אנשים! אני זקוקה לטובה.ענבל
בס"ד

אני זקוקה למישהו שהולך לקוקיאדה ויכול לקנות שני ספרים ואחזיר לו כסף (העברה בנקאית).
בקשר לאיך הם יגיעו אלי-
דואר/ייאלץ לפוגשני ולתת לי אותם/דרך עוד מישהו.

הספרים הם רשב"א וריטב"א בבא מציעא.

תבורכו!

וזה ממש ישמח בחור חביב אז..
יש להם אפשרות למשלוח בדואר לכל הארץ (פרט לירושלים)ימ''ל

באמת? איך?ענבל
הזמנה טלפונית בתשלום באשראיימ''ל

רוצים לרכוש את מיטב הספרים שביריד אך אין באפשרותכם לעלות לירושלים? התקשרו בימי היריד למוקד ההזמנות שמספרו 02-6515592 ובצעו את הזמנתכם באמצעות כרטיס אשראי, הספרים יגיעו ישירות לביתכם. המשלוח בתשלום, משלוחים לכל הארץ פרט לירושלים.

מצאתי, תודה. אפשר גם דרך האתר..ענבל
גם אפשרותימ''ל

(אני אישית מעדיף שלא להזין פרטי אשראי ברשת אם יש אפשרות אחרת...)

הבחורה עלתה על שיטה למצוא חתן, למה להרוס לה?!יוני
יוני,ענבל
בס"ד

אני עוד רגע הורסת אותך
רשבא וריטבא 😲חפש
ממתי התחלת ללמוד ראשונים😆
השאלה היותר טובה היאימ''ל

ממתי היא נהייתה "בחור חביב" ננה-בננה

^^^^^^^ התשובה טמונה בשאלה שלו ענבל
הי! לך תדע, אולי אתחיל..ענבל
בס"ד

ממש באלי.
אבל קודם שיהיה בסיס בגמרא ואז נדבר על ראשונים 😅

בינתיים אני אסחוט ממנו ומעוד כמה ביינישים טעימות
אתמול באוטובוס מת"א לירושלים ראיתי חיילת דתייהחסדי הים
ששוקדת על תלמודה בדף יומי במסכת קידושין.

מאוד הפעים אותי!
אתה יודע כמה כאלה יש?ענבל
בס"ד

לינדנבאום מלאה בבנות שחלקן יהיו כאלה והוציאה בנות כאלה.

בטח יש עוד מקומות..

הלוואי והייתי מצליחה להתמיד בדף היומי
אבל זה גם קשה לי כי אני לא למדתי מספיק גמרא וגם העצלנות..

אם כי שקלתי לעשות מנוי ל"ושננתם". אולי אעשה..
אשריהן! כן ירבו! חסדי הים
כמובן שירבו אבל בלי ללכת לצבא....לחפש את האור

עם ללכת לצבא, "תורה מגנא ומצלא"- מגינהחסדי הים
מהייסורין ומצילה מהחטא. (סוטה כא.)
[גם אם לא ברמה של בן שמצווה כמו שמבואר בגמרא שם, אבל כן במידה מסוימת כמו שמשמע מרש"י שם].

בחורה שדבוקה בלימוד תורה כל כך שהיא לומדת דף יומי כל יום, אין סכנה לה בצבא.
לא הייתי אומרת את זה..ענבל
בס"ד

אבל אני חושבת שגם לבנים יש סכנה רוחצףנית בצבא.
בכלל, בכל מקום בחיים יש סכנה רוחנית.
להתקדם רוחנית צריך תמיד, גם לשמור רוחנית.

בקיצור, זאת לא סיבה לא להתגייס..
הלוואי ויכולתי.
לא.. בבקשה לא..פלצור
אל תעשו את זה..
ענבל, לא היית שם, את לא יודעת.

חיילים הם עם ”רעב”. סליחה על הביטוי.
לא כמו בעבודה בהייטק או משהו כזה.

הם קבוצה של בנים יחד,
במיוחד אם משעמם להם,
ומחפשים את הבנות כל הזמן.

רחמנות.

וכבר פתחתי על זה פעם שירשור.

זה כבר לא קשור לרמת דוסיות,
זה קשור לשפיות. שפיות.
אני לא רוצה לדעת נתונים של הטרדות שיש בצהל.
א.לחפש את האור

בס"ד

קודם כל אני מאוד מעריך את התגובות שלך חסדי ואת האישיות שלך

אבל

א. אין הרבנים מסכימים לדבר הזה.

ב. צבא זה לא מקום לבנות - לא משנה מה רמתן הדתית (וכמובן שזה לא כי הן פחות טובות מבנים)

ג. שתחשוב על טובת הכלל ועל בנות שלא חזקות כמוה שיראו אותה ושילכו בגללה גם לצבא ויזיקו/ינזקו.

ד. שתחשוב על החיילים הדתיים שצריכים לפגוש אותה במסגרת לא פשוטה....

ה. מה עם נשק/ להלחם על חצאית במטווחים ולא להתפשר על זה שאין חצאית במדי ב'... (ומה גם שחצאית לא צנועה במטווחים), קשר אישי מעצם המסגרת עם המפקדים... ועוד ועוד

א. יש רבנים שמסכימים. הרבנות הראשית היא לא כל הרבנים.ענבל
בס"ד

ב. תסביר. אל תתמקד רק בקרבי. יש גם תצפיתנות, מודיעין.

ג. לכן מחזקים אותן. לא שומרים על בת לא חזקה בבועה, הן צריכות ללמוד להתמודד בכל מקרה.

ד. שוב, יש מסגרות שהן לא כל כך אינטנסיביות. מלבד זאת, בנים גם צריכים ללמוד לשמור על עצמם.

ה. יש ליווי בדיוק בשביל זה.
א.לחפש את האור

בס"ד

א.לא מסכים איתך. הרב אליעזר מלמד לדוגמא נגד בנות בצבא.

ב.דברתי על תפקידים עורפיים (הייתי אחד כזה) וקל וחומר לתפקידים קרביים.

ג. לא מסכים שזה מספיק. ומה גם שזה לא מתאים/ולא ישים לכלל הציבור. ואין אדם מכניס עצמו לדבר סכנה.

ד. אם לא כ"כ אינטנסיביות אז שילכו לשירות לאומי ויתרמו באותה מידה(גם לשירות לאומי צריך לבדוק טוב טוב לאיפה הולכים). ואם כן אנטנסיבי אז חזרנו לבעיה. וחוץ מזה אין דבר כזה בצבא תפקיד לא אנטנסיבי מצד המסגרת ואופי הצבא.

בנים צריכים לשמור על עצמם - אל תקשי עליהם במסגרת כ"כ קשה ומורכבת המותחת את הקושי המנטלי שלהם (כולל תפקידים עורפיים).

ה. הכל טוב ויפה ויש אחלה הבטחות עד שמגיעים לצבא.(מכיר מקרוב את המציאות והמצב)

פניני הלכה > העם והארץ > ד - מהלכות צבא ומלחמה > יא – נשים בצבא

הערה 9. יש לקרוא עד הסוף:

[9]. עוד יש איסור לאשה ללבוש כלי גבר, ובכלל זה כלי נשק. ולכן יעל הרגה את סיסרא ביתד ולא בחרב (נזיר נט, א). אולם נראה פשוט, שאם לא היתה לה יתד, היתה צריכה להורגו בחרב, שפיקוח נפש דוחה איסור זה. וכפי שלמדנו שלשם הצלת ישראל, יעל עשתה עבירה לשמה, כמבואר בנזיר כג, ב. וכן באג"מ או"ח ד, עה, התיר לנשים בשעת סכנה להצטייד בכלי נשק. ועיין בדברי הרצי"ה בלנתיבות ישראל ח"א ע' קסו (הוצאת בית אל) בהערה, וב"לאור ההלכה" לרב זווין, עמודים כד-כז (הוצאת קול מבשר), ובתחומין ד' עמוד 79 מאמר מהרב שביב. ונלענ"ד שאכן נשים חייבות במלחמת מצווה להצלת ישראל, וכפי שמשמע מפשט המשנה, וכדברי החינוך במצווה תכה, הנוגעת לכיבוש הארץ. אלא שבפועל הן פטורות משתי סיבות: א) אין דרכן בכך. מפני שתפקידן לקיים את המשפחה, הן מצד גידול הדורות הבאים והן מצד ערך החיים בהווה, שאם אין משפחות אין עם ואין על מה להילחם. במילים אחרות, אפילו בשעת מלחמה העם צריך איזון, ויחד עם זה שהגברים משקיעים את עצמם במלחמה, הנשים צריכות להמשיך לקיים במידת האפשר את שגרת החיים בעורף. ב) מפני שערבוב גברים ונשים במחנה פוגע בצניעות ובקדושה, וגם פוגע בריכוז הנדרש לצורך המלחמה. מצד היסוד הראשון אין ראוי שיתגייסו, ועפ"י היסוד השני אסור שיתגייסו. ושני היסודות הללו רמוזים בדברי האבן עזרא דברים כב, ה: "לא יהיה כלי גבר – נסמכה בעבור צאת למלחמה, כי האשה לא נבראת כי אם להקים הזרע, ואם היא תצא עם אנשים למלחמה תבא בדרך לידי זנות". אלא שכיוון שביסוד המצווה נשים שייכות כגברים, סתמו כך חכמים בלשונם. ולמדנו מזה, שגם עליהן יש מצווה לסייע במה שאפשר במסגרת תפקידן הנשי. ראשית, בזה שיקיימו את העורף ויעודדו את הגברים (ואולי לכן הכלה צריכה לצאת מחופתה, שאם לא תצא, גם החתן לא יצא למלחמה). וכשיש צורך גם יספקו מים ומזון, היינו ימלאו תפקידים עורפיים. ואם יגיע ח"ו מצב שבו יהיה הכרח גמור שגם נשים יתגייסו, ובלעדיהן ח"ו לא נוכל לשרוד, יהיו חייבות להתגייס למלחמה, אלא שיצטרכו לעשות הכל כדי למנוע ערבוב בנים ובנות שלא בצניעות.

א. גם הרב מלמד הוא לא כל הרבנים, במחילה מכבודו.ענבל
בס"ד

ב. זה לא הסבר.

ג. העולם הוא סכנה. לצאת לעבוד זאת סכנה. לחיות זאת סכנה. בעולם של ימינו הכל סכנה. צריך ללמוד להתמודד איתה, לא לברוח ממנה. אם בת יכולה לתרום בצבא אז אפשר לעשות כל מה שביכולתנו כדי לעזור לה. עדיף להכין אותה לפני. אגב, בשירות לאומי לא פחות קשה לשמור על רמה רוחנית.
עוד נקודה, ממה שאני שמעתי מבנות, דווקא לבנות בחברה שהיא לא דתית במיוחד יותר קל לשמור כי תופסים מהן. מה שבחברה הכללית פחות קורה.

ד. זאת לא השוואה נכונה. תפקיד עורפי בצבא בתפקידי מודיעין למשל תורם מאוד ולאו דווקא אינטנסיבי מדי. הכל תלוי באיזה תפקיד הבת נופלת.
בשירות לאומי התרומה היא לעם. אני לא מזלזלת בזה אבל אישית אני מרגישה שהייתי יכולה לתרום מאוד בצבא.
אם לראות בת מקשה עליהם אז אני חושבת שהבעיה קשה יותר. לדבר עם בת וכו זה כבר דיון אחר. גם בו כנראה לא נסכים אבל עקרונית. בכל מקרה לבנים שממש נגד יש מסלולים נפרדים ככל הידוע לי.

ה. התכוונתי לליווי של הבנות. אלומה ככל הידוע לי פועלים יפה מאוד. כנל לינדנבאום (כמדומני שהם עובדים יחד, אבל עקרונית).
בת שרוצה ליווי יש לה.
א.לא מכיר רבנים שמתירים.לחפש את האור
עבר עריכה על ידי לחפש את האור בתאריך כ"ז בניסן תשע"ו 23:38

בס"ד

ב.רואים זאת מהתנ"ך, מהדרכת חז"ל.

מסגרת צבאית מורכבת מאוד. יש עומס, יש התערות בין הפרטים בה, יש לחץ. אין זאת מסגרת המותאמת לשמירה מספקת והמחוייבת על הצניעות.

ד. אם משהי רוצה להתגייס שתעזור לעם באופן שלא תכשיל בנות אחרות ובאופן שלא תכשיל בנים. (הרי זה בבחינת אדם שמשקר לעצמו ועוזר לזולת תוך כדי שפוגע ומזיק לרוב הציבור)

ה. הייתי במסגרת מופרדת. ואע"פ כן מצאתי את עצמי נלחם יותר מפעם על דבר שהיה חוק יסוד במסגרת בנושא זה. (לכן אני אומר את זה מניסיון)

אולי זה נראה מתוך זלזול בבנות חלילה אך אין זה נובע אפילו כהוא זה מסיבה זאת.

ומוסיף שאני לא ממשיך להתווכח. אם אדם ממש רוצה דבר מסויים אז הוא יכול תמיד "למצוא התרים" כמו המעשה בתנ"ך שחכמים אמרו עליו "לא עבדו ישראל ע"ז אלא להתיר להם גילוי עריות".

כל טוב:

ג.מצטט תשובה מכיפה:

" אז למה לא נתגייס ונתמודד?האם האיסור הגורף לגיוס בנות לצבא הוא לא בריחה מהתמודדות?

אני חושב שצריך לפרש את המושג הרווח ´התמודדות´ ולעיין בו קצת.
אם אדם מגיע לסיטואציה מורכבת הלכתית בעל כורחו- אז כאן המושג ´להתמודד´ הוא נכון ופירושו לנסות להתנהג בצורה הכי אידאלית במקום או סיטואציה הלא אידאלית.
אבל כשמשתמשים במושג הדיעבדי הזה ליצירת התמודדות לכתחילאית- המושג מאבד את ערכו משום שהתמודדות היא עם הפתעה ולא כניסה יזומה למציאות לא אידאלית.
הרבה פעמים ´להתמודד´ פירושו לעבור עבירות משום שאנו בנ"א עם יצרים ועלולים נפילות ויש הכרח מציאותי מבוסס שכניסה למציאות מורכבת תגרור התדרדרות רוחנית ונפילות.

אבל זו מצווה, לא?!

נכון זו מצווה. אבל אסור לעשות מצווה ע"י עבירה. המטרה הגדולה והאדירה של התרומה לאומה לא מקדשת את האמצעים של המחיר האישי הקשה של התדרדרות רוחנית.

אבל יש בנות שהתגייסו ולא קרה להן כלום?

נכון ולא נכון- כי אין את יודעת איך באמת הצבא השפיע עליהן. יש השפעות שלא רואים אותן ויש השפעות לטווח ארוך שלא מבחינים בהן.
אך גם אם יש בנות ש´שרדו´ את הצבא מבחינה רוחנית- את חייבת לשאול האם זה בגלל הצבא או למרות הצבא

למה לעזאזל אנחנו נשארים בחממה ולא יוצאים אל עם ישראל?! מתי נהיה מעורבים בחברה החילונית?!

נכון! צריך לצאת ולתרום לעם ישראל אך גם אם הצבא היה האפשרות היחידה בה בת יכולה לתרום אני לא חושב שזהו המקום הנכון שצריך לצאת אליו מהחממה. אנסה להסביר מדוע.
המעורבות של בנות בצבא היא שונה מבאזרחות ומכל מקום אחר. להתגייס לצבא זה כמו לעבור לכוכב אחר עם ביגוד משלו, שפה משלו ועוד- זו אטמוספרה אחרת לגמרי וכמו שאדם נשוי לא יכול להסביר לרווק מה זה אומר להיות נשוי כך רק מי שבאמת היה בצבא יבין את מהו ההוואי הצבאי ומהם הלך הרוחות שם. הערבוב שם הוא מוחלט. בצבא חיים אחד בתוך השני. זה שונה מללכת לעבוד במקום מעורב לשנייה ולחזור הביתה למקום מבטחים- שם זה נון סטופ יחד. לא לחינם למרות החוק האוסר קשר אינטימי בין חיילות וחיילים (וק"ו קצינים ומפקדים) היו שנתפסו ונתפסו נשפטו ונכלאו על מעשיהם.
"

גיוס בנות לצבא- מותר או אסור?

תוכן השאלה:
לאחרונה יש דיונים רבים בכיתתי האם לבנות מותר לעשות צבא? למה? יש בנות שאומרות שיש הרבה רבנים שמתירים ואפילו מעודדים.. נכון?
אשמח להסבר על העניין.
תודה רבה!

תוכן התשובה:
ראשית, יישר כוח על השאלה, על הפנייה והרצון לברר- תנהגי כך בכל נושא ובכל שאלה שתתעורר בך! רק כך מקבלים תשובות ורק כך מתקדמים בעבודת ה´!
אשרייך שאת רוצה לשרת ולעזור לעם ישראל!

אם הבנתי יש דיון בכיתתך על גיוס בנות לצבא ואת רוצה לברר את העניין.

אז ככה...
ברור שאחד הנושאים הבוערים היום (אם לא ההה) בקרב בנות בגילך זה שאלת השאלות לאן להמשיך לאחר הלימודים במסגרת השירות והתרומה לאומתנו. פעם ההתלבטות הייתה בין שירות לאומי מסוג אחד לשירות לאומי מסוג אחר- היום השאלה מתרחבת גם לגיוס הצבא ´שרות לאומי או גיוס לצבא´.
בזמן האחרון יש גם גיוס נרחב של בנות והעובדה שיש כבר נווטת דתייה ראשונה לא תורם להתלבטות וכל אחת רואה את עצמה כבר כמתאימה להיות טייסת בשייטת מטכ"ל...
היום נושא הזה ממש in. בכל שכבה יש בנות שמצהירות שהן יתגייסו- זו תופעה שלא הייתה בעבר, או הייתה אך לא בהיקף גדול כפי שהיא היום.
גם העובדה הלא ברורה שבנות משום מה נדלקות כשהן רואות חיילים עם מדים ונשק לא תורם לחשק, ללבוש מדים ולאחוז בנשק, לרדת.
עוד שמן למדורה הוא התגובה האינסטינקטיבית של המחנכים, המחנכות, הרבנים והרבניות שהיא- התנגדות. גם הרבנות (שתכל´ס פעם שמו עליהם- היום בהרבה פחות) פרסמה מאז ומתמיד התנגדות ואיסור לגיוס בנות לצבא. והתנגדות זו מעצבנת לא מעט בנות. גם עצם ההתנגדות וגם עצם זה שהם מבססים את ההתנגדות שלהם כאיסור הלכתי דבר שגורם לכל בת להרגיש (שוב) שהתורה וההלכה חוסמת בפניה אפיקים מסוימים בחיים רק בגלל שהיא בת (בנוסף לאייך להתלבש ואיפה לשיר וכו) שזו הרגשה נוראית.
מה שמוסיף קצת טרפנטין לכל העסק הוא תיעוב מסוים של חלק מהבנות למוסד של השירות הלאומי.

אמנם אני לא בת וגם זכיתי בעצמי לשרת בצבא כלוחם ואני לא נמצא בעמדה שאני יכול לשפוט את הבנות ולומר להם לעשות כך או אחרת אך בכל זאת אני אשתדל דווקא מההכרות העמוקה שלי עם הצבא ודווקא מהמקום שלי כבן לנסות לצייר קווים כללים של מחשבה בנושא הכבד הזה.

הדבר שהכי חשוב לציין הוא שאף אחד לא מתנגד לצבא. הצבא הוא אחד הדברים הכי טובים שקרו לעם ישראל ב 2000 שנה האחרונות! עם ישראל איננו מובל כצאן לטבח אלא מתגונן נגד אויביו. רבש"ע זיכה אותנו בצבא חזק ומתוחכם שגורם למיליארד מוסלמים לנצור את הנשק (למעט קרב פה וקרב שם שמסתיים בעליונותנו על האויב...)
הצבא הוא מצווה גדולה- מצוות כיבוש הארץ ויישוב הארץ, ´עזרת ישראל מיד צר´ ועוד- על הצבא יש פרשיות שלמות בתורה, סוגיות שלמות בגמרא והרחבה גדולה של הראשונים על מלחמת מצווה ומלחמת רשות ועוד.

לכן חשוב לדעת- אף אחד לא מתנגד לצבא כצבא לא מבחינה הלכתית ולא מבחינה מהותית ועקרונית.

עכשיו אני רוצה לגעת בנושא הצבא מבחינה מהותית- ומכאן נתפצל לשניים: איך הצבא היה אמור להיראות ואיך הוא נראה כיום.

איך הצבא היה אמור להיראות?

כמו שעם ישראל שונה מכל אומות העולם כך גם צבאו צריך להיות שונה.
מאז ומתמיד עד לנפילתה של מלכות חשמונאי הצבא היה בנוי אך ורק מלוחמים בנים. ולמה לעזאזל הדרת הנשים הזו?
מעבר לעובדה שמבחינה מנטלית בנים יותר בנויים להיות לוחמים (גם ל´קרקל´ (גדוד קרבי מעורב) היום אין הכשרה כמו לשאר הגדודים.. ויש נתונים על כושר נמוך וחוסר מקצועיות שגם קצינים לא דתיים דואגים מהם) דבר שאמור מבחינה הגיונית לגרום לפחות לרוב הצבא להיות בנוי מבנים, יש גם את העניין המהותי של טהרת המחנה. צבא היא מסגרת שאף אחד לא יבין אותה עד שהוא יכנס אליה. בצבא האדם הופך להיות שקוף על כל יצריו, נטיותיו וכו (גם של בנות וגם של בנים) ולכן ההתמודדות של היום יום הופכת להיות יותר קשה. וכשנכנסים למצב מלחמתי השקיפות היא מוחלטת עד כדי כך שלמגיעים למלחמת רשות שבה נלחמים הצדיקים שבצדיקים להתמודדות עם אשת יפת תואר התורה מתירה אותה באופנים שונים משום שהיא דיברה כנגד יצר הרע כדי שאותו לוחם צדיק לא ייפול לדיוטא נמוכה יותר של בעילה אסורה.
היום ומאז ומתמיד כל אומה מאומות העולם השילה את עורה והתגלתה בבהמיותה בשדה הקרב- אם זה לגבי ארצות הברית בעיראק, או מלחמות אזרחים בסודן ואם זה כיום בסוריה ששם עדיין לא התגלו כל הזוועות שביצעו בנשים ובילדות בני עמם...
צבאנו גם היום בעת מלחמה שומר על קדושת המחנה וכך הוא נהג מאז ומעולם לא רק כלפי האויב אלא גם בתוכו פנימה.

אך בינו לבין עצמו הצבא שלנו עם כל חשיבותו צריך הרבה תיקון.
הצבא שלנו מתחלק לשלושה חלקים- 1. לוחמים 2. תומכי לחימה 3. ג´בניקים
ואין הם מפורדים בבסיסים שונים- בכל בסיס יש את כולם. באותו בסיס יש לוחמים, יש מש"קיות לירי ומש"קיות ת"ש.
רוב הלוחמים הם בנים ולכן שם הבעיה של הצניעות קיימת אך במידה מועטה יחסית לבעיה של תומכי הלחימה והג´ובניקים ששם יש ערבוביה מוחלטת בין בנים לבנות.
הערבוביה הזו לא בריאה לא לבן ולא לבת, היא לא בריאה לאף יהודי באשר הוא יהודי.
ערבוביה זו גורמת להמון סיבוכים- אי אפשר להבין כמה. כששירתי בצבא כאב לי לראות איך חיילים מתייחסים לחיילות כאובייקט מיני (למשל: העמדות היו מלאות בכתוביות המשבחות אך גופן של המש"קית למיניהן..)
הבנים ובנות משפילים את עצמם ממש. היו חיילים שהיו מתפארים במעשיהם עם כל מיני חיילות בצורה פרטנית ומגעילה ממש.
לכן אני חושב שלא מדובר כאן רק על ´התמודדויות הבת הדתייה בצבא´ אלא ´התמודדויות בת, תהיה אשר תהיה, במסגרת הצבאית´. לענ"ד אין מקום בצבא גם לבת שאיננה שומרת תורה ומצוות במצב שהצבא נמצא בו כיום.

אז למה לבנים מותר?

זו נקודה כואבת. לבנים אין ברירה אחרת. הצבא הוא פיקוח נפש ולכן עדיף להיכנס לצבא עם כל חסרונותיו כדי להגן על עם ישראל.
עדיף להיות קצת פחות צנועים מעל לפני האדמה מאשר צנועים אך קבורים מתחת לפני האדמה.
אך אין ספק שביניש ממוצע חוטף הלם תרבות כשהוא מגיע לצבא הגדול.
יש גם מסגרות נפרדות כמו הנח"ל החרדי, יחידות במודיעין ובחיל האוויר שהצבא מייצר בתקופה האחרונה למי שמעוניין שהפרדה מלאה אך גם שם יש עוד הרבה מה לתקן ולשפר.

סיכום ביניים:

מבחינה מהותית הצבא הישראלי צריך להיות טהור יותר וצנוע יותר
בצבא היום יש הרבה בעיות של צניעות ומבחינה מנטלית קשה מאוד לבת להתאקלם שם.
למרות הכל- בנים מתגייסים לצבא משום שמדובר בפיקוח נפש.

אז למה לא נתגייס ונתמודד? האיסור הגורף לגיוס בנות לצבא הוא לא בריחה מהתמודדות?

אני חושב שצריך לפרש את המושג הרווח ´התמודדות´ ולעיין בו קצת.
אם אדם מגיע לסיטואציה מורכבת הלכתית בעל כורחו- אז כאן המושג ´להתמודד´ הוא נכון ופירושו לנסות להתנהג בצורה הכי אידאלית במקום או סיטואציה הלא אידאלית.
אבל כשמשתמשים במושג הדיעבדי הזה ליצירת התמודדות לכתחילאית- המושג מאבד את ערכו משום שהתמודדות היא עם הפתעה ולא כניסה יזומה למציאות לא אידאלית.
הרבה פעמים ´להתמודד´ פירושו לעבור עבירות משום שאנו בנ"א עם יצרים ועלולים נפילות ויש הכרח מציאותי מבוסס שכניסה למציאות מורכבת תגרור התדרדרות רוחנית ונפילות.

אבל זו מצווה, לא?!

נכון זו מצווה. אבל אסור לעשות מצווה ע"י עבירה. המטרה הגדולה והאדירה של התרומה לאומה לא מקדשת את האמצעים של המחיר האישי הקשה של התדרדרות רוחנית.

אבל יש בנות שהתגייסו ולא קרה להן כלום?

נכון ולא נכון- כי אין את יודעת איך באמת הצבא השפיע עליהן. יש השפעות שלא רואים אותן ויש השפעות לטווח ארוך שלא מבחינים בהן.
אך גם אם יש בנות ש´שרדו´ את הצבא מבחינה רוחנית- את חייבת לשאול האם זה בגלל הצבא או למרות הצבא

למה לעזאזל אנחנו נשארים בחממה ולא יוצאים אל עם ישראל?! מתי נהיה מעורבים בחברה החילונית?!

נכון! צריך לצאת ולתרום לעם ישראל אך גם אם הצבא היה האפשרות היחידה בה בת יכולה לתרום אני לא חושב שזהו המקום הנכון שצריך לצאת אליו מהחממה. אנסה להסביר מדוע.
המעורבות של בנות בצבא היא שונה מבאזרחות ומכל מקום אחר. להתגייס לצבא זה כמו לעבור לכוכב אחר עם ביגוד משלו, שפה משלו ועוד- זו אטמוספרה אחרת לגמרי וכמו שאדם נשוי לא יכול להסביר לרווק מה זה אומר להיות נשוי כך רק מי שבאמת היה בצבא יבין את מהו ההוואי הצבאי ומהם הלך הרוחות שם. הערבוב שם הוא מוחלט. בצבא חיים אחד בתוך השני. זה שונה מללכת לעבוד במקום מעורב לשנייה ולחזור הביתה למקום מבטחים- שם זה נון סטופ יחד. לא לחינם למרות החוק האוסר קשר אינטימי בין חיילות וחיילים (וק"ו קצינים ומפקדים) היו שנתפסו ונתפסו נשפטו ונכלאו על מעשיהם.

מעבר לבעיות ההלכתיות והמהותית- כאחד שהיה בצבא קשה לי להבין את החשק העז שתוקף את מי שרוצה להתגייס (אצל בנים ובנות)
הצבא הוא גוף קשה. הוא מאוד נוצץ מבחוץ אך לאחר תהליך החיול מבינים שבצבא באים לעבוד. רצים שם בלי מוזיקה קצבית ברקע. עובדים שם ללא הרף, יש פקודות- מי שלא ממלא אותן נענש ואף נשלח לכלא. זה עולם אחר. עולם של מפקד ופקוד.
לדוגמא: אם בת רוצה להתגייס למקום מסוים הצבא לא מתחייב לשלוח אותה לשם- הצבא שולח חיילים וחיילות כאחד לאן שהוא צריך. אני נתקלתי בזה אישית כבר בבקו"ם כשגיליתי שהפרופיל שלי קצת נמוך ורצו שאהיה ג´ובניק. סירבתי פקודה, נשלחתי לכלא ורק אחרי מאמצים רבים אפשרו לי לערער ונתנו לי את האפשרות להיות לוחם- אך רק לאחר חודש ביחידה עצמה בתחילתה של הטירונות בא אליי המ"מ ובישר לי שאני יורד לג´וב. נאבקתי- כמעט עברתי לשריון, ובסוף בזכות המ"מ והמ"פ ולאחר הרבה מאמצים אפשרו לי לעשות ניתוח לייזר, זימון לוועדה שתעלה לי את הפרופיל ורק אז, רק אז אפשרו לי להיות לוחם בלי בעיות. (הרגשתי נורא- חייל כ"כ קטן מול צבא כ"כ גדול. ולי היה מזל- יש רבים שלא שפר מזלם)
לכן יכול להיות שבת תגיע עם כל המוטיבציה לשרת במקום מסוים ובסוף היא תמצא את עצמה משרתת שנתיים במקום שהיא כלל לא חשבה לשרת בו.
האם נהניתי בצבא? כן. הסיפוק הוא עצום. אבל היו הרבה רגעים קשים. מכירה את האמירה ´עד מתי?´ היא לא באה מן השפה ולחוץ
הצבא לוקח את חירותו של האדם- הצבא פשוט משעבד את האדם לאן ולאיפה ומתי שהוא צריך (וטוב שכך- לולא זה הוא לא היה מתנהל כמו שצריך). להתגייס פירושו להתמסר לגמרי. זה ממש לא פשוט.
הגיוס הוא גם לשנתיים. את חותמת על שנתיים בלי לדעת למה את נכנסת. זה שונה משירות לאומי שאת מתחייבת לשנה, חושבת אם כדאי ומתחייבת לשנה נוספת לאחר שחווית שנת שירות אחת.
את מוזמנת לשאול כל בת שהתגייסה לצבא על הקושי במנטליות הצבאית. כבנ"א, כבת וכבת דתייה.
זה כ"כ שונה מהשירות הלאומי- זה פשוט עולם אחר...

אבל יש מקומות בשירות הלאומי שלא עושים כלום! ממש חסרי מעש!

זה נכון שיש מקומות כאלו אך רוב המקומות הם מקומות שיש בהם תרומה גדולה מאוד ואם את רוצה ומתאימה להם את יכולה להגיע אליהם (בשונה מהצבא שגם בו יש מקומות שיושבים שם חסרי מעש ואת יכולה למצוא את עצמך שם ללא רצונך...)
לענ"ד השפעה של בת שירות בתחום החינוך תעזור יותר לעם ישראל מאשר מש"קית או אפילו לוחמת..

אבל גם בשירות הלאומי יש מקומות לא צנועים עם בעיות?

נכון וגם אליהם אסור ללכת. אין לרבנים, לתורה ולהלכה דבר נגד הצבא ספציפית. בת צריכה לשרת את עם ישראל במקום שמאפשר לה לשרת בלי להזיק לעצמה והוא במקום שמותר לה להיות בו. (בת ובן, כן?)

לפני ואחרי כל הדיון על ´גיוס בנות לצבא שייך או לא´ אני חושב שכל בת צריכה להיות מודעת לעצמה ולמה שהיא רוצה ומתאימה לו. זה לא סוד שיש לחץ חברתי מאוד גדול בנושא, עצם הדיבור על הנושא גורם לבנות שאף פעם לא חשבו על להתגייס לצבא, לחשוב ברצינות על גיוס או לפחות לשאול שאלות.
לפני כל החלטה אדם צריך להתנתק לרגע מהשיח החברתי ולחשוב לגופו של עניין האם זה מתאים, האם זה מתאים לו.
ההחלטה צריכה להיות בצורה בוגרת ושקולה ולא מתוך שיטת העדר ללא מחשבה.

כמה שאנסה לענות אני מודע לכך שהנושא הוא רחב מאוד.

אני מציע לך להיכנס לקישורים הבאים-
יש סיפור אישי של בת שהתגייסה לצבא:

http://www.shoresh.org.il/spages/articles/article430.htm

תשובה של מנכ"ל אגודת השירות הלאומי בת עמי לבת ששאלה אותו על גיוס לצבא:

http://www.shoresh.org.il/spages/articles/article431.htm

נתונים חשובים על בנות בצה"ל ותשובה של הרב שמואל אליהו בעניין:

http://www.shoresh.org.il/spages/articles/article432.htm

תשובות נוספות מהאתר שלנו:

http://www.makshivim.org.il/show.asp?id=4829.
http://www.kipa.co.il/ask/show/182820-עתודה-לבנות.
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=222578.
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=242378

יישר כוח על הרצון לשרת את עם ישראל והרצון לברר עד הסוף את הנושא!
ב"הצלחה בהחלטות יהיו אשר יהיו!

מקווה שנתתי כיוון כללי
אשמח לעזור עוד אם צריך
המייל שלי: elronza@gmail.com
פלאפון: 0524521552
אלרון

התשובה התקבלה מחברים מקשיבים
בתאריך ד שבט תשע"ג

http://www.kipa.co.il/ask/show/280593-%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A1-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A6%D7%91%D7%90--%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%90%D7%95-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A8

http://www.yeshiva.org.il/midrash/4579

נערך על ידי הרב

מוקדש לעלוי נשמת
חנה בת חיים

בפרשתנו מספרת התורה על חטא העגל. אומרים על כך חז"ל שלא עבדו ישראל ע"ז אלא להתיר להם גילוי עריות בפרהסיא" (ראה לקמן).

אנו מתמודדים עם אידיאלים שונים אשר לעיתים סותרים את נוחותנו. האמת והצדק דורשים מאיתנו להתעלות אליהם, ואינם מניחים לנו ליפול ברשת יצרנו. האדם נמצא במצוקה, בין הפטיש לסדן, אוי לו מיצרו ואוי לו מיוצרו. ברגע זה, פונה היצר הרע לאדם ומציע לו פתרון מבריק: "מדוע להתקוטט?" הוא אומר, "בא נפתור את העניין כחברים. נמציא אידיאולוגיה בה רדיפת התענוגות היא דבר שלכתחילה. אידיאולוגיה זו תיתן לגיטימציה מלאה לכל רצונותיך ומעשיך, ובזה תפתור לך הרבה בעיות - בדרך זו מובטחים לך חיים קלים ללא מאבקים מייסרים, וללא ייסורי מצפון".

הוא אשר אמרו חז"ל (סנהדרין דף סג ע"ב):
"אמר רב יהודה אמר רב: יודעין היו ישראל בעבודה זרה שאין בה ממש, ולא עבדו עבודה זרה אלא להתיר להם עריות בפרהסיא".

רצונם לומר שכל מה שהמציאו אידיאולוגיה שיקרית לא היה אלא על מנת ליתן לגיטימציה כללית לתאוותיהם.

גם כיום ניצבו אנשים, אשר נפלו ושקעו עוד ועוד ברדיפת תאוות ונהנתנות, אשר לימדונו בני אדום. נקיפות מצפון ורגשות אי לגיטימציה מילאו אותם, עד אשר החליטו לנקוט בצעד מפתיע: "בואו ונחרוט את הנהנתנות על דגלנו" אמר להם היצר הרע. "בואו נאמר שאדרבא, מי שאינו רודף תענוגות, חוטא הוא, פושע הוא כלפי עצמו ומשפחתו!", וכך קם דור חדש אשר לא ידע אידיאלים מה הם.

רעיונות אלו, שעד לפני כמה עשרות שנים בודדות, היו נחשבים לזרים, מוזרים ומעוררי בוז, משתרשים אט אט וקונים להם מקום של כבוד בחברה המודרנית. ובדרך זו מתהווה לו דור חדש, שיחסו אל האידיאלים שונה בתכלית השינוי משל קודמיו. כך שאף הכופר שבחלוצים לא היה מעלה בדעתו שאלו יהיו הפירות שיניב.

על בסיס הנחות יסוד הרואות בחיוב את הנהנתנות, ניתן למצוא לגיטימציה כמעט לכל מעשה מקולקל. עלינו מוטלת המשימה הקדושה להסיר מתוכנו את רדיפת ההנאות. להופיע בעולם את דגל האידיאל. את משימת חיי האדם להדבק באלוהיו. או אז יתגלה בעולם מה בין עובד ה' לאשר לא עבדו. האמת והצדק יזהירו כזהר הרקיע, ויורו את דרכם האמיתית.

יש המון תפקידים שלא מתאימים לנשיםקוד אבל פתוח
אבל גם יש המון תפקידים שכן...
לדוגמה תצפיתניות, שכל השירות שלהן הוא בפלוגת בנות, והיעילות המבצעית שלהן עולה בעשרות אחוזים על היעילות של הגברים.
פלחץ, אני חושב שזה תפקיד שמאוד חשוב שיהיה בו נשים, גם אם במתכונת הנוכחית זה לא מתאים לבת דתיה...
הסביבה והחברה מאד מאד חילוניתחפש
גם אם כולם בנות החברה תשפיע יותר על בת מאשר על בן כיון שאנחנו פחות עדינים ויותר אסטרטיבים אנחנו פחות נפגעים מזה.
וגם צריך לוחמים בדחיפות וכמה שיותר כי אין מספיק תפקידי גוב ייש פחות חסר בכח אדם אז בת דתיה לא מוכרחת להתגייס
יש חוסר בתצפתניותקוד אבל פתוח
אני אומר את זה מידיעה, בעיקר בגלל שזה לא תפקיד קל ונחשק.
וסביבה חילונית יש גם ללוחם
נכון אבל יותר קל להכריח אנשים להיות תצפיטניתחפש
מאשר להיות לוחם.
וכתבתי שלפי דעתי בנים מסתדרים עם סביבה עוינת יותר טוב מבנות.
ואיך זה קשור?קוד אבל פתוח
לי במחלקה היו הרבה שלא רצו להיות שם והכריחו אותם(בלוחמה) גם כאן וגם כאן יש חוסר...
אז בואו לא נשלח בנות אם לאוניברסיטה ולעבודה...

דבר שני כהערת אגב אין חוסר בלוחמים כמו שיש חוסר בתקנים ללוחמים.
רק רוצה להבהירקוד אבל פתוח
אני נגד גיוס נשים פשוט מפריעות לי הטענות האלה.
מרגישות לי תירוץ.
אני אחדד, אני יודע שהרבנים אוסרים ולכן אני נגד, אבל כל הטענות שאני שומע אני ממש לא מסכים איתם.
הרבה יותר קשה להכריח להיות תצפיתניתהרועה
זה מקצוע שוחק ועם מעט מאוד וואסח.
סביבה עוינת? ג׳וב במקום סביר מספק סביבה הרבה יותר מתאימה לבת דתיה מרוב הדירת שירות שיצא לי לראות.

אישית אעדיף לראות את הבת שלי מתגייסת מלראות אותה הולכת לשירות לאומי אם זה לא תקן בית.
אתם מתעלמים בכל הויכוח הזה מעניין מאוד בסיסימשה

לצבא יש עודף מטורלל בכח אדם. יש לו הרים על גבי הרים של בנות (ולא רק בנות) שאין לו מה לעשות איתם.

החיילת שתלך עכשיו לתת את הנשמה בצבא תגרום לחייל/ת אחרת שנמצאת שם לבזבז את הזמן ולשחק בגברים(/נשים) פשוט כי המקום הבזיוני והקומוניסטי הזה מעודד בטלה ודוחה חריצות מעצם היותו.

הצבא צריך ללמוד לנצל את כ"א שיש לו ולתגמל אותו, במקום פשוט לשרוף עוד כ"א רק כי הוא יכול.

אה יופי הגעתחפש
היית חסר בוויכוח על הליברליות
מה ליברליות? גיוס בנות לצבא בכפיה?משה

גם גיוס הבנים מיותר בחלקו המשמעותי, אז למה צריך עוד בטלנים?

מוזמן לספר על זה לקצין איתור שליהרועה
יש מספיק אנשים, אין מספיק אנשים טובים.

וזה לפני ההתבכיינות הציונית דתית הקלאסית על הצבא הסמאלני כשמתעקשים לא לשלוח בנות דתיות לצבא והבנים הולכים ברובם לאותם מקומות לא משפיעים.
זה בדיוק בגלל גיוס חובהמשה

אם היה לנו צבא מקצועי, לא צריך היה "לאתר" כל כך הרבה אנשים ולרדוף אחריהם ואז אחרי שנתיים-שלוש-חמש הם משתחררים ואובדים. אנשים טובים היו נשארים בתפקיד כמו שהם נמצאים בכל תפקיד אחר, תמורת משכורת ראויה.

יש המון בחוזים אישיים גם בצבאהרועה
אני מסכים שצריך להפריט באיזושהי רמה את החלקים הטכנולוגיים בצבא, לגבי השאר אני מסתפק.
אני לא מבין למה אי אפשר לתגמל את המערך הקרבימשה

לוקח 12 חודשים להכשיר לוחם, למה שלא ישרת 5-10 שנים? למה רק שנתיים?

לא חסרים אנשים שעובדים באבטחה וכו' אחרי הצבא, והיו נשארים על מדים בשמחה תמורת שכר ראוי.

ואני כבר לא מדבר על הטמטום הצבאי בלהביא פקידות וכו' מכל קצוות הארץ ולארגן להם מגורים ותנאים ושילוב ראוי וכל הקשקושים במקום פשוט לשכור מישהי שגרה באזור ושתחזור הביתה בערב.

לא מכיר את המערך הקרבי בשביל לענות על זההרועה
הסתדרת?פלצור
אם לא,
ואם פתוח מחר,
אוכל לעזור לך.
הזמנו אינטרנטית. תודה ענבל
תעדכני אותנו איזה סוגיות את לומדת איתםחפש
את אלה ספציפית הזמנתי בשביל מישהו אחר ענבל
בס"ד

שנה הבאה אעדכן.

אולי אפתח חברותא
אז ככה קוראים לזה היום...חפש
ענבל אין מה להתבייש...
פחח אני? להתבייש?ענבל
בס"ד

@ammyy admin תגיד לו אם אני מתביישת בד"כ

אל תדאג, כשיהיו לי ספרים כאלה אני אכריז על זה קבל עם ועדה
סבבהפלצוראחרונה
קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
לא חסרLavender

שוב, זה עניין של רצון לבנות את בית ה', לא להתנדב לבנות בניין מגורים רנדומלי.

בכל אופן, גם אם נשאר בקטע הפרקטי, (עד כמה שניתן בפנטזיה הנוכחית) בהון אינסופי אין שום בעיה להשתמש בטכנולוגיות הבניה המתקדמות בעולם ובהכשרת עובדים יהודים ייעודיים. 

אשמח לרעיונות לקניית מתנה לאחי ליום ההולדת🙏Lavender

בגיל 20+

הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.

מה שהוא אוהב כמובן. אפשרנחלת

כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם

חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד

עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')

תודה, נתת לי כיוון!Lavender

אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב

נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו

תודה💖

משהו שנוגע לתחומי עניין שלו. את יודעת הכי טובפתית שלג
זאת הבעיה, שלא עולה לי משהו שקשור לתחומיLavenderאחרונה

העניין שלו

אין להזדהותאריק מהדרום

* אין להזדהות ברשתות החברתיות כעובד *** אלא באישור וגם אז יש לשמור על שיח מכבד.

* ובשום מקרה אין לכתוב דברים בשם החברה, זה תפקידו של הדובר

נראה לי אני מתפטר

זה קוד אתי לגיטימי של הרבה חברותהמקורית
לא הבנתי מה הבעיהפשוט אני..
אולי ב *** כתוב "השם"פתית שלג
מה הטעם לעבוד אם שוללים ממך את חופש הטינוך?אריק מהדרום
אז בגלל זה רצית לעבוד גם עם אינסוף כסף?🤔 יפהפתית שלג

לא הכל חומרי בעולם הזה

טובנקדימוןאחרונה

סעיף ב מאוד הגיוני. זה טריוויאלי, אלא אם כן יחליטו שכל אמירה אישית היא בהגדרה של מייצגת.

סעיף א יהיה סופר מובן אם מדובר במקום בטחוני/ממשלתי וכיוצא בזה, או אם מדובר בסטראטאפ וכדומה שכל קימטוט יחרב להם את התדמית ויפגע כלכלית בגלל האטמוספירה הפוליטית שהכל שזור בה היום במקומות האלה. אחרת לא ברור בכלל למה אסור להגיד שאתה עובד במקום פלוני.

אתם מכירים את ארץ-ישראל מספיק? צריכים יותר?זיויק

מה עדיף?

ידע?

טיולים?

חיבור להתיישבות?

חקלאות?

אני בדיוק מתלבט בעניין

הכרת הארץ לאורכה ולרוחבה ובאופן מייטבי ע"י טיוליםפ.א.

ומסעות

זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ 

אני ישמח לקבל עוד מהכלל המשוגע היחידי

מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)

יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר, 
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.

פעם הכרתי יותר. היום לא.נפש חיה.

סיורים, טיולים.... הכי נכון וטוב בעיניי.

וכן עבודה חקלאיתנפש חיה.
שכחת מה שידעת?זיויק
הזיכרון כבר מתעמעם.... לצערינפש חיה.
אני הוגה בה תמידכְּקֶדֶם
והיא תמיד מחכה לי
אני חושבת שזה תלוי איך אתה מתחברעשב לימון

אם אתה מתחבר דרך ללכת בה ולהכיר בה עוד ועוד מקומות ועוד ארבע אמות אז טיולים

אם ההיסטוריה מחברת אותך למשמעות של הנצח- תוסיף ידע

אם אתה ממש רוצה להיות בחזית של כיבוש הארץ אז לך להתיישבות הצעירה או הותיקה

ואם אתה רוצה חיבור פיזי לאדמה עצמה- אז חקלאות

אישית אני חושבת שזה משלים אחד את השני ועוברים בכל התחנות כדי לקבל תמונה מלאה ולפתח קשר עם משמעות. אחר כך אפשר להתמקם בזווית אחת ולגוון מדי פעם.

(זה נשמע כמו חיבור זוגי אבל באמת יש בחיבור לארץ מימד כזה. ראה ערך השיר 'הנני כאן' שכתב חיים חפר ושר יהורם גאון ואחר כך הראל סקעת, והשיר הוותיק 'עוד לא אהבתי די' שקיבל לאחרונה עיבוד מחודש והוסב בקלות לשיר אהבה לאישה)

אני שייך להכלפתית שלג

ואני רק מרגיש רצון להתקרב עוד ועוד ועוד

על מה אתה מתלבט?

מה אתה עושה בפועל עם זהזיויק
לומד, מטייל, פועל בהתיישבות, ומעט חקלאותפתית שלגאחרונה

אתה אוהב לשאול שאלות, אה?

יותר מלשתף בעצמך😏

לא מכיר מספיק לצערינוגע, לא נוגע

לדעתי הכי כדאי להתחיל בלצאת לסיורים עם מדריכים שמלמדים את ההסטוריה של המקומות מאז התנ"ך ועד ימינו.

גם להבין פשט תנ"ך. בדיוק קראתי את החוברת של נתנאל אלינסון על מגילת רות, ואתה רואה שאי אפשר להבין באמת את מה שקרה שם בלי הבנה בסיסית במציאות החקלאית ובתנאי האקלים של האזור לדוג'.

התמונה להמחשה בלבדקעלעברימבאר

איראן: תקפנו בסיסים אמריקאים בחריין

את הרב את לזמןקעלעברימבאר
החותים: יש לנו סחוג אבותקעלעברימבאר
מק. דונלד טראמפ: נשנה את המרור בהמבורגרקעלעברימבאר
מחסה לחריין
בשביל הבבלים שלא הבינו:קעלעברימבאר

דם (של סלק) יזע (מהגירוד בפומפיה) ודמעותקעלעברימבאראחרונה
לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימון
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
תגובות בוטות המביאות מחלוקת בהתאם.נחלת
את??? את מגיבה הכי טוב בעולם!מחפש אהבה
הלואי הלואי...לא תמיד. אבל נחמד לשמוע. תודה!!!!נחלת
הפוסט שאני הכי מצטער עליופשוט אני..אחרונה

כתבתי דברים לא יפים בכלל על חג הסיגד,

בדיעבד הבנתי שזה נבע נטו מבורות.

הפוסט נמחק לבקשתי, ומאז למדתי לקח... 

עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 8:11

אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה

באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
אם רוצים לתייג משתמש אז יש דרך פשוטהנקדימוןאחרונה

כותבים @ ואז בצמוד אליו ובלי רווחים מתחילים לכתוב את שם המשתמש שאת רוצה לתייג. תיפתח כמו תיבה שממנה תבחרי את האחד הרצוי. @נחלת 

אמנם אני מניח שהפעם דווקא התכוונת לא באמת לתייג אותי  

לי יש מנהג, שאולי אנשים לא שמים לב, להפריד בין הקבוצות השונות בציבור החרדי כי לא כולם זהים. אני כן חושב ככלל שהציבור החרדי אוהב פחות, אבל לא דווקא במזיד, אלא פשוט כי כשנושא האהבה לא נמצא על ראש שמחתך אז זה בפועל לא באמת מתגלה. למשל, אפשר להשוות למשל מגזר כלשהו לחב"ד? נושא אהבת ישראל שם הוא כל כך חזק שזה לא מהשפה לחוץ  אלא ממש ניכר בכל המעשים.

בנוסף, לאחרונה, ההתבטאויות של מי שאמורים להיות מנהיגי הציבור ומתווי הדרך לקהל מאוד מקשים על ההבנה שאת רוצה...

מבחינתי את שלי אמרתי בהקשר הזה. לא חייבים להמשיך לדון בנקודה, ואני בהחלט מקווה שלא נתדרדר חלילה כמו בפעם ההיא. ברור לי שאת לא מסכימה עם מה שכתבתי, אז את לא חייבת להגיב אם את מוצאת לנכון.

זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 11:03

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלג

אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?

השורה הראשונה לדעתי היא הבסיסנפשי תערוג

ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.

הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד

פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה

יחלקו כבוד לרבנים חרדים

לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.

לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק

אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים

וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.

תסיק כאן למה ומה זה אומר

שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

זה באמת הדבר הראשון שעולה לך לראש כשאתה רואה חרדינעומית

בתחנת אוטובוס?

בתור לרופא?

באמת? 

בדרך כלל כן, אבלנקדימוןאחרונה
א. לא תמיד הכל ביחד. לפעמים רק אחד מההתנהגויות ייראה.

ב. התחושות האלה עולות יותר מול צעירים וגילאי האמצע.

ג. ניתוק, בשונה מיהירות וגסות רוח, אינו מידה רעה אלא מידה עצובה. יכול להיות אדם טוב ועדין שיהיה מנותק לגמרי.

ד. האם אני מרגיש בוז וריחוק כלפיי גם בתחנת אוטובוס ובהמתנה לרופא? כן, למרבה הצער..

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאני

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג

האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?

אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.

כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..

חייל, לובש מדיםעשב לימון

ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו

כלוםטיפות של אור
אני לא נגד מגירות. זה מועיל וחשוב וכו. אבל בסוף מתחת לכל התחפושות כולם בני אדם, וכשמגיעים לשמים לא שואלים את האדם 'לאיזה מגזר השתייכת'

+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים

אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '

פינגווין קיסריכְּקֶדֶם
אין אסוטיציהנפשי תערוג

כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני

אולי יעניין אותך