מה הטיפים שלכן כדי לא לנשום רעלים?
איך מנקים עם ילדים קטנים מסביב לרגלים?
מה עושים כשרוצים לנקות מאחורי מכשירם כבדים ויש לך בטן ענקית?
שוטו 
כבר אתן את הטיפים שלי.
תחיה דולהמה הטיפים שלכן כדי לא לנשום רעלים?
איך מנקים עם ילדים קטנים מסביב לרגלים?
מה עושים כשרוצים לנקות מאחורי מכשירם כבדים ויש לך בטן ענקית?
שוטו 
כבר אתן את הטיפים שלי.
לא לנקות.
כל יום אני קמה חדורת מטרות ומגלה בערב שלא עמדתי באף אחת...
אבל רציני, השנה נראה לי אני מנקה רק את המטבח ואולי קצת את הצעצועים. יש גבול.
עושים רק מה שחייבים, הבעל עובד הרבה..
ולא משתמשת בחומרים ממש חריפים
צריך מראש להנמיך ציפיות, אז השנה יהיה פחות פיקס. ב"ה בנסיבות משמחות
מסכימה עם כל מילה!
מנקים עם חומר כלים וזהו - אין שום חובה לנקות עם משהו יותר חזק ובטח לא אקונומיקה
ילדים מעל גיל שלוש יכולים להשתתף בניקיון קצת ואפשר לתת להם לצפות בסרט.
למכור רב המגירות במטבח .
מצטרפת למי שממליצה להביא מנקה, להשאיר הכל לבעל או לילדים הגדולים.
ובכל זאת למי שלא בורכה בכל האפשרויות האלה-
את האקונומיקה להחליף בחומץ- מנקה מעולה, מחטא ולא רעיל.
באסלה ואמבטיה אפשר עם מלח לימון לנקות אם החומץ לא מספיק.
כירים, תנור- סודה לשתיה ומים. לתנור אפשר להכניס כלי עם מים, חומץ וסודה לשתיה, לשפוך קצת ולחמם את התנור עם הכלי בפנים על 100 מעלות במשך 45 דקות. מתנקה מעולה.
תעיפו את המסיר שומנים מהחיים שלכן 
ו- מנקים רק מה שצריך! נקיון אביב יחכה לעוד שנתיים
אני מהשופכות לפי הרגש
לפני השפשוף, זה כל הקטע שזה חוסך לך המון שיפשופים
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

אמא_מאושרת
ולא מנצלים את פסח לניקיון אביב אלא מנקים את החמץ בלבד ומה שחייבים.
ומה שלא מגיעים אליו פשוט מוכרים.
צעצועים-
משחקי הרכבה: כמו לגו, קליקס וכו' - בתוך שקית רשת גדולה שמיועדת לכיבוס ציציות - מכבסת במכונה קצרה ומייבשת על הסורגים, את הקופסאות מנקה באמבטיה (אפילו ילדים קטנים יהו לעזור לך להכניס את המשחק התורן לשקית, ולפרוק אותה לקופסא הנקיה)
משחקי קופסא: מוכרת לגוי...
עבודות פיזיות קשות באמת, אבל נחוצות- בעלי עוזר, ואל תקנאו, זה לא שהוא המון בבית - הוא עובד עד בדיקת חמץ, אבל כל ערב אנחנו מתקדמים משהו
תנור- השנה לא עושה, מחממת לשעתיים על החום הגבוה ביותר, מכסה מבחוץ בנייר לבן ומוכרת לגוי (תנור זו עבודה פיזית שאני מרגישה שתהיה ממש מסוכנת בשלב שלי (חודש רביעי)
חומרים - משתדלת להחליף את כל חומרי הניקוי החריפים בעדינים. משתמשת בעיקר בפיירי ואפילו בסבון תינוקות לניקוי המסילות של החלונות (יואו כמה חמץ מצאתי שם...) גם סבון כזה פוגם את החמץ (מקסימום מתיזה בסוף סנו קליר שיפגום בטוח, אם נשאר משהו שנתעלם מעיני)
אה, ואין לי עוזרת - העוזרת שלי היא פווווול חבילות מגבונים, מנקה עם זה המון דברים
שטיפה כללית - בעלי יעשה ביום רביעי (בחמישי הוא חוזר מהעבודה ישר לבדיקת חמץ)
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
אני מאז שגיליתי את נפלאות הסודה לשתיה הרעל הזה לא נכנס לבית בלי קשר להריונות.
אבל נראה לי שעדיין מוכרים יותר סנט מוריץ מסודה לשתיה
כבר קרה, לא נורא.
בדיוק כמו שאם עמדת ליד אדם מעשן מה אני אגיד לך? ללכת להיבדק?
אבל בגדול מה שאנחנו נושמים עובר שיליה, אז אם אין ברירה אז לפחות לקשור מטפחת על האף+פה
הבנתי שאין בררה. יותר זול מפסח במלון...
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
naergelהשנה זו אני.
הבאתי עוזרת למינימום שעות ובמקשת שתתמקד במינימום החובה כדי לא להסב נזק לכיס ומשחררת ונושמת ואומרת תודה לאל שיש מכירת וביטול חמץ!
לא לעוף על עצמנו והיום מנקים את כ-ל הבית. אלא להתכונן מראש.. וכל יום גג שעתיים עבודה. לרשום הכל. לדעת לבקש עזרה או לקחת בתשלום לשתף גם את הילדים למשל עם המשחקים. להתחיל במה שבאמת חמץ,ואח"כ את כל מה שאנחנו חולמים.
תינוקת בת שמונה חודשים שגם זוחלת, גם מוציאה שיניים (בלילות בעיקר) וגם נמצאת בשיא חרדת הנטישה שלה?
ווווווווואאאאאאאההההה!!
לנקות וקודם כל להרגע..
בבקשה שרק נשים יגיבו פה.
בגדול- להבנתי, הרבנים הספרדים פסקו שפאה אינה כיסוי ראש מספק.
לעומת זאת לדעת האשכנזים פאה מותרת ויש הטוענים שאפילו עדיפה על מטפחת שהרי במטפחת רואים בקלות את השיער.
לכן השאלה שלי, איך התקבעה הנורמה בציונות הדתית שממש כמעט כולן הולכות עם מטפחת? גם אצל האשכנזיות וגם אצל הספרדיות.
נורמה חברתית? סטייל חברתי?
אני אשאל עוד שאלה, אני היחידה שרואה סביבי נשים שהיו חולמות ללכת עם פאה? ואעיז ואגיד שחלקן גם מוציאות שיער מקדימה או עם חצי כיסוי, והיו מוותרות על השיער בחוץ עם היה מקובל ללכת עם פאה? אז אם ההלכה חשובה ואין בעיה לדעת הרבנים האשכנזים, אז למה לא עושות את זה?
אשמח להחכים
אולי כדאי לבדוק
לדעתי זה קשור לזה, אין לי זמן לבדוק בעצמי תכף יבואו לשפוך אור על הסוגיה
לא מדברים על פאה שנראית כמו שיער
עם שביל בצבע העור.
זה מותר לכתחילה רק בחב"ד.
לשאר ההיתר הוא פאה שניכר עליה שהיא כמו פאה.
השאר זה גזרה שהציבור אינו יכול לעמוד בה וירידת הדורות.
לפני 10 שנים לא ראיתי בחיים חרדים יושבים משפחות יחד, אלא שולחן גברים שולחן נשים.
היום כמה זוגות חברים יוצאים למסעדות, מתארחים אחד אצל השני.
גם החצאיות הפכו קצרות ומעל הברך, הבגדים צבעוניים וצמודים ובהתאם הפאות ארוכות.
עד פה עניתי לגבי הציבור החרדי.
לגבי השיער בחוץ לגבי הציבור הציוני דתי, לדעתי זה נובע מחוסר הקפדה כללי.
רוב הבנות עם סרט הן בנות שגם הולכות עם מכנסים או שיורדות לזרוק את הזבל בלי מטפחת בכלל.
למה הן צריכות פאה חמה ומסורבלת?
מי שמתות לעבור לפאה, ולא יכולות כי אין היתר, הן הספרדיות עם כיסוי מלא.
ככה לדעתי
אם הייתי רואה שגם במגזר התורני ממש מקפידים על שתי אצבעות (אגב להבנתי לפי הספרדים מותר שתי אצבעות אבל לא לפי האשכנזים. הודעה קודמת אמרתי שלא על זה אני מדברת אבל כנראה שכן.)
קצת תמוה לי
תודה על התגובה
מעניין אם ההיתר ללכת עם פאה הוא מדבר דווקא על פאות שרואים שהן פאות.
והקריטריון שיראה כמו שיער או לא יראה כמו פאה לא רלוונטי. עניין כיסוי הראש הוא לשם כיסוי הראש. לא להראות שהאשה נשואה. אין סיבה כזו. אלא נטו כיסוי השיער שמחובר לראש. (סיבות בקבלה.. שהשיער זה חיות ולא זוכרת מה עוד בדיוק)
לכן הפאה יותר טובה ממטפחת פשוט כי טכנית פחות זיכוי ששיער שמחובר לראש יצוץ החוצה. גם אם הפאה תהיה ארוכה עד לרצפה. נטו מעניין כיסוי השיער שמחובר לגוף האשה. בפאה(גם הכי טבעית שיש) לא קיים העניין הקבלי הזה. זהו שיער לא חי
זה יותר עניין חברתי- כלכלי
פאה זה דבר מאד יקר
לרכישה ולתחזוק
יותר יקר מכל מוצר לביש/ טיפוח
פי כמה וכמה
הסיבה כמעט היחידה לקנות אותה
היא חברתית
חרדיות קונות כי הן חייבות לקנות
אין להם כמעט אופציה אחרת
לכל מי שיש אופציה אחרת
(למשל להוציא קצת שיער/ מטפחת מספיק יפה)
אין סיבה להשקיע סכום עתק כזה
הן בוחרות כי זה לדעתן יותר יפה ומכבד.
את חושבת שמטפחת עם שיער קצת בחוץ זה יפה יותר מפאה?
בתוך קהילה כנראה.
אבל חרדית שמקיימת אורח חיים חרדית זה לא עניין של בחירה. זה כמו שברור שלא הולכת עם מכנסים וכו'.
זה הלבוש שלה. מתחתנת ושמה פאה
לק"י
או שמשלבות- לפעמים מטפחת ולפעמים פאה
או שדיברת על אשכנזיות חרדיות דוקא?
זה לא פאה
זה מדי מפונפן ומלאכותי
גם הפיאות היקרות והיפות
מטפחת עם שיער בחוץ יכולה להראות הרבה יותר טוב
זה עניין של סגנון .
פאה זה סגנון יותר מגונדר, מלאכותי, כבד..
מטפחת זה יותר פשוט, טבעי ונח.
בעיני הרבה יותר יפה, אמהי ועדין זה מטפחת, אבל זה עניין של טעם.
וכו'.
אז כמו כל דבר שקשור בהלכה /במצוות😊
כל אחד עושה כפי יכלתו לפי בחירה שלו על מה מקפיד יותר על מה פחות🤷🏻♀️
ולגבי לבוש אני חושבת שלנורמה חברתית בהחלט יש משקל.
לגבי החצי כיסוי וכו'
אשה שמגיל קטן גדלה ככה וכל הנשים סביבתה הולכות ככה אז גם היא הולכת ככה.
בין אם מכנסים ובין אם רק חצאית וכו'
החליטה לשמור יותר? אז תשנה לפי מה שנראה לה.
והאשה הכי צנועה שיש
אולי בכלל לא מקפידה על לשון הרע וכו'
מאיפה לנו לדעת..
כל אחד והמאמצים שלו לעשות הכי טוב שלו❤️
יותר מדויק לומר מי הפוסקים המרכזיים שפסקו ככה או אחרת. זה לא רלוונטי אם מישהי אשכנזייה אבל הולכת לפי פסיקה שלא מתירה פאה. (ממה שאני מכירה רוב הפוסקים, גם האשכנזים, לא מתירים פאה, לפחות לא לכתחילה.) אבל אני ממש לא מכירה את הסוגיה ההלכתית. אי אפשר לדון בנושא בלי לברר את המקורות. זה כמו שתשאלי למה אשכנזים לא שמים על הפלטה בשבת מאכלים לחים, במקום לאמץ את הפסיקה התימנית. פוסקים שונים, מסיבות שונות, הגיעו למסקנות שונות ואנחנו הולכים על פיהם. שום דבר לא עדיף פה יותר על פני השני.
השאלה לגבי פאה האם כיסוי הראש הוא כיסוי טכני של השיער הטבעי, או שנועד להסתיר את המראה של השיער, כמו שאי אפשר לשים בגד בצבע הגוף, ואז פאה לא תהיה כיסוי מספק.
שוב, זאת סוגיה שפוסקים שונים הגיעו בה למסקנות שונות (ממה שהבנתי הרוב נגד פאה, אבל מי שהולכת בהחלט יש לה על לסמוך, אבל שוב, ממש לא עיינתי בסוגיה) אבל כל אחד מרגיש חכם גדול להמציא סברות ולהיות נחרץ בלי לפתוח שום ספר הלכה.
באופן כללי הלכות צניעות, בגלל שהן מאוד בולטות וגם באמת תלויות במנהג המקום, הפכו לאיזו סוגיה חברתית שדנים בה בלי הפסקה הרבה מעבר לפרופורציה בריאה או הגיונית. הייתי רוצה קו חיזוק עם סיפורי ניסים בנושא כשרות, או פשקווילים שמתריעים בחשיבות התפילה, וכזה אומץ של בעלי בתים ונשים שלא פתחו בחייהם ספר הלכה רציני להביע את דעתם בנושא הרכב הבד של ציצית (אבל זה קשור למה גברים לובשים, זה לא מעניין).
יש ציבורים שפחות מקפידים על ההלכה. זה לא אמור להיות חדש לאף אחד. זה בולט מאוד בבגדים שהם לובשים, ואם תסכלו זה מתבטא בעוד הלכות, אבל זה פחות מעניין (ובזה מתעסקים הגברים שטוענים שהם רוצים לשמור עיניים. אבל זו סוגיה נפרדת). ויש גם ציבורים שומרי הלכה שהולכים לפי פסיקה אחרת מציבורים אחרים, ויש להם על מי לסמוך והכל בסדר.
כמו שפשקוויל לא ישכנע אף אחד להקפיד על כשרות ספציפית אז הוא גם לא ישכנע אף אחת להתלבש אחרת, אם לפי הפסיקה שלה היא בסדר גמור. שאלה הלכתית שואלים רב שמקובל עלייך. זה לא משנה מה עושה השכנה או הבת דודה. אני מכבדת לחלוטין את הלכות צניעות כמו כל הלכה אחרת, ואין סיבה להפוך אותה לסוגיה חברתית של קביעה לנשים מה ללבוש לפי מה ש"נראה" נכון.
את מזמינה להפוך את הדיון הזה לדיון עם מקורות?
אין לי בעיה עקרונית. אם יש לנו רצון להעמיק.
את צודקת שזה כנראה בולט מאוד כי זה חיצוני מאוד.
יכול להיות שאת מדברת על חב''ד?
או חסידויות מסוימות?
אני לא מכירה פסיקה אשכנזית (שהיא לא חסידות) שמתירה פאה.
שייכות שלי- דתית לאומית תורנית, הולכת עם מטפחת ולא מוציאה שיער, לא מקדימה ולא מאחורה.
(חוץ כאמור מחבד)
מתירות פאה
הרבה פעמים זה עם כובע על הפאה
לאורך השנים מהרגיל... לפחות בעבר היה מדובר בציבור מאוד פשוט שפאה לא מתאימה לסטייל כ"כ פשוט, (גם אם היום המטפחות כבר לא פשוטות כמו בעבר) בנוסף לכך שלדעת רוב הפוסקים היא גם פחות מומלצת הלכתית
ממה שאני מכירה בסביבה שלי דווקא יש קצת דת"ל עם פאה, ומי שאני מכירה אלו נשים לא תורניות שהחלופה שלהן היא חצי כיסוי ולוקחות פאות מאוד ארוכות וטבעיות. ומי שבאמת תורנית הולכת עם מטפחת ולא מוציאה שיער או מוציאה ממש קצת. לא מכירה הרבה נשים שמתות ללכת עם פאה
הרבה נשים דת''ל שהיו הולכות עם חצי כיסוי ראש ועברו לפאה לתמיד או לאירועים כי פאה מבחינתן זו אופציה יותר יפה.
כלומר הפאה לא מגיעה ממקום הלכתי אלא מצד היופי.
מכירה מקרוב מישהי שהולכת ביומיום עם סרט סמלי ובאירועים יש לה פאה מפונפנת במקום שיערה הדליל.
ומבחינת הפסיקה שפאה זה לא צנוע,
הרי שכמו שהם הולכות עם שיער בחוץ ולא מקפידות על ההלכה, כך הן הולכות עם פאה ולא מקפידות על ההלכה.
כלומר ההלכה היא לא פונקציה בעניין
אלא שאלת היופי.
רוב הפוסקים הדת"ל אומרים שעדיף מטפחת, ולכן רוב הנשים עם מטפחת, ולכן זה מרגיש מוזר ויוצא דופן להיות עם פאה, אז מי שרוצה מראה של שיער כבר מעדיפה להוציא קצת יותר שיער מאשר לשנות לפאה שייתן מראה פחות מקובל. יש גם כאלה ששמות פאה חלקית מתחת למטפחת, ואז אי אפשר לדעת אם זה פאה או שיער. ועם הזמן אני רואה יותר נשים דת"ל עם פאה.
אישה חרדית קלאסית לא תעז ללכת בלי פאה, לפחות לא באירועים או דברים ייצוגיים, פשוט כי זה לא מכובד.
ויש מטפחות שמכסות היטב את כל השיער, כמו של חסידיות ממאה שערים, כך שאני לא "קונה" את התירוץ של זה שפאה מכסה את כל השיער טוב יותר ממטפחת... (חוץ מאשר אצל חב"ד, שאצלם זה באמת חלק מה"תורה", ללכת בפאה)
אז כמו שהתקבעה נורמה אצל החרדיות ללכת בפאה, אצל הדת"ל התקבעה הנורמה של ללכת במטפחת.
באמת מעניין להבין מאיפה זה הגיע... אבל לא נראה לי שזה קשור נטו לפסיקה.
(בבית הספר של הבנות שלי, אגב, בית ספר דת"ל תורני, אסור למורות להגיע בפאה... גם אם הן חרדיות. כי הם הולכים לפי הפסיקה - האשכנזית - שאומרת שפאה זה לא צנוע...)
באופן אישי אין לי שום חשק ללבוש פאה🤭 כבד, לא נוח, יקר... מסתפקת במטפחות הפשוטות שלי
(ושמחה שאני שייכת לציבור שבו מטפחת היא הנורמה... גם אם אני חובשת מטפחות שלא כל כך בנורמה בציבור הדת"ל כיום
)
בעניין הפאה נכונה בפוסקים חרדיים ולא באופן כללי
גם מרוויחה מראה של שיער טבעי וגם פותר את העניין ההלכתי שלא צריכה להוציא את השיער האמיתי שלך. זה ממש הולך היום במגזר הדתי לאומי, ממליצה ממש!
על אף שזה בוודאי עדיף מלהוציא שיער אמיתי.
כי בקוקו קליפס מאוד קשה להבחין שזה פאה, וזה מרגיש לי להיות צנועה ולהראות לא צנועה, כאילו מה עשינו בזה... מה גם שיש קשירות ומטפחות מאוד יפות בכיסוי מלא
נראה לי מתיק ביותר האמת וחם.. פחות מתאים לי, אבל אם כבר - אז כן הייתי מוציאה שיער
אבל אני לא
מה לעשות, שיער זה יפה🤷
אבל היא יפה ועם סרט ואנשים מניחים שהן פשוט הולכות רק עם סרט כי לא מבינים שזו פאה...
יש הרבה בנות דתיות לאומיות, במיוחד צעירות עם פאת חצי, זה נראה חצי כיסוי. ועד שלא הכרתי מקרוב מישהי שהתחתנה וקנתה את החצי פאה, לא היתי מודעת לזה. אני מבינה ממנהשזה ממש מתחיל להיות נפוץ.
ב"ה קצת אחרי לידה
המשפחות הזמינו אותנו לטייל איתם בחול המועד
יומיים עם משפחה אחת שלושה ימים עם משפחה אחרת
התלהבנו ואמרו שכן
רק בשבוע שעבר מסתבר שהתכוונו למסלולים
מבחינתי לא בא בחשבון בכלל, אני לא במצב פיזי לזה ולא רוצה שהבייבי יהיה במסלול בגיל הזה, לא בריא בעיניי
אמרתי שאשאר בבית עם התינוק ויהיה לי זמן לנוח
עכשיו קולטת עד כמה זה לא באמת לנוח ואני מותשת
וכולם נהנים שם בטיול
ואני לא מפסיקה לבכות שאני ככה נטושה לבד
ושאף אחד לא הצטער בכלל שלא הגעתי או ניסה להתאים את התכנית למצב שאוכל להצטרף
קולטת שאני חול המועד לבד
ובעלי אמר שאולי יום אחד נבטל עם המשפחה אבל עכשיו אני מרגישה שאני סתם מכבידה עושה מצפון ואם עד עכשיו לא הייתי חסרה לאף אחד אז כבר לא רוצה להכריח אף אחד להיות איתי
אני מרגישה מאוד הורמונלית ומוצפת ובסערת רגשות וכל כך לבד ושקופה ולא חשובה
לא יודעת מה אני רוצה בכלל
וגם כשאמרתי לבעלי שאני רוצה נראות והכרה אז כשהוא מביא לי את זה זה מעצבן אותי כי אז הוא עושה את זה כי אמרתי
אוףףף
קשה לי כל כך
וזה בדיוק השלב להיות רגישה והורמונלית.
אז נראה לי קודם כל לקבל את עצמך
לקבל את הרגשות שלך והתחושות.
לפעמים אנחנו מרגישות עלבון או צער אבל במקביל באות בביקורת לעצמנו על התחושות האלו...
אפשר להפריד.
לקבל את המקום שאת נמצאת בו, הרגישות שלך (את ישנה בלילה? כי זה גם משפיע) הצורך לטפל בתינוק הרבה שעות, הצורך של הגוף להתאושש ולנוח.
ורק אז - יש את המקום של האחרים, אולי הם לא מודעים/ לא מבינים
לר בטוחה שהכל נעשה בשביל לפגוע בך
ועדיין יש לך לגיטימציה מול עצמך להרגיש מה שאת מרגישה.
ואחרי כל זה הייתי מפנקת את עצמי בבית איך שכיף לי
נהנת מהשקט
ומתכננת בילוי זוגי עם הבעל למחר, למקום שאתם יכולים לצאת.
מתעוררת כל שעתיים בערך, זה שגעון..
ולצערי אין דרך ליום זוגי מחר, כל הילדים עלינו
ותודה על המילים החמות והלגיטימציה
העיקר גיסתי הרווקה כששאלה אותי בשולחן החג כמה פעמים הוא קם בלילה וזה מה שעניתי לה היא עושה לי אהה סבבה לא כזה נורא
אוף זה פשוט חירפן אותי
ובעלי נתן לי לישון בצהרים שעה וחצי כי לא הצלחתי לתפקד מרוב עייפות וכשקמתי היא עושה לי פששיי איך התפנקת לך!
זה כל כך החליש אותי...
ואז ראיתי מה המקורית כתבה.
אויש באמת שתהיה בשקט. לא מבינה כלום.
אבל תכלס זה לא אמור להחליש אותך
אפשר לענות לה: נכון? מותר לי, כן?
איזה משפט חסר טקט להגיד ליולדת..
דנה אותה לכף זכות שכנראה היא מאד צעירה..
דנה אותה לכך זכות שזה נאמר מתוך קנאה כנראה.. הייתה עושה הכל בטח כדי להתחלף איתי
ועדיין זה חירפן ברמות אחרות
חצופה
בא לי להעיר אותה כל שעתיים בלילה
סתם שלא תישן רצוף ונראה אותה מצייצת
מבינה את התחושה.
זוכרת שאחרי לידה בקיסרי, פעם בחג אנחנו היינו אצל ההורים שלי מנסים לעבור את השלב הכואב, וכל הצד של בעלי היו במלון. לא היה רלוונטי להגיע בשום צורה ועדיין נצבט לי הלב מהתמונות. זה גם די היתה פעם אחרונה שזה קרה בגלל סיבות מסוימות. ממש הרגשתי מאחור. למרות שזה באמת לא היה הגיוני.
אני חושבת שממש החלטת נכון.
תנסי להשתיק את הקבוצות, שימי לך מוזיקה נעימה, תנוחי כשהבייבי מאפשר, אם יש חברה בבית אולי תשבו יחד לאיזה שעה. אני והילדים היינו אתמול לבד בבית כי בעלי עבד והכל היה הפוך שלא הספקנו לאפס לפני, בלאגן מבניית הסוכה, ערמות כביסה וזה. אני חושבת שאם סתם היה יוצא לשבת עם שכנים לשעה זה היה משדרג את היום, שווה לראות אם יש מישהי בסביבה, לא כולם במרתון טיולים. או באמת סתם לנוח... סופר תואם שלב! ויש משהו טוב בזה שהילדים נהנים ולא סובבים אותך ממורמרים...
תודה על העצות הטובות
לא רוצה לפרט אבל מכל מיני סיבות אנחנו גם לא בבית אז לא מרגישה הכי בנוח ואין חברות באיזור קיצר באסה ממש
בדיעבד מתחרטת שהזכמתי לזה בכלל
אבל כן, בטח שעוזר שהגדולים לא מסביבי כל היום
וזו באמת תקופה מאתגרת. אבל תזכרי שהכל עובר ומשתפר...
תהני מהשקט ומהלבד.
כשהייתי לפני אי כך שנים שבועיים לאחר לידה, ארגנו מהצד של בעלי חופשת סופ"ש באיזו וילה מושכרת כדי לחגוג יום נישואין לסבא וסבתא. (חמישי ללינה, לא שבת)
האירוע היה בצפון הרחוק מאוד מאוד.
