תגובה אלרגית בעקבות שבוע ללא גלוטןאנונימי (פותח)

שלום!

עקב ניסיונות למזער את האקנה הקשה שלי, בשבוע שעבר נמנעתי מגלוטן מעובד, שמן (כמה שהצלחתי) וסוכר.

בשבת לא הייתי בבית ולכן היה קשה יותר לשמור, לאחר שאכלתי בערב חצי חלה (של מקומות אירוח), מעט סלטים תעשייתיים, תפוחי אדמה ופרגיות (שטבלו בכמות יפה של שמן) קמתי למחרת בבוקר עם פריחה אדומה ומגרדת בצוואר.

עד כמה ייתכן שזהו זן של צליאק? איך ניתן לדעת איזה מהמזונות גרם לי לנזק? ואולי זו בכלל תגובה אלרגית למשהו? (לא זכור לי אף מקרה כזה בעבר)

תודה רבה!

כנראה אלרגיה לסויה.אנונימי (3)

איזה גלוטן כן אכלת בשבוע שעבר? ואיזה שמן?

בחלות תעשייתיות יש משפרי אפיה על בסיס לציטין הסויה, כנ"ל בסלטים תעשייתיים, שלא לדבר על בישול בכמויות שמן סויה.

 

זאת אני... נשמע הגיוני מאוד, אבל -חנניו

אני אוכלת הרבה טופו וזה לא עושה כלום. אולי הבעיה היא באמת שמן סויה וסויה מעובדת?

אכלתי גלוטן משיבולת שועל וטיפה סולת.

שמן - קצת זית, בעיקר חי וטיפה מחומם (באורז וכאלה) ועוד טיפה קנולה באוכל שלא אני הכנתי.

 

באמת מה שאמרת מסתדר לי לגבי שמן סויה, אבל זה אף פעם לא קרה לי בעבר, ויצא לי לאכול שבתות שלמות עם כמות גדולה של אוכל כזה. הגיוני שההבדל הוא שעכשיו הגוף היה יותר נקי ולכן זה התפרץ?

 

תודה רבה רבה!

אמממ.אנונימי (3)

אם את אוכלת הרבה טופו, אז זה לא הסויה חושב.

יתכן מרכיב אחר באוכל התעשייתי - אולי החומר המשמר, אולי שאריות החומרים שמשתמשים בהם כדי לזכך את השמן.

 

בדיוק חזרתי לפורום כדי להוסיף תגובה ולשאול - בדר"כ כשעושים מן שבוע נקיון, קודם יש החמרה - מרגישים לא טוב, יש תופעות של אלרגיה, לא הרגשת משהו מכל אלה?

אם לא, אז כנראה שבאמת זה לא הסויה.

 

הגיוני שזה מתפרץ עכשיו כשהגוף יותר נקי. או שזה עדיין חלק מהנקיון, כמו שכתבתי למעלה, וזה היה חריף כי פתאום הגוף נתקל שוב באותם חומרים שהוא שואף להתנקות מהם.

 

בהצלחה בשינויים בתזונה. 

 

 

אז -חנניו

אנחנו אוכלים די בריא בבית. מתחילת השנה גם הצלחתי לאכול באופן שמרגיש יותר טוב לגוף שלי - להפחית גם לחם מלא, לאכול הרבה ירקות, פחות חלב ומוצריו וכו'. כך שהשבוע השינוי בעצם היה להפסיק עם נשנושים אקראיים של חטיפים, שתיה ממותקת וכו', הימנעות מלחם לגמרי, והפחתה בכל מה שהרגיש שפחות עושה לי טוב. לכן מסתדר לי שהניקיון אמנם היה ניקיון אבל לא התבטא בתופעות חמורות משום שהמעבר לא היה חד מאוד.

 

בנוסף, אין שוני בין טופו, כלומר סויה בצורה הטבעית, לבין מוצרי הסויה, שידועים כמזיקים לחלוטין? לכן התיאוריה שסויה זו הבעיה כן מסתדרת לי בראש...

 

אנסה לראות איך הגוף ממשיך להגיב לסוגי אוכל, כי ממילא לא אפחית מיד הכל, ונראה בעז"ה.

תודה לך

עונה בקשר לטופואנונימי (3)

ודאי שיש שוני בין טופו שהוא מוצר מזין (עבור מי שלא רגיש לסויה) לבין מוצרים תעשייתיים שמכילים סויה.

אבל עבור מי שלא רגיש לסויה, התגובה האלרגית תהיה באמת לחומרים המשמרים וכו' ולא לרכיב הסויה עצמו.

 

מאוד הגיוני מה שאת כותבת לגבי השינוי המתון של השבוע האחרון בתזונה לעומת שבועות קודמים. 

כנראה זה באמת החומרים. נראה.חנניו

תודה רבה.

ספק מאוד מאוד גדול אם זה קשור למזון.אנונימי (4)

יכול להיות שזה מבד של בגד חדש, סבון כלשהו שיש בו משהו שאת רגישה אליו או משהו אחר. 

העניין הואחנניו

שזה קרה באמת בפעם הראשונה בחיים, אחרי שבוע נקי, ובעקבות אכילת אוכל מסוים.

לא זכור לי שום שינוי חוץ מזה.

לכן אני חושדת באוכל...

אבל פריחה בצוואר בגלל שינוי מזון?אנונימי (4)

ייתכן, אבל נשמע מוזר. 
למרות סמיכות הזמנים, הייתי בודק יותר בכיוון של בגד, סבון או משהו בסגנון. 
את יכולה לנסות לעשות בדיקות אלרגיה. 

אוקיחנניו

יש מצב. באמת קשה לדעת.

תודה!

עדכוןחנניו

זה הפך להיות ממש חמור (מגרד ורגיש מאוד, התפשט לפנים) אז הלכתי לרופאה,

היא אמרה שזו כנראה אלרגיה (קשה לדעת למה, דגים, תותים...) ונתנה כדורים.

תודה לכל העוזרים.

לא נעים. תרגישי טוב.אנונימי (3)אחרונה


כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך