האם בנות בציבור שלנואש לבנה

האם נפוץ שבנות בציבור שלנו רוצות להתחתן עם תלמיד חכם?

או שזה רק בציבור החרדי?

(זה לא סותר פרנסה אבל זה כן סותר "קריירה" ברוב במקרים)

הכרתי פעם מישהי כזאתFrusciante

בחורה צדיקה ממש, היא חיפשה מישהו שהוא רב או שלפחות שואף להיות כזה (ב"ה היא מצאה ). 

אני לא חושב שזה נפוץ בציבור הדתי לאומי. 

לא יודע כמה נפוץלקוס
אבל בהחלט יש.. לא חסר שרשורים שחבר'ה אומרים שהם רוצים ללמוד אחרי החתונה
כן בטח שיש!!לא המון אבל יש ב'ה!!אנונימי*
בוא אליטהר ליבנו
נחפש ביחד... ;)
זו באמת בעיה, למיטב ידיעתי. ואני מניח שלפעמים גם אלו שרוצות את זה לא באמת יודעות מה הן רוצות, וזו כמובן בעיה...
זה נכון על כל רצון בקשר לזוגיות.הולם במיוחד
מה לעשות, לרצות משהו שאתה לא באמת יודע משהו זה תמיד קצת הימור.
כל רצון בקשר לזוגיות אנחנו לא יודעים מהו?טהר ליבנו
באותו אופן, כן.הולם במיוחד
אלא אם יש לך נסיון בזה כבר, כמובן.
אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך...טהר ליבנו
אמרת שגם אלו שרוצות את זה, לא באמת יודעות מה הן רוצות.הולם במיוחד
איך הן ידעו? הן לא ניסו אף פעם.
הן יודעות שהן רוצות ממה שהן משערות שזה.
בדומה לרצונות אחרים בזוגיות/ בניית בית..
לא קריטי, סתם ציינתי
אני רוצהגלי הים

רציני?ענבל
בס"ד

אחרי חמש שנים בפורום אני מתחילה לתהות אם יש בחורים דוסים שלא רוצים להיות אברכים.
לי אישית זה לא מפריע כי אני לא אתחתן עם דוס בייניש כבד כנראה, אבל כמות הבנות שרוצות נראית לי לא פרופורציונלית..

אני תוהה אם בנות אשכרה רוצות להתחתן עם מישהו ומצפות שיהיה רב או משהו.
כי אני לא חושבת שכל מי שעכשיו אומר שהוא רוצה להמשיך ללמוד מתכוון לעשות את זה כל חייו.

קיצור סתם תהיות מוזרות, תתעלמו ממני.
המסקנה שלי היאנפתלי הדג
שיש מתאם נדיר בין הבנים שחושבים שללמוד תורה זה האידיאל ולכן לא צריך לעבוד, לבנות שחושבות שלהיות עקרת בית זה האידיאל ולא רוצות לעבוד.

ואידך זיל גמור
אז הפתרון הוא שאחד הצדדים יתפכח ענבל
נאא חסר סיכוינפתלי הדג

חבל. הרבה רווקים היו נמנעים ככה...ענבל
דווקא מכירים זוג כזה במציאותשואל שאלות

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

זה משפט מאוד מסוכןטהר ליבנו
"כשיש אידאלים ואמונה הכל אפשרי"... מאוד מסוכן וגם לא נכון, ואי אפשר להביא ראיה ממקרה אחד שצלח
^^^^^^^^^^^^ענבל
דעתי,נורופן.
א. תלמיד חכם סותר קריירה?
מה זה קריירה בכלל?

ב. לפחות על פי ההגדרה האישית שלי- חשוב לי שיהיה דתי לפני הכל. שכל המהות שלו וכל העולם שלו יצמח מתוך התורה. ולכן ברור שאני ארצה תלמיד חכם.
אבל אני כן ארצה שייצא מד' אמותיו ויראה עולם, אני לא ארצה שיהיה רב או שיהיה אברך שילמד תורה כל חייו.
אפשר להיות תלמיד חכם ולחיות חיים רגילים כמו כולם...
מסכים, יישר כחארץ השוקולד
וכדי לא לנצל"ש, אני לא אפרט מקורות בנושא...
נפוץ יותר ממספר המעוניינים בכך מצד הבנים....חלושששש
א. מה אתה מתכוון במונח "תלמיד חכם"?פינגו0

ב. אפילו אם אתה מתכוון לאחד שמתכוון להיות אברך, יש הרבה בנות שמחפשות את זה..

אסביראש לבנה

ת"ח זה אדם שלמד אחוזים גדולים מאוד מהתורה ורוצה להקיף ולדעת את כולה ברמה שקבע לעצמו.

בהכרח שזה סותר קריירה של אדם שיוצא בשמונה בבוקר וחוזר בשמונה בערב, או עו"ד והייטק וכיוצא.

בינתים 99% מהבנות שנתקלתי בהן רוצות שהבעל יקבע עיתים (שזה מתפרש בעיני שעה של שיעור דף יומי) ולא נראה כ"כ שיש להן שאיפות גדולות בנושא שהוא חיינו ואורך ימינו. אולי אני טועה. 

לא כולם יכולים להיות תלמידי חכמיםתקוות עולמים

למעשה, הרוב המוחלט לא יכולים, ולא צריכים. גם ההלכה היא שחובת לימוד תורה יוצאת בקריאת שמע.

פעם רק מיעוט כשרוני היה יושב ולומד בצורה מקיפה ומעמיקה, וכך צריך להיות. כל עניין ההסמכה לרבנות וכל העניין של תלמידי חכמים בעבר היה הרבה יותר הגיוני.

בימינו אלפים שורפים את חייהם לבטלה בישיבה באיזה כולל או ישיבה. אין להם באמת את היכולת להגיע להישגים רוחניים ותורניים משמעותיים. מוטב שילכו לעבוד, וילמדו כמה שיוכלו, ובסוף השבוע ירבו, כמו שאומר השולחן ערוך.

החלוקה קבועה מראש. מי שיש לו חבל קצר, לא יכול לצאת מבאר עמוקה. מהכרות צרה עם לומדים ששואפים להיות תלמידי חכמים, הם לא אומרים שום דבר חדש או מעניין. נשמעים כמו שופר של הרב בישיבה בה הם לומדים, מתלבשים ומדברים כמו החלק שאליו הם רוצים להשתייך. משעמם ומיותר.

נראה לי שהלכות תלמוד תורה לא למדת.ויואל משה
כל יהודי חייב לדעת את כל התנ"ך, וכל הלכות תורה שבעל פה בטעמיהן. ולדעת זה לזכור, גם אם הוא רק יחזור כל ימי חייו. עיין הלכות ת"ת לרמב"ם ושו"ע הרב. ובימינו אחרי 2000 שנה של תושבע"פ יש דרך ללמוד תורה, הנקנית בלימוד גמ' בעיון, מה שעושים בישיבות בסדר בוקר. ובימינו פשוט שכל אחד חייב להקדיש זמן ללימוד אמונה ופנימיות כל אחד לפי עניינו. וזו מצווה דאורייתא בדיוק כמו שבת או תפילין, שכל "דתי" מקיים.
בקריאת שמע יוצאים רק ידי חובת "והגית בו יומם ולילה" לא ידי חובת מצוות ת"ת.
עיין אצל רבי יום טוב בן אברהםתקוות עולמים

אדם יוצא ידי חובה מלימוד תורה ע"י קריאת שמע מחמת פרנסה. מעבר לכך, זו דעת הרשב"י שמביא ר' יוחנן בגמרא. בעניין חובת הידיעה יש חילוקים. לא נכנס לזה. אני אומר, כמו שפירש רש"י על 'סוף דבר הכל נשמע את האלוהים ירא' – כל מה שבכוחך עשה ולבך לשמיים. כל אחד שילמד כמה שיעלה בידו.

אני לא אמרתי שום דבר לגבי מה צריך לדעת. אני טענתי את הטענה הבסיסית של היהדות, לא כולם שווים. הרב קוק אמר שקומוניזם זו עבודה זרה. אני אומר, לא משום שהם קשרו את האידיאולוגיה עם כפירה, זה יותר מדי ברור ופשטני בכדי לציין. אלא מחמת עניין ה'שוויון' הכה פופולרי.

כל גדולי הדור בציבור החרדי, מישהו מהם צמח בישיבות החרדיות שאנחנו רואים בימינו? אף אחד מהם. כולם הגיעו מאירופה, שם הכל היה לגמרי שונה מהגטו החרדי ואורח החיים החרדי. הם גדלו בצורה שונה לחלוטין ממה שאתה יכול לראות היום.

כל אחד מוזמן ללמוד תורה, כמה שירצה. אני לא רוצה שהמדינה תממן את זה, בדיוק כמו שאני לא רוצה שהמדינה תממן עלק 'תרבות' של כל מיני אמנים תל אביביים פלצנים. חז"ל אמרו 'קופה מלאה עוונות – מי מקטרג בראש כולם? גזל'. אנחנו רואים במציאות שהציבור מקטרג על העניין הזה, ולא, זה לא בגלל 'שנאת דתיים' ושאר ההמצאות, אנשים לא רוצים לממן את זה. למה הם לא רוצים? כי התוצרים של הישיבות האלה לא יוצרים שום דבר מועיל לאל או לאדם. תלמידי חכמים אמורים להרבות שלום, מה שקורה בפועל זה שהם יוצאים מהישיבות שלהם עם תפיסות מעוותות ולוחמניות ואין להם שום יכולת להבין אחרים, אז הם מרבים מחלוקת וטיפשות.

הלימוד במרבית הישיבות הוא לימוד צר, שטחי, ושכלי. פנימיות זה מהם והלאה.  אז הם יודעים לצטט והם מכירים את כל המבואות והמקורות, אבל בפנימיות התורה הם לא מבינים כלום. ללמד לחזור אחרי דברים ולשנן ולהקיא אותם אפשר ללמד גם תוכים, זו לא בעיה. אתה לא צריך כישרון מיוחד או רוחניות ברמה יוצאת דופן כדי להיות חקיין, או להתנועע כמו לולב ולחזור אחרי מה שהרב אמר לך ולספר את זה לכולם כאילו זה איזה חידוש. יש סיבה שריבון העולמים ברא אותנו בתור אנשים עם רגשות ועם בינה, ולא נאמר, רובוטים.

אני יודע שרבי נתן כותב בליקוטי הלכות שלא צריך ללמוד אמונה, רק שתהיה אמונה פשוטה כמו של המון העם והנשים. יש לזה סיבות מעולות, בברסלב ככלל התנגדו מאד ללימוד אמונה ולפילוסופיה היהודית. יצאו כנגדה בשצף קצף, רבי נחמן לצורך העניין אסר ללמוד את מורה הנבוכים לרמב"ם, את אמונות ודעות של רס"ג, את הכוזרי לרבי יהודה הלוי, ספר העיקרים, רשב"ג ורלב"ג, את ההקדמה לשער היחוד בספר 'חובת הלבבות'. הסיבה שבברסלב כל כך סולדים מפילוסופיה יהודית היא מהסיבה שזה מעוות את השכל ומרחיק את האדם מן האמת, זה מזיק ליכולת הקליטה וההבנה הרוחנית שלו.

אני יודע שעד מימי חז"ל הייתה תורה עם עבודה, וחוני היה מהדק טיט על הגגות ביד אחת ומחזיק בתורה ביד השנייה. הבעל שם טוב גם כן הדגיש את חובת האדם לעבוד בל"ט מלאכות, גם בברסלב יש ציווי מפורש על האדם לעבוד בכדי לברר את ניצוצות הנשמה שלו.

אני יודע שהתורה צריכה להיות בתוכו של האדם, שלכל מקום אשר ילך, היא איתו, 'לא ימיש מתוך האוהל'. ה' יתברך צריך להיות בחללי המח ובחללי הלב, ולהגיע למדרגה הזאת הדרישה היא קצת יותר גדולה ואוצרת בתוכה יותר מאמצים מאשר לשבת מול ספר ולשנן או לקיים מצוות והלכות. בכל מלאכה ועיסוק יש סודות ועניינים, זה חלק מהעניין של 'בכל דרכיך דעהו.' בכדי להבין ולברר האדם צריך בינה, ומה לעשות, בינה לא תקנה לך מאחרים ולא מספרים ולא מצדיקים.

נשמע שאתה מחפש לשפוך---ויואל משה
עלינו את התסכולים שלך מעולם הישיבות, עבודת ה', ומצב עם ישראל היום באופן כללי
פשוט שצריך גם לעבוד, אבל גם צריך לדעת את התורה, ותורה לומדים מספרים, לפחות בימינו, במדרגת הלוחות השניים. ולימוד התורה והעבודה של ימינו שונים מאד מהלימוד והעבודה בתקופת חוני המעגל וכדו', מה שיצר את ה"עת לעשות לה' הפרו תורתך" המתיר להתפרנס מהצדקה כדי שלא תישכח תורה מישראל כמו שכתבו כל חכמי ישראל כנגד דברי הרמב"ם הידועים.
אני מוחה על הזלזול בעם ישראל ובגדולי ישראל שנשמע מדבריך, ובפרט על ההוצאת שם רע ההזויה על הישיבות.
הרמב"ם לא מעניין אותיתקוות עולמים

אני אומר מה שאני רואה. אנשים לא יכולים להתייחס לטענות האלה בצורה רצינית, כי בינינו, זה פחות או יותר המצב. בציבור הדתי לאומי אני מוכרח להגיד שהמצב הרבה יותר טוב ויש לומדים רציניים, אבל יש מגמה מדאיגה של רגשי נחיתות (למה?) מול הציבור החרדי והגררות אחרי הצווחנות והשטויות שלהם בכל מיני עניינים.

זו הדרדרות מדאיגה.

אם אתה שואל אותי, אני בעד יששכר וזבולון. מיעוט של תלמידי חכמים אמיתיים שילמדו בנחת ובדעת מיושבת בלי כל מיני בטלנים שיפריעו להם בתוך הישיבה והשאר ילכו לעבוד ובסוף השבוע ילמדו  חוק לישראל ועין יעקב.

האדם צריך להיות מודע לעצמו. ה' יתברך לא דורש מכולם את אותם הדברים. יש אנשים שיכולים לעסוק בעסקים ולהתפרנס יפה מאד, ובלימוד לעומת זאת הם לא כל כך מוכשרים. אם הם ילכו ללמוד במקום לעסוק במה שהם טובים בו, הם עושים את הדבר הכי רע שאפשר לעשות. עם הממון אפשר להשפיע בעולם הזה ולעשות הרבה דברים טובים ומשמעותיים. רבי נחמן כבר שעקר העשייה דקדושה זו הצדקה.

הנה רבי נתן בליקוטי הלכות, ראה וקדש:

"וּבֵרַכְךָ בְּכָל אֲשֶׁר תַּעֲשֶֹה" שֶׁדָּרְשׁוּ חֲכָמֵינוּ זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה, שֶׁלֹּא יְהֵא יוֹשֵׁב בָּטֵל וְכוּ'. וְאֵינוֹ מֵשִֹים אֶל לִבּוֹ לִבְלִי לְהַטְעוֹת אֶת עַצְמוֹ, כִּי בְּוַדַּאי הָאֱמֶת הוּא שֶׁצְּרִיכִין  אֵיזֶה  עֵסֶק.

וְעַל-כֵּן אָסוּר לְקַבֵּל שָׂכָר עַל לִמּוּד הַתּוֹרָה, כִּי צָרִיךְ לַעֲמֹל בַּתּוֹרָה בִּיגִיעָה גְּדוֹלָה, כְּמוֹ שֶׁאָמְרוּ רַבּוֹתֵינוּ זַ"ל, אָדָם כִּי יָמוּת בָּאֹהֶל. אֵין הַתּוֹרָה מִתְקַיֶּמֶת אֶלָּא בְּמִי שֶׁמֵּמִית עַצְמוֹ עָלֶיהָ. וּכְמוֹ שֶׁכָּתוּב, אִם בְּחֻקֹּתַי תֵּלֵכוּ. עַל מְנָת שֶׁתִּהְיוּ עֲמֵלִים בַּתּוֹרָה, 'עֲמֵלִים' דַּיְקָא וְעִקַּר הֶעָמָל וְהַיְגִיעָה שֶׁצְּרִיכִין לַעֲמֹל וּלְהִתְיַגֵּעַ הַרְבֵּה בַּתּוֹרָה הוּא רַק בִּשְׁבִיל לְבָרֵר עֵסֶק הַתּוֹרָה שֶׁיִּהְיֶה הַלִּמּוּד לִשְׁמָהּ לַעֲשׂוֹת נַחַת רוּחַ לְיוֹצְרוֹ יִתְבָּרַךְ וְלֹא יִהְיֶה לִמּוּדוֹ, חַס וְשָׁלוֹם, בִּשְׁבִיל תּוֹעֶלֶת עַצְמוֹ לְהִתְיַהֵר וּלְקַנְטֵר חַס וְשָׁלוֹם, וְלֹא יַעֲשֵׂם עֲטָרָה לְהִתְגַּדֵּל בָּהֶם וְלֹא קַרְדֹּם לַחְפֹּר בָּהּ וְכוּ' ((אָבוֹת פֶּרֶק ד) וְעִקַּר הַיְגִיעָה וְהֶעָמָל בִּשְׁעַת הַלִּמּוּד הוּא רַק בַּתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה, כִּי בְּלִמּוּד חֻמָּשׁ אֵין צְרִיכִין לְהִתְיַגֵּעַ כָּל כָּךְ. וְעִקַּר הַיְגִיעָה וְהֶעָמָל הוּא רַק בַּתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה וְזֶהוּ מֵחֲמַת שֶׁבַּתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה שֶׁחִדֵּשׁ הַתַּנָּא אוֹ אֵיזֶה צַדִּיק בְּהֶכְרֵחַ יֵשׁ בָּהּ בְּחִינַת שְׂמֹאלָה שֶׁהָיָה מֻכְרָח הַתַּנָּא לִפֹּל בִּשְׁעַת אֲמִירַת תּוֹרָתוֹ לְאֵיזֶה שְׁגִיאָה דַּקָּה כְּדֵי לְהַמְשִׁיךְ פַּרְנָסָה כַּנַּ"ל, אֲשֶׁר מִשָּׁם נִמְשָׁךְ בְּחִינַת מַשְׁמָעוּת שֶׁל וּפֹשְׁעִים יִכָּשְׁלוּ בָם כַּנַּ"ל. וּמֵחֲמַת זֶה כָּל מִי שֶׁרוֹצֶה לַעֲסֹק בַּתּוֹרָה בֶּאֱמֶת וְלִזְכּוֹת לְכִתְרָהּ שֶׁל תּוֹרָה לִזְכּוֹת עַל-יְדֵי הַתּוֹרָה לְחַיֵּי עוֹלָם לְהִתְדַּבֵּק בְּקוֹנוֹ אֲשֶׁר זֶה תַּכְלִית עֵסֶק הַתּוֹרָה הַקְּדוֹשָׁה הוּא צָרִיךְ לְהִתְיַגֵּעַ מְאֹד בְּעֵסֶק הַתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה לְבָרֵר וּלְהַכְנִיעַ בְּחִינַת אֲחִיזַת וּפֹשְׁעִים יִכָּשְׁלוּ בָם, דְּהַיְנוּ הַמַּחֲשָׁבוֹת שֶׁל גַּסּוּת וּפְנִיּוֹת וְהָעַרְמִימִיּוּת שֶׁרוֹדֵף אַחֲרֵי מַחֲשַׁבְתּוֹ וְרוֹצִים לְהַטּוֹת לְבָבוֹ מִן הָאֱמֶת חַס וְשָׁלוֹם, לַעֲסֹק בַּתּוֹרָה בִּשְׁבִיל כָּבוֹד וְגַסּוּת בִּשְׁבִיל שֶׁיִּתְקָרֵי רַבִּי, בִּשְׁבִיל שֶׁיִּהְיֶה רַב בְּאֵיזֶה קְהִלָּה אוֹ מוֹרֵה הוֹרָאָה אוֹ לִהְיוֹת מְפֻרְסָם וְלוֹמַר תּוֹרָה בִּסְעֻדָּה שְׁלִישִׁית וּלְהַנְהִיג הָעוֹלָם וּלְהַרְבּוֹת כְּבוֹדוֹ כַּנָּהוּג עַכְשָׁו וְכַיּוֹצֵא בְּאֵלֶּה הַפְּנִיּוֹת וְהַשְּׁטוּתִים הָרַבִּים וְהַבִּלְבּוּלִים שֶׁיֵּשׁ לְהַלּוֹמְדִים בִּשְׁעַת עוֹסְקָם בַּתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה. וְכָל זֶה נִמְשָׁךְ מִשְּׁגִיאָה דַּקָּה שֶׁהָיָה לְהַצַּדִּיק בִּשְׁעַת הִתְגַּלּוּת תּוֹרָתוֹ שֶׁהָיָה מֻכְרָח לִפֹּל בָּהּ בִּשְׁבִיל לְהַמְשִׁיךְ פַּרְנָסָה לָעוֹלָם כַּנַּ"ל. וְעַל-כֵּן צְרִיכִין יְגִיעָה גְּדוֹלָה, דְּהַיְנוּ לָשׁוּב בִּתְשׁוּבָה שְׁלֵמָה עַל כָּל מַעֲשָׂיו הָרָעִים וּלְהִתְאַמֵּץ בְּכָל עֹז לְהַכְנִיעַ וּלְהַשְׁפִּיל כָּל אֵלּוּ הַמַּחֲשָׁבוֹת רָעוֹת וּלְבַקֵּשׁ מֵה' יִתְבָּרַךְ שֶׁיִּזְכֶּה שֶׁיִּהְיֶה לִמּוּדוֹ לְהַשְּׁכִינָה, דְּהַיְנוּ שֶׁיַּעֲסֹק בְּהַתּוֹרָה בִּשְׁבִיל ה' יִתְבָּרַךְ לְבַד שֶׁצִּוָּנוּ לַעֲסֹק בַּתּוֹרָה וְלַעֲשׂוֹת נַחַת רוּחַ לְפָנָיו שֶׁאָמַר וְנַעֲשָׂה רְצוֹנוֹ וְזֶהוּ עִקַּר הַיְגִיעָה וְהֶעָמָל בַּתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה, כִּי בֶּאֱמֶת גַּם הַיְגִיעָה וְהֶעָמָל שֶׁל הַלּוֹמְדִים שֶׁעֲמֵלִים בַּתּוֹרָה לְבָרֵר הַסֻּגְיָא וְהַהֲלָכָה עַל מְכוֹנָהּ וְלַאֲסוּקֵי שְׁמַעַתְּתָא אַלִּבָּא דְּהִלְכְתָא גַּם זֶה נִמְשָׁךְ רַק מִזֶּה מִבְּחִינַת הַשְּׁגִיאָה הַנַּ"ל שֶׁהִוא בְּחִינַת שְׂמֹאלָה שֶׁמִּשָּׁם אֲחִיזַת וּפֹשְׁעִים יִכָּשְׁלוּ בָם, שֶׁמִּשָּׁם אֲחִיזַת הַקְּלִפּוֹת שֶׁהֵם מֹץ וְתֶבֶן הַחוֹפִין עַל הַהֲלָכָה שֶׁמִּשָּׁם נִמְשָׁכִין כָּל הַקֻּשְׁיוֹת וְכָל הַכְּבֵדוּת וְכָל הַחֻמְרוֹת שֶׁבַּהֲלָכָה שֶׁקָּשֶׁה לַהֲבִינָהּ עַל מְכוֹנָהּ וּלְהוֹצִיא הַדִּין לַאֲמִתּוֹ, כִּי כָּל זֶה נִמְשָׁךְ מֵהֶם שֶׁהֵם בְּחִינַת מֹץ וְתֶבֶן שֶׁבַּהֲלָכָה, כַּמּוּבָן בַּתִּקּוּנִים וּבְרַעֲיָא מְהֵימָנָא בְּכַמָּה מְקוֹמוֹת וְעִקַּר חִיּוּתָם וְכֹחָם נִמְשָׁךְ רַק עַל-יְדֵי הַשְּׁגִיאָה דַּקָּה שֶׁל הַצַּדִּיק שֶׁהָיָה מֻכְרָח לִפֹּל בָּהּ בִּשְׁבִיל פַּרְנָסָה כַּנַּ"ל. וְעַל-כֵּן צָרִיךְ כָּל אֶחָד לַעֲמֹל וּלְהִתְיַגֵּעַ בַּתּוֹרָה לְהַכְנִיעַ וּלְהַשְׁפִּיל וּלְגָרֵשׁ מֹץ וְתֶבֶן מִן הַהֲלָכָה שֶׁהֵם אֲחִיזַת הַקְּלִפּוֹת שֶׁהֵם הַמַּחֲשָׁבוֹת שֶׁל גַּסּוּת וּפְנִיּוֹת וְאָז זוֹכֶה לַהֲלָכָה בְּרוּרָה וְלַאֲסוּקֵי שְׁמַעַתְּתָא אַלִּבָּא דְּהִלְכְתָא, כִּי כְּשֶׁעוֹסֵק לִשְׁמָהּ בִּשְׁבִיל ה' יִתְבָּרַךְ אֲזַי ה' עִמּוֹ וַאֲזַי הֲלָכָה כְּמוֹתוֹ, כְּמוֹ שֶׁאָמְרוּ רַבּוֹתֵינוּ זַ"ל וְה' עִמּוֹ שֶׁהֲלָכָה כְּמוֹתוֹ, כִּי כָּל הַקֻּשְׁיוֹת וְהַחֻמְרוֹת נִמְשָׁכִין רַק מֵחֲמַת שֶׁבְּכָל דּוֹר וָדוֹר בַּגָּלוּת הַמַּר הַזֶּה מִתְגַּבֵּר הַסִּטְרָא אָחֳרָא בְּיוֹתֵר וּמַכְנִיס פְּנִיּוֹת וְגַסּוּת יוֹתֵר בַּלֵּב וּמֵחֲמַת זֶה אֵין הֲלָכָה וּמִשְׁנָה בְּרוּרָה בְּשׁוּם מָקוֹם, כִּי בִּתְחִלָּה בַּדּוֹרוֹת הָרִאשׁוֹנִים לֹא הָיָה שׁוּם מַחֲלֹקֶת רַק מִשֶּׁרַבּוּ תַּלְמִידֵי שַׁמַּאי וְהִלֵּל שֶׁלֹּא שִׁמְּשׁוּ אֶת רַבָּן כָּל צָרְכָּן עַל-יְדֵי-זֶה נִתְרַבּוּ הַמַּחֲלֹקֶת בְּיִשְׂרָאֵל וּבְכָל פַּעַם נִתְרַבֶּה הַמַּחֲלֹקֶת בְּיוֹתֵר, כִּי הַצַּדִּיק שֶׁמְּחַדֵּשׁ הַתּוֹרָה הוּא צָרִיךְ בְּהֶכְרֵחַ לִפֹּל לְאֵיזֶה שְׁגִיאָה דַּקָּה בִּשְׁבִיל לְהַמְשִׁיךְ פַּרְנָסָה לָעוֹלָם, אֲבָל צָרִיךְ שֶׁיִּהְיֶה הַשְּׁגִיאָה דַּק מִן הַדַּק רַק בְּצִמְצוּם גָּדוֹל לְצֹרֶךְ הַהֶכְרֵחַ לְבַד, אֲבָל בְּכָל דּוֹר וָדוֹר נִתְמַעֲטִין הַלְּבָבוֹת עַד שֶׁלִּפְעָמִים בָּאִין לִידֵי שְׁגִיאָה יוֹתֵר עַד שֶׁבְּכָל פַּעַם נִתְרַבֶּה הַמַּחֲלֹקֶת עַל-יְדֵי-זֶה. וּבִתְחִלָּה שֶׁעֲדַיִן לֹא נִתְאַחֲזָה הַסִּטְרָא אָחֳרָא כָּל כָּךְ בְּאוֹתָהּ הַשְּׁגִיאָה, כִּי אַף-עַל-פִּי-כֵן הָיָה עוֹסְקָם בַּתּוֹרָה בִּקְדֻשָּׁה גְּדוֹלָה, עַל-כֵּן לֹא נַעֲשָׂה מִפְּגַם הַשְּׁגִיאָה כִּי אִם רִבּוּי הַמַּחֲלֹקֶת בְּהַתּוֹרָה עַצְמָהּ שֶׁהִוא מַחֲלֹקֶת שֶׁבִּקְדֻשָּׁה, אֲבָל עַכְשָׁו בַּעֲוֹנוֹתֵינוּ הָרַבִּים נִתְאַחֲזוּ מְאֹד עַד שֶׁנַּעֲשָׂה מַחֲלֹקֶת גָּמוּר בֵּין הַצַּדִּיקִים וְקָטֵגוֹרְיָא בֵּין תַּלְמִידֵי חֲכָמִים וְצַדִּיקִים אֲשֶׁר לֹא הָיְתָה כָּזֹאת. וְכָל זֶה נִמְשָׁךְ מִשָּׁם מִבְּחִינַת הַשְּׁגִיאָה הַדַּקָּה שֶׁל הַצַּדִּיק שֶׁחִדֵּשׁ הַתּוֹרָה וְכוּ' כַּנַּ"ל. שֶׁנִּתְאַחֲזוּ בָּזֶה עַד שֶׁבָּאוּ לִידֵי לִמּוּד שֶׁלֹּא לִשְׁמָהּ לְגַמְרֵי לְהִתְיַהֵר וּלְקַנְטֵר וְעַל-יְדֵי-זֶה נִתְרַבֶּה הַמַּחֲלֹקֶת מְאֹד וְכַנַּ"ל:

ראה וקדש:

עכשיו אתה אומר דברים של טעם. אבל-ויואל משה
עדיין, שלא תשתכח תורה מישראל- עת לעשות לה' הפרו תורתך- עדיין שייך פה, וזה גם תגובה ל"ארץ השוקולד" בימינו אם לא יעזרו כלכלית ללומדי תורה זה פשוט לא יהיה. הסכם יששכר וזבולון לא שייך- "אם אין גדיים אין תיישים וכו'" (פתיחתא לרות רבא, וע"ש שמשמע שהמלכות צריכה לעודד ת"ת) ואלף נכנסים למקרא וכו'. חייבים בסיס כדי שיגדלו גדולי תורה. ועיין עוד מה שכותב הכוזרי על חכמי הסנהדרין ותלמידיהם על התפשטות החכמות באומה.
לגבי "הרמב"ם לא מעניין אותי" היזהר בלשונך. ר' נתן רק מסביר את ההלכה הזאת, שעיקרה ברמב"ם. כשיהודי בוחן את דרכיו הוא קודם כל בודק מה ההלכה.
מה לא היה מתקיים?ארץ השוקולד
א. אני לא אומר משהו כמו "תקוות עולמים", אינני מבין כיצד ניתן לומר שהרמב"ם לא מעניין אותי?!?!?
ב. לגופו של עניין, אני מסכים שעולם הישיבות לא היה מתקיים בצורה הקיימת. אך נראה לעניות דעתי, שתורה כן הייתה מתקיימת בארץ ישראל בצורה יותר אמיתית שרבנים יהיו יותר מחוברים למה שקורה במציאות, בגלל שהם יעבדו חצי יום (פחות או יותר) וילמדו בשאר הזמן.
האמת, שזה חזון אחרית הימים שלי שרבנים יעבדו ויהיו תלמידי חכמים גדולים.

דיון פחות שייך אבל משפיע, הוא שלהבנתי (כמובן, על בסיס תפיסת גדולי עולם) שיש דרכים שבהם ניתן היה להצליח בצורה טובה יותר להיות תלמידי חכמים בלימוד שונה מהמקובל בעולם הישיבות.
אני לא בא להתווכחאש לבנה

רק אעיר מס' דברים

1. אני מאוד לא מסכים איתך, ודבריך גובלים בהוצאת שם רע על הישיבות.

2. בתור אחד מאלו שמעמיק בסוגיות, אני מעיד שהספרות החרדית הענפה של התעמקות בהלכה ובמו"מ שבתלמוד, 'הצילה' אותי אינספור פעמים כשהגעתי למבוי סתום. בזכותה, כמעט לא קיים מבוי סתום בעיון, וזה מדהים (גדולי הפוסקים בדורות שעברו היו נשארים בצ"ע כי לא היה להם מקורות מידע כמו היום). כמעט כל שאלה שאפשר לשאול, נשאלה כבר ואתה רק צריך למצוא איפה דנו בה. בתוכנת 'אוצר החכמה' יש 71000 ספרים, שחלק גדול מהם נכתב בדורות האחרונים.

חלק גדול מאוד מהמחברים של ספרים אלו כתב אותם בזכות שישב ולמד (הם משבחים את נשותיהם בהקדמות). אם הם היו באידאל של עבודה, עולם התורה היה אפילו יותר מעורפל ממה שהוא היום. והעירפול הזה הוא לדעתי אחת הגזירות הקשות ביותר של הגלות, ואני שואף מאוד לתקן זאת, ולהוציא לעולם תורה מבוררת, פשוטה, גאולת התורה. כמובן יש גם ספרים מהציבור שלנו, ברמה גבוהה יותר ופחות, אך יחסית אין הרבה.. בשורה תחתונה עולם התורה חיב המון לציבור החרדי. ויש עוד עבודה.

3.התפתחות הספרות הזו חייבת ציבור גדול של לומדים. כדי שיצא רונאלדו אחד, צריך 20000 ברזילאים שינשמו כדורגל.

הישיבות החרדיות במצב די קטסטרופאליתקוות עולמים

גם הלומדים הרציניים והכשרוניים נמצאים במצב לא טוב כי הם מוקפים באנשים שמפריעים להם. ההתמחות העיקרית שלהם הפכה להיות לצעוק על רפורמים זה ופריצות שם ואייפונים. יודעים בעיקר לקטרג ולחלוב כספים, כן.

כל הגדויילים של הציבור החרדי, כולם הגיעו מאירופה.  למעשה בשנות ה60 וה70 הציבור החרדי בבני ברק היה הולך לתיאטרון, והיה פתוח ונחמד. היום, בוא נאמר שישנם לא מעט שלא ממש מחבבים אותך, בלשון המעטה. למה? אה, סתם, כי אתה מציבור אחר.

בישיבות הדתליות יש גם כן לימוד שהוא מיותר בימינו שאפשר לוותר על רובו. מישהו הולך להתווכח עם נוצרים היום? לא נראה לי. מעבר לכך, יש לא מעט רבנים 'נחשבים' שהעיסוק שלהם הוא סלט שלם של פוליטיקה, סוציולוגיה, אנתרפולוגיה, וקצת תורה והרב הקוק ואולי קצת חסידות בכאילו. סבבה, מה זה נותן? למה הם מלמדים אחרים? לא יודע.

תשמע, זו לא הדעה מקובלת ופופולרית, אך אני בדעתו של רבי נחמן, שהתנגד התנגדות חריפה למלמדים והתנגד להקמת תלמודי תורה. למה? יש לזה הרבה סיבות טובות, מספיק להציץ במציאות היום בכדי להבין. הייתה לו רוח הקודש אז הוא צפה נזקים נפשיים קשים שהדברים האלה יגרמו. מעבר לזה האדם צריך לעבור בחרב ובאש בכוחות עצמו, לחוות, להתגבר, לנסות, וכתוצאה מכך שהוא יתגבר כנגד כל השקרים והניסיונות של העולם הזה, הוא כבר ילמד כל מה שהוא צריך, לא יהיה צורך במילים ובהסברים.

לטעמי מעט מאד אנשים צריכים לשבת וללמוד תורה. אנחנו רואים בחוש שבני ישיבות רובם ככולם נמצאים בארציות גמורה ובדיוטא התחתונה ומגושמים בתכלית הגישום. לכן אין להם מה ללמד אחרים , שכן כבר אמרו חז"ל קודם כל קשט את עצמך.

תלמידי חכמים אמיתיים מתעסקים בדברים גדולים ובהירים וחשובים. לא בקטרוגים, לא בצווחנות על פריצות וצניעות, לא מתעסקים בחשבונות שמיים, לא מרבים שנאה וחילוק ומחלוקות. כל מי שעושה את זה יש לו טפי מח של הנחש.

אני אתן לך דוגמה לכמה המצב חמור. היום המצב יותר סביר, אך בעבר היה גל של רבנים שצווחו וכתבו נגד הנסיעה לאומן בראש השנה. אסור זה ואסור כך ומה פתאום. הם, שאין להם מושג וחצי בברסלב, החליטו שדעתו של רבי נחמן היא שהוא לא רוצה שיסעו אליו בראש השנה. הנסיעות בראש השנה זו מסורת ומנהג חסידי עד מתקופת הבעל שם טוב, כך נהוג וכך נעשה לאורך כל השנים. חסידי חב"ד היו נוסעים לרעבע שלהם וחסידי גור היו נוסעים לרעבע שלהם. חסידי ברסלב נוסעים לציון הקדוש, לרבי שלהם. זה לחלוטין לא דבר חדש. מה הבעיה? אני מצפה מאדם שיש בו מעט דעת לא לדבר על עניינים שהוא לא מבין בהם, סייג לחכמה, שתיקה. הדבר הזה חוזר בכל מיני וריאציות בכל מיני נושאים. אף אחד לא מוכן לשתוק, כולם צועקים וצועקים.

לכן יש הרבה נזקים לנפשות של אנשים שיכלו להיות משהו בנסיבות הנכונות [למשל, חנוך דאום], ועד. בנצרות לדוגמה, זה דבר די נפוץ שיש אנשים שיש להם בעיות מיניות שנגרמו כתוצאה מהאמונות הדתיות שלהם. אתה יודע כמה אנשים סובלים מבעיות שכאלה כתוצאה בציבור הדתי והחרדי? אין לך מושג. מעולם לא היו כמויות כאלה, זה תהליך של העשורים האחרונים.

לא שאני מסכימה איתך לגבי הכל, אבל..בת 30

גם אם רבי נחמן אמר לא להקים ת"ת- הוא לא התכוון שלא יהיו "חיידרים" ותלמודי תורה בכלל, נכון?

הוא לא היה בגישה של חינוך ביתי....

זו היתה הוראה לחסידיו ולכן עד היום ילדי ברסלב לומדים בת"ת של חסידויות אחרות. אבל לחסידויות אחרות יש ת"ת...אחרת לאן היו ילדי ברסלב הולכים?.?

לבתי ספר תורניים.....נפש חיה.

את צודקתתקוות עולמים

אכן, שולחים את הילדים לתלמודי תורה של גור וכאלה. זה מה שנפוץ היום. ספציפית הוא לא רצה תלמודי תורה 'ברסלב' כדי שאנשים לא יגדלו להיות רובוטים ויפגשו עם תורת ברסלב אחר כך, יש לזה הרבה סיבות, אבל אכן, ההתנגדות היא לתלמודי תורה 'ברסלב' ולא ככלל.

לא יודע מה הוא היה אומר היום. דעתי האישית היא שכמה שפחות התערבות, כך יותר טוב. שמואל הורביץ' כמדומני אמר שאדם צריך למחול על רבותיו הראשונים. בברסלב יש עניין שהעולם מסדר את עצמו, אסור להתערב, אסור להוכיח, אם כל אחד יהיה אמיתי ויתעסק בעניינים שלו העולם יסתדר וכל אחד ישחק את התפקיד שלו. כך אני רואה זאת, לתת לכל אחד לעבור מה שהוא צריך לעבור, ושילמד.

איך אמר קונפוציוס? 'רק מי שחטא יכול להפוך לקדוש'. כן. שיפלו, שיקומו, שיתגברו, בסוף החזקים והאמיצים והחכמים מגיעים. אל מי? אל עצמם.

תשמעטהר ליבנו

אני בדרך כלל משתדל להיות אדם נחמד ולא להשתמש במילים בוטות, אבל ההבלים שכתבת על התורה, על לומדיה ועל תלמידי החכמים מצריכים תגובה... בעז"ה לכשיהיה לי פנאי אכתוב 

חזרתי ביטהר ליבנו

נראה לי מיותר בבחינת dont feed the troll

עובדות רבותי, עובדות!איגרא
קודם כל, אל תבלבל בין גדולי דור לתלמידי חכמים. גם אם מישהו לא יצא מאור הדורות, עדיין עמ"י צריך תלמידי חכמים גדולים בכל מקום. לכן גם אם אין למישהו איזה חידוש משמעותי רוחני, ראוי ורצוי שילמד, ולו כדי להמשיך את תורת רבותיו במקום אחר.

והיה ויש גדול דור, חלק מתפקידו הוא להיות אחראי על כלל האומה. וכן, זה כולל גם להצביע על נקודות שדורשות תיקון.

אין לי שום תפיסה בך, או בכמה למדת ועברת, אבל תפגין קצת כבוד לתלמידי חכמים, גם אם לא נראה לך שהם מבינים את ר' נחמן כמוך. האמירה היא לא נגד נסיעה באופן כללי לקברי צדיקים, אלט נגד נסיעה מארץ ישראל קברי צדיקים.

ולבסוף, צר לי לאכזב, אבל מה שכתבת על המיניות פשוט לא נכון. אני מכיר כמה בעלי מקצוע, שעוסקים כל חייהם במיניות במגזר הדתי והחרדי, והעובדות פשוט לא נכונות. אין שום שוני משמעותי בהופעה של סטיות, בין המגזר החרדי, הדתי או החילוני.
לא התבלבלתיתקוות עולמים

אני לא יודע למה אתה חושב שהתכוונתי, כשאני אומר בעיות מיניות אני מתייחס לספקטרום עצום של בעיות שהשורש שלהן הוא חוסר מודעות מינית, דבר שנובע מחינוך לקוי ועיוותי נפש שנגרמים מהחינוך הזה.

האינטרנט מלא בעדויות כאלה ואחרות. דתיים שזוחלים לחתונה בגלל שיש להם קושי להתמודד עם היצר זה לא דבר חריג, זו בהחלט בעיה מינית, וזה גורם לאחר מכן לבעיות אישיות ובעיות בנישואין.

כמה דתיים מתמודדים עם נושא המיניות בצורה לא נכונה, ומפעילים כנגד עצמם אלימות רוחנית ולפעמים אפילו פיזית ממש? המון, היו על זה מספיק אשכולות כאן בפורומים ובמרחבי האינטרנט. יש תופעה גדולה של אלימות עצמית, רגשית, פיזית רוחנית, אנשים הורגים את עצמם לאט לאט.

למה? כי מצד אחד הם לא מקבלים חיות משום מקור אחר, ומצד שני אין להם את הכלים והיכולת לעשות משהו שיוציא אותם מהמעגל האלים הזה.

שופן, אחד מהפסנתרנים הגדולים, הבין כבר לפני הרבה שנים מה שאלפי דתיים ובני ישיבות עדיין לא מצליחים לקלוט. כך הוא כותב לבת זוגתו:

"שוב אשעמם אותך במכתבי במחשבותי על השראה ויצירתיות, אך את תביני שמחשבותי אלו קשורות במישרין בך. חשבתי רבות על השראה ויצירתיות ולאט, לאט, הבנתי מהותן של אלו. השראה ורעיונות חדשים באים לי רק לאחר פרישות ממושכת מאישה. משנמלאתי תשוקה לאשה ונותרתי מרוקן מכל אוני, בורחת ההשראה ממני, יבש מעין ההשראה שלי והרעיונות לא צצים עוד בראשי. תארי לעצמך, כמה מוזר ונפלא הדבר שהכוחות המשמשים להפריית אשה וליצירת אדם, הם אותם הכוחות המשמשים ליצירת אמנות. כמה מוזר ומופלא שגבר מבזבז את אונו היקר בעבור רגע אחד של שכרון חושים.

אפשר לומר זאת גם על מדענים, המקדישים עצמם למחקרים מדעיים, או לגילוי תגליות. הנוסחה כנראה פשוטה: יהא התחום אשר יהא, היוצר חייב להתנזר מאשה, כדי שהכוחות בגופו יצטרפו לכוחות במוחו על מנת שיגיע להשראה, שתאפשר לו להוליד יצירת אמנות טהורה.

חשבי על כך, המשיכה המינית לאשה והתשוקה הופכות להשראה, אבל הדבר אמור רק במי שבורך בכשרון וביכולת. לא יוצלח שיתנזר מנשים, אולי יצא מדעתו מתסכול, אך לא ייצור דבר הראוי לאל או לאדם. מצד שני אהבה נכזבת או תשוקה שלא באה על סיפוקה, המתחדדת מול זכרון דמות האהובה ונושאת עימה תסכול שאין לשאת, עשויה לתרום ליצירתיות. נוכחתי בכך בשירתו של נורוויד [משורר פולני ]"

האש הזאת באדם, היא המקור לכל תולדה רוחנית וגשמית. אסור לדכא אותה, כי זה דיכוי של הכח שמפרה את החיים כולם. יש אנשים שיכולים וצריכים להשתמש באש הזאת להרחבת הדעת והתודעה שלהם, יש לזה שיטות ודרכים, צריך ללמד ולהדריך, זה דורש תרגול.
לדרי המטה, גם בשבילם יש פתרונות, גם להם יש שיטות ודרכים שניתן להקנות להם.

לא נאריך על זה פה, אבל זה פשוט מגוחך שאברכים ובני ישיבות רובם ככולם עדיין במדרגה הנמוכה הזאת של 'קשה לי לשמור עיניים'. ואפשר לחשוב איפה הם כבר נמצאים, לא ממש החלונות האדומים. מודעות, פנימיות, זה כל העניין.

האמירה שלהם לא קשורה לשום דבר. הם לא ברסלב וחסידות בכלל וברסלב בפרט לא מעניינת אותם. את הדעות שלהם הם צריכים לשמור לעצמם, ולא לנסות להתערב בעניינים שמהם והלאה, כך ראוי לכל אדם שיש לו מעט דעת. לזוז הצידה, לשתוק, ולא לקפוץ בראש חוצות להביך את עצמך. האמירות האלה מעידות על האומרים אותם, שלא מסוגלים לקלוט את הרקע ההיסטורי ואת החשיבות הרוחנית של הנסיעה לאומן.

זה לא שונה בהרבה מכל השטויות על סמארטפונים. אין מה לכבד אותם יותר מדי. איזה הוא מכובד? המכבד את הבריות. האנשים שאני מדבר עליהם לא מעוניינים לכבד את הבריות והבריות לא מעניינות אותם בכלל. הם מרוכזים רק בעצמם, הם רק רוצים עד ועד ועד כבוד והם לא בוחלים באמצעים. מידה כנגד מידה. לאן שמכוון האדם, כך הוא מקבל. הם מכוונים אך ורק לעצמם, לכן לתת להם כבוד זה חוסר כבוד כלפיי המקום ברוך הוא. מכבדיי אכבד, זוכר?

תשמע, אני צודק, ואני גם טועה, ואתם גם צודקים ואתם גם טועים. הבנת?

הפחד משתק אתכם. אני לא מזלזל ברמב"ם חלילה. הוא היה אחד מן הגדולים והכל, אבל מה לעשות, הוא פחות מעניין אותי.

הרגליים רועדות לכם. תמיד הייתה לי סלידה עמוקה מפילוסופיה. צחקתי הרבה כשרבי נתן כתב בחיי מוהר"ן על מורה נבוכים 'ימחול לו ה' מה שעות בזה עיוותים שאין כמותם הנוגעים בעיקר תורתנו הקדושה'.

אני אומר את מה שאני אומר מתוך כאב על החינוך הלקוי והשטחי שמקבלים נשמות טובות שמגיע להם הרבה יותר.

בכל מקרה, אין טעם להמשיך עם זה. עולם כמנהגו ינהג, השם יעזור.

^^^^^^^^^^^^^ויואל משה
אני מסכים שחובה ללמוד הרבהארץ השוקולד
אבל ניתן ללמוד גם מחוץ לישיבה, כשמחנכים שהדרך היחידה לגדול בתורה היא בישיבה אז אנשים לא יגדלו בתורה אלא אם כן ישבו בישיבה. אך אם היו מחנכים לחיי תורה ודרך ארץ (כמופיע באבות ופשוט הוא שדרך ארץ בלשון חז"ל הוא הדבר הנהוג בעולם ולענייננו- עבודה) אז יכלו להיות לנו תלמידי חכמים עובדים.

היתר של "עת לעשות תורתך" אמור להיות "עת" ולא בגלל חידוש של התשב"ץ שישאר ככה לעולמי עד, אמנם התשב"ץ הוא פוסק חשוב, אבל סוף סוף עברו כמה מאות שנים מאז...
כנראה שגם אתהארץ השוקולד
כי הרמב"ם, הטור והשולחן ערוך התנגדו למושג אברך...
כשאתה מציג את זה ככה, אני מבין למה אתה נתקל בבעיות בעניין..פינגו0

כשבחורה אומרת לך שהיא רוצה שבעלה יקבע עיתים לתורה,

לרוב היא מתכוונת שזה המינימום שהיא רוצה,

וברור שהיא תשמח ליותר מזה (כל עוד משק הבית יפעל באופן תקין).

לענ"ד אתה פשוט מפרש אותן לא נכון!

חוץ מזה, כשאתה מציג בפניהן את עניין לימוד התורה בצורה של אחוזים ומערכת שעות,

זה נראה פשטני וילדותי מדי, והאמת גם לא כ"כ מציאותי.

(שאל רבנים גדולים כמה אחוזים הם יודעים מהתורה,

קשה לי להאמין שמי מהם יגיד לך שהוא יודע אחוזים גדולים,

הם יגידו לך שתמיד תמיד יש מלא מלא מלא מה ללמוד.)

ומן הסתם, לכן הן מתייחסות לדבריך לא כ"כ ברצינות.

כל בחורה דוסית תשמח מאד שתלמד כמה שיותר בתנאים הבאים:

א. שתדאג למשק בית תקין (כלומר, חינוך ילדים ופרנסה סבירה וכד').

ב. שתספק אותה רגשית.

אם אתה תעמוד בתנאים האלה, קשה לי להאמין שמישהי תרצה למנוע ממך אפילו שניה אחת של לימוד תורה..

תגובה יפהאש לבנה

(לא הבנתי כ"כ את הפסקה השניה, יש פה איזשהו קצר.)

אם כך, איפה נמדדת ההקרבה של האשה בלימוד התורה? אם היא דורשת פרנסה שתספק את כל צרכיה, ושהבעל יעבוד בשווה לה במשק הבית, ותדיר יספק אותה רגשית, ורק אז שילך ללמוד תורה, זו לא חכמה... כך לא יגדלו לנו תלמידי חכמים שכ"כ כ"כ חסרים לנו, אני בפנים ומרגיש את זה מאוד חזק. מבחינתי האשה זה הדבר היקר בעולם ואשקיע בה, ועם זאת צריך לזכור איזו משימה חשובה ה' מטיל עלינו (מי שיכול). 

ואגב "תמיד יש מלא מלא מה ללמוד" - זה דווקא באמונה ומחשבה, אבל לימוד הלכה למעשה מעמיק (אליבא דהלכתא) בהחלט ראלי להקיף את כולו. ועוד, הרי ה' לא יכול לצוות את האדם לעשות אינספור מעשים.

אישה רוצה כסף והילדים שלה זה הדבר הכי חשוב לה בחייםתקוות עולמים

זו המציאות. לאישה יש מבנה רגשי מסוים ויש לה צרכים שטבועים בה. היא צריכה כסף, היא צריכה מזון רגשי, חפירות שכליות על עיונים בגמרא ומחשבות על התורה לא יתנו לה את זה. אם לא נותנים לה שפע גשמי ורוחני ורגשי, תהיה לה תרעומת תמידית עלייך בפנים. עד שיום אחד זה יתפרץ. לכן איש המעלה יתכונן לצרות האלה וימנע אתן מראש.

אני לא אומר בהכרח שזה סותר קריירה תורנית, אבל מי שחפץ בכך צריך להבין את האישה שלו בצורה מאד מעמיקה, ולדעת מי היא. מי היא, דווקא היא. הבעיה היא שהרוב לא מבינים, כי הם לומדים מספרים על זוגיות ושלום בית וממה שאמרו להם. מישהו כתב לי על כך, אמר לי שכנראה ראובן דונין, המשפיע החב"די אמר זאת '"החכם עיניו בראשו ולא ראשו בעיניו, אבל הטיפש הראש שלו תקוע בעכוזו. הוא לא רואה ולא שומע ורק מריח את הסרחון של עצמו".  איך אמרו? 'דעת קנית מה חסרת?' מי שיש בו דעת, הוא יצליח בכל דבר ועניין, גם בזוגיות וגם בקריירה, אם ישתדל.

אישה בין כה וכה מקריבה המון.

אם נסתכל על סיפורי החיים של כמה מהראשונים והאחרונים נגלה שיש לכאן ולכאן. סיפורים על זוגיות נפלאה ואהבת נעורים שנמשכה עד למוות, וסיפורים על 'מצא ולא מוצא'.

ככלל צדיקים ותלמידי חכמים אמיתיים היו אנשים מאד קיצוניים ותמהוניים. כשאנחנו מסתכלים היום אנחנו רואים בעיקר סתם דתיים. איפה העידן שבהם פוסקי הלכה גדולים ורבנים גדולים היו גם מהמרים כפייתים? איפה העידן שהם הרביצו למשמשים שלהם? שאיימו להעיף סטירה למי שרצה לנשק להם את היד? שהם חטפו מכות מגויים וצחקו על כך?

נראה לי שזה תלוי בתפיסה אם מדובר במשימה פרטית או כלליתארץ השוקולד
אצל שני הצדדים כמובן
משיבפינגו0

לגבי הפסקה השניה, אני לא מצליח כרגע לחשוב איך להעביר לך את מה שהתכוונתי בצורה יותר טובה.
אני חושב שכדאי לך לדבר עם רב (או דמות תורנית אחרת) שאתה מעריך,
והוא יוכל להסביר לך את זה יותר טוב מתוך ההיכרות שלו איתך.
(אתה יכול פשוט לצטט לו את מה שאתה כתבת ומה שאני הגבתי)

לגבי לימוד אליבא דהלכתא, תתפלא שגם בתחום זה יש מספיק חומר לימודי כך שאין באפשרותך לסיימו עד סוף ימיך.
נכון שיש תרי"ג מצוות דאורייתא ועוד מספר סופי של מצוות דרבנן,
אבל על כל מצווה ומצווה (בעיקר דאורייתא) כשיורדים לעומקה מגלים אינסוף הגדרות ודקדוקים וסברות.
אפילו רבנים גדולים כמו הגרש"ז אויירבך והגרי"ש אליישיב שלמדו תורה בכמויות לא נספרות,
גילו סברות חדשות וחידושים הלכתיים גם בשנות חייהם האחרונות.

לגבי ההקרבה של האשה,
מבחינה הלכתית אתה מחוייב לספק אותה ולפרנס אותה ואת הילדים ולחנך את הילדים.
אפילו אם האשה תשב רגל על רגל כל היום ולא תעשה כלום, אתה מחוייב לדברים אלו!
אם אתה לא תתחייב - לא יתנו לך להתחתן! (זה אמור להיות כתוב מפורשות בכתובה שבע"ה תתן לה)
אז זה לא נראה לך קצת מוזר 'לגדול בתורה' אבל לא לקיים את ההלכות שהתורה ציוותה?

אני חושב שהקרבה זה דבר שצריך להגיע ממנה, ולא ע"י ציפיות, רצונות או דרישות שלך.
לענ"ד ההקרבה הזאת אמורה להגיע מתוך אהבה והערכה אליך ומתוך הבנה שלה שזה מה שמתאים וטוב לך.
לדעתי, קודם צריך לבנות קשר של אהבה והערכה, ומתוך זה היא תלמד להעריך את הלימוד שלך ותרצה מעצמה לאפשר לך ללמוד כמה שיותר.

אספר לך מעט על הוריי,
אמא שלי היא די בוודאות הרבה פחות דוסית מהבנות שאתה כנראה פוגש
(אם לא הייתי הבן שלה, הייתי אומר שהיא כמעט דתייה לייט).
ואם היו שואלים אותה בתקופת הדייטים, כמה שעות ביום נראה לך שבעלך ילמד תורה?
היא הייתה עונה, מקסימום חצי שעה ביום!
בפועל אבא שלי היה כמה שנים אברך, כיום הוא מלמד תורה, וחוץ מהשעות שהוא מלמד,
הוא לומד יותר מ-6 שעות ביום.
ואמא שלי מאפשרת לו את זה והיא שמחה ומאושרת מזה, כי היא יודעת שזה מה שהכי נכון וטוב בשבילו..

לעומת זאת, יש לא מעט נשים שיגידו לך בשלב הדייטים שהן רוצות בעל אברך,

אבל לאחר החתונה, כשהן מבינות את המשמעות של זה - הן מתחרטות!

תודה על השיתוףאש לבנה

א. התכוונתי שיש קצר בינינו, שלא הבנת אותי. אילו אחוזים? מערכת שעות.? ולא כתבתי שאני מציג בפניהן משהו.

ב. כל כמה חודשים אפשר להקיף נושא בתורה. יש כמה עשרות כאלו. ונכון שמדי פעם יש שאלות שמתחדשות, או פתאום מבינים הגדרה יותר לעומק. ה'בית' כבר נקנה, זה לא אומר שאין שיפוצים מדי פעם. לא התכוונתי לשיפוצים.

ג. נראה לי שכשהקב"ה ברא את האשה שתהיה "עזר כנגדו", הוא לא התכוון שתעזור רק במשימה לגדל ילדים, אלא בהחלט גם לגדל את מעלתו הרוחנית. זוהי תכלית בריאת האדם. (וכידוע האשה תקבל שכר שווה בשווה). זו הסתכלות מאוד בריאה לענ"ד, שאני מרגיש שחסרה.

אגב למדתי לעומק את הנושא, הכתובה היא לא הלכה, זהו הסכם ממוני לכל דבר... כלומר אין אידאל לבנות אותו כך או אחרת, בהסכמת הצדדים. בזמן חז"ל אשה כמעט ולא יכלה לעבוד בכלום, ולכן הבעל היה המשענת היחידה שלה.

הוא מתחייב נותן לה מזון, בגדים, תרופות, ועוד קצת דברים כגון לבנות לה קבר והטבות לאחר מותו. והיא נותנת לו את כל המשכורת שלה, פירות נכסיה, אבידות שהיא מוצאת, והוא יורש אותה אם מתה. והיא חייבת לעשות לו 11 מלאכות (כיבוס, בישול, אפיה, טחינת חטים, טויה, לשמש בפניו כגון להביא לו חפצים שמבקש, מאכילה את בהמתו, ועוד.) חלק ממלאכות אלו היא נפטרת אם היא מביאה שפחה שתעשה זאת במקומה.

בקיצור הכתובה מבחינה ממונית לא הכי מטיבה עם הבנות כמו שמקובל לחשוב... רגל על רגל? לא נראה לי. התורה לא חייבה אשה לחנך את הילדים, אבל מי שלא עושה זאת בעיני היא... אני מחפש מישהי ישרה שלא רק "יוצאת ידי חובה".

הייתי מבקש מישהי עם אידאלים, כמו שאני דורש מעצמי... 

נפוץ מאוד, כמעט כל הבחורות שיצאו אתי, זה כי רצוחסדי הים
ת"ח, אחרי זה התבדו.
אם הייתי בתנפתלי הדג
והיה מישהו שמתאים לכל הדרישות שלי ורוצה להיות אברך, זה היה סיפור אחר לגמרי ממישהו שלא מתאים ורוצה.

שאיפה להתאברכות היא נתון, נתון אחד. משמעותי, משפיע, כללי, אבל כאלה הם גם חיבה עזה לחצילים או רצון לגדל זקן. כנתון כזה, הם נתפסים במכלול.

האם יש בנות שרוצות להתחתן עם ת"חים? אולי, בעיני להעמיד נתון כזה במוקד השאיפה לבעל זה די אינפנטילי, קצת כמו לרצות דווקא בעל מהנדס או עם זקן (להבדילבלהבלהבלה).
האם יש בנות שיכולות לראות את עצמן עם ת"ח? אני בטוח שכן. אני מניח שזה בעיקר לא מעסיק אותם, כי זה שולי.

לסיכום: ביינישים שוכחים את זה מסיבות ברורות, אבל הרצון להיות ת"ח הוא נתון די משמעותי, אבל רק נתון. ככזה, המקום שלו אי שם בפגישה שנייה-שלישית, ופחות בשרשורי בירור אפריוריים.
אני לא מסכימה איתך.ענבל
בס"ד

יש בנות שזה נתון משמעותי להן ברמה של הבירורים- גג פגישה ראשונה.
אני למשל לא אתחתן עם אדם שמעוניין לשבת עכשיו עשר שנים בישיבה.
יש בנות שרוצות דווקא שהוא ילמד עשר שנים בישיבה.
זה לא כמו מהנדס.
מהצד שלי זה לא אותו דבר כי מהנדס זה מקצוע וככזה אין לי איתו בעיה.
מהצד השני זה לא אותו דבר כי מהנדס זה לא לימוד תורה.
בקיצור, זה לא בדיוק כפי שהצגת את זה.
נדמה לי שאלו דוגמאות קיצוניות יחסיתנפתלי הדג

אני טועה?

מהנדס ואברך?ענבל
מי שזה כזה קריטי להנפתלי הדג

אממ..ענבל
בס"ד

אם תציץ בשרשורים שמדי פעם צצים פה תראה שזו תופעה יותר רחבה ממה שאי פעם חשבנו.

אני בהחלט מקווה שרוב הבנות שם גם מספיק הגיוניות כדי להגיד שהן יכולות להתחתן גם עם אדם שלא הולך להיות עשר שנים בישיבה..
אבל יש המון בנות שרוצות דווקא אברך. לכמה שנים? שאלה טובה.
הציבור שלנו הוא סקאלה מ א ו ד רחבה..הולם במיוחד
במעגלים שונים בחיי, בחלקם רוב ככל הבנות שאפו לזה ובחלקם זה ממש לא היה נפוץ.

בעיניי ההבדל הוא בזה שלא מקדשים את עצם הרעיון של אברכות, אלא של אידיאליסטיות. הוא הגיע למסקנה שהוא הכי יתרום לעמ''י בתור ת''ח? מעולה, אני אזרום איתו.
כנ''ל בתור רופא או הייטקיסט או אמן טלפתיה (טוב, לא..)
ובגלל שאצל חרדים כן מקדשים את עצם הרעיון של אברכות (תהיה אברך. אלא אם...) אז ברור שזה מצב אידיאלי וזה מה שבנות שמחפשות מישהו שמנסה להגיע לטוב ביותר- ירצו.
מענייןאש לבנה

האדיאל של האידאליסטיות הוא באמת נפלאאש לבנה

עם זאת, חז"ל קבעו "חכם קודם למלך ישראל".(מסכת הוריות יג,א) וכתב רמב"ם בפה"מ שם "לפי שתועלת החכם לאומה גדול יותר מתועלת המלך".

כידוע אין יותר אידאליסטי ממלך, הוא יותר מרמטכ"ל וראש ממשלה גם יחד...

כל אחת תעשה מה שטוב לה, אידאלים זה תמיד טוב, אני רק מציג את הדברים.

אז כולם צריכים להיות חכמים אלא אם..?הולם במיוחד
ה' חנן אותנובכשרונות ויכולות שונים, וביכולת לתרום כ''א במקום המתאים לו.
בעיניי לומר שהאידיאלי לכל אחד זה להיות ת''ח זו תפיסה לא נכונה של דרך התורה.
שוב, אם מישהו מגיע למסקנה שהוא שפיץ תותח בזה, וזה המקום שהוא תורם לעמ''י- מעולה לגמרי! וגם יש בזה מעלה מיוחדת. אבל אם זה לא מה שמתאים לו- שינצל את היכולות המופלאות שה' נטע בו.
יתכן שכוונתו לא הובנה כראויטהר ליבנו

טענתו (ע"פ הבנתי) היא שהאידיאל הכי גבוה (הדבר שהכי ראוי לשאוף אליו) הוא להיות ת"ח. ברור שאדם שלא מסוגל לכך לא ישאף לכך ואף לא מצפים ממנו שישאף לכך, וכמו"כ ברור שישנם מעשים נוספים שראוי לשאוף אליהם. אך גם כאשר ישנם מעשים ראויים רבים וישנם אנשים שונים המתאימים לבצע תפקידים שונים בכ"ז כל (או לכל הפחות רוב) האנשים ראויים ומסוגלים לבצע יותר מתפקיד אחד וכאן יכול להיכנס "דרוג מסוים" וממילא יש השלכה לכך שישנו אידיאל יותר גבוה מאידאל אחר.

אז כן אמנם נאמר שאחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון ליבו לשמיים (ברכות יז.), אך בכל זאת על האדם לשאוף, במידת האפשר, להיות שייך למרבים ולא לממעטים

(אין דבר יותר אידיאליסטי ממלך... נו שוין...)

וואי, כמה שהייתי רוצהאלטלנה
הרבה יותר נוצץ מעורך דין או רואה חשבון...
אבל בקטע הפרקטי- זה קשה. קשה לחיות ממשכואת אחת ולגדל כך ילדים
מכירה הרבה מאוד..בתבת
כןהפי
מעניין אותיהכול מה'
מהי ההגדרה של תלמיד חכם בעינייך?
תשובהאש לבנה

א. יודע לענות ברוב הנושאים שתשאל אותו, בפרט הלכה למעשה. 

ב. יודע להכריע בין מחלוקות

ג. מלמד לאחרים, 'דמות'.

ד. לומד כפי יכולתו באמת, אחד שלא מתפנק בשינה וכד' 

ה. מיישם את מה שלומד.

הלוואי שאזכה!שאיפת חיייי!רותה החמודה
לזכות בבעל שיום יום לומד ומלמד תורה
שלום רותה. ייתכן ויש לי הצעה בשבילך. איך וצרים קשר?טבעת שלמה

הכל היום דרך המייל נשמהרותה החמודה
ruthwork288@gmail.com
אין דבר כזה תלמיד חכם.די"מ
הגרסא המדוייקת זה תלמיד חכמים.
וכל מי שלמד קצת בישיבה הוא כזה.
חח אני יודע, בכוונה כתבתי כךאש לבנה

אם הייתי כותב סתם "חכם" כמו במקור, זה לא היה כ"כ ברור לאנשים...

ומצוה לקום בפני כל אחד שלמד קצת בישיבה? לא מכיר.

ברור שיש, ולא מעטשואל שאלות

כןיטבתה
השאלה אם יש בנים כאלו..
כבעל ניסיוןדוס ירושלמי

ברור שישנן נשים המעוניינות שהבעל יהיה בעל שיעור קומה בלימוד תורה וידיעת ההלכה.הדבר בא כתהליך זוגי מתוך הכרת החשיבות הקריטית בין בית רגיל לבית השואב את כוחו מהתורה.תמיד רציתי ללמוד אבל אישתי היתה זו שאגדל בתורה יותר.לכן עשינו מעשה! פינינו את הבוקר ללימוד תורה !מצאתי עבודה (רצינית ומוכרת במגזר בתפקיד ניהולי) שאיפשרה לי להתחיל בצהרים לאחר לימוד של דף יומי,חברותא,הלכה.נכון ,"התפשרנו" שלא נטוס לחו'ל והמשפחה תמשיך לחייך למרות פשטותה.

מאידך ראינו תמיד ברכה בעמלינו.בסוף היום מתפנה לעבודות הבית ו....לחזרה על לימוד הבוקר.

חברים זה אפשרי,זה מומלץ .רק תרצו.

לא תלמיד חכם אבל מאמין שאני בדרך

אינני יודע אם אתה תלמיד חכםארץ השוקולד
אבל מדבריך עולה שאתה לכאורה עונה על התואר של "תורתו אומנותו" המופיע בטור ושלחן ערוך בהלכות תלמוד תורה.

יישר כח
עלה והצלח
לא יודעת עד כמה אני מוגדרת דתיה לאומיתי"ש
תלוי את מי תשאלו..
אבל אני מחפשת תלמיד חכם. ובע"ה עוד אמצא.
תודה רבה לעונים, זה נתן צבע אחר קצת לתמונהאש לבנה

אז ככהמנסה לעזור

אני יכולה לספר לכם קצת על עצמי-

תמיד רציתי בעל שישב וילמד...

וב"ה זכיתי! ולא רק בזה!

בעלי יושב ולומד ואנחנו נשואים באושר כבר 10 שנים כמעט!
יש לנו כמה פיצק'לאך... ב"ה

ואני עובדת משרה מלאה מחוץ לבית כדי להביא קצת כסף הביתה.

ואני שמחה ומאושרת!

יש לי בעל שלומד על מנת לקיים!
שאוהב ללמוד! ומנצצל את זמנו כדי ללמוד!

גם בשבת. לא נח כמעט חוץ מכמה שעות בלילה-

ולומד ומלמד אחרים בלי שום תמורה כספית.

גם ממני זה דורש לא מעט- להישאר שבתות רבות עם הילדים לבד כשבעלי הולך ללמד.

טובעלי יודע זאת ומכיר לי טובה על כך ומעריך...

ועוד ועוד...

ב"ה! מקווה שימשיך כך!
שואיפתי היא שנכזה יחד שגם הילדים שלנו יחיו ככה כמונו.

עם הרבה רצון, התמדה, כוחות, הסתפקות במועט שמחה והרבה אושר!!

מאחלת לכולם כנ"ל- למי שרוצה באמת!!
גם מצד הבעל וגם מצד האישה!

בהצלחה רבה

ואוו... זה מדהים. נשים כמוך ראויות להערצה!אש לבנהאחרונה

אין מילים...

תמיד יהיו ספקות?עַלְמָה

אומרים שתמיד יהיו ספקות..

השאלה כמה לחכות ולמשוך את הקשר עד שמחליטים שזה זה?

כאילו, מתי נכון לשים סוף לספקות ופשוט לבחור?

למען יראו ויראו...😌שבורת,לב

צוות הפורום מאחל לכם ולכן שנה טובה 🍎🍯ברוקולי

שנה של בשורות טובות, לכלל ולפרט.

תתברכו בשנה החדשה באמונה ובשמחה, לעשות את ההשתדלות ולתת לקב"ה להוביל את הדרך.

שנה של הצעות טובות ומדויקות, שמכבדות אתכם ואת מי שאתם!

שתזכו להיכנס לקשרים בלב פתוח ובאומץ, לתת מקום למה שיכול לצמוח וגם לקבל בהירות כשצריך.

ובעזרת ה', שתזכו לראות השנה קשרים טובים הופכים לבתים נאמנים בישראל.

ולקראת השנה החדשה, אם במהלך השנה מחקנו, ערכנו, לא נתנו מענה או שבדרך פגענו במי מכם - מבקשים סליחה ומחילה. הכול נעשה מתוך רצון לשמור על הפורום כמקום טוב, מכבד ומיטיב לכולנו באמונה ובתקווה להוות עוגן בדרך לבית.

מצוות הפורום

@ברוקולי @יעל מהדרום @ארץ השוקולד @נגמרו לי השמות

אמן וכן לאמוראביעד מילוא

אמן! שנה טובה בשורות טובות ותודה על ההשקעה בניהולתפוחית 1

אמן ואמןנגמרו לי השמות

מצטרפת מכל הלב ❤️

שנה טובה ומתוקה, גמר חתימה טובה לחיים טובים, לשלום ולכל הישועות.

ב"ה גאולה שלמה פרטית וכללית לכולכם 🙏🌷🏠

שנה טובה גם לכם, תודה על הכלנוגע, לא נוגע

שיתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה,

גמר חתימה טובה

אמן וכן למראביעד מילואאחרונה

מחרפן אותי הקטע הזה של הבניםאורי ציון

לפסול בחורה רק בגלל שהיא טסה לחו"ל.

זה לא אומר כלום חוץ מזה שהיא סקרנית ואוהבת להנות מהחיים.

אני בחורה דוסית מבית דוס, ההלכה היא נר לרגלי, ובכל זאת כל כך הרבה בחורים פוסלים אותי עוד בשלב ההצעה רק בגלל ששמעו שאני טסה לחול. ביקשתי מחברות שלי להפסיק להגיד את זה בבירורים, אך אחרי דייט אחד, אחרי שביררו את העניין הם חותכים בגלל הנקודה הזאת. מבחינתי זה אחלה סינון לאיזה בחור יש שכל ישר והגיוני ולמי אין. אבל עדיין זה מחרפן אותי.

מה אתם חושבים, לגיטימי שבחורים יפסלו על זה בלי לברר מאיפה זה נובע ולמה, או לא?

עדיף להגיד בבירורים ולהסתכן שזה יגרום לבחור מראש לדחות את ההצעה, או לא להגיד ואם הוא שואל בדייט אז לספר ולקוות שהדייט לא היה לשוא כי גם ככה יחתוך על זה.

מה אומרים?

שני הצדדים לגיטימיים בעיני, מדהה יותר עם הצד שלךadvfb

יש הרבה אנשים שתופסים את הדת כעניין טכני.

עשית א' ב' ג' - אתה דתי.

לא עשית - אתה לא.

עשית ד' ה' ו' - אתה זוכה גם לטייטל "תורני"

לא עשית - אתה לא.

אממ יש בזה צדק מסויים וברור שאיפשהו עובר הגבול.

מזדהה מאוד עם הלך הרוח שאת מביאה - המוטיבציה לעשיית פעולות היא לא פחות חשובה מהעשייה עצמה. היא ה"נשמה" שנותנת משמעות לעשייה.

בכל מקרה, לגופו של עניין

אם ככה אדם מגדיר את הדת מבחינתו - זכותו המליאה. מי יגיד לו לא לעשות את זה? יש בחירה חופשית בעולם.

ובאותה מידה - זכותך לבקש מאנשים להציג אותך כפי שאת חושבת. יש לך עולם ערכים ואת רוצה שיציגו אותך לפי עולם הערכים שלך, בדגש על להגיד את מה שנראה לך עיקרי ולא את מה שנראה לך טפל. יש יותר פשוט מזה?

יש מן אשליה כזאת שאנחנו צריכים להתאים את עצמנו לאיזה מילון מושגים דמיוני ביחס לאיך רמה דתית נשקפת אבל כל זה עורבא פרח

בדידות ו-AIבחור עצוב

יצא לי בזמן האחרון להתקל בכמה בנות תורניות בגילאי 30+ שמשתמשות בכל מיני כלי ai כמין חבר\ אוזן קשבת\מטפל או שילוב כלשהו של הנ"ל.

שופכות לפני הai את ליבן, מקבלות ממנו חיזוקים ויוצאות מעודדות.

נתקלתם בתופעה כזו? אני היחיד שנתקל וזה מפריע לו?

( סוג וגילאי הבנות שכתבתי הוא כי איתן בעיקר יש לי ממשק, מעריך שקורה בשאר הגילאים והמגזרים)

לפחות הן לא מתחתנות איתו..intuscrepidam

תופעה נפוצהoo

אבל מה הקשר לבדידות

ולמה שזה יפריע

חופשי אחי גם בנות 18 19 ככה.. כל היום על זה.בנות רבות עלי

ניסיתי לשכנע מישהי שתפסיק ושהוא סתם מבלבל אותה עם שטויות, לא מקשיבה...

>>ברוקולי

בעיניי הכול עניין של מינון. הבעיה מתחילה כשנוצרת תלות- כשהוא הופך לכתובת הרגשית הקבועה או מחליף קשר אנושי.

זו בדיוק הנקודהבחור עצוב

שלי ממש חמודהפי

פסדר מאמינים לךבנות מרכלות עלי

חחחהפי

זה אכן טבעי כשאנשים במצב של בדידות כמו שכתבתמתוך סקרנות

הבעיה היא בין היתר שהוא מתחנף ומרצה ולא מאתגר.

נתקלתי בזה לא מעטמשה

להבנתי הוא נותן עצות לא רעות בכלל לנשים, והרבה פעמים לא מתאימות בכלל לגברים.

מעניין, כולם ככה? גם גרוק?מתוך סקרנות

לא מדוייקמשה

נתתי פעם תאור של קשר חצי רעיל (לא כזה שמרעילים בכוונה, אבל כזה שלא בריא לצד הגברי שבעניין).

GPT הציע להמשיך

ג'מיני ממש צעק שזה קשר רעיל ושנכון להפסיק אותו. אבל רק לאחר עוד קצת התכתבות.

גרוק לא זוכר מה הייתה התשובה. אבל יהיה מעניין לנסות. אני אחפש אם יש לי את השאלה.

ראיתי פה ושם התייעצויות עם GPT של נשים עם שאלות נשיות (וגם ניסיתי לבדיקה) והיה ניכר ממש שהוא מוטה לכיוון הזה.

מקום אחד שהיה בו מענה לא רע לגבר: מודלים סיניים לא מצונזרים. המצונזרים עושים את מה ש"נכון" ופמיניסטי.

אבל יש גם צד שנימשה

GPT ודומיו מעולים בצורך לקחת משהו שאדם כותב ולעשות לו שיקוף. זה נותן תועלת בערך כמו לכתוב בשביל עצמך (תרגיל ידוע לניקוי הנפש מעומסים שעובד יפה) וגם קצת כמו המנגנון המקובל באחת החסידויות לכתוב ליהודי שכבר לא איתנו.

העניין עם GPTבנות מרכלות עלי

זה שהוא יכול לשנות את דעתו תוך כדי תנועה מאות פעמים אם זה מתיישר עם דעת השואל.

אז אני לא יודע כמה נכון לשפוט אותו כמישהו עם מערכת מוטה לצד כזה או אחר...

במקרה של גבריםמשה

הוא פשוט נותן עצות לא נכונות. גם אם הוא "נוטה לכיוון".

בינה מלאכותית לא יכולה להוות קשר אמיתיאביעד מילוא

אין לה באמת אינטילגנציה רגשית ויכולת חשיבה מורכבת זה ניתוח שכלתני של מה שאתה כותב לו. מעבר לזה יש סכנה שכשפורקים רגשית לבינה המלאכותית הוא גורם לנו לפתח אליו מעין מערכת יחסים שהיא מסוכנת בקלות היא יכולה לנתק אותנו מהחברים שלנו.

גם אני שמתי לב לזהמתוך סקרנות

אבל, נראה לי שגרוק פחות מפחדים מהשטויות האלו

תנסה, תספר פה על התוצאותמשה

נסה גם את ג'מיני.

זה לא מפחיד להשתמש בסיניים?נקדימון

התלבטתי אם לנסות את deepseek ובסוף וויתרתי.

נתקלתי בהרבה כאלו,וגם אני לפעמיםעַלְמָה

לא תקין, לא בריא, לא בעד

אבל כן...

יש דברים כאלהshindov

לא צריך להיות בת בשביל זה... מסוכן ביותר.

הי, אני אוהבתאנוני.מית

למה זה רע?

זה מחליף חבריםאביעד מילוא

וגם מבזבז זמן ותנסי לחשוב כמה זה מנתק אותך מהיום יום וחוסם את היכולת להיפתח רגשית לבני אדם

זה כליoo

תלוי איזה שימוש עושים בו

אפשר לתעל אותו ואפשר להתבזבז איתו

ובAI זה בריבוע

כי בשימוש נכון הוא מתאים את עצמו והתועלת עולה

ובשימוש גרוע להיפך

אתה צודק, מצד שני גם הפורום יכול להחליףמתוך סקרנות

קשרים פרונטליים...

העולם הולך לשם בכל מקרה, צריך לחשוב מה עושים ואיך לוקחים את זה לטוב, אם זה אפשרי...

We live happily ever afterנעמי28

והוא לא משאיר את הנעליים בסלון

בסדר, זה לא שהוא מוריד זבלנוגע, לא נוגע

למה לאאורי ציון

בסוף הבינה המלאכותית חשופה לכל המידע שקיים ברשת, חשופה להרבה מאמרים פסיכולוגיים וידע מקצועי. למה לא לנצל את זה?

בנוסף יש לה מוח גדול, אמנם מלאכותי אך עדיין מתפקד והיא יכולה לעשות סדר במחשבות ולעזור ולהעלות נקודות.

כמובן שצריך להשתמש בה בגבול הטעם הטוב. אני מכירה מישהי שכשבחור מסוים נפרד ממנה אמר לה שזה בעצת הצ'אט. זה מוגזם בהחלט.

אבל אם סתם מתבכיינים לו, בעיני סבבה.

*ולמה הדגשת שהן תורניות? אם זה בעיה זה בעיה לכולן בכל המגזרים.

הוא גאון איטלקטואליתאביעד מילוא

אבל הוא לא גאון רגשית, חוץ מזה תחשבי גם על ניצול הזמן שלך מולו

הוא סופר גאון רגשית, פשוט זה עניין של ניסוי וטעייהנוגע, לא נוגע

צריך לפעמים להקשות עליו, להגיד לו להעלות רמה, ולדייק אותו. כלומר להעלות אותו על המסלול האישי שלך.

פעם קראתי כתבהמשה

על מישהי שנפרדה מהחבר שלה בגלל שהיא הבינה שהיא פשוט נמצאת בתוך לולאת צ'ט. הוא פשוט אמר לו מה לעשות והוא עשה.

די נוהפי

הוא לא באמת יכול להחליף בן אדם

הוא גם קוטע כל רגע ומביא מלא עצות

הוא נכשל בתור גבר או אישה

נקווה שלאבחור עצוב

שתהיה שנה טובה! בע"ה כולנו נמצא את החצי השני שלנו ולא נזדקק לפתרונות ביניים.

השאלה האם יש מעגלי תמיכה נוספיםadvfbאחרונה

זה שהAI עושה את זה זה לא הבעיה, הבעיה אם יש עוד מעגלי תמיכה או אין.

לא נתקלתי בזה

לצאת עם בחורה שחזרה בתשובהארץ חדשה

אחרי דיון עם חבר

הייתם יוצאים עם בחורה שחזרה בתשובה, וככל הנראה גם לא בתולה? או שזה יפריע לכם?

זו שאלה מורכבתאביעד מילוא

יש כאן כמה שיקולים:

1. לאיזה כיוון היא חזרה בתשובה? מה עולם הערכים שלה? האם המנטליות שלה קרובה לשלי?

2. זה שהיא הייתה בקשרים עם בחורים לפניי החזרה בתשובה זו גם שאלה. ברור שהלכתית יש כאן בעיה האם אחרי שהיא חזרה בתשובה אני צריך להתייחס לזה?

אני אישית חושב שרק אחרי הבירור הזה יהיה ניתן לענות ואם ז מתאים לא אשלול (בתנאי שזה באמת מתאים למנטליות ולעולם הערכים שלי

יש די והותר נושאים המחייבים התאמה - ואם קיימתפ.א.

ההתאמה - שתי הנקודות הללו לא יפריעו.

אתה יודעאריק מהדרום

השאלה הזו נשאלה בפורום הזה במהלך השנים עשרות פעמים על בנים ובנות רק ברגישות יתר, בדיסקרטיות ובצנעה בלי להכניס את הבעיה שכולם מבינים לתוכן ההודעה ובניסיון לא לפגוע באף אחד מהמשתמשים.

כולה אמר בתולה אפשר לחשובintuscrepidam

מכל המעלות שהתורה יכלה לספר על רבקה, הדבר היחיד שהתורה כתבה הוא שהיא הייתה בתולה.

לא צריך להגזים, יש אנשים שמפריע להם להיפגש עם חוזרים בתשובה בגלל המשפחה, יש כאלה בגלל תרבות, אז הוא דייק לנושא שמפריע לו.

מסכימה עם ההערהאורין

תלוי איזו חוזרת בתשובהPaslash

אם היא חזרה בתשובה לכיוון של פולחן צדיקים (וד"ל) אז התשובה היא לא. אבל אם היא פשוט החליטה לשמור מצוות - למה לא? בגלל שזה פורום דתי אני נמנע מלהשתמש בשפה גסה, אז הניסוח הכי מעודן שאני יכול לומר זה שלא משנה לי עם מי היא הייתה כל עוד היא לא החליפה בני זוג כל שני וחמישי.

רחב החליפה כל ראשון שני שלישי רביעי חמישי שישיטובע בפוף

ושבת גם איתה לא הייתה יוצא?

וואללה לאPaslash

היא כנראה הייתה דוסית מדי בשבילי 😅

היא הייתה מוכרת מזונות, כידועshaulreznik

ושום דבר אחר, חחחחחחחח

וכי אלו שנוהרים אחרי פולחן צדיקים נשארים רווקים?פ.א.

באופן טבעי, אישה מסוג זה ואורח חיים כזה, תמצא חתן מתאים.

או אלו שנוהרות אחרי הצדיקות שמפעילות אירועי הפרשת חלה עם משפיעניות רשת - גם הן מוצאות חתנים מתאימים. ושם די בוודאות יש הרבה מאוד חוזרות בתשובה.

אכן כןPaslash

אך אני לא הייתי לוקח אותן

כן, יצאתי בעברארץ השוקולד

יש כאן אתגר גדולאביעד מילוא

אם יש יכולת לגשר על הפערים השמיים הם הגבול. אני כן אומר שהאתגר הוא השפה שיש מנטליות שיש בה שפה מסוימת זה מאתגר לגשר בה על הפער אם הצד השני לא מכיר ונמצא שם זה אפשרי אבל מאתגר

תכלית החיים!Nachman Wilhelm

הארה מול האפלה: חזון הנצח וייעוד האדם מול תפיסה חומרית חולפת

יש המתבוננים במשפחה ברוכת ילדים ורואים בה "דלות" או "כניעה", אך מבטם נעצר במעטפת החומרית בלבד. השאלה המהותית היא: מהי מטרת הבריאה ומהו תפקיד האדם עלי אדמות בשנותיו הספורות? אם התכלית היא נוחות רגעית ומיצוי עצמי אנוכי, הרי שדבריך "מתאימים" לך. אך אם נרכיב את משקפי התורה והמצוות, נגלה עולם אחר לגמרי.

המצווה הראשונה בתורה, "פרו ורבו ומלאו את הארץ", אינה רק ציווי ביולוגי, אלא היסוד להמשכיות האלוקית. ההשקעה במשפחה היא השקעה נצחית, המביאה להתעלות הנשמה ללא הפסק בנצחיות של הבורא. המטרה העליונה היא חיבור לבורא יתברך וגילוי אלוהות בעולם הזה התחתון. דווקא מתוך הריבוי והעמל, נבנה בניין עדי עד שמתקן את השלילה שנגרמה מחטא עץ הדעת, כפי שמבארת תורת הקבלה.

כל ילד הוא נשמה נצחית וחלק מהתוכנית להפוך את היקום למשכן לו יתברך. מי שחי בתפיסת "אכול ושתו כי מחר נמות", מחמיץ את המהות האמיתית של הקיום ובוחר בחיי שעה על פני חיי עולם. אנו לא משועבדים לערכים עבשים, אלא מחוברים למקור החיים ולחוקים שמובילים לשינוי מהותי וחיובי בנפש, עד להשגת חיים נצחיים ושונים בתכלית. כפי שנאמר: וזרח בחשך אורך ואפלתך כצהרים (ישעיהו נח). וכן: כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם כי על כל מוצא פי יהוה יחיה האדם (דברים ח). וגם: ונגלה כבוד יהוה וראו כל בשר יחדו כי פי יהוה דבר (ישעיהו מ). האמת אינה נמדדת במטרים רבועים של מגורים, אלא בגודל השליחות ובנצחיות הנשמה.

לא נמאס לך לעשות העתק הדבק?shaulreznik

מה הקשר בין מה שהעתקת והדבקת לנושא השרשור?

אין סיבה שלא.shindov
עבר עריכה על ידי shindov בתאריך כ"ב באלול תשפ"ו 15:16

גם גרושה לא בתולה, וגם לא אלמנה. ר' עקיבא נשא את אשתו של טורנוס רופוס הרשע. לא הייתה בתולה. אם אתה כהן גדול הסיפור שונה.

אדם שבוחר מעצמו לעבוד את ה' הוא במעלה גדולהמקריוס

אם היא "נורמלית" כפשוטו, ולא מתוסבכת, זה מצוין. היא תרים אותך ואת הבית כלפי מעלה.

ההתנסות המינית לא תהיה שיקול ממשיadvfb

המנטליות כן

שאלה מורכבתמבולבלת מאדדדד

אני מניחה שאם הייתי רווקה, אז התשובה שלי כרגע היתה לא. ואם זה היה עוד כמה שנים, הייתי עלולה להתפשר על כן.

אבל אין לי בעיה עם חוזר בתשובה, בכלל. הדבר היחיד שהיה מפריע לי, זה הפחד שהוא יחשוב על הקודמת (קודמות?) וישווה. לא בגלל ההתנהגות והמצב שלו אלא בגלל שאני לא רוצה להרגיש בתחרות סמויה עם מישהי. ולכן אני גם קוראת לזה להתפשר- כי זו סיטואציה שלא הייתי מוכנה להכניס את עצמי לתוכה.

אחרי שאלה כזאתאשר ברא

הייתי ממליצה לחוזרת בתשובה לא לצאת איתך או עם כל בחור שמתכנן לשאול שאלה כזרת חסרת טאקט ופוגעת.

מרגיש לי כ"כ מתנשא להיות "הדתי השמור מבית", מדובר בנשמה שיצאה מהמקומות שהייתה בהם ובחרה בדרכי תורה, שרוצה להקים בית של קדושה.

עם כל הכבוד כאשר אלה הדברים שאתה מסתכל עליהם עוד לפני שהכרת בחורה כזאת, אז גם אם תצא עם חוזרת בתשובה לא באמת תכיר אותה כי תגיע מהמקום המתנשא והשיפוטי, שלא יהיה מפגש חוץ מהמחשבות האלה.

צריך להגיע עם הרבה אומץ והכלה לפגוש משהו שיש בו גודל, עוצמה ואנושיות.

ואחת כמה חוסר מושלמות. בטוחה שגם אתה לא בבחינת מושלם.

זאת זכות, לא פחות ולא "ברירת מחדל" או "סוג ב'." וכל הדברים האלה.

עשתה תשובה, בחרה וחיה דרכי תורה- אז מה יש להזכיר לה את החטאים שלה?

אף אחד לא מגיע עם פנקס לפגישה ומזכיר לך על מה אתה עברת ומה אתה לא שמרת.

יש הרבה שאלות מעבר להיותה בתולה או לאshaulreznik

בראש ובראשונה, הפז"ם הדתי שלה. מן הסתם, במשפחה שלכם אימא לימדה אתכם קריאת שעל המיטה, אולי שרה את "מודה אני", קראה ספרים של סופרי ילדים דתיים וכו'. השאלה היא אם חוזרת בתשובה הספיקה להכיר את התכנים הללו ותאורטית, בכוחה להעביר אותם לילדיכם המשותפים.

נקודה נוספת: כיצד ההורים שלה מתייחסים לדת, ומה תהיה מידת ההשפעה שלהם על הנכדים.

מה שחשוב לךנחלת

בעלות תשובה, שבחרו (בעצם, שהשם גרם להן לבחור..), הן, לענ"ד, משכמן ומעלה.

לעזוב הכל, ולהתחיל לקיים חיים שיש בהם עול. כן. עול מצוות. זה לא פשוט בכלל.

הן לא גדלו כך. האין זה אומר הרבה לזכותן?

אבל לא באנו כאן לדבר על מעלתן ומעלתם של החוזרים בתשובה, אלא:

מה חשוב לך.

אם הדברים שציינת חשובים לך, ועלולים ללוות אותך אם יווצר ביניכם קשר

רציני - אתה צריך לחשוב על זה שוב. לא לכל אחד זה מתאים.

מכל מקום, חושבת שבעלי תשובה מתאימים...זה לזו. בדרך כלל, אותה מנטליות,

אותם שלבים בחיים, אותה התמודדות.....

אלא אם כן, הדתי מאוד מכיל, עם "ראש גדול"......

אנקדוטה:

לרב אהרן שטיינמן זצק"ל, הגיע בחור חרדי כדי להתייעץ איתו על הצעה

שהוצעה לו:

בחורה חרדית ש"ירדה" מהדרך ושבה בתשובה שלמה.

על השולחן ניצב בקבוק יין. הרב שטיינמן דפק על השולחן

והוא, שהיה שיא העדינות והשלמות בין אדם לחבירו,

אמר בקול קשה: אני אוסר עליך לגעת בבקבוק הזה;

אתה כופר!......

אם אתה לא מאמין באפשרות של החזרה בתשובה,

אתה כופר!

לא שחור לבןבננה צהובה

עם כל הכבוד לכל מי שמייעץ כאן. נראה לי לחפש תשובות אצל מי שנמצא בעניין.

מכירה זוגות שאחד חזר בתשובה והכל נפלא, ויש כאלה שעוברים משבר (קוראים לזה משבר 15 השנים) ופתאום מתגעגעים להמון דברים שהיו בילדות/נערות/בית אבא.

ואז פורקים עול בצורה קטנה או

בצורה גורפת.לצערי מכירה מקרה שאישה עם 4 ילדים שחזרה בתשובה אחרי כעשור החליטה שזה לא מתאים לה ועזבה הכל.

מאוד מורכב.

זה עלול לקרות גם אצל דתיים מביתנחלת

אבל לא יודעת מה היחס ביניהם לבין החוזרים בתשובה שחוזרים שוב בשאלה...

מכל מקום, רוב בעלי התשובה המוכרים לי, יציבים, מאוזנים וגם....סוג של צדיקים. וגיבורים. באמת.

תלוי אולי לפני כמה זמן היא חזרה בתשובה, אם היא לא קיצונית מדי, אם היא מאוזנת כבר, בריאת

נפש.... איך הקשרים שלה עם משפחתה (כמובן שצריך להיות מודע לעובדה שסבא וסבתא הם

לא שומרי מצוות ואיך לשמור על הילדים מצד אחד ולשמור על יחסים טובים מצד שני - אבל זה

לפי דעתי, לא אקוטי. אבל שוב, זה מאוד תלוי בך: כמה אתה גמיש, רחב אופקים, יודע להכיל,

מאוזן, יכול להציב גבולות בצורה נעימה, לא היסטרי.....)

יש אגב בעלי תשובה שנכנסו ממש לעולם הדתי, כל כולם והתנתקו ממש מכל העבר ויש

כאלה שלא; שמתגעגעים לפעמים לספרים שאהבו, מוסיקה שאהבו, לבטן גב בחוף

גדול, רחב, נדיב לעומת פיסת חוף צרה, חנוקה, צפופה, חורקת זיפזיף מתחת לכפות הרגליים

הנרתעות..., וכו'. רוצים באמת להיות על טהרת הקודש, אבל לא מצליחים באמת להיות

שם. אולי זה סוג של נשמה, או מבנה נפשי, או עד כמה החילוניות השפיעה עליהם....

ועדיין, מנסים לשמור בכל כוחם, ככל שביכולתם, על המצוות, אוהבים שיעורי תורה

רוצים להשתפר במצוות שבינם לבין המקום ובינם לבין הזולת....

לא יודעת מי יותר נחשב אצל השם.... מי יכול לדעת?

אז, תלוי איזה סוג היא ותלוי.....איזה סוג אתה!

בהצלחה!

מבחינת חזרה בתשובהניק חדש2

זה מאד תלוי באיזה אופן היא מתנהגת עכשיו.

לעיתים לחוזרים בתשובה אין אפור. רק שחור או לבן.

וזה עניין הרבה יותר מהותי ממה שציינת.

אנשים כל כך שונים אחד מהשני. אבל אני...שנונימיאחרונה

בשבילי אם היא יפיפייה, עדינה ומאוהבת בי -

אז כן.

אם ההפך,

לא הכי יפה, מחוספסת ואין לה ניצוץ בעיניים -

ועוד היה לה גברים לפניי?!?!?

אני בורחחח!!!!

שאלה על מיזםאביעד מילוא

מישהו כאן נרשם למיזם מפה לחופה וחזרו אליו משם? או מישהו קצת מבין איך המיזם עובד?

אשמח אם מישהו נרשם למיזם או מכיר למענהאביעד מילוא

לא ממש הבנתי איך הוא עובד ולא ענו לי מהתמיכה הטכנית של האתר

חיפשתי באינטרנטנקדימוןאחרונה

ובאתר שלהם יש רשימת שדכנים עם מספרי טלפון. תחפש את מי שהכי קרוב אליך ולנסות ליצור קשר ישירות.

אולי המיזם לא התרומם, ורק נשאר אתר...?

מה מחזק אתכם בשמירת נגיעה?פצלשלי2

שלום

שואל באמת כדי לחזק את עצמי

אני לא רוצה משפטי חכמה וכאלה אלא ממש דברים שאפשר לשבת וללמוד ולהעמיק בהם שיחזקו אותי מהבחינה הזו

יש לציין שאנחנו שומרים ולא נפלנו אבל אני מרגיש בקושי עצום לפעמים בנושא וזה מפריע לשנינו ואני פשוט רוצה להתחזק

שבוע טוב ותודה מראש

לזכור שמחוייבים ואם זה זה, אז נזכה לכך בהמשךארץ השוקולד

אישית, לא מעמיק בהלכות, שמח שלשנינו זה אתגר כי זה סימן שאוהבים ומקיימים את ההלכה כי צריך למרות הקושי ויודעים שזה זמני (מאורסים)

יישר כוח גדול!נחלת

לאחרונה אני מאמץ את המשפטנקדימון

קיבלתי החלטה, ואני יכול לעמוד בה.

לדמיין סיטואציות של שמירת שבתפ.א.

הרי בשבת לא היית מדליק חשמל בגלל רצון רגעי או דחף עז להכין משהו

זה לא כל כך יעילPaslash

בגמרא בסוף מסכת עבודה זרה מובא מקרה בנוגע ליין נסך של יהודים שיושבים עם פרוצה גויה, שהיין לא נאסר. והסיבה: שאמנם גובר על היהודים יצר העריות, אך עדיין לא מוכנים לשתות יין נסך (ולכן לא סביר שהם נתנו לגויה לגעת ביין). עיין סט:

או כמו שאמרו במקום אחר, גזל ועריות - נפשו של אדם מתאוה להן ומחמדתן.

האמת שאהבתי!! יפה!!נתקה

לכבד את עצמיהפי

זה לא קשה

תודה על כל התגובותפצלשלי2

והאם יש לכם שיעורים שאתם אוהבים לשמוע בנושא ובנושא זוגיות בכללי?

מחפש בסגנון הרב שרקי כזה רציונלי פשוט ובהיר

פשוט לו אין הרבה

יש לרב ערן טמירשלומית.

סדרה יפה. עוסקת בעיקר בדייטים כפי הזכור לי אבל לא רק

אם אינך חושש.....נחלת

מרב המוגדר חרדי, ממליצה מאוד על הרב אבנר קבאס (הרבה הומור....)

ורבנים נוספים העוסקים ומרצים בנושא. לצערי איני זוכרת את

שמותיהם, אבל שמעתי ברדיו וכן ראיתי ביוטיוב.

ישנם ביניהם כאלה שממש מפרטים מהפגישה הראשונה. באתר "הידברות". מצויינים.

אגב, באתרי השידוכים השונים ביוטיוב יש טיפים טובים מאוד

ומאמרים טובים מאוד בנושא.

בהצלחה!

פעם היתה חוברת ישנהאריק מהדרום

"מגע הקסם" לא יודע אם אפשר להשיג אותה בחנויות אולי באינטרנט אפשר.

אצל המחברת בהר נוףפתית שלג

מעולה שיש לכם קושי לשמורPaslash

אם לא היה קושי זה היה נורה אדומה. כדאי שתתרגלו, זה הולך לחזור בראונדים כל חודש

ועכשיו ברצינות - אין פתרון קסם. רק אני יכול לומר שזה קשה וצריך להסתכל קדימה. לזכור שזה תחום בזמן ושיש ודאות מתי נגמר. ותכלס חזרתי על מה שארץ השוקולד אמר

לא תמיד אם לא קשה, זה אומר משהו ("נקודה אדומה")יעל מהדרום

לק"י

זו הערה לגבי מי שלא מרגיש קושי, שלא ייבהל שמא משהו לא בסדר בקשר.

וגם נראה לי שיש קצת הבדל בתחושות לפני החתונה ואחריה.

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

שמע - לא יזיק לנסותנתקה

אולי נגיד שכשאתם הולכים

אם זה לא מציק

אז שיהיה לך חפץ אחר ביד שאתה משחק איתו

כדור כזה של התרמות דם או מפתחות

החלטה חד משמעיתshindov

קנס של מאה שקלים, אם לא עומדים בהחלטה. אתה תעמוד בהחלטה. הכי טוב לא להיפגש. לא תהיה לך שום בעיה.

קודם כל, דרך ארץ קדמה לתורהנוגע, לא נוגע

צריך להכיר טובה לה' שהפגיש ביניכם, זה ממש לא מובן מאליו, ולשמור את מה שהוא מצווה.

לזכור שלצד השני גם יש אח שלא רוצה שמישהו יגע באחותו בלי מחוייבות.

לצאת מהפרספקטיבה המצומצמת של מה אני מרגיש, להסתכל מלמעלה על העניין ולהתחבר לאמת המוסרית והתורנית שלא נוגעים לפני חתונה.

לזכור שמטרת האיסור היא לא רק סור מרע אלא גם עשה טוב - זה הזמן הכי טוב להתחבר לצד של "וארשתיך לי לעולם" ושל "אחותי כלה". לקשר הפנימי השורשי שהוא הרבה מעל הגוף והמגע. עכשיו אתם באורות הגבוהים המיוחדים שבהמשך החיים אתם תכניסו אותם לכלים, ואם עכשיו אתם מצמצמים את האורות, זה יכול להשפיע על כל העתיד שלכם.

נפלא ממש, נוגע לא נוגע.נחלת

וואוו "נוגע לא נוגע" 😉 - זה הפטרוןנתקה

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?Nachman Wilhelm

האם אתם מנהלים את הזמן שלכם, או שהוא מנהל אתכם?

כולנו רצים סביב השעון, מודדים דקות ומנסים להספיק כמה שיותר. אבל האמת היא שמהירות היא לא הסיפור – האיכות היא הסיפור.

ספר הזוהר חושף סוד שמימי מדהים על כוחה של הבחירה לעצור את השלילי:

"כַּד אִתְכַּפְיָא סִטְרָא אַחְרָא לְתַתָּא, אִסְתַּלַּק יְקָרָא דְקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְעֵילָא עַל כֹּלָּא, יַתִּיר מִשְּׁבָחָא אַחְרָא"

ובתרגום פשוט לעברית: כאשר כוחות הסיטרא אחרא (הצד האחר, השלילי) נכנעים ומכופפים למטה, כבודו של הקדוש ברוך הוא מתעלה למעלה מעל הכל, יותר מכל שבח אחר.

המשמעות היא עצומה: בכל פעם שאנחנו מונעים מעצמנו מעשה שלילי, אנחנו לא רק נמנעים מרע – אנחנו אקטיבית ממשיכים ומגלים את אור האינסוף של הבורא בכל העולמות כולם.

זהו עומק כוונת שלמה המלך בפסוק: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי י"ח, כ"א). הבחירה לעצור, לבלום את הדחף ולבחור בטוב הופכת את ההווה החולף למציאות נצחית שמאירה את הקוסמוס כולו באור אלוקי בלתי מוגבל.

אל תתנו לזמן פשוט לעבור – חברו אותו לאינסוף על ידי הבחירות שלכם בכל רגע מחדש.

מה התנועה האיכותית הבאה שאתם בוחרים לעשות כבר עכשיו

מה? מה הקשר אם יש לה אח או אין לה אח?דריה פלג

מזכיר את התפיסה כאילו מי ש"אחראי" על "טוהר האישה" זה לא היא אלא הגברים בחייה..

או כמו הקטע הדפוק שיש לחלק מהגברים לכבד אישה רק כתלות בהאם יש גבר בסביבתה שאותו צריך לכבד.

הרבה פעמים אם מישהו מתחיל עם מישהי והיא לא בעניין, היא יודעת שהוא לא יפסיק לנדנד עד שהיא תגיד "יש לי חבר". כי אז יש פה גבר שהוא צריך לכבד, אם סתם האישה בעצמה לא רוצה זה לא מספיק

אני לא מאשימה אותך ברעות החולות האלה, אבל צריך לשים לב שלא נגררים לשם בטעות

אני יותר מהגוררים, לא מהנגרריםנוגע, לא נוגע

זה לא משנה אם בפועל יש לה אח או לא, זה בא לשקף לבחור תחושה מצד מה ששנוא עליך.

אז אם כבר מתאים יותר לשאול- ומה אם אין לבחור אחות (למרות שלך תוכיח שאין לו)

עדיין לא הבנתי את התשובהדריה פלג

למה שמישהו ירצה "שלא יגעו באחותו" כאילו היא איזה אובייקט שברשותו, מילא היית אומר "שרוצה שאחותו תשמור מצוות" וגם על זה היו לי קושיות

אם קשה, תוותריהודי שואף לטוב

הרגזתי אותך? מצויין.

חלילה לוותר.

קח את הכעס הזה שקפץ לך הרגע, ותחשוב מאיפה הוא מגיע.

זה פשוט לא שייך. 'נישט שייך'.

להשקיע את זה עמוק בנפש.

זה פשוט לא שייך.

בנוסף, מבחן המרשמלו.

תחזיק חזק. הגעגוע בונה את הקשר.

יפה מאוד.נחלת

אני מגדירה לעצמי את התקופה של הדייטיםעַלְמָה

כ "תקופת אימון לעתיד"

ואז כשקשה לנו לשמור (גם אנחנו שומרים) אנחנו זוכרים רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגע.. אלא בשביל להתכונן למשהו גדול יותר שיבוא אחרי החתונה.

וגם לזכור את החומרה של זה וללמוד (כל אחד לבד) על החשיבות של זה עוזר מאוד.

לזכור רגע שאנחנו לא כאן בשביל הרגענחלת

כל כך יפה ונכון! תודה!

הקפדה על הלכות ייחודadvfb

לזכור שזה איסור יהרג ואל יעבור, כפשוטודורש טוב לעמי

כך פסק החפץ חיים. (מצד איסור קריבה לנידה). אמנם ברמת ההתפרטות ההלכתית יש מקום לדון לגבי סוגים שונים של נגיעת חיבה, אך הגבול דק מאד. רגב זה רלוונטי גם לקשיים אחרי החתונה כשאסורים. ומחומרת העוון נלמד על שכר הנזהר ממנו.

יפה מאוד. תודה.נחלתאחרונה

שאלת המשךפצלשלי2

שלום, (אני פצלשלי מהשרשור קשר צעיר… פתחתי חדש כי איבדתי תסיסמה)

חשבתי הרבה והתייעצתי בנוגע לקשר ובסוף החלטתי שאמנם יש אי אילו פערים בנושא הדת אבל בסוף אני מעוניין לגשר עליהם ולהתגבר עליהם

אז רציתי להתייעץ בנושא, איך מכילים ומתגברים על פערים?

אני אתן דוגמא קיצונית שאני לא ממש יודע לנסח טוב (זה ממש יישמע נורא ואני מבין את כל אלה שיגידו שזה לא ענייני ואני לא צריך להיכנס לזה, מצד שני בסוף זה כן רלוונטי לביתי שאבנה, אז לעזור ליהודי לקראת חתונה אולי עדיף מאשר להוציא עליו עצבים) אבל למשל קשה לי כשאני הולך ברחוב ו(חס ושלום) אני רואה בת אחרת שדווקא כן לבושה באופן צנוע יותר, ואני שואל את עצמי אם אני בוחר נכון. ברור לי שזה עניין של איזהו העשיר השמח בחלקו, אבל יש גם עניין זוגי פה בנושא. בקיצור הניסוח שלי גרוע וזה ממש לא נוגע רק לצניעות פשוט זה יחסית קיצוני.

אני בבלאגן פה. אשמח לחכמת ההמונים!

(נא לא לכעוס עליי)

שאלה גדולה שאלתלגיטימי?

וזו בדיוק תובנה #1 שלי:

תובנה #1 - לקראת נישואין וזוגיות

זה הבסיס, וצריך ללמוד על זוגיות.

אבל נראה לי יותר עקרוני מזה:

אם אני מבינה נכון, שניכם עוד בשלבים ראשוניים של גיבוש זהות עצמית. אלו השנים של עיצוב האישיות הרוחנית. כשאנחנו במסגרת של תיכון, יש פחות מקום של בחירה ועצמאות, וזה מתבטא בשנים שאחר כך - מהן הבחירות שאני עושה? ממי אני בוחר ללמוד?

המקום שבו גדלנו, אותו ההורים שלנו בחרו, זה לא בהכרח מה שאנחנו נבחר - ובטח שלא אחרי שינוי משמעותי של שירות צבאי (או לאומי). איך שאתם היום, כפרטים וכזוג, יכול להשתנות בצורה דרסטית בשנים הקרובות, לכל כיוון.

מעבר לזה, כמה עניינים נוספים:

1. כבני זוג, אנחנו לא אחראים על עבודת השם של השני. נכון, יש כיוון, יש דרך, יש שאיפות משותפות לבית - אבל בפרקטיקה, אני מאמינה שאין לי מקום להתערב.

במילים אחרות: אנחנו מתחתנים עם האדם, לא עם קיום המצוות שלו. נכון, זה צד מסוים של האישיות - אבל יש עוד הרבה.

אני מניחה שלא כולם יסכימו איתי, וזה בסדר, אבל מה יקרה אם בת הזוג שלך תחליט יום אחד להיות חרדית? חב"דניקית? גוראית? חילונית? מסורתית?

אני חושבת שלעמדה הרוחנית יש השפעה גדולה על הקשר, ואנחנו רואים זוגות שנפרדים על רקע זה - אבל גם כאלו שמחליטים להישאר יחד, בגלל האדם שאיתו התחתנו. (אאלט כך קרה למנהלת כאן).

[וגם צריך לשאול מה יקרה לחינוך הילדים - בהנחה שהיא לא משתנה, האם זה קו אדום מבחינתך?

2. זוגיות זה מקור של אור וחום, התעצמות וגדילה - אבל לא של טיפול. לטיפול הולכים לאנשי מקצוע. לברוח מבעיות בבית לתוך קשר זה רחוק מאוד מפתרון, ועלול גם להזיק לקשר.

3. האם בחרת נכון? עוד לא באמת בחרת, אבל שים לב - תמיד יהיו בנות צנועות יותר, וכל X אחר שתרצה. מה שהופך בחירה להיות נכונה זה המחויבות ההדדית שלכם. אם כל הזמן תפקפק בבחירה, אז זה לא יאפשר לקשר שלכם להתרומם. פזילה לצדדים לא תקדם אותך למטרה.

מותר לרצות ולחלוםלאחדשה

זה בסדר גמור שאתה רואה משהו ורוצה אותו, ולאף אחד אין זכות לכעוס עלייך בשל זה.

צריך לזכור כמה דברים-

1. פער דתי יכול להתרחב ולהצטמצם בלי קשר למה שהיה לפני החתונה. החיים קורים, דברים משתנים, לאנשים מוצאים את עצמם במקום אחר ממה שהתחתנו.

2. תחפש מידות ולא מעשים. כשיש בסיס מוצק וטוב של התנהלות נכונה ומידות טובות, השאר כבר יבוא מעצמו. ז"א אם האשה שלך מחוברת לעצמה ולאמת שלה, שואפת לבית של תורה פשוט עדיין קשה להם זה כיוון טוב.

לעניות דעתי זה עדיף מישהי שמתלבשת צנוע אבל מסוכסכת עם עצמה, חסרת ביטחון ועושה דברים כי צריך ולא כי היא רוצה ומחוברת..

3. תסתכל על המכלול. לכל אחד יש חיסרון. האם הפערים האלה מהותיים ההתנהלות החיים או פשוט לא מתכתבים עם מה שדמיינת לעצמך?

לעניות דעתי ניכר שאתה צריך לבנות את עצמךintuscrepidam

אתה צריך לבנות לברר עם עצמך מה חשוב לך, לבנות סולם ערכי, ללמוד תורה, להתחבר לישיבה ולרבנים, ומתוך כך להחליט.

כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, אפשר לעשות את התהליך הזה עם הבחורה. אבל תברר איתה קודם מה היא חושבת. אמרת שהיא הולכת למדרשה, דבר איתה על ערכים, על השאיפות…

בא לי להיתפס דווקא לדוגמא שלךמדרשיסטית20

ולומר לך שהכי לגיטימי בעולם הרצון שלך שאשתך תתלבש צנוע!!

ירגמו אותי כל הפמיניסטיות הפרוגרסיביות אבל חוסר צניעות של האישה חד משמעית פוגם משהו בקשר האינטימי שלהם. הוא הופך משהו שאמור להיות רק שלהם כזוג, מקום של "סוד", מקום שהוא אינטימי ומיוחד להם- לנחלת הכלל. ברור שזה פוגע בזוגיות!! ברור!

אני לא יודעת אם בהכרח רואים את זה תמיד על פני השטח, אבל ברור שבפנים- זה משפיע. מותר לך לרצות שאשתך תשמור על צניעות ובכך תשמור על האינטימיות שלכם. מעבר לזה, ברור שחוסר צניעות חיצונית זו אמירה, וסופר לגיטימי שלא יתאים לך מבחינה תורנית האמירה הזאת.

האם בגלל זה נכון שתיכנס לה לעבודת ה'? לא. אבל מותר לך לחפש ולרצות אישה שמתלבשת בצניעות.

ביחס לשאלה המרכזית שלך- אני לא מומחית גדולה באיך מגשרים על פערים דתיים ותורניים, כי אחד מכללי הברזל שלי כשחיפשתי בעל זה שיהיה לנו שיח תורני משותף, שנסתכל על התורה מאותה נקודת מבט. וב"ה זכיתי וזאת אכן המציאות ואין ברכה כזאת! תענוג עצום!

הדבר היחיד שכן עולה לי זה שלפני שאתה ניגש לגשר על פערים אני חושבת שלפני הכל אתה צריך להחליט עד כמה זה חשוב לך. ואל תוותר על משהו מכוח האנרציה, כי זה יכול להתהפך עליך יום אחד ותהיה מתוסכל שויתרת על עצמך ועל משהו שחשוב לך.

זה לא אומר שאם תחליט שזה מאוד חשוב לך אז אוטומטית שווה להיפרד, אבל כן כשדברים יותר מבוררים לך באופן אישי, אז יותר קל לנהל שיח של גישור על פערים.

אגב זה לא סותר את מה שאמרתי מקודם לגבי לא להיכנס לעבודת ה' שלה, כי מראש שיח של גישור על פערים הוא לא שיח של "תשתני" אלא של "וואי אני מרגיש שהעקרון הזה נורא חשוב לי כי.... ומצד שני..... מה את מרגישה כלפי זה? איפה זה פוגש אותך?" ומשם מתגלגלים ומנסים להבין איך מגשרים על הפער ובמקרה של לפני נישואין- האם זה שווה לנו לגשר על הפער.

תעשה לה טובה ואל תתחתן איתה.ניק חדש2

זה מתחיל בקטן וממשיך בגדול.

סליחה שתוקפנית.

מכירה יותר מדי מקרוב את ההשוואות הבלתי פוסקות האלה.

אם אתה רוצה דוסית תתחתן עם דוסית.

ואל תצפה ממישהי שכרגע לא דוסית להפוך לכזו.

מה עם אהבה?שנונימי

אתה מתחתן עם אישה שאתה אוהב?

או עם שמלה?

אם היית מבוגרנעמי28אחרונה

הייתי מתייחסת לפזילות שלך החוצה.

אבל כתבת שאתה צעיר לקשר (תיכון?) + נכנסת לזוגיות ממקום של קושי נפשי + פערים + פזילות החוצה לחיפוש יותר טוב.

אולי פשוט קחו הפסקה אחד מהשני.

אתה עדין צעיר, תבנה את עצמך, תבין מה חשוב לך, כל אחד יפנה לחייו ולהתפתחות שלו ותדברו בעוד תקופה אם מתאים.

אני לא חושבת שבשלב כל כך מוקדם בחיים צריך להיות במקום של "להילחם על הקשר"

אולי יעניין אותך