אני לא יכולה כבר, כואב לי הלבaniani

היי לכולם

32, מתחזקת בקושי רב

 

לא יכולה יותר לסבול את ההבדלים בין האישה לגבר, אני פשוט לא מצליחה.

(סליחה על הציניות, אם תבוא לי, אני מאוד עצבנית, עם דמעות ופשוט לא יכולה לסבול את זה יותר. אני באמת מנסה להתחזק, אבל הנושא הזה מוביל אותי לקצה, הורג אותי, באמת)

 

אני לא מבינה איך נשים מסתדרות עם העובדות הבאות:
1. ניאוף- רק לאישה, או לגבר שהלך עם אשת איש (רווקה= זנות. לא ניאוף כלל)

2. עד החרם, נשים באמת היו חולקות בגבר שלהן עם נשים אחרות. לא משנה מה יגידו לי, אני לא יכולה להאמין שנשים לא נפגעו מכך. שנשים לא בכו כבעליהן בילה עם האישה השניה. איפה הכבוד לאישה בכל המנהג הזה?

3. פלגש. אין צורך להרחיב.

4. מסכת נידה- גבר לומד מה יוצא לנו משם. נהדר. למה שאישה לא תלמד את זה פשוט???
5. מסכת סוטה- כי ברור שאישה היא סוטה, מסכת סוטה (זכר)- אין צורך לכתוב בכלל. וכי למה? כי הגבר לא סוטה? לא לא לא... כי לגבר מותר.
6. גבר יעשה באישתו מה שבא לו, גם שלא כדרכה. בוודאי... הרי צריך לתת לו הוראות מה מותר ומה אסור לו, האישה היא צל, אין לה עמדה בנושא.
7. יפת תואר- בוודאי, מותר לאנוס במקרים חריגים.
8. גת- אתה יכול לסלק אותה. היא המסולקת.
9. אישה בגדה? לגבר אסור לגעת בה. גבר בגד? תסלחי לו.
10. האישה עד לא מזמן בכלל הייתה נמכרת. האבא היה מוכר אותה.. ככה הכי טוב, למי יש כוח ללכת לחפש?
11. אישה היא קלת דעת (לא, אל תנסו לקחת את זה למקום טוב, חפרתי, זה פשוט לא טוב), דבריה הם דברי נאפים ואין עליה ללמוד גמרא.
12. אם אישה בחדר עם שני גברים= בסדר גמור. אם גבר עם שתי נשים= אסור. למה? שחלילה אחת לא תתפתה אליו והשניה תעשה אחריה :/

ויש לי עוד הרבה, כל כך הרבה... מזוויע

עכשיו תגידו לי
אם העיקר הוא הגבר, והאישה היא עזר כנגדו ושום דבר מעבר לזה, מה אני עושה פה? למה אני צריכה גבר בחיי בכלל? כדי לשרת אותו? הרי מותר לו לעשות בי כרצונו.
עכשיו תגידו לי "מה פתאום, הוא חייב לכבד אותה יותר מהגוף שלו..."
אם הוא חייב לכבד אותה בצורה שכזאת, איך תסבירו לי את כל מה שכתבתי קודם? (ובאמת שלא חסרות עוד דוגמאות), איפה כבוד האישה בכל זה?
תגידו לי בנות, אם יגידו לכן שבעולם הבא נחייה כמו בימי עברו, את תתחלקי בבעלך, הוא יעשה מה שהוא רוצה, את תנקי ותבשלי ואלה יהיו כל חייך- תסכימי לזה? לא, נכון?
אז למה תמיד אומרים שלנשים פעם היה טוב והן היו מאושרות? איזה מאושרות? מה מאושרות?
קדושות אולי כן. אבל מאושרות?

אני שונאת את זה שמנסים לערבב אותי

אוקיי, יכול להיות שחטא חווה היה כל כך נוראי שעלינו לסבול את היותנו נחותות, אבל שלא יגידו לי שאישה היא מלכה, אני לא רואה פה שום מלכה. אני רואה אישה קטנה, משרתת.
אז אם הוא החליט שהאישה צריכה ממש לסבול, אין בעיה, אני מקבלת את זה, אבל למה על הערבובים של זיווג, איש ואישה בשר אחד... הרי גבר רוצה עוד מישהי.. זה בטבע שלו. האישה, גם אם היא רוצה, העונש שלה על זה מוות.

המוח שלי כבר מתפוצץ
דיי
הלכתי לכל מקום אפשרי
דיברתי עם מי שאפשר
אני פשוט מתפוצצת
משתגעת
מרגישה שאבא לא אוהב נשים, רק גברים
רע לי עם זה
לא טוב לי בכלל, אני עצבנית ובוכה כל הזמן.

אני מסתכלת על הדברים כמו שהם, אני לא מנסה לשקר לעצמי, ואיך שזה נראה... האישה היא רק רקע.

שאלות קשות ואני לא האיש לענות.אורח כלשהו

אני כן יכול לומר שבבית דין כמעט באופן מוחלט יד האישה על העליונה. הכתובה מסדרת את זה ככה שלגבר יש חובות ויש לבית דין אמצעים לאכוף את זה ואין אמצעי אכיפה על האישה. זה מראה לנו על היחס של התורה-דרך חז"ל.
אמת, השאלות קשות. ולא סתם קוראים לאשה שניה צרת הראשונה ואסור לשאת שתי נשים. לענ"ד זה לא תקין ולא אידיאלי. והלוואי שמרוב אהבה לאשתי תגעיל אותי המחשבהעל אחרות.
משאיר לטובים וטובות ממני לענות, אפילו לא בטוח שאעקוב. רק רציתי להתייחס כי זה בא בכאב.
בהצלחה!!

שלום וברכהdanielo
אשתדל לעזור,
הלכה,זה משהו שלא הגברים קבעו,אלא מקורה בתורה שבעל פה.ומכוח זה,ומכוח העניין שגבר מחוייב ללמוד תורה אז הוא גם לומד הלכות ודינים שאישה לא צריכה בהם.
אישה צריכה לדעת הלכות שבת,ברכות,ומה שקשור בה.
אני חושב,שהחדירו לנו מושגים לראש בדורות האחרונים שכיוון זה,הדברים ניראים לנו לא נכונים.
אם למשל את מאוד ליברלית,אז תשאלי גם את עצמך,למה גבר מחוייב בכל כך הרבה גדרים כשמדובר בנשים,ולמה גבר מחוייב בשלוש תפילות ולמה בלימוד תורה?
התשובה היא פשוטה:
אנשים הם ילדים.
כפשוטו.
גם אני כשהייתי בן 18 היה וודאי לי שאני צודק בנושאים מסויימים,אלא כאשר אתה גדל אתה מבין שהראייה שלך היא מאוד פרובנציאלית.
וכך זה גם היום.
התורה מגדירה לנו מה נכון ומה לא,ומה הכי טוב בשבילנו.
ייתכן שלא הבנו נכון,ייתכן שאנחנו לא מכירים את רוח התקופה פעם,וייתכן שאנחנו לא מבינים גם כרגע אבל צריך לדעת שבורא עולם סידר הכל בצורה מדוייקת ומתוקנת.
גם אני שואל את עצמי לעיתים שאלות בנושאים כאלה ואחרים,ופעמים גם לא מבין.אז מה - אז לא הבנתי,אולי אבין בעתיד ואולי לא.
וודאי לי שבורא עולם סידר את הדברים כראוי ודי לי בכך.
ייתכן שאת עדיין בתהליך הבירור ודברים לא מספיק נהירים לך,ואולי את גם צריכה לשנות דעות שהורגלת להם.
העלאת הרבה נקודות,וכל אחת צריכה בדיקה נקודתית באיזה הקשר נאמר הדבר - ומה אני מבין מכך.

צריך לדעת שלא הכל תמיד מבינים וזה בסדר גמור.
מאחל לך שתחפשי אמת,ותמצאי אותה.
אני מסכימה ויודעת את זהaniani

ואני תמיד מנסה לשכנע את עצמי שאני לא מבינה כלום, שיכול להיות שדברים מתערבבים לי וכו'.

אבל מה לעשות, זה נורא כואב, נקודה מאוד רגישה כדי להבין אותה בצורה רציונלית.

 

 

תודה על היחס

ממש בהצלחהחפש
נראה לי שהוא יוכל לעזור@ד.
וואו, הרבה שאלות קשותקורא סמוי

נראה לי שלא כאן המקום להרחיב עליהן. אשמח להרחיב בפרטי.

 

בגדול התשובה היא שחייב ללמוד את כל התורה ולראות כל כל מה שהבאת בראיה כוללת. אסור לתלוש משפטים ולעוות אותם על ידי כך. 

 

רק אתן דוגמא לשאלה האחת לפני האחרונה (11), כתבת שחז"ל כתבו "נשים דעתן קלה".

אתן לך מאמר נוסף של אותם חז"ל - "בינה יתירה ניתנה באישה"

סותר לא?

בשביל להבין תעני לעצמך קודם מה ההבדל ביהדות בין המושגים חוכמה, בינה ודעת (אלו לא מילים נרדפות!!!) 

ואז תתחילי להבין מדוע לנשים יש הרבה בינה ופחות דעת לעומת הגברים שאצלם זה שונה

אני מכירה בהבדליםaniani

חוכמה- שאיבת מידע

בינה- לקחת את המידע ולנתח אותו

דעת- מסקנה

 

אישה דעתה קלה- היא ניתנת לשכנוע.

זה לא ההבדליםקוד אבל פתוח
חוכמה - ידע
בינה - להבין דבר מתוך דבר - מסקנה
דעת - חיבור - לקשר בין דברים

לכן אשה בהחלט מבינה דברים שגבר לא תמיד מבין(אנטואיציה נשית)

דעה זה חיבור "והאדם ידע את חוה אישתו" מכירה את זה שיש נשים שמתעצבנות ולא יודעות למה? זה חלק מזה
לא כל כך הבנתיaniani

הרבה זמיר כהן הסביר את זה בצורה שאני הסברתי
עכשיו זה מתערבב לי

זה מעבן אותי שבכל מקום נותנים הסבר אחר

איך אפשר להבין ככה באמת?

אני לא יודע מה הרב זמיר כהן אמרקוד אבל פתוח
אני אומר לך מה שלמדתי בישיבה שלי.
בהרבה דברים ביהדות יש מחלוקות (למרות שבזה אני לא מכיר דעה אחרת), ואלו ואלו דברי אלוקים חיים. את צריכה למצוא לך רב שאת מחברת לתורתו ולקחת אותו כרב. "עשה לך רב"
לענ"ד מדובר בדברים זהיםשואף לאור

ינון כתב אותם בפירוש המוכר והקצר שלהם הרב זמיר כהן הרחיב ופירש אותם בשפה שונה

מה שהיא אמרה קצת סוטר את מה שאמרתיקוד אבל פתוח
aniani את יכולה להביא לומר איפה ראית את הרב זמיר כהן אומר את זה?
אפרופו הרב זמיר כהן, את חוזרת בתשובה במקרה? אם כן לדעתי תתרכזי בלמצוא רב שאת מתחברת אליו כי אם לא, זה יכול לגרום להמון כאב לב מיותר ועוד כל מני דברים לא טובים.
למה זה סותר ?שואף לאור

אני חושב שהדברים כתובים במילים אחרות

בעיקר דעתקוד אבל פתוח
דעת זה לא מסקנה, מסקנה זה בינה. דעת זה חיבור
מי הרב שלך?אריק מהדרום
אין לי רבaniani

אני מסתובבת בין רבנים, עדיין לא מצאתי אחד שישב איתי בסבלנות על הנושא.
לפעמים נדמה שרוצים "לשקר" לי (כמובן שלא באמת, אבל יש תחושה של ערבוב דברים למטרה טובה).
אני אישה חזקה שמוכנה לשמוע "כן כן זה ככה, תקבלי את זה ותסבלי עד העולם הבא גברת", אבל זה עוד לא קרה.

אז אני לפחות מחפשת הסבר הגיוני, רוב הרבנים ענו לי בצורה כזאת- הרמת ידיים וגבות, עם המשפט: "אין מה לעשות"
זה לא ממש מסדר לי את הראש.

השאלות נוקבות אבלעל חומותיך
אני רואה מתוך השאלות שלך צידיה לקשר עמוק על בסיס רוחני. את מרגישה שמשהו בנורמות האלה לא בסדר וצריך להיות קשר משותף והדדי עמוק פורה חי ובריא...

את כל התמונה הזאת של הקשר האידיאלי את קיבלת מאותו בית מדרש שעליו את מקשה קושיות נוקבות שכאלה... ומכיוון שמאותו הפה יצאו שתי התורות הלכאורה סותרות הללו - עלינו לנסות לברר כיצד הן משתלבות ויוצאות אחת מתוך השניה
וזו לדעתי התשובה שאת מחפשת
כדי להבין אותה עד הסוף צריך ללמוד לעומק לפרק כל מצווה ולנסות להבין את טעמים ואת הרקע ומתוך כך את גדריה
ואז תבוא לך מנוחה בעז"ה.


לילה טוב ומאיר בהצלחה
אם יש בכלל טעם...בחור כארזים
כי באמת שלא ברור לי אם יש. לא שאת סתם באה לנגח, אלא שלדעתי את בסערת רגשות והיגיון לא יכול לעזור במצב כזה...
אם בכל זאת את חושבת שהדברים יעזרו, את מוזמנת.

חלק מהטענות שלך לא מדוייקות בכלל, וכוללות רק חצאי אמיתויות. אני אתייחס לחלק:

לשיטת הרמב"ם, והיא המרכזית, פילגש אסורה (חוץ מלמלך).

גם באישה יפת תואר, הסוגיות הרבה יותר מסובכות ויש הרבה תנאים מקדימים. צריך לזכור שמטרת ההלכה הזו היא להסדיר את מעמד שבויות המלחמה, ושלא חלילה יתעללו בהן (כמו שהיה נהוג בעמים אחרים). גם חז"ל ראו בכך מצב בדיעבדי, ואמרו ש"לא דיברה תורה אלא כנגד יצר הרע".

מכירת קטנה לשפחה היא בעצם הזדמנות לשדך מישהי מבית עני למישהו מבית עשיר. אני לא ממציא. אם אני זוכר נכון ההלכה היא שמי שלא יכול להתחתן איתה - לא יכול לקנות אותה.
חוץ מזה, שפחה שבגרה ולא נישאה משתחררת, וקטנה שנישאה יכולה למחות כשתיגדל. זה לא שמחליטים בשבילה לכל החיים.

נכון שהדינים הבסיסיים שבתורה נוטים לכאורה לטובת הגבר, אבל זה בעיקר בגלל שככה היתה המציאות. למשל, גבר מכניס את האישה לתוך הבית שלו, והוא זה שאחראי לפרנס את אותו הבית שעכשיו היא חלק ממנו. בסופו של דבר, כשנפרדים הגבר הוא זה שמשלח את האישה מהבית שלו.
חז"ל שמו לב לכל התקלות שיוצאות מכך, ותיקנו הרבה תקנות להסדיר את המצב. (בימינו שהמציאות השתנתה דווקא הגברים הם אלו שיכולים להתלונן על הפליה. אם נשים עובדות, ומחלקים את הרכוש חצי חצי - מה פתאום גבר צריך לשלם מזונות?!)
אז ממש קשה לך עם ההפליה לנשים שהייתה בעולם העתיק. גם לחז"ל היה קשה, ולכן הם תקנו תקנות. גם לכל האנושות היה קשה, ולכן ב"ה התקדמנו מאז.
מעניין שהתייחסת רק לדברי תורה, ובכלל לא לתקנות שחכמים הוסיפו עליהם.

נשים דעתן קלה, אבל ניתנה להן בינה יתרה. זה בסך הכל ביטוי להבדל המנטלי שבין גברים לנשים. באותה מידה אפשר לומר שגברים דעתם כבדה, אבל בינתם פחותה...

בסופו של דבר, רוב הטענות שלך היו כנגד האפשרות של גבר להיות עם יותר מאישה אחת (וממילא הוא לא יכול "לבגוד" כמו סוטה).
את חושבת שבאמת לכל גבר היו שתי נשים? ומאיפה הופיעו כל הנשים האלה? זה הרי לא היחס הטבעי שבין גברים לנשים...
אולי היו אנשים בודדים, עשירים גדולים, שנשאו יותר מאישה אחת, אבל ברור לחלוטין שזה לא היה דבר נפוץ. את יודעת כמה קשה היה לפרנס משפחה אחת?!

את שוכחת שיש להסדר הזה גם יתרונות.
גבר מצווה על פרו ורבו, ומה יקרה אם אישתו האהובה מתגלה כעקרה (כמו שרה או רחל)? הוא יצטרך לגרש אותה ולשאת אחרת! אלא שכשמותר לשאת יותר מאישה אחת, הרי שאין בעיה (וכך החליטו שרה ורחל לתת לבעליהן את שפחותיהן).
אני מקוה שברור לפחות למה אישה לא יכולה להיות עם יותר מגבר אחד...
קודם כל- תודהaniani

קראתי את הכתוב שלך מספר פעמים.

 

אכן, נתת לי כמה תשובות שקצת סידרו את המחשבה (מיותר לציין שמדובר בנושא עמוק משל עצמו וגם רגישות יתר שלי).

סך הכל זה נובע מאהבה לבורא עולם, וקושי לקבל את זה שהוא אוהב אותי פחות.. כי ככל שאני לומדת יותר על נושא האישה היהדות, הלב שלי נסדק יותר ויותר.

סיפורו של יעקב אינו נכלל בשבילי, יעקב אהב רק אחת ורצה רק אחת, וסוף היה רק עם אחת.
כל שאר הסיפורים לא מסופרים באיזו אהבה שאין לה מנוס.

אני מבולבלת
אולי כי אני חדשה
ואני קוראת יותר מידי
והאינטרנט הזה מלא בשטויות

הלוואי וזה סתם יצר שמנסה לבלבל לי את המוח והכל בסדר, ורגוע, והוא אוהב את כולם.

אולי יעזורבחור כארזים
זה ממש לא הסגנון שלי, אבל זה מה שאת צריכה עכשיו:
לא את הכל אנחנו מבינים, לא בתורה ולא בעולם. אבל קושי רגשי וקושי שכלי הם שני דברים שונים, ואל תתני להם להתערבב.
אם את מאמינה בה' אז אין לך באמת בעיה. הקב"ה גדול, חכם וטוב, ואנחנו לא צריך להצדיק את מה שהוא אומר. (קשיים באמונה באל הם כבר סוגיה אחרת...)
העיקר שתדעי שהקב"ה אוהב אותנו (גם את הנשים ), ובעז"ה יהיה טוב.
יש טעם, גם אני קראתי, תודהנומינקה


היוש!אורות הכתובה

שאלות מעולות

 

עם חלקן האחד מאד הזדהתי, וגם לי אין תשובה, בטח לא שמניחה את הדעת

 

עם חלקן האחר אני מרגיש שהן באות על בסיס מוטעה

 

אבל בכל אופן שאלותייך הן שאלות שצריכות להישאל, ובלי למצמץ

 

אנלא נכנס להסברים פרטניים, מכמה וכמה סיבות.

 

אבל דבר שחשבתי עליו תוך כדי קריאת דבריך- 

 

את צודקת. באמת יש הבדלים לא ברורים, שבעיני נראים ממש פוגעים בכבוד האשה.

 

וכמו שהזכרת- האשה קוללה אחרי חטא אדם הראשון. "והוא ימשול בך".

 

זה לא תיאור של מצב אידיאלי, זו קללה. קללה איומה.

 

וככל שמתקרבים לגאולה החטא הולך ומתוקן, והקללות מאדם וחווה מתפוגגות,

 

האדם קולל "בזיעת אפיך תאכל לחם"- מאז המהפכה התעשייתית אנשים מזיעים בדרך למזגן במשרד.

 

והקללה על האשה גם היא הולכת ומופרת. בתחילה נשא כמה נשים, היום לא יותר מאחת (כמו שראש הישיבה שלי אמר לנו פעם: "היום בקושי אשה אחת אנחנו מצליחים לכבד כמו שצריך, אז להתחתן עם שתיים?!?!")

 

וכן שאר קושיותיך המעולות על זו הדרך (או לפחות חלקן).

 

היום "נקבה תסובב גבר" (ישנו מקור אחר, מקביל, מרבותינו המזרחיים- "איך את מסובבת אותי? את מסובבבתתת, אותי". יעויין שם, שם)

 

דברים שאני לומד מרבנים בישיבה, ובשיעורים באינטרנט ובספרים וחוזרים על עצמם הרבה- גבר מלשון להתגבר. לכבוש את היצר. לוותר לאשה. לשים אותה לפניי.

 

תודה על שאלותייך, שמחתי לקרוא, להזדהות, וגם לא להסכים. מקווה שהשיב את לבך במקצת. את לבי זה השיב בכל אופן 

 

(לוידע אם את מכירה, יש ארגון שנקרא "בניין שלם", עוסק בזוגיות ומשפחה. יש עוד כשבועיים ימי עיון בבנייני האומה נראה לי. אם יש לך תקציב לכך שווה לך להירשם לאחד מן הימים של הנשים ולשמוע קצת מזווית של רבנים, רבניות ואנשי חינוך (דתיים לאומיים, אין לי מושג עם איזה רבנים את בקשר כיום. את יכולה להציץ באתר שלהם באינטרנט להתרשם מהלו''ז המלא של הימים.)

 

ב"הצלחה רבה בכל!   

תכלס נראה לי שהתשובה הכי טובה שתקבליarixon
זה פשוט לראות זוגות שהולכים לפי התורה.
מילה וחצי (הי, אני בת!)הולם במיוחד
לא קראתי מה כתבו פה.

בעבר היחס לנשים בעולם כולו היה שונה לחלוטין. אישה היתה *חייבת* גבר שיפרוש את חסותו עליה. אחרת היא לא היתה שורדת. המצב שנוצר באופן טבעי, הוא שהגבר דואג לאישה- פרנסה וכו, ו''בתמורה'' האישה מעניקה לגבר מה שהיא יכולה. שזה בעצם סיפוק מיני ושירותי עוזרת בית.
מה שהיהדות השפיצית מאין כמותה עשתה-
זה לעקור את המצב הזה.
גבר צריך לדאוג לאישה.
והיא לא מספקת אותו מינית בתמורה.
כשהוא לוקח אותה- זו מחוייבות. לדאוג, לפרנס, וכו.
תהיי בטוחה שאישה שלא היה לה מי שידאג לה העדיפה להיות אישה שניה מאשר להישאר לבד.
ובכ''ז נשאר יחס מזלזל, כי נשים באמת לא ידעו. לא לקרוא ולכתוב, לא הכירו עולם.

מה שמבאס בסיפור זה שהיהדות מנציחה בזה זכר למצב די פרימיטיבי, שב''ה השתנה.
למה התורה שבע''פ היתה בע''פ? כדי שבכל דור יוכלו להעמיק בה ולראות את השלכותיה על אותם ימים. המחיר הכבד ששילמנו על הפרת העיקרון הזה- זה בדיוק זה. בתושב''ע הכתובה מונצחת ההתאמה וההשלכה של התורה על התקופה בה היא נכתבה, ואין לנו היום את המקום לבחון את הדברים מחדש.
אני מקווה ומאמינה שהרבה דברים ישתנו כשתהיה לנו סנהדרין.

ועוד משהו שבא לי לומר לך:
אני מוצאת את עצמי מתוסכלת לא מעט מדברים דומים, וזה מצחיק. כי בפועל כשאני פוגשת בחורים חמודים, ואת האחים שלי ואת אבא שלי וכו'
הם פשוט לא שם. אין בהם שמץ זילזול כלפי המין הנשי, אף מדוייט לא יצא מנק' הנחה שיכולת ההבנה שלי מוגבלת עקב היותי שייכת למגדר הנלוז. אז בפועל, בחיים, היחס הזה לא קיים. ואין ממש ממה להיות מתוסכלים.
תיקון קטןבחור כארזים
אישה כן חייבת לגבר סיפוק מיני, בדיוק כמו שגם הוא חייב לה. אם אחד מהצדדים לא ממלא את התנאי הזה - זו עילה לגירושין.
אדייק את מה שאמרתי:הולם במיוחד
היחס הטבעי שנוצר בין גבר לאישה בעבר- שגבר דואג לאישה בתמורה להיותה השעשוע שלו-
זה יחס שהיהדות משרשת.
היחס האחר שיוצרת היהדות כולל בתוכו גם יחסי אישות, אבל בפרספקטיבה אחרת לחלוטין (וכ''כ בריאה..)
חשוב לצייןבחור כארזים
שכשהוא כתב שהיהדות משרשת הוא התכוון לעוקרת מהשורש, ולא למשרישה... עברית רבותי!
סליחה 😞בחור כארזים
היא. מתברר...
הדברים יפים!*צועד*
רק מאיר, שמה שהבאת הוא תירוץ לתושבע ולא לדברים הכתובים מפורש בתורה.
הלכהדבש הכל דבש

הלכה מלשון הליכה, ההלכה כל הזמן מתקדמת ומשתנה. אז פעם כשהיה מותר שתי נשים אז ההלכה קבעה חוקים ומגבלות לזה. ופעם כשעבדות הייתה נפוצה (באמריקה עד לפני 200 שנה) אז התורה קבעה חוקים וצורה נכונה של איך צריך להתנהג במציאות. 

אבל כיום שהמציאות השתנת אז ההלכה אוסרת שתי נשים ואוסרת עבדות, וכן נשים חייבות בימינו ללמוד גמרא ובייחוד מסכת נידה, שבת ואת כל הש"ס, בדיוק כמו שלא מחקים היום לגיל 40 כדי ללמוד קבלה, כי כבר בגיל 20 אדם צריך לדעת איך בנוי העולם ואיך ה' מנהיג אותו. אנשים היום מסיימים שני ושלושה תארים ולומדים על איך מכונות עובדות ואיך הגוף בנוי , אבל על דרך ה' בעולם הם עוד לא הספיקו ללמוד.

אשת יפת תואר- זו הייתה המציאות. גם היום בעולם הערבי מוכרים וקונים נשים, אבל אין הלכה שמחייבת למכור אישה, אתה לא קונה אישה אתה מקדש אותה!

לגבי 12- במציאות של היום לא יכול לקרות מצב של גבר עם שתי נשים?! אז התורה הרחיקה אדם מן העבירה. גם גבר שנואף מוצא להורג בדיוק כמו האישה. ואישה שזינת לא נהרגת אלה רק אסורה על כהן. 

את לגברי שוכחת שלנשים היום יש מילה והן אלה שמחליטות בבית, ושום אישה לא תחלוק את בעלה עם עוד אישה, ולא תתן שהוא יעשה בה מה שהוא רוצה.

וכן נשים נעתן קלה כי הן חושבות יותר עם הרגש ופחות עם השכל ובגלל זה אישה לא תוכל לעמוד בעינויים ממושכים או לקבל החלטות קרות מחשבה, כי יש לכן צורת מחשבה שונה, אבל זה לא אומר שאתן טיפשות או משהו כזה.

כמה עירבבו אותך... יוווו!!!מאמע צאדיקה

מחר בעז"ה יהיה לי מוחן לעבור מקור מקור ולענות לך... 

 

או פשוט להמליץ לך ללכת למדרשה ראויה, ולחפור על ה לכמה רבנים ורבניות 

(או פשוט לשבת שם ללמוד בעצמך את כל מסכתות סדר נשים... וגם שאר מסכתות כלל ישראל...) 

בתור גברקוד אבל פתוח
1 למה אני צריך לקום כל בוקר שעה יותר מוקדם בשביל להתפלל
2 למה אני חייב בכל מצווה שהזמן גרמה
3 למה אסור לי לראות סרטים
4 למה אני צריך ללמוד תורה עכשיו ולא יכול להתחיל כבר את התואר ראשון
5 למה אני צריך לעשות צבא ובנות לא
6 למה אני זה שצריך לזון לפרנס לכלכל וכו' כל מה שכתוב בכתובה
כל מה שכתבת או רעיוני או לא רלוונטי לימנו כל מה שאני כתבתי כן(אולי חוץ מהאחרון)

היהדות מפרידה בין האדם לאשה, כי אנחנו ייצורים שונים ולכל אחד יש צרכים יכולות ודרישות שונות.

לצורך העניין לא על כל השאלות אני אדע לענות אבל אנסה...
1 פוליגמיה, התורה מתירה ריבוי נשים ולא ריבוי גברים, לא יודע למה.
2 פוליגמיה, לא יודע
3 פלגש זה יחסים מחוץ לנישואים, בין אם זה רע ובין אם זה טוב אין קשר ליחס לנשים בכמ זה אסור
4 לומדים בהדרכת כלות ודבר מצווה בלימוד תורה אשה לא
5 פוליגמיה, האיסור הוא על שניהם.
6 עיוות של הרמבם כלומר מותר לקיים יחסי מין באיזה צורה שרוצים (ויגאלי אנלי ואוראלי) בכמ אין ספק שאסור לאנוס. נכתב בלשון זכר מהסיבה הפשוטה שגברים לומדים תורה ולא נשים.
7 מציאות של בדיעבד, במצב של מלחמה במקום אונס.
8 לא יודע
9 פוליגמיה וכו'
10 לא יודע אבל קשור ל9
11 עניתי לך בהודעה נפרדת
12 לא יודע בדיוק אבל קשור ל11
לא הבנתי למה את מנסה להלחם נגד עצמך? תביני שמה שה' רוצה זהנבנה המקדש

את טובתך, אם תחשבי כך הכל יהפך לטובה,

 

זה עומק משמעות הברכה, שעשני כרצונו,

 

את פירשת שכל זה לרעתך, ונהפוך הוא הכל הוא לטובתך,

 

הקב"ה עשה אותך במדרגה עליונה שאת כרצונו, לכן החוקים שלך שונים,

 

לא בגלל שאת נחותה אלא כי את במדריגה עליונה זה הכל.

באמת כואב נפתלי הדג
אני אענה לך מדוגמא אחת פה, שאני חושב שהיא מובהקת. אקדים ואומר שהדברים שאני אומר כנראה לא מוסכמים על 100% מהציבור הדתי, אך כך קבלתי מרבותיי ואני חושב שזו ראיה אמיתית ונכונה.

התורה נתנה כשהעולם היה במצב מסוים, מצב לא שפיר במיוחד. הרמב"ם במורה נבוכים מסביר שרבות מהמצוות שהתורה נתנה לנו הן 'מרוככות' והערכים לא מושלמים. לקב"ה היה רצון להעביר לנו אמונות וערכים, אבל הוא מכיר את בני האדם וידע שאם הוא יעביר להם את הערכים בטהרתם בעוד הם חיים במרחק כ"כ גדול מהערכים האלה, הם פשוט לא יעמדו במשימה. השינוי היה חייב להיות הדרגתי, ערכים זה דבר שמחלחל מאוד לאט.

דוגמא מעולה לכך היא כל ענייני סוטה. בתקופה שנתנה התורה לבני ישראל, אם אדם חשד באשתו שהיא מצמצה לכיוון גבר אחר הוא היה שורף אותה, חד וחלק, ואף אחד לא היה פוצה פה ומצפצף. האישה אז הייתה רכושו של הגבר באופן מוחלט, והוא היה עושה בה כרצונו. אמירות של שוויון היו פשוט לא נתפסות באותה תקופה, במובן הכי פשוט של זה. מצוות סוטה היא בעצם הרחקה קטנה של חבל התחייב מצווארה של האישה. פתאום, כדי להרוג את האישה צריך ללכת למשכן, לדבר עם הכהן, פתאום זה כבר לא תלוי בגחמה הכי זעירה של הגבר.

חז"ל הבינו שכך הדברים עובדים, והוסיפו עוד ועוד תקנות על מצוות סוטה. אחרי שהם עשו זאת, כבר כמעט לא אפשרי שאישה תהיה סוטה. צריך עדים והתראה וקינוי וראייה – זה כבר כל כך רחוק וכל כך מסובך שזה בעצם לא אקטואלי. כשחז"ל ראו שעמ"י במצב בו הוא יכול לקבל את המסר הזה, הם הרימו את הסף, לאט לאט, כי הם הבינו שהמסר של התורה הוא הדרגתי ואבולוציוני. הם לא שברו מסגרות, הם המשיכו לבנות את הבניין ולהתקרב לערכים שהקב"ה הנחיל לנו בחכמתו.

הדברים נכונים לרוב הדינים המיוחדים לנשים, והאבולוציה הזאת צריכה להמשך, אך לצערנו אין לנו כיום סנהדרין שתמשיך אותה, שתדרוש את הפסוקים כל פעם בצורה טיפה שונה, על פי הפשטות המתחדשים בכל יום וברוח הקודש.
בכל זאת קורים שינויים – נשים לומדות תורה, חיות את חייה ומתקיימות בצורה שוויונית בלא מעט מקומות בציבור הדתי. זה לא מספיק, זה לא יכול להיות מספיק, כך עוד אין לנו בית מקדש וסנהדרין, כי תורה של גלות היא מטבעה שמרנית ומפוחדת, וגם כשיש אמיצים הם נתקלים בלא מעט התנגדות.

כשאנחנו נגשים אל התורה ואל היהדות, חשוב מאוד לדעת שהערכים החשובים הם לאו דווקא הערכים שצועקים בקול. המסרים הגדולים ביותר של היהדות – לעצמה ולעולם – הם אלו הקיימים בסאבטקבט, מתחת לפני השטח, שלפעמים קשה לפגוש אותם בקריאה של הטקסט עצמו במנותק מהחיים או מההקשר בו הדברים נאמרו.
הראייה הזו מתיישבת על ליבי,נומינקה

כתבת שהראייה הזו לא מוסכמת ב- 100%, מהי הראייה הנגדית? שהערכים מוחלטים עד סוף כל הדורות? מי חולק על הרמב"ם? אם ארצה לקרוא - זו פיסקה במורה נבוכים שעומדת בפני עצמה או תלויה בפרקים קודמים?

הרבה מאוד מהמחלוקות הללונפתלי הדגאחרונה
בייחוד כאלו שקשורות להלכה ולהשתנות דלה, הן לט מחלוקות העומדות בפני עצמן. הן תלויות בתפיסות יסוד של ההלכה, הדת ועבודת ה'. במקרה הזה, למשל, אחת השאלות המרכזיות היא האם דברי ה' מטרתם היא התוכן שלהם, המשמעות שלהם, ולכן יש לעיין בסוגיות כאלה ולהבין מה המסר ומה היחס שלו לאמונות ודעות אחרות או שבדברי התורה (ולשיטות אחרות – אף בדברי חז"ל) יש אמת עליונה ועמוקה שאנחנו בהכרח לא מבינים ויש צורך בציות מוחלט.

מה שהופך את העניינים לעוד יותר מסובכים, היא העובדה שהתשובות בשאלה הזו לא מוחלטות. אם אתה סובר שכל ההלכה נקבעת ע"פ אקטואליה – אתה לא אורתודוקסי, לעומת זאת אם אתה סובר שההלכה לא זזה לשום מקום – אתה קראי. שתי האופציות לא מוצלחות במיוחד

את יכולה לראות שמגוון התשובות שניתנו לך פה סותרות את עצמן. חלקן מקבלות לחלוטין את המצב הנתון, חלקן טוענות לחוסר הבנה בעומק שלהן, חלקן מדברות על הבנה של הרקע בו נאמרו הדברים ויהיו כאלה שיטענו לחוסר אקטואליה כללי של הנושאים הללו. התורה לא נלמדת בדרך אחת, היא סוגה המחלוקות, וגם את הרמב"ם שדברתי עליו ניתן להבין ביותר מדרך אחת. כשעוסקים בנושאי יסוד חשוב לדעת את זה. הרבה פעמים קשה להגיד "היהדות אומרת" או "זאת האמת היהודית", כי ערכי יסוד כ"כ רבים ביהדות שנויים במחלוקת, ולא במקרה. זה חלק מהיופי שביהדות.

ספציפית, דברי הרמב"ם שהזכרתי נמצאים בספרו מורה נבוכים חלק ג' פרק ל"ג, ניתן למצוא אותו גם באינטרנט. בנוסף עליו, יש את דברי הרב קוק בנושא, שמקרב אותם יותר לדברים שאני אמרתי פה.
רוב שאלותייך נענות על ידי הבנת הטבע האמתיחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"ח בסיון תשע"ו 11:20
של האיש והאשה.
נכון שבעולם המודרני מנסים להתעלם או לעוות את הטבעים האלו, כי זה נשמע רע, אבל חז"ל הכירו את האמת.
{לדוגמא: אני יגיד ש'נשים הן חלשות', זה ישמע רע, וכולם יצעקו עלי, על אף שבפועל לאישה יש לה יותר שומן ופחות שרירים מגבר. [70% יותר שומן ו40% פחות שרירים (העתקתי מספר באוניברסיטה)]. גם לכולם ברור שבאולימפיאדה הקרוב, לגברים יהיו הישגים יותר טובים מנשים.
[ברור שיש תחומים בחיים, שנשים יותר טובות מגברים, אבל זה לא משנה את העובדה שגברים חזקים יותר פיזית מנשים ונשים חלשות, ואנשים מתביישים להגיד את זה.]}

*אם ניקח את הדוגמא של ריבוי הנשים לגבר. הרי בעת העתיקה, זה היה חוצה תרבויות שלא הכירו אחת את השניה, וברור שזה היה דבר טבעי, ונבע (כמו שאומרים החוקרים האבלציונים) כי רוב הנשים רצו לפרות ולרבות מאדם חזק שהגנים שלו יעברו לצאצאים שלה, ויכל לספק את הצרכים שלה וצאצאיה.
הרי מלכים, היה להם נשים ופילגשים לרוב, וברוב הפעמים הנשים נהנו מהסטטוס שלהם. זה כמו היום שתשאלי את כל אוהדות ג'סטין ביבר, אם ירצו להתחתן אתו, גם אם יהיה לו מלא נשים, והם יגידו כן.
שלוםשם ה' מבטחו
עבר עריכה על ידי שם ה' מבטחו בתאריך כ"ח בסיון תשע"ו 11:23

בס"ד

 

באמת קודם כל אגיד מנסיון על עצמי שאם לאדם יש סערת רגשות בדבר מסויים אז עלול לו להיות מאוד קשה לקבל תשובות או לברר את אותו הדבר בגלל שהוא פשוט מוצף רגשית ממנו.

ולגבי השאלות שכתבת ב"ה בחור כארזים כתב לך תשובה ניפלאה, ואוסיף שבאמת צריך ללמוד את הדברים באופן נכון ולהבין את המהות ולא להסתכל עליהם באופן חיצוני. ממש לא פשוט להעמיק בכל הדברים האלה ולא יודע עד כמה זה ממש אפשרי. ומה שכן צריך רבנית שתדע להסביר/ללמד את הדברים בראייה והבנה נכונה.

אומר רבינו חיים ויטאל בשם רבו האר"י ז"ל - שיאה של "ואהבת לרעך כמוך" הוא בין איש לאשתו.

יצא לי לחשוב כבר יותר מפעם אחת: שיש סכנה שאם אדם ילמד את כל הנושאים שכתבת באופן שטחי או בלי הסתכלות נכונה הוא עלול לקבל רושם או תפיסה מעוותת על היחס שצריך לתת לאישה.לכן צריך רבנית לדוגמא שיש לה הבנה נכונה של הדברים וגם שהיא יודעת את הדברים לעומקם ומבינה באמת את כל הדברים לעומקם ושורשם. תנסי למצוא אחת כזאת ולעשות איתה שיעור שבועי. או ממש רעיון טוב כמו שכתבה מאמע צדיקה : ללכת למידרשה.
בנוסף ממליץ לך על שיעורים בערוץ מאיר ,תחפשי שם שיעורים שנראים לך מתאימים לנושא שאת מחפשת.

לדוגמא שיעורים לנשים:

http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?tree=1&cat_id=3802

 

 

ואוסיף דבר נוסף:

עצם המחשבה שלכאורה ה' אוהב אותך פחות כי את בת דורשת ממך הרבה לימוד וברור. עבודה על הבטחון העצמי והערכת עצמך. אמליץ למשל על הספר "בגן האמונה".

וגם בשביל שתהיה לך ברכה בבירור שאת עושה אני חושב שכדאי שתפללי על זה/תתבודדי על זה(את עניין  ההתבודדות/תפילה וכו' תוכלי ללמוד גם בספר בגן האמונה).

 

בהצלחה

אין לי תשובות לכל השאלות שלך:רב מג של מילים
אבל משהו שחשוב לי לומר בכללי
התורה מכבדת את האישה לאין ערוך ביחס
לכל מיני "דתות" כאלו ואחרות מספיק
שתסתגלי על ההבדל שבין זוג דתי לאומי ממוצע
לזוג חילוני ממוצע
ותביני בדיוק על מה אני מדבר.

אני אישית חולם ומצפה ומייחל
לבנות בית נאמן וכשר בישראל
בית שמבוסס על אהבה הדדית
על נתינה וקבלה הדדים
ח"ו לא על ניצול ומרות
שהגבר משתמש באשתו כדי
שתשרת אותו!
ואני בטוח שכמוני יש עוד המון בנים דתיים.
זהו
היה חשוב לי לכתוב אתזה.
כתבו כאן הרבה דברים יפים...ויואל משה
אני רק אוסיף הסבר מאד יפה לענ"ד שמסביר למה דווקא האשה נקראת סוטה ולמה דווקא היא נאסרת וכו'
וזה יכול להסביר עוד כמה מהשאלות שלך.

במעשה ה'ביאה' משתתפים שני צדדים- היצריות, הגופניות, ומצד שני- הרגש, האהבה, החיבור. אצל הגברים כידוע הרבה יותר דומיננטי הצד הראשון, ואצל הנשים- השני.
ועל כן- כאשר גבר בוגד, כמה שזה חמור ונורא וכו', הוא מונע מיצריות, אבל זה לא שינה כלום (או כמעט כלום) באהבתו וחיבורו לאשתו. אבל כשהאשה בוגדת, זה מעיד על חיבור נפשי פנימי עמוק עם הנואף, וזה הרבה יותר בעייתי...

כלומר דווקא בגלל שהאשה טהורה יותר. וידועים דברי הרצי"ה 'שעשני כרצונו'- שזה יותר במעלה מהגברים, הנשים הן ממש כרצונו של ה'. הרב שרקי קורא לזה 'גברים מהעולם הזה ונשים מהעולם הבא'...
מקווה שהועלתי קצת. בהצלחה
יפה, תודהנומינקה


וואו, תודה לכל המגיבים והמגיבות.לא נולדתי
תשובות נהדרות
מים שקטים גם לנפש העייפה שלי.
באמת באמת
תודה.
איזה שרשור נהדרנומינקה

כמו שמישהי כתבה - עם חלק מהשאלות הזדהיתי (פוליגמיה) ובחלק זיהיתי גם אני שנדרש מצידך בירור נוסף ושמחתי שהחברים הרציניים כאן העמידו דברים על דיוקם.

בכל אופן מבינה את עוצמת הרגשות והתסכול, היו לי גם התקפים כאלו עד לא מזמן. זיהיתי במחשבות שלי קצת יותר מקמצוץ התרסה כלפי הקב"ה, מחשבות שרבות מהן הן טיפות מים סרוחות שמקורן מן החוץ והתקשורת ואשר שחקו אבנים במוחי, ובעיקר - שבעצם האבנים שלי (ההבנה של מהות הגבר והאישה) הם גושי גבינה רכים, שאפשר למעוך בקלות אם לא אעשה משהו.

בעקבות ההבנה הזו קיבלתי על עצמי להירגע וללמוד את הדברים לעומק, כי אם אני מאמינה בה' ובתורתו לא יתכן שאני אבוא ממקום מתריס. השלמתי עם נשיותי במובן זה שהחלטתי להפסיק להתמרמר ביני לבין עצמי על התפקיד "הנחות יותר" שקיבלתי, ובמקביל להשלמה הזו להתחיל בחקירה יסודית, כדי להניח אבנים אמתיות וחזקות. ואחרי כל זה יש דברים שלא אבין, וגם את המשפט הזה לקח לי זמן להפנים. 

 

התחלתי מסדרת שיעורים בנושא זוגיות של הרב ערן טמיר, סדרה עם כ-40 שיעורים, אני בחצי. הרב מתחיל מהבסיס ממש. כמו שחסדי הים כתב/ה "רוב שאלותייך נענות על ידי הבנת הטבע האמתי" - והשיעורים גם עוסקים בטבעים. 

למשל נקודה מעניינת ששמעתי עכשיו - מכירה שאומרים שהאשה רוחנית יותר? מאיפה לומדים את זה?

1. האשה נבראה מהצלע (צלע בחז"ל = צד) של האדם לאחר שכבר הייתה בצלע הזו נשמה, לעומת האדם שיסודו בעפר האדמה. כלומר החומר / הבסיס ממנו נוצרה האשה ממקור "גבוה" יותר.

2. ביצירת האדם כתוב שהקב"ה קרא למלאכים ל"סייע" לו ("נעשה אדם"), אך לא כתוב כן על האשה. לכן האשה מברכת "כרצונו" - שבריאתה קרובה יותר לרצונו של הקב"ה (היכן שהיו מעורבים מלאכים שדרגתם פחותה משל הקב"ה היצירה תהייה פחות כרצונו).

מדוע אם כן נראה במציאות שהאשה חומרנית יותר? זהו כוח נגדי דווקא משום הפוטנציאל הרוחני הגלום בה, וכן נתנה בה היכולת לגלות את הרוחניות במציאות החומרית. זה כמובן על קצה המזלג ודורש הרחבה, ממליצה לשמוע מן המקור.

 

אני בתחילת הלימוד, יש לי עוד הרבה מה ללמוד וליישב. תודה לך, בזכותך קם כאן שרשור נפלא.

היי יהיה הרבה יותר קל בשיחהתתתתת
Habait4u@gmail.com
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂


אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...


אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?


תודה מראש לכולם!!

אוקיי אז ככהחתול זמני

– בנוגע ללבוש אל תלבש משהו שלא היית לובש ביום־יום.

– בנוגע למה כן זה תלוי בבחורה ובנישה שלה יש כאלה שאוהבות לוק גלופות בלנדסטון ג'ינס יש כאלה שאוהבות יותר סולידי.

– לפיכך אם נפל הכותל האבנים והמקום של שניהם.

– לפיכך יש שתי גישות אפשריות, אחת פשוט תביא את עצמך השנייה תביא משהו נייטרלי סולידי לא שלוחי לא מאיים. אבל באמת נראה לי שאין בזה נכון או לא־נכון.

– בהחלט תבחר משהו נוח שלא יהיה לך חם או שתצטרך להתגרד כל־הזמן.

 

– לגבי מיקום קח אותה לציון ריש לקיש המקום הכי נידח במדינה כנראה.

– או לסרט טוב (הייתי ממליץ על "שואה" אבל תפנו לפחות תשע וחצי שעות)

סתם מה שאני הייתי מציע לך זה מקום נייטרלי שבו לשניכם יש אפשרות לבטא את עצמכם ולהתרכז אחד בשני. נניח בית קפה מסעדה קלילה טיילת פיקניק פארק יפה. שיהיה נוח לשבת וקצת להסתובב (אבל לא יותר מדי כי זה לא הכי נוח לדבר ולהתרכז בהליכה).

 

– לגבי טלפונים אני לא יודע מה זה אם אני צריך משהו ממישהו אני שולח לו מכתב בדואר.

– לגבי אוטובוסים נראה לי מספיק ללוות אותה לתחנה ודי מה עכשיו תשבו/תעמדו awkwardly חצי שעה באיזו תחנה כשיש שם אנשים (וגם אם אין).

 

תרומות בביט

חחחחאני:)))))

אל תבוא עם חולצת גלופה בדייטים ראשונים גם לא בחול המועד, תבוא מכובד יחסית.

מיקום- עדיף בחוץ (במיוחד אם זה פעם ראשונה שלך) כדאי ליד מקלט אבל.

תלווה אותה לתחנה ולגבי לחכות תציע ואם היא תסרב אז לא צריך.

כדאי שתשתף אותה שזה פגישה ראשונה שלך, זה יוריד ממך מתח והיא תהיה פחות שיפוטית אם תעשה טעויות (:

בהצלחה!

..אני:)))))

וכדאי להביא שתייה.

בקבוקים נפרדים.

רואה שכבר ענו לך על הכלLavender

פשוט להביא את הגרסה הטובה ביותר של עצמך

ושיהיה בהצלחה🙌

תודה לכולכם!נו, ההוא מהזה

אם יש עוד טיפים להוריד לחץ וכו' יתקבלו ביותר משמחה


ולגבי אותו הערב/יום אחרי - הבנתי שנהוג לשלוח הודעה/להתקשר לגבי הפעם הבאה או משהו כזה

מישהו יכול לפרט?😅

..אני:)))))

תזכור שגם היא לחוצה כי לא רק אתה נבחן אלא גם היא.(:

וה' מזווג זיווגים תשליך עליו, תכניס לך לראש שאתה בסה"כ עושה את ההשתדלות שה' ציווה עליך. אתה עושה מצווה. עם אפילו קצת מסירות נפש. וזהו תשליך לה'.

 

שאתה באמת לא יודע מי היאadvfb

וזה מרגיע כי כרגע גם לא מצופה שתדע מי זאת אלא פשוט תכירו

עדיין אין מחוייבות משמעותית שתגרום ללחץ.

המחוייבות היא בעיקר לכבד ולבוא בטוב ;)

ויש אווירה של מתח שהיא מאוד טבעית, כי לא יודעים ב"ה מה קורה במחשבות של כל אחד. וגם לורח זמן לעכל, לא לנסות בכוח להגיד ישר שמתאים או שלא מתאים אלא לתת זמן. גם זמן אחרי הדייט לעכל, איך אתה מרגיש ומה אתה חושב.

 

לגבי ההודעה/טלפון יום אחרי - תחשוב שאתה בצד שלה, במידה והלך טוב - אתה תרצה להיות באוויר ולא לדעת לאיפה זה הולך? כמובן שלא.

בעיני, יותר הגיוני לשלוח הודעה לפני בשלב הזה כדי לרכך את העניין. עדיין יכולה להיות התרגשות.

כמה טיפיםתפוחית 1

להביא כיבוד (בקבוק שתיה- חדש כמובן, וחבילת עוגיות)

לגבי ליווי להציע ולראות מה אומרת

לגבי מיקום - לדעתי בפגישה ראשונה לרוב נוח בחוץ. אני כבר רגילה שלרוב לפני דייט ראשון בחור שאת אותי איפה נוח לי  להיפגש.

למחרת לשלוח הודעה מתי נוח לדבר ואז לפי השעה שתגיד להתקשר.

בהצלחה!

לא בפסח 😄זיויק
לא ממש אופציהנו, ההוא מהזה

בעיקרון ממש ניסיתי לקבוע לאחרי פסח אבל לצערי לא התאפשר

מנסים לעבוד עם מה שיש לנו

אז תיאום ציפיותזיויק
שלא יהיה פדיחות
ומה צריך להיות התוכן של השיחה?נו, ההוא מהזה
היכרות כללית לא חופרתזיויק
תן דגש על הקלילות
השיחה יום אחרי מטרתה להגיד האם לשניכםתפוחית 1

היה נחמד ואתם רוצים להמשיך

השיחה לפני הפגישה מטרתה לקבוע יום וזמן לפגישה 

להתעניין בה ולדבר על דברים שמעניינים את שניכםadvfb

בדרך כלל אנשים אוהבים שמתעניינים בהם, בקטע אנושי פשוט שלהתעניין כי עומד מולי בנאדם.. כמו גם כחלק מההיכרות.

לגלות ולעורר סקרנות זה דבר טוב. 

לא גמרא וצבאחתול זמני

משפחה תחביבים חתולים היפואלרגניים

בהצלחהברוקולי

לא חולצות גלופה לפני דייט רביעי

בפסח להביא שתיה בקבוק חדש וכוסות חדפ

להציע ליווי

היכרות טבעית ולא ראיון


פשוט מאודהמצפה לישועה

תהיה נעים ואכפתי כמובן לא הצגה אלא שככה כל אדם צריך להיות...

אני בעד הכלל שאומר שאין כללים אפשר לזרום רק לא לעשות דברים משונים...

משונה זה הרבה פעמים לא רק המעשה אלא האופן שבו הוא נעשה...

והעיקר ליהנות...זה עיקר העניין בפעמים הראשונות ליצור חיבור, נעימות בצורה הכי פשוטה...

ואפשר גם לדבר על דברים רציניים אבל הכל לפי הענין זה גם חלק מהנעימות...

בהצלחה צדיק!

שוב תודה לכולם!!נו, ההוא מהזה
הלוואי שלפני תפילה היינו מרגישים ככהנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך י"ח בניסן תשפ"ו 15:05

תזכור שאתה בא לפגוש מישהי נחמדה ככה"נ, שלחוצה יותר ממך. תחשוב על לייצר לה חוויה נעימה.

 

אם אתה כבר בזה, תנסה לנתב את ה"יראה" ליראת הרוממות מהמעמד, בדיקה של התאמה לבניית בית בישראל, זה מרגש.

כמה דברים שעזרו לייהודי שואף לטוב

קודם כל, בהצלחה רבה!

תתחיל מתפילה. ככה פשוט. שב במקום שקט ותגיד לאבא שאתה רוצה להקים לכבודו בית, שאתה מכיר בכך שאתה לא יכול לבד ואתה מבקש ממנו עזרה. ספר לו מה חשוב לך, ספר את הפחדים והחששות, שתף בחוסר הוודאות.

מלבד החשיבות העצומה של תפילה, אמונה וביטחון, זה יוצר סדר, מה אני יודע, מה אני בטוח ובמה אני מהסס.

אתה גם יכול לשבת ולכתוב את הדברים.

ועכשיו לעולם הפגישות.

תחשוב על זה. יש מישהי, נשמה, שאתה אוהב, משתוקק. 

מחילה, בטעות לחצתי על שליחת התגובה באמצע...יהודי שואף לטוב

מתחיל מהתחלה.


כמה מחשבות ודברים שעזרו לי


קודם כל, בהצלחה רבה!


תתחיל מתפילה. ככה פשוט. שב במקום שקט ותגיד לאבא שאתה רוצה להקים לכבודו בית, שאתה מכיר בכך שאתה לא יכול לבד ואתה מבקש ממנו עזרה. ספר לו מה חשוב לך, ספר את הפחדים והחששות, שתף בחוסר הוודאות. תבקש שיעזור לך שלא תבייש ולא תתבייש, לא תפגע ולא תיפגע. שיעזור לך לעשות סדר בראש.


מלבד החשיבות העצומה של תפילה, אמונה וביטחון, זה יוצר סדר, מה אני יודע, מה אני בטוח ובמה אני מהסס.


אתה גם יכול לשבת ולכתוב את הדברים.


ועכשיו לעולם הפגישות.


תחשוב על זה. יש מישהי, נשמה, שאתה אוהב, משתוקק. זה החצי הראשון שלך. אתה מכיר אותה מעולה אבל אתה לא יודע באיזה גוף היא, לא מכיר את התכונות הארציות שלה, וייתכן שזה לוקח זמן.

אז מה אתה עושה?

כמו שאמרו חכמים.

אתה מחפש את אבידתך.

מנסה לשחזר את הקשר הנשמתי לקשר בין גופים הנושאים את הנשמות בעולם הזה ומגלים אותן.


אתה לא מגיע לדייט ראשון מתוך מחשב 'אולי זו אשתי', ואז לחוץ כל הזמן לא לעשות טעויות. אתה מגיע להכיר בת ישראל נחמדה (פתאום הרבנים מרשים חברה). כמובן שהמטרה היא למצוא את אשתך, אבל תקליל את הלחץ, תבוא להכיר, אם לא יועיל-לא יזיק, לפחות בפגישות ראשונות.


ועכשיו מבחינה טכנית.

קודם כל, אין בזה תורה מסיני. תהיה אתה, מקווה שאתה אדם טוב...

בטלפון לפני אתה מציג את עצמך (היא יודעת שאתה צריך להתקשר), מוודא שנוח לה לדבר כרגע (כן, רגישות ותשומת לב זה תמיד חשוב, גם מחוץ לעולם הדייטים) מתאמים שעה ומקום, מתי נוח לה, איפה נח לה, כדאי לחשוב מראש על מקומות בסביבתה (לא רחוק מידי מהבית, אבל גם לא איפה שכל החברות שלה), אפשר להתייעץ עם חברים, אם היא לא תציע (מה שכנראה יקרה) תשאל אם פה מתאים או שם מתאים. תחשוב על מקומות שיהיו נוחים, שירותים בסביבה, מקלט קרוב, מקום פרטי *יחסית* לשבת, ומתאים למזג האוויר בשעת הפגישה. אם זה בסגנון שלכם-בית קפה וכדומה גם מתאים לחלק מהאנשים.


על הדייט עצמו. כמובן שיש פחדים. איך אני מעביר שעה וחצי-שעתיים עם מישהו שאני לא מכיר, ועוד בחורה?

אז ככה.

היא לא נושכת.

אמירה פופוליסטית מאד.

אני יודע.

אבל שמעת עליה דברים טובים בבירורים. כנראה שהיא נחמדה סך הכל.

כנראה שלא תראה את כל הנחמדות שסיפרו לך עליה מייד. לוקח זמן להיפתח.


אתה פוגש אותה, פונה אליה, מוודא שזו היא ומציג את עצמך (לאשר לה שזה אתה). כדי למנוע אי נעימויות ולתת לשניכם ביטחון שאתם לא מייצרים עכשיו פאדיחה שתסופר שנים קדימה/סיפור רומנטי על זוג שנפגש בטעות. אני מכיר כמה כאלה, זה מספיק.

אתה מספר על עצמך ומתעניין בה. טכני, איפה גדלת ומה עשית, מסלול החיים, ישיבה, צבא לא להתחיל מור"קים מהצבא אם זו לא כל ישותך. לו"ז כללי, משפחה, קצת על ההורים, קצת על האחים (אצל דוסים עם 4,000 אחים לכל אחד כבר העברת מלא זמן). מה מוביל אותך בחיים (אידאלים, לא שיעור באורות הקודש ג', נקודות שחשובות לך), תכניות לשנים הקרובות (ישיבה/צבא/לימודים/עבודה בחנות כפתורים) מה אתה רוצה לעשות בחיים (אפילו כיוון. אם יש). נושאים נוספים, עבודה, לימודים, סביבה חברתית, משפחה מורחבת, תחביבים, טיולים ושאר ירקות, מסגרות, מעשים ועניינים.

היא מדברת על החיים שלה. תהיה קשוב, אבל תוך כדי 'ומתוך כך' אתה יכול למצוא נושאי שיחה נוספים. כמובן, בלי לחתוך אותה.

תן גם לה לשאול שאלות כמובן.

כמובן הכל בצורה מתעניינת. אתה סקרן להכיר אותה, הרי שמעת כל כך הרבה טוב עליה מהחברה שבמשך רבע שעה סיפרה כמה היא כך וכך, ואתה רוצה להכיר את זומשכל זה סופר עליה, נשמע שהיא אדם טוב.

אתה לא חייב לעבור על כל הנושאים, פשוט לשוחח, להכיר את האדם שמולך.

זו אינה שיחת שיווק. אתה לא עסוק בלמכור את עצמך, אז אתה לא מתחיל לספר כמה אתה מוצלח בלהקפיץ בקבוק זכוכית 748 מ"ל על האוזן או שאר עניינים, בדיוק כמו שהיא לא מנסה למכור את עצמה תמורת שלשה גמלים.

זה גם לא מבחן או ראיון עבודה. אתה לא בודק אם היא מספקת.את הצרכים שלך/יודעת.לבדל קוסקוס בדיוק כמו אמא. אין שיפוטיות. באת לשמוע ולהתעניין, וכן לתת לה לשמוע עליך ולהתעניין בך.

פשוט מדברים ומכירים.

במהלך הפגישה אתה לא עסוק במחשבות 'מתאימה/לא מתאימה'. אתה פשוט מכיר בן אדם. תחשוב שנתקעתם יחד באוטובוס מאילת לקרית שמונה.

יהיה לזה זמן אחרי הפגישה.


ראיתי פה בעבר (אולי כשהייתי במצבך) שמישהו הגדיר את נושא הלבוש כ'מכובד לא חגיגי שלך' ואהבתי את ההגדרה. בחול המועד אפשר קצת יותר חגיגי, לא נראה לי גלופה אם זו אינה כל ישותך.


במהלך הדיבורים תפתח את הבקבוק שהבאת איתך (חדש כמובן), תמזוג לכוסוץ חד"פ בשביל שניכם. היא לא תעשה את זה לבד. היא גם לא תאכל מהעוגיות אם לא תפתח ותאכל בעצמך (וכולי האי ואולי). אתה לא בארוחת צהריים.

לגבי פסח, יש פה נקודה עדינה אם מה אוכלים, שים לב שאתה מביא משהו שהיא לא תגיד עליו (או תשתוק עליו) 'המנהג שלנו לא לאכול קטניות/לפתית/שרויה/עגבניות לא מקולפות/כשרות פלונית או אלמונית בפסח. משהו עם בד"צ עד"ח כנראה יהיה בסדר)


תזכור שהיא גם לחוצה. כתבו פה למעלה שהיא לחוצה יוצר ממך. אם זו לא פעם ראשונה/שנייה שלה לא בטוח, אבל בכל מקרה היא לחוצה, מתביישת כנראה, תהיה עדין וקשוב לצרכים שלה. אם אתם בחוץ והיא רוצה להיכנס לקניון לדוגמא, ייתכן וקר לה/היא צריכה שירותים. תשומת לב. זה לא הזמן להיות 'סייר' וללכת כל הדייט, או לרוץ מרתון. בקצב שלה.


כשאתה רוצה לסיים אתה מציע לה להתקדם לכיוון תחנת האטובוס/הרכב וכדומה, ומתחילים ללכת. אתה יכול להציע לה לחכות איתה לאוטובוס, זה לא קריטי, כל עוד אתה לא זורק אותה באיזה חור או באמצע הלילה.


אפשר לסכם לפני שנפרדים 'אז נדבר מחר בבוקר?', אם זה היה בבוקר אז אפשר גם בערב, אבל לפעמים לא יזיק לישון על זה לילה. אפשר גם לסיים בסתם 'אז נדבר' ובבוקר לשלוח לה הודעה מתי נוח לה לדבר. בכל מקרה, לא למרוח. בטח לא להיעלם. תחשוב עליה. היא מצפה לתשובה. היא במתח. כמוך, היא מפחדת מהטלפון הזה אבל רוצה להיות אחריו.


אתה לא מתקשר כשאתה מתלבט אם אתה רוצה להיפגש שוב. זה לא אומר שאתה לא מתקשר, ממש לא, אלא שאתה מחליט. אתה לא צריך להחליט שזו אשתך, אלא שאתה סקרן להיפגש שוב. זה הכל.

לא הצלחת להחליט? צריך עוד קצת זמן? אין בעיה. תעדכן אותה. אתה לא משאיר אותה באוויר, מתנדנדת כעלה ניסף, כעגונה באלמנות חיות. כן, הדימוי הזה רציני. היא תקועה, לא יודעת מה לעשות עם עצמה, היא תפוסה, לא יודעת מה לעשות עם הרגשות שלה, עיכוב כזה הוא ממש עינוי הדין. מי שלא מבין את זה שלא יתחיל לצאת בכלל.


קולמוסים ומקלדות רבות כבר נשברו על השאלה מה עושים אם מתלבטים, אני לא רוצה להיכנס לדיון. אומר רק שדעתי האישית היא שאם לא הרגשת סיבה מוחלטת לא להמשיך (התברר בפגישה שהיא חרשת-עיוורת-אילמת-טטרנית וגידמת ב4 גפיים וראש, או פחות מזה, מה שאתה מרגיש), שווה לתת צ'אנס נוסף. קח בחשבון שבהתחלה יש ביישנות וקשה להביא את עצמך (בדיוק כמו שלך קשה, ויותר מזה לבנות ישראל הצנועות, שביישניות הן. גם אם החברה אמרה שהיא לא ביישנית, לפגוש גבר זר זה שונה).

יש שיחלקו עלי, רבים עם נסיון רב (זה ייתרון? לא נכנס). מה נראה לך. בסוף לפגישה אתה צריך להגיע לא מתוך אילוץ כמי שנגזר גורלו, אלא מתוך רצון. רק כך אפשר להתקדם.


בשיחה, כמו בשיחה הראשונה, תוודא שנוח לה לדבר עכשיו (גם אם תיאמתם מראש שעה. אולי אחותה/חברתה לידה עכשיו). תשאל בקצרה מה שלומה ותעבור לעניין שלשמו הכנסתם- לומר שהיה לך טוב/נחמד/מה שהיה לך, ואתה תשמח/כמהה/רוצה/לא רוצה בשום אופן להיפגש שוב, וכמובן לשאול מה היא חושבת.

אם אתה לא רוצה, אתה לא צריך להביא לה שהפזילה שלה מפריעה לך או שהפריע לך שהיא לעסה מסטיק כל הפגישה. פשוט לא הרגיש לך מתאים. אם זה משהו שאתה חושב שהיא יכולה לשפר וכדאי שתיזהר ממנו כשתפגש עם בחורים אחרים, אתה יכול להעביר לה בעדינות מסר דרך השדכן.

אם לא מתאים לה, היא לא חייבת לך הסברים, אם זה לא היה קשר חזק וארוך. פשוט לא, לא צריך להיפגע מזה.

כמובן, אם נגמר, אתה לא זורק וממשיך. אתה מקדיש רגע וחושב לאיזה חבר היא יכולה להתאים. אולי עוד יצא משהו מהפגישה שלכם. לא, זו לא פאדיחה. זו מצווה גדולה.

אם היא אתם מעוניינים להיפגש שוב, אתם צריכים לסכם שוב על זמן ומקום, לדבר ולדבר, מצטרף נושא שיחה חשוב- מה איך היה לה ביום/יומיים/שלשה מאז הפגישה הקודמת.

ודו"ק ואכמ"ל.

ואולא יודעתת
הלוואי וכולם היו ככה,נשמע די מדויק
הדעה האובייקטיבית ביותר כאן בפורוםחתול זמני
המשך:יהודי שואף לטובאחרונה

נקודה נוספת ששכחתי להתייחס אליה.

אפשר לומר שזה דייט ראשון שלך. זה יקל עליך את המשחק של 'המקצוען', וייקל עליה לקבל טעויות (אין כך כך דברים שהם טעות מוחלטת, שתם דברים קמת צוזרים/לא מקובלים. נגיד אם תציע לה נישואין בסוף הפגישה). היא תבין שהיא צריכה להיות שותפה פעילה יותר ממה שהיא רגילה כדי להמשיך אם אתה נתקע.

אני לא חושב שזה קריטי.

בדיאטה הראשון שלי לא סיפרתי. האמת שתכננתי ולא מצאתי מקום מתאים להכניס את זה. זרם מצויין גם בלי,ופשוט המשכתי. לפני שנפרדנו היא שאלה אותי אם זו היתה הפעם הראשונה. לא שהיא היתה מנוסה מאד, אבל מריחים.

אין עניין להסתיר את זה. אין גם חובה לספר, מה שנראה לך מתאים. העיקר לא לשק לעולם, קשר חייב להיות מבוסס על אמון.


ראיתי שכתבו אחריי שלדבר על אחים זה לא עיסוק באדם.

ראשית, אני חושב שאצל רוב האנשים האחים והסביבה הקרובה היא חלק משמעותי.

בנוסף, אין לי עניין לצאת מהפגישה הזו רק עם מידע יבש על הצד השני,  מה היא עושה בין 17:00 ל17:30 ביום שלישי שחל בשבת חול המועד צום גדליה. אני רוצה לנהל שיחה. לא משנה על מה.

כך גם בפגישות הבאות. אפשר לדבר על פוליטיקה, עכבישים והשפעת קרני האור על קרני התיש, המטרה היא לבנות קשר, וזה נעשה ע"י שיחה. נכון שהקשר מתחזק בעיסוק בנו, אך יסודו הוא פשוט תקשורת, יצירת שפה משותפת ותחומי עניין משותפים.

בפגישות הראשונות, ודאי הראשונה, זה יותר גישוש סביב הייתכנות הבסיסית להמשך הקשר (עד 'דרכינו לאן), ולכן הגיוני שיהיה יותר עיסוק בהיכרות טכנית, אך אפשר לסטות מהנושא ולעסוק בדברים אחרים, שהם לא סתם שיחה בטילה, בזבוז זמן וביטול תןרה, אלא בניית קשר בצורה בריאה.


ועוד נקודה חשובה.

פתחתי בתפילה. אסיים בעניין קרוב.

אתה עושה את ההשתדלות שלך, אתה רוצה להקים בית לכבודו, עוסק במצווה הזו, אולי הכשר מצווה (או הכשר להכשר, מחלוקת ראשונים ואכמ"ל), אתה מבקש לבנות לו דירה בתחתונים, וה' הטוב בעיניו יעשה, וישלח לך בסייעתא דשמייא את המיועדת לך מששת ימי בראשית בקלות ובמהירות, בנחת, בשמחה ובבהירות.

אבל הוא לא חייב לך כלום. הדרך יכולה להיות מורכבת, פחות או יותר חלילה. יכולות להיות התדנדויות, אכזבות וכאבים. אתה רוצה לעשות רצונו. היא לא רוצה להמשיך? לא בזבזת את הזמן. עשית השתדלות. זה רצונו ממך.


בברכת דרך צלחה.

אח לדרך. 

תשובותלגיטימי?

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

בחול המועד, אני מצפה שבן אדם ילבש את מה שהוא לובש בחול המועד.

לא בחול המועד, יש ציפייה ללבוש מכובד. תלוי גיל ושלב בחיים, חולצות גלופה לא נחשבות מכבדות - אבל אם אתה מרגיש שזה כל זהותך, לא הייתי אומרים לך לשנות. מה שכן, אולי זה כן השלב בחיים לעבור משלב 'נוער' שבו מקובל ללכת עם גלופה, לשלב 'מבוגר' שבו זה לא מקובל (באירועים רשמיים).

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

מה שהיא ואתה מעדיפים. בעקבות המצב הבטחוני - הייתי דואגת למקלט\ממ"ד נגיש. לגבי עוד אנשים - בהחלט. יש עניין הלכתי של ייחוד, אבל גם מעבר לזה - לא נפגשים בפינה אפילה שמבודדת מהציבור. כדאי לדעתי להיפגשת במקום שבו נוח לשניכם, שתרגישו בנוח להקשיב ולדבר - כלומר לא רועש מידי. אבל גם לא שקט מידי. לא מרכזי מידי, כי אתם רוצים להתמקד אחד בשני ולא בחבר שלך מהתיכון שבדיוק עובר בסביבה.

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

חובה! לדעתי, חובה עליך ליצור קשר איתה בתוך 24 שעות, ואנחנו מדברים על ערב חג. בהנחה שלא היה משהו קטסטרופלי, או שאתם ממש לא בכיוון, אמור להיות דייט שני. ולכן, בתור אתה, הייתי שולחת הודעה למחרת בבוקר, שמביעה את הרצון לדבר, אבל עם ההבנה שערב חג יכול להיות לחוץ - ולשאול אם יש לה זמן לשיחה קצרה בערב חג או במוצאי חג. אם היא לא זמינה לשיחה - אז להתכתב.

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תציע לה. 

בסופו של דבר זוגיות זה תקשורת, ויש בנות שיעריכו את זה וירצו, ויש כאלו שזה דווקא ירתיע אותן, או שחושבות שזה שלב מוקדם מידי בקשר לדבר כזה.

באופן כללי, אל תניח דברים - אלא תשאל אותה להעדפותיה.

 

בעיני, הכי טוב לדבר -

לשתף שזה הדייט הראשון שלך. להגיד שאתה חושש. שאתה לא יודעים מה אמורים לעשות ועל מה אמורים לדבר. בעצם לדבר על החששות האלה. זה נראה לי מקום טוב להתחיל ממנו. לשאול אותה אם גם היא חוששת.

בניגוד למה שאחרים אמרו, אני לא אוהבת חקירות שב"כ בדייטים. מה אכפת לי כמה אחים יש לו ומה הם עושים? איך זה עוזר לי להכיר אותו? בעיני דייט ראשון זה לפתוח צוהר לעולם של השני. לראות אם הוא מקשיב, אם הוא פתוח לדעות אחרות, מה מעניין אותו, מה הוא עושה עם הזמן שלו - הרי בסופו של דבר אנחנו מספרים על עצמינו - מה ואיך אנחנו בוחרים לספר. האם הוא מתעניין בי ובעולם שלי? הוא מראה כבוד והערכה כלפיי?

כל בנאדם הוא עולם ומלואו, ואפשר לנהל שיחה מרתקת - אבל לא תמיד זה קורה. לפעמים הדברים קצת יותר קשים ומורכבים, ויכול להיות צריך עוד זמן, ולכן לדעתי נכון לצאת מינימום לדייט נוסף.

 

בהצלחה!

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

יפה ואופה קיצראני:)))))
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

 

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

 

 

קפיץגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

 

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)


לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.


הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י


אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י
 

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.


אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.


שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.


שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.


והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.


אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

 

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

 

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

 

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י


ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויהאחרונה

הניסוח אכן די פוגע...


ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.


לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.



אולי יעניין אותך