שרשור חידותמישהו10

הרבה זמן שלא היה כאן כזה (מצד שני הרבה זמן שגם אני לא הייתי כאן). אז הנה כמה:

מלבד תשובה סופית יש לציין כמובן גם נימוק, דהיינו הוכחה מלאה. ועדיף כמובן פתרון שלא לוקה ב- TMI (דהיינו בלי פירוט שאינו נצרך באמת). 

חידת כובעיםמישהו10
עבר עריכה על ידי מישהו10 בתאריך כ"ו בטבת תשע"ו 17:31

לסוהר בבית סוהר יש 3 כובעים לבנים ו2 אדומים. הוא לוקח שלושה אסירים, אחד שרואה טוב, אחד שרואה בעין אחת, ואחד עיוור. הוא שם לשלושתם כובעים על הראש. אף אחד לא יכול לראות איזה כובע יש לעצמו על הראש. הוא הולך לאיש שרואה ושואל אותו:אתה יכול לדעת איזה כובע יש לך? האיש אומר שלא. הולך לזה שרואה בעין אחת ואומר לו:אתה יכול לדעת איזה כובע יש לך? הוא אומר שלא. הולך לעיוור ואומר לו:אתה יכול לדעת איזה כובע יש לך? העיוור חושב לשנייה ואומר שכן ואז את הצבע. מה צבע הכובע של האיש העיוור?

לבן! כי האיש שרואה אם היה רואה 2 אדומים, היה יכול לדעתחסדי הים
שיש לו לבן. השני אותו דבר, לכן העיוור יכל לדעת שיש לו לבן.
תערוך מהר! לא בכותרת!מישהו10

הפתרון נכון, אבל דרוש קצת פירוט

סחתיין על המהירות...

אי אפשר לערוך אחרי שמגיבים, פעם הבאה תפנה במסר/ש.א.צריך עיון
אכן, הפירוט:ותן טל

אם הרואה היה רואה 2 כובעים אדומים על האחרים, אז היה ברור לו שיש לו לבן. כשענה שלא יודע, ברור שיש רק 2 אפשרויות לגבי החצי רואה והעיוור - (אפשרות ראשונה או ששניהם עם ככובעים לבנים, (אפשרות שנייה או שאחד עם לבן ואחד עם אדום.
שלב ב: החצי רואה (אין לזה באמת שום משמעות, סתם בשביל הקטע ה"רואה בעין אחת" ) - בהנחה שהוא חכם כמו הרואה, והבין את דרך החשיבה שלו, (ושמע אותו כמובן) - הרי שאם הוא רואה על ראשו של העיוור כובע אדום - הוא אמור להבין ישר שיש עליו לבן. הוא אומר שהוא לא יודע מה יש לו על הראש - משמע שראה על ראשו של העיוור כובע לבן, ואז הוא מסתפק אם על ראשו שלו, יש לבן (כמו האפשרות הראשונה לאחר דברי הרואה) או אדום (כמו האפשרות השנייה לאחר דברי הרואה).

העיוור מבין את כל זה ובלי לראות כלום, מבין ישר שיש לו על הראש כובע לבן.

ניסוח הפתרון המועדף עלי. ברוכים תהיו.מישהו10

בהזדמנות קרובה אביא בל"נ עוד כמה.

>>שום וחניכה
עבר עריכה על ידי שום וחניכה בתאריך כ"ו בטבת תשע"ו 18:04

לבן.

נלך על דרך השלילה:

לו היה לעיוור כובע אדום, אז:

אם לשני היה גם כובע אדום, אז הראשון ודאי היה יודע את צבע כובעו שלו שהוא לבן.

ולו היה לשני כובע לבן, אז אף אחד מהם לא יכל לדעת מה צבע כובעו, כולל העיוור, שמא גם שלו לבן.

ולגבי ההסבר של חסדי:

זה מכריח רק פרט אחד - שהראשון והשני לא ראו שני אדומים. אך מנין לנו שלא ראו אחד לבן ואחד אדום?

חידת רכבות ישנהמישהו10

ברכבת אחת הצוות הוא בן שלושה אנשים - הבלמן, המסיק, והמכונאי. שמותיהם לפי סדר האלף בית הם: יוחנני, ראובני, שמעוני.

ברכבת יש גם שלושה נוסעים אשר שמותיהם הם: מר יוחנני, מר ראובני, מר שמעוני.

נתונות העובדות הבאות:

א. מר ראובני גר בחיפה.

ב. הבלמן גר באמצע הדרך בין חיפה לתל אביב.

ג. מר יוחנני משתכר בדיוק 20,000 לירות בשנה.

ד. שמעוני ניצח פעם את המסיק בשחמט.

ה. שכנו הקרוב של הבלמן, אחד משלושת הנוסעים שהוזכרו, משתכר בדיוק פי שלושה מהבלמן.

ו. לנוסע הגר בתל אביב אותו השם שיש לבלמן.

מה הוא שמו של המכונאי?

>>שום וחניכה

שמעוני.

עיקר הפתרון נעוץ בזה ש- 20,000 לא מתחלק בדיוק ב-3, ואידך זיל גמור...

ומנין לך שיוחנני הוא שכנו של הבלמן?אוריה,
יוחנני הוא הבלמןמישהו10

לעומת זאת מר יוחנני אינו שכנו הקרוב של הבלמן! (וזה נובע מסעיפיפ ג+ה)

הבנתי. יפה מאד!אוריה,
איבר בפנים מתחיל בעין, שלוש אותיותלשם שבו ואחלמה
מתלה לבגדים מתחיל ב- וו, שתי אותיות

מילת קריאה מתחילה ב הי, שתי אותיות

כלי לאכילת מרק, מתחיל בכף
מה השאלה?נולאית
חידה, ומי שמכיר כבר מהוואצאפ/מכל מקום אחר - לא לגלות!ותן טל

נא לענות רק בתוך התגובה! שעוד יוכלו לענות...

ענו על החידה הבאה:

מהי מילה שמורכבת מ-3 אותיות אך נכתבת עם 2 אותיות. לעיתים בנויה מ-6 אותיות ולעולם לא נכתבת עם 7 אותיות. בדרך כלל מכילה 2 מילים אבל היא מילה אחת.

יש לזה שתי תשובות...צריך עיון
אתה מוזמן לענות בתוך התגובה הבאה שלך (לא בכותרת!) ואגידותן טל

לך אם ענית לפי התשובה שמקובלת עליי  

את שתיהן שמעתי... אתה יודע אחת או שתיים?צריך עיון
אני יודע על אחת וסיקרנת אותי כשאמרת שיש שתיים...אז יאללה,ותן טל

תכתוב כבר ונראה מה שמעת!!! פטיש אבל תן את האפשרות גם לאחרים לענות לכן רק בתוך התוכן ולא בכותרת..  

אז ככה...צריך עיון
א. 'מהי' מילה שמורכבת מ-3 אותיות 'אך' נכתבת עם 2 אותיות. 'לעיתים' בנויה מ-6 אותיות ו'לעולם לא' נכתבת עם 7 אותיות. 'בדרך כלל' מכילה 2 מילים 'אבל' היא מילה אחת.

ב. מהי מילה שמורכבת מ-3 אותיות (שקל) אך נכתבת עם 2 אותיות (שח). לעיתים בנויה מ-6 אותיות (שקל-חדש) ולעולם לא נכתבת עם 7 אותיות (...). בדרך כלל מכילה 2 מילים(שקל חדש) אבל היא מילה אחת (שקל/ש"ח).
יפה. אני התכוונתי לתשובה א'.ותן טל

על תשובה ב' לא חשבתי אבל היא די מתחכמת כי זה לא באמת מילה אחת, אבל זה אכן חביב... בכל מקרה התשובה היותר "רצינית" בכל מקרה (לדעתי ) היא אכן התשובה הראשונה...

יפה!! נהניתי מב.שמן פשתן

אפשר להרוס?כתר הרימון
כותבים: לעתים.

ואהבתי את ב.
אופס...צריך עיון
אבל מראש העדפתי את ב....
נראה לי שתפסתי.שמן פשתן

מהי = 3 אותיות

אך= 2 אותיות

לעיתים = 6 אותיות

ולעולם = לא 7 אותיות

בדרך כלל = 2  מילים 

אבל = מילה אחת

גאונה= זה מה שאני!

יפה. כל הכבוד! רק תיקונצ'יק:ותן טל

ו"לעולם לא" = 7 אותיות.

תילה נעלמה לנו, ואיה ריבוזום? ותן-טל, תן לנו קצת מרק שחפים!שמן פשתן

יש לי חידה! אבל כנראה תעלו על זה תוך שניה אחת העם=)
אתה הבן שלי, אבל אני לא אבא שלך...
מי אני?
נראלי זה יותר עובד כשאומרים בעל פה.. לוקח לאנשים שעוות
אא כל כך זה ככ פשוט שסתם מסתבכים... תחשבי!אחת העם=)
חחאחת העם=)
ח"ו ^-^
אבל אני מכירה מלא שהסתבכו בזה שעות חח
כל הכבוד!
המממ רמז? אחת העם=)
זה ציור...?אחת העם=)
אההה! מפה.?? אחת העם=)
אבטיחאחת העם=)
ים ללא מים זה ירושלים (י-ם)כתר הרימון
שטויות! יש כמה מזרקות שוותאחת העם=)
אז סבבה יש להם קצת מים...אחת העם=)
אבל לנו יש ילדים ושמחה! שזה דברים שדי אין שם מניסיון כן? אבא שלי איטלקי
חחח נראלך? הלוואי אחת העם=)
לנו = לעמ"י
שאלהאבטיח מלון
איש בן 70, 80 חצה את הכביש.
איך קוראים לאיש
👍👏👏אבטיח מלון
זה היה מהר!
מוכר, אבל צריך לכתוב את המספרים במילים, לא במספרים...ותן טל

עוד חידהמישהו10

אנשי הצוות של מפעל כלשהו הם: מר לבני, מר שחורי, מרת קפה, העלמה אמברוסיה, מר קלי, והעלמה ענתות.

התפקידים שלהם הם: מנהל, סגן מנהל, קופאי, קצרן, רואה חשבון, פקיד. אם כי לא בהכרח לפי סדר זה.

1.סגן המנהל הוא נכדו של המנהל.

2. הקופאי נשוי לבתו של הקצרן.

3. מר שחורי הוא רווק.

4. למר לבני מלאו 22 שנה.

5. העלמה אמברוסיה היא אחות חורגת של רואה החשבון.

6. מר קלי הוא שכנו של המנהל.

מה הוא תפקידו של כל אחד?

אני אישית לא שלם עם הפתרון שלי, הנחתי כמה הנחות שאני תוהה לגביהן עד כמה הן מוצדקות, בנתון אחד כלל לא השתמשתי, אי לכך אני מסתפק אולי החידה הזאת לא תקינה ולא פתירה. אשמח לראות פתרון מנומק, בהנחה שיש כזה והחידה אכן פתירה. 

אני באמצע לפתוראחת העם=)
נראלי
שאלות הבהרה:ותן טל

בסעיפים (1-6) כשכתוב משהו בזכר זה חייב להיות זכר? כי למשל, "סגן המנהל הוא נכדו של המנהל" - לפי הנתונים האחרים, המנהל לא יכול להיות בן לכן הוא חייב להיות מנהלת - ואם ככה, אז נשמע כאילו "מנהל" כאן זה יכול כלהיות גם מנהלת, ואם ככה, אני תוהה, האם בהכרח "סגן המנהל(ת) הוא נכדו(נכדה).." או שיכול להיות גם ש "סגנית המנהלת היא נכדתה.." - כלומר, האם סגן המנהל חייב להיות זכר?

בנוסף, "נשוי לבתו של הקצר - מהניסוח המדויק נשמע שהקופאי חייב להיות בן, כן? ואם ככה - האם גם הקצרן חייב להיות בן או שהוא יכול להיות דווקא בת, ואז בעצם ניסוח החידה יכול להיות גם "הקופאי נשוי לביתו/ביתה של הקצרן/קצרנית..."?

בדיוק בגלל זה אמרתי שאני לא שלם עם החידה הזאתמישהו10

(צריך לדייק פה בלשון של החידה ולא נוח לי עם זה בכלל). למה המנהל חייב להיות מנהלת ? ממה הסקת את זה ?

ממה שאני הבנתי מהלשון סגן מנהל או קצרן למשל אתה לא יכול להסיק האם מדובר בזכר או נקבה.

כל המקצועותאחת העם=)
רדומים בלשון זכר... אז כנראה שזה לא אומר משהו
ככה:ותן טל

אם מר שחורי הוא רווק, הוא לא יכול להיות המנהל שיש לו נכד...
כמו כן גם מר לבני לא יכול להיות מנהל ובה בעת להיות סבא בגיל 22...

מר קלי הוא שכן של המנהל לכן הוא לא ממש יכול להיות המנהל אחרת הפרט הזה שגוי.. (אתה לא יכול להגיד על אדם שהוא שכן של עצמו)

ככה שהמנהל חייב להיות מנהלת... כי שלושת הבנים על פי הנתונים שלך, לא יכולים להיות מנהל מבוגר שיש לו נכד (כלומר, לא בגיל 22, לא שכן של עצמו, ולא יכול להיקרא "רווק" אלא מקסימום "גרוש" "אלמן" וכו'..)

יפהמישהו10

גם אני הגעתי למסקנה הזאת, אבל בדרך אחרת, שהתבססה על דיוק בין לשון זכר ללשון נקבה, אז אני בהחלט מעדיף את הנימוק שלך.

עלמה היא בחורה לא נשואה?מישהו10

נראה לכם שנכון לומר ככה? אחרת, לא ברור לי איך החידה הזאת פתירה.

עלמה זה לא בהכרח לא נשואהאחת העם=)
ועוד נקודה למחשבה:שום וחניכה

האם מרת X זה שם משפחה לעומת עלמה Y שזה שם פרטי?

אולי קשור איכשהו לאחיה/אחותה החורגת.

בקיצור, קשה מאוד להגיד שהחידה הזאת פתירה אלא אם כן אתה קובעותן טל

קודם כל כמה קביעות יסוד, ובנוסף מנסח את החידה באופן דו מגדרי לגמרי ככה שנדע בדיוק מי יכול/לא יכול להיות זכר/נקבה...

יש מצב שאתה צודק.מישהו10

אלו הנתונים שהצטברו:שום וחניכה

מר ליבני - ודאי לא מנהל. קרוב לודאי לא קצרן.

מר שחורי - ודאי לא קופאי. ודאי לא קצרן. ודאי לא מנהל.

מרת קפה - 

העלמה אמברוסיה - ודאי לא רו"ח.

מר קלי  - ודאי לא מנהל.

העלמה ענתות -

הקופאי (שהוא זכר) הוא מר לבני או מר קלי.

הקופאי זכר רק אם אתה קובע מראש שהניסוח של סעיף 2 מחייבותן טל

שהוא יהיה נשוי דווקא ל"ביתו" של הקופאי. אם אנחנו מנסחים מחדש את כל החידה, ייתכן שיהיה ניתן לנסח:  "הקופאי/ת נשוי/נשואה לביתו/ביתה/בנו/בנה של הקצרן/קצרנית.." - ואז אפלילו את הפרט הזה אין לך...

נראה לי אפשר להניח בפשטות שאם כתוב נשוימישהו10

אז ניתן להסיק מכאן כי זה דווקא נשוי ולא נשואה.

לא בהכרח. כי כמו שיש "מנהל" שיכול להיות מנהלת - ככה גםותן טל

נשוי/נשואה... ככה אני מאמין.

בוא נמשיך עוד קצתמישהו10

כדי להתקדם עוד קצת נשתמש בשיקולי זכר \ נקבה.

נשים לב שיש 3 זכרים ו- 3 נקבות, כמו שלימדנו ותן טל המנהל היא בהכרח נקבה, סגן המנהל הוא בהכרח זכר, הקופאי הוא בהכרח זכר, כעת אני מניח מהלשון של החידה שגם הקצרן הוא זכר (וזה החלק שלא נוח לי איתו), לכן בהכרח רואה החשבון והפקידה הם נקבות.

"מר שחורי - ודאי לא קופאי. ודאי לא קצרן. ודאי לא מנהל" לכן הוא בהכרח סגן מנהל כי שאר המקצועות הם של הנקבות.

מר לבני הוא בן 22 לכן לא ייתכן שבתו נשואה לכן הוא בהכרח הקופאי ומר קלי הוא הקצרן.

כלומר, יש פענוח לגבי הזכרים, בנקבות לא.

כל החידה מוזרה לי כי היא מנוסחת כולה בזכר. לכן אני אפילו לאותן טל

לוקח כמובן מאליו את זה שהסגן מנהל הוא בהכרח זכר. כי אם המנהל הוא לא בהכרח זכר אז למה שהסגן מנהל - או הקופאי - בהכרח יהיו זכר?

למעשה אני חייב תשובה לשאלה היסודית, כל סעיף באיזה ניסוח של זכר/נקבה, הוא יכול להיות מנוסח..

כי בנתיים יש כאן סתירות ניסוחיות... 

עד אז לא מאמין שאוכל לפתור את החידה.

מאיפה שמעת אותה?

היא לקוחה מהספר "מבוא ללוגיקה" של ארוינג קופימישהו10

הספר במקור הוא באנגלית וזה תרגום שלו לעברית. ספר ישן משהו מלפני כמה עשורים, אבל מומלץ.

אם היה את המקור באנגלית אני משער שלא היה את הדילמה הזאת, השאלה היא עד כמה התרגום מדויק ואמין.

נראה לי באמת כדאי לדלג על החידה הזאת, בעייתית.מישהו10

זה הוציא את כל הכייף מחידות אחת העם=)
אשתדל בל"נ לפצות. כנראה בשבוע הבא.מישהו10

אבל אם נניח גם שמרת קפה היא נשואהמישהו10

בניגוד לעלמות שהן רווקות, אז בהכרח מרת קפה היא המנהל, אמברוסיה היא הפקיד וענתות היא רואה חשבון.

..ריבוזום

ראשי התיבות של "מודה אני"

קחו חידה מגניבה (ופתירה!!)הולם במיוחד

נותנים לכם דף בגודל אינסופי, ומקלות בכמות לא מוגבלת, בכל אורך שתירצו.

אתם צריכים לפזר את המקלות על הדף- כמה שתירצו, איזה שתירצו ובאיזו צורה שתירצו, ואחרי זה ישפכו דיו על הדף בצורה כלשהי ובכמות כלשהי (הכתם יכול להיות אינסופי) ואתם צריכים שבין המקלות שסידרתם מראש, יהיה לפחות מקל אחד ששני קצותיו נמצאים על אותו צבע (שניהם על דיו או ששניהם לא על דיו, על דף חלק)

בעצם החידה היא על פי איזו חוקיות, או באיזה סדר, אפשר לסדר את המקלות מראש כך שיבטיחו שהתנאי יתקיים לאחר שפיכת הדיו.

(מי שמכיר לא לגלות)

יאללה עופו על זה.

ד"א- @מישהו10 , בדקתי את החידה ההיא באופן שיטתי (עם טבלה, וזה.. השקעתי) אז אני די בטוחה שהיא לא פתירה (כלומר, יש לה יותר מפיתרון אפשרי אחד, שזה בעצם לא פתירה)

מנסה:ותן טל

מקלות בארבעת הקצוות של הדף, ומקל בדיוק באמצע הדף.

בהנחה שזה כתם שמתפרש כמו שכתם בדרך כלל מתפרש והוא לא נוזל בצורה מופרעת לחלוטין - אין סיבה שלפחות אחד מהמקלות בארבעת הקצוות / המקל באמצע, לא יהיה או על הדיו לגמרי או לא על הדיו לגמרי. כי אם אתה רותה להגיע לארבעת הקצוות בכתם אחד כך שהוא יכסה את חציים (כדי שהתנאי לא יתקיים) אז זה מחייב שהמקל שבאמצע יהיה מכוסה כולו בדיו...

לא, אני אסביר את הקונספט טוב יותר..הולם במיוחד

אין פה עניין של פיזיקה- איך הכתם יתפשט. הוא לא חייב להיות רציף, והוא יכול להיות בכל צורה שהיא (גם שחמט על כל הדף נניח)

וגם הדף הוא אינסופי- אין לו קצוות.

נסה חשיבה לוגית יותר 

..ריבוזום

נסדר שלושה מקלות בצורת משולש.

לא יכול להיות ששלושת קדקודי המשולש יהיו כולם מונחים על אזורים שונים זה מזה, כי יש רק שתי אפשרויות (דיו \ לא דיו).

הופההההולם במיוחד

עלית על זה עכשיו???

אהאריבוזום

(וזה היה קל )

תשוויציהולם במיוחד

וואו. אני הצלחתי אחרי פרק זמן מאוווד מכובד ועפתי על עצמי ממש ממש אחר כך. (זה כל מספר אי-זוגי במעגל, אגב)

קיצור, סחטיין אבל ממש.

(החידה נשאלה בראיון קבלה לסייבר. את מגניבה, אחותי)

אנ'לא מגניבהריבוזום

בכלל

מה זה ראיון קבלה לסייבר? יחידת סייבר בצבא? מגמת סייבר בבי"ס? מסלול סייבר אקדמי? עבודה בתחום?

אפשר באישי |סקרן|

יחידת גמ"א סייבר בצבאהולם במיוחד

אבל לא לי... (חלילה וחס! בנות בצבא? טפו!)

חברה שלי התמיינה לשם ושאלו אותה כמה חידות. ואני חובבת חידות ידועה, אז איך שהיא יצאה מהראיון היא שאלה אותי, שאולי אני אמצא לה את הפיתרון.

וכמו שאמרתי לך, מצאתי והייתי מאוד גאה בעצמי

חכמים אתם!נולאית
בס"ד

אני חשבתי על דף נקי לגמרי או דף מלא בדיו
ואז סתם שמים את המקלות איפה שבא ואין בעיה בכלל, אבל כנראה שלא צלחתי את החידה
אין לך שליטה על הדיו,הולם במיוחד

את זה נותנים לך. את צריכה לשים את המקלות באופן כזה שלא יוכלו "לדפוק" אותך, ותמיד יהיה לך לפחות מקל אחד ש"יציל את המצב". מבינה?

הבנתי, יפה לכן! נולאית
תודה על האישור משקיענית מישהו10

עוד חידה:מי אני? בטוח מכירים..חלושששש
חיילים בלי נשמה, שדה בלי אדמה, כל הזמן מלחמה?
דגם כזה של שדה קרב?אחת העם=)
יש לי חידה, אבל צריך לענות מהר:לשם שבו ואחלמה
מה ההיפך משחור? (אחרי שתענו יש עוד כמה שאלות)
לבן?אוריה,
(בעיקרון, שחור הוא היעדר צבע)
נן..לבןחלושששש
נפלתי כבר בפח??
יפה,?מה הצבע של קיר (קיר רגיל)לשם שבו ואחלמה
אהה..מכירה..זה יכול לעבןד רק שכשזה חי..לא בהודעות..חלושששש
מה צבע של דף נייר רגיל?לשם שבו ואחלמה
יופי עכשיו תענה מהר, מה שותה פרה?לשם שבו ואחלמה
....אחת העם=)
מים;)
חחח איך הצלחת?!לשם שבו ואחלמה
נו שויין - אדוםבנדא מצוי!!

זה מה שרשום בויקיפדיהבנדא מצוי!!

פרחיו של צמח הקוקה קטנים, ומסודרים בקבוצות קטנות על גבעולים קטנים. הכותרת מורכבת מחמישה עלים צהבהבים, ולאבקנים צורת לב. בבגרותם הופכים הפרחים לפירותאדומים הדומים לאוכמניות. עלי הצמח מכילים כאחוז אחד של האלקלואיד קוקאין (סם ממכר האסור בשימוש, מסחר והחזקה לפי החוק במרבית מדינות העולם).

טרם סיימתי לקרוא אבל בוא נראה ביחדבנדא מצוי!!

משקה הקוקה-קולה הומצא באטלנטה שבארצות הברית על ידי רוקח בשם ג'ון.ס. פמברטון בשנת 1886.‏[1] 
המשקה פורסם לראשונה כ"המעורר המושלם לעצבים ולמרץ" (Temperance drink), בניגוד לתפיסה הרווחת בדבר יעילותו כתרופה לכאבי בטן, כאב ראשדיכאון או אימפוטנציה.
במתכון המקורי, הרכיבים הפעילים היו עלי קוקה ואגוז קולה שנתנו למשקה את סגולותיו המעוררות. המשקה פותח על ידי פמברטון לאחר שנאסר עליו פיתוח של "יין קוקה של פמברטון". ג'ון קיבל את ההשראה לאחר שטעם יין צרפתי בעל סגולות דומות. בעקבות איסור על שימוש באלכוהול, החליט לפתח משקה בעל אפקט דומה אך לא אלכוהולי. נוסחת המשקה נמכרה לשני אנשים שהפכו את קוקה-קולה למשקה הנמכר ביותר בארצות הברית. מכירת המשקה החדש החל ב-8 במאי 1886.

השם קוקה-קולה נטבע בשל חומריו של המשקה המקורי שהכיל עלים מצמח הקוקה ותובל באגוז הקולה. כיום המשקה עדיין מכיל עלי קוקה, אך אלה עוברים תהליך של מיצוי הקוקאין לפני הוספתם למשקה. כמו כן כיום הוא אינו מתובל באגוז הקולה, אלא בקרמל. במקור נכתב הצמח באנגלית באות K, אולם הוחלט לשנות את האות בשם המשקה ל-C, בשל שיקולי אסתטיקה וגרפיקה.

עצי הקולה הם עצים ירוקי עד שגובהם מגיע לכ-20 מטרים, בעלי עלים דמויי-ביצה באורך עד 30 סנטימטרים, ופרחים צהובים עם נקודות סגולותזרעי הפרי של העצים הללו, שצבעם חום וטעמם מר, קרויים אגוזי קולה.

הקוקה הוא שיח ירוק עד המגיע לגובה של 2-3 מטר. ענפיו ישרים, לעליו ברק ירוק כהה והם עבים, אטומים, צורתם עגלגלה והם מחודדים בקצותיהם. לאורך העלה נמתחים שני פסים כהים.

פרחיו של צמח הקוקה קטנים, ומסודרים בקבוצות קטנות על גבעולים קטנים. הכותרת מורכבת מחמישה עלים צהבהבים, ולאבקנים צורת לב. בבגרותם הופכים הפרחים לפירותאדומים הדומים לאוכמניות. עלי הצמח מכילים כאחוז אחד של האלקלואיד קוקאין (סם ממכר האסור בשימוש, מסחר והחזקה לפי החוק במרבית מדינות העולם).

אני חושב שהגעתי לתשובה הנכונהבנדא מצוי!!

ולתוספת לידיעה מעניינתבנדא מצוי!!

המתכון המדויק המשמש להכנת תרכיז הקוקה-קולה הוא סימן מסחרי רשום וסוד מסחרי של החברה, והמתכון נשמר בכספת המרכזית של בנק SunTrust שבאטלנטהג'ורג'יה.

המתכון מכיל מי סודהסוכר, צבע מאכל, קרמל (E150), קפאיןחומצה זרחתית, שמנים צמחיים (בהם שמן תפוחים), כוסברה וחומרי טעם וריח. הנוסחה הסודית כוללת שבע תמציות שונות המופקות מפרחים, פירות, עלים ושורשים. פחית קוקה קולה (330 מ"ל) מכילה 35 גרם סוכר וערכה הקלורי כ140קלוריות.‏[2]

חומרי הטעם והריח הנמצאים בשימוש בקולה הם ייחודיים ומיוצרים במפעל המרכזי של החברה, ששולח את המרכיבים לכל מפעלי קוקה-קולה בעולם. ייתכנו שינויים קלים בטעם הסופי של המוצר בין ארצות בגלל השוני בטעמם של המים המקומיים שמהווים את רובו של המשקה.

המתכון הראשון והמקורי של הקולה כלל תמצית טעם שכללה עשרה תבלינים ו-5 מיצים מפירות שונים מעורבבים עם אלכוהול. לתמצית טעם הוספו סוכר, עלי קוקה, אגוז הקולה וסודה.

אז צדקתי??בנדא מצוי!!אחרונה
חידה: מי הולך לעבודה עם כובע אדום וחוזר עם כובע שחור?העם היהודי
גפרורלונדון
יפההעם היהודי

כן

אחרי שמדליקים אותו הראש משתנה מאדום לשחור

vdns vakhah aher!נריה3

צירופי מקרים ותחושות בטןשפוי

מחפש לקרוא סיפורים אמיתיים אישיים שקשים להבנה, תחשבו על הדבר הכי הזוי/'על-טבעי' שקרה לכם אי פעם? מי שרוצה לשתף בסיפור ארוך או אישי מדי, מוזמן בשמחה לפרטי!

בניסוח אחר לשאלה, מה צירוף המקרים הכי הזוי שקרה לכם, או תחושת בטן שפשוט צדקה ב-100% והצילה אתכם? מקווה שהבנתם מה אני מחפש...

סיפור מהלחימהיהודי שואף לטוב

במהלך פעילות זיהה אחד החיילים דמויות חמושות ללא קסדה, שלפי כל הסבר הגיוני אינם מכוחותינו.

ביקש אישור ירי מהסמל. לפי ההוראות באותה הפעילות הוא היה צריך לאשר בעצמו. משום מה חשש והעלה למ"מ. גם הוא יכל לאשר משום מה העלה למ"פ, והוא העלה למ"ד. שמענו בקשר את המג"ד מורה למ"פ לירות, המ"פ מורה למ"מ, המ"מ מורה לסמל והסמל נותן פקודת 'אש' לחייל. בשבריר השנייה בין פקודת האש' ללחיצה על ההדק, החייל מזהה שאחד המזוהים שם קסדה. הוא ממתין רגע עם הירי ומעלה לסמל את הדיווח, כי הוא חושש שזה בכל זאת כוחותינו. זה עולה לבירור למעלה ומתברר שאלו חיילים שבאמצע פעילות עלו על גג של בית שהם לא צריכים להיות בו בכלל, שהוא שטח השמדה, כנראה כדי לחפש קליטה.

קוראים לזה נס.

מטורף לגמרישפוי

סיפור נוסף מהלחימהיהודי שואף לטוב

טנק מהכח שלנו היה תקולוהגיע למגרש טיפולים אחורי באיזה מוצב בעזה. זה היה אחרי ימים מתישים מאד לצוות, ואיכשהו שכחו לפרוק את כלי הנשק בטנק. הטק הגיע לשם בערב יום כיפור. בליל יום כיפור עבד אחד הטכנאים בתוך הטנק, ובטעות לחץ וירה צרור מהמאג. הטנק היה מכוון ממרחק של עשרות מטרים בלבד, לתוך מניין של תפילת ליל יום כיפור, עם עשרות רבות של מתפללים. הטכנאי ידע את זה, והוציא את הראש מהטנק, מוכן לראות את התמונה שהולכת להיצרב לו בראש לכל החיים. הוא רואה מולו טנק. בלי שום הסבר הגיוני, כשיש מקומות חנייה פנויים בצורה מסודרת, הגיע כמה דקות קודם מפקד טנק והחליט לחנות את הכלי שלו כך שיחסום את הטנק המטופל, והלך. הטנק שלו ספג את כל הצרור, והנזק היחיד מהאירוע היה מפקד שקיבל ריתוק 28 על חשבון חופשת השחרור שלו😬

ניסים.

וואו. באמת ניסי ניסיםנקדימון

ועוד מהלחימה. טרי.יהודי שואף לטוב

פעילות בלבנון. כוח החי"ר צריך לכבוש ווילה ענקית, 3 קומות. לא רוצים להיכנס דרך הדלת מחשש שהיא מחוברת למטען. טנק יורה כדי לפתוח פתח כניסה, ובמקום חדר שיתפוצץ, פיצוץ ענק, הגג עף וכל הוילה נדלקת בבעירה מטורפת תוך שנייה. הבית היה ממולכד.

צריכים להגיד הגומל, נכון?נחלת

תלוי סיטואציה. בכל מקרה הוראה רווחתיהודי שואף לטוב

לברך כשמסיים תקופת לחימה. שיצא מכלל סכנה.

יש לי המון... הנה כמהכולנו הביתה

1.שני בני דודים שלי רבו והיו בנתק חצי שנה.

בשבת חלמתי שבני דודים שלי מתחבקים, וקמתי בוכה. ממש דמעות זולגות וזולגות, נדיר מאד.

ביום ראשון התקשרתי לבן דוד והוא אמר שבשבוע שעבר הם השלימו...!

2.בסעודת פסח התווכחנו ולא הסכמתי על דבר תורה, ואז אמרתי משפט גאוותי 'למדתי הרבה תורה, לא נראית לי דעתך'. ובביס הבא המצה דקרה ופצעה אותי בחיק. ממש ננעצה לי בחיך, זה ממש כאב (אף פעם לי קרה לי ככה). ואז אמרתי שזה קרה זה היא לחם ענוה ואמונה, ולא הייתי בענוה ואמונה...

3. הוצאתי מהפה משפט קשה לה', 'אין סיכוי שאני אעמוד בניסיון'. ואחרי שנייה השפרצתי דאורדוראנט והוא עף לי כמעט לפה (אף פעם לא קרה לי). כאילו לומר לי אל תגיד דבר כזה...

4. למדתי תורה, והיתה אזעקה ולא היה לי כח ללכת לממ''ד, ובשנייה הבאה הגעתי לקטע בגמ': "שאם היה קורא ובא, פוסק. (רמז שאני צריך להפסיק...) לא פסק מאי? אמר ר' מיאשה בר בריה דריב''ל עליו הכתוב אומר וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים ומשפטים לא יחיו בהם" (כלומר בגלל שאני לומד את המשפטים - לא יחיו = סכנה)

יש אנשים צדיקים בפורום הזה.....באמת.נחלת

שמעתי פעם משפט יפהחוזר תמיד לאשתי

סימנים מחפשים בשבת.

כלומר: סימנים מחפשים בדברים הטובים שקורים לנו.

אחרת אנחנו הופכים את הבריאה כולה למשהו מיסטי, שכל היום מרמז לנו כמה אנחנו לא טובים

יש משפט שאומרSeven

"אם תלכו איתי בקרי אלך איתכם בחמת קרי"

פירוש שלמדתי שאומר אם אדם אומר מקרה כשה' מסמן לו דברים אזהוא מגיע למצב שצריך ללכת איתו בחמת קרי (לא ברמזים קטנים)

אנחנו יהודים מאמינים בהשגחה ומאמינים בקב"ה

לא אומרת להפוך עכשיו כל דבר אב ל לעיתים מסמנים לנו משמים

היה יום אחד של פיגועהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ט' באב תשפ"ו 15:37

נסעתי באזור שעה וחצי למקום ואחרי 2 שניות שהיינו שם היה לי תחושה עזה של לרצות לחזור בחזרה .. ברמה ש רגליים לקחו אותי משם

ואני אומרת לחברה בואי בואי נחזור עכשיו והיא אומרת לי למה? ואני לא יודעת להגיד לה

חזרנו נגד ההגיון איך שעלינו ויצאנו משם באוטובוס מכיוון השני מלא משטרות ...והבנו שאין דבר כזה סתם תחושה היה פיגוע מאוד קשוח שם וניצלנו ב" ה

עוד אירוע ..

בחור מאוד מוזר פנה אלי ואיך שהוא פנה ברחתי ממנו חשבתי שזהו נגמר אבל אז קלטתי ש

שחברות שלי מדברות איתו אני התעצבנתי שהן מדברות איתו ידעתי שיש לו כוונות לא טובות .

בדיעבד הבחור הזה מטריד סידרתי ..

וזהו לא באלי להמשיך את הסיפור

אבל ה' שומר

עוד סיפור אבל מטורף

ממש דאגתי שלא אספיק לעשות משהו חשוב לחברה שלי שהיתה כלה ואז נזכרתי בשיעור ששמעתי שמי שרוצה לעשות מצווה ה' יעזור לו אז מדאגה וחרדה ובכי לרוגע מטורף .. גם לא היו אוטובוסים ולא היה כלום

וה' באמת עזר משהו מפחיד נגד ההגיון ברמה שאנשים שהיו שם אמרו מה לעזאזל.. קיצר סיפור אישי מטורף ועד היום אני מזכירה לעצמי את הסיפור הזה שאם אתה מאמין במאה אחוז ה' לא שוכח והוא מייצר לך באותו רגע ישועה מטורפת

משהו נחמדפשוט אני..

לפני שנים רבות הייתי צריך להגיע לצפת לאירוע מסוים.

חברים שלי יצאו עם רכב מהמרכז, ואני חיכיתי להם בכביש 4 בתחנות האוטובוס שליד אוניברסיטת בר אילן.

בזמן שחיכיתי שיבואו עם הרכב, ניגשה אלי צעירה יהודיה שאינה ישראלית, ושאלה אותי באנגלית אם אני יודע איזה אוטובוס מגיע לצפת.

כמובן שהיא לא הייתה צריכה לעלות על אף אוטובוס 😏

פעם סידרתי איזה חדרון שהיה חצי מחסן חצי זולהאברהם יאיר שטרן

ובפינה של החדרון ישבו שני חב'רה, היתה לי איזה תחושה לא טובה בבטן, אמרתי להם - לכו. אחרי חצי דקה הארון נפל על איפה שהם ישבו...

כאילו חצי דקה ממש הם שמעו את ה"בום" של הנפילה...

יש ליSeven

שהייתי נערה התנפץ לי על הראש דלת זכוכית ענקית ויצאתי רק עם פצע ביד..אין הסבר הגיוני

קוראים לזה השגחה פרטית..יעל...אחרונה

מחליא אותי שבגלל משחק מטומטם כל העולם משתגעכְּקֶדֶם

מילא אנשים רגילים ץאבל לראות דוסים נוהרים אחרי זה זה כזה רדוד בעיני וממש לא לעניין

ץ

כמה אותנטי מצדךחתול זמני

לדעתי כל הרעיון של ללעוג ל"תרבות יוון" ו"אנשים שמסתכלים על אנשים אחרים רצים אחרי כדור ומוחאים כפיים" קצת נדוש עד־כדי... קיטש. אפשר ברגע אחד לקנות "עליונות" מוסרית או סוג־של אליטיזם חברתי באמירת הכביכול מובן מאליו.

מה אני אגיד לך:

מעולם לא עניין אותי ממש כדורגל כהוא זה, אבל כן ראיתי כמה משחקים, כי ראיתי שממש התלהבו מזה במקום העבודה. ובסך־הכל יש בזה משהו כיפי ומשחרר, וזה די מגניב לראות כדורגל ממש מקצועי. לרוב אני מעדיף כדורסל, אבל גם זה היה מעניין. וזה מצחיק וכיפי "לפרשן" ו"להמר" כאילו אני או העמיתים לעבודה מבינים בזה איזה משהו. אני רואה בזה הנאה ילדותית ותמימה, שאינה סותרת את האופי שלי כאדם מוזר ומתבונן.

לעיני המתבונן כן זה נראה כמו "נהירה" ו"תרבות המערב" אבל חוץ מכאלה שהם באמת "חולי כדורגל" בסך־הכל זה סתם משהו חמוד ומרגיע. לרוב האנשים העובדים אין פנאי או כוחות פיזיים או חברים כדי לארגן משחק כדורגל בערב כדי לפרוק קצת עצבים, אבל כן מתאפשר לשבת על בירה ולצחוק קצת סביב משהו קליל וכיפי.

ככה אני רואה את זה.

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

מי אמר שדוס אמור להיות אינטלקטואל אנין טעם?shaulreznik

כשקוראים את התנ"ך, רואים שעברי מצוי ובינוני היה יותר קרוב לישראלי מסורתי מודרני מאשר לרב דב לנדו.

אני לא חושב שהרב לנדו מהווה דוגמה ליהודיפשוט אני..

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

כל אחד צריך לשחררמבולבלת מאדדדד

גם דוסים, תתפלא.

ויש אנשים שזה מעניין אותם, ויש אנשים שלא.

אני אגב ראיתי כמה משחקים במונדיאל השנה. למה? הבנתי שמכל המדינות, ארגנטינה הכי אוהבת ישראל. אז אני בצד שלה. ואיתי הרבה אנשים שזה השיקול שלהם. אני לא מבינה כלום בכדורגל (טוב, עכשיו קצת יותר) וזה לא מעניין אותי. מבחינתי זה היה עניין פוליטי.

איך רואים שיש שם מישהו שעודד אותך לצפותמשה

אבל זה נכון שזה סוג של המקום האחרון שבו במערב מותר להיות עם חוויה לאומית בריאה. כן גם פוליטית.

אממממ האמת לאמבולבלת מאדדדד

הוא לא מעודד אותי. לא מפריע לו אבל זה לא מעניין אותו בכלל... אני רואה לבד וצועקת על השחקנים מה לעשות. אהה, ותוך כדי צוחקת על השדרנים שאומרים על השחקנים מה הם אמורים לעשות כאילו זה עוזר

איזה קטעמשה

אז זה לא האשם הצפוי. אז מי הדביק אותך בזה? תמיד היה לך חיבה לזה ?

מעולם לא עניין אותימבולבלת מאדדדד

ואין מי שיכניס אותי לזה. סתם עלה לי לראש. בנות הן משוגעות, אתה יודע

אין לי בעיה שישחררו אבל שיעשו את זה בשושוכְּקֶדֶם

בעיני זה חילול השם שדוסים ממרכז מתלהבים מהדברים האלה ברחוב כאילו מינימום מדובר ביום העצמאות

למה זה חילול השם?פשוט אני..

ובמה זה שונה מפעילות פנאי כמו דמקה?

יש הבדל רב בין היגררות אחר תרבות המערב וביןפינג פונג

פעילות פנאי סתמית. בצפייה במשחקי ספורט - מלבד ביטול התורה ומשוב הלצים שבעניין - מתחברים לעולם הערכים הזר של תרבות המערב. זו פסיחה על שתי הסעיפּים. ומי שההבלים הללו תופסים אצלו מקום נכבד בנפש - ממקום זה שבנפשו נדחקת הקדושה.

טהרני לדעתיחתול זמני

לגבי ביטול תורה כאילו באמת שישבו וילמדו במקום לצפות

מי שצופה בין כה לא היה פותח גמרא בזמן הזה. ואם היה לו כח ללמוד הוא לא היה רואה.

וגם לגבי תרבות המערב מה כל־כך תרבות המערב בזה?

אם באמת זה משהו שתופש הרבה מהזמן ומהמקום בנפש אז אפשר לראות בזה בעיה

אם זה סתם עיסוק סתמי אני באמת לא רואה מה ההבדל בין לקרוא חדשות (הרבה יותר משחית את הנפש, מלא איסורים ולשון הרע), לבהות בקיר ולגרד את הבטן (מביא לידי שעמום), לקרוא ספר קריאה (מלא ברעיונות זרים ולפעמים גם בעייתיים), לבין לצפות בכדורגל שחוץ מאנשים שיודעים לרוץ יפה לא קורה שם כלום.

זו דוגמה קלאסית לביטול תורהפינג פונג
  • תרבות גוף חיצונית, נכרית, ושטותית שעומדת בסתירה לערכי תורת ישראל.

• לקרוא חדשות (לא בהגזמה) זה חשוב, להאמין ללשון הרע שלצערנו לעתים מופיעה בחדשות - אסור, ובאמת חמור.

• קריאת ספר יכולה להיות נפלאה/ סתמית/ לא ראוייה/ אסורה בהתאם לאופי הספר, אופי הקורא, והמקום הנפשי אותו חפצים למלא על ידי הקריאה. אך צפייה במשחקי ספורט זה שלילי באופן גורף.

ביטול תורה זה אומר שבזמן הזה יכולת ללמוד תורהחתול זמניאחרונה

ולא למדת.

אפשר לומר את זה על כל שנייה בחיים, אבל בסוף זה מונח רחב.

• עדיין לא הסברת למה, רק קבעת שזה ככה. בסך־הכל מדובר במשחק. מי שלוקח את המשחקים האלה קשה, כן, זאת בעיה של תרבות יוון. אחרת זה סתם כמו להסתכל על ריקוד או אומנות, שגם הם תרבות יפת. מה ההבדל בין זה לבין להסתכל במשחק שחמט? או לשחק בעצמך דמקה, כשאינך יכול ללמוד תורה?

• למה זה חשוב? ועדיף להסתכן באיסורי דאורייתא מאשר משהו שאין בו איסור קונקרטי?

• כל ספרי הקריאה שאינם סיפורי צדיקים בסוף מלאים בכל־מיני השקפות שאינן בהכרח תורניות, דמויות שאינן בהכרח תורניות, קריאה מעוררת רגשות והזדהות ומחשבה. בניגוד לזה ספורט זה סתם להסתכל איך אנשים רצים יפה. מה כל־כך שלילי בזה? איך בדיוק זה משפיע שלילית על הנפש? אחרי שראיתי ספורט, מה קרה לי? במה השתניתי לרעה?

נכון. למה לא? גם חרדים הם בני אדם, אחרי הכל....נחלת

דווקא למשחק הזה יש הרבה יתרונותמשה

ב-2018 יצא מחקר של איזה שמאלנית, שטוען שבארועי מדיה גדולים בעולם מדינת ישראל מנצלת את זה שאין מקום בחדשות כדי להפציץ בעזה/בלבנון.

הקו הצהוב התקדם מאוד יפה בחסות המודניאל.

וואי, אם זה נכון זה מדהים.פינג פונג

ורק רומז לכך שההבלים הללו נועדו רק עבור גויים. ועם ישראל צריך לנצל את זמנו לתורה ומעשים טובים, (כמו השמדת אויבים).

יותר מחליא המרדף אחרי החפתים של הצעקה האחרונהנקדימון

או תשומת הלב המוקפדת על הבלורית, או המחמאות השקריות חסרות הפרופורציה בחוברות שמוציאים לכבוד הבחור החשוב החתן דנן (ולא הזכרתי בכלל את הכלה החסודה שהיא באמת באמת בעלת חסד ומידות טובות וכולה תפילת צדיקים ויראים ויראת שמיים ויחידה בדור, ואם היא עובדת בהייטק אז גם זכה החתן "ושלל לא יחסר" ואכמ"ל)...

כלה נאה וחסודה.... לא ככה? זה לא נחשב לשקר, נדמה לנחלת

בד"א? ביום חתונתהנקדימון

ולא מן המותר להזכיר את דברי בית שמאי שאוסרים לשקר גם בזה, במיוחד אם לא נשאלו על הכלה. ועדיין התורה אמרה "מדבר שקר תרחק".

וכך או כך, גם לשקר יש גבולות.

אבל יפה שנתפסת דווקא למה שאפשר להשתמש בו ולהגדילו כדי להסתיר את יתר הדברים. כהרגלך בקודש לצופף שורות.

למה אתה כזה חמוץכְּקֶדֶם

נדבקתי ממךנקדימון

אבל אני כזה מתוקכְּקֶדֶם

אה, התכוונת במטפחי הבלורית וכו' אלינו?נחלת

לא עלה על דעתי. רק אחרי התגובה שלך הבנתי. שוב, אתה עם הלצופף שורות....באמת נקדימון, זה כבר מעייף.

תנחומיינקדימון

מה כזה רע בזה?advfb

מתי יש סיבוב שערים?אשר ברא

אני מכיר חבר'ה שעושים אחרי הנץ, רק בנים...ל המשוגע היחידיאחרונה

ביטוח מופקע על ג'יפחוזר תמיד לאשתי

קניתי לאחרונה ג'יפון חמוד, שטח טוב, עשיתי ביטוח חובה סבבה.

אחרי כמה חודשים אני רוצה להוסיף צד ג' ואני מקבל הצעות מופקעות, בסדר גודל של 6500 אלף ל11 חודש.

מה הסיפור?

מישהו יודע על ביטוח זול לגי'פ?

אין דבר כזה ''ביטוח זול'' שיתאים לכולםפשוט אני..אחרונה

כל חברה מחשבת אחרת את הסיכון שלה, בהתאם לנתוני הרכב ובהתאם לנתוני הנהג.

יכול להיות שאתה צעיר ואני לא, שאין לך עבר ביטוחי נקי ולאחרים יש, שהג'יפון שלך שונה משל אחרים...

אם הייתה חברת ביטוח אחת שהיא הייתה הכי זולה לכולם, האחרות היו פושטות רגל.

מניסיון אישי:

תבדוק בכל החברות הישירות, שזה ליברה, ביטוח ישיר, AIG, wesure. בנוסף תנסה באתר וובי שמכסה בעצם כמעט את כל שאר החברות.

לפעמים ההבדלים באמת מגיעים לאלפי שקלים, אבל אם אין לך עבר ביטוחי נקי 3 שנים לפחות אז באמת לא תקבל הצעות זולות...

התנהגות מוזרה בכבישחוזר תמיד לאשתי

קרה לי עוד פעם בעבר.

אני נוסע, עוצר במעבר חצייה, עוברת בחורה ופשוט נועצת בי מבט חודר לכל אורך החציה וגם אחר כך.

אני מסיט את המבט, ממש מובך, לא מבין מה קרה.

לא לבשתי פונפון על האף.

זה גם מבט ממש מטריד, חודר כזה. מצד שני לא נראה כועס או כאילו אני מוזר.

מה הסיפור? קרה לכם פעם?

ליצור קשר עין עם נהג כשאתה חוצה כביש124816

זו דרך טובה לוודא שרואים אותך ואתה יכול לחצות בבטיחות.

יכול להיות שאנשים עם חשש לחצות את הכביש מגזימים עם זה קצת יותר מהנצרך.

זה קטע של בטיחות בדרכיםחתול זמני

להסתכל על הנהג כשאתה חוצה

תודהחוזר תמיד לאשתיאחרונה

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶםאחרונה

איזה סבל זהאריק מהדרום

שלושה שבועות לא להתקלח, כל שנה מחדש, אנשים בעבודה מתרחקים ממני, ישן על הספה, אפילו הילדים לא נעים להם ממני "אבא מסריח איףףף" הם עוד רגע בני מצוות מסכנים ויצטרכו גם להקפיד על מנהג אבות.

אתה באמת מקפיד על זה?משה

גם לא מקלחת צוננת מינימלית?

משה, אתה שואל שאלות כאלו?הסטורי

לך צריך להזכיר שזו ההטרלה השנתית של @אריק מהדרום ?!

לא קלרקאני

מחזקים את ידך במנהג החשוב

זה ממש קשהמישהי חדשה:)
אצלינו מקפידים בתקופה הזאת על מרחק 2 מטר אחד מהשני, כמו בקורונה. 
אתה מגזים וסובל.חוזר תמיד לאשתי

הכלל הוא: מתי שקיימת בך שנאה ליהדות ולהלכה זה אומר שמשהו לא תקין.

ההלכה מודה שבמקרה שלך יש מקום להקל.

אתה יורה לעצמך ברגליים, אף אחד מלבדך לא אשם במצב הזה.

הבחירה בידך - להמשיך לסבול סתם, או להקשיב להלכה האמיתית.

אני בתמישהי חדשה:)

והבנתי שזו הטרלה קבועה. אז הצטרפתי.

חבר, אתה חדש בפורוםהסטורי

לא יודע למה הגבת למגיבה שמעליך ולא לפותח, אבל מוזמן לחפש בכרטיס שלו

לא יכול כבר עם שלושת השבועות האלה - צעירים מעל עשרים

רבותי, אתם לא מגזימים קצת?......נחלת

אסור לרחוץ בימים קרירים במקומות מזיעים?

ולהשתמש בתיאודורנט אם זה לא עוזר?

תיאודורנט זה דאודורנט בניחוח תאו?חתול זמני

לא. תיאולוגיה.נחלת

זה באמת לא קל. בגלל זה אני משתדל4ne1

לא להתקלח כבר מי"ז בתמוז כדי שיהיה לי קל בתשעת הימים.

היום יש ספריי מסריח שאפשר להתיז וזה פותר את העניין.

הבעיה שנגמר המלאי

נו למה אני מתאמץ בכללאריק מהדרום

אם הורסים לי את זה כל שנה, דווקא השנה יש הרבה חדשים בפורום.

נראה לי זו השנה ה14 או ה15 לשרשור הזה.

אגב סבא שלי ז"ל תקופה ארוכה חשב שזו באמת ההלכה ולא החה מתקלח בשלושת השבועות רק בערבי שבת.

עד היום יש אנשים שמתקלחים פעם בשבתנקדימון

בשבת ראש חודש, הכוונה

אתה עוד מהמקילים,חתול זמני

הרי ידוע שלמעשה מנהגי האבלות (כמו לא לשמוע מוזיקה כו') זה לכל השנה, אלא שרוב הציבור לא מודע/ לא יכול לעמוד בכך, ורק בבין המיצרים מחזירים עטרה ליושנה, שנזכה

יש לך את ההומור של אדיר מילרהפי

מי היה מאמיןל המשוגע היחידי

שיש כאלה שבאמת עושים את זה,

או שסתם הם מדיפים ניחוחות ולא מצליחים לשלוט על זה,

התפללתי מנחה בשבת מאחורי איזה נער, וחששתי שאני עומד לעלות בסערה השמימה.

(והתלבטתי בכלל אם מותר לי להתפלל שמה, אבל כשאני לא מתנדנד זה סבבה)

היה איתי בחדר בפנימיה אחד שהתעקשהסטוריאחרונה

שהוא מקלח לכבוד שבת, כי ככה כתוב בקיצור שולחן ערוך.

בראשון עוד היה בסדר, בשני שלישי התחיל להיות קשה, ברביעי חמישי כבר בלתי נסבל...

אולי יעניין אותך