ברצוני לבקש מכם בקשה חשובה, שאני חושב שתתן כח ועוצמה לכל אחד ואחד מכם, וגם תהווה שינוי משמעותי מבורך, אשר יקדם את הגאולה והבניין.
כמובן, שאני לא בא לשלול כל פעילות חיובית הנעשית, אלא רק להעמיד קריאת כיוון, שיכולה להיות בנוסף על הפעילויות - ועל פי העניין, לשקול אל מול כל פעילות אם היא הכרחית.
בסוף כל תפילה אנו מבקשים: "שייבנה בית המקדש במהרה בימינו - ותן חלקנו בתורתך". יש קשר הדוק בין המקדש לבין התורה, והחלק של כל אחד בתורה.
לצערנו, רבים אינם מבינים את מרכזיות המקדש בעולם ובתורה, ופעמים רבות מתפרסמים דברים מעוותים בשם התורה (אני כותב כאן ביחס להר הבית והמקדש, אך הוא הדין לגבי נושאים אחרים).
האמת היא, שהתורה מסורה לנו, וכל אחד יכול ללמוד ולראות מה כתוב בה. אולם הדבר דורש השקעה. אם כל אחד יקדיש מזמנו ללימוד הספק יומי שהוא יכול לעמוד בו - במקרא, במשנה, בגמרא ובהלכה - בהתקדמות ובחזרה, הרי שתוך זמן של חודשים ושנים, הוא יאחז בידו כמות נכבדת של דברי תורה. אנו זקוקים לאנשי תורה - ובפרט אנשים שמבינים את מרכזיות המקדש בתורה!
כל רב נוסף במודעות כזו, מהווה אוצר שלא יסולא בפז לעם ישראל (ומבחני הרבנות באמת לא קשים. צריך רק ללמוד לפני). ולא רק אם הוא מתמנה לתפקיד מסוים. עצם המציאות שלו משפיעה ומסייעת באופן עצום.
הקריאה שלי כאן היא בעיקר לצעירים, שיכולים כבר עכשיו לסגל הרגלי לימוד בריאים; אבל הוא הדין למבוגרים. אמנם, ככל שחולף הזמן, קשה יותר לסגל הרגלים כאלו, וגם יש פחות זמן לאדם - כאשר מוטלת עליו אחריות לפרנס משפחה.
כמובן, שיש מקורות רבים על חיוב האדם לעסוק בתורה ולקבוע עתים לתורה - אבל אני מבקש להעלות למודעות את חשיבות הנושא, לא רק מהבחינה האישית, אלא גם מהבחינה הלאומית.
ויש עוד הרבה מה להרחיב בעניין, אבל אני מקווה שהמסר הוא ברור.

).