לא ממש מתאים לכאן , אבל היה לי חשוב לכתוב בפורום שרק נשיםאנונימי (פותח)
אני בחורת בת 19, בעלת מבנה רחב, גבוה, אבל החזה שלי שטוח מאוד, ממש רק פיטמות!!
אני נפגשת עם בחורים צדיקים, וממש מודאגת ולא ישנה משום שנראה לי כאילו יש לי נכות שאותה לא יכולה לספר לבחור שאני נפגשת איתו.
זה אולי הונאה? הוא לא יודע שמתחת לחולצה אין כלום.
מה ניתן לעשות?
ניתוח , מבחינתי זו לא אופציה הן מהבחינה הכלכלית ובעיקר הבריאותית (לא יכולה להסתכן במחלה קשה, גם אם זה אחוז קטן בעבור הגדלת חזה)
בבקשה , בבקשה עוצו לי.
האם זה נורא אם אתארס עם בחור בלא שידע את גודל החזה הנוראי?
יקרה!st20
ממש מבינה את החשש.
קודם כל, אם טוב לך ואת שלימה עם הגוף שלך, אין עניין לעשות ניתוח.
דבר שני, חזה קטן לא מעיד על היכולת של גופך לייצר חלב..
דבר שלישי, והכי חשוב, חזה קטן זה לא נכות! זה מה שה' חנן אותך וזה מה שיהיה הכי טוב לך ולבעלך!
דבר אחרון, את לא עובדת על אף אחד, חזה רואים.. ומי שבעז'ה ינשא לך, יעשה זאת כי הוא אוהב אותך, ולא בגלל גודל החזה שלך.
מאחלת לך שתמצאי את זיווגך הטוב והנכון ברלות ובמהירות!
ממש ממש תודה רבה , אבלאנונימי (פותח)
אני דוסית, ולא הולכת עם חולצות צמודות, ולדעתי אט ממש לראות
רק ליידע אותך שיש פה גם גברים לפעמיןמרים*
יקרה!!!אנונימי (3)
בעל אוהב את אישתו כמו שהיא. ובמיוחד בחור ירא שמים שלא מסתכל על נשים אחרות...דבר נוסף ברגע שתיהיה בהריון, ולאחר מכן הנקה החזה יגדל. בצורה משמעותית( מנסיון- גם לי היה חזה כמעט שטוח). ובדכ. הוא כבר לא חוזר להיות שטוח... בקיצור זה רק זמני...
אל תפתחי בפותחת ציפיות..אנונימי (5)
אחרי הנקה אצלי החזה חוזר להיות שטוח עוד יותר ממה שהיה לפני...
הלוואיאנונימי (6)

הלוואי שהיה גדל..

לי לא זז במילימטר 

יקרהג'נדס
אם את רוצה לקבל תשובה/תמיכה בעניין, זה לא המקום.
זה נושא צנוע בהחלט, וגברים לא רק שקוראים גם יכולים להגיב מאנונימי!

נראה לי שהכי כדאי לכולם, ובעיקר לך, זה שתמצאי גורם חיצוני כלשהו להיוועץ עימו. אין לי כ"כ רעיון עם מי, מצטערת.... אבל זה עדין לא הגיוני בעיניי לדבר על זה בפרסייה...

בהצלחה בכל!
(לא הפותחת) לא הבנתי מה הבעיה להתייעץ פה.אנונימי (4)

ענו לה יפה.

אני לא רואה הבדל בין השירשור הזה לשירשורים אחרים בנושאים הרבה יותר אינטימיים.

בפרט שאין לך רעיון עם מי היא יכולה להתייעץ אחרת.

אכן גם נושאים אינטימיים אחרים בעיתיים בעיניי.ג'נדס
אותו רעיון...
אבל זה כל הקטע שלפעמים בנושאים כאלהאמא יפה
אין את מי לשאול ולכן הכי נעים זה לשאול בפורום שלא מכירים אותך...
לא חושבת שזו שאלה בעיתית והיא כתבה בצורה יפה ולא בוטה וכך גם ענו לה בצניעות האפשרית לא צריך להגזים ולעשות מכל דבר סיפור
למה אם את לא מסכימה איתיג'נדס
אז זה נקרא ש*אני* מגזימה וש*אני* עושה מכל דבר סיפור?

מותר לנו שלא להסכים.

אני לא מנהלת הפורום ולא אני קובעת את הנהלים. ובכ"ז ראיתי לנכון לומר לפותחת את דעתי, שזה לא המקום. וזה נכון גם לגבי לא מעט שירשורים אחרים, אך אני לא קוראת את כולם ולא כל שרשור שייך להעיר...
אז גם אני אמרתי את דעתיאמא יפה
שזה לא נראה לי בעייתי ולהגיד על כזה פוסט שזה בעיתי זה הגזמה.
לא רואה שום בעיה בפוסט!! בעיה של גברים שנכנסים לפורום כזהאנונימי (פותח)
בעלי למשל, בחיים לא נכנס לפורום כזה, אמור להיות פורום אינטימי של נשים.
אם הבחורה לא יכולה להתייעץ כאן, איפה תוכל? בפורום של חילונים אפילו לא יבינו את השאלה
אפשר לעשות חסד ולסייע לה בעימות טובו
בטח התכוונת לשרשר אלייג'נדס
זה בסדר, אני עדין לא מסכימה וזה לא רלוונטי כ"כ לדון ביננו. אם המנהלות תחשבונה שזה לא בסדר, הן יודעות לומר זאת בעצמן
אני לא חושבת שזו הונאה..אנונימי (7)
זה חלק ממי שאת ובלי יכולת לשנות.. ככה הדבה ברא אותך!! אל תעשי ניתוח בייחוד בשביל בחור שעדיין לא קייים..(וגם זה יכול לפגוע בעתיד בהנקה..)
גם לי ולעוד הרבה נשים יש מבנה קטן וקטן מאוד והבעלים שלנו אוהבים אותנו ככה!! כי כמה שזה חשוב מבנה גוף יש הרבה יותר דברים שהם הרבה יותר מהותיים בחיי הנישואים.
יקרה, תתחילי לאהוב את עצמך ואת גופך כמו שהוא וגם בע"ה מי שיהיה בעלך יאהב אותך. ככה. כמו שאת.
תודה על התגובות המחזקותאנונימי (פותח)
יקרה! כ"כ מזדהה איתך!אנונימי (8)
יכולה לומר לך שזה היה חשש ממש רציני שלי גם. בנוסף, הלכתי עם ריפוד כך שבאמת הרגשתי שזה יהיה שוק אחרי החתונה, אבל ב"ה הכרתי את בעלי המקסים והצדיק ויצאנו והגיע לשלב שידענו שזה זה. יש שיגידו שזה לא צנוע ולא ראוי אבל אני הרגשתי שאני חייבת לדבר על זה, אז ממש לפני האירוסין העלתי את הנושא ביננו והוא הבהיר והבטיח לי שזה לא משנה לו בכלל בכלל (ומדובר בבחור שהתחזק תורנית, כך שלא בא מחממה...) וב"ה נשואים כבר כמה שנים ולפעמים אני צוחקת מאיך שזה הדאיג אותי בעבר כי זה כל כך לא לב הזוגיות וב"ה חיים באושר ושמחים זה בזה! בעז"ה מי שיאהב אותך, יאהב אותך בזכות מי שאת ואני בטוחה שאת מקסימה בלי קשר למבנה הגוף שלך. מעבר לזה, זה הגוף שה' נתן לך והוא טוב ויפה כמו שהוא ובטוחה שיש בך יופי פנימי המקרין לחיצוניות (והאמיני לי לכל אחת יהיה את האיבר בגופה שהיא לא אוהבת...)! ובעלי גם בחיים לא היה רוצה שאעשה ניתוח אפילו אם יש בזה אחוז פיצפון של סיכון או כאב עבורי...
מצטרפת גם אני כך,אנונימי (9)
לדעתי אין בעיה גם שתלכי עם חזיות מרופדות.
בעלי ידע רק אחרי החתונה, לא העזתי בכלל לחשןב על לפתוח נושא כזה לפני,
וב"ה הוא אוהב ושמח בי בגלל מי שאני, ולא בשל איבר מסויים בגופי...
ריגשת אותי!!אנונימי (פותח)
מצטרפת לחיזוקיםאמא מצפה

הודעתך נגעה ללבי כיוון שגם אני התמודדתי עם המצוקה הזו במשך שנים - המבנה שלי דומה על-פי התיאור לשלך, וכנערה ואחר-כך גם כאישה, ואפילו כבר בזמן זוגיות, ה"פגם" הזה (לכאורה) נורא הטריד אותי והתביישתי.

אבל, אני מבקשת באמת לחזק אותך מכל הלב - מהנסיון שלי, אנחנו עושות לעצמנו חיים קשים יותר ממה שכל אדם אחר היה עושה לנו. אין שום בעיה בחזה קטן (ואפילו יש גברים שמוצאים אותו מושך יותר) כל עוד את עצמך מרגישה שלמה ונוח לך בגופך. לבעלי אין שום בעיה עם המבנה שלי והוא אוהב אותו ואותי וזה מעולם לא פגע במשיכה שלנו - הכל פועל יוצא של אהבה וקרבה בין בני זוג, שלא תלויה במראהו של איבר כזה או אחר. אחרי תהליך של התבגרות אני מרגישה עכשיו שנוח לי בעור שלי, וזו התחושה הכי מעצימה שיש. כיום אני בהריון והאמת שהחזה שלי דווקא לא ממש גדל - וזה כבר כ"כ לא משנה לי כבר..

אסור לנו לבקר את עצמנו ככה - זה מחליש, מיותר, ומכלה אנרגיות. והרי אם זה לא היה החזה זה היה משהו אחר. צריך לקבל את זה שאנחנו לא "מושלמים" על-פי סטנדרטים חיצוניים (לא מציאותיים), אלא הגרסה הכי טובה שאנחנו יכולים להיות של עצמנו. ואל תדאגי, אני יכולה להבטיח לך שגם עם החולצה, זה ברור שהחזה שלך לא גדול, כך שאל תחששי שאת מוכרת כאן חתול בשק. מה שכן, מהסיבה הזו כן הייתי ממליצה לך לא ללכת עם חזיות מרופדות מדי. תזכרי שאין לנו במה להתבייש ואין לנו במה להסתיר. ומי שיתאהב בך יתאהב בך בגלל ולא למרות. בהצלחה!

אלפי תודות!! והאם אחרי החתונה שוחחת איתו על זה ?אנונימי (פותח)
או מתביישים לדבר על זה ?
הבעיה אצלי לכאורה כפולה ומכופלת , משום שמבנה גופי יחסית רחב ולא קטן וספורטיבי
אתן ממש מחזקות אותי, אני מופתעת מעצמי עד כמה זה מציק לי
תגובהאמא מצפה
גם מבנה גופי רחב ולא ככ ספורטיבי, אז אני ממש מזדהה ולי כאמור זה גם הציק נורא בעבר, אז אני ממש מבינה אותך, ואל תשפטי את עצמך לחומרה.
האמת שלא ממש דיברתי איתו על הנושא, גם לא רציתי לשדר חוסר בטחון, וגם לא רציתי להסב את תשומת לבו לפגם, כביכול (כאילו שהוא לא רואה לבד). אבל מה שיותר חשוב זה שבהדרגה התחלתי להרגיש יותר ויותר נוח, והוא גם נתן ונותן לי ככ הרבה חיזוקים חיוביים וכנים (מבלי שאבקש אותם) שאני באמת מרגישה שאני נהדרת כפי שאני בעיניו
אמא מצפה- מקסים!!!אנונימי (פותח)
נשמע לי הגיוני שלא דיברת איתו, למה סתם לעורר מודעות ונחיתות ?
ברור שמדברים על זה!!אנונימי (14)

למה לכאוב את זה לבד אם אפשר לכאוב את זה ביחד?

ולמה לא לדעת מה בן הזוג מרגיש עם זה?

את שואלת למה לא?אנונימי (5)
כי בני זוג צריכים לשמוח אחד בשני ולא לגרום לשני להצטער על משהו בבן הזוג.
תארי לך שלבעלך היה אף מכוער. והיית מנסה ממש לא להתייחס ולשמוח בבעלך ובדברים החיוביים שלו ואילו בעלך היה משוחח איתך הרבה על כמה שהאף שלו מכוער ואיך זה מבאס אותו ומה את מרגישה לגבי זה...
לא כל דבר צריך להציף עם בן הזוג.
ודאי שלא לשמור בבטן אבל אפשר לפרוק עם חברה או אמא או אשת מקצוע.

אז אולי מטבע הדברים מדברים כי כבר לא מצליחים להתאפק. אבל באופן כללי צריך להתאמץ לא לדבר על מגרעותינו עם בן הזוג אלא להעצים את הדברים החיוביים.

הכותבת בעלת חזה כמעט שטוח ויודעת על מה היא מדברת...
מסכימה איתך!! גם אני בעלת חזה שטוחאנונימי (פותח)
טיפוס מאודדד פתוח
ומרגיש לי- לא נכון לדבר על זה!!
כנראה רק מי שחווה את זה- מבינה
אז זהו שגם אני חווה את זהאנונימי (14)

אמנם לא שטוח ממש אבל קטן מאוד וזה מאוד מאוד מפריע לי

ואני כן מדברת על זה עם בעלי, זה לא שאם אני לא אגיד כלום הוא לא ישים לב...

אז לא צריך להדגיש את זה ולחפור בזה אבל בהחלט כן לשתף בתחושות,

ולי גם חשוב לדעת מה הוא מרגיש (האמת שזה לא מפריע לו ואם לא הייתי מדברת על 

זה לא הייתי יודעת והייתי יכולה לחשוב שזה מפריע לו.. וחבל..)

יקירההודיה60

יקירההודיה60

יש הרבה דרכים להסתכל על דברים, זה לא שאם לא תגידי כלום הוא לא ישים לב, אלא שברור שהוא שם לב איך את נראית ומה המבנה שלך אבל הוא לא הרגיש שמשהו לא בסדר עם זה

ולפעמים - אם את תדגישי לו כמה זה מפריע לך זה יתחיל להפריע גם לו ואין לי מספיק מילים להגיד כמה חבל זה יהיה.

מה שהיה היה, מה שדברת דברת, היום שאת כבר יודעת שזה לא מפריע לו - אני ממליצה לך בחום לא לדבר על זה יותר ולהתחיל לעבוד על עצמך להשלים עם המראה שלך, להתחבר למראה שלך ולהתחיל לשדר לבעלך את היחס החיובי שלך כלפי עצמך - זה יעזור לו להרגיש טוב עם המבנה שלך (אם במקרה זה התחיל כבר להפריע לו בעקבות הדיבורים שלך)..

בהצלחה

אני חושבת שלא הבנת כאן מדובר לדבר על הנושאאנונימי (26)

אם כן או לא לדבר עוד לפני החתונה ולפני אירוסין/לחיים

זה לגמרי שונה מאשר לאחר נישואין שם הקשר שונה לחלוטין זה הבדל עצום.....

בטח שהבנתיאנונימי (14)

אבל היא שאלה "האם אחרי החתונה שוחחת איתו על זה"

אני לא מסכימה איתךאנונימי (18)
אם לבעלי היה אף מכוער והיה לו קשה עם זה הייתי שמחה שישתף אותי ושאוכל לחזק אותו שאני אוהבת אותו כמו שהוא.
לכל אחד יש פגמים ודברים שהוא לא אוהב בעצמו.
אני ב"ה מרגישה מאד בנח לדבר על חולשות שלי עם בעלי ומקבלת ממנו המון תמיכה, ולהיפך- שמחה לתמוך בו איפה שהוא חלש.
לא רואה בזה שום בעיה, אלא להיפך, זה מאד מאד מחזק לדעת שגם את הדברים שאת פחות אוהבת בעצמך הוא מקבל ואוהב.
אני חושבת שלהתמודד עם זה לבד או יותר גרוע- לחיות בסרט שמשהו מפריע לו, למרות שזה בכלל לא מפריע לו- זה חבל מאד.
בדיוק!!!binbin
בדרך כלל לא מגיבה אבל חייבת:אנונימי (10)

אצלנו זה היה הפוך.

בעלי נולד עם שריר חסר בחזה. הוא היה לחוץ עד אימה מה יהיה כשאני אגלה זאת (לא רואים את זה מבחוץ וזה לא פוגע בבריאות או בכושר הגופני)

האמת, לא הבנתי ממה הוא לחוץ (ואני אחת שאכפת לה ממראה), זה באמת אולי נראה מוזר, אבל זה בכלל, בכלל לא מפריע!!!!!!!

אני אוהבת אותו כמו שהוא. זה הגוף שלו וזה נהדר בעיני.

הוא אומר שאם היה יודע איך אני אגיב, הוא לא היה לחוץ כל החיים שלו.....

המשךאנונימי (10)

אבל אני חייבת להדגיש שנראה לי שזה רק בתפיסה שלך.

מי אמר שחזה שטוח זה פגם?? אם תחליטי שזה טוב ונהדר והכי מתאים לך, וזה מה שתשדרי - זה מה שכל בעל לעתיד ירגיש ויאהב.

בניגוד לבעלי שזה באמת מום לעניין עבודת המקדש וכדומה... (לא לדעתי!)

בהצלחה רבה לך בשידוכים והכל!

תודהאנונימי (פותח)
סתם מתוך סקרנותאמא יפה
את לא חיבת לענות,
אבל מה זה בעצם שריר חסר בחזה?
תגובה קצת שונהאנונימי (6)

לדעתי כן כדאי שהוא ידע את זה, ועם בגדים ממש רחבים הוא לא ידע אם זה

ממש שטוח או קצת יותר (וההבדל הוא משמעותי..)

לכן אני מציעה לך ללבוש בגד קצת פחות רחב, כזה שעדיין יהיה צנוע

אבל יתן לו לראות קצת יותר

ואני אומר גם דבר קצת קשה - אני חושבת שגם כשיש אהבה בין איש לאישה

זה לא שזה כבר לא יהיה משנה וכבר לא יפריע, נכון, הוא יאהב אותך אבל בנושא הזה

כנראה שתהיה לכם התמודדות

ו... אני במקומך כן הייתי הולכת על ניתוח, אפילו אחרי החתונה, אם תראו שזה באמת מפריע

לדעתי אם היא הולכת עם בגדים רחבים.. כנראה שגם מינשואים פלוס

שהיא נפגשת איתו בסגנון וברמה הדתית.

ואין סיבה בעולם שהוא יהיה מודע לנורמות כאלו ואחרות בנושא

קצת שונה ומטרידה אם יורשה לי להגיד...binbin
כל השיחה הזאת גורמת לי לחוסר נוחות מסויים... ואני שלימה לגמרי לגמרי עם עצמי וגם בן זוגי...!
אבל.... מה אנחנו סחורה שצריך לתת לנו אישור או יותר נכון שאנחנו צריכות להסביר מה הסחורה שהבאנו איתנו?? ואם לזה הוא נמשך וככה הוא מעדיף?? יש לו עיניים, הוא רואה מה שמותר כרגע וזה מה יש!
ואם נראה למישהי שהיא צריכה עוד בדייטים להסביר אז יש פה בעיה...
'לכי עם בגדים צמודים וזה יתן לו לראות קצת' -זה הזוי!
מסכימה!!נשואים פלוס

למה להסתכל על גברים בצורה רדודהאנונימי (11)
לא נראה שזה מה שישנה לבעלך .
יש מליון ואחת פגמים גופניים אצל בני זוג שאנשים חיים איתם ללא בעיה. זה ממש לא נחשב פגם גופני. תסמכי על בעלך שיהיה עם מחשבה הרבה יותר גבוהה מהנקודה הרדודה הזאת. ובטח שאין צורך לדבר איתו על זה לפני החתונה זה ממש לא צנוע.
לי הייתה בעייה בדיוק הפוכה עד שהתחתנתי. יש לי חזה גדול מידי לדעתי. וזה הפריע לי מאוד.ממש קשה לי למצוא בגדים שלא צמודים לי מידי. וממש גרם לי להרגיש לא בנח עם עצמי. ובעלי ששמע שקשה לי עם הגוף שלי, אחרי החתונה כמובן, כל הזמן אמר לי שהוא אוהב אותי כמו שאני במיוחד בהריונות שאז המצב נהייה ממש גרוע מבחינתי וזה עזר לי קצת להשלים עם עצמי.
למה שתהיה התמודדות?אמא מצפה
אפשר לחשוב שאין נושאים מורכבים מאלה להתמודד אתם בנישואים. זה קצת עצוב לי שאת ״שולחת אותה״ לניתוח מיותר, ומחזקת תפיסה חברתית מדכאת שאומרת לבנות שהן לא מספיק טובות כמו שהן
תגובה לכל אלה שהגיבו ליאנונימי (6)

כן במידה מסויימת אנחנו סחורה, וחזה שטוח הוא בהחלט פגם

והוא דבר משמעותי

אין טעם להתכחש לבעיה ולומר שהיא לא קיימת, במקום זה עדיף להתמודד איתה

צודקת חשיבה נכונהאמא יפה
הוא משמעותי למי שחשוף לכל הגועל נפש שיש בחוץנשואים פלוס

מי שלא מכיר אישה ואת גופה ולא נחשף לכל המראות המזעזעים..

זה ממש לא פגם בשבילו!!

וזה בכלל לא משמעותי בטח ובטח כשאין דרך להתמודד איתה! (ניתוח זה ממש ממש ממש לא אופציה מבחינתי)

אנחנו סחורה כשאנחנו חושבות על עצמינו כסחורה.

אני אישה שכוללת בתוכה אופי, מחשבות, יכולות, ואחרי הכל גם גוף..

והגוף לא מייצג אותי ולא אמור להיות שווה שאני אסתובב בגללו עם תחושות נוראיות כלפי עצמי.

מתחברת למה שכתבתאנונימי (פותח)
אנונימית אחרת.אנונימי (4)

מה שאת כותבת לא מדוייק. כלומר, ודאי אנחנו לא סחורה. וגודל מסויים יכול להיות באותה מידה יתרון עבור מי שצורת הגוף הזו מוצאת חן בעיניו.

ומי שלא נחשף לכל מה שפרוץ אשריו ואשרי חלקו, וחלקה של אישתו כמובן.

אבל גם בחור שהוא שמור ב"ה מטבע הדברים, או בעצם מטבעו, באופן טבעי נמשך לצורת גוף מסויימת.

חס וחלילה להבליט במיוחד את הגוף בתקופת השידוכים, והקב"ה מזווג הזיווגים יודע לאיזה איש לתת איזו אישה, אבל בכל זאת, יש מקום לזה שאיש נמשך לצורת גוף מסויימת, ולא נמשך למימדים אחרים.

אז ודאי שלא צריך להרגיש לא שווה, כאמור זה לא פגם - יש מי שזה מה שמוצא חן בעיניו דוקא, אבל לא צריך לבטל לגמרי את המקום שצורת הגוף תופסת בקשר בין איש לאישתו.

כנגזרת מזה, יש מקום, במקרים יוצאי דופן, לניתוח קוסמטי.

ממש לא צודקתאמא יפה
גם הבחור הכי צדיק לא אמור להיות סתום והוא אמור לדעת שיש דבר כזה שנקרא חזה,
וזה חלק חשוב מאד בגוף האישה ואני חושבת שהוא גם נקרא האיבר היפה ביותר!!
גם בתנך עצמו זה מוזכר:
שני שדיך כשני עופרי תאומי צביה...
אני מקווה שאני מדיקת.. וגם-
"אחות לנו קטנה ושדים אין לה"
ויש עוד כמה שאני לא זוכרת במדויק.
לא צריך להחשף לכל הגועל בחוץ בשביל לדעת שיש דבר כזה ואם מישהי פה כתבה אל תעשו את הגברים כאלה רדודים אני כותבת אל תעשו את הגברים כאלה סתומים כל גבר אמור לדעת פחות או יותר איך גוף האישה נראה גם אם הוא לא נחשף לשום דבר לא צנוע..
אז נא לא להסחף..
אמא יפה,אנונימי (8)
לפי דברייך כל אישה צריכה להיראות לפי תיאורי שיר השירים... מעבר לכך שמדובר ביופי מושלם, מה שרוב הנשים אינן, נורא ואיום שאת לוקחת פסוק קדוש של שיר השירים שהינו קודש קודשים ומבינה אותו כפשוטו, כלומר בצד הפיזי בלבד. כלומר- מישהי בלי שדיים אולי צריכה לבנות מסביבה טירה לפי דברייך??! ומעבר לכך, ההתמודדות של בנות עם חזה שטוח כיום לצערי נובעת מתרבות המערב הגואלית והנוראית ולכן אני מלמדת עלייך זכות שגם את קצת שאובה לתוכה...
אנונימית אחרת. ממש לימדת זכות...נו באמת.אנונימי (4)

כשהמקרא משתמש במשל מסויים, זה קודם כל כי יש בזה מסר אמיתי וחזק.

נכון שלא מבינים את הדברים כפשוטם, והנמשל היא כנסת ישראל וכו', אבל זה קודם כל כי הדימוי ששלמה המלך נדרש אליו הוא מאוד מוחשי.

ואגב,אנונימי (4)

שלמה המלך לא חשש להשתמש בדימוי כל כך פיזי על אף שאין חולק על צידקותו...

סימן שזה באמת טבע העולם, ולא חלילה משהו שרק מי שנחשף  למראות לא צנועים מודע אליו.

אני פותחת השירשוראנונימי (פותח)
אז את מחזקת את הטיעון שלי, לא חיפשתי חיזוקים שיוסיפו להרגשתי הרעה!!
אני מודעת ל״פגם״
אך מה היית מייעצת?
אני אותה אנונימיתאנונימי (4)

שכתבה לך לא לדאוג - שהקב"ה ישלח איש שאוהב אותך בדיוק חיוך.

ואותה אנונימית שכתבה את התגובה "אנונימית אחרת" - שבה הדגשתי שגודל מסויים יכול להיות באותה מידה יתרון עבור מי שצורת הגוף הזו מוצאת חן בעיניו.

אני רק חושבת שאי אפשר לסמוך על זה שאם הבחור שמור וצדיק, מימדים מסויימים לא מדברים אליו.

זה כל מה שהתכוונתי.

מה אני מציעה? לגשת בביטחון אל השידוכים. וכן לדבר על הנושא בהמשך הנישואין.

רוב רובם של הבחורים שהתחתנו עם נשים עם מימדים כאלה שמחים בחלקים ואוהבים את נשותיהן כמו שהן, ולא רק בגלל שהם מעריכים את האישה על האישיות שלה.

מבחינתם אין כאן שום ויתור.

ממילא לא ברור מה בדיוק ניתן לעשות בקשר לזה שהוא גם בטיחותי וללא חשש בריאותי.

מסכימהאמא יפה
ומתנצלת לפותחת השרשור שלא הצעתי לך שום דבר כי אני פשוט לא יודעת איך צריך לנהוג במצב כזה,
מסכימה עם ההרגשה שלך כאילו את עובדת עליו בזה שהוא לא יכול לראות את הגודל ובגלל החזיה זה נראה יותר גדול...
אני חושבת וקחי זאת בערבון מוגבל שכן צריך לידע באיזשהיא דרך כי בסופו של דבר זה כן חלק משמעותי באישה.
אפשר לבוא פעם אחת עם חזיה ממש ללא ריפוד כמו ששמות בנות קטנות וכך הוא יוכל לשים לב לזה,
אם הוא לא שם לב סימן שזה פחות חשוב לו ואם הוא שם לב שיעשה את השיקולים שלו,
אישית אני מכירה גבר שאשתו גם עם חזה שטוח ולפני החתונה היא תמיד שמה ריפוד רציני ואחרי החתונה שהוא ראה היה לו ממש קשה עם זה, הוא הרגיש שהיא עבדה עליו ולקח לו הרבה זמן עד שהתרגל..
אז את יכולה להגיד שהוא בנאדם רדוד וטמבל שזה מה שמפריע לו אבל תכלס זה הפריע והיה לו ממש קשה לקבל את זה.
ואם את שואלת אותי הוא בכלל לא בנאדם רדוד.
אז תסתכלי על כל התגובות בשרשור ותחליטי מה נראה לך הכי הגיוני ונכון לעשות
בהצלחה
מסכימהאמא יפה
ומתנצלת לפותחת השרשור שלא הצעתי לך שום דבר כי אני פשוט לא יודעת איך צריך לנהוג במצב כזה,
מסכימה עם ההרגשה שלך כאילו את עובדת עליו בזה שהוא לא יכול לראות את הגודל ובגלל החזיה זה נראה יותר גדול...
אני חושבת וקחי זאת בערבון מוגבל שכן צריך לידע באיזשהיא דרך כי בסופו של דבר זה כן חלק משמעותי באישה.
אפשר לבוא פעם אחת עם חזיה ממש ללא ריפוד כמו ששמות בנות קטנות וכך הוא יוכל לשים לב לזה,
אם הוא לא שם לב סימן שזה פחות חשוב לו ואם הוא שם לב שיעשה את השיקולים שלו,
אישית אני מכירה גבר שאשתו גם עם חזה שטוח ולפני החתונה היא תמיד שמה ריפוד רציני ואחרי החתונה שהוא ראה היה לו ממש קשה עם זה, הוא הרגיש שהיא עבדה עליו ולקח לו הרבה זמן עד שהתרגל..
אז את יכולה להגיד שהוא בנאדם רדוד וטמבל שזה מה שמפריע לו אבל תכלס זה הפריע והיה לו ממש קשה לקבל את זה.
ואם את שואלת אותי הוא בכלל לא בנאדם רדוד.
אז תסתכלי על כל התגובות בשרשור ותחליטי מה נראה לך הכי הגיוני ונכון לעשות
בהצלחה
ההתמודדות שלהן לא נובעת מתרבות המערבאנונימי (6)

היא נובעת מטבע העולם

ולכן אני שואלתאנונימי (פותח)
השאלה במקום.אנונימי (4)

ואל תדאגי - הקב"ה ישלח לך איש שיאהב אותך בדיוק כמו שאתחיוך.

אם לא שמת לב אני השתמשתיאמא יפה
בשתי פסוקים לא קשורים אחד לשני..
כי בעיקר השבתי לזאת שכתבה שאם הוא בחור צדיק הוא לא אמור לדעת מה זה וכו
אז הבאתי פסוקים להוכיח שיש לזה איזכור בתנך וגם בחור צדיק מאד יודע מזה ולא צריך להחשף לכל מיני דברים בשביל לדעת, מספיק לקרוא כל מיני פסוקים בתנך בשביל לדעת...
אין כמעט גבר שלא נחשף לגועל נפש שבחוץ. אין.אנונימי (22)

מדובר במחקרים שנעשו על הציבור שלנו. גם ההכי דוסים ראו הכל. הכללל. 

למה את מכלילה?מקופלת
זה ממש לא נכון! גם מחקרים לא נכונים ב100%.
והאדם יראה לעיניים והקב"ה יראה ללבב...בטוחה שיש גברים יראי שמיים שלא נחשפו לתועבות האלה. וגם גברים שנפלו לצערנו, לא בהכרח ראו הכל הכל כפי שתיארת...אל תכלילי אף פעם בטח כשמדובר בדבר שלילי...
וגם מי שנחשף, יכול להיות חכם מספיק להבין שזה לא חשוב..ירושלמית טרייה

אפשר לתת קצת קרדיט לגברים? הם, למרבה הפלא, לא כאלה טפשים.

עצוב שאתאנונימי (פותח)
עצוב שאת רואה את עצמך כסחורהאנונימי (פותח)
חייבת לשתף!! לי יש בדיוק את אותה הבעיה ובעלי ממש צדיקאנונימי (פותח)
בעלי צדיק, ומעולם לא העיר לי (גםמגופימרחב, לא ספורטיבי ולא פרופורציונלי בכלל).
תמיד הרגשתי שזה מאוד מאוד חסר לו, זו הרגשה ( ואישה מכירה את בעלה), מעולם לא דיברתי איתו על זה, כי מה זה יעזור? חייבת לציין שבגלל השטיחות הנוראית של החזה שלי, בעלי לא נוגע באיזור.
מניסיון להלן מספר טיפים:
1. תרגישי הכי יפה והכי בטוחה בעצמך, מה שחשוב זה מה שאשה משדרת לבעלה!! ופחות הנתונים האובייקטיביים.
2. גם אם בעלך לעתיד (כפי שאני יודעת על בעלי) יפריע לו נושא החזה, אין מה לעשות! אין אישה מושלמת , לפעמים אני אומרת לעצמי - שיתמודד !!
3. פעם בעדינות, ניסיתי לדבר איתו על זה, הרגשתי שזה מביך אותו, אין לו מה להשיב, ונראה לי לא נכון לדבר על זה.
4. לא נראה לי נכון אחרי החתונה לעשות ניתוח הגדלת שד מכמה סיבות: זה לא באמת שלך - אז קצת נשמע לי מביך, בנוסף- סיבוכים בראותיים וסיכון מוגבר לסרטן לא שווים את זה זה.
5 . לסיום- הכי חשוב בעולם האופי והמידות שלך , ואם תקריני שמחה, זרימה, ביטחון עצמי, שלמות עם עצמך- זה הכי הכי חשוב בעולם.
בהצלחה!!
אני חושבת שזה משהו ממש חיצוניאנונימי (12)
הוא רואה. גם אם את עם חולצות רחבות.
לא הייתי משנה כלום. לא בחזיה ולא בחולצה.
זאת את!! והוא לא עוור.
אם תתקדמו וזה יפריע לו, הוא יתייעץ מה עושים.
ואחרי החתונה תחפשו פתרון. אם אכן תהיה לו ממש בעיה עם זה.
אבל באמת יש מצב שזה משתנה בהריון, הנקה וכו'
בהצלחה!!
לא חושבת שרואהאנונימי (פותח)
הוא באמת צדיק, רואים שלא מסתכל לכיוון
ובאמת קשה לראות
כי אני סגנון שהולכת רחב
אני עדיין חושבתאנונימי (12)
שהוא לא עוור.
וזה דבר שרואים!!!
אל תדאגי כל כך.
אז מה, אם את עם חולצה רחבה לא רואים?
נו באמת, גם עם שאל רואים.
תפסיקי להלחיץ את עצמך. לדעתי זה חסר טעם.
תרגישי מעולה כי חבל אחרת. וגם הוא ירגיש, או כל גבר אחר ירגיש.
בעיקר חשוב שאשה תרגיש טוב עם עצמה.
וכבר אמרתי לך, אם יש לו בעיה, עליו לברר זאת מול רבותיו.
לא עלייך.
ומקסימום אחרי החתונה, תחפשו פיתרון ביחד.
אנונימית יקרה,יעל -ND

אם יש לך מחזור מסודר ובדיקות דם לפרופיל הורמונלי תקינות - הכול בסדר גמור ואין שום הונאה.

להונאה צריכות לדאג בנות עם מחזור לא סדיר...

שדיים יכולות להיות בכל מיני גדלים וזה אף פעם לא אומר כלום על תיפקודם.

כשבעז"ה תלדי, הם יגדלו מספיק לייצר חלב, ותניקי כמו כולן, והכול יהיה בסדר. אל תדאגי.

הדבר הכי קריטי למשיכה לאישה הוא כמה היא חושבת שהיא מושכת..ירושלמית טרייה

את לא מדמיינת כמה זה נכון.

מישהי מושלמת לפי הקריטריונים הנפוצים תאבד את כל המשיכה שלה אם תלך שפופה ומהססת.

מישהי שהולכת בביטחון ושלמה עם הגוף שלה, תהיה מושכת.

זה הרבה יותר קריטי מכל דבר אחר.

תנסי להפנים את זה. זה חשוב. תחשבי כמה דברים טובים יש בך, וגם כמה דברים יפים חיצונית. אז יש משהו אחד לא מושלם לפי הכללים, מה עם כל השאר?

וחוץ מזה, שהיום לא באופנה חזה גדול, ותכלס זה גם לא נוח ולא פרקטי ונראים פחות רזים..

לי היה חזה קטן ממש, ועם השנים גדל קצת, ואחרי הלידה גדל עוד ואני ממש סובלת מזה. בהרגשה ובמראה. והייתי מעדיפה בהחלט קטן מאד.

יש לי חברה עם אותה "בעיה", שדווקא אחרי הלידה עוד קטן לה החזה עוד - יש גם כאלה. זה מפריע לה קצת ואולי גם לבעלה כמו שרמזה לי פעם אבל היא כזאת נהדרת והם כזה זוג מקסים. זה כל כך כל כך זניח.

הזכרת לי איך בתור רווקה חשבתי על כל מיני נקודות חן ועניינים איך אני חייבת להיפטר מהם לפני שאתחתן.. והיום זה פשוט לא מעניין. כאילו שבעלי מושלם לגמרי.. כמובן שלא עשיתי אז כלום חוץ מלדאוג..

ואם יפריע קצת, אז יפריע קצת. הרבה יותר משמעותי כשמפריע משהו במידות של בן הזוג או בכל מיני הרגלים משונים שיש לו.

גם אין לך מה לעשות בנידון, ממילא.

תנסי לא לחשוב על זה. קל לומר וקשה לבצע אבל תנסי..

בהצלחה ובשורות טובות!

מצטרפת לכל מילה לגמרי!!!אנונימי (13)
לא מזמן דברתי עם משהי יפהפיה ממש. יש לה עיניים מאלפות ופנים יפות. והיא חסרת בטחון לגמרי בעצמה ולא רואה בעצמה שום יופי ומקנאה רק בבנות אחרות...

ובאמת לא הבנתי למה כי זה לא נכון.
אבל הכל תלוי בעמדה הפנימית שלך...

וגם אני מצטרפת לזה שהכי טוב זה להרפות..להתמקד בטוב ובמיוחדות שאת מביאה איתך. להאמין שהכל מושגח ומי ששלך יזהה את השייכות ואת הטוב שבך וזה מה שיבלוט לו.

ומנסיוני זה ככה.
אני לא חושבת שאני יפה
לא מתוך חוסר בטחון עצמי...אובייקטיבית אף פעם לא הייתי מהיפות.
ב''ה גם לא מכוערת. מראה סטנדרטי למדי...
כשנפגשתי היה מטריד אותי לפעמים ש-מי ירצה?
וכשנפרדו ממני אחרי פגישה אחת תמיד פחדתי שהנה זה בגלל המראה ומה יהיה...
ואז אמרתי לעצמי שאני דוקא שמחה 'שמי שירצה בי זה לא כי הסתנוור מהיופי החיצוני אלא כי נמשך לנקודות הפנימיות שיזהה בי וימשך אליהן כי אליהן הוא מרגיש חיבור ושייכות וכי אותן חיפש.

ו...בעלי ב''ה אדם שחיצונית הוא ממש יפה בצורה אובייקטיבית. כזה שבתור רווק בנות היו רואות ורוצות...
ו....אנחנו ב''ה נשואים בשמחה ואהבה עמוקה מני ים. ועד החתונה לא הייתי בטוחה שזה אכן גם מתוך משיכה חיצונית...החוסר בטחון אמר לי שאולי יש רק מציאת חן פשוטה ..
ו...ב''ה אחרי החתונה גיליתי שממש לא צדק החוסר בטחון הזה ושמשיכה לא תלויה בסממנים חיצוניים.בכלל לא. זה עניין של קשר בין נשמות.

ו...אגב גם לי יש חזה קטן ומעולם לא ראיתי בזה בעיה.
דוקא עכשיו אחרי הלידות בהנקה הוא גדל וזה ממש מקשה עלי בקניית בגדים..
תודה לך!!אנונימי (פותח)
תרבות המערב דחפה לנו לראש כל מיניאנונימי (15)
קריטריונים ליופי אז ברור שאנחנו מושפעים מהם אבל
אל תחשבי שבהכרח מה שאת מחזיקה ממנו כיותר יפה בעלך גם יחשוב כך. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. יש סיכוי שזה באמת לא יפריע לו ואולי זה כן אבל לא כל כך.

גם אם זה כן יפריע, כולנו בני אדם ואף אחד לא מושלם. כמו שאת תקבלי אותו הוא יקבל אותך.

מצטרפת למה שירושלמית טרייה כתבה לגבי בטחון עצמי. זה מאוד מקרין יופי.

לטעמי יש נשים עם גוף פחות יפה אבל פנים מהממות שמושכות את כל תשומת הלב ולפעמים זה הפוך גוף מושלם ופנים פחות יפות. מסתכלים על בן אדם כמכלול ואם מתמקדים ביופי (היכן שהוא) ובטוב הפנימי אז זה מה שהבנאדם יהיה בעינינו.
ככל שהקשר יותר עמוק החיצוניות פחות משפיעה עלינו.

בעלי נאה בעייני אבל שמעתי בחוסר טאקט שהוא מכוער. (אחרי החתונה... מה הקטע לומר את זה? מה זה יעזור לי..?) אני יודעת שהוא לא דוגמן אבל אוהבת את איך שהוא נראה ולא יעזור כלום (הוא ממש לא מכוער, אפילו אובייקטיבית) וברור לי שזה נובע גם מכל היחס שלו כלפיי והאהבה בינינו, זה חלק משמעותי בתפיסה של איך הוא נראה בעייני.

לכל אחת (ואחד) יש 'תיק' שהיא חוששת ממנו לפני החתונה. אני אמנם אוהבת את איך שאני נראית (לא מלכת היופי אבל נאה) אבל אבא שלי היה חולה נפש ותקופה מסוימת בבית חולים ונורא נורא חששתי איך אתחתן. קיבלתי ב"ה בעל שמבחינתי מושלם (משפחה רגילה, שום תסבוכות). כמה הודיתי לקב"ה על הדרך הקצרה ששלח לי אותו. התחתנתי יחסית צעירה ובאמת עד אז חששתי.

לדעתי לא בטוח שזה יהווה כזה עניין רציני. כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו. אנחנו מתחתנים עם בנאדם כמכלול ובוחרים להתבונן בחשוב (מידות טובות וכו') ובנאה שבו.
תרפי ותסמכי על מזווג הזיווגים.

בהצלחה יקרה!
תודה לך!!אנונימי (פותח)
חברות עם בעיה הפוכה לגמרי - וסליחה שאני כותבת מאנונימיאנונימי (16)

הניק מוכר, ולא רוצה שבטעות יזהו...

שתי חברות טובות מאוד שלי סבלו מבעיה הפוכה - שדיים ענקיים.  שדיים ענקיים פירושו כאב גב (העומס לסחוב את המשקל העודף), פירושו בעיה אדירה למצוא ביגוד במידה נכונה (צריך לקנות שמלה או חולצה בשתי מידות גדולות מהמידה האמיתית, כדי שיהיה מספיק בד להיסגר על החזה, פירושו להיראות שמנה מ א ו ד, למרות שאת בעצם רזרוזה, אבל השדיים מסתירות את הגוף והמותן הדקיקים שלך.  והבעיה קיימת כל יום, כל היום.  החברות קונות חזיות בכמה עשרות שקלים, בכל חנות זמינה, ואת יכולה לקנות חזיה רק במאות רבות של שקלים, ורק בחנות מיוחדת לנשים בגודל שלך...  וכל העת, הגב כואב מהעומס.

שתיהן בחרו לעבור ניתוח הקטנה (הורדה של מעל ק"ג בכל צד!).  שתיהן סבלו, ועכשיו הן מאושרות (לאחר שתהליך ההחלמה הסתיים).  

תהני מכל רגע עם הגודל שיש לך!

תודי לקב"ה שזו בעייתך, ולא הפוך.

האם את דואגת?  כן.  מותר לך לדאוג, אבל אין חובה לדאוג.  וחבל שתדאגי.  חבל על זמנך ועל העצבים שלך.

שדרי לעצמך שאת יפה ונורמלית.  זה הכי חשוב.

החתן יקלוט את השדר שטוב לך עם עצמך, וגם לו יהיה טוב מאוד איתך.

אפשר גם, כתרגיל, להסתכל לעצמך בעיניים במראה, ולומר לעצמך - "אני יפה, המבנה שלי יפה, כל איבר בגופי הוא בגודל המתאים.  אני אוהבת את גופי כמו שהוא."  או כל משפט אחר שמתאים לך.

חזרי על המשפט כזה כמה פעמים ביום, למשך שבוע, שבועיים, שלושה, כמה שתצטרכי, עד שתהיי משוכנעת ביותר מ- 100% שהמבנה שלך מקסים, יפה, נאה, מעולה!  אם תרצי, תוכלי לשנות את המשפט באמצע, עד שתהיי משוכנעת מעל לכל ספק שאת מושלמת!

כי ככה את באמת - מושלמת כמו שאת.

את מוכנה לקשר אותי אליהן?אנונימי (20)
או לענות לי על מספר שאלות??

אני עם אותה בעיה..
החזה שלי לדעתי שוקל 7 קילו בערך..
ואני סובלת (פשוטו כמשמעו) מבעיות גב קשות בגלל זה..

אבל.. במידע שנותן קופת חולים כתוב שאחרי ניתוח הקטנה לא בטוח שיהיה אפשר להניק.
ובכלל.. מתייחסים לניתוח הניתוח ממש קשה..
הייתי ממש רוצה להתכתב עם משהי שעשתה..
אשמח לדבר איתך בפרטי...אנונימי (16)

שלחתי למנהלות הפורום את הפרטים שלי, תוכלי לקבל אותם מהן.

לגבי הניתוחאנונימי (16)

בקיצור נמרץ - יש מנתחים שונים בארץ שעושים הקטנה (ויש שתי צורות ניתוח שונות).  אכן יש כאבים, כמו בכל ניתוח.  יש שרגישות יותר ויש שרגישות פחות.  כן, בהחלט כואב.  ב"ה יש משככי כאבים שניתן לקחת.  לוקח זמן לריפוי.  צריך לקחת פסק זמן מהעבודה כדי לנוח ולהתאושש.

יחד עם זאת, שתי החברות מאושרות שעברו את הניתוח.  הגב לא כואב, בגדים אפשר לקנות בכל חנות, וגם ניתן לקנות חזיה במידה הגיונית.  

לגבי ההנקה - ממה שנאמר להן כשהתעניינו במקומות שמתמחים בהנקה (לא בקופת חולים אלא במקומות ייעודיים להנקה) נאמר להן שגם נשים שלא חוו ניתוח יכולות להיתקל בקשיים בהנקה (אפשר למצוא שרשורים רבים בנושא בערוץ 7...).  ההקטנה תחייב אותן להתאמצות מיוחדת בשבועיים הראשונים של הלידה הראשונה, אבל לאחר מכן, במשך ההנקה הזו ובמשך כל שאר הלידות-הנקות, הן תהיינה ככל האשה, בלי בעיה מיוחדת מפני הניתוח.

אני יודעת שאי אפשר להניק.ירושלמית טרייה

אבל מי שסובלת, זה מספיק חשוב בשביל לוותר על ההנקה. סליחה על הדעה הכפרנית..

תודה לך!!!אנונימי (פותח)
דנתי על זה עם בעליאנונימי (17)

האם בחור היה רוצה/צריך לדעת על דבר כזה.

דעתו היא:

א. תלוי אם זה משהו בריאותי או סתם מראה חיצוני.

ב. אם זה בריאותי - אולי. (יש לדון על כך בנפרד)

ג. אם זה סתם מראה חיצוני - בחור יכול לדעת את זה בקלות. זה לא אזור מוסתר כמו בית שחי שאין לך מושג איך זה נראה. לכן הגישה היא "רוצה - טוב, לא רוצה - להתראות".

ד. אפילו אם הבחור לא יודע על כך (ואין סבירות כזו) זה לא עניינו. אף בחור לפני שמתחתן לא אמור לברר על חלקים מכוסים בגוף האשה. כל בחור מתחתן על דעת זה שהוא לא יודע איך מעוצב גוף האשה מעבר למה שהוא ראה אותה בדייט.

ה. בטוח יש עוד הרבה בנות כמוך שנשואות באושר כי בעליהן אוהבים אותן בדיוק כפי שהן.

אנסה להתבטא בעדינותאין כמו אמא
גם גבר לא חושף את גופו מתחת לבגדים לפני החתונה. למה אישה צריכה?
הפתעות לרעה יכולות להיות גם אצל גבר וגם אצל האישה
רק הערהאנונימי (5)
לגבי מה שכתבת שאפשר לראות בקלות מה יש מתחת לחולצה זה ממש לא נכון...
אני כמעט שטוחה לגמרי ולובשת חזיה מרופדת שנראה שיש לי חזה גדול פי 3.

פעם כששאלתי את בעלי הוא אמר שאכן בליל כלולות הוא היה בהלם.
הוא ידע שזה קטן אבל לא תיאר לעצמו שעד כדי כך.

זה לא סותר את כל מה שאמרת רק מציינת עובדה
חייבת לומר שהשרשור הזה עודד אותי (לא הפותחת)אנונימי (19)

גם אני בעלת חזה קטן מאד! ומבנה גוף קטן..

ואחרי ההנקה הוא עוד יותר התקטן. וזה ממש מפריע לי.

עם בעלי לא דיברתי על זה.

מתעודדת שיש עוד כמוני, רק שהן מסתירות את הגודל בעזרת חזיה.

ותודה לך אנונימית שסיפרת על החברות שעשו ניתוח.

הלוואי ונשמח כל אחת בגוף שלה וביופי שלה!

ומצטרפת לקודמותי שכתבו שמה שהכי חשוב זה מה שאנחנו משדרות.

אני פותחת השרשוראנונימי (פותח)
לפחות מבנה הגוף שלך קטן, זה גםמשהו
שלי- גדול ורחב ומוצק
למי שהוסיפה - הערהאנונימי (פותח)
אני פותחת השירשור
האם לא הרגשת רע, בליל הכלולות
הרי אני מניחה שיכולת לדמיין את השוק שלו
כיצד מרגישים לאחר מספר שנות נישואיים?
האם התחושה הנחיתית עוברת?
אל תלבשי חזיה מרופדתאנונימי (14)

ולא יהיה שוק

מנסהאנונימי (23)

לפעמים ההלם הוא גם הפוךאנונימי (23)

לי יש חזה בגודל סביר - B-C ובעלי שהיה דוס לגמרי לא היה לו שום מושג איך נראה גוף של אישה.

בליל כלולות הוא חטף את שוק חייו כי הוא היה בטוח שזה הרבה יותר קטן ממה שזה

לקח לו הרבה זמן להתרגל לגודל החזה

היום הוא אוהב את זה...

תודה ממש על התגובותאנונימי (פותח)
כמובן שאין עניין בריאותי אלא רק אסטטי
אני חוששת שלא ידע כי אנחנו שייכים למגזר הדוס דוסי של הר מור
אני לובשת רחב , ובהרמת שקשה לראות
בכל אופן - אתן ממש מחזקות!!
לאנונימית יקרה!אנונימי (21)

זה לגמרי עניין של העדפה

וגם נשיות ממש לא מתבטאת רק דרך גודל של חזה,

ומשיכה לא תלויה רק בגודל של חזה,

אלא זה מה שאת משדרת,

תתאפרי,

תטפחי את עצמך,

תשקיעי בעצמך,

תלבשי בגדים שאת מרגישה בהם הכי יפה,

שהבטחון עצמי שלך יגדל,

תסתכלי במראה ותגידי לעצמך שאת יפה!!

באמת באמת יפה!!

כמו שאת!!

ולא צריך לשנות בך כלום!

תשדרי נשיות,

שהשפת גוף שלך תהיה נשית (למי שמבינה בזה.. זה אומר חיוך שובב, מתוק ומלא חן, כמו שרק בנות, וכל הבנות יודעות לעשות. כל זה אחרי שתתחתנו שאז תוכלי להתנהג בהכי נשיות שלך, אבל את יכולה בעדינות, בחן ובצניעות גם לפני)

ורק שתדעי שהכי חשוב שיאהבו את הפנים שלך,

ואת מבנה הגוף הכללי (רזה\רחב וכו')

ואת זה הוא כבר ראה

לא צריך יותר מזה

כי אף אחד לא מושלם

ויש סיבה שזה מה שרואים ולא מדווחים על כל נקודת חן לפני החתונה

וגם אם יש מישהי עם מבנה גוף מושלם יכול להיות שיש לה פגמים אחרים שגם אותם אף אחד לא רואה..

ויש כאלה שדווקא מעדיפים קטן

(לפי דעתי יש לי דווקא גודל יפה של חזה, לא קטן ולא גדול, 

ודווקא בעלי מעדיף קטן יותר, כי זה הטעם שלו...)

כל מילה בסלעאנונימי (פותח)
לי נראה שהיה עוד פחות נעיםאנונימי (24)

גם לי היה חזה קטן ובנוסף יש לי עיוות כזה בצלעות של החזה שבעיניי הוא ממש לא יפה.

הגישה שלי הייתה משהו באמצע,

מצד אחד, לא להתאמץ מדי להסתיר את זה (כמו חזיות מרופדות, או ללכת עם בגדים רחבים שאין לו שום סיכוי לדעת את זה).

ומצד שני, לא הלכתי עם בגדים צמודים כדי שיראה.

לפני החתונה זרקתי לו משהו על העיוות בצלעות, שזה רק אסתטי ולא פוגע בריאותית.

לאחר החתונה, בעלי היה ממש מדהים ונתן לי את הקצב שלי לקבל את הביטחון שאני הייתי כ"כ צריכה ממנו.

בעיהה דומהאנונימי (25)

הייתי די שטוחה לפני החתונה. בתקופת הדייטים כן התלבשתי קצת יותר צמוד מהרגיל (לא צמוד ממש, אבל לא אוהל, שאפשר לראות גזרה). לבעלי זה לא הפריע (דיברנו על זה אחרי החתונה). וגם בתקופת הריון והנקה הגודל  השתנה (אחר כך חזר להיות קטן), אז יש תקופות שונות......

לגבי דיבורים כאלו לפני החתונהאנונימי (27)

אני חושבת שהגיבו כאן המון תגובות מהממות.

רק אוסיף שלי יש תסביך נקודות חן. הקב"ה חנן אותי בהמון המון כאלו ולי לא נעים איתן כלל.

לפני החתונה זרקתי לבעלי משהו על זה שיש לי המון נקודות חן בכל הגוף, כי רציתי להרגיע את עצמי שלא יהיה "מקח טעות". לא התעמקנו בפאת הצניעות, ולמפרע  גיליתי שממש ממש הבהלתי אותו (ולשווא, יש לציין. יש לי אולי עשרים נקודות חן, זה בכלל לא משהו קיצוני ולא מורגש במיוחד. יותר מזה, רוב הנקודות חן שלי בפנים כך שאת רובן הוא ראה לפני החתונה, וגם אמר לי שזה לא מפריע לו.)

הסיבה שאני בכלל מזכירה את זה, זה פשוט להציג שרוב הדברים המוצנעים עדיף לא לדבר עליהם בכלל לפני החתונה, כי גם אם מזכירים אותם, מנסים לעשות את זה בצניעות ועלולים בסוף להבהיל סתם יתר על המידה כי מפאת הצניעות לא מפרטים וזה מבלבל ולא ברור.

ובכלל אין לי מושג איך אפשר לדבר על דבר כזה לפני החתונה בצניעות, אבל זה לא ענייני.

בהצלחה רבה ובשורות טובות!

הפותחת: תודה לךאנונימי (פותח)
שוב אותה אנונימית- דיברתי עם בעלי על שאלתךאנונימי (27)

והאמת שהופתעתי עד כדי כמה הוא לא התרגש מזה.

כאילו בכלל לא הבין על מה המהומה.

בלי שום הסתייגויות, אמר שזה בכלל לא נראה לו משהו שצריך לדבר עליו ואפילו לחשוש ממנו. לא נראה לו פגם בכלל.

הוא אמר שברגע שעוברים אפילו דייט אחד, מסתכלים קצת מעבר על הבנאדם, ועד החתונה כבר מכירים כל כך הרבה מעבר, שזה פשוט לא תופס מקום.

אני לא יודעת אם הוא דעת מיעוט, כי רק אותו אשאל שאלה כזאת , אבל לדעתי את יכולה להיות רגועה שאם בעלי חושב ככה כנראה שיש עוד כאלו בעולם, והקב"ה ישלח לך מי שמתאים לך.

לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל יש לי חזה רגיל, כך שבעלי לא דיבר מתוך ניסיון, סתם לא חשב שזה בכלל משמעותי. אה וגם בעלי לא איזה סופר דוס שלא מסתכל בכלל על בנות ולא יודע. לצערו בתיכון אפילו היה רואה סרטים וכאלו.

צר לי להיות זו שמנפצתאנונימי (פותח)
אני בעלת חזה שטוח
וזו באמת התמודדות לא פשוטה וכואבת.
אפילו שבעלי מדהים, ולא רומז כלום
יש תחושה של פגיעה בנשיות, ואני גם מרגישה שזה חסר לו וכואב לו.
אני נשואה 20 שנה, לעיתים נוגע מעט, אבל אז נסוג- אין מה לגעת. ומרגישה את האכזבה.

בעלים שאומרים שזה ממש לא נורא הם אלה שיש לנשים שלהם חזה רגיל - ואז - פיתו בסלו
חותמת בכאב
צודקת מאד, האמת שזה גם מה שאני חשבתי להגיב.אנונימי (24)

הפוףאנונימי (27)

עובדה שיש כאלו ויש כאלונסיכה בגרבייםאחרונה

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרום
בדיוק!!גלויה

גם אני בשירות לאומי (רווחה) למדתי מעו"ס שתמיד צריך לפרסם את מה שעושים... אז לכן אני משאירה ערמות כביסה מקופלת (כשזה כן קורה...) עד שבעלי יגיע.

חשבתי שזה המצאה שליחנוקה

להשאיר ערימות כביסה..

פיזורים זה צטלה בפני עצמה אצלינו...

האמת שאני בגלל זה מקפלת ישרשלומית.
לארון, כי אם לא הבגדים פשוט נשארים מקופלים עד שהם מתבלגנים כי הפיזור זו משימה ממש מעצבנת 
אני מצלמת לו🤣פלאי 1234
עושה קניות, מצלמת את העגלה ליד האוטו , מקפלת כביסה מצלמת לו את הכביסה מקופלת. וכן הלאה.
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
לא נעים לי להגידבאתי מפעם
כשהייתי ילדה ביסודי הייתי תורנית בכיתה ובסוף הלימודים צריך לטאטא את הכיתה, אני וחברה טיטאנו ובסוף הופנו הכל החוצה לפרוזדור 🫣🫣🫣
הילדים שלי עושים את זה כמעט קבוע בחדרים שלהם🤭מתואמת
טרי מהערבהשקט הזה

אני עומדת מטגנת לביבות לקראת יציאה מהבית. בעלי חוזר מתפילת ערבית, מבקשת ממנו לארגן תיק לנסיעה עם טיטולים, מגבונים, בגדי החלפה ובקבוקים לבנות.

אחרי חמש דקות בערך אני רואה אותו יושב על הספה, שואלת אותו "ארגנת את התיק?" תשובתו המופלאה: "ביקשתי ממני לפני דקה, מתי הייתי אמור להספיק לארגן?" מממ.. בדקה (חמש כאמור) הזו במקום לשבת על הספה?

כמובן שווידאתי לפני היציאה שיש בתיק מה שביקשתי ולא היו מגבונים..

חח יצאה לי חצי פריקה.. פשוט היה לי אחהצ עמוס ומלא במשימות והפרופורציות ביני לבינו הדהימו..

וואאא!! השלוות נפש הזאת מחרפנת לפעמים...יעל מהדרום
חחח כןןןן יש להם שלווה כזו.. הם בקצב חיים אחרתודה לה''
אין ספק אבל שיש מה ללמוד מזה...
ממשהשקט הזה
לפעמים באמצע יום שישי הוא פשוט מתיישב על הספה.

עכשיו שלא תבינו לא נכון, הוא עושה מלא בבית. אבל היכולת המופלאה הזו פשוט להתיישב לנוח מדהימה אותי😅

אני מתיישבת להניק וכל ההנקה אני על קוצים במחשבה על כמה דברים יכולתי להספיק עכשיו במקום זה

משהו חמוד שהיה השבועגלויה

בעלי הלביש לפוצון ציצית 

ושר: 

"בוקר טוב עולם... (במנגינת פינוקיו)

אני מסדר את החוטים

אני כבר ילד יהודי"

רציתי להעלות לפורום אז הנה הזדמנות. 

וואו, נאמץ בדוק!דיאט ספרייט
אניoo

באה לשים פסולת בפח ואין שקית

רואה צלחת עם פסולת על השיש ומוסיפה את שלי

באה אחרי 5 דקות שוב לפח

עדיין אין שקית

אבל הצלחת עם הפסולת נעלמה

(הוא שם אותה בשקית שהוא הוציא החוצה ועוד לא שֹם בצפרדע)

נכנעתי ושמתי שקית בפח

מה? יפה שהוא לקח את הצלחת!!!תודה לה''
אבל כן לשים שקית בפח זה כאילו לא ברפרטואר הדברים שהם יודעים לעשות חחחח
אצלינו זה התפקיד של בעלייעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 23:29

לק"י

אני פותחת עוד שקית ומניחה איפושהו.

עד שהוא מוציא את המלאה מהפח, ושם חדשה....

משהו שתמיד מצחיק אותיהשם שלי

בדרך כלל בלידות בעלי נמצא איתי והילדים אצל ההורים שלו.

אחרי שנגמרת הלידה, במקום לנסוע להורים שלו להיות עם הילדים ולעזור להם, הוא חוזר הביתה לבד.

מפיל את הילדים על ההורים שלו, ונהנה מבית ריק.

תכלס צריך לעבד את החוויה... לא? אבל כן זה הכי גבריתודה לה''
שיש
גם בעלי עושה את זה לפעמים. בלי שאהיה אחרי לידההמקורית

בעיניי לגיטימי. ווין ווין סיטואיישן

אהממממחנוקהאחרונה

בכנות בעלי עושה את רב תחזוקת הבית

אז מי אני שארד עליו

אבל כן יש כמה דברים שאני נושכת שפתיים

הוא מטאטא (יסודי ומעולה, משהו נדיר!)

ומשאיר את הערימה באמצע החדר

אני מתפחלצת כי תכף יבואו הילדים וידרכו והוא מבחינתו זה 2 משימות נפרדות לחלוטין

יש לטאטא

יש ליעות

יום יבוא והוא יאסוף

(ברגיל אני לא מתאפקת ותמיד מרימה אלב עכשיו בסוף הריון אז מוותרת)

הוא שוטף כלים מנקה את הכיור מנקה את השיש

ואז תולש את מגבת הידיים מהמתלה

ומנגב איתה את השיש המקורצף

נשמע לו ממש מיותר גם לנגב בסמרטוט רטוב וגם לנגב ביבש

וזה מגרדדדדדדדד לי בעיניים.

משתדלת פשוט לא לראות.

מה עוד?

קבוע, קבוע

הוא מקלח את הילדים

ומוציא אותם במגבות שלנו.

למהההה בשביל מה לכל ילד בבית יש מגבת אחרת?

כדי שלא אצטרך כל היום לכבס

אבל לו זה לא מפריע וקשה לו להבין שזה מפריע לי...

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעם

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

יש כמה אופצייתתהילה 3>אחרונה

או לעשות במסעדה שיש בה אופציה

או להזמין מגשי אירוח שיש בהרבה קייטרינגים, ואז לעשות בופה יפה ומכובד

או מסעדה שעושה משלוחים

ולפעמים יש גם קייטרינג שעושים דברים קטנים, בעיקר מתחילים וכאלה.

מזל טוב!!!

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדוללאחרונה
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

הבן שלי גם היה רגיש ככהבתאל1אחרונה

לא בדיוק סיטואציות כאלה. אבל כן כשבאנו למפגש משפחתי הוא לא הסכים להכנס ולקח לו הרבה זמן להפשיר (חוץ מזה שבחוץ היה קפוא אז באמת היה צריך להפשיר חחח)

אם היינו מגיעים לאירוע המוני אפילו בחוץ - הוא רצה לחזור הביתה.

בכלל היה לוקח לו זמן להתרגל.

וגם לחלק מהאחיות שלו לקח זמן להתרגל כשנפגשים עם משפחה. בסוף לאט לאט זה עבר והם גדלו ועכשיו זה פחות משמעותי.

כן יכולה להגיד שהוא רגיש. וכנראה זה בגלל זה התגובה שלו. 

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושי

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

דיייי...באתי מפעם

וואו, איזה רגישות יש לו.... כנראה הוא ממש חש סיטואציות.

חיבוק גדול.

תודה לה ' שזה לא משהו בריאותי, כי הבת שלי פעם היתה בת 3, כמו שתיארת (מידי פעם צרחות של כאב בטן, בא בגלים) וזה נגמר בניתוח.

ואני ממש זוכרת את השרשור הארוך על חמותך שלא מתארחת אצלכם וזה ממש משמח לשמוע שהיא באה והייתם בטוב!!! 

פוסטינור בהנקהתהילנה

יצא למישהי לקחת ומוכנה לשתף?

האם לצפות לתופעות לוואי מיוחדות? (יש לי היכרות עם הגלולה, אבל לא בהנקה)

ממליצה לשאול את המכון הטטרולוגי אם בכלל מותר בהנקהאמהלה

מותרתהילנה

וכבר לקחתי...

השאלה שלי בעיקר מה מצפה לי מבחינת דימומים ומחזור

הבנתי. לא חושבת שאמור להיות שונה... בהצלחהאמהלה
תודה לך!תהילנה
רק חשוב לי לכתובשלומית.
שאחוזי המניעה של הגלולה הזו לא מאוד גבוהים וככל שמתרחקים מזמן קיום היחסים היעילות פוחתת 
תודהתהילנהאחרונה

זה מה שיש לצערי. מתפללת...

אם יש לך טיפים נוספים, אשמח לשמוע

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקהאחרונה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אולי יעניין אותך