אשמח לעזרהבעוז ותעצומות
המוטו שלי ושל בעלי זה תמיד לשתף.
כנראה שעשיתי את זה אתמול יותר מידי, עד רמה שהוא ממש נפגע. נבע מתוך קושי שהצטבר לי בלב והחלטתי להעלות לשולחן.
מתוך כך יוצא מצב שכרגע מאוד קשה לנו. ברמה שהאוירה מתוחה והוא אומר שלדעתו רק הזמן יעשה את שלו.. ואין דרך אחרת לפתור.
בינתיים קשה לי עם התשובה הזו, כואב לנו ואין לנו דרך לכאורה להתמודד עם זה. וזה המצב הכי נוראי שיש כי הכל כואב ושותת דם.

רעיונות איך להתמודד?
באמת להרפות ולחכות שהזמן יעבור או להשתדל בדרכים אחרות? ואם כן להרפות- אז איך מעבירים זמן עם הרגשה כזו טעונה?
אין ילדים או משהו "להתעסק" בו כשאנחנו ביחד בבית.. זה ממש נטו מפגש אחד עם השני ומתוך כך יש קושי רב.
ממש על סף יאוש מתוך כאב עמוק.

תודה מראש!
לבקש ליחה. וללמוד איך לשתףמאמע צאדיקה

פתק/ סמס יעזור להפשרה.העני ממעש
זה לא בושה לברוח מהכאבאיש מרגיש

לפעמים צריך קצת להרפות.

לחזור לעניין הזה בזמן אחר וממקום אחר....

המוטו שלכם, של שיתוף הוא נכון ונהדר.

אבל לכל דבר טוב יש גם גבול.

אל תבקרי את עצמך.

לא תמיד את יכולה לדעת מתי את בגבול ומתי עברת אותו.

להרפות עכשיו פירושו לעשות דברים טובים שיסיחו את הדעת מאותו עניין כואב

משהו שיעשה לשניכם טוב.

אולי גם לצאת יותר מהבית אם אתם מרגישים שם אוויר דחוס.

לצאת לבלות. להזמין חברים, הרצאה, הופעה וכו'

לא נעים... מנסה לעזורבארץ אהבתי
לפעמים קורה מצב שמישהו מאיתנו נפגע, ואין זמן להתייחס ולהתפייס כמו שצריך (כי נמצאים עם המשפחה, כי הילדים צריכים אותנו, כי צריך לצאת, וכן על זה הדרך). זה לא ממש המצב שלכם, אבל אולי זה דומה בכל זאת.
מה שעוזר לנו זה להחליט שעכשיו אנחנו זוכרים את זה שאנחנו אוהבים אחד את השני, באמת באמת אוהבים, וברור לנו שאף אחד לא היה רוצה באופן מכוון לפגוע באחר. וכיוון שהאהבה שלנו מספיק חזקה, אנחנו יכולים עכשיו להתמקד באהבה שלנו ולהמשיך לתפקד בשמחה ובאהבה, ובהזדמנות אחרת לפתוח שוב את העניין ולפתור אותו (בדרך כלל גם הרבה יותר קל לפתור את העניין אחר כך, כשמתחילים מכזו נקודת מוצא).
אולי זה יכול לעזור גם לכם... בהצלחה!
מה שאני נראה לי הייתי עושהאיזמרגד

דבר ראשון, צריך לדעת שלא לכל משבר יש פתרון אינסטנט.

תסמכי עליו שזה מה שהוא מרגיש כרגע, ואל תנסי לפייס אותו בכוח ומתוך לחץ.

אני במצב כזה הייתי משאירה לו מכתב בתוספת פינוק (עדיף אם אפשר עם משמעות סמלית).

כותבת לו שאני מכבדת את רצונו להרגע מהמקרה בנחת,

מתארת לו בקצרה את עוצמת האהבה שלך כלפיו,

ומסיימת שיהיה לו יום מתוק!

כשהוא יהיה יותר מפוייס, תנסו להכניס את מה שקרה לפרופורציות הנכונות,

ובע"ה תמשיכו הלאה מחוזקים!

חיבוק !כוחות שמימיים
בעזרת השם תעברו את הגל הזה ,תבקשי מהשם שייתן לך עצה נכונה איך לנהוג ,ומה לעשות.

לא הייתי מוותרת על מכתב לפני השינה ,אם זה על הכרית ואם זה במקום אחר שיקרא.

כן לתת לו את המרחב שלו וכן לשדר שקשה לך ושאת מצטערת שפגעת בו.

ולאט לאט לומדים מטעויות ,שיש דברים שלא אומרים ,או שיש לכל דיבור את הזמן שמתאים לו...

וגם ,עוד חיזוק ,הכל תלוי ברצון ,אם תרצו ותרצי להצליח אתם תצליחו. תהיי בטוחה בזה ותבקשי מהשם סייעתה דשמייא.
טיפ ,להדליק נר ולשים צדקה.

בהצלחה רבה לכם !!!
תנסי לחשוב,ד.

מה הנקודה שבגללה הוא נפגע. מה היתה הטעות במה שאמרת.

הרי לכל אחד יש חולשות, האם לקחת משהו והוצאת מפרופורציה?

אם תגיעי למסקנה שכן, תגידי שחשבת שוב - ואת רואה שטעית ומבקשת סליחה.

אם תציגי את הטוב שבו, ותעמידי על מקום קטן ביחס לזה את הנקודה של ההערה, תסבירי שהפרזת  סביר שאפשר יהיה "להמשיך"..

את יודעת מה פגע בו?שירה515

אם הוא לא שיתף אותך במה שהפריע לו בדברים שלך, לדעתי כדאי לברר את זה, אבל אולי כדאי לחכות קצת ולאפשר לו את המרחב שלו.

אם את מרגישה שהוא ממש זקוק לזמן, מצאי לעצמך עיסוק כלשהו, ועודדי את עצמך שמכל משבר הקשר נבנה ומתחזק. מנסיון. רוב מוחלט של הזוגות עוברים רגעים כאלה!

ואני ממש מסכימה עם מי שהציע לכתוב מכתב או פתק אוהב. זה בהחלט נותן אהבה וגם מרחב (אם המכתב לא מעלה שוב את העניינים שגרמו לקושי...)

לאחר שתרגעו, אפשר לנצל את ההזדמנות לשיחה על איך אתם מתמודדים בזמנים כאלה.

דוב במערה. שמעת על זה?אנונימי (2)

מין תופעה כזו (אצל גברים) . כשנפגעים צריכים את המרחב שלהם.ואז חוזרים לעצמם.

תתנצלי (מן הסתם עשית את זה כבר..לא צריך אלף פעם..) . ואז תתני לו את הזמן שלו .

הוא יתמודד . יקח לו יום,יומיים -שלוש.

והוא יחזור לעצמו.

בהצלחה מתוקה..

אה,ואני לא המצאתי את זה .כתוב איפשהו..

ד"ר ג׳ון גריי. גברים ממאדים ונשים מנוגהשירה515
כל אדם לגופו.... לא תמיד זה נכוןאודי-ה
היא מכירה את בעלה. וגם אם היא לא בטוחה, אפשר לגשש ולבדוק אם הוא רוצה לדבר על זה או לא.
הלוואי והיית צודקתאיזמרגד

המון התנהגויות של בעלי התחלתי להבין רק לאחר שקראתי את הספר.

כמובן שלא מדובר בתורה מסיני, אבל חוכמה בגויים - תאמין!

אחת הבעיות העיקריות היא, שאנחנו חושבות שאנחנו מבינות את המגדר השני,

ולא פעם בגלל זה אנחנו עושות המון טעויות, למרות שיש לכאורה היכרות טובה בינינו.

בייחוד שכנראה מדובר על נשואה יחסית טרייה.

כמובן שאותו הדבר גם לגבי גברים.

אז לגבי בעלך זה נכוןאודי-ה

את מכירה את כל הגברים בעולם?....
חייבים תקשורת טובה ורק ככה יודעים מתי לדבר ומתי לא. ובהתחלה יכולות להיות טעויות. לא נורא.
הכי גרוע זה לצאת מנקודת הנחה שאנחנו בטוחים מה טוב לצד השני (זה הרי מה שכתוב בספר...) ופתאום מסתבר שזה ההפך הגמור. ואני מדברת על מקרים שקרו לי.

קראתי את הספר,שלג בירושלים

אני אמנם לא יכול להעיד על נשים חוץ מאשתי,

אבל לגבי הגברים, הדרך שבה הוא מתאר את צרכי המגדר מתאימה לפחות ל-95% מהגברים שאני מכיר.

וזו לא דעתי על חבריי, אלא רובם המוחלט מעידים זאת על עצמם!

היו בודדים שאמרו שהספר לא רלוונטי עבורם, ורובם היו כאלה שמתמודדים עם נטיות הפוכות.

אני לא אומר שצריך לפעול ממש כפי שכתוב בספר כמו תורה מסיני,

אבל מדובר על גורם שכדאי מאד להתחשב בו כשפועלים עם המגדר השני.

אתה מכליל כאן מאד גם אם לא במתכווןאורח או משהו
מתוך נקודת מבט צרה מאד של חוג חברים אישי. ישנם הרבה מאד גברים רגישים או אפילו בעלי תכונות אישיות הנחשבות בתרבות המערב ״נשיות״. אין שום קשר הכרחי בינם לבין נטיות הפוכות. כלל הגישה הכוללת שימוש במילה האינטרסנטית ״מגדר״ היא תוצאה של תפיסת עולם מערבית ספקנית רלטיביסטית.
קרא את הספרשלג בירושלים
הוא בכלל לא מדבר על זה.
הוצאת את הדברים מהקשרם.
לאאורח או משהו
אני פשוט אומר מה יכול להשתמע מדבריך. זה יכול לגרום לאנשים להרגיש לא בנוח עם עצמם.
לכן צריך לסייג יותר
אתה צודק שאפשרי להבין מדבריי דברים שלא התכוונתי להם.שלג בירושלים
אני כתבתי את דבריי בקונטרה למי שהגבתי לו.
ואני מצפה שמי שקורא את מה שכתבתי, יקרא זאת בפרספקטיבה להודעה שאליה הגבתי.

אני לא יכול לכתוב כל תגובה שלי מהתחלה, כאילו אנשים פותחים ישר אותה בלי לקרוא את מה שנכתב לפני.

הספר בעצמו מודע לזה שלגברים יש גם תכונות נשיות, ואין למעשה גבר שאין לו שום תכונה נשית (וכן להיפך).
הבעיה היא כשגבר מגדיר את עצמו כנשי, שאז נכנסים לא פעם לבעיית הנטיות.

בכ"א, מה שהתכוונתי זה להוריד את היהירות של זאת שהגבתי אליה, כי אחת הבעיות הכי נפוצות בזוגיות, זה שבני מגדר מסויים בטוחים שהמגדר השני צריך לפעול, להגיב ולהרגיש כמוהם, וזה מוביל ללא מעט פיצוצים.
לא הבנתי למה היתה קונטרהאודי-ה

אני רק כתבתי שזו הכללה שכדאי לוודא שהיא נכונה לפני שמייעצים לאישה איך להתייחס לבעלה.
אם תלך בעיניים עצומות אחרי הספר ולא תבדוק את המציאות בשטח אתה עלול לטעות.

שניכם צודקיםאיש מרגיש

מצד אחד חשוב להבין מיגדרית

כי אכן גברים שונים מנשים

ומצד שני חשוב לא להיות סטריאוטיפים מדי

בכל מיגדר יש גם יוצאי דופן

וגם בתוך ה"מיין סטרים" יש גוונים שונים

אז כמו בבדיחה על הרב

"גם את רעייתי צודקת"קורץ

תראי מה הוא כתברינגיאחרונה

ציטוט מהתגובה הזאת שהוא הביא לך:

"אני לא אומר שצריך לפעול ממש כפי שכתוב בספר כמו תורה מסיני,

אבל מדובר על גורם שכדאי מאד להתחשב בו כשפועלים עם המגדר השני."

אני לפחות הבנתי מדבריו, שהרי הרבה נשים לא באמת מבינות את בעליהן,

ומה שקורה בשרשור הזה הוא אחד מהמקרים הללו.

אז עדיף שהיא תלמד מהספר ותשלים את היכרות מסויימת עם בעלה - ואז תפעל.

מאשר שתפעל עם האינטואיציה הנשית, שאז הסיכוי שהיא תגרום נזק יותר גדול.

לא לכ-ו-ל-ם זה מתאים, זה נכון!

אבל לרובם כן, אז אם היא לא יודעת מה לעשות עדיף שתפעל לפי הרוב!

הייc&d
אני ובעלי לא מסוגלים להרדם אם אנחנו בריב או במתח מסויים ביננו.. ממש כך.. וגם לנו היו מקרים של כעס שלכאורה היה נראה שאין איך לפתור אבל בסוף אחד מאיתנו מצליח "לשבור את הקרח" ומדברים ובד"כ זה עוזר להשלים

לדעתי חבל להרגיש כך כמה ימים עד שאולי זה 'יעבור לו'...
אני חושבת שכדאי שתצאו למקום שנעים לכם לדבר אולי לטיילת או לפינה שקטה אחרת שאתם אוהבים ושם לדבר ולהסביר בצורה ברורה יותר מה היתה הכונה ושכמובן לא התכוונת לפגוע וכו'...
לדעתי זה ישחרר ויעזור לכם להתקרב חזרה..
וגם אפשר בצורה של מכתב או הודעה שגם זו אופציה טובה...

בהצלחה
נקודה חשובה לפעם הבאהאורח או משהו
אם נוצר מצב של קושי שהצטבר לך בלב ובחרת להעלות לשולחן זה לא נקרא שאתם באמת ״משתפים״ הרעיון בשיתוף ביניכם הוא לעשות את זה לפני שהקושי מצטבר ואז בדרך כלל גם השיתוף עצמו הרבה הרבה פחות פוגע כי זה קורה עוד לפני שנוצרו תסכול וכעס וזה מאפשר להתמקד בעיקר.

בכל מקרה פשוט תבקשי ממנו סליחה ואם צריך תתני לו מרחב ותגידי לו שאת אוהבת אותו כמו שהזכירו כאן. את יכולה גם להסביר לו שאת מצטערת שזה יצא בצורה כזו ושאת מצטערת מאד שפגעת בו ושהוא חשוב לך.

המון בהצלחה
תלוי מאיזה זן בעלך מהזן הטוחן או מהזן המתקררישמח משה

יש 2 סוגי אנשים, הטוחנים והמתקררים

לפעמים הפגיעה יוצרת התחפרות עמוקה, ויש בחינה שדווקא שהזמן עובר יש עוד התחפרות כי האדם טוחן בראש. ככה היא אמרה לי.. ונמאס לי. וכו אזי את צריכה להיות שם ולהוציא אותו - לאחר זמן מה , לא ישר על ההתחלה - מהתקף הדרמה שהוא נכנס עליו ולעזור לו לרדת מהעץ. איך ? פשוט להגיד לו , יקירי אתה מתחפר, אתה דרמטי, בוא ניקח הכל בפופורציות.

אבל אם בעלך הוא לא מהזן הזה של הגברים והוא אדם שבאמת צריך זמן ומרחב כדי להרגיש טוב , אזי תני לו זמן ותנסי להיות נעימה באופן לא מוגזם, להכין משהו שהוא אוהב, להתלבש יפה ונעים ולחפש נושאי שיחה לא טעונים. 

אסור לנו לפחד מרגעים של שתיקה מתוחה, זה חלק מהחיים, לפעמים ניסיונות ארגסיבים להעלים את התחושה ואת המקום הזה רק גורמים להעמיק את חוסר האונים של בן הזוג, צריך שתמשיכי לעסור בשלך ולשדר שלמרות המתח אנחנו חיים כרגיל. 

בהצלחה 

בהכללה גסה: יש 2 סוגים, גברים ונשיםשירה515

כמו שציינת "ככה היא אמרה לי", הזן הטוחן הוא המין הנשי. כאישה זה מאוד מוכר לי.

ממה שלמדתי, גברים הם אלו שזקוקים למרחב.

זו בהחלט הכללה, ומאוד מסתדרת עם התיאוריות של ג'ון גריי.

בגדול נשים הם הטוחנות אבל לא חסר ביינישים חופרים רגישיםישמח משה

להרפות אך לחזור לזה מאוחר יותרברוך יועץ זוגי
עבר עריכה על ידי ברוך יועץ זוגי בתאריך כ"ט באייר תשע"ו 15:41
עבר עריכה על ידי ברוך יועץ זוגי בתאריך כ"ט באייר תשע"ו 15:24

שלום לך

אם אני מבין נכון מדבריך, אמרת מילות בקורת לבעלך, והוא נפגע.

כשנפגעים הכאב לא מתפוגג לבד, גם אם מתעלמים ממנו. אך מצד שני אם אתם נסערים ותדברו על הנושא, כל אחד ידבר מהרגש ולא מהשכל, ואז המצב יכול יותר להחמיר. 

מה שמומלץ לעשות זה לחכות עד ששניכם תרגעו, ואז לחזור לדבר על הנושא ברוגע, כשכל אחד מסביר את עצמו ואת רגשותיו. הנה מאמר שמסביר זאת: הסוד החשוב ביותר לזוגיות טובה.

אם המצב הולך ומחמיר ואת עדיין מרגישה "על סף ייאוש", אני ממליץ לכם לפנות לאיש מקצוע באיזור מגורכם, ולא לחכות שיהיה מאוחר מידי.

בהצלחה רבה

ברוך בן דוד

יועץ נישואין

השתיקהשואף למעלה
הרב שלי אומר תמיד שיותר ממה שהזוג צריך לדעת לתקשר ביחד, הם צריכים לדעת לשתוק ביחד. השתיקה הזאת בונה המון ואין סיבה לחשוש ממנה. האווירה השקטה עליה את מדברת עשוייה להוציא אתכם מזה, כי זה הרגע בו כל אחד מתכנס לעצמו ובוחן את הדברים מחדש בצורה הגיונית, להבא זה יהיה יותר קל.
אם השתיקה נמשכת יותר מדי היא הופכת להרסנית, אז צריך לדעת לעצור אותה בזמן.

עצה קטנה - שהשיחה הקרובה תהיה שיחה שכלית ולא רגשית!

עלו והצליחו! קטן עליכם..
נראה לי שזה מה שצריך לדעתפיקולו
1. אין מרצין אדם בשעת כעסו. ביקש זמן. לחכות עם הניסיון לרצות. רק לאחר זמן להראות חרטה ולבקש. (תפילה)
2. שוחד - לתת לפנק הדברים שהוא באמת אוהב.(צדקה)
3. - לתקן בתוכך את שורש הבעיה שהביאה לפגיעה וגם להראות לו את זה בצינעה, לא בצורה מוחצנת רק לצורך הריצוי.(תשובה)
בשלושת הדרכים הנל, סביר שאכן הזמן יעשה את שלו.
לכל המנסים לעזור ...תתתתת
איך אפשר בלי לדעת את פרטי המקרה?
אולי תספרי לנו בעוז ובתעצוומות מה קרה שם? ועד אז אני לא יודע מה את עושה עם התגובות. הרי אולי המגיב היה מגיב אחרת אם ידע את פרטי המקרה.
באופן כללי
"משוכבת חיקך שמור פתחי פיך"
לא משתפים בהכול.
מה שבעלך נראה רוצה שכמובן למרות שהוא אומר שהוא צריך זמן בזמן הזה אל תתפנקי תשתדלי להראות לו כי לא נעים לך ואת מצטערת גם כשהוא לא מדבר איתך.
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

באותו נושא אבל לא אישי, קפץ לי בפידמשה
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסחאחרונה

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

מילואים וצניעותחלי2001
בעלי יצא למילואים בתנאי שטח בצפון

הוא סיפר שבאחד הלילות היה קפוא

והם ישנו ברכב הייתה עוד חיילת וחייל ישנו כולם ברכב

אני רותחת מעצבים

איך להגיב ? 

למה אתה שואל את האנשים הלא רלוונטיים?אריק מהדרום

אולי יעניין אותך