התינוקת בכתה כל הנסיעה (הייתי ברכב עם הגדול ועוד שניים) אני הייתי עצבנית והתבאסתי כל הנסיעה למה לא נשארתי בבית ושלחתי את בעלי עם כולם, ממש היה לי צער מכך, כל כך רציתי שקט וזו יכלה להיות הזדמנות מעולה.
עד היום מבואסת מזה...זה היה טעות.
התינוקת גם בכתה בלילה ולא היה לי נעים
והכי עיצבן שהיתיחסו אליי כאל עוד אחת
ולא כיולדת
פרט לסבתא שפרגנה שכל הכבוד שהגעת אחרי לידה, אף אחד לא פירגן וכלום.
ובאמת הייתי נשארת בבית זה היה טעות.
להפך.
ביקשת לא להגיע. הכי הגיוני במצבך. הם לא רוצים לכפות עליך משהו שלא מתאים לך ולא בריא לך. מהחינתם את נחה בבית. לפחות לא עושה מעבר למה שאמורים לעשות בחל"ד- להיות עם התינוק, לאכול ולישון כשאפשר. הילדים לא איתך אז יש לך שקט מהבחינה הזאת. למה שישאלו או יגידו שאת חסרה? את היית שולחת לגיסה אחרי לידה שלא באה למסלול חבל שלא באת?! זה סתם היה מצער אותה ודורך לה על היבלות...
אם נפגשים אחרי המסלול בבית, אולי את יכולה להגיע רק לשם, או שכמשפחה תגיעו למפגש שבסוף המסלול?
ואפשר לעשות משהו בבית בנחת עם הילדים, לא מתוך מסכנות, אלא מתוך הבנה של ראיה משפחתית כוללת של מה נכון לנו עכשיו. אפילו להזמין משהו טעים הביתה, לראות סרט עם פופקורן, משחקי קופסא, הכנת עוגיות, יציאה לגן משחקים לא מוכר בשכונה/יישוב ליד וכו
לתכנן למשפחה שלך יציאות שמתאימות לשלב שאת נמצאת בו? נגיד לפארק, פינת חי או מעיין שהילדים יוכלו לשחק ולהנות, בעלך יוכל לעזור עם התינוק ואת תוכלי לשבת כשתצטרכי ולא תהיי לבד? ובערב תהיו עם שאר המשפחה.
זה לא השלב שלהם, אנחנו היחידים עם ילדים והם כבר קבעו את הלוז
מה יעשה לך עכשיו נעים בלב?
אל תיכנסי למקום של "אני מכבידה עליהם".
פשוט תקשיבי לרצון שלך וליכולות שלך ותני להם מקום.
יש עוד כמה ימים של חול המועד. שווה לחשוב מחדש ולראות מה מתאים לכם בצורה שלא תרגישי נטושה ובודדה.
מותר וחשוב לראות את הצורך שלך(:
לנו היה מפגש היום עם כל המשפחה, אחת ילדה לא מזמן ולא הגיעה, האמת לא חשבתי בכלל על זה שהיא מסכנה שלא באה... חשבתי לעצמי טוב שהיא נחה ולא באה, וטוב שהילדים שלה קצת יצאו מהבית ויהיה לה שקט עם הבייבי ... בחג מאוד עמוס ורועש עם כל הילדים, בלאגן ולכלוך... שחשבתי שזה אחלה בשבילה .. עכשיו כשאת כותבת לא נעים לי שאולי הייתי צריכה להתקשר לשאול מה שלומה ושהיא חסרה... לא רציתי להפריע. אז תנסי אולי לראות את זה ככה, כמו שאני ראיתי.
האחרונה לי ואני כעת נערכת ללידה הקרובה בעז"ה.
תמיד לקחתי קוטקס
הם עדיין הכי טובות או שיש אחר?
ולגבי מידה שתהיה נוחה לגוף הלא קטן שלי בלשון המעטה
על פני תחתון נח עם פד חזק ולא השתמשתי
יותר דק
מפד עבה שם בין הרגליים
וגם זה לא זז לי כמו שפד יכול להתקפל/לזוז.
תודה על התגובה ❤️
אז לא יודעת מה ההבדל
גם אחרי לידה וגם ברגיל הכחולים/ שחורים של אולוויעז עם ספיגה גבוהה היו ממש טובים ולא הרגשתי שזז כלום האמת
אבל זה אינדיבידואלי
מעולם לא השתמשתי
אני ממש שונאת את התקופות האלו של השבועיים -שבועיים (בהקשר של טהרה כמובן)
למען האמת אחרי תקופות ארוכות של טהרה זה פחות מפריע לי
אבל אחרי כמה חודשים אני מרגישה שמיציתי
וזה כבר פוגע בעצבים שלי, כל ההתעסקות מחדש כל חודש בדיקות ושאלות לרב, הלחץ מה יצא בבדיקות והאם זה יצליח, (גם משום מה כבר תקופה שלא מצליחה לעשות הפסק לפני היום ה7)
המרחק מהבעל
אני רוצה להרגיש טבעי ליד בעלי
כשזה ככה מרגישה מה זה תקוע
פתאום לא לגעת, לא להעביר מיד ליד
אחכ שוב חוזרים להתחבק ולהתקרב
ואז שוב מתרחקים
לא ברור לי איך אפשר לחיות ככה שנים על גבי שנים..
והורמונים- לא שייך, ניסיתי
והתקנים לסוגיהם גם לא
ורוצים עוד הריונות בעז"ה אבל לא בשביל זה
זה יבוא כשנרגיש שמתאים לנו
איך מסתדרים??
שבועיים של קרבה יותר אינטנסיבית ושבועיים של קצת שקט 🤭 ויותר זמן אישי לעצמי והרגשה טבעית זה לאו דווקא מגע בעיניי האמת, אלא להרגיש חופשיה להביע גם כשאי אפשר לגעת וגם כשכן.
אני באופן אישי מתוך החלטה מודעת לגמרי ובחירית - לא שולחת שאלות כבר כמה שנים. ייקח מה שייקח, אני לא נכנסת ללופ הזה אחרי שפעם אחת יותר מדי זה עשה לי ממש רע, וגמני יכולה להגיע ליום השביעי. אני זורמת. לא בלחץ לקרבה וזה דווקא נחמד לי הגעגוע ולא מרגישה פספוס. בעלי לא בורח לאף מקום ב"ה ואני דווקא אוהבת את זה שהרצון למגע נבנה
אפשר גם ללמוד לחזור למגע בהדרגה. אני הבנתי יש לי קושי עם זה שהמגע כביכול פתאום "נכפה" עליי בתאריך x בשעת הערב (לא באמת אלא שאת יודעת.. ) ואחרי שגם זה עשה לי רע למדתי לתקשר נכון ולומר: אני צריכה רגע אויר ולא מתאים מ0 למאה. מה שנקרא - אני ומצוות שתלויות בזמן זה פחות😬
וגם לגבי להיאסר - יש זמן להיערך לזה אם המחזור שלך פחות או יותר קבוע. מגיעים קרוב לימי הפרישה ו"נפרדים" עד הפעם הבאה
אני מניחה שאני כנראה לא הכתובת שלך להזדהות אבל כתבתי בכל זאת כדי שאולי תיתרמי מכך
יש משהו טוב קצת ב"שקט" הזה
אבל לפעמים בימים האלו יש איזה מצב או טריגר שהיה עושה לי טוב חיבוק ומגע.. ואין
וכל הדיבורים היפים האלו של ללמוד להתקרב בלי מגע וכו לא ככ מדברים אלי
יש זמנים שאישה פשוט צריכה מגע. חיבוק. ליטוף. נשיקה.
לגבי הנושא של העדים והבדיקות לרב
אני קצת התחלתי לחשוב על הכיוון הזה בעצמי כי ראיתי שזה עושה לי מאוד לא טוב כל ההתעסקות.
מצד שני רוצה להיטהר כמה שיותר מהר
אבל עצם הלחץ הזה שרוצים שיהיה כמה שיותר מהר מגביר את העצבים.. ומה הרב יגיד ואם לא טהור איזה באסה צריך להתחיל מחדש יום למחרת וכו וכו, אז אולי פשוט לדחות לבד ולקבל את זה שפחות יום או יומיים זה לא כזה נורא
אני מחבקת את הילדים שלי כשאני צריכה. אמיתי.
הם לא בעלי, ויש דבר כזה "רעב למגע" לדעתי, אבל חיבוק זה חיבוק וקיבלתי מענה לצורך ולי זה עובד. אפשר בעוד דרכים שעוזאות לפרק אמוציות
וגם שיחה עוזרת. וזה בסדר אם זה לא מושלם בעיניי. אותי זה חישל רגשית.
לגבי לרצות להיות טהורה כמה שיותר מהר - אני כאמור לוקחת את זה באיזי כי כשהייתי באותה פעם ב"מרדף" הרגשתי שאני במקום שהוא לא נכון לי נפשית. איך להסביר?
כאילו מה, אני עד כדי כך נזקקת? לא אסתדר עוד יום יומיים? הרגיש לי שזה שם אותי במקום גשמי מדי מול העניין הזה. כאילו האישה סופרת והמצווה עליה להיטהר,אבל האיש מחכה לה ולא היא רצה אליו.. ככה בתחושה שלי לפחות
אחד זה השבועיים שבועיים, והשני זה ההתעסקות עם הבדיקות ושות'.
אם הבדיקות מלחיצות אותך, אז אולי היה נכון, לבקש הדרכה מהרב, מה המינימום האפשרי בשבילך.
(לפעמים הלחץ עצמו יכול לגרום לדימום/כתמים...)
לנסות לקצר מחזור באמצעים טבעיים, אבל לקחת בחשבון שזה יכול לקחת את הזמן ..
לגבי השבועיים שבועיים, תנסי לשמוע פודקאסטים של ליאת יקיר, מדברת מזווית של ביולוגית(היא חילונית)
קצת פותח את הראש, להבין למה זה טוב.
לגבי זה שהחזרה היא בבום, שמעתי איזה פודקאסט, (צריכה לבדוק של מי זה היה, (אולי מיכל פרינס) על הנושא הזה,
פשוט דיברה על זה, שזה באמת מורכב לאפס את המערכת, יכול להיות שלוקח קצת יותר זמן,
וזה משהו לפתוח מול הבן זוג בזמן נוח, ועצם זה שהוא בקצב שלך כבר מוריד חלק גדול מהבלגן הרגשי.
כבר כתבתי פה פעם שהשפה הרגשית אצלנו, התפתחה הרבה יותר, דווקא מהזמן שאסורים, כי אז חייבים לדבר ואי אפשר לפתור דברים במגע.
ולסיום סיומת אולי להשלים עם זה שזה המצב, עד שמשיח לא מגיע, זה חלק מהקללה של חווה.
נתפלל שיבוא מהר ויגאל אותנו גם מזה...
יצא ארוך, מקווה שיהיה לך לתועלת.
אני לוקחת סרזט כ9 חודשים עכשיו
היה דימום הסתגלות לא נוראי ב"ה
לפני חודשיים כמה ימים של ורוד בניגוב וזהו
עכשיו שבוע וחצי של כתמים לרוב ורוד אבל כמה ימים שפתאום ממש אדום ויותר חזק מרק ניגוב ואני בטוחה שמתחיל המחזור ואז אחרי שעה ורוד חלש בקושי
טני עדיין מניקה אבל פחות
האם הגיע הזמן לעבור למניעה אחרת ?
מצד אחד לא רוצה גלולות, מפחדת מדימומים הסתדדלות של התקן ( לא הורמונלי לא היה לי טוב )
לא מסוגלת משהו שמכניסים כמו נו נובהנינג או דיאגרמה
עצות ?
וגם לא רציתי משהו אחר,
שאלתי את הרב ואמר לי לא להסתכל בכלל ולשים תחתון שחור ותחתונים שחורה וזהו.
וידאתי בטוח כדי לא להיות עם נרווים, אמר עד שלא מתמלא ברמה שחייב פד זה בסדר.
תשאלי את הרב שלכם אולי.
היא אמרה לי גם
אז שמתי מגן תחתון באמת ובה הוא לא מתמלא ברמה שחייב להחליף לפד
אבל אי אפשר לקיים יחסים ככה ומרגיש שזה גם יכול ליהיות עוד שבועות עד שזה יעצר וזה באסה
וגם על האי ודאות הזה קשוח
אם ממילא את נוטלת סרט, שזה גלולות, מה אכפת לך לנסות עוד סוג?
זה לא שסרזט פחות הורמונלי, זה אמנם הרכב שונה אבל גם הורמונים
מפחדת שיעשה אותי הורמונלית
גם ככה בחודשיים האחרונים התפרץ לי חרדות ( קרה לי אחרי לידה ראשונה ) אז מפחדת שיחמיר לי את זה
שכן שווה לך לנסות.
כי גם עכשיו את עם גלולות, ואת הורמונלית לא פחות מאשר עם גלולות משולבות. ולהרבה נשים גלולות משולבות עושות פחות תופעות לוואי ופחות דימומים מגלולות רק של פרוגסטרון (גלולות הנקה).
אם את ממילא נוטלת גלולות אני לא רואה מה יש לך להפסיד מלהחליף סוג, זה לא כמו להיות עם הורמונים לבלי הורמונים, זה רק לעשות שינוי בתוך ההורמונים...
ומקסימום תפסיקי
ככה אני הבנתי לפחות. שזה אותו דבר ואין סוגים באמת.
מבחינת ההרכב.
בשלב כזה שההנקה מבוססת והיא כבר לא מניקה הרבה ממילא אפשר לעבור למשולבות והרבה סיכוי שזה לא יפגע ההנקה.
אם היא חרדה על ההנקה אז באמת לא כדאי לעבור, אבל זה לא מה שהתרשמתי במקרה הזה ( כמובן ייתכן שאני טועה)
הייתה איתי בכיתה טלאור
ומכירה כמה כולל ילדות קטנות...
משהו ברצף אותיות הזה מוזר לי,
אבל כמובן שזה שונה לכל אחד.
טל אור
2 שמות ולא שם אחד
הצליל מהמם
עם מקף באמצע טל-אור שיבינו שזה שם אחד ולא יקראו רק טל או רק אור
על טלאור לא שמעתי
אם דעתי חשובה...
פחות מתחברת.
לק"י
לבן שלי אמור להיות השבוע, ולא קיבלנו הסבר לתהליך עצמו....
אז אשמח לדעת הכל- מההרדמה ועד שהוא מתעורר.
(וזה בהנחה שיאשרו לו לעשות, כי הוא התחיל להשתעל קצת).
בבי''ח שהפנו אותנו אליו (בהסדר עם כללית, היא היתה בת 4)
בגדול הגענו בצום, עשו לה הרדמה עם מסיכה כזו, כשבזמן ההקדמה נתנו לנו להיות לידה.
אח''כ טיפלו לה בכל מה שהיה צריך לטפל בפה וכשהיא הועברה להתאוששות ישבנו לידה וקיבלנו הוראות מה לעשות ואיך (אם צריכה להקיא או משהו).
אח''כ עברה ל'חדר משפחות', מעין המתנה נוספת אחרי הטיפול והיא קיבלה לאכול מעדן כי רצו לוודא שבולעת טוב וגם לא מקיאה
ואז השתחררנו.
בריאות!
לק"י
כי אצל הבן שלי לא עשו בדיקה יסודית. הרופאה רק הסתכלה בפה ואמרה שכדאי בהרדמה.
אחרי ההרדמה הרופא המטפל מיפה את הפה וטיפל בכל מה שהיה צריך
אבל אולי יש שיטות שונות במקומות שונים.
אצלנו זה היה עניין של שניות עד שנרדמה
שהילד רדום עושים עירוי
עם הילד עצמו ולספר
כמה זמן חיכיתם לטיפול של ההרדמה בביה"ח?
לק"
אבל אמרו לנו שבדרך כלל מחכים שנה.
אנחנו עושים דרך מכבי.
את מתכוונת אבל באסותא או ביה"ח ציבורי?
מגיעים בצום, קבלה אצל האחות, הרופא מרדים מגיע לדבר עם ההורים והילד להסביר.
אצלנו זו ממש לא נרדמה ראשונה והיא מאוד חוששת מזה אז נתנו לה טשטוש דרך הפה לפני, מחליפים בגדים, נכנסים לחדר ניתוח, שם ההרשמה עם מסכה. תוך כמה שניות הילד ישן, אחרי שהוא נרדם ההורה יוצא.
מחברים עירוי ומכניסים משם חומר מרדים אחרי שהילד ישן.
מבחינת טיפול- אצלנו היה צריך לעשות לפני צילום פנורמי. לא ידענו מה בדיוק הטיפולי שיניים שיעשו, רק אחרי שסיימו אמרו לנו.
כשמסיימים מעבירים להתאוששות, ואחד ההורים נכנס להיות עם עם הילד כשהוא מתעורר, צריך לשתות שם. אחרי זה להסתובב עוד בערך שעה בבית חולים, לאכול משהו רך- גלידה/מעדן, ולהתפנות.
אח''כ אם הכל תקין משחררים הביתה.
אנחנו חיכינו ממש מעט זמן בתור, אולי חודש. דרך מכבי, באסותא תל אביב
ירדנו לקנות בקיוסק למטה..
לק"י
אבל אולי נתחלף באמצע. אז נוכל להביא משהו בהחלפה.
צריך להגיע שעה וחצי לפני הזמן שנקבע, אם זה מקום עם עומס תנועה וקושי למצוא חניה -להקדים מספיק.
הילד בצום לפי מה שאמרו לך. מה שזכור לי שש שעות מאוכל ואפשר לשתות מים עד שעתיים לפני ההרדמה.
מגיעים לקבלה הם לוקחים את המסמכים לפי מה שרשמו לך בזימון. ביקשו מאיתנו ת.ז. של שני ההורים עם ספח וסיכום רפואי מרופא ילדים - מסמך שאת לוקחת מרופא ילדים, אני ביקשתי באפליקציה.
ותשלום אם זה מעל גיל 5 והקופה לא מכסה.
מכניסים לחדר המתנה אישי עם מיטה שם אתם מלבישים את הילד בבגד מתאים לחדר ניתוח כמו חלוק שפתוח מאחור. כובע וכיסוי לכפות הרגליים.
וההורה המלווה גם לובש חלוק כיסוי נעליים וכובע, רק שאצלו זה מעל הבגדים שלו.
מגיעה רופא שיניים מסביר על התהליך וגם המרדים שגם מסביר על התהליך.
אצלנו לא ידענו באילו טיפולים יש צורך כי הייתה התנגדות עזה גם לבדיקות. הם בודקים הכל כשהוא בהרדמה. בגדול מנסים לשמור על השיניים כמה שניתן אבל אם הם חוששים להחמרה במצב השן בהמשך הם עוקרים. כי מדובר בילדים שכנראה לא יפתחו פה לרופא שיניים בטווח הקרוב. עושים שם הכל- עקירות סתימות טיפולי שורש כתרים ושיננית.
לוקחים את הילד לחדר ניתוח, אצלנו עשו את זה אטרקטיבי במקום בכיסא גלגלים לקחו במכונית קטנה מנגנת שאפשר לשבת בתוכה. שיהיה חוויה..
בחדר ניתוח מרדימים לפי החלטה או דרך שאיפה ממסכה - שזה לרוב, או דרך וריד.
קחי בחשבון שאם הילד לא משתף פעולה בכלל הוא עלול להתנגד גם לשים את המסכה ואם לא מצליחים לשכנע אותו עושים את זה בעל כורחו. זה מרגיש מזעזע אבל יש מקרים שאין ברירה אחרת. זה עניין של עשר שניות בערך. רק כשהוא מורדם פותחים לו וריד להמשיך את העירוי של חומרי הרדמה ונוזלים. ועושים את כל הטיפולים, לוקח סביב שעה/ שעה וחצי, תלוי מה יש לעשות.
המלווה נממצא עם הילד רק עד שהוא נרדם ומיד יוצא, מלווים אותו לחדר המתנה.
יש מסך שרשום שם באיזה מצב נמצא כל מטופל לפי מספר - חדר ניתוח/ חדר התאוששות/ אם אפשר להכניס מלווה.
כשמוציאים את הילד להתאוששות שזה מקום גדול עם כמה מיטות בהפרדה של וילונות ויש מסכים שמראים את כל המדדים ואנשי צוות להשגחה-
קוראים להורה שיהיה נוכח כשהוא מתעורר.
לא תמיד מתעוררים מיד. ילד אחד התעורר לי אחרי עשר דקות, וילד אחר אחרי שלושת רבעי שעה.
הרופא מגיע להסביר מה עשה ולתת הנחיות להמשך - לתת משכך כאבים, איך יודעים אם יש צורך באנטיביוטיקה וללכת לביקורת במרפאת שיניים שלנו נראה לי אחרי חודש.
כשהוא מתעורר מעבירים שוב לחדר אישי כמו בהמתנה.
אתם מלבישים אותו. הם רואים שהוא מתאושש, מוציאים את הונפלון של העירוי, נותנים לו לשתות, לאכול ארטיק או שלוק, רואים שהוא מתפנה וחיוני
ומשחררים אתכם
סיפור של כמה שעות סך הכל. צריך לבוא עם סבלנות אוכל ושתיה להורה.
וכדאי גם אוכל לילד כי הוא עלול להיות מורעב אחרי הצום. דברים רכים כמו מחית פירות לדוגמה. וקנינו לו מעדן שם באיזה קיוסק כשיצאנו.
אולי תעסוקה אם התור יתארך. אנחנו לא חיכינו אבל הבנו מהם שלפעמים יוצא להמתין אפילו שעה.
מקווה שלא ארוך מידי הפירוט אבל לי היה עוזר אם הייתי יודעת הכל לפני גם כדי להכין את הילד וגם בשבילי.
המון הצלחה
לק"י
ואני גם לא מבינה למה אין מלווה במהלך הטיפול עצמו😒
אני יכולה שאולי לעשות לך הכנה ולשתף שאחרי השבת שלי הורדמה, הייתי ממ שעם דמעות בעיניים.
הגיוני שזה מציף שא''א להישאר לידם וזה נראה שהם חסרי ישע
הקטע המשעשע שהיתה שם אמא אחרת שממש ניסתה לומר לי שזה שטויות וכבר עברה את זה עם ילד אחר ושלא אבכה.. ואז הבת שלה נכנסה וגם היא יצאה משם עם דמעות(:
בסוף אנחנו אמהות..
וב''ה על הרגישות.
ברגע שהילד נרדם כשההורה עדיין איתו ומתעורר כשההורה איתו- הוא לא מרגיש לבד..
לק"י
ולא שיש לי חשק לראות טיפול שיניים בהרדמה. אבל תודה...
שנחשבת יותר רפואית.
במקרה שלנו זה היה במקום סטרילי, כמו חדר ניתוח כזה. בסוף זו איזושהי פרוצדורה רפואית מסוימת.
חוצמיזה שאני מניחה שהם לא רוצים את ההורים על הראש שלהם..
לבת שלי היה לפני כמה שנים. מרגע שהופנינו עבר המון זמן בגלל המלחמה אז התווספו לה עוד חורים וטיפולים. לכן עדו צילום נוסף באותו יום, אם אני לא טועה בהרדמה עצמה ואז ידעו במדויק מה לעשות, והיה לה הרבה..
הגענו הרופא הסביר מה עושים. מתישהו לקחו אותה, אני לא רציתי להכנס לראות איך מרדימים, אז בעלי נכנס וברגע שנתנו את ההרדמה הוציאו אותו. היא היתה בפנים בסביבות שעתיים שלוש, בסופן הרןםא יצא והסביר מה עשה, אח"כ ביקשו ממני להכנס כי עמדה להתעורר, עזרתי לה לקום. היא הייתה בהיי ושמחה שלא הרגישה כלום. עוד קצת נשארנו שם, הלכנו לאכול גלידה ואחכ שוחררנו. תיקחי בחשבון שיום אפילו יומיים אחרי הוא צריך להיות בבית עם משככי כאבים.
אם את המכבי, קבעו לך לאסותא ת"א? שם אנחנו עשינו
לכן אנונימית...
חמותי אישה מהממת,היינו אצלה בחג ואנחנו בקשרים די חמים
יש משהו שיכול להוציא אותי מדעתי אצלה
שהיא כל הזמן מתבכיינת כמה הבנות שלה מסכנות
אני יושבת איתה לשיחה קלילה ואז היא מספרת כמהההה הבת שלה שילדה לפני חודשיים
קשה לה והיא חלשה. עכשיו אם זה היה חד פעמי או פעם ב..סבבה
אבל זה הגיע למצב שאי אפשר לדבר איתה גם בטלפון בלי שהיא תספר כמה אחת מהן מסכנה
והקטע שזה לא עם אחת ספציפית,יש לה כמה בנות וכל פעם מישהי אחרת מסכנה ועל שטויות!!!! כמה אפשר לשמוע את זה???
היא גם לא נותנת צאנס לתת דוגמה מעצמי, תמיד הבנות שלה הכי מסכנות, הכי חלשות אחרי לידה, הריונות הכי קשים וזה כל כך לא נכון!!!
כמה בנות שלה בהריון בשעה טובה וכמה ילדו לאחרונה והן תמיד מסכנות!!!! מה זה הדבר הזה???,
אני לא מסוגלת להכיל את זה
הבוקר דיברנו על זה שלא הרגשתי טוב בתחילת ההריון והיא ישר חתכה אותי ועברה לספר כמה הבת שלה מסכנה עכשיו חלשה כי הקיאה בהתחלה ועכשיו היא בטוב אבל איזו מסכנה היא יואווו
אוףףףףףףףף, אמרתי לה בעצבים שהיא לא מסכנה כי זה בדברים טובים!! היא שתקה ואמרה נכון
אבל זה כבר דפוסי שיחה מעיקים וגם לא נותנת צאנס להביע את עצמי בלי שהיא תיתן דוגמה על אחת הבנות המסכנות שלה
כבר חטפתי עצבים הבוקר לא יכולתי לדבר איתה יותר
ואני ממש אוהבת אותה אבל זה מעיק וזה גם מעליב שכאילו בגלל שאני כלה אז אין אותי ומה שאני חווה בהריונות
וההריונות שלי לא קלים גל כך,שמירות ואשפוזים אז לשמוע על זה שהבת שלה מקיאה פעם ביום גם מוציא אותי מדעתי