נכון.
(לא כל מי שהוא לא את, הוא שקרן. וזה מה שמפריע לי בהצהרות שלו)

ואני לא בטוחה בקשר לשיער, למעשה זה מה שלמדתי פה בפורום לפני מספר ימים חח...
הבנת ממני שנפגעתי?הולם במיוחד
אופס. זה ממש לא היה בכוונה..
ההגדרה ל''מתרגשות'' מאוד משנה בהקשר הזה, כמובן,
ואין לי מה להתנצח על הנושא,
כי מבחינתי.. איך לומר?!
הודיתי במשהו קצת מביך (לא שזה מעורר יצר ממש, אבל זה כן עושה משהו)
אני לא טוענת בתוקף שאת משקרת, כמובן שזה הגיוני, כי זה כן מביך להודות בזה, (לא נכון לומר ''אם המצב היה שונה, היינו מודות בזה'' כי למה להודות בחולשה מביכה?!) ואני לא מכירה אותך כדי לדעת אם היית עושה את זה, חוץ ממה שהעדת על עצמך, שזה כידוע, לא מדד מאוד אמין (בש''א לא רומזת שאת משקרת ח''ו, רק אומרת שאין לי דרך לדעת בוודאות)

ולגבי היותי חריגה- הסיכוי שאני יוצאת דופן בכיוון הזה הוא מאוד מאוד נמוך
יש בסיס לדבריי, אני מוכנה לפרט אם זה כ''כ חשוב לך..
אין לי בכלל ספק שבנות מתרגשות (שוב, תלוי איך את מגדירה ''מתרגשות'') לראות בנים חתיכים בלי חולצה.

ולגבי השיער- בגלל זה (גם) אמרתי שאני לא אוהבת את הגישה שלך. כי את בחרת לפרש את זה שבן אמר שהתעסקות בשיער נראית לו מכוונת, וכאילו היא נועדה למשוך, לזה שהוא אשכרה ממש נמשך לבחורה בגלל זה..
נשמהמודעת
לא בוער לי להוכיח את זה.
אמרתי מה שאמרתי ואין לי שום עניין להוסיף על זה. האמת לא תשתנה בגלל הודעה כזו או אחרת. כתבתי את האמת ויש פה עוד כמה כמוני, ובחירה שלו (או שלך) אם להאמין, או לחשוב שיש לנו סיבה לשקר.
למה מישהו מכיר אותי פה? למה שיהיה אכפת לי להודות במשהו מביך?
אני לא צריכה להסבירהולם במיוחד
לך מה ההגיון בהימנעות מהודאה על דברים מביכים,
בין אם מכירים אותך, ובין אם סתם את לא רוצה שאנשים ש''מכירים אותך וירטואלית'' ידעו עלייך דברים לא נעימים..

בכל אופן, אני התרשמתי שהבנות האחרות שהגיבו פה באופן דומה התכוונו יותר שאין יצר עריות של ממש מעצם ההסתכלות.. אבל משיכה מסויימת במידה כזו או אחרת, כפי שאמרתי, יש בסיס לדבריי כשאני אומרת שקיימת בפירוש.
אוקיי. אז כבר אמרתי על עצמי מה שנכוןמודעת
וזהו.

לא אמרתי שאין אצלינו משיכה, להפך. אמרתי שגם לנו יש יצר, השאלה היא מה מעורר אותו ועד כמה.
ולהכריח אותי להודות בזה שגבר בלי חולצה מעורר כל אישה (מה שלא נכון!!) זה קצת מצחיק ואפילו חוצפה. ועל זה אני יוצאת.
להפך!הולם במיוחד
להכריח?
אני מצדיקה את זה שאת לא מודה בזה!!
שוב, מעורר- זו שאלה איך את מגדירה.
נשים אוהבות לראות בנים חתיכים. זה לא סוד, זה לא תמיד נכון (יש גם בעלות נטיות ל''ע.. סתם סתם צוחקת!!), וזה כמובן- קצת מביך.
נראה לי נמאס לך,
ובאמת יש פה איזה לופ
אז אחלה יום שיהיה לך
וואו גם אם את חושבת שאת צודקתמודעת
זה לא יפה לדחוק אדם לפינה ולומר לו "או שאתה אומר את מה שאני רוצה לשמוע, או שסימן שאתה משקר ואני גם יכולה להבין אותך".
צריך לתת אמון במילה של אדם. (!!!!)

ולא אמרתי שנשים לא אוהבות לראות גברים חתיכים.
ואני מודה במשהו מביך מאוד, גבר שאני אוהב ואני אראה אותו חשוף, אסור לי לראות.
עכשיו זה מרגיע אותך?
מתנצלת!!הולם במיוחד
לרגע לא חשבתי שזה כ''כ מעליב!!
אמרתי לפני כן- אין לי דרך לדעת בוודאות. כלומר- אני בכלל לא בטוחה.. כשאמרתי שכביכול את בטוח משקרת, צחקתי (כפי שניתן להבין מהסמיילי הזה: )
ולא כזה קריטי (לדעתי) לתת אמון במילה של אדם אם אני לא מתכננת ליצור איתו קשר מסוג כלשהו..
נגיד עוד לא פסלתי את האפשרות שאת איזה רוצח מטורף שמתחזה לבחורה דתייה, חמודה וצנועה.
מאוד יפה בעיניי שעולה מדברייך שאין מבחינתך הפרדה כלל בין משיכה רוחנית ואהבה לבין משיכה מינית.
ו..מרגיע? לא ממש. אבל מאוד משמח ומרגש.
מקווה שלא פגעתי שוב.
בהצלחה נשמה.מודעת
כשתסמכי על עצמך והמילה שלך, תצליחי לסמוך על אחריהם ומילותיהם.
חנוכה שמח ומאיר
ניתוח אופי?הולם במיוחד
נראה לי טיפה מתנשא לרמוז שזה שאני לא נותנת אמון באנשים שהמפגש איתם וירטואלי בלבד, מעיד על כך שאני לא סומכת על עצמי..
אבל.. מי יודע, אולי זה באמת מעיד ואני סתם חייה בסרט שהחיים שלי תותים
טוב.. נראה לי שקלטנו את הפואנטה.. אנחנו סתם ממשיכות לעקוץ זו את זו. אשתדל לא להגיב שוב בעז''ה למרות שקשה לי להתאפק
(לא התכוונתי לעקוץ, ולא שמתי לב שעקצת אותי)מודעת
אי אפשר להגיד "רוב"... יש וישפשושון

אני זוכר לפני שחזרתי בתשובה היינו בים חבר'ה (בנים בנות) 

פתאום עבר לידינו איזה בחור שרירי משהו מפחיד.. . חלק התסכלו ואחת אפילו מלמלה לעצמה "הלואי שיבקש ממני למרוח לו קרם שיזוף על הגב" והיו חלק שלא הסתכלו...

בקיצור..ממה שאני מכיר...זה סתם ויכוח אין הכרעה לשום צד..

טוב יש לי הרבה מה לומר על זה, אבל אין לי כחמודעת
את יכולה לומר... אבל תזכרי שזה מהצד שלך.. לא של כולםפשושון

ברור שלא כולןמודעת
דיברתי על הרוב = נורמה. וגם ציינתי שזה משתנה מאחת לאחת בגלל הסיבה הזאת (שזה לא כולן).
לא באתי לדבר על נשים שרגילות ללכת לים מעורב, מבחינתי זה לא נורמה ולא הקהל יעד שהוא כיוון אליו כשהוא אמר שהן צריכות לשמור עיניים.
מה ההבדל...?פשושון

אחת רואה בחור בלי חולצה בים.. השניה רואה ברחוב או בסרט כלשהו...

דווקא זאת שבים יותר תידלק? וזאת שברחוב חסינה מהרהורים?

מה זה קהל יעד... בחורה זה בחורה!  בים, ברחוב, וגם על הירח

כי בחורה שהולכת לים מעורבמודעת
ברוב המקרים זאת בחורה שרגילה להתרשם מחיצוניות גברית בגלל מעשים שבכל יום ואני לא רוצה להרחיב כאן.

אישה אמורה להיות צנועה מטבעה, לא להראות את עצמה בים מעורב ולא לחפש שרירים להידלק עליהם.
ולכן אני אומרת "נורמה".

מי שכל הזמן תתעסק בריגושים יצריים (מה שלא ממש מאפיין נשים נורמליות שכידוע מחפשות יותר רגש משכל) זה ירגש אותה בהתאם.
אני חושב שיש הרבה אמת בדבריִך,ד.

ושהפריזו פה ב"הלכות" כביכול.

לא במקרה המקורות שעוסקים בענין, זה רובם ככולם סיוג הסתכלות של גברים ולא של נשים, ללא סתירה לכך שגם בחורה צריכה להיות "נורמלית" ולא להפריז במה שלא מתאים.

וכשמעלים ענין בצורה יותר מידי "אובססיבית", זה עלול בעצמו להכניס לאנשים מה שלא עולה על דעתם..

הוא דיבר על הלכההרוזן!
ההלכה מתייחסת לכל אדם מישראל.
(בלי להיכנס לדיון על הימשכות נשים למראה, שאני לא מבין בו כלום)
הראשונים לא אומרים את זה.מודעת
לא, לא, לאהרוזן!
ממש לא.
הצורך בצניעות אצלל הנשים הוא לא בגלל הגברים. לנשים יש יצר להבליט את יופיין, וכנגד זה יש צורך בצניעות.
כנ"ל הצורך בצניעות אצל גברים (או מיעוט הצורך). ומשום מה יש שחושבים שגברים לא צריכים להיות צנועים... בעיני ממש לא שייך, לדוגמה, גברים שמסתובבים בגופייה בלבד.
דעתיחלושששש
אני דווקא חושבת שכדאי שגבר יהיה לבוש כי בהיעדר לבוש הולם הוא נראה הרבה הרבה פחות מכובד ווטוב. לבוש מינימאלי לא יפה ולא מטעמי צניעות וחשש הרהור אצל נשים.. כרס ושערות זה ממש לא יפה.סליחה מכבודכם..
חח ואני חשבתי שזה פורום דתי פהמודעת
סליחה. לא הצלחתי להתאפק.חלושששש
לא רק בגלל זההרוזן!
ובמחילה, אם זו היתה הסיבה - זכותו של אדם לרצות להתלבש בצורה ממש לא יפה.
וגם, לא כל מה שנשים חושפות ברחוב הוא יפה ומכבד, ולא זו הסיבה שאצפה מהן שלא לחשוף את מה שחושפות... זה לא מדד
נכון, זכותו של אדם להתלבש לא יפה.חלושששש
העיקר שיתלבש! רוב הזמו זה די לא יפה בכלל..
בעצם ניסיתי לומר שבנות לא "מתרגשות" כמעט לגמרי למראה בחור ללא חולצה..
'מודעת' די ביטאה את העמדה שלי..
מסכימה גם לגבי נשים שחלק מהצניעות זה כדי לשמור על כבודה הפנימי והחיצוני.. אצל הבנים כמעט בטוח לשמור על כבודם החיצוני..
התכוונתי שזו לא סיבה רלוונטיתהרוזן!
הדגשתי, ואשוב ואדגיש - צניעות הבנות היא בפירוש איננה בגלל או בשביל הבנים. וגם צניעות הבנים היא בפירוש איננה בגלל או בשביל הבנות, לא להוסיף בצניעות בגללן - וגם לא להמעיט בקריטיות של הצניעות עבורם כי זה לא מזיז לבנות (בלי להיכנס לשאלה אם מזיז או לא, שאינני מבין בה)...
ברור שצניעות אצל אישה זה גם בגלל הבנים..חלושששש
לפני עיוור...
לא רק.
ח"ו מלומר כך.הרוזן!
אינו אמת.
ועוד שמכשיל רבות וטובות, שמתכעסות בצדק על כך ש"אומרים להן כיצד להתלבש" בגלל יצר של הבנים... "וכי אני אשמה בזה שהוא אינו שומר על עיניו ומחשבתו?"
וכן מצייר את הגברים בצורה נמוכה ממה שהם, ומכעיס בצדק גברים שאינם מבינים את ערך הצניעות. "כל אישה שהשרוול שלה יהיה מעל המרפק תעורר אותי??".

אינו אמת, מפני שלבנות יש יצר להבליט את יופיין, וכדי לקדש יצר זה ולא לתת לו מקום לא-נכון להתבטא - עליהן להיות צנועות ולא להבליט את יופיין בצורה שאיננה צנועה.
וכן, כדי לעזור להן למקד את עצמן בפנימיות, ולא ביופיין החיצוני.
וכן, כמו שהזכירו פה, מפני הקב"ה ש"מלוא כל הארץ כבודו".
למה ח"ו?חלושששש
אז מה אם כועסות? הן כועסות כי הן לא מבינות שזנ לטובתן. אף אחת לא הייתה רוצה את העונש בעוה"ב בגלל שהכשילה.
סליחה , אבל התשובה שלך קצת מתייפיפת . כלפי הבנות שמתבכיינות..
הקב"ה ברא יצר והעבודה שלנו לתת מקום לכל דבר בזמנו ובצורתו כפי רצון ה'.
ח"ו - כי זה אינו אמת, ומכשיל.הרוזן!
המשפט האחרון הוא נכון, אבל ליצר יש שני צדדים, כמו שyr הסביר למטה, והסכמת. אין זה מתפקידה של אף בת לדאוג ליצר של אף בן. אלא לה יש את התפקיד שלה.
ייתכן שיש מקום להזכיר בדרך אגב שמי שאיננה צנועה גם עלולה להכשיל, אבל זו אינה הסיבה לכך שעליה להיות צנועה. עליה להיות צנועה בגלל ערך הצניעות והתרומה לה, לא לאף בן.
לדעתי הבנות הכועסות עשו עליך עבודה טובה מאוד!חלושששש
מה לא אמת בזה שבת לא צנןעה מכשילה בנים. ואחת הסיבות לחןבת הצניעות כדי לא להכשיל?
זו אחת הסיבות אבל אני לא מאמין שהיא העיקריתעשו יכין
אני חושב שהסיבה האמיתית היא לא להוזיל את גוף האישה ולא לעודד התנהגות שמבוססת על מין(משני הצדדים)
חחח, אוליהרוזן!
אמת שהיא עלולה להכשיל בנים.
קשה לי לקבל שזו אחת הסיבות. אולי סיבה שמצד חשיבותה לבדה היא זניחה
אממ יותר מדויק שיש לנו יצרמודעת
למצוא חן, יותר מאשר להבליט את היופי שלנו... ואנחנו אולי עושות את זה ע"י נסיון להבליט את היופי שלנו.

שני הדברים שכתבתן לא נכוניםjadataq

לגבי הבהיה אני מעיד כגבר, שנשים מסתכלות בלי סוף.

לגבי עניין הצניעות של נשים, אני לא מעיד על הדבר מהעולם הפנימי שלי, אלא מנשים שיודעות על מה הן מדברות.

אולי אתן ב"ה תמימות כי לא ראיתן כלום, אבל גם אני כשהייתי צעיר הייתי ילד תמים שלא התלהב מכלום.

תחליף בדחיפות את חברת האנשים שאתה מתרןעע איתםאנונימית1111
הם לא עושים לך טוב..
על לשון הרע על רבים אין כל-כך תשובה.jadataq

נראה לי שלהתרועע בפורום עם גברים גורם קצת לזילות של עם ישראל בעינייך.....

אה כן, זה גם גורם לך להגיד שאת יותר חכמה מההלכה עצוב

אוי באמת..אנונימית1111
יש לך פשוט איזה שהיא הנחת יסוד, אתה רוצה שאנשים יודו שהיא נכונה, ומי שלא מודה בה סימן שמשהו אצלו לא בסדר? הבנתי נכון?
באמת נראה לך שבנות מגיבות למראה בן ללא חולצה כמו שבן יגיב אצל בת? נו באמת...
אז לטענתך אין הבדל בין בן לבת?
זילות של עמ"י? אין חברה טובה וחברהרעה? כולם אותו דבר?
אוי ואבוי! גבר לא צנוע אין שום שאלה בכלל! אסור לכל הדעות!jadataq

עליך!! את יוצאת נגד ההלכה שהובאה לעיל בשם כולם עכשיו ואת אומרת לי שאני הבעיה?

ההנחת יסוד שלך היא המעוותת שהרי אף אחד מהפוסקים לא הזכיר אותה!

המחלוקת היא על סתם הסתכלות, יש הבדל בין גבר לאישה. השאלה היא אם ההבדל הזה מספיק להתיר הסתכלות סתמית.

אני מנסה להבין איך הגעת מסתם הסתכלות ללהתיר להסתכל על גבר חשוף... ואת אומרת לי למצוא חברה טובה יותר? כנראה שאני צריך לברוח מהדיון הזה. מבולבל מבולבל

טוב, אין כבר טעם להגיב.אין עם מי לדבר.אנונימית1111
ברצינות? את מתירה לעצמך להסתכל על גבר חשוף?jadataq

את יכולה תמיד לחזור בתשובה...

להסתכל סתם ככה, באקראי, מותר. אבל להסתכל על גבר חשוף?

אחי תרגיע. אתה לא מבין מה היא מנסה להגיד.אוהבת את מלכנו
לא אהבתי את הקטע של "מה שנשים נוטות לספר אחת לשניה"מודעת
וואלה אני הכי כנה איתך, אם אני אראה גבר שהוא לא מעניין אותי בלי חולצה, זה ממש לא ירגש אותי, אפילו לא מעט. אולי במקרים מסויימים אפילו אגעל. (וד"ל)
אם זה מישהו שאני מכירה ויש לי רגשות כלפיו, אני מאמינה שהמצב יהיה שונה, אם כי עוד לא ניסיתי.
יש איסור של לא תתורו שהוא משתנה מאחת לשניה.
וכמובן שנשים שונות מגברים בכלל ובעניין הזה בפרט.

לא יודעת למה האדמורים שם אסרו סתם הסתכלות, לענ"ד (אם כל כבודי לרבנים) זה הרבה הרבה הרבה לפנים משורת הדין. אתמהה.

הכלל היוצא הוא שכל דבר המביא לידי הרהורים, צריך להימנע. אם זה בגלל ראיה ואם זה בגלל משהו אחר. "אחרי לבבכם ואחרי עינכם..."
נגיד את האמת ע"פ חז"ל והראשונים: אין שום איסור לאשה להסתכלחסדי הים
על האיש אפילו לשם יופי.
אמנם יש לה איסור "ולא תתורו... אחרי עיניכם". אבל האיסור הזה הוא הרהור, לא הסתכלות, כדפירשו חז"ל "אחרי עיניכם"- "זה הרהור עבירה" [ברכות יב:]

איזה הרהור נאסר בפסוק? האם רק איזה מחשבה חולפת?
כך הרמב"ם מגדיר: "המשך אחר ההנאות והתאוות הגשמיות והתעסק בהן תמיד" [רמב"ם ספר מצוות ל"ת מז]
בת לא מגיעה לזה סתם ע"י הסתכלות חד פעמית ביופי של בחור.

נוסיף את דברי ספר החינוך בהגדרת והסבר הלאו:
"וכן מי שהוא תר אחר עיניו, כלומר שהוא רודף אחר תאוות העולם כגון שהוא משים לבו תמיד להרבות תענוגים גדולים לנפשו מבלי שיכוין בהן כלל לכוונה טובה, כלומר שלא יעשה כדי שיעמוד בריא ויוכל להשתדל בעבודת בוראו, רק להשלים נפשו בתענוגים" [חינוך מצווה שפ"ז]

{עכשיו ל'ראיה' של האוסרים. הם מביאים מדרש:
"מביטות ביופיו של שאול, ולא היו שבעות ממנו.. כשם שאי אפשר לאיש לזון עיניו מאשה שאינה ראויה לו כך אי אפשר לאשה לזון עיניה מאשה שאינה שלה" [ילק"ש שמואל א' רמז ק"ח]
*קודם כל, לא נפסק כמו המדרש, כי זה דברי ר' יוסי, ושמואל האמורא מביא בגמרא [ברכות מח:] את הטעם כדעת ר' יהודה במדרש.
*דבר שני, שם הם לא רק הסתכלו ביופיו, אלא כדברי המדרש "ולא היו שבעות", משמע לא רק הסתכלות ביופי, אלא מין התבוננות לשם ממש עונג.
יש עוד מה להוסיף בדיוק המדרש, עכ"פ הגמרא לא פוסקת כך.]

גם החמרה יותר מדי בעריות מביא חורבן, כדברי הגמרא גיטין צ.
אתה יכול להתווכח עם ההלכה כמה שתרצה, אבל למה לעוות את התורה?jadataq

אתה מדבר על המדרש על הפסוק, פשט הפסוק הוא ראיית העיניים ומשם גם הפוסקים מביאים את ההלכה.

אתה רוצה להגיד לי לאן בת מגיעה או לא מגיעה? זה לא הדיון, הפוסקים לא סוברים כמוך.

ואם בדברי חז"ל עסקינן, מובא במפורש במסכת סוטה בנפש גבוהה והמהרש"א שם מסביר שנפש גבוהה הוא אדם הנוהג להתדר בלבושו ולקשט עצמו ודבר זה מביא אותו לבסוף שהנשים נכשלות בו כמו במעשה יוסף (שסלסל בשערו וכו'), זוהי לא מסקנת הגמרא לדרשה, אבל הדבר מובן מאליו שמי שהוא בעל נפש גבוהה, מושך נשים להסתכל עליו, גורם לאשת-אישיות לצוד אותו.

ואם כבר הבאת מספר החינוך, תביא אותו כמו שצריך! לאו דלא תתורו במפורש אצלו נכתב לגברים ונשים.

כתוב שם במפורש (טרחת נורא להשמיט): "ונוהגת מצוה זו בכל מקום ובכל זמן, בזכרים ונקבות."

להבא תלמד את הסוגיה כמו שצריך ותתייחס לפוסקים, ואל תסמוך על הרב גוגל דוסועל הרבנית ויקי פדיהאישה.

עריכה: למקרה שלא שמת לב, גם התרת על פי ההבנה שלך ברמב"ם לגבר להסתכל באישה כל עוד הוא לא אחד שלהוט אחרי העריות. ולכולי עלמא (וציינתי מקורות), אסור לאישה להסתכל על מנת לזון בגבר וזה גם מובן בדברי הרב פיינשטיין שבא להקל.

חייב לסכם כדרך ההלכה, נגד הרב גוגל ד"חסדי הים"jadataq

הרב פיינשטיין והרב מאיר ערבה הם שמתירים הסתכלות סתמית לגמרי, וגם הרב פיינשטיין במפורש כותב שזה רק אם זה באקראי ולא במכוון.

כל השאר אוסרים הסתכלות לשם הנאה בשופי.

כלומר יש רק דעת יחיד (ממה שנתקלתי, חפרתי בזה המון) שסובר כמוך.

ויש 3 רבנים שפסקו במפורש לאסור כל הסתכלות, גם סתמית.

אתה רוצה להקל בבנותייך? תהנה. אל תתפלא אם יצאו לך בנות ש"עשו בכישוף" בסוף (מעשה בבנותיו של רב נחמן, למקרה שהרמז היה דק מדי).

לא כתבתי על פי גוגל, אלא על פי חז"ל. אני גם מודה שישחסדי הים
להן לאו של "ולא תתורו", וזה פשוט. אבל הבאתי את ההגדרה המדויקת מהרמב"ם והחינוך, וזה רחוק מאוד מסתם הסתכלות אפילו לשם יופי.
נביא את הגדרת הרמב"ם שוב לאיסור "ולא תתורו": "המשך אחר ההנאות והתאוות הגשמיות והתעסק בהן תמיד" [רמב"ם ספר מצוות ל"ת מז]

אם אתה רוצה להגיד שזה סתם הסתכלות מלשון הפסוק "אחרי עיניכם", זו דרך הקראים, כי חז"ל הגדירו מפורש [הברכות יב:] "אחרי עיניכם"- זו הרהור עבירה", וכך עולה מהרמב"ם והחינוך, וכנראה שהם הבינו שזה לשון עיני השכל, או הסתכלות עם כוונה להרהור. עכ"פ האיסור הוא ההרהור לפי חז"ל.
תלמד את שאר הראשונים עם הבית יוסף (אבן העזר כ"א או כ"ה)jadataq

יש דיון גדול על זה בראשונים, הבית יוסף מסיק שם לכיוון הלא דאורייתא, לא זוכר את המסקנה לגמרי.

יש ספר שנקרא "שמירת העיניים", משהו בסגנון, שעשה את הדיון בראשונים והעלה לאסור.

כל האחרונים שהבאתי לך לעיל אומרים לך שיש בזה בעיה, חלק הארי מהם אוסרים אפילו סתם הסתכלות.

אז איך אתה כל-כך בטוח שהבנת נכון את הרמב"ם ואת החינוך? ועוד קורא לי קראי... לחיי! מבולבל

למדתי. הב"י מביא בשם ר"י, שזה אסור לגבר, כי גבר מידחסדי הים
מהרהר, והוא מסיק שלאיש זה איסור דאורייתא, משא"כ באשה שהיא לא מהרהרת מסתם הסתכלות. זה מפורש בדברי ר"י שהוא מדבר רק לגבי גבר.

[ח"ו לא קראתי לך קראי, רק לנסות להבין פסוק בלי חז"ל ולפסוק הלכה מזה, זה דרך הקראים.]
יפה, ההפרש הוא בכמות הזמן, לא באם יש איסור. נכון? ההלכהjadataq

בתגובה הראשונה. תסתכל במקורות שציינתי, יש את רובם בגוגל.

לשניים מהם יש לי קישור אם תרצה.

אגב לא אמרתי שמבינים את הפסוק בלי חז"ל, אלא במקום שהבאת, הבאת דרשה, לא הלכה. הדרשה לא באה לבטל את הפשט, אלא להוסיף שלא רק ראיית העיניים אסורה, גם המחשבה (דבר שכולם טועים לחשוב), ולהגיד שזה לא רק מדרבנן כמו ב"ונשמרתם מכל דבר רע", אלא שזה דאורייתא גמור.

אתה רואה בבירור בפוסקים שהם לא מתייחסים לפשט הפסוק כמו שאתה אומר, זאת הנקודת מוצא שלי.

זה לא קשור לזמן. אשה יכולה להסתכל על בחור ליופיחסדי הים
הרבה זמן ולא לעבור על האיסור של "ולא תתורו".

זה תלוי בצורת ההסתכלות. בחורה תעבור, רק אם היא תתחיל לחשוב על הבחור בצורה של זנות, כפי הגדרת הרמב"ם והחינוך.
להסתכל לשם יופי אסור לכל הדעות, כבר ציינו את זה בהודעה ה1jadataq

הסברות יכולות להמשך עד מחר אבל ברור לגמרי מה הדין.

מדובר על הסתכלות בעלמא בכלל שיש לגביה מחלוקת.

אי אפשר לאסור את מה שכבר חז"ל התירו, כפיחסדי הים
שעולה מבבלי ברכות מח:, ודיוק המדרש ילק"ש שמואל א' ק"ח.
הרב משה פיינשטיין, הרב ניסים קרליץ האדמו"רים הנ"ל והרב ערבהjadataq

כולם ידעו קצת יותר חז"ל ממני וממך ביחד פי בערך 100 אם לא יותר.

אתה יכול לדייק עוד 20 שנה.

תעיין בתשובות, גם אלה שבאים להקל כמו שאתה מנסה ואלה שמביאים את הראיות שאתה הבאת לא הביאו את ההלכה כמו שאתה מביא.

חסדי הים צודק.הודעה1

זו לא חכמה גדולה ל"מימני גברי", כך לא פוסקים הלכה. פוסקים על פי האמת. נקודה.

אני ת"ח ועיינתי רבות בסוגיות אלו. 

"מביטות בנויו של שאול ולא היו שבעות ממנו, דברי ר' יהודה. אמר לו ר' יוסי, אם כן עשית בנות ישראל כזונות! והלא כשם שאי אפשר לזון את עיניו מאשה שאינה ראויה לו, כך אי אפשר לאשה לזון את עיניה מאיש שאינו שלה".

אין קביעתו של ר' יוסי נפסקה להלכה, כמו שהאריך להוכיח מהר"י טייטלבוים (אב"ד סאטמר) בתשובתו ב'טהרת יו"ט' חלק ו' עמוד מב ע"ש. ולדוגמא ראיה מוכחת שהביא שם - הרי בבבא מציעא פד,א מצינו שר' יוחנן, שהיה יפהפה ביותר, היה יושב על פתח בית הטבילה על מנת שהנשים היוצאות מן הטבילה יסתכלו בו וביופיו במיוחד, וע"י כך יהיו להן בנים יפים כמותו ולומדי תורה כמותו.

וכן מוכח מצורת הבניה של עזרת הנשים בשמחת בית השאובה שהיתה בבית המקדש, וע"ש עוד.

לגבי אשה נפסק "כל גוף האשה ערווה (רמב"ם ק"ש ג,טז), וכל כל הסתכלות של גבר בה על מנת להנות, אסורה, ואפילו באצבע קטנה שלה.

אבל על גבר חז"ל לא קבעו כך, ורק ערוותו ממש נחשבת ערוה, ורק שם אסור לנשים להסתכל.

בשאר גופו מותר, ומי שרוצה להתקדש יותר ולא להסתכל כי זה מרגש אותה, משובחת.

וברור שאם זה מוביל להרהור אסור (שמציירת בדמיון נגיעות ביניהם וכד' ח"ו) גם לאשה אסור להסתכל.

יותר מכך חז"ל לא שיערו לאסור כלל.

ואגב לענ"ד ברור שאיסור "לא תתורו" לדעת הרמב"ם הוא רק איסור בהרהור ע"ז ולא בפריצות. הוא חזר בו ממה שכתב בסה"מ. איסור הרהור הוא מדרבנן ואכמ"ל.

אז חדל מלהוכיח את בנות ישראל הכשרות ובטח לא בלשון חריפה.

אשריך!מודעת
צודק.ה-מיוחד

גם למידה בספר היא לא מספיקה כדי לפסוק הלכה. כדי לפסוק הלכה צריך גם ללמוד ישירות מתלמידי חכמים ולא רק לקרוא את הספרים שלהם או לשמוע מהם הלכות.

אני רוצה לראות גבר אחד נורמלי שיגיד שאין לו בעיה  שאשתו תהיה פרוצה גם בהסתכלות "סתמית" על גברים או רואה סרטים לא הכי צנועים. כמובן שהיא לא עושה שום עברה זה מותר לאישה. אני רוצה לראות אבא אחד נורמלי שיודע שהבת שלו עושה דברים כאלו "מותרים" ולא מפריע לו בכלל.

"איש יצרו מבחוץ אישה יצרה מבפנים"yr

כך אמרו חז"ל, והכוונה היא שמה שמעורר את היצרים הוא שונה בין שני המינים.

האיש מתעורר מדברים חיצוניים כגון מראה אישה, ואילו האישה מתעוררת מדברים פנימיים כגון מילות שבח מהגבר ואפילו עצם העובדה שהוא מסתכל עליה.

הדברים ידועים אצל כל פסיכולוג מתחיל, ואצל כל מי שעוסק אפילו קמעא בענייני זוגיות.

כמובן זה לא קיצוני לחלוטין ויש מהתכונה השניה גם אצל המין האחר - אך באופן מודגש הרבה הרבה פחות.

האיש נמשך לאישה והאישה רוצה להימשך לאיש. 

זו הסיבה שבנים מתפתים להסתכל על בנות, וזו הסיבה שבנות מתפתות להתלבש שלא בצניעות. 

כל אחד והיצר שלו, כל אחד והאתגר שלו.

זה דבר מאוד חשוב לדעת שיש הבדלים בין המינים, ואין להעתיק את החוויות של המין האחד אל החוויות של המין השני (וכמובן גם כל אדם הוא שונה, אבל יש דברים אופייניים לכל מין)

סןפסוף הסבר שמניח את הדעת. נכון מאוד.חלושששש
מדוייקמודעת
לא יודעת כל כך מה ההלכה אבל.בצי.ג

לא כ"כ הצלחתי להבין מהדיון כאן מה ההלכה אומרת על זה אבל אני חושבת שזה נושא חשוב מאוד לתת עליו את הדעת, שגם לבנות חשוב מאוד שישמרו על טהרת הראייה והמחשבה שלהן.

אני חושבת שאחד הדברים המרכזיים שיכולים להיות בעייתיים בקטע הזה זה לראות סרטים. הרבה פעמים יש מן תודעה כזו שדיבורים על הירהורים וכאלה זה לבנים וזה לא נכון. בסרטים הרבה פעמים יש מצבים לא צנועים שיכולים להיכנס לתודעה, אם לא בתמונות שקשה להיפרד מהן אז בתת מודע. זה יכול להיות גם בכל מיני גישות בעייתיות ולא קדושות לחיי נישואין, או דברים שרואים בסרט אבל בחיים המציאותיים הם לא ככה.

הלוואי שנצליח לשמור על הנפש שלנו טהורה וכשנגיע לקשר זה יהיה ממקום נקי.

(ואם לא ב"ה ה' נתן לנו כח לתקן ולחזור לקדושה)

נכון מאד.ד.אחרונה

סרטים גורמים נזקים, לפעמים קשים, גם לבנות. הערה חשובה מאד.

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך