יש בקהל מתנדבים?

ועכשיו ברצינות - בואו נעשה סקר, מה אתם לומדים?

נפתלי הדגמי את ומה עשית לרחפת???? ![]()
כל הלילה לא יכולתי להפסיק לחשוב איך גברת ב'.. משלחת בך טפסי הצטרפות למכינת ההנדסה בטכניון ומאכלים אשכנזיים, ומכריחה אותך לזנוח את חלומך להיות מורה- לקול זעקותיך הבוכיות והלא נשמעות. כל פעם שניסיתי להתרכז במחשבות חיוביות על כך שב' עוזבת אותך במפתיע כתוצאה מדייט מבוקש או כאב ראש ממש ממש איום – ראיתי אותך תופסת בקולמוס וחותמת על הטופס. ![]()
יש בפורום הזה מקום רק למורה אחת. ![]()
אני דורשת תקוות עולמים!רחפת..
בס"ד
ו-וואלה בכנות- ממש לא אכפת לי לצאת עם מישהו שלומד חינוך.. אני אפילו ממש אשמח....=]
מעניין אותי- מה את לומדת בחינוך?

*צועד*
בס"ד
אני מזמינה אותך ללמוד 4 שנים הוראה ואז להגיד לי אם התואר קל או לא.....!!
לי ממש לא קל...! אני עושה תואר כמו כל אחד אחר! אני לומדת 4 ימים מלאים (8:30-19:00) כן כן- ככה 4 ימים בשבוע! ושלא נדבר על העבודה מעשית- כמה שהיא דורשת ומצריכה השקעה ומאמץ רב! ומעבר לכך יש לי המון עבודות/ מאמרים ופרזנטציות להכין ולהגיש... 3 עבודות סמינריוניות....
לי בהחלט לא קל......
ושנה הבאה 3 ימי עבודה מעשית ![]()
איך הם עושים את זה?!
בס"ד
ולא יודעת איך הם עושים את זה יום אחד בשבוע....![]()
![]()
אני אומרת לך זה החנ"מ אשם בהכל...!!![]()
תודה נשמה! ברכה והצלחה גם לךרחפת..
בס"ד
אך בכל אופן אני חושבת אז שזה רק נקודתית לבני ישיבות... מה עם שאר הבנים שלומדים חינוך לא דרך ישיבת ההסדר??-- הם לומדים גם כמה שנים כמה ימים בשבוע.. ויש הרבה כאלו!!- ויש מכללות לבנים בלבד....
בכל אופן עזוב אם זה קל/לא קל, איך/ כמה ימים לומדים-- בפועל זו עבודה לא קלה בכלל..! וכמו שאמרו פה צריך לאהוב את זה... מי שלא אוהב את העבודה הזו תאמין לי שהוא לא ישאר הרבה זמן במקצוע הזה כי הוא מאוד דורש ושוחק...
ואגב מכירה כמה בינישים שלומדים חינוך דרך הישיבה ומאוד אוהבים את זה...!
מאחוז האנשים בציבור שלנו שהולך ללמוד את זה בפועל. הסיבה היא כורח המציאות. הרבה אברכים בני 26 עם שני ילדים לא יילכו ללמוד תואר מאפס. בטח ובטח שחינוך ילדי ישראל זו שליחות וכו וכו
הציבור הדתי הלאומי התורני הולך ונעשה עני וצריך לעצור את הסחף הזה. הציבור הליטאי שוקע עד צוואר במצוקת "ציבור האברכים" והתופעה הזאת מתפשטת גם למחוזותינו בגיבוי ועידוד חברתי.
'חינוך ילדים זו שליחות'
'אסור ללמוד באקדמיה כי זה מעורב\כפירה\אחר'
'צריך להישאר בישיבה כמה שיותר שנים כדי שיהיה בית של תורה..'
כל אלה רק חלק מהמשפטים שמסבירים לאברכים הצדיקים למה נגזר עליהם להיות מורים ולהרוויח מעט מאוד (בצדק. הם עובדים עד 2 ויש להם 160 ימי חופש בשנה)
והכי בוטה "160 ימי חופש בשנה"ותן טל
כאילו, למי אכפת אם אני אדחוף את המספר הזה, אף אחד לא ישים אולי לב שזה שקר ומצד שני אני אנפח את מספר ימי החופשה פי 2 ממה שהוא באמת. זה עוזר לזה להישמע הרבה.
במילה אחת - שיקרת. ואני די בטוח שאתה יודע ששיקרת.
שקר שני: "הם עובדים עד 2" - תמשיך, תמשיך לנסות לחשוב שאף אחד במקום הזה לא יודע עד איזו שעה מורים עובדים. כן. יום הלימודים בבתי הספר נגמר ב2 בצהריים. נכון. (אתה יודע כמה תלמידים היו מתים שמה שאמרת יהיה נכון?).
אז שוב שקר.
מעבר לכך זה אולי פחות שקרים ויותר ספקולציות עצמיות - אתה מניח שככה, מניח שככה - אין לך באמת דרך להוכיח שאחוז האנשים שמתאימים להוראה קטן מאחוז האנשים בציבור שלנו שהולך לזה. אתה בכלל כנראה לא יודע מה אחוז האנשים שהולך לזה, אבל מה זה מפריע לך - נכתוב, כי אפשר להתנגח.
מנסה להשתיל משפטים ורעיונות בראש של אנשים כאילו לאף אחד מהם אין חשיבה עצמאית, אף אחד מהם לא מודע ליכולותיו, לרמת הסחר וכו' וכו'...
וכמובן, "אברכים בני 26" - כמה אברכים בני 26 יש בציבור שלנו? רוב מוחלט של תלמידי הישיבות הציוניות לומד בישיבות הסדר ולא גבוהות, ובהן חלק ניכר מאוד מהתלמידים עוזב את הישיבה בתום שנות ההסדר שלנו - דהיינו, סוף שיעור ה' (בני 23) או מקסימום במהלך שיעור ו' (בני 24) - ממש לא בני 26. מעטים הם האברכים בני ה26 שהולכים לזה.
אבל גם הם, וכל אחד אחר שהולך לזה - אתה מחשיב אותם כעדר. אתה מזלזל באינטליגנציה שלהם וביכולת שלהם להחליט חלטות לבד. אתה מניח שהם לא מודעים לרמות הסחר שהם כל כך "עייפים" עד שלא מאמינים שאפשר ללמוד תואר אחר אפילו עם ילד או שניים, וכן הלאה וכן הלאה.
בקיצור - העמסת את כל הפוביות הפרטיות שלך על כל הציבור.
צר לי להגיד לך אבל אתה טועה. האנשים שלנו הם כמים, הם נבונים, הם בעלי השכלה לא מעטה - והם יודעים במה הם בוחרים כאשר הם בוחרים בו. אומנם תמיד יש שוליים ש"נגררים" מסיבה כזאת או אחרת שאינה "מספיק טובה" - אבל כמו שאמרתי, הם שוליים. ממש לא המיינסטרים.
ת'אמת שהכעסת אותי. כי בדיוק הדברים שאתה אומר ועוד דברים כמו אלו הם הסטיגמות שהעמיסו שלא בצדק על תחום ההוראה. ובכלל - מי אתה שתקבע לבני ובנות ישראל באיזה מקצוע הם "עניים" יותר ובאיזה מקצוע הם "עשירים" יותר וכמה כסף הם בכלל צריכים? אבי מורה כבר שנים רבות ואימי עובדת סוציאלית. 2 עבודות שלכאור ה"לא נחשבות" כל כך. מעולם לא רעבתי ללחם, מעולם לא הרגשתי שבאמת באמת חסר לי משהו (אומנם תמיד יש רצון לעוד - אבל חוסר אמיתי? לא) ומעולם לא הרגשתי שמי מהורי עובד בעבודה נחותה ש"שווה פחות" "תורמת פחות" וכן הלאה.
אגב - זה בלי קשר לזה שאני תומך בשכר טוב יותר למורים - להיפך, השכר הטוב יותר ידרבן עוד יותר את האנשים הטובים להמשיך להגיע למקצוע או לשקול לעבור אליו - אבל גם אלו ששם עכשיו, ממש לא כי "הם זנחו את חלום השכר הגבוה".
אני יודע שקשה לך לשמוע את זה ושזה ממש לא מתחבר למה שאתה מאמין בו אבל אני מקווה שלפחות חלק מהקוראים והקוראות יבינו מזה שהדברים שנכתבו בתגובה הנ"ל הן הבל ויסודם בעיוות מתמשך.
בן אדם הולך ללמוד מה שהוא אוהב ולעבוד איפה שהוא אוהב. אם הוא לא מתחבר לזה - הוא פורש. ככה עובד העולם. וההנחה שמי שהולך להוראה ומסוגל ללכת להנדסה "העולם הפסיד אותו" "איזה ביזבוז" - היא הנחה פטרונית ומגעילה שכלל לא מבינה מה זה הוראה.
ניפוח עמדה...
יש לי תקופה קצת מתוחהותן טלומעצבנת כזאת אז יש כל מיני דברים שמרגיזים אותי ביתר קלות.
בדרך כלל אני אדם רגוע.
אבל אני באמת לא אוהב שקרים וזה...
בס"ד
לתכנן את כל הפעילויות... ושלא לדבר על כל ההמחשות והעזרים שצריך להכין לצורך השיעור- שאגב את העלות של כל החומרים אני משלמת מהכיס הפרטי שלי.... :/
עם כל הדברים שצריך: המחשות, הדפסות צבעוניות, למינציה. כבר הגעתי ל- 50 ש"ח לשיעור אחד!
זה בתור סטודנטית.
מקווה שלביה"ס יש תקציבים לדברים האלו..
.) זה בעיה שלהם..אני חושבת שלימוד תורה זה באמת הבסיס של העולם, וזה באמת מתקן עולם במלכות ש-די.
כמובן שאפשר לתקן את העולם גם במקצועות אחרים, אבל לימוד תורה זה הערך שנאמר בפירוש שהוא הכי משמעותי בשביל להתקרב לקב"ה ולקדם את העולם מבחינה רוחנית.
ולא יודעת למה אמרת את זה בציניות, אבל חינוך ילדים זה באמת חשוב מאוד ובאמת שליחות. וזה לא קל בכלל.
אז נכון, שלבנים עושים קיצורי דרך בלימודי חינוך. אבל זה לא בגלל אפליה על רקע מגדרי, זה בגלל שהם משקייעם הרבה יותר בלימוד תורה- שאני מאמינה שהוא יותר קשה מלימודי תואר. (בלי עבודות ומבחנים... אבל דורש השקעה רבה והתמדה).
ואני חושבת שזה מאוד מאוד טוב שבציבור הדתי לאומי הרבה לומדים תורה, כי זה הערך שלנו, והוא חשוב מאוד!!
)
יעל מהדרום
מורה לחנ"מ....
חשבתי שזה ממש לא קיים. אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