לא קשור ללנ"ו, אבל..איגרא
חברי, ממקום של מסתכל (בעיקר), זה נראה שיש פה הרבה ויכוחים.. במיוחד בזמן האחרון.
גם אם מישהו מעצבן אותנו, ואומר דברים שנוגעים בנקודות הבסיסיות שלנו כדוסים, אולי כדאי פחות לתקוף..
אף אחד לא אומר פה שטויות, או מנסה לעצבן בכוונה. כל אחד בא עם תפיסת העולם שלו, ודקכה הוא עונה/שואל דברים..
אם אתם רוצים לתקוף מישהו, אתם מוזמנים ליקום הפלייסטיישן.
חשוב^^בת מלך =)
תודה.
אוי איגראתקוות עולמים

מתפלא עלייך, עד מעט ידרשו עלייך שפליסטיישן זה ביטול תויירה.

נורא עצוב מה שקורה פה. עיוותו לאנשים את מוחם ואת נפשם. אני כבר לא מדבר על כך הדיונים העקרים והמוטעים מיסודם, אנשים איבדו כל שכל ישר. מזכיר לי את אחת מלובשות הסמרטוטים בסדרה 'החרדיות' של אמנון לוי. הוא שואל אותה איזשהי שאלה, ומה היא עונה? 'מה, אבל ככה כתוב בספר.'

לשם אנחנו הולכים. ההלכה תמיד מתחדשת, יש ספרי שו"ת מהדורות האחרונים, אבל משום מה אנשים תמיד חוזרים לרמב"ם. הרמב"ם זו לא הלכה. אולי התימנים הבלאדים קיבלו אותו כהלכה, לא יודע. בכל מקרה, במיוחד בנושאי צניעות, הוא קיבל השפעות מהאיסלאם. איך יודעים? פשוט מאד, הוא כתב שאסור לאישה נשואה לצאת מביתה יותר מפעם או פעמיים בחודש. זו דעה שמופיעה רק אצלו, וזו השפעה איסלאמית ברורה ביותר.

גם רבי אליעזר פאפו, גם כן ספג השפעות איסלמיות בנושאים האלה. בספרו 'פלא יועץ' יש שם איזשהו קטע שהוא כותב שהוא משבח את הישמעאלים על הדרך שבה הם נוהגים עם נשותיהם.

עכשיו, לגבי פרק כ"א באבן העזר, הוא נקרא 'להתרחק מן העריות'. מי הן העריות? עריות אלו נשים שאסורות לאדם מן התורה ועונשן מיתה, וחז"ל הוסיפו גם 'שניות לעריות' שהן:

שניות לעריות
שניות מדברי סופרים הן איסורי עריות שהוסיפו חז"ל. הן עשרים ושש:
א) אם אביו ב) אם אמו ג) אם אבי אביו ד) אם אבי אמו ה) אשת אבי אביו ו) אשת אבי אמו ז) אשת אחי אביו מאם ח) אשת אחי אמו מאב או מאם ט) בת בת בנו י) בת בת בתו י"א) בת בן בנו י"ב) בת בן בתו י"ג) בת בת בת אשתו י"ד) בת בן בן אשתו ט"ו) אם אם אם אחתו ט"ז) אם אם אבי אשתו י"ז) אם אב אם אשתו י"ח) אם אב אבי אשתו י"ט) כלת בנו כ) כלת בתו כ"א) ויש אומרים שגם אשת אבי אם אביו כ"ב) ואשת אחי אבי אביו מהאב כ"ג) ואחות אבי אביו מאב או מאם כ"ד) ואחות אם האם כ"ה) וי"א שאשת חמיו כ"ו) ואשת חתנו

.

בין 'עריות' לבין 'שניות לעריות' יש גם כן הבדלים הלכתיים, בעניינים שנוגעים לקידושין וכו'.

פרק כ"א מתייחס אליהן, אל העריות. מרבית הנשים הן לא עריות ולא שניות לעריות, כך שפרק כ"א לא מתייחס אליהן. לכן נכתב שם 'להתרחק מהנשים', לא מנשים, מהנשים, מן העריות. מי שלא יודע עריות מי הן, שיצא וילמד. וכאמור, כך גם נקרא פרק כ"א, להתרחק מן העריות, לא מן כל הנשים שבעולם.

ולמעשה, אין בעיה עם לימוד מעורב, ואין בעיה עם חתונות מעורבות, וזה הותר ומותר. וקשרי ידידות בין בנים לבנות הם דבר חשוב והכרחי, במיוחד בגילאים הצעירים. כשמחנכים אנשים לאטימות ולהסתגרות, שלא יופתעו אחר כך אם אנשים מפתחים צלקות ושריטות נפשיות כתוצאה מחינוך נוצרי - קתולי למהדרין. 

ולמעשה, הסיבה שאין תפילות מעורבות היא רק משום עניין של היסח דעת, שאנשים לא יתבלבלו או יוסחו בתפילתן. כשם שמוטב לא להחזיק שום דבר כשמתפללים כי זה עלול להסיח דעתו של המתפלל, כך גם מתפללים בנפרד בכדי למנוע היסחי דעת.

משפטי עוזיאל, ל"ד – ל"ה:

הסברה נותנת לומר דבכל כנסיה [אסיפה] רצינית ושיחה מועילה אין בה משום פריצות, וכל יום ויום האנשים נפגשים עם הנשים במשא ומתן מסחרי, ונושאים ונותנים ובכל זאת אין שום פרץ ושום צווחה, לא אמרו רבותינו זכרונם לברכה ' אל תרבה שיחה עם האישה', אלא בשיחה בטלה שלא לצורך, ושיחה כזאת היא הגוררת עוון, אבל לא שיחה של וויכוחים בעניינים חשובים וציבוריים, ואין הישיבה במחיצה וכפיפה אחת לשם עבודת הציבור, שהיא עבודת הקודש, מרגילה לעבירה, ומביאה לידי קלות ראש, וכל ישראל האנשים והנשים קדושים הם, ואינם חשודים בפריצת גדר הצניעות והמוסר' [משפטי עוזיאל, ל"ד – ל"ה]

הכל פנימיות, הגיע הזמן שאנשים יבינו את זה. רבי שמעון בר יוחאי זיע"א פטר בדיני שבת ונזיקין וקורבנות את מי שלא מתכוון להם.

בשו"ת של אחד מרבני איטליה במאה ה16, ר' אריה ממודינא, הוא פוסק שאפילו בתפילה אין צורך בכיסוי ראש, ושהכוונה בדברי חכמינו זכרונם לברכה 'אין עומדים להתפלל אלא מתוך כובד ראש' אינם מתכוונים לפונפון או כיפה ששוקלת 10 קילו, אלא לדעת נוחה ומיושבת. ולמי שתוהה, הוא גם פסק שאין בכך מדרכי האמורי הוא משום 'בחוקותיהם' ואין עם כך שום בעיה. כל זאת כאמור, במאה ה-16, לפני המחשבים והסמארטפונים. מדהים איך התדרדרנו. אם הייתה שואל איזה מטורלל היום אם מותר להתפלל בלי כיפה, לא יודע מה הוא היה עונה לך, בטח לא את האמת.

שבת שלום.

אוי.ויואל משה
כידוע רוב מוחלט של הנשים בעולם הם אשת איש/גויות/נידה= אסורות מדאורייתא=עריות.

ועכשיו אני בטוח שאתה פצל"ש (או תלמיד מובהק) של @שפיפול הוא כתב אותם דברים (מרשה לעצמי, במחילה- שטויות.)
ואני לא זוכר בוודאות הלכות שבת וכו' אבל למיטב זכרוני אין הלכה כרשב"י.
ואולי אתה חי בעולם של נשמות, בעולם שאני מכיר יש גם פנימיות וגם חיצוניות, והתורה מתייחסת לשניהם.
ולגבי כיפה אני מבין שמנהג ישראל לא תופס אצלך מקום. נו שויין
כט"ס, שנהיה בריאים ונזכה לעבוד ולדעת את ה'
והאמת תורה דרכה.
דוקא כן הלכה כרשב"י,שלג בירושלים

נפסק כרשב"י לעניין מוקצה בשבת וכר' יהודה ביו"ט,

אפשר לעיין בתחילת מסכת ביצה.

אבל זה לא עדיין לא סותר את זה שבפועל הוא כותב שטויות.

לצערי, כל העניין של 'תקוות עולמים' זה כנראה לקעקע את היהדות.

בכ"מ, כדאי לך לקיים את מאמר חז"ל "ודע מה שתשיב לאפיקורוס".

לכן כתבתי שאני לא זוכר, תודה על התיקוןויואל משה
איכסתקוות עולמים

מזכיר לי שפעם איזה חסיד בעלז אמר על אנשי המזרחי שהם 'גויים' אחרי שהיה שת"פ בין הפועל המזרחי לאגודת ישראל. האדמו"ר מבעלז הזדעזע מאותו כלב והורה ליטול לו את הידיים שלו 3 פעמים.

עדיף לחיות בעולם של נשמותתקוות עולמים

מאשר בעולמם של מטומטמים, במחילה ממעלת כולם. לא פצל"ש ולא תלמיד, סתם אחד שבדק קצת והסיק את המסקנות.

http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=2591

תתחיל מפה ותתקדם.

אני מכיר רב שלא אגיד את שמו, שלמד אצל כמה מקובלים אמיתיים ושימש תלמידי חכמים אמיתיים שאמר שאדם יכול אפילו להסתכל במקום התורף ולא להרגיש כלום, אם הוא אמיתי. זה גם נמצא באינטרנט, אבל לא אגיד לכם איפה. חיוך גדול

העולם שה' ברא הוא עולם של נשמות בגוף.ויואל משה
אני לא יודע אם אני מכיר את אותו רב, אני מכיר רב שמדבר דיבורים דומים. אבל! הוא מדבר על אנשים במדרגה גבוהה שמוסרים את הנפש (כפשוטו, את הרוחניות שלהם) לשם שמיים, לשם כלל ישראל. בחינת הרב קרליבך זצ"ל. ואכמ"ל

וההודעה שלי למטה תקפה גם פה.
זה כנראה לא אותו הרבתקוות עולמים

אשמח אם תשלח לי באישי מי הוא אותו הרב. מעניין.

ולגבי הודעתך למטה, חוששני שאין לך על מי לסמוך. רובא דעלמא שבויים בשקרים והאכילו אותם בכפייה באינדוקטרינציה חשוכה ומסוכנת עד מילדותם.

הלכה או לא הלכה, זה לא כל כך משנה. כל אותם אנשים ורבנים שמקטרגים על ישראל ומוציאים לעז על חילונים ומקשקשים בלשונם המטונפת ומגלים את דעתם הסרוחה על ענייני צניעות ו'הדור הזה ככה וצניעות ובנות הולכות ככה' ו'למה קורה ככה, בגלל הפריצות' ומאשימים - יש להם טפי שכל של הנחש. אם אתה רוצה לדעת מה קורה עם הנשמות שלהם למעלה, אז אני אספר לך.

כל הנשמות מורידים אותם למטה, ישר. הם לא נכנסים אפילו למחיצתם של הקליפות במדור הקליפות. למה? רק בגלל שהם פוערים את הפה שלהם. מי שמוכיח ומנסה להתערב בדעות של האחר, הוא ישר יוצר מחסום אנרגטי בינו לבין הזולת ובינו לבין האלוהים, ואף פעם לא יתנו לו לעבוד את ה' באמת.

אסור באיסור חמור להוכיח אנשים. לא משנה שהם לא הולכים במה שנראה לך כחוקות האלוהים, אתה מבאיש את ריח הנשמות שלהם, ממש כך. גם אם הם לא לידך. אתה עוצר את כל השפע מלמעלה, זה הדבר הכי חמור שאדם יכול לעשות, להוכיח, בין בפרטיות ובין על קבוצות מסוימות, אסור אסור אסור לתת תוכחה.

אסור לבוא למישהו ולומר לו 'תשמור שבת', או להטיף לו מוסר על סינון באינטרט וכאלה, זה לא משנה מה, אתה לא יודע מה הוא צריך. אם כל אחד היה מקפיד לסתום את הפה שלו, ולתת עין טובה בחברו ובזולת, המצב היה הרבה יותר טוב. בגלל התוכחות, בגלל שמתערבים, בגלל שיש רבנים שמנסים לבנות אנשים בצלמם, זה עושה את כל הבלגנים.

מי שמבזה, מי שצוחק, מי שמלמד חובה, הוא עושה סביבו חומה בצורה של צואה רותחת ונגמר הסיפור שלו עם אלוהים. אף אחד לא חוטא, הבעיה היא שמציירים אנשים בצורה הלא נכונה. אתה יודע כמה צדיקים נסתרים יש אצל החילונים? חבל על הזמן.

זה כתבתי בקיצור, ואני לא רוצה להכנס לכל מיני עניינים של היצר הרע וקטרוג המלאכים וממשלה על המלאכים, ומשה רבינו, ומה שהקדוש ברוך גילה לו, יש לזה מקורות ועניינים. זוהר, ליקוטי מוהר"ן, הרבה. אבל זה מה שצריכים לדעת. לשתוק ולראות אנשים בצורה אמיתית ונכונה.

אתה מסלף בבוטות גם את התורה וגם את ההלכהשפיפול
השולחן ערוך הגדיר בברור מה אלו עריות , גם דאורייתא וגם דרבנן וודאי שדרבנן לא חמורות כדארייתא ואם חלילה יש מפורסמים שמכנים את עצמם בחוצפה "רבנים" שהולכים נגד השולחן ערוך ועוברים עבירה חמורה דאורייתא של בל תוסיף, כשהם אוסרים את המותר לכתחילה, לא צריך לעשות פומבי לדעותיהם הנפסדות.
טוב נו.ויואל משה
אני סומך על המשתמשים פה שהם מספיק אינטליגנטים.

שפע ישועות ונחמות לכל עם ישראל.
אני ממש לא מסכימה איתך!חלושששש
יש כאן אנשים שמציגים דברים בשם ההלכה בצורה מעוותת,
לא כולם יודעים לזהות את זה וצריך למחות.
לפעמים התקיפות האלה מבורכות, לא כולן.

( בהתחלה הסכמתי איתך, כבר לא..)
^^ צודקת לחלוטין!שלג בירושלים

אני חושבת שגם למחות יש דרך ושלזה הוא התכווןענבל
גם אני הרגשתי ככה. תודה על הארהעליו
נראה לי שהשרשור הלך לכיוונים קצת אחרים ממה שהתכוונתעוד סתם אחד

אני ממליץ לנעול עכשיו, לפני שיתדרדר יותר. 

אך לא זאת הייתה כוונתי..איגראאחרונה
מצטער. זה לא מה שרציתי להגיד.
רק שהדברים לא יהיו אישיים, ושעדיף לתקוף דעה ולא אדם.
חבל שזה מה שעשיתם מהשרשור...
באמת כדאי לנעול.
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

האמת שגם אני לא אהבתי את מה שקראתי. בכלל לאמחפש אהבה
עולם הפוך מצאתי: אני בסבבי הקפאת ביציותראומה1
וחברותיי מגדלות שנים כבר ילדים, חובקות תינוקות חדשים, נאהבות על ידי בעליהן..

אין מילים באמת.

וידום אהרון...

♡♡♡♡ראומה1
כל מה שתבקשי יתגשםהפי
את תראי
בעז"ה שתזכי לשפע של טוב גלוי בקרוב ובקלות.תפוחית 1
תודה רבה אמן ואמן♡♡♡ראומה1
קשהארץ השוקולד

הסבבים הללו מלמדות על האמונה שלך שיהיה טוב בהמשך,

מאחל שתזכי לטוב הזה במהרה ויתמלאו כל משאלות ליבך לטובה ויהיו לך כל הכוחות הדרושים לתהליכים הלא פשוטים והמוערכים הללו

קשה קשה, אני שואב כוח מסיפורי התורהחרמון

אין לנו בתורה סיפור שמתאר את האמונה בהמתנה במציאת הזיווג.
כי באותה תקופה הכל התנהל אחרת וזה לא ממש היה קיים.
אבל יש ויש תיאורים של ציפיות קשות, שאנחנו יכולים ממש ללמוד מהם, לצפיות שלנו
אברהם ושרה ציפו תשעים שנה לילד, וה' מעולם לא שכח אותם. תמיד כשאברהם מתפלל לילד, ה' אומר לו שלא ידאג, אבל עוד לא הגיע הזמן.
גם על יצחק נאמר "ויעתר יצחק לה' לנוכח אשתו כי עקרה היא, ויעתר לו ה'". מה, פתאום אחרי עשרים שנה, הוא החליט להתפלל? ברור ש'ויעתר' זה על כל התפילות בכל העשרים שנה, וה' היה שם תמיד.
אפשר לדמיין את יוסף בבור אחרי שהאחים מכרו אותו וגם במצרים הוא יורד לשפל תחתית, בחודש הראשון הוא עוד יכל לחשוב, מה ה' רוצה ללמד אותי? מה זה מצמיח אותי? אבל כשעובר עוד חודש ועוד חודש, שתים עשרה שנה בבור! איך אפשר להחזיק את האמונה שה' לא 'שכח' אותו? אבל יוסף, גם במקום הכי שפל שיכול להיות, חדור באמונה בלתי מעורערת, ועונה לפרעה "בלעדי, א-להים יענה את שלום פרעה", ולאחים הוא עונה "א-להים חשבה לטובה".
ה' תמיד איתנו ולעולם לא שוכח!

הנשמות שבעז"ה אמורות להגיע לעולם דרכךנחלת

עדיין לא יכולות/בשלות להגיע לעולם הזה;

המתיני מעט עד יעבור זעם......

חיבוק ענק ענקפצלושון
כמה שזה קשה

בעז"ה שיהיה בקרוב טוב גלוי ומתוק

איזה אכזבותאדם פרו+אחרונה
תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"

איפפפפפפ

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

מסכימה לחלוטין!נחלת
ועדיין צריך להתחשב בקהל שבו נאמרים הדבריםadvfbאחרונה

אפשר להגיד הכל, השאלה מתי ואיך.

ונשמע לי טריוויאלי שמה שהיא כתבה נאמר בקונטקסט לא רגיש.

וכן, אם אני רווק אני רוצה שיהיו רגישים כלפי.

וכן, בלי קשר לנושא של רווקות אני חושב שרגישות זה דבר שנכון טוב במידה הנכונה.

לא נשמע לי שהתכוונה למה שחשבת. ממש לא.נחלת
אמרת שהיא נשואה שנההפי

אז איך שנים? וגם אם היא אמרה  זה סבבה. אין לי בעיה לשמוע ולפרגן. אבל כל עוד זה לא שכל מילה שנייה זה “תראי מה הוא קנה”, “תראי מה הוא הביא לי”, “תראי מה הוא אמר”, “תראי את התמונות של ההריון”...

גם בזה אין לי בעיה כל עוד זה דרך אגב, פשוט כשזה כל הזמן זה כבר חופר קצת. שיחה של שעתיים רק עליה.. מרגיש שהיא שכחה שיש בה עוד רבדים חוץ מזה.

למרות שזה חמוד לפעמים 

המלחמה הזו רוקנה לי את החשק קצת אז אני מבקשמוקי_2020

ממישהו שיסע לגבעת השידוכים (בין חוף בת-ים לחוף ראשון ויביא משם תמונות וסירטונים ויעדכן מה קורה. 
האם היא פעילה ? האם כבר התחילו להגיע לשם זוגות בשלב השידוכים ?

אגב, אני בונה על הגבעה הזו גם בשבילי.
אבל זה יקח עוד קצת זמן ויהיו לי את 20 מיליון השקלים החסרים בבנק שתמיד הגדרתי כתנאי להקמת משפחה.
כרגע יש שם 73 שקל, שזה בערך מחיר של לאפה עם שווארמה בישראל, אבל אני חזק, אני אכין כדורי בשר- הרקולסים בבית (חפשו מתכון)   ולא אקנה את הלאפה הכ"כ טעימה הזו של שיפודי...
כל פעם אני מתבלבל בין שיפודי התקווה לשיפודי ציפורה, אבל זה אחד מהם. 

לסיכום, אני מודה מראש למי שיארגן לנו עדכון נחמד משם. זה חשוב לכל עם ישראל וגם לי. הגבעה הזו מבורכת.
תודה.

תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניהאחרונה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

אולי יעניין אותך