בעקבות השרשור של מומין טרולהתפצלשות
החלטתי גם אני להתפצלש לשאלה דומה. תודה למומין ולמגיבים המחכימים שם, אשמח שתחכימו גם פה.
אולי לא אצליח לכתוב כל כך מהלב, אבל גם זה משהו..

אני מרגיש שבדייטים זה פשוט לא עובד.. הקשר הכי מוצלח שלי היה קרוב לחודש, עם דייטים כרגיל.
ועד היום אני חושב שהיא משהו מיוחד, למרות שזה לא שהיא יזמה את הפרידה לבד.
ואני חושב על זה, ש, לא יודע איך להגיד, אבל זה פשוט לא היה זה. דייטים במשך חודש, נתנו לי פחות ממה שנותן לי מפגש חי במשך כמה שעות באיזו התנדבות או משהו.
היו לי פעמים קצרות יותר, או ארוכות יותר, תלוי ממתי מתחילים לספור, שהגיעו לכדי דייט אחד או אפס דייטים, ואני מרגיש שהם יותר משמעותיים עבורי.. כי המפגש החי הזה עם האדם כמות שהוא, בלי קישוטים, רשמיות. בלי כל ההתפדחות הזו של "איך להביע נכון את עצמי ולא להגזים לשום כיוון". בלי לשים לכל צעד שלך ולחשב אותו.
זה הרבה יותר אמיתי. בלי בלופים. הרבה יותר חי.
אתה פוגש את האדם באמת.
אני חושב על זה שאני צריך להכיר את אשתי, למען ה'! - האישה שאני הולך לחיות איתה את כל חיי, להגשים את האידיאלים ולהתבכבש בתוך הסיבוכיות של חיי המעשה יחד איתה! - ואני פשוט לא מבין איך החיקוי העלוב הזה של דייטים, יכול לבחון בכלל דבר כזה. איך?? מה הקשר בכלל, בין ישיבה בפארק על דשא פסטורלי או בבית קפה או אפילו להסתובב באיזה מקום נחמד יחד, מה הקשר בין זה לבין בית שחיים בו יחד, מבשלים בו, מגדלים ילדים, מתפרנסים? זו מציאות חיים כל כך שונה.
אז כן, ברור שהכל מתחיל מהאידיאלים. ושזה אותו אדם שמדבר אידיאלים וחי אותם אח"כ.
אבל הקב"ה ברא את העולם באופן שיש פער בין האידיאל למימוש שלו. ולא עם האידיאלים מתחתנים, כי ב"ה יש הרבה אנשים עם אידיאלים דומים. מתחתנים עם היישום שלהם בחיי המעשה, ופה זה כבר משתנה מאוד מאדם לאדם. ואת זה צריך לבחון בדייטים.
אבל איך אפשר????

אולי אני פשוט בן-אדם חי מדי. שלא מסוגל עם דברים שלא מבטאים באותו אופן את החיים האלה.
דייטים זה פשוט דבר מת
ניסיון לתשובהmatan

1. מי אמר שהמפגש ה"חי" הזה הוא לא זיוף, גדול עוד יותר לפעמים?

הרבה פעמים בהתנדבות או "מפגש חי" אדם מציג צד מאוד ספציפי שלו,

שהוא לא אמיתי, או לפחות לא באופן שלם. דווקא החבר'ה שכל הזמן בהתנדבות,

בד"כ הם אלו שגם אחרי החתונה נשארים בהתנדבות ועוזרים הרבה לאנשים,

שהם לא הבית שלהם. כלומר- זה שאדם גומל חסד בהתנדבות, לא אומר שהוא יגמול חסד בבית.

2. דווקא הדיוק שהדייטים מצריכים הוא אמיתי מאוד-

אני מקווה שאנשים עוד לא השתגעו לגמרי, אבל בעיניי וככה גם יצאתי לדייטים- יוצאים על מנת למצוא

אישה\בעל, ובשביל זה לא מנסים להרשים, אלא להציג את עצמי באמת. כלומר- החישוב והדיוק הם

חישוב ודיוק במי אני, שזה כמובן הצעד הכי חשוב בדרך להקמת בית. הצד הזה מתפספס פעמים רבות

בגלל "מפגש חי". בדייטים אנשים מציגים את מי שהם ואת מי שהם רוצים להיות כנשואים, במפגש חי אנשים

מציגים את מה שמתאים להם באותו רגע ואווירה. כלומר- האדם שאיתו תתחתן לא דומה בהרבה לאדם שפגשת

ב"מפגש חי" הזה, לפעמים הוא אפילו שונה מאוד מאוד. דווקא בדייטים לרוב אנשים אמיתיים, ככה אני ראיתי.

3. באמת שאחרי שבדקנו שהשכל מסכים ויש בסיס אידאולוגי משותף- זה אחלה דייט ללכת להתנדב ביחד

איפשהו. מי אמר שחייבים לשבת על הדשא? תפשילו שרוולים(עד המרפק כן, בלי חוסר צניעות פה) ולכו

תגמלו חסדים, תעזרו, תשמחו וכו'- או כל פעילות אחרת שתפתח את הלב ותתן לכם להתחבר גם לצד

החי שבבן הזוג.

רצוי, אבל במציאות -- פשוט לא נכון!חכמת ישישים

זאת כבר מחלוקת במציאותmatan

סליחה על השאלה/ אמירה..כמעין הנובע
אך זה כמו שתשאל- למה לא לחיות יחד לפני החתונה?
הרי איך תדע אם בשיגרה אתם גם כן מתאימים?

גם מישהי שאתה תכיר רק דרך התנדבות או כל דבר דומה- לא יוביל אותך להכיר את האופי שלה דיו כמו שכתבת. לא להכיר אותה בשגרת החיים.

אז מה?

מקווה כי דבריי ברורים.
גם לחיות יחד לפני החתונה (שכמובן זה היה נטו בשביל הדוגמה וההבנה. לרגע אני לא מתכוונת לזה (אם זה לא היה מובן)), זה לא פיתרון לבדיקת שגרת החיים יחד. גם אז עדיין אין את המחוייבות והיא בעצם משנה את כל התמונה והשגרה. את החיים בעצם. (אם נעזוב לרגע את הצד ההלכתי. נסה גם להבין זאת שכלית. כמה זה נכון לא לנהוג כך וכמה חז"ל כיוונו אותנו נכון).

אז מכאן בעצם אנו יוצאים מנקודת הנחה כי איך ניתן בעצם לדעת אם אכן היא מתאימה לי?
זה בעצם היתרון הגדול של הדייטים.
לדייטים יש מהות. לאופן בו נוטים להכיר בן/ בת זוג ביהדות יש מהות. יש חשיבות גדולה.
אתה רוצה שתסתדרו יחד בחיים, נכון? אתה רוצה ששיגרת חייכם תהיה אחידה לשניכם. לוודא בעצם שתסתדרו אחר כך במהלך חייכם.
וזו בעצם החכמה בדייטים- דייטים נועדו שאדם קודם כל יבדוק שאכן הוא מסתדר עם האדם שמולו. שהוא נכון לו. נכון לו במידותיו, תכונותיו, אופיו ודרך חייו.
בשביל מה?
בשביל לוודא שאכן תהיה ההסתדרות והחיבור הכי נכון אח"כ. בהמשך שיגרת החיים.
ולכן, יש צורך עצום בבסיס שכלי, יציב וטוב.

כמו כן, בקשר לאימרתך כי דייטים זה "תקוע", וספסל בגן לא יוביל אותך להכיר אותה מספיק- זה לגמרי תלוי בך.
אחרי היכרות-מה עם הבחורה, ותראה שאכן יש כיוון ובסיס טוב- תוכלו לגוון יותר באופי הדייטים והפגישות.
תצאו לטיולים- בטיולים רואים אנשים בזוית אחרת וגם תכונות חדשות מתגלות.
תכינו אוכל ביחד בפק"ל וכו'
תוכל לצאת עם אחיינים שלה/ אחים שלה יחד איתה ולראות אותה גם בזוית הזו.
סיור.
להתנדב יחד.

ולא חסרים עוד דברים..

שתהיה לך הצלחה גדולה בעז"ה.
ותתפלל לה'. הוא יוביל אותך בדרך הכי טובה ונכונה.

ואולי כדאי גם לקרוא בעיון את התגובות שנכתבו בשירשורו של מומין טרול.
קודם כל תודה לכם.התפצלשות
וסליחה, עירבבתי פה שתי דברים ולכן לא הובנתי.
מצד אחד מה שכתבתי שדייטים זה לא אמיתי ועם כל מיני מסיכות של קישוטים ושל לחשוב כל הזמן איך להביע נכון את עצמי. ומצד שני מה שכתבתי שדייטים זה פסטורלי והחיים אח"כ הם עם סיבוכיות של חיי המעשה.
הכוונה שלי היא שדייטים זה לא אמיתי כי זה רשמי. יש פה מין משהו רשמי כזה, עכשיו נפגשים, מכירים. הנה לדוגמה מישהי פתחה שרשור (ואני לא בא לפגוע ח"ו) שהוא לא התקשר ומצפה ממנה להתקשר וזה מפריע.. אבל למה, זה לא הגיוני, למה כל כך מפריע? קשה להרים טלפון? אבל בתכלס היא צודקת. כי בגלל שהכל כל כך רשמי, אז כל חריגה מהרשמיות הזאת היא מוזרה.
ואפילו אם אני כן מצליח להתגבר על זה ולזרום, נגיד - אני כן מצליחה לעשות ראשונה את הטלפון. אז עדיין הרשמיות הזאת יושבת על הצוואר, ואם הוא לא ענה אז שוב מתבלבלים.. (וסליחה שבות-יה שאני לוקח אותך כדוגמה.. זה דווקא בגלל ההזדהות שלי איתך, אבל מתחושה אישית שלי שאיך אפשר ככה).
אני בן אדם חי, אני לא מצליח באמת כשזה רשמי כל כך. אי אפשר להכניס כל כך הרבה חיות בתוך הרשמיות הזו. אני לפחות לא מצליח כי הרשמיות חונקת. אני חושב שזה קורה לי באופן לא מודעבגלל עצם זה שהרשמיות יושבת מאחורה בראש, אז אני נתקע.

מה שכתבתי על הפסטורליות זה קשור בקושי, ואולי לא ממש וסתם עירבבתי בטעות, ואני די מסכים עם עדן לגבי זה. אז לא חשוב..

ודרך אגב, באמת אין הכוונה דווקא התנדבות.. כל דבר שלא באנו בשביל להיפגש. שבאנו בלי קשר ופשוט באמת מכירים, כי ככה יוצא. כמו שמכירים את כל האנשים בחיים שלנו: הם חלק מהפסיפס של החיים, אז לאט לאט מכירים.
אבל דייטים זה כל כך לא טבעי, כפוי. להכניס בכוח מישהי לפסיפס של החיים שלי.
אני איתך ענבל
בס"ד

לכן מאוד קשה לי עם דייטים ולכן כשארצה להתחתן אני כולי תקווה שלא אצטרך אותם.
אבל אני גם לא נגד חברה מעורבת ככה ש...

בכל אופן ב"הצלחה.
מקווה בשבילך שתצליח להפוך את הדייטים שלך לחיים יותר.
מסכימה, חלקיתלהוסיף אומץ

ברור שדייט זה דבר רשמי...

אבל יהיה מי שיאמר שבגלל זה לא צריך כ"כ הרבה דייטים ואחרי פגישה-שתיים להחליט מה קורה..

סליחה, בדייט אתה מחשב כל צעד?אני123
אני חושבת שהמדוייטת היתה שמחה להכיר אותך באמת.

זה לא ראיון עבודה
מסכימה איתך..אין חלופות טובות יותר...חלושששש
אמנם זה ארוך, תורף דברי עד הקו.אני77

(למרות שלדעתי הכל מעניין ושווה קריאה.)

זה עסק מורכב, ולהלן ניסיוני להביע את דעתי הקטן בס"ד-

א'-אני מסכים איתך. זה באמת חסר במובן מסוים. כל פגישה במצבים מסוימים דוקא היא מצומצמת לצורה וגבולות מסוימים ומקשים על היכרות מקיפה ועמוקה. ודייט הוא לא הדבר הכי חי שיש.

ב'-קצת כמו שעדן אמרה, ואפילו קצת יותר מזה-אני חושב שעד המוות לא באמת תכירו. כל יום הוא חדש כל מצב הוא אחר, ובעז"ה אני מקוה בשבילכם שהקשר ביניכם יהיה חזק יותר מכל התמורות שיעברו עליכם.

חשוב על הקב"ה וכנסת ישראל-האם כל דור אינו מצב חדש שלא עלה על דעת אבותינו? אך ברית אמת לא תופר, ועוד נזכה לראות בנחמתה בקרוב בימינו. אמן.

אז ראשית-כמו שודאי שמת לב, הלכתי בשני כיוונים סותרים כי זה אכן מורכב.

אז מה נכון? איך אפשר להסתדר?

אז אני אגיד משהו שאולי יכול להישמע קצת מיושן, אבל אני מאמין בו.

ה' ברא את האיש ואת האשה מתאימים זה לזה. והם יכולים להסתדר זה עם זה, איש כשר עם אשה כשרה יכולים לבנות ביחד עולם קדוש. לצערי העולם המודרני לא מאמין מספיק בטבע, אלא רק במה שהוא מצליח להשיג בשכלו הדל. זרעים שנשתלו באדמה צמחו גם לפני שהאדם חקר וידע מה מרכיב את הזרע ואיך הוא מתפתח. ועל זה נאמר "מאמין בחי העולמים וזורע". אני לא מדבר על אמונה בניסים, וגם לא על אמונה בנס שבתוך הטבע, אלא על האמונה הפשוטה ביותר-שמי שברא את האדם ברא אותו בחכמה-אמונה בטבע עצמו.

והרבה מזה שבעולם זה מתפקשש הרבה פעמים-זה או שלא כל האנשים בעולם כשרים-וממילא הם כבר לא מתאימים, או שהם בעלי מחלוקת, או שהם בגדו בטבע, והם כבר לא משתפים פעולה עם העולם הפשוט, ודבק באשתו והיו לבשר אחד.

אז כמובן שאנחנו צריכים להשתדל ולברר, ובאמת יש אנשים שיהיה להם קשה יותר להסתדר, והשכל של השדכנים (בהנחה שאפשר לסמוך עליו) והדייטים אמורים לסנן את רוב המקרים האלה. והרבה תפילה ורצון טוב, יעזרו גם לבירור וגם להצלחה בסופו של דבר, שהיא הרבה מעבר לבירור, כי גם העץ שישתל באדמה המושלמת עבורו, לא יצמח אם לא יקבל את הטיפול הראוי..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

הערה שרציתי לומר ושמרתי לסוף: כתבתי שצריך לחזק את האמונה בכך שה' ברא אותנו בחכמה. דבר זה אנו מזכירים מדי יום בברכת אשר יצר. האם שאלת את עצמך פעם מה פשר השבח-"גלוי וידוע לפני כסא כבודך שאם..."? הרב קוק מסביר שהשבח הוא על זה שמכיון שגלוי וידוע לפניו שאם תהיה פשלה קטנה הלך עלינו-אז ה' עשה איתנו חסד ויצר אותנו כך שהמערכת הפנימית של הגוף תפעל באופן טבעי על פי חכמתו, ולא תהיה תלויה ברצוננו-מה שהיה משמיד אותנו. וזה בדיוק הנושא- ה' ברא את הטבע כך שיעשה את שלו, גם אם אנחנו נבערים מדעת. אז ודאי שצריך להשכיל ולהשתדל, ולא בכל נושא אפשר לסמוך על הטבע (וגם את המערכות הפנימיות אפשר לשבש בהתנהלות גרועה), אבל לא לשכוח שהכל חלק מתכנית מסודרת.

וד"א, אני חושב שכמו שאנחנו חושבים שהעולם המיושן חסר כי הוא לא הגיע אל המוסר שלנו, כך העולם החדש חסר כי הוא זרק את המוסר הישן. די לגאוה. תרבויות חלפו, אלילים נשכחו, מלכויות התפרקו. "וישראל יראה בעיניו שלומת רשעים, יצעד על חורבנם של המתהללים באלילים החדשים, כאשר צעד על חורבות בבל ואשור העתיקות." (הראי"ה, שם)

עד שיהיה לנו ה' לאור עולם, כל התרבויות הם שלטונות זמניים שסופם לעבור מעצם התהדרותם במוסר שאינו יונק מה' יתברך. הרי המוסר, בכל התרבויות מאז מעולם, שאף אל החיים. המוסר המעוות אל החיים הפרטיים וההצלחה החומרית, והמוסר ה'גבוה' אל החיים הכלליים והצלחה רוחנית. והחיים הם לא דבר עצמי ועומד, אלא דבר מחודש שנעוץ כולו ברצון הא-להים שבראנו, אז איזה תוכן יש למוסר שלא מקושר אליו בשום צורה?

(ואם נדייק עוד יותר-המוסר תמיד ניסה גם להגדיר את החיים. למשל אנשים נמוכים הגדירו את ההצלחה הפרטית והחומרית בתור "החיים", בעוד אנשים אחרים הגדירו דברים אחרים כמרכז החיים. ואם אדם לא עמד על סוד החיים האמיתי, על מקורם ושורש יצירתם-כל המוסר שלו בלי שורשים.)

עד כאן דעתי הדלה ויהי רצון שתזכו להפיק מזה את המירב.

איזה קטע.הולם במיוחד
אחותי הקטנה והחמודה מדריכה בסניף, ומכיוון שהשבת היא לא היתה הואלתי בנחמדותי לחזור לימי האולפנה העליזים ולהעביר פעולה. החניכות שלה חשבו שזו הזדמנות מצויינת להעמיק את הידע שלהן על עולם הדייטים וסה''כ די זרמתי עם החקירה המוצלבת שהתבצעה שם. עכשיו, הפוצקלאכיות האלה בכיתה ז' ובאמת שהן היו מודאגות נורא מכל הקטע של דייטים. הן סירבו להאמין שאשכרה את נפגשת עם בנאדם כדי לבדוק אם אתם יכולים להתחתן. מה את שואלת אותו? איך קוראים לך? אהה את זה כבר אמרו לי... וכמה אחים? וואו מעניין אותי עד אין קץ! וכו'.
אז חוץ מזה שצחקתי עד דמעות מההמחזות הנהדרות שלהן, ניסיתי להעביר להן את אי- הנוראות שבדבר.
בגדול אני בנאדם גרוע בלהכיר אנשים חדשים. אני מתביישת, ממש לא מרגישה בנוח ומביכה את עצמי בצורה יוצאת מן הכלל. ודווקא דייטים- יש פה יותר מטרה מוגדרת, זה לא סתם משחק כזה עם נסיון להיות מקסימה ומאגניבה ולא מתביישת בכלל כמו כשמכירים חברים חדשים.
וגם בסה''כ בד''כ מדובר בבנאדם אינטלגנט שיושב מולך וכמה נורא כבר יכול להיות לנהל איתו שיחה..?!
ווידוי קטן: יש לי חיבה מסויימת לשתיקות מביכות. הן מכריחות את השובר אותן לומר משהו לא סתמי. (וזה לא יהיה אני)
רחפת..
אני יכולה להבין אותן..
זה לעבור על כלל מספר אחת של אמא: אסור לדבר עם זרים!

ועוד עם בן.. וואי וואי.

יותר מהכל, הווידוי שלך קרע אותי מצחיק!
זאת בעיניי הגישה הכי בריאה שיש
חחחיטבתה
הזכרת לי את שיחות השבת שלי עם אחיותי הקטנות והחקירות שלהן
את משתפת פעולה עם אחיות שלך??הולם במיוחד
אצלנו זה ככה:
הולם את יוצאת עם מישהו?
לא.
ואם היית יוצאת, מה היית עונה לי?
שלא.
אז את יוצאת עם מישהו!😆
תלוי במצב הרוחיטבתה
אבל הן מספיק חכמות כדי לדעת ולשגע אותי בהתאם
אוי. זה באמת מעצבן. אלעזר300

משגעת אותי ההתעניינות ההדוקה שלהם (ובעיקר של אמא שלי...)

אני דווקא עונה להם, אבל מנסה להבהיר שהשאלות לא נעימות. עם כולם חוץ מאמא זה עובד.

עם אחים זה עובד?הולם במיוחד
בדיוק סיכמתי עם אמא שלי ששבועיים היא לא מדברת על הנושא מיוזמתה. מאז שעברו שבועיים היא משלימה פערים
עובד, עובד.אלעזר300

יש עקרונות של כבוד באחווה שלנו. לא היינו שורדים אחרת.

את צריכה לראות אותי שובר שתיקהיוני
*שתיקה*
אני: יהודים מרעילים בארות מים של ערבים, ידעת?
היא: מה??
אני: לא יודע, ניסיתי לשבור שתיקה
היא:
אני:
היא: לא מצחיק מספיק, ביי
'שוברים שתיקה'. אוי הקונוטציות פסידונית

שמן פשתן
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך כ' בסיון תשע"ו 12:07

לא יודת למה אבל השטות הזאת הצחיקה אותי.

..יוני
אם היית חוסכת ממנו את התיאור הזה זה היה נחמד
לאיוני
אנחנו פשוט דואגים שהדיסק לא ישרט מהקפיצות
צודקת מוטיבציה
מה אני נראה לךיוני
אנדרדוס או משהו כזה?
תלכי למופע אם את רוצה להשתעשע
אני בנאדם שאפשר להיות די משועשע בסביבתו אבל אם את מחפשת להשתעשע לכי חפשי...
כל כך צודקיוני
ולפעמים אתה פשוט פוגש אותה איפשהו וקובעים להיפגש אח"כ ואז שוב ושוב...

ומישהו מהצד יגיד שבטח שזה דייטים אבל אתם יודעים שזה שאתם נפגשים זה לא אומר שאתם יוצאים לדייטים

לא הבנתי אותךיטבתה
לא מתאים לך הפורמט המקובע של דייט בבית קפה?
אז מה החלופה שלך לזה?

אני חושבת שעם מספר הדייטים הקשר יותר נפתח ומרגישים יותר במוח גם לשנות את סגנון הדייטים אבל לפחות בהתחלה נגזר עלינו לבצע את הדייט הרגיל והבנאלי כי איזה באסה זה לצאת לטיול שלושה ימים עם מישהי שבמפגש בבית קפה זה היה נגמר אחרי שעתיים כי אין ממש כימייה.

והייתי שמחה לשמוע מה אתה היית יכול להציע במקום?

דרך אגב, לא מזמן שוחחתי על כך עם בת דודה שלי שתהיתה איך אפשר להכיר בנאדם ככה בדייטים בלבד ובתקופה קצרה כל כך. היא היתה צריכה לצאת איתו שנתיים כולל דירה משותפת ולראות אותו בכל הוריאציות הקיימות בשביל להחליט שהוא מתאים להיות בעלה ואבי ילדיה.
איזה כיף להיות מקור השראה!;)מומין טרול

אשתדל אי"ה להתייחס.

אתה, פשוט, נורמלי מדי...חכמת ישישים

אתה בהחלט צודק. באוניברסיטה, במקום העבודה, במסגרת התנדבותית כלשהי וכו' -- אלה המקומות הנכונים לפגוש. כך זה היה אצל אנשי הציונות הדתית לפני כחמישים שנה [פלוס מינוס].

הבעיה היא, שהיום, באין גדרים בתוך הראש, אנשים משתמשים בגדרים פיזיים כדי להחזיק את הצעירים בתומתם. המצב הנוכחי הוא ריאקציה לפריצת כל הגדרות של הציבור הכללי. אבל, מה שטוב לרבים -- לא בהכרח טוב לכל אחד. אם אתה מרגיש שאתה מספיק חזק, עשה מה שליבך ומוחך אומרים לך. נראה לי שאתה אחד שמסוגל להתמודד עם העולם החיצוני.

כמובן, אין להתעלם מהלחץ החברתי תרבותי. יש סטיגמות. למשל, יש רבים שמבלי להכיר פוסלים נערה דוסית- דוסית [שומרת נגיעה, לובשת חצאית עד הריצפה, מתפללת יום יום לפחות תפילה אחת, לא אוכלת ירקות ללא פיקוח למניעת חרקים, נשמרת מאוד מאוד מלשון הרע], רק מפני שהיא משרתת בצבא. לא חשוב שזה בבסיס קרוב לבית הוריה ושהיא מגיעה הביתה כל ערב וכו' וכו'. הם לא מבינים, שהנערה הזאת עשתה זאת כדי ללמוד בטכניון על חשבון הצבא כי למשפחתה לא היו המשאבים הכספיים הדרושים לזה. בשביל מה ללמוד בטכניון? כדי שיהיה לה מקצוע שמפרנס מספיק טוב כדי שתוכל לאפשר לבעלה בעתיד ללמוד תורה.

ממש מזדהה איתךשמן פשתן

אם כי אני חושבת שזו עדיין הדרך הטובה והנכונה ביותר.

זוכרת את עצמי פעם ראשונה בבית שלו, כולי עדינות וחיוכים מנומסים, חושבת לעצמי:

יאללה יאללה מתי כבר יגיע הזמן שאוכל לשכב פה על הספה עם רגלים למעלה ולענות 'כן!' כשיצעקו לי מהמטבח הצעה של צלחת כריות עם חלב.

יוני
היום הזה באמת הגיע?
מוקדם משחשבושמן פשתן

כןכןכן מוטיבציה
מסכימה איתך לגמרי!!מישהי 1

כולנו היינו רוצים לפגוש את בן הזוג לא על ידי דייט..

השאלה היא במצב הנוכחי איך הופכים את הדייטים ליותר טבעיים? 

מנסה לענותחן וחסד
דייטים הם לא זיוף..
לדעתי דייטים הם סיטואציות שמצריכות אותך להתנהג באופן מסויים ואתה מגיב עליהם בהתאם באופן מסויים.. לא סותר שבדייט אתה מאחורי מסכות כי מה שאתה מגיב לא בהכרח מישהו אחר יגיב כמוך..

מן הסתם אינך יכול לחוות רגעים משותפים של חיי נישואין בדייטים ולבדוק אם ניראה לך מתאים להתחתן.. יש בזה עניין של לקפוץ למים בעיניים עצומות באופן חלקי. מה שאני מנסה להבהיר שאת התקופה שמתאימים את עצמנו אחד לשני לא בונים בדייטים.. אלא זו עבודה ללא הפסקה במהלך חיי נישואין-ההתרגלות האחד לשניה.

אשמח להארות אם לא ממש הובנתי.. כתבתי בחטף..
אז מה אתה מציע?אהבה בתענוגים
אני באמת אשמח לרעיון... (למרות שאני זורמת עם דייטים, זה נראה לי יותר מוצלח בינתיים מלצאת עם מישהו שהתחיל איתך ברחוב... יותר מתאים, יותר ממוקד מטרה)
דייט נראה איך שאתה מעצב אותוחן וחסד
אם המטרה שלך לבדוק התנהגות של בת זוג(או להפך)
אז כדאי ליזום דייט בהתאם(נתחיל בזה שלא חייב לקרוא לזה דייט)
דוג למשל:
אפשר לתכנן לעשות קניות בסופר ביחד..(חד פעמי לאחד מהמשפחות)
אפשר להתנדב במקום מסויים (ליזום להציג הצגה בגן ילדים או משו כזה) ולראות את התגובה.. אם יש זרימה או ייבוש

אם ככה אז תראו את הפגישות כאתגר תגובה לסיטואציות מעניינות שתיזמו מלכתחילה..
אולי זה כנו לימודים ועבודה.בלדרית
הלימודים לא דומים לרוב בכלל לאיך שהעבודה תיראה.
הם סוג של בועה, הכל פסטורלי וורוד, יש קשיים - אבל לרוב אלו לגמרי לא הקשיים של העבודה שתלך אליה אחר כך. ובכל זאת- הם צעד הכרחי לפני היציאה לעבודה. למה? כי אי אפשר להיות פתאום במצב של נשוי, אתה צריך להכיר לפני זה את האישה שלך. אמנם יכול להיות שאחרי ההכרות היא בכל זאת תאכזב אותך, אבל אתה את ההשתדלות שלך עשית. ויכול להיות שהשלב הזה של הדייטים יהיה אצלך קצר מאוד, יש כאלה שמחליטים ישר שזה זה, ויכול להיות שזה יקרה גם אצלך.
מנסיון אישי --שירה מ.

גם אני תמיד אמרתי שאני ארצה להכיר את בעלי לא משידוך סטנדרט- כי זה הרבה יותר מחבר כשזה לא רשמי ושאתה יכול לראות את הבן אדם בטבעי שלו.. ולמה לא?? אני לא אומרת שצריך לוותר על דייטים, כי מאד חשוב לדבר ולבחון את העומדת מולך באופן אובייקטיבי לפי הסגנון / אידאולוגיה וכו' ולא להתחתן רק עם "כמה שהיא חמודה ומיוחדת.." אבל בכל מקרה, אפשר שההכרות הראשונית לא תהיה רשמית ואז תקבעו לצאת ולראות אם זה מתאים לכם או לא. (נסיון אישי כי אולי אולייי... אחד כזה יהיה בעלי...קורץ בעז"ה)

אפשר לגוון את הדייטיםשושנה בלוך
אפשר לעשות ביחד דייטים הרבה יותר טבעיים כגון טיולים ( במקומות שאין בעייה של התייחדות) או אולי ביחד עם עוד חברים
ערבי בישול
פעילויות משותפות שונות
שבת אצל חברים נשואים
ועוד.
אפשר לחשוב על רעיונות קצת שונים מבית קפה וכד'.
באמת יכול לחזק את הקשר.
כמו כן בעניין תחושת חיות בדייטים זה מאוד הגיוני שההתרגשות פחות גדולה כי מטרת הדייט מוגדרת וזה לוקח חלק מההתרגשות הפראית שבמפגש הטבעי והאקראי. בשביל זה כדאי להשקיע במידת הצורך ביצירת עניין מכוונת, על ידי רעיונות מגוונים יותר כמו שכתבתי.
ממש בהצלחה ורק טוב בע"ה!!

וואי שיהיה הרבב הצלחה"בשמחה תמיד"
...
אתה יודעuser93

בס"ד

לא מזמן שתלתי באדמה גרעין מסויים.(של ירק)

מין פלא כזה: גרעין יבש, אדמה יבשה - מים וסבלנות - וקורה פלא.

איך הנביטה בוקעת אד האדמה - האם זה יצליח?

העיקר אומנם הוא השיח / הפירות - וההשקיה והסבלנות הם רק דברים טכניים למען המטרה.

אך מצד שני:האומנם כך?

אם נחשוב על זה שוב דווקא ההשקעה והסבלנות והדברים ה"טכניים" גורמים להערכה ומגדילים את המיוחדות.

ההשקעה הטכנית של:

שימת הגרעין באדמה.

שפיכת מים. בנתיים סבלנות בלי ראיית שום תוצאות - לחכות ולקוות לטוב.

לחכות למחר ולהשקות שוב. בנתיים סבלנות בלי ראיית שום תוצאות - לחכות ולקוות לטוב.

לחכות למחר ולהשקות שוב. בנתיים סבלנות בלי ראיית שום תוצאות - לחכות ולקוות לטוב.

סוג של דברים טכניים כאלה...

ואז יוצא שתיל מהאדמה - מרהיב ויפה - יפה ומרהיב באופן מיוחד כי השקעת בדבר.

הרבה דברים גדולים יכולים להתחיל דווקא מדברים קטנים.

כשחושבים על זה כך הדברים כבר נראים פחות טכניים.

גם קשר בין בעל ואישה אולי לפעמים מתחיל מדברים קצת פחות משמעותיים מהקשר עצמו שנוצר עם הזמן - לא צריך להתבאס מזה - זה דווקא נחמד.

להיות אמיתיים - בלי לבלף. לא לשחק משחקים - לבוא אתה עצמך באמת.

אמיתיות וכנות - ה' עוזר.

קח את זה בכיף.

בהצלחה.

כתבת יפה.כמעין הנובע
תודהuser93
תודה רבה לכל המגיבים! עזרתםהתפצלשותאחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

לדעתי תלוי טעות. על קיצוניות הייתי פוסלתמרגול

אתן דוגמאות-

נניח שהוא לא שם לב לתחושות שלך. או אפילו סיפרת משהו אישי והוא הגיב בצורה לא מספיק אמפתית- כנראה שלא הייתי פוסלת. כי זה יכול להיפתר בעזרת תקשורת, וזה גם אנושי

וגם בשלב הדייטים זה משהו שלא הייתי פוסלת. כמובן אם השאר אחלה, ואחרי שיח הוא כן יותר מבין. לוקח זמן ללמוד את האדם שמולך.

אבל נניח והוא עשה טעות שהיא מעשה לא מוסרי בכלל. אז כנראה שכן. 

אני בחור בן 19ל המשוגע היחידי

עדיין לא התחלתי לצאת ואני חושב על זה הרבה.

אשמח להכוונות איך כדאי לי להכין את עצמי בשנים הקרובות (לא יודע עדיין כמה)

לקראת חתונה.

אפשר בספרים, שיעורים, מידות שהכי חשוב לעבוד עליהם,

ואם יש שרשורים ישנים שכבר שאלו את זה, אפשר פשוט להפנות אליהם. (משתדל לא לחפור )

תודה רבה מראש לכל מי שעונה.

אנא קרא לתגובות על תהייתו של צדיק יסוד עולםנחלת

זוגיות. נדמה לי מלפני ימים מספר.

ככל שאנו חיים יותר את עצמנו. אמיתיים וכנים יותר ומודעים יותר -

כך קל יותר, אני חושבת.

והעיקר, לענ"ד: היכול לנהל תקשורת פתוחה וכנה. לא לברוח

אפילו לא לגמרא, במקום לדבר, להקשיב.

עלוםאני:)))))
לחשוב ולפעול לממש: במה תרצה לעבוד ולפרנס את משפחתךפ.א.אחרונה
עולם הפוך מצאתי: אני בסבבי הקפאת ביציותראומה1
וחברותיי מגדלות שנים כבר ילדים, חובקות תינוקות חדשים, נאהבות על ידי בעליהן..

אין מילים באמת.

וידום אהרון...

ברוקוליאחרונה
בת 36, אשמח להכוונהשמחה :)

שלום לכולם ובהצלחה!!

מחפשת בחור שמשלב תורה עם עבודה, בעיקרון באה מרקע דתי לאומי והתחזקתי בשנים האחרונות יותר .

ממש אשמח אם תוכלו להפנות אותי היכן לחפש חוץ מהאתרים , כמובן ששומעת גם צעירים יותר , אין שום בעיה הלכתית ככה שזה לא אמור להפריע לי

תודה רבה

היי ברוכה הבאה, בהצלחה גם לך!הרמוניה

יש למעלה שרשור נעוץ בשם "מדריך עדכני לפורום שלנ"ו", תפתחי אותי ותלחצי על "רשימת שדכנים מתעדכנת"

ברוכה הבאהארץ השוקולד

קישור לשרשור עליה דיברה הרמוניה:

מדריך עדכני לפורום שלנ"ו - לקראת נישואין וזוגיות

צדיק איך לא עשיתי את זה בעצמי😄הרמוניה
תודה רבה !שמחה :)

אקרא, תודה !

בכיף, בהצלחה!ארץ השוקולד
קודם כל בהצלחהזיויק
כדאי אולי לגבש תובנות מה היה הנסיון עד עכשיו ומה הלקחים כדי להתמקד בכיוון פעולה שיצליח בעזרת ה'
שה' יצליח את דרכךהפיאחרונה
לא מצליח להפסיק ליפול...מפחד מאוד!

מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.

מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...

מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..

קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..

מה עושים??????

נמאס לי כבר ליפול!!

ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!

נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.

אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!

היי אחי❤️פתית שלג

מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.

הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.

יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.

אשריך💪

לכל־אחד יש מגנט שמושך אותו לרע,חתול זמני

כאילו, זה כל הרעיון של בריאת האדם והעולם. אם זה לא היה ככה, היה זה מדאיג.

מזכיר לי סיפור: בחור ובחורה עמדו להתחתן ונכנסו לקבל את ברכתו ועצתו של הרב. אמר להם, עצה טובה לשלום בית, כאשר הבעל חוזר מהכולל והיה לו יום גרוע, לפני שייכנס הביתה יהפוך את הכובע, ככה האישה תדע שעבר עליו יום גרוע ולא "תתנפל" עליו ישר כשהוא מגיע אלא תתייחס אליו בעדינות. והפוך, אם לאישה היה יום קשה, שתהפוך את המטפחת (לא עובד עם פאה נכרית) וככה כשהבעל נכנס יידע מיד שהיא עצובה ולא יתחיל להקשות עליה קושיות מיותרות אלא גם ינחם אותה. טוב יפה, התחתנו בשעה טובה, אחרי כמה ימים חוזר הבעל עם כובע הפוך, האישה רואה מיד מכינה לו כוס תה שב תנוח תירגע קח את הזמן יופי. אחרי כמה ימים, הבעל חוזר רואה את האישה עם מטפחת, אומר לה וואי שבי תנוחי תשתי תה בינתיים מה את צריכה אני אעזור לך.

אחרי כמה ימים, חוזר הבעל, דואג לשים כובע הפוך, אלא שכשהוא פותח את הדלת, גם היא עם מטפחת הפוכה. על מקרה כזה הרב עוד לא דיבר! טוב, אובדי עצות החליטו ללכת לרב לשאול אותו. דופקים בדלת והוא פותח להם עם כובע הפוך לראשו...

///

בקיצור זאת עובדת החיים.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על ניסיונות בתחום הידוע אבל הדברים תקפים פחות או יותר לכל דבר שתרצה.

ברמה המעשית (כי אם יש משהו שיצה"ר לא אוהב, זה מעשים, לעומת דיבורים):

– להחליף לטלפון מוגן ברגע זה, יש דגמים טובים, לא יקר בכלל, כל האפלקציות שתרצה

– להתקין סינון אם לא קיים (לא מבין גדול בסוגים)

– לצאת הרבה מהבית

– ללמוד הרבה תורה בין בשיעורים בין בעצמך זה מהדברים היחידים שעושים את ההבדל

– להרחיב קצת את מעגל החברים ברגע שאתה מרגיש שאתה עם אנשים ויש לך תמיכה זה מוסיף

– אם כבר נופלים ידועים דברי חז"ל "אמר רבי אלעאי הזקן: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא." אפשר לנפול חזק ואפשר לנפול פחות חזק. במקום לאמץ תחושה של הותרה הרצועה להבין שאפילו בתוך החטא עצמו יש מנעד עצום ונידונים על כל רגע ורגע הן לחיוב והן לשלילה ("האם יכולת לפחות לצמצם?"). ולא די שיש צד זכות במניעת נפילה יותר גרועה (חוץ מזה שמראה בעצמו שאינו חפץ בעבירה) אלא אף אם רק דוחה מעט את הנפילה אף בזה יש צד זכות.

– "כשהביאו בפני רבנו [חידושי הרי"ם מגור] ספרים בהם עצות נגד תחבולות היצר נענה ואמר: ליצר ערימות של עצות נגד העצות הללו, גם לו סגולות ועצות נגד עצות בני־אדם." בקיצור עושים מה שיכולים וה' יעזור

ברמה הרעיונית:

– קלישאה אבל אל תתן לנפילות להגדיר אותך. אם כבר הזכרנו את חידושי הרי"ם, "אמר השכחה טובה מאוד כי אלמלא לא נבראה השכחה היה אדם זוכר תמיד עכל עבירות שעשה ולא היה יכול להחזיק מעמד לכן העבירה הידועה גורמת לשכחה כדאיתא בספרים הקדושים".

– הזכרנו את "ילבש שחורים ויתעטף שחורים". לפי ראשונים רבים, אין זאת עצה איך לבצע את העבירה, אלא איך אדם יכול להתגבר על יצרו. ולכאורה, קשים דברי הגמרא שנייה לאחר מכן, "הא דמצי כייף ליה ליצריה, הא דלא מצי כייף ליה"? אם בסוף הוא לא עובר עבירה, אז מה זה משנה אם הוא ילבש שחורים? ולמה הותר לו ללבשם רק אם הוא לא מצליח לכפות את יצרו?

שאלה נוספת: "א"ר לוי בר חמא אמר ר"ש בן לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע שנא' רגזו ואל תחטאו. אם נצחו מוטב ואם לאו יעסוק בתורה שנאמר אמרו בלבבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יקרא קריאת שמע שנאמר על משכבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יזכור לו יום המיתה שנאמר ודומו סלה."

=> אם משמע שהולכים מהנשק הקל לתותחים הכבדים, למה לא להתחיל מראש ביום המיתה? תשובה שראיתי, כי זה מעציב, הקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים ונתעסק בדברים מעציבים. אותה תשובה לגבי לבישת שחורים. לכן, אל תרגיל לראות את עצמך בעין רעה ושיפוטית אין בזה שום תועלת.

להיות עסוקים. עסוקים.נחלת

גם קראתי פעם שעשיית חסד (התנדבויות וכד') מסייעים לזה. זה הצד השני של חסד = מים. אם אני לא טועה. כדאי ל ברר.

בודק אם אני בלנ"ו.. כן אני בלנ"ו..בנות מרכלות עלי
הרב יואב אקריש ביוטיוב. ראיתי כותרת בענייני נפילותנחלת

יש ספר שאולי יכול להועיל: על חטא ותשובה - מאיר גרוזמן.

מאמינה שהרב ארז דורון, הרב פנגר ורבנים ברסלבים 

ועוד, מדברים על כך. אתה לא היחיד.

ולבקש על זה מהשם. קודם כל. אלא מה?!

"כל עוד האדם חי, אפשר לתקן!"

אתה עכשיו במלחמה. ומלחמה, זה לא עובד.משה

הכלב שבך לא שב על קיאו. יש שם חוסר וזו הדרך למלא אותו. במקום מלחמה ריקה כדאי לחפש מה מביא אותך לשם.

מה הצורך שלא מתמלא?

איפה בלו''ז?

לך תעשה ספורט בגינת כושר, לך לעשות יוגה (יתן לך זמן גוף חיובי!). אל תתעסק בכלל בדבר הזה. גם לא כשאתה נחשף אליו. פשוט לעסוק בחיובי.

חלילה איש רע. יש להבדיל בין מוסר והלכהמרגול

סליחה על הפלישה כאישה שאנוכי (שמן הסתם לא חוותה את האתגר הזה).

אם לא הייתה הלכה, נניח אם תקח גוי, האם מעשה כזה הופך אותו לאדם רע ומלוכלך? חלילה.

כמובן אנחנו כיהודים יש לנו הלכה ותורה, שאוסרת עלינו. ויש לשמור על המצוות וכו'. אבל אני מרגישה שבמצווה הזו, עושים לה יח"צ של גועל נפש ולכלוך, כשבפועל זה איסור. כמו שאסור להתניע את הרכב ולנסוע לים בשבת.

אסור? כן.

לא מוסרי ומלוכלך? לא. 

את צודקת בתאוריהצדיק יסוד עלום

אני גם לפעמים מנסה להתבונן בזה כך. אובייקטיבית וגלובלית כל אדם רוחני מרגיש בבירור כמה הנפילה היא שפלה, גסה, מכוערת וחייתית. הרצון להשוות אותה לעבירה סתמית ושגרתית על רצון ה' היא מלאכותית. הכאב והבושה הם אינהרנטיים לנפילה ועצמיים לה, וכל אדם עדין מרגיש את זה.

לא בתאוריה ולא בטיח.קעלעברימבאר

זה מעשה לא מוסרי נקודה.

האדם שעושה אותו כמובן לא רע. זה לא כמו גנב או רוצח. אבל המעשה של צפיה בתכנים ברשת מאוד לא מוסרי ומלוכלך מאוד מוסרית.

הדור שלנו מושפע בטעות מהתרבות.החילונית בה "כל דבר שאני רוצה מותר כל עוד זה לא פוגע באחר" וזה לא נכון גם מוסרית לא רק הלכתית

צפייה בתכנים זה אכן לא מוסרי. לא על זה דיברתימרגול

מדובר בתעשייה נוראית.

אפשר מהדמיון והתחושה. מדברת על פיזית מה קורה.

בעבר אגב, התחתנו בערך כשהגיעו לבגרות מינית. וגם גברים נשאו יותר מאישה אחת אז אפילו נידה פחות השפיעה על הגבר.

המעשה הפיזי, אסור הלכתית כמובן. אבל אני לא רואה בו מלוכלך או לא מוסרי.

אגב, על נשים יש פסיקות שונות החל מאסור לגמרי ועד מותר לגמרי

גם המעשה הפיסי כשהוא מחוץ לנישואין אסור מוסרית ולאקעלעברימבאר

רק הלכתית.

זה פוגם באהבה המוקדשת רק לאדם אחד.

ופגימה בערך האהבה היא מעשה לא מוסרי.

כשהוא במסגרת נישואין הוא קדוש וטהור כמובן.

אוקיי, אבל נניח נער בן 14, שכמובן לא בשלב נישואיםמרגול

כרגע.

האם זה פוגם?

גם האם זה אהבה כשזה עם עצמו? לא חושבת.

וכמובן שאם זה הופך למשהו שמנהל לאדם את החיים, ספק התמכרות, אז גם בעייתי.

אבל באמת לא חושבת שזה לא מוסרי. 

גם פגם הברית פוגם במוסר ובנפש, כיקעלעברימבאראחרונה

זה גורם לאדם להפנות את כוח האהבה שלו לעצמו במקום לזולת. גם לפני מתן תורה ער ואונן היו רעים בעיני ה'.

לעניין גישה חינוכית זו כבר שאלה אחרת

איני חושב כךחתול זמני

בחידושי הרי"ם "אמר לחתן ביום חפתו כדברים האלה: אויב עס איז איידיל איז נישט דא קיין איידעלערס, און אויב עס איז גראב איז נישט דא קיין גרעבערס".

ובגרמנית מודרנית אם זה באופן אצילי אין אצילי מזה ואם זה באופן גס אין גס מזה.

איסורי עריות לא סתם נקראים תועבה, לא הקפיד על עבודה זרה והקפיד על גילוי עריות", "אלהיהם של אלה שונא זימה" כו'.

הסיבה לזה, למיטב הבנתי, היא ש"במקום המשפט שמה הרשע ומקום הצדק שמה הרשע". העולם בנוי מניגודים ובמקום שבו נמצאים העניינים הכי גדולים (אהבה חברוּת הדדיוּת כו') נמצאים גם הניגודים הכי גדולים (תאווה אנוכיות זימה כו').

ההרגשה הפנימית שהעיוות הוא בזוי ומאוס מעיד על אנינות הדעת (במובן החיובי) ואצילות הנפש, זאת דעתי האובייקטיבית.

מסכים לגמריקעלעברימבאר
לא עושה את האדם רע, אבל ברורקעלעברימבאר
שמעשה כזה הוא מלוכלך ולא מוסרי.

המחשבה שמעשה כזה מוסרי רק אסור הלכתית, נובעת מהשפעת הדור שלנו מהפוסטמודרניזם החילוני.

גם זימה לגויים נחשבת מעשה רע בתנך.

ואין הבדל בין גבר לאשה פה

אין מגנט שמושך אותך לרענוגע, לא נוגע

יש מגנט שמושך אותך להרגיש אישה. בגלל שאין לך את זה באופן הנורמלי, זה מתבטא בצורה לא טובה. בפרט שהקושי הרגשי של הבדידות מתערבב עם זה.

כמו שצריך לדעת איך לקום, צריך גם לדעת איך ליפול.

כשאתה לא מצליח להתגבר, לפחות תיפול חכם. אל תיפול על מראות ודמיונות של יצר בלי אהבה כי זו נפילה שמעוותת את המוח ואת החשיבה, ויכולה לדרדר אותך למטה.

תיפול לדברים שמדמים את המציאות האמיתית.

זה ממש לא עושה אותך איש רע, כברקעלעברימבאר

אמרו חזל שאין אפוטרופוס לעריות.

וזה לא אומר שאתה אדם לא רגיש.

זה יצר חיובי מאוד שפשוט מופנה למקומות טמאים. אבל היצר הזה שלך חיובי מאוד ומעיד על אדם צדיק שרוצה אהבה אמיתית.

קשר כזה בין איש ואשתו נשואים, מאהבה, הוא קדוש וטהור.

פשוט כשהוא מופנה למקומות שהם לא כאלה זה הרס היצר הקדוש הזה ולכן טומאה.

אתה לא צריך להלקות את עצמך. נפילה באינטרנט היא תופעה מאוד נפוצה לצערינו גם אצל דתיים. 

זה סתם פחד לא מוצדק ,שזה יביא אותך למקומות יותר רחוקים מנפילה באינטרנט. באינטרנט היד קלה על המקלדת ומאוד קל להגחע למקומות כאלו ודו התמודדות לא פשוטה.

צריך אינטרנט מסונן וייעוץ אצל איש מקצוע במקרה של התמכרות קשה.

הצעות לאדם תורניהתלמיד העייף

לאיזה שדכן/מיזם הכי כדאי לי להירשם אם אני מחפש בחורה תורנית מאוד? 

מחפש גם כאלה שיש להם באמת "מאגר" והם מציעים רשום לשדכנים שאפילו פעם אחת בקושי הציעו

מציע קודם כל לא להיות עייףזיויק
להגיע לנושא עירני ונמרץ 😀
הרב חיים קורץבחור עצוב
תלוי בסגנוןאשר ברא
אתר שידוכים "השדכן". ויש עוד.נחלת
זה לא רק לסגנון חרדי ישיבתי?אני:)))))אחרונה
הושגה התקדמות, מה הלאה?נו, ההוא מהזה

אז ב"ה הרבה בזכות עצות של חברה פה אני אחרי דייט ראשון מוצלח ודייט שני אפילו טוב יותר... אבל מישהו יודע מה הלאה?

כאילו, אחרי הראשון התקשרתי לומר שלי היה טוב ולוודא שממשיכים לשני, זה הנוהל אחרי כל פעם?

תגיד לעצמך מה זה "טוב"זיויק
ואז תספר לה
לאעל הדרך לרגע

לא, מעכשיו אתה חבר שלה ולכן כבר לא שייך לשאול 'האם את עדין רוצה להיות חברה שלי'. זהו נגמר אחי אתם חברים...

כלומר סיימתם פגישה ב"ה!

למחרת שיחת טלפון 'מה נשמע? איך היה לך היום? איך היה המבחן?'

תספר מה איתך לאן אתה הולך היום, ואיך היה לחזור אתמול אחרי הפגישה וכו'. 

אם תוכל להשתדל שהשיחה תהיה כמה שיותר ארוכה זה עוד יותר טוב (פשוט תקשקש איתה). 

ממש יש לך חברה בהיתר, תשתף ותספר.

זה שינוי עמוק בתפיסה אבל הוא מאד נכון ומשמעותי.

לדעתי לא נכון לצאת לפגישה בראש "ניגפש נראה איך זה האם יתאים או לא".

אלא יוצאים להיפגש עם החברה שלי.

אם חלילה חלילה לאחד מכם בשלב מסוים לא יתאים, אז אפשר וצריך לסיים את הקשר. 

אני אומר לך מנסיון תנסה כמה שיותר להיכנס לראש הזה.

בהצלחה רבה!! 

כתבת יפהמבולבלת מאדדדד
רק דיוק קטן- לא לנסות בכוח שיהיה ארוך. לזרום. שלא יהיה מעיק. 
אכןעל הדרך לרגע

נכון, מסכים מאד.

תודה על הדיוק

משתנההתלמיד העייף

זה נכון ולא נכון זאת אומרת זאת הגישה בהחלט של חברים ולא עוד זרים, אבל לגבי השאלה האם ממשיכים זה די משתנה יצאתי עם מישהי שגם אחרי רביעי ביקשה שאשאל...

..הרמוניה

נכון, זה טיפ שמקדם משמעותית. אבל- כשיוצאים בגישה כזאת אז אם מחליטים להיפרד צריך לעשות את זה עוד יותר ברגישות כי זה הרבה פחות צפוי ויותר כואב. זה לא יפה להתנהג כמו חברים וכשאתה מגלה שלא מתאים לך לחתוך בבום. לי עשו את זה ואני חושבת שאם זו ההתנהגות עדיף כבר את הגישה הראשונה. 

מבין אבל לא מסכיםעל הדרך לרגע

אכן מבין את העניין אבל לדעתי אם יוצאים בגישה הראשונה של הולכים לראות איך זה.. 

פשוט הרבה פחות מתקדמים כך וכל הזמן חושבים האם מתאים או לא, 

וכתוצאה מכך מסיימים את הקשר על דברים קטנים שלא נכון לסיים את הקשר בגללם.

מסכים שזה קצת בום כזה, אבל כך זה סיום קשר, תמיד זה לא נעים ולא כיף לצד השני.

אם אני אחשוב לעצמי שאני בודק וגם זה מה שאשדר לה שאנחנו מנסים כזה, הרבה פחות סיכוי שנתקדם, והקשר יסתיים על דברים לא מהותיים.

אשמח לשמוע עוד דעות בנושא.

קשה לחתוך ברגישות?הרמוניה

כן, קשה. נכון. אבל עדיף להתאמץ מלדפדף אנשים.

אם מה שאתה אומר זה: "אנשים יפגעו בדרך אבל זה המחיר לקשרים טובים", אז לא בהכרח... קשר טוב צריך להיות קשר טוב מהתחלה ועד הסוף. הוא לא צריך להסתיים בלא נעים, הוא צריך להסתיים באיחולי הצלחה כנים אחד לשני. אם עשית הכל ואין ברירה אז אין ברירה, אבל למה לא מלכתחילה לנסות לא לפגוע?

לא סתם אצל גויים כשזוג נפרד שואלים "מי זרק את מי?" כי זאת ההרגשה, כאילו בדקת אם טוב לך ואם לא אתה זורק ומתקדם הלאה. אצל יהודים זה לא עובד ככה. גם אם לא מתאים למישהו הוא משתדל לשמור על הכבוד של הצד השני..

גם בכל ההתנהלות של הקשר- לא למרוח, להיות גלוי. זה ואהבת לרעך כמוך.

כמובן שיש לסיים בצורה מכובדתעל הדרך לרגע

ברור שיש לסיים ברגישות ובצורה הכי הכי מכובדת שיש!!

ובאיחולי הצלחה אחד לשני! 

אני אומר שמנסים להיות חבר אחד של השני כמה שאפשר, 

ואם בסוף לאחד זה לא מתאים אז לסיים בצורה יפה ומכובדת. 

אלא שאינני מסכים עם מה שכתבת "זה לא יפה להתנהג כמו חברים וכשאתה מגלה שלא מתאים לך לחתוך בבום."

אני אומר כן נתנהג כמו חברים ובע"ה אם יתאים נתחתן, ואם חלילה לא אז לסיים בצורה מכובדת ביותר!

מסכים להיות גלוי במידת מה, אבל אם אני מספר ומשדר לעצמי ולה שאני מתלבט וחוזר על זה מידי פעם לדעתי הקשר יורד המון, 

אכן מסכים צריך הרבה חכמה ורגש. 

אה אוקיי הבנתי...הרמוניה

מסכימה שלא להביא לקשר את כל ההתלבטויות והספקות ולהתמקד בזה... לא לזה היתה הכוונה.

כשאמרתי "בבום" התכוונתי לאיך שהפרידה נעשית. וגם זה משתנה בהתאם לאורך הקשר. 

טוב שמחה שהבהרת

מאוד אוהבת את התגובה הרמוניה יקרהנחלתאחרונה
מה אתה היית רוצה לשמוע אם היית בצד שלה?advfb
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמניאחרונה

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

אולי יעניין אותך