כמה לדעתכם הולכים לאקדמיה רק בשבילכתום כואב

הרושם או הלחץ חברתי? שלא לצאת דופן?

אני אישית חושב שיש לא מעט אנשים שלא מממשים את הפוטנציאל שלהם והולכים ללמוד מקצועות שלא ממש מתאימים להם רק כי... לא נעים וכי כל החברה הולכת ללמוד במכללה/אוניברסיטה.

אם אדם יגיד היום שהוא רוצה להיות מוסכניק או טבח או סתם מוכר בחנות ירקות, יסתכלו עליו ככההמום או ככה מטורלל

אני חושב שלהרבה אנשים אין באמת את האומץ ללכת על מה שהם באמת אוהבים או על הכשרון האמיתי שלהם.

ישאריק מהדרום
יש אנשים שהולכים בשביל מה יגידו.
יש אנשים שהולכים בשביל ההרגשה של להיות משכיל.
יש אנשים שהולכים בשביל ההרגשה של להיות סטודנט.
יש אנשים שהולכים בשביל הפרנסה.
יש אנשים שהולכים בשביל לקנות חוכמה.
יש אנשים שהולכים בשביל מימוש עצמי.
כל הסיבות לגיטימיות, השאלה רק האם זה שווה 120k - 400k שקל ושלוש-ארבע שנים לא כולל הוצ' נלוות.

אגב בארצות הברית זה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר גרוע.
120 אלף?!עוד סתם אחד

שכר הלימוד לתואר ראשון (באוניברסיטה) עומד על 10 אלף וקצת לשנה, למיטב זכרוני, כך שתואר של שלוש / שלוש שנים וחצי יוצא בסופו של דבר פחות מ-40 אלף בכללי. אתה מתכוון למחיר כולל התשלום של המדינה? זה מגיע ל-100 אלף שקל לסטודנט?! איפה בודקים נתונים כאלו?

[עריכה: מצאתי כתבה באתר 'מידה' שבה נאמר שאכן המדינה מממנת 80% משכר הלימוד. אני קצת בשוֹק.]

צריך לזכור שההכנסות גבוהות יותר בארה"ב וההוצאות זולות יותר (אם כי ייתכן שמאותה הסיבה הן גם רבות יותר). לכן ההשוואה קצת בעייתית, להבנתי. גם אין שם מימון של המדינה על לימודים גבוהים, אז זה מוטל על הצרכנים (אם כי יש גם המון מלגות ספורט וכדו', דבר שאין בארץ; וכן יש ערך מוסף ללימודים בקולג' של ההווי הסטודנטיאלי שכמעט ולא קיים בארץ, כי אנשים שם צעירים יותר כשהם מתחילים ללמוד, והם לרוב עוד לא צריכים באמת לעבוד למחייתם, וזאת גם בערך הפעם הראשונה שלהם מחוץ לבית ההורים). 

אה באמתאריק מהדרום
ומה עם העבודה שיכולת לצבור תוך כדי לימודים?
(היום הריבית על הכסף גם זניחה).
אתה יכול לשאול את זה גם על מישהו שבחר עבודה מכניסה פחותעוד סתם אחד

נניח, מוסכניק או טבח או סתם מוכר בחנות ירקות... 

רוב הסטודנטים בישראל מכניסים כסף תוך כדי הלימודים (אחד ההבדלים מאוניברסיטאות בארה"ב, כאמור). מכניסים פחות מאשר אם לא היו לומדים? כנראה. אבל זה גם כנראה מתאזן בהמשך, כך שבכל מקרה נראה לי לא-הגון להכניס את זה לחישוב. 

בוודאיאריק מהדרום
אבל לו עבד במשרה מלאה היה מרוויח יותר.
אומר זאת בנוסף לזה שהרבה פעמים התואר לא מוסיף לשכר הבוגר ולפעמים אף גורע ממנו.
אני לא חושבת.הולם במיוחד

האקדמיה פורשת מגוון מאוד גדול של מקצועות שמתאימים לטעמים שונים ומשונים. לא סביר שיש מישהו שלא יכול למצוא משהו שהוא אוהב (אלא אם הוא ממש מתקשה בעצם הלימוד, ואז זו כבר בעיה אחרת) באקדמיה.

אותו אדם שבטוח רוצה בסתר ליבו להיות מוסכניק, זה כנראה כי יש לו חוש טכני והוא אוהב ויודע להתעסק ולהבין דברים כאלה. אז למה שלא ילמד הנדסת מכונות?...

וכן על זה הדרך.

ואותם המקצועות שלכאורה דומים (כמו מוסכניק ומהנדס מכונות) המקצוע שדורש השכלה יהיה יותר מכניס ויותר קל פיזית. אז  למה לא בעצם?

מה שכן, נוצר בישראל מצב קצת מגוחך שכל דבר כמעט דורש מינימום השכלה של תואר ראשון, וזה די מיותר ובזבזני. 

מהנדס מכונות ומוסכניק ?! זה כמעט הפוך אחד מהשני.מוטיבציה
שמחה ששיעשעתי אותךהולם במיוחד

אני מכירה יותר מאדם אחד שצחקנו עליהם שיהיו מוסכניקים כי הם אהבו לפרק ולהרכיב מכונות למיניהן, לחקור איך הן עובדות וכד'. שניים הלכו ללמוד הנדסת מכונות, ואחת בעז"ה תלמד הנדסת אלקטרוניקה שנה הבאה. 

זה לא מוכיח שומדבר מוטיבציה
כנראה שמוסכניקים אמיתיים לא היה מתאים להם להיות.
כי אין להם מסביק מפטא ערפי?הולם במיוחד

כי בשביל כל אחד מהמקצועות צריך מיומנויות ושאיפות אחריםמוטיבציה

לגמרי.

לא חושבת שיש הרבה כאלה. היום גם תואר ראשוןמוטיבציה
כבר לא שווה הרבה ולצערנו יש מקצועות שגם עם תואר שני לא פשוט למצוא עבודה.
מי שחושב שמתאים לו יותר להיות חשמלאי או מוסכניק זה מעולה, אבל אני לא אתפלא אם גם בשביל זה הוא זקוק לאיזה שהוא תואר
לא חושבת שזה העניין, זה בעיקר בגלל המשכורתשוקולד לבן

מישהו שלא מוכשר בצורה יוצאת דופן (כולל בשיווק עצמי) פשוט לא יצליח לגמור את החודש ממשכורת של מוסכניק, טבח או מוכר בחנות ירקות (מוכר בכל מקרה לא)

ממש לא חושב שאנשים הולכים בגלל לחץ חברתילקוס
בחור בשלב שהוא סטודנט כבר פחות או יותר סגור על עצמו מה הוא רוצה לעשות, וזה הזמן להתחיל להגשים חלומות.. לא רואה סיבה ללמוד 3~4 שנים למוד משהו שאתה לא מתחבר עליו ואז להיות מבואס כל החיים, תעשה מה שאתה אוהב!! לך תגשים את עצמך.
תעשה גוגל אלי שביט ותראה כמה אתה צודקחליל הרועים
מסכימה..dora
הרבה באמת עושים את זהיוני
הבעיה היא שהרבה עושים את זה סתם כי המוסדות האקדמיים מחזיקים במונופול על הרבה מקצועות

יש מקצועות שאני יכול לעבוד בהם ויש לי ידע והכל אבל המדינה לא מאשרת לי לעבוד בזה בלי לקבל תואר. ובכלל מקומות שבהם המדינה מאשרת לי או לא מאשרת לי ללמוד מקצוע מסויים...
ואני לא מדבר על חינוך או משהו דומה ששם תכלס מכשירים עובדים למשרד החינוך או מוסדות בפיקוח המדינה אז יש תנאים לקבלה כי 99 אחוז שאם תואר בחינוך תעבוד בחינוך, אני מדבר על מקצועות שנחשבים למקצועות חופשיים...

קודם כל צריך להוציא את המדינה מתחום העיסוק של האזרחים כמה שיותר!

איזה הזוי זה שבנאדם רוצה לעבוד במשהו ואומרים לא שאסור לו אלא אם כן יש לו תעודה שלמד את המקצוע ועוד שהוא מנסה להתקבל אומרים לו שהוא לא יכול להתקבל ללימודים. תתעסקו במיסים ומלחמות ואל תגידו לי במה לעבוד!

@admin
לא ככ מדוייק לגבי תואר בחינוך..בת מלך =)
בתואר הזה דווקא האחוזים של הנשירה מהמקצוע בין הגבוהים. (אאל''ט 30% ב3 השנים הראשונות..)

והגיוני שירצו תעודה, כי אחרת על סמך מה הם ידעו שהאדם יודע את המקצוע?

ובכללי, נראלי שמקצועות שהיה צריך לדעת רק את העבודה הולכים ונכחדים.. וזה כי העולם השתכלל והתפתח. (לדוג' אם פעם בחקלאות היית צריך לדעת איך לחרוש, לזרוע וכו' היום צריך לדעת איך לתפעל מכונה..)

זה מה שאמרתי על החינוךיוני
אבל למשל לומר לך שע"פ חוק אסור לך לעבוד בנגרות אם אתה לא למדת את זה וקיבלת תעודה של נגר
זה הזוי, נכון?
ועוד יותר הזוי שיגידו לך שאת לא יכולה גם ללכת ללמוד נגרות כי נראה להם שאין לך יכולות ללמוד את המקצוע. זה הזוי!

לא הלך בתגובה הקודמת אז אני מתייג כאן @Admin מה דעתך?
אז לא הבנתי אותך..בת מלך =)
לגבי נגרות, ממש מובן לי למה רוצים תעודה. זה תפקיד עם המון אחריות. אדם שלא יודע את החישובים שצריך לעשות כדי לבנות ארון לדוג' יכול להיגרם מכך אסון ח''ו.. וגם לגבי האדם שעוסק בזה, יש מכשירים שצריך לדעת איך לעבוד איתם.

וטוב שיש חוק לזה, כי התעודה היא 'גושפנקה' לכך שאתה יודע מה עושים ואיך. אחריות מינימלית.
זאת פגיעה חמורה בחופש העיסוקיוני
למיטב ידיעתי אין כזה דבר על תחום הנגרות, אבל אם כבר אנחנו על הדוגמה הזאת, את יכולה לאסור למכור מוצרים שלא עומדים בתקן בטיחות, ככה לא יקרו מקרים כאלה.. אבל לומר לבנאדם שהוא לא יכול לעבוד במקצוע הזה בלי לקבל תעודה זאת התערבות חמורה בחיי הפרט
ולקבוע לבנאדם שאם אין לו (אנחנו עדיין מדברים לדוגמא) פסיכומטרי אז הוא בכלל לא יכול ללכת ללמוד(!) נגרות כי בלימודים הוא יצטרך לחשב כל מיני חישובים וזה מראה שיש לו יכולות...
זה יותר מהתערבות בחייו ובחופש העיסוק שלו, זה רשעות!

ולעניין הביטחון האישי, אז את רוצה אולי שרק מי שעבר קורס לשימוש במקדחה יוכל לקנות מקדחה לבית?

תנו לי לעבוד במה שבא לי! אם המוצר שלי לא יהיו טוב אנשים לא יפנו אלי!
אולי אסור למנוע מאנשיםנולאית
בס"ד

לעבוד בלי תעודה/ תואר

אבל מותר לאנשים לבחור לא להעסיק אנשים בלי תעודה/ תואר
ומותר לאנשים לבחור לא לשכור אנשים בלי תעודה/ תואר
בכללי את צודקת אבל יש מציאות שמחוייבת תיקוןיוני
להפסיק את המונופול של המדינה על שוק העבודה

ואז עסקים יחפשו אנשים שטובים במקצוע הדרוש ולאו דווקא בעלי תעודה במקצוע הדרוש

כי יש אנשים שיש להם ידי זהב למשהו מסויים או מוח מבריק בנושא אחר והם רכשו ניסיון גם בלי לימודים.

אחרי שהמציאות תחזור להיות נורמלית אז שהאוניברסיטאות יתנו תעודות ומעסיקים יחליטו אם לקחת עובד דווקא עם תעודה או לא.

אבל עיקר הבעיה שלי זה עם לימודי תעודה מטעם משרד הכלכלה, החקלאות, התיירות, המשפטים.. מקצועות שמבחינה חוקית *אסור* לי לעבוד בהן בלי תעודה מהם!
חופש העיסוק?בת מלך =)
לא שמעתי על זה..
בכולופן, אם אנחנו נשארים על הדוג' של הנגרות הרבה יותר יעיל פשוט לתת אישור לאדם שלמד מאשר לבדוק כל מוצר שלו..

ולא דיברתי על קבלה ללימודים. זה נושא אחר שלענ''ד יש הרבה בעיות, במיוחד הפסיכומטרי. (בתור אחת שעשתה פסיכו')

ולגבי הביטחון האישי.. יש משהו במה שאתה אומר..
יסוד דמוקרטי וזהיוני
יותר חשוב, יסוד בסיסי של חברה הגונה..

יותר יעיל למי? למדינה.. כי לא אכפת לה שבנאדם נאלץ לעבוד במקצוע אחר.

אני לא בקיא בחוקי התקנים אבל אני חושב שכמעט כל דבר שאתה מיצר צריך תקן. החל מבובת ילדים ועד מכונת כביסה.
אבל את לא יכולה למנוע מבנאדם לפתוח מפעל רק בגלל שאולי בהמשך הוא ייצר משהו לא תקני, את מאפשרת לו לייצר כי הוא אדם הגון/ מפחד לחטוף קנס ושיסגרו לו את העסק.

לבוא מראש בגישה של למנוע מבנאדם זה רע מאוד.
אבל בעצםיטבתה
ככה המדינה מבטחת את עצמה. מישהו שהיא הכשירה וסומכת עליו.
אתמול בדיוק דוד שלי אמר שכשמישהו אומר שהוא פותח עסק הכוונה לעסק עם המדינה
מבטחת את עצמה?יוני
שוב, אני לא מדבר על רופא או על מורה או על מקצועות קריטיים שאם מישהו לא מתאים יעבוד בהם יכול להביא לאסון..
אזרחות אפפעם לא הייתה הצד החזק שלי(;בת מלך =)
כן, יעיל למדינה, יעיל לחברה.. כי אם אדם רוצה לעבוד במשהו - שייעשה אותו מקצועי. זה יעזור גם לו. אם יש כלים שיכולים לעזור בתחום, אז למה לא להשתמש בהם? עדיף להגיע לזה דרך ניסוי ותהיה (זה אמור להיות מלשון ''טעות'' או ''לתהות'' ?!)

ומסכימה עם יטבתה, יש מקצועות שלא יכולים להביא אסון, אבל אם אדם לומד אותם באופן מקצועי זה יכול להביא הרבה תועלת..
אבל את לא יכולה להכריח בנאדםיוני
זה לא פשע

קודם שיאסרו לימודי תואר ראשון במדעי הרוח ותואר שני במדעי הרוח יתאפשר רק כהמשך לתואר ראשון במשהו ממשי בשביל לא להגיע למצב שבו אלפי אנשים בגילאי ה40 בעלי תואר ראשון ושני במדעי הכלום בלי יכולת לפרנס את עצמם משנים ארוכות של לימודים.

אבל הם לא עושים את זה כי זה לא מה שחשוב להם.
חוקים לא נועדו רק כדי למנוע פשעים.בת מלך =)

לגבי מדעי הרוח זה כבר נושא אחר, יש אנשים שאוהבים ללמוד על מנת ללמוד ולא עושים את זה כדי להתפרנס. והאקדמיה בכללי מותאמת לעולם. כך שכנראה יש עוד אינטרסים..

יכול להיות שיש מקצועות שאין צורך בזה, אבל לא נראלי שזה בא ממקום של לעשות דווקא לאנשים. מאמינה שיש הגיון מאחרי זה..
ההגיון היחיד זה שליטהיוני
הלל גרשוני אולי קורא פהיוניאחרונה
או לפחות חלק מהמגיבים אצלו

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154969303327366&id=807362365

והדוגמה של הנגר גם מופיעה שם.
אגב חקלאותאורה2x
רק הולכת ומתפתחת ויש תואר בזה!
סוגי קרקע לזרעים מסויימים, מתי לזרוע מה וכד
נכוןיטבתה
למרצה שלי היה תואר באגרונומיה
החקלאות לא מתפתחתיוני
מקצועות הטכנולוגיה החקלאיות מתפתחות.

אגרונומים, חוקרי חקלאות, חוקרי מים וכו' תמיד היו ויהיו
מה שמתפתח זה הטכנולוגיה שסביב זה

בארה"ב (וגם במיוחד אצל יהודים), התופעה רחבה.חסדי הים
חשבתי שבארץ פחות יש את הלחץ הזה.
אני גם חושבת שזו תופעה רחבהשושנה בלוך
ואני אישית גם הייתי ככה לפני כמה שנים.
בקשר להשכלה היום יש גם קורסים למינהם (לא תאור -3-4 שנים )אבני חן

יש מקצעות שהזכירו כאן ,שזה לא ממש לימודים אקדמאים ,של 3-4 שניים .

אלא קורס עם תעודה, שלמדת את המקצוע .

למשל : מוסכניק , חשמלאי, מזכירה רפואית ,קורס לסיעות /מטפלות (בגנים ומעון ),

הנהלת חשבונות , הפקת ארועים , קונדטוריה - עיצוב אוכל ,  וכו '.....

לא חייבים ללכת ללמודים אקדמאים , אם אתה לא מתחבר ללימודי האלה .

תלוי מה אתה אוהב , אם אתה אוהב מקצעות  פשוטים (או זה מה שמתאים לך ).

כמו : מוסכניק , חשמלאי , טבח , מוכר בשוק ..... אז תלמד בקורסים אלה, ולא סתם באקדמיה כי כולם למדים ....

לדעתי הרבה וזו טעותאוריה,
אני לא סיימתי את התואר בתחום שאני עוסק בו ואני עובד בתחום
(וגם מעסיק עובדים עם תואר והסמכה)
יותר כי בשביליטבתה
להתפרנס בכבוד ולשמור על מקום העבודה צריך לעשות את זה.
מי לא היה רוצה לעסוק בהוביט שלו? מה נעשה.. היום הדרישות לחיות במדינה שלנו השתנו.
אם אני רוצה להקים משפחה ולפרנס אני למשל לא יכולה להסתפק בתחביב שלי שכולל ציור כי תכלס אשאר עם מקצוע בלי הכנסה נורמאלית.

הובי* [לא "ההוביט"...]נפש חיה.

יטבתה
לא יודעת מאיפה קפצה הט הזו
הכוונה לhobby כן?
נכון.*שלי*
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניהאחרונה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויקאחרונה
לפחות אתה מרגיש וזה המון
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא