בנות יקרות, מתי תבינו שקרבי זה לא מדד לאדם שנמצא מולכם ?
אני מבין שכנראה נמצאות לכן תמונות מאוד ספציפיות על בחור ששירת בקרבי, אבל זה פשוט לא לעניין כי בכל מקום יש אתגרים אחרים ומבפנים הכל נראה אחרת.
נוסף על כך, לא תמיד אותו בחור שמציעים לכן יכול לשרת בקרבי (על אף שייתכן והוא מבין יותר את המשמעות של הדבר וקיים בו אף רצון עז יותר מאשר מי שכבר נמצא שם...) ולסרב בגלל הנק' הזאת - זה מעצים את הקושי שממילא נמצא בו הבחור שלא זכה להיות שם.
אני בדר"כ ממש לא פעיל, אבל בגלל שזה נהפך לשכיח (הן ממקרים אישיים שקרו לי והן מחברים שאני שומע) - הייתי חייב לכתוב ולהעלות את זה למודעות.
קרביאגוזי
בתור גבר זה נשמע לי מוזר.arixon
גם בתור אשה אני חושבת שזה מעאפן לסנן לפי זהנר הלילה
מסכימהלדעת דרכיך
בתור בת, אני מבינה את העדפה..למרות שבאמת זה יכולחלושששש
ברור שיש בד"כ יתרון לקרבינר הלילה
אבל לפסול לפי זה- זה שטות בעיני.
למה זה לא מדד?*צועד*
אין לי בעיה עם מדדים. יש לי בעיה עם מי שפובל בגלל מדד אחד.
אין ספקאגוזי
שאדם שהיה או נמצא במסגרת כזאת עבר דברים מסויימים שחישלו וביגרו אותו במובנים מסויימים, אבל הביקורת היא בעיקר על זה שמבחינת בנות מסויימות על זה קם ונופל דבר.
ברגע שבחורה פוסלת עוד לפני שהכירה את אותו בחור בגלל זה - זה עצוב. רוב מוחלט, אם לא כל הבנות, לא מבינות ולא יכולות להבין בכלל מה זאת מסגרת קרבית (ויצא לי מעט להיות בה), מה קורה בה ומה ההשלכות שלה על כל אדם. בחור יכול להיות בשייטת ולהיות מבחינה אישיותית אחד האנשים האחרונים שארצה לדבר איתו.
זה עניין של בשלות נראה לי...חלושששש
עכשיו בגלל כל הבעיות שאתם מתארים בצבא- מקווה שאפגוש אותו בלי ששירת בכלל....
בדיוקאגוזי
זה באמת תלוי בבגרות הנפשית. הצד החיובי הוא שזה חוסך לי היכרות יותר אישית שאח"כ תיפגע. עדיף שאם זה מה שהיא חושבת שישר תאמר...
וכמובן שיש בעיות (בכל מקום בצבא וגם מחוצה לו), לא הלכת קצת לקיצוניות השניה ?
הי את!*צועד*
נכון...פשוט כואב לי על חבר'ה שמתקלקלים..חלושששש
גם לי, מאוד!*צועד*
ומליון דוגמאות לדבר..
עדייןאגוזי
זאת לא סיבה מוצדקת לצאת כנגד השירות הצבאי.
כשם שהוא התקלקל בצבא - הוא יכול היה להתקלקל באוניברסיטה, בעבודה ובכל מסגרת אחרת.
בדר"כ אדם שמתקלקל בצבא זה לא קורה פתאום משום מקום, אלא היה קיים בו תהליך לכיוון הזה והצבא בסה"כ "זירז" תהליכים.
אדם מתקלקל כאשר הוא נעשה לפסיבי וחסר רצון לשמור את מה שקיים בו או להתקדם הלאה.
נכון אבלחפש
לא רואה הבדלאגוזי
בכל מקום בחיים יהיו אתגרים קשים. בצבא בקרבי זה בעיקר פיזי (ואין ספק שגם מנטלי), אבל מבחינה חברתית - האדם תמיד מוקף באנשים ששונים ממנו והשאלה היא רק בכמה.
גם אנשים שעובדים 30 שנים בהיי-טק יאמרו לך שזה הדבר הכי שוחק בעולם כי כל מסגרת שהיא רצופה ותובענית תשחוק אדם ממוצע. אונ' ורוב מקומות העבודה מושתתים על סביבת אנשים אז זה לא מדוייק בכלל לומר שאין אינטראקציה.
בעיניי הצבא זה סתם תירוץ לנפילה רוחנית. בימינו, ואני אומר לך מניסיון, קל להיות דתי בצבא יותר מבשאר המסגרות האזרחיות. יש התחשבות, יש הרבה דתיים מסביבך - זה לא היה פעם וזה חסר תקדים. ב"ה.
הדמיון לא מדוייק.*צועד*
השילוב של קושי פיזי, עם לחץ נפשי, גורם בנקודות משבר לקושי בהתמודדות בכל אתגר. באותה מידה שמישהו יעצבן אותך באותו רגע ותצטרך לעמול מאוד מאוד בשביל לא להתעצבן, גם קושי רוחני ידרוש כוחות גדולים מאוד בשביל להתמודד.
ושלא נתבלבל, אפשר להתמודד.
ואם כבר - הדבר העיקרי שעשיתי ב4 חודשים האחרונים היה לקחת את החיילים שלי לנקודות קצה מנטאליות ופיזיות, ושם חייבתי אותם לתפקד. זה בנה אותם(גם כך הם מספרים לי) מאוד.
לא מסכים...אגוזי
בכל מסגרת האדם מתמודד עם שחיקה שבסה"כ מציבה לו מראה מי הוא באמת.
אם אתה חושב שבאזרחות (ואפילו בתפקידים בג'וב) אין קושי פיזי ולחץ נפשי - אתה לא פחות מטועה. כמובן שהם מסוג שונה, אבל היכולת שלהם לגרום לשבירה מנטלית - היא שווה לחלוטין, השאלה איזה אדם עומד מולם.
האמירה שלי היא שזה פשוט לא רלוונטי לצאת נגד הצבא בגלל שהוא "מקלקל" אנשים, מכיוון שהוא לא עושה דבר מיוחד חוץ מללחוץ על הנק' העמוקות של האדם ומוציא את האמת ממנו.
אני אסביר.*צועד*
הקושי הוא בנקודות השבירה.
השאלה איפה יש יותר כאלה.
ובקרבי, יש הרבה יותר.
בכל מקום יש. לא באותה כמות.
שובאגוזי
פשוט לא מסכים. זאת קביעה שרירותית מידי. מאיפה אתה יודע שיש יותר ? אני לא הייתי יותר מידי זמן במסגרת הזאת ולכן אני לא אומר שבאזרחות יש יותר משם, אבל בעיניי זה פשוט משתנה בין אדם לאדם. באופן הכללי - בכל מסגרת זה קיים וזה תלוי איך מתייחסים לזה.
הייתי ב2 מהמסגרות.*צועד*
במסגרת ההאזרחית-עבדתי בחיי, גם בעבודות גדולות המשמעותיות, ולא כקופאי

משתנה בין אדם לאדם? וודאי. אבל במסגרת יש יותר.
אוקייאגוזי
אני לא אמשיך להתווכח איתך כי זה חוזר על עצמו פשוט...
אכן.*צועד*
אהממחפש
וגם זה כמובן בונה חוסן גופני נפשי בצורה ממש חזקה הן מבחינה אישיותית והן מבחינה דתית (יש חברה שמתקלקלים אבל מי שלא את יודעת שהוא ממש תותח)
מסכים בהחלט
*צועד*
אחי, בדרך כלל אני תומך אבל הפעם אחרוג ממנהגי.הלוי
היא רוצה רק קרבי ולא מתפשרת? אז כנראה שהיא לא בשבילך.
תשתדל לא לקחת את זה קשה ופשוט להמשיך הלאה.
ברוראגוזי
שלא כולן חושבות ככה, אבל עצם זה שאני נתקלתי בזה וחברים לא מעטים נתקלו בזה במעגלים רחבים בחיים - זה מעיד על תופעה לא קטנה שדורשת חשבון נפש.
כל בעיה שמעלים לפורום כאן אפשר לפתור באמירה: "תשתדל לא לקחת קשה, פשוט תמשיך הלאה", אבל הרעיון הוא להעלות למודעות תופעות שצריכות בירור, זה הכל.
כ"א יעשה את חשבונות הנפש שלו.הרוזן!
כמובן, כשמדובר באנשים קרובים יותר, זה משתנה. אבל כאן אתה פונה לכלל הציבור.
(אעפ"י שמזדהה עם עצם השרשור)
אני חושבאגוזי
שהן צריכות חשבון נפש מסיבה פשוטה: הן פוגעות לא רק במי שמסרבים להם אלא גם בעיקר לעצמן.
יש לי הרבה חברים מדהימים שהתפספסו רק בגלל זה, וזה דבר כ"כ שטותי לפספס עליו.
כפי שכתבתי,הרוזן!
מזדהה איתך שזה דבר שטותי. מזדהה עם הרצון לעורר על זה.
אבל לא עם הדרישה לעשות חשבון נפש, כי אינך המשגיח שלהן, לא חבר שלהן, ובעצם, לא אף-אחד שאחראי באיזושהי מידה על המוסריות שלהן.
שוב, אני חושב שאתה בהחלט יכול להדגיש את הפגיעה לא רק בעצמן, אלא גם באלה שמתפספסים. ואני בהחלט חושב שאתה יכול לבקש מבנות לבחון את דרכיהן, ולהבין שהן פוגעות ונפגעות לדעתך.
אבל לדעתי, אין זה מסמכותך לומר "הן צריכות חשבון נפש". לא לכל אחד אפשר לומר שהוא זקוק לחשבון נפש; אינך יכול לדעת כמה חשבון נפש הוא עושה, אינך יכול לדרוש ממנו לעשות חשבון נפש נוסף. זה לא בסמכותך. כך דעתי.
תשים לבאגוזי
שאתה סותר את עצמך. אתה חושב כי ניתן לבקש מבנות לבחון את דרכיהן אבל לבקש חשבון נפש זה כבר מוגזם ולא מוסרי כשבעצם זה אותו הדבר ממש. מה זה חשבון נפש אם לא בחינת המעשים והדרך שלך ?
ברור שאני לא המשגיח שלהן, אבל זה הרעיון של הפורום - להעלות נושאים לבירור.
נכון מאודהרוזן!
בהחלט מותר לבקש ממישהו לחשוב על האופן שבו הוא מתנהג, לאור זה שזה מפריע לי. אבל "חשבון נפש" הוא ביטוי מוחלט יותר, דורש יותר.
(אולי אנחנו סתם מסתבכים בגלל סמנטיקה)
וכפי שכתבתי, זה טוב ובסדר גמור בעיני, שפתחת את השרשור.
תעשה כמוני לך למודיעין וואסח של ג'יימס בונדיואב גל
תאמין. זה מנפץ דמיונות על הדמות הגברית וכו..חלושששש
אל דאגה, יש לי תפקיד לא פחות חשוב ב"האגוזי
אחי, אני אומר לך בוודאות גמורה שזה נטו בגלל זה.
רוב הבנות החכמות מבינות שאין בסינון הזה ממשותנפשי תערוג
שנזכה...אגוזי
בעיניימחודשת.
זה לא פרט רלוונטי בכלל
אבל מה השיקול של הבנות שזה ממש חשוב להן קרבי?
אני מניחאגוזי
שזאת מעין סטיגמה שכזאת שמי שקרבי הוא יותר "גברי", יותר אמיץ ובעל גבורה ואילו מי שלא הוא די "רך", שקט ועדין מידי.
או שהוא חסר אידיאליסטים ולא איכפת לו באמת מהצבא ומערך התרומהכמעין הנובע
ההבדלאגוזי
בין מה שציינתי לבין מה שהוספת הוא שאת שלך ניתן למדוד ולבדוק עוד בשלב הבירור (מה שאין כן שאר הדברים שדורשים זמן של היכרות אישית).
באופן כללי הסיבה שהבאת היא לא מדוייקת גם משתי סיבות עיקריות:
א. יש אנשים שמבחינת הכישורים שלהם יתרמו הרבה יותר לעמ"י כאשר יעשו את התפקיד בג'וב מאשר בקרבי. קחי לדוג' גאון מחשבים. לא עדיף להשקיע אותו ביחידת מודיעין עילית מאשר כעוד לוחם שממילא יש המון ביחס לגאוני מחשב ?
ב. אני מדבר על בני ישיבות וקשה לי להאמין שמישהו שנכלל בתחום הזה ייחשד על חוסר אידיאליזם או אכפתיות מהצבא.
שוב. זו לא הדעה שלי. זו דעה שבנןת גם כן פוסלות על זה.כמעין הנובע
אני גם מדברת רק על בני ישיבות.
לא דיברתי אם זה נכון או לא. פשוט נתתי עובדה והסברתי עוד סיבה מדוע יש בנות שפוסלות ג'ובניק.
האם זה נכון בכלל ומוצדק? זו כבר שאלה אחרת.
לפי הסיבה שציינתאגוזי
אם הבחור יציג את עצמו כמאמין בצבא ובאידיאלים הכרוכים בכך - אין סיבה שהיא תפסול, בגלל זה אמרתי שזה פחות סיבה שחושבים עליה כי היא ניתנת לבדיקה מהירה.
אל דאגה, הבנתי שזאת לא דעתך...
אבל מי מציג את עצמו כך?כמעין הנובע
ועוד, הדבר הזה כמובן כשלעצמו הוא לא מספיק. אם הוא יראה לה כמה אידיאליסטי הוא- זה לא יכפר על "חוסר" הגבריות וכו'. כפי שאתה אמרת.
בסדראגוזי
אבל בכ"מ אם זה חשוב לה היא תברר בתוך רגע אם הוא אידיאליסט או לא. הנק' היא שזה דבר שאפשר לראות מהר וע"פ זה להחליט אם להמשיך או לא.
זה לא עניין שזה חשוב או לא והיא תחשוב לברר על זה.כמעין הנובע
עצם זה שלא עשה קרבי= רושם מסויים.
השונה (כמובן) מהרושם שנוצר מחייל קרבי.
חבל מאודאגוזי
כשאת מחדדת את זה - אין ספק שזה נשמע כ"כ שטחי.
מה ההבדל בין מישהי שלמדה רפואה לבין מישהי שלמדה פסיכולוגיה ?ההבדל היחיד ביניהן הוא בסה"כ תחום ההתעניינות והכישרון ! איך למען ה' זה מעיד על אופי, מידות וכו' ???
זה לא ייאמן שאנשים באמת עושים את המשוואה הזאת לגבי קרבי (במיוחד כשמדובר על מסגרת שהיא חובה ולא שואלים אף אחד...).
אכן. באמת חבל...כמעין הנובע
אני יכולה לנסות להסביר אותן שוב (אם זה יעזור).
אגב, גילוי מאוד נאות-
הייתי במקום שלהן בעבר. פסלתי ג'ובניקים על הסף.
ה' דאג לעשות לי קצת סוויץ' בראש.. ולא. זה לא היה קל בהתחלה.
ואם כבר- חייבת לציין שגם הפורום תרם לכך לא מעט. הייתי קוראת תגובות ושירשורים בנושא וחושבת עליהם ימים/ חודשים תוך דיונים רבים ביני לבין עצמי..
והינני כאן

ב"ה. שמחה שה' דאג לי לכך..
ב"האגוזי
אשרייך על היכולת להשתנות. אני בטוח שזה היה לא פשוט בכלל !
את יכולה לנסות להסביר - אבל אני כבר אומר לך שיהיה לך מאוד קשה למצוא תירוץ טוב לעניין...
כן, ב"ה
כמעין הנובע
עבודה פנימית..
זה לא עניין של תירוץ או לא תירוץ.
זה עניין של סטיגמה המוטבעת מאוד מאוד חזק תוך ביטחון מופרז בקיום הסטיגמה.
מה הסטיגמה כוללת? כל הדברים שציינו לעיל.
מדוע? מאוד קל לעשות את ההשלכה שקרבי מראה על גבריות, בחור חסון, שרירי, אידיאליסטי, בעל ערכים, פרופיל 97, שואף למעלה ועושה עם חייו משהו, בחור רציני וכו' וכו'.
ושתשאל אותם- ומה עם ג'ובניק של 8200? סייבר? (דוגמאות ליחידות (אם ככה אומרים) ג'ובניקיות מובחרות).
"לא יודעת. אני רוצה קרבי".
וזאת למה? בגלל הסטיגמה של הבחור הקרבי החסון וכו' וכו' המושרשת אצליהן חזק בלב.
מרגיש לי קצת מגעיל. נראה כאילו אני יורדת עליהן או משהו. חלילה. פשוט זה באמת כך.. זה מה שאני וכל הבת שהכרתי האמנו בו בכל אופן.
איך פותרים את הבעיה?
לדעתי שיחות עם בנים בעניין נותנות קצת שוק וגורמות לחשוב.. אני בכל אופן חטפתי כאן חתיכת הלם.
להעלות למודעות.
יכול להיות שמחכה לי כאן מתקפת טרור.כמעין הנובע

לדעתיאגוזי
קודם כל מסכים עם מה שכתבת ושוב מחזק אותך על החשיבה מחדש והגבורה להשתנות ! לא ברור מאליו בכלל.
דבר שני, נדמה לי שמעבר למה שדובר כאן - הסיבה העיקרית היא התרבות המערבית שמחנכת אותנו לדימוי חיצוני והחשיבות המנופחת שלו.
כל סרטי האקשן, סיפורי המור"קים וה"וואסח" בסניפי בני עקיבא אכן משדרים על אותו גל - ככל שתהיה ביחידה יותר מובחרת תהיה יותר מעניין, יותר מסוקר, יותר איכותי.
סטיגמות זה דבר שהחברה מטמיעה בתוך הציבור ומה שיתפוס יתפוס. אין מה לעשות, המציאות מוכיחה שמי שיש לו כנפיים יותר גדולות מתנוססות על המדים - מקבל יותר תשומת לב.
שלא יצטייר שח"ו אני מזלזל במי שנמצא במקומות האלו. לא צריך לפרט ולהרחיב כמה שזו מצווה ענקית ואיזו שליחות זאת. בסה"כ מבהיר את הנק'.
לא בהכרחמחודשת.
יצאתי עם בחור שהיה מת להיות בקרבי..
אבל מבחינה בריאותית (אסטמה) לא נתנו לו.
נכון. גם בעיה רפואית שזה מעלה גם כן חששות לא מעטות..כמעין הנובע
(תלוי איזו בעיה)צריך עיון
לא כולם יודעים להגיד לך את הבעיה האמיתיתכמעין הנובע
שזה קצת עוד יותר מלחיץ.
במיוחד שבבירורים מנסים להוציא את האדםמכמה שיותר טוב... כמה לדעת כמה יאמרו אמת לאמיתה לגבי דבר זה.
אמון זה הדבר הכי בסיסי...צריך עיון
נכון. בוודאי. אך איך שתיארתי מצבים לעיתים זה מלחיץכמעין הנובע
למה לא אומרים לי באופן חד?
וכו וכו
למה לא כולם יודעים -הרוזן!
לדוגמה, מישהו שנוטל תרופות שגרתיות... לא כולם יידעו, אבל לא אמור להלחיץ, לדעתי. גם לא ישר חושבים על זה, כי זה לא איזה משהו שאתה רואה מול העיניים כשאתה חושב על הבן-אדם - אה, כן, זה ההוא שנוטל תרופות...
יש לי חבר שפעם היתה לו אפילפסיה, כבר שנים שלא היה לו התקף. הוא לוקח תרופות והכל בסדר. קרבי הוא לא קיבל והצטער מאוד בגלל זה, גם בשידוכים עכשיו הוא צריך להיחשב פחות בגלל זה?
וזו אולי הסיבה שלא אומרים באופן חד - כי לא יודעים... או, שיודעים - אבל זה עלול להישמע מלחיץ הרבה יותר ממה שזה.
ישנן בעיות שמפריעות רק לתפקוד צבאי ולא לתפקוד בחיים. לפעמים אפילו על משקפיים פוסלים מקרבי (שמשקפיים במספר שפוסל מקרבי זה באסה, כן; אבל אם מישהי פוסלת בגלל זה... זה, איך לומר, משונה). או סתם דברים שקל מאוד להתמודד איתם ולא באמת מפריעים, אבל הצבא לא מוכן לקחת אחריות (שזה לא אומר הרבה... הצבא קצת מגזים בקטעים האלה).
ובכל אופן, חבל להילחץ. לברר ברוגע, ובע"ה לקבל את התשובות הנכונות. לבקש מישהו שיודע בדיוק...
(הביקורון בכ"ז נמשך כנראה לעוד תגובה-שתיים
)לאיזה עוד תגובות זה נמשך?כמעין הנובע
בוודאי שמשנה מה הבעיה הרפואית ובוודאי שלא כל מה שהצבא לכאורה פוסל צריך אוטומטי לפסול את האדם ואת העתיד שלו לחיי זוגיות (וזו כבר דעתי האישית שלי לעומת מה שכתבתי קודם, שהיה להראות את צד הבנות אשר קרבי זו האופצינפה היחידה מבחינתן).
אך כאשר אתה מברר על בן אדם ומבין שלא עשה קרבי בגלל בעיה רפואית- מה שגם לא כולם אומרים לך באופן חד משמעי מה הבעיה בדיוק (ומדובר באנשים שהוא הביא. שאמורים להכירו קרוב) זה נשמע מלחיץ ומעורר שאלה או לעיתים נק' אדומה מדוע פשוט לא אומרים את הסיבה וזהו או באופן ברור יותר בלי קצת התחמקויות או "לא יודע".
בעיה רפואית תמיד תלחיץ יותר..
...חפש
מה כתבת..?
כמעין הנובע
לתגובה הזו, וזו שלפניה כאן
הרוזן!
ושוב, אכתוב את זה מכיוון אחר - אם חבר קרוב לא יודע להשיב על בעיה רפואית, אז או שהיא באמת לא בעיה שמספרים לכל אחד (גם לחבר קרוב לא מספרים כל בעיה רפואית שהיא), ואז בהחלט כדאי לשמוע ממישהו שיודע - ואני חושב שזו ממש לא בעיה לבקש לדבר עם מישהו שמכיר את הבעיה הרפואית ומבין את משמעויותיה - ואז אין טעם להילחץ, אלא לשמוע ברוגע במה העניין, ואם מוכנה לקחת דבר כזה על עצמך; או, לא פחות מסתבר, שמדובר במשהו כ"כ זניח שלא מפריע בכלום לזרימת החיים, אז החבר לא יודע כי זה לא מעניין אותו... וצה"ל פשוט קצת לחוץ מדי.
אם מישהי נלחצת מזה, אפשר אולי להבין את זה - אבל חבל. ולא רק היא "סתם מפספסת", שיכולה לומר "מה אכפת לי, הפסד שלי". אלא יש גם צד שני... ובמה שהגיוני, חושב שאני לא היחיד שהייתי שמח לדעת שמצד הבנות נעשה המאמץ לא פחות ממה שנעשה מצדנו. אני אמנם הייתי בקרבי, אבל מבחינה עקרונית...
ושלום, דרך אגב

זה יכול להיות גם בעיה ככ קטנהקוד אבל פתוח
שלום שלום
כמעין הנובע
א. קצת מוזר שחבר קרוב לא יודע מדוע חברו לא נכנס לקרבי, לדעתי.
ב. מה הכוונה "שמצד הבנות נעשה המאמץ לא פחות ממה שנעשה מצידנו"?
כוונתך לעניין הבירורים?
לא יודעת מה עם שאר הבנות, אני עושה את מירב מאמציי. אך כמובן- תלוי כיצד אתה מגדיר "מאמץ" ומה כוונתך בכך.
יצא לי לברר על מישהו שלא עשה קרבי מבחינה רפואית. וכן, היה לא פשוט כלל (ואפילו קצת מעצבן/ מתסכל) לנסות להבין מה הייתה הבעיה בדיוק.
אז כן, בעיה רפואית היא אוטומטית מרתיעה יותר או דורשת בדיקה מעמיקה יותר, ואני חושבת שזה מובן.
[וכמובן- ללא שום פגיעה (אפילו קטנה שבקטנה) לכל הבחורים שלא עשו קרבי בשל בעיה רפואית כזו או אחרת.
מתנצלת מראש אם הייתה פגיעה בדבריי].
עדן צודקת. תקשיבו לה.חלושששש
*ברוך השב, מקווה שזו פליטת מקלדת...צריך עיון
אכן, תודה רבה על התיקון. (
)כמעין הנובע
ולגבי מה שכתבת- "יצא לי להכיר". משמע- אתה לא החבר הכי טוב שלהם (לפי הבנתי) וכך גם לא מפתיע שאתה לא יודע בדיוק את סיבתם.
כטן מדובר על חברים קרובים שאיתם עושים גם את הבירורים.
מכיר די טובצריך עיון
בעיניי זה קצת מוזר. בעיניי. לא יודעת.כמעין הנובע
(שלא יובן לא נכון, ברור שצריך לברר על בעיה רפואית)צריך עיון
לא שב ולא שבההרוזן!אחרונה

ברוכה הנמצאת ^_^
א. כמו שצ"ע כתב... זה לא כזה מרגש שמישהו נופל על רפואי מקרבי. הצבא עושה את זה לפעמים... לא בהכרח שעל כ"א הייתי יודע... גם לא חברים קרובים.
יש לי חבר קרוב מאוד שנותן אותי לבירורים, שהיה בקרבי ונפל (יותר מלחיץ, כביכול...), שאני יודע רק באופן כללי למה נפל. כי זה לא משפיע כ"כ על החיים... כן משהו שהיית רוצה לדעת, אבל לא משהו נורא או שיכול להיות סיבה הגיונית לפסול (לדעתי, לפחות. וגם היתה אצלי על הפרק פעם מישהי עם בעיה דומה, ולא עלה בדעתי לפסול על זה).
ב. לא. הכוונה שלא לפסול על שטויות. אלא להשקיע מעצמי. ובמה שהגיוני - לבוא לקראת. להכיל דברים שלא ציפיתי מראש. הכל בגבול ההגיוני, כמובן - אבל לזכור, שנישואין זה לא תכנית כבקשתך, ורשימות מכולת הן לא דבר שעובד, אלא צריך לבחון לפי האדם והמקרה, ולאו דווקא עפ"י תבניות קבועות מראש.
בוודאי שבעיה רפואית דורשת בדיקה מעמיקה יותר. מובן שזה מלחיץ או מתסכל - אולי מכאן לקחת לתשומת-לבנו של הבנים לגבי חברים כאלה, לדעת יותר מה היתה הבעיה וכו' כשמבררים אצלנו. אבל בסופו של דבר, בד"כ יתברר שזה בסדר גמור ואין מה להילחץ, אני מניח (מודה שלא עשיתי שום סטטיסטיקה... כך נראה לי).
בכ"א ב"הצלחה פה, והפעם אשמח באמת להפסיק להגיב... אם צריך, אז באישי או משהו
בתור נשואה לקרביבעוז ותעצומות
תרצו אנשים לא בגלל כותרות שלפעמים הן לא תחת אחריותם בכלל!! ועם כמה שזה מגניב או ואטאוור- זה נסיון עצום. וג'וב זה הרבה יותר קל מבחינת אפשרות של בניין בית! הלוואי ויכולתי.
והכל פה מנסיון שלי, ודעתי האישית בלבד.
אכןאגוזי
צודקת לחלוטין ואני מכיר אישית סיפורים מקרוב עד כמה שזה ניסיון לא פשוט בכלל. אשרייך על הכוחות הגדולים !
מאחל לכם שה' ילווה אתכם תמיד בכל צעד וצעד ושיזכה אתכם בבית קדוש וטהור !
בתור מישהי שקוראת כמה ימים ולא מגיבה:חופשיה לנפשי
אני לא מתלהבת מקרבי, שיעשה מה שטוב לו. וודאי שלא לפסול על השטות הזאת וזה לא משנה לי למה(אלא אם כן זה מעיקרון שלא מתאים לי ואז זה לא רק הצבא)
נ.ב.זה פחות או יותר מה שהיה כתוב בתגובה הערוכה ההיא, למקרה שתהיתם.
זה מדהיםהפי
איך מעניין בו, טעות אחת שלו
והוא לא רלוונטי
אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת
אני כבר לא רוצה אותו
גם אצלכן זה ככה?
( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..
כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)
עכשיו קראתי את הדוגמאות שהבאתריבוזום
ויותר קל לענות. אז דברים כאלה לא היו בעלי משקל כזה עבורי. אם משהו בהתנהלות לא התאים לי אבל הבנאדם עשה עליי רושם חיובי ומתאים, אז פתחנו את זה והבהרנו.
בנוסף, לגבי זה שמי שרוצה עושה - זה נחמד שבן הזוג עף עלייך מהתחלה, יוזם, מחזר וכו'. מבינה שיש בנות שעבורן זה מרגיש קריטי. אישית לא ראיתי את זה כהכרחי. בעיניי אפשר ליצור קשרים טובים בכל מיני צורות, ומה שחשוב הוא הקשר שנבנה, פחות הדרך שבה זה קרה והקצב של כל אחד בהתחלה.
בת 36, אשמח להכוונהשמחה :)
שלום לכולם ובהצלחה!! 
מחפשת בחור שמשלב תורה עם עבודה, בעיקרון באה מרקע דתי לאומי והתחזקתי בשנים האחרונות יותר .
ממש אשמח אם תוכלו להפנות אותי היכן לחפש חוץ מהאתרים , כמובן ששומעת גם צעירים יותר , אין שום בעיה הלכתית ככה שזה לא אמור להפריע לי
תודה רבה
היי ברוכה הבאה, בהצלחה גם לך!
הרמוניה
יש למעלה שרשור נעוץ בשם "מדריך עדכני לפורום שלנ"ו", תפתחי אותי ותלחצי על "רשימת שדכנים מתעדכנת"
ברוכה הבאהארץ השוקולד
קישור לשרשור עליה דיברה הרמוניה:
צדיק איך לא עשיתי את זה בעצמי😄הרמוניה
תודה רבה !שמחה :)
אקרא, תודה ! 
בכיף, בהצלחה!ארץ השוקולד
קודם כל בהצלחהזיויק
שה' יצליח את דרכךהפיאחרונה
הצעות לאדם תורניהתלמיד העייף
לאיזה שדכן/מיזם הכי כדאי לי להירשם אם אני מחפש בחורה תורנית מאוד?
מחפש גם כאלה שיש להם באמת "מאגר" והם מציעים רשום לשדכנים שאפילו פעם אחת בקושי הציעו
מציע קודם כל לא להיות עייףזיויק
גיל?בחור עצוב
בין 20 ל22התלמיד העייף
הרב חיים קורץבחור עצוב
תלוי בסגנוןאשר ברא
אתר שידוכים "השדכן". ויש עוד.נחלת
זה לא רק לסגנון חרדי ישיבתי?אני:)))))אחרונה
הושגה התקדמות, מה הלאה?נו, ההוא מהזה
אז ב"ה הרבה בזכות עצות של חברה פה אני אחרי דייט ראשון מוצלח ודייט שני אפילו טוב יותר... אבל מישהו יודע מה הלאה?
כאילו, אחרי הראשון התקשרתי לומר שלי היה טוב ולוודא שממשיכים לשני, זה הנוהל אחרי כל פעם?
תגיד לעצמך מה זה "טוב"זיויק
לאעל הדרך לרגע
לא, מעכשיו אתה חבר שלה ולכן כבר לא שייך לשאול 'האם את עדין רוצה להיות חברה שלי'. זהו נגמר אחי אתם חברים...
כלומר סיימתם פגישה ב"ה!
למחרת שיחת טלפון 'מה נשמע? איך היה לך היום? איך היה המבחן?'
תספר מה איתך לאן אתה הולך היום, ואיך היה לחזור אתמול אחרי הפגישה וכו'.
אם תוכל להשתדל שהשיחה תהיה כמה שיותר ארוכה זה עוד יותר טוב (פשוט תקשקש איתה).
ממש יש לך חברה בהיתר, תשתף ותספר.
זה שינוי עמוק בתפיסה אבל הוא מאד נכון ומשמעותי.
לדעתי לא נכון לצאת לפגישה בראש "ניגפש נראה איך זה האם יתאים או לא".
אלא יוצאים להיפגש עם החברה שלי.
אם חלילה חלילה לאחד מכם בשלב מסוים לא יתאים, אז אפשר וצריך לסיים את הקשר.
אני אומר לך מנסיון תנסה כמה שיותר להיכנס לראש הזה.
בהצלחה רבה!!
כתבת יפהמבולבלת מאדדדד
אכןעל הדרך לרגע
נכון, מסכים מאד.
תודה על הדיוק
משתנההתלמיד העייף
זה נכון ולא נכון זאת אומרת זאת הגישה בהחלט של חברים ולא עוד זרים, אבל לגבי השאלה האם ממשיכים זה די משתנה יצאתי עם מישהי שגם אחרי רביעי ביקשה שאשאל...
..הרמוניה
נכון, זה טיפ שמקדם משמעותית. אבל- כשיוצאים בגישה כזאת אז אם מחליטים להיפרד צריך לעשות את זה עוד יותר ברגישות כי זה הרבה פחות צפוי ויותר כואב. זה לא יפה להתנהג כמו חברים וכשאתה מגלה שלא מתאים לך לחתוך בבום. לי עשו את זה ואני חושבת שאם זו ההתנהגות עדיף כבר את הגישה הראשונה.
מבין אבל לא מסכיםעל הדרך לרגע
אכן מבין את העניין אבל לדעתי אם יוצאים בגישה הראשונה של הולכים לראות איך זה..
פשוט הרבה פחות מתקדמים כך וכל הזמן חושבים האם מתאים או לא,
וכתוצאה מכך מסיימים את הקשר על דברים קטנים שלא נכון לסיים את הקשר בגללם.
מסכים שזה קצת בום כזה, אבל כך זה סיום קשר, תמיד זה לא נעים ולא כיף לצד השני.
אם אני אחשוב לעצמי שאני בודק וגם זה מה שאשדר לה שאנחנו מנסים כזה, הרבה פחות סיכוי שנתקדם, והקשר יסתיים על דברים לא מהותיים.
אשמח לשמוע עוד דעות בנושא.
קשה לחתוך ברגישות?הרמוניה
כן, קשה. נכון. אבל עדיף להתאמץ מלדפדף אנשים.
אם מה שאתה אומר זה: "אנשים יפגעו בדרך אבל זה המחיר לקשרים טובים", אז לא בהכרח... קשר טוב צריך להיות קשר טוב מהתחלה ועד הסוף. הוא לא צריך להסתיים בלא נעים, הוא צריך להסתיים באיחולי הצלחה כנים אחד לשני. אם עשית הכל ואין ברירה אז אין ברירה, אבל למה לא מלכתחילה לנסות לא לפגוע?
לא סתם אצל גויים כשזוג נפרד שואלים "מי זרק את מי?" כי זאת ההרגשה, כאילו בדקת אם טוב לך ואם לא אתה זורק ומתקדם הלאה. אצל יהודים זה לא עובד ככה. גם אם לא מתאים למישהו הוא משתדל לשמור על הכבוד של הצד השני..
גם בכל ההתנהלות של הקשר- לא למרוח, להיות גלוי. זה ואהבת לרעך כמוך.
כמובן שיש לסיים בצורה מכובדתעל הדרך לרגע
ברור שיש לסיים ברגישות ובצורה הכי הכי מכובדת שיש!!
ובאיחולי הצלחה אחד לשני!
אני אומר שמנסים להיות חבר אחד של השני כמה שאפשר,
ואם בסוף לאחד זה לא מתאים אז לסיים בצורה יפה ומכובדת.
אלא שאינני מסכים עם מה שכתבת "זה לא יפה להתנהג כמו חברים וכשאתה מגלה שלא מתאים לך לחתוך בבום."
אני אומר כן נתנהג כמו חברים ובע"ה אם יתאים נתחתן, ואם חלילה לא אז לסיים בצורה מכובדת ביותר!
מסכים להיות גלוי במידת מה, אבל אם אני מספר ומשדר לעצמי ולה שאני מתלבט וחוזר על זה מידי פעם לדעתי הקשר יורד המון,
אכן מסכים צריך הרבה חכמה ורגש.
אה אוקיי הבנתי...הרמוניה
מסכימה שלא להביא לקשר את כל ההתלבטויות והספקות ולהתמקד בזה... לא לזה היתה הכוונה.
כשאמרתי "בבום" התכוונתי לאיך שהפרידה נעשית. וגם זה משתנה בהתאם לאורך הקשר.
טוב שמחה שהבהרת
יפהזיויק
מאוד אוהבת את התגובה הרמוניה יקרהנחלתאחרונה
מה אתה היית רוצה לשמוע אם היית בצד שלה?advfb
לא מצליח להפסיק ליפול...מפחד מאוד!
מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.
מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...
מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..
קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..
מה עושים??????
נמאס לי כבר ליפול!!
ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!
נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.
אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!
היי אחי❤️פתית שלג
מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.
הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.
יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.
אשריך💪
לכל־אחד יש מגנט שמושך אותו לרע,חתול זמני
כאילו, זה כל הרעיון של בריאת האדם והעולם. אם זה לא היה ככה, היה זה מדאיג.
מזכיר לי סיפור: בחור ובחורה עמדו להתחתן ונכנסו לקבל את ברכתו ועצתו של הרב. אמר להם, עצה טובה לשלום בית, כאשר הבעל חוזר מהכולל והיה לו יום גרוע, לפני שייכנס הביתה יהפוך את הכובע, ככה האישה תדע שעבר עליו יום גרוע ולא "תתנפל" עליו ישר כשהוא מגיע אלא תתייחס אליו בעדינות. והפוך, אם לאישה היה יום קשה, שתהפוך את המטפחת (לא עובד עם פאה נכרית) וככה כשהבעל נכנס יידע מיד שהיא עצובה ולא יתחיל להקשות עליה קושיות מיותרות אלא גם ינחם אותה. טוב יפה, התחתנו בשעה טובה, אחרי כמה ימים חוזר הבעל עם כובע הפוך, האישה רואה מיד מכינה לו כוס תה שב תנוח תירגע קח את הזמן יופי. אחרי כמה ימים, הבעל חוזר רואה את האישה עם מטפחת, אומר לה וואי שבי תנוחי תשתי תה בינתיים מה את צריכה אני אעזור לך.
אחרי כמה ימים, חוזר הבעל, דואג לשים כובע הפוך, אלא שכשהוא פותח את הדלת, גם היא עם מטפחת הפוכה. על מקרה כזה הרב עוד לא דיבר! טוב, אובדי עצות החליטו ללכת לרב לשאול אותו. דופקים בדלת והוא פותח להם עם כובע הפוך לראשו...
///
בקיצור זאת עובדת החיים.
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על ניסיונות בתחום הידוע אבל הדברים תקפים פחות או יותר לכל דבר שתרצה.
ברמה המעשית (כי אם יש משהו שיצה"ר לא אוהב, זה מעשים, לעומת דיבורים):
– להחליף לטלפון מוגן ברגע זה, יש דגמים טובים, לא יקר בכלל, כל האפלקציות שתרצה
– להתקין סינון אם לא קיים (לא מבין גדול בסוגים)
– לצאת הרבה מהבית
– ללמוד הרבה תורה בין בשיעורים בין בעצמך זה מהדברים היחידים שעושים את ההבדל
– להרחיב קצת את מעגל החברים ברגע שאתה מרגיש שאתה עם אנשים ויש לך תמיכה זה מוסיף
– אם כבר נופלים ידועים דברי חז"ל "אמר רבי אלעאי הזקן: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא." אפשר לנפול חזק ואפשר לנפול פחות חזק. במקום לאמץ תחושה של הותרה הרצועה להבין שאפילו בתוך החטא עצמו יש מנעד עצום ונידונים על כל רגע ורגע הן לחיוב והן לשלילה ("האם יכולת לפחות לצמצם?"). ולא די שיש צד זכות במניעת נפילה יותר גרועה (חוץ מזה שמראה בעצמו שאינו חפץ בעבירה) אלא אף אם רק דוחה מעט את הנפילה אף בזה יש צד זכות.
– "כשהביאו בפני רבנו [חידושי הרי"ם מגור] ספרים בהם עצות נגד תחבולות היצר נענה ואמר: ליצר ערימות של עצות נגד העצות הללו, גם לו סגולות ועצות נגד עצות בני־אדם." בקיצור עושים מה שיכולים וה' יעזור
ברמה הרעיונית:
– קלישאה אבל אל תתן לנפילות להגדיר אותך. אם כבר הזכרנו את חידושי הרי"ם, "אמר השכחה טובה מאוד כי אלמלא לא נבראה השכחה היה אדם זוכר תמיד עכל עבירות שעשה ולא היה יכול להחזיק מעמד לכן העבירה הידועה גורמת לשכחה כדאיתא בספרים הקדושים".
– הזכרנו את "ילבש שחורים ויתעטף שחורים". לפי ראשונים רבים, אין זאת עצה איך לבצע את העבירה, אלא איך אדם יכול להתגבר על יצרו. ולכאורה, קשים דברי הגמרא שנייה לאחר מכן, "הא דמצי כייף ליה ליצריה, הא דלא מצי כייף ליה"? אם בסוף הוא לא עובר עבירה, אז מה זה משנה אם הוא ילבש שחורים? ולמה הותר לו ללבשם רק אם הוא לא מצליח לכפות את יצרו?
שאלה נוספת: "א"ר לוי בר חמא אמר ר"ש בן לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע שנא' רגזו ואל תחטאו. אם נצחו מוטב ואם לאו יעסוק בתורה שנאמר אמרו בלבבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יקרא קריאת שמע שנאמר על משכבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יזכור לו יום המיתה שנאמר ודומו סלה."
=> אם משמע שהולכים מהנשק הקל לתותחים הכבדים, למה לא להתחיל מראש ביום המיתה? תשובה שראיתי, כי זה מעציב, הקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים ונתעסק בדברים מעציבים. אותה תשובה לגבי לבישת שחורים. לכן, אל תרגיל לראות את עצמך בעין רעה ושיפוטית אין בזה שום תועלת.
להיות עסוקים. עסוקים.נחלת
גם קראתי פעם שעשיית חסד (התנדבויות וכד') מסייעים לזה. זה הצד השני של חסד = מים. אם אני לא טועה. כדאי ל ברר.
בודק אם אני בלנ"ו.. כן אני בלנ"ו..בנות מרכלות עלי
הרב יואב אקריש ביוטיוב. ראיתי כותרת בענייני נפילותנחלת
יש ספר שאולי יכול להועיל: על חטא ותשובה - מאיר גרוזמן.
מאמינה שהרב ארז דורון, הרב פנגר ורבנים ברסלבים
ועוד, מדברים על כך. אתה לא היחיד.
ולבקש על זה מהשם. קודם כל. אלא מה?!
"כל עוד האדם חי, אפשר לתקן!"
אתה עכשיו במלחמה. ומלחמה, זה לא עובד.משה
הכלב שבך לא שב על קיאו. יש שם חוסר וזו הדרך למלא אותו. במקום מלחמה ריקה כדאי לחפש מה מביא אותך לשם.
מה הצורך שלא מתמלא?
איפה בלו''ז?
לך תעשה ספורט בגינת כושר, לך לעשות יוגה (יתן לך זמן גוף חיובי!). אל תתעסק בכלל בדבר הזה. גם לא כשאתה נחשף אליו. פשוט לעסוק בחיובי.
חלילה איש רע. יש להבדיל בין מוסר והלכהמרגול
סליחה על הפלישה כאישה שאנוכי (שמן הסתם לא חוותה את האתגר הזה).
אם לא הייתה הלכה, נניח אם תקח גוי, האם מעשה כזה הופך אותו לאדם רע ומלוכלך? חלילה.
כמובן אנחנו כיהודים יש לנו הלכה ותורה, שאוסרת עלינו. ויש לשמור על המצוות וכו'. אבל אני מרגישה שבמצווה הזו, עושים לה יח"צ של גועל נפש ולכלוך, כשבפועל זה איסור. כמו שאסור להתניע את הרכב ולנסוע לים בשבת.
אסור? כן.
לא מוסרי ומלוכלך? לא.
את צודקת בתאוריהצדיק יסוד עלום
אני גם לפעמים מנסה להתבונן בזה כך. אובייקטיבית וגלובלית כל אדם רוחני מרגיש בבירור כמה הנפילה היא שפלה, גסה, מכוערת וחייתית. הרצון להשוות אותה לעבירה סתמית ושגרתית על רצון ה' היא מלאכותית. הכאב והבושה הם אינהרנטיים לנפילה ועצמיים לה, וכל אדם עדין מרגיש את זה.
איני חושב כךחתול זמניאחרונה
בחידושי הרי"ם "אמר לחתן ביום חפתו כדברים האלה: אויב עס איז איידיל איז נישט דא קיין איידעלערס, און אויב עס איז גראב איז נישט דא קיין גרעבערס".
ובגרמנית מודרנית אם זה באופן אצילי אין אצילי מזה ואם זה באופן גס אין גס מזה.
איסורי עריות לא סתם נקראים תועבה, לא הקפיד על עבודה זרה והקפיד על גילוי עריות", "אלהיהם של אלה שונא זימה" כו'.
הסיבה לזה, למיטב הבנתי, היא ש"במקום המשפט שמה הרשע ומקום הצדק שמה הרשע". העולם בנוי מניגודים ובמקום שבו נמצאים העניינים הכי גדולים (אהבה חברוּת הדדיוּת כו') נמצאים גם הניגודים הכי גדולים (תאווה אנוכיות זימה כו').
ההרגשה הפנימית שהעיוות הוא בזוי ומאוס מעיד על אנינות הדעת (במובן החיובי) ואצילות הנפש, זאת דעתי האובייקטיבית.
אין מגנט שמושך אותך לרענוגע, לא נוגע
יש מגנט שמושך אותך להרגיש אישה. בגלל שאין לך את זה באופן הנורמלי, זה מתבטא בצורה לא טובה. בפרט שהקושי הרגשי של הבדידות מתערבב עם זה.
כמו שצריך לדעת איך לקום, צריך גם לדעת איך ליפול.
כשאתה לא מצליח להתגבר, לפחות תיפול חכם. אל תיפול על מראות ודמיונות של יצר בלי אהבה כי זו נפילה שמעוותת את המוח ואת החשיבה, ויכולה לדרדר אותך למטה.
תיפול לדברים שמדמים את המציאות האמיתית.
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא
אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו"
האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה?
והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך
שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה
אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...
אז לא יודעת.
גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא
אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה
תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמניאחרונה
שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.
מה אתם מעריכים?intuscrepidam
בהמשך לשרשור הארוך של הגברת לבנדר, ואחרי מחשבות במהלך השבת, אשמח לשמוע איזה תכונות/ התנהגויות אתם מעריכים? אפשר בכל סוג קשר, זוגי, חברי, משפחתי וכו'.
אשמח להתייחסות משני כיוונים, האם זו הערכה חיובית, דהיינו אתם מעריכים את מי שיש לו את אותה תכונה. או הערכה נצרכת, דהיינו אתם לא מעריכים את מי שחסר אותה.
אכפתיות, מחויבות (בזוגיות), יוזמה לאורך זמןמרגול
הכוונה ביוזמה- החברים המהממים האלו שמתקשרים או מציעים להיפגש באופן יחסית תדיר. יש לי חברה שיש לה רשימה וכל שישי עושה סבב, כמה שמספיקה, וממשיכה בשישי הבא מאיפה שהפסיקה.
זה לא רק קומץ החברות הכי טובות (למרות שגם זה משמח)
אני מעריך מאוד אנשים עם "צ'יל"חתול זמני
שלוקחים דברים בקלילות. שאם משהו התחרבש, אז OK אופס לא נורא. מאוד קשה לי עם אנשים בלי התכונה הזאת.
שליטה עצמית, נימוס גם must.
אופק רחב בונוס גדול.
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהכלב זמני
נוכלחתול זמני
ובכן א' זה מהסיבה שאני ככה. אני לא יכול לחיות כל הזמן ליד בן־אדם שחי בתדר רגשי אחר, כלומר מגיב באופן מאוד דרמטי / קטסטרופלי לכל עניין בעוצמות רגשיות גבוהות, כי איני מספיק דרמטי כדי להיכנס איתו לחוויה "עמו אנכי בצרה" אבל גם לא סטואי מספיק כדי לא להיות מושפע כלל. מתח רגשי גבוה מתיש אותי, קשור לסף גירוי רגשי או משהו כזה.
שליטה עצמית כנ"ל אני מצפה מאנשים את מה שאני מצפה מעצמי.
נימוס כי אני מחזיק מזה ערך רוחני גדול אולי הייתי ייקי בגלגול כלשהו.
אופק רחב בונוס כי אני מתעניין בכל־מיני נושאים שבעולם ונחמד אם אפשר למצוא עניינים להפוך גם אם זמנית למצע משותף לשיחה וכיו"ב, אבל זה לא ממש ממש מהותי.
סבלנות, יציבותארץ השוקולד
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהחתול זמני
(סתם)
..הרמוניה
אני מעריכה עין טובה, אכפתיות ואומץ, ואני לא יכולה עם אנשים לחוצים
אנשים שהם תוכם כברם, אנשים אכפתייםadvfb
מעריך חכמה, כנות ומודעות אישית וסביבתית.
בכותרת זה הערכה שהיא הכרחית, בתוך ההודעה זה דברים שאני מתחבר אליהם במיוחד. על גב הדברים הבסיסיים.
כמובן "תנא ושייר"
אמoo
1. אנשים שמניעים את החיים שלהם ולא החיים מנהלים אותם
(עושים קריירה/ כסף/ עבודה אישית/ תהליכים/ פרויקטים)
2. אנשים שמתקשרים בפתיחות כנות וקלילות
3. אנשים עם תכונות מרשימות:
שליטה עצמית/ רוגע/ מודעות עצמית וכללית/ אכפתיות ואנושיות/ בטחון ואהבה עצמית
לשני הכיוונים
מזדהה עם הראשוןאנימה
אנשים עם חוזק מנטלי, אנשים טובים שכל המהותLavender
שלהם זה טוב.
ואנשים ש"חיים" את החיים שלהם באמת. (לא דווקא אנשים קלילים שרק מחפשים כיף, אלא אנשים שלא נופלים לייאוש, דיכאון ויודעים ליהנות מהרגע...
(בתנאי שיהיו יפים)חתול זמני
😂😂😂😂Lavender
חחח חלאס לרדת עלי
לא מעריכה יופי כתכונה כמו שלא מעריכה עושר כתכונה.
עושר יכול להיות סימן לחריצות ואחריות כלכלית וכיו"בחתול זמניאחרונה
ויופי יכול להיות סימן לטיפוח גם קומה זקופה סימן לביטחון
גוף מחוטב סימן לאחריות והערכת הגוף שהקב"ה נתן לנו
ולבוש נאה סימן לנימוס ואצילות אם נובע ממקורות טהורים
להיות שם תמידהפי
בונוס גם שלך קשה עדיין למצוא את הזמן להכיל את השני
נחישות
ויציבות
ביחד עם עדינות
חיוך מתוק וקסם אישי
אני מעריכה בעיקרלא יודעתת
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש
ממגדלי השנהב
מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב
מהארמונות המפוארים והמתנשאים
אשר שייכים רק לנשואים
טיפים לנו הם מחלקים
שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים
"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים
על המדרגות המפותלות מנסה לטפס
דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס
הלב המסכן שאף פעם לא מוותר
כבר טיפה מתחיל להישבר
"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"
אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה
"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים
את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים
תזכרי אני לוחשת לעצמי
"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"
את תשימי מעלית על האדמה
תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!
היא בת מי ש"שאלה"advfb
ואם חשבת שהיא התכוונה שתענה לשאלה אז הבנת את דבריה בצורה הפוכה, היא לא ביקשה ממך את דעתך במה רווקים צריכים "להשתפר".
היא דברה על כך שאני מעבירים לנו מסרים במקום להקשיב לכאב, ובדיוק זה מה שחטאת בו. וכן, העברת מסר.
חחח זה שאתה קורא את דברי שאני אומר כאילו שאני מסכן זאת פרשנות שלך לדברי, פרשנות שהיא לא מוכרחת.
אני יודע שאני תותח על חלל ולא מסכן בכלל, בהקשר לרווקות ובלעדיה.
אתה יכול להגיד אמירה מתנשאת וזה יכול לעצבן, בלי לקשר לאם אני מסכן או תותח.
אני דווקא לא מנסה לחקור את עולמך הפנימי. האמירה מתנשאת, עליך, אני לא יכול להגיד שום דבר.
וזה פשוט למה הציקה לי התגובה שלך, זה די פשוט שחושבים על זה.