עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך ט"ו באדר תשע"ו 00:10
נכון שהן עולות לפעמים, אבל צריך להבין שאם אתם שניכם נורמלים, והתחתנתם מתוך אהבה וטוב, ואוהבים אחד את השני בגדול, אז המחשבות האלה הן סוג של יצר הרע כזה. מין דמיון שווא, כאילו אם תתגרשו יהיה לך טוב יותר.
לדעתי, (וגם אני עברתי את זה הרבה) את צריכה להניח את המחשבות האלה בצד. אין דילמות. אתם זוג מעכשיו עד 120. לא להתייחס יותר מדי ברצינות למחשבות האלה. הן מסיטות אותך מהדבר האמיתי שאת צריכה לעשות.
ומה כן לעשות? מה שכתבת שאתם עושים. לעבוד. ברוכים הבאים לעולם הזוגיות. את חושבת שעם אדם אחר ילך טוב יותר? או שכן או שלא. מה שבטוח הוא שאת עכשיו נשואה לו, ועלייך וגם עליו מוטלת עבודה ומוטלת אחריות לבית שלכם.
לא נשמע שאתם באיזה מצב קטסטרופלי. לי אישית נשמע שאולי קצת קשה לו בקטעים מסוימים של החיים. למה הוא לא מתקדם? מה, טוב לו להישאר מאחורה? אולי בכלל ההגדרה שלך להתקדמות לא נוגעת לו?
מציעה לך להתחיל מעצמך. להיזכר בכל הסיבות הטובות שבגללן התחתנת איתו, להתחיל למצוא בו נקודות טובות וגם להגיד לו אותן מכל הלב. לשנות תודעה. במקום "הוא לא מתקדם בחיים" להגיד לעצמך "הוא חלק ממני. מה עובר עליו? האם אני יכולה לעזור לו? " אולי להגיד לו "אני אוהבת אותך, קשה לי לראות אותך ככה. אני רוצה לעזור לך". ובעיקר- להגיד את זה לעצמך.
תראי, כל זוג מעיד על עצמו שהבעל מאוד מאוד שונה מהאישה. גם בעלי ואני מאוד מאוד שונים, בכל קנה מידה אפשרי כמעט. ואצל רוב הזוגות יש חילוקי דעות. אבל השאלה כמה הדעות השונות הן קריטיות.
זה משפיע על ההתנהלות היומיומית? גם עם זה אפשר להתמודד.
בעיני, שוב, הדבר העיקרי היא התובנה הברוה כשמש שאנחנו ביחד. אנחנו שייכים אחד לשני, על חסרונותינו ומגרעותינו. אם יש לי קושי- הכתובת הראשונה היא לבעלי. אם יש לו קושי- קודם כל אני. ככה צריך להיות. כי אתם צריכים להיות החברים הכי טובים, להיות מסוגלים לדבר על קושי בלי להרגיש אשמים או מאוימים. לנסות לתת כתף תומכת והבנה גם לצדדים האפלים יותר של החיים... (תבחני- האם זה מה שאת מהווה עבורו? אם לא- אז הנה רעיון למשהו שאת יכולה לעבוד עליו)
אמנם אני לא רבנית ולא מבטיחה הבטחות. אבל ברור לי שעם הרבה עין טובה, ומאמץ להראות הערכה ולהיפתח ולדבר על קשיים - הקשר יכול להשתפר לאין ערוך. כולל מצב החיים שלו וקיום המצוות שלו.
אם את רוצה את יכולה לפנות אלי באישי.