דיון בשמירת העיניים שצץ כאן המון פעמים וראיתי שאולי שייךjadataq

להזכיר מקורות הלכתיים.

השאלה החוזרת היא "כמובן שלבנים הכל אסור, אבל לבנות מותר לא? חלק מותר? חצי מותר?".

אז ככה:

לבנות אסורה הסתכלות על דבר לא צנוע לכל הדעות

הסתכלות לשם הנאה גם כן אסורה (גם למי שמקל, כי זה עלול להוביל להרהורים).

המחלוקת היא לגבי הסתכלות סתמית שהיא למשל סתם מבט במישהו חולף ברחוב ולעבור להסתכל על הדבר הבא.

חלק אוסרים וחלק מתירים. (הסיכום, לעניות דעתי בסוף.)

מקורות והסיכום של התשובות מגדולי הדור האחרונים:

• אגרות משה (אבה"ע ח"א סי' סט) - אוסר לא תתורו. אומר שהסתכלות סתמית לא מביאה לידי הרהור אם היא לא עושה את זה כדרך קבע (עוברת על דת יהודית).
• מקור שמציינים הרבה - יביע אומר  - חלק א', סימן ו, ה. - מדבר על הרגש, לא ראיה.
• מאיר עוז ערבה, מאיר ז. (חלק ג סימנים מו-פח) - אוסר לא תתורו. הסתכלות סתמית לדעתו מותר.
• משנה הלכות הרב מנשה קליין (חלק ה סימן קלב וגם בחלק ה סימן רכב) - אוסר לגמרי, גם סתם הסתכלות.
• דברי יציב האדמו"ר מצאנז-קלויזנבורג (אבן העזר ס’ לה) - אוסר לגמרי, גם סתם הסתכלות.
• אמרי חיים האדמו"ר מויז'ניץ (צריך למצוא) - אוסר לגמרי, גם סתם הסתכלות.
• חוט שני הרב קרליץ  (שו״ע אבהע״ז סי׳ כ״א ס״א עמוד רס"א) - לא תתורו אסור.הסתכלות של הנאה אסורה. הסתכלות סתמית מותרת.

מהתורה ודאי שאסור גם לגבר וגם לאישה לראות דברים לא צנועים.

לסיכום

לאור העובדה שזה איסור שמפורש בפסוקים, גם הסתכלות סתמית נראה לי הגיוני להחמיר.

אבל מי שבוהה סתם בגברים ברחוב יש לה על מי לסמוך.

אם הבחורה בוהה בגברים כדי להנות מהיופי שלה דחוק מאוד להגיד שמותר לה להסתכל.

תודה רבה!נפש חיה.
בשמחה, הלוואי וזה יסכם את הנושא החוזר ונשנה הזה jadataq

ראיתי שהמון מקילים לעצמם דברים שממש ברור שלא צריך.

בעזרת השם. אגב סגולה להביט בנרות וזה משפיע טוב. מוחק ראיותנפש חיה.
אסורות.
ככה אומרים.
כתוב בהרבה מקומות שיש עניין להסתכל בנרות. יש עוד סגולהjadataq

אגב לא ידעתי שזה מוחק ראיות אסורות, מעניין וחשוב! תודה.

עוד סגולה מהאר"י כמדומני שמוזכרת בהרבה מקומות זה להרבות בצדקה בחנוכה, מתקן את פגמי הנפש.

תודהמעריצה של אבא

בדיוק לפני כמה ימים שמעתי שיעור בנושא ,הרב אמר שזה ממש אסור גם לנשים

ואסור גם להגיד "איזה חתיך הוא"..וכו'

כל הכבוד! מי הרב?jadataq

הרב איתן בגדדימעריצה של אבא

...אנונימית1111
להחמיר גם בהסתכלות סתמית?
מי בוהה ברחוב בגברים?

אני מסכימה שבנות צריכות להזהר ולהשמר ממראות לא צנועים.. יחד עם זאת בנות לא מגיעות בכזאת קלות להרהורים, בטח כשמדובר בהרהורים אסורים..! זה יותר שייך לגברים.גם אם שמעת על סיפורים כאלה ואחרים על נפילות של בנות, זה ממש לא מייצג את הרוב והנורמה.

אם היית בת היה לך קל יותר להבין את זה.

בכל אופן, תודה שהזכרת לנו ...
זאת ההלכה, ואין ממש קשר לאם הייתה לי בתjadataq

כי מובן מאליו שהבת שלי לא הייתה אומרת לי את כל צפונותיה.

אני מכיר את העניין מהנשים עצמן (בעוונותי, לא צדיק או משהו), לא ממה שנשים נוטות לספר אחת לשניה.

אמרתי אם אתה היית בת...אנונימית1111
ולגבי זה שאתה מכיר מהנשים עצמן: יכול להיות, כנראה המיעוט שהנשים. הדברים שונים אצל רוב העולם הנשי...
ודרך אגב, מאיפה יוצא לך להכיר דווקא את הנשים האלה?
מציעה לך להכיר גם אחרות, שמייצגות יותר את הרוב..
הדבר תלוי בכמה אמיתיים עם עצמךjadataq

גם גבר יכול לספר לעצמו שהוא לא חשב אף פעם דבר אסור אחרי שראה דברים כאלה ואחרים.

האם את יכולה להעיד את זה על עצמך?

אז נכון, לפי הדעה הרווחת לנשים יותר "קשה" להגיע מכאן לשם, אבל ההלכה עדיין אומרת שאסור.

עריכה: לא קלטתי את הקטע של אם היית בת חח

נ.ב, אם היית גבר היית רואה איך מלללללללא נשים בוהות בגברים ברחוב, גם נשואות.

לא נראה לי שגברים אומרים/ יכולים להגיד דבר כזה..אנונימית1111
שוב, לא נראה לי, לא הייתי בן אף פעם.
וכן, אני יכולה להגיד שאני לא מהרהרת על אף אדם אקראי שאני רואה ברחוב,( נשמע חייתי משהו..) גם אדם שנראה נחמד בעיני. ...אהה.. ואני גם נורמאלית.
האיסור לבהות נשמע לי מוזר, מי בכלל בוהה??
הטעות שלך נובעת מזה שאתה רואה וחווה דברים כגבר, לא היית בת, ומהעולם שלך הפנימי אתה מסיק על שאר העולם...
בדיוקאוהבת את מלכנו
מה לעשות שבנות ובנים שונים:/ וכמו שלבנות יותר מחמירים על הצניעות בגלל הראייה של הבנים, לבנים פחות יש איסורים של צניעות כי בנות פחות מגיעות להרהורי עבירה כשהם מסתכלות עך בנים. מעידה כל עצמי ושאר הבנות הנורמליות שקיימות
לגבי דיני צניעות זה בכלל לא נכון. צניעות היא מה'.jadataq

זה שפחות מדברים עם גברים על ענייני לבוש בצניעות זה כי אף גבר שפוי לא הולך חשוף (מחוץ לתל אביב).

הלכות צניעות הן כנגד ה', והטעם לכולן הוא "מלא כל הארץ כבודו", זה לא קשור למי מסתכל עליך.

אני אומר לך, בתור עובדה, שכל הבנות שאני מכיר, דתיות וחילוניות, שלא משקרות לעצמן או לא ילדות בנות 16 ומטה, מודות ואומרות ושומרות על העיניים לעצמן.

ואם אתן, שתיכן, טוענות שמעולם לא חשבתן על דבר לא צנוע, אפילו לרגע קט, אני אתפלא מאוד.

הרי ידוע שיצר הרע הוא זה שגורם לאנשים להביא ילדים לעולם, האם אתן לא עתידות לכך?

ומה עם כל הנשים שבוגדות? הן עושות את זה מעודף צניעות?

נא להיות אמיתיים עם עצמנו! יצר הרע משחק על הפער הזה בין האמת לבין מה שאנחנו מוכנים להודות בו.

מאיפה הבאת את השטות הזו שיצר הרעאילתי
גורם להביא ילדים לעולם??
למה שטות? זה מפורש בגמראפשושון

יומא סט עמ' ב

"אמרו הואיל ועת רצון הוא נבעי רחמי איצרא דעבירה. בעו רחמי, ואמסר בידייהו. אמר להו: חזו דאי קטליתו ליה לההוא כליא עלמא. חבשוהו תלתא יומי, ובעו ביעתא בת יומא בכל ארץ ישראל ולא אשתכח. אמרי היכי נעביד?נקטליה- כליא עלמא. ניבעי רחמי- אפלגא פלגא ברקיעא לא יהבי. כחלינהו לעיניה ושבקוהו"

מסופר שם שחכמים בטלו את היצר של עבודה זרה.. אמרו כיוון שזו עת רצון נבטל גם את יצר העריות..

התפללו ונמסר בידם היצר. אמר להם: תדעו לכם אם אתם הורגים אותי יכלה העולם (כלשון רש"י- יכלה העולם שלא תהא פריה ורביה) קשרו אותו שלושה ימים, ולא מצאו אפילו ביצה אחת בכל ארץ ישראל. ואז חשבו מה לעשות איתו וכו'..

גם במסכת סוטה דף מז כתוב

"תניא רבי שמעון בן אלעזר אומר: יצר תינוק ואשה תהא שמאל דוחה וימין מקרבת.

מפרש רש"י: יצר. של תשמיש תקרבנו בימין שלא יקוץ בפריה ורביה

יפה אמרת, יצר.אילתי
מה פתאום יצר הרע? היצר הזה זה כוח יצירת הקדושה הכי נעלה. יש תוס בבא בתרא איפשהוא שכתוב יצרו מתגבר עליו לא יצר הרע. יש צורך לדייק. אנשים לעיתים חושבים שזה יצר רע וזה לא נכון.
נכון זה לא רע..אנשים לוקחים את זה לכיוון הרעפשושון

יש קודש, חול, טומאה.מודעת
כל מה שלא משתמשים / שומרים אותו לקודש, אוטומטית נוטה לטומאה. כיוון שאנחנו לא מלאכים, וקשה לנו להשאר במצב סטטי
כמו המשל של הקומונריות על האופניים‎אילתי
זה נכון. צריך תמיד להיות בעליה להיות במטרה לשאיפת הקודש. אבל צריך לדעת שזה לא יצר רע. זה יצר כפשוטו. כמו בכל דבר. היצר הרע זה הנטייה לרע הלוקחת יצר ומטה אותו לרע.
גם אני יותר אוהבת לקרוא לזה "יצר" בלבדמודעת
אבל נראה לי שהרבה משתמשים במושג "יצר הרע" דווקא בגלל הנטיה הקלה שלו להחטיא אותנו...
אתה מערבב בין הרבה דבריםמודעת
זה שגם לנו יש יצר, אף אחד לא חולק.
השאלה פה עד כמה ומה מעורר אותו.
נשים שאמרו לך מה שאמרו לך אם אמרו לך, לא התכוונו לאמר שכשהן רואות גבר ברחוב זה מעורר אותן, וגם לא כשהן רואות גבר בגופיה.
ואם כן, אז זה חריג מאוד. ומעניין שנפגשת עם כ"כ הרבה חריגות.
אני אישה ואני יודעת יותר טוב ממך איך הראש שלי עובד, עם כל הכבוד לבנות שדיברת איתן.

אין לי שום אינטרס לשמור את האמת לעצמי, וכנראה שגם לבנות האחרות. אם המצב היה שונה, היינו מודות בזה.

ואל תצא בהצהרות שנשים משקרות אחת לשניה, אנחנו לא צריכות לדבר על זה. אנחנו מכירות את עצמינו מספיק.
כל כך נשים, שלפעמים מרוב תמימות צריך לנער אותנו ולהגיד לנו שכשאנחנו מסדרות את השיער, זה עושה לכם משהו.
וואלה.
בתור בת (!!)הולם במיוחד
שלא מרצוני
הגישה שלך קצת מתנשאת ומעצבנת בעיניי..
נכון שאצל נשים זה פחות בוטה, ולכן גם לא מדברים על זה,
אבל לא רק גברים נמשכים..
הפער בין נשים לגברים אכן קיים, אבל במימדים הרבה פחות עצומים מכפי שאת מציגה את זה.
(תפסיקי לקטול את ג'דטק. פשוט תודי- את לא נהנית לראות גברים חתיכים בסרטים בלי חולצה? זו הערה קצת מגעילה, אני יודעת, ואני גם ממש לא במקום הזה ח''ו. אבל די לטעון שזה מופרך לגמרי.. כי זה לא.)
ואל תהיי כ''כ בטוחה שכשאת מסדרת את השיער זה עושה משהו לאנשים.
וואלה סליחה שנפגעתמודעת
אבל נראה לי שרוב הנשים לא מתרגשות מגברים בלי חולצה. ויכול להיות שאת בין החריגות. (לא אומרת שאת לא בסדר בגלל זה) ואולי ה"שלא מרצוני" מסביר את החריגות שלך בעניין... סתם סתם

לא קטלתי ואני לעולם לא אודה במשהו שהוא לא נכון.
(לא כל מי שהוא לא את, הוא שקרן. וזה מה שמפריע לי בהצהרות שלו)

ואני לא בטוחה בקשר לשיער, למעשה זה מה שלמדתי פה בפורום לפני מספר ימים חח...
הבנת ממני שנפגעתי?הולם במיוחד
אופס. זה ממש לא היה בכוונה..
ההגדרה ל''מתרגשות'' מאוד משנה בהקשר הזה, כמובן,
ואין לי מה להתנצח על הנושא,
כי מבחינתי.. איך לומר?!
הודיתי במשהו קצת מביך (לא שזה מעורר יצר ממש, אבל זה כן עושה משהו)
אני לא טוענת בתוקף שאת משקרת, כמובן שזה הגיוני, כי זה כן מביך להודות בזה, (לא נכון לומר ''אם המצב היה שונה, היינו מודות בזה'' כי למה להודות בחולשה מביכה?!) ואני לא מכירה אותך כדי לדעת אם היית עושה את זה, חוץ ממה שהעדת על עצמך, שזה כידוע, לא מדד מאוד אמין (בש''א לא רומזת שאת משקרת ח''ו, רק אומרת שאין לי דרך לדעת בוודאות)

ולגבי היותי חריגה- הסיכוי שאני יוצאת דופן בכיוון הזה הוא מאוד מאוד נמוך
יש בסיס לדבריי, אני מוכנה לפרט אם זה כ''כ חשוב לך..
אין לי בכלל ספק שבנות מתרגשות (שוב, תלוי איך את מגדירה ''מתרגשות'') לראות בנים חתיכים בלי חולצה.

ולגבי השיער- בגלל זה (גם) אמרתי שאני לא אוהבת את הגישה שלך. כי את בחרת לפרש את זה שבן אמר שהתעסקות בשיער נראית לו מכוונת, וכאילו היא נועדה למשוך, לזה שהוא אשכרה ממש נמשך לבחורה בגלל זה..
נשמהמודעת
לא בוער לי להוכיח את זה.
אמרתי מה שאמרתי ואין לי שום עניין להוסיף על זה. האמת לא תשתנה בגלל הודעה כזו או אחרת. כתבתי את האמת ויש פה עוד כמה כמוני, ובחירה שלו (או שלך) אם להאמין, או לחשוב שיש לנו סיבה לשקר.
למה מישהו מכיר אותי פה? למה שיהיה אכפת לי להודות במשהו מביך?
אני לא צריכה להסבירהולם במיוחד
לך מה ההגיון בהימנעות מהודאה על דברים מביכים,
בין אם מכירים אותך, ובין אם סתם את לא רוצה שאנשים ש''מכירים אותך וירטואלית'' ידעו עלייך דברים לא נעימים..

בכל אופן, אני התרשמתי שהבנות האחרות שהגיבו פה באופן דומה התכוונו יותר שאין יצר עריות של ממש מעצם ההסתכלות.. אבל משיכה מסויימת במידה כזו או אחרת, כפי שאמרתי, יש בסיס לדבריי כשאני אומרת שקיימת בפירוש.
אוקיי. אז כבר אמרתי על עצמי מה שנכוןמודעת
וזהו.

לא אמרתי שאין אצלינו משיכה, להפך. אמרתי שגם לנו יש יצר, השאלה היא מה מעורר אותו ועד כמה.
ולהכריח אותי להודות בזה שגבר בלי חולצה מעורר כל אישה (מה שלא נכון!!) זה קצת מצחיק ואפילו חוצפה. ועל זה אני יוצאת.
להפך!הולם במיוחד
להכריח?
אני מצדיקה את זה שאת לא מודה בזה!!
שוב, מעורר- זו שאלה איך את מגדירה.
נשים אוהבות לראות בנים חתיכים. זה לא סוד, זה לא תמיד נכון (יש גם בעלות נטיות ל''ע.. סתם סתם צוחקת!!), וזה כמובן- קצת מביך.
נראה לי נמאס לך,
ובאמת יש פה איזה לופ
אז אחלה יום שיהיה לך
וואו גם אם את חושבת שאת צודקתמודעת
זה לא יפה לדחוק אדם לפינה ולומר לו "או שאתה אומר את מה שאני רוצה לשמוע, או שסימן שאתה משקר ואני גם יכולה להבין אותך".
צריך לתת אמון במילה של אדם. (!!!!)

ולא אמרתי שנשים לא אוהבות לראות גברים חתיכים.
ואני מודה במשהו מביך מאוד, גבר שאני אוהב ואני אראה אותו חשוף, אסור לי לראות.
עכשיו זה מרגיע אותך?
מתנצלת!!הולם במיוחד
לרגע לא חשבתי שזה כ''כ מעליב!!
אמרתי לפני כן- אין לי דרך לדעת בוודאות. כלומר- אני בכלל לא בטוחה.. כשאמרתי שכביכול את בטוח משקרת, צחקתי (כפי שניתן להבין מהסמיילי הזה: )
ולא כזה קריטי (לדעתי) לתת אמון במילה של אדם אם אני לא מתכננת ליצור איתו קשר מסוג כלשהו..
נגיד עוד לא פסלתי את האפשרות שאת איזה רוצח מטורף שמתחזה לבחורה דתייה, חמודה וצנועה.
מאוד יפה בעיניי שעולה מדברייך שאין מבחינתך הפרדה כלל בין משיכה רוחנית ואהבה לבין משיכה מינית.
ו..מרגיע? לא ממש. אבל מאוד משמח ומרגש.
מקווה שלא פגעתי שוב.
בהצלחה נשמה.מודעת
כשתסמכי על עצמך והמילה שלך, תצליחי לסמוך על אחריהם ומילותיהם.
חנוכה שמח ומאיר
ניתוח אופי?הולם במיוחד
נראה לי טיפה מתנשא לרמוז שזה שאני לא נותנת אמון באנשים שהמפגש איתם וירטואלי בלבד, מעיד על כך שאני לא סומכת על עצמי..
אבל.. מי יודע, אולי זה באמת מעיד ואני סתם חייה בסרט שהחיים שלי תותים
טוב.. נראה לי שקלטנו את הפואנטה.. אנחנו סתם ממשיכות לעקוץ זו את זו. אשתדל לא להגיב שוב בעז''ה למרות שקשה לי להתאפק
(לא התכוונתי לעקוץ, ולא שמתי לב שעקצת אותי)מודעת
אי אפשר להגיד "רוב"... יש וישפשושון

אני זוכר לפני שחזרתי בתשובה היינו בים חבר'ה (בנים בנות) 

פתאום עבר לידינו איזה בחור שרירי משהו מפחיד.. . חלק התסכלו ואחת אפילו מלמלה לעצמה "הלואי שיבקש ממני למרוח לו קרם שיזוף על הגב" והיו חלק שלא הסתכלו...

בקיצור..ממה שאני מכיר...זה סתם ויכוח אין הכרעה לשום צד..

טוב יש לי הרבה מה לומר על זה, אבל אין לי כחמודעת
את יכולה לומר... אבל תזכרי שזה מהצד שלך.. לא של כולםפשושון

ברור שלא כולןמודעת
דיברתי על הרוב = נורמה. וגם ציינתי שזה משתנה מאחת לאחת בגלל הסיבה הזאת (שזה לא כולן).
לא באתי לדבר על נשים שרגילות ללכת לים מעורב, מבחינתי זה לא נורמה ולא הקהל יעד שהוא כיוון אליו כשהוא אמר שהן צריכות לשמור עיניים.
מה ההבדל...?פשושון

אחת רואה בחור בלי חולצה בים.. השניה רואה ברחוב או בסרט כלשהו...

דווקא זאת שבים יותר תידלק? וזאת שברחוב חסינה מהרהורים?

מה זה קהל יעד... בחורה זה בחורה!  בים, ברחוב, וגם על הירח

כי בחורה שהולכת לים מעורבמודעת
ברוב המקרים זאת בחורה שרגילה להתרשם מחיצוניות גברית בגלל מעשים שבכל יום ואני לא רוצה להרחיב כאן.

אישה אמורה להיות צנועה מטבעה, לא להראות את עצמה בים מעורב ולא לחפש שרירים להידלק עליהם.
ולכן אני אומרת "נורמה".

מי שכל הזמן תתעסק בריגושים יצריים (מה שלא ממש מאפיין נשים נורמליות שכידוע מחפשות יותר רגש משכל) זה ירגש אותה בהתאם.
אני חושב שיש הרבה אמת בדבריִך,ד.

ושהפריזו פה ב"הלכות" כביכול.

לא במקרה המקורות שעוסקים בענין, זה רובם ככולם סיוג הסתכלות של גברים ולא של נשים, ללא סתירה לכך שגם בחורה צריכה להיות "נורמלית" ולא להפריז במה שלא מתאים.

וכשמעלים ענין בצורה יותר מידי "אובססיבית", זה עלול בעצמו להכניס לאנשים מה שלא עולה על דעתם..

הוא דיבר על הלכההרוזן!
ההלכה מתייחסת לכל אדם מישראל.
(בלי להיכנס לדיון על הימשכות נשים למראה, שאני לא מבין בו כלום)
הראשונים לא אומרים את זה.מודעת
לא, לא, לאהרוזן!
ממש לא.
הצורך בצניעות אצלל הנשים הוא לא בגלל הגברים. לנשים יש יצר להבליט את יופיין, וכנגד זה יש צורך בצניעות.
כנ"ל הצורך בצניעות אצל גברים (או מיעוט הצורך). ומשום מה יש שחושבים שגברים לא צריכים להיות צנועים... בעיני ממש לא שייך, לדוגמה, גברים שמסתובבים בגופייה בלבד.
דעתיחלושששש
אני דווקא חושבת שכדאי שגבר יהיה לבוש כי בהיעדר לבוש הולם הוא נראה הרבה הרבה פחות מכובד ווטוב. לבוש מינימאלי לא יפה ולא מטעמי צניעות וחשש הרהור אצל נשים.. כרס ושערות זה ממש לא יפה.סליחה מכבודכם..
חח ואני חשבתי שזה פורום דתי פהמודעת
סליחה. לא הצלחתי להתאפק.חלושששש
לא רק בגלל זההרוזן!
ובמחילה, אם זו היתה הסיבה - זכותו של אדם לרצות להתלבש בצורה ממש לא יפה.
וגם, לא כל מה שנשים חושפות ברחוב הוא יפה ומכבד, ולא זו הסיבה שאצפה מהן שלא לחשוף את מה שחושפות... זה לא מדד
נכון, זכותו של אדם להתלבש לא יפה.חלושששש
העיקר שיתלבש! רוב הזמו זה די לא יפה בכלל..
בעצם ניסיתי לומר שבנות לא "מתרגשות" כמעט לגמרי למראה בחור ללא חולצה..
'מודעת' די ביטאה את העמדה שלי..
מסכימה גם לגבי נשים שחלק מהצניעות זה כדי לשמור על כבודה הפנימי והחיצוני.. אצל הבנים כמעט בטוח לשמור על כבודם החיצוני..
התכוונתי שזו לא סיבה רלוונטיתהרוזן!
הדגשתי, ואשוב ואדגיש - צניעות הבנות היא בפירוש איננה בגלל או בשביל הבנים. וגם צניעות הבנים היא בפירוש איננה בגלל או בשביל הבנות, לא להוסיף בצניעות בגללן - וגם לא להמעיט בקריטיות של הצניעות עבורם כי זה לא מזיז לבנות (בלי להיכנס לשאלה אם מזיז או לא, שאינני מבין בה)...
ברור שצניעות אצל אישה זה גם בגלל הבנים..חלושששש
לפני עיוור...
לא רק.
ח"ו מלומר כך.הרוזן!
אינו אמת.
ועוד שמכשיל רבות וטובות, שמתכעסות בצדק על כך ש"אומרים להן כיצד להתלבש" בגלל יצר של הבנים... "וכי אני אשמה בזה שהוא אינו שומר על עיניו ומחשבתו?"
וכן מצייר את הגברים בצורה נמוכה ממה שהם, ומכעיס בצדק גברים שאינם מבינים את ערך הצניעות. "כל אישה שהשרוול שלה יהיה מעל המרפק תעורר אותי??".

אינו אמת, מפני שלבנות יש יצר להבליט את יופיין, וכדי לקדש יצר זה ולא לתת לו מקום לא-נכון להתבטא - עליהן להיות צנועות ולא להבליט את יופיין בצורה שאיננה צנועה.
וכן, כדי לעזור להן למקד את עצמן בפנימיות, ולא ביופיין החיצוני.
וכן, כמו שהזכירו פה, מפני הקב"ה ש"מלוא כל הארץ כבודו".
למה ח"ו?חלושששש
אז מה אם כועסות? הן כועסות כי הן לא מבינות שזנ לטובתן. אף אחת לא הייתה רוצה את העונש בעוה"ב בגלל שהכשילה.
סליחה , אבל התשובה שלך קצת מתייפיפת . כלפי הבנות שמתבכיינות..
הקב"ה ברא יצר והעבודה שלנו לתת מקום לכל דבר בזמנו ובצורתו כפי רצון ה'.
ח"ו - כי זה אינו אמת, ומכשיל.הרוזן!
המשפט האחרון הוא נכון, אבל ליצר יש שני צדדים, כמו שyr הסביר למטה, והסכמת. אין זה מתפקידה של אף בת לדאוג ליצר של אף בן. אלא לה יש את התפקיד שלה.
ייתכן שיש מקום להזכיר בדרך אגב שמי שאיננה צנועה גם עלולה להכשיל, אבל זו אינה הסיבה לכך שעליה להיות צנועה. עליה להיות צנועה בגלל ערך הצניעות והתרומה לה, לא לאף בן.
לדעתי הבנות הכועסות עשו עליך עבודה טובה מאוד!חלושששש
מה לא אמת בזה שבת לא צנןעה מכשילה בנים. ואחת הסיבות לחןבת הצניעות כדי לא להכשיל?
זו אחת הסיבות אבל אני לא מאמין שהיא העיקריתעשו יכין
אני חושב שהסיבה האמיתית היא לא להוזיל את גוף האישה ולא לעודד התנהגות שמבוססת על מין(משני הצדדים)
חחח, אוליהרוזן!
אמת שהיא עלולה להכשיל בנים.
קשה לי לקבל שזו אחת הסיבות. אולי סיבה שמצד חשיבותה לבדה היא זניחה
אממ יותר מדויק שיש לנו יצרמודעת
למצוא חן, יותר מאשר להבליט את היופי שלנו... ואנחנו אולי עושות את זה ע"י נסיון להבליט את היופי שלנו.

שני הדברים שכתבתן לא נכוניםjadataq

לגבי הבהיה אני מעיד כגבר, שנשים מסתכלות בלי סוף.

לגבי עניין הצניעות של נשים, אני לא מעיד על הדבר מהעולם הפנימי שלי, אלא מנשים שיודעות על מה הן מדברות.

אולי אתן ב"ה תמימות כי לא ראיתן כלום, אבל גם אני כשהייתי צעיר הייתי ילד תמים שלא התלהב מכלום.

תחליף בדחיפות את חברת האנשים שאתה מתרןעע איתםאנונימית1111
הם לא עושים לך טוב..
על לשון הרע על רבים אין כל-כך תשובה.jadataq

נראה לי שלהתרועע בפורום עם גברים גורם קצת לזילות של עם ישראל בעינייך.....

אה כן, זה גם גורם לך להגיד שאת יותר חכמה מההלכה עצוב

אוי באמת..אנונימית1111
יש לך פשוט איזה שהיא הנחת יסוד, אתה רוצה שאנשים יודו שהיא נכונה, ומי שלא מודה בה סימן שמשהו אצלו לא בסדר? הבנתי נכון?
באמת נראה לך שבנות מגיבות למראה בן ללא חולצה כמו שבן יגיב אצל בת? נו באמת...
אז לטענתך אין הבדל בין בן לבת?
זילות של עמ"י? אין חברה טובה וחברהרעה? כולם אותו דבר?
אוי ואבוי! גבר לא צנוע אין שום שאלה בכלל! אסור לכל הדעות!jadataq

עליך!! את יוצאת נגד ההלכה שהובאה לעיל בשם כולם עכשיו ואת אומרת לי שאני הבעיה?

ההנחת יסוד שלך היא המעוותת שהרי אף אחד מהפוסקים לא הזכיר אותה!

המחלוקת היא על סתם הסתכלות, יש הבדל בין גבר לאישה. השאלה היא אם ההבדל הזה מספיק להתיר הסתכלות סתמית.

אני מנסה להבין איך הגעת מסתם הסתכלות ללהתיר להסתכל על גבר חשוף... ואת אומרת לי למצוא חברה טובה יותר? כנראה שאני צריך לברוח מהדיון הזה. מבולבל מבולבל

טוב, אין כבר טעם להגיב.אין עם מי לדבר.אנונימית1111
ברצינות? את מתירה לעצמך להסתכל על גבר חשוף?jadataq

את יכולה תמיד לחזור בתשובה...

להסתכל סתם ככה, באקראי, מותר. אבל להסתכל על גבר חשוף?

אחי תרגיע. אתה לא מבין מה היא מנסה להגיד.אוהבת את מלכנו
לא אהבתי את הקטע של "מה שנשים נוטות לספר אחת לשניה"מודעת
וואלה אני הכי כנה איתך, אם אני אראה גבר שהוא לא מעניין אותי בלי חולצה, זה ממש לא ירגש אותי, אפילו לא מעט. אולי במקרים מסויימים אפילו אגעל. (וד"ל)
אם זה מישהו שאני מכירה ויש לי רגשות כלפיו, אני מאמינה שהמצב יהיה שונה, אם כי עוד לא ניסיתי.
יש איסור של לא תתורו שהוא משתנה מאחת לשניה.
וכמובן שנשים שונות מגברים בכלל ובעניין הזה בפרט.

לא יודעת למה האדמורים שם אסרו סתם הסתכלות, לענ"ד (אם כל כבודי לרבנים) זה הרבה הרבה הרבה לפנים משורת הדין. אתמהה.

הכלל היוצא הוא שכל דבר המביא לידי הרהורים, צריך להימנע. אם זה בגלל ראיה ואם זה בגלל משהו אחר. "אחרי לבבכם ואחרי עינכם..."
נגיד את האמת ע"פ חז"ל והראשונים: אין שום איסור לאשה להסתכלחסדי הים
על האיש אפילו לשם יופי.
אמנם יש לה איסור "ולא תתורו... אחרי עיניכם". אבל האיסור הזה הוא הרהור, לא הסתכלות, כדפירשו חז"ל "אחרי עיניכם"- "זה הרהור עבירה" [ברכות יב:]

איזה הרהור נאסר בפסוק? האם רק איזה מחשבה חולפת?
כך הרמב"ם מגדיר: "המשך אחר ההנאות והתאוות הגשמיות והתעסק בהן תמיד" [רמב"ם ספר מצוות ל"ת מז]
בת לא מגיעה לזה סתם ע"י הסתכלות חד פעמית ביופי של בחור.

נוסיף את דברי ספר החינוך בהגדרת והסבר הלאו:
"וכן מי שהוא תר אחר עיניו, כלומר שהוא רודף אחר תאוות העולם כגון שהוא משים לבו תמיד להרבות תענוגים גדולים לנפשו מבלי שיכוין בהן כלל לכוונה טובה, כלומר שלא יעשה כדי שיעמוד בריא ויוכל להשתדל בעבודת בוראו, רק להשלים נפשו בתענוגים" [חינוך מצווה שפ"ז]

{עכשיו ל'ראיה' של האוסרים. הם מביאים מדרש:
"מביטות ביופיו של שאול, ולא היו שבעות ממנו.. כשם שאי אפשר לאיש לזון עיניו מאשה שאינה ראויה לו כך אי אפשר לאשה לזון עיניה מאשה שאינה שלה" [ילק"ש שמואל א' רמז ק"ח]
*קודם כל, לא נפסק כמו המדרש, כי זה דברי ר' יוסי, ושמואל האמורא מביא בגמרא [ברכות מח:] את הטעם כדעת ר' יהודה במדרש.
*דבר שני, שם הם לא רק הסתכלו ביופיו, אלא כדברי המדרש "ולא היו שבעות", משמע לא רק הסתכלות ביופי, אלא מין התבוננות לשם ממש עונג.
יש עוד מה להוסיף בדיוק המדרש, עכ"פ הגמרא לא פוסקת כך.]

גם החמרה יותר מדי בעריות מביא חורבן, כדברי הגמרא גיטין צ.
אתה יכול להתווכח עם ההלכה כמה שתרצה, אבל למה לעוות את התורה?jadataq

אתה מדבר על המדרש על הפסוק, פשט הפסוק הוא ראיית העיניים ומשם גם הפוסקים מביאים את ההלכה.

אתה רוצה להגיד לי לאן בת מגיעה או לא מגיעה? זה לא הדיון, הפוסקים לא סוברים כמוך.

ואם בדברי חז"ל עסקינן, מובא במפורש במסכת סוטה בנפש גבוהה והמהרש"א שם מסביר שנפש גבוהה הוא אדם הנוהג להתדר בלבושו ולקשט עצמו ודבר זה מביא אותו לבסוף שהנשים נכשלות בו כמו במעשה יוסף (שסלסל בשערו וכו'), זוהי לא מסקנת הגמרא לדרשה, אבל הדבר מובן מאליו שמי שהוא בעל נפש גבוהה, מושך נשים להסתכל עליו, גורם לאשת-אישיות לצוד אותו.

ואם כבר הבאת מספר החינוך, תביא אותו כמו שצריך! לאו דלא תתורו במפורש אצלו נכתב לגברים ונשים.

כתוב שם במפורש (טרחת נורא להשמיט): "ונוהגת מצוה זו בכל מקום ובכל זמן, בזכרים ונקבות."

להבא תלמד את הסוגיה כמו שצריך ותתייחס לפוסקים, ואל תסמוך על הרב גוגל דוסועל הרבנית ויקי פדיהאישה.

עריכה: למקרה שלא שמת לב, גם התרת על פי ההבנה שלך ברמב"ם לגבר להסתכל באישה כל עוד הוא לא אחד שלהוט אחרי העריות. ולכולי עלמא (וציינתי מקורות), אסור לאישה להסתכל על מנת לזון בגבר וזה גם מובן בדברי הרב פיינשטיין שבא להקל.

חייב לסכם כדרך ההלכה, נגד הרב גוגל ד"חסדי הים"jadataq

הרב פיינשטיין והרב מאיר ערבה הם שמתירים הסתכלות סתמית לגמרי, וגם הרב פיינשטיין במפורש כותב שזה רק אם זה באקראי ולא במכוון.

כל השאר אוסרים הסתכלות לשם הנאה בשופי.

כלומר יש רק דעת יחיד (ממה שנתקלתי, חפרתי בזה המון) שסובר כמוך.

ויש 3 רבנים שפסקו במפורש לאסור כל הסתכלות, גם סתמית.

אתה רוצה להקל בבנותייך? תהנה. אל תתפלא אם יצאו לך בנות ש"עשו בכישוף" בסוף (מעשה בבנותיו של רב נחמן, למקרה שהרמז היה דק מדי).

לא כתבתי על פי גוגל, אלא על פי חז"ל. אני גם מודה שישחסדי הים
להן לאו של "ולא תתורו", וזה פשוט. אבל הבאתי את ההגדרה המדויקת מהרמב"ם והחינוך, וזה רחוק מאוד מסתם הסתכלות אפילו לשם יופי.
נביא את הגדרת הרמב"ם שוב לאיסור "ולא תתורו": "המשך אחר ההנאות והתאוות הגשמיות והתעסק בהן תמיד" [רמב"ם ספר מצוות ל"ת מז]

אם אתה רוצה להגיד שזה סתם הסתכלות מלשון הפסוק "אחרי עיניכם", זו דרך הקראים, כי חז"ל הגדירו מפורש [הברכות יב:] "אחרי עיניכם"- זו הרהור עבירה", וכך עולה מהרמב"ם והחינוך, וכנראה שהם הבינו שזה לשון עיני השכל, או הסתכלות עם כוונה להרהור. עכ"פ האיסור הוא ההרהור לפי חז"ל.
תלמד את שאר הראשונים עם הבית יוסף (אבן העזר כ"א או כ"ה)jadataq

יש דיון גדול על זה בראשונים, הבית יוסף מסיק שם לכיוון הלא דאורייתא, לא זוכר את המסקנה לגמרי.

יש ספר שנקרא "שמירת העיניים", משהו בסגנון, שעשה את הדיון בראשונים והעלה לאסור.

כל האחרונים שהבאתי לך לעיל אומרים לך שיש בזה בעיה, חלק הארי מהם אוסרים אפילו סתם הסתכלות.

אז איך אתה כל-כך בטוח שהבנת נכון את הרמב"ם ואת החינוך? ועוד קורא לי קראי... לחיי! מבולבל

למדתי. הב"י מביא בשם ר"י, שזה אסור לגבר, כי גבר מידחסדי הים
מהרהר, והוא מסיק שלאיש זה איסור דאורייתא, משא"כ באשה שהיא לא מהרהרת מסתם הסתכלות. זה מפורש בדברי ר"י שהוא מדבר רק לגבי גבר.

[ח"ו לא קראתי לך קראי, רק לנסות להבין פסוק בלי חז"ל ולפסוק הלכה מזה, זה דרך הקראים.]
יפה, ההפרש הוא בכמות הזמן, לא באם יש איסור. נכון? ההלכהjadataq

בתגובה הראשונה. תסתכל במקורות שציינתי, יש את רובם בגוגל.

לשניים מהם יש לי קישור אם תרצה.

אגב לא אמרתי שמבינים את הפסוק בלי חז"ל, אלא במקום שהבאת, הבאת דרשה, לא הלכה. הדרשה לא באה לבטל את הפשט, אלא להוסיף שלא רק ראיית העיניים אסורה, גם המחשבה (דבר שכולם טועים לחשוב), ולהגיד שזה לא רק מדרבנן כמו ב"ונשמרתם מכל דבר רע", אלא שזה דאורייתא גמור.

אתה רואה בבירור בפוסקים שהם לא מתייחסים לפשט הפסוק כמו שאתה אומר, זאת הנקודת מוצא שלי.

זה לא קשור לזמן. אשה יכולה להסתכל על בחור ליופיחסדי הים
הרבה זמן ולא לעבור על האיסור של "ולא תתורו".

זה תלוי בצורת ההסתכלות. בחורה תעבור, רק אם היא תתחיל לחשוב על הבחור בצורה של זנות, כפי הגדרת הרמב"ם והחינוך.
להסתכל לשם יופי אסור לכל הדעות, כבר ציינו את זה בהודעה ה1jadataq

הסברות יכולות להמשך עד מחר אבל ברור לגמרי מה הדין.

מדובר על הסתכלות בעלמא בכלל שיש לגביה מחלוקת.

אי אפשר לאסור את מה שכבר חז"ל התירו, כפיחסדי הים
שעולה מבבלי ברכות מח:, ודיוק המדרש ילק"ש שמואל א' ק"ח.
הרב משה פיינשטיין, הרב ניסים קרליץ האדמו"רים הנ"ל והרב ערבהjadataq

כולם ידעו קצת יותר חז"ל ממני וממך ביחד פי בערך 100 אם לא יותר.

אתה יכול לדייק עוד 20 שנה.

תעיין בתשובות, גם אלה שבאים להקל כמו שאתה מנסה ואלה שמביאים את הראיות שאתה הבאת לא הביאו את ההלכה כמו שאתה מביא.

חסדי הים צודק.הודעה1

זו לא חכמה גדולה ל"מימני גברי", כך לא פוסקים הלכה. פוסקים על פי האמת. נקודה.

אני ת"ח ועיינתי רבות בסוגיות אלו. 

"מביטות בנויו של שאול ולא היו שבעות ממנו, דברי ר' יהודה. אמר לו ר' יוסי, אם כן עשית בנות ישראל כזונות! והלא כשם שאי אפשר לזון את עיניו מאשה שאינה ראויה לו, כך אי אפשר לאשה לזון את עיניה מאיש שאינו שלה".

אין קביעתו של ר' יוסי נפסקה להלכה, כמו שהאריך להוכיח מהר"י טייטלבוים (אב"ד סאטמר) בתשובתו ב'טהרת יו"ט' חלק ו' עמוד מב ע"ש. ולדוגמא ראיה מוכחת שהביא שם - הרי בבבא מציעא פד,א מצינו שר' יוחנן, שהיה יפהפה ביותר, היה יושב על פתח בית הטבילה על מנת שהנשים היוצאות מן הטבילה יסתכלו בו וביופיו במיוחד, וע"י כך יהיו להן בנים יפים כמותו ולומדי תורה כמותו.

וכן מוכח מצורת הבניה של עזרת הנשים בשמחת בית השאובה שהיתה בבית המקדש, וע"ש עוד.

לגבי אשה נפסק "כל גוף האשה ערווה (רמב"ם ק"ש ג,טז), וכל כל הסתכלות של גבר בה על מנת להנות, אסורה, ואפילו באצבע קטנה שלה.

אבל על גבר חז"ל לא קבעו כך, ורק ערוותו ממש נחשבת ערוה, ורק שם אסור לנשים להסתכל.

בשאר גופו מותר, ומי שרוצה להתקדש יותר ולא להסתכל כי זה מרגש אותה, משובחת.

וברור שאם זה מוביל להרהור אסור (שמציירת בדמיון נגיעות ביניהם וכד' ח"ו) גם לאשה אסור להסתכל.

יותר מכך חז"ל לא שיערו לאסור כלל.

ואגב לענ"ד ברור שאיסור "לא תתורו" לדעת הרמב"ם הוא רק איסור בהרהור ע"ז ולא בפריצות. הוא חזר בו ממה שכתב בסה"מ. איסור הרהור הוא מדרבנן ואכמ"ל.

אז חדל מלהוכיח את בנות ישראל הכשרות ובטח לא בלשון חריפה.

אשריך!מודעת
צודק.ה-מיוחד

גם למידה בספר היא לא מספיקה כדי לפסוק הלכה. כדי לפסוק הלכה צריך גם ללמוד ישירות מתלמידי חכמים ולא רק לקרוא את הספרים שלהם או לשמוע מהם הלכות.

אני רוצה לראות גבר אחד נורמלי שיגיד שאין לו בעיה  שאשתו תהיה פרוצה גם בהסתכלות "סתמית" על גברים או רואה סרטים לא הכי צנועים. כמובן שהיא לא עושה שום עברה זה מותר לאישה. אני רוצה לראות אבא אחד נורמלי שיודע שהבת שלו עושה דברים כאלו "מותרים" ולא מפריע לו בכלל.

"איש יצרו מבחוץ אישה יצרה מבפנים"yr

כך אמרו חז"ל, והכוונה היא שמה שמעורר את היצרים הוא שונה בין שני המינים.

האיש מתעורר מדברים חיצוניים כגון מראה אישה, ואילו האישה מתעוררת מדברים פנימיים כגון מילות שבח מהגבר ואפילו עצם העובדה שהוא מסתכל עליה.

הדברים ידועים אצל כל פסיכולוג מתחיל, ואצל כל מי שעוסק אפילו קמעא בענייני זוגיות.

כמובן זה לא קיצוני לחלוטין ויש מהתכונה השניה גם אצל המין האחר - אך באופן מודגש הרבה הרבה פחות.

האיש נמשך לאישה והאישה רוצה להימשך לאיש. 

זו הסיבה שבנים מתפתים להסתכל על בנות, וזו הסיבה שבנות מתפתות להתלבש שלא בצניעות. 

כל אחד והיצר שלו, כל אחד והאתגר שלו.

זה דבר מאוד חשוב לדעת שיש הבדלים בין המינים, ואין להעתיק את החוויות של המין האחד אל החוויות של המין השני (וכמובן גם כל אדם הוא שונה, אבל יש דברים אופייניים לכל מין)

סןפסוף הסבר שמניח את הדעת. נכון מאוד.חלושששש
מדוייקמודעת
לא יודעת כל כך מה ההלכה אבל.בצי.ג

לא כ"כ הצלחתי להבין מהדיון כאן מה ההלכה אומרת על זה אבל אני חושבת שזה נושא חשוב מאוד לתת עליו את הדעת, שגם לבנות חשוב מאוד שישמרו על טהרת הראייה והמחשבה שלהן.

אני חושבת שאחד הדברים המרכזיים שיכולים להיות בעייתיים בקטע הזה זה לראות סרטים. הרבה פעמים יש מן תודעה כזו שדיבורים על הירהורים וכאלה זה לבנים וזה לא נכון. בסרטים הרבה פעמים יש מצבים לא צנועים שיכולים להיכנס לתודעה, אם לא בתמונות שקשה להיפרד מהן אז בתת מודע. זה יכול להיות גם בכל מיני גישות בעייתיות ולא קדושות לחיי נישואין, או דברים שרואים בסרט אבל בחיים המציאותיים הם לא ככה.

הלוואי שנצליח לשמור על הנפש שלנו טהורה וכשנגיע לקשר זה יהיה ממקום נקי.

(ואם לא ב"ה ה' נתן לנו כח לתקן ולחזור לקדושה)

נכון מאד.ד.אחרונה

סרטים גורמים נזקים, לפעמים קשים, גם לבנות. הערה חשובה מאד.

חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

מה שאתה מתארoo

זה לא חוסר נשיות ולא חוסר טיפוח

זה סגנון שאוהב את הטבעי והפשוט

(גם אני לא מתאפרת/ לק/ ביגוד פשוט/ לא עוקבת אחרי כל שערה בפנים)

לא חושבת שזה בר שינוי משמעותי

וגם אם היא תעשה שינוי

זה כנראה יהיה עם מחיר אישי גבוה

כמובן לא חייבים להתחבר לסגנון הזה

עניין של טעם 

מותר לדבר על הדברים - הם חשובים לך, אך כעת מוקדםזמירות

מידי.  

משיכה ואסתטיקה הן חלק בלתי נפרד ממערכת יחסים, ובטח כשהמטרה היא קשר רציני ("שאישתי תהיה מטופחת").

בהמשך, כאשר הקשר יתהדק מאוד, ויהיו שיחות נפש עמוקות ושיתוף דברים מאוד אישיים, גם על דברים לא נעימים וכשלונות שהיו לכל אחד באופן טבעי בחיים, תוכל להעלות את הרצון שלך ליותר טיפוח מצידה. 

לא שזה יכול לשנות אופי, אבל לנסות אפשר - גם אשתי לא מתאפרת, וציפורניים עושה רק עם לק רגיל (שמחזיק בקושי יומיים…) ולא ג'ל, באירועים מיוחדים.

סגנון לבוש זה גם עניין של אופי, אבל גם עניין של מודעות.  ליתר דיוק - ייתכן ומדובר בחוסר מודעות. בגלל המקום והסביבה בו היא גדלה והתבגרה, סביבה מאוד שונה מזו שלך.  

כאן אני יכול להעיד על עצמי, שנישואים הביאו לשינוי ושיפור בסגנון הלבוש שלי, בזכות אשתי.  באנו כל אחד מסביבה שונה מאוד - היא עירונית, אני מהמושב, בן להורים פשוטים, אבא חקלאי, אמא מורה, באתי מבית מאוד מאוד פשוט . 

..אני:)))))

זה נושא רגיש בעיניי, לא כדאי לגעת, רק אחרי נישואים\ קרוב לחתונה

השאלה אם זה בר שינוי וכמה התכונה הזו עמוקהזיויק

אם זה חשוב לך.

ההרגשה שלך לגיטימית.

בכל מקרה זה מוקדם מידי לדבר על מראה חיצוניחושבת בקופסא

אבל אם אתה רוצה לסדר את המחשבות שלת בנושא, כדאי שתחשוב על הנקודות הבאות:

איך נראות הנשים במשפחה שלך וככה תופס כנורמלי?

מה זה בשבילך "נשיות"?

עד כמה זה תחום רחב, או שאתה מצפה למראה מאוד ספציפי כל השאר בקטוגריית "מוזנח"?

אתה מודע לצדדים השלילים בהתעסקות במראה חיצוני ותחזוק מראה קבוע של בגדים מעוצבים, לק ג'ל ואיפור? (כמות הזמן, הכסף והאנרגיה המוחית זה דורש בהחלט יכולה להתבטא באופי ובסדר העדיפויות של בנות מסוימות.)

קראת לזה "פער" בינכם, אתה בעצמך משקיע בנראות שלך ברמה דומה למה שאתה מצפה ממנה?

בסופו של דבר, זה נושא שבהחלט יכול לפגוע בקשר עד פרדה.

אם תציף את זה מולה יכולות לקרות שתי תגובות קצה: א- היא תרגיש חוסר ביטחון עצמי ורצון לרצות אותך שלא טבעי לה ולא באמת יחזיק הרבה בטווח הרחוק. ב- היא תיעלב ותיפגע מעצם ההערה כי זה נושא מאוד אישי.

אתה מכיר אותה ויודע לאיזה צד היא עלולה לנטות. לפני שאתה פונה אליה כדאי שתברר את הנושא אצלך.

תגובה למי שלפנייובללל

מבין את כל מה שאמרתם כאן. באמת.

אבל הנקודה שמדברים על דברים כאלה רק לפני או אחרי נישואין לא באמת תעזור לי. כי כשאני רואה שיער בפנים של מי שאני יוצא איתה לא גורם לי להמשיך שוב ולהיפגש.

וברור לי שיש בעיסוק בחיצוניות דברים שליליים, ואני אפילו מעריך אותה שזה לא מעניין אותה ברמה הזו, אבל עם זאת מאוד חשוב לי שיהיה טיפוח ברמה מסוימת, שיהיה לי נעים להיות איתה וללכת איתה ברחוב (אני קצת מקצין, יודע.)

אתה צריך לקחת בחשבון שתגובות כאלה ואחרות כאןזמירות

נכתבות באופן אישי, מתוך אורח החיים וההשקפה הדתית של הכותבים.  

מכיוון שיש כאן מגוון גדול של אורחות חיים, דרגות שונות של השקפה דתית, נורמלי שהתגובות יהיו במנעד מגוון מבחינת באיזה שלב של קרבה אפשר לדבר על רצונות שלך בטיפוח הגופני והלבוש של בת הזוג - כולל דעות שיש מקום לדבר על זה רק אחרי הנישואים.  

אולי תגידאני:)))))

בפגישה בצורה כללית ואישית שאתה אדם שחשוב לו מאוד טיפוח וחוסר טיפוח יכול להפריע לך(תבליע את זה בשיחה) ונראה מה היא תעשה עם זה..

זהooאחרונה

פער שכדאי לברר אותו כבר עכשיו

בצורה כנה נעימה ומכבדת

לא רק בשביל שהיא אולי תעשה שינוי

אלא בעיקר שהיא תדע על הפער

וגם היא תחליט אם זה מתאים לה או לא

חושבת שלדבר בכלליות, בלי לרדת לרזולוציותLavender

מתאים גם בתחילת הקשר, אפילו משפטים סתמיים על זה שאתה אוהב יופי וטיפוח, וסדר וניקיון זה משהו שממש חשוב לך (ללכת סחור סחור) וככה היא תוכל להבין מעצמה, ואם יתאים לה היא תתאים את עצמה ותטפח את עצמה טיפה יותר.

ואם זה הסגנון שלה, הפשוט והטבעי יותר, אז קח בחשבון שזה מה יש...

יש לי חברה בסגנון ספורטיבי יותר, וכשיצאה עם בעלה הוא אמר לה בתחילת הקשר שהוא אחד שאוהב אלגנטיות באופן כללי, ומאז היא התלבשה בסגנון יותר אלגנטי.

תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.אחרונה
מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאר
בכנות יש לי מלא מגננותהפי

אבל עם הבחור הנכון זה יתקלף ..

בעייני במינוס של רווקות מאוחרת זה שאתה יכול להיות הכי טהור בעולם

ואנרגיה או בחירות של אנשים אחרים .  תרצה או לא הם גורמות לך למגננות... במודע לא מודע

ולכאב /פחד .

ואני אשתמש במילה גרנדיוזית למרות שזה גם יכול להיות קטן מיני טראומה .

הראש זוכר הרגש זוכר .. וכל בחור משאיר איתו רגש / חוויה .

אני רק מחכה לרגע הזה שהוא יגיע ויקח ממני דאגות ופחדים שלא שלי.

זה כמובן דורש גם ממני לאפשר בקיצור זה באמת מסע / קריעת ים סוף .

זה נשמע בריא מאודadvfb

אני חושב שגם לצעירים זה יהיה טוב שיהיה הגנות.

הגנות שומרות עלינו. לפעמים שאין לאנשים הגנות אז הם נפגעים ואין בזה שום אידיאל.

נכון אבל צריך לדעתהפי
להיות צופה מהצד ולא להיות המגננה עצמה 
מודע להגנות, חידוד חשובadvfbאחרונה

בשורות טובות אמן!

לא יודע מה יש לכבד את המונדיאל, אבל קישורית יפהיהודי שואף לטוב

בתחילת ההיכרות הציפיות לרוב גם כך לא בשמיים, אז אני לא מפחד מנפילה מגובה.

אם נוצר קשר, הנפילה )אם תבוא) תהיה כנראה כואבת יותר, אבל כבר נוצר משהו, יש סיכוי, ולכן שווה לנסות להסיר מגננות כמה שאפשר, כדי לאפשר לקשר הזה להתפתח.

כמובן, צריך להיות איזשהו דירוג. לא להתחיל מיד לבדוק לאיזה בית ר כדאי לשלוח את הבן שלנו המתוק, אבל בהחלט יש מקום לבנות תמונה בראש שהיא-היא, מה שגם יחזק בעצמו את הקשר.

האם אני יודע לעשות את זה נכון?

שאלה גדולה.

תודה על השיתוף! כאב זה לא כיף advfb

נראה לי שבאמת עיקר העניין הוא להתחלת קשר, אבל גם אחרי שקשר מתקדם זה עדיין העיסוק.

חלק מעניין ההדרגה זה לא רק לא לקפוץ שלבים בטיל, אלא גם לדעת להתקדם ולא לעצור לגמרי, ולפעמים בקשר רציני יכולים להיות פנטזיות כאשר יש תקיעות בקשר. מתישהו תקיעות כזאת יכולה ליצור פנטזיות כאילו הכל טוב. אבל לא, צריך להתקדםםם

וואי זה קשוחLavender

לפעמים הלב מרגיש משהו אחד והשכל מנמיך ציפיות כדי לא להתאכזב.

משתדלת לא לפתח ציפיות בתחילת כל קשר גם אם נראה שזה זה, אבל בסוף בתור בת אנוש כן מתאכזבת אם יש קשר משמעותי שנחתך מאיזושהי סיבה.

ואם כבר הזכרת את מסי, אני מחזיקה ממנו שלמרות שהוא אחד האנשים המפורסמים בתבל, הוא נשוי לחברת ילדות שלו כבר 18 שנה ולא מחליף בת זוג כמו גרביים.

נראה לי שלהתקרקע זה הדבר שאני הכי מזדהה איתוadvfb

זה פחות עניין של להוריד ציפיות או להגביר ציפיות.

אלא -

להתאים את הציפיות למציאות. המציאות שכרגע אני לא מכירה את הבחור ויש בו עוד צדדים שהוא יפתיע אותי בהם אם אני יכיר אותו.

כי אנשים הם עולם ומלואו, ואנשים הם מפתיעים, לטוב ולרע.

לכן הרבה פעמים פנטזיות שמנותקות מהמציאות עלולות לסתום את הסקרנות, וסקרנות זה בין הדברים הכי חשובים בהיכרות!

לכן, הצורך היחידי הוא להיות מציאותי. ובסדר אנחנו בני אדם אז כדאי לא להיות קשים לגבינו ביחס לכך.

מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))
לא התחברתיניצן*

מילא אם זה יבוא מרווקה שתרגיש ככה ותגיד.. אני לא לוקחת בעלות על זה, אבל לא התחברתי שהיא לוקחת את ה'קושי' הזה וצובעת אותו בצבעי גאולה. אפילו שמצידי אני יכולה להרגיש את זה. ויש בי אמונה, שכל 'עיכוב'/ המתנה יש בתוכו ובתוכה דבר שיכול להצמיח ולבנות, כמו שמשבר זה גם מבשר וכו וכו'. אז מבינה מה היא רוצה להגיד, 

ואפשר להגיד על זה על הרבה דברים אחרים כאלו של נסיונות. 

עם זאת, גם בתוך זוגיות אפשר לבנות קומה ועוד קומה, 

וכשאני רוצה להתחתן ומרגישה את המציאות טופחת על פניי אין לי מילים, ולי באופן אישי אין רצון לקרוא את המלים האלו. 

אולי בעומק של הדבר זה באמת קשורכְּקֶדֶם

אבל בתכלס

זה הרבה בגלל שהיום כל אחד עף על עצמו והמבחר עצום וככה גם הפומו. 

חחחחאני:)))))
מבלי להתייחס בפירוט לנכתבנוגע, לא נוגע

אני חושב שצריך שינוי חשיבה כללי. תרתי משמע. זה נכון לכולם אבל חשוב במיוחד לרווקים בוגרים יותר שכבר עברו דברים ועבדו המון עם עצמם.

היא כותבת- "כדי להבין מה קורה בעולם הזוגיות, צריך להבין מה קורה בתהליך הגאולה... הגאולה היא תהליך של מעבר מההסתרה לקשר גלוי של פנים אל פנים".

ההשוואה עולה מאליה-  אין יש רווקות מאוחרת ובתים לא נבנים, אולי זה לא בגלל שהקשר הזוגי הוא לא מספיק פנים אל פנים, אלא בגלל שאנחנו לא מספיק מתאמצים לבנות את בית ה' ולהתקדם בתהליך הגאולה. זה פשוט שיקוף. בניית בית זה לא עניין פרטי לא רק לחיוב אל גם ל"שלילה". אם כל בית בונה עוד חורבה, אז כשאנחנו לא מתאמצים לבנות את המקדש (ואנחנו כבר לא בגדר אנוסים כמו בגלות)- אז ממילא עוד בית מתפרק או כלל לא נבנה. אם כשהיינו יכולים לעלות לא"י לא עלינו בהמונינו, בא משהו רע וקשה ודחף אותנו לעלות.

מתעסקים בסימפטום ולא בשורש. ברגע שהציבור יפעל יותר לבניין המקדש, דברים ישתנו גם בתחום הזוגי (גם מבחינה פסיכולוגית זה הגיוני, כי אם נהיה מאוחדים סביב מטרה גדולה יהיה קל יותר להתחבר ולהתחתן). הרווקים והרווקות (בעיקר אלו מביניהם שיש להם מידות מתוקנות והם אנשים טובים עם תפיסה בריאה, ובולט שהעיכוב לא באשמתם), נושאים על גבם את גלות השכינה, שמרחפת כיונה ורוצה כבר לנחות כי היא בבית אבל אנחנו לא בונים לה את הקן.

כמובן שצריך את מה שהיא כותבת (בנוסף לעבודה בסיסית על מידות ודמיונות חוסמים וכו'). אבל צריך להיזהר מתפיסה שאומרת שצריך להעמיק עוד ועוד את ההכנה לפנים אל פנים אם דברים לא מסתדרים וזה הפתרון. מה שצריך זה לגלות את הפנים, אנחנו כבר מול ורק יש כיסוי שמסתיר את הפנים וצריך להוריד אותו, להסתכל סביב ולפעול מתוך תפילה ונוכחות עם ה' (זה גם שיקוף של היחס הלא נכון למקדש. מחסום תודעתי עמוק. רק בדיעבד נבין את עומק הקונספציה הדתית).

כתבת דברים יפים אבלכְּקֶדֶם

מה תגיד על החילונים? כי זה קיים גם שם.

ובכלל, מה תגיד על הגוים בכל העולם..? אירופה גוועת מבחינה דמוגרפית בגלל העניין הזה.

פשוט המציאות השתנתה

ואישה מסובבת גבר.פעם המצב היה הפוך

היום כל אחת חושבת שהיא מינימום מיס תבל. ואז מבלי ששמה לב היא הגיעה ל35 וכבר חייבים להתחתן אז מתפשרים על מה שיש ומהר

נכון. לכן כתבתי שזה נוגע בעיקר למי שעבד עם עצמונוגע, לא נוגע

הבעיה העיקרית היום זה שאנשים שקועים בעצמם.

זה יכול להיות הרסני שאדם שלא עבד עם עצמו מבחינת תיקון מידות ילך לאימון שיחבר אותו עוד יותר אל עצמו..

מחשבה מעניינתפתית שלג

אבל גם אם אנחנו יכולים להחליט שעם לבדד ישכון ולעשות כרצוננו במקום המקדש- אני בכלל לא בטוח שההחלטה להימנע מזה לא נחשבת אונס. מצינו הגדרת אונס גם למניעות חזקות מצד קושי טכני או קושי נפשי, ואפילו ליצר הרע..

אני מסכים שמטרה משותפת עוזרת פסיכולוגית- ואני חושב שזה קרה בתחילת המלחמה, ועוד נשאר ברמה מסוימת. אז זה בתכלס לא חייב להיות התאחדות סביב מקום מהמקדש, ודוקא יותר הגיוני לומר שבשביל לדאוג למקום המקדש צריך להגיע לאחדות גדולה, ובלעדי זה לא נוכל להשיג שום דבר. 

גם מפשט מאמר חז"ל אפשר להבין לפעול בעיקר הפוך- שתיקון של ענייני הזוגיות מקדם אותנו לבניין המקדש (זה כמובן לא מחליף את החובה, הזכות והאחריות הלאומית שלנו למקום המקדש).

זה פחות עניין של אונס, זה יותר עניין של הכוונהנוגע, לא נוגע

לעמ"י היו הרבה סיבות טובות לא לעלות לא"י, ובאה השואה והחדירה את המסר הנורא והכווינה מחדש.

זה גם לא עניין של לקום בבוקר ולעשות כרצוננו, אלא לפעול מעשית להשגת אישור לבניין המקדש. אפשר גם להתחיל בדיונים רחבים הלכה למעשה על העניינים הדורשים ליבון.

לגבי הסוף- אבל זו בדיוק הטענה, שתיקון ענייני הזוגיות לא הולך מספיק טוב גם אחרי כל האימונים וכו'. ומעבר לזה, בא"י אתה מתחיל מהכלל ועובר לפרט כי מורגש יותר החיבור של הפרט לשורשו. וזו גם המהות של המקדש, הכהנים עובדים ונמשך שפע לעמ"י. אנחנו פשוט חיים בתודעה אחרת וזו הבעיה.

יש בעיה מהותית כשמעתיקים את הר הבית למקום אחר, וד"ל, ולשם שמיים.

הרעיה, נשמת האומה הכללית שגם נמצאת בכל אחד, אומרת:

על משכבי בלילות בקשתי את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

בלילה, בשקט ובלבד, הרגשתי משהו עליון, וביקשתי להשיג אותו, אבל לא מצאתי.

אקומה נא ואסובבה בעיר בשוקים וברחבות אבקשה את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

קמתי וחיפשתי אותו בחיים, בעולם, אבל עדיין לא מצאתי. לא הצלחתי להרגיש את נוכחותו שם בצורה מספקת.

מצאוני השמרים הסבבים בעיר את שאהבה נפשי ראיתם.

במקום שאמצא אותו מצאו אותי השומרים, שומרי התורה, ושאלתי אותם. הם ענו את התשובות הרגילות שלהם, תלמד תורה, תתפלל מהלב, שם ה' נמצא.

כמעט שעברתי מהם עד שמצאתי את שאהבה נפשי אחזתיו ולא ארפנו עד שהביאתיו אל בית אמי ואל חדר הורתי.

ידעתי שהם טועים והם לא מבינים שכל אלו רק לבושים, אז מייד עזבתי אותם. ואחרי שניסיתי הכל- מצאתי. הבנתי. רק שם אגיע אליו באמת, אגיע להתגלות ולחיבור של האהבה. ולכן לא ארפה עד שאביאנו לשכון בבית אמי- שזה הר בית ה' מקום השראת השכינה, ובחדר הורתי- שמשם נברא העולם.

השבעתי אתכם בנות ירושלם בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ.

ועכשיו אני משביעה אתכם בנות ירושלים, אל תוותרו אלא תעירו ותעוררו את האהבה עד שתחפץ, ורק שמה האהבה באמת נחפצת. ואל תדאגו, אתם תצליחו. רק תבינו, תרצו, תתאמצו ותתמסרו, כמו שאתם עושים בשביל שאר א"י.

הרעיון הכללי נכון ושמעתי אולו כמה פעמיםהיום הוא היום
מכמה מקורות שונים ורציניים
לא מסכיםintuscrepidam
לאנשים היום יש הרבה דמיונות והם לא עמוקים אלא חושבים שהם עמוקים. זה מקשה עליהם ליצור קשר ולאהוב את מי שמולם
יש לך ודאות בכך?advfb
כן, מה שפתית שלג כתב זה רומנטיקה = דמיון של אהבהintuscrepidam
חושבת שהרווקות המאוחרת באהLavender

יותר מהסיבה שאנחנו מחפשים להתאהב ואז להתחתן

ולא להתחתן ואז להתאהב כמו בדורות הקודמים,

ואם כבר להתאהב אז בבן/ בת הזוג המושלמים בתבל מכל בחינה שהיא.

יש מבחר גדול יחסית, לא כמו יהודי העיירות שהתחתנו עם בני המשפחה היהודית הנוספת באותה העיירה/ משהו בסגנון

וכל ההקשר לגאולה בעייני ווארט חסידי נחמד ולא מעבר.

מה שבטוחadvfb

יש פער בין דורי מובהק

לטוב ולמוטב

אולינחלת

גם יש הקרנה, מבלי שנרצה, מהעולם החילוני והגויי; הכל מותר, אפשר להתחתן אפשר גם שלא,

נכון שזה נשמע לא טוב, אבל אין ספק שיש הקרנה והשלכות גם עלינו.

שמה לב, שהבחורים במיוחד חוששים להתחתן. אולי פחד מאחריות, מהעול - היום יש כל

כך הרבה דברים שיכולים "למלא"; מה שפעם לא היה. אפשר לגור לבד ולחוות חיים

מלאים ומספקים.  איני יודעת אם יש תודעה של להוליד ילדים, יהודים, שימשיכו

את עבודת השם.

אצל הבחורות, זה טבעי יותר, מתבקש י ותר. הרי הגברים מצווים, לא הנשים

ואולי יש להם יותר י צר הרע בכיוון של לא למהר להינשא.

וגם יש הרבה בנות. חלקן דעתניות; למדו, חושבות, מעורות.

אולי זה גם מרתיע את הבחור הממוצע.

יש אולי סיבות נוספות. שכל אחד יחשוב פנימה לעצמו ואפילו

יכתוב לעצמו. בכנות; למה אני לא ממהר/ת להתחתן? להתיישב?

אני לא חושבת ששם הבעיההפיאחרונה
צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אתם לא מדברים על אותו דברנוגע, לא נוגע
הוא מדבר על גדרי צניעות הלכתיים ואתה על מחוייבות זוגית, שבוודאי שהיא חלק מהמוסר הטבעי גם לגויים. "ודבק באשתו"- ולא באשת חבירו.

הרמב"ם שם רק אומר שהתורה ציוותה את עם ישראל לעלות עוד דרגה ולהתקדש (תרתי משמע), ולא לבטא צרכים גופניים בלי להתקדש ולהינשא גם כשהם פנויים ואין בגידה.

(גם איתו אני לא מסכים כי אמנם הגויים לא חייבים בגדרי צניעות הלכתיים כמונו אבל זה לא אומר שזו גזירת מלך. זו קריאת כיוון, ומי שחכם יקח אותה).

אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלת
תלוי אם אכפת לבחור...ועלהו לא יבול
הקיצוניות בין התגובות כאן מעניינתנוגע, לא נוגע

כמעט כל התגובות הם או ברור שכן או ברור שלא..

מה הקשר? לא.נעמי28
🙂👍זמירות
לאנפשי תערוגאחרונה

אין קשר לדעתי.

יש זוגות שלא שומרים צניעות ואהבה משגשגת שם

ויש הפוך לגמרי

אני כן חושב שיש קשר בין צניעות ושמירת ההלכה לבגידות וכו'

לדעתי זה מפחית משמעותית את זה

ובסוף.

לא בגלל זה ולא בגלל זה שומרים צניעות

אלא בגלל שזאת ההלכה.

בשביל קשר צריך לדבר. בשביל לדבר צריך לדבריהודי שואף לטוב

אחת. שתיים. שלוש.

נחמד והכל, אבל שום דבר לא זז.

שומע ומספק נתונים יבשים.

לימודים, שירות, משפחה, תחביבים.

סיפורים, סיפורים, סיפורים.

התמונה מתחילה להתבהר.

יש פוטנציאל.

יש היכרות.

אבל אין קשר.

בשביל קשר צריך לדבר, לא רק לקשקש.

אבל בשביל לדבר-צריך לדבר.

ובשביל לדבר צריך להיפתח.

ואני לא יודע לעשות את זה.

שאלות מנחות מצידה היו עוזרות.

אבל היא מחכה.

ואני מבין אותה.

גם לא מציב מולה שאלות בומבסטיות.

לא נעים.

הרי אנחנו לא קשורים.

רק מכירים.

אז מה הלאה?

איך מתקדמים מכאן?

כרטיסים שפותחים שאלות?ארץ השוקולד

חוויה שתיצור סיטואציות לדבר ולשתף?

כפלסטר זה יכול להיות נהדר.יהודי שואף לטוב

אבל.

א. זו יכולת תקשורתית שלדעתי היא די בסיסית, והייתי רוצה לרכוש אותה.

ב. כבר מדייט שני? מרגיש לי שהתקדמות כלשהי ברמת השיח (לא רק זרימה בקשקושים, אלא שיח גבוה/עמוק יותר, להגדרתך, ברמה מסויימת) מתבקשת כבר שם.

הבאתי פעם כרטיסים לדייט שני. כרטיסים שרובם מעלים נושאים לפטפוט ולא לשיח אמיתי, כי זה לא היה כדי להעלות את רמת השיח אלא כדי לאפשר שיח בסיסי, כי היה מפגש רווי שתיקות, לא התחבר לשנינו לפטפט ונושאים מוצו במהירות. הוצאתי את זה באמצע והיה די מביך (וגם נגמר אחרי הפגישה הזו, אבל כנראה שזה היה למרות ולא בגלל הכרטיסים...).

שיח עמוק בעדינותמחפש אהבה
לא בהכרח צריך בדייט שניארץ השוקולד
אולי צריך לתת יותר זמן כדי להיפתח?

תסתכל על ההצעות שלי כגשר זמני ולא כפלסטר

אסביריהודי שואף לטוב

נראה לי ש'מקפצות' כאלו (מסכים עם הגדרתך 'גשרים') לא שייך להתחיל בשלב מאד מוקדם, הבעיה היא שקשה להתקדם מאותו מצב מאד מוקדם אם לא נוצרת התקדמות כלשהי בקשר.

השאלה כללית, אבל ספיציפית הקשר שגרם לי לכתוב את הדברים נגמר, להבנתי על הרקע הזה. 

לאטניצן*

אין אמת אחת

יתכן שאחרי תרגיש בנוח אחרי הפטפוטים לאט לאט זה יעלה?

אפשר לשים בראש איזה נושא אחד שבא לך לברר בדייט הנוכחי, לשים עבורו כוונה בתוכך וככה ברגע המתאים להעלות אותו ולנסות להקיף אותו לעומק. אבל רק נושא אחד בנחת.. להנכיח אותו בעדינות. לא בגלל שחייב שיהיה קשר, אלא כי אתה רוצה לברר את הנושא הזה וזה מעניין

אני מרגישה שככה זה אצלי, כשאני כותבת אחרי הדייט דברים שהייתי רוצה להכיר לעומק יותר, עצם הכוונה והמחשבה 'מזמנים' את הרגע הזה... זה אחרי שאני מגיעה מתוך מקום יותר פתוח ופחות לחוץ 

יפה!נחלת
זה לא פשוט דייטהפי

יכולה להגיד לך אמיתי שמאוד קל לי לדבר עם כל העולם.. אבל בפועל בדייט לא באלי וזה מפחיד כבר להיפתח סתם ..

זו התחושה שאין ברירה שצריך לנסות

תחושה לעיתים פיכסית כאילו לפעמים בכוח

זה לא פשוט לבחורה בכלל להיפתח לבחור שהיא לא בטוחה לגביו / לא יודעת אם הוא מעוניין בכלל

הרבה יותר קל לי להיפתח לבחור שאומר לי שהוא בעניין/זה מקל על התהליך אם אתה סקרן לגביה אמיתי תבהיר לה זה מקל ..

לי לפעמים עובר בראש מזה למה קשה לי להיפתח והלב עונה :למה שתבזבזי אנרגיה על בחור ותפתחי שאת לא יודעת .. אם הוא יהיה פה דייט הבא? מפחיד

ועוד אני כותבת לך את זה בתור בחורה שאוהבת לדבר וזה קל לה .

אחד מהדייטים האחרונים שלי זה היה רגע של כנות

שהוא אמר לי באמת שהוא ישמח להכיר אותי והכי סקרן לשמוע ולהיות פה בשבילי .. והוא צריך אותי בשביל זה

היה דייטים ממש מוצלחים ונעימים

בכל מקרה תהיו גברים עדינים אבל עם ביטחון נעים

זה גורם לבחורה להיפתח

אולי יעזורנוגע, לא נוגע
לדעתי דרך המלך היא שאצל בנים בשביל להוביל בקשר צריך להרגיש וייב. שמשהו בבחורה מדבר אליך ואתה "מרגיש בבית" איתה מבחינה רגשית. יכול להיות שאחרי היכרות זה לא יתאים, אבל יש רצון חזק לנסות. וזה פותח את הבחורה כי היא מרגישה שאתה באמת מתעניין בה.

תנסה להרגיש אם יש בך את הוייב הזה כלפיה (זה יכול להתבטא בכמה אופנים בהתאם למה שהיא משדרת בטבעי), ואז אתה תתחבר אליה קצת והיא תרגיש את זה ותיפתח לשתף.

בנים אולי שכליים, אבל בבסיס הם מתחברים קודם כל דרך הילד והנער שבהם ולא דרך השכל כנראה

שיתוף קטן משמעותי מצידךadvfbאחרונה

אחרי שאתה חושף את עצמך קצת אולי היא תרגיש יותר בטחון לשתף.

עוד דבר, התעניינות בדברים קטנים שמעסיקים אותה. לא דברים על העבר, על ההווה.

פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfb
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
מזל טוב! בנין עדי עדנוגע, לא נוגע
נאה דורשת נאה מקיימת..
מזל טוב, כמה חכמה!שושיאדית

קשר שמבוסס על כנות, הוא קשר מושלם!

כך האהבה תתפתח, לאט לאט והכי בטוח שיש.

בהצלחה רבה!!

תודה על הדברים וממש בהצלחה!פתית שלגאחרונה

מזל טוב!!!

היית ממליצה לבוא מנקודת מבט כזאת גם לבת 20?

איך להגיע להצעות רלוונטיות?נחלת

ראיתי אצל רעות רוט. יועצת לקראת נישואין. מאוד התרשמתי ממנה. כנה, אמיתית. לעניין.

נדמה לי, ביוטיוב. יש לה גם שיעורים שם. אני מחבבת אותה, מבלי להכיר אותה בכלל.....

ועוד משלהנחלתאחרונה

רעות רוט- 'בדרך הכלה' <info@reutrot.co.il‏>

אולי יעניין אותך