אשמח לדעתכם: חופשה זוגית- עם\ללא פעוט?סנורקה

שלון, אשמח לשמוע את דעתכם..
בעלי ואני נשואים שנתיים+, עם פעוט מתוק בן שנה ורבע (פרט חשוב- יונק בוקר, ערב וצהריים).
בזמן האחרון (תכלס, מאז חודשיים אחרי הלידה) היו הרבה 'תקלים' (ריבים קטנים, ויכוחים, חוסר הצלחה לתקשר כמו פעם). כל פעם שאנחנו מדברים על זה אנחנו מרגישים שאנחנו חייבים זמן לעצמנו! (הרבה מהדיבורים שלנו הם סביב התינוק ואנחנו מרגישים שזה לא בריא, בריחה למקום הטכני, למקום שיש מה להגיד וכו'..)בינתיים משתדלים לצאת יותר ולקבוע יותר זמנים לעצמנו אבל דרוש עוד שיפור בנושא.

אחרי הרקע הארוך הזה...לבעלי יש חופש יומיים שבוע הבא ואנחנו מתלבטים... מצד אחד יש רצון גדול ליסוע שנינו,לפנק את עצמנו זמן שהוא כולו שלנו! מצד שני, מרגישה לא שקטה עם להשאיר את הבן עם סבא\סבתא. (מעולם לא עזבנו אותו לילה. גם לא ערב. קשור אלי מאוד ועדין יונק כאמור. יכול לאכול גם מוצקים\לשתות בקבוק אבל עדין אוהב את הפינוק הזה). עלה הרעיון לקחת את הבייבי איתנו (מאמינים שזה עדין יהיה לנו מאוד משמעותי- יציאה משגרה, נופש קצת..) אבל ברור שתינוק שצריך את תשומת הלב שלו, צריך לשיון שעתיים בצהריים, ישן איתנו בלילה בחדר וכו'- לא ממש יספקו לנו את אותה אווירה מבוקשת..

מה אתם אומרים? נתקלתם במצב דומה?  להשאיר אותו בבית והוא יסתדר? לקחת אותו איתנו? איך מצליחים לספק את הזוגיות ועם זאת למלא את צרכיו של הילד? אני יודעת בשכל שחלק מצרכי הילד זה שאבא ואמא שלו יהיו מאושרים ויהיה להם טוב, אבל כזה מגיע לפרקטיקה קשה לי לגרום לו עצבות רגעית..

תודה מראש לעונים ולעונות!

ברור להשאיר אם יש אפשרות אצל מיאין כמו אמא

(מניסיון תמיד משאירה)

את יכולה פעמים ביום לשאוב רק כדי שתחזרי תוכלי להמשיך להניק. (לא צריך לשמור החלב-זה רק בשבילך כדי שחזרי תמשיכי)

יש לו סבא וסבתא שהוא מכיר?נשואים פלוס

לא בטוח שיהיה לו עצבות רגעית.. זה שהוא רוצה לינוק כשהוא לידך לא בטוח שזה יחסר לו כל כך כשלא תהיי לידו.

חוץ מזה שזה נשמע שאתם צריכים את היחד שלכם, שהוא לא אפשרי עם ילד.. בטח ובטח בגילו.. שהוא צריך עניין ותעסוקה.. זה הרבה מעבר ללישון שעתיים בצהרים

חצי כוח..סנורקה

מצד אחד יש רק סבא בתמונה אז לא רוצים להפיל עליו לגמרי. מצד שני יש סבא וסבתא עורכי דין אז גם אותם אי אפשר לשריין ליומיים שלמים. ואת שניהם הוא רואה פעם בחודש..
אנחנו ממש צריכים את הזמן הזה ביחד! ולהיות איתו זה באמת יפריע.. אבל אני ממש חוששת! גם מהיניקה וגם מזה שהוא קטן ולא מבין לגמרי.. מרגישה שהוא כל הזמן יחפש אותנו.. אולי זה רק בדמיון שלי..

בטח לצאת לבדגלית

אם היה לי אפשרות אצל מי להשאיר ההיתי יוצאת בלי ,בא נגיד אצלי זה או לצאת בלי או לא לצאת..אם מדברים על חופשה זוגית..

אלא אם כן זה חופשה משפחתית הנאה לילדים וסיפוק לכם והרה אנרגיות לא בדיוק מנוחה...

ילד בן שנה וחצי בכל זאת דורש!

בקיצור תצאי תהני גם בשבילינו כל בנות הפורום ..חופשה נעימה!

לעונות- תודה! השארתן פעם בגיל כזה? שנה וחודשיים?סנורקה

עבר בסדר?

אני כן.נשואים פלוס
עבר עריכה על ידי נשואים פלוס בתאריך י"ג באדר תשע"ו 19:39

השארתי שבת אצל סבא וסבתא..

אין לי איך להסביר את ההשפעה החיובית שזה עשה לנו כזוג..

עשינו זאת והיה מוצלח!(=רק שמחה=)
והוא היה פחות משנה שלא הסכים לאכול שאוב.
זה היה לנו ממש טוב וטוב גם בשבילו שההורים שלו חוזרים עם כוחות.
הוא הסתדר יותר טוב ממה שחשבנו.
אני רוצה להגיד נקודה חשובה-
אני מבינה את כל החששות. אני עד החופשה לא עזבתי את הילד שלי ליותר מחמש שעות. אבל חבל לחכות למקום שאתם כבר בטירוף וממש חייבים לצאת.
את כבר תקופה מרגישה שיש צורך וזה מסתדר עם יומיים חופש. פשוט תצאו תחזרו מרועננים עם כוחות וזה גם ישפיע ישירות על הפעוט. הוא מרגיש שאתם לא מספיקים להגיע האחד לשני ואם זה יעזור אז זה משפיע גם עליו. ולטובתו.
תהנו!
בעל כורחי...כתר הרימון
הבן שלי היה לבד אצל סבא וסבתא יום+לילה (ואח''כ כמה ימים רק עם בעלי) עקב הלידה. היה בן שנה.
זה עבר לו מצוין, אבל הוא לא ינק ותינוק מאד נוח. אחד שממש מסתדר במקומות אחרים ועם זרים. (לאמא שלו יותר קשה...)
אני הייתי מעדיפה-יראת גאולה
לצאת בלי הילד, אבל לא ליומיים שלמים.
כלומר, משהו כמו לצאת אחה"צ / בתחילת הערב שלו, מיד אחרי הנקה. ולחזור בצהריים (הוא במסגרת בבוקר?).
השיקולים: כן לצאת לבד, וזה פרק זמן 'מכובד', מצד שני- לא יגמור את ההנקה (גם אם תשאבי, לא בטוח שהוא יזכור איך יונקים כשתחזרי), ובשביל הקטן זה נראה לי זמן לא מוגזם להעדרות של הורים, וגם קל יותר למי שישמור עליו.
לענ"ד זה גיל צעיר מדי להשארה לבד ללילה.בת 30

אפשר? תמיד אפשר.

השאלה אם נכון.

בהחלט כדאי לך לצאת..אשירה לה"

אני נסעתי ליומים מהבוקר עד הערב שבאמצע לילה אחד והשארתי גם בגיל כזה ..

הם הסתדרו מצוין!

אותנו זה מילא באנרגיות וכוחות חדשים שהבטחנו שלפחות פעם בשנה אנחנו יוצאים..

זוגיות לא פחות חשובה מהנקה כך אני חושבת, ובפרט שאת אומרת שהרבה זמן לא יצאתם ,

תודה לעונים! בעז"ה יוצאים ליום וחציסנורקה

מקווה שיהיה בסדר עם הבייבי ולא יעשה לו טראומה רצינית מדי..

לבדאר
שנה ורבע זה לא פיצקי ממש......
אני שבוע הבא בעז"נמשאירה מס ילדים שהקטן ביניהם בן שנה.
אם הוא מכיר את סבא וסבתא וטוב לו איתם אז למה לא?

חוץ מעינין ההנקה ..... אף פעם לא השארתי תינוק יונק אלא אם כן הוא גם לוקח בקבוק במקביל. אחרת הוא מסכן וגם מי ששומר עליו יהיה מסכן......
שונה לדעתי כשיש אחים גדולים שהוא מכיר איתוסנורקה

וכן, הוא יונק אבל לוקח גם בקבוק.. ובגיל שהוא לא חייב להתבסס על הנקה..

אנחנו יוצאים לטיולים עם הילדיםמדי פעם פה

ויצאנו ליומיים נופש בצימר עם תינוק בדיוק בגיל הזה, ונהנינו מאוד!

ממש לא הרגשנו שזה על חשבון החוויה הזוגית.. להיפך. הצחוק וההנאה שלו הוסיפו לשנינו.

היה לנו זמן לעצמינו כשהוא שיחק בחול/ישן וכד'.

אין בעיה ואפילו מומלץ..משוטט
ככל שילד קטן יותר זה אפילו קל יותר.. יהיה לו קצת קשה להירדם בלילה אבל הוא יקבל הורים מאושרים יותר למחרת..
אנחנו כבר חמישה ימים בחול והתינוק שלנו בן חצי שנהשלומצ=]
אצל סבתא.. הילד שלכם צריך הורים שמחים ומאושרים!
וזה הוכחה ל....?בת 30

לזה שזה טוב להשאיר ילד בגיל חצי שנה למשך שבוע?

מחילה, באמת שלא אכפת לי מה אחרים עושים. אבל נראה לי שזו לא ממש דוגמה מוצלחת. חמישה ימים! בחו"ל! תעשו מה שבא לכם אבל יש עוד כמה דרכים להיות הורים שמחים ומאושרים בלי לעזוב תינוק קטן ולטוס לארץ אחרת.

^^ בהחלט!!~א.ל

לומר את האמת-

מעולם לא הבנתי איך הורה יכול להרגיש מאושר ושמח כשהוא נמצא בלי הילד שלו כלכך הרבה זמן

מילא- חצי יום, יום, גג יומיים

יותר מזה?? נשמע לי מוזר.

ההורים מרוויחים והילד לא מפסיד כלום. להפך.משוטט

זה לא רע לו זה בטוח.. 

כל עוד זה במינון נכון..

ילד שנמצא אצל סבא וסבתא לא סובל.. מקסימום מתגעגע וגם זה רק בגיל מאוחר יותר..

ואין סיבה שההורים לא יהו מאושרים בלי הילד כי יש מי שדואג לו..

וכל תחושה אחרת זה בעיקר בראש של ההורים שבטוחים שבלעדיהם הילד מסכן..

נ.ב אבל להיות בחו"ל ולהיכנס לפורום הזה? זאת כבר בעיה..

"זה בטוח". איך את יודעת?בת 30

אני גם לא יודעת.

מה שבטוח זה שילד בגיל הזה יכול לעבור חוויות משמעותיות שהחותם שלהן ישאר בנפשו.

בכלל לא בטוח שיהיה קל לראות את זה או להצביע על זה.

אבל לחשוב שפרידה ממושכת מהורים לא משפיעה על הילד? מצטערת, קשה לי לקבל את זה.

קשה לך! בדגש על לך!משוטט
ללכת למעון משפיע עליו? ושעתיים עם בייביסיטר?
כל עוד הוא מקבל אבבה איפה שהוא נמצא אמנם זאת לא אהבה של אמא הקושי הוא רק בראש שלנו..
לדעתי אתה טועהבת 30

א. ברור שללכת למעון זה משפיע עליו. אני לא חושבת שילדי מעון הם פגועים נפשית או פחות מוצלחים מילדי בית, אבל מעון זה לא לכתחילה. זה צורך שנוצר כתוצאה מאמהות עובדות (הרבה בגלל התרבות שאנחנו חיים בה- של רמת חיים גבוהה וקושי של אישה למצוא את עצמה בבית).

ב. שעתיים עם בייביסיטר אני מניחה שזה לא משפיע, אא"כ אחרי חצי שעה התינוק בן חצי שנה בוכה בכי מר ורוצה את אמא שלו, ומקבל אותה רק אחרי שעה וחצי. שעה וחצי בכי זה נצח בשביל ילד

ג. תינוקות לא מודדים זמן בשעון. אין להם הפרדה שכלית של מצבים והבנה. תינוק שבוכה ורוצה אמא (גם אם הוא לא יונק), אז כל פעם שזה קורה- והוא בוכה הרבה זמן ואמא לא באה- כן, זה יוצר לו איזה רושם בנפש. בדיוק כמו שחיוך וחום ואהבה וחיבוקים יוצרים לו רושם בנפש.

ד. מה שכתבת לגבי לא משנה מי האהבה מגיעה- זה פשוט לא נכון. כל פסיכולוג או כל מי שעוסק בעניני הנפש יודע עד כמה דמות האם היא המשמעותית יותר בגיל הזה, אפילו יותר מדמות האב.

ה. לטוס לחו"ל? מילא נופש בארץ- הכי גרוע הילד מגיב בצורה נוראית אז משנים תוכניות וחוזרים אליו. אבל לחו"ל? גם אם הילד ישבות רעב שלושה ימים איך הם יחזרו?

לא הייתי משאירה לחמישה ימים בגיל כזהנשואים פלוס

אבל אני בהחלט נסעתי לשבוע כשהקטנה היתה בת שנה וחודשיים..היתה אצל סבתא.

אני מסכימה שהורה שמשאיר את ילדו סתם זה חוסר אחריות.

אבל אני לא מסכימה עם העובדה שכל ילד שנשאר לבד (בדגש על העובדה שהוא במקום מוכר לו עם אהבה ודאגה) מצולק לכל החיים.

משום מה קל לשפוט אנשים שמעט חורגים מהנורמה.. מבחינתי, אמא שעובדת שעות ארוכות וילדיה נלקחים מהגנים והמעונות והיא חוזרת ממש מאוחר הביתה. זאת פגיעה יותר חמורה אפילו שהילד הרבה יותר גדול. ואילו אמא שנוסעת לאגור כוחות לא פוגעת בילד שלה כלל.

לדעתי, ילד בגיל קטן צריך חום אהבה ואוכל הוא פחות צריך את 'אמא'.. (בדגש על מקרים ספציפיים של נסיעה זמנית או משהו לא יומיומי)

ילד בגיל קטן צריך חום אהבה ואוכל ופחות את אמא?~א.ל

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

אני מתכוונת שחוסר באהבה או באוכל. פוגע בו!נשואים פלוס

חוסר זמני (בדגש על הזמני, ממוקד ולצורך) של אמא לא פוגע בו.

נורמה היא דבר מאוד משתנה וזמני

לא נכון. עובדתית..~א.ל

חוסר אהבה של סבתא, לא יפגע בו כמו ריחוק ממושך של אמא.

שוב- כוונתי לריחוק ממושך- שעליו דיברת. על ריחוק זמני לא דיברתי

לא מסכימה איתך- בעניין הזה הנורמה לא משתנה:

אין ילד בעולם שלא יזדקק לאמא שלו.

ואין תחליף לא לסבא ולא לסבתא לא לדוד ולא לדודה.

נמצא שעוברים בשעת לידתם,

נינוחים ורגועים יותר כשהם בחיק אמם.

אח"כ על חיק אביהם

ואח"כ על כל השאר.

הרושם של אמא מוטבע בילד מגיל ינקות.

אני לא חושבת שאפילו צריך לנהל על זה שיח.

אולי לך היה צורך מידתי ונקודתי.

זה עדיין לא יכול להביא לידי הסקת מסקנות כללית כזו

^^^כתר הרימון
כשהמטפלת העיקרית של הילד נעלמת (וכולי תקווה שלאם יש תפקיד מרכזי ומשמעותי בחייו של הפעוט) זה משאיר רושם על הילד ופוגע בו.
בקיצור אנחנו אומרות אותו דברנשואים פלוסאחרונה

המחלוקת כנראה היא מהזה זמן ממושך

מבחינתי לילה לא נכנס בהגדרה..

בוודאי שילד צריך את אמאבת 30

מה, לא קרה לך שהתינוק שלך היה שבע, נקי, לא עייף ובכל זאת רטן ובכה אצל אבא או אצל מישהו אחר ופשוט רצה אותך?

כהורה- את הדמות הדומיננטית בחייו!!~א.ל

את הדמות החשובה ביותר עבורו,

וכן- בלעדייך זה לא קל, וגם אם הוא מסתדר זה עדיין לא אומר שזה נכון לו ומוסיף לו טוב.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופהאחרונה

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך