לא מצליחה לשכוחtimer
כבר יצאתי עם כמה כדי לשכוח ממנו והוא פשוט לא יוצא לי מהראש!!
אף אחד לא משתווה אליו בגבריות, בזרימה, במראה(!!),באישיות פשוט בהכל!!
אני לא מפסיקה לחשוב עליו ,איך שוכחים ממנו?!?! זה כל כך קשה.
אם הוא רק היה מספיק דתי :/
פצלשית222

הייתי חייבת להגיב..

זה באמת קשה

הקושי שלך הכי הגיוני בעולם

מה אפשר לעשות?

להבהיר לעצמך בשכל שזה פשוט לא בשבילך

מהתיאור נשמע שהוא בחור כריזמטי כזה

אז תשאלי את עצמך:

האם מעבר לכריזמטיות ולגבריות,יש בו את מה שאת מחפשת באמת? משהו יותר פנימי?

האם זה מישהו שאת רואה כאבא של הילדים שלך?

ומה עוד אפשר לעשות-

להתמלא בדברים אחרים

שיתנו בך כוח

וגם לתת לזמן לעשות את שלו

אני מנסהtimer
אבל לא חסר בו כלום
הוא גם דאג להראות כמה הוא טוב עם ילדים.

ניסיתי את הדרך הזאת אבל ללא הצלחה.
מה זה 'אישיות'?אורח כלשהו

כולם התיחסו ל'גבריות וזרימה'.
אם אישיות הכונה לדברים מהותיים ולא חיצוניים נשאר לי להתפלל איתך שתצליחי להגיע למי שאת באמת רוצה בשלמות.

אני לא חושבת שצריך להעצים את החיסרונות שלו.. אולי להפך.עליו

דבר ראשון את גיבורה! גיבורי כח עושי דברו לשמוע בקול דברו..

דבר שני, אולי תגידי לעצמך, נכון, הוא אדם נפלא! מקסים באמת. טוב לב, חתיך, נראה טוב, מושך בעיני, חמוד, אני ממש אוהבת אותו! ויחד עם זאת, הוא פשוט לא דוס כמו שאני רוצה. כמו שאני חושבת שצריך לנהוג, כמו שיתאים לי. תחשבי איזה בית את רוצה להקים, הבנתי שאת רוצה בית של תורה! שיהיה בית מקדש קטן. ולכן, אע"פ כל התכונות המדהימות של הבחור הזה, לך הוא לא מתאים. לא כי הוא רע, לא כי הוא לא טוב, אלא כי הוא פשוט ברמה תורנית שונה משלי. ולכן, אני בוחרת כל יום מחדש להתמודד, לבחור בחיים של קדושה! בחיים של תורה! בחיים של דבקות ויראת ה'. 

אני חושבת שאת גיבורה ממש! לא כולם היו עומדים באתגר הזה. לא כולם היו חותכים אם הכל היה מושלם ורק הרמה התורנית היתה בעלת פערים. את אדירה! מרגע לרגע אני מבינה כמה ההתמודדות שלך גדולה! כמה את בעלת כוחות! אשרייך! יש בך את היכולות לבחור בטוב! בדרך הנכונה לך! זו מידה ענקית!

תחשבי על זה שאת בוחרת בחיים של קדושה ולכן את מוותרת עליו.

מתפללת בשבילך שיבוא אחד אחר עם כל התכונות הנפלאות האלו כמו שאת מתארת+רמה תורנית כמו שאת רוצה וצריכה.

אשרייך צדיקה! הלוואי ולכולנו היה את העוז שלך!

איזו נשמה את!!timer
באמת עודדת עכשיו בתוך כל הכאב, התסכול והעצב שאני מרגישה עכשיו.
את צודקת, אני צריכה ומנסה לחדד לעצמי את הנקודה הזאת כל פעם מחדש.
מעריכה ממש!
נקודה למחשבהdanielo

תיראי,אנחנו סה"כ ילדים בעולם הזה,אנחנו חושבים שידענו,וקיבלנו סתירה,וחשבנו שוב,וקיבלנו שוב.

ואם התמזל מזלנו,אז הגענו להבנה העמוקה,שכן,אנחנו ילדים בעולם הזה,ובורא עולם. הוא זה שיודע מה טוב לך מתי ואיך.

אז אנחנו לפעמים לא מרוצים וכועסים,וזה בסדר - הרי אנחנו בני אדם. אבל צריך להכיר בכך,שיש אמת,והאמת היא בורא עולם.והוא זה שמכוון הכל.

בנימה קצת יותר אישית,אני לא יודע אם זאת הסתכלות נכונה,גבריות,זרימה וכו',בעיניי - זה מסוג הדברים שאולי ניראים לך חשובים בהתחלה,אבל תשאלי כל שדכנית,ותיראי מה היא תגיד לך לגביי התכונות שחשובות בגבר לאחר הנישואין,עניין של תהליך שאדם עובר בתפיסה.יכול להיות שאני טועה,אני לא באמת מכיר אותך ואת המקרה.

מה שחשוב שתקחי מההודעה הזאת,זה את ההתחלה.

המון בהצלחה לך בהמשך!

את צריכה קודם כל לבכות ולשחרר את מה שיושב לך על הלבחפש
אחרי זה את צריכה לחשוב על כל החסרונות שלו ועל כל הדברים שהוא ואת שונים ומנוגדים ואת צריכה לנפח אותם.
ואת יכולה גם לחשוב על היתרונות שלו ולנסות לגמד אותם.
ואז את צריכה להמשיך הלאה ולא להסתכל לאחור כולל למחוק תמונות הודעות את המספר שלו וכו

ממש בהצלחה
ליבי איתך. מקווה כ"כ בשבילך שיבוא האמתי מהר ויהיה הכי מצויןעליו

בשבילך...

בהצלחה גדולה גדולה!

אם זה בגלל הרמה הדתית שלונערה במשקפיים
אני חושבת שאת עושה טעות!!!
בזוגיות מתגמשים. כן, גם בדת. הוא יעשה השתדלות למענך אם זה יצליח בעה
אל תגידי את זהtimer
זה באמת אוכל אותי מבפנים , לא רוצה להתפשר על דת.
אבל בזוגיותנערה במשקפיים
אני חושבת שכשיש אהבה אז מתפשרים על הכל... אני דתיה ויצאתי עם בחור אתאיסט עם קעקועים, ונחשי מה? אחרי שנה ביחד הוא גם הציע שנתחזק ושנשמור שבת (כלומר הוא).
ככה זה באהבה... וזו דעתי
בעייתי מאד. לא כולם כאלו (הצד השני) וגם לפעמים זה משפיע להפךעליו

כן, אבל הסיכון הכי גדול הוא לא לקחת סיכון!נערה במשקפיים
לא בדברים כאלו עקרוניים ומהותיים בחיים!!!עליו

מ ת ג מ ש י םנערה במשקפיים
חסר זוגות מעורבים???
וזה לא סותר את הבעיתיות של הדבר הזה בעיני. אני באופן אישיעליו

לא ראיתי עדיין זוג מעורב דוס! לפי כל כללי ההלכה הכתובה. מה שאני ראיתי אלו כאלו שהמציאו את קיצור שולחן ערוך מחדש... לפי מה שמתאים ונח לי.. (חצי כיסוי ראש לדוגמא...) 

לא שומרים שבת בגלל בן הזוגמחדשת כוחות
שומרים שבת כי זו האמת. כי זה מה שצריך לעשות, זו עבודת השם הנכונה והאמיתית.

ממש לא כדאי להכנס למערכת יחסים כזו שמישהו מתחיל לשמור מצוות רק בשביל השני.
מה יקרה כשהם יריבו? הוא יפסיק?
הוא יתחיל להשתמש ב״קלף״ הזה של שמירת המצוות - ״אני שומר שבת רק בשבילך ואת לא יכולה לעשות בשבילי משהו קטן?!״.
יהיו תירוצים שזה בא ממנו, אבל לא כדאי להעמיד את זה במבחן.
פשוט לא נכנסים לזוגיות כזו.
בן אדם שמאמין, שם לב גם איך עבודת ה׳ משפיעה על הזוגיות. על החיים.
זה הכל.

ושלא נדבר בכלל על חינוך ילדים.....
אכן! כתבת נק' חשובהלקוס
אני מכיר מישהו שהתחתן עם בחורה חילוניה ובהתחלה היא ממש התחזקה שבת צניעות וכו, אבל אחרי שנתיים בערך יצא לה כול הרוח מהמפרשים.. לא מתחזקים בשביל האחר, החיזוק צריך לבוא לאחר ברור פנימי שאני עושה משהו בגלל שאני מאמין בו
רק שלא נחשוב במונחים של "קלפים".אורח כלשהו

ואני מסכים שזה לא אידיאלי, בעיקר בחינוך.

לפחות שלושה בחוריםtimer
אמרו שהם יחזרו בתשובה בשבילי אבל אני מספיק חכמה לדעת שזה לא יחזיק מעמד לטווח ארוך.

אותו בחור כן שמר שבת אבל לא יותר
אם זה עקרון בל יעבור אצלךנערה במשקפיים
אז לא.
אבל אני בעד לתת צאנס גם במחיר של להפגע מאשר לאכול את הלב על זה שלא ניסית
תחשבי על זה...נערה במשקפיים
המון בריאות..את מזה לא עוזרת לה..!!חלושששש
אמן. גם לך שתהיה המון בריאותנערה במשקפיים
אני ממש לא מתכוונת לעודד אותה לוותר עליו אם זה עושה לה רע. בפרט שהיא עדיין לא נסתה.
לפעמים עדיף לקחת סיכון ולהפגע, אחרת תחושת הפספוס היא הררררבה יותר גדולה וכואבת וגם נשארת לאורך זמן.
אבל אח"כ הנישואים יהיו כואבים יותר.כמעין הנובע
זה לא שווה את זה.
זה לא נכון,מחדשת כוחות
היא כתבה לך שהיא לא רוצה להתפשר על דת.
היא לא תשאר עם תחושת פספוס כי היא תזכה במשהו הרבה יותר גדול וטוב.

וברגע שנבין שאין דבר כזה ״להתפשר על דת״, אז גם לא יהיו את הדיונים האלה, כי זה אומר שלא תופסים נכון את ה״דת״.
את תופסת את זה כמו מערכת חוקים גמישה. אבל זה לא מערכת חוקים וזה לא גמיש.
יש בזה הרבה מאוד מעבר לזה.
יש לדת את הצד הרוחני והפנימי שהוא החשוב והעיקרי ובעצם החיים שלנו.
אז כפי שאמרתי קודם -נערה במשקפיים
אם דת זהו קו אדום אצלה שמבחינתה אין מצב, בכלל בכלל בכלל לפשרות - אשריה!

ואם בחיזוקים עסקינן:
מאחלת לך המון המון בהצלחה

מצטערת אם זה נשמע שהייתי טיפה תוקפנית, לי קצת קשה לראות את הדת כמכשול, יותר כמו גשר מגשר
צודקת הדת היא ממש לא מכשול.נקודה

בס"ד

להפך.

זה עוד משהו שעוזר לנו למצוא את מי שמתאים,

ולא להסתבך עם מי שלא...

ואגב הרבה פעמים חלק מהס"ד בשידוכים זה מדברים שמפריעים.

כי אולי נדמה לי שאנחנו זוג מושלם אם רק לא פרמטר פוני,

אבל האמת שהיא שהפרמטר הזה הוא שמציל אותנו מלהתחתן עם אדם לא מתאים.

ובאמת הוא לא מתאים לא רק בגלל זה,

אלה בגלל עוד הרבה דברים אחרים שאנו לא מודעים אליהם.

במקרים כאלו בודקים עד כמה הפרמטר הזה אמתי.

השקפת עולם תורנית משותפת היא עניין מאד מאד בסיסי.

זכו- שכינה בניהם.

יש בתורה ובמצוות את הכוח לחבר בין בני זוג,

כאשר שניהם רואים את בודת ה' כמטרה בחיים.

לעומת זאת כאשר יש ערכים שונים,

הרגש לא יחזיק מעמד,

ואחרי שהפרפרים מתפזרים המציאות טופחת בפנים באון כואב.

היא עלולה להיות "גרושת לב" [כך התלמוד].חכמת ישישים

אם מישהי שליבה שייך למישהו אחר, מתחתנת -- התוצאה היא שהאישה הזאת, עם כל הכוונות הטובות שלה [לעשות את הטוב והישר בעיני ה'] שלה, בסוף גורמת לבעלה להיות "גרושת לב". היא משחקת את התפקיד, אבל ליבה בל עימה. בתוך תוכה היא אומללה. לא יתכן שבעלה לא ירגיש בזה באיזה שהוא מקום. זה סוג של גזילה שהיא גוזלת מבעלה. מגיע לו להיות נשוי למי שאוהבת אותו. והבחור הזה אפילו לא נורא כל כך. הוא הרי שומר שבת ביזמת עצמו.בחור זה לא תיק יפה שכשתראי יפה ממנו תזרקי את הראשון ותקחי לך חדש.

גרושת לב?!timer
אבוי.
חייבת להגיד שגרמת לי קצת להתבלבל עכשיו.
אני באמת מנסה לשכוח ממנו, השאלה אם זה עניין של זמן או...מה שתיארת פה עכשיו.
עייני בתגובה שלי למטהאסטרו
מצב זה לא שייך במקרה שלך
מחילה מכבודך אבל את טועה.אסטרו
עבר עריכה על ידי אסטרו בתאריך י"ב באייר תשע"ו 16:39
גרושת הלב הוא מושג אחר לחלוטין.
דעתך ודאי חשובה רק צריך מאד להיזהר מלהציג אותה כדעת תורה.
גרושת הלב הוא מצב בוא האיש החליט לגרש את אישתו והיא אינה יודעת, אפילו אם הוא עדיין אוהב אותה. ילד שיוולד במצב זה הוא אחד מבני תשע מידות.
נדרים פב
שוע אוח רמ ד
כהח שם לז
מגא סק יב
דרכי טהרה כא ז
תסלחי לי אבלdanielo

חשוב לי לומר,שכל מה שאכתוב כאן,נאמר רק בשביל לכוון אותך בעניין,ולא ח"ו מסיבות אחרות.

לא יוצאים עם אדם חילוני אם הדת חשובה לך,(חשובה באמת)וזה דבר פשוט כשמש בצהריים.

אהבה,זה נחמד אבל זה דבר לא יציב ,ואיך בכך ערובה לשום דבר.

אדם שהוא תורני מחפש מישהו ברמה רוחנית שלו כי זה חלק מהותי בנפש שלו ובאורח חיים שלו,אז למה להיכנס למערכת יחסים עם בעיות?לא יוצאים על דעת שאדם ישתנה - כלל חשוב.ולאחר מכן רואים כמה שהפערים האלה יכולים להיות לרועץ.

מעבר לכך,אני חושב שבמקרה שלה אולי ייתכן צד שיש להמשיך לצאת אם אותו אדם בשלבי עלייה יציבים לאורך המון זמן,וזה דבר ברור.אבל אם לא,הגיוני מאוד שלא להמשיך לצאת,והחלטות כאלה מקבלים בצורה שכלתנית,ולא בגלל סיבות של רגש,שהם תולדה של התלהבות ראשונית.

מקווה שיצאו מכאן מסקנות נכונות.

ובכל אופן,ניתן לשאול רב,אין יותר טוב מדעת תורה.

בשביל מה את מתחתנת?תנזים
חתונה באה בשביל להחדיר את העבודת ה שלך לרבדים יותר פנימיים ואישיים. הבני זוג משלימים אחד את השני כדי לעבוד את ה יותר בגדלות, יותר בשלמות. ברגע שחושבים שזו לא המטרה באהבה אז באמת אפשר להתפשר על ענייני דת.

אגב, זה צריך להיות בכל קשר עם אדם אחר. לראות איך אותו אדם עוזר לי להשתלם יותר בעבודת ה. וזה החיבור הכי חזק בין אנשים. כשסובב את החיבור הזה אידיאל רוחני.

זו הסוגיא של אהבה שתלויה בדבר ואהבה
שאינה תלויה בדבר.
מה שמחזק את זה שאת גיבורה.אורח כלשהו

איזהו הגיבור..?משיח בן דוד

את ממש לא צריכה להתפשר על הדת..שאולי18

את אותו בחור חילוני היה מוכן "להתפשר" על דתיה- כנראה שאת מיוחדת. אם את אכן כזו, הרי שאת תמצאי בע"ה מישהו כלבבך. כן, גם בעניין הדתי..

לעניין הקושי- אל תשחיתי את זמנך בלחפש בו חסרונות, זה חסר תוחלת, לפחות לדעתי. אני חושב שאת בעיקר צריכה אפילו לפתוח את העניין מחדש- ואז לסגור אותו- הפעם תוך החלטה שהדבר יהיה מבלי להביט לאחור. זאת משום שנשמע שעיקר הקושי אצלך הוא שהעניין לא נסגר סופית מבחינתך.

בשלב הבא- אני כן חושב שכדאי להבין שהקושי הוא טבעי וסביר להניח שבעיקר הזמן (או בן זוג חדש שיהיה כלבבך) יעשה את שלו.

המון אושר!

בוקר טובאסטרו
לפעמים האהבה או היצר דואגים להזכיר לנו שהכל אפשרי. זה כמובן נכון. אבל, לא הכל סביר. לפעמים בתחלת הקשר כאשר אנחנו עסוקים במעלותיו של בן הזוג אנחנו רוצים וכמהים לעשות עבורו ואפילו להדמות לו במידה מסוימת. לכן יכול להיות שקל יותר לגשר על פערים בתחילת הקשר. אך עם השנים והזמן החולף האהבה מבשילה. היא, בשאיפה לא נעלמת, אבל משתנה במהותה. קצת כמו שהדרך שבה אנחנו מסתכלים על הורינו משתנה ככל שאנחנו מתבגרים. בנוסף חיים הזוגיים ישנם תמיד קשים מסוגים שונים. השילוב של הצורך להתמודד עם קשיים והבשלת התפיסה שלנו את בן הזוג עלול בסבירות גבוהה להוביל לנסיגה חזרה מכל מה שקיבלנו על עצמנו מכוחה של אהבה ולא מתוך שכנוע פנימי אמיתי. נכון יש מקרים הפוכים. אבל כשאנחנו רוצים לבחון נכונות של החלטה מסוימת אבור לנו להצמד למבחן התוצאה. לדוגמא, אם משהו יספר שהוא התערב על סכום כסף גדול על כך שהוא יקדור את עיניו בכיסוי שחור ויחצה כביש סואן מבלי לראות. נאמר שהוא עשה זאת ובדרך מקרה הצליח להינצל ולזכות בכסף. האם נאמר שההחלטה שלו הייתה נכונה? הרי בסופו של דבר הוא התעשר! זאת דוגמא ברורה לכך שתוצאה חיובית אינה מדד לנכונות ההחלטה...
מצד שני כדאי גם לזכור שאין שני בני אדים שווים לחלוטין ברמתם הרוחנית. וגם אנחנו בעצמנו משתנים (בשאיפה מתחזקים) מדי כמה זמן...
טוב גם להבדיל בן הבדלי מידת המסירות לדרך החיים הדתית לבין הבדלים במנהגים או בפסיקה של הרבנים השונים המנהיגים אותנו, הבדלים אותם רב בקי ואחראי יכול פעמים רבות ליישב.
בכל מקרה כדאי להתייעץ לגבי כל מקרה עם אדם מבוגר שאנחנו נותנים בו אמון כדי לוודא שבעניינים מהותיים כאלה איננו טועים.
בהצלחה
וואוtimer
ניכר שהשקעת, תודה!!
זה עזר לי לסדר קצת את העניינים.
כרגע הדת היא לא דרך החיים שלו לענ"ד, אם כי יתכן שהוא בשלב כלשהו בחיים שלו שזה פחות עיקרי אבל אולי עם הזמן הוא כן יקדיש מקום לדת וכ"ז העדיפתי לא להתלות על תקוות או הבטחות. יתכן שפיספסתי?כן אבל השתדלתי להזהר ולכן כאן הפספוס.
תודה על התודה אסטרו
אני חושב שהחלטת נכון.
אנחנו מקבלים החלטות על סמך מה שעיננו רואות ולא על סמך אפשרויות שאין בסיס מוצק לסבור שיקרו. צריך לזכור שכשאנחנו בוחנים החלטה לאחר שנעשתה אנחנו יודעים רק מה התוצאה של מה שבחרנו אבל בדרך כלל לא מה הייתה יכולה להיות התוצאה של החלטה שונה...
לכן את בחרת בגישה נכונה של ניהול סיכונים. הערכת מה הסיכון מול הסיכוי, התפלת תפילה קצרה אני בטוח והחלטת הכי טוב שיכולת.
לכן אני מאמין שפעלת נכון וכל הכבוד לך.
צודקת!!! ככה זה באהבה!!אורות הכתובה
שמוכרים לנו בחוליווד
לגמרי לאtimer
זאת אהבה נטו מרגש (ופחות מהשכל ) ואלו הן התוצאות
אורות הכתובה,אתה חד. האם אתה פנוי? אשמח שתפנה אליי..כתמר יפרח

נחשי מה?עפר האיילים
האהבה היא לא ערך עליון כמו הדת. ההלכה משקפת את הסדר הנכון בחיינו ולכן אין שום מקום להתגמשות בזה. גם את הסדר הנכון בחיינו לאהבה מכתיבה ההלכה.
זו רמה אמונית או אורח חיים?אורח כלשהו

זו באמת שאלה. אם זה חומרה זה ברור שצריך לחשוב טוב אם לפסול.
אם זה משהו יסודי באמונה, במקום של התורה בחיים, במחויבות לדבר ה'-זה משהו אחר.

וכמו ש @עליו כתבה: אם זה משהו יסודי, אז פשוט ישר כח, והלוואי ותמצאי מהר את מי שאת באמת רוצה. כי כנראה יש מישהו שאת רוצה יותר ממנו, רק שאת אולי לא מכירה אותו עדיין.

אי אפשר להתפשר על משהו שלא מסור בידייךנקודה

בס"ד

טיימר יקרה את צודקת במאה אחוז!!

התורה והמצוות זה לא אורח חיים שבחרת כי ככה בא לך.

יש כאן בורא ששניכם מחוייבים אליו!

אלא שאת מבינה את זה והוא לא!

אין לאף יהודי זכות להתפשר על דת, כי זו לא מערכת חוקים שבחרת,

אלו ציוויים אלוקיים, ואת בוחרת ללכת עם האמת האלוקית!

אפשר להתפשר על מלא חוקים שאנו בוחרים,

תזונה,

אורח חיים- עירוני ישובי וכ' וכ'.

כל מה שמחיל ונגמר בהעדפות האישיות שלנו.

אי אפשר להתפשר על חשבון אלוקים!

את לא המצאת את התורה, וודאי שאת לא יכולה להתפשר עליה!!

אולי זה הנסיון שלך. אולי ה' רוצה שאת תקרבי את הבחורחכמת ישישים

אולי הקב"ה רוצה להחזיר את הבחור הזה אליו -- באמצעותך? אם הבחור הוא כזה נהדר -- הוא יילך לקראתך.  תלוי גם באיזה מידה הוא רחוק מהרמה הדתית שלך. הוא אוכל חזיר, נוסע בשבת וכדומה, או -- אוכל קיטניות בפסח, מוכן לאכול ירקות לא מהדרין ששטפת בעצמך. צרי קשר עם שולי מועלם [כן, זאת מהכנסת],  או עם מישהי אחרת שהצליחה בנישואים עם בן אדם שאינו דתי. כדאי שתדונו על הנושא החשוב הזה. על איך הבית שתקימו ייראה. האם הוא יוכל לעמוד בזה? איך יתחנכו הילדים?

תחשבי היטב לפני שאת זורקת את מי שאולי מוכן לך משמים. בהצלחה.

הוא שומר שבת, האמנםtimer
קשה לסמוך רק על זה כשתמיד חלמתי על בית של תורה.

הבחור מרשים מכל בחינה, הוא מהבחורים שרוב הבנות היו רוצות בין אם אישיותית ובין אם מעוד סיבות, ולכן, החשש הוא שזה יבוא לידי ביטוי בעתיד במידה ונתחתן, כשאדם לא מתבסס על ערכים של תורה הוא עלול להתבלבל באיזה שהוא שלב.
נערך.arixon
מסכימה איתךtx,rxukyi

נשמה שלי*לילך*

גם לי היה מישהו שיצאתי איתו וזה לא הלך, לאו דווקא מהסיבות שלך, אבל אני יכולה להגיד לך שעם הרבה תפילות וקצת זמן, הכל מסתדר.

כל הכבוד לך שאת יודעת שזה לא מתאים, זה לא מובן מאליו.

בהצלחה!

מעודד, תודה (:timer
מפנימים שהוא לא אופציה ומקבלים את זה.הלוי
זה לא הוקוס פוקוס והכל טוב ויפה.timer
אני יודע, אני מדבר מניסיון.הלוי
אני לא ״סתם״ נפרדתי בעבר ממישהי, אני ביטלתי חתונה, היא רצתה לבטל אבל לא העיזה אז אני ביטלתי, לא היה לי עניין להחזיק אותה בקשר שהיא לא באמת רצתה להיות בו. אז תאמיני לי שאני יודע שזה לא הוקוס פוקוס, אבל זה מה שצריך לעשות אם את רוצה להמשיך הלאה.
בהחלט לא פשוט אבלtimer
העניין הוא ששנינו רצינו ובשלב מסוים חתכתי. זה לא פחות מאתגר
לא באתי להשוות, אני רק מנסה לעזור.הלוי
בסופו של דבר ככה מתגברים על זה, בתכלס זה עניין של רצון, למרות כל הקושי.
ואו זו לא אני כתבתי?נקודה

בס"ד

בעצם לא...

הבלתי נשכח שלי גם מספיק דתי.

רק שהוא חתך.

ככמה נקודות לעידוד:

1- גם לאחותי היה כזה קשר,
ואני הייתי בטוחה שבסוף הם יתחתנו, כי זה היה פשוט קשר יוצא דופן ברמת קריאת מחשבות.

סתם דוגמה -אני ואחותי מדברות, היא מדברת איתי ,
ופתאום אומרת שהיא צריכה להתקשר אליו כי היא מרגישה שעובר עליו משהו,
היא הולכת לקחת את הנייד הוא בדיוק מתקשר שואל אם היא יכולה לדבר...
וכן להפך. כל פעם שהיא הייתה צריכה את עזרתו הוא פשוט קלט את זה ועודד,

אם בהודעה שמכילה בדיוק את המסר הנכון,

אם בכך שמגיע בהפתעה, וכ' וכ'. רק דוגמה אחת היו כמובן עוד אינספור פרמטרים. 
(לא רק הרגעים שזקוקים זה לזו לעידוד)

גם שנתיים אחרי הקשר כשהוא היה רק עלה במחשבתה היא הייתה מקבלת הודעה.

הייתי בטוחה שהם יחזרו.

אבל היום ב"ה היא נשואה בחור מדהים, וטוב ומתאים לה, והקשר שונה לגמרי- והכי חשוב איתו היא שמחה.

לפעמים אנו חושבות שהקשר שמצאנו הוא הדבר הכי טוב שיכול להיות.

אין אף אחד כמו הבחור הזה, אף אחד לא ישווה לו, וכ' וכ' וכ'- 

יקירתי תתני לה' להפתיע אותך לטובה!!!

במיוחד שהוויתור שלך על הקשר הוא בגלל שעל הקשר עם הקב"ה את לא מוכנה להתפשר...

אם הוא בכל זאת הבחור שלך- הקב"ה כבר יפגיש בניכם אחרי שהוא יתחזק בע"ה.

ואם הוא לא- תלמדי קל וחומר. אם עם בחור שאינו החצי שלך כל כך היה לה טוב,

איזה טוב מצפה לך עם בעלך האמתי...

זה מה שאני אומרת לעצמי על הבחור הבלתי נשכח שיצאתי אתו פעם.

וזה עוזר....

כל מילהdanielo

בסלע.מסכים במאה אחוז,יפה מאוד !

נערך.timer
סליחה זה נשלח כמה פעמים
באמת האמונה היא זאת שמחזקת.timer
תודה! דיי מנחם לדעת שבנות במצב שלי התגברו ושלמות במקומן באשר הן.
נערךtimer
לכי על זה אחותי!kly3

תדברי איתו ותגידי לו מה את מרגישה.

אם הוא לא יהיה בעניין, לפחות תוכלי לדעת בוודאות, וזה עדיף מאשר לאכול את עצמך מאי וודאות. לפחות תדעי שניסית.

לכי על זה, תנסי. ילך ילך, לא ילך לא ילך.

נראה לי זאת היא החליטה לחתוךתפוח יונתן

אני יודע.kly3
אני אומר לנסות להגיד לו מה היא מרגישה.
ואז אם הוא יגיד שדווקא כן בא לו להתחזק ולא רק בשבילה, אז זה סבבה.

ואם לא אז גם סבבה, והיא תחסוך לעצמה את אי הוודאות הזו.
עברתיtimer
גם מצבים כאלה, שבנים הבטיחו והחליטו להתחזק מעצמם. זה לא באמת. זה חולף, הלוואי שהעולם היה מתנהל רק על דיבורים והבטחות.
אני לא יודע אם זה מנחם אותךkly3

אבל הלוואי והבנות שלי יהיו כמוך חיוך

לגופו שלי עניין, אמרתי ההיפך. אמרתי שאם הוא רוצה להתחזק בלי קשר אליך אז שווה לנסות להגיד לו מה את מרגישה.

אם הוא לא מעוניין אז עשית נכון ולפחות את יכולה לצאת מאי הוודאות של מה אם הוא כן היה רוצה להתחזק.

אוי ממי..אמא_מאושרת

לא קראתי את התגובות, אבל את כל כך מזכירה לי אותי..

גם לי היה איזה אחד, שממש רציתי ולא הסתדר.. ולא הצלחתי להוציא מהראש..

עד שהגיע הבחור שהיום הוא בעלי ואב ילדיי

היום אחרי 5 שנות נישואים אני פוגשת לפעמים את הבחור ההוא (עובד קרוב לאיפה שאני עובדת..) ומודה כל כך לקב"ה על שזימן לי את בעלי היקר ולא אף אחד אחר. אין על בעלי. אין ספק שזכיתי!

נשמע שאת עושה החלטות נכונות- אם הוא לא מספיק דתי לך זו לא קרקע טובה להתחיל נישואים

תשתדלי להוציא אותו מהראש, הטוב תכף יגיע.. מאחלת לך לפגוש אותו בקרוב.

גם אני רואה אותו בתדירותtimer
אפילו מאוד גבוהה
זה מה שהכי מקשה, שכמה שאני עובדת על השכל, ברגע שאני רואה אותו, הכל מתנפץ. הייתי יכולה להתגבר אלמלא הייתי רואה אותו בתדירות כזאת.

כיף לך שזה מאחורייך ויותר מיזה, שאת מצליחה להגיע לתובנה הזאת שב"ה שהתחתנת עם בעלך ולא איתו. אני בהחלט חוששת שלא אמצא מישהו שיגרום לי להתגבר עליו.
מכירה את זה כל כך..אמא_מאושרת

אני הייתי בדיוק ככה. בטוחה שהוא האחד, שאני אף פעם לא אמצא מישהו שישתווה לו..

וזה נכון, לא מצאתי מישהו שמשתווה לו- מצאתי מישהו שמתאים לי הרבה יותר ממה שהוא היה מתאים לי!

את מכירה את זה ש-40 יום טרם יוצא הוולד עולה בת קול ואומרת 'בת פלוני לאלמוני'? (לא זוכרת את הנוסח המדויק..)

תמשיכי לצאת, תעשי את המאמצים.. והאלמוני שלך עוד יגיע..

וואי קרה לי גם בערך ככה. את חיבת לפגוש אותו?-רק אמונה

אולי אם תצליחי לא לראות אותו כ"כ הרבה 

אז זה יעבור?

למה הוא לידך?

סעי לחופש...

להירגע..

בהצלחה רבה 

בשורות טובות

והכי חשוב לשמור על ניתוק מוחלט!!Ash
זה יעבור.shindov

עד שתמצאי את האחד שאכן מתאים לך. אמרי לעצמך כנראה זה לא מה שמתאים, אני צריכה כנראה מישהו אחר. והוא יגיע. בהצלחה.

אשרי יולדתך!דוסית בהווה

את מזכירה לי אותי מלפני 25 שנה... אשתף אותך בקצרה:היה לי קשר עם בחור חילוני מאוד מיוחד.

אפילו דיברנו על נישואין-והוא מבחינתו הצהיר שישמור את המצוות  הבסיסיות שנוגעות לבית היהודי.

אבל....תוך כדי הקשר הסתבר שלאנשים לא דתיים יש מושגים שונים לגמרי מאנשים שגדלו בבית דתי.

לדוגמא- הוא יכל לצאת בשיא הטבעיות לבילוי עם ידידה שלו. הקב"ה ריחם עלי-וניתקתי את הקשר(למרות שהייתי די חפיפניקית בזמנו). אחרי חצי יובל שנים, אני לא מתחרטת. מגדלת את ילדי עם בעל ירא שמים, ומאחלת לך המון

הצלחה. גאה בך, זה ממש להקריב קורבן. וכפי שאמרתי-אשרי יולדתך.חיזקי ואימצי. השם איתך!

אני יכול לכתוב מהצד שלו?יוני

תכלס את עושה לו טובה, את נמצאת במקום מסויים והוא מוכן להתקרב למקום הזה בשביל להיות איתך כי נראה שאתם מתאימים והכל 

ואז נפרדת ממנו והוא התחיל להבין שיש עוד הרבה משמעויות לזה שאת בסקאלה אחרת מבחינה דתית והוא חושב על כל הדברים שזה היה משפיע עליו... והוא מבסוט שזה לא הלך..

הכי חשוב זה פשוט לא להיות בסביבה שלו, גם אם זה הקרבה מצדך

אתה צודק.timer
באיזה שהוא שלב גם הוא לא רצה ונרתע מזה,
כמו שמירת נגיעה למשל (הוא ממש לא אהב את זה),
אמנם במקביל היו דברים שהוא לקח על עצמו.

אני דיי שלמה עם ההחלטה שלי.
והקרבה הפיזית שלנו לא תלויה ממש בנו, ככה זה, אני רואה אותו גם מבלי לבחור בזה.

הכל לטובה !
מניסיון.. תנסי להעסיק את עצמך, לא להיות הרבה לבד,תקיפי את עצמך בחברות ומשפחה. תעשי דברים שאת אוהבת..
בהצלחה
רעיוןלהוסיף אומץ

לא בקטע של לפגוע, אבל נשמע שזה מונע ממך להמשיך ומעיק עלייך ולכן  הייתי הולכת לטיפול(יש טיפול שקוראים לו בעברית ש.ח.ר: שחרור חסמים רגשיים שעובד הרבה על התת מודע..).

אם את רוצה, את מוזמנת בשמחה להתקשר אלי ואתן לך מספר טלפון של מישהי שעוסקת בזה. ממש מומלץ!

לי אישית זה מאד עזר...

מניסיון, לא יודעת עד כמה אפשר למחוק את מה שהיה אבל זה ממש עוזר להתנתק רגשית.

מבינה ממש ומעריצה על הרצון להתקדם!

בהצלחה!!

נ.ב: זה המס' שלי 054-5444992

לא מומלץ לפרסם את המספר ככהצריך עיון
וגם לא מומלץ להתקשר לניק לא מוכר...
לא כל דבר מצריך טיפול, וגם אין צורך על כל קושי ללכת לטיפול.כמעין הנובע
אמנם היא נמצאת במצ לא קל, אך היא רק בהתחלה.
בוודאי שבהתחלה קשה יותר. צריך לתת לזמן לעשות את שלו תוך עבודה עצמית ותמיכה מהסביבה.

רק אחרי זמן רב שעובר והמצב לא השתנה- ניתן לפנות לטיפול.

התגברות לבד על קשיים מעצימה אותנו. בעיניי.
בוודאי, כשצריך טיפול- ישר. אך לא מכל בעיה שצצה צריך לקפוץ על ההצעה לטיפול.
היא תנסה להתגבר והיא חזקה והיא תצליח ותגלה בעצמה כוחות חדשים אשר יעזרו לה בעתיד ויבנו אותה יותר.
צמצנתן123456

עילחעילחעליח

טוב עכשיו ממאוחר יותר..נתן123456

בפגישות הראשונות שהרגש נותן תפקיד עיקרי זה נראנ ומרגיש מבאס ופספוס, אבל ככל שיתקדם תביני שהדברים יותר רצינים ושזה עקרונות שיפריוע ויעכבו את הצמיחה הרוחנית המסגרת הבייתית שלך(ם).

שיהיה הרבה בהצלחה!!

כנלע"ד

עדיף עשיו מאשר מאוחר יותר..נתן123456

היי, כנראה התכוונת להגיב לפותחת השירשור.כמעין הנובע
יש להגיב ישירות להודעה של הפותחת ולא לתגובה האחרונה..
😲חפש
לוקחת את תפקידו של צריך עיון
תגובהלהוסיף אומץ

צודקת. אבל אם זה הרבה זמן ומאז היא הספיקה להיפגש עם כמה אחרים ולא מצליחה לשכוח כנראה ששווה לברר למה..

תודה!timer
מאמינה שמתי שהוא יהיו בי את הכוחות להתגבר, בין אם ארצה ובין אם לא. הכל עניין של איך :/
לא שחור או לבןאברם העברי
בזוגיות יש קשיים ופערים גדולים יותר מהפערים הרוחניים דתיים. התמודדות עם פערים אישויתיים ומנטליים תמיד יהיו. לדעתי אם את מסוגלת להכיל עולם מורכב שהוא לא שחור או לבן אלא מכיל גוונים שונים והלב שלך פתוח לקבל אליו אדם שמביא איתו איכויות ותפיסות אחרות אז יש מצב שזו מתנה מאוד גדולה ומיוחדת לחיים. ולא הייתי מוותר בכזו קלות על איש שאת מרגישה שהוא שייך לך.
אם את לא מרגישה שאת במקום הזה ולא מסוגלת להכלה כזו אז באמת טוב יותר לשניכם להמשיך במסעכם ולמנוע מעצמכם כאב לב וזמן מיותר.
רק טוב
הבעיה היאtimer
שהכלה פה תבוא לידי ויתור בדרכה של תורה באיזה שהוא מקום. או במילים אחרות פשרה-שכל אחד נותן מעצמו לצורך האחר ולעיתים נאלץ לוותר (גם על עקרונות לצורך העניין הזה). בעניין של הדת בלתי אפשרי להתנהל ככה כשהיא ערך עליון ב"ה.
מתפעלת ממך!דוסית בהווה

בעיניי זה תלויאברם העברי
איך את תופסת את נושא "הדת"
אם מתייחסים לעבודת ה' "כשמירת מצוות" ויראת שמיים אז יש יותר חופש פנימי ומקום לחיים רחבים יותר וזה ממש לא בהכרח צריך לבא על חשבון שמירת הלכה זה עניין של טרמינולוגיה שמשנה חיים בעייני. חיים שלא סגורים בתבניות ובהליכה בתלם המצופה הם חיים שיש בהם הרבה תנועה והרבה תשובה. ואם באמת מוכנים לזה זה יכול להביא לצמיחה ולחיבורים חדשים ומופלאים,
אבל באמת חייבים לרצות לבחור בזה...
אני ממש לא בעניין שלצנן לך את התשוקה לעבודת ה' שלך, דווקא קצת להפך. לפעמים צריך להפתיע את עצמנו וה' מפתיע בחזרה...
חיים יפים לכולנו
הלכה היא או כן או לאtimer
אין פה באמצע.
אני באמת לא מבינה איך אתה מתכוון להביא לידי ביטוי באורך חיים תורני את מה שכתבת.
הלוואי וזה היה אפשרי.
החשוב הואאברם העברי
שאת שלמה עם ההחלטה שלך,
שיהיה בהצלחה
בחירות טובות
יקרה, אשרייך! את עושה את הדבר הנכוןlala

קראתי את רוב התגובת וחייבת לומר שיש כאלו שממש נראות כאילו היצר הרע כתב אותן!!

לא מתפשרים על הנושא הדתי אם זה חשוב לך. אם זה על זרם שונה בדת אבל אותו אדם מקפיד על קלה כבחמורה,

מתפלל עובד את ה' בשמחה וכו' ולא מפריע לך להתחתן עם חרדי\חבדניק ברסלב וכו' אז כן.

זוגות מעורבים לא שייך. ישנם ערכים שברורים כל כך בציבור שומר מצוות כמו שמירת נגיעה, נאמנות לאישה, טהרת

המשפחה, דיני ייחוד וצניעות עם אישה אחרת, עבודת ה' כללי שלהתחתן עם אדם שלא נוהג כך יהווה עבורך בעיה.

מה אם אחרי החתונה אותו בחור יתנהל בצורה חופשית ופתוחה עם נשים אחרות וכו'? זו רק דוגמא אחת קטנה ויש אינספור דוגמאות אבל אני רוצה לומר לך ששאהבה כזו תעבור. זו לא אהבה אמיתית, פנימית אלא חיצונית

תני לזמן לעשות את שלו . בע"ה כשתפגשי את זה שבאמת ראוי לך את תשכחי ממנו וכדאי גם שתעבדי על לנטרל את עצמך ממנו.

תזכרי תמיד שאיך שהוא כרגע זה לא יעבוד. את בת ישראל, בת של מלך ותמצאי את הנסיך שיעבוד את המלך שלנו יחד איתך בשמחה.

בהצלחה רבה יקירה ובשורות טובות!

לייק *שלי*אחרונה

תודה על כל התגובות!timer
ממש הצלחתם לחזק ולהפוך אותי לשלמה יותר בהחלטה עם כל הקושי, הרצון להתגבר והתגובות המעטות שמציגות שאפשר גם אחרת.

שנזכה כולנו בע"ה!

מבין אותךAsh
אני גם עובר /עברתי משהו דומה. הייתי מאוהב במישהי, יצאנו תקופה ארוכה והתברר שהיא לא מתאימה לי מבחינה דתית. בחודשים שעברו הרגשות באו והלכו, לפעמים נראה שזהו עברתי את זה ואז פתאום הכל צף מחדש.
מה שאני כן יכול להגיד בברור זה כשיצאתי מאז עם מישהי שמצאה חן בעיני הגעגוע נעלם כלא היה. אז עצה שלי היא לצאת ולהאמין שכל הצער הזה יכול להעלם בערב אחד עם הבחור הנכון.
והכי חשוב לשמור על ניתוק מוחלט!!!Ash
וכשאת חושבת עליו התאמצי להיות אוביקטיבית ולבדוק אם את לא מאדאורין

מאדירה את היתרונות שלות ומקטינה את החסרונות.  כי כשמישהו רחוק ואין חיכוך תמידי, קל לטעות ולחשוב שהוא מושלם..

בע,ה המיועד שלך יגיע- עם יתרונותיו וחסרונותיו ותזכו לחיים מאושרים ואמיתיים

במצב דומה לשלךרחל 10
הי אני ממש שמחה ששתפת בשירשור (זה עוזר גם לי..)
אני גם החלטתי לנתק קשר ממש בתחילתו.. מסכימה איתך שזה קשה. אבל אני מאמינה שלהתקדם הלאה ולהסיח את הדעת מהמחשבות עליו זה מה שנכון.
מציעה לך לא להעלות כל פעם את היתרונות והחסרונות וכד' כי זה סתם סוחט אנרגיה.
הכי עוזר לי לומר לעצמי: זה הייתה ההחלטה שלי והיא נעשתה וזה מה שנכון! אם הוא שלי נפגש שוב כשזה יתאים- ה' ידאג לזה. תביני את עצמך ואת הקושי ויחד עם זאת תדבקי בהחלטה ופשוט תעסיקי את עצמך ואת מחשבותייך בנושאים אחרים.
בהצלחה
אתtimer
צודקת שחבל להשקיע מחשבה עליו. אני חושבת שכדאי יותר להדחיק.

אבל זאת החלטה מאוד קשה עבורי, זה בחור שהשקיע בי המון! עברנו הרבה, ואני בניגוד אליו הרסתי הכל רק "בגלל" עניין הדת.
אני עוד לא שלמה לגמריי עם ההחלטה, עדיין יש בי חרטות קטנות ולכן קשה לי להיות במקום שלך ולהגיד: "זאת החלטה שלי והיא נעשתה וזה נכון"
צריך להאמין בזה בלב שלם בשביל להפוך את זה לגורם משפיע.

בהצלחה לנו בע"ה, יישר כוח!!
גם אני פעם הפסקתי קשר בגלל סיבה דומהאורות הכתובה
וממש התבאסתי מזה אח"כ

זה ממש יצר לי אנטיגוניזם נגד העניין הדתי שבגללו פסלתי. סלדתי ממנו ורציתי דווקא לא להמשיך ולשמור עליו בקשרים הבאים כי "הפסדתי בגללו". הייתי ברוגז איתו.

ולקח לי איזה חודש חודשיים לצאת מזה.

ועוד כמה חודשים בשביל באמת לצאת מזה.

וקשר אחד טוב באמת השכיח הכל. גיליתי שהנה, יש עוד בחורה מקסימה בעולם שגם ברמה הדתית המתאימה!

בדיוק הבוקר חשבתי על הדברים, בפרספקטיבה של זמן, ופשוט הודיתי לקב"ה שנתן לי כח ואומץ לסיים את הקשר אז.

כל הכבוד לך שהצלחת. זה נסיון לא פשוט בכלל.
ה' הטוב ימלא חסרונך במהרה!
חשוב לזכור שלטווח ארוך הקשר והאהבה נפגעיםאורין

כשבן הזוג פוגע-גם אם לא בכוונה- בדברים שיקרים ללבך. למשל אם את כמהה לאבא שילמד תורה עם  בנו, יחביא אותו מתחת לטלית בברכת כוהנים וכד'  זה מאד כואב כשזה לא קורה וגם מפחית את ערך בן הזוג בעינייך.

עיצה מעשיתאילנ_ה

לעבוד עם הדמיון. 

מכיוון שרוב הסיכויים שהדמיון כבר נמצא נוכח בקשר שהיה (או עודנו במחשבות),

הרעיון הוא לגייס אותו כדי להביא את הרגש למקום של השכל. 

כלומר הנחת הבסיס שלי היא שהחלטתך שקולה ואיתנה, וכל שאת מבקשת הוא לשים אותו מאחורייך ולהמשיך הלאה. 

2 אפשרויות:

1. להיזכר בסיטואציות לא נעימות שהיו ולהעצים אותם בדמיון. 

2. להמציא סיטואציות לא נעימות שיכולות לקרות אם כן יהיה קשר, ולהעצים אותם בדמיון. 

אפשרות 1:

לא נעימות זה יכול להיות לדוגמא גם תובנה שהבנת תוך כדי שיחה - שהבית שלך יהיה בכיוון אחר לגמרי ממה שאת רוצה. 

ולנסות כמה שיותר להעצים את הדמיון הזה, ולהיות נוכחת בו. 

דוגמא להעצמה: לשאול את עצמך - מה הרגשת באותו הרגע? ואז לתת לרגש דימוי, תמונה, ריח, וכו'. 

אפשרות 2:

לדמיין אותך ואותו עוד 5 שנים עם השלכה של הפער הדתי ביניכם. כגון: שולחן שבת, הכנת וטרחת על מטעמים יומיים, הגשת, והנה את עומדת לשמוע את דברי התורה מהשיעור שבעלך למד.. ופתאום את רואה שבעלך בכלל לבוש בג'ינס קרוע וקורא עיתון, ובכלל לא ליד השולחן. 

כותבת מניסיון אישי ממקרה יחסית דומה. 

בהצלחה רבה!!

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך