ההורים אכלו בוסר, האם שיני תקהנה?נומינקה

שלום, 

אני (כינוי) נומינקה, בקרוב בת 24. 

לפורום התוודעתי לפני כמה חודשים. לא קראתי מספיק שרשורים כדי לצייר לי תמונה עקבית של כל אחד מחברי הפורום, אבל כן מספיק כדי להיווכח שיש כאן אנשים רציניים שאני יכולה לבקש מהם עצה.

רקע כללי - אני בכורה למשפחה לא גדולה עם הורים צעירים, מהמרכז. חכמה, חברותית (ועם זאת צריכה גם הרבה), בתחילת תואר שני במקצוע מכובד. ההורים שלי טיפחו, השקיעו ומשקיעים בי הרבה, והם תולים בי הרבה ציפיות. למשל, בבית-הספר ובתיכון תמיד הייתי הילדה המושקעת עם הרעיונות הכי מקוריים, בזמן הלימודים קיבלתי פטור כמעט גורף מעזרה בבית, ועל אף שאיננו משפחה עשירה רק ביקשתי וקיבלתי, החל מבבגדים יפים וכלה במאכלים אהובים. תציירו לכם תמונה של בית חם עם הורים מפנקים וילדה אולי קצת מפונקת אבל לא במידה שהפכה אותי לבלתי נסבלת בחברה, להפך, הקב"ה חנן אותי בחן ואני מרגישה אהובה בכל מקום.

אני מנסה לשים את האצבע על הזמן בו החלו להיווצר הסדקים בתמונת הבית החם שציירתי לכם עד לחורבן הכמעט מוחלט שבו הוא נמצא היום. כיום ההורים שלי חיים כמו שני שותפים קרירים בימים הטובים, וכמו שני אנשים שאש אוכלתם בימים הפחות טובים. במבט לאחור גם בילדותי ובשנות הנעורים אני לא זוכרת שהייתה שם אהבה גדולה, אבל אז המצב גם לא היה גרוע, וכיוון שלא הכרתי דברים אחרים זה היה נראה לי בסדר. בשנים האחרונות, שוב, קשה לשים את האצבע אבל נגיד החלק משנות העשרים שלי, המצב הדרדר. הם לא יוצאים יחד. הם לא אוהבים או מכבדים זה את זה. הם מתקוטטים על אותם דברים שוב ושוב ואני יכולה לחזות בדיוק איזה מעשה של מי יגרום לפיצוץ. אבא שלי משתמש במילים שאין הדעת סובלת, ובמגרש הזה של חריפות לשון ותחכום הוא "אוכל" את אמא שלי בלי מלח (הוא גם הרבה יותר חכם ממנה). מצד שני יש מצבים שבהם אני יכולה להבין את הזעם של אבא שלי ובהם אני מצדדת בדעתו (בלב).  שבת וחגים בפרט הפכו למקור של חרדה עבורי. יותר מ-24 שעות של יחד, כשכל רגע ההר יכול לגעוש. מה יהיה המצב ביניהם? איזו הערה אבא שלי יזרוק עכשיו ויהרוס את כל שולחן השבת? כשהם רבים, אני, זאת שירשה מאביה את יכולת הדיבור והשנינות (אך מבלי לנבל את פי), נאלמת דום. פשוט לא מצליחה להביא את עצמי לומר משהו שירגיע את הרוחות. ולמרות שכל מריבה כזאת מותירה עוד שריטה בנשמתי אני מחדדת את אוזני כדי ל"אמוד נזקים" ולהעריך עד כמה המצב גרוע עכשיו. 

כל-כך הרבה פעמים אחרי שנדמה שהמצב משתפר הייתי מקווה ומייחלת שהשקט השברירי יימשך והנה הכל יהיה בסדר והם ישלימו. אבל התקווה הזאת התנפצה פעם אחר פעם אחר פעם, והיום אני מבינה שכל שקט כזה דומה להפסקת אש עם חמאס. יש הפסקה, אבל בזמן הזה רק צוברים עוד מטענים. 

היו לא מעט ימים בהם בכיתי במר ליבי לתוך הכר בלילה. הלב שלי נחמץ כשאני חושבת על הזוגיות של ההורים שלי, על החלומות שלהם לשותף לחיים שהתנפצו לרסיסים ועל הגיהנום שהם גורמים אחד לשני. אני רחוקה מלהיות טיפוס רגשן, ולכן עוצמת הכאב שהנושא גורם לי מפתיעה גם אותי, לא אגזים אם אומר שאני מרגישה כמו המזבח שמזיל דמעות. חברה מהאוניברסיטה אמרה "זה לא החיים שלך, תנסי לא לקחת כ"כ ללב", אני מנסה ולא מצליחה, הם ההורים שלי ועצוב לי בשבילם גם אין בידי לעשות דבר עבורם.

במיוחד קשה לי כי מטבעי אני אדם פתוח מאד, אבל על הנושא הזה הטלתי וטו וקברתי עמוק עמוק בלב. מלבד חברה טובה שרק לאחרונה שיתפתי, לא שיתפתי כמעט אף אדם בקושי הזה. הסיבה העיקרית היא שאין לי זכות על ההורים שלי ולחשוף את חומרת המצב. אני גם מתביישת לומר שהאבא החכם והאוהב שלי מנבל את פיו. חברה טובה אמרה לי "הלוואי עלי זוגיות כמו של ההורים שלי" - גם אנשים כאלו יהיה לי קשה לשתף.

וכל ההקדמה הזאת היא כדי להבהיר לכם מדוע אני מפחדת וחוששת להתחתן.

אני מפחדת להיכשל, אני מפחדת לחזור על הדוגמא שראיתי בבית. אני מפחדת להיות כמו אמא שלי שבעלה בז ומקלל אותה. אני מפחדת להיות כמו אבא שלי שאשתו עושה שוב ושוב דברים שהיא יודעת שמכעיסים אותו ולא זורמת איתו אף פעם בטיולים ובדברים ומקטרת המון. אם יש בחורות שצריך לעזור להם לרדת מן הענן הוורוד וחלומות על אביר וסוס לבן אזי אני המקרה ההפוך - בחלומות שלי צפויים לי מכשולים רבים והסוס שחור. לבחורות האלו מספרים שנישואים לא רק כיף זה בעיקר עבודת מידות, אני רק יודעת לומר כמה נישואים זה קשה ומצריך סבלנות. לי צריך לתאר את הנפלאות בזוגיות טובה. כשאני רואה זוג שטוב לו, אני מרגישה כמו ילד מורעב שמגיע לבית של חבר אמיד. אני צמאה לראות את זה כדי להאמין שאני יכולה גם, כי שאיפה יש. אבל החשש הוא ששאיפה זה לא מספיק ושאני אחקה דפוסים גרועים. האם לדעתכם כדי לי ללכת ליועץ זוגי? מה עלי לעשות כדי להשתחרר מן הפחדים המעיקים? המחשבות האלו טורדות את מנוחתי והופכות למעיקות יותר ויותר עם העלייה של הגיל. 

לא מזמן ביום שישי אחד בין שטיפה אחרונה לסדור הפלטה אבא שלי אמר לי "איפה עוד תמצאי אבא כזה שנותן לך ודואג לך להכול, אין הרבה אבות כאלו", נכון, אין הרבה אבות כמוהו שיקנו וייסעו ויבאו וילכו ויחפשו בדיוק את מה שהבת שלהם ביקשה, גם אם זה מאוחר בלילה, וידאגו ויכוונו והכי יאהבו בעולם. אבל אבא שלי לא מבין שאת אחד הדברים הכי חשובים שילד צריך הוא לא נתן לי - שלום בבית.

נ.ב

שאלה שבטח עלתה בראשכם מיד - כבר יצאת עם בחורים? 

התשובה היא לא, ולחששות שלי בהחלט יש יד בכך שעד גיל 22-23 לא הרגשתי שום רצון או לחץ להתחתן. כעת ישנה סיבה אובייקטיבית שבשלה אני עדיין לא יוצאת ושבעז"ה מקווה שתיפתר בקרוב. ישנו עוד עניין שאולי אכתוב עליו בהמשך, אבל כרגע אשמח שתתייחסו לקושי שהעלתי.

נראה לי שאת צריכה לעשות הפרדה בין זה שהוא אבא שלך והיאמוטיבציה

אמא שלך, לבין זה שהם בני זוג אחד של השניה. 

קחי בחשבון שיש דברים רבים שאת וודאי לא מודעת אליהם ואף אחד לא מושלם.

אם את פתוחה אם אמא / אבא שלך אז לדעתי אפשר לדבר על זה ולהעלות את הקושי והפחד.

אני מניחה שכאשר תתחילי לצאת ולבנות, תראי דברים קצת אחרת ותוכלי גם ללמוד (גם אם זה על דרך השלילה).

הרבה בהצלחה בעז"ה.

תלוי בהסתכלותיהודי 1
אני מאמין שלאור מה שחוית בבית, תדעי מה אסור לעשות וכמה ההקשבה וההכלה וכו' הן תכונות חשובות להצלחת זוגיות.

בנוגע לפחד שלך מהבן זוג שתפגשי, תצטרכי לשאול עליו קודם, לראות בפגישות שלבחור יש מידות טובות, יש המון התנהגויות שניתן לזהות כבר בפגישות. אני מאמין שבדור של ההורים שלך פחות ירדו לשורש העניין.

אצלי בבית זה לא כזה גרוע, אבל גם לא מושלם. ריבים בינוניים לעיתים וכל הזמן מבקרים אחד את השני. לי אישית זה גורם לפקוח עיניים בנושא המידות הרבה יותר מדברים אחרים.

ועדיין, אני לרגע לא מהסס לצאת. אני יודע שאחרי מה שלמדתי בבית אני מכיר חלק גדול מהנקודות שצריך לעבוד עליהן. (חושב שאני מכיר)

ובסוף בסוף צריך להתפלל חזק ולהאמין.

בעזרת ה'

בהצלחה!!
זכיתי לדוגמה מושלמת , וזה בכל זאת פחד חיי.אורח כלשהו

המודעות הבריאה שלך, החשיבות של זה, הערך שאת מבינה שיש לאהבת אמת וההתמקדות שלך בטוב ; שבע"ה יעמדו לך לחיות עם האיש שלך בקרוב ובשלמות. באהבה מוחלטת, אהבה ואחוה ומכאן שלום ורעות. מכיר דוגמה כזאת.
תתפללי על כולם!

אז ככהdanielo
תיראי,המצב של ההורים שלך הוא לא פשוט.
אבל נראה שיש לך שיח איתם,אם יש לך שיח שהוא אישי,אז יכול להיות שאפשר לעשות משהו,אולי אפשר לנסות לדבר עם אבא שלך,או עם אמא שלך.

למרות שהרבה יגידו שבמערכת יחסים של ההורים אין להתערב,ובהחלט יש הגיון בכך - מה גם שאנחנו חייבים בכבודם ולכן גם בלשון צריך מאוד להיזהר.

ואני מבין ממך שאת לא רואה את זה קורה - וזה מובן מאוד למה את לא רואה שתוכלי לדבר איתם.
יחסים במשפחה זה דבר טעון מאוד ודורש המון.

אני חושב שלמעשה העצה הטובה ביותר היא לעבוד על עצמך,אני מבין שיש פה דימוי שמתפורר ופוגע בך,אבל אולי אם תצליחי לשחרר ולהבין שזה לא תלוי בך ולא משליך עלייך הדברים ישתפרו אצלך.

הרי,כידוע לי דעת רב היא שלא מתערבים ביחס בין ההורים אז לך נותרת האופציה לעבוד על עצמך.
יש המון הרצאות של הרב פנגר שהם ייעוץ רציני,בעניינים של קושי והתמודדויות כאלה ואחרות.

כתוב בגמרא על רבי עקיבא שטבעה הספינה שהוא היה בה,ופגש אותו מישהו (לא זוכר מי) בחוף.
שאל אותו ״איך שרדת את הסערה בים?״
ענה לו רבי עקיבא שהוא נאחז בחתיכת עץ,וכל גל שהגיע הוא נענה לו.(התכופף)(לתת לזה לעבור).
אני חושב שאת צריכה להשתדל לשחרר את זה מהלב שלך ולהבין שזה תלוי בבורא עולם.
ע״י תפילה שלך את יכולה לשנות מציאות ולהתפלל על כך,ומה גם שזה יעזור לך להכיל את הדבר
כמעין ״כמים הפנים אל הפנים״.

המון בהצלחה ושבורא עולם יהיה בעזרך !
כבר כמה פעמים שקלתי לדבר עם אחד מהםנומינקה

אבל זה מאד מאד קשה לי לפתוח את הנושא.

שניהם יודעים כמובן שאני מבינה את המצב, אבל אני חושבת שאין להם שמץ מושג על ההשפעה שיש לכך עלי.

לגבי אי-ההתערבות - לא היה לי ברור שלא מתערבים, חשבתי שאני בעיקר פחדנית. מי שדווקא כן מתערב זה אחי הקטן בן ה-10 (מגן על אחד מן הצדדים), ואני מעריצה אותו על האומץ והחושים הבריאים.

תודה על הסיפור על רבי עקיבא (כל פעם מגלים "הרפתקה" אחרת שעברה על רבי עקיבא...)

ואמן על ברכתך.

חזק מאד הסיפור על ר' עקיבאמקיין

מסכים עם הפרשנות המקורית שלך תודה דניאל

לא הכרתי. יש שם קטע יפה בסוף על אחיה השילוני הרך כקנה

https://daf-yomi.com/DYItemDetails.aspx?itemId=29910

שלום לךתפוח יונתן

קודם כל אני שמח שהחלטת לכתוב כאן את הדברים, אני בטוח שתקבלי כאן מהאנשים נקודות חשובות למחשבה.

לעניות דעתי, דווקא ממה שאת חוששת, את לא צריכה לחשוש.

האם את פוחדת שתנבלי את הפה בפני בעלך לעתיד? שתעשי לו דווקא דברים שאת יודעת שמעצבנים אותו? שתרגישי סיפוק כשתוציאי אותו מהכלים? לא נראה לי. כנראה שבדיוק ההפך. מי שנכווה ברותחים, נזהר בפושרים. ואת שראית דוגמאות שליליות, אין סיכוי שתתפתי למחזר אותן. (החשש שנפוץ בחברה שילדים יחקו את ההתנהגות השלילית של הוריהם לדעתי נכון רק במקרה שהילדים לא מודעים בכלל שזה שלילי, או שבבסיס אישיותם מונח יצר נקמנות, יצר הרס עצמי או יצר הרס העולם שאני בטוח שאת לא נמצאת שם).

במילים אחרות, את כבר מחוסנת בפני עתיד עגום שכזה.

ואת לא חייבת לראות זוגיות מוצלחת כדי להאמין שהיא קיימת, מספיק להפעיל את השכל הישר ולהסיק את המסקנה הפשוטה שזוגיות טובה זאת המציאות הנפוצה יותר. וגם אם היפוטתית לא, את יודעת מה כן יהיה אצלך. מה שאדם מתרגל ומתכנן במהלך חייו, זה מה שיצא לו בסוף. בדרך שאדם רוצה ללכת בה מוליכין אותו. מי שהורס את הזוגיות שלו, כנראה שהיא לא היתה מספיק חשובה לו. והדמעה שלך לא תחזור ריקם.

ואל תפחדי שאולי יפול לך בטעות חתן עם מידות רעות שלא תזהי את זה בזמן. כמים הפנים לפנים, כן לב האדם לאדם. אם את תעשי את שלך, הוא לא יעיז לגרום לך צער.

אני לא דואג לך, תהיה לך זוגיות נהדרת! חיוך גדול

תודה תפוח יהונתןנומינקה

נעים לשמוע את הביטחון בדבריך, סמוכה ובטוחה שלהבטחותיך יש כיסוי חצי חיוך

"כמים הפנים לפנים" זוהי אמיתה שאני מאמינה לה בכל ליבי.

תודה

בקצרה ממשמיסטר גינגי
חכם לומד מהטעויות שלו נבון לומד מהטעויות של אחרים, תלמדי מה לא לעשות
מבין אותך לגמרי ומזדהה מאוד עם מה שכתבתעשו יכין
קודם כל כל הכבוד על השיתוף...
אצלי הבעיה בבית נתנה דחיפה קדימה, הבטחתי לעצמי שככה אני לא יהיה ואני יעשה הכל כדי לגרום לזוגיות שלי להצליח. זה בערך הדבר החיובי היחיד שיוצא מזה אז כדאי להשכיל וללמוד
התשובה ברורהה-מיוחד

רק לך יש אחריות על החיים שלך. רק את תקבעי איך יהיה העתיד והווה שלך.

בהצלחה. אל תפחדי.

בהחלט, לא מתנערת מאחריות. תודהנומינקה

להבדיל בין הדברים.ד.

זה מעשה שלך - וזה מעשה שלהם. לא חייבת להיות השלכה. תלוי מה תעשי עם זה.

קודם כל, ציירי לך בראש את הנקודות של הבית-החם שאת זוכרת, ותלכי עם הטוב שבזה.

דבר שני, קחי את האהבה והמסירות שלהם אלייך - תלכי גם עם זה.

מה שנוגע אליהם, ברור שכואב לך - אך אין כל הכרח להשליך מזה עלייך. תתפללי עבורם. את ממילא מבינה שלכל אחד יש צד "צודק", אז תתפסי צעד אחורה, תשתדלי לא להיות שם כשיש אירוע לא-נעים, ותאהבי כל אחד מהם כמו שהוא. לא עניינך לעסוק כעת בשיפוטים; מן הסתם גם לא יכולה להבין מה הדקויות ביניהם.

ובמקום לחשוש מהשלכות שליליות לגבייך - תחליטי ההיפך: מה בעז"ה יהיו הקוים האדומים שאת לא עוברת בשום אופן. מה החיובי שהיית רוצה לנהוג בו. יש לך בחירה. זו לא "רולטה". את תשימי לב להתחתן עם מישהו טוב, להיזהר מלהתקרב לשלילה, ולהיפך - להרבות בחיוב וטוב. ומבחינתך - הקללה תהפוך לברכה. 

לא להרבות בפחדים, פשוט להוסיף טוב.

אשתדל להשליך את הפחדים מן ההשלכות עלינומינקה

וצודק שאני "לא יכולה להבין מה הדקויות ביניהם" ולא לתפוס עמדה.

את הרולטה נשאיר לרוסים...

אולימקיין

לצאת מהבית. לשכור עם חברות. 

להתרחק מהשנינות ומהלשון המהירה - לחשוב האם זה בעצם הגנה כדי לא להפגע. או פשוט מידה רעה של חיסול היריב בדרך שאין ממש דרך להתגונן מפניה. לאמץ שתיקה. 

את חוששת שיקרה אצלך? יתכן. אבל אם תתכונני ותעשי חריש עמוק באישיותך אז הסיכון יפחת. 

מפגש או שניים של פסיכו דרמה או משהו בסגנון אולי יתן לך תובנות. 

מצד שני תראי לא להכנס לחפירות. 

להתרחק ממחשבות על ריבים ואיך ומה. לא נותן כלום. 

שורה תחתונה: להתרחק. לבנות את חייך. 

לצאת מהבית לא אופציה כרגענומינקה

בלחרוש למבחנים אני מתורגלת, לחרוש את האישיות זה כבר יותר מסובך

אבל כמובן זה המבחן האמיתי 

תודה

הייאוריה,
אני יכול להרגיע אותך.
עם מודעות ככ גבוהה, הבית והזוגיות שלך בעז"ה יהיו מדהימים.
כמובן עם עבודה תמידית כמו כולם..
זה לא סוד שמעתיקים התנהגויות מהבית אבל לפעמים זה בדיוק הפוך. לומדים ומבינים מה אנחנו לא רוצים אצלנו.

בהצלחה
לכי לטיפול.כוכבי בוקר
הסיטואציה שאת מצארת היא באמת קשה מאוד ולא קל לגדול מתוכה, אם כי אני מבטיחה לך שאת ממש ממש לא יחידה בעניין הזה.

אבל-
אם המצב מבעית אותך עד כדי כך- אל תחכי. לכי לטפל, תפתחי את הדברים, את הפחדים, תלמדי כלים לדבר בלי להגיע למקומות שההורים שלך הגיעו אליהם, תלמדי להתמודד עם הבית בצורה בריאה, זה יכול להביא אותך למקום של התחילה אחרת לחלוטין.

ואגב, למרות שטיפול הוא דבר ארוך ומתמשך, בעיני ממש לא צריך לחכות לסוף כדי חהתחיל להפגש. זה לגמרי יכול להיות במקביל ולהוות חומר לעבודה בזמן הטיפול, באופן רלוונטי.

אני מרשה לעצמי לומר שהייתי במצב קצת שונה אמנם אבל אין להשוות בין מה שהזוגיות שלי היתה ( אם היתה... ) בלי הטיפול ואחריו.
לאיזה סוג טיפול הלכת?Haya101

אני מחפשת המלצות. רוצה מאד לשפה ( או לייצר) את הזוגיות שלי שחורקת מאד לאחרונה. גם למען ילדי.

בתוך זוגיות שמעתי גדולות ונצורות על האימאגו,כוכבי בוקר
בעיקר אם בעלך איתך בזה ותלכו ביחד. זה לא טיפול אלא סדנאות ללימוד כלים לבניית הזוגיות.

אני הלכתי לטיפול פסיכולוגי בשיטה הנרטיבית, שזו שיטה שמתמקדת באיך לשפר את חיינו דווקא מתוך נתבוננות בחלקים הטובים שבהם ובעצמנו.

לי זה היה מעולה אבל זה היה כטיפול אישי ולא בתוך זוגיות.

כך או כך- אל תוותרי לעצמך! זה חשוב כל כך... בשבילך ובשביל הילדים.
וחפשי באינטרנט את אפרת צור, יש לה קורסים מצולמים מדהימיםכוכבי בוקר

פתוחים לתקופות קצרות ועכשיו יש אחד

תודה ואשקול ללכתנומינקה

מסכימה שזה יכול להיות במקביל.

שמחה לשמוע שעלית קומה בזוגיות

תודה

דעתייוני
את לא אמורה לומר שום דבר כשהם רבים, זה לא התפקיד שלך לעשות שלום בבית. נעלמות לך המילים כי זה פוגע בך וזה הדבר הכי חשוב כרגע- זה פוגע בך.
את לא אמורה לחוות את זה, תצאי מהבית, את ילדה גדולה, תשכרי דירה עם חברות או משהו כזה..
אני מבין שאת ממש רוצה לתקן את המצב אבל את יכולה לבקש מהם לא לריב לידך מה שלדעתי לא יחזיק כי זה המרחב מחיה שלהם וזה משהו שהם רגילים אליו ואת יכולה פשוט לשים להם כרטיס ביקור של יעוץ זוגי על המקרר... אני מבין את הרצון לתקן את זה, הורים זה הדבר הכי חשוב לך בחיים ואת רוצה שהם ישמחו ביחד ולא יריבו אבל אם הרצון לתקן אותם בא על חשבון שלוות הנפש וחיים תקינים שלך- אז לא יותר מהמלצה על יעוץ זוגי ונסיגה מהנושא.

את רוצה ללכת ליעוץ? תמיד טוב להיחשף לעוד היבט על החיים שלך, תמיד טוב לפרוק מה שיושב על הלב זה יגרום לך לדבר על דברים שאת לא מדברת עם עצמך... אבל אני לא חושב שאת חייבת את זה.
את נשמעת חזקה ושכואב לך אבל זה לא מאיים להחריב אותך או משהו, בטח שלא יגרום לך להתנהג כמוהם בזוגיות.

תני לעצמך קצת מרחב, תתרחקי מהבעיות שלהם ותתעסקי בעצמך, זה הזמן שלך!
אל תפחדי לצאת ולהכיר
ושיהיה בהצלחה
כאמור לצאת מהבית לא אופציה כיווןנומינקה

שהבית הוא בית חרדי ומבחינת אבא שלי אני יוצאת רק לבית בעלי.

זה נושא אקוטי בשבילו אני לא מתכוונת לריב על כך (אפילו שאני ילדה גדולה),

גם שירות לאומי עשיתי קרוב לבית.

לגבי המרחב לעצמי, אל דאגה יש לי מרחב רחב ואני בהחלט עסוקה בו.

פשוט לפעמים מגיעים אליו קולות פחות נעימים...

כפי שאמרת הדבר לא מאיים להחריב אותי, וטוב לשמוע גם דעות שסוברות שטיפול אינו הכרחי.

תודה!

שמעיימ''ל
עבר עריכה על ידי ימ''ל בתאריך י"ד בסיון תשע"ו 12:58

הסיפור שלי די דומה לשלך, ומניסיון - עקרונית את צודקת, אדם לומד דפוסי התנהגות וצורת חשיבה בעיקר מהוריו בבית ולכן אכן ישנו מקום לחשש. אבל מצד שני - עם מודעות אישית ועבודה עצמית אפשר להפוך את הלמידה הזאת לחיובית כך שלא רק שלא תושפעי לשלילה מהזוגיות הלא בריאה שחיית בצילה אלא שתלמדי ממנה על דרך השלילה איך לא להתנהג ואיך נכון להתנהל בזוגיות ועל מה צריך לשים את הדגשים. מי שלומד מהטעויות של ההורים שלו והפיק ממנה לקחים יכול להיות מודע וזהיר יותר ובעל פוטנציאל לזוגיות מוצלחת יותר מאשר מי שראה בבית זוגיות תקינה.

בפני מי שחווה וספג מציאות מקולקלת יש בחירה אם להמשיך אותה וליישם אותה בעצמו חלילה או להיפך - ללמוד ולהתעצם ממנה (קשה לי להאמין שיש מציאות ביניים של "ניתוק" או "הפרדה" בין החוויות בשנות ההתפתחות והרשמים שלהם באישיות לבין ההתנהלות האישית של האדם בעתיד). לענ"ד זו סיבה לאופטמיות, ברגע שתרגישי שהתעצמת והצלחת להפיק את הלקחים מהזוגיות של ההורים שלך תוכלי להיות רגועה ובטוחה בעצמך שתוכלי להתמודד עם שלך בהצלחה בע"ה ולא לחשוש ממנה.

דבר נוסף - את לא אמורה להתערב במריבות של ההורים שלך, בטח שלא בשעת מעשה (את כן יכולה לקום וללכת, זה גם אמור לעזור, לפחות לך). אם יש לך השפעה עליהם ואת יודעת לעשות את זה בצורה עדינה ונכונה אז הדרך היא בשיחות אישיות ובאופן כללי בלבד. זו ענ"ד.

בהצלחה.
ימ"לנומינקה

מצטערת לשמוע שסיפורך דומה לשלי, האם תוכל לפרט על הניסיון שיש לך בלמידת דפוסים?

תודה על הדברים ועל האופטימיות למרות הזהירות הנדרשת.

הניסיון שליקוורק

שבו ההורים מעולם לא היו בקשר אוהב ופתוח, אלא נע בין שותפות כלשהיא בימים הטובים לבין בדרך כלל מריבות וצעקות, והיום ב"ה אני נשואה באושר רב כבר יותר מעשור ב"ה. כך שבוודאי זה לא מחייב שתעשי מה שלמדת (אני כמעט הכל עושה בדיוק הפוך...)

אבל:

1. ההורים שלי היו הרבה פחות פנויים אלינו ורגישים לצרכים שלנו לעומת מה שאת מתארת. אולי זה הכריח אותי לקחת אחריות על החיים שלי מגיל צעיר ועזר לי בסופו של דבר ליצור את ההפרדה החיונית בין מה שהם למה שאני.

2. זה תמיד קשה מאד לחוות את המתח בין ההורים. גם היום כשאני רחוקה, כשזה קורה זה קשה לי מאד. תשקלי מה שהציעו לך פה לתפוס קצת מרחק בשביל השלווה הנפשית שלך. או למצוא פתרונות ביניים (חברה/סבתא/.... שיכולה  להיות עיר מקלט כשאת צריכה לצאת קצת מהבית למשל)

3. אני עכשיו מתחילה טיפול כשנוכחתי לדעת כמה אני מצולקת למרות הכל...אם את בעניין אני חושבת שטיפול טוב (תבררי לפני!!) יכול לעשות לך רק טוב. עכשיו גם יש לך יותר פניות לזה...

בהצלחה רבה יקירה!!

כתבת מקסים, מאד מודע ומאד מסודר-שילוב מיוחד! אין לי ספק שאת תצליחי בסופו של דבר לבנות זוגיות מיוחדת ומלאת אהבה והבנה.

ושלום לכולם, לפני שנים הייתי בניק אחר שכבר בוטל מרוב שימוש ;), פתחתי עכשיו רק כי לא יכולתי שלא לענות...

קודם כלחננה

1. אני חושבת שאם זה כ"כ קשה לך, ומטריד את מנוחתך ומשליך על רצונך להקים בית, מומלץ ללכת למשהי לפתוח את הדברים( כמובן כמו שאמרו לבדוק טוב שמטפל טוב וישר ולא יבלבל לך את המוח), לדבר עליהם. עצם זה שמורידים קצת מהלב, זה פותח, עושה טוב לנפש ומרגיע פחדים וזה כבר יכול לעשות המון טוב... הלב שלנו קטן וחשוב לשמור עליו. זה נכון שטיפול לא באמת פותר בעיות לחלוטין וכו אבל הוא מקל על הלב הרבה פעמים ואז כבר יש פניות ודברים נפתחים..

2.  אני חושבת שכדאי שתסתכלי באינטרנט או בבתים של חברות, או חברות שאת אוהבת- בעלי שלום בית ואהבה. ותחשבי על אנשים עם זוגיות טובה.. ותחשפי לזה יותר ואז זה יגביר לך את החשק ויראה לך שיש מציאות חיים אחרת... 

3. תמצאי בתוכך את הדברים שמושכים אותך בקשר עם בן ותחשבי עליהם ותדמייני אותם וזה גם יכול לעורר בך את החשק.

4. לא התנסיתי בנסיון זה, אבל אני חושבת שבעז"ה תמצאי את זיווגך האמיתי ועם רצון טוב להבין להכיל לראות את הטוב את יכולה להקים בית נפלא, וזה נכון שמחקים את ההורים בדברים מסויימים אבל את אחרת מהם, את תמצאי בן זוג אחר. תהיה לכם דינמיקה אחרת. ובעז"ה עם הרבה תפילות לשלום בית יהיה לכם בית מבורך שיוסיף ברכה לכל אחד מכם ולכל ישראל.

5. דבר אחרון שחשוב לי לומר לך- אל תחשבי שחייך נדפקו, שכל החברות שלך סבבה. באמת, חשוב לזכור. שכל אחד מתמודד עם מה שה' הביא לו, וכל אחד עובר את המסלול המיוחד לו עם החוזקות והחולשות שלו...

בעז"ה שה' יאיר דרכך תמיד!

אני מניח שהתכוונת לשרשר לפותחתסביון
אכן כשביקרתי חברה וראיתי את המתיקות שביניהםנומינקה

זה חמם את הלב.

אם הייתה לי אפשרות הייתי לוקחת עכשיו חודש חופש ועושה חודש של ביקורי בית חיוך

לגבי שלוש, ב"ה ממש לא איבדתי את החשק והמשיכה למצוא בן דוג, הוא אומנם עטוף בחששות כבדים אבל קיים ונוכח בהחלט.

תודה ואמן על הברכה שאוסיף ברכה לעמ"י.

לגבי המשפט האחרון - אמרת דברים נכונים. אני יכולה לומר בכנות שמשפטים מן הסוג הזה לא עוברים לי בראש. ברור לי שכל אחד מקבל את החבילה שלו, ורוב הזמן אני שמחה בחלקי. 

תודה!

קוורק היקרה קודם כל תודה על שפתחת ניק חדש רק כדי לענות,נומינקה

מעריכה זאת.

דבר שני משמח מאד לשמוע שאת נשואה באושר רב (ועשר שנים זה כבר פרק זמן מכובד) על אף ניסיון שנשמע מורכב משלי. הנקודות שהעלת אכן לא זניחות. אני למשל לא יכולה לומר שלמדתי לקחת אחריות על החיים מגיל צעיר. אני אחראית ורחוקה מלהיות תינוקית, אבל בטח לא עצמאית כמו ילדים שנזרקו למים. מאמינה לך שעד היום קשה לך המתח, זה בטח לא עובר עם הגיל.

הנקודה האחרונה מעלה שאלות - היכן ואיך באו לידי ביטוי אותן צלקות? 

וכן אני מודעת היטב לצורך לברר טוב טוב מי היועץ. יש היום פריחה של יועצי "עורבא פרח" ושרלטנים למיניהם. 

תודה על המחמאה על הכתיבה, לא ראיתי בזה שילוב מיוחד.

ושוב תודה על פתיח הניק 

כל הכבוד על השיתוף!זה כבר חצי פיתרוןרותה החמודה
קודם כל,לצערנו את לא לבד...
יש היום הרבה משפחות שההורים גרושים או לא מאושרים בזוגיות ויש לזה השפעה ישירה על הילדים.
הפיתרון הוא להתמודד בגבורה כמו כל קושי בחיים.
ללכת ללמוד זוגיות,לייעוץ וטיפול אמיתי שייתן לך ביטחון.
יש כאלה שדווקא מתוך הזוגיות ההרוסה של ההורים שלהם בנו זוגיות חדשה מדהימה!!!
ממליצה לך בחום ללכת ללמוד בבי"ס גפן של אוריאל ויינברג,ונחמה ביטקובר,אימון אישי אצל מישהי-ואת תראי שזה ייתן לך המון!
תלמדי מזה ותתקדמי הלאהמושיקו

א.עבודה זוגית היא לכל החיים.

ב.בארץ יש כמה דורות שכל אחד קיבל חינוך שונה בגלל החיים שהוא גדל בהם..

יש את הדור שחווה את השואה וחינכו את הילדים על רקע זה.

יש את הדור שכבר גדל בארץ אבל עם שריטות הדור הקודם ועם מלחמות אינפלציה ואי וודאות זו או אחרת.

וכן הלאה.

שמבינים שכל דור מתקדם והדור הבא צריך לקדם הלאה אפשר איכשהו להבין להכיל והעיקר לכבד ולא לחנך את הדור הקודם ולקדם את עצמנו הלאה.

ג.בכל מערכת זוגית יש פרמרטים יחודים, לא חסר בתים שהם קן חמים שההורים נמצאים שם כל הזמן ויש בתים שהקן החמים הוא שאחד ההורים עובד קשה ונמצא הרבה מחוץ לבית וזה נותן את האיזון הנכון, לכל דבר מצטבר קשיים אלו או אחרים שחווים ואי אפשר לדעת אליהם.

עצתי, להבין שלכל אחד יש עבודה משלו ולא צריך להתערב בעבודה של השני אלא לעבוד בעצמנו את העבודה ששייכת לנו וזה הדבר שהכי משפיע על הסביבה..

נשמה!!!עבודה שבלב

בס"ד

קודם כל, ממש התרגשתי לקרוא את מה שכתבת.. והזדהיתי מאוד עם הבקשה שלך "שמישהו יספר לי שקיים טוב בחיי נישואין" 

אשמח לשוחח איתך באופן אישי, אך קודם כמה מילים..

גדלתי עם זוגיות קשה של ההורים שלי, הם התגרשו כשהייתי קטנה וראיתי את כל מה שלא הייתי צריכה לראות.

המשפחה התפרקה והיה קשה.

במשך השנים היתה לי משאלה כמוסה וחזקה, להקים בית!! כשכל החברות שלי חלמו על בחור שילמד את זה, או שיעשה את זה, אני התפללתי, פשוט שנהיה בשלום בית..

הבנתי שמאוד קשה לצאת לבד מההרגלים שליליים.. אז הלכתי לטיפול, עברתי כמה אנשי מקצוע ממש לא משו, ואז הגעתי ב"ה למישהי טובה שהאמינה בטוב.

לקח לי זמן למצוא את האמונה שנישואין זה דבר נפלא, ולהבין מה כדאי "לחפש" בבן אדם.. 

לקח זמן להאמין שאני ראויה ואהובה ולתת למישהו להיכנס לי לחיים.. ולהאמין שהוא יכבד אותי, ומצד שני, להתנהג גם אליו בצורה מכובדת..

והנה, בדרך שאדם רוצה ללכת, ה' מוליך אותו ושלח לי מישהו מקסים, מכבד וטוב לב..

וב"ה התחתנו.. עם פחדים וחרדות שכל הזמן ריחפו מעל ראשי.. של כל התמונות השליליות שראיתי במושג "נישואין", אך עם אמונה וחיבוק גדול של ה'..  שהכל יהיה טוב!!

אנחנו נשואים כמה חודשים (עד 120 =)  ) ובונים לאט אמון וכבוד ואמונה.. בסביבה נעימה ואוהבת..

התחתנו בגיל 30 (המפחיד =)  ) ומסתבר שהיינו ממש קרובים אחד לשני כל השנים.. אני מרגישה שה' חיכה עד שאאמין שיש טוב.. ונוכל לקבל אחד את השני.. 

קודם כל, תאמיני שה' אוהב אותך וישמח אותך בבעל מקסים, ותדעי שה' רואה כמה את רוצה בית טוב.. 

עבדה שבלב היקרהנומינקה

הרגשתי שמילותייך יצאו מהלב, ולכן גם נכנסו אל ליבי.

אז קודם כל מזל טוב, את עוד כלה טרייה!

באמת נראה שה' נתן לך את הזמן שהיית צריכה, ונתן לך בעל שירפא ויחבוש את פצעייך.

נשמע שבהחלט עברת מסלול רציני ומאתגר (וגם לא התייאשת מה"יועצים" שבדרך) ועוד יותר ניכר שהתגמול כפול ומשולש.

מרגש לשמוע שבנית את עצמך וכמובן אשמח לשוחח בפרטי.

"תדעי שה' רואה כמה את רוצה בית טוב" - משפט מחזק

קפץ..א..א..
אני חושבת שדווקא בגלל מה שאת חווה בבית,
לאחר עזרה יעוץ או משהו, הבית שלך יתנהל אחרת ואין לך מה לחשוש מלהתחתן, הפוך יהיה לך טוב וכיף. בד"כ כשגודלים על משהו שלילי, בבית שלך את תעשי הכל שלך זה לא יקרה.
ובע"ה כשתמצאי את בעלך כדאי שתדברי איתו על זה
הסיפור שלך מאד מרגש!שלג בירושלים
זה יהיה תלוי בך ובבעל שאותו תבחרי, וברצונות ובשטיפות המשותפים שלכם.

יש זוגות שדווקא מתוך הזוגיות הלא טובה של הוריהם,
ידעו לקחת את המסקנות הנכונות ולבנות זוגיות מדהימה.

ויש לא מעט זוגות הפוכים, שבגלל שלהוריהם הייתה זוגיות טובה, הם לקחו את זה כמובן מאליו, ולאחר מכן הכל התפוצץ להם בפרצוף.

את נראית לי בכיוון הנכון!
בהצלחה!
מזדהה איתך!ביינישית
עבר עריכה על ידי ביינישית בתאריך ט"ו בסיון תשע"ו 01:22
בגלל זוגיות שראיתי בבית(אומנם לא כמו שאת מתארת) התחלתי לצאת מאוחר ואני ממליצה לך לצאת ואת תראי כמה הרצון שאצלך יהיה שונה וטוב הם שיכוונו אותך וכמובן כמה האמונה והביטחון בה' יעשו את שלהם
תודה! ולא יכולתי להתאפק:נומינקה

שלג בירושלים זה הכי מרגש קורץ

סיפור דומה לשלך.. אבל עשיתי אחרתההיא עם הכיסוי
בחרתי להתמודד. למדתי מהזוגיות של ההורים שלי הרבה על הזוגיות שלי ושל בעלי. אני בוחרת להתמודד ולקחתי את הסובלנות הרבה לבית שלי, את האכפתיות, את המילים החמות, את הריבוי אהבה.. כי למדתי ממה שלא היה בבית של הוריי והיה לי חסר...
אז ההורים שלי הם לא זוג יונים, אם אפשר להגדיר אותם זוג זה גם משהו
אבל אני. למדתי מהטעויות שלהם. הם בוחרים לעשות כך ואני בוחרת ללמוד מזה.. אני סלחנית יוצר זורמת מבינה משתפת מכילה מעצימה מחזקת מעודד, מבקשת, פגיעה ורגישה מול בעלי.
מאמינה שאת יכולה לבנות בית טוב וללמוד מההורים רק מהכיון ההפוך
שיהיה המון בהצלחה...
תודה וכל הכבוד על מה שבחרת להיות!נומינקה

הניסיון שלישאולי18

לתת תשובה:

אני חושב שמלבד הקושי בעצם החוויה הלא פשוטה שתיארת, עיקר הבעיה האקוטית ביותר היא שאת "שורפת" שנים מאוד משמעותיות בחיפוש אחר בן זוג.

כלומר, עוד לפני שאת חוששת שהזוגיות שתהיה לך תהיה חסרה, יש לחשוש שדחיית כניסתך למעגל השידוכים תיצור עבורך קושי, שכן חלק רב מ- "הסחורה הטובה" כבר מתחתנים, וההיצע עבורך הולך ופוחת.

אז מה עושים? לא אחדש אם אומר שהדבר מצריך טיפול משמעותי. הטיפול יעזור לך: להתמודד עם הסיטיואציה כעת, לבנות מוכנות לחיפוש זוגיות ובהמשך לבנות זוגיות בריאה. (אגב, לאחרונה נתקלתי ביוטיוב בסרטונים יפים של מטפלת בשם סאלי תדמור ונורא התחברתי. לא מכיר אותה ומעולם לא שוחחנו, אך אמליץ אולי לפנות אליה [במידה וגם התחברת] לטיפול).

עד כאן בצד המהותי.

בצד הטכני הייתי מייעץ לך לנסות להתרחק, לפחות לזמנים קצרים (סופ"ש וכד'), מבית ההורים. ככל שניתן- לעבור לדירה עם שותפות, לצאת לסופ"ש אצל משפחה (אחים/דודים/חברות קרובות). נשמע על פניו שהדבר די נחוץ לבריאותך הנפשית, זאת יחד עם שמירת קשר עם ההורים.

מקווה שהייתי לעזר...

תודה שאולי, החשש מוצדקנומינקה

אני מודעת לחלוטין לעניין הזמן, אך עם זאת כמו שהדגשתי לא זו הסיבה בשלה לא יצאתי, ישנו עניין אחר שמעכב אותי כרגע. תודה על ההמלצה, אבדוק (גם אוסיף בסוף תגובה עם כל שמות היועצים שעלו כאן).

כאמור איני יכולה (והאמת שגם איני רוצה) לצאת מהבית אבל לצאת לסופשי"ם זאת אכן אופציה.

תודה כמובן שכל תגובה היא לעזר לי כדי שאוכל להיות עזר כנגדו חצי חיוך

ויש הרבה כמוך שהתחתנו והם מאושריםרותה החמודה
יש לי חברה טובה שההורים שלה גרושים ועברו פרידה מזוויעה.היא הלכה ליועצת ולטיפול ועכשיו יש לה זוגיות מדהימה!
לעומת זה יש אנשים שלא חוו דבר כזה והם מתגרשים כי איןלהם רצון לעבוד על הזוגיות.
גם אני בדיוק כמוך!מלה
מרוב שהפרטים זהים אחותי הייתה בטוחה שאני העלתי את השאלה לפורום ( אני לא מלה,רק בקשתי ממנה להשתמש בשם שלה כי אני לא רשומה לאתר). אני בת 24 ובת בכורה לזוג הורים צעירים. הקשר של ההורים שלי מעולם לא היה טוב מדי. כשגדלתי גיליתי שהם ממש לא היחידים. רבים וטובים מנסים להתמודד עם קשרים וקשיים כאלו ולא תמיד בהצלחה. בסביבות כיתה יב נחשפתי לספריו ולשיטתו הזוגית של דר הארוויל הנדריקס. הנדריקס מסביר (בספריו: לשמור על האהבה הזאת והם יש סיכוי לאהבה) מדוע אנחנו נוטים להמשך דווקא לבני זוג בעלי תכונות שליליות הזהות לאלו של הורינו. ומפרט איך וכיצד בדיוק ניתן להתמודד עם כך. לדעתי חובה לקרוא את שני הספרים הללו לפני שמתחילים להפגש עם בחורים - הם מסבירים בצורה מאוד ברורה ומובנת מהם נישואים מודעים ואיך אפשר להגיע אליהם מכל רקע שהוא,כולל מרקעים קשים בהרבה משלנו. בנוסף,באופן אישי טיפלתי בשיטת nlp והיא (למטרות אחרות) והיא עזרה לי פלאים, אך לקח לה זמן עד שהיא עזרה (טיפלתי בתחילת שנה שעברה ופתאום לפני כמה חודשים הסתכלתי אחורה וראיתי שכל תפיסת העולם שהפריעה לי התהפכה לחלוטין). אני מליצה לך בחום לקנות את שני הספרים ולשבת לקרוא אותם. באופן אישי לקח לי זמן להבין מה הוא רוצה, אבל ברגע שהבנתי את המקודה זו הייתה חתיכת אאוריקה... וגם אחרי זה קראתי אותם שוב ושוב (גם בשביל הידע וגם בשביל התרגול). ולמרות זאת, בשנה שעברה גיליתי שחברה שלי היפהפיה והמוכשרת, החכמה וטובת הלב וביתם של זוג יונים אנושי חיה בשנים האחרונות עם בעל אלים במיוחד: מילולית, כלכלית, רגשית ופיזית והיא גם מסורבת גט. פתאום למרות התיאוריה היפה והנכונה של הספר הבנתי שיש מקרי קיצון שבהם לא ניתן לטפל. לא על ידי יעוץ ולא יל ידי תרגול אלא אך ורק על ידי גירושין. כדי למנוע סרבנות הייתי מציעה לך ללמוד ולחתום על הסכם קדם נישואים ועל הסכם החוט המשולש ( נדמה לי שאפשר למצוא הסבר של רחל לב מור עליו ביוטיוב, בגדול ההסכם הזה כולל ההנסת תנאי לקידושין. גט על תנאי וקידושין על דעת הקהל -הסכם כזה אמור לעזור למתן גט בתרדמת ובמצ בים נוספים בהסכמת כל הצדדים). מקווה שעזרתי קצת ( תרגישי בנוח גם לשלוח שאלות לפרטי - מלה תעביר לי בשמחה
קודם כל תודה על שהיה חשוב לך לכתובנומינקה

שעשעה אותי הפתיחה, אולי את תאומתי האבודה? יש לי רק אחים בנים לא תזיק אחות בעסק.

את יודעת לספר קצת על ד"ר הארוויל הנדריקס? את סומכת על האיש?

קל לשכנע אותי לקרוא כי זה התחביב העיקרי שלי, אבל בנושאים מהותיים כמו תפיסת זוגיות חשוב לי לדעת מי הכותב מאחורי זה. אני גם עדיין מתחבטת איך להתייחס לספרים של סופרים לא יהודיים שתפיסת עולמם כה רחוקה משלנו. מה דעתך? ומרשים שהתחלת לקרוא אותו כבר מכתה י"ב.

האם תוכלי לפרט מהי שיטת nlp ומה המטרה שלה?

לגבי החברה שלך, מסכימה בהחלט, אנחנו לא קתוליים ויש לברוח מאדם רקוב. מצטערת מאד לשמוע על חברתך, גם לי יש חברה שהתחתנה עם חלאה ושנה אחרי החתונה נשארה עם גט ביחד אחת ותינוק ביד השנייה. לנו החברות זה היה הלם מוחלט, אני יכולה לשער מה הרגשת כשגילית זאת.

נשמע שבהחלט עשית עבודת שטח רצינית, את גם מגיעה מתחום המשפטים?

תודה רבה וכן, בטח, עזרת!

היי נומינקהמלה

הייתי חייבת לכתוב. ברגע שראיתי את השאלה שלך התיישבתי לענות. אגב, בבוקרו של היום השתוללה אצלנו שריפה גדולה מאחורי הבית - כנראה בגלל החום ועמודי האינטרנט קרסו, כך שישבתי לכתוב מהגלקסי יאנג שלי מכתב ארוך בפעם הראשונה בחיי... מכאן גם הבלגן במכתב והמילים החוזרות.

לגבי אחות - אשמח לאחות נוספת, שתשלים למניין את מספר האחיות שלי

לגבי השאלות

ד"ר הנדריקס הוא פסיכולוג שמתמחה בתחום הטיפול הזוגי ופיתח את שיטת "אימגו" (= דימוי). הוא חקר אלפי זוגות (ומסביר בספריו גם את התהליך הזה) ובדק קודם כל מה גורם לאנשים להמשך אחד לשני? מעבר להסבר הנקודתי של השקפה, מראה, תכונות רצויות וכו', ניתן לראות שאנו מתאהבים דווקא באנשים מסויימים.  אם נשב רגע נראה שמעבר לכל המעטפת החיצונית יש קווי יסוד משותפים לכל אותם אלו שאנו מתאהבים בהם. הנדריקס חקר וגילה מיהם אותם האנשים שאנו נתאהב בהם, כדי להבין במי אנחנו נתאהב אנחנו צריכים וצריכות להבין קודם כל למה אנחנו מתאהבים. כל אחד מאתנו עבר חוויות ילדות שעיצבו אותו, חלקן חיוביות וחלקן שליליות. תת המודע שלנו שמח מהחוויות החיוביות ומנסה לטפל ולפתור את אותן חוויות שליליות שעברו עלינו. איך הוא עושה זאת? הוא פשוט מנסה "לברוא" מחדש את הילדות. לתת המודע אין מונחי זמן של עבר הווה או עתיד (זו הסיבה שטראומות נשארות בו לאורך שנים ארוכות אם לא מטפלים בהן - הן פשוט נשמרות בו במצב הווה). כדי לברוא את נסיבות הילדות שלנו מחדש, תת המודע גורם לנו להתאהב בדמות שתחזיר אותנו לשם, אנו מתאהבים בדמות שיש לה את אותן תכונות חיוביות וחשוב מכך שליליות של הורינו או של אלו שטיפלו בנו בילדות והטביעו בנו חותם. למה שליליות? כי אם נפגענו מאדם אלים, תת המודע לא יסתפק בכך שאדם עדין יאיר לנו פנים, להפך! תת המודע שלנו יעשה הכול כדי ש"נתאהב" באותו אדם אלים - (כדי לברוא מחדש את נסיבות ילדותינו)  כדי שדווקא הוא האלים יתנהג אלינו יפה - וכך הטראומות הישנות יבואו אל קיצן. זו הסיבה שניתן לשמוע מכל כך הרבה זוגות שרבים האשמות הדדיות - את בדיוק כמו אמא שלי, אתה נורא כמו אבא שלי, ולראות כל כך הרבה ילדים שהתעללו בהם בילדות ומתאהבים באנשים עם אותן תכונות נוראיות כמו של  הוריהם. (למעט, כמובן אותם מקרי קיצון כמו של החברות שלנו ומקרים נוספים). ההתאהבות בתכונות אלו על פי רוב אינה מודעת. אנו חושבים שאנו מתאהבים באדם שראינו, כאשר למעשה אנו מתאהבים בתואם הדימוי שיש לנו בראש - אדם שההליכה שלו, שפת הגוף שלו, המבע ועוד אינסוף פרטים מאותתים לתת המודע שהוא האדם שיכול לעזור לנו לברוא מחדש את נסיבות ילדותינו. זו הסיבה גם לכול אותם מאפיינים חוזרים המצויים בכול אהבה: ההרגשה שהכרנו כבר קודם (כן, הכרנו, לא אותו, אלא את תואם הדימוי שלו), חוסר היכולת להזכר בתקופה שלפני (נו, מי מסוגל לזכור מה היה לפני הילדות ההרגשה שאנחנו אחד (קשורה לתחום שלם שהנדריקס מדבר עליו ולא הרחבתי פה  - אדם שמשלים תכונות ש"כיביתי" בעצמי כי חששתי שיזיקו לחיי הסדירים, למשל: ספונטניות, כנות ועוד). נו, עכשיו תשאלי אותי: אם אנו מתאהבים דווקא באותם אלו שהציקו לנו בעבר, הרי שנגזר עלינו לסבול גם בעתיד!? אם אדם נפגע בילדותו מהורים שלא מוכנים לקחת עליו אחריות וכל הזמן מאשימים אותו והוא מתחתן עם בן זוג כזה בדיוק, איך הוא יתרפא? הוא רק יעמיק את הפצע? כלומר, אם הוא יהיה מסוגל להתגבר על עצמו, לקחת אחריות ולהבין את אשתו היא אמנם תתרפא, אבל איך ניתן לצפות ממנו לדבר כזה? כאן הנדריקס פיתח מספר תרגילים מאוד פשוטים שמסבירים איך ניתן לעשות זאת (ובלי שום! טיפול פסיכולוגי, אלא רק לפי מספר תרגילים פשוטים ויחסית קצרים  -  אם תרצי ארחיב עליהם, אך נראה לי שמכתבי ארוך גם כך. ומה קורה ברגע שאחד מבני הזוג מתאמץ, מתגבר על פצעיו שלו ומנסה לרפא את פצעיו של ה שני? (למשל, כאשר ילדה שכל הזמן השפילו אותה מתחתנת עם בחור שמשפיל אותה בעקבות ההגנות שפיתח לעצמו לאחר הילדות הקשה שלו, מעבר לכך שהוא מרפא אותה, הוא מרפה בכך גם את עצמו! כי הוא מקים לתחייה את כל אותן תכונות ורגשות שקבר בעקבות הטראומה שלו ונהיה שלם יותר. וכאשר היא מטפלת התכונות שלה שפוצעות אותו היא מטפלת גם בעצמה וכל הטיפול הוא גם בטראומה מהחוויות השליליות שפגעו בנו וגם באותן תכונות שאנו כיבינו בעצמנו או הדחקנו כי היה לנו קשה להכילן.

השיטה שלו מדהימה בעיניי כי היא מתייחסת גם לעוד נושאים חשובים ורחבים ואת כולם הוא מסביר בעקבות הבסיס הזה (עם מעט פיתוח נוסף) - וזה פשוט "בינגו"!

לגבי הגיל, כן, כבר בכיתה י"ב הסתכלתי מסביבי ולא ראיתי מדי הרבה אנשים שמאושרים בזוגיות שלהם ורציתי לבדוק מה גורם לאנשים להתחתן ואיך הם יכולים לבדוק שיש סיכוי לנישואים שלהם. לכן, שמחתי אפילו יותר לקרוא אדם שאינו יהודי - לא רציתי הסברים דתיים למה להתחתן, עניינו אותי דווקא אותם אנשים שמתחתנים למרות שהם לא חייבים. למה? מה גורם להם? ואין ספק שאצל ד"ר הנדריקס מצאתי תשובות הגיוניות ואנושיות לשאלות האלה. מעבר לכך, לא, לא מפריע לי לקרוא את ספריו למרות שהוא נוצרי משום ששיטתו אינה מבוססת על אמונה אלא על מדע והבנה של פסיכולוגיה זוגית כתוצאה ממחקר של שנים ארוכות.

אני יודעת שבתחילה במקומות חרדיים היו מצנזרים את הספרים שלו אך היום ידוע לי שאפילו בינ"ר (מרכז יעוץ זוגיות ולימודי משפחה חרדי) מכניס את הספרים שלו למכון. את הספרים אמא שלי קנתה בהמלצתו של מטפל חרדי ולשמחתי הרבה! (קראתי אותם לפניה..!).

ולעניין הNLP:

NLP זו שיטת טיפול המבוססת על המוח, ראשי התיבות NLP הן Neuro Linguistic Programming או בעברית 'שפת תכנות עצבית'. כלומר, זו שיטה המאפשרת לנו ליצור שינוי בתוכנות החשיבה האוטומטיות של אדם באמצעות שימוש בשפה (מילולית ובלתי מילולית). (עד כאן פחות או יותר העתקתי הדף הבית של אלו שהביאו את השיטה הזאת לארץ). אנחנו יצורים תבוניים שחושבים, הבעיה היא שחוץ מהמוח המודע יש לנו מוח גדול בהרבה ומשמעותי בהרבה שאינו מודע והוא לגמרי מנהל לנו את החיים. כלומר: גם אם אנחנו אנשים עם מנת משכל גבוהה מאוד ואינטלגנציה נדירה, כל זמן שאנחנו נתפוס את עצמנו (בתת המודע שלנו כמובן) כטיפשים, אנו לא נצליח לממש את היכולת הזאת שלנו. כדי לטפל בטראומות או בחוויות שליליות שמשפיעות עלינו יש אפשרות ללכת לפסיכולוג במשך שנים ארוכות ולנסות להבין את שורש הבעיה, וכ' ויש אפשרות לטפל בשיטות קצרות בהרבה ויעילות בהרבה (ואני מדברת רק על סמך נסיוני האישי) באמצעות שיטות שמטפלות בתפיסה שלנו שהושפעה מהן, בתת המודע שלנו ועל ידי כך גם בכול חיי היומיום המודעים. (אני יודעת שיש שיטות נוספות מעבר לNLP כמו מוח אחד ושיטות נוספות. אני יודעת לומר לך על NLP ספציפית כי אני טיפלתי בה והיא פשוט עזרה לי לחלוטין במספר מאוד מצומצם של פגישות, אבל, לקח כמה חודשים עם שראיתי את השינוי ואני  לגמרי ממליצה! בנוסף, אני יודעת על בן דוד שלי שטיפל במוח אחד וזה עזר לו פלאים! שמעתי גם מאנשים נוספים אך אני לא מכירה אישית ולכן אני לא  אתייחס לדוגמאות שלהם.

הNLP פשוט "מתכנת" מחדש את המוח - המטפל שואל אותך שאלות או מטפל בצורה אחרת שמופנית לתת המודע ומסדרת את כל אותן חוויות העבר שלנו בתוך תקיות מסודרות כך שהוא יוכל להפריד בין אירוע אחד שעברנו לאירוע אחר, ויוכל לאחסן במקום רחוק יותר את הטראומה בניטרול מההשפעה שלה, כלומר, הוא לא מוחק חוויות אלא מלמד את המוח להשתחרר מהמגננה שהוא מצוי בה מאז אותה הטראומה. זה לוקח זמן לתת המודע (לי זה לקח כמה חודשים ארוכים עם טיפול של אולי שש פגישות ואני לא יכולה להפריז בחשיבות שלו ובהשפעתו הטובה).

אני מסכימה אתך בהחלט, עשיתי ועדיין עושה עבודת שטח יסודית על נושא, גם בהיבט ההלכתי שלו, אני מאוד רגישה לנושא וזו גם הסיבה למכתבים המאוד! ארוכים שלי. אם אצליח לשכנע אפילו אדם אחד לחשוב ברצינות על מה זה נישואים לפני שהוא מחליט לעשות צעד כל כך משמעותי מכול בחינה שהיא - אישית, משפחתית, דתית, חוקית, כלכלית ועוד - אני אשמח מאוד.

למרות שהמכתב ארוך עדיין היו תחומים שלא ממש פירטתי, אם תרצי פירוט גם בהם אשמח מאוד לעזור! ומלה שמחה ותשמח להעביר שוב

כתבתי לך כבר בתגובה הקודמת שלקח לי הרבה זמן לקרוא את הספרים של ד"ר הנדריקס, כדי להבין אותם כמו שצריך. אם תקראי ותרצי עזרה בלהבין - או בכול דבר אחר בשמחה רבה!!!

אב, לא הגעתי מתחום המשפטים (אם כי יש לי חיבה מסויימת אליו..), למדתי תואר בהוראת מדעים, ואני מתעניינת רבות בפילוסופיה, ובמחשבת ישראל. אוהבת מאוד לחקור, להרצות ולכתוב והזדהיתי עם אהבת הקריאה שלך! חיה

מכירה הרבה שגדלו בבית בלי שלום בית או עם הורים גרושיםl666

והם התחתנו בסדר גמור וזוגיות שלהם בסדר גמור. כמו שכתבו לך את ניסיון השלילי את יכולה להפוך לידע ולדעת ממה להיזהר ומה לא לעשות.

אולי טעיתי אבל נשמע שרגשית את מאוד מאוד תלויה בהורים. אולי טוב לך שהם מפנקים אותך והם כל עולמך.

בגיל הזה צריך טיפה יותר עצמאות גם רגשית וגם מעשית. כתבת שאבא אמר לך - איפה תמצאי עוד אבא כזה?

ברור שאבא הוא רק אחד. אבל ברור שגבר צעיר שיהיה בעלך לא יוכל לפנק אותך ככה. כלומר יכול להיות שמצד אחד את היית רוצה להתחתן עם מישהו כמו אבא שלך ושיתייחס אליך כמוהו ומצד שני את רואה איך הוא מתייחס  לאשתו ומפחדת. 

תודה. לגבי התלות הרגשית והמעשיתנומינקה

לא יודעת מה בדיוק ההגדרה של תלות רגשית אבל אני חושבת שהתלות יותר מעשית/טכנית מעצם זה שאני גרה עמם בבית. אני כן יכולה לומר שדעתו של אבי חשובה לי מאד בתחומים רבים, ולדעתו על בחורים שאצא עמם אתן משקל רב. כך או כך אני יכולה לומר במפורש שההורים שלי הם לא כל עולמי, יש לי מעגל חברים רחב שהם כלל לא חלק ממנו ורוב שעות היום אני לא נמצאת לידם.

ולגבי הפינוק, אני יכולה להבין מדוע כתבת זאת, אבל אל חשש, לרגע לא מחפשת בעל שיפנק אותי כמו אבא. כמו שכתבת, אבא יש רק אחד, ולא הייתי צריכה לעשות דבר כדי לזכות באהבתו. 

תודה!

כאילו הוצאת לי את המילים מהפה..הכל לטובה !
אני אמנם צעירה, רק בת 18. אבל הורי מתנהגים בדיוק כך.. זה קשה וזה כואב ואני מייחלת שזה ייגמר. אני מחכה ליום שכבר אצא לשירות לאומי ולא אצטרך להיות איתם בבית.
חששתי מאוד מזוגיות, הרבה צוות שחינך אותי אמר לי שאני חייבת ללכת לטיפול כדי שהזוגיות שלי תהיה בריאה. ניסיתי ללכת לטיפול וזה לא הצליח. אבל כן בחרתי ללמוד קצת על זוגיות מהמבט שלי.. אני מתייעצת המון עם אחיי הגדולים, אני מנסה ללמוד מהם איך הם רואים את זה כשהם נשואים. הם מודעים לבעיה שיש בבית והם נורא פתוחים איתי. מעבר לזה אני קוראת המון ושומעת שיחות לדוג על זוגיות, על חיבור,ונישואים..
זה מטריד אותי הרבה,למרות שאני עגיין לא בקטע של לצאת לדייטים. אני משתדלת ללמוד. ללמוד ללמוד ללמוד. ממי שעובר,ממחנכות,מחברות,דודים ואחים. מנסה להשכיח ממני את הבעיה..
וכמובן שמהורי אני לומדת איך לא להתנהג- מתי צריך להיות יותר רגישים,יותר מאוזנים,מה לא להגיד ומה כן,בעיקר לכבד.
בהצלחה רבה רבה!
הכל לטובה היקרהנומינקה

רק בת 18 וכבר מודעת ומחפשת פתרונות, מעריכה אותך, בגילך בכלל לא עסקתי בנושאים האלו.

כיף שיש לך אחים גדולים נשואים שפתוחים אתך, לא אמכור את בכורתי כ"כ מהר, אבל הייתי שמחה עכשיו לאיזה אח או אחות גדולים ממני, ומי כמוהם גם מבין את המצב.

כל הכבוד על הניסיון ללכת לטיפול, של שעות הקריאה, ההאזנה וההתבוננות, עד הגיל שתתחילי לצאת כבר תהיי עם ניסיון עשיר למדי! 

מאחלת ששנת השירות תביא הקלה ושמחה ושיהיה לך שלום בית עם השותפות לדירה (גם זה לא ברור מאליו)

תודה רבה, ודוגמא להמחשהנומינקה

אני רוצה לפתוח בתודה והערכה על התגובות המושקעות, המעודדות ומלאות האמפתיה, שקראתי אותם מספר פעמים.

תודה לכם: מוטיבציה, יהודי1, אורח כלשהו, danielo, תפוח יונתן, מיסטר גינגי, עשו יכין, ה-מיוחד, ד., מקיין, אוריה, כוכבי בוקר, יוני, ימ"ל, קוורק, חננה, סביון, רותה החמודה, מושיקו, עבודה שבלב, ..א..א.., שלג בירושלים, ביינישית, ההיא עם הכיסוי, שאולי18, הכותבת בשם מלה l666 והכל לטובה!.

למרות שהרוב עמדו נכון על כך שאיני קרובה לשבירה או אפילו לסיפה, אני יכולה להרגיע את אלו שקצת יותר חששו לשלומי ולומר שהדברים היו יכולים להיכתב רק ביום בו הכאב טרי וחשוף, לאחר שבת לא נעימה. אילו הייתי דוחה את הכתיבה ליום שני במקום ראשון, לאחר שנת לילה טובה ומאוששת, כנראה שלא הייתי מספיק נסערת כדי לאזור אומץ ולכתוב כאן. מעין "להכות על המקלדת בעוד דמעותיי חמות".

באופן כללי אפשר לחלק את המייעצים לשניים:

אלו שלדעתם עצם המודעות והשאיפה שלי לבנות זוגיות אחרת משל הוריי היא מספיקה כדי שבעז"ה אבנה כזאת (כמובן עם העובדה הנדרשת מכל זוג), לעומת אלו שסוברים שלמרות הרצון הטוב שהוא אומנם הדרך לפתרון, בכל זאת נדרשת התערבות מקצועית, בדרגות שונות של מספר מפגשים ותדירות.

מצד אחד, כמה נעים ונוח להאמין שהרצון הכנה ועיני הפקוחות הם ערובה מספיקה לכך שהבית שאקים יהיה בעז"ה יציב. מצד שני, אם ניקח את כיבוד הורים למשל, הרי לא תמיד הידיעה שמצווה זו חשובה מעין כמוה מספיקה כדי לגרום לי לכבד יותר. האם בשעה של התנגשות רצונות יספיק רק רצון עז מצדי? אני בספק.

אתן דוגמא מנושא יומיומי: הכנת אוכל (אצלנו החלוקה דיכוטומית – רק אמא מבשלת, רק אבא קונה). למרות שאמא שלי מכינה אוכל טעים מאד וכמעט הכל אצלנו ביתי, בשנים האחרונות היא משדרת שזה עול, ומהטבח נשמעים קולות אנחה וקיטורים. המסר שקלטתי הוא שהבישולים, שהם חלק מרכזי בכל בית ובטח בבית יהודי שבורך בסעודות מצווה, הם בעיקר סיוט וחבל בעצם שאי-אפשר לסתום את הקיבה שלנו עם גוש אדמה ולפתור את כולנו מהצורך המעיק לאכול (טוב זה ממוחי הקודח). אני כבר סיפרתי לעצמי שאני שונאת את המטבח. על סמך מה קבעתי את זה? על כלום. הניסיונות המעטים שלי מסתכמים במאכלים בסיסיים וקלים וגם זה כשאני מאד רעבה. האם הייתי אוהבת לבשל או לאפות אם אמא שלי הייתה משדרת הנאה? כנראה שהייתי מעדיפה לקרוא ספר. מצד שני, כשכבר צריך להכין, אולי לא הייתי מרגישה שזה עונש. אני יכולה להרגיש איך הגוף שלי נדרך למחשבה שבעלי יבקש ממני אוכל – אני יודעת שאחרי האופוריה של החתונה יהיה לי קשה לעשות זאת בשמחה, או לכל הפחות מבלי להפגין מורת רוח. למי שעומד לקפוץ על שוויון במטבח, אני לא בטוחה שחלוקה של חצי-חצי תעזור כאן, זו למשל נקודה שאולי טיפול יכול להיטיב עמה.

עד כאן בינתיים, היום לא הספקתי להגיב בצורה אישית יותר, אך מתכננת בעז"ה להשיב מחר לכל מי שטרח וכתב – אלו שלצערי הזדהו בשל חוויות דומות ואלו שתרמו מעצתם וניסיונם.

תודה רבה ולילה טוב.

וואו, את רצינית.אורח כלשהו

@נומינקה ,את יודעת הכי טוב. וגם בזה המודעות שלך לצידך.
שימי לב שבנתיים את יכולה לומר בתחילת קשר שאת לא אוהבת בכלל לבשל. 
אבל העניין הוא לא שתתרצי לעשות את זה בגלל המצווה, אלא בגלל כמהה שהאיש שלך יהיה חשוב לך. כמה שתשתוקקי לשמח אותו. ולא מאופוריה, מאהבה. מזה שהמחשבה שלא יהיה לו אוכל אחרי יום עבודה,בדוגמה הזאת, תטריד אותך יותר מזה שאת עייפה. אולי דווקא פה הטיפול יכול להועיל ויותר ממנו תועיל חויה מתקנת. בכמיהה לקשר, לאהבה  העצומה הזאת. באמון בה ובזה שהיא גדולה מכל ומסוגלת להיות ולהפרות.

אני חייבת לומר לךחננה

שאכן רואים עפ"י הכתיבה שהמודעות שלך מאוד מאוד גדולה וזה מעולה.

אני חושבת שכדאי לקבל עזרה מקצועית

אני רק רוצה להוסיף, שהעזרה המקצועית תדע אולי גם טיפה להרגיע ולהביא אותך למקום בו את יותר סומכת על עצמך, על הכוחות הבריאים שבך שהרי ברור שאת משהי אחרת מהורייך..

אני מתכוונת לומר שכדאי לפעמים להשאיר את כל השיקולים השכליים האלה בצד, שנראה שאותם את עושה מעולה, ולהזיז אותם. כי לעיתים מרוב שחופרים בהם ומודעים אליהם זה מסבך ועושה כאב ראש ולא נותן לך פשוט לזרום ולקבל אותך כמו שאת ולחפש בחור שיקבל אותך כמו שאת עם כל המורכבות שיש בכל אדם... ועם כל הקיטורים... 

בעז"ה אני מאחלת שתמצאי בחור שיאהב אותך כמו שאת ויהיה מוכן להתמודד עם החיים כי הם לא פיקניק

אולימקיין
עבר עריכה על ידי מקיין בתאריך ט"ז בסיון תשע"ו 23:27

אם בכל זאת תרצי עזרה מקצועיתהכל לטובה !
יש מקום שנקרא- מוח אחד. מטפל לא בעזרת דיבור,אלא בעזרת ריפוי בגוף,בשרירים, ודרך המוח. לחלוטין הצלחה,אני ממליצה מאוד.
אני אישית מאמינה שלא לכל אדם מתאים טיפול ויש דרכים אחרות וטובות..בהצלחה
לענ"ד הדוגמא נובעת מהסיבה הראשונית,שלג בירושלים

לרוב הרצון והחשק לעשות משימות תלוי בקשר האנושי.

כשאין קשר זוגי טוב, אז אין רצון לעשות מטלות בית יומיומיות.

כשהקשר הוא טוב, גם מטלות בית סיזיפיות נעשות מתוך חשק גדול.

ככל הנראה, הסיבה שאמך מתלוננת על הבישול, זה כי הקשר בינה ובין אביך לא תקין.

בע"ה כשתראי מה זה אהבה אמיתית, את תראי איך לא יהיה לך שום בעיה לעשות משימות שכרגע נראות בעינייך כסיזיפיות.

לפני שהתחתנתי, שנאתי לשטוף כלים, לשטוף רצפה וכו'.

כיום אני עושה את כל הדברים האלה מתוך שמחה, רצון וחשק,

כי אני עושה את זה למען אשתי וילדיי האהובים!

ראשית תודה רבהההיא עם הכיסוי

את נשמעת אדם מיוחד.

מזדהה איתך ומבינה את הדוגמה.

כשאני התחתנתי עם בעלי מארתי לו, אנחנו מבשלים יחד. אוכל זה יצירה. ככה נאכיל את הפיות של ילדנו חשוב שזה יהיה באהבה.

או אך אומרים אוכל עושים באהבה או לא עושים בכלל...

וכך קורה

לפעמים זה נשמע לא טובמשנה למלך
אבל אחרי שחווים את זה זה מדהים! לכי לטיפול. הז לא מילה גסה בכלל זה יעזןר לך המון בחיים בגלל וזוגיות בפרט. יתן לך מודעות להרבה דברים שלא חשבת עליהם אף פעם והם קיימים.

שמעתי על כמה מומלצים אם את מעוניינת פני באישי.
בהצלחה רבה! ואל תוותרי תשקיעי בזה עכשיו וזה עדיף מאשר אחרי נישואין....
יכול להיות שאימא פשוט צריכה עזרה טכניתl666

כמו לקלף, לשטוף, לחתוך - דברים כאלה. אולי זה רמז שמישהו יעזור לה. זה קצת לא נעים לבשל לבד כשבני בית בינתיים עסוקים בתחביבים. אולי היא אוהבת לבשל אבל גם לה יש זכות לקרוא ספר. אין שום סיבה שבישול יהיה רק עליה כשכל בני הבית בעצם בוגרים.

ברגע שתצאי מהבית ותרצי אוכל נורמלי את תתחילי ללמוד לבשל. הרבה בנות התחתנו בלי לדעת לבשל. בסוף כולן מבשלות. מניסיון .

מותר גם לקנות אוכל.חופשיה לנפשי
נכון לעכשיו בבית שלי (אני בדירת שירות וגם בה) הרוב חיים על קייטרינג, מלבד שבתות שבהן אבא שלי ואחי מבשלים את האוכל המרכזי.

וגם אני לא אוהבת לבשל, סתם לא אוהבת, זה גם אפשרי.
הוריך מאוד אוהבים אותךshir20

לפי מה שאת מתארת, בין הוריך לא שוררת אהבה , ואולי אפילו שוררת שנאה. מרבית הזוגות במצב כזה נפרדים ומתגרשים, גם במגזר הדתי לאומי.

העובדה שההורים שלך עדיין ביחד היא כנראה בגלל שהם מאוד אוהבים אותך ואת האחים שלך, ורק כדי לא לפגוע בכם הם נאלצים לסבול אחד את השני.

אז , הכי חשוב שתעריכי אותם על המאמצים האדירים שלהם לשמור את הבית שלם למרות שאין ביניהם אהבה.

בעיקרון אין שום סיבה שהבעיות שראית בביתך יחזרו גם אצלך, אבל ילדים רבים מחקים בכל מיני דברים את הוריהם ויכול להיות שאת התרגלת להתנהגויות שאצלך הן נראות בסדר אבל למי שגדל בבית שבו יש זוגיות טובה זה עשוי מאוד להפריע, לכן את תצטרכי לקבוע עם בעלך לעתיד, שיגיד לך מה הדברים שמכעיסים אותו בהתנהגותך, כדי שתוכלי להשתפר. אם הוא ירצה בכך, זה בהחלט יכול להיות הדדי.

לדעתי, מוקדם מדי ללכת ליעוץ זוגי, את זה תעשי ביחד עם בעלך או לקראת החתונה. כן יעזור לך יעוץ כדי להתגבר על החששות.

את בגיל שאת חייבת להתחיל לצאת. ככל שהגיל עולה, כך החששות והפחדים מתגברים, המבחר יורד ותתצטרכי להתפשר על בחורים שלא בדיוק מתאימים לחלומותיך ולו רק כדי לו להשאר רווקה זקנה ולהחמיץ את חווית ההורות.

את הבכורה, לכן חשוב שלאחר שתתחתני ותמצאי אהבה, תזמיני הרבה את האחים והאחיות שלך, שיראו שיש זוגיות טובה ושהחששות שלך פחות יטרידו גם אותם.

נ.ב אם בעוד מספר שנים לאחר שאחרון הילדים יצא מהבית, הוריך יתגרשו, אל תקחי את זה ללב. זה כנראה הדבר הכי נכון להם. במקרה כזה, את צריכה להיות איתם (עם כל אחד לחוד) ולעודד אותם למצוא זוגיות חדשה .

ממליץ על "ביתנו החדש". הלינק בהודעה.א_ו_ר_י
שמות יועצים או שיטות שעלו בשרשורנומינקה

ריכזתי כאן את כל השמות שעלו (מקווה שלא פספסתי)

הרב פנגר

אפרת צור

ביה"ס "הגפן" של אוריאל ויינברג ונחמה ביטקובר

ד"ר אבולעפיה

סאלי תדמור

ד"ר הארוויל הנדריקס

שיטת אימאגו​

שיטת nlp

אוסיף משלי:

- שיעוריו של הרב ערן טמיר בנושא זוגיות (ערוץ מאיר)

- היועצת טובה הניג (מדור "נווה" במגזין "בתוך המשפחה" מבית מגזין "משפחה")

- מירי פיליפ (יועצת נישואין, מכירה אותה אישית (לא מטיפול) ואוהבת אותה מאד מאד)

- מדור "על הכרויות" של אתר "אש התורה" ובמיוחד תשובותיהן הנפלאות של רוזי איינהורן ושרי צימרמן במדור הייעוץ

תשומתהעני ממעשאחרונה

הלב, והגדרת המציאות/ הבעיה-

היא כבר חצי תשובה.

ב. תעריכי את מה שיש, תמיד אפשר יותר. ותמיד גם אפשרי פחות..

אכן, בשלום בית אביך קצת חלש אולי, אך באמת דואג לך לפחות טכנית, שזה כידוע קל יותר.

ג. מה שאת מתארת זה לא גנטי.

אך בהחלט זה דפוס שעלול לחזור על עצמו- באם לא מתייחסים.

בהצלחה!

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

אולי יעניין אותך