רבות בנות עשו חיליהודי עצמאי
בס"ד

מתוך סקרנות: האם בנות שעשו צבא נתפסות בעיניכם (ובעיניכן) כבעלות רמה דתית נמוכה יותר מבנות שעשו שירות לאומי? כמובן שכל מקרה לגופו ומן הסתם גם ההפך הוא הנכון לפעמים, אבל בהכללה - מה אתם אומרים?

שכוייח++
ברור! ( בהכללה כמובן)אביאל00
אפילו לא קצת.. ממש לא מחייב.בן של מלך
בתור אחד שבעד שבנות ישרתו בצבאטהר ליבנו
אני חושב שלפחות ברובד הטכני של הסימן, לצערי, כן. ישנה קורלציה מסויימת בין חוסר מסגרתיות דתית לשירות בצבא.
אבל כל המשמעות של זה היא שצריך טיפה יותר לברר בעניין הזה, זה הכל.
רק שאלה קטנהחפש
מה זה רמה דתית נמוכה?
כי לא נראה לי שהיא חרדלית...
אני לא אוהב להיכנס להגדרות האלה...יהודי עצמאי
אני מתכוון, שבינך לבין עצמך - בת שירות תראה בעיניך דתיה יותר מבת שעשתה צבא?
אתה יכול לא לאהוב את זהחפש
אבל בסופו של דבר הציבור החרדלי הוא תת מגזר בציבור הדתל. אתה לאחייב לאהוב את זה אבל זה מציאות
כמובן שיש חריגים שאינם משתייכים לזרם הנל והם דוסים.
למה אתה מזהה בין דוסים לחרדלים?טהר ליבנו
כי בדרך כלל הציבור היותר דוסיחפש
מכנה את עצמו חרדל (למרות שאני ממש לא אוהב את השם)
מה זה לא נכון?
הממ...טהר ליבנו
אני לא בטוח ביחס לשפה שאת משתמש בה... האם דוסעות היא מגדירה קבוצה מסויימת וחרדל זה גדר אישי, או שמא הפוך? או ששניהם גדרים קולקטיביים? תסביר בבקשה
התכוונתי לכךחפש
דוסיות-דבר אובייקטיבי למי ששומר יותר תו"מ
חרדל- תת מגזר בציבור הדתל שרובו גר בירושלים ועוטף ויו"ש
מה שכן לא בדיוק הבנתי את ההגדרות שכתבת
יופיטהר ליבנו
כעת אפשר לשאול מדוע אתה כל כך בטוח שכל הדוסים מצויים במגזר שלך ושהם כל כך מתי מעט (חריגים) במקומות אחרים...
לא משנה. נערךעוד סתם אחד

אתה מערבב שני נושאיםחפש
אתה מתכוין שכל מי שלא חושב כמונו בענייני אמונה אנחנו חושבים שאינו יודע דבר (צ)

אבל דוסיות זה דבר אובייקטיבי שנמדד בשס עפ הראשונים ואחרונים ומסוכם בשוע ופוסקים על הדף. כל שיטה ליגיטימית נכנסת פנימה. מהרב שרלו עד לרב אבינר.(והם דוג בלבד)
ערכתי, אבל בכל זאת אגיבעוד סתם אחד

הטענה ש"כל שיטה נכנסת, מהרב שרלו" וכו' מעידה שהרבה זמן כבר לא שמעת או קראת דברים של הרב שרלו.  אין בכוונתי להיכנס לזה עכשיו, מפאת השעה ומפאת הפורום. 

ולא הבנתי את ה-<צ>, זה הרי היה תיאור מדויק (לצערי אני מכיר אותו על בשרי). 

צר לי לאכזבחפש
אצלינו בישיבה לא מחנכים ככה. יש זרם ישיבות מאד ספציפיות שפחות מכילות וגם מי שמשתייך כאילו לשם יש ישיבות שמכילות ובין התלמידים כמובן שזה לא שחור לבן (יכול להיות שלשיעור א.ב זה יראה שחור לבן אבל השאר מתבגרים)
זה דווקא לא מאכזב, זה די משמחעוד סתם אחד

הבעיה היא שעיקר האינטראקציה מתקיימת עם בחורים שזה עתה סיימו שיעורים א-ב... אז זה הרושם שמתקבל אצל ה'כופרים'. 

בכל מקרה - לא לזה התכוונתי בהודעה הראשונה (שנערכה מאז). יש הרבה המשתייכים לתת-המגזר חרד"ל שסבורים שההלכה ש*הם* מקיימים היא היחידה ואין בלתה, וממילא כל מי שמעז לפתוח סוגיות לדיון ולהגיע למסקנות אחרות מוגדר מבחינתם כמי שאינו שומר תו"מ, או אינו שומר *מספיק* תו"מ. והשרשור הזה הוא דוגמה נפלאה לכך. 

אני זוכר את האמבוש שעשו על הרב אבינר כשהוא העז להקל בהלכות נידה. 

לגבי המשפט האחרון*צועד*
האמבוש המדובר לא קרה בגלל סתם שהקל בהלכות נידה. העניין היה מורכב יותר.
ברור,עוד סתם אחד

זה תמיד 'מורכב יותר' (ברצינות, לא בציניות, למרות שאני בקושי מדבר שלא בציניות אי פעם). ובכל זאת יש דרך שבה עושים דברים, והדרך של לזרוק על מישהו עגבניות בשוק (גם אם 'רק' באופן מטאפורי) - היא בהמית ומגעילה. ובעיקר מייצגת, ומאד לא חד-פעמית. 

ואם אתה רוצה דוגמה נוספת - אז תחשוב על מה שעשו לרב סתו לפני הבחירות האחרונות לרבנות הראשית. 

אי-הסכמה (מאד מורכבת, ושאני מאד יכול להבין אותה) היתרגמה ישר לכך שהוא רפורמי למחצה, לשליש ולרביע (או לשלושת-רבעי), לפרסומים מכוערים ולהשתנה עליו מקילומטר. כמה מכובד. 

מכובד? ממש לא.*צועד*
אבל מחלוקת ברמת בית מדרש יכולה להיות חריפה ביותר. לעיתים אפילו בהחרמות הדדיות ובפסילת ספרים...למרות שקשה לנו להבין את זה.
וכל זה לשם שמיים!

הבעיה מתחילה עם כל הגחזים למיניהם.
לא,עוד סתם אחד

הבעיה מתחילה כשחושבים שמחלוקת בבית המדרש יכולה להיות חריפה עד כדי החרמות הדדיות ופסילת ספרים. 

עיין מחלוקת ר יהונתן אייבשיץ*צועד*
ור יעקב עמדין
זה לא הופך את זה ללגיטימי,עוד סתם אחד

זה כמו שתביא לי ראיה ממה שקורה בפונוביז' היום. זה ביזיון מוחלט, לא תורה ולא מחלוקת לשם שמים. 

מה השאלהחפש
כי אני מתנשא ואלטיסתי
(צ)
מהיכרות שלי עם חברים ובנות
בדייטים שלא הגיעו מאותו מגזר

ולא התכוונתי שהיא חריגה לגמרי אלא פחות נפוצה
להגיד על עצמך שאתה אלטיסתי זה די אירוניטהר ליבנו
נו נו... אני לא בטוח שאתה צודק
יכול מאד להיות שאני טועהחפש
אבל זה מה שאני מכיר

וזה היה ממש בציניות אפילו שמתי חייכני 😦
ההגיון אומר שכן..בת מלך =)
אבל מהיכרות לעומק עם כמה בנות שמשרתות כרגע..
זה לא מעיד על הרמה הדתית.
הייתי עם בנות בצבאעוד סתם אחד

ויצאתי עם כמה בנות שעשו צבא. כולן דוסות. פשוט מתת-מגזר שונה מהחרד"ל, כפי שציינו פה. 

בקיצור - גם המושג 'רמה דתית' הוא מגוון, וזה מאד תלוי מה אתה מחפש. 

אציין רק שפעם גם אני התנגדתי באופן עקרוני לשירות צבאי לבנות והיתה לי סטיגמה מאד ברורה לגבי מה אופי הבחורות שהולכות לצבא, עד שהתבדיתי. 

מי שהלכה לצבא עברה על פסק של גדולי ת"ח. והכניסה את עצמהלעד חיה בלבבנו

למקום בעייתי מאד מבחינה רוחנית.  אם ההגדרה שלך ל"דוסות" זה שהיא לא מדליקה אור בשבת למשל , אז בסדר.  אבל צניעות וצייתנות להלכה אין כאן. 

אתה יכול להמשיך להאמין במה שאתה רוצה,עוד סתם אחד

אבל מומלץ לבדוק את המציאות לפני שזורקים סיסמאות. אני מכיר את הבנות שאני מדבר עליהן, אתה לא. אתה יכול להמשיך להשמיץ בריש גלי אנשים שאתה לא מכיר, גם זה לא נראה לי הכי צייתנות הלכתית. אבל לבריאות. 

אפשר שניה הסבר ל"דוסות, פשוט מתת מגזר שונה מהחרד"ל"?*צועד*
לא,עוד סתם אחד

כי כתבתי את זה בהודעה קודמת ואז מחקתי (בהודעה שכתוב בה 'נערך'), אז אין לי כוונה להסביר את זה שוב. 

אני אגדיר "דוסות ו"חרדל", זו הצעהארץ השוקולד
נא לא להרוג אותי, אם אינכם מסכימים, מוזמנים לחלוק.

דוסים- מנסים לשמור לפי ההלכה, על פי ההלכה אותו הם מכירים. ייתכן והם יחשבו שההלכה אומרת להקל או להחמיר במקום מסוים, אבל הם ילכו לפי המסקנה התורנית הנכונה לפי דרכם גם אם זה קשה.

חרדל- ההלכה היא לפי רבני אותו אדם, ממילא כך הוא צריך לעשות ומי שחולק טועה.
רוב הבנות שעשות צבא חילוניות ורוב מי שעושות ש"ל דתיותנפשי תערוג
אבל לא מתחתנים עם הרוב
מתחתנים עם מישהי אחת ולכן זה לא נכון להסיק מהכלל אל הפרט בדברים כאלה.

בעיקר כי יש כאלה שממש משתנות אחרי זה
וואלה כן...מדרשיסטית!!
זו הכללה, אבל לא נראלי שהיא ממש ממש רחוקה מהאמת.
וואללה כן.. ועוד דבר..לב טהור:)
מי שהיא באמת נאמנה להלכה לא תלך לשרת בצבא נקודה!
^^^ גם חושבת כך,חלושששש
לפחות נקודת המוצא שממנה המתגייסת מחליטה להתגייס נובע יותר מרצון 'להגשמה עצמית' מאשר הגשמה רוחנית, מי שהעניין הרוחני תופס מקום יותר מרכזי בחייה פחות תחפש הרפתקאות מהסוג הזה....

עם זאת אני מכירה בנןת מורות חיילות שהתחזקו דווקא בצבא, כי הדוג' האישית שנדרשו לה הכריחה אותן לקחת יותר ברצינות את היחס לשמירת תו"מ...

אבל ככלל, הבנות מאבדות לפחות משהו מץמימותן גם אם לא לגמרי..
ארשה לעצמי רגע לנצל"ש...יהודי עצמאי
סתם תובנה שעלתה לי:
הגשמה היא בעצם מלשון גשמיות, חומריות. לפי זה, הגשמה רוחנית היא פרדוקס, והגשמה עצמית היא פשוט נוראית...

הגשמה עצמית? לא תודה, מה שאני זקוק לו כרגע הוא דווקא קצת רוחניות...

לא קריטי
ניצלוש טהור או שאתה מנסה להגיד פה משהו?חלושששש
לא מנסה לומר כלוםיהודי עצמאי
סתם מחשבה שעלתה לי
באת לעולם של גשמיותזה אני

יש לך שני אופציות להתייחס לגשמיות.

או שכל העולם הזה הגשמי והמדהים גם החיצוני וגם הפנימי שהקב"ה נתן לנו זה ניסיון בלבד שצריך לעמוד בו.

או שהעולם הגשמי הוא טוב ואפשר להפיק ממנו מרגליות וכמובן עם יד על הדופק שהעולם בשבילך ולא אתה בשביל העולם.

האם או במילים אחרות האם העולם הזה חומרי כדי לנסות אותנו או לשמש אותנו כ'היכי תימצי' לעבודת ה'.

מסכים לגמרי, ברוריהודי עצמאי
פשוט באותו הרגע שמתי לב לחידוש הזה... בוודאי שב"ה אנו חיים בעולם נפלא ובעז"ה נדע כל אחד להשתמש במתנות שה' נתן לו כדי לעלות מעלה מעלה
שכוייח
נאמנה לאיזה הלכה?בת מלך =)
יש גם רבנים שאוסרים שירות לאומי (מהדת''ל)

פשוט יש בנות שלא מתאים להן תקני חינוך, ואני לא חושבת שהרמה הדתית במקומות שהן לא תקני חינוך גבוהה ממקומות בצה''ל שיש בהם כמעט רק בנות (תצפיתניות לדוג'..)

במיוחד שכיום הרבה בנות דתיות הולכות לצה''ל אחרי שנה מדרשה. ככה שהרבנים/יות שלהם שומרים איתן על קשר לאורך השירות.

בעבר התנגדתי ממש לשירות בצבא, ואחרי בירור של הנושא והיכרות אישית עם בנות. גיליתי שיש שטח אפור גדול. וכן כיום יש בנות דתיות חזקות שהולכות לצבא, בהיתר הלכתי, עם שמירה על גדרי הצניעות ובמקום שהן מרגישות ששם הן יתרמו הרבה יותר.

יכול להיות שאני מכירה רק בודדות שהן 'יחידות סגולה'.
אבל הן קיימות(:

(סתם בהערת אגב, את הבנות שלי לא אשלח לשם..)
לא יושבת שזה משנה כ"כ מה התפקיד שלהן.מדרשיסטית!!
הן חלק ממסגרת- צה"ל. מה זה משנה איזה תפקיד? הן בתוך מסגרת שמשפיעה עליהן. יש לזה תוצאות.
זו דעתי...

אגב, לא בטוחה שהרבה בנות מתגייסות אחרי מדרשה. וגם אם כן- מדרשות מסויימות מאוד.
אם הבעיה זו המסגרת..בת מלך =)
תעשי השוואה עם תקנים של ש''ל.. לא בהכרח ששם המסגרת טובה יותר.

והבנתי שבצבא זה כן תלוי בתפקיד, כי יש מקומות שמיועדיים נטו לדתיות. (כמו שלבנים יש את האפשרות להיות בצוות מגדרי..)

שוב, לא מכירה את צה''ל, מכירה סיפורים ספציפיים של אנשים..
אני מכיר את המסגרת של התצפיטניותחפש
ולמרות שכולן שם בנות יש את כל החיילים שהולכים לפטפט איתם וכמובן שיש מסיבות כל שני וחמישי. (לא סגור אם זה רק לבנות או שגם בנים נכנסים אני אישית לא הייתי שם ).
וכמובן שיש את האוירה והחברה שהיא לא בדיוק טהורה ותורנית.
וזה כמובן בלי לפרט דברים שאני מעדיף לא לכתוב שעוברים אל השילוב הראוי בצהל.
בכל אופן ממה שאני לא כדאי בלשון המעטה.
חפש זה מאוד תלוי איפהקוד אבל פתוח
העניין אצל בנות, זה שהם תחת פיקוד של גבר. וזה לא קורה את תצפי
לאיזו הלכה? ההלכה שמסורה לחכמי ישראל , ולא לכל ראש מדרשהלעד חיה בלבבנו

לבנות . חוסר הבנה מה זה תלמיד חכם שיכול לפסוק הוא הרסני.

ונכון ,גם בשרות לאומי לא הכל מותר. צריך הרבה שמירה להיכן הולכים.

צודק! מסכימה איתך..בת מלך =)
כשכתבתי את זה, רציתי להראות שזה מורכב. קשה לי לראות שפוסלים בנחרצות, כשיש הרבה מעבר.
בת שהולכת לצבא - לא בהכרח לא נאמנה להלכה.
ולהיפך - בת שהולכת לש''ל, לא בהכרח נאמנה להלכה.

אני באמת לא בקיאה בזה, ולא יודעת מי בדיוק התיר. אבל אני יודעת שיש פסיקות שמתירות..
אין בהכרח בשום מקום.*צועד*
אבל אחת שהיתה בצבא תצטרך להוכיח למה היא לא בעייתית.
חבל שזאת המסקנה שלך..בת מלך =)
וכנראה אתה לא מספיק מכיר את התקנים של הש''ל.
מי אמר ששירות לאומי לא צריכה להוכיח את עצמה?*צועד*
זה מסקנה שלך.

זה סתם נשמע רע. להוכיח זה בדיוק כמו כל חסרון אחר שצריך לחשוב אם הוא קיים ולמה. בן אדם לעצמו. גם אני כחייל לדוגמא.
זה מה שהשתמע מהדברים שלך..בת מלך =)
אז כל אחת צריכה להוכיח שהיא לא בעייתית?

הניסוח באמת נשמע רע.
קיבלתי. אשתדל לנסח דברים אחרת. תודה.*צועד*
כל אחד שהיה במקום מורכב כלשהו, מניח שיתן הסבר למה הוא עדיין בסדר.

דוגמא?
הייתי תקופה מסויימת בבית משוגעים.
הבחורה שמעה מהשדכנית את הפרט הזה.
ברור מאוד שבשלב מסויים אצטרך 'להסביר' למה הייתי שם. נכון?
הטענה ש 'יש אנשים נורמאליים שיצאו משם' לא באמת עוזרת. מסכימה?
(זה לא סיפור אמיתי, כן? שלא תתחילי לחשוב שאני איזה..)

מתי לא נצטרך 'להסביר' כלום?
כשהמקום/הדבר המדובר לא נראה בעיננו מוזר.

הסברתי את זה בצורה טכנית, אלו דברים שעולים ויורדים בכל דייט אפשרי ובכל נושא.

הובנתי?
הובנת ומסכימה..בת מלך =)
הדבר תקף בעצם על הכל. למה עשיתי דווקא במקום X ש''ל ולא Y, או למה הלכתי ללמוד דווקא במכללה Z.

אבל זאת כבר גישה אחרת שבאה ממקום אמפתי שמנסה להבין ולברר. ולא ממקום ''שופט'' של 'תוכיחי לי למה את לא בעייתית'.
בקיצור, מסכימה עם הדרך השניה שהצגת.
שמח שהבנו*צועד*אחרונה
על פי איזה אמת מידה קובעים מי הוא גדול הדור?זה אני

תלמיד חכם שיכול לפסוק לא חייב להיות 'גדול הדור' ולא בטוח שהוא כפוף אליו. 

הוא כפוף לד' חלקי שו"ע. 

ולגבי גדול הדור - מי הוא? אם זה באופן כמותי - אזי כולנו צריכים להיות חרדים.

ואם זה קשור לחוכמה - על פי מה נמדדת חכמה? 

ובקשר לשאלה שנשאלה - מהיכרותי עם צה"ל העורפי הצבא כמו שהוא לא מקום לבנות דתיות כמו שהוא לא מקום לבנים דתיים (ולבן הניסיון הרבה יותר גדול - כמות הבנים העורפיים שיצאו/ חשבו לצאת עם בנות חילוניות גדול מאוד בתוכם בוגרי ישיבות ומכינות).

במצב הנתון יש תפקידים שחייבים בנות איכותיות (ולרוב הבנות הדתיות שמתגייסות הן איכותיות) ויש חוסר בתקנים.(עד כדי כך שיש מקומות שאם מצליחים לגייס בת דתייה זה תקן אקסטרה ומקבלים שתי בנות). אם מישהי הולכת לצבא כי היא חושבת שיש לה הכישורים והכוח לעמוד בנסיונות והתייעצה עם רב שמכיר אותה אשריה. היא עושה מצווה שאינה יכולה לעשות בידי אחרים וכמובן צריכה לשמור על ההלכה. אגב לפעמים העבודה לא שונה מבת שעובדת בהייטק או בשלל עבודות שנשים עובדות בהן כיום. אם היא הולכת לצבא נטו 'בשביל המדים' אז חבל וזה פסול. אם היא עושה שם תפקיד שהוא לא משמעותי אז שתלך לשירות לאומי. 

ספרי את זה לרמב"ם...טהר ליבנו
המשנה בסוטה אומרת שנשים חייבות במלחמת מצוה, הרמב"ם פוסק להלכה אין דין המשנה הזו (אני לא בטוח איפה, נראה לי בספר המצוות עשין קצ או קצא)
(והוא כמובן לא היחיד שפוסק כך)
זה לא רלוונטיחפש
כי זה כמו כל מצווה אחרת שהן אינן מצוות ומקבלות שכר ואף יכולות לברך.
וגם הן ירצו לתרום לעם ישראל אפילו שזה לא מצווה.
אינן מצוות? מקור?טהר ליבנו
התכוונתי למצוות עשהחפש
לולב תפילין סוכה מצה
מקור משנה פרק א בקידושין

מברכות- זה מחלוקת ארוכה בין המחבר לרמא שלרמא מברכים (לא זוכר איפה)
למען הדיוק, זו למעשה מחלוקת של תוס' והרמבםטהר ליבנו
אבל מה הקשר?
אם נספר את זה לרמב"ם הוא יקרע את בגדיופרש יהודי
וישים אפר על ראשו.

כל מה שכלה יוצאת מחופתה זה לעזור ולסייע בשירותים..- להכין אוכל וכ'ו.. יכול להיות גם שמקום לבנות בלבד בדגש על מעטפת רוחנית יהיה אפשרי מבחינת ההלכה. בין אם זה מודיעין בין אם זה קרבי, אבל זה תאורתי כי אין מקום כזה בצה"ל.. ולעולם לא תהיה בו מעצם מהותו כצבא הגנה לישראל מעטפת רוחנית.

אבל הרמב"ם לא העלה על דעתו שיבינו מדבריו שאשה תלחם או תעשה כל פונקציה צבאית כלשהי בכתף אל כתף עם גבר ותמצא בצבא במנגנון הנוכחי.

ובקשר לשאלה של הפותח..
אני יודע שאני מכליל.. מהכירות עם המציאות הצבאית באופן בלתי אמצעי - חד משמעית - כן יש ומתחייב ירידה רוחנית (אם אפשר לקרוא לזה ככה).

אלא אם כן יש מעטפת רוחנית סגורה בתוך צה"ל עצמו.. כמו שחר, תומר, נצח יהודה ,הסדר..
שזה אפשרי.
אבל אין דבר כזה לבנות לכן אני אומר חד משמעית כן.
אני בצה"ל ואני לא מבין למה להכנס מלכתחילה למערכת הרקובה הזאת לא חבל על שנתים?
לגבי הבנתך ברמב"ם, כיצד נראה לך שהוא דמיין צבא?ארץ השוקולד
חז"ל מדגישים במדרשים, בין השאר במדרש על מרכבתו של אחאב שהיה המון פריצות שם, כי הם הבינו שמערכת צבאית איננה מקום טהור במיוחד בלשון המעטה, אך עדיין במלחמת מצווה סברו שכן תלך...

לגבי השאלה ביחס לבנות בצבא, זה שאלה מאוד קשה:
1. מחד זה לא המקום האידיאלי לבנות...
2. מאידך, הבנות משפרות את האווירה. יתרה מזאת, זה תורם הרבה לחברה שיש שם גם בנות, זה מעדן, הן מכניסות פן נוסף. אני עדיין בקשר טוב עם חלק מהבנות (וגם מהבנים) שהייתי איתם ואיתן בצבא.(השתחררתי לפני שנה כמעט) הייתי בבסיס של חמשושים וסגירות שבתות, אבל לא קרבי ויש לזה המון משמעות לכל פרמטר כזה.
3. מצד שלישי, יש עדיין אמירה חברתית באיזה בנות דתיות הולכות לצבא, אז הסיכויים יותר נמוכים בצורה דרסטית שאצא עם מישהי כזו, אלא אם כן יהיה לי ברור שהיא רצינית מבחינה דתית.
הוא לא דמיין צבא.פרש יהודי
הוא כתב הלכות צבא (הלכות מלחמות).. והלכות איסורי ביאה..
ואני מחבר את שניהם.
בנוסף היהדות ניהלה מלחמת דת במלכות אחאב, ככה שההסתכלות על הצבא שלו כצבא שמייצג איזה שהוא סממן יהודי בצבא שלו לא ברורה. ויהושפט חשב פעמיים אם להתחבר ולהלחם איתו.

1. אוקי.. לא יודע כמה המילה אידיאלי משנה לך..
2.אוקי... אני יודע על מה אתה מדבר.. לרב בהשפעת התרבות האוירה שעליה אתה מדבר, לא מסתיימת רק באוירה טובה..
ודרך אגב.. זה שייך גם ללימודים, עבודה, וכ'ו..
אבל אני חושב שהוא הכיר מציאותית מה זה צבאארץ השוקולד
לגבי 2, אני חושב שיש הבדל משמעותי בין מקומות:
בעולם הקרבי, רצוי היה שלא היו בנות.
בשאר המקומות זה תלוי, יש צד לחיוב ולשלילה.
ברור שזה שייך גם לנושאי לימודים ועבטדה ההבדל הוא שבצבא חיים יחד ובשאר המקומות נמצאים, עובדים ולומדים יחד וזה שוני מהותי.
הערה קטנהסנה בוער
אגלה לך משהו בתור הסדרניק טרי(עוד מעט משתחרר) - גם הסדר זה לא מעטפת מושלמת...ואני בקרבי...לא מדבר על מי שהולך לג'וב....
ואוסיף הערה נוספת:עוד סתם אחד

מעטפת מעין הסדר יש גם לבנות היום (על מעלותיה וחסרונותיה, כפי שציינת שגם הסדר איננו מעטפת מושלמת)...

וחוץ מזה - האמירה 'יש לבנים ואין לבנות' היא לא סיבה לומר לבנות לא ללכת לצבא, אלא להקים מסגרת מתאימה לבנות (בדיוק כמו שפעם גם 'הסדר' לא היה, עד שבאו כרם ביבנה או הרב עמיטל - מחלוקת מפורסמת - והקימו את המסגרת הזאת). 

אחי אני שחור רצח בכל מה שקשור לצה"ל..פרש יהודי
אני יתנגד לזה שבנות יתגייסו כי אין להם למה לבזבז שנתיים מהחיים.

והסדר לבנות לא יהיה כי התרבות היהודית (לא ההלכה) אוסרת את העירבוביה של הצבא שהוא פועל יוצא של התרבות המערבית החילונית.
חבל, ולאעוד סתם אחד

הבעיה היחידה שליאורח כלשהו
זה אי עמידה מאחרי פסיקה של הרבנות.
אבל פעם עניינו אותי חיילות במיוחד כי זה אמר לי דברים טובים על מי שחשבה על זה,אלא אם היא לייט.
יש גם פסיקות הפוכות של הרבנותבאג2000

שאומרות בפירוש שמי שמרגישה חזקה מספיק מותר לה ללכת לצבא. 

יש כמה פסיקות שונות זו מזו מתקופות שונות שיצאו על ידי רבנים ראשיים שונים..

מעצבן שמצטטים רק את הפסיקה שאוסרת.. 

זו היחידה של הרבנות עצמה שאני מכיר.אורח כלשהו

אשמח לקבל קישורים לעוד.
אני לא פוסל על זה, אבל זה נראה לי משהו שצריך לברר בתפיסת עולם ובתפיסה החינוכית בפרט.

בתור מי שמכיר לעומקחליל הרועים
בהכללה כן
אבל צריך לבדוק
וכל מי שעשתה ש''ל ממש צדיקה?rafid
ממש לא . והכל יודעים את זה
וכל העניין הזה של רמה דתית ...יש למשהו דותומטר או משהו כזה?
לפעמים יש כאלה שנראים צדיקים והם ממש לא ויש ההפך כמובן.
כל דבר צריך ברור
והשאלה היא אם יש התאמה בשאיפות של ניהול הבית. ואז נכנס גם הנושא הדתי
ממש לא מחייבטוביה2
עם כל הבעיות שיש בשרות לאומי
צבאיהושבעט5
לצערי יש בשרשור הזה יותר מדי הגדרות וסטיגמות .יש בנים ובנות יותר יראי שמיים ופחות
יראי שמיים גם בשרות לאומי וגם בצבא.
כל בן/בת לגופו וסיבותיו.
מרגיז אותי כל פעם הדיון המלומד וסטיגמטי שנפתח כאן חדשות לבקרים.
האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב.
מה? לא כולנו בוחני כליות ולב?עוד סתם אחד

מה שכן - מי שזה באמת מטריד אותו ושמאמין לסטיגמות, כנראה באמת חבל על הזמן שלו (ושלה) אם יצא עם בחורה שעשתה צבא... 

לא מחייב אבל בכללי כן.שואף למעלה
בתור אדם שחי כרגע את המסגרת הצבאית, אני רואה את היחס המשפיל והבוטה שחיילות מקבלות לעיתים קרובות מכל מיני בנים חילוניים. הערות כאלו לא מקובלות בדום דרך, אך הבנות החילוניות יודעות לחיות איתן יותר מאשר הבנות הדתיות, זאת כתוצאה מצורת החיים השונה אליהן הורגלו כשהיו נערות.
מי שבוחרת לעשות צבא לא נחשבת כפחות חזקה, אלא היא מכניסה את עצמה לסיטואציה שבה היא יכולה להדרדר, ומשם קשה לצאת (בניגוד לשאר סיטואציות של הדרדרויות). מי שעושה שירות עורפי צריכה להשמר משיחות סרק, איחוד, שמירת הלשון וכו'. קרביות- בערל אותו דבר רק עם עבירה של לא ילבש..

זה לצערי דרדור..
ממה שאני מכירחפש
החילוניות אוהבות את רוב ההערות כי הן חושבות שזה מפרגן להן.
^^רק בריאות...רב מג של מילים

אין פה לא ילבש לדעת הגר"ד ליאורארץ השוקולד
זו דעת יחידשואף למעלה
רוה הדעות אוסרות..
נדמה לי שזו דעת הרב עובדיה גםארץ השוקולד

אבל בכל מקרה, עברת על רוב הפוסקים שזו דעת הרוב?

אני לא עברתי על כולם, כי הלכות צניעות של לבוש נשים יותר שייך לנשים מאשר אליי אז אינני חוקר את הנושא לעומק...

אבל כן ראיתי את דברי הרב ליאור ולכאורה טעמו עמו, אם יש מכנס המיוחד לנשים כיצד זה שייך ל"לא ילבש"?

לאישה אסור לשאת נשק שזה כלי גברשואף למעלה
בכללי כן*שלי*

לא מחייבגפן36
בעקרון הרבנות הראשית נגד שבנות יתגייסו.
אם בת הולכת לצבא בלי לקבל היתר ספיציפי מרב זה לצפצף על הרבנות הראשית.
אין הבדל בין צבא לש''ל חוץ מהבחינה הזו. (שזה לצפצף במוצהר) יש הרבה בנות לא ממש דוסיות בש''ל. והרבה רציניות בצבא.
אם רב מתיר-לא ברור איך הוא עובר על החלטת המועצה.אורח כלשהו
?!עוד סתם אחד

איזה משקל יש בכלל ל'החלטה' של 'מועצת הרבנות הראשית'? מי שם על הגוף הזה בכלל או שמע מה יש לו לומר מלבד בנושא גיוס בנות לצבא? 

מזה אלפיים שנה אין סנהדרין בעם ישראל, ורבנים פוסקים לקהילותיהם באופן עצמאי, וכך התרחש ומתרחש גם בארץ ישראל מאז חזרת עם ישראל לארצו ולריבונותו. 

אגב - יש כמה וכמה רבנים שלא מאד מחזיקים מהגוף הזה, ומתקשים להבין את העילה לקיומו...  

הגוף הזה הוא הסמכות מבמדינת ישראל.אורח כלשהו
ואנחנו הקמנו אותו בשביל זה. במקום לערער עליו מבחוץ-הגיע הזמן שניתן לו את התוקף שלו. זה נחמד רבני קהילות, יותר נחמד מרא דארעא ישראל ומרא דאתרא בכל אתר ואתר.
(אני פיוטי כשאני עייף).

לא יכול להיות שאנשים שלא רואים בעצמם מחויבים לתורה יצטרכו להתחייב להחלטותיו בנושא שמירת שבת,יחוד,שירת נשים ופטור לדתיות ושאנחני נעשה מה שאנחנו 'רואים לנכון'.
האר את עיניי - באיזו סמכות מדובר?עוד סתם אחד

אלו מחויבויות יש לאנשים שאינם רואים בעצמם מחויבים לתורה צריכים להתחייב להחלטותיו של הגוף הזה?

וחוץ מזה שזו איננה טענה. אף אחד לא מחויב לשום דבר. מי שרוצה להתחייב למשהו - שיבושם לו. זה לא הופך את הגוף שהוא מתחייב אליו למשהו בעל משמעות כלשהי מבחינתי (בדיוק כמו שאני לא אשמע לפסיקות של האדמו"ר מצאנז רק כי יש כמה חסידים שסבורים שהוא 'מרא דאתרא' או גדול העולם. שיבושם להם, ועמי דעת אחרת בנושא; אני לא רואה סיבה של'רבנות הראשית' תהיה יותר סמכות מאשר לרב פלוני או אלמוני. מה נתן להם את הסמכות הזאת? לא ברור לי). 

וזה לא היה פיוטי. זה פשוט היה גיבוב של מושגים שאינם רלוונטיים. וכי בגלל הטייטל 'רב ראשי' אז פלוני אלמוני הופך ל'מרא דארעא ישראל' (ומהו בכלל התוקף של המושג הזה)? יש לך מושג אלו פוליטיקות מעורבות מאחורי בחינת הרבנים הראשיים? תודה רבה, אני מעדיף את רב הקהילה שלי.

אנחנו רוצים לחדש סנהדרין?אורח כלשהו

אז צריך להתחיל לנסות ליצור מרא דארעא ישראל, כמו השו"ע לפחות.

כן, האדמור מצאז הוא מרא דאתרא בביה"כ שלו, אולי אפילו יותר מרבני קהילות בקהילות אחרות. זה לא קשור לגדול הדור או למושג מסטי אחר. 
והפוליטיקות האלו באמת בעיה. אז במקום להצטרף אליהם, אולי כדאי שנתחיל להעלים אותן מבית המדרש.
עם ישראל בארץ הוא דבר שונה מקהילה. זה צריך להיות-ומוכרח להיות ברמה התורנית.
חילוני מחויב לא לחלל שבת, בפקודה. האם מעלית שבת נחשבת חילול? ומה עם רמקול שבת? בשביל זה יש רבנות. ככה גם בכל מה שהיא פוסקת, והיא גם צריכה לדעת את מקומה. למיעוט ולריבוי.

נראה לי שדרך להתחיל סנהדרין בנויה מעוד כמה מרכיביםארץ השוקולד

לדעתי עיקר העניין הוא אומץ הלכתי ולא הקשבה של הציבור.

אם יהיו פוסקים שיראו יכולות, הציבור ירצה להקשיב להם וצא וראה לגבי מעמדו של הרב עובדיה בעולם הספרדי. הוא התחיל מספיקות שלו וממילא הציבור נמשך, לא צריך להתחיל בציות- לא זו הדרך ולא זו העיר.

לגבי דרך ההקשבה, לדעתי סנהדרין תקום מתוך בחירות דמוקרטיות בעם וככה אנשים יקשיבו להם

לא יודע מה הטקטיקה, חושב מה החלק שלנו בזה.אורח כלשהו

וזהזמנים שוניםמהיום, ונכון שגם הרב עובדיה היה בזמן שונה.

אני חושב על הטקטיקה, אבל חלק מהדרך לדעתי היאארץ השוקולד

דווקא להימנע מפסיקה עיוורת וזה כולל פסיקה עיוורת אחרי הרבנות...

עוד אציין שלפי דעתי הקשבה עיוורת לרבנות, לא תגרום לרבנות לנסות להתקדם להיות סנהדרין כי זה יפגע במעמדם... ממילא אני לא הולך תמיד לפי הרבנות, כדי להדגיש שלא מדובר בסנהדרין!

(ולמקשים על כיצד רבנים יכולים לעשות טעויות כאלו בגלל פחד מאובדן חלק ממעמדם- שיעיינו בדרשות חז"ל על הגורמים לחטא המרגלים, ניתן לראות זאת בהקדמה השנייה ל"אם הבנים שמחה")

חילוני מחויב לא לחלל שבת בפקודה?עוד סתם אחד

אתה מתכוון לחייל חילוני בצבא? אז הוא מחויב בכך רק במקומות ציבוריים, ומי שאומר לו מה מותר ומה אסור זה המפקד, לא הרבנות הראשית, ואם המפקד ממש ממש ממש אכפת לו אז הוא שואל את הרב של היחידה, ושם זה עוצר. ממש לא מגיע לרבנות הראשית, רחוק משם. אין שום נפקא מינא לגוף הזה למעשה. 

שאלת חידוש הסנהדרין גדולה עליי כעת; בכל מקרה הרבנות הראשית איננה סנהדרין ואיננה מתקרבת לשם (תראה לי מישהו שם שיודע יותר מעברית ויידיש במקרה הטוב, או ערבית אם הוא מגיע מהארצות הרלוונטיות). לא בוער לי גם 'מרא דארעא דישראל' ולא מבין למה שיבער למישהו. ועדיין, גם אם יש אידיאל כזה - זו לא סיבה להכפיף את עצמי ואת מה שאני חושב שנכון לפסיקה של מישהו אחר רק כי יש לו טייטל כזה או אחר. 

המפקד מחויב כי הרבנות מחיבת כי הצבא מחייב לפי הרבנותאורח כלשהו

סליחה אם אני נשמע עצבני, אני עייף וזה לא קשור בכלל.סתם קוצר רוח.
אז גם בניית מקדש, גאולה בכלל. כי ככה זה כשיש מי שהוסמך והוטל עליו לפסוק. גם אם זה לא מוצא חן בעיני, למשל בשירת נשים. מה שנידון בבית המדרש צריך (לענ"ד) להדיין בבית המדרש בדיבוק חברים וחתירה לאמת ולא בתקיעת חרב בכניסה או פריצת גדר.
פעם הרבנות הייתה הבעיה המהותית היחידה שלי.

אני לא מבין את הדימויים שאתה מדבר עליהםעוד סתם אחד

אף אחד לא תוקע חרב בכניסה לבית המדרש. אם כבר - אז ממסד כמו הרבנות הוא שתוקע חרב, כי הוא פשוט קובע וכביכול לא ניתן להתווכח יותר, כי הוא בעל הסמכות (שוב - כביכול, ולשיטתך בלבד). רבנים פוסקים אחרי שהם מלבנים את הסוגיות בבית המדרש ומחוצה לו, בדיבוק חברים ובחתירה לאמת. זו בדיוק הנקודה - גוף סמכותי והדאגה לסמכות שלו בהכרח מחייב ויתור על החתירה לאמת (סטטיסטית, לא ייתכן שה'אמת' תמיד תהיה עם הגוף הסמכותי רק מפני שהוא בעל הסמכות). 

מותר לך להישמע עצבני ואתה לא צריך להתנצל על זה. 

ולגבי צה"ל - הניתוח שלך את המציאות מאד לא מדויק. אם מישהו מחייב משהו זה הסכמי סטטוס קוו כאלו ואחרים בכנסת או מסמך רוח צה"ל. אפילו לרבנות הצבאית אין שיניים בצבא, ק"ו לרבנות הראשית, שאין שום קשר בינה לבין ההתנהלות בצבא. בפועל אף מפקד לא מחויב לשום דבר, והשאלה מה יקרה אם הוא יעבור על הפקודות הרלוונטיות בצבא תלויה באסרטיביות של החיילים ובמידה שהמג"ד מכבד דתיים. רבנים הם מחוץ לתחום בהקשר הזה לחלוטין. 

כן הדימוי הזה פציפית בא בעיקר מהצד השני.אורח כלשהו

וגם שם זה חורה לי. [אמרתי חורה, כנראה שמותר ליל להיות עצבני;)]

חברים התכונתי לכל החברים. וואלה-הלוואי. ושוב:זה נאמר על כל הצצדים. אולי אני טועה, וסביר להניח שברוב זה כן בדיבוק, אבל הפוליטיקות שדברת עליהם, חלאס.(לא עליך זה נאמר, בכללי.)
בקשר לאמת: יש את רמת הלימוד ורמת המעשה. הם ממונים על המעשה והלימוד, ואנחנו על הלימוד והביצוע בפקודתם. אז אם הם טועים כדאי ש'הם' ו'אנחנו' נהיה אותו אחד. כי זו טעות של מישמייצג אותנו, של השליחים שלנו בתפקידי העם.

אני מתייחס לזה ברמת בית משפט. מה שקורה בפועל בגלל מפקדים זה הרבה פעמים לא מה שצריך להיות ולא מה שיוסכם על ידי העם. וסטטוס קוו זה תירוץ נחמד לזה שזה עדיין מה שמקובל עלינו ואנחנו לא משנים את המציאות. גם אם זה עדיין סתם וגם אם זה כי זהמה שבאמת אנחנומבינים שנכון כרגע.
דברתי בעיקר על הרבנות הצבאית, הפסקים שלה.
מסכים. לרבנות בקושי יש שיניים. עכשיו בא נדבר על זה: כמה אנחנו רואים ערך בלהתגייס אליה ומתייחסים לזה ככה? מכ"ש או מש"ק מודיעין-מה היינו מעדיפים? רבנות או אכ"א?
לתקן עולם וזה, גוי קדוש. זה שוב מתחבר לי עם מה שאמר הרבאריאל על זה שאנחנו ציבור ולא יחידים. צריך לעבוד כציבור.

אבל זו בדיוק נקודת המחלוקתעוד סתם אחד

אתה מניח מראש שהרבנות מייצגת אותנו, כי אמור להיות ממסד שייצג אותנו. אני אומר שזו זכות שלא מגיעה להם במצב הנוכחי, ולכן עד שהם לא יוכיחו את עצמם - אני לא רואה סיבה 'להשתגע' כדי ללכת אחר הפסיקות שלהם, בייחוד אם אינני מסכים איתן מצד האמת כפי שאני מבין אותה. ובטח כשיש רבנים שאני יכול לגבות את עצמי בדבריהם. 

חוץ מזה אני גם חולק על מה שטענת שעליהם מוטל הלימוד ועלינו הביצווע של פקודתם. אני משתדל לקיים את מצוות ה', ואת מצוותיו בלבד. אז יש תקנות חכמים שאני מקיים מדין 'לא תסור', אבל זו בדיוק הנקודה - שאין דין 'לא תסור' על הרבנות הראשית, שהיא חסרת כל מעמד הלכתי. 

בקיצור - הטענה שלי היא שייצוג זה מציאות, לא אידיאל. ואם בפועל אני לא מרגיש שהרבנות מייצגת אותי - אז היא לא. ולא משנה כמה תצעק שהיא אמורה לייצג. 

לא!!אורח כלשהו

לא שאלתי עליך, שאלתי על הרבנים!
הכי בעליבת (בעל בית) שלי: דחיל רבאק, תשבו להחליט בניכם!
ולגבי הרבנות: בדיוק אותו דבר. אל תנצלו כח ואל תמחקו דעות. אבל זה לא מה שקרה פה, הרב גורן נראה לי היה הרבצ"ר כשזה נפסק ולשנות את זה זה לא קטן.

זה לא במצב אידיאלי, אנחנו מדרדרים את זה כבר שנים.

אז שוב אני נאלץ לחלוק עליךעוד סתם אחד

איני חושב שאם רבנים יושבים ו'מלבנים' ביניהם דברים אז אפשר להגיע להכרעה סופית חד משמעית. עובדה, הקונספט הזה נוסה כבר כמה פעמים בתולדות ישראל, ובכל זאת אם רצו הכרעה של שורה תחתונה אחת - מישהו היה צריך לעמוד עם חרב בכניסה לבית המדרש, או איים על תלמידי בית הלל, או להחרים את ר' אליעזר. 

אז אי אפשר לנהל מדינה יהודית.אורח כלשהו

כי אי אפשר להכריע ביושר ברוב, כי המדינה יכולה לקבל חוות דעת ממי שבא לה, ובמקרה הטוב זה יהיה כמו נבל ברשות התורה. במקרה הפחות טוב: לא יהודי בכלל.

שנא': ההיסטוריה חוזרת על עצמה...עוד סתם אחד

הייתי אומר שגילית מקום חרפתי, אבל אני לא חושב שזו חרפה... כבר התנהלו בפורום 'צעירים מעל עשרים' דיונים על השאלה מה מגדיר את המדינה כ'יהודית', ואכן דעתי בנושא היא מאד מינימליסטית. 

והיא? ואלי השאלה היא לא מה מגדיראורח כלשהו

כמו שזה לא מה מגדירמישהו כיהודי. זו אומנם נק' מוצא מינימלית, אבל השאלה אולי היא במה היא יהודית, במה אנו רוצים אותה כיהודית.

ואם זה מקדש בלי סנהדרים זה קצת כמו א"י ללא תורה, ולא חשבתי על זה הרבה-זו סתם אמירה שצריכה מחשבה.

ושים לב עד איפה זה מגיע: בדיוק מאותה סיבה אנשים מסוימים לאאורח כלשהו

מקבלים גיורים. ולא רק גיורי זרע ישראל, גם גיורים של אתיופים.

אאל''ט גם הם אמרו שבנסיבות מסויימות ובהיתר של רב אפשרגפן36
ובכ''א- זו הפרוצדורה לדוסיות היותר רציניות, כי באופן כללי הרבנות הראשית סומכת את ידיה על רבני הערים, ויש דבר כזה שההדברים משתנים בנוגע למקרה ספיציפי.
לא זוכר מה זה אאל"ט, אבל תודה. חדשת לי.אורח כלשהו

תודה רבה!

הראשי תיבות?קוד אבל פתוח
זה 'אם אני לא טועה'
יש עליך!! תודה!אורח כלשהו

אם אני לא טועהגפן36
תודהה גם לךאורח כלשהו
ומה לגבי שירות לאומי?ארץ השוקולד
שעליו הרב עובדיה אמר "ייהרג ובל יעבור" ביחס לבנות ושירות לאומי???

העיקר שצבא מפריע לנו, אבל מה לגבי שירות לאומי?
ההיפך הוא הנכוןחנן.לב
מובן
בת שמשרתת בצבא עושה טעות גדולה מאד!סלמון

אבל זה לא אומר כלום על רמתה הדתית. כל אחת והמקום שלה, לא משנה אם הייתה בצבא או בש"ל.

מה שכן, בת שהולכת לצבא מכניסה את עצמה לסיכון.

אם ניקח את הניסיונות של ש"ל לעומת הניסיונות של צבא - ברור מה הרבה יותר גרוע.

נפילות יש גם פה וגם שם, אבל ברור שיהיו הרבה יותר בצבא.

לא בגלל החיכוך המתמיד עם חילונים. ממש לא.

בגלל החיכוך המתמיד עם בנים וחברה גברית. זה - גרוע, ואכמ"ל.

כןאלטלנה
כמדומני- בחורה או כל אחד שעושה משהו נגד דעה גורפת של ההלכה שבנוסף לזה בפועל יש -לבוש לא צנוע )כמה כבר הולכות עם החצאית שק הארוכה הזאת?!(, סביבה חילונית וגברית ואווירה כללית לא מתאימה -- אז היא ממש לא דוסית...
בעיני זה בונוסנפתלי הדג
יהיה לי קל יותר להעריך בחורה שקצת יצאה מהבועה ובנתה לעצמה עולם דתי עצמאי מספיק כדי לדעת מה נכון לה בעצמה
בנות, כדאי שתבינוסלמון

בת בצבא תהיה ע"פ רוב מוקפת בנים, עם הורמונים והכל.

כל בת (אפילו ברוריה אשת ר' מאיר) יכולה להיות מפותה.

היום יש קורסים שלמים ללמד את הבנים (אלה שמעוניינים בכך, ה' ירחם) איך לפתות בנות.

צריך קווים אדומים עבים מאד בכדי לא ליפול ברשת (הבנים לא חושבים שזה רע, לא מדובר בציידים אכזריים).

אין אפוטרופוס לעריות.

ולכן, מסכנה זו שחושבת שהיא שונה מכוווווולן ותשמור על עצמה.

כי מספיק נפילה אחת, ועולמה (הדתי) יחשך עליה.

זהו.

אמרתי את זה.

נישא תפילה לה' יתברך שייתן לכל אחד ואחת דעת לבחור נכון.

יישר כח, דברים נכונים מאוד.*צועד*
אתה צודקזה אני

הבעיה היא שבצד השני היא קיימת ובצורה חזקה יותר.

להיות בן בעורפי מותר?? אתה חושב שבנות לא מתערבות אחת עם השניה 'מי תצליח להפיל את פלוני עם הכיפה?'

והיצר של הבנים מספיק גדול כדי ליפול. 

אז מה שאתה אומר אולי נכון אבל זה לא תשובה שיכולה להספיק. גם אם תגיד שאת הבנים צריכים או שזו המצווה שלהם גם את הבנות צריך וזו המצווה שלהן יש מקומות שלא יסתדרו בלי בנות בצה"ל. 

אז התשובה שצריכה להיות היא לא להוציא את הבנים/ הבנות מצה"ל אלא איך להתאים את צה"ל לבנים דתיים עורפיים ולבנות דתיות עורפיות.

הייתי בצבא עם בנות חילוניותארץ השוקולד
והם מאוד הקפידו לעזור לי כדי שאוכל להתפלל במניין, ומאוד הקפידו על נגיעה.

לא להוציא לעז סתם.

בכיוון ההפוך, לא הכרתי חיילות דתיות בצבא, אבל אני לא חושב שזה שונה ממה שאני הכרתי לטובה.
לא אמרתי שכל הבנות בצבא כאלוזה אני

גם אני הייתי עם בנות חילוניות ופיקדתי על בנות חילוניות שהיו הכי מתחשבות.

אבל אני מכיר את המערכת מקרוב ויודע שיש גם בנות שלא.

רק רציתי להגיד שלהגיד שבת דתיה שתלך לצבא מתמודדת עם קשיים זה לא תשובה כי גם בן דתי שהולך לצבא יכול להיתקל באותם קשיים ואפילו יותר קשים.

"וזו המצווה שלהן"*צועד*
המשוואה לא נכונה.
לא בגלל שצריך את הבנות בצהל (נגיד..) זה הופך להיות המצווה שלהן כמו של הבנים.

לא צריך להתאים את צהל לבנות. צריך למצא פלטפורמה לא צבאית שתשלח מין "עובדות קבלן„ כאלו לתפקידים ספציפיים בצהל.
היינו הךזה אני

זה לא תקרא לזה איך שאתה רוצה. עובדות קבלן או התאמת הצבא. 

זו גם המצווה שלהן. הדבר היחיד שלא מצווה לבנות זה לחימה. כלה יוצאת מחופתה למלחמה - פעם זה היה לחלק מים היום כדי לאסוף מודיעין. 

ועדיין לא התמודדת עם השאלה של הבנים העורפיים.

ממש ממש לא היינו הך*צועד*
הבנות יעבדו אצל מעסיקים. עם כל הזכויות ובלי מפקדים על הראש.
זה שונה מהותית!

לא חושב שמותר לבן ללכת לתפקיד עורפי בלי סביבה דתית מובהקת.תומכת(במקום בו קיים חשש סביר שינסו להפיל אותך)
נראה לך שבמקומות קרבייםארץ השוקולד
יותר קל לשמור על הדת?

מההיכרות שלי בצבא (בתור תפקיד עורפי בלי סביבה דתית) ומסיפורי חברים, אני לא מבין מדוע נראה לך שיש משהו מיוחד בעייתי בעורפי?
התשובה היא כן.*צועד*
ברור שיותר קל.
תפקיד ערפי משאיר, ברוב ככל התפקידים, זמן רב פנוי, ש"שעמום מביא לידי..."

יש לקרביים את הקשיים שלהם. כמובן.
נדבר על הקו ושעמום???ארץ השוקולד
הקושי בעורפי זה שאתה אחראי למעשיך וממילא צריך לדאוג להתפלל מרצונך החופשי, אז צריך כח רצון חזק לפעול מעצמך בצורה שונה.

אבל מבחינת תעסוקה, דווקא לעורפיים יש יותר עבודה אז ממד השעמום יותר שייך לקרביים...
השעמום בקו נובע מהפסקה בעבודה הסזיפית*צועד*
שונה לחלוטין מהשעמום בהמון המון מתפקידי הג'וב.
נו, כנראה שצריך להיות בשני התפקידים בשביל להבין היטב..(גם אני עוד לא הייתי בג'וב רק בין לבין..)

מיצינו.
התמודדות שונה מהותיתזה אני

בעיות של צניעות שלא תמצא אותם בקרבי. 

וקרבי יכול לעשות הסדר ולהיות בסביבה שיותר פשוט לשמור בה על הדת מה שעורפי לא יכול לעשות.

רואים שאתה לא מכיר את המציאותזה אני

חוץ מהטירונות ברוב התפקידים העורפיים החשובים לבוא לצבא זה בדיוק כמו לבוא לעבודה.

הטענה הזו ש'אישה עוברת מרשות אביה לרשות לבעלה' ובגלל זה אסור לה ללכת לצבא היא כל כך מתחכמת וללא ביסוס שבד"כ לא יביאו אותה.

בעיות הצניעות יישארו אותן בעיות.

ולגבי ה'סביבה הדתית התומכת' במילים אחרות אתה שולל כמעט את כל התפקידים העורפיים למעט תפקידים שבמילים עדינות 'לא משהו' ולהרבה מאוד הם לא מתאימים וחוסמים להם כישורים. 

ד"א כיום המסגרות של הבנות הדתיות יותר תומכות מאשר המסגרות של הבנים.

אני כותב את זה מדם ליבי בתור קצין עורפי במודיעין במסלול ההסדר וראיתי הרבה מציאויות מורכבות שקל להגיד מבחוץ מה צריך ומה לא צריך לעשות. אבל המציאות ברובה אפורה.

נכון, אני שולל!*צועד*
לא מתבייש בזה שיש לא מעט מקומות בצהל שעדיין לא מתאימים לשירות של חייל דתי...

בנות יותר.טוב מבנים? אני לא מכיר המון חבר'ה בג'וב , אבל מהקצת שאני כן מכיר-המציאות אכן עגומה, והשיעמום גורם לכולם, דתיים כחילונים לא לשלוט כלל על יצרם, וד"ל.
אין צורך להתביישזה אני

אבל אתה לא יכול להגיד לבחור דתי לא לשרת בצה"ל כי רק כי הוא לא קרבי. או לשרת בצה"ל ו'להעביר' שנה וארבע/ שלוש שנים. זה לא דרישה הגיונית. זה שצה"ל לא 100% זה נכון. אבל בכל מקום שהוא לא ישיבה זה לא 100%.

וכן, כשבת דתייה מגיעה מהמסגרת הנכונה יש לה ליווי צמוד הרבה יותר מחייל דתי בייניש. כי במדרשות הבינו מה שעדיין לצערי לא הבינו בישיבות ההסדר. שאי אפשר לשלול את התפקידים אלא צריך לעשות את זה בצורה נכונה.

בטח שאני יכול.*צועד*
למה לא? חייבים לעשות צבא?
למה אתה חושב שזו דרישה לא הגיונית..?

לדעתי היא הגיונית מאוד, ולפעמים היא נכונה גם על קרבי(ההבדל שקרבי צריך הרבה יותר ולכן זה מכניס אותנו להלכות אחרות...)
אתה יכולזה אני

אבל זו לא חוכמה.

כן צריך לעשות צבא.

ואני חושב שכשאתה חי במציאות בה הצבא משפיע לך על הרבה תחומים בחיים, ובוחנים אותך איפה והאם שירתת בצבא.

וכשאני אומר שזו לא דרישה הגיונית אני מדבר לא אליך אלא על הרבנים הגדולים וראשי הישיבות שצריכים למצוא פתרון (כמו שמצאו פתרון של מחלקה נפרדת) ולא להגיד סוגרים הכל. כי זה ראש קטן.

ומאיפה אתה מביא את המידע שקרבי צריך יותר? אם לא היה חוסר בחיילים עורפים(בתפקידים מסויימים) אז ברור שעדיף לשבת ללמוד תורה (אם אתה לא יושב ללמוד תורה אז תלך לצבא בלי קשר).

המידע ידוע*צועד*
תבדוק בצהל, החוסר העיקרי הוא בחיילים קרביים. המון תפקידי ג'וב. נועדו למצא תפקיד לאדם ולא להפך(שיש חוסר בכח אדם ביחס למשרות) (כמובן, אדם גאון ב8200 לא דומה לכלל. רק שיש כלל ויש פרט.)

ודרך אגב, ישבתי פעם באחת מוועדות הכנסת שדנה על הצבא, ראש אכא אמר את זה בדיוק, רק במילים יפות יותר.

למה נקודת ההנחה היא שצריך לעשות צבא?
אותה נקודת הנחה שכולם צריכים לעשות תואר, ובגרות, ופסיכומטרי, ושירות לאומי וצבא.
צא, צא מההתחייבות הזאת! לא חייבים כלום. צריך אותך? רוץ. מעולה! אבל לא חייבים כלום.
ברוב תפקידי הג'וב חסרים אנשים- באמתארץ השוקולד
ההבדל הוא שבעולם הקרבי המדד הוא כמות ולא איכות, לכן רק צריך אנשים...

בעולם הג'ובניק ברבים מהמקומות צריך גם איכות, ממילא זה לא רק מחסור באנשים, אבל ברוב המקומות שראיתי בשירותי וראיתי הרבה, חסרים חיילים.
אני חייב להפסיק לדבר על צהל!*צועד*
אני ברגילה!
הגמרא מחכה לי.
זה נכון שהמון תפקידי ג'ובזה אני

נועדו בשביל האנשים.

אבל אני מדבר על האיכות. ברוב התפקידים שיש בנות דתיות בצבא - חיל האוויר ומודיעין חסרים כוח אדם איכותי.

וכבר כתבתי למעלה שבת דתיה =2 בנות בהמון מקומות כאלו מרוב שחסרות בנות.

תואר בגרות ופסיכומטרי לא דומה לצבא/ שירות לאומי. מעבר לעובדה שצריך אותך אם לא צריך אני מסכים שעדיף לשבת ללמוד תורה. אבל אם לא לומדים תורה זה דינא דמלכות וצריך לעשות.

אבל צריך אותך. בקרבי בטוח בגו'ב תלוי איפה. ודווקא התפקידים שבאמת נזקקים לכוח אדם שהביינשים/ הבנות הדתיות יכולים לאייש יש בהם בעיות. ולכן אני אומר שבמקום לברוח צריך לתת פתרונות. כמו שעשו עם הקרבים.

הבעיה היא שתפקידי הג'וב שהקרבי מכירארץ השוקולד
שונים מהותית מתפקידי הג'וב הסטנדרטיים.

תפקידי הג'וב בקשר לעולם הקרבי: בהם אכן אין הרבה עבודה, כי התעסוקה שלהם מוכפפת לגדוד וכד' מחד. בעייתיות נוספת שם היא ההווי הקרבי, ששם יש הרבה יותר יצרים שמתעוררים.

תפקידי הג'וב הסטנדרטיים: יש בהם הרבה עבודה, החיילים עצמם די אחראים לעבודתם ויש הרבה. שם האווירה היא אווירה מאוד קרובה לעולם העבודה, יש שם קשר חברתי וטוב בין הבנים לבנות. אם תרצה תוכל להגדיר זאת כבעיה, אבל זו "בעיה" אחרת. הקושי הנוסף הוא להיות בעל כח רצון ולשמור תורה ומצוות על אף שאתה במיעוט.

לדעתי, באופן כללי החברה החילונית שם הולכת בדרכי הקב"ה:
הבא ליטהר מסייעים בידו והבא ליטמא מסייעין לו ואידך זיל גמור...
מעניין.*צועד*
אולי מזה נובע ההבדל באמת?
נחשוב על זה
למדתי!
'רבי אלופי וומיודעי'
ארץ השוקולד..פרש יהודי
זה לא אישי אבל ההשערות שלך על הגו'ב והקרבי קצת שגויות.. וזה נובע אולי מזה שאתה שומע מאנשים ולא נמצא בנעלים שלהם..

דבר ראשון יש מחסור בחיילים קרביים החיילים הקרביים הם לא יותר מ10% מצה"ל.
על כל חייל קרבי יש יותר מ10 חיילים גובניקים וזה רק הולך ויורד. יש הרבה חיילים גובניקים שמבזבזים זמן.

דבר שני.. אני קרבי. אני היתי בקורס של גובניקים ואפשר לומר שהיתי גובניק על תקן קרבי תקופה לא קצרה, אני יודע מה זה גובניק.
אני קרבי ואני יודע מה זה קרבי..
וכרגע אני קרבי עם נקודות ממשק לגוב.

ואני חייב לומר לך שהסכנה בגוב יותר מקרביים.
אני בתפקיד עם תנאים קרביחם עם נקודות ממשק לגוב..
אני מכיר את שניהם. ובגוב המרחק בין ההיתר לאיסור לא גדול.
בקרבי רגיל המרחק גדול.
ובקרבי עם נקודות ממשק לגוב זה גם מרחק גדול יותר מגוב.
אני גם כמוך. הייתי גם לוחם תקופות ועכשיו בג'ובarixon
בג'וב יותר קל לי להיות דוס.
יש לי יותר זמן פנאי = זמן לחשוב.
אולי תלמדו מה זה ג'וב אמיתיארץ השוקולד
צה"ל לא בנוי רק מיחידות קרביות, תפסיקו לחוש שכל תפקידי הג'וב אצלכם ושאתם מכירים הכל!
אני בתפקיד ג'וב לא בגדוד.arixon
מותר לשאול איפה?ארץ השוקולד
מפח"ט או דרגות מעל?

עושים יומיות / חמשושים/ כמה סוגרים?

יש קרביים בבסיס?
הייתיarixon
כחודשיים וחצי בבסיס גדול במרכז, בלי לוחמים בכלל.
אם אספר איפה אני עכשיו זה כבר יהיה אאוטינג רציני.
מצחיק. עד היום אני הוא זה שהרציתי לחברים שלי עד כמה הם לא מכירים את צה"ל הגדול..
איזה ג'ובניק אתה?עוד סתם אחד

ביחידה הקרבית? כי שם זה שוב תפקיד מנהלי היקפי שכרוך בהמון זמן לבטלה. 

נראה לי שארץ השוקולד התכוון ליחידות מודיעין (שירתּי בחמ"ן, לכן אני מביא את הדוגמה שלי משם). בסיטואציות שיחידות כאלו מזמנות פיתוח של מערכת יחסים קרובה היא דבר שבהחלט אפשרי להימנע ממנו, ואני לא רואה כל מניעה שבת תגיע לשם (כפי שציינתי בהודעה קודמת - היו איתי בנות דוסות בבסיס). 

כרגע אני לא גובניק אני קרבי.פרש יהודי
היתי 3 חודשים בקורס גוב.

בכל מקרה זה באמת תלוי ביחידות.
אין לזה רצפט
מה שכתבת בסוףעוד סתם אחד

נכון לגבי כל קביעה קטגורית באשר היא, כולל הקביעה ש'בת שהולכת לצבא' בהכרח מוותרת על רמתהּ הרוחנית. וזה בדיוק מה שארץ השוקולד ואני ניסינו להבהיר. 

לאפרש יהודי
זה תלוי באשיות..
וזה מורכב מאוד מאוד..
ורק בגלל שזה מורכב אף תשובה לא נכונה כי זה סובייקטיבי וספיציפי.

ובגלל שאני שחור רצחח אני יגיד לך שלא תתגייס למערכת המעפנה הזאת.
גם אם אתה מתחשב באחוזים שיש סיכוי שלא יהיה מעידות רוחניות..
אני לא חי משמועות, הייתי שם יותר ממךארץ השוקולד
הייתי ג'ובניק במשך שנתיים

אבל, לא הייתי בג'וב על תקן קרבי אלא בבסיס ג'ובניקים פרופר.

כולכם מכירים ג'ובים שנמצאים בגדוד, מפח"ט וכד'. אבל אני מדבר על תפקידים שהם באמת ג'וב, לעומת תפקידי הג'וב שאתם מכירים שקשורים לעולם הקרבי.

תעיין בהערה אחרת שכתבתי כאן בשרשור אודות ההבדלים בין ג'וב בקשר לקרבי לתפקידי ג'וב סטנדרטיים.
לא636

אני לא חושב שבחורה שעשתה צבא היא בהכרח בעלת רמה דתית נמוכה ממי שעשתה שירות לאומי. 

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

בתור בת מאה אחוז הייתי רוצה להמשיךהגבעות בלב תמיד

דבר ראשון, אני אישית הייתי רוצה להמשיך בוודאות. לא לכולן חשוב הדומיננטיות של הצד השני בדייטים!

אני ועוד הרבה חברות שלי חיפשו או מחפשות אדם רגיש, עדין, מכיל, מאוזן, שרואה את האחר ומבין ניואנסים. והשאר גם מתפתח העיני עם הזמן - לפעמים אדם צריך להרגיש מספיק בנוח ועם ביטחון בסיסי בקשר בשביל להוביל, להביע את דעתו, להיות קול ההגיון וכו'.

וגם בעיני בכל מקרה צריך לזכור שדייטים הם די 'מחוץ לחיים האמיתיים' - לא בהכרח משקפים את כל צדדי האישיות, מגיעים לחוצים, הפגישות נעות במסלול מובנה, בחיים האמיתיים מביאים הרבה יותר את כל המורכבות וכל צדדי האישיות. לדוגמא אני לא מנהיגה בדינימיקה קבוצתית, אבל כשצריך - לדוגמא יש מצב חירום בעבודה וכו' - אני לגמרי תופסת פיקוד, יש לכולנו רבדים באישיות ויש המון סיטואציות בחיים האמיתיים שאני בטוחה שאתה מוביל, הקול השפוי וכד' ויש סיטואציות שאתה צריך להיות עם עצמך ולעבד רגשות (כמו כולם בעצם..).

גם בעיני תפרגן לעצמך על הרגישות שלך, זו מתנה גדולה ואישית ממש עודד איתי לקרוא שיש כמה גברים רגישים בעולם, ועם עדינות נפש שחשבתי שאולי לא קיימת..

אני גם רוצה למשל מישהו שירצה להקים איתי חווה עם כלבי תרפיה, ולא מוצאת כי מסתבר שאין הרבה שמתחברים לרעיון (לגיטימי לגמרי). אז כמו שאומרת לעצמי, אומרת גם לך - מי שתתאים לך ויהיה לכם טוב ביחד, תגיע! מי שחתכה או הקשר לא היה שייך, כנראה שאם הייתם ממשיכים היו כל מיני קונפלקטים וקשיים שה' חסך ממך 😉

ותזכור - רגישות היא לא חסרון, היא מעלה גדולה! אל תכנס לסטריואטפים על צד נשי וגברי, או על ציפיות של אחרים.. אתה לא אמור להכנס לתבנית שהיא מאוד מוכללת ומוקצנת כמו סטריוטיפ גברי, או להיות בריצוי כלפי חלומות ושאיפות של אחרים. תהיה מי שאתה, מי שמתאימה תגיע!

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
..advfbאחרונה
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
אוחזיויקאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.אחרונה

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי היםאחרונה
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
לבנים גורמים להרגיש רע על חיצוניותלאצעיר

אותה שדכנית שאמרה לי לא לפסול על מראה, לא מצמצה כשאמרה לי שפוסלות אותי כי לבחורות חשוב שהבעל יהיה יפה בעיניהן, בלי שמץ של ביקורת.

אף אחד לא אומר להפגש עם מישהו ברמת "דוחה". לשני המינים. רק אומרים לוודא שריחוק קטן-בינוני לא יהפוך אצלך בראש ל"דוחה".

ובגיל מסויים באמת שצריך להעיף את תווית ה"קשיש"( מבזה בפני עצמו) הזו. במיוחד שביולוגית אכן יש הבדלים קריטיים.

ברווקות מאוחרת - בחור שמבוגר ממישהי גם ב10 שנים מתמודד( סטטיסטית) עם פחות מורכבות מבחינה ביולוגית. טענות לקב"ה. 

הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

אולי יעניין אותך