מין העובראנונימית20
היי,
שאלה ופריקה קצת ארוכה..
רציתי לשאול אם לפני כל הריון היו לכן ציפיות לבן או בת?
למי שיצא המין ההפוך ממה שרצתה - איך התמודדתן?

אני יודעת שהרבה בנות יכתבו שזה לא משנה והעיקר שהילד בריא. מסכימה עם זה ב-100% ומודה לאלוהים על ההריון בידיעה שש נשים שרק רוצות ילד ולא אכפת להן המין שלו.
אני בהריון ראשון, שנים ידעתי שאני רוצה בן והתפללתי המון לאלוהים שיתן לי בן בהריון הנוכחי.
בסקירה גיליתי שזו בת. אני מרגישה כפויית טובה שאני מבואסת. מאוד מאוד קשה לי להתחבר להריון. אין לי שום חיבור לבנות ובחיים לא אהבתי בנות. לא את הקוקיות והבגדים הורודים ולא את האופי הדרמטי. אין לי קשר קרוב לאחיות שלי או עם חברות. לעומת זאת יש לי קשר מדהים עם בנים קטנים ואני מקנאה בכל בת שנולד לה בן.
בעלי מאוד שובב ואני יודעת שבאיזה מקום הוא ציפה לבן שיוכל לשחק איתו בכל המשחקים שהוא אוהב (עד היום הוא קונה מכוניות על שלט .
במשפחה שלו מקבלים ר-ק בנים באהבה. בנות שם נחשבות לפחות טובות.
מפחיד אותי מאוד שהיא תהיה פחות אהובה לעומת אחיינים ונכדים אחרים. מפחידה אותי ההתמודדות עם הדרמות הנשיות האלה והריבים והכסאח.
אשמח לשמוע ממי שכבר אמא לבת איך זה באמת בנות קטנות, איזה חיבור יש לכן איתן ומה היתרונות בגידול בנות..

2 בנות ראשונות...אנונימי (2)

אני לא משקיעה בקוקיות ובוורוד וכו'..

וכוווולם מסביב משתגעים ממני!!

למדתי להשתגע איתם קצת. השניה שלי שובבה ממש כמו בן.

זה מזה סטראוטיפ לחשוב שכל הבנות הם עדינות, שבריריות, מתבכיינות וכו'..

הבנות שלי מאוד מביעות את עצמם וזהו..

וחוץ מזה שכן יש מקום להתחיל לעבוד על עצמך ועל ההודאה לקב"ה!!

יש לי בת ראשונהאנונימי (3)
ובעלי קצת התאכזב בהתחלה, ואני שמחתי כי אני ככ אוהבת בנות
בסוף היא מאד מאד שובבה ופלפלית, אז בעלי מרוצה. והיא גם אוהבת להתגנדר וקוקיות וכל זה, אז גם אני מרוצה.
ושנינו אוהבים אותהמאד. היא מקסימה וכובשת
ואני מאחלת לך ילדה מהממת וכיפית, שיהיה לך נעים לאהוה ולטפח.
עובדת קשה על עצמי ומודה לאלוהים כל יוםאנונימית20
גם על דברים שאני לא מבינה
אולי באמת אני צריכה לשחרר דעות קדומות וסטריאוטיפים...
אני מההתחלה רציתי בנים, זה הגיע רק בשלישי...יעל...

בהתחלה קצת היה לי קשה, מודה.

אבל היום- הכי שמחה ומודה לה', אין אין אין על בנות!!!

ואל תתייחסי לאף אחד מסביב, את תהני ותשמחי בבת שלך מאד מאד!

ונכון שזה אולי קלישאה- אבל העיקר העיקר הבריאות, הלוואי שתגידי את זה ממקום של שמחה ולא מצער!

בדיוק ההפך ממני! אני תמיד רציתי בת בכורה ויש לי בן...אנונימי (4)

בת בכורה זה ממש כיף! היא תגדל ותהיה חברה טובה שלך, שתוכלי להתייעץ ולבלות איתה..(אני בעצמי בת בכורה)

ובע"ה תעזור לך בגידול אחיה הקטנים

וזה ממש סטריאוטיפ שהיא תהיה מפונקת ותעשה דרמות, רוב הבנות לא כאלה

תודה בנות מקווה שעם הזמן אני אתחבר לקטנה הזאת...אנונימית20
גמני כמוך....התפללתי,קיוויתי וחשקתי בבת ובסוף בןאנונימי (6)
דיברתי אליה כאל בת עד שהתבדתי.
בעה בטוחה שהוא יהיה מתוק למרות שעדיין לפעמים מוזר לי בטירוף לחשוב שיהיה לי בן :-0
בעיני בת זה מושלם!!!
ילדה ראשונה זה חברה, עזרה בבית וכו
תחשבי שעם הילד הראשון יש את הפער הכי קטן, אז איזה מושלם שזו בת ויהיה קשר של חברות.
וגם בן זה ישיבות, פחות קשר אחכ כלה אז ישר בילד הראשון?!
נראה לי קשה ממש
כן, לוקח זמן להתרגל אחרי ש3 חודשים מדברים אליהם כבן או בתאנונימית20
אני לא מכירה בנות שהן חברות מאוד מאוד טובות של אמא שלהן. לרוב אני רואה ריבים עד גילאים מאוחרים, רק אחרי שמתחתנים פתאום מתקרבים לאמא.
אני יכולה לומר לך שאצלנו אחים שלי מחוברים לאמא שלי בחבל הטבור ואני ואחותי פחות.
אצל בעלי אחיות שלו רבו עם אמא שלו שנים ורק היום כשהן כבר נשואות עם ילדים הן יותר חברות שלה. הן בחיים לא נתנו לה להתקרב אליהן ולהתחבר אליהן בקטע של חברות.
אולי זה לא ככה אצל כולם אבל זה מה שאני מכירה וזה מלחיץ..
תעשי שיהיה אחרת אנונימי (9)

גם אני באה מרקע דומה, אולי אפילו יותר קשה של יחסים מורכבים עם אמא שלי, שבתורה היו לה יחסים מורכבים מאוד עם אמא שלה.

אני מודה לה' שהשניים הראשונים היו בנים כי הייתי במצב נפשי לא פשוט בתחילת הנישואין בגלל היחסים עם ההורים שלי.

אבל כשנולדה השלישית כבר הייתי במקום אחר ב"ה, ואני מרגישה שהיחסים הנהדרים שלי עם בתי הם תיקון לא רק שלי אלא גם של דורות אחורה. היום גם אני מחוברת לאמא שלי חזק, וגם היא עצמה עברה תהליך של בירור מול אמא שלה בזכות זה.

וואו! מרגש לשמוע שאמא שלך עברה תהליך בזכותך ובזכות בתך!אנונימית20

זו המטרה של השרשור ללמוד לא להעביר את הפחדים הלאה לבת שלי ולתת לה תחושה שהיא רצויה (כי היא רצויה מאוד!), אולי תוך כדי אני אלמד לעשות תיקון ליחסים שלי עם הנשים בחיי..

בעז"ה בהצלחה.אנונימי (9)

רציתי בן אבל לא מהסיבות שלךאנונימי (5)

רציתי פדיון שזו מצווה די נדירה

והסיבה השניה כי בעלי נורא רצה בן ובאיזשהו מקום לא רציתי לאכזב אותו. (ברור שזה לא תלוי בי (זה היה מרגש לא משכל..))

הייתי בהלם שזו בת (לא שלא ידעתי ש50% זה בן ו-50% זה בת, ידעתי אבל דמיינתי בן ופתאום זה לא..) וגם כל הזמן דברנו על העובר בלשון זכר אז זה פתאום היה לשנות את ההתייחסות קיצר הייתי צריכה לעכל.

מהרגע שהיא נולדה אנחנו משוגעים עליה, היא מתוקה שאין דברים כאלו ומסבה לנו המון אושר ושמחה.

התחושות שלך מובנות, זו באמת יכולה להיות סוג של אכזבה כי זה לא מה שציפינו..

אבל תהיי בטוחה שכשתראי אותה ותחזיקי אותה על הידיים שום דבר כבר לא ישנה. תאהבי אותה כי היא הבת שלך ולא תביני איך בכלל הרשית לעצמך להתאכזב ולרצות משהו אחר.. כשזה בלייב זה עוצמתי וחזק ואין דבר מתוק מזה.

שתהיה לך לידה קלה ובידיים מלאות בעז"ה!

תודה על ההבנה אני מאוד מקווה שארגיש כמו שכולם אומריםאנונימית20
ושאחרי הלידה זה כבר לא ישנה.
אם אפשר לשאול - בת כמה היא היום? ואיך בעלך איתה?
אני קצת מפחדת שבגלל שבעלי נורא בן באופי שלו יהיה לו קצת קשה להתחבר לבת... אולי זה דבילי אבל קשה לא לחשוב על זה...
אל תדאגי שזה שלכם זה שלכםאנונימי (5)

הבת שלי בת 10 חוד'.

בעלי מפנק אותה ומשתולל איתה. לגמרי זורם.

מפתיע אותי שאת כותבת שאת לא מתחברתאמא יפה
לבנות קטנות וכו קודם כל אף פעם לא היה לך בת משלך אז את לא יכולה לדעת מה זה, דבר שני את כל הילדים את רוצה בנים? אם לא זה לא ככ משנה הסדר, וסתם ככה עושה רושם שאת עצמך היית רומה להיות בן לא במובן רציני אבל בקטע שאם יגידו לך שאת נשית וכו זה מבחינתך פגיעה אני צודקת? אם כן כדאי שתתחילי להעריך את עצמך בתור בת ולהבין שחלק מהחולשה הנשית זה בעצם החוזק שלה...
ואגב לא חיב שבנות זה רק סרטים וגומיות יש לי 2 בנות אחת ממש קטנה אבל כבר מהבטן מרגישים שהיא וואחד שובבה והגדולה לא פחות איו יום שלא יוצא להשתולל ולהתפרע הרבה יותר מבנים אחרים...
בקיצור שיהיה הרבה במזל טוב ותעשי לך טוויסט בקשר למחשבה שלך על בנות בכלל ועליך בפרט
לבעלי יש הרבה אחיינים ואחייניותאנונימית20
עבר עריכה על ידי אנונימית20 בתאריך ג' בשבט תשע"ו 00:12
עבר עריכה על ידי אנונימית20 בתאריך ג' בשבט תשע"ו 00:11
ולבנות לא התחברתי בכלל. הן אפילו קצת מעצבנות אותי בדרמות ובקנאה שלהן. אני מניחה שלא כולן כאלה וכל אחת בעלת אופי שונה אבל עוד לא יצא לי להכיר ילדה קטנה שנורא אהבתי... זה בטח שונה כשהיא שלך אבל כשלא מצאת חיבור כזה זה טיפה מלחיץ.
בנוגע אליי - אני אישה ואוהבת להיות אישה. לא הייתי מתחלפת לשניה עם גבר.
א-ב-ל אני לא מתעסקת נונסטופ בבגדים ואיפור. אני לובשת בעיקר מה שנוח לי, לרוב אני גם אתאפר איפור עדין אם בכלל. אני לא מאלה שמסתובבות בקניונים ומחליפות מלתחה כל שני וחמישי, אני לא מאלה שהולכות לקוסמטיקאיות ומספרות על בסיס קבוע, פשוט כי אני לא רואה טעם בהתעסקות הזאת. היא מיותרת בעיני ויש דברים חשובים יותר. אני לא מוזנחת ואני מטפחת את עצמי אבל בגבולות שנוחים לי.אני חס וחלילה לא באה להתנשא על אף אחת ומאוד אוהבת בנות שמשקיעות בעצמן ויש להן סבלנות וכסף לממן את הדברים האלה, הלוואי והייתי כזאת. אני פשוט טיפה עצלנית ומעדיפה נוחות על יופי
גם באופי אני משחררת הרבה יותר מנשים אחרות (לפחות מאלה שאני מכירה), אני אוהבת את הקלילות שיש לגברים אחרי נניח ריב עם חבר, הם לא עושים דרמות מי התקשר למי ומי אמר מה למי, פשוט מדברים על זה וחוזרים לשגרה. רכילות וצרות עין מאוד מציקות לי, אחותי רבה עם אמא שלי בלי סוף וזה מוציא אותי מדעתי וכואס לי לראות את זה מהצד. אצל בעלי הכיבוד הורים והחיבור לאמא מגיע הרבה יותר מהבנים במשפחה. חמתי הודתה לא פעם בזה שאת הבנים היה לה יותר קל וכיף לגדל וכבר צוחקים על זה במשפחה שלו.
אני יודעת שיש בנות שיתאימו לי יותר באופי אבל לרוב אני לא מתחברת לנשים...
בקיצור, אני מפחדת מההתמודדות הזו..
אני ממש לא מסכימה עם איך שאת רואה נשיותמדי פעם פה

זה לא רק קניות וקוסמטיקאיות. רק טיפה בים. וממש אפשר גם בלי.

ולגבי ה'מריבות' - זה בא ממקום של רצון לבירור ולהגיע לאמת. הרי אפשר לומר גם על בנים שהם וותרנים ופראיירים, במקום  לארג'ים ומפרגנים (כמובן שזה לא נכון), אבל הכל תלוי בנקודת המבט.

אכן, גבר ואישה הם דברים שונים, אבל הקב"ה ברא כך כי יש צורך בכל צד, שניהם טובים.

אני גם הייתי בגישה שלך (יותר בתור נערה), של הרגשה שאני יותר מתחברת לעולם הגברי, ואפילו חשבתי שאני גברית, עד שלמדתי יותר לעומק, וזה הביא אותי להכרה מחודשת של עצמי, לשמחה גדולה במה שאני (וגם להערכה גדולה יותר לעולם הגברי בכלל, ולבעלי בפרט).

אולי זו הזדמנות בשבילך ללמוד ולברר קצת על הנושא.

כמובן, אני בטוחה שאת שמחה כבר עכשיו בטוב שקיבלת, ושתהיי אמא נהדרת לתינוקת בע"ה (לדעתי כשתראי אותה אחרי הלידה, כל המחשבות האלו פשוט יעלמו...), אבל מציעה לך עוד דרך לשמוח באמת בבת שלך עוד בהריון.

ואגב, אני קוראת את שאר הדברים שכתבת על היחס של המשפחה של בעלך לבנות. בעיני זה ממש חמור. את כאמא צריכה לבדוק ולעמוד על זה שיתיחסו לבת שלך באהבה ובחום, בלי השוואות לנכדים אחרים. תכניסי לך את זה כבר מעשיו לראש שאין מישהו ששוה יותר, או שראוי ליותר אהבה מאו יחס, כדי שבבוא הזמן תוכלו לעמוד על זה מול המשפחה. (ואם לא - הייתי מפחיתה את הביקורים שם. מניסיון כואב - הדברים האלו יכולים לפגוע מאוד מאוד בילדים, וכשהילדים רואים שההורים עומדים כנגד זה - זה מחזיר את הביטחון).

את צודקת שנשים זה לא רק קניות וכו'אנונימית20

אבל הרבה נשים הן כאלה, זה גורם לי לחשוב - מה אם הבת שלי תהיה כזו? אני מאחלת לה שתהיה מה שתרצה ומה שהיא תבחר, אבל אולי זה יעיב על הקשר שלנו? אולי זה יגרום לנו לא להתחבר אחת לשניה ולריב? 

את צודקת במליון אחוז בזה שאפשר להגיד שגברים יותר פרייארים ופחות אוהבים לחפור בדברים ולברר אותם עד הסוף ופשוט מעבירים הלאה, זה משהו שמוציא אותי מדעתי כשאני רואה אותו אצל בעלי, ומצד שני לפעמים אני מסתכלת על זה ואומרת "הלוואי והייתי כמוהו", פשוט מעבירה דברים ולא נתקעת על קטנות ושטויות, אבל אני בכל זאת בת (תודה לאל והדברים האלה מפריעים לי. הפחד שלי זה איך זה יהיה עם הבת שלי. איך אני אתמודד איתה כשהיא תחליט שהיא עושה ברוגז 3 ימים? או בוכה מכל בובה שהיא לא קיבלה? לא התמודדתי עם זה אף פעם, אלא רק מהצד השני - עם אמא שלי הייתי מסוגלת לא לדבר ימים שלמים ולא להגיד לה למה, ועם בעלי גם, עד שעבדתי קשה מאוד על עצמי ולמדתי להגיד מה מפריע לי. אבל כשזה מגיע מצד נשי אחר (חברות וכאלה) פשוט אין לי כח לזה, אני מוכנה לשבת לדבר על מה שצריך, אבל לא להתקע ימים שלמים על דברים ולהתקטנן על כל מילה שיוצאת מהפה.

בנוגע למשפחה של בעלי - ניסו לפני ואני מניחה שגם אחריי ינסו. אין מה לעשות עם זה. הנושא ידוע ומדובר במשפחה ועדיין, אין רצון לשנות אותו, ואני גם לא בטוחה שיש לי כח לנסות לשנות אותו. זכותם לא להתחבר ולא לאהוב. זה מפחיד אותי אבל אם אתעקש איתם זה מה שיגרום להם לאהוב את כולם אותו הדבר? ההפך.

אני יודעת שלא מגיע לילד אחד שיאהבו אותו פחות מאחר, אבל אני אשקר אם אני אגיד שאין לי אחיינים מועדפים. אני כמובן לא אגרום לאף ילד להרגיש לא אהוב, ואתייחס לכולם שווה בשווה, אבל יש ילדים שמעייפים אותי יותר וגורמים לי לרצות לא לבוא בשבתות שהם נמצאים. פשוט כי אין לי כח. אבל אם אני כבר שם - אני מאה אחוז עם ילד שניגש אליי ואתייחס לכל אחד בתשומת הלב שמגיעה לו.

אני יכולה לומר לך שגיסתו של בעלי ניסתה לעמוד על זה ולגרום למשפחה להתייחס בצורה שונה אל הבת שלה. היא גם ניסתה להראות להם שיש דרך אחרת לחנך והיא בכלל, לא עומדת ב"רף" שהמשפחה הציבה. זה גרם לריחוק ולהרבה מקרים לא נעימים. לא רוצה להיות שם. אני אוהבת שם את כולם אהבת נפש, ועם כל הביקורת שלי עליהם הם כמו משפחה שלי ואני לא רוצה להגיע למקום של סכסוכים על נושאים שהם מקובעים ואין שום דרך לשנות אותם.

אני מקווה שאני אלמד לנווט בין כל הטיפות האלה ושהילדה שלי לא תרגיש מחסור באהבה.

סליחה על החפירה

אני בכורה... אבא שלי רצה בן אבל בסוף יצאתי אני...לאההה
אמא שלי טוענת שמהרגע שקצת גדלתי והתחלתי להביע את עצמי הוא כבר נדלק עלי;
עד היום ב"ה יש לנו קשר מצויין ברמה שאני לא פוגשת במקומות אחרים.
אז לא נראה לי שיש מה לדאוג. כשזה הילד לך והוא אצלך בידיים אתה פשוט מתאהב. נקודה.
זה חלק מהעניין, רציתי משהו שלי, גברבר קטן שיאהב אותיאנונימית20
וידוע שבנות הולכות לאבא ובנים לאמא. אולי זו סתם דעה קדומה אבל אני רואה את זה הרבה במשפחה של בעלי..
אבל מעודד לדעת ואני מאוד מקווה שבעלי ימצא את החיבור שלו איתה (למרות שנראה לי שהוא יעשה ממנה כדורגלנית ויקנה לה מכוניות על שלט כל יומיים...)
תדעי לך שזה שהיא בת דווקא גורםנשואים פלוס
לאבא להתחבר אליה מהר יותר..
ואלינו הם שייכות תמיד (-;..
דווקא כבכורה, אני ואמא שלי חברות מאוד מאוד טובות.. וכל החיים היינו ככה!
מרגיע לשמוע אנונימית20

שלום מתוקה !!!כוחות שמימיים
קודם כל הריון נעים ובריא !!
גם לך וגם לבתך

מהדברים שכתבת נהייתה לי תחושה שיש פה משהו לא ככ בריא, לא לך ולא לפיצקית .

אז קודם כל קבלי חיבוק גדול, ומבין, על הקושי המשפחתי.
וארגיע אותך שמה שאת תשדרי זה מה שיהיה, כי זאת בתך ואת אמה וכל השאר תפאורה....

ועוד כמה דברים...ואם יש משהו שלא קשור אלייך מוזמנת לסנן
את מבינה שכדי להיקשר אליה חשוב שתהיי מחוברת לעצמך,
ממליצה לומר כל בוקר ברוך שעשני כרצונו- ולהפנים שאנחנו הבנות, הנשים, ממש עשויות כרצון ה' יתברך !!! שזה מדהים ומושלם !!!

וכעת נעבור לקטנטונת שכל כך זקוקה לחיבור שלך, להרגיש רצויה ואהובה בעולם המנוכר הזה, והיא ממש חסרת אונים ואין לה כלום מבלעדייך.

אז מקסימה, למענך ולמען הילדה, כן היא כבר מרגישה את הכל כבר מהבטן וזה משפיע עליה לכל החיים,וגם על טיב הקשר שיהיה לכן,
קחי את עצמך לטיפול זוגי, שלך ושל העוברית שהגיעה לך מהשמיים בהפתעה....
יש היום מבחר של טיפולים...

בהצלחה !!!
שיהיה בקלות וידיים מלאות ואוהבות !!!!!! :-*
נ.ב. נשיקה לפיצקית
תודה רבה רבה על התגובה הזו אנונימית20
אני מודה לאלוהים כל יום על מי שאני, על זה שאני אישה ושיש לי הריון תקין ברוך ה'. אני מודה לו על זה שזו בת קטנה בבטן שלי.
אני מפחדת מהתמודדות הזו. התרגלתי מאוד לאחיינים של בעלי וגם הורגלתי לחשוב שבנים "יותר טובים" מבנות.
אני חס וחלילה לא מתחרטת לשניה על ההריון ומחכה לקטנה הזאת שתבוא. אני אוהבת אותה ומלטפת אותה ומדברת אליה כל יום אבל גם מאוד לחוצה מזה.
אני מנסה להבין איזה חיבור יש לבנות עם האמהות שלהן, מסיבות אישיות לא ממש יכולתי לראות את זה בבית שלי.

תודה על התגובה המבינה והמחבקת. יכול להיות שיש מקום לשיחה מקצועית
פחדתי שתיפגעי...כוחות שמימיים
אז הרגעת אותי..

אז עכשיו זה באמת נשמע אחרת.
אני מאוד מבינה אותך . גם את הרצון לבן וגם את הרצון להשתלב במשפחה (? ) וגם את הרצון להתחבר...ותוך כדי בא הפחד.

מקווה שעד עכשיו הבנתי נכון.
מה שאני חששתי זה שהיא מרגישה את הכל, אם היא רצויה או מעלה חששות וכו.

רציתי להרגיע אותך שיש המון הבדל בין אחייניות שלך לבין בתך.
גם בהריון וגם בלידה ובהנקה מופרשים הורמונים .
בלידה מופרשים הורמונים של אהבה. כן כן ממש אותם הורמונים והם יעשו את הקישור הנוסף בינכן.
את בכלל לא אמורה להרגיש כזאת אהבה כלפי אחיניות שלך...עם כל הכבוד..ואני בטוחה שבתך תהיה אצלך מקום ראשון !
נ.ב. דווקא אם לא חווית זאת עם אמא כן הייתי ממליצה בכל זאת. מה שבטוח- לא יזיק
בהצלחה,

ונ.ב. נוסף, אני ממש מעריכה אותך על הבירור האמיתי הזה לא לכל אחת יש אומץ לפתוח דברים כאלה בפורום !!
אני יכולה לומר לך בכנות שהחיבור שלי לאחיינים של בעלי ולאחיםאנונימית20
הקטנים שלי הוא טוטאלי. הקטנה הזו תהיה הראשונה שלי אבל האהבה שאני מרגישה לגברברים האלה היא מוחלטת ואינסופית. אני מודה על כל דקה איתם.
אני כבר אוהבת את הפיצית הזאת שבועטת בי בלי סוף (אבל נרגעת כשאבא שלה שם יד על הבטן שלי!!)
אני בטוחה שאחרי הלידה האהבה הזאת תתעצם. והתגובה שלך לגמרי מרגיעה אותי. תודה על ההבנה

בקשר לנ.ב - קצת קשה לי עם ההשתקה הזאת שנשים עוברות כשהן מדברות על דברים קצת פחות מקובלים. לכולנו יש העדפות וקשיים בהריון וכל עוד הכל נשאר בפורפורציות נכונות אני לגמרי בעד לדבר על זה גם אם יהיו כאלה שלא יבינו. זה בסדר גמור. אני פשוט הייתי חייבת להוציא את זה והעדפתי לשמוע דעות נשיות ולא את הדעה של בעלי שלא ממש מבין איך ההורמונים משגעים אותנו
ברור שיש מקום לקושי!!נשואים פלוס
רק שאת העלת כאן את עניין האופי הנשי.. ולכן הגיבו לך שזה לא בהכרח ככה.. נראה לי ממקום של להרגיע ולעודד לא הביקורת חלילה..
אני יודעת פשוט ראיתי המון תגובותאנונימית20
(לא בפורום הזה) לנשים שכתבו מילים כאלה ועברו לינץ' מנשים אחרות שהחליטו שאין מקום בכלל למחשבות כאלה כשהן זכו להריון ויש אחרות שמנסות ולא מצליחות. אני כן חושבת שכל אחת עוברת מסע משל עצמה בהריון, זה מטלטל נפשית ופיזית. זה לא תמיד קל. ברור שצריך להודות על כל הריון וילד שנולד בריא אבל יש מקום לדבר גם על החבילות שלנו..

מסכימה איתך !!כוחות שמימיים
מקווה שלא לינצ'נתי אותך
חס וחלילה! אנונימית20

את לא גרה בסין,נכון?מעין אהבה
אז מניחה שאת רוצה יותר מילד אחד נכון?
האמת אפילו בסין כבר מותר 2.

אז מה זה משנה מה יבוא ראשון?
עכשיו בת.
בעז'ה תזכו גם לבנים.
הסדר לא מה שחשוב.

ולא כדאי לחשוב כזה מגדרי ולקטלג תינוק שרק נולד למלא איפיונים..
זה שהיא בת לא מחייב אופי דרמטי או רגשני.
ובן שנולד לא מחייב שיהיה שכלי ומעשי וענייני.
יש בנים ששוטפים רצפה,כותבים שירים,סורגים כיפות ואפילו יש כאלו שבוכים..
ויש בנות שלובשות כחול,שמבינות במכוניות,שיודעות להחליף נורה ואפילו יש כאלה שצריכות שלא ידברו אליהן ברמזים

תצאי מהצורת חשיבה הזאת.
את לא חייבת להלביש וורוד.
הבת שלך תהיה מתוקה בעינייך-כי היא תהיה הבת שלך.
ועד גיל שנה הגידול די זהה ורק אח'כ יש הבדלים ..ועד אז תתאהבי בה לגמרי.

ארצישראלית גאה ברור שרוצה יותר מילד אחדאנונימית20
אבל כן רציתי בן בכור. מהמון סיבות. לא את כולן פירטתי.
בעזרת ה' יהיו גם בנים, אבל לפעמים את מדמיינת משהו אחד ואז קורה משהו אחר. מבורך לא פחות אבל עדיין דורש עיכול. אני מנסה לברר איך זה להיות קרובה לבנות כי אני אף פעם לא מצאתי חיבור כזה.
כל השיח הזה שלי הוא רק אסופה של פחדים שנכנסו בי במהלך השנים ואני מעדיפה להרגיע אותם עכשיו וללמוד מעכשיו להיות אמא טובה נטולת דעות קדומות...
את מקסימה!זו ההכנה הכי טובה להורות-מעין אהבה
השעור הראשון זה להסתגל לזה שכשיש לכם ילד-אז הרבה לא קורה כמו שציפית!
הרבה רגעים קטנים כגדולים של דברים שלא קורים כמו שתכננת.
גמישות.הסתגלות.קבלה.
קחי את הנסיון הזה בתור הזדמנות לעבודת המידות כהכנה ללידה..

את תלמדי להכיר אותה,את המתיקות הורודה הזאת.
אני מאושרת שזכיתי בבת בכורה.
תחשבי איזה כיף זה יהיה כשתגדל ותהיו חברות
תודה רבה מקווה שנגדל להיות חברות...אנונימית20

בת תחילה סימן יפה לבנים.. וגםירושלמית טרייה

סתם עלה לי תוך כדי שקראתי מה שכתבת -

במשפחה שלך ועוד יותר של בעלך, נשמע שמעדיפים בנים, והבנות גם "ממשות" את ההעדפה הזאת ומתנהגות בהתאפ בצורה מעצבנת.

אני לא מבינה גדולה אבל חשבתי שאולי חלק מההתנהגות המעצבנת היא כי הן הזן הנחות יותר בבית. אין מצב שהאמא מעדיפה חזק בנים והבנות לא תרגשנה את זה.

תחשבי על זה אחרת: מה שראית זה אצל אחרים, מה שאצלך זה תלוי בך.

את יכולה מההתחלה לא להעדיף דווקא בן וגם לחנך את ביתך לא להיות מעצבנת.

אני יכולה לומר לך שבאמת יש התנהגות טיפוסית כזאת, אבל בבית שלי ההורים חינכו אותנו מאד בראש גדול ובוגר ואחותי ואני תמיד היינו מחוץ למריבות הקטנוניות שיש בהרבה כיתות. אז תנסי לחשוב שזה תלוי בהרבה בך. ואת לא רוצה שהיא תרגיש שאת העדפת בן תחתיה ולכן את צריכה כבר מעכשיו לחשוב ההפך - הכי מתוק זה בת נעימה וטובה ובוגרת! מכירה הרבה הרבה כאלה, במיוחד בנות בכורות!

(רק מסייגת שלי יש בת וזה מה שהכי רציתי בעולם אז לא עמדתי בהתמודדות שלך..)

לא חשבתי על זה מהזווית הזו... את כל כך צודקת!!אנונימית20

פתאום הכל נראה הגיוני. 

אחת הסיבות שפתחתי את השרשור הזה היתה כי אני באמת רוצה לנער את כל הדיעות הקדומות ולגדל את הילדה שלי בלי שתרגיש חס וחלילה שהעדפתי משהו אחר על פניה.

ככל שאני קוראת פה תגובות ככה אני יותר נרגעת.

התגובה שלך מאוד עזרה לי לסדר דברים בראש.

תודה

אישיתתמיד אמא

אני באמת מתפללת רק על בריאות שלי ושל העובר

אבל:

א. תופתעי כמה הבת שלך יכולה לכבוש

במשפחה של אמא שלי ר"ק בנים "שווים" אבל יש כמה נכדות שבכל זאת כבשו את לב הסבא-סבתא ויש להן מקום מאד מאד של כבוש (במיוחד על הרקע של כל הנכדין הבנים, משפחה של בנים)

ב. יש בנות שהן כמו בנים. לי יש בן ראשון, והוא עדין פחד ממש כמו ילדה ולעומת זאת הבת שלי היא השניה והיא שדונת קטנה

מצד אחד אוהבת בגדים יפים וענינים אבל מצד שני היא שובבה בטירוף ואפילו הגננות שלה אטומרות שהיא ממש בן קטן (אנחנו קוראים לה בנה בפתח קמץ)

ג. כמו שכבר כתבו לך - בת תחילה סימן יפה לבנים 

אה, ועוד משהו, בנות נורא קשורות לאבא, הבת שלי (בת שנתיים) קשורה לבעלי ברמות הזויות (ברמה שמפריע לה שאני והוא מדברים בשקט או משהו) וכל היום מתווכחת עם אחיה הגדול - "זה אבא שלי, רק שלי"

המון המון נחת - הריון קל, לידה קלה ובידיים מלאות בתינוקת מתוקה אהובה ובריאה!!!

חחח איזה חמודה "זה אבא שלי, רק שלי" אנונימית20

אני מתפללת כל יום על הבריאות של הקטנה הזאת. אני חס וחלילה לא מעדיפה מין על פני בריאות. התפילה הראשונה שלי היא בריאות. אני גם לא מתפללת לזכר מן הסתם כי כבר אין טעם עכשיו. אני פשוט מנסה למצוא את הצד השני, זה שגידל בנות ולראות מה זה באמת ולאן אני נכנסת. בתור מי שהתרחקה מנשים כל חייה, זה טיפה מלחיץ לקבל אחת כזאת במתנה

אצלנו במשפחה דווקא הנכדות פחות כבשו את הסבתא. יש לה העדפה מאוד מאוד ברורה לנכדים מסויימים. היא אוהבת את כולם אבל אי אפשר לפספס את האהבה שלה לנכדים מסויימים.

משום מה נורא מפחיד אותי שהילדה שלי תהיה פחות אהובה על ידי המשפחה, כי אני רואה את אחייניות של בעלי שאף אחד לא מסתדר איתן. 

בנוגע לבעלי - הוא נורא נורא בן באופי שלו, הכי שובב בעולם, כדורגל כל יומיים, הוא קונה כל דבר שטס על שלט, כל אחיין שלו שהוא רואה הוא ישר מרים ומעיף באוויר ומשתולל איתם בלי סוף.

נכון שיש גם בנות שובבות, אבל לרוב הן יותר רגועות והמשחקים שמעניינים אותן הן בובות ומסיבות תה אני קצת חוששת שבעלי לא ירגיש חיבור ולא יהיה מסוגל לשבת לשחק איתה באופן רגוע. הוא לא מאלה שמסוגלים לשבת בשקט.

תודה רבה על התגובה

בחיים לא שיחקתי בבובות!!אנונימי (2)
כבת בכורה שיש אחרי שישה בנים(-;
וואו!! 6 אחים גדולים! בטח מעניין לגדול ככה אנונימית20

לי יש בתפעם ראשונה

ואיך שבעלי משתולל איתה...

היא חולה עליו, ישר שהוא מגיעה היא מתחילה לגרות אותו שישתולל איתה.

בנות יודעות להתחנף ולגרום שיאהבו אותם גם בלי שרוצים.

ילדים הם לא כמו אחיינים/ אחים/ נכדים. נתינה מולידה אהבה.

אתם תאהבו אותה כי היא הבת שלכם.

את צודקת, בנות באמת יודעות להתחנף אנונימית20

אני בטוחה שנאהב אותה. 

אלו סתם חרדות של הריון ראשון שמגיע עם משהו שלא ציפיתי לו.

תודה

יקירה---תמיד אמא

דבר ראשון, התיאורים שלך על בעלך מאד מזכירים את בעלי.... שובב עולמי שחמותי מוכנה להודות שהרבה מהתעלולים של הבת שלי כבר ירדו לעולם לפני עשרים ושמונה שנים כשבעלי כבר ניסה אותם...) גם עם בנות אפשר לכייף, וזה ממש לא נכון שכל הבנות הן כבדות וסנוביות (אם אותי החנונית בעלי הצליח למשוך לטיולי ג'יפים הכל אפשרי)

הבת שלי לדוגמא לא משחקת בבובות באופן קלאסי של ילדות, תמיד עגלת הבובות מעורבת בתאונת דרכים, מתהפכת, הבובה "זהו, נהרסה הבובה" כלשונה והאמבולנס והמשטרה פליימוביל נכנסים לפעולה....

דבר שני - הגיוני שיקח לך זמן להתחבר לסגנון ולאופי שלה, אבל תראי שאם תחזיקי ממנה עולמות - ככה יסתכלו עליה

בהתחלה אפשר לעשות את זה מעושה - להגיד לעצמך וגם במשפחה של בעלך משהו כמו: צ'וצ'קית המטריפה עשתה ככה, צ'וצ'קית הכי הכי, כשהיא גדלה להציג התנהגויות חיוביות שלה (כמו עמידה על זכויותיה ודעותיה) באור הנכון - זה עובד בסוף.... (גם על עצמך וגם על המשפחה כולה)

תראי שאם את ובעלך (במיוחד הוא... הוא "משלהם"...) תשדרו שאין כמוה - ככה יתייחסו אליה, נכדים זה לא ילדים - בסוף הם יפתחו את העיניים ויתנו לה את המקום שלה, גם אם באופן כללי היתה להם גישה שונה... תני לזה את הזמן

חחח גדול! איזה תיאורים העלית לי חיוך על הפנים.אנונימית20

מסכימה איתך שעם העבודה שלי על עצמי והדיבור וההתעסקות בזה אני ארגיש אחרת.

אני יכולה לומר לך שברגע שיצאנו מהסקירה וגילינו שזו בת סחבתי את בעלי לשילב ואמרתי לו - יאללה מתחילים להסתכל על בגדים לבנות קטנות. אני כן מרגישה שככל שאני מתעסקת בזה יותר כך אני גם מתחברת יותר. וזו המטרה שלי.

אני לוקחת לתשומת ליבי את הנושא הזה של ההתייחסות אליה ואיך זה ישפיע על אחרים.

אני כן יכולה לומר לך שגיסתו של בעלי חולה על הבנות שלה ומדברת עליהן המון, ועדיין, במשפחה מאוד מרוחקים מהן. אולי זה קשור לאופי שלהן, אבל אני מקווה שזה לא יהיה כך במקרה שלי. ואם כן, שהבת שלי לא תרגיש את זה אף פעם...

רק נחת מתוקה!תמיד אמא

לפי הרצון והדאגה שלך - את עומדת להיות אמא נהדרת!!!

בעזרת ה'!!!אנונימית20

אמא ל4 בנות ב"ה מאושרת.אנונימי (7)

דוקא בגלל שיש למשפחה של בעלך בנים הכי כיף שיצא בת שתדעי שהיא תיהיה מיוחדת .

אז למשפחה של בעלי לפני שילדתי את בכורתי היה למעלה מ10 בנים וככ שמחתי שיש לי בת תחשבי היא תיהיה מלכה שם.

וגם בעלי ככ מחובר לבנים והוא והבנות שלי במיוחד עם הבכורה חיבור מושלם ,כשזה יהיה הבת של בעלך הוא יזרום איתה והם יהיו חברים טובים ...גם עם השלטים וגם עעם האחרים ויש הרבה הפתעות בחיים..

דוגמה כמו שהיא משיבה בתבובות על הספה והיא כאלו הגננת ובעלי זורם איתה ויושב איתה כאלו הוא הגננת השניה..

לגבי החיבור עם האמא לבנות ,אני תמיד אומרת שזה תלוי באמא.

אני אוהבת את אמא שלי מאד אבל אני למדתי שבשביל חיבור מושלם אתה לא יכול לחנך ולחנך ופעם ב.. לזרוק חום ואהבה...

[זה משו שאני אמורה לפתוח לזה שרשור בפני עצמו ..]

אני בעד לחנך באהבה כך הבנות יהיו חברות.

[ולדעתי מנסיון שעקבתי אמהות שחנכו בקשיחות וניסו אחכ להתחבר לבנות ,זה לא עבד!!

להיות עם הילדים פתוחים שירגישו בנח לשאול מה שהם רוצים..תמיד לחבק לנשק לפנק .לצחוק איתם על טעויות ולהסביר בניחותא טעויות שעושים..ולזרום....לא להתיר את האיסור אבל להסביר באהבה..

כתבת יפה ונוגע...כוחות שמימיים
אצל המשפחה של בעלי רק בנים נחשבים או הבנות השובבותאנונימית20

הבנות הדעתניות, החכמות ואלה שעומדות על שלהן נתפסות כנודניקיות וקשות.

יש על זה הרבה שיחות אצלהם במשפחה.

ודווקא מאוד רציתי בת עם דעות משל עצמה, אחת כזאת שיודעת מה היא רוצה. 

אני רואה את אחייניות של בעלי ואיך המשפחה *לא* מקבלת אותן וקשה לי עם זה. ולעומת זאת הבנים נסיכים שם. גם הגדולים חונכו להיות המלכים של הבית. הכל מורגש שם בצורה מאוד ברורה.

יכול להיות שזה לא צריך לשנות לי בכלל, אבל אני מפחדת שהבת שלי תגיע לשם ותרגיש את הכל... זה משהו מעוות גם בתפיסה שלי שצריך להשתנות. 

אשמח לשמוע עוד קצת על הנושא של חינוך וחיבור לאמא מהצד שלך. אני עוד לא יודעת איזה אמא אני אהיה, ואני כן רוצה ללמוד להתחבר לבת שלי ולתת לה תחושה שאני חברה שלה ומצד שני היא גם תצטרך חינוך מן הסתם.

אם תפתחי שרשור אני בטח אקרא

שימי לב כמה עיקר הנקודה שמפריעה לך זהנשואים פלוס

בגלל החשש מהמשפחה של בעלך.

אז אולי הצעד הראשון שאת צריכה חלעשות הוא להיות עם אצבע על הדופק ובאמת לעקוב ולראות מה היחס ולהאיר את עיניהם של הסובבים כדי שזה לא יקרה עם הילדה שלך.

מה גם שיכול להיות שהיחס לא נובע מעובדת היותם בנות, אלא מהזן ומהאופי הספציפי שלהם..

חוץ מזה, שילד מקבל את עיקר הבטחון והאהבה שלו מההורים שלו.. כך שדעת הסבתא פחות חשובה לו

אני דווקא די בטוחה שזה קשור לזה שהן בנותאנונימית20
כששאלתי את כל הגיסות שלי מה הן מעדיפות כולן פה אחד אמרו: בנים! לא מסוגלות לחשוב על בנות.
וגם די הודו בפה מלא שהם מעדיפים בנים.
יש איזה אחיינית אחת שהם אוהבים אבל אם הם תמיד יעדיפו להביא את הבנים לשבת.
כל מיני קטעים כאלה שגורמים לי לפחד שלא יאהבו את הקטנה שלי...
אין לי הרבה מה לעשות עם זה, אני מקבלת את הדעה וההעדפה שלהם.
אני מקווה שהיא לא תרגיש שום חסך לפחות ממני ומבעלי.
אנונימית20 יקרה...שירהלי

ראשית, הבאסה מאד מובנת.

ברור שאת שמחה בהריון ומודה לה' עליו.

אבל רצית בן ויש לך בת וזה מבאס אותך.

קבלי את עצמך עם הקושי הזה.

זה לא אומר שאת לא בסדר

או שחלילה לא תאהבי את ביתך.

אולי ייקח לך קצת זמן להיקשר אליה אחרי הלידה,

וזה גם בסדר לגמרי.

אפילו נשים שציפו מאד לילד

לעתים מתקשות להיקשר אליו אחרי הלידה,

וזה ממש בסדר.

לאט-לאט ועם הזמן את תיקשרי אל ביתך

ותאהבי אותה בע"ה.

טוב שאת יודעת שיש דברם באופי של בנות

שקשה לך איתם.

המודעות העצמית הזו יכולה מאד לעזור לך

לעבוד על עצמך אם וכשתיפגשי מול הקושי הזה

בביתך.

בכל אופן, מה שאת חשה זה בסדר ואני מאמינה שזה יחלוף

ותרגישי חיבור ואהבה ענקית לגוזלית שלך.

גילוי נאות: אני אמא לשלוש בנות

נסיכות אמיתיות ומודה לה' על כך.

בנות זה פשוט מתנה לאמא.

וכמובן שגם בנים : )

וואו, תודה על התגובה המבינה אנונימית20

הביאוס מגיע ממקום של פחד מהלתמודד עם הדבר הזה.. בגלל זה מאוד חשוב לי ללמוד את המקום הזה לפני שהקטנה תגיע כדי שאוכל לתת לה את התחושה הכי אהובה שיכולה להיות.

כותבת ממקום קצת אחראנונימי (8)

היי,

קראתי את מה שכתבת והאמת שמה שזה עורר אצלי זה יותר את הרגש של הילדה ופחות את הרגש של האמא,

ואני חייבת לכתוב לך את זה בשביל הילדה..

ההורים שלי מקסימים וטובי לב. אבל אני גם גדלתי בבית שבו הבנות נחשבות פחות, והבנים יותר.

זה אף פעם לא בא לידי ביטוי בשום פעולה קיצונית, סתם הרגשה כללית כזאת שאני ואחיות שלי- וגם אחים שלי אם לומר את האמת- הרגשנו.

זה לא פשוט בכלל לגדול בהרגשה שאת סוג ב, ואגב- עד גיל מאוחר את אפילו לא מבינה למה.

כשאת סוף סוף מבינה למה זה גרם אצלי למרד, זלזול בהורים על התפיסה הפרימיטיבית שלהם, ובאיזשהו מקום אני דיי בטוחה שעשיתי כמה וכמה דברים כדי "להחזיר" להם על ההרגשה שליוותה אותי בילדות.

לוקח זמן ועבודה עצמית להחזיר לעצמך את הביטחון שאת טובה, מוצלחת, למרות שאת בסה"כ בת.. 

ההרגשות שאנחנו סופגים בילדות נשארות איתנו כל חיינו. אנחנו מרגישים גם דברים שהמבוגרים לא חושבים שאנחנו שמים אליהם לב. וקשה, קשה למחוק אותן.

בבקשה בבקשה בבקשה שימי לב שההתייחסות הזאת לא נכנסת אלייך הביתה. בבית של בעלך היא פחות נחשבת? תתיחסי אליה את כאילו היא מלכה כשאתן שם! תרוממי אותה!

ואצלך בבית תאהבי אותה בלי שום קשר למין שלה.

בתור אמא אני יכולה להגיד לך שאני מבינה את האכזבה, אני רציתי בת ראשונה ויצא לי ב"ה בן מתוק ומקסים וגם התבאסתי בהריון

אבל אחרי שהוא נולד התאהבתי בו נואשות וממש לא אכפת לי מה המין שלו..

שתצליחי!

אני כל כך מפחדת שהבת שלי תרגיש את זה מתישהואנונימית20

בגלל זה אני מנסה לעבוד על זה מעכשיו.

אני בטוחה שמרגישים את כל זה, אני רואה את זה גם במשפחה של בעלי, אמנם שם צוחקים על זה אבל אני יודעת שזה כואב באיזה מקום. זה גם מביא אותנו לרצות בנים יותר מבנות.

אוף, זה הזוי לגמרי. נראה לי נורא מעוות להתעסק בזה.

כתבת "כשאת סוף סוף מבינה למה" - מה גרם לך להבין בסוף?

תודה רבה על התגובה מהצד השני  

עונה..אנונימי (8)
האמת היא שאחותי הגדולה אמרה לי את זה
וזה היה ממש הקלה כשהבנתי שזה כל חטאי.. כי דיי גדלתי בתחושה שאני פחות.. ולא ממש הבנתי למה..
ההורים שלי מקסימים, רק קצת מיושנים לדעתי בתפיסה ואני בכלל לא חושבת שהם מודעים לזה שזה משהו שהרגשנו..
אגב אם אני אגיד את זה היום לאמא שלי היא תכחיש ותיפגע, למרות שזה ברור לכולם שזה המצב.. אז אני חושבת שעצם זה שאת מודעת ומוכנה להודות זה כבר צעד ענק בכיוון הנכון..
ואני שוב אגיד שלדעתי זה בכלל לא משנה אם זה בן או בת, את בסוף תתאהבי..
בקשר למשפחה של בעלך- לדעתי פשוט תשלימו לה מצידכם את החום והפירגון שהיא ראויה להם בזמן שהיא שם..
בהצלחה ❤
אפשר לשאול איך הרגשת שאת פחות? מה גרם לך להרגיש כך?אנונימית20

זו תהיה הראשונה שלי ב"ה, אבל יש דברים שאולי אני לא אשים לב אליהם והיא כן...

אשמח לשמוע אם את רוצה לענות על זה

אני לא יודעת אם יותר גרוע להכחיש או להודות בדבר כזה. אצלינו העניין די פתוח על השולחן וכולם יודעים את זה וגם צוחקים על זה. אין שם רגשות רעים בנושא והבנות מקבלות את זה באהבה.

אנחנו רק בנות, אני הבכורה, ואבא שלי השתובב איתנו המון כילדותחניתה

מעולם לא התלונן שאין לו בן.

או שהוא קיוה לבן...

ובכל התמונו והוידאו רואים את זה בבירור

אנחנו כולנו קשורות אליו מאוד...

אז להתכונן לבת שובבה? מרגיע לדעת שיש חיבור בין בנות לאבותאנונימית20

לא תתכונני לבת כמו שהיא..מתוקה על כל סגנונותיהנשואים פלוס

בעזרת ה' שתבוא בריאה זה הכי חשובאנונימית20
לא קראתי כל מה שכתבו לךבת 30

אבל- יש לי ארבע בנות. חיוך

צריך להגיד יותר מזה?

תענוג צרוף. ארבעה עולמות מיוחדים.

בת בכורה? מתנה משמים!! את יודעת איזה קשר מיוחד, את יודעת כמה היא תהיה יד ימינך?

בתים של בנות לרוב רגועים יותר, מלאים בדפים וטושים ומספריים ודבק ומדבקות. איזה כיף.

והכביסות הן של בגדים ורודים וסגולים (וקצת כתום וקצת תכלת)...

וברור שזו הנאה מיוחדת להלביש בנות...

אני מודה שלפני שהתחתנתי תמיד לא הסתדרתי עם בנות קטנות. לא סבלתי איך שהן נמרחות עלי, ולא סבלתי את הקטנוניות שלהן.

גם היום זה משגע אותי לפעמים, אבל היום הן שלי...והן מתוקות ומיוחדות של אחת בדרכה שלה.

אל תחששי. בת זו ברכה גדולה ומתוקה. אין שום ספק בענין.

מהממת, אהבתי 💕אמא_מאושרת
אוי עשית לי כזה חשק. אמא לחמישה בנים אנונימי (9)

ויש לי שתי בנות נסיכות באמצע ובסוף, אבל כמה הייתי שמחה לעוד נשיקה.

ואני אגלה לך בסוד..בת 30

שבמחסן יש לי שקית קטנה עם בגדי בנים יפים שהגיעו אלי ומחכים לזמנם...חיוך

גם אצלי מאוחסנות כמה שקיות עם בגדי בנים לא מזיק לשמור אנונימית20

בעזרת ה' שיגיעו עוד אנונימית20

לא חשבתי על הצד היצירתי של בנות אנונימית20

זה בהחלט מעודד!

בגדי בנות אני לא סובלת. אין לי בגד אחד ורוד או סגול בארון, הכל אצלי צבעים כהים. ומצד שני - מי אמר שבנות חייבות ללבוש ורוד? 

בעזרת ה' נצליח לגדל את הקטנה הזאת להיות בן אדם טוב, עם מידות טובות וכיבוד הורים והלוואי והיא תהיה יד ימיני וחברה טובה שלי. 

בגדי בנות...בת 30

אני מעולם לא לבשתי ורוד, אבל פתאום גיליתי שקניתי לעצמי שתי חולצות ורודות בלי לשים לב חיוך גדול

אם תכנסי לחנות בגדים תראי שהרוב המוחלט של הבגדים לילדות קטנות זה בצבעי ורוד סגול כתום...אז באמת לא חייבות ללבוש ורוד אבל לפעמים זה מה שיש, ובעיני זה גם יפה...

והעיקר זה באמת שהיא תהיה שמחה עם נפש בריאה.

מי יודע, אולי אחרי הלידה אקנה גם לעצמי כמה ורודים.. אנונימית20

מה שבטוח - הקטנה שלך זוכה באמא מקסימה אנונימי (9)

נעימה, חמה, מודעת לעצמה ופתוחה לשינויים - מידות חשובות. 

תודה. בעזרת ה' אני אצליח להיות אמא כזו...אנונימית20

האמת אני לא כ"כ מבינה את הקטע עם המשפחהאנונימי (10)
האם את חושבת שאת שווה פחות מהבנים במשפחה? אני מניחה שלא.. אם כך למה את חוששת לחשוב ככה על הבת שלך? את יודעת שזה קשקוש הזוי אז למה? נכון למשפחה של בעלך יש בעיה רצינית בעיניין הזה אבל למה שלא תעצרי את זה לפחות אצלך? תשדרי להם כמה הדעות שלהם בעיניין עקומות וכמה את רחוקה מזה ותראי איך זה ישפיע. מנסיון אישי חלק גדול מהמשפחה המורחבת שלי כזאת והם לא מעיזים לחשוב ככה על הבת שלי. למה?כי הם פשוט יודעים מה אני חושבת על זה ואני גם מקפידה לשדר את זה כל הזמן ככה שגם אם הם חושבים ככה כלפי הילדים שלהם הם לא יעזו לחשוב את זה עליי (והאמת שגם בתוכם הרבה מהם חושבים כמוני). ויש לי קשר מצויין איתם.בקיצור-תשדרי להם ולך משהו אחר וגם אם זה לא יעזור תבהירי להם שאת לא מוכנה לאפליות ותנסי לפצות על מה שאפשר. בהצלחה יקרה
זה לא עובד איתם... יש נכדות נוספות במשפחה והיחס אותו דבראנונימית20
זה עניין עמוק שם...
זה כמובן לא משליך עליי ועל הרגשות שלי בתור אישה. מהצד שלי במשפחה כולם שמחו לשמוע שזו בת.
גם במשפחה של בעלי, אבל הם לא ישנו את דעתם. אני מניחה שזה קשור אצלהם מאוד גם לדת.
קשה לי לעמוד להתווכח עם דעות מוצקות שנבנו במשך שנים. אני כן רוצה לשנות את המקום הזה אצלי ולתת לילדה שלי את כל הרגש שהיא צריכה בעולם כדי להרגיש שייכת. גם אם שם היא לא תרגיש מספיק טובה.
זו סתם פריקה, כי אני לא ממש רוצה לערב את בעלי בנושא (אפילו שהוא מסכים איתי וגם הוא לא אוהב את זה)..

מי יודע, אולי הקטנה שלי תעשה חשק לבנות שם
לי יש בנותאנונימי (11)

בהתחלה לא התלהבתי מבנות... אבל אחרי שהן נולדו התאהבתי.

הן כל כך כיפיות וזורמות עם כל דבר. ואצלנו גם הבנות משחקות במכוניות ומשחקי בניה ולא רק בובות וברביות.

הן אוהבות מאוד את שנינו, אוהבות להתרפק על אמא ולהשתולל עם אבא. משתוללות אבל קל מאוד להרגיע אותן ומשתפות פעולה יפה. ממה שאני רואה דווקא עם בנים לפעמים קשה יותר, הם היפרים או הולכים מכות כל הזמן...

כן, בנים באמת יותר שובבים, אבל זה חלק מהקסםאנונימית20

אבל זה באמת לא משנה, אני מקווה שהקטנה הזאת תהיה בריאה, ותהיה מה שבא לה

אין על בנות בעולם!!לו יהי
ילדתי בת לפני חודשיים, כל בהריון לא ידענו את המין, רצינו הפתעה
לי אישית ממש לא היה אכפת מה יצא, אולי טיפה העדפתי בן רק בגלל מצוות הפדיון. ובעלי אמר שהוא מעדיף בת ( אבל תכלס נראה לי שלא כזה היה משנה לו).
כל ההריון היינו בטוחים שיש לנו בן ודיברנו אליו בלשון זכר. שבוע לפני הלידה אפילו קניתי שמלה לברית (!!)
בסוף יצאה בת מתוקה בטירוף. אני שונאת ורוד וקיבלנו מליוני מתנות בצבע ורוד. ומשום מה על הקטנה שלי אני אוהבת. אנחנו נהנים ממנה ממש, ובעלי לא מפסיק לעשות איתה שטויות ואני גם רואה שהיא ממש מתרפקת ומתפנקת עליו, כשעליי היא בעיקר מריחה חלב ואוכלת. אז בקשר לבעלך נראה לי שממש אין לך מה לדאוג. מזל טוב!
תודה רבה! מקווה שלקטנה הזאת יהיה עוד חיבור איתי למעט האוכלאנונימית20

איך אפשר לעבור 9 חודשים בלי לדעת את מין העובר?? 

אני התחרפנתי עד הסקירה. היתה לי תחושה מאוד חזקה שזו בת אבל עד שלא קיבלתי תשובה ודאית דיברתי אליה כאל בן ואפילו בשם שחשבנו לקרוא לילד אם הוא יהיה זכר..

כדאי לראותויקי7

תכנסי לראות את הפרסומת של אולוויז, על מה מלמדים בנות שהם ומה באמת. "איך זה לרוץ כמו בת" וכאלה. 
יש לי 2 בנים, ואני אומרת שכשהיה לי בת היא תלבש כחול, וירוק, וצהוב ואדום וסגול. מקווה לא לקנות לה כלום ורוד. ממש. כי בנות מקבלות רק ורוד ומכניסים אלראש מה בת צריכה להיות. אני אתן לה את כל הצבעים בעולם. ורוד היא תקבל מספיק (יותר מדי) במתנה, אני אדאג לה לכל שאר הצבעים.

עוד משהו- כל אדם יש לו נטיות לתחביבים וכו. תלוי גם למה את מנתבת את זה. אני אוהבת אפיה ונגרות. באמת, אם הייתי צריכה לעבוד במקצוע בלי קשר להכנסות- הייתי בוחרת באחד מאלה. את יכולה לשלוח אותה לחוג נגרות, או לבנות ביחד בית מעץ. אל תיקני לה בובות אם את לא רוצה. קני לה בובת דובי או חמור או חתול. (לבן שלי יש סוס). 

אצלי גם בנים וגם בנות ילמדו אומנות לחימה. הם יוכלו לבחור איזה- קפוארה או ג'ודו או כל דבר אחר. 

ובעניין החברתי- אצלנו יש העדפה לנכד מסויים. יש נכד אהוב ונכדה אהובה. אז יש לי 2 בנים, אחד הוא הנכד האהוב והשני לא. לא אוהבת את זה בכלל. אין לי הרבה מה לעשות. מה שכן- כשקונים מתנות לאהוב אני מכוונת את זה שידעו שניהם שזה מיועד לשניהם. הקטן עדיין קטן ולא מבין, אז בינתיים לא נורא. אני מוטרדת מה יהיה בעתיד... אין לי אופציה לריב איתם, זה ככה אצלם כבר שנים. פשוט לא אוהבת את זה. אצל אמא שלי היה נכד אהוב אחד- כשהיה רק נכד אחד. עכשיו יש 2 ילדים אהובים. בעז"ה יהיו לה מלא נכדים הכי אהובים. בלי דרגות ובלי כלום. ככה אני גדלתי, ולעומת זאת ככה בעלי גדל. אני מנסה לכוון אצל המשפחה שידעו שכולם שווים, לא משנה מי יותר "חמוד" או "יפה" או "שובב". מנסה להשלים את היחס בעצמי.

אפשר לשאול..אמא_מאושרת

לפי מה הם החליטו שזה הנכד האהוב וזה לא?

סתם מתוך עניין..

במשפחה של בעלי יש קטע שנותנים מלא תשומת לב לקטן (כי הוא חמוד ומתוק..) ופחות לגדול (כי הוא כבר גדול..) ואנחנו כל הזמן מעירים על זה וזה מסתדר לחודש וחזור ואז אנחנו מעירים שוב..

אבל כשקונים מתנות ברור שקונים לשניהם, לא??

לפי מי הם אוהבים יותר..ויקי7

זה היה נכד מסוים, עד שהגדול שלי הפך לבן חצי שנה בערך. מאז הוא האהוב. נולדו עוד נכדים אחרים, גם אצלנו וגם אצל אחרים, אבל הוא האהוב. 
עד עכשיו קנו מתנות אצלנו רק לגדול. אני לא יודעת אם זה כי הוא גדול והשני לא מבין, או כי הוא אהוב..
לנכדים אחרים כן קונים מלא מתנות..

אבל כשמוציאים את המתנה כשאנחנו שם לוקחים את ה"אהוב" ומראים לו את המתנות בהתלהבות, והשני רואה אותם אחרי חצי שעה בערך.. לא מספרים לשני על המתנות בכלל...

אפשר לשאול איך את מתמודדת עם זה? את אומרת להם משהו?אנונימית20

מפחיד אותי שאם אני אכוון אותה לכיוון שלי זה יכול לגרום להאנונימית20

להרגיש שונה כשהיא תגדל בחברת בנות. 

אני מאוד רוצה לתת לה לגדול כמו שהיא רוצה, ולהתפתח לכיוונים שלה, העניין הוא שאני לא מכירה את הכיוונים שלה.

אמנם אני בתור ילדה שיחקתי בבובות וכאלה אבל בהמשך כבר לגמרי נטשתי את הצד הנשי המוחלט ומצאתי את האמצע שלי בנושאים "נשיים". 

אני אלביש אותה כחול, ושחור, וירוק ופחות או יותר את כל גלגל הצבעים. אבל אני מאוד מאוד מפחדת לכוון אותה לסוג בן אדם שאני. זה לא שאני טום בוי אבל אני גם לא מהבנות שמתעסקות בלי סוף במראה, בבגדים, בנעליים, לא הלכתי אף פעם לחוגי ריקוד או בלט, ואני כן רוצה לדעת שהבת שלי תעשה מה שהיא רוצה ואם היא רוצה לרקוד בלט בחצאית טוטו ורודה אני  בטח לא אמנע את זה ממנה. אני רק מקווה שזה לא יגרום לאיזה ריחוק בינינו...

בעניין החברתי - איך את רואה את זה שילד אחד הוא אהוב והשני פחות? ואיך את מנסה לכוון את המשפחה לכך שידעו שכולם שווים?

טוב שהקטן עדיין לא מבין, כל כך כואב לי על ילדים שגדלים בתחושה שאחרים יותר טובים או מוצלחים או אהובים מהם.

במיוחד כשזה בתוך המשפחה. אני יכולה לומר לך שאצלנו כשאחיינית של בעלי מגיעה יכולים לצעוק עליה ולהתעצבן עליה (כמובן כמובן בגבול הסביר ולא חס וחלילה דברים קשים) לאמא שלה זה נורא מפריע אבל היא גם לא תמיד שם בשביל לעמוד לצידה. כתבתי כבר לאחת הבנות פה בשרשור שזה נורא נורא קשה לעמוד מול דיעות מוצקות שנבנו במשך שנים. אני באמת לא יודעת איך לעמוד מול זה. 

לא יודעת למה כל כך מעסיק אותי כמה אחרים יאהבו אותה. 

אני יודעת שכשאני מחוברת לילד זה עד הסוף, והאהבה שלי תהיה טוטאלית ואני אשקיע את כ-ל כולי בילד, אבל מפחיד אותי שהבת שלי לא תקבל את זה חזרה. ורוב הסיכויים שזה מה שיקרה...לא שאני מתחשבנת אבל בכל זאת, אני יודעת כמה אני מעניקה לאחיינים של בעלי.

את מאוד מיוחדתבת 30

את חושבת על כל הדברים האלה עוד לפני שהיא נולדה. באמת זה מיוחד.

אני יכולה להגיד לך על עצמי שאני מעולם לא התעסקתי בענייני בנות כמו שתיארת. לא בלט ולא בגדים, לא איפור ולא דברים מהסגנון.

אבל כשיש לך בת- היא עולם ומלואו בפני עצמה. והאמת שנחמד לי שיש לי בת שאוהבת להמציא כל מיני מחולות ולהכין לעצמה עגילים ולאפר את עצמה (לא היתה ברירה...קנינו לה ערכת איפור של ילדות...עדיף מאשר טושים על העיניים והצפורנים..חיוך). אני לא מרגישה שזה גורם לריחוק. ממילא היא שונה ממני בעצם העובדה שהיא אדם אחד ומצד שני- גם דומה לי כי היא הבת שלי.

אני חושבת שבע"ה תלדי בשמחה, ותתחברי לתינוקת שלך, ועם הגדילה וההתפתחות שלה- גם את תגדלי ותתפתחי בתור אמא שלה. את לעולם לא יכולה לדעת מה את תרגישי או תעשי כשהיא תהיה בת חמש או חמש עשרה.

וגם אם תלכי להופעת סוף שנה בחוג בלט עם הרבה ילדות לבושות חצאיות ורודות- אני די משוכנעת שאת תהיי מבסוטה ממנה ובעיקר- מזה שהיא שמחה וטוב לה.

אני חושבת שזה שכל כך רציתי בן גרם לי להתעסק בזה כךאנונימית20

כדי חס וחלילה לא לתת לה הרגשה שהיא לא רצויה.

אני בטוחה במליון אחוז שזה סוג של "שיעור" שאני צריכה לעבור, ולא סתם נשלחה אליי בת כדי שתעזור לי לתקן הרבה דברים בעצמי.

אני יודעת שזה נראה כאילו אני מסתכלת מאוד רחוק וקדימה, אבל משום מה זה נורא מעסיק אותי. פשוט כי הייתי בטוחה שאני אלך לראות את משחקי הכדורגל של הבן שלי ובמקום זה אני אלך למסיבת סיום חוג בלט

מרגיע לדעת שאת לא מרגישה ריחוק ממנה אפילו שהיא שונה ממך. אני מניחה שאלמד את זה ככל שהיא תגדל ותתפתח. אני בטוח ארגע מכל המחשבות האלה ואתן לחיים לזרום לכיוון שלהם.

תודה על התגובה

עד שהיא תגיע לגיל של להתעסק בענייני בנות כבר יגיע הבןנשואים פלוס

אל תחשבי כל כך קדימה.. תהני מהרגע!

חחח צודקת במאה אחוז!אנונימית20

רק דבר קטן לך - אנונימית20מודדת כובעים

אהבתי את השאלה הכנה שלך, אבל עוד יותר אהבתי את התגובה שכתבת לכל אחת/ד שהגיבה!

כמה קבלה, פתיחות, אהבת אדם. כיף ומרגש! 

שיהיה הריון קל, לידה קלה ועוצמתית ונחת אינסופי!

תודה רבה אמן! בעזרת ה'!אנונימית20

במשפחה שלנו מקבלים רק בניםHakuna.Matata
וסליחה שאני שואל

זה מה שאת רוצה למשפחה שלך)זו שאת איתה בבטן(? להמשיך את המסורת הזאת?

הדבר דורש הסתכלות יותר עמוקה למה יש לך בעיה עקרונית עם בנות.
אין לי בעיה עקרונית עם בנותאנונימית20
ואני בטח לא אמשיך את המסורת הזו.
אני מאמינה שיש הרבה נשים וגברים עם העדפה למין מסויים ולא תמיד יש קשר למה שהמשפחה מעדיפה.
רציתי בן כי פחות התחברתי לילדות קטנות...
אני חושבת שאחרי כל השרשור הזה אני יכולה להגיד שזה כבר ממש לא משנה לי
אשריך.Hakuna.Matataאחרונה
יכולה להיות העדפה למין מסויים.

לדעתי העדפה שלילית (כמו זו שהייתה מוצגת בפתיחת השרשור) זה מוגזם.
אמא לשלוש בנות בלע"ה אנונימי (12)
ב"ה הן מתוקות, שמחות, חכמות, כובשות לב
המשפחה שלי משוגעת עליהן באופן מיוחד,
כל האחים, גם אלו שכבר הורים לכוכבים משלהם, תמיד מתפעלים מהמתיקות שלהן!
ובאופן אישי, הן נותנות הרבה חום ואהבה וחיבוקים.
הגדולה תמיד שמה לב לכל פריט לבוש חדש ואוהבת להגיד כמה שהוא יפה לי..
בקיצור באמת שיש הרבה ברכה ב"ה!

ובעז"ה מאמינה שגם הבנים יגיעו בהמשך
מקווה ב"ה שגם אני אזכה לקטנטנה כזואנונימית20
שתאהב ותפזר חום ואהבה למי שנמצא סביבה
תודה על התגובה
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלבאחרונה
אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

שואב שוטף זה גם בעיני מתנה מצויינתממשיכה

בטח אם הכל עליה

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
אם נראה לך שהיא כן אוהבת לצאת ולנסוע והבעיה היאקופצת רגע
שלא ניידים, אולי חלק מהתקציב יכול ללכת על מונית שתקח אותם לבילוי. נניח יום כיף במלון עם הסעה הלוך חזור. לא כולם נהנים מכזה דבר אבל מי שכן נראה לי שזה מאוד מפנק 
מכשיר חשמלי שווהדיאן ד.

ואם זה משהו שאין לה אז בכלל כדאי

אנחנו קנינו בכל מיני הזדמנויות להורים: שואב שוטף, מטחנת בשר, מדיח כלים (לא היה להם אבל כן הייתה הכנה במטבח), מקרר - כשהמקרר שלהם גסס וידענו שקשה להם לקנות.

אולי מכשיר חשמלי למטבח או סט שווה של כלי בית/למטבחPandi99אחרונה
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

מעקב הריון עודףמדפדפת

כל רופא נשים יכול לעשות או שקריטי להגיע למרכז בריאות האישה?

היום בשבוע 40+2, פעם קודמת שהייתי אצל הרופא נשים הקבוע שלי הוא אמר שאפשר לבוא אליו למעקב הריון עודף, אבל היום התקשרתי לקבוע תור וגיליתי שהוא לא עובד השבוע בגלל חנוכה...

רואה שיש רופאים אחרים במרפאות באיזור שיש להם תור השבוע, השאלה אם הם בטוח עושים מעקב או שרק במרכז בריאות האישה?

פשוט רחוק לי להגיע לשם והנסיעות קשות בשלב הזה😓

מוסיפהמדפדפת

זה הריון ראשון ואני קצת בלחץ

הייתי בטוחה שעד כה אני כבר אלד מזמןן

צריך גם מוניטור. תבדקי שיש שםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

עושים מוניטור, שתן ולח"ד אצל האחיות.

ואז עוברים לרופא, הוא עובר על המוניטור ועושה אול'. יש רופאים שמציעים לבדוק פתיחה/ אורך צוואר הרחם. אני אישית מסרבת כשאין סיבה אמיתית.

מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1אחרונה

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

ילדה שאוכלת שרוולים בגיל 3.5חנוקה

הבת שלי לאחרונה התחילה לאכול את השרוולים של הבגדים )אולי לכבוד השרוול הארוך(.

אני באמת חושבת שזה רגיש כי היא עוברת תקופה קצת מורכבת אבל אנחנו מטפלים בזה.

הענים הוא שזה גם קצת מגעיל אותי...

וגם באמת עכשיו חורף וקר! וזה לא מוצא חן בעיני.

י ש לכן רעיון למשהו?

שאלתי אותה מה יעזור לה לא לעשות את הז כי היא הורסת את הגדים החדשים והיפים שלה ואכפת לה מאד מזה...והיא אמרה שהיא רוצה מוצץ במקום...

אשמח לכל חוות דעת.

לא מבינה בזהממצולות

אבל ממש חמוד שהיא אומרת לבד שמוצץ יכול לעזור לה

הייתי שוקלת להביא לה

מוסיפהחנוקה
היה לה מוצץ עד גיל שנתיים וחצי, נגמלה ממנו ביצמה כשנאבד
זה עניין תחושתימתואמת

אפשר ללכת לריפוי בעיסוק. ובינתיים לתת לה ללעוס דברים אחרים, כמו חתיכת בד שתחברו לבגד שלה, כפית חד פעמית, מאכלים קשים כמו גזר וגריסיני...

יכול להיות שזה נובע גם ממשהו רגשי, אז יכול להיות שכשזה ייפתר גם הצורך התחושתי ייגמר.

בינתיים תשתדלי כמה שפחות להראות לה את הגועל שלך, כי מן הסתם זה ישפיע על הקושי הרגשי...

❤️

נורא מעניין מה שאת אומרתחנוקה

חשבתי לתומי שתחושתי זה ילגים שנולדו ככה.

זה יכול להווצר ביום בהיר אחד?

התופעות יכולות להגיע ביום בהיר אחדמתואמת

ויכולות להשתנות במהלך השנים.

שלושה מילדיי (אם לא פספסתי נוספים) "אכלו" את החולצה שלהם בשלב מסוים של חייהם, וזה עבר אחר כך. אצל הקטנה (הילדונת שעל הרצף) זה עבר לאחר שבגן ובבית עשינו מה שכתבתי לך (בהתייעצות עם המרפאה בעיסוק). יש לה צורך גדול בתחושה, וזה מתבטא בכל מיני אופנים, וזה אחד מהם.

אבל באמת זה יכול להיות בגלל עניין רגשי, ואז זה יעבור בזכות הטיפול הרגשי... תתייעצו עם המטפלת הרגשית.

רק גבי כפית חד"פ- לקחת את הסוג הגמיש שלא נשבר בפהיעל מהדרום
נכון.מתואמתאחרונה
יש נשכנים לילדיםיעל מהדרום
לק"י

יש כאלה על שרשרת, שגם נראים יפה.

נכון! חפשי באתר די-סטוררוני 1234
ושמעתי שגם מומלץ לתת לאכול מלפפון חמוץ כדי "להעסיק" את הפה
נשמע טובחנוקה

היא ממש אוהבת

אני מרגישה שבימים שאני מצליחה להפנות אליה יותר זמן איכות זה פחות קורה ככה שאולי באמת זה רגשי אצלה ויעבור מהר מעצמו...

שאלה על בחילות בהיריוןהגברת מהירח
מעניין אותי לדעת: יש נשים שיש להן בהיריון בחילות בוקר, ואז זה עובר להן ומרגישות טוב במשך היום? כי לי הבחילות הן בערך 24/7.... עד כמה אני חריגה בנוף?
אצלי היה כל כל הזמןהבוקר יעלה
ילדה יחסית גדולה מוצצת אצבע ורוצה להפסיקממתקית

מאוד מפריע לה שהיא מוצצת (בת 9 וחצי) אבל לא מצליחה להיגמל.
היא כל הזמן אומרת לי בכעס "אמא למה לא קשרת לי את הידיים כשנולדת.." מצחיקה (יש לי גיסה שקשרה לבת שלה את היד בגיל ינקות והיא באמת הפסיקה למצוץ, אני לא העזתי לעשות את זה לבת שלי, אבל עכשיו היא ממש סובלת מזה)

אבל יש לכן טיפים איך לעזור לה להפסיק? ניסינו מרה, לא עזר.
יש לה כבר פצע באגודל מהמציצה וכואב לה.
אציין שהיא לא מוצצת בחוץ, בבית היד שלה דבוקה לפה.

זה עובר לבד בסוף? 

לפעמים עובר לפעמים לאאיכה
אני הפסקתי לבד בגיל 15

אחותי עדיין מוצצת, היא בת 25 🤭

אני מכירה שיש אפשרות לשים בפה איזה התקןכתבתנו

שימנע את היכולת להכניס את האצבע ולמצוץ.

לא יודעת מי מתקין (רופא שיניים? אורתודנט?) אבל כנראה גוגל / AI ידעו להגיד.

חוץ מזה, סתם רעיון, שאולי  יעזור אם היא בעצמה כבר מתלוננת ורוצה להפסיק, שתסתובב עכשיו לתקופה (לא יודעת כמה נחשב שצריך כדי להפסיק את האוטומט של הגוף) עם כפפות. מעריכה שזה לא נוח ונעים למצוץ איתן, וזה יזכיר לה לא להוריד כשהיא בלי לשים לב תקרב את האצבע לפה.

בהצלחה

כפפה?כורסא ירוקהאחרונה

אבל אני חושבת שבכל מקרה הרצון זה הצעד הראשון.

אם כל פעם שהיא מתחילה היא תקלוט ותפסיק לאט לאט זה יהפוך מפעולה שקורית בהיסח דעת לפעולה מודעת ואז היא תוכל לפני זה לחשוב אם היא באמת רוצה, לעצור שניה ולותר

אולי יעניין אותך