התלבטות שיש לי כבר מלא זמן... חשבתי שדווקא הרבה בנות שונות שאני לא מכירה יוכלו לעזור לי להבין בערך מה הכיוון שלי. זה נשמע מטופש אבל "נתפסתי" למה שנקרא "נוער הגבעות". אני רואה. שומעת. מתחברת לדעות... אבל לא לדרך! אני כ"כ מסכימה עם כל העניין שארץ ישראל היא נטו של עמ"י וכו' אבל ממש קשה לי עם כל התגי מחיר והאלימות ( לא מסתדר לי כל הדברים הנוראיים האלה עם הפרצופים המתוקים והתמימים של מי שעושה אותם) אני כ"כ רוצה להיות חלק מזה... מהמחאה! להראות שאני כ"כ נגד פינוי יישובים נגד הגועל של הבג"ץ. מוות למחבלים לגמרי... אבל.... אלימות? ניבולי פה? לא יודעת... (חשוב לי להדגיש שאני גרה בשומרון ככה שאני ממש לא מעופפת) הבנתם?! יעני.... אני מרגישה שהאלימות- והמחאה שכואב לנו חייבים לבוא ביחד ואין דרך אחרת.... ותאמת שחבל לי.... אני אשמח ממש לשמוע אם למישי יש דעה בנושא![]()
ושיהיה ברור- אני מתה עליהם! ![]()
![]()
![]()
גבעוניסטית או לא?אנונימי (פותח)
לא גבעוניסטית!!!לונצה
מאיפה הגיע השטות הזו שיש קשר בין יישוב ארץ ישראל לבין לקלל שוטרים, שמי מחוברת לאדמת הקודש אז כבר צריכה להגעל מהצבא. אין שום קשר בין הדברים, ואולי דווקא להפך, שיש כאלה שהעיקר אצלם להיות מהפכנים ומורדים וקיצוניים ורק מלבישים את הצורך הנפשי שלהם בחיבור לארץ ומלחמה במדינה!
צודקת, אין קשר.הדובדבן שבקצפת
ולכן זה לא קיים במציאות.
קיים, בטח קיים.שפיות
אם את כ"כ מכירה את המציאות, תני לי דוגמאות.הדובדבן שבקצפת
קיים? בטוחה?? מכירה אישית או רק מהתקשורת-תשקורת???מי אם לא אני?
וואו אני ממש ככה!!יבנה המקדש!
וגמאני כל הזמן שואלת את עצמי אם אני גבעונית או לא...
האמת לא הגעתי לתשובה.
אני חולה על גבעונים ומזדהה עם האידיאולוגיה והתמימות והשמחה, אהבת ישראל והארץ שלהם...
מצד שני אני גם אוהבת את המדינה שלנו, את החיילים הצדיקים...
אז בויכוחים אני ממש מאבדת את עצמי...![]()
אני חושבת שכדאי שזאת תגיב פה-קול דממה
היא תצליח להסביר יותר טוב ממני.
אבל באופן כללי- אי אפשר להאמין למדיה ולממשלה לגבי מה שאומרים על נערי גבעות. מוציאים אותם הרבה יותר אלימים ונוראיים ממה שזה באמת.
העיקרון הוא ככה- שמים את התורה והמצוות לפני הכל. בכל המובנים. הכי בפשטות וטהרה.
ושדובדבן תסביר לעומק יותר כי אני לא טובה בהסברים

או, יותר פשוט, עייני כאן:קול דממה
אם הגבעוניסטים כל כך בדרך של התורה אז (תיכנסי לא היה לי מקוםאנונימי (5)
איך הם עוברים על כל כך הרבה ענייני צניעות ומרשים לעצמם לעבור גבולות וחוקים ברמה כזאת מטורפת??? ואני לא מדברת על החוקים של המדינה אלא על חוקי התורה (צניעות) וגם זה שהם מעשנים ועושים מה שבא להם וזה... אפשר להיות בעד ארץ ישראל ולעבור גם על חוקים של המדינה ולהעצר בלי להיות ככה... (אני מכירה אישית)
למה את חושבת שעוברים על איסורים?הדובדבן שבקצפת
מה גורם לך לחשוב שעוברים על איסורי צניעות? אני מוכנה לחתום שאם תשמעי איך נזהרים בגבעות הקיימות היום בענייני צניעות, ומה הכללים (הבלתי כתובים) ומה קורה אם עוברים עליהם, את תהיי בשוק. אין דברים כאלה בשום מקום אחר, דווקא בגלל שזה מועד לפורענות, זה אחד הדברים שהכי נזהרים בהם.
כבר אמרתי ואגיד שוב: אחוזי המעשנים בגבעות לא גבוהים יותר מאחוזי המעשנים בכל מקום אחר, בישיבות חרדיות/דת"ליות/חרד"ליות ובאולפנות/סמינרים ובתיכונים.
למה את חושבת שהם עושים מה שבא להם? נראלך שזה כזה כיף לגור בגבעה? זה נראה לך כמו קייטנה? מחנה של ילדים??
אז אני אגלה לך: זה לא. כלומר, יש בזה תענוג מסוים כי מרגישים שחיים בצורה נכונה ובריאה, אבל זה חיים קשים. אין לך שום מושג כמה קשים. אין אף אחד בעולם שיחזיק מעמד בחיים כאלה לאורך זמן אם הוא לא אידיאליסט רודף אמת עם אש בעיניים.
במשפט האחרון את לחלוטין צודקת, ואכן הרוב המוחלט של נוער הגבעות חיים ככה. ולהגיד שאת מכירה "נדירים כאלה" זה בדיוק כמו שחילונים אומרים לדתיים שהם מכירים אישית: "אתה דווקא דתי סבבה, לא זורק אבנים בשבת, לא עוקר עצי זית. הלוואי שכל הדתיים היו כמוך."
ואי אני גם ככה אבל ברוב הדברים אני מסכימה אם נוער הגבעותאחת מהעם הנבחר
במאה אחוז...
כאילו אני מסכימה גם עם תג מחיר וגם עם הצבא....![]()
הבעיה לא בצבא אלא במי שאחראי על כולם שמה....שזה ראש הממשלה ושר הביטחון שהם אומרים לחיילים מה לעשות.....אז אני לא נגד הצבא אבל נגד הממשלה....
וגם לא כל נוער הגבעות אלימים ומדברים בניבולי פה....כאילו אני לא יכולה לתאר לעצמי נערת גבעות מקללת או משהו בסיגנון....
יקרה, תשמעי.הדובדבן שבקצפת
את נמשכת לעניין ארץ ישראל, וזה מדהים. עכשיו השאלה- איך לממש את זה?
אמרת שקשה לך עם הדרך. האם את יודעת מהי הדרך? האם שמעת אותה מפי האנשים עצמם שהולכים בדרך הזאת, או ע"פ תשקורת, שמועות, אנשים שמסתכלים מבחוץ?
הגבעות אינן מחאה ואינן נגד בג"ץ ואינן נגד שום דבר.
הן בעד ארץ ישראל, וזהו. אם תרצי אשמח בהמשך להסביר איך בדיוק זה משרת את המטרה, אבל נניח לזה עכשיו.
אין לזה שום קשר לאלימות וניבולי פה וכו', לא יותר ממה שיש קשר בין הדברים האלו לכל אוכלוסיית נוער אחרת, אולי אפילו פחות.
גם אני ככה...יהודיה בנשמה
האמת שעדיין לא החלטתי באיזה דרך אני...
הכל נכון והכל טעות...
אני חולה על גבעוניסטים בנשמה!! אבל עדיין לא בטוחה שאני איתם עד הסוף...
להגיד לך תאמת,הכל מאת ה'
אם את רוצה להגדיר את עצמך ככה ,בבקשה(:
את אוהבת את הדעות שלהם? מעולה,
ברגע שאחרים מתנהגים באלימות,את אל תתנהגי באלימות.
ולא כולם מתנהגים כך,זו הכללה.
זה שאת בדרך מסויימת,זה לא אומר שאת צריכה לקבל את *כל* הנורמות שהחברה שלך עושה.
תקחי את הטוב מהנוער הזה
ותיישמי אותו.
וחוץ מזה,את יכולה לתמוך בדעות שלהם,
אבל את לא חייבת להכנס לדרך הזאת..
גם אני מסכימה עם האידיאלים שלהם,ועוד הרבה מסכימים עם זה שצריך להלחם על א"י..
אבל הדרכים הן רבות.
את לא חייבת להיקרא נערת גבעות,
תתמכי בדעות,תעזרי כמה שתוכלי,אבל אלימות וכו כמו שאת ציינת,לא תעשי.
בהצלחה רבה!(:
לדעתי את צודקת..א"י לעמ'י
וואי.. מזדהה איתך לגמרי..
נראלי יש לי אותה דעה כמוך בערך..
אבל לדעתי זה פשוט בא ביחד ואין לנו דרך למנוע אתזה.. לדעתי זהגם ממש מיותר אבל אין דרך אחרת.. מסכימה איתך.
בטח שיש דרך אחרת!!!הדובדבן שבקצפת
ואם את לא מוצאת אותה, אז תיצרי אותה בעצמך. מותר לך לכבוש שביל חדש אם את חושבת שזו הדרך! ומותר לתקן דרכים קיימות!
ככלל אני חושבת שההיכרות השטחית והחיבור הישיר של נוער גבעות=אלימות, הוא מוטעה מיסודו.
אם מעניינת אותך האמת, תבררי אותה. קדימה, תהיי אמיצה, תבררי לעומק, עד הסוף.
את מכירה נערי גבעות באופן אישי? (נערי גבעות=גרים בגבעות, ולא כל ילד עם כיפה גדולה ופאות שהיה פעם בשבת באיזה גבעה)
אני מניחה שלא. אז יאללה, אם זה באמת מעניין אותך - בואי תבדקי את זה מקרוב! תשמעי מה יש לנוער הגבעות להגיד! ואל תכנעי לסטיגמות שמנסים להדביק עלינו בתשקורת..
זכיתי לדבר עם הרבה כאלה...ה' הוא ה-מלך!
דווקא בלי פאות ופשמינות!! היה להם אש בעיינים... אש האהבה לא"י! אבל איך שעברנו לדבר על המדינה הייתה להם אש אחרת... של כעס עצום וכאב נורא... הלב שידר משו אחד אבל הפה משו אחר.... "צריך להפיל אותם" "וודאי שיש אישור רבני להכות שוטר"... זה לא מוזר? כאילו קדושה וטומאה התערבבו להם יחד!
כאלה שממש גרים בגבעה?הדובדבן שבקצפת
אנשייייםםםם אל תחיו בסרט!!!מי אם לא אני?
אני ממש ממש לא מבינה את מי שאומר דברים כאלו נוראיים על נוער הגבעות. מכירה המון, ויש ר-ק בודדים!! שמתעסקים עם תג מחיר וכו'. רוב נוער הגבעות, מה שהוא עושה זה להפוך למעש את האידיאלים שלו- שהם בכלליות לבנות את ארץ ישראל. הם שואפים לארץ ישראל השלמה ומקיימים את זה.
נכון, לא צריך להתעלם ממציאות, המציאות של תג מחיר קיימת- א-ב-ל בבודדים!!! מי שמכליל את נוער הגבעות ככאלה שעושים תג מחיר, הוא מנותק ולא יודע מה יש היום בגבעות.
ונכון- הם לא אוהבים את המדינה. אבל תגידו לי, כמישהו בא והורס לך את הבית, עוצר אותך שוב ושוב ומענה אותך, חוקר אותך וכו', רק על זה שהעזת להיות במקום שהוא ה-בית שלך, אז מאוד אוהבים אותו נכון???
תלוי איך את מגדירה נוער גבעות.הדובדבן שבקצפת
מבחינתי נוער גבעות זה נוער שגר בגבעה, ויש מקסימום 30 כאלה בהגזמה.
יש הרה שתומכים, הם עדיין לא נקראים נוער גבעות.
יאו יאו יאו אותו דבראנונימי (6)
אז הייתי היחידה מהחברות שלי. באה לבד לארועים ולדברים. וכל כך חורה לי על הענינים האלה שמחיילה על הביטוי, אבל לא בא לי להדבק בדרכן של חלקן (לא מכלילה ח"ו) שפשוט חשבתי לי..לוידעץ..אבל מבינה ממש. וקשה לי עם זה.
כל כך כועסת על פינויים. וכל כך לא מתחברת ללצעקות על שוטרים.
וזה הולך ביחד בדרך כלל.
אז אני התרחקתי קצת, כדי לא להכנס עמוק מדי ולהיות קצת..גסת רוח. (ח"ו וחלילה לא מכלילה הרבה הם מדהימים חוץ מהעניין הזה)
חבל. הפסדתם אידיאליסטית
לא נכון.הדובדבן שבקצפתאחרונה
את לא מכירה את המציאות היום. היום מעדיפים להשקיע כוחות לא בפינויים עצמם אלא בבניה אחריהם. אף אחד היום לא מתעמת עם שוטרים בפינויים, המצב שאת מתארת לא קיים.
אולפנת רננהעלה קטן
היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה
מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה
ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?
האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?
כל מידע יעזור לי
תודה רבה!
מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת
נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.
אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.
(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)
תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן
אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?
ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..
הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.
מישהי יכולה לעזור?
..הרמוניהאחרונה
למה את רוצה ללמוד שם?
מה הדברים שחשובים לך?
הפורום הזה פעיל?
אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן
לא בשבילי -
אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל
מישהי מכירה אולי?
תודה מראש!
מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה
היייייי לכולןןן
מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)
אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות
רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה
בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל
חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות
לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה
בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..
מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה
וצוות טוב
חחח זהו בעיקרון
אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום 
היי
מפוצלשת(:אחרונה
יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים
ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק
יש פרטים בגוגל תחפשי..
בהצלחה 😇
הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר