חיילת יקרהרב מג של מילים
זה שהבאתי לך את המטען נייד שלי
לא אומר שאני מנסה להתחיל איתך!!

וכן הפלא' שלי טעון,
תודה ששאלת

ולא, לא שמתי בושם 202 VIP
וגם אם כן מזה ענינך??!

ולא, לאבלי שתקראי לי "חמוד"
רק הערה קטנהאושר תמידי
זה 212, לא 202...

^שתבינו עד כמה החיילת היתה גרועה... עוגי פלצת

היא בצנחנים, זה 202...יוני
מממ לארב מג של מילים
ממש ל!
גולני*ammyy admin
מה גולני?*צועד*
202 זה צנחניםמישהי=)אחרונה

אז בכלל...רב מג של מילים

אבל אולי בעצם הטעות שלי...
^^ באתי לכתוב זאת גם כמעין הנובע
אשתי כנראה תעשה לי קורס מזורז אחרי החתונה.*צועד*
למה אני לא מבין בתחום כלום

או שגם היא תתיאש מזה...
ומי יעשה לי??😢הולם במיוחד
תוספי את הפרמטר הזה לרשימה שלך*צועד*
"בקיא בסוגי הבשמים"
מה? אבל רציתי להתחתן!!הולם במיוחד
לא לא..*צועד*
אני אמצא מישהו כזה, בטוח יש.
לך בעקבות הריח..הולם במיוחד
ישמרני האל, נשמע לי מסוכן העסק
בדיוק אחרי שבוע רווי מש"קיות.*צועד*
המסקנה המרכזית: לשחרר את רוב הבנות משירות חובה בצהל.
^^!!!רב מג של מילים
הידעתם?

צה"ל מלכתחילה לא רצה לגייס בנות
ורק לאחר ש"אירגוני נשים בגרוש" (=סמאלניות)
עתרו לבג"ץ
בג"ץ היקר חייב את המדינה לגייס אף נשים.
אולי יום יבוא ואני אכתוב מאמר על הנזק העצום
שנגרם לבת שעושה שירות בצבא (שלא לדבר על שירות קרבי)
הן בהיבט הפיזי, נפשי, משפחתי (רוחני)
ועוד אינספור היבטים אחרים...

צה"ל הוא הצבא היחידי בעולם (!) שמגייס בנות מכוח
חוק.
איזו הכללה גורפת, וואו..הולם במיוחד
הרבה תפקידים בצבא הם ב-דיוק כמו משרה בעבודה.
לא פשוט בכלל.*צועד*
מפקד הוא לא כמו בוס בעבודה
תלוי במה ואיפה ואם זה יומיות וכולי וכוליהולם במיוחד
מצחיק שתפסתי עמדה בעד צבא לבנות כי אני ממש לא. אבל אין צורך לעשות דמוניזציה לדברים שלא מסכימים איתם. זה יכול להיות בסדר גמור, ולפעמים ממש טוב ביחס לש''ל באותו סוג תפקיד נגיד.
ככלל- זה לא טוב.
(לדעתי ועפ''י ההשקפה שלי..)
בהקשר ההשוואתי לש"ל-מסכים.*צועד*
מסכים שלא מדברים על הבעיות שם יחסית לצבא

אבל אבל-ככלל, המצב קשה יותר.
לא התכוונתי למצבים קשים/ בעיתיים..הולם במיוחד
אלא למצבים טובים. שלפעמים מבחינה אישית אין סיבה להעדיף ש''ל על פני צבא משום סיבה.
(ולא רק ביחס לש''ל- המון תפקידים בצבא לא בעיתיים בכלל)
וההעדפה היא רק כי מדובר על הוראה לרבים (רבות)
לדעתי, רוב ככל התפקידים לנשים בצהל בעיניים.*צועד*
לדעתי, רוב ככל התפקידים לנשים בצהל בעיתיים*צועד*
^^^יוני
מפקד הוא לא בוס, אם קורה לך משהו יש לפניך בירוקרטיה צבאית, את לא יכולה לבחור מקום עבודה אחר אם לא טוב לך.
מי שישמעהולם במיוחד
להיכנס לכלא על סירוב פקודה זה פחות מאיים מלאבד מקום עבודה.
תיכנסי לכלא ותחזרי לאותו המקוםarixon
רק שעכשיו יש לך גם דפוק..
וכלא זה לא פיקניק במיוחד לא לבחורה.
איזה איחולים לבבייםהולם במיוחד
במספר לא מבוטל של תפקידים בנות יכולות להסתדר כמו בעבודה. בלי בעיות הטרדה וכד'.
ואם הן נתקלות בבעיות כאלה- עם מעט שכל ואומץ הן יכולות למנוע אותן.
זה לא סותר את העובדה המצערת שרוב התפקידים לבנות מיותרים במקרה הטוב, ומפוקפקים במקרה הפחות טוב.
לא התכוונתי לאחל לך arixon
התכוונתי שגם אם תיכנסי לכלא זה לא יעזור.
ושכל ואומץ לא יעזרו בצבא..
אולי שכל אומץ ומזל.
וואלה?הולם במיוחד
לא יודעת, גם אותי כל חיי הפחידו, כמו אוזו ומוזו, איך מי שתלך לצבא יאנסו אותה והיא לא תצא אותו דבר וכולי.
שלום מציאות!
בת יכולה ללכת לצבא ולצאת משם שמחה ומאושרת. היא יכולה לעשות עתודה, והאגדות אומרות שאפילו ללכת ל8200.
פשוט יש סיבות שעברו את הרמה של הגנון למה לא צבא. זה הכל.
"בת יכולה ללכת לצבא ולצאת..."*צועד*
חסר משמעות בדיון.
וודאי שיש בנות שיכולות לצאת אחלה.
מבחינת הוראה, והדרכה-רוב רוב ככל הבנות שיגיעו לצבא-לא יצאו דתיות יותר, וגם לא קרוב לזה. ולא מדבר על עוד תחומים שסביר שהיא תפגע בהם.
בצבא רוב גמור של המקומות קשים ובעייתים.arixon
כמובן שגם מקומות לש"ל כדאי לבדוק, זה לא סותר.
מה נתפסתם על הש''ל?הולם במיוחד
אם אתה אומר את זה כי כאילו זה מסביר שמה שאמרתי לא נכון או לא מדוייק אז אני חוששת שלא קראת בעיון מה אמרתי או שסתם לא הבנת.
(אוך, אני יוצאת פה שחצנית להחריד.😐)
טוב נו עזבי, כנראה לא הבנתי טוב.arixon
ולא מצאתי שחצנות בתגובה שלך.
מה את מתגוננת?תקוות עולמים

אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין, אלא מן הצבועין שדומין לפרושין, שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס. כל הפקה פקה הזה סביב השירות לאומי והצבא זה כבר לעוס ומטופש. יש כמות לא מבוטלת של בנות איכותיות שמתגייסות לצבא, איכותיות מאד. דפנה מאיר הי"ד היא דוגמה יפה, וכמוה יש הרבה, בעזרת השם כן ירבו.

בכלל הרב שמתגייסים לצבא לא עושים את זה כדי לתרום לחברה- זה יוצא להם בטעות. רובם מתגייסים לצבא מכל הסיבות הלא נכונות: אדישות, הליכה עם הזרם, עודף גבריות, אהבת הנשק, דאגה לקריירת העתיד, לחץ סביבתי וכו'.ערך כמו "תרומה לחברה" לא מתאים בשום חלק בפאזל הזה.

רגע...בעצם, שום דבר בקטגוריית ה'ערכים'  לא מתאים, כי לרוב הנוער אין דבר כזה, אבל כשעורכי הסקרים של חדשות 2 מתקשרים כל אחד משתמש בערכים- פטריוטים או אחרים- כדי להסוות את הסיבות האמיתיות והמביכות הנ"ל לגיוס שלו. כיום, הרוב מתגייסים מטעמים אגוצנטריים (וזה בסדר), אבל הם לא מוכנים להודות בכך, אפילו לא בפני עצמם, הם ממציאים לעצמם כל מיני סיבות בעזרת רציונליזציה ואינטלקטואליזציה. לחברה היא ערך רק כשהיא נעשית בכוונה ומתוך מודעות מלאה לחשיבותה, והיא באמת מועילה רק כשהיא שוקעת בתודעה והופכת למה שאנחנו קוראים "גישה".

צה"ל בניגוד מוחלט לכל זה, הופך את התרומה לחברה מבחירה לחובה, מגישה לתקופה מוגדרת של שנים, חודשים ושעות, וככה יוצא שצה"ל למעשה מקטין את תרומת הנוער לחברה במקום להגדילה (וזה אפילו בהנחה שהשירות הוא אכן תרומה לחברה) למה? פשוט מאוד, מפני שהנוער לומד את חשיבות הציות לפקודות במקום ללמוד את חשיבות התרומה לחברה, אין שום ערובה לכך שעם סיום השירות בצה"ל הוא ימשיך לתרום לחברה. למעשה, המציאות הנהנתנית של הנוער מוכיחה שההפך הוא הנכון. התרומה הצבאית האוטומטית, הרובוטית, שמלווה כל הזמן ב"מתי הסיוט הזה כבר יסתיים?" ובספירה לאחור של הימים, באה בהכרח על חשבון התרומה כגישה של הפנמת ערך ושל רצון טוב. במקום להשריש גישה של תרומה לחברה, הצבא מנפיק תעודות של "אני את שלי כבר עשיתי" לחיים האזרחיים ומחסל בהם את הרגשת הצורך לתרום לחברה. לא מסובך, נכון?

לעומת זאת יש לנו לא מעט דוסות חמודות שבוחרות ללכת נגד כל הקשקושים והאיומים ודיקא להשקיע את זמנם ומרצם בשירות צבאי משמעותי, במקום לקדם את עתידן על ידי לימודים אקדמיים וכיו"ב.

אמא שלי תמיד אומרת 'חמור ישאר חמור גם אם תפזר עליו אבק כוכבים'. לתלות את הקלקול העלק רוחני של כל מיני בנות כאלו ואחרות, זו שטות. לתלות תוצאות שקשורות במציאות הפנימית של האדם, במציאות החיצונית, זה אומר דרשני. צניעות זה עניין של הוויה פנימית, פחות של לבוש ושאר הדברים. מי שבאמת צנועה וענווה לא יבחינו בה גם אם היא תשפוך על עצמה נפט ותגלגל בנוצות תרנגול.

מי שמתקלקל ופורק עול והשאר הדברים, ובכן, זה בגלל האישיות שלו ופחות קשור לאחרים. כן, זה הכל עניין של חינוך. אם אסק שמיים שם אתה ואציעה שאול הנך, גם בזוהמה ובטינוף ובמדור הקליפות צריך למצוא את ה' יתברך. ה' בכל מקום, ה' איתך ואצלך. כשאנשים מתפתים ונגררים ומתקלקלים, זה נוגע לחוסר המודעות שלהם, לא לסביבה. כל הברברת נגד הצבא והשירות לאומי זה טיפשי באותה מידה כמו הברברת נגד סמארטפונים ואינטרנט. האיכותיים יודעים לא להקשיב, אז מטבע הדברים הם גם מתגייסים וכו'.

ממש לא מסכימה.הולם במיוחד
ברור שגורמים חיצוניים משפיעים מאוווד על הפנימיות. ''התרחק משכן רע'' זה לא אני המצאתי, וזה פשוט לא נכון לומר שירידה רוחנית קשורה רק לאדם עצמו ולא לסביבה שלו.
ולא משנה כמה המצב הרוחני של הדוסית המתגייסת יהיה נפלא ונהדר- הסיכויים שהיא תיתקל- טכנית- בבעיות הלכתיות גבוהים מאוד מאוד.

ועוד דבר- לא נעים לי להיות הקטיגור, אבל גם רוב האולפניסטיות עושות ש''ל כי כך מכתיבה להם החברה וממניעים אגוצנטריים כאלה ואחרים (לא שזה דבר רע...)

דווקא הגיוני לצפות שאם יש רצון לתרום לחברה באמת, וזה לא שהשליחות שלי בעולם זה תפקיד כזה או אחר בצבא אלא, נניח, להיות רופאה- אז התרומה האמיתית תהיה לנצל את הפטור שקיבלתי ולהיות רופאה שנתיים יותר.
הבעיה מתחילה בכך שתופסים את הצניעותתקוות עולמים

'כערך'. צניעות זה עניין פנימי לגמרי. אני אסייג את דבריי. נכון, המציאות החיצונית משפיעה בהחלט. בהקשר של הצבא זה לא אמור להוות בעיה, אנחנו לא מדברים פה על לאס וגאס. רבי זושא דווקא אמר, שהשכינה יכולה להיות אפילו בתוך בית הזונות, אם נמצא שם אחד לקבל את פניה. איפה נמצא מקום השראת השכינה? פשוט מאד, בלב. שם צריך לעשות דירה נאה.

מה ההבדל בין דתייה שרוצה חבר והוללות אבל פוחדת מלעבור על ההלכה, לבין חילונית שרוצה מאד חבר אבל צו המצפון שלה אומר לה לחכות לקשר אמיתי ופנימי שלא ינצל אותה? אין ממש הבדל. הן רוצות ומתאוות לאותו הדבר, וכל אחת נמנעת בכך מסיבתה שלה.

זה הכל עניין של חינוך. את מי את היית מעדיפה, בן ישיבה גבוהה שכולו סרחונות בפנים, או חילוני הגון ונאמן? נזם זהב באף חזיר, או כבש?

זה העניין של הסנה. בוער ואינו נשרף. התורה היא אש. כך כל אותם דתיים שהתורה לא שורפת מהם את התאוות ואת הרע. שוב, הכל מודעות. הבחירה והשליטה היא תמיד בידי האדם. לאדם אין שליטה על המציאות החיצונית, יש לו שליטה על עצמו. אם הוא לא יתן לאחרים כח, הכל יהיה בסדר. פשוט מאד, אסור לתת לשום דבר חיצוני להכנס פנימה. גם אם קרה ונכנס, מסלקים את הכלבים החוצה.

הלכות ומצוות הצידה, המוסר נמצא בחדרי הלב. יש בנות שבכלל לא יודעות מה זה מצוות והלכות ואין להן שום עניין להיות פרחות ולהתהולל ולהתקלקל.

אין מה לעשות, כל עד אנשים יתפסו דברים רק בתור 'ציווים הלכתיים' וערכים דתיים, הם לעולם לא יזכו למודעות אמיתית, ולכן בנקל הם יתפתו ויגררו, כי אין להם את הדבר הבסיסי ביותר.

פעם הבעל שם טוב תפס את עצמו והתחיל לדפוק את הראש שלו בגזע עץ. התלמידים שלו, רבי יעקב מפולאנה והמגיד ממזריטש נבהלו ושואלים אותו 'רבי, למה אתה דופק את הראש בעץ?' מה הוא ענה? מי שימנע את הגאולה הפרטית והכללית יהיו הרבנים בדור ההוא.

שירות לאומי זה בכלל דבר מיותר לגמרי. מוטב לסגור את המפעל הזה. הכספים והמשאבים שהמדינה מבזבזת על הדבר הזה גדולה לאין ערוך מהתועלת שצומחת ממנו. הכל בכדי ליצור 'שוויון' מזויף. עלה תאנה שמוטב לשרוף.

בכלל, מה בעצם ההבדל בין "דתייה" שקיבלה פטור בגלל שהיא דתיה וכרגע עסוקה בלהעיר הערות מיניות למתאם הפרוייקט שבא למשרד בו היא עושה את השירות הלאומי שלה (קבלי סקופ בלעדי - שירות לאומי הוא לא רק עבודה סיזיפית בבית חולים אלא יכול להתבצע גם במשרדי ממשלה נוחים או אפילו בגן ילדים חרדי בבעלות פרטית!) לבין "לא-דתייה" שקיבלה פטור מפני שהצהירה ברבנות שהיא שומרת שבת וכשרות וקיבלה שם מסמך חתום וכעת עסוקה בלהתמזמז עם חבר שלה בערב שבת-קודש? שתיהן קיבלו את אותו פטור, ושתיהן עוברות על חלק מתנאיו.

אבל כנראה ששכחתי את העיקר - שלפטור הזה אין שום קשר לדת, והוא סתם אתנן פוליטי. בגלל זה חבר כנסת מאחת ממפלגות היהודים-אמיתיים התעצבן שצה"ל מפעיל לחצים על בנות שהן לא-ממש-דתיות לבטל את הפטור המזויף שהוא ועסקניו כה טרחו להשיג להן.

קחי לדוגמה שתי בנות, לשתיהן יש מערכת אמונות שלא מסתדרת עם שירות צבאי - האחת היא פציפיסטית, והשניה היא שמרנית - משהו בין מה שמכונה "מסורתית" ל"דתייה".

לכאורה, החוק מאפשר לשתיהן להשתחרר מטעמי מצפון (כן, גם הפציפיסטית - מפתיע, נכון?.)

למעשה, הבחורה הפציפיסטית תצטרך לעבור תהליך משפטי ארוך ומשפיל למדי, במסגרתו יהיה עליה להוכיח באותות ובמופתים שהיא מתנגדת למלחמה, צבא ואלימות בערך מאז שעמדה על דעתה (התחפשת לחיילת בכיתה ז'? כנראה שזה מערער לך את הקייס!), היא תצטרך להתייצב מול ועדה של אנשי צבא ולבקש מהם להכיר בה כפציפיסטית (בוועדה לא יושב שום פציפיסט משום מה, ככה שזה בערך כמו לבקש מבנות שרוצות הצהרת-דתיות להיבחן ע"י כומר פרבוסלבי ששמו ולדימיר-בשר-חזיר) ורק אז אולי-אולי לקבל את הפטור. יש גם מסלול קצר יותר לפטור, של קב"ן, שגורר איתו את הכתם של פרופיל 21.)

הבחורה הפציפיסטית תוכל להשתחרר ע"י ועדת המצפון (לוקח המון זמן) או קב"ן (למרות שהיא לא אבנורמלית) ואז ללכת להתנדב בשירות לאומי. כנראה שאם היא תשתחרר על קב"ן זה לא יהיה במוסדות ממשלתיים מגניבים וכנראה שאפילו לא במערכת החינוך אלא בעבודה קשה בבית חולים.

הבחורה השמרנית נהנית מתנאים הרבה יותר נוחים. ביקור קצר במשרדי הרבנות (שכפי שהוכיחו כתבות מעריב לנוער כבר לפני 15 שנה - אפשר לבצע אותו גם כשאת עם תסרוקת פריקית, נזם באף ולובשת רק אוברול) בו היא תצהיר שהיא שומרת שבת וכשרות, תקבל טופס חתום, תביא את הטופס ללשכת הגיוס והופ - פטור חוקי ללא שום התניה מיוחדת.

לאחר שהבחורה השמרנית זכתה לפטור, היא יכולה להתנדב לשירות לאומי. כאן יש לה גם אפשרות לקבל פרס יפה על ההשתמטות שלה, ולהעביר שנה של "התנדבות" בגזילת פרנסתן של אמהות וסטודנטיות בעבודה כפקידה במשרד החוץ למשל. אם היא ממש שמרנית, היא יכולה גם לקבל את הסיוע והמענקים של בת שירות גם כשהיא עובדת בגן ילדים חרדי-פרטי, וזאת באותו הזמן שבעיתונות החרדית נאסר באיסור חמור לפרסם מודעות שקוראות לבנות לשרת בשירות לאומי (פעם התפרסמה מודעה כזו בטעות ב"יתד נאמן" ומיד גררה התנצלות בגלל הפגיעה ברגשות הציבור הקדוש.)

אבל כל זה לא חדש ולא מפתיע. כל מי שעיניו פקוחות בוודאי כבר שם לב למערך ההשתמטות המאורגן והמשומן שיש לקבוצת-לחץ מאוד מסוימת. לצבא יש את העוז לעשות "אבו עלי" על מישהי שהצהירה בכזב שהיא דתיה ויצאה ביום שישי (כן, לפעמים אכ"א שולחים חוקרים פרטיים), אבל אני עוד לא ראיתי בלשים שעוקבים אחרי בייניש שעובד בשחור בזמן שהוא אמור להיות בשל"ת למשל.

עכשיו רק צריך להציב בלשים במשרדי ממשלה, כדי לתפוס את כל הדתיות שלא התגייסו והלכו לשירות לאומי בגלל "הפריצות בצבא שלא תואמת את אורח חייהן" וכעת הן עוגבות על פקידים מזדקנים וחשקנים.

תיאורטית, קיימת הזכות לפטור משירות צבאי מטעמי דת ומצפון. אמנם אין לנו ממש בישראל כתות כמו הקוויקרים שנאסר עליהם לשאת נשק, אבל ברמה העקרונית, צה"ל והמחוקק מכירים בפציפיזם על רקע אמונות אישיות או קבוצתיות.

מבחינה מעשית, הפטור הזה מוענק לקבוצה אחת בלבד - בנות שאומרות שהן דתיות (לא בהכרח דתיות). אפילו לא לבנים דתיים (שנמנעים מגיוס ע"י שיטה שונה, חרדי שינסה להסתפק בהצהרה כמו זו של הבנות עלול למצוא לוכדי עריקים בביתו.)

לכאורה, דינו של פציפיסט אמור להיות כדינה של אותה בחורה שמצהירה ששירות בצבא אינו עולה בקנה אחד עם מערכת אמונותיה. יש אפילו ועדה שאמורה לבחון בקשות כאלו של פציפיסטים.

אלא מה, שמשום מה אני כמעט ולא שמעתי על פציפיסטים ששוחררו משירות מטעמי אמונה ומצפון. בין אם ע"י אימוץ כל מיני קריטריונים טהרניים-להפליא לגבי "מיהו פציפיסט" ובין אם בחיטוט בעבודות בית-ספר מכיתה ט' שמביעות תמיכה במהפכה הצרפתית, פציפיסטים לא זוכים להכרה המובטחת להם, ופציפיזם לא מהווה עילה לפטור משירות. רק סוג אחד של אמונות זוכה להכרת הצבא, כאמור.

לפיכך, כאשר פציפיסט מקבל פטור משירות צבאי, הוא לא מקבל אותו על רקע מצפונו, אלא בצורת פרופיל 21. אדם שמאמין שנשיאת נשק איננה מוסרית וכי אמונתו איננה מתירה לו לקחת חלק כלשהו בארגון שמטרתו המוצהרת היא הרג מאושר ע"י המדינה לא יכול להשתחרר על בסיס האמונה הזו ללא התיוג המכתים של "בלתי-כשיר-נפשית".

ופציפיסטים הם לא בהכרח פחדנים שיברחו מדם. באופן "מפתיע" ניתן למצוא המון פציפיסטים מוצהרים שמסרבים לשאת נשק או לקחת חלק בלחימה, אבל מסייעים כרופאים, פאראמדיקים וכו' לכל מיני חלכאים ונדכאים בפינות אלימות ואפלות של העולם - מקומות מבעיתים כל כך עד שגיבורי-המחסומים ופלס"רי-המעצרים שלנו היו נמלטים מהם בדמעות-שליש לו נדרשו לסגור שם שבת אחת.

חופר

ועכשו תסכם הכל בפיסקה אחת כדי שנדע על מה כתבת בטעות נכנסתי

מצחיק שאתה מדבר על שהעיקר הפנימיות והחיצוניות זה שקר כשכולםויואל משה
מתלהבים מהתגובות שלך רק בגלל החיצוניות האסתטית שלהן שמצליחה לבלבל כל מי שקורא עד שהוא לא מבין מה אמרת ולא יודע אם הוא מסכים או לא...

וזה בלי קשר לאם אני מסכים או לא.... 😁
שמח שהערת על כךתקוות עולמים

בסין היו אומרים על כאלה שלמדו ולמדו את הזן בודהיזם וטרם הגיעו לדרך האמיתית והנכונה, שהלימוד שלהם מנצנץ וזורם בפיהם בהבנה שכלית, ולשונם צחה וחדה בכדי שיזכו בניצחונות - משול לבתי שימוש בנצבעו באדום עז. זה רק מוסיף לריח.

בכל מקרה, אני תמיד אומר שהאמת מתפשטת ומחלחלת גם למקומות הנמוכים ביותר ויכולה להיות מובנת גם בדיוטות התחתונות. אפשר לראות את זה בסרטים, בסדרות, בכל דבר ועניין יש מסרים רוחניים שמגלמים אמת גדולה יותר. גם משפטים עממיים במקרים מסוימים מהווים צמצום של אמת עמוקה וגדולה. בהרבה מאד רעיונות וספרים אפשר פשוט להוריד מהם את המליצה והמילים המרשימות והגאות דקדושה ולסכם אותום במשפט אחד.

בכל מקרה, אני לא פונה עם התגובות שלי לקהל הרחב. ואני בטח לא פונה לבני הישיבות ולאוהדי הרבנים. מי שמבין, אחלה. מי שלא, גם אחלה. שבת שלום ומי יתן ותלמד הרבה ותזכה לברר בירורים ולתקן עצות נפלאות בשבת הקדושה. חיבוק

שבוע טוב.ויואל משה
יש דברים שאני לא אוהב בתגובות שלך (לדוג' הזלזול בבני הישיבות והרבנים) אבל גם מהן זועקת אמת גדולה. אשריך ונזכה שיהיו כל מעשינו דיבורינו ומחשבותינו לשם שמיים.
יום יבוא תקוות עולמים, ותקים כת, ואני אהיה הנרשם הראשון.איגרא
עד אז, בבקשה, אל תכתוב לי דרושים..

ובאמת, תקוות עולמים, הן נשתברו כבר עשרות קולמוסים על השאלה הקטנה הזו, של גיוס בנות למה"ל, ומי אני שאעז להכניס ראשי בין גדולים.

אבל, כשאני רואה דעה שאיני מסכים איתה, איך אפשר שלא להתנגד? ומי אדם חזק ויעצור עצמו מלהגיב?

מה אומר ומה אדבר תקוות עולמים יקירי, (עיין שיחות התקוות תניינא, תגובה א', ד"ה אותה היקרה), בטעות הזו כבר נפלו גדולי עולם. החסידות, בהיותה אקזיסטנציאלית בהגדרתה, מתקשה להתרומם במבט מעל הפרט, כמו ציפור שבורת כנפיים. האם היא מרוויחה מבט קרוב אל החוויה האנושית? בוודאי. אבל, הרווח הזה לא יכול לגרום לנו לאבד את ההקשר.

לדוג', אם ניקח את שאלת גיוס הבנות, הדיול שהתנהל פה אינו קשור לשאלה בשום צורה. וודאי שישנן צדיקות בצבא, כמו שישנן רשעות בש"ל. אבל ככלל, איזה גוף עדיף? רוב רובן של הבנות בשירות מתנהלות במקום צנוע, ישר וטוב. וזאת בניגוד לרוב הבנות שמתגייסות.

האם המבט הפרטי הזה לא גורם לנו להתבלבל לפעמים? האם זה שצניעות היא חווית חיים פרטית, גורם לנו לשכוח את הסביבה? את ההקשר? את העובדה שאני, כאדם, מתנהל מול עולם שלם, פועל בו ונפעל על ידו? האם המבט הזה גורם לנו לתחושת חשיבות מזויפת, שכן הוא מאפשר לנו להתנתק מן המסורה, ולחלוק בשם עצמי על ציבור שלם?

אולי.

אחי היקר והאהוב, זכית. ה' חנן אותך ביכולת ביטוי מופלאה, באמצעותה המחשבות העליונות שלך קולחות אל המקלדת כמעט בלי הפסק. אותי לא. אני כותב רק מכאב, שכן אני מ"אוהדי הרבנים", שאת מעמדם אתה שולל כל כך בקלות. אלמלא כך הייתה מתנהלת קבלת התורה בעמ"י, אלמלא כך הייתי בטוח כי אני מקושר למעמד מתן תורה בוודאות, הייתי מסתפק בעקבות דבריך.

אבל, יהודי יקר, הרי אתה הולך בדרך השלילה של גדולי עולם, שזיהו קילקול ברבנות, ואלמלא היו רחוקים, היו מנשכים בהם כחמור המשבר. באמת, מלא אני הערכה כלפיך, זכית ללכת בדרך רבי עקיבא.

מי יודע, אולי גם תתחיל ללמוד תורה בגיל 40. ועד אז, ...
^^^^^^^^^^^^^^^ויואל משה
וואוו, ממש לא מסכים עם הכל, אבל כתבת ממש יפה!איתיץ
אין לי כח לענות לזהחפש
אבל רוב מי שמתגייס בגלל זה לא מסיים הכשרה.
מי שנשאר לטחון שלוש שנים זה חברה שפיצים אחד אחד שרוצים לעשות משו משמעותי בשלוש שנים שנלקח מהם
קראתי את התגובה הזו כבר*צועד*
והיא לא עונה.
אמרת בהתחלה ש"הרבה תפקידים בצבא הם כמו עבודה...". אז או שהתכוונתי שיש הרבה(הרבה צריך להיות יחסי, לא? לא 1%, נכון?)
או שהתכוונת שיש כמה מקומות שבהם זה לא דומה, ואז הטענה שלך "הרבה" לא מובנת.

הובנתי?
אז התכוונתי ל''הרבה'' לאו דווקא יחסיהולם במיוחד
כלומר, ההיסק הלוגי שבת שתלך לצבא תינזק מאוד- הוא שגוי. כי ללא מעט זה לא יקרה. והן לא עד כדי כך נדירות כמו שמציירים את זה. (להלן- הרבה.)

זה יוצר יותר מדי נזקים ובעיות ליותר מדי בנות, לא ''הנזק העצום שנגרם לבת שעושה שירות בצבא (שלא לדבר על שירות קרבי)
הן בהיבט הפיזי, נפשי, משפחתי (רוחני)
ועוד אינספור היבטים אחרים...'' כמו שהגדיר רב מג. ואם כן מציירים את זה כך אז וואלה זו תשובה גרועה.
ואין סיכוי שזה היה המניע שלי לא להתגייס.
הבנתי*צועד*
והבנו אחד את השני..

אנחנו לא מסכימים, ומותר לנו!
בכלל לא קשור אבלאסטרו
גאוותן הוא לא חכם שיודע שהוא חכם. אלא חכם שמאמין שחוכמתו באה לו בכוחו ושבזכותה הוא טוב יותר ממי שאינו חכם. חכם שחושב שהוא טיפש הוא אינו עניו בהכרח. סתם בעל דימוי עצמי נמוך.

אז לדעתי תרגישי חופשיה לצטט גם את עצמך אם בא לך.
את מדברת מניסיון, אה?יוני
כלא או צבא?הולם במיוחד
או גם וגם?
תגידי את יוני

הרבנות הראשית בקום המדינה (ומאז גם יורשיה)זית שמן ודבש

אסרה על בנות להתגייס לצבא. אסרה על ב-נ-ו-ת - לא על דתיות אלא על כל הבנות.

מי שחושב שהוא יותר חכם מהרבנים הראשיים- הוא כסיל.

אבל זה כן אומרתפוח יונתן

שהיא ניסתה להתחיל איתך קורץ

אמרתי זאת בעבר ואומר זאת שוברב מג של מילים
אני ממש לא רואה עצמי מתחתן עם מישהי שעשתה צבא...
חבל. אתה מפסיד בנות ממש טובות.ענבל
לא הסגנוןרב מג של מילים
הדתי שלי.
כל אחד ומה שמתאים לו.
לא אמרתי שלא. אמרתי שאתה מפסיד.ענבל
כנ"ל*צועד*
ככלל, למעט מקרי קיצון מאוד.
איך תגיע למקרי קיצון אם אתה לא מוכן לשמוע על מישהי שעשתה צבאכמעין הנובע
?

או שאתה כן?
תגיד תכלס, אתה אומר לה 'אל תקראי לי חמוד'?רחפת..
כי אם משהו אומר לי 'חמודה'. ברור לי שאעמיד אותו במקומו.
הרגע קראו לי חמודה.. מה אפשר לעשות?!!.. אין מה לעשותהפי
לומר ''אל תקרא לי חמודה'' בנימה מזלזלת וללא שמץ של חיוך.😑הולם במיוחד
אם זה בנאדם שאת צריכה לראות בחיים יותר מפעם אחת בטח שיש לךרחפת..

מה לעשות.  לדעתי, כמו שהולם אמרה רק בלי הזילזול אלא באסרטיביות "לא מתאים שאתה אומר לי חמודה, אני לא חברה שלך". תהיי קשוחה. לא משחקים איתך. 

גם אם זה בנאדם מבוגר: "לא נעים לי שאתה קורא לי חמודה, אני מצפה שתפסיק עם זה".

כן אבלהפי
אם הוא קורא לי חמודה אולי זה סתם בגלל שאת נראת לו קטנה או ילדה..
אם זה עכשיו סתם מישהו שאת לא מכירה נגיד מוכר.. מה אכפת לך
ועוד משורב מג של מילים
יש הבדל מאוד גדול בין בן שאומר לבת "חמודה"
לבת שאומרת לבן "חמוד"

וזה גם תלוי מאוד בסיטואציה, במידת הקשר בניכם
ובמה הסיכוי שתיפגשו שוב...
מה ההבדל? אותו קטע מתנשא בעיני גםרחפת..
אם זה לא בכיוון להתחיל.
כי בדכ זה כן בכיוון של להתחיל....קוד אבל פתוח
אצל בנים או אצל בנות?רחפת..
בת שאומרת חמוד, לפחות ממה שאני מכירה זה בד''כ לא להתחיל. סתם בנות אוהבות למצוא חמידות בכל דבר. לא שזה מצדיק..

כמו כן, כמעט ואין לי יום בלי 'חמודה'. בד''כ זה לא מרגיש שמתחילים. ועדיין, לא מתאים!
כשאומרים חמוד....קוד אבל פתוח
ובנוסף כמו שאמרת זה לא מתאים בלי קשר...
גמלי (והרבה). זה עדיין לא נותן לגיטימציה.רחפת..
אני לא חמודה בשבילך. ממש לא.
אם את לא תציבי את הגבול ותצרי דיסטאנס אף אחד אחר לא יעשה זאת.

אם זה מישהו שאני לא אראה בחיי יותר מידי אז חבל על האנרגיה באמת.. לא שזה מצדיק בעיניי.
חמודה זה עוד נסבל. ישרחפת..
גם מותק ומאמי...בעעע לך לעזאזל!
תלוי...רב מג של מילים
כשיצאתי.מסטול מעייפות
מהמשרד של.המג"ד
והרל"שית שלו אמרה כזו
"אוי איזה חמוד"
נתתי לה כזה מבט שנראלי היא לא תשכח כל החיים...

ועשית כזה: פעם אחרונה בחיים שאת קוראת לי חמוד!😡

מסכנה הילדה, הבהלתי אותה לגמרי...😅
ככה צריך!רחפת..
אה וזה בסדר שאתה קורא לה ילדה?! (;הפי
א. כןרב מג של מילים
ב. היא ילדה!!
מבחינתה גם אתה ילד.. לכן אתה חמוד..רחפת..

תיזהרי,מחכה לשקט
את מהלכת על חבל דק מאוד!!😡😤💪

אין צורך לנקוט באמצעים חמורים.. למה מגיע לי פטיש?!רחפת..

חוץ מזה, יש לי שיווי משקל. 

מה לעשות שרק ככה אתן מבינות?!מחכה לשקט

ורק בגלל שזה ממש דורש:
בווו!!
וואי וואי וואי. לא הבנתי.. אבל חמוד מצדך..רחפת..

אם כבר, אז "בוההווווו!" 

מוציא לשון

נ.ב. נכון שאתה בשמירה?

לא לשרוף אותו..*צועד*
ביטוי של צבא? (מיואשת..)רחפת..
למה מיואשת?*צועד*
כן.. שורף זה מישהו שאומר בקול שחבר שלו שבר שמירה ושמעו אותו המפקדים/קצינים
הצבא זו מדינה דיקטטורות עם שפה משלה.רחפת..
זה רק הסוף...רב מג של מילים
סליחה..ערכתי רחפת..
שאפו על הזריזות..
רק דיקטטורית??!רב מג של מילים
נו נו..*צועד*
לכל מקום יש את השפה שלו..
בינישים, ואולפניסטיות וכו וכו
נו נורחפת..
בפורום זה רק הצבא וזה ברמה שאני מיואשת

עיין ערך אמלא שם, שם
ביקשת אז,*צועד*
אין יאוש שלא מדעת.

הנה, לא רק צהל!
מה ילדה היא חיילתהפי
אז או שאתה זקן או שאתה סתם עף
אני תמידרב מג של מילים
👃
חחחח דבילהפי
טנקסרב מג של מילים
וכן למרת!
וכן למה?? לא הבנתי(:הפי
מרת=גברת. יענו, "תודה, גם לך"הרוזן!
אה חח תודה!הפי
חיילות הן ילדות בנות 18-19קוד אבל פתוח
וזה ילדות? זה נערותהפי
נערות זה ילדות יחסית גדולות.קוד אבל פתוח
וזה היה בחצי ציניות.
אה חח טובבבהפי
אני מגנה עליהן כי אני חלק מהן אתה יודע כמה פעמים קוראים לי ילדהה או מתוקה זה נורא
לא יודעת למה, אבל אותי זה ממש לא הצחיק.ענבל
בס"ד

היא באמת מסכנה ואתה באמת קצת לא היית רגיש כלפיה.

נעערב מג של מילים
אם היית בסיטואציה היית מבינה...
שיצאת אחלה גבר כי תקעת לה מבט מצמית?הולם במיוחד
כי לא נתת לה לחוש סימפטיה כלפיך בלי לצאת דבילית?
וואו, גבר אמיתי..
STOP!!!!רב מג של מילים
מדברים פה כל גבר אמיתי ולא מזכירים אותו??!

@@משיח בן דוד
אתה שקט מידי!!😱😝

ולא... הוא לא פצל"ש שלי...
^^^^^^^^ענבל
גם אני הייתי בסיטואציות דומות (ואולי יותר גרועות)arixon
והדרך היחידה לשרוד מבחינה דתית זה לשמור על דיסטנס גבוה מהחיילות.
אמנם אני לא הייתי נותן מבט מצמית, פשוט הייתי מייבש, אבל אני מבין מאיפה זה מגיע..
לא מבינה מה הדרמה מה הוא כבר עשה..הפי
נתן לה רק מבט שתבין שהוא לא אוהב את מה שהיא אמרה עליו.
מבחינתי לגיטמי לגמרי
למה בנים אוהבים לדבר על הצבא??*שלי*
סביר שזה בגלל שהם חיים בו.*צועד*
ועברו בו הרבה חוויות, כמו לידה אצל נשים...לשם שבו ואחלמה

הופה.. נשמע מרגש.רחפת..

חחחח רחפת את מצחיקה אותי!הפי
ב"ה! שתצחקי תמיד!רחפת..

בעז"ה!!הפי
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

אולי יעניין אותך