רציתי להתייעץ לגבי חמותי ומשפחתו של בעלי שגרים קרוב אלינו (20 דקות הליכה ככה). חמותי מקסימה!! היא אחת שאכפת לה וחשוב לה לעזור.. אך למרות זאת יש דברים שמתחילים להקשות עליי ...
אז ככה.. אנחנו זוג צעיר, ילדתי לפני כמעט 3 חודשים. נכד ראשון. כיף לי בישוב שאנחנו גרים אך מלבד חברה אחת..עוד לא הכרתי מספיק-דבר שחשוב לי ואני רוצה- להכיר משפחות, לארח.אבל זה עניין של זמן.
אני אוהבת שבתות בבית... ואני רוצה עצמאות- לבשל להנות..ללמוד תורה וזוגיות בבית בשבת... להקים את הבית שלנו. שבשבת זה הזמן שלנו יחד בלי טרדות. (במיוחד עכשיו שבעלי עובד ימי שישי וחוזר קצת לפני שבת).
ההורים של בעלי מאוד רוצים שנבוא אליהם שבתות..ועכשיו עם הנכד הראשון ב"ה הם רוצים עוד יותר... וזה מקשה עליי.
עוד בהתחלה אחרי הלידה הרגשתי שאני זקוקה לבית. וחמותי זרקה לי שאני כל השבוע בבית. אז שבתות אפשר לבוא.
אנחנו מגיעים אליהם לארוחות..נניח ארוחה בשבת. וגם שמגיעיפ לארוחה אז הם אומרים : "תבואו גם בבוקר:". (למרות שהכנתי אוכל ואנחנו רוציפ להיות בבית..)
ואז חמותי זרקה שבעלי צריך לשאול את המחליטה (יענו אני...) . וגם מזה נפגעתי!!אני יודעת שאולי צחקה אבל בכל צחוק יש טיפת אמת. וזה ממש פגע בי.
וגם רציתי לקחת את הבן שלי להנקה ןחמותי אמרה חכי חכי שיבכה.. למרות שראתיי את הסימנים שלו לרעב (אבל הוא היה אצלה בידיים). היינו באמצעע אוכל אז ניסיתי לדון לכף זכות ולהבין שהיתה לה כוונה טובה שאסיים לאכול..אבל היהה לי קשה שאני גפ לא יכולה לתת לו לאכול (כי אני ליד גברים) וגם אוכלת בעצמי והיא מציבה לי עובדה שעד שהוא לא בוכה ולא צריך לקחת אותו לאכול.ושאוכל בשקט.
ומאז קשה לי כבר. לא בא לי לבוא אליהם כל שבת.אני מנסה לקבל ולהגיד תודה לקב"ה כי זכיתי במשפחה מקסימה באמת..
אבל אני רוצה את המקום שלנו . את השבת שלנו. ואני מרגישה שאם שבת אחת היינו בבית אז שבת הבאה חייבים לבוא.. וזה לא אמור להיות ככה!! אני רוצה להכיר משפחות... זוגות צעירים.. לצאת מהבועה שללכת למשפחה כל הזמן. אני רוצה להרגיש בנוח שלא חייבים לבוא כל שבת וגם לא כל שבועיים.
בימי חמישי חמותי פונה אליי כי היא מרגישה בנוח.. לגבי שבת. ולא נעים לי להגיד לה שלא נבוא... כי אני יודעת שהם רוצים לראות אותנו ואת הנכד הראשון. ועכשיו שהיא זרקה את הקטע של ה"המחליטה" אז בכלל אני מרגישה שמה שאני אגיד היא תראה כהחלטה שאני הצבתי מול בעלי ובגלל זה לא נבוא.
כל הזמן הלא נעים לי והרצון לספק להם את הצורך לראות אותנו מהדהד בי..אך מצד שני אני זקוקה לבית. אפילו כמה שבתות.. להיות עם בעלי. לארח חברים. ולא שיבקרו אותי גם אם זה במטרה לעזור....
אני כבר לא יודעת מה לעשות. מה לחשוב על עצמנו? לבנות את הבית שלנו ולהסביר שרוצים בית בתדירות גבוהה. ? הם גם עלולים להעלב...
מצד שני זה מרגיש לי פוגע שאני לא מסוגלת להגיד לגבי שבתות כי חושבים שאני המחליטה!
חוץ מזה שתחשבי על חמותך, כאמא זה קצת מעליב אם הבן שלך לא רוצה לבא.. את לא הבת שלה ולכן זה פחות פוגע אם זה מגיע ממך (לדעתי).