שרשור חידות 2מישהו10

השרשור הקודם התארך מדי אז אני פותח חדש. מוקדש ל'אחת העם' שהתבאסה ממני בעקבות החידה המקולקלת הקודמת שהבאתי. 

הולם במיוחד נא לאשר שהחידה הנוכחית תקינה!

חידה מספר 1מישהו10

מרת אדם, מרת בקר, מרת חתולי, מרת דוידי, מרת אניס, ואותה רשלנית מרת פיש,

הלכו כולן בוקר אחד  לערוך קניות בקניון. כל אחת מהן פנתה ישר לקומה שבה מצוי

הדבר שרצתה לקנותו, וכל אחת מהן קנתה דבר אחד בלבד.

הן קנו ספר, שמלה, נרתיק, עניבה, מגבעת ומנורה.

כל הנשים הללו, חוץ ממרת אדם, נכנסו למעלית בקומת הקרקע. גם שני גברים נכנסו למעלית.

שתי נשים, מרת חתולי וזו שקנתה את העניבה, יצאו מן המעלית בקומה השנייה.

שמלות נמכרות בקומה השלישית. שני הגברים יצאו בקומה הרביעית. האישה שקנתה את המנורה יצאה בקומה החמישית, והשאירה את מרת פיש הרשלנית לבדה.

מרת פיש יצאה מן המעלית בקומה השישית.

למחרת, מרת בקר – אשר קיבלה את הנרתיק כמתנת הפתעה מאחת הנשים שיצאו מן המעלית

בקומה השנייה – פגשה את בעלה מחזיר את העניבה אשר אחת הנשים האחרות נתנה לו.

אם ספרים נמכרים בקומת הקרקע, ומרת אניס הייתה האדם השישי שיצא מן המעלית,

מה קנתה כל אחת מן הנשים הללו ?

תשובה:ותן טל
מרת אדם קנתה ספר
מרת אניס קנתה מנורה
חתולי קנתה נרתיק
פיש קנתה מגבעת
בקר קנתה שמלה
ודוידי קנתה עניבה
זה גם מה שיצא לי. שכוייעחמישהו10

יחסית חידה פשוטה.. והעיקר - מספקת את כל הנתונים להצליח.. ותן טל

חידה מספר 2מישהו10

חמישה גברים נפגשו יחד. שמותיהם: גבעתי, אביבי, ירושלמי בארי ורמתי. מקצועותיהם: גנן, ארכיבאי, ירקן בנקאי ורואה חשבון.

באורח מקרי ומוזר הם גרים ביישובים: גבעתיים, תל אביב, ירושלים, באר שבע, ורמתיים, אולם איש מהם אינו גר ביישוב הנושא שם דומה לשמו, ושם עיסוקו איננו מתחיל באות הראשונה של שמו או שם ישובו.

הארכיבאי אינו גר בירושלים. ואביבי אינו בנקאי ולא ירקן, וגם אין הוא גר בירושלים או בבאר שבע. מר בארי גר ברמתיים ואינו לא ארכיבאי ולא גנן. גבעתי אינו תושב תל אביב, ורמתי שאף הוא אינו תושב תל אביב, אינו ארכיבאי ואינו בנקאי.

אם ברשותך רק המידע הנתון לעיל. התוכל לנקוב בשמו של היישוב שבו גר רמתי ?

תשובה:ותן טל

למיטב הבנתי ותפיסתי, התשובה היא לא.

על פי הנתונים שניתנו הצלחתי לנתח כמעט את כל השמות על מקצועותיהם ומקומות מגורם, אבל הפרט האחרון שנשאר לגלות, ושאליו כבר אין שום רמז שסייע, הוא לגבי מר רמתי ומר גבעתי, איפה כל אחד מהם גר - בבאר שבע או בירושלים. כי שתי הערים לא מתנגשות עם שמם, ולא עם המקצוע שלהם.

וכל זה בהנחה גם שהתכוונת שש"תל אביב" מקבילה (ולכן לא יכולה לבוא יחד) עם אביבי, אבל גם עם מקצוע ה"ארכיבאי" (אביב..). כי זה ההיגיון בכך שלכאורה יש לכל ישוב ולכל אדם מקצוע שמקביל אליו באות - תל אביב מתחילה אומנם ב-ת', אבל המילה השנייה בא'.

בכל מקרה אם הפסקה השנייה לא נכונה אז ההתלבטות וחוסר המידע אפילו רב יותר.

בכל מקרה הנה כל המידע שהשגתי:

1. מר אביבי, רואה חשבון, גבעתיים.

2. מר בארי, ירקן, רמתיים.

3. מר ירושלמי, בנקאי, תל אביב.

4. מר רמתי, גנן, באר שבע/ירושלים

5. מר גבעתי, ארכיבאי, באר שבע/ירושלים

ואם ככה, אין אפשרות עם המידע שהובא, כך אני חושב ורואה, לקבוע בוודאות איפה מר רמתי גר. 

זה גם מה שיצא לימישהו10

מלבד זה שלא הצלחתי לפסול את האפשרויות של מר גבעתי בנקאי וכן ירושלמי באר שבע ארכיבאי.

ועדיין גם אני הגעתי למסקנה שהמידע לעיל לא מספיק. (הנחתי פעם אחת שרמתי מירושלים ופעם אחת שהוא מבאר שבע וקיבלתי אפשרויות קבילות).

כמה חידותפולמוס

1. נוסעים במטוס

מאה נוסעים נכנסים למטוס בזה אחר זה, כאשר לכל אחד יש כרטיס למושב שלו. למרבה הצער,  כשהנוסע הראשון נכנס למטוס, הוא מגלה שכרטיסו אבד. הוא בוחר באקראי מושב ומתיישב. יתר הנוסעים פועלים באופן הבא: כל אחד מהם מגיע למושב בו הוא אמור לשבת, אם המושב פנויי - הנוסע מתיישב במושבו. אם המושב תפוס – הדיילת מאיצה בנוסע להזדרז, והוא בוחר באקראי מושב פנוי אחר ומתיישב בו. מהו הסיכויי שהנוסע האחרון יישב במקום שבו הוא אמור לשבת?

2. מטבעות בחדר חשוך

הינך נמצא בחדר חשוך בו ישנה ערימה אחת של N מטבעות. ידוע שכל המטבעות הן "פלי" למעט 10 מטבעות שהן "עץ". המטבעות לא ניתנות להבדלה על ידי מישוש. כיצד תוכל לחלק את ערימת המטבעות לשתי ערימות, כך שבשתי הערימות מספר מטבעות "עץ" יהיה זהה?

3. כיצד להשתחרר מהכלא בעזרת נורה

נתון כלא ובו N אסירים. מנהל הכלא השתגע. הוא אוסף את כל האסירים ומכריז כי ממחר, כל 5 דקות, הוא מוציא באופן אקראי אחד ממהאסירים לטיול בן דקה בחצר. בחצר ממוקמת נורה חשמלית ומתג. הנורה נכבת ונדלקת על ידי המתג. כל אחד מהאסירים אשר יוצא לטיול יכול להדליק את הנורה, לכבותה או לא לעשות כלום. בכל שלב, לכל אחד מן האסירים יש את הזכות לומר "אני בטוח שכל האסירים כבר טיילו בחצר". אם אכן כך הדבר וכל האסירים טייילו בחצר – כל האסירים ישוחררו. אם לא  - ולו אחד האסירים עדיין לא טייל בחצר – כולם יוצאו להורג. אמצעי התקשורת היחיד בין האסירים הוא הנורה. השגעון מתחיל ממחר, היום האסירים יכולים לדבר ולבנות שיטה בה הם יוכלו להשתחרר. כיצד יעשו זאת?

מהאתר:  http://www.yourpeak.co.il/faq

ממ. בעצם הצלחתי עוד טיפה (עורכת)הולם במיוחד
עבר עריכה על ידי הולם במיוחד בתאריך כ"ט בטבת תשע"ו 20:05
1- ככה: הסיכוי שהראשון יהיה במקום שלו זה 1 פחות הסיכוי שמישהו ישב בו. והסיכוי שמישהו ישב בו זה הסיכוי שהראשון+ הסיכוי שהשני+ השלישי, וכוי.
הראשון- 1/100
השני- שהראשון יתפוס לשני, והשני לאחרון- 1/100 בריבוע.
השלישי- שהראשון יתפוס לו או שהשני ושהוא יתפוס לאחרון- 1/100 בריבוע + 1/100 בשלישית.
וכולי.
סכום: בעע מסובךך... אולי טעיתי, אין לי כוח לחשב

2- אני אעביר 10 מטבעות לערימה אחרת, ואז יהיה בה x עץ, ובשנייה יהיה 10-x עץ. ואז נהפוך את כל הערימה של ה10 אז יהיו בה 10-10-x עץ. כלומר- x. (חידה כיפית ומגניבה. רק כי הצלחתי אותה, כמובן)

3- גיליתיייי (באמצע לכתוב שאין לי מושג נפל לי האסימון.) הראשון יוודא שכולם ייצאו בעצם. הוא לא ידליק, וכל אחד מהאסירים יקבל הוראה להדליק אך ורק אם הנורה כבויה וגם הוא מעולם לא הדליק. אז כל פעם שהראשון יוצא- הוא מוודא שכבוי. אחרי שכיבה N-1 פעמים- כולם היו ויאללה החוצההה!!

תודה על החידות, אחלה עיסוק למיטה
בכיף. באתר יש עוד הרבה ^^. שידרוג שאלה 3 בפניםפולמוס

עכשיו איך יודעים שכולם היו בפנים אם לא ידוע המצב ההתחלתי?

1. 50%. מגניב!אלעזר300

תכף אכתוב למה.

הנה ההוכחה.אלעזר300
אהמ... (נבוך)אלעזר300

השורה האחרונה לא מנוסחת נכון. אבל העיקרון מובן: צריך להחליף כל n ב- (k+1).

בכל זאת פאדיחה, אבל אין לי כוח לחזור לערוך.

ואפשר בצורה מגניבה ופשוטה:ריבוזום

כשהנוסע האחרון עולה, יש רק שתי אפשרויות: מקום 1 פנוי או מקום 100 פנוי, ואלה קורות בהסתברות זהה.

שכן, בכל פעם שנוסע עולה, מקומו נתפס על ידו, או שהיה תפוס כבר קודם. בכל אופן, אחרי עליית נוסע איי, מקום איי בהכרח תפוס. (חוץ מהראשון, שעבורו זה לא הכרחי, כמובן).

מכיוון שהנוסעים אינם מעדיפים אף אחד מהנ"ל על פני חברו, ההסתברות ש-1 יהיה פנוי זהה להסתברות ש-100 יהיה פנוי. ולכן חצי.

אבל ראיתי את זה מזמן אצל גדי אל' 

יפה!! (עכשיו? שברתי את הראש סתם..)הולם במיוחד
אלעזר300

חביב עלי הקב שלי מתשעה קבין של חברי.

יש חידה אחת, שניתן לפתור עם הגיון די פשוט, שאבא שלי סיפר לי שמתמטיקאי אחד פתר ע"י ניסוח 4 משוואות דיפרנציאליות חלקיות ופתירתן.

אממ... רוצים לשמוע?

משהו דומה מסופר על וון ניומןריבוזום

(מעניין אם לזה הכוונה...)

אז בדקתי מה בדיוק החידה שקראתי פעם שהוצגה לוון ניומןריבוזום

וכשיודעים שהיא אמורה להיפתר במהירות - קל לעשות זאת (לא ניסיתי אחרת, אז קשה לי להעריך).

שני רוכבי אופניים המרוחקים 20 מייל יוצאים זה לכיוון זה, כל אחד במהירות 10 מייל לשעה.

זבוב שעף במהירות 15 מייל לשעה יוצא מהגלגל הקדמי של רוכב א' ועף אל הגלגל הקדמי של רוכב ב', כשהוא מגיע לשם הוא משנה כיוון ועף שוב אל הגלגל הקדמי של רוכב א' וכן הלאה עד לסוף המר כאשר שני רוכבי האופניים נפגשים

מהו המרחק הכולל שעף הזבוב?

(לקוח מכאן)

נתקלתי בהאלעזר300

בספר חידות לילדים של שלמה אבס!

אוי זה מצחיקהולם במיוחד
זה פשוט תלוי בזמן.. ייקח להם שעה להיפגש,
בשעה הוא מספיק 15 ק''מ..
ריבוזום

לא סיפור נחמד?

מאוד נחמד. אנחנו אוהבים לטבוח בזבוביםהולם במיוחד
לאאאריבוזום

הסיפור על וון ניומן

אהה בקישור?? לא פתחתי...הולם במיוחד
חידה דומה לאחת מהשרשור הקודם - אבל הפוכה:אלעזר300

נתונים שולחן עגול (וסופי כמובן) ומקל שאורכו קטן מקוטר השולחן.

צריך להוכיח, שלא משנה איך תצבע-חלקית את השולחן בדיו, תמיד יהיה ניתן להניח את המקל על השולחן כך ששני קצותיו יהיו מונחים על אותו צבע (כלומר, או על דיו, או על השולחן החלק).

אוי לא. עדיף שזה יקרה אחריריבוזום

שאפתור את החידות עליהן אני גם אמורה לקבל ציון וזה..

בהצלחה עם זה! ואני משוכנע שהחידה תחכה כאן.אלעזר300

טוב, אז לא סיימתי עם העבודה שלי, אבלריבוזום

היה לי זמן "מת" להסתכל על זה, והרעיון הוא בדיוק כמו החידה הקודמת.

לכל אר (אורך מקל), לא יכול להיות שכל הנקודות הן כאלה שאין שום נקודה במרחק אר מהן שהיא מאותו סוג (צבועה \ לא צבועה), שכן - נסתכל על משולש שווה צלעות שאורך צלעו אר...

או במילים אחרות, אם נניח שלושה מקלות זהים במשולש בהכרח אחד מהמקלות יהיה בסדר, אז נוריד את השניים האחרים ונשאיר את זה שעונה לדרישה.

ואם המקל ארוך מדי בשביל זה?אלעזר300

אה, נכון...ריבוזום

אופס! (באמת שאלתי את עצמי מה ההבדל בין החידות)

האם הפיתרון קשורהולם במיוחד
למין כוכבים כאלה, כמו שמציירים כוכב של חמש בקו רצוף (לא יודעת איך להסביר נורמלי)??

או ממש לא?

פשוט יש לי רעיון בכיוון הזה ואם אני בכלל לא בכיוון אז אין טעם לנסות לפרמל אותו
את מתכוונת לפנטגרם?אלעזר300

לא, זה לא קשור..

שימי לב שוב, כאן הצביעה-החלקית היא לפני הנחת המקל (הבודד), צריך להוכיח שלא משנה איך תהיה הצביעה, יהיה איפה להניח את המקל.

בערךהולם במיוחד

התכוונתי לפנטגרם ולכל הכוכבים שניתן לצייר בדומה לו ממספר אי-זוגי של קווים.. כמו זה:

הרעיון שלי היה בערך כזה:

עבור כל מספר אי-זוגי ניתן לצייר על השולחן כוכב עם מס' כזה של קודקודים וצלעות, שאורך צלעותיו קטן מאורך קוטר המעגל. ככל שמספר הצלעות יהיה רב יותר, הזווית של הקודקודים תהיה קטנה יותר ולכן גם אורך הצלע ארוך יותר.

בעצם זו סדרה אינסופית של כוכבים שמס הקודקודים בהם הוא בהתאמה לסדרת המס' האי-זוגיים, ושאורך הצלעות של כל כוכב גדול ממש מהכוכב הקודם בסידרה, והאורך שואף לאורך הקוטר.

אז עבור כל אורך מקל שיתנו לנו, נוכל לקחת את האורך הקרוב אליו ביותר מלמעלה בסדרת הכוכבים, לקחת את מס' הקודקודים שיש לאותו כוכב, ולצייר כוכב כזה שאורך צלעותיו יהיה כמו המקל שלנו.

אחרי שהצלחנו בוודאות לצייר כוכב עבור כל מקל שיתנו לנו- נוכל להוכיח בקלות שלפחות אחת מצלעות הכוכב היא על אותו הצבע (כי זה מס' אי-זוגי של צלעות, אז לא ייתכן שכל הקודקודים יהיו צבועים או לא צבועים באופן כזה שלכל צלע שני הקצוות יהיו שונים)

נניח את המקל על הצלע הזו...

זהו.

הולך?

ד"א- יש דרך להבין את הפיתרון לחידת הצבים גם לבורים ועמהארצים כמוני שלא יודעים מה זה נותן שמאונך לוקטור המרחק וכולי?

זה פתרון טוב לא פחות ממה שהיה לי להציע אלעזר300

ודי דומה לו, למען האמת.

התרגשתי אפשר לשמוע את שלך?הולם במיוחד

חידה מספר 3 - קלהמישהו10

דניאל קין נרצח בדרך שוממה, במרחק שלושה קילומטרים מלוד בשאלה 3:30 לפנות בוקר, ביום 17.3.52.

אוטו, משה, שמעון, מיקי וינוקא נאסרו כעבור שבוע ברמלה ונחקרו בעינויים. כל אחד מהם מסר ארבע הצהרות,

שלוש מהן אמיתיות ואחת שקרית. אחד מתוך חמשת החשודים רצח את קין. מי היה הרוצח ? הצהרותיהם היו:

אוטו: הייתי בתל אביב כשקין נרצח, מעולם לא רצחתי איש, ינוקא הוא האשם, מיקי ואני חברים.

משה: לא רצחתי את קין, מעולם לא היה ברשותי אקדח, ינוקא מכיר אותי, הייתי ברמלה בליל 17 במרס.

שמעון: משה שיקר שמעולם לא היה ברשותו  אקדח, הרצח נעשה ביום חג, אוטו היה אז בתל אביב, אחד מאתנו אשם.

מיקי: לא רצחתי את קין, ינוקא מעולם לא היה בלוד, מעולם לא ראיתי את אוטו לפני כן, משה היה איתי ברמלה באותו לילה של 17 במרס.

ינוקא: לא רצחתי את קין, מעולם לא הייתי בלוד, מעולם לא ראיתי את משה לפני כן, אוטו שיקר באמרו שאני האשם.

מחכה שמישהו יפתור..dora

הרוצח הואלבי ובשרי

שמעון.

אוטו לא הרוצח, כי אם כן, יש לו 2 משפטים שקריים: הייתי בת"א כשקין נרצח, מעולם לא רצחתי איש.

ינוקא לא הרוצח, כי אם כן, גם לו יש 2 משפטים שקריים: לא רצחתי את קין, מעולם לא הייתי בלוד.

=> המשפט השקרי של אוטו הוא: "ינוקא הוא האשם" וכל השאר אמת.

=> המשפט השקרי של מיקי הוא: "מעולם לא ראיתי את אוטו לפני כן" וכל השאר אמת => מיקי לא הרוצח.

המשפט השקרי של ינוקא הוא: "מעולם לא ראיתי את משה לפני כן".

המשפט השקרי של שמעון הוא: "הרצח נעשה ביום חג" (בדקתי, זה יוצא כ' אדר) וכל השאר אמת

=> המשפט השקרי של משה הוא: "מעולם לא היה ברשותי אקדח" => משה לא הרוצח.

ולכן שמעון הוא הרוצח.

את אולי צודקת. אני הגעתי בערך לאותה מסקנהותן טל
מכיוון שונה (אני לא מסכים עם הדרך שבה הגעת למסקנה שינוקא לא הרוצח - הוא לא חייב להיות בלוד כדי לרצוח אדם שנרצח שלושה קילומטרים מהעיר. זה לא בעיר... הסיבה האמיתית שינוקא לא רצח זה שיש שאמר גם שאוטו שיקר בנוגע אליו וגם שהוא לא רצח את קין ואם הוא היה משקר באחד מהמשפטים בהכרח שיקר גם בשני. ל-כ-ן הוא לא הרוצח).

את הגעת למסקנה ששמעון ולא משה הוא הרוצח על פי בדיקה מציאותית - גם אני בדקתי את זה (עוד אתמול פשוט הפלאפון נכבה לי והלכתי לישון) ואת צודקת, השאלה היא אם יש ערך למציאות מתי באמת זה היה בתאריך...כלומר, האם התאריך בחידה הוא לא מקרי ואז אי אפשר באמת להסתמך על הטענה ההיא ואז אי אפשר לדעת אם שמעון או משה הרוצחים.

אבל זה באמת חייב להיות אחד מהם ואם הקטע עם התאריך באמת מכוון אז גם אני כבר אתמול הגעתי למסקנה שאת הגעת ששמעון הוא הרוצח...
טעות שלי. לא שמתי לב לפרט הזה.לבי ובשרי

אני משער שכן, ע"ס הנחה זאת פתרתי, וגם הגעתי לאותה תוצאה.מישהו10

חידה -אלעזר300

לבקשת @הולם במיוחד

ארבעה צבים ממוקמים בארבע פינות ריבוע שאורך צלעו 10 מטרים. כל צב מביט אל הצב בפינה הסמוכה לו בכיוון השעון. ברגע אחד מסוים הצבים מתחילים להתקדם במהירות קבועה וזהה של מטר לשעה, כל אחד היישר לכיוון הצב שאליו הוא מביט, כשהמבט מתמקד על הצב לכל אורך הדרך.

האם הצבים יפגשו, ואם כן - איפה, וכעבור כמה זמן?

ריבוזום - זה?אלעזר300

רק מישדיפ חלקיותהולם במיוחד
אז ככה- בדיוק באמצע, כי הם מתקרבים אליו בצורה סימטרית לחלוטין, אותו מרחק כל הזמן, וכן שומרים על מרחק קבוע זה מזה.

הסבר קביל? או לשרטט ריבועים או משהו כזה..??
הסבר קביל -אלעזר300

אבל עיקר החידה הוא החלק האחרון. כעבור כמה זמן הם יפגשו?

נראה לי שזה יוצאריבוזום

5/2 PI שעות?

הו, לא...ריבוזום

אכן לא.אלעזר300

בואנה זה קשההולם במיוחד
ריבוזום? אפשר רמז מה חשבת??

לרגע קט צצה במוחי המחשבה שזה פשוט 10 שעות, כי זה המרחק לצב לפניו.. אבל לא המרחק משתנה כמובן..

אז בכל רגעריבוזום

כיוון המהירות של כל צב בדיוק מאונך לכיוון המהירות של הצב אליו הוא מתבונן, ז"א שהוא מתקרב לצב אליו הוא מתבונן כשהצב אליו הוא מתבונן אינו מתרחק ממנו. ולכן הם יפגשו אחרי 10 שעות?

רימיתי כי מצאתי תשובה של כמה זמן עבור חידה זהה (עם נתונים אחרים). על ההסבר חשבתי, אבל נראה לי שזה כבר לא ממש נחשב

ועדיין לא ממש ברור לי איך התנועה הזו תיראה...

אבל..הולם במיוחד
הוא לא מתקרב?
כי הרי אם שניהם נכנסים פנימה מעט, אז המרחק קטן מצד שניהם, המרחק לעבור קטן יותר ממה שהיה אם לא היו נכנסים (כנראה אני טועה.. אם את אומרת שמצאת את התשובה...)

נראה לי מתקדמים בספירלה כזו (אני דמיינתי ריבוע בתוך ריבוע בתוך ריבוע וכו, שכל אחד מסתובב קצת בכיוון השעון. ואז ההתקדמות היא מפינה לפינה סמוכה של הריבוע הפנימי הבא.. יצא מסובך)

נראה לי שכתבתי שטויותריבוזום

הולכת לחשוב על זה עוד קצת

ממריבוזום

זה כן נראה נכון שהמהירות היחסית בין צב א' המתקדם אל עבר צב ב' היא כל הזמן מהירותו של צב א', מכיוון שמהירות צב ב' תמיד מאונכת לווקטור המרחק ביניהם (ומהירות צב א' מקבילה). והיא תמיד מאונכת כי מתחילים כשהיא מאונכת לווקטור המאונך לווקטור המאונך לווקטור המהירות של צב א' (עברתי בטיעון דרך שני הצבים האחרים), ויחס הכיוונים הזה נשמר כל הזמן.

נראה לי.

פייייי!הולם במיוחד
לא מנסה להבין.
(וקטור המרחק לוקטור המהירות? נראה שאיבדתי כמה יכולות)
את משו את.
ליל מנוחה
אלעזר בטח יסביר את הכל בצורה הרבה יותר ברורהריבוזום

ועדיין יש אפשרות שכתבתי שטויות...

לילה טוב! תרגישי טוב!

אלעזר300

הסברת טוב מאוד. הזווית האנכית היא מה שהיה צריך לשים לב אליו.

ראיתי פעם תמונה של התנועה הלוליינית הזאת, היא לא רבע מעגל (כמו שחשבת קודם), אבל קשה לי לתאר מה היא כן.

חידה יפהריבוזום

אמנם כשהוספתי לחשוב על זה השתכנעתי שמה שכתבתי נכון, אבל זה לא היה מיידי!

חידה לא קלהריבוזום

בחדר מאה מדפים ומאה ספרים. המדפים וכן הספרים ממוספרים מ-1 עד 100. אולם הספרים מונחים בסדר שרירותי על המדפים (כלומר, לאו דווקא בהתאמה בין מספר ספר למספר מדף).

נותנים לשאלתיאל להיכנס לחדר. החל מכניסתו ואילך אסור לו לדבר עם חברו חפי. שאלתיאל יכול להסתכל על ספרים רבים ככל שירצה, אך לשנות מיקום של ספרים רק ע"י החלפה אחת בלבד בין זוג ספרים. שאלתיאל יוצא מהחדר. כעת מבקשים מחפי להיכנס לחדר ולמצוא ספר בעל מספר מסוים, שייאמר לו רק לפני כניסתו לחדר, בתוך 50 ניסיונות לכל היותר. (כלומר, לכל היותר 50 פעמים חפי יכול לפתוח ספר ולבדוק מה מספרו).

שמעתי אותה עם קופסאות ופתקים...אלעזר300

לפני כמה שנים. פתרנו - ולא אגלה כמובן.

(ב"לא קלה" לא התכוונתי כמובן לומרריבוזום

שום דבר על חידות אחרות. הרי כתבתי פה מספיק שטויות בינתיים

היה נראה לי פתאום כאילו זה יכול להתפרש אחרת...

התכוונתי לומר שבעיניי היא מאתגרת. ולא רציתי לכתוב "קשה", כי נשמע לי מוגזם להחליט עבור אחרים שהיא קשה. לי לקח הרבה זמן, בכל אופן.)

איך בכלל ניגשים לזה... אני גרוע בחידות. אווף.פולמוס

אתם חכמים מדי. תפסיקו!

איזה כיף שהזכרת לי את החידה הזאתהולם במיוחד
נראה לי עליתי על זההולם במיוחד
בעצם בכל צורה שהספרים מסודרים יש לנו מעגלים- (מעגל אני מתכוונת לדוגמא: אם נפתח את הספר במקום 1 ויהיה שם ספר 23, נלך למקום 23 ויהיה שם ספר 8, נלך למקום 8 ויהיה שם ספר.... וכו' עד שנגיע לספר 1)
אז במקרה הטוב, כל המעגלים יהיו קטנים מחמישים, ואז חפי 'ייכנס' ישר למעגל של המספר שהוא מחפש, על ידי זה שהוא יסתכל במדף של אותו מספר, ויימצא את הספר בפחות מחמישים הצצות.
אבל אם יש מעגל של יותר מחמישים- פה נכנס התפקיד של שאלתיאל. הוא יבדוק אם יש מעגל של יותר מחמישים (כמובן שלא יכול להיות יותר ממעגל אחד כזה...) ו'יפרק' אותו. איך?
הוא ייקח ספר כלשהו מהמעגל ויוציא אותו מהמדף. יספור מחצית מגודל המעגל צעדים, ויגיע למדף x, ואז יחליף בין הספר שהוציא לספר במדף x.
נכון?
כל הכבוד!ריבוזום

שערה?מודדת כובעים

חח.. אתמול ראיתי ב"אני וגופי" שהושאר פתוח על הספה שכל שערה יכולה לשאת 80 גרם.

כך שכל השיער שלנו יחד חזק מאוד.

ים או משהו כזה.. לא?הולם במיוחד

החיידהה הכי שווהה!!! כוולםם לבוא לפתור!!אחת העם=)
מורה חדשה נכנסת לכיתה ורואה שתי תלמידים שנראים ב.ו.ל אותו דבר, היא שואלת אותם אם הם תאומים, והם אומרים שלא. המורה חוקרת ומגלה שיש להם אותו אמא, אותו אבא, והם נולדו באותו יום. איך זה הגיוני??
(זה בלי משחקי מילים, סיבוכים של תאריכים או חצי אמא רבע אבא לןיודעת מה.. זה מממשש פשוט!) שוטוו!
היא פוזלתהולם במיוחד
אני מנחשת שהכוונה שזה שלישיה או משו,
אבל הבעיה שאין בשלישיה זהים..
באסה
את גאונה!!!! הכל בזכות דודואחת העם=)
זה כן שלישיה!!! כאילו זה התשובה.. אין בשלישיה זהים??
מי זה דודו?הולם במיוחדאחרונה
עבר עריכה על ידי הולם במיוחד בתאריך ה' בשבט תשע"ו 14:14
עריכה: אההה איזה בושה איך שכחתי!!!
ברור, המומינים בחיים לא היו עולים על זה
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

כן אני יודע אוויל מרודךחסום לשעבר

אם היית משכיל להבחין היית מבין שאני ציני, ואם היית משכיל להבין עוד יותר היית מבין ששפתי כלפי קעלעברימבאר היא כך מהכרות רבת זמן ונטירת טינה.

עכ"פ גם אתה זכית בכינוי יען כי מגיע לך.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך