בניםםמחשבה עמוקה
כשאתם אומרים שאתם רוצים לחתוך קשר בגלל שקשה לכם עם שמירת נגיעה, מה זה אמור להביע??
*לא לקחת אישי,מקרה שקרה לי..*
נשמע ממש מוזרענבל
זה אומר שבעתיד הקרוב יש סיכוי סביר שתפסיקועשו יכין
לשמור ושאנחנו לא חזקים מספיק או רוצים מספיק למנוע את זה.
אם את שואלת למה לרצות להפסיק לשמור נגיעה זה כבר דבר אחר...
תגידי לו שיש לא מעט בני ישיבותתקוות עולמים

ששמעו מפי השמועה, שאין בכך איסור הלכתי, ושאפילו יש היתר לאישות בלי קידושין באופן ששומרים הלכות נידה והיא מיוחדת לו. וכך הם נוהגים בסתר - כי הם לא  מוצאים אף אחד שיתיר להם כך בפירוש. שמחתי לעזור. חיוך

געוואלד ענבל
אוי ענבלתקוות עולמים

הייתי שמח לנהל איתך דיון הלכתי מעמיק על כל מיני נושאים. אבל איך אמר הרב אבינר בשו"ת אסמס?

שיחה עם בנות

ש: האם מותר לדבר עם בנות על נושאים עמוקים של הלכה?

ת: במקום זה יש לקיים את ההלכה הפשוטה שאסור לשוחח עם בנות אלא יש להתרחק מאוד מאוד.

ש: ואם זה כדי לשכנע אותה על שמירת נגיעה?

ת: במקום זה תשכנע את עצמך על שמירת עיניים ושמירת מרחק. קצשו"ע קנב ח.

למה אני צריכה שיחה על שמירת נגיעה?ענבל
חס ושלוםתקוות עולמים

זו הייתה סתם הלצה טיפשית. אני האחרון שיקשיב לרב אבינר. בכיף הייתי מדבר איתך. אפילו לוקח אותך לאכול גלידה ומבלבל לך את המח על כל מיני נושאים בעלמא. אבל על הלכה? בחיים לא. אפילו עם דתיים אני לא מדבר על הלכה. למה את שואלת? זה פשוט מאד.

דתיים, ובפרט הזן החרדלוני המצוי, הם כמו הפולניה מהזן הגרוע ביותר שאפשר לעלות על הדעת. לא משנה מה השיטה, אני לא מכיר דברים תקפים\אפקטיביים כשמדובר בפולנים, שכידוע לכל זהו עם שמשחר ההיסטוריה נועד להתיש את העולם הנורמלי (קרי: זה שלא פולני) ולכבות את האור אחרי כולם. כך גם עם דתיים, דיון איתם הוא חסר טעם, משום שהם מעוניינים בדבר אחד – להוכיח לך שאתה טועה והם צודקים.

לחפור למישהי על הלכה? איך אנשים בכלל יכולים לחשוב על כך? אני תוהה איפה הם חיים. המציאות שלי עצובה מדי בכדי אפילו לחשוב על כך. אני מדרדר משניה לשניה בכיוון אחד. המציאות בעצמה מתעללת בי, חובטת בי בעצבים כמו איזה ג'קי צ'אן ומרוקנת ממני את כל שמחת החיים.

אני מעדיף גלידה, ולהנות מן התום והיושר. בוכה

עזרת לי להבין אותך יותר במשפט על הרב אבינר...*צועד*
תודה!
היי!! עד הפולנים!!!רב מג של מילים
למה קראת לעצמך "תקוות עולמים"?אהבה בתענוגים
למה?תקוות עולמים

כדי ללמדך שגם לרשעים יש תקווה. אמרה לו: היכי? צאי וראי, מעשה ב אהבה בתענוגים ובתקוות עולמים וב איגרא וברחפת.. ובענבל ובהולם במיוחד שהיו מסובין בפורום לנ"ו והיו מספרים באהבה ובזוגיות יומם ולילה. עד שבאו חרדלונים ואמרו לתקוות עולמים: 'תקוות עולמים, הגיע זמן שתזכור שיש בך אהבת ישראל גדולה ופועמת!'

אמר תקוות עולמים: 'הרי אני כבן עשרים ואחד שנים, ולא זכיתי להנות מן העולם הזה כהרף עין. מר ונמהר נולדתי, לעולם שכולו סבל ומכאובים. עשרה קבין ייסורים ירדו לעולם, 8 נטלתי אני, והשאר ישראל והאומות. הכיצד מתפלאים אתם שאני כה חשוך ומצולק?'

אמרו לו: 'הלא אמרו חז"ל כשם שהקדוש ברוך הוא נותן כח בצדיקים לקבל שכרם, כך נותן כח ברשעים לקבל פורענותם'.

אמר להם: כן הדבר. היות בחיים חייתי מהכאב והצער אשר אחזוני מאז ועד עתה. ואין לכם יום שאיננו בעיני כחדש וכאילו מתי מוטל לפני.

אמרו לו: אם כך, מדוע תוסיף שנאה ומחלוקת במקום שלום ואחוה?

אמר להם: אמר רב רבה בר בר חנה אשתעו לי נחותי ימא האי גלא דמטבע לספינה מיתחזי כי צוציתא דנורא חיוורתא ברישא ומחינן ליה באלוותא דחקיק עליה אהיה אשר אהיה יה ה' צבאות אמן אמן סלה ונייח. תרגום: [סיפרו לי יורדי הים, הגל הזה שמטביע את הספינה נראה כזוהר של אש לבנה בראשו, ואנו מכים אותו באלות שחקוק עליהן "אהיה אשר אהיה יה ה' צבאות אמן אמן סלה", והגל נח.]

אמרו לו: צמצם עצמך.

אמר להם: כל החיים שלי זה רצף של אכזבות וטעויות, ורק חום ואהבה של אישה יכולים לרפא את זה. כמו ששרו האיגלס:

And I found out a long time ago

What a woman can do to your soul

אמרו לו: הן אמת דיברת. אהבה משיבת נפש, עוזרת ומסייעת לעגומי הנפש ולחלכאים והנדכאים. ממלאת היא את הריקים והפוחזים, נותנת דרך בלבו של איש. מוציאה לחופשי את האסורים, אשר נכספה וגם כלתה נפשם כל הימים, נותנת היא בפיהם הלל ושבח לאלוהים לאל חי.
הופכת היא מספד למחול, יום אבל ליום טוב,
מעוף צוקה ואפילה, לששון ושמחה,
מחוסר שקט ושלווה, למי מנוחות ובטחה.
משורות צער ויגון, ומדיו שנמס ממיני עיניים הזולגות עליו, ללב הומה כחליל שנקבע כנחל העובר בכל ימי החושך ומחזירם אל האמת והקדושה, כמעיין נובע שאינו נפסק.
משברת היא זדים ארורים ורוצחים ובוגדים,
מרפאת עצמות שנשתחקו מצער וייסורים של העולם הזה ושל העולם הבא,
הופכת את הקללות לברכות,
את הטעויות לשיעורים יקרי ערך.

אמר להם: שמח לבי ויגל כבודי, נחמתם אותי מיגונותי ומרגיש אני רוח אחרת פועמת ונושבת לפתחי. מסתמא, שגם לרשעים יש תקווה. יהיה נא שמי תקוות עולמים, שתמיד אקווה ואצפה ואייחל לחסד ולרחמים ולאהבה. אמן כן יהי רצון אמן ואמן.

והמשל מובן למבינים.

אני לא הבנתי..בת מלך =)
מתי אתה כותב ברצינות?!
נסביר לךתקוות עולמים

@איגרא תבאר לה בבקשה מה ניסיתי לומר.

אני?! למה אני? עד שאני נבחר ראשון במשהו זה זה..איגרא
אממ... בואי נראה. בוודאי פה הוא לא רציני, בוודאי בהרבה תגובות כן..

אה, אני יודע! השאלה אם הוא מדבר על עצמו או לא!
אחח, אין כמו לברוח לציניות..

סתם, אחי, תדע לך שאני מאוד מעריך אותך, את האמת שלך, ואין ספק שאתה אחד הכותבים היותר מוכשרים. ועם דברים להביע.
אם אתה אומר..בת מלך =)
לרגע זה היה נראה שהוא מגיב רק בהודעות ציניות..
אותך לר"מ שלךתקוות עולמים

זה לא ציני. אני רציני. יש שם מסר.

קח:

http://www.daat.ac.il/chazal/maamar.asp?id=240

ובאמת ראוי לכם לדעת, צדיקים זכים וברורים שכמוכם, שאני מאד מוערך אצל ה'!

אוף, נפלת עלי עם חמישי.. חכה, נסיים חזקת, ואז..איגרא
אני מצטרפת לפסקה האחרונה ^.ענבל
בעד או נגד הכעס?ארץ השוקולד
הצטרפת לפסקה האחרונהארץ השוקולד
אז שאלתי כיצד הצטרפת לפסקה?

הנחתי שמדובר בפסקה מתוך צילום הספר של תקוות עולמים, הבנתי נכון?
לדעתי היא התכוונה למה שאיגרא כתב..בת מלך =)
על התגובות של תקוות עולמים
אז אתה בא איתי לוופל ירושלמי? ענבל
בס"ד

@אורח כלשהו הבריז לי. צריך ממלא מקום.
את בירושלים פעם בשנהאורח כלשהו
ואם אנלא טועה את הברזת לי!
אני תמיד יכולה לבוא במיוחד אבל בשבילך צריך מאורע.ענבל
בס"ד

אסור לתכנן כי אז זה כמו דייט.
אבל אם זה במקרה אז זה סבבה .

בקיצור אתה לא יעיל מר בחור.
לא עד שתסכים לפגוש אותי בתכנון מראש ולא לפי מה שהגורל קובע.
ה' קובע.אורח כלשהו
מפגש הערב בוופל?
אני אכה אותך.ענבל
בס"ד

התראה שתאפשר לי להגיע מהגולן.
רק שתהיה בעניין שהיום היה לי חופש.
רכב,הלוך חזור. בבוקר את בביתאורח כלשהו
סדר לי רישיון ורכב ואני באהענבל
אבל אבל...תקוות עולמים

ח..חשבתי ש... אין אין, להיות אני זה ג'וב כפוי טובה. לא, באמת. גם נוירוטי, גם מתוסכל, גם חסר הגשמה עצמית לפחות שלושמאות שישים יום בשנה, גם צריך, שלא מרצון, להתמודד עם העולם הזה.  לפעמים אני מרגיש שאני הסיוט הכי גדול שלי עצמי. ואם כל זה לא מספיק, המציאות כאילו נהנית לחבוט בי בכיף.

עד שאני יכול לאכול וופל בלגי, גם הוא נוזל לי מן הצד.

אני תמיד יכול להיות תכנית ב', נכון? נכון שאני יכול להיות? בוכה

אתה תוכנית א! יש שתי תוכניות.ענבל
בס"ד

חוץ מזה שאני מוכנה לצאת עם כמה פרטנרים לוופל בלגי.

אז אתה בא?

אני באתקוות עולמים

אני חושב שאני מדבר בשם שנינו כשאני אומר שאת הזמן הפנוי שלנו צריך לנצל לדברים מועילים יותר מאשר בילוי בפורומים מפגרים. קצת לראות עולם וזה. באופן מפתיע, יש עולם גדול ויפה עם חיי חברה בחוץ. שם העיניים לא צורבות, האותיות לא אדומות, והזמן לא נאכל.

@אורח כלשהו ילה, אני מזמין אותך לדייט. נקבע מקום וזמן. בלח

רגע אבל מה איתי?ענבל
גם את!תקוות עולמים

עכשיו אין לו תירוץ להתחמק. חיוך גדול

הווו אני אוהבת את איך שאתה חושב ענבל
בס"ד

@אורח כלשהו שמעת?
תני לי להראות לך איך עושים את זה נכוןתקוות עולמים

גברים, ובראשם אני, הם מפגרים מטבעם, לכן, עזרים ויזואליים תמיד עושים את העבודה:

אם עכשיו הוא לא יבוא - נוכל שנינו להיות תמהים מאד על בריה שכזאת שתסרב למאכל נפלא שכזה בחברה טובה ונחמדה.
יאמי!ענבל
בס"ד

הוא יבוא הוא יבוא.
אם לא אנחנו נמצא אותו ונחטוף אותו.

מתי הולכים?
עכשיו תצטרכו לחטוף אותי.אורח כלשהו

תירגע, אתה בא וזהוענבל
פחות אטרקטיבי.אורח כלשהו
לא אכפת לי.ענבל
אני אכעס עליךענבל
מה הרב אבינר היה אומר על זה?אורח כלשהו
שאנחנו כופרים אבל לכן לא אכפת לנו ענבל
שאלתי את כבוד הרב שליט"אתקוות עולמים
ענבל
בס"ד

הנה @אורח כלשהו יש לך אישור
הוא לא כתב שזה עם בנות.אורח כלשהו

והרב אבינר מאמין גדול בתשובה, לא?

אתה מוזמן לנסות להחזיר אותנו בתשובה.ענבל
בס"ד

בשביל זה עדיין תצטרך לבוא לוופל
אבל הוא כתב לא עם בנות!אורח כלשהו

לא לנסות להחזיר בתשובה בנות?ענבל
בס"ד

מה זאת האפליה הזאת??
אברהם מגייר את האנשים ושרה מגיירת את הנשים..arixon
בסדר שרה גם לא יצאה מהאוהלענבל
כשבאו גברים..אורח כלשהו

"דעתן של האנשים אחרי הנשים היא הולכת"אורח כלשהואחרונה

ציטוט לא מדויק אולי, רש"י.

אתה לא מתבייש?תקוות עולמים

כך תתן לאחיך ואחיותך לראות שחת? מה זה התירוצים החרדלים האלה? הרבי מלובביץ' היה מקבל נשים ואפילו לוחץ להן את היד.

אנחנו צריכים לתקשר אחד עם השני, אנחנו לא באיראן. הבל יפצה פיהם של המסתגרים והחשוכים.

אם אתה רוצה הוכחה לחובת ההתייצבות, הנה לך:

עת לעשות לה', הפרו תורתך.
אל תקרי עת לעשות, אלא עת לאכול.
מ.ש.ל
יפה מאד מאד! למסגר ולתלות. תוכל לשלוח לי באישי בבקשה?נפש חיה.
לשלוח מה?תקוות עולמים

את התמונה? תקליקי עליה ותקבלי את הגודל המקורי שלה, ומשם והאלה זה קליק ימני 'save as' וזהו.

היא לא דרשה עזרה!אורח כלשהו

או שדיברת על "תלדי בן"?

אחי, תזהרו בכבוד ת"ח.*צועד*
אתה במדרון.
מצטרףשואף לאור

מעבר לשאר הדברים שנאמרו

"להוכיח לך שאתה טועה והם צודקים"*צועד*
אתה הרבה יותר כזה.

אני, כבייניש חרד"ל, מושפע רבות משיחות עם אנשים פה.

אני לא יודע אם אתה צוחק או לאנתן.1
איני רוצה לפגוע בך או משהו כזה אך הדברים שכתבת חמורים מאד אנו נמצאים בפורום דתי קצת רמה לא תזיק ולבוא "ולפסוק" הלכות בנושא כזה חמור שיש בהן איסור דאורתייא ומתחייבים כרת גם עם זו דעתך האישית יש דברים שכדאי שתשמור לעצמך .
אם יש לך שאלות באמונה כדאי לך ולברר באמת מתוך מקום של רצון להשתפר ולצמוח בעבודת השם.
והכי חשוב לא לשכוח עבודת השם זה עבודה יום יומית " כשהנשמה מאירה, גם שמיים עוטי ערפל מפיקים אור נעים"
^^^פלצור
מלחיץ קצת מה שקורה פה.

על גבול המזעזע.
לטעון שכולם מנסים להוכיח שהם צודקיםארץ השוקולד
וכל השאר טועים

ולעשות אותו הדבר בדבריך זה מעט סטיה מדרך האמת

אם לדין, יש תשובה.
תביא דוגמאות.

אינני מבין, כשאתה כותב אתה מייחל שיקשיבו לך או שיגיעו לאמת?
אני אגיב ברצינות לשם שינויתקוות עולמים

תשמע, מגיעה לכם תשובה רצינית ומעמיקה. לגבי שאלתך, האמת היא שסתם קשקשתי פחות או יותר.

את דעתי האמיתית אני אכתוב בקרוב.

ולצערי חוסר הבנה בתפיסת ההלכהארץ השוקולד
ההלכה באה כדי שניישם את דבר הקב"ה בעולם הזה.

הרב קוק דיבר על כך שאנשים יוצאים לתרבות רעה, מפני שלא חיברו בין האגדה וההלכה והם לא מבינים כיצד המעשים שאנו עושים משפיעים ונצרכים.

בעקבותיו קמו שני רבנים ובנו ספרי הלכה משולבים עם ענייני מחשבה, כדי להראות כיצד ההחכה בעצם באה לקיים את דברו של הקב"ה.
הרב חיים דוד הלוי בספרו "מקור חיים השלם" והרב אליעזר מלמד בספרו "פניני הלכה".
לא סיימתי עדיין אף אחד מהם, אבל ממה שראיתי אצל שניהם, הספרים ממש טובים ומומלצים. יש לציין שכל אחד מהזוית ההלכתית שלו, מקור חיים השלם מפסיקה בעיקר ספרדית ולפי ספרי קבלה. לעומתו הרב מלמד הולך בעיקר לפי פסיקות אשכנז ופחות ענייני קבלה.
יש מקור לזה או שאתה מחרטט?עשו יכין
לא יודע אם אתה רציני או לא..בן של מלך
אתה קצת גונב את הדעת...טהר ליבנו
אין איסור הלכתי על מגע שאינו של חיבה. אני מניח שבמקרה דנן לא מדובר באחד שכזה...
ולגבי הרמיזות שלך על דין פילגש, זו מחלוקת גדולה בראשונים. ומלבד זאת, אני לא חושב שהם היו במצב בקשר של "מייחד לו" כי אז הם כבר היו מתחתנים...
יש סוברים שיש איסור גם במגע שאינו של חיבהויואל משה
אני אשמח למקורותטהר ליבנו

הנה-ויואל משה
בית יוסף יו"ד קצ"ה, בית שמואל, כ', ס"ק א'
לפי הרמב'םammyy admin

עצם הנגיעה זה דאורייתא. 

ומצד שני מזכיר אחד אצלנו שאיזה רב כאן אמר לו - 

אם יש לו בעיות עם אשתו יכול לעשות מהצד. 

לך תבין! 

מטורלל

לא כדאי להקשיב לשמועות מוזרותשואף לאור

אנחנו מעדיפים את הרמב"ןתקוות עולמים

אני דווקא דיברתי על המושג ההלכתי שנקרא 'פיגלש'. יש לא מעט שנוהגים כך בסתר. חלק בשביל להתיר את התאוות שלהם, חלק בשביל אהבת אמת, חלק משום שהם לא מוכנים למסגרת הנישואין עדיין. זה עניין אישי ואינדבידואלי. הלכתית, אין עם זה בעיה ויש היתרים של היעב"ץ והרמב"ן והרא"ש וכו', שחלקם סייגו את דבריהם בכדי למנוע אנשים לנצל את העניין לפריקת תאוות וניצול הדדי.

למה פחדו מהתרת ה'פיגלש'? 3 סיבות. 1. יביא לידי זנות 2. יביא לידי פריצות 3. יבואו עליהן בנידתן

בגדול, אין שום בעיה עם פיגלש כל עד היא מיוחדת לו ושומרים על הלכות נידה, והקשר הוא קשר אמיתי ופנימי. עניין הכתובה הוא בעיקר הסכם שנועד להביא לכך שהקשר לא יהיה קל לפירוק ולחייב את הבן זוג להשפיע לבת הזוג שלו.

בהרבה בספרי מוסר כותבים שעל פי תורת האר"י זיע"א אדם לא יכול לזכות לאהבת התורה אם לא אהב מקודם אישה. אז אני לא מבין מה הבעיה. הלא אתם לא יודעים את גודל מעלת התורה הקדושה?

"אנחנו מעדיפים"...ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"א בסיון תשע"ו 15:32

מענין מאד.

לגבי ההמשך, לא יאומן איך הופכים דברי אלוקים חיים.

"הלכתית אין עם זה בעיה.. אישי ואינדבידואלי" - על דבר שהשולחן ערוך אומר מפרש ש"כופין אותו להוציאה מביתו" (ולא משנה הטעם. השו"ע כותב אסור, אז אסור).

ולהתעלם:

מהדעה שמביא הרמ"א שזה איסור "לא תהיה קדשה". זונה.

ומכך שיש רבים האומרים שהמושג "פילגש" זה עם קידושין אך ללא כתובה. ואחרת זו קדשה, זונה.

ומהגירסה ברמב"ם שפילגש אסורה להדיוט.

ומדברי הרדב"ז בשו"ת שלו, שזה בכלל איסור ייחוד פנויה.

וממה שאומר - הרדב"ז - שגם הרמב"ן היה אוסר, כבר בזמנו של הרדב"ז ש"פרוצים בביאות אסורות"; ומדברי הרמב"ן עצמו, "תזהירם מן הפילגש" (ו"להתחכם" לומר כאילו על-שכמותו לא שייך. זה "משהו שולי" - "למה פחדו מהתרת הפילגש".. סתם "פחדנים; אבל למעשה, כל מישהו "רציני" (....), יכול להתעלם מזה. כמו כל מיני רפורמים, ש"יודעים" שלמעשה טעמי גזירות חכמים לא שייכים אליהם... חוסר-הבנה בסיסית במהות תושבע"פ ותוקף דברי חכמים. קל וחומר מי שמביא "בשם האר"י".. שבוודאי אמור לדעת מה יש מאחרי דברי חכמי תושבע"פ)

וממה שאומר - הרדב"ז - שגם הרשב"א דיבר דווקא עם קידושין.

וממה שמסביר שגם להראב"ד - "איסורא איכא" (יש איסור), גם אם לא מלקות ולאו.

ומתשובת הרא"ש על "פנויה המשרתת בבית ראובן ויצא קלא דלא פסיק שמתייחד עימה. לא מיבעיא (כלומר, פשוט) שבני משפחתה יכולים למחות בידו שהוא פגם להם שתהיה פילגשו (כלומר: אפילו הכי "מקלים" בדין המקורי, שרבים נחלקו על זה, כנ"ל - רואים בדבר הזה בושה וחרפה. ביזיון גמור), אלא בי"ד כופין אותה להוציאה מביתו" (אכן, חשש נידה. אבל כך פסק למעשה. ועי' להלן).

ומדברי הטור, בנו, שכתב, "אפילו לא בא עליה לשם זנות אלא לשם אישות בינו לבינה אינה נחשבת כאשתו אפילו אם ייחדה אלא אדרבה כופין אותו להוציאה מביתו". 

ומהסבר הב"ח שם, שאפילו אינה בושה לטבול - אסורה משום זונה אף לדברי הרא"ש הנ"ל. ואף שה"בית שמואל" הסביר אחרת בדברי הרא"ש, מניין ה"המצאה" איזה מישהו ב"פורום" לכתוב, "אין בעיה הלכתית"...

ועוד ועוד. 

ומדברי הרדב"ז, המשיב העצום, הלכה למעשה:

שו"ת רדב"ז חלק ד סימן רכה 

הכלל העולה שאין אשה מותרת לשום אדם בזמן הזה אלא על ידי קדושין וחופה וז' ברכות וכתובה

אז להמציא כעת - בגדול, "פילגש", "אין בעיה" - רחמנא ליצלן. עד כאן דברי יצר הרע בריבוע. ועוד להשלות, "קשר אמיתי ופנימי". דבר-גורם לדבר.... מי שחושב שיכול היום "לקחת פילגש", לא פלא שיחשוב שאפשר "קשר אמיתי ופנימי" ללא נישואין. אין דבר כזה. אשליה, הפקרות, בזיון בנות ישראל עד "מתחת לקרשים", איבוד בושה אלמנטרית, קל וחומר היום, שכבר השתרשה הלכה למעשה כדברים הנ"ל, הרי שבכל "קשר" ללא מחוייבות גמורה, וקדושה, של חופה וקידושין, שבו נהיים משפחה איש ואשתו - מתחיל מהקשר הנשמתי, מהראש - יש זרות וממילא איבוד הבושה והכבוד האלמנטריים, גם אם "ר' יצר" ינסה לשכנע אחרת מישהו..

מענין שאני לא שמעתי על "לא מעט שנוהגים כך בסתר" רחמנא ליצלן. כנראה כל אחד יכול "לשמוע" איפה שרוצה. מי ש"נוהג" כך, עושה מעשה נבלה. ואם יצרו תקפו - שיעבוד עליו, ולא יתיר בשם  למדנות-מזוייפת המדלגת לה בקלילות כמובן על כל פוסקי זמננו המובהקים (לא הבינו עומקה וטעמה של תורה..), כדרך שכאלה.

מי "שלא מוכן עדיין למסגרת של נישואין", אז שלא יפרוק את יצריו על חשבון בת ישראל בהפקרות. גם אם הוא מסביר לה שלא נורא, את רק תהיי פילגש... (וכנ"ל, גם זה בהפיכת דברי תורה והלכה למעשה). וגם היא, שלא תאבד את מינימום כבודה, להיות בקשר קרוב רק עם מי שלקחה לאשה כדת משה וישראל, נהיה  בעלה, קידשה, נשאה, התחייב לה.

ו"ענין הכתובה הוא בעיקר הסכם.. שלא יהיה קל לפירוק". לא. הכתובה באה עם חופה וקידושין. וכל זה ביחד אינו משהו "טכני", אלא שינוי כל המהות. מאשה זרה, שבצדק יש שמירת המרחק והבושה הנורמלית, לאשתו. לפני "שלא יהיה קל לפירוק", עצם יצירת החיבור. ומי שאינו חש את השינוי שיש בכך שאדם נושא אשה במחוייבות גמורה, ככל מסורת ישראל והופכת להיות אשתו - וחושב שזה רק אקט-טכני למה שאפשר בקלות גם קודם לכן, הרי זו בבחינת נכות - ואיבד משהו מהדברים  הכי יקרים שיכולים להיות בתחושותיו הבסיסיות של אדם.

וזו כמובן, לא "אהבת אמת".. אהבת עצמו בניצול זולתו. שיתחתן ויתחייב.

מענין מאד, אם "חכמים" כאלו, מוכנים שביתם תהיה "פילגש"... (ואם כן, עדיף כנראה שהיא לא תיוולד להם..)

ועל הכל, להביא את כל תעמולת-הפריצות הזו בשם דברי האר"י..  יעני, הכל בשביל לזכות ל"אהבת התורה".. פריצות לשם-שמיים. אפשר ללכת אצל פרשת "הרב מהצפון" (לא מכיר אישית, אך נאמנים דברי הרב אליהו שליט"א), ולראות עוד "מעלות בפריצות" בשם סתרי-תורה...  "אתם לא יודעים את מעלת התורה הקדושה".... מענין מדוע האר"י הק' לא עשה כך בעצמו, במקום להתחתן, והיה זוכה ל"אהבת התורה"..  הפיכת דברי אלוקים חיים. כמובן, האר"י הקדוש לא העלה בדעתו כך. ודברים מעין אלו שמובאים במקומות מסויימים, מדברים על אהבת איש לאשתו.

מי שיקרא ספרי מוסר באמת, ולא כדי למצוא "היתרים" לדברים חמורים וכעורים, יראה איך הדרכת התורה לאדם מישראל ליצור קשר בצניעות, בבירור לשם שמיים, לשם נישואין בלבד ובשמירת מרחק מקודם - ולקחת עליו את האחריות והקדושה והשמחה בבנין בית נאמן בישראל, כדין, כמסורת, כנורמליות היהודית.

[ורק הבהרה: אח"כ ראיתי מה שכתבת מקודם על "הדתיים" אז הבנתי במה מדובר.. אם כי לא היה קשה לנחש גם קודם. וכבר אמרו חז"ל מה שאמרו, על מי שמנצל מה שלמד פעם כדי "להוכיח" ההיפך.

ולכן אני מבהיר, לא הייתי מתווכח עם מי שכותב כך אישית, זה חסר טעם. אבל בגלל שמישהו ביקש ממני להגיב, לטובת אחרים שמעוניינים קצת בהרחבת הדברים, כתבתי]

מספר הערות:ארץ השוקולד
לגבי הכתובה:
יש את דעת רבי מאיר שאסור להשהות אישה ללא כתובה וכמדומני שכך נהגו העולם ההלכתי היום.

לגבי אהבת אמת:
אם מדובר באהבת אמת, מדוע שלא יתחתנו?

לגבי האר"י:
פיך ענה בך, כוונתו הייתה שרק אדם נשוי יוכל לזכות לאהבת התורה. אין הכוונה שהיה עם אישה, אלא לקשר אמיתי עם אישה, כלומר נישואין.

באופן כללי, קשר עם אישה הוא קשר אמיתי הכולל גם בתוכו אספקטים מסוימים, אבל העיקר זה חיים יחד ושותפות ועוד.

אמנם, לא יודע לתת תגובה כה מלומדת כמו דן, אבל הייתי חייב למחות!
זו בדיחה ?שואף לאור

קצת מוגזם ה"אין בכך איסור הלכתי.."איגרא
עד פעם אתה?תקוות עולמים

הדיון הזה לא אומר שום דבר חדש, והוא למעשה לא אומר כלום. ואין בכך איסור הלכתי. עובדה, פוסקים גדולים התירו. כפי שאמרתי, הם סייגו את דבריהם כי מאז ומעולם היו ויהיו אנשים שלא ממש מעניין אותם שום דבר מלבד עצמם והם מחפשים פתחים בכדי להתיר לעצמם כל מיני דברים.

עכשיו תשמע אתה ותשמע ד.:

אני לעולם לא אבין למה אנשים מתייחסים להלכה היהודית כאוסף של 'חוקים דתיים'. להלכה יש טעמים ברורים, חלקם לפי הסוד, חלקם לפי הפשט, אבל משום מה תופסים אותה כ'הלכה זה הלכה!!!!!'. הרב ההוא אמר ככה, הרב הזה אמר כך, וכו'. כשבאים לנהל דיון הלכתי, רצוי להתייחס לפן התיאולוגי ואפילו גם לפן המיסטי. הבעיה היא שרוב האנשים רחוקים הן ממיסטיקה והן מתיאולוגיה והם סתם דתיים שכל חייהם מסתכמים בקיום טכני של מצוות והלכות ומלמול תפילות. כך שנשארנו עם 'ההוא אמר כך, ההוא קבע כך בלה בלה בלה'.

קשר בין איש ואישה זה הדבר הכי גדול והכי נפלא ביקום. כשתדע לאהוב, ותנהל קשר אמיתי עם בת זוג, תדע עבודת השם מהי. בינתיים חוץ מהעתק הדבק ודמגוגיה טיפוסית אתם לא אומרים שום דבר.

אני לא מבין מה אתם נובחים 'פריצות פריצות'. משום מה תמיד הדמגוגיה הדתית תהיה להציג את האחר בתור סוטה מין ופוטנציאל להקמת כתות. גם כן 'תעמולה'. די לסלף ולעוות. אני בעד אהבת אמת, בעד קשר חזק ויציב, זאת דיברתי. כנראה שמי שמחפש אחר מה שהוא רוצה, מוצא.

היהדות היא לא הנצרות הקתולית. בנצרות הקתולית המציאות הרוחנית והאמת לא ממש משנה. מה כן משנה להם? יומרנות, צדקנות מזויפת, פדופיליה, כל מיני דברים רעים.

ביהדות זה לא ככה. ביהדות מה שחשוב זו האמת, הנפש. הכתובה היא כמובן לא עניין טכני ואף אחד לא טען כך, אך זה לא אומר שאי אפשר לחוות קשר אמיתי ומחייב בלעדיה. מה העיקר, אם כן? העיקר הוא קשר חזק ואמיץ בפנימיות הנפש. התקשרות חזקה עם אחדות גדולה. זה העיקר. כמו דוד המלך ויהונתן, נפשו קשורה בנפשו, זו עיקר האהבה, התקשרות בפנימיות הנפש ממש.

עכשיו, מהי מהות הקשר בין איש לאישה? אין לכם מושג. למה? כי אין לכם את הכלים הנפשיים לקבל את ההבנה הזאת. גם אם תפתחו זוהר ואת כתבי האר"י זו תהיה עבורכם סינית.

רק להפנות לתשומת ליבךmatan

כל אמירה שלא ניתן לבחון אותה לא רלוונטית לדיון אמיתי.

כלומר "רבים עושים כך בסתר" זו אמירה שלא ניתן לבדוק אותה- אין נתונים, שכן רבים עושים זאת בסתר.

אותו דבר אפשר להגיד על הרבה דברים אחרים, שלא בהכרח נכונים.

כנ"ל- "אין לכם את הכלים הנפשיים". אוקי, אז כל מי שלא חושב כמוך הוא פשוט נחות.

למעשה- זו דמגוגיה, כי אין בה שום דיון אמיתי, אלא טענה "אתם נחותים ממני ולכן לא תוכלו להבין".

ביהדות כמו שאני מכיר אותה- האוסף חוקים הוא זה שמגדיר את המיסטיקה והתאולוגיה. כן- אוסף החוקים,

ופעולה שנוגדת את החוקים- היא פעולה מזיקה מבחינה תאולוגית ומיסטית.

נכון, שיש מחלוקות, אבל לטעון שאנחנו מבינים את הטעמים ולכן אנחנו יכולים להסתמך על פסיקות דחוקות

ע"פ עיוות של מקורות מהראשונים, שהפוסקים אחריהם התייחסו אליהם ובחרו שלא לפסוק כך, זו אותה יוהרה

שבה נאמר כאן "אתם לא מסוגלים להבין את מה שאני מסוגל".

העיקר הוא קשר חזק ואמיץ בפנימיות הנפש שיכול להתקיים על פי ההלכה היהודית באופן אחד בלבד-

ע"י כתובה וקידושין.

בעניין טעמי מצוות - חז"ל כבר הזהירו אותנו מן הפניה לטעמי מצוות על מנת להתיר דבר והראו לנו כיצד גדולי

ישראל טעו בכך ובאים הפסוקים ומוכיחים אותם על כך. לדוגמא על שלמה המלך שהפסוקים מביאים שליבו

הוטה לע"ז, וחז"ל מבארים שלא באמת עסק בכך, אלא שבגלל שדרש טעמי מצוות מעלה עליו הכתוב כאילו

עשה ממש.

זכיתי לשמוע כמה מגדולי המקובלים בדור, שדברי האר"י הקדוש נר לרגליהם והם יודעים אותם בע"פ,

אף אחד מהם מעולם לא התיר לעשות דבר כזה, לא בשם האר"י ולא בשם שום הלכה. ההפך, דווקא

הם מדגישים את חשיבותם של קידושין כדת וכדין.(אחד מהם הוא ראש ישיבה שעוסקת בלימודי תורת האר"י)

זה נוח לבוא ולטעון- יש בידי נתונים שאני יכול להוכיח, רק שאין לכם את הכלים להבין את הדברים הללו,

שכן זה מוציא כל יכולת לדון בדברים.

אני יכול לטעון שאתה חולה פסיכיאטרי ולהתעקש שיש בידי מסמכים בשפה שאתה לא מסוגל להבין מכיוון

שהם כתובים בשפה סודית עתיקה. אתה לא יודע מה כתוב בהם ולכן הם אינם יכולים להוות הוכחה.

חוץ מיוהרה והתנשאות לא כתבת כלום, וזו הסיבה היחידה שבכלל ראיתי לנכון להגיב לך.

דמגוגיה זולה לא מגיעה מהצד שלך, לא של אחרים. אתה לא פחות עסוק בלהוכיח שאתה צודק ולא

מקשיב באמת לצד השני.

אני לא מתיימר לנהל דיון אמיתיתקוות עולמים

ומעולם לא אמרתי שזה מצב רצוי או נכון שיהיה. למעשה, רצוי שלא יהיה. אבל עדיין, אין פה שום עיוות, הרמב"ן והיעב"ץ התירו זאת לימינו, וסייגו זאת מהסיבות הברורות והמובנות לכל, וצדקו בכך, כמובן. האר"י לא קשור פה.

על נתונים וכתיבה אני מוותר מראש, כי אי אפשר לנצח דעות קדומות ולוחמניות שנספגו לדמים. כתבתי פה פעם על מה שאמר רבי נחמן: מֵאַחַר שֶׁיֵּשׁ לְךָ עַל מִי לִסְמךְ שׁוּב אֵין אַתָּה מִתְיָרֵא כְּלָל.
פֵּרוּשׁ מֵאַחַר שֶׁיֵּשׁ דֵּעָה שֶׁמַּכְשִׁיר וְאַתָּה סוֹמֵךְ עַל אוֹתָהּ דֵּעָה אֵין לְהִתְיָרֵא עוֹד כְּלָל

זה חלק ממה שהוא אמר, בהקשר המלא לא צריך לדעת תורה אפילו, מספיק לדעת עברית בכדי להבין את מה שהוא אמר.

הכוונה היא שתמיד אפשר ללכת על פי הדעה המקלה, וכולם כתבו שזה שטויות ובלבולי מח ושאני מעוות ומסלף את דבריו. משום מה אף אחד לא טרח להגיב לסרטון שהבאתי שבו הרב סבג אומר את אותו הדבר בדיוק. ובו אתה לא יכול לחשוד שהוא אידיוט כמוני.

בכל מקרה, פורומים זו לא בדיוק הפלטפורמה לדיוני עומק בנושאים גדולים שכאלה.

זאת לא היתה הטענה שליmatan

הטענה שלי היתה שלצעוק "דמגוגיה" כשאתה משתמש בדמגוגיה לא מוכיח כלום.

ושיהירות גם היא לא מוכיחה כלום ולטעון שאנחנו לא נבין בכל מקרה זו יהירות.

חביביאסטרו
לא ראיתי את הוידאו ולמען הכנות לא שמעתי על הרב סבג.
ככה או ככה הדעות שאתה מביע פה בין אם ברצינות ובין אם בהומור... מובנות, לפחות על ידי, בצורה שקשה לי להאמין שאיזה פוסק משמעותי התכוון לה .

מעבר לזה אתה נוטה לההשתמש בטכניקות מאד בעיתיות בהצגת עמדותיך ומישהו ח"ו עוד יסמוך על מה שאתה כותב. בבקשה תשתדל יותר.
סליחה.
עוד פעם אני! אחי, האמת שאפילו לא קראתי.. סתם הבאתי דיון.איגרא
מצד שני, אני קווניק. בטוח שאני צודק.
במקום שישמעו מפי השמועה ויעשו בסתרארץ השוקולד
אילו היה מדובר באמת, ניתן היה להוכיח טענה זו ולא רק לטעון בסתר.

דברי רבי אילעי "שיתעטף שחורים... ויעשה מה שליבו חפץ" לדעת רוב הראשונים באו כדי שלא יעשה!
שהם מוזריםחלושששש
מעניי, כי הההתמודדות שלו תהיה בכל פעם..בן של מלך
נשמע כמו חרטה גם אם ההתמודדות היא אמיתיתיואב גל
אולי זה אומר ש(אולי)אהבה בתענוגים
הוא יודע בתת מודע (או במודע) שאתם לא באמת מתאימים, ושלא באמת יצא מזה משהו רציני, ושמצד שני הקשר איתך מעורר בו יצרים והוא חושב שהכי נכון להפסיק עם השטויות ולתפוס את עצמו בידיים...
ולמרות היצר, לעשות מה שנכון. שאפו.
לא יודע מה הייתי מבין ממשפט כזה*צועד*
אפשר לענות בשאלה?!ammyy admin

לך נגיעה זה קו אדום?... 

אם כן .. 

תוכלי להסביר לו זאת והכל יבוא על מקומו בשלום.. 

(: 

זה אמור להביע שהבחור מאוד חסר טאקטשמש אא
ובכללי לא חכם במיוחד.

בקיצור ניצלת
שתי אופציות:נפתלי הדג
או שדעתו העבירה אותו על הדת או שהדת העבירה אותו על דעתו.

(ובקצת יותר מילים: הרצון לגעת הוא מבורך, הקושי בנושא הזה הוא אחלה וטבעי, כשזה הופך לעילה לחתוך זה אומר שאחד מהדברים הנ"ל מקולקל.)
אתם יוצאים למטרות חתונה?matan

אם כן זה מאוד מוזר.

אם זה קשר חברי כללי שלאו דווקא למטרות חתונה- כנראה שהבחור תפס את עצמו בידיים והבין שמכאן הוא לא יכול

להמשיך בצורה הזו.

בשונה מהרוב פה דנת אותו לכף זכות.בתשירות בדימוס
מסכימה איתך ממש!
יש קשרים שהם לא בהכרח "יוצאים כדי להתחתן בקרוב" כלומר, שואפים לקשר שיוביל לחתונה אבל לא מגדירים אותו ככזה מלכתחילה. בעקבות כך, נוצר מצב שהכל מתנהל במעומעם, הקשר יותר זורם וככה הגבולות מתפוגגים.
מעבר לכך, יתכן שהבחור לא מספיק דתי ויש לו סדר עדיפויות בנוגע לשמירת הלכה.
זה לא "אתם אומרים"..ד.

זה מישהו שאמר לך.

אז כנראה שאין ברירה. ותמצאי מישהו שילך ברצון עם "שמרית נגיעה" עד שתתחתנו.

זה מאוד פשוט..אהבה עצמית

את שומרת נגיעה והוא כרגע לא בקטע. והוא כמובן לא יפגע בך אז סאלמט... הרבה עושים את זה ואין מה להיבהל. שיהנה לו

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יש לך עבודה רגשית לעשותמשה

גם על זה שאתה 'מחזיק' אותה, וגם על החרדה שהייתה לך בתוך הקשר.

אחרי שתעשה אותה

אתה תראה פלאים. מבטיח.

מה זאת אומרת "מחזיק"?מה כבר ביקשתי

ואיך עושים עבודה רגשית? 

תתחיל בלכתוב בפנקס רשימותמשה

אחר כך יש לי עוד כמה כיוונים. אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לענות לעומק. בגדול זה אומר יותר ביטחון עצמי ויותר תשובות של פורום רגישים (גם שם קיבלת ממני תשובה אבל קצת אחרת).

זה כואב, אך תזהר לתלות את הערך העצמי שלךadvfb

במישהי כזאת או אחרת.

היא לא אהבה את זה, מי אמר שהיא מייצגת את כל הבנות?

כולם מיואשים ושבורים, אך זאת אשליה.. אל תחשוב שזה אישי שלך

בודאי שיש לכאב שלך מקום.

זה לא נעים וחשוב להרגיש את הכאב של הציפייה שהתנפצה.

זה חתיחת משבר, בחורה שאומרת לא, שמסבירה למה לא.

אני אישית לא ממליץ לך לקחת איתך את הפרשנות שלה. 

מה ששלה שלה. מה ששלך שלך.

מקדיש לך את שורות השיר -

"זה ניראה לך אבוד
ושאין לך סיכוי
שאותה אהבה
תבוא לך בשינוי

וביטוי שימו לב
מה אפשר להגיד
ומי יודע מה צופן העתיד
מי?"

בסוף אתה לא צריך את על הבנותתפוחית 1

אלא רק אחת

והאחת שלך תתחבר לאופי שלך..

ברור שזה מאכזב ממש. אבל אל תסיק מזה מסקנות מייאשות עליך 

ואוו אחי, משתתף בצערךדרייב

לצערינו העולם הזה עדיין לא טהור.. ואנשים טובים כמוך פעמים רבות נופלים בין הכיסאות ולא זוכים להערכה הראויה. אהבה אכפתיות ורגישות אלו תכונות טובות שלא נמצאות אצל כל אחד!

אך במציאות הזו, נשים מעדיפות ונמשכות דווקא לגבר חזק ומוביל יותר מאשר גבר אכפתי שרוצה בטובתן.. יש לזה סיבות פסיכולוגיות שמקורן מהגו'נגל והטבע החייתי.

מהסיבה הזאת ישנם נשים שמתאהבות דווקא בגברים רעילים ואפילו פושעים, שלא סופרים אותן ויחליפו אותם כמו גרביים...

לא משנה כמה התקדמנו ומעמד האישה כיום מכובד מאי פעם, נשים עדיין מחפשות ביטחון מגבר.

וגם אתה כאדם טוב ואימפתי, יכול לנסות להשתפר בתחום הזה. מתוך הבנה שזו הטובה הגדולה שאתה יכול לתת  לאישתך העתידית בעז''ה שתאהב ותעריך אותך!

לכן בתחילת קשר מומלץ לבוא, על אף כל החששות, והרצון הטוב לשיחה חופשית ורגישה, דווקא להיות יותר מאופק ויציב. לא לשדר נלהבות או התעניינות גבוהה מדי. לאחר שהאישה תראה את יכולותיך, לנהל קשר ושיחה, היא גם תרצה לראות את הצדדים הפנימיים שלך יחד עם החששות והקשיים.

מצרף סרטון שלמדתי ממנו הרבה, ובכללי ירון ויסברג הוא אלוף בתחום. ממליץ לכולם בחום!😉

אהלן אחשפלות רוח
עבר עריכה על ידי שפלות רוח בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 1:37

קודם כל רק רוצה לשתף שגם אני בחור רגיש, כלפי חוץ זה לא נראה ככה בכלל בכלל בכלל, אבל בפנים אני ובעיקר הקרובים אליי יודעים את זה, כשהייתי קטן הרגשתי את התחושות האלו של "אני לא מספיק גבר" היום אני יודע שזאת אחת התכונות החזקות שלי, אני יודע לזהות אנשים וסיטואציות, ממש להבין מה הם מרגישים ולמה וגם מה להגיד או לא להגיד. וגם בפגישות וקשרים זה משהו שלא רק עוזר לי, אלא ממש מוביל אותי בקשר, אתה יותר מכיל יותר יודע איך לגשת מה לדבר ואם בכלל צריך לדבר או פשוט לשתוק ולהקשיב, וזאת תכונה שלהרבה מאוד גברים פשוט אין, שמעתי כמה פעמים מנשים שיש לי אינטילגנציה רגשית מאוד גבוהה ושהן אהבו את זה מאוד, אני מאמין שאני ואתה דומים בזה.

עוד עניין, ככה השם ברא אותך, והוא לא עושה טעויות, שמעתי מרב מאוד חשוב, שמה זה "חנוך לנער על פי דרכו" ? מה הכוונה?

אז הוא פירש בצורה כל כך פשוטה ומדהימה, נניח פלוני קיבל ילד עם תכונות של אסרטיביות מנהיגות וכו שבילדות אצלו באות לידי ביטוי בחוסר שקט הוא כל הזמן קופץ רק משתולל כי יש בו תכונה שהשם טבע בו להנהיג ולהוביל והוא כרגע ילד, אין לו מושג מה לעשות עם הצורך הפנימי הזה אז הוא מתפרץ החוצה בצורה כזאת, ואם אנחנו בתור הורים נבוא ונרגיל אותו לשבת ולשתוק ולא לקפוץ ותפסיק לזוז כל שניה ושב בשקט וכו וכו, נעלה לשמים אחרי 120 והשם ידון אותנו על זה, "מה עשיתם לבן שלי? נתתי לו תכונות מנהיגות כי התיקון שלו בגלגול הזה היה להוביל אנשים, להוביל מיזמים, להוביל פרויקטים, להוביל דברים, להזיז אנשים לא משנה מה, היה לו ייעוד מסוים שהחינוך הקלוקל שלכם הרס את התכונות שהיו צריכות להביא אותו לייעוד שלו".

וכן לגבי ילד רגיש, הורים שינסו לעשות ממנו גבר גבר, ואסרטיבי וכו, זה לא שייך, הילד הזה יש לו ייעוד ספציפי שבגללו הוא נולד עם תכונה חזקה של רגישות, הוא צריך לטפל באנשים, לעזור לאנשים על ידי זה שהוא מרגיש אותם ומבין אותם ואתם בתור הורים הרסתם אותו וכל הנשמות שהיו צריכות בגלגול הזה להיעזר בו ולעבור דרכו לא קיבלו את העזרה שלהם רק כי חשבתם שאתם יודעים יותר טוב מבורא עולם וניסיתם לשנות את התכונות אופי של הילד.

ובנימה אופטימית זו דוד, היא הפסידה קצת הרבה. וכנראה שבאמת זה לא נכון לה, אבל זה לא אומר שאין מישהי בחוץ שזה הכי נכון לה בעולם וצמאה לזה, ואל תתייאש מזה שהיא אמרה שאתה מה שהיא מחפשת אבל החליטה לסיים בכל זאת, אחדש לך, אתה לא מה שהיא מחפשת. והיא לא מה שאתה מחפש.

מה שאני מנסה להגיד זה שתקבל את זה שזה מי שאתה, כי ככה השם החליט והוא לא עושה טעויות, מי יודע מי צריך להנות מהתכונות שלך אולי הילדים העתידיים שלך, אולי אשתך, אולי קודם כל אתה בעצמך, וגם נראה לי שכשתהיה מי שאתה ותרשה לעצמך להיות עם האופי שלך בלי להלקות את עצמך זה יעשה רק טוב.

תחייך אח שלי השם איתך (:

שאלה קטנהפצל"פאחרונה

"בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה"

דיברת איתה על זה?

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfbאחרונה
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפיאחרונה
ומנגד משדרים נחת נעימות
קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בסדר גם אתה רשמת שטויותהפי

קשה להתייחס לזה ברצינות

לגבר מותר לאישה אסור ..

נו באמת

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לא יודעתהפי

בערך איך שאתה מתמודד עם החיים

או שזה זר לך

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסא

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

אתה מתחתן איתה לא עם המשפחה שלה.shindov

לא פוסלים על זה, לפני פגישה.

...יוני.ו.אחרונה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה