אז למה כל כך חשוב שיעשה צבא?את פניך אבקש
זה לא. העיקר המידות. בהצלחה!!תרחיב לבי

חוץ מזה שצבא הופך אותם לגברים בוגרים זה לא binbin
מאוד חשוב ולי אין ספק בכללshilat
הרבה סיבותshilat
זה להגן על הארץ שלנו. לתרום מעצמך לעם. להילחם למען הערכים שלנו. נגד האויבים שרוצים לקחת לנו אותה. בלי צבא לא היינו פה.. וכן גם בנות צריכות לתרום בשביל זה יש שירות לאומי, מה ההבדל? כולנו חיים כאן וכולנו צריכים לתרום, ומי שיגיד שזה הורס.. יש מקומות דתיים ובתי ספר וגנים וכו
בכל אופן כל אחד יעשה הטוב בעיניים, אבל שיחשוב על הסביבה שלו.. מבחינתי אני אשלול גבר שלא עשה.. חיים במקצוע 85 שנה.. וזה זעום לעומת הזמן בצה"ל, אין פשרה לא לעשות אלא בעיה רפואית וכו
חשוב. אבל לא קריטיאור השחר..
ושזה לא מה שיעכב אותו מלהתחתן..
כי אם הוא לא עשה צבאהולם במיוחד
כנראה הוא לא רואה בזה מצווה גדולה, עצומה וחשובה,
ולא מאמין באותם ערכים שאני מאמינה בהם,
ולכן לא נהיה מתאימים...

(מקרה של פטור, סיבות רפואיות וכד' זה משהו אחר)
^^^יוני
למרות שאם היא עשתה צבא או שירות זה לאו דווקא אומר שהיא ציונית/ רואה בזה חשיבות.

הבעיה שתהיה לי עם מישהי שעשתה צבא זה שהצבא משחית דברים מאוד עדינים וחשובים בנפש של בנאדם ואצטרך לבדוק את הנושא. בכ"מ אם בחורה שעשתה צבא או שירות תגיד לי שהיא מצטערת על זה ואם היא הייתה יכולה לחזור בזמן היא לא הייתה עושה את זה- לא הייתה לי בעיה..
לאלאלא!! בנות זה משהו אחר!הולם במיוחד
אני ממש לא בעד צבא לבנות!
ואפילו לא תומכת נלהבת בכלל בש''ל לבנות (אין צורך להגיב על הנק' הספציפית הזו, לא בא לי לפתוח על זה דיון)
דיברתי רק רק על בנים..
לא חשוב...שיהיה בן אדם טוב זה מה שחשוב!קלמן זלמן
אני קצת בשוק מהתגובותשירה חדשה =)
מה זאת אומרת לא חשוב?
לעשות צבא זה לא חשוב? להגן על העם והארץ זה לא חשוב? לתת מעצמך לאחרים זה לא חשוב? איך אפשר לוותר על ערכים כאלו? וודאי שזה מעיד על אישיות כזאת או אחרת אם הוא היה בצבא או לא.. ברור שאם יש לו סיבה רפואית זה משהו אחר...
מצטערת... קצת צרם לי
קבלי חיבוב אחותיהולם במיוחד
את נשמעת קצת כמו דודהיוני
מז זה הטיעונים האלו?!

וואו אני כל כך לא מסכימההולם במיוחד
אבל ידוע שיש על כך מחלוקות גדולות.

באופן כללי- להסתכל כך זה להפוך את הטפל לעיקר.
מטרתו של צה''ל היא להגן על עמ''י מפני אויבנו מבחוץ ומבפנים. זה שבפועל יש הרבה בעיות-
הרי את צה''ל לא ייסגרו, בלעדיו היו הורגים את כולנו מזמן. אז שהדתיים יעזבו את צה''ל? זה מגוחך ויחמיר את המצב. ברור שצריך להיות שם ולהשפיע מבפנים. אתה לא 'עושה טובה' לחילונים שאתה משרת, ואין להם מונופול על המצווה הזו.

טענה שנפוצה היום בקרב החילונים (בעיקר החלק השונא-דתיים) היא שהדתיים משתלטים על צה''ל (אחוז הדתיים אכן גדל ב''ה) ובעיניי זה מאוד משמח שהם מרגישים כך.. (:

(מערכון משעשע במיוחד על זה של ארץ נהדרת, על ה'חילוני הצבאי הראשי'. זה מצחיק בטירוף ומעלה את המורל
http://mobile.mako.co.il/tv-erez-nehederet/770e3d99ade16110?subChannelId=240349947f20b410VgnVCM2000002a0c10acRCRD&vcmid=92b1ba382f30b410VgnVCM2000002a0c10acRCRD
)
השאלה היא בעיקר מציאותיתיזהר

הצבא אכן 'מתחזק' בעניינים דתיים מנהלתיים, כמו כשרות ושבת, אבל נחלש מאוד בקטעים מהותיים כמו מוסר לחימה, חינוך. גם העניין של שילוב נשים, שירת נשים וכו' מאוד מתגבר לרעה. באופן כללי הרוח הכללית היא להוכיח שהמפקד מעל הרב.

אז הדרך להילחם בזה היא...הולם במיוחד
לא ללכת לצבא?
אכן יש בעיות רבות ואני לא ממעיטה בחומרתן. אבל לא זו הדרך לפתור אותן, ובוודאי שלא לוותר על ערכים חשובים בגללן.
הצבא שייך לעם ישראל.הרוזן!
אין ניתוק בין עם ישראל למהותו. ומהותו קשורה לתורה.
לא משנה אם יבוא "חילוני" וינסה לנתק מהצבא את ערכו התורני כדי להכניס בו ערכים לא תורניים,
או אם יבוא ה"דתי" ויחליט שמישהו כבר הצליח לנתק מהצבא את ערכו התורני...
בין כך ובין כך זה לא נכון.
כי הצבא קדוש מפי ה', לא מפי אדם, "דתי" או "חילוני". לכן אין מה למעט בקדושתו בעקבות מעשי אדם... זה לא רלוונטי לעניין
איזה ערך "תורני" וקדושה יש בצבא?קלמן זלמן
הצבא זה אחד המקומות האחרונים שאפשר להגיד עליו שהוא תורני וקדוש
הצבא הוא הכרח פשוט לקיום שלנו בעולם...לא יותר מזה.
וכל פעם שאני קורא אנשים שעושים אידאליזציה מהמדינה ושלוחותיה אני תוהה לעצמי אם הבנאדם שכותב את זה באמת מאמין במה שהוא כותב או שהוא מצטט את הרבנים שלו מהמכינה/ישיבה...
אין קדוש מההגנה על עם ישראלהרוזן!

וארץ ישראל. זה הכי תורני שיש.

הצבא הוא הכרח לקיום שלנו בעולם... זו קדושתו. אתה מבין מה זה להיות הדבר שעליו עומד קיומו (גם אם אמנם רק הפיזי) של עם ישראל??

וזה פשוט... אני באמת מאמין במה שאני מצטט מהרבנים שלי בישיבה כלומר, כן, הם באמת מאמינים בזה, והם לימדו אותי את המקורות שמתוכם זה עולה בבירור, וזה תורה, שאני מאמין בה... אז כן. אני מאמין בזה. וכמובן יונק זאת מדבריהם

רגע, אז חייל קדוש, בצבא הקדושיזהר

שכרגע עסוק בפגיעה בארץ ישראל, במקום בהגנה עליה, מה דינו? פקעה קדושתו?

וחייל בצבא דוד,הרוזן!

או בצבאות המלכים שהיו אחריו, כגון ירבעם,

שלמרבה הצער החליט המלך לפשוע, ולשלוח אותו לעזור בעבודות תשתית להקמת פסלי שני עגלי זהב,

(כמובן, תיאור ציורי. לאו דווקא שחיילים נשלחו לעבוד בזה)

מה דינו?

שמע.

ודאי שאסור להשתתף בזה ולתת יד. אבל המערכת הזו ששמה צה"ל הוקמה לשם דבר קדוש.

לשם מלחמת ישראל. לשרת את עם ישראל וממשלתו, במלחמה.

מכיוון שהיא מערכת מסודרת עם הרבה כוח אדם שנוחה לתפעול, הממשלה משתמשת בה גם למשימות צד. כגון חיפוש אחרי נערים שנחטפו.

ולמרבה הצער, גם לחטאים נוראיים של העומדים בראשינו.

כחייל, בשורה התחתונה, אסור לתת לזה יד, ח"ו. אבל זה לא אומר שמהות הצבא השתנתה...

(לא הבנתי את עניין המנחות. ואם דיון, אז בוא לא נחלק אותו לכמה מוקדים... שרשר הכל לכאן)

חייל כזה נראה שותף לדבר עבירהה-מיוחד

חייל שנותן יד לדברים האלה עדיף שלא יתגייס ויישב בבית

לא... יש פה איזו טעותהרוזן!
יש חטאים מצומצמים שנגמרים באדם שעשה אותם: לא הנחתי תפילין, לא שמתי מזוזה בבית.
אבל יש חטאים של העם כולו. אף אדם פרטי מישראל לא יכול להתחמק מהם, מבחינת השותפות העקרונית לדבר עבירה...
ודאי יש להילחם בהם. ובוודאי א"א לתת להם יד ולהיות חלק פעיל בהם בשום צורה. אבל זו לא הנקודה, אם אהיה בצבא או לא... אין לדבר סוף. אפשר להגיד, אינני מוכן להיות שותף לדבר עבירה, אז אלך לגור ביער מבודד ומנותק מהעולם ומעם ישראל. אלא שלא כך הקב"ה רוצה, אלא שנהיה חלק מעמ"י, ומתוכו נפעל.
אין שליחות לדבר עבירה.יזהר

חייל שמקיים פקודה שמהותה איסור תורה - עובר על איסור התורה בגופו ממש.

ברור שהוא עובר עבירה.הולם במיוחד
ברור שזו עבירה חמורה, ואסור לבצע פקודה כזו בשום אופן.
העניין הוא שהטענה (אינני בטוחה אם המיוחד אכן התכוון לטעון כך) שברגע שאתה מתגייס לצבא שעושה דברים נוראים כאלה-
אתה שותף ונותן יד לדברים האלה-
היא טענה לא נכונה. מכיוון שכל קבוצה שתהיה חלק ממנה סביר להניח שתעשה דברים לא ראויים כקבוצה,
אבל זה לא אומר שצריך לפרוש ממנה, אלא
להיות שותפים לדברים הטובים שהיא כן עושה(מצוות חשובות!),
לפרוש מהעבירות שהיא עוברת,
ולנסות לתקן אותה במה שאפשר.
(וודאי שמדובר בקבוצה שמטרתה העיקרית היא לשם ערך חשוב, כמו צה''ל, ולא קבוצה סתם שעושה דברים רעים.)
אני מסכים שזו טענה לא נכונה.יזהר

ובכל זאת יש כמה נקודות: א. מה בדבר החלפת חיילים בקו, כדי לשחרר אותם לבצע עבירה? וכן על זו הדרך, מעגל שני, שלישי ורביעי. ב. ברגע שיש ריבוי עבירות, והם נובעות מצורת החשיבה של המערכת, מי אמר שאני עוד יכול להגדיר את המכלול כחיובי?

עיקר הטענות מסוכמות במאמר שקישרתי אליו לעיל.

נכנסתי להמשך הדיון ממש בטעות...הולם במיוחד
אבל אני כבר אענה (לדעתי)
א- בעיניי זה ברור שזה אסור, בד''כ ב''ה הצבא לא עסוק בפעילות כזו. (גירוש ודומיו לא מתבצעים מדי יום...)
וכשזה כן מתבצע- להימנע מלשתף פעולה כמה שאפשר.
ב- עניין הגדרת 'המכלול' כחיובי, היא לא כי סכמנו יתרונות מול חסרונות, אלא כי הרעיון המהותי- הוא לא סתם חיובי, אלא מצווה גדולה. וגם בהגדרה צה''ל בא למלא את המטרה הזו (הגנה על עמ''י וללחום את מלחמותיהם)
וממילא צורת החשיבה או ריבוי העבירות, רלוונטים רק למקרים יחידים, ולא לשותפות למפעל בכללותו.
(קראתי את המאמר..)

צורת החשיבה של המערכת אכן לא תומכת בגישה הלכתית, אבל עדיין ב''ה הפעולות העיקריות הן למען עמ''י, וכן יש מקום לדתיים. אנחנו מכירים הרבה מקרים של חוסר התחשבות (בלשון המעטה) אבל בסה''כ כמעט תמיד דתיים יכולים להשתלב ולקבל מענה (וכמובן לתרום וללחום) מבלי להיפגע.
"הרעיון המהותי" הוא לא מה שהיינו רוצים שיהיהיזהר

אלא מה קורה בפועל. הרעיון המהותי הוא הקוד האתי שצה"ל הולך לפיו, כולל העדכונים מבג"ץ ששללו את נוהל שכן וכדו'. הרעיון המהותי הוא להרים טלפון לתושבי בניין בעזה שרוצים להפציץ, כדי שחס וחלילה לא יהרגו "חפים מפשע" (ולא משנה שגם המחבלים בורחים תוך כדי), לאחר מכן לירות טיל ללא חומר נפץ, ורק בסוף להפציץ באמת. הרעיון המהותי הוא שאין בעיה לסכן חיים של חיילים כדי להציל אזרחים מעם האויב (הגדרה שלי, כמובן לא שלהם). הרעיון המהותי הוא שחייל חסר אונים מול מפגינים ערבים, ושטעות קטנה תעלה לו בחירותו. זה לא מפקד פלוני או אלמוני. זה הרעיון המהותי. צורת החשיבה וההתנהלות הכללית.

הדיון חורג הרבה מעבר לפעילות מובהקת של עבירה, כמו פינוי מאחזים. גם בפעילות ביטחון שוטף שהיא לכאורה מצווה גמורה, החייל פעמים רבות מסכן את חייו לשווא, וגם מחלל שם שמיים.

זה לא הוא שמחלל שם שמיםהולם במיוחד
אלא הצבא. וזה שהוא נמצא שם ומשתדל לשנות במה שאפשר, ולא משתף פעולה עם עבירות, זה דווקא קידוש שם שמים.

לגבי המוסריות המעוותת- צודק, אכן לא התייחסתי לזה.

אבל שוב- הדרך לשנות את זה היא וודאי לא להשאיר את הצבא להיות 'צבא של חילונים'. זו לא הדרך לתקן דברים, ובמיוחד שהצבא כ''כ הכרחי, וברעיון שלו (אם בכ''ז נתייחס למטרה הגדולה ולא להתנהלות המעוותת בפועל) הוא מצווה גדולה.
"לא משתף פעולה עם עבירות"יזהר

יענו, מפר את הנהלים ופותח בירי על מפגינים שזורקים אבנים, ואז נכנס לכלא?

זה חלק מהותי מהעניין.

הדרך לשנות היא ודאי לא לשדר לחילונים שאנחנו נתגייס ונהיה נתונים למרותם ולא משנה מה יעשו לנו וכמה ידרכו עלינו ויכריחו אותנו לשמוע שירת נשים. ההיפך הגמור.

האמירה היא כזאת: אנחנו יודעים שצבא זה הכרחי, אבל חושבים שאתם מנהלים אותו בצורה גרועה מאוד. אם הייתה ניתנת לנו הזדמנות - היינו בונים אותו לגמרי אחרת. אתם צריכים אותנו כחיילים? אנחנו מוכנים להתגייס בתנאים שלנו. אם לא, תיאלצו להיסתדר בלעדינו.

הנקודה היא שהם יודעים היטב להשתמש באינטרסים שלנו ולדבר על המצוות שאנחנו מקיימים, ואנחנו לא מסוגלים לראות את האינטרסים שלהם, שהם צריכים אותנו כחיילים. אי הסימטריות הזו מובילה לאפשרות קלה ונוחה לדרוך עלינו.

להבנת העניין מומלץ לקרוא את הסיפור המדהים הזה.

נבהיר משהוה-מיוחד

תיאורטית אם יבוא חייל ויגיד אני מוכן ללכת להילחם בעזה ולסכן את עצמי ואחרי שבועיים אין לו גם בעיה לפנות יישוב יהודי. עדיף שיישב בבית ולא יעשה כלום.

בכלל אני חושב שנכון לעכשיו עדיף לא להתגייס. אם הייתי אבא לילדים בגיל צבא ההמלצה שלי אליהם הייתה לא לסכן את עצמם לחינם, אם הפיקוד מעדיף שייהרגו חיילים בשם "המוסריות" עדיף לא להתגייס. אולי בגלל שאני לא מאמין שהמדינה זה דבר קדוש וכו' וכו' (הציונות הדתית)

אוו...הולם במיוחד
אז אין טעם שנתווכח...
(וזה שהצבא קדוש לאו דווקא קשור לזה שהמדינה קדושה. יש לו סיבות מצויינות משל עצמו)

(או: רבקה בטח תסכים איתך.)
טעית.ה-מיוחד

רבקה שייכת למשיח בן דוד...

רגע? תתייגי אותו חושף שיניים

אאל''טהולם במיוחד
הוא טען לאחרונה שירד לו ממנה. אז הינה חרדייה אורגינל במיוחד בשבילך.

ואתה יכול לתייג בעצמך, אני בתהליך גמילה
נכון... זה בדיוק מה שכתבתיהרוזן!

(הגם שבביטוי אין שליח לדבר עבירה לא השתמשתי)

רק שכתבתי גם עוד דברים, מוזמן לקרוא שוב.

ולהתייחס

לגבי מה שכתבת למטה:

א. שאלה לא פשוטה בכלל... אבל זה לא שעכשיו אמנע מגיוס לצה"ל, שהיא מצווה גדולה ועצומה בכללותה, בגלל שאולי אי-פעם אזדקק פעם להחליף חיילים בקו כדי שיוכלו לפנות (זה עדיין קורה? נראה לי שזה היה חד-פעמי, וכיום גם כשח"ו ל"ע יש פינויים, לא צריך כמויות סד"כ כאלה שזה מחליף קווים... בד"כ מחליפים לגמרי קווים רק בצורך רציני). אם אתה רוצה מושגים הלכתיים... אז אין ספק מוציא מידי ודאי.

ב. באמת מסובך מאוד להגדיר מכלול. אני יכול לצטט פה כמה דברים כמו "גדול קידוש ה' מחילול ה'," שהרצי"ה זצ"ל הסביר זאת כך - במציאות שמעורב בה קידוש ה' וחילול ה', קידוש ה' גדול (כי אחרת מה באו חז"ל לומר?? ברור שקידוש ה' עדיף על חילול ה'!). וגם כמו שנכתב מעלי פה, שהמגמה המרכזית היא למלחמת מצווה. אבל אני באמת לא מבין את זה עד הסוף, וזה באמת דורש בירור יותר עמוק. ובע"ה אברר (בכל אופן, מה שכתבתי ראוי להתייחסות, לדעתי).

בעצם...הרוזן!

אחרי שראיתי את תגובתך שמתחילה במילים "הרעיון המהותי",

ברור לי לגמרי שמה שהרצי"ה זצ"ל הביא מהירושלמי (גדול קידוש ה' מחילול ה') מדבר בדיוק על דברים כאלה.

שיש מלחמת מצווה, אבל הרבה פעמים היא מנוהלת שלא כפי שהיינו רוצים. שלא כמו שהקב"ה היה רוצה.

אז מכל מקום, גדול קידוש ה' מחילול ה'.

קידוש ה' שבכך שיש לעמ"י צבא משל עצמו, עמידה מול הגויים עם יכולת אמירה,

גדול מחילול ה' שבכך שהאמירה איננה נכונה מספיק.

נראה לי פשוט, אפילו

הנקודה היא שהחילול השם גדול עשרות מונים,יזהר

דווקא בגלל שזה הצבא שם עם ישראל. כל גויי הארץ רואים שיש צבא ליהודים, והוא מתנהל לפי מוסר גויי מעוות, הוא מתאכזר לבני עמו, מפנה ישובים וכו'. יש לך חילול השם גדול מזה. עדיף שלפני שהצבא הולך לעשות כאלו עבירות, הוא ילבש שחורים ויתעטף שחורים ולא יבצע את החטאים שלו בשם עם ישראל.

לא הייתי בטוח שהבנתי את דבריךיזהר

והיה נראה לי שבחלוקה בין אדם פרטי לציבור אתה בא להצדיק קיום פקודות גירוש וכדו'. אני שמח לגלות שטעיתי.

א. כפי שהגבתי להולם במיוחד, אם זה היה רק זה, דיינו.

ב. מעולם לא הבנתי את הדיבור הזה, שאתם מרבים לנופף בו. גם בשואה הייתה מציאות מעורבת של קידוש השם וחילול השם. האם גם שם "גדול קידוש השם"? המגמה המרכזית שלך כחייל היא למלחמת מצווה. זה יפה וחשוב, אבל קצת תמים ומנותק לחשוב שזו המגמה המרכזית של צה"ל.

אינני מבין מי שיגיד כךהרוזן!

מה זה שייך, כאילו ברמה של עמ"י אין מציאות של חטא? אין לזה שום שייכות, ודאי עמ"י יכול לחטוא, ואסור להשתתף בזה בפועל (כתבתי את זה לעיל, לדעתי אפילו פעמיים. קרא שוב)

ואני מבין למה אפשר היה לטעות בדבריי.

אבל לא התכוונתי שדינו של אותו חייל בצבא ירבעם הוא להקים את העגלים, ח"ו.

אלא שנראה לי פשוט שצבא דוד וירבעם היה קדוש,

וגם אם ירבעם "הוריד פקודה" כזו, זה לא פוגע בקדושתו.

א. מה ז"א? אני לא בטוח לאיזו תגובה אתה מתכוון

ב. צריך לראות דוגמאות... ודאי שהשואה לא היתה קידוש ה' בכללותה. אני חושב שלא היה שום קידוש ה' במציאות של שואה... אלא, אפילו בתוך מציאות שכולה חילול ה' נורא, הצליחו להכניס קידוש ה'. אבל לא מעורב פה קידוש ה' וחילול ה' במהותה של המציאות... בכל אופן, אתה אכן מציף לי עניינים לבירור. זה טוב.

אני חושב שבתגובה "בעצם..." הרחבתי יותר, לדעתי שם יותר ברור למה זה נכון כאן.

ובאמת מה שכתבתי שם נראה לי כ"כ פשוט... לא צריך שום ירושלמי בשביל זה

ערכתי את התגובההרוזן!

"אינני מבין מי שיגיד כך". לא יודע אם ראית.

בכ"א,

אתה בעצם מלכד את א' וב' לטענה אחת.

ובעצם הדיון נסוב עכשיו סביב השאלה של "גדול קידוש ה' מחילול ה'."

בענייננו, זו נקודה עמוקה

אבל היא פשוטה ממש.

עצם העובדה שיש צבא, גדולה מכל מה שאותו צבא יעשה.

כמו שעצם העובדה שיהודי הוא יהודי, נשארת לעולם. גם אם הוא ח"ו עושה עבירות.

כי זה פנימי יותר.

ואינני יודע אם היית בצבא, אבל אחי, נראה לי שאתה קצת לא מכיר את השטח.

רוב המפקדים לא אוהבים את הפקודות הבעייתיות, הרבה פעמים לא עושים בדיוק לפי הפקודות בדברים בעייתיים. דוגמה (שהיא לא רלוונטית, כי זה משהו פצפון, אבל זה מה שעלה לי בראש, ומבהיר את העיקרון), מפקד שלי היה עם כדור בקנה בכל פעם שעשינו בידוקים לרכבים... אם היו תופסים אותו, כנראה היה נענש. אם כבר אתה מדבר שבוחנים עפ"י מה שקורה בשטח... ברוב הדברים, דווקא יש נורמליות בריאה.

וכמו שאמרתי, זו דוגמה ממש קטנה ולא רלוונטית, אבל יש דוגמאות אחרות.

(נמממ. הקטע הזה דרוש עריכה בשעה שאני פחות עייף )

וגם, שכל הגויים רואים פתאום עם שיש לו צבא, ויכולת להגיב... האמן לי שזה משמעותי פי כמה מהעובדה שהוא לא מגיב.

בסדר, לא אמרתי שהגאולה הושלמה... יש לנו עוד הרבה להתקדם, בע"ה. וגם נתקדם.

אבל צריך להכיר בערך של מה שיש... והוא עצום

ושוב, כל עוד אתה מדבר איתי על "עדיף שדברים יהיו אחרת" (ילבש שחורים), אני ודאי מסכים.

הייתי רוצה הרבה דברים. אבל פועלים עם מה שהקב"ה כבר נתן.

השעה מתאחרת, ואין לי פה את "קמעא קמעא" כדי לעיין טוב יותר בכמה דברים,

אז לתגובה הבאה שלך כבר אגיב בע"ה בפעם אחרת, לילה טוב

יהודי פועל בעולמות.יזהר

יש לו הרבה כוח ביד, והוא יכול לעשות בו גם שימוש לרעה. התניא כותב שכאשר יהודי חוטא, הוא נמצא במציאות יותר גרועה מהבריות הכי גרועות ופחותות. ודווקא בגלל שהוא יהודי והוא מייצג את הקב"ה בעולם, בכוחו לחלל את השם יותר מכל בריה אחרת. לפי דבריך, לא יכולה להיות בכלל מציאות של חילול השם, כי תמיד העובדה שהוא יהודי גדולה יותר מכל המעשים שלו.

אגב, ברור שגם להלכה זה לא נכון. יהודי יכול להוציא עצמו מכלל ישראל ולהפוך לאויב עם ישראל, עד שדינו מיתה ביד כל אדם וכל הקודם להרגו זכה. ישראל אע"פ שחטא ישראל הוא - אבל לא אם כפר בעיקר או חטא להכעיס, שאז הוציא עצמו מכלל ישראל.

ברור שפועלים עם מה שה' נתן. יש הרבה תחומים שאפשר לפעול בהם. אבל בצבא אין כל כך איך לפעול. גם המפקד שלך והדומים לו, באמת נשמות טובות, אבל הם יכולים רק קצת לחרוג מהכללים, לא להחליף דיסקט. ואם אתה חושב שאפשר לטפס במעלות הפיקוד ולשנות את כל המערכת מבפנים - אז אתה חי בסרט. סמוך על האסטרטגים הבכירים שמלמדים בפו"מ, שהם יודעים איך להתמודד עם איומים כמוך.

לא...הרוזן!
לא התכוונתי שהיותו יהודי זה קידוש ה'. היותו יהודי זו מציאות קבועה, וכמו שכתבת יפה, נלקח לכאן או לכאן.
כך הצבא, היותו צבא יהודי היא מציאות קבועה. לעומת היהודי היחיד שעצם קיומו הוא לאו דווקא קידוש ה' (אעפ"י שגם בזה יש מקום נרחב להעמיק ולבחון), העובדה שלעם ישראל יש צבא, ויכולת לעמוד על הרגליים ולהגיב למי שצריך, היא בעצמה קידוש ה' אדיר. וזה גדול יותר מהעובדה שאנחנו לא מגיבים נכון.
מה גם, ששוב. הדוגמה של אתמול היתה לא משהו (בכל זאת... זה היה באיזה 2 בלילה), כי הדוגמאות העיקריות הן תגובות על-המקום לאירועים של"ע קורים, וגם לאחר זמן; מעצרים שיש לאינספור; פעולות יזומות פה ושם; שמירות שמרתיעות; סיורים בגזרות (שמספיק חשובים כדי להיעשות גם בשבת, ברכב); ועוד המון דברים שהצבא פשוט עושה ביומיום.
רוב הצבא זה כך... ב"ה.
כן.תסיר חרפה מעיר
אבל מתי זה קורה?
אתה מקריב לו מנחות?יזהר

הצבא לא קדוש. זו המצאה עצובה.

לא כולם חייבים לתרום לקופת הצדקה שאת החלטת עליהפשושון

אבחנה חשובה (ודקה, בלי ספק)הולם במיוחד
אה, אתה כאילו אומר את זה כי הבעתי את דעתי באופן נחרץ??
חח
זה חשוב באופן כללי..לחיי זוגיות זה לא רלוונטי...קלמן זלמן
זה לא חשובשמש אא
פותחת השירשור- מה דעתך בעניין? אם מותר לי לשאולכמעין הנובע
אני חושבת שזה כן חשובאת פניך אבקש
כי זה להיות מוכן לתת את חייך למען המדינה, להגן עלינו, להקריב את עצמך למעננו.
זו תקופה שמאוד מעצימה, מאוד מבגרת.
לא יצא לי לראות גברים לפני ואחרי צבא כדי לראות את ההבדלים. אני מאמינה שכמו שבנות שירות גדלות בתקופה הזו, כך גם הבנים.

זו שליחות חשובה מאוד.

וכמובן שאם מצליחים לשמור על הערכים בזמן הזה ולא מתנדנדים, זו מעלה מאוד גדולה.
נגעת בנקודה לדעתיעל חומותיך
בתור חייל אני יכול לומר לך שהמציאות הצבאית (אני מתכוון לקרבי כמובן) משפיעה על האדם בצורה קריטית! לטובה בדרך כלל... (אולי אפילו א"א להשוות לש"ל והקשיים בצבא הרבה יותר דומיננטיים ואינטנסיביים.. נראה לי...)
ולכן בחור שעבר צבא הוא שונה בוגר ובעל כלים להתמודדות גבוהים בהרבה ממי שלא (וככל שעלה בסולם הדרגות כנראה שהתמודד עם יותר אתגרים)
הצבא מאלץ אותך להתאים את עצמך אליו לטוב ולרע...
בעע עלה לי כל האוכל משבתשמש אא
המשפט האחרון שלך אומר את הכל. הצבא מחייב אותך להתאים את עצמך אליו. נהדר. הפכת לעבד, ברכותיי

בנות - תפסיקו לאכול את זה ולהתלהב מחיילים, לעשות צבא לא חשוב לחיי הנישואים תוציאו את הקשקוש הזה מהראש
אכן... אבל עבד לעם קדוש...על חומותיך
זה לא המטרה שלי לתת את חיי למען המדינהתסיר חרפה מעיר

שלמחרת יכולה לזרוק אותי מהבית.

אם כבר זה למען הארץ שהיא נמצאת בו והעם שהיא שולטת עליו.

מי אמר שחשוב?ה-מיוחד

תפסיקו להיות מורעלים

לכן אני שואלת. כי יש כאלה שיכולות לחשוב שאם הוא לא עשה צבאאת פניך אבקש
אז הוא לא...... (השלימו)
הוא לא מה שכתבתי ^^על חומותיך
לא הגבתי לך.. הגבתי למיוחד.את פניך אבקש
ואני מסכימה עם מה שאתה אמרת.
הבנת את דבריי. התכוונתי לתפקידים שדורשים יותר אסרטיביות אם כי כל תפקיד יש לו את ההתמודדיות שלו.
ובטח צבא קשה יותר מש"ל, אבל שוב, לכל אחד יש התמודדיות לפי כוחותיו,
מה שבטוח זה מעצים.
כן חשבתי שאני עונה לך כי את מחפשת להשלים את המשפטעל חומותיך
אה |מסמיק| הבנתיאת פניך אבקש
כי...אלטלנה

זה מבגר ונותן פרופרוציות לחיים, קצת משמעת עצמית והבנה של מהי אחריות, גם עניין של אידיאל של לשרת את המדינה שכל החיים נותנת לך ומצוות כיבוש הארץ

כי זו חובה בסיסית של כלנגד הרוח
אזרח במדינה.
ומי שמחליט שלא נאה לו להתגייס, הוא בד'כ אינו מכיר בערך מדינת ישראל ואינו רוצה להוות חלק ממנה.
ואני בזה לאנשים כאלו.
מי אמר שהוא לא התגייס כי לא נאה לו?בת 30

ומי את שתבוזי לו?

אולי הוא ממש מכיר בערך המדינה?

אולי יש לו סיבה הגונה לכך שעד כה לא התגייס?

את יודעת, אנשים זה לא שחור לבן.

תפרידי.נגד הרוח
אני לא מדברת על אנשים המכירים בערך המדינה,
אני מדברת על אנשים שלא מתגייסים מבחינה אידיאלית.

צר לי, קשה לי עם אנשים הרואים במדינה, בצבא ובמוסדות הממשל כשווים לכלום ואינם רוצים לקחת חלק ולתרום.
וכן, אני בזה להם. מאד.
לאותם אנשים, הבריאים בנפשם ובגופם ומחליטים שלא להתגייס כי המדינה/הצבא לא פועל לפי מחשבתם/לא מאמינים בצבא/כל סיבה אידיאולוגית אחרת.

אני לא מדברת על אנשים עם בעיות בריאותיות/במשפחה או כל סיבה הגורמת להם לא להתגייס למרות רצונם.
יש רגעים שאני בהלם..shilat
צבא כבר נהיה צורך בסיסי שלנו..
אם אין צבא. אין מדינה.
איך אפשר לא לשרת? עדיף לחזור לגולה
גם משטרה זה צורך בסיסי במדינה.יזהר

וגם בית משפט עליון. זה לא אומר שאנחנו מקבלים את המציאות ללא שום הסתייגות.

אדרבה, דווקא בגלל שצבא שמגן עלינו זה צורך בסיסי, איך אפשר להתגייס ללא תנאי, כשהצבא לא מקיים את הצורך הבסיסי שלשמו הוא נוצר?

לא באתי לשכנע..זו דעתי והיא שלמהshilat
לא הבנתייזהר

אם היא שלמה, זה אומר שהטיעון שהבאתי לא נכון לדעתך, או לפחות לא פוגע בשלמות דעתך. כיון שגם אני חפץ באמת ובדעת שלמה, אשמח לפחות להבין למה.

אמרת שהצבא לא מקיים את הצורך הבסיסי שלשמו הוא נוצר..shilat

מה כוונתך?
כי לפי דעתי הוא דווקא כן מקיים..

הוא מקיים באופן מאוד חלקי.יזהר

ודאי מקיים.הרוזן!
ודאי, עכ"פ, מקיים הרבה יותר מאשר אילו לא היה כלל.
אמת שלא מקיים כפי שהיינו רוצים... זה לא מתיר לנו לוותר על ההשתתפות בקיום המועט שהוא כן מקיים.
השאלה היאיזהר

האם ההשתתפות ללא תנאי מקדמת את קיום הצורך או פוגעת בו. ובדיון לעיל הסברתי היטב (וכן במאמר שהבאתי) למה זה רק פוגע.

אז פיספסתי איכשהו. למה זה פוגע?הרוזן!
כלומר, אינני מבין בכלל למה שיפגע. בטח שלא "רק פוגע"
^^^^^^^shilat
במשפט אחד:יזהר

אי הצבת תנאים, והכרזה מראש שנתגייס בכל תנאי - מאפשרת לדרוך עלינו בכל דרך, ובעצם לקדם את המגמות השליליות בצבא.

אפשר להציב תנאיםהולם במיוחד
בלי לזרוק את המצווה לפח כאילו זה הכל עניין של פוליטיקות.
אם הצבא דורש ממך לעשות משהו לא לגיטימי- אפשר וראוי (אסור לא, בעצם) לסרב פקודה.

(ואם כבר, זה רק יותר משמעותי ומשפיע, כי אם אתה לא מתגייס ישימו מישהו במקומך. אם אתה ועוד רבים מסרבים פקודה- זו מחאה הרבה יותר מורגשת כי יש 'חורים' במערכת.)
גם זה חשוביזהר

אבל זה לא מספיק. אי אפשר שעצם הגיוס יהיה מובן מאליו. צריך שמראש המסגרות יהיו מותאמות, וכן: אנחנו מדברים גם על המדיניות הכללית ונהלי פתיחה באש. האמירה היא: מאוד הייתי רוצה להגן וכו', אבל אסור לי ע"פ ההלכה להרוג את עצמי על מזבח הדמוקרטיה וההומאניות המזוייפת, שבשמה אתם מכניסים חי"ר לעזה במקום להפציץ כמו שצריך, רק כדי לא לפגוע בכמה מחפים על פשע.

אחיהרוזן!אחרונה

המציאות מורכבת יותר מזה.

וכן, היה עדיף אילו היינו נוהגים יותר בכוח נגד מגמות שליליות בצבא.

אבל שלא להתגייס, זה לא פותר כלום ולא מקדם כלום בצבא

אדרבה, המציאות מראה שדווקא ישנה התקדמות איטית בזחילה, אולי זחילה איטית כמו של צב, אבל יש, מתוך זה שאנחנו שם. אם כבר אתה מחפש התקדמות, אז לך תתגייס

כדי שיהיה עניו וחכם, ושכולם יהיו מרוצים.Benny1988
לא היו מעולם כאלו ש"שירתו" והם עבריינים?
במה כור ההיתוך גורם לו להשתבח? אולי אם הוא עשוי מחומר לא איכותי, סיכויו טובים.
ולאלו הטוענים שחייל זה דבר קדוש, הנני מוחה! מה עם החיילות? הן לא קדושות? צריך להיות קצת מבין, מה לעשות.
לא כל כך חשוב...(אם לא עשה- תלוי מה הסיבה)יעל מהדרום
משהו מעניין שהתוודעתי אליו היום, ולקחתי מזה מוסר שלא כלחסדי הים
אחד מתאים לצבא, ואם מכניסים אדם שלא מתאים, זה יכול להביא חורבן גדול.

למדתי את זה, מחייו של Elvis Presley. לפני שהוא הלך לצבא, הוא היה אדם מוסרי וצנוע. אבל בצבא, הוא שינה את אורחותיו, ומפקדיו השפיעו עליו שיקח סמים, ואחרי זה הסמים גרמו לו להרבה מהבעיות שלו.
אלביס השפיע עם אורחותיו של דור שלם בארה"ב, ואף מחוצה לו, והוא השפיע עליהם בין השאר ארחות מקולקלות, ואחד הדברים המרכזיים שגרמו לו את זה היה הצבא.

[נכון, שהיו עוד גורמים ששינו את Elvis, כמו מות אמו, הפרסום, מצב הדור ועוד, אבל תקופת הצבא היה אחד מהגורמים המרכזיים. נכון שזה צבא ארה"ב, אבל עדיין.]

אני רק לומד מזה, שיש אנשים (ומן הסתם הם הרוב) שהצבא תורם להם להיות אנשים יותר טובים והם תורמים בשירותים בצבא, אבל יש אנשים שזה לא מתאים להם, וזה יכול להביא לחורבן גדול.
אין שום יסוד להשוואההרוזן!
בין צבא של גויים לצבא שנלחם למען עמ"י וארצו
תיקון - צבא שנלחם למען מדינתוBenny1988
"ואידך - זיל גמור".
ודי למבין.
ומדינתוהרוזן!
היא מדינת עמ"י בארצו.
אז זה ממש היינו הך
זה לפי פירושך.Benny1988
לא מעוניין בהתקשקשויות בנושא.
לא ישנה לאף אחד, גם אם יבין את הדבר לאמיתו.
לא חשובאישיות

כמו שאמרו זה חשוב מצד הבגרות והיכולת להתמודד עם קשייםהיום הוא היום
זה לא חשוב מצד הפוזה שבדבר (מתוך הנחה שאנחנו לא מחפשים פוזות).

אם הבחור לא עשה עשה קרבי אז יש כאן משהו לברר אבל לא כתם שחור ואם לא עשה אלא שירות לאומי אז השאלה לבירור גדולה יותר ואם הוא לא עשה כלום אז זה כבר מעורר חשדות

ל @יזהר ול @הרוזן מק מלאכי אני חושב כמו הרוזן שבאמת רוב רובם של מעשי הצבא הם טובים. בכמעט 100 אחוז מהדברים יש בעיות כלשהן אבל הכיוון הוא טוב והביצוע יוצא די טוב ודי מוסרי אז יש כאן משהו גדול.

היום כבר אפשר להגיד בצורה הכי ברורה שזה שיש תלמידי ישיבות ומכינות רבים שמתגייסים מתוך יראת שמים זה דבר גדול שמשפיע בוודאי על צהל ומה שהולך שם וגם על כלל המדינה והחברה בישראל.

יזהר, אני מניח שאתה גם לא הכי מאמין במדינת ישראל כראשית צמיחת הגאולה ומשם מתחיל כל הדיון שהצבא הוא רק חלק ממנו. מציע לך לבדוק באופן ישיר את המציאות אם עוד לא עשית זאת
"אם הוא לא עשה כלום זה מעורר חשדות"?כמעין הנובע
זה ברמה יותר חמורה כביכול מאדם שעשה שירות?

חסר בנים שלא עושים צבא בגלל שהחליטו אך ורק ללמוד תורה? זו רמה פחותה יותר?
וודאי שיש עניין לבדוק, אבל לא יודעת כמה זה מעורר חשדות יותר ממי שעושה שירות. להיפך לפי דעתי...
ההערה במקוםהיום הוא היום
אחדד את דברי:
אם הוא עדיין לא עשה צבא כי הוא בישיבה למרות שהוא מבוגר זה אחלה וטוב.
אם הוא עשה צבא קצר יחסית כמו הסדר או הסדר מרכז בגלל שלומד בישיבה זה גם אחלה.
אני לא מכיר אנשים דתיים לאומיים שלומדים בישיבה ולא עושים צבא בכלל אבל אולי תחדשי לי.
אם הוא חרדי זה עולם ערכים שונה כבר אז כל השאלה די משתנה
צודק שזה נפוץ הרבה פחותכמעין הנובע
בציבור הדתי לאומי. אבל יש גם כאלה בציבור הזה שלא עשו צבא..
אפילו כאן, יש כמה שאמרו על עצמם שלא עשו צבא (אבל לא יודעת למה ואם בשביל ללמוד תורה)
מעניין... אם מישהו כאן דתי לאומי ולא עשה צבאהיום הוא היום
כי הלך לישיבה אשמח שיספר על שיקוליו אם ירצה
כן יש כמה. יש אפילו אחד שפתח שירשור בנושאכמעין הנובע
שלא מוצא שידוכים בעקבות זה..
אבל אם אני לא טועה הוא לא היה משתמש מוכר

אתה יכול לפתוח שירשור בנושא
סבבה. אולי בהמשך כשיהיה עוד משהו קשור. תודההיום הוא היום
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יש לך עבודה רגשית לעשותמשה

גם על זה שאתה 'מחזיק' אותה, וגם על החרדה שהייתה לך בתוך הקשר.

אחרי שתעשה אותה

אתה תראה פלאים. מבטיח.

מה זאת אומרת "מחזיק"?מה כבר ביקשתי

ואיך עושים עבודה רגשית? 

תתחיל בלכתוב בפנקס רשימותמשה

אחר כך יש לי עוד כמה כיוונים. אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לענות לעומק. בגדול זה אומר יותר ביטחון עצמי ויותר תשובות של פורום רגישים (גם שם קיבלת ממני תשובה אבל קצת אחרת).

זה כואב, אך תזהר לתלות את הערך העצמי שלךadvfb

במישהי כזאת או אחרת.

היא לא אהבה את זה, מי אמר שהיא מייצגת את כל הבנות?

כולם מיואשים ושבורים, אך זאת אשליה.. אל תחשוב שזה אישי שלך

בודאי שיש לכאב שלך מקום.

זה לא נעים וחשוב להרגיש את הכאב של הציפייה שהתנפצה.

זה חתיחת משבר, בחורה שאומרת לא, שמסבירה למה לא.

אני אישית לא ממליץ לך לקחת איתך את הפרשנות שלה. 

מה ששלה שלה. מה ששלך שלך.

מקדיש לך את שורות השיר -

"זה ניראה לך אבוד
ושאין לך סיכוי
שאותה אהבה
תבוא לך בשינוי

וביטוי שימו לב
מה אפשר להגיד
ומי יודע מה צופן העתיד
מי?"

בסוף אתה לא צריך את על הבנותתפוחית 1

אלא רק אחת

והאחת שלך תתחבר לאופי שלך..

ברור שזה מאכזב ממש. אבל אל תסיק מזה מסקנות מייאשות עליך 

ואוו אחי, משתתף בצערךדרייב

לצערינו העולם הזה עדיין לא טהור.. ואנשים טובים כמוך פעמים רבות נופלים בין הכיסאות ולא זוכים להערכה הראויה. אהבה אכפתיות ורגישות אלו תכונות טובות שלא נמצאות אצל כל אחד!

אך במציאות הזו, נשים מעדיפות ונמשכות דווקא לגבר חזק ומוביל יותר מאשר גבר אכפתי שרוצה בטובתן.. יש לזה סיבות פסיכולוגיות שמקורן מהגו'נגל והטבע החייתי.

מהסיבה הזאת ישנם נשים שמתאהבות דווקא בגברים רעילים ואפילו פושעים, שלא סופרים אותן ויחליפו אותם כמו גרביים...

לא משנה כמה התקדמנו ומעמד האישה כיום מכובד מאי פעם, נשים עדיין מחפשות ביטחון מגבר.

וגם אתה כאדם טוב ואימפתי, יכול לנסות להשתפר בתחום הזה. מתוך הבנה שזו הטובה הגדולה שאתה יכול לתת  לאישתך העתידית בעז''ה שתאהב ותעריך אותך!

לכן בתחילת קשר מומלץ לבוא, על אף כל החששות, והרצון הטוב לשיחה חופשית ורגישה, דווקא להיות יותר מאופק ויציב. לא לשדר נלהבות או התעניינות גבוהה מדי. לאחר שהאישה תראה את יכולותיך, לנהל קשר ושיחה, היא גם תרצה לראות את הצדדים הפנימיים שלך יחד עם החששות והקשיים.

מצרף סרטון שלמדתי ממנו הרבה, ובכללי ירון ויסברג הוא אלוף בתחום. ממליץ לכולם בחום!😉

אהלן אחשפלות רוח
עבר עריכה על ידי שפלות רוח בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 1:37

קודם כל רק רוצה לשתף שגם אני בחור רגיש, כלפי חוץ זה לא נראה ככה בכלל בכלל בכלל, אבל בפנים אני ובעיקר הקרובים אליי יודעים את זה, כשהייתי קטן הרגשתי את התחושות האלו של "אני לא מספיק גבר" היום אני יודע שזאת אחת התכונות החזקות שלי, אני יודע לזהות אנשים וסיטואציות, ממש להבין מה הם מרגישים ולמה וגם מה להגיד או לא להגיד. וגם בפגישות וקשרים זה משהו שלא רק עוזר לי, אלא ממש מוביל אותי בקשר, אתה יותר מכיל יותר יודע איך לגשת מה לדבר ואם בכלל צריך לדבר או פשוט לשתוק ולהקשיב, וזאת תכונה שלהרבה מאוד גברים פשוט אין, שמעתי כמה פעמים מנשים שיש לי אינטילגנציה רגשית מאוד גבוהה ושהן אהבו את זה מאוד, אני מאמין שאני ואתה דומים בזה.

עוד עניין, ככה השם ברא אותך, והוא לא עושה טעויות, שמעתי מרב מאוד חשוב, שמה זה "חנוך לנער על פי דרכו" ? מה הכוונה?

אז הוא פירש בצורה כל כך פשוטה ומדהימה, נניח פלוני קיבל ילד עם תכונות של אסרטיביות מנהיגות וכו שבילדות אצלו באות לידי ביטוי בחוסר שקט הוא כל הזמן קופץ רק משתולל כי יש בו תכונה שהשם טבע בו להנהיג ולהוביל והוא כרגע ילד, אין לו מושג מה לעשות עם הצורך הפנימי הזה אז הוא מתפרץ החוצה בצורה כזאת, ואם אנחנו בתור הורים נבוא ונרגיל אותו לשבת ולשתוק ולא לקפוץ ותפסיק לזוז כל שניה ושב בשקט וכו וכו, נעלה לשמים אחרי 120 והשם ידון אותנו על זה, "מה עשיתם לבן שלי? נתתי לו תכונות מנהיגות כי התיקון שלו בגלגול הזה היה להוביל אנשים, להוביל מיזמים, להוביל פרויקטים, להוביל דברים, להזיז אנשים לא משנה מה, היה לו ייעוד מסוים שהחינוך הקלוקל שלכם הרס את התכונות שהיו צריכות להביא אותו לייעוד שלו".

וכן לגבי ילד רגיש, הורים שינסו לעשות ממנו גבר גבר, ואסרטיבי וכו, זה לא שייך, הילד הזה יש לו ייעוד ספציפי שבגללו הוא נולד עם תכונה חזקה של רגישות, הוא צריך לטפל באנשים, לעזור לאנשים על ידי זה שהוא מרגיש אותם ומבין אותם ואתם בתור הורים הרסתם אותו וכל הנשמות שהיו צריכות בגלגול הזה להיעזר בו ולעבור דרכו לא קיבלו את העזרה שלהם רק כי חשבתם שאתם יודעים יותר טוב מבורא עולם וניסיתם לשנות את התכונות אופי של הילד.

ובנימה אופטימית זו דוד, היא הפסידה קצת הרבה. וכנראה שבאמת זה לא נכון לה, אבל זה לא אומר שאין מישהי בחוץ שזה הכי נכון לה בעולם וצמאה לזה, ואל תתייאש מזה שהיא אמרה שאתה מה שהיא מחפשת אבל החליטה לסיים בכל זאת, אחדש לך, אתה לא מה שהיא מחפשת. והיא לא מה שאתה מחפש.

מה שאני מנסה להגיד זה שתקבל את זה שזה מי שאתה, כי ככה השם החליט והוא לא עושה טעויות, מי יודע מי צריך להנות מהתכונות שלך אולי הילדים העתידיים שלך, אולי אשתך, אולי קודם כל אתה בעצמך, וגם נראה לי שכשתהיה מי שאתה ותרשה לעצמך להיות עם האופי שלך בלי להלקות את עצמך זה יעשה רק טוב.

תחייך אח שלי השם איתך (:

שאלה קטנהפצל"פאחרונה

"בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה"

דיברת איתה על זה?

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfbאחרונה
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפיאחרונה
ומנגד משדרים נחת נעימות
קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בסדר גם אתה רשמת שטויותהפי

קשה להתייחס לזה ברצינות

לגבר מותר לאישה אסור ..

נו באמת

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לא יודעתהפי

בערך איך שאתה מתמודד עם החיים

או שזה זר לך

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסא

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

אתה מתחתן איתה לא עם המשפחה שלה.shindov

לא פוסלים על זה, לפני פגישה.

...יוני.ו.אחרונה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה