אז עוד עיתון שכבר אי אפשר להכניס הביתההדרכה
לא רוצה, לא חייב.אריק מהדרום
השם יעזור.נפש חיה.
יש בעיה בפרסום שכונה לדתלשים?עוד סתם אחד
או שהבעיה היא בכך שמישהו מניח שיש קהל יעד דתלשי לעיתון שגם אתה קורא, לא עלינו?
בשבע מגדיר עצמו עיתון לציבור הדתיהדרכה
לא עוד
למה שהילדים ילמדו מהעיתון שזה לגיטימי?עוד סתם אחד
תופעת הדתלשים קיימת, אני בטוח שגם ביישוב שאתה גר בו. למה דווקא אם זה מופיע בעיתון אז זה פתאום נותן לגיטימציה לדתלשיות יותר מאשר עצם קיומה של הדתלשיות בעולם? תמוה בעיניי. זה בסה"כ עיתון. את החינוך שלהם הילדים שלך יקבלו ממך, לא מהעיתון. או כך אני מקווה, לפחות לגבי ילדיי שלי (שיקבלו את החינוך ממני...).
^^^^^^איזה טוב ה'!!!!
אין בעיה- אבל זה קצת סותר את רוח התון/ ...לא?נפש חיה.
ראיתי בליל שבת בבית הכנסת אנשים קוראים את הפרסומות האלההדרכה
מי שזה לא מפריע לו כדאי שיבדוק את עצמו.
אז אתה מחזק אוית בעצם...נפש חיה.
זה לא שונה מכל פרסומת מעוותת אחרת...אבל זה עניין של "הכסףנפש חיה.
יענה את הכל"
ולפעמים יסנוור ויסמא.
קוראים פרסומות בשבת??אלעד
זה עצמו איסור מפורש
עוד לפני הדיון האם הפרסומת (המבריקה בעיניי) אודות הישוב הנ"ל מתאימה לעיתון או לא
מה ההבדל בין העיתון לבין עלוני שבת העמוסים לעייפה בפירסומים?נפש חיה.
עבירה גוררת עבירההדרכה
הפירסומת אכן מבריקה+mp8
לא לתת לגיטימציה לקהילות דתלשים ( ודתלשים בלב).
קישקוש בלאבושאריק מהדרום
פעם אבא שלי פרסם באתר שלו פרסומת שקראה לציבור בואו לקטיף דובדבנים ותביאו הביתה גם, חבר של אבא שלי שלח לו "איך אתה יכול לפרסם דבר כזה? יש בזה תולעים, אתה מחטיא את הציבור!!" אבא שלי שלח לו בחזרה "אני מחטיא את הציור? אתה מוכר מחשבים".
ושוב, אם לא בא לך, אתה לא חייב להביא את העיתון הזה הביתה, יש מספיק עיתוני פח חרדים עם בקרת פרסומות נטולת חוש הומור.
מעלה פרסומת שמתייחסת בלגיטימיות לתופעההדרכה
מה לא הסדר בלגיטיות לתופעה?אריק מהדרום
חוץ מזה, בנוגע למתבוללים וחד מינייםאריק מהדרום
אין עבירה גדולה יותר מלהכריז על עצמו כדתל"שהדרכה
וגם את טענת תינוק שנשבה אין לו.
התרגלנו כל כך לאיש הישר בעיניו יעשה עד שיסודות הכי ברורים ביהדות נשכחים ומתמיהים.
אההמ |משתעלת|כוחות שמימיים
יש הבדל עצום בין להכריז על עצמך ( לא אתה ) כדתלש לבין שאין חלק בא-להי ישראל...
לרוב זוהי תוצאה של חינוך או יחס שקיבלו או בלבול ...
אבל דווקא יש להעריך את אלו שקמו לחפש מחדש !!! -ולא נשארו במסגרות ללא תחושת משמעות בחייהם.
אין עבירה גדולה...אוהו. יש פה הגזמה.
ידוע שאין היום כופרים. מה שפעם היה נחשב כפירה היום זה ממש לא אותו הדבר אלא כתינוקות שנשבו.
ברור שזו עבירה להכריז שאתה לא מקיים מצוותלשם שבו ואחלמה
ואני לא שופט את מי שחוטא בזה, אבל זו עדיין עברה
די נו...אריק מהדרום
פסדר.
שיחזרו בשאלה, אין בעיה. רק שהלגיטימציה הציבורית - כשיכולהנפש חיה.
לפגוע בדברים שחשובים לציבור כציבור
[כמו מה שנתפרש כזלזול/ לעג/ ציניות]
זה מה שמרגיז.
אני לא אמרתי שאין בעיהאריק מהדרום
כל עברה היא בעיה, כל כפירה היא בעיה, צריך לתת תשובות גדולות ומענה מספק לבעיות האלה אבל איך אפשר להגיד שאין לגיטימציה לפרוק עול? יש כל כך הרבה סיבות לעשות את זה למרות שזה לא בסדר ועבירה והכל.
אני לא נתקלתי במקרים של ילדים שלא נענו ולכן פרקו. לא הבנתנפש חיה.
כנראה מה התכוונתי.
את ה "אין בעיה" כתבתי במגובה לשאלתך.
אני חושבת שא"א לומר שאין תשובות ואין יחס ולכן הם פורקים.
מי שרוצה לבעוט- תמיד יבעט.
השאלה הגדולה למה הוא עושה את זה.
לרוב זה מרדנות שמסתדרת.
אין מענה למה?אריק מהדרום
יש תשובה לבני תורה חסרי דרך ארץ? לא. חד משמעית לא.
יש תשובה לשאלת הרוע בעולם? חצי כח.
יש תשובה לבעלי נטיות הפוכות? כמעט ולא.
מי ששואל את השאלות האלה ונותר ללא תשובה ברורה אנחנו יכולים לבוא אליו בטענות? אני לא יכול לבוא אליו בטענות למרות שזה יצער אותי אם יחזור בשאלה.
אתה מעלה טיעונים שיש להם מענה.נפש חיה.
יש בזה
משהו בעייתי....
יש מענה. ויש תשובות להכל.
צריך פה סבלנות של שני הצדדים
ונכונות לשמוע.
ולא ליצור פיצוצים בדמות לעג למה שהציבור כולו מכבד.
וכן
זאת קלות בלתי נסבלת
שהיחס המזעזע הזה נתפס כהומוריסטי.
תבין
שלברוח הכי קל!!
אני לא מכיר מציאות כזאת שיש תשובות להכלאריק מהדרום
. מי שרוצה יכול תמיד למצוא פסול .אבל זה באמת תרסומתנפש חיה.
שמעלה את הסעיף לאנשים
ואפשר להבין אותם.
כי מה רוח העיתון?ענבל
שאסור לדתלשים לגור ביחד?
נו באמת.
לא הבנתי מה הבעיה. (קראתי את התגובות שלךחסדי הים
הבעיה היאהדרכה
ומיד קוראים בשקידה את כל הפרסומות
והנה לה פרסומת שמיועדת לפורקי עול מצוות מוצהרים מציגה את אורח חייהם כלגיטימי
ועוד בליצנות במובן המתועב ביותר שלה ("אם כבר תגיעו לגיהנם אז לפחות תגורו בינתיים בגן עדן")
פגיעה בחינוך, פגיעה ברגשות.
הוא לגיטימי!אריק מהדרום
לא הוא לא לגיטימי. אחת הסיבות שהציבור שלנושמש אא
הם ברובם לא נוער נושראריק מהדרום
קלות בלתי נתפסת?עוד סתם אחד
דיברת פעם עם הורים דתיים שהבן שלהם חזר בשאלה?
קלות בלתי נתפסת - זה לא. אני מוחה בשם ההורים הדתיים שילדיהם חזרו בשאלה על עצם הצגת העניין בצורה הזאת.
מוכנים לדבר על זה? כן. יש לזה מחיר? לכל דבר יש מחיר. זאת סיבה לא לעשות את זה? לא.
האם יש קשר בין פרסומת בעיתון לבין השאלה האם מוכנים לדבר על זה? ממש לא.
אני חושבת שהבעיה היא שאנחנו ציבור לפעמים יותר מידי פלורליסטנפש חיה.
מכיל/ מקבל/ רוצה להיות קצת פה [לתת את ההרגשה הכיפית של "חופשי" ]
אבל גם קצת שם ["אנחנו הו אנחנו, הכיפה הסרוגה..."-אורי אורבך ז"ל]
ודווקא הטיפול בנוער נושר זוכה לשיח ציבורי ולפעילויות רבות שתכליתן להרבות אמון ואהבה שבסופו של תהליך מחזיר אותם.
אם כבר מדברים על גורמי חזרה
אמר הרב קוק
"מוטב אכשל באהבת חינם ולא בשנאת חינם"- כן משתדלים לענות, לתת מקום.
אין לחץ של "להיות בשטאנץ"
עדיפה קבלה והכלה
מהרגשה של בעיטה החוצה רק כי שאלת ולא נענית
הם ברובם לא נער נושראריק מהדרום
עיין בספרו של שרגא פישרמן "עלמה אבדה"נפש חיה.
ילדים קוראים בשקידה את כל הפרסומות? באיזה עולם אתה חי?ותן טל
עולם הילדיםהדרכה
אז אני מכיר ילדים. וברור לי שלא זה מה שהם קוראים.ותן טל
לבשבע יש מדור ילדים בחלק ה"אתנחתא" שבו. לשם הם רצים.
אני מדבר גם בתור ילד לשעבר, כמובן...
פרסומות מושכות את העין למי שזה יכול אולי טיפה לעניין אותו בכלל. ילדים ופרסומות למגורים זה לא כל כך מעניין. מילא אם היה מדובר בפרסומת לחטיף חדש, או לסרט ילדים - אז היה אפשר להבין היצמדות של ילדים לפרסומת.
מסכים לגבי הדיון אם זו מודעה לגיטימית בעיתון דתישמש אא
פרסומת איומהריבוזום
גם הפרסומת השנייה של אותה קבוצה כמדומני, "כשאת מתפללת... כשהוא מתפלל..." למי שראה - 
הדרכה - אם על מודעה בעיתון יקום ויפול דברותן טל
אני מקווה שהילדים שלך יסעו רק באוטובוסים נפרדים, מקומות העבודה שיעבדו בהם יהיו רק עם בני מין אחד, ורק שומרי תורה ומצוות שחלילה לא יוכלו לראות אי פעם אדם חילוני או שאינו שומר תורה ומצוות.
לדעתי יש כאן טיפה הגזמה, אבל זכותך, אם זאת ההדרכה שלך לחיים.
מודעה כזאת אינה מטרידה אותך?הדרכה
יש דברים שהרבה יותר מטרידים אותי ובכל זאת אני חי.ותן טל
אתה מכיר דברים מושלמים בעולם? כי אני לא.
האם יש לך מחשב בבית? (שים לב - כתבתי מחשב, לא אינטרנט!) . כי אם כן - אני בספק אם מודעה כזאת בעיתון דתי היא יותר חמורה מעצם הימצאותו של מחשב בבית (מחשב! בלי קשר לאינטרנט!).
ועוד ועוד ועוד...
לנסות ליצור עולם מושלם של 100 אחוז מסביבנו - זה קצת לחיות בעולם הפנטזיה, אבל אם זה מה שעושה לך טוב, שיהיה לך בכיף.
אני חי בעולם קצת יותר מורכב ולכן מחשב יתרונות מול חסרונות. היתרונות של בשבע גוברות בהרבה על חסרונותיו, ואילו החסרונות של ידיעות אחרונות/הארץ, גדולות בהרבה על יתרונותיהם. די פשוט.
בדיוק כמו שהיתרונות שיש לי בלנסוע בתחבורה ציבורית על אף שהיא מעורבת, גדולות לי בהרבה מהחסרונות שלה, לעומת האלטרנטיבות.
מבקש את התייחסותך למודעה כזו ראוי / לא ראויהדרכה
השרשור אינו מתייחס רק למודעה, אלא לעיתון בכללותועוד סתם אחד
ולכן הוא ענה ביחס לעיתון בכללותו.
אני לא הייתי יוצר מודעה כזו.ותן טל
לגבי עיתון שלי אם הייתי מפרסם או לא מפרסם מודעה כזו כשהם רוצים לפרסם - רוצה להאמין שלא, אבל מעניין אותי גם מה הרב שלי היה אומר על העניין.
בכל מקרה כמו שענו כבר - השרשור דיבר על העיתון. לא על המודעה.
לענ''ד זה לא רק על העניין של החשיפה של הילדים.בת מלך =)
המודעה סותרת את עולם הערכים שלך. למה אם לדוג' הייתה קבוצה לקהילה 'גאה' עם אותו כיתוב. לא היית מזדעזע?
והמשמעות של הכיתוב בכלל. לא נורא שיהיה לך ''גיהנום'' בעתיד. העיקר שעכשיו תהנה ב''גן עדן''.
לא מובן לי איך אישרו מודעה כזאת. לפעמים מרגיש לי שיש בציבור שלנו 'אובר' הכלה גם לדברים בעייתים ממש..
כתבתי בלי לקרוא את השרשור..בת מלך =)
גם במושג של דתל''ש עצמו יש בעיה. והגיוני שבעיתון/עלון דתי לא יפרסמו דיור לציבור הכללי.
וכן, אם זה היה עם אותו כיתוב גם שם הייתה בעיה..
נכון אבל כאדם בוגר אני יכול להתמודדהדרכה
אתה כאדם בוגר כן.בת מלך =)
כפי שכבר כתבתי, אני חושב שאתה מזלזל בילדים שלך יותר מדיעוד סתם אחד
אם אתה חושב שכל מודעת פרסומת שהם רואים משפיעה עליהם ברמה החינוכית - אז מצבם קשה ביותר, ואני מרחם על חשבון הבנק שלך.
אני סבור שהנזק הוא מצטבר כמו בכל דבר.הדרכה
אני חושבת שיש טעם במה שה "הדרכה " אותר. נוטה להסכים בענייןנפש חיה.
כן, היה לנו דיון דומה (אבל שונה) בעבר
עוד סתם אחד
ספציפית לגבי חשש 'המדרון החלקלק' אני פשוט לא מסכים.
חשיפה לתופעות שלא מסכימים איתן היא חלק בלתי נפרד מחינוך הילדים, להבנתי. כפי שכתבתי, תופעת הדתלשיות קיימת בעולם. אני בטוח שגם ביישוב שהדרכה גר בו יש דתלשים, ואפילו כמה דתלשים שנמצאים ביישוב עצמו, ולא רק יוצאיו! כאלו שההורים לא 'זרקו מהבית'. זאת אומרת: הילדים ייתקלו בתופעה הזאת, ויראו את ההתמודדות ה'מקלה' עימהּ. איך זה שהם יראו את זה בעיתון זו חשיפה משמעותית יותר, שתגרום לכך שהם יגיעו למסקנה ש'וואלה, גם לי בא'... ובכלל - דברים שאני רואה בעיתון כ"כ עוברים לי מעל לראש...
אני חושבת שזה פחות העניין של "הם יראו ובקפריזה יחליטו ככה"נפש חיה.
אני חושבת שהאוירה שכוללת שם
היא כזו
שיש איתה בעיתה כללית.
יש הרבה דברים
שבשביל ההבנה הספציפית- לא מזיקים כרגע.
ז ה לא אומר שכל הילדים ירוצו ללשם , כן?
אבל זה כן אומר- מי שניסח את הפירסום ככה,
גורם בעקיפין ל... [השלם כראות עיניך]
אנחנו כציבור
וגם כהורים
אפשר להבין ש קצת חוששים מההבנות הלקויות האלה.
וזו בדיוק הטענה שיצאתי נגדהעוד סתם אחד
כשכתבתי שזה זלזול בילדים. לטעון שעיתון (עיתון! for God's sake! עיתון!!!) "יוצר אוירה" ש"גורמת בעקיפין ל-" - זה הזוי בעיניי. סה טו. כולה פרסומת בעיתון.
אני לא חושבת שאמשיך את הדיון. בואו נחכה לבשבענפש חיה.
כי קראו את השרשור הנ"ל.....

שנזכה לגדל את הילדים שלנו
להיות אנשי אמת יראי אלוקים בה' דבקים. ובכל מלאכת עבו"ה.
על זה מתפללים הרי בנרות שבת קדש....

..הרבה טוב בעזרת ה'!
אם כך יקרה -עוד סתם אחד
זה יגרום לי אפילו להעריך אותם פחות (ולא חשבתי שזה אפשרי...).
תלונות על פרסומים ופרסומות יש ויהיו על כל עמוד שהתפרסם ושיתפרסם אי פעם
נכון. צודק שתמיד יהיו על כל דבר.נפש חיה.
בלי קשר לילדיםויואל משה
אתם רציניים? מה נסגר איתכם? באיזה עולם אתם חיים?ענבל
מה אתם רוצים שהם יעשו? שלא יגורו?
השרשור הזה רק מבהיר לי עוד אחת מהסיבות בגינן עוזבים בחורים ובחורות את הציבור הדתי.
גם אני לא הייתי רוצה לחיות עם אנשים שלא מסוגלים לקבל את זה שיש אנשים שלא חושבים כמוהם.
להקים קהילה כדי שאנשים יוכלו לחיות בה עם אנשים שהם מרגישים איתם בנוח זה לא דבר רע.
הם מגדירים עצמם דתיים לשעבר כי זה מה שהם- דתיים לשעבר. לא מכל זבוב צריך לעשות פיל.
הפרנויה הזאת והחרדה עושים יותר רע מטוב.
אבל תהנו לכם. אולי לחיות בסרט בעניין הזה זה דווקא כיף.
זו לא היתה הטענה,עוד סתם אחד
אלא שזה לא אמור להתפרסם בעיתון שלכאורה קהל היעד שלו אינו מבין מקימי הקהילה הזאת; כביכול פרסום כזה עשוי ליצור לגיטימציה בקרב הצעירים שקוראים את העיתון להצטרף לקהילה הזאת, וזה נוגד את החינוך של ההורים שמנויים לעיתון.
אני לא מסכים עם הטענה - אבל זו היתה הטענה, ולא האופן שבו תיארת אותה, כאילו פותח השרשור ביקש למנוע מדתלשים להתקיים או לחיות בקהילה ביחד. הוא דווקא הביא השוואות טובות שיש לדון בהן - קהילת הלהט"בים. אני מניח שגם את מסכימה, שאפילו אם את תומכת במצעד הגאווה (כפי שכבר כתבת פה בפורום בעבר), את עדיין לא רואה סיבה שהוא יעבור בשכונת 'גאולה', נכון? או לצורך העניין - זה פחות רלוונטי שיפרסמו שכונה לבעלי נטיות הפוכות בעיתון 'בשבע', נכון? אז השאלה היא אם להחיל את אותו הכלל גם על דתלשים או לא. שוב - בלי קשר לשאלה מה הם עושים בחייהם הפרטיים ואם זה אכפת לי.
אוקיי, תודה על ההבהרה.ענבל
בכל מקרה, בשבע פונה לציבור הדתי, דתל"שים יצאו מהציבור הדתי, הגיוני שתהיה שם פרסומת בשבילם.
יש להם הורים שיכולים לראות, לפעמים אפילו הם עצמם עוד קוראים את העיתונים מפעם, זה לא בדיוק כזה מופרך.
ושוב את כל הטיעונים האלהעוד סתם אחד
את יכולה להעלות גם ביחס לקהילה הגאה.
אפילו יכול להיות שבמצעד הגאווה צועדים כמה יוצאי שכונת מאה שערים בירושלים...
(אוהבים לעשות עליהם כתבות דוקו בטלוויזיה). ועדיין אני סבור שיש עניין להרחיק את המצעד מהשכונה ההיא, ופרסומות לשכונות ללהט"בים מ'בשבע'.
אם כי אני מסכים שספציפית לגבי שכונה לדתלשים אני לא מבין את הזעם; אבל זה לא פוטר אותנו מלחשוב על החילוק בין התופעות. אני פשוט לא מתנגד למצעד הגאווה מסיבות של חינוך הילדים (כאמור, את החינוך הם יספגו בבית, ולא מהפרסומות בעיתונים שאני מכניס הביתה), אלא מסיבות אחרות, שאינן רלוונטיות, וזה החילוק.
זו טענה שונה ממה שענבל העלתה
עוד סתם אחד
לצורך העניין ספציפית אצלי גם זה לא מה שהיה מפריע לי בפרסומת רלוונטית
בכל מקרה - לגבי נושא השרשור שלושתנו מסכימים 
אני אוהבת לחשוב שאנחנו טיפה יותר פתוחים ומכילים ממאה שערים..ענבל
אני מקווה שאם אחד מהבנים שלנו יהיה דתלש אנחנו לא נשב עליו שבעה.
מודעה ללהטבים פוגעת טיפה יותר באנשים דתיים, לפחות לפי איך שזה נתפס.
(אישית אין לי בעיה לראות מודעות כאלה אבל אני יותר מבינה למה הן יפריעו בעיתון דתי.).
המודעה, אני חייבת להגידנולאיתאחרונה
הייתה שנונה.
אבל כמו חץ.
נכון, באופן כללי, הציבור הדתי לאומי הוא ציבור שכיל ושואף לחבק ולהתחבר כמה שיותר אל כל חלקי העם ובמיוחד לחלקים שפעם היו חלק ממנו והתפרדו (דתיים לשעבר..)
אבל אני בטוחה בהחלט, שעם כל הפתיחות ועם כל הרצון לשמור על קשר- זאת לא מגמה רצויה.
זה יהיה מוזר לשמוע מירא שמיים שהוא מאוד רוצה שכולם כולם יהיו דתלשי"ם ובכלל זאת תופעה שראוי לחתור אליה. (באמת? שכמה שיותר אנשים יעזבו את אלוקים? הרי כל הרעיון להתקרב לעם, כל הרעיון של האחדות זה שנתקרב כולנו ביחד אל ה', אם התקרבנו לעם אבל איבדנו את ערכינו תוך כדי או התקרבנו אל העם בגלל שיש לנו "חטאים" משותפים- פיספסנו)
ומילא פירסום לדתלשי"ם, אבל דתלשי"ם שבלב?
זה נשמע כמו פרפרזה צינית ל- דתיים שבלב,
שבעוד ש-דתיים שבלב הכוונה היא לחילוניים שאומנם לא שומרים תורה ומצוות אך יש להם קשר עם אלוקים או רוצים מאוד לשמור- אבל קשה להם
לעומת דתלשי"ם שבלב- נשמע כאילו מדובר כאן על אנשים שומרי תורה ומצוות שבכלל לא קרובים לאלוקים ואולי אתאיסטים, וכאלה שהיו מעדיפים שלא לשמור או שכופים עליהם ושכונת הדתלשי"ם זה המוצא היחיד שלהם
אני מניחה שזה נעשה בתום לב- בניסיון להצחיק, לשעשע
אבל לי באופן אישי- זה מרגיש שזה פיספס את המטרה והפך לחיצי שנינות ציניים במקרה הטוב ולאמירה שלא צריכה להיות אמירה בעיתון דתי- במקרה הרע
בעיה שבנות הולכות עם חצאיות שסע. זה מכשיל את הבניםנ א
באיסור "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם"
ראיתי פעם פשקוויל:קעלעברימבאר
בעיה שאנשים מתערבים בדברים שלא שלהםמשה
את החשבון שלהן שיעשו הן. לי אין שליטה עליהן (וגם לא אמורה). אני בוחר את הבחירות שלי.
בעיה שאתה מסתכל על רגליים של בנותפשוט אני..
בחירה של גבר שהיא מצווה- להתגבר ולא לתור אחר עיניונפש חיה.אחרונה
עובדים ערבים- מה אתם הייתם עושים🫵יפה ותמה
רקע:
סופר בירושלים של רשת מוכרת, אני קונה שם בקביעות, מההתחלה רוב העובדים היו ערבים, היו תקופות של יותר יהודים, יש תקופות של עובדים זרים, לאחרונה שוב יש רוב ערבי, ו-וואלה קודם כל זה מעצבן. זה לא שאני *שונאת* ערבים, ואני לא רוצה שכולם ימותו או משהו בסגנון, אבל אני לא רוצה לפרנס אותם ובטח לא להרגיש זרה בתוך העיר שלי, בשכונה שלי.
אני רואה התרחשות מתחילה: הקופאית הראשית (דתייה) ניגשת יחד עם עובדת ערבייה ללקוח חרדי שהיה בקופה העצמאית, שואלת אותו- 'זה אתה?', הוא נראה נבוך, חצי חיוך, מתנהל שיח של כמה דקות אני הייתי רחוקה ולא ממש שמעתי גם לא התעניינתי. כנראה הוא אמר משהו מזלזל או לא נעים לעובדת, לא היה נראה שהקופאית מתרגשת אז מאמינה שלא היה שם משהו נוראי, היא רק ביקשה ממנו להתנצל. אני מתחילה להעביר את המוצרים שלי לידם ושומעת את העובדת הערבייה אומרת בטון מגעיל וארסי 'אז תצא מהחנות..! תסיים את הקנייה ותצא מהחנות!.." כאילו בקטע של לעצבן כאילו זו החנות שלה.
פה כבר התחממתי, התערבתי ושאלתי את הקופאית הראשית 'תגידי זה נראה לך הגיוני שעובדת ערבייה מדברת ככה ללקוח יהודי?'
באמת עיצבן אותי, אשכרה היא איכשהו מתייחסת לעצמה כמו בעלת הבית במקום, זה מזעזע!
העובדת מיד מתחילה לצרוח עלי 'את תסתמי אל תתערבי! את לא קשורה!' בצרחות מבהילות. תוך חצי דקה מתאספים 4-5 עובדים ערבים מסביב -ואני אגיד ביושר- הם ממש לא עמדו בצורה שמשדרת איום, כאילו להיפך כדי להרגיע את העניינים, אבל בסוף זה מפחיד ואי אפשר לדעת.
אני ממש לא מפחדת מערבים אבל האמת שההתרחשות המהירה הזו הבהילה אותי, די השתתקתי וחזרתי לעניינים שלי.
הראשית הרגיעה מחדש את הרוחות, ביקשה מהלקוח שוב להתנצל, הוא אמר לה- תסתכלי במצלמות לא עשיתי לה כלום, היא אמרה- אני מבינה אבל היא הרגישה שפגעת בה אז בבקשה תבקש סליחה, הוא ביקש סליחה והכל נגמר.
אני יצאתי עצבנית מהאירוע!
מטריף אותי שעובדת ערביה בטוחה שהיא בעלת הבית פה, שהיא חושבת שהיא יכולה לדבר ככה ללקוחות יהודים, לצרוח בקולי קולות, שהגענו למצב אבסורדי שתוך כמה שניות יש התאספות של עובדים ערבים מסביב. ובכלל- אם הסיטואציה הייתה מתפתחת לויכוח רציני- אי אפשר לדעת איך זה היה מסתיים.
פעלת בצורה פרובוקטיבית ולא חכמהפשוט אני..
יש לך בעיה עם צורה שבה עובד מדבר ללקוח?
סבבה, אז תדברי על זה עם האחראי.
לציין את הדת/לאום של הצדדים פשוט לא רלוונטי.
אם חרדי יירק על ערבי בסופר, את מצפה שהערבי לא יבקש להוציאו? את תתמכי אוטומטית ביהודי?
זה פשוט לא רלוונטי.
ובגלל שאין לך מושג איך זה התחיל, כמו שאת בעצמך כתבת, באמת לא היית צריכה להתערב.
אם כבר בחרת להתערב, את היית צריכה לנסות ולהרגיע את האווירה, ולא לחמם את האווירה עם דיבור גזעני.
הכי מצחיק / עצוב:
את חיממת את האווירה.
העובדים הערבים, לדברייך, באו להרגיע והיו בסדר גמור. ועדיין את מתלוננת עליהם, ולא על עצמך, בגלל עצם זה שהם ערבים...
אז יהודי יכול להתנהג מגעיל בחנות אם המוכרת ערביה?מרגול
ואז היא לא יכולה להגיד לו כלום כי היא ערביה?
נשמה. אפשר לדון על העסקת ערבים בעסקים יהודיים.
דיון לגיטימי.
אבל את מודה שאת לא יודעת מה היה שם, ושהיה נראה שהחרדי עשה משהו לא בסדר לעובדת הערבייה. והיא ביקשה ממנו לצאת מהחנות. נכון, יכול להיות שלא היה שם כלום והוא היה באמת בסדר ולא עשה כלום.
אבל הטענה שלך היא- היא ערביה אז היא לא יכולה להגיד לו לצאת לא משנה מה קרה ?
הזיה.
עונה פה לשניכםיפה ותמה
אני ממש לא חושבת שיהודי יכול לעשות מה שהוא רוצה ואתמוך בו אוטומטית.
רק לשם השוואה- לפני כמה שנים נסעתי באוטובוס, זוג חרדי היה עם תינוק צורח המון זמן והיה נראה שלא ממש מטריד אותם, באיזשהו שלב הנהג הערבי פנה אליהם ואמר שהוא לא יכול להמשיך ככה שיטפלו בזה, חרדי מבוגר שישב ליד התחיל לקרוא לו בזלזול - "אל תגיד להם מה לעשות!" וכו, ואני מיד התערבתי ולא זוכרת מה בדיוק אמרתי אבל בקטע של- הנהג דיבר ממש בכבוד, אל תדבר אליו ככה, וכו.
כמו שציינתי- היה אפשר לראות שהקופאית הראשית ממש לא מתרגשת ממה שהעובדת אמרה, היא ותיקה והיא מאד הגונה וזה מלמד אותי שלא קרה משהו מסעיר. החרדי גם התעקש- תסתכלי במצלמות תראי שלא היה כלום והיא אמרה שאין לה מי שיסתכל במצלמות אז פשוט שיתנצל והוא אמר- אז ביקשתי, ואני מבקש שוב- סליחה.
לשמוע מהצד עדיין את הערבייה ממשיכה להגיד לו - "אז תצא מהחנות!" בכזה טון של בעלת בית, בכזו חוצפה ויהירות נשמע לכם תקין? בלי קשר אפילו לפוליטיקה- זה לא תקין שעובד מדבר ככה. ולא תקין שהקופאית לא מעמידה אותה במקום. אז התערבתי, והצרחות המוגזמות שלה זה תקין?
להגיד שאני 'חיממתי' את האוירה זה בדיחה. נכון שלא ניסיתי להרגיע, אבל אני עומדת מאחורי מה שאמרתי. לא תקין שעובדת תדבר ככה. ועוד יותר לא תקין שעובדת ערבייה תדבר ככה, כי היא לא בעלת בית פה, ועוד יותר לא תקין שאם נזרק אליה משפט מעליב נוסף היא תפתח בצרחות נוראיות.
הסיפור מובןנעמי28
אבל לא מובן איך זה קשור שהיא ערביה?
איך את יודעת מה הלך שם? ואם הוא הטריד אותה והיא הגנה עליה?
כי היא ערביה אז היא בטוח אשמה וטועה?
אני נמנעת מלהיכנסרקאניאחרונה
לחנויות כאלה שמעסיקים ערבים
וגם נמנעת מלהעסיק אותם או לקנות מהם
בחירת מתנה להוריםffffff
להורים שלי יש היום יום נישואים וכולנו שכחנו אשמח לרעיונות לקניית מתנה עד 90 ש"ח בתקציב - בני 56 ו 54 גר בלוד - אין לי רכב כרגע...
ארוחת בוקר זוגיתנפשי תערוג
שובר כלשהורקאני
אולי ביי מי
למרות ש90 זה לא הרבה לשובר
אפשר סתם להכין אוכל מפנק שיראו שזוכרים אותם...
סע לשוק רמלה ביום רביעישלג דאשתקד
הייתי שם בשבוע שעברנפשי תערוג
לא הייתי אומר שאפשר לקנות חצי שוק ב86 ש"ח
אולי 2 בורקס בבא + לימודה
היית בשוק של יום רביעי?שלג דאשתקד
בכל שאר השבוע רק הסגור המקורה פתוח, והוא קטן ויקר יותר.
תכלס, אולי תקנו להם בורקס 
האמת הייתי בחמישינפשי תערוג
לא היו יותר מדי אנשים ותנועה
ברורררשלג דאשתקד

ועכשיו ברצינותשלג דאשתקד
אם אתה רוצה להגיע אליהם, סע דרך בארות יצחק, יש שם קניון פתוח של עודפים. או שתעבור דרך צומת בילו. (תלוי מאיזה כיוון אתה מגיע) תמצא שם בטח איזה כלי או משהו ב90 שח שייראה יפה.
אם אתם יותר בעניין של יציאה אז יש כמה אטרקציות לגיל 50+ ברמלה (אם תרצה אפרט לך), וכן מסעדות (אולי יש גם בלוד, את לוד אני פחות מכיר)
אני כנראה לא אגיע לשם בזמן הקרובנפשי תערוג
הייתי במקרה שם
בית מזוזה יפהארץ השוקולדאחרונה
מגש לחלות יפה או עם תמונה של המשפחה,
כרית עם תמונה עם המשפחה,
שלט כניסה לבית מעוצב או עם תמונה של המשפחה
שאלות אחרונות על תחב"צצע
אם אני משלם פעם בעזרת מוביט ופעם בעזרת אפליקציה אחרת אני עלול להיות מופסד מכך?
ואני מתחיל לנסוע כל יום ממקום למקום,(למשל מת"א לירושלים) איך זה יוצא לי הכי זול? עדיין יש צורך לשלם מראש על הסדר חופשי חודשי?
לשאלה השניההודיה לה':)
כן, אתה תפסיד בגדול אם תשתמש באמצעי תשלום שוניםפ.א.
כל האפליקציות לתשלום בתחבורה ציבורית - Moovit, הופ-און, Egg, מחשבות את התשלום באותו אופן.
אבל אין קשר בינהם, ואף אפליקציה לא יודעת על חיובים שבוצעו באפליקציה מקבילה.
סדר היררכי:
- חישוב חיוב נסיעה בודדת ראשונה ביום.
- חישוב חיוב נסיעה נוספת באותו יום. עד לתקרת חודשי יומי.
- חישוב נסיעה נוספת באותו חודש, עד לתקרת חופשי חודשי של כלל הנסיעות באותה קבוצת מרחק נסיעה.
אם יש נסיעה שחורגת בטווח נסיעה משאר הנסיעות, היא (ושאר הנסיעות באותו יום) לא נכנס לחישוב החופשי חודשי.
לכן כל עוד נוסעים נסיעות מרובות באותה קטגוריה של מרחק, חשוב להשתמש באותו אמצעי חיוב.
אם יש נסיעה בודדת (והדגש על בודדת, לא צבר נסיעות שמגיעות לחופשי יומי) ביום מסויים שחורגת במרחק משאר הנסיעות בחודש - כאן דווקא יותר משתלם לחייב באמצעי תשלום נפרד.
זה המינוס והמגרעה בחוקי החיוב של משרד התחבורה. אם חורגים אפילו רק פעם אחת במרחק, כל היום הזה מוחרג מהחופשי חודשי ולא רק נסיעה בודדת.
משהאחרונה
לנוסעים בתחבצ, עדיף לעבור ממוביט לegg?צע
שני צדדיםפצל"פ
למוביט יש ממשק יותר נוח לתכנון נסיעות
אבל לegg באמת אין פרסומות
אז אם אין לך חוסם פרסומות אולי עדיף
עברתי מ Moovit ל egg לפני כחודש וחצי. אנחת רווחהזמירות
מהפרסומת המעצבנות (אני עם אייפון) והממשק המעצבן.
ב egg ממשק מאוד נקי ומאוד נוח.
גם התצוגה יותר מרוכזת ויעילה, בהצגת אלטרנטיבות- כי לא נדחפות פרסומות באמצע האלטרנטיבות.
שווה לנסות להשוות בין האפליקציות בביצוע חיפוש נסיעות מזדמנות לפי הצורך.
כןןרקאני
כןןןןמשה
פחות ..ביינישנון
אני עברתי לegg,הוא הרבה פחות מדוייק, ומציג מסלולים יותר מסורבלים
פעם אחת הוא גם כתב על אוטובוס שמגיע, בשעה מאוחרת שאיןכבר את האוטובוס הזה
קיצר חזרתי למוביט
אנחת רווחה
בשביל אוטובוסים וזמניםמשה
הוא לא מתכנן מסלולים אבל עוזר למי שכבר יודע לאן ואיך.
אני מרוצה ממוביט ממשנקדימון
כמו להביע שביעות רצון מהסוויטה הנשיאותית בבית מלוןזמירות
אי אפשר להשוות את השימוש ב Moovit כאשר אתה לא מופצץ בפרסומות - הרי זו כל ההצדקה לעבור ל egg, בעיית הפרסומות
לא זוכר כמה אני משלםנקדימון
אבל תפסתי את זה כשהם הציעו את זה ממש בגרושים. המחיר הוא כמעט חינם.
והאפליקציה טובה, מה לעשות.
נוחה, מאורגנת טוב, מדויקת.
הורדתי עכשיו כדי לבדוקטיפות של אור
זה נראה כמעט לגמרי כמו הופאון
(בהופאון יש אפשרות לתכנן מסלולי נסיעה, רק שאנשים לא יודעים..)
הופאון עובד לנו מעולה. בהתחלה אשתי הייתה גם משווה למוביט, כי היא השתמשה במוביט שנים, אבל עכשיו אנחנו לגמרי משתמשים רק בהופאון
זה לא רק נראה😅פצל"פאחרונה
גבריםםמגובלת-
משתמשים במוצרי טיפוח?
סבון פנים?
קרם פנים?
קרם לחות?
יש המלצות?
טנקס
את רוצה לקנות מתנה לאבא שלך?פשוט אני..
יש מוצרי טיפוח (אני לא מתמצא), אבל טבעי שצריךפ.א.
להתאים לסוג העור, האם מתגלח או זיפים או זקן
(כמו אצל נשים. התאמה אישית והעדפה אישית של מוצרי טיפוח)
99.99% מהגברים שאני מכיר לא משתמשיםנפשי תערוג
הכי הרבה זה קרם לידיים בגלל יובש
ולכן, אם את רוצה לקנות את זה למישהו
תוודאי טוב טוב אם הוא משתמש בזה
בעלי משתמשרקאני
בדיאודורנט
ושמפו
🤭
אם כבר אז בושםנקדימון
בושם - אני אוהב להשתמשפ.א.
שמפו 2 ב 1 נחשב מוצר אחד או שניים?פתית שלג
ברצינות- אם המטרה היא לקנות מתנה למישהו, נדמה לי שגבר קלאסי לא מתפנק ממוצרי טיפוח. בדרך כלל משתמשים רק במוצרים הבסיסיים. שמפו-דאודורנט.
אם זה גבר שמשתמש בבשמים אז זאת אחלה אופציה. אבל בבשמים לא תמיד קל לקלוע לטעם שלו..
בדרך כלל לא מעבר לשמפו ודאודורנטחושבת בקופסאאחרונה
מגמת התורה במצוות בין אדם לחברו וכו'הכלכלן המשני
שלום!
אני כותב עבודה שעוסקת בשוויון כלכלי ותנאים סוציאליים ע"פ התורה.
עד עתה הרושם שעלה לי לאחר מעבר על רוב המצוות הקשורות בנושא בספר החינוך ובעוד מפרשים הוא שהתורה כלל לא באה ליצור שוויון כלכלי או לדאוג לרווחת הפרט.
מצוות כמו שבת, שמיטה וכו' עניינם הוא רוחני ואמוני וכמעט ולא קשור כלל למנוחה של פועל.
באופן דומה, כמעט כל המצוות בין אדם לחברו שקשורות בדאגה לחלש טעמן הן לתקן את מידותיו של האדם הנותן, ולא לדאוג לעני.
לאחר מחשבה מסוימת בנושא אני חושב שזה קשור לכך שהקב"ה מפרנס כל בריה, לכן מצד העני הוא יקבל את מה שה' רוצה שהוא יקבל, אך ע"י המצווה הקב"ה הופך אותנו לשותפים במעשה.
עזרה מחוכמת הדוסיםפצל"פ
אני כרגע עם בלנדסטון מידה 11
איפה אפשר למצוא רדבק במידות האלה בפחות מ400 שקל?
כמה זמן בערך רדבק באמת מחזיק?
ויש הבדל כלשהו במידות בין רדבק לבלנדסטון? לקנות גם ברדבק מידה 11?