יופי מתעתע או סתם פחד הצילווווווווווווווווועבד לעם קדוש

שלום לכם אנשים יקרים

הרגשתי צורך לשתף לשפוך ולצעוק את הפחד שלי 

לא היה לי כוח לבדוק אם כבר עלתה שאלה בעבר בנושא (אז סליחה אם זה נדוש) 

למרות שאני מאמין שכל אדם מסתבך עם השאלות האלה בצורה אחרת לחלוטין אך על פי שזה נראה דומה מאוד ומוכר..

לא מזמן נפגשתי עם משהי במשך 7 פגישות על ההתחלה הבנו ששכלית זה פשוט מתאים אך באותה נשימה מהתחלה היה לי קשה עם איך שהיא נראת לא היה לא משו שאפשר להצביע עליו פשוט לא הייתה מושכת בעיניי מה גם שיש לה אופי מאוד "אשכנזי" מופנם ולעיתים נראה קריר וזה נראה לי הוסיף לעניין החיצוני, לאחר הרבה לבטים  חתכתי את הקשר  לאחר כמה ימים היא כתבה לי מכתב מלא ברגש (קצת סתר לי את המופנמות והאשכנזיות שחוויתי) וזה נגע בלבי מאוד אבל התמהמהתי  לאחר שבועיים נפגשנו שוב ופתאום היא נראתה לי אחרת (המופנמות עדין נותרה אבל חיצונית מצאתי בה חן ) 

אז נכון במקום מסוים זה לא היופי שחלמתי עליו או יותר נכון שקל לי להימשך אליו אבל הוא היה שם והרגשתי משיכה..

עכשיו אני מפחד שזה יעלם שוב וגם תוהה לעצמי מה זה אומר שהרי אם בזמנו במשך זמן ארוך לא ראיתי את היופי שלה ופתאום כן מה זה אומר? 

מפחד מזה ממש 

אשמח לשמוע את דעתכם 

בבקשה אל תשלפו מבטן תענו מתוך כובד ראש.

נ.ב

מרגיש שבעולם "הדוסי" מלמדים את הבנות התורניות שלהיות יפה ומטופחת זה להיות פחות צנועה וממש קשה לי עם זה 

הייתי שמח לשמוע את דעתכם על זה והאם נראה לכם נכון לדבר על הנושא בעדינות בשלב הפגישות?

מה יהיה עם הרגש שלך אני לא יודע.קן ציפור

בס"ד

אבל ככה

1. בנוגע לחינוך הדוסי, שלמה החכם מכל אדם, שגם בנושא זה היו לו אלף נשים אמר "שקר החן והבל היופי אשה יראת ה' היא תתהלל" וזה בסיס מאד יסודי שעבר בך.

כל יופי וחן הם שקריים, כי הגדרה אמתית להם, והם מפסידים את הערך. וברמה כלשהי בשקר היית בהתחלה, ולכן לא התחברת, אבל אחרי שראיתי שגם הפנימיות מלאה ברגש, מלאה ביופי אמיתי, יכלת לגלות אתו גם בחוץ.

אז מה עושים?

לדבר על יופי או לא בפגישות, אפשר בפגישות, מתקדמות אבל לא ממולץ בכללי.

אתה לגבי עצמך, מתחיל להכיר ביופי בזכות עוד נגיעה ביופי הפנימי, ואני אגלה לך עוד סוד, בסופו של דבר אנשים מזדקנים ביחד יש קמטים, ו.. ו.. הם אוהבים יותר!!! יש להם יופי פנימי שכובש את כל הגוף רק הבעל האשה וה' מכירים אותו, ומוזמן לשאול את סבא או סבתא

אז באמת לא נראה לי שזה יפחת, בדרך כלל זה רק יכול לגדול.

לפעמים נלחצים יותר מידי שכל פרט יהיה מושלם, אבל כדי שהפרטים יהיו מושלים צריך לחבר אותם.
למשל בפאזל יש הרבה חלקים, כל פרט יש בו הרבה אבל אם בודקים אם הוא מושלם לבד קשה, רק כשמחברים את התמונה רואים איך כל חלק הוא ממש מושלם.

ככה נראה לי מקווה שעזר.

שני סיבות..Levona
1. ידוע שכאשר אדם אוהב אדם אחר נעלמים חסרונותיו מעיניו כך שכנראה קרה משהו אחרי המכתב שלא קרה לפני, דבר נוסף, לא ידוע לי מה נכתב במכתב אבל נשמע שגילית רובד נוסף באשיותה על ידו (ציינת שהמכתב היה מלא ברגש בניגוד לאשכנזיותה) וידוע שהפנמיות משפיעה במראה על החיצוניות.

2. ממש לא (!!!) אין שום סתירה בין יופי, טיפוח בצניעות, מה גם שלאחרונה עולם האופנה מוכיח לנו זאת שוב ושוב (לשם ההשוואה: בנות המלוכה הבריטית).
באופן אישי למדתי באולפנה דוסית בה צניעות זה עניין של ייהרג ובל ייעבור ועם זאת הצוות כל הזמן טרח להדגיש ולציין בפנינו את חשיבותו של מראה טוב ומטופח וחשיבותו בעיניי הבריות וטיבו לנשמה האישית שלנו.

יכולה לומר שבנות דוסיות שאתה רואה שלא מטפחות עצמן כנראה העיסוק בעולם הרוחני מדיר מעינייהן את הצורך בהתעסקות הגשמית החיצונית שגם חשובה ולכן צריך שקרובת משפחה או חברה תדבר איתן ותסביר להן את חשיבות העניין וזאת גם העצה שלי לך בנושא אותה הבחורה.

בהצלחה!
*שתי סיבות.RTY3

סורי הייתי חייבת, יש לי אלרגיה לעברית תקינה

חצי חיוך

חח שעות אני תופס את עצמי!arixon
תודה לך 😁
ולי יש אלרגיה לאנשים שקופצים לתקן כאלו טעויותיוני
העיקר שהבנו שכוונה היא למס' 2!
לדעתי זה ממש לא רואי לתקן כזה דבר על תגובה כל כך מושקעת

זה לא שנכתב 'התחלקו' במקום 'החליקו' וכדו' שזאת טעות נפוצה אבל המשמעות היא ממש שונה

*ראויהולם במיוחד
סתם סתם.
אני לגמרי מסכימה.

(הייתי פעם בשיחה עם אדם מכובד שכזה והוא אמר ''סיטואציה'', ואז בחורה מפגרת במיוחד קטעה אותו וביקשה ממנו שישתמש במילה ''מצב'', כי מאוד חשובה לה השפה העברית. ככה מול כולם. הייתי צריכה לומר לה שלי חשובה דרך ארץ או משהו..)
גם נכון.כמעין הנובע
מוזמן להעיר במסר. לא חכמה לחזור על טעות פעמייםRTY3

מה יש לכם? איזה סיפור עשיתם מיזה..RTY3

אם לא הייתם מגיבים ככה זה היה פחות מודגש...

למה הפכתם אותי.. איזו רעה וחסרת התחשבות אני.. נו באמת.. קצת פרופורציות

ואם יש למישהו בעיה, תמיד אפשר להאיר באישי. שם יש יותר סיכוי שאני אקח לצומת ליבי

@יוני 

לא הפכו אותך לכלוםיוני
לדעתי תגובה כזאת היא חסרת טעם, לא אומר עלייך כלום חוץ מזה שיצא לך תגובה חסרת טעם.

מניסיוני, הערות לתגובות כאלו צריך לעשות ע''ג הפורום ולא בש''א שם זה מרגיש אישי ויכול להגחע למקומות לא נעימים.
עובדה שכשמישהי האירה לי פעם באישי בעדינותRTY3
הצלחתי לקבל ממנה, הודתי לה, ומחקתי את אותה תגובה. ע"ג הפורום זה לא יעזור, אפילו אם אתה צודק... אוטומטית זה גורם לי להתנגדות כי פגעו בכבוד שלי. לא אומרת שזה נכון, אבל זו עובדה.
אין לך מה להיכנס למגננהיוני
אני לא תוקף אותך ולא תקפתי אותך, כתבתי תגובה על זה שאין טעם לכתוב הערות על טעויות כאלו (השתמשתי בלשון שאת השתמשת בה אז זה אולי נשמע קצת תוקפני אהמ)
אתה צודק, אבל אם אני אבקש ממך יפהRTY3
ואגיד לך שאני אחת שנעלבת לוקחת אישית ונכנסת למגננות, תוכל להתחשב בי?
לא הבנתייוני
את רוצה שאתחשב בך ולא אכתוב ע"ג הפורום תגובה לתגובה שנכתבה ע"ג הפורום?!
לדעתי רק הוגן לעשות את זה ע"ג הפורום (כל עוד זאת תגובה לגופה של תגובה ולא לגופו של מגיב)

אבל אתחשב במידע הזה ואשתדל לא להגיב לך
אם מותר לי להתערב בכלל..מה שאני חושבת

אל תעשה אותה כזאת מפחידה, אתה יכול להגיב אולי בטיפה יותר שימת לב ורגישות חיוך

ארטי יכולה להיות אחלה בנאדם לדבר איתו, רק צריך לדעת איך, זה כל הענייןחצי חיוך

לא נכון.הולם במיוחד
היא ביקשה לא להעיר לה ע''ג הפורום בכלל. (גם לא ב''שימת לב ורגישות'')
ויכול להיות נגיד(...) שהוא מעדיף לא באישי ולכן המסקנה המתבקשת היא לא בכלל.
אז זהו. שהוא לא דיבר על הערות, הוא דיבר על תגובהמה שאני חושבת

בכל אופן נראה לי שדחפתי את האף מספיק חיוך מחילה

מן הסתם אם תקראי שוב את הדיון,הולם במיוחד
תביני באיזו תגובה מדובר.

כל טוב וליל מנוחה!
לא מדוייק. מה שאני חושבת כתבה יפהRTY3
א- ייתכן שלא הבנתי נכוןהולם במיוחד
את המשפט ''ע''ג הפורום זה לא יעזור'', אבל אין טעם להתווכח על זה, כי מדובר בכוונות שלך, ולא באופן הנכון/ השגוי בו ביטאת אותן.

ב- אני עדיין מתקשה להבין מה ההבדל בין ההערה שלך שנעשתה ע''ג הפורום שהיא ''לא נסיון חלילה לפגוע'' ו-''שריטה ותו לא'' לבין הערה (שבעיניי היתה ברורה ועניינית) על הערות מסוג מסויים, שהיא ''מוציאה מפרופורציות'', ''גורמת להתנגדות'' ו''פוגעת בכבוד''.

(אני מסוגלת להתמודד עם הקושי הזה לא רע בכלל, אז אם התשובות הן אותן תשובות שכבר נתת פה, אין טעם שתעני אותן שוב. זה בסדר.)
י-אללה. אני באמת לא מבינה אותך.RTY3
כבר אמרתי-אם עשיתי טעות וכתבתי ע"ג הפורום דברים שלא הייתי צריכה לכתוב, אין צורך לחזור על הטעות שלי גם!! אפשר להגיב לי באישי ואם אחשוב שההערה צודקת, אדאג שהיא תימחק ואלמד להבא, מה לא מובן פה? דבר שני-את לא יכולה להשוות בין התיקון הקליל שלי עם הסמיליי לבין התגובה שהגיבו לי על כך בביקורתיות...
גם אני לא. סיימנו פיטים.הולם במיוחד
לילה טוב!
לא. זו לא הכוונה.RTY3
את נשמעת פגועה. לא התכוונתי. סליחה. פשוט נכנסת באמצע הדיון אחרי שהסברתי את עצמי ישר והפוך, והפריע לי שאת ממשיכה לתת לי ביקורת בפומבי בנושא למרות שכבר ביקשתי שלא יקרה כך בהתחשב בעובדה שיש לי רגישות יתר. ובכלל לא ענית כ"כ בהקשר לדברים שאמרתי. ואז יוצא שגם אני מגיבה בפומבי, ובעצבים, כי כבר חרשתי את הנושא. שוב סליחה אם נפגעת. לא זו הייתה הכוונה. לילה טוב.
אוקיי,הולם במיוחד
אני ממש לא פגועה, אבל חן חן על הרגישות וכו.
לא העברתי ביקורת ואני מצטערת לשמוע שכך קראת את דבריי.
הכל בסדר, שוב לילה טוב.

נ''ב- לא יודעת אם שמת לב, אבל כותבים רבים בפורומים מתאפיינים בכתיבה די עוקצנית. להיפגע מכל דבר כזה.. זה פשוט חבל על האנרגיות. (בלי להיכנס לשאלה מי צודק).
טוב, אז בואי נסכם שהייתה חוסר הבנה וזהוRTY3
חבל שתהיה פה תחושה לא נעימה בגלל דיון מיותר שנעשה בטעות..
לגבי הנ.ב- את צודקת אני מודעת לזה, המודעות לא ממש עוזרת לי..
בכל אופן אני למדתי מכל הדבר הזה יותר להיזהר במילים שלי ולחשוב פעמיים לפני. לא להגיב באינסטינקט. בהזדמנות זו גם אתנצל בפני מי שאולי גרמתי לו תחושת חוסר נעימות עם תיקוני הלשון שלי, הציניות וכדומה. לילה קסום לכולם.
די כזה דיון ארוך, בלי לי להיות זה שכותב בו תהודעה האחרונהלשם שבו ואחלמה

‏^^^ בדיוק. תודה מותק. ו..RTY3
יוני, תבחר לעשות מה שבא לך, סבבה? רוצה להעיר לי ע"ג הפורום - תפדאל, ההפך- תפדאל, רוצה לא להגיב לי בכלל - תפדאל... אני חושבת שהייתי מספיק מובנת ואני לא רואה צורך להסביר את עצמי שוב. לוקחת את מילותיי חזרה, תשכח מהכל, תעיר לי ותכתוב כאוות נפשך. סבבה? יופי. אחלה שבוע שיהיה לך.
חח.. סתם מצחיק אותי איך כל אחד חושב אחרת מחברומה שאני חושבת

אז..Levona
על מנת שנסיים את השירשור הנצחי הזה אציין שאיני נפגעת כלל מתיקונים ואומר תודה גם למי שתיקן אותי..

אין מה להיפגע מדברים כאלה, אנחנו רק בני אדם, אפשר רק ללמוד מזה הלאה ;)..
איזו מתוקה את. העיקר הוא שאת הבנתRTY3
שלא ניסיתי חלילה לפגוע. וכבר אמרתי כאן באחד השירשורים שיקחו את התיקונים שלי בתור שריטה ותו לא.
נראה ליבת 30

שמה שבעצם קרה זה, שאחרי שקצת נחשפת לפנימיות שלה, גם החיצוניות התחילה להיות יפה בעיניך.

בעיני זה מקסים והכי נכון בעולם.

לגבי לדבר על זה בפגישות- אם תגיד לבחורה שאתה לא נמשך אליה זה מאוד מאוד יפגע בה, כאילו היא אשמה במשהו...

אתה כן יכול להגיד בעדינות מה היה משמח אותך שהיא היתה עושה- איפור, סגנון ביגוד וכד'.

תודה רבה לכולכם על המחשבה וההשקעה הלוואי ואבחר בדבר הנכוןעבד לעם קדוש

על הנ.במה שאני חושבת

אז בעצם מה אתה מצפה?

הייתה רוצה שהיא תתגנדר יותר?

בתור בעל לאישתך, מותר לך לבקש

מה שכן תשאל אותה עוד בשידוכים אם זה עיניין של "בל יעבור" אצלה או שזה לא "ביג דיל" עבורה

על הנ.בלדעת דרכיך
זה לא ממש נכון, איפה שאני למדתי, לימדו אותה שלהיות מטופחת יפה וצנועה זה לא סותר ..
מה? זה לא ממש סותר את מה שאמרתימה שאני חושבת

התכוונת להגיב לי? אווו...?

לא, התכוונתי להגיב לולדעת דרכיך
דווקא לא בידיוקהפי
אני ממש לא מהמגזר החרדי והרבה פעמים אני אומרת לאחיות שלי תסכלו איזה מטופחת היא או ואו איזה חצאית קיצר שאני רוצה להשקיע אני הולכת לחנויות של הבנות הדוסיות האלו כי זה אלגנטי ומושקע.
תראה גם בכל הממלכות האלה תראה את קייט היא צנועה ומטופחת.. כל פעם שרוצים ללבוש רשמי ומכובד גם במקום לא דתי לובשים בגדים שיכבדו אותך שקודם יראו את הבגד (שחשוב שהוא יהיה צנוע) ואז את האדם.
תחשוב שבת שלובשת בגדים לא צנועים קודם רואים את הגוף שלה ואז את הבגד שבקושי מכסה .
אהה אבל מה שכן מפריע ליהפי
זה הקטע עם העקבים אותי למדו בבית שעקבים זה חוזק זה כוח נשי
היה פה שירשור אחד שהדעות על עקבים היו ברובם המוחלט שליליות. למה זה צריך להיות ככה?!
שאני רואה בת שמתלבשת צנוע והולכת עם עקבים זה מרגש אותי כל פעם זה מזכיר לי את אמא שלי.
צודקתלדעת דרכיך
זה תלוי בנעל ומה שהבחורה משדרות (מוחצנות או לא)
אם מותר לשאול...מבקש אמונה

מה זה כוח נשי  ואיך זה קשור לעקבים? חושב

סודות האישה כמעין הנובע
ציניות שלוםכמעין הנובע
זה נועד להביע תמיכה והזדהות.הולם במיוחד
אשת חיל כזאתהפי
מי שלא שמה עקבים היא לא אשת חיל..?כמעין הנובע
מה הקשר למה את מוציאה את דברי מהקשרםהפי
אז נשמח שתסבירי כי לא כ"כ הבנוכמעין הנובע
אני אמרתיהפיאחרונה
שמתארים לי אישה חזקה וצדיקה אני בהחלט יתאר אותה עם כוח פנימי שמשפיע על החיצוני אישה שלא מפחדת ללכת עם עקבים זה אישה עם אמירה זה הכל את לא חייבת להסכים..
ברור שגם אישה בלי עקבים יכולה להיות עם אמירה
לא הכל שחור או לבן בחיים ..
מוזר... מאד לא מובן הקשרמבקש אמונה

ברור, כי עיקר האצלן שיש חצאית וגרביוניםארוון

מזה משנה שהחצאית סופר קצרה, ועדיף שלא נדבר על מה קורה כשהן יושבות...

העיקר לא מכנסיים חס וחלילה....

אושר תמידי, אולי אני הולכת להסתבך איתך, אבל ככה מתלבשות החב"דניקיות שאני רואה.... ואני רואה המון!!!

[וזה עוד טרם דיברתי על האיפור..]

אמ..קצת מסכימה איתך וקצת לא.ציף
לצערינו בחב"ד יש הרבה ניסיונות בזה אבל ב"ה יש הרבה גם נשים צנועות מאוד,תמיד חבל שרואים רק את אלה שלא.
והפי צודקת בזה שמאוד אלגנט אצל החרדיות ואת צודקת שלפעמים הן לא ממש שמות לב בדברים הקטנים של צניעות.

לא הבנתי ממש מה הקשר למה שאני כתבתיהפי
............נפש חיה.

לגבי הנקודה האחרונה שכתבתרננה*

הרבה פעמים זה משתחרר אחרי החתונה,

רואים בלי סוף בנות שבתור רווקות הן הרבה פחות מושקעות

ובתור נשואות הן 'משתדרגות' ומבינות את הצורך.

לא הייתי חושבת שלדבר על זה זה חכם.

צודקת,פלונטר היפה

אבל זה לא כזה בטוח. לפעמים הן נשארות כמו שהן ולא משתנות, בגלל זה הוא אמר שהוא מפחד.

ל@עבד לעם קדוש

לפי דעתי, לדבר על זה שיחה ממש ולפתוח את הנושא הזה, כמעט מאה אחוז שזה יפגע בה. אבל אפשר לומר כזה קצת פה ושם ולהזכיר, ולפחות שתדע מזה, כי יכול להיות שהיא יכולה לשפר את המראה שלה, אבל היא חושבת שגם לך זה לא חשוב ולא משנה. וכמובן לא לומר זאת בצורה כזאת שהיא תרגיש לא בסדר או שאתה לא 'מספיק מרוצה' ממנה, אלא לומר בעדינות שכדאי\היית שמח שהיא תעשה כך וכך... או שאפשר לדבר על זה באופן כללי, לא ספציפי עליה ולשמוע את דעותיה בנושא הזה.

בקשר לשינוי המראה שלה- ((יכול להיות שהיא השתנתה, כי היא כבר הבינה את הרמז...קורץ)) בכל מקרה, אם אתה אומר שהמראה שלה השתפר ומוצא חן בעניך, כנראה שזה לא יעבור... (בין אם היא זו שהשתנתה -באמת, ובין אם אתה זה ששינית את ההבטה..)

הנ.ב.- יופי וטיפוח לא סותר לצניעות. להפך, מראה טוב ומכובד בבגד צנוע מכבד את הלובש אותו, כי הקב''ה בעצמו יצר אותנו ואם לא  ניתן חשיבות למראה שלנו, יצא מכך שאנו לא מספיק מכבדים ומעריכים את הניתן לנו במתנה מה'. ולא רק זה, יש עוד הרבה סיבות ומקורות לכך שאנו צריכים להתייחס ולדאוג למראה שלנו.

טוב, אלו היו הדעות שלי, מקווה שעזר במשהו.

אז שיהיה לך בהצלחה ומקווה שתסתדר בסוף...חיוך

זה לא נכוןבתשירות בדימוס
אתייחס לדבר האחרון שציינת-
טיפוח ויופי זה נטו חינוך של בית. אני למדתי באולפנה ממש דוסית שלכאורה היית מתייג אותה ככזאת, אבל רובן המוחלט של הבנות היו מאוד מטופחות ומי שלא הייתה כזאת- אסיפת הורים תמיד הייתה דואגת להבהיר לי למה.
מבין אותך.אורח כלשהו

מעבר לזה לא אומר משהו כי דעתי לא מלאה בנושא, וזה לא יהיה לגמרי בכובד ראש.
יהי רצון והלוואי שהקב"ה יביא אותך ותגיע למה שאתה באמת רוצה.

לא חושב שיש בהחלט קשר בין יופי למשיכהה-מיוחד
בקשר לנ.בעשב לימון

בתור דוסית שלא מסתדרת עם יופי וטיפוח,

נראה לי שזה לא יהיה שייך לדבר על זה בשלב הפגישות.

כי זה נושא שמבחינתי לפחות הוא היה כמו בטאבו,

מין סוג כזה של אנטי, של 'מי שירצה אותי יאהב אותי גם ככה',

ו'לא צריך שכל מי שעובר ברחוב יראה אותי מטופחת'

ועכשיו, אחרי החתונה,

אני מרגישה שיש לזה יותר מקום,

גם בתוכי

וגם מקום להוציא את זה, לאפשר.

לסיכום,

אחרי החתונה אפשר יותר לדון על זה.

בהצלחה!חיוך

נערךגפן36
אני מסכימה שלא מן הראוי לדבר על זה בפגישותמה שאני חושבת

השאלה אם ה"מי שירצה אותי יאהב אותי גם ככה"ענבל

בס"ד

באמת נובעת ממקום שמאמין שאין צורך בטיפוח, או שלא אוהב לטפח יותר מדי [ויש בנות כאלה.. ביישובים רואים אותן הרבה. בנות זרוקות בקטע של הלבוש], או ממקום של סוג של מבחן לאנשים שמי שרוצה יקבל אותי ככה ואני לא הולכת להשתנות בשביל אף אחד.

וגם אולי ממקום שטיפה לא מעריך את הגוף שלנו או לא אוהב אותו...

בקיצור זה אולי נשמע מאוד אידיאליסטי אבל צריך לבדוק טוב טוב מאיפה זה נובע.

כי טיפוח לא קשור למי שיראה אותי ברחוב, הוא קשור לזה שאני רוצה להיראות טוב.

וזה שונה.

ואם בן אדם לא רוצה להיראות טוב אז כדאי לו לבדוק מה קורה איתו..

^^כמעט כל מילה.אורח כלשהו

יש כאלו שמגניב אותם להראות זרוקים. לא יודע אם זה בעיה.
וכן יש השקעה חיצונית, בשביל אנשים, לעשות רושם. שלא יהיה חלקנו (גם) בזה בע"ה.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד אישאחרונה

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

אולי יעניין אותך