שאלהkit
איך עוזרים לילד בן 4 להצליח מבחינה חברתית? הוא כרגע בגן של תלמוד תורה. ילד מטופח נקי עם ביטחון עצמי וכו. מאז שהוא עלה לגן בנים הוא חוזר עצוב. מתלונן כל הזמן שמציקים לו.. (חוטפים לו אוכל משחקים מרביצים לו) כל הילדים לא מהשכונה ככה שאין כלכך אפשרות להזמין ילדים הביתה. לאחרונה הוא גם מסרב לרדת לגינה. אני לגמרי לא יודעת מה לעשות. ואיך לעזור לו.
נראה לי..אמא_מאושרת
מצד אחד לשבח ולחזק אותו על הדברים שהוא עושה, להעלות לו את הביטחון
מצד שני לדבר איתו כשהוא חוזר הביתה- איך היה, מה היה, להבין מה בדיוק קרה ואיך אפשר למנוע מזה להישנות
אולי שווה לדבר עם הגננת, שזה יהיה בשיתוף פעולה איתה, שתתן לו קצת יותר תשומת לב, יותר אחראיות, תשבח אותו בפני הילדים

בעיקרון אני בגישה של אם מרביצים לך תרביץ בחזרה
אבל אני יודעת שהרבה לא מסכימים עם זה
אז אולי להחליט על דרך התגוננות אחרת שנכונה בשבילו, משהו שיבהיר לילדים האחרים לא לחזור על זה..
אה, ולבדוק אם זה ילד ספציפי שמטריד- אולי הטיפול צריך להיות נקודתי יותר..
ניסיתי ממש כל מה שכתבתkit
אני גם בגישה של מרביצים לך תחזיר אבל הוא מסרב להחזיר בחזרה. כי אחרת מרביצים לו יותר חזק. וזה גם לא ילד נקודתי אלא הרבה ילדים. איך אפשר להעלות לו את הביטחון העצמי?? חוץ ממחמאות והמון אהבה שזה הוא מקבל בשפע)
אולי בשיתוף פעולה של הגננת..אמא_מאושרת
היא יודעת מזה?
שתתן לו אחראיות בגן (אפילו משהו קטן, אחראי על להביא את הצבעי פנדה לשולחן היצירה בבוקר- יכול לגרום לתחושה טובה..) ושתשבח אותו בפני הילדים, אולי שתעביר איזה תוכן על ואהבת לרעך כמוך ותסביר איך מתנהגים לחבר בגן..?
בסוף היום כשאת מגיעה תשאלי אותו איך היה ותעדכני את הגננת, שתבין שאת שם עם האצבע על הדופק..
היא עם הרבה שנות ניסיון? בדר"כ למבוגרות יותר יש רעיונות יצירתיים שהתפתחו עם השנים..
ואם זה לא עוזר אז אולי באמת להעביר גן, חבל שיסבול והרבה פעמים כשמשנים מקום הילד פתאום פורח..
הייתי שוקלת לעבור גן .זקנת השבט

פעם חשבתי שזו בריחה. אחר כך ראיתי אמא שעשתה את זה והילד שלה פרח. לדעתי זה הציל לו את החיים (היום בן 20 פלוס)

גם אני חושבת.אנונימי (2)

מהנסיון שלנו, לפעמים זו אוירה מאפשרת אלימות בגן. 

אולי לא בכוונה, אבל הגננת לא רואה בזה התנהגות יוצאת דופן, שצריך לעשות עבודה חינוכית כדי להפסיק ולא לאפשר אותה, או לכל הפחות להעיר עליה .

ככה היה אצלנו. הגננת אפילו לא הבינה על מה אנחנו מדברים - "ילדים...בנים, זה טבעי..." ככה היא אמרה. וכשדרשנו שתתערב לפחות עד סוף השנה שהילד בגן, הא עשתה את זה כלאחר יד, בלי באמת להבין שמה שהיא מאפשרת פשוט לא תקין.

והיתה לנו אינדיקציה ברורה שזו ההתנהלות שלה - כשהיא יצאה לחופשת לידה ובאה מחליפה, בהדרגה הילד התחיל להתאושש ולגלות רצון ללכת לגן, ולבסוף פרח.

בשבוע שבו גננת האם חזרה מחופשת לידה, הילד קיבל דלקת ראות עצוב.

לדעתי תעשי שיחה עם הגננת - אם את רואה שזו דמות חינוכית שנפש הילד חשובה לה והיא מוכנה להירתם כדי לעזור, תראי אם ההתמודדות החינוכית שלה עם הקושי מקדמת את הילד. אם לא, פשוט תבדקי בדחיפות (עכשיו שהגנים פועלים ואת יכולה לבקש להיכנס ולהתרשם) מקום אחר בשבילו.

אל תשאירי את זה ככה. הילד במצוקה.

בהצלחה רבה - ואל תדאגי - את תדעי לחוש את האוירה ולזהות מה טוב לו, וה' יעזור.

יש לי 2 ילדים כאלה, מנסיון..א..א..
הבן היותר גדול היום הוא בן 9,הוא ילד עדין ורגיש, משחקי בנים לא בקטע שלו הוא לא אוהב השתוללויות, בגיל 3,4 הוא היה בגן מעורב, זה מה שהיה בישוב. וראיתי שהיה לו טוב ממש אח"כ שעברנו לגן נפרד, עברנו דירה וזה מה שהיה בישוב. ראיתי שלא טוב לא בגן זה לא היה בשבילו גן רק של בנים. כי הוא עדים ורגיש ומופנם. הוא ממש נבלע בין הילדים ולא ממש שמן לב מה עובר על הנפש של הילד. הוא ילד מאוד יצירתי. אני שמתי לב וכמובן שעזרתי לו לעלות את הביטחון העצמי וגם בשיתוף עם הגננת, תכלס לא היתה לי אפשרות להעביר אותו גן כי לא היה משהו אחר. הבנתי שהגן המעורב, הבנות, גורמות לאיזון בגן של רוגע שלווה ולא כמו גן רק של בנים שיש שם המון אנרגיות. יש ילדים בנים שלא מתאים לנפש שלהם בלאגן והשתולליות והחברה עם בנות מאזנת אותם. בשבילי גן טרום חובה לא קריטי לי שיהיה נפרד. יותר חשוב לי שגן חובה ההכנה לכיתה א' תהיה בנפרד.
את הילד השני אוטומטית הכנסתי אותו לגן נפרד. כבר בגיל יותר צעיר הבנתי את הנפש שלו שהוא ילד מאוד עדין ורגיש, ידעתי שבגן רק של בנים יאכלו אותו בלי מלח. והוא פשוט פורח

אז זה גם שיקול לנסות להעביר לגן מעורב כמובן דתי.
העיקר שתביני את הנפש של הילד.
בהצלחה
*את הילד השני הכנסתי ישר לגן מעורב..א..א..
לדבר עם הגננת! היא צריכה לטפל בזהaima

להעביר גן במיידיתמיניונית
ילדך סובל מנתעללות, ועל כן אין זמן לבזבז מהר להעביר לגן אחר, ולוודא בגן החדש שאין אלימות גם אני ממליצה גן מעורב
אז אתן חושבות שזה רק בעיה של הגן?kit
ולא בעיה אצלו? קושי מבחינה חברתית? מפחדת שאני יעביר אותו גן ויהיה יותר קשה לו אפילו.לעבור בסוף השנה ולנסות להשתלב עוד פעם. הוא אמור להמשיך עם הילדים האלו הלאה כי זה גן של תלמוד תורה. דיברתי עם הגננת הרבה פעמים ואין שום שיפור!! ודווקא יש לה הרבה ניסיון
אגבkit
אני גם בעד גן מעורב. פשוט אין משהו מתאים
הייתי מתחילה בלדבר עם הגננת ולא להרפות עד שיש שיפורaima

ואם את רואה שהגננת לא יודעת מה לעשות אז להעביר גן.

לא חייב מעורב - העיקר שיהיה שם נעים ובטוח.אנונימי (2)

אני חושבת שזו בעיה בגן כי כתבת שהוא נכנס לגן עם בטחון עצמי. 

בכל מקרה, זה לא משנה - כרגע הוא במצוקה גדולה. ואם דיברת עם הגננת המון פעמים וכלום לא משתנה, אין מה להשאיר אותו שם.

נניח שהבעיה נובעת ממנו עצמו - גם ילד כזה זקוק למקום מגונן במיוחד.

בעז"ה שתמצאי מהר.

אני את הבן שלי שלפתי מהגן ברגע שזה הגיע למצב כזה שאפילו אחה"צ הוא לא רצה לרדת למטה. כל רגע בגן במצב כזה זה סיוט בשבילו.

לדעתיאמא_מאושרת

מן הסתם שיש עניין של קושי, לכל ילד יש את הדברים שבאים לו יותר בקלות ואת אלה שבאים פחות

מצד שני יש גם גורם סביבתי- מקומות בהם זה יהיה מורגש יותר ויותר קשה להתגבר על זה ומקומות בהם זה פחות יורגש, והילד יוכל להתגבר על זה יותר בקלות.

ואם הילד סובל מהצקות וגם הגננת לא מצליחה להתמודד עם זה אז באמת חבל שהוא יסבול

ויש עוד 3 חודשים לשנת הלימודים, וזה לא מעט זמן

וגם בתקופה הזאת הם מאוד מעצבים את האישיות ואת התפיסה שלהם לגבי עצמם- וחבל לשלוח לגן שמשאיר חוויה שלילית על הילד..

אם את רואה שאת לא מצליחה לפתור את זה הייתי שולחת לגן אחר, 

ואולי כשאת מחפשת גן והולכת לראות גנים פוטנציאליים להסביר שזו הסיבה שאת מעבירה מלכתחילה ולראות מי יודע לתת מענה הכי טוב לסיטואציה, ולהכניס את זה לשיקלול של לאיזה גן ללכת

ואם את מאמינה בזה (אני כן אבל אני יודעת שלא כולם..) אולי לשלב איזה טיפול הומיאופתי (דרך קופות החולים) או תרפיה כלשהי, משהו שאולי יעזור גם לקושי..

כ"כ חבל שלא שאלתי אתכן קודםkit
השנה הזאת כ"כ שינתה אותו. הוא נהיה הרבה פחות משוחרר ובטוח בעצמו. בהתחלה חשבתי שזה קשיי הסתגלות עכשיו מסובך להעביר אותו. הכל מלא. ממש מקווה שזה לא שינוי בלתי הפיך!! על איזה תרפיה/טיפול הומפאתי היית ממליצה? ותודה רבה לכל העונות!
טיפולאנונימי (2)

הומאופתי - תבקשי דרך קופת חולים או תשאלי בסביבתך מי מכיר הומאופת/ית טוב/ה.

רכיבה טיפולית. מעולה ממש..א..א..
ברור שזה הפיך..אמא_מאושרת

הוא הרי עוד קטן..

ואיזה כיף לו שיש לו אמא ששמה לב לדברים האלה, זה בכלל לא מובן מאליו..

אני מכירה את הדברים האלה רק מהצד של המטופל, לא מהצד של המטפל..

אני יודעת שהומיאופתיה יכולה לגעת בנקודות בנפש ו"לתקן" את ה"מקולקל"

ויש תרפיות.. אישית אני נמשכת לתרפיה בבעלי חיים אבל זה באמת לא מתוך ניסיון אישי, סתם הרגשה..

הייתי הולכת לקופ"ח ורואה מה הם יכולים להציע.. (אם אני לא טועה הטיפולים האלה קצת יקרים כשזה לא דרך הקופ"ח, למרות שאולי אפשר לבדוק..)

מקווה שתהיה כאן מישהי שתדע לפרט לך יותר..

מקבלים החזר מהקופה חולים..א..א..
יש תרפיה במים, סוסים אומנות
כדאי לשאול בקופה.
מניסיון עוזר מאוד
לא קראתי את כל התגובותחילזון 123

כדאי לך לדבר עם המלמד\גננת או מה שיש לך שם.

שידווחו לך איך הוא בגן. אולי מה שהוא מספר זה לא בדיוק מה שקורה?

ואפשר לבנות איתם איזה תוכנית איך כן להעצים אותו. זה חלק מהתפקיד שלהם שיהיה הווי חברתי חיובי בגן. לא שלחת אותו לגן חיות...

אפשר שיביא מהבית לכבוד איזה ארוע ממתק לכולם ושהגננת\מלמד יעצימו את זה, יתנו לו לחלק יודו לו וכל זה.

אולי שמישהו מכם ההורים יגיע עם איזה פעילות קצרה.

אולי שהילד יביא לגן איזה משהו שהוא טוב בו ויספר על זה בגן בתיווך הגננת (חוג שהוא הולך אליו, משהו על חיות, איזה ספר מיוחד, אולי סיפור על מקום שביקרתם בו וכו' וכו'). זה יכול להיות גם משהו מתמשך של כמה פעמים.

נגיד פעם הבן שלי היה לו תפקיד לקחת מאמר על חיה מאיזה עיתון חודשי שקיבלנו ולהביא את זה לכיתה. והמורה תלה את זה על הקיר והוא יכל לספר על זה וכו'.

שהגננת\מלמד ישימו לב מה קורה איתו יותר. אין דבר כזה ש כ ל הזמן חוטפים לו הם אמורים לראות מה קורה. אי אפשר ללמוד כשצד החברתי והריגשי תקוע לגמרי.

שיגידו לך מי הילדים שכן רגועים יחסית (בטוח שי עוד כמוהו. תמיד יש!) ותנסי לעשות בכל זאת מאמצים להפגיש אח"צ.

אפשר לקחת אוטובוס, אפשר להזמין את החבר לארוחת צהריים אצלכם ואח"כ ישאר לכם רק להקפיץ אותו הביתה. אפשר למצוא פיתרונות.

ותבקשי שיספרו לך מה הם עושים ליצור אוירה חיובית יותר. גם בגן יש מערך של לימוד, של פרסים על התנהגות וכד', כל מני מבצעים...

ואולי תחשבי על לרשום אותו לחוג קרב מגע או משהו דומה לזה. זה יכול לעזור מאד אם המורה מוצלח.

גןיהושבעט5

אם הילד השתנה בהתנהגות,ואין עם מי לדבר בגן,להעביר גן.לחפש גננת סמכותית חמה ומכילה.

לא להכנס לסרטים על נזק קבוע לילד וכו, הרבה פעמים שמעבירים ילד גן זה עובר הילד שוב רוכש ביטחון.ממולץ לשתף את הגננת החדשה.

אם הילד לא חוזר לעצמו תוך כמה חודשים לשקול טיפול רגשי,אם הילד "מפורק לגמרי" להוציא ולטפל.

^^אני חושבת שסיכמת את זה נכון.אנונימי (2)

אם הוא יפסיק להתייחס לאלו שמציקים לואנונימי (3)

אם הוא יפסיק להתייחס לאלו שמציקים לו (גם בשעה שהם לא מציקים לו. ממש כאילו שהם אוויר), אז הם לבסוף יפסיקו להציק לו. זה שיטה בדוקה. היה לי פעם תלמיד בכיתה שכל הזמן הציק לי ולאחר שהפסקתי להתייחס אליו באותו האופן, הוא הפסיק להציק והוא אפילו הפך להיות חבר טוב שלי (וכמובן שגם אז המשכתי לא להתייחס אליו כדי שלא יחזור לדרכו הרעה). בהצלחה!

תודה לכולם. עזרתם מאד!kitאחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך