השבוע עוד לא התחיל וכבר מצאו להם רב חדש להכנס בו.
כבר בשבוע שעבר תקפו ב-ynet את הרב רמי ברכיהו, אחד מהמועמדים המובילים להיות רב המשטרה החדש, על כך שהוא חתם על מכתב עצומת הרבנים שהתפרסם בשבוע שעבר, ועליו חתומים כ-450 רבנים (נכון ליום שישי) שאומרים לא לסתימת הפה לדעת תורה. כנראה ב-ynet לא הסתפקו בזה, אלא גם הלכו וחיפשו בספריו של הרב רמי, איך אפשר לצאת גם נגדו, ולסקל את מעמדותו. ומצאו.
את הרב רמי ברכיהו אני מכיר כבר כ-18 שנים, הכרות רבה. אומנם פסיקותיו ההלכתיות רחוקות מתפיסת עולמי, וכן גם דעותיו, אבל בכל זאת אני חושב שהוא בהחלט האדם הראוי והמתאים לתפקיד הזה. זה יהיה הפסד גדול למשטרה אם הוא לא יבחר.
הבעיה היא ששוב פעם מתעלמים מהנקודה המרכזית.
אני בספק האם קיים יישוב דתי שהיה מסכים לקבל לתוכו "זוגות" מבולבלים (אם בכלל אפשר לקרוא לזה זוג), כפי שהאשימו את הרב ברכיהו בynet.
גם הטענות שפורסמו במהדורה המרכזית לפיה הרב ברכיהו נגד חיילות הם מופרכות. הסיפור הוא שחיילות מפחדות לשמור לבד, אז למה להקצות עוד כוחות בשביל שיעלה לשם עוד חייל? זה גם בעייתי מבחינת צניעות (וחייל וחיילת ששומרים 4-5 שעות ביחד לבד זה לא צנוע ולא בריא) וגם זה בעייתי בכוח אדם. שצריך להקצות בגלל הפחד של החיילות (סיבה נוספת למה לא לגייס נשים לצבא).
אבל התקשורת תחפש את הרבנים ותנסה להתנכל אליהם, גם אם הם ממלכתים וחברי ארגון צהר. זה לא משנה. כל עוד אתה רב ואומר מהי דעתך ההלכתית וזה לא מוצא חן בעיני העיתונאים - ילחמו בך.
. ביבי אפילו שילם לבית היהודי דאז בח"כ על חשבון הליכוד שהתמודד אצלו בגלל מצביעים שנרתעו מעוצמה יהודית.