מישו רוצה/יכול לענות?יצור הודי
רק מי שברמתו יכול לענות. נקודה.נער גבעות מצוי
אחיינית שלי עסוקה...טוביה2
אבל אני אשתדל לענות
א שלושת החששות הנ"ל הם אכן חשובים מאוד. אבל זה לא מספיק בשביל שיהיה ניתן לגזור גזרות (מהסיבה הפשוטה שגזרות זה דבר שצריך להיות מקובל על העם ע"ע נט"י ולחילופן חדר"ג)
ב אכן רבים מהאחרונים פסקו כשיטת הרמב"ם - אך היות ואף לפי הרמב"ם מותר לעלות להיכן שאין כרת (ואף מעיד שעשה כן) הרי שאין טענה, כמו כן סתימת הפוסקים בסוגייה היא שלא כרמב"ם (למשל לעניין מקום חיוב שמיטה ותר"מ) אלה כראב"ד - שמצידו מחלק ומקל במקדש אפילו יותר מעניין תרו"מ (לכאורה לפי הרמב"ם שם שמיטה היום מדאוריתא ולא מצינו כן,)
ג כיום אין הרבה שיטות עם הבדל מהותי, לשיטת הראש שלא ראה מעולם את המקום - לכאורה א"צ לחשוש. בנוסף לכך זו מחלוקת בתוך דעה שכלל לא בטוח שאכן נפסקה
ד אני אומנם לא בקי בסוגיה - אך עדיין כמדומני שהרדב"ז מביא מנהג העולים וזה חזק מאוד
ה לא שייך היום יחיד ורבים - אין בית דין של סמוכין
ו למה זה רלוונטי?
ז מחלוקת פוליטית נטו ואין שום סברה ליטעון שפלוני מבין בזה יותר (גם לא הוכך שחיילים הנשמעים לוואקף מחילים ריבונות...)
ח מי שמדבר... לאור שיטתך בסירוב פקודה (בצורה שמנוגדת לפסיקת אותם גדולים שאתה מביא) עדיף שתשתוק ויחשבו... משתדבר ותוכיח את זה
ט אני לא נכנס לטענת מי היה אומר מה (רק אני אכתוב את דברי הרב יהודה חזני על "מה הרצ"יה הייה אומר (החוברת הראשונה אחרי ימית - כמדומני של הרב טאו) "שיכתבו חוברת על מה משה רבנו היה אומר) אבל כן אכתוב שהיות ולפי דבריך הרצי"ה התיר לצורך כיבוש - הרי שהפסיקה לגבי מה נחשב כיבוש ריבונות - היא עניין פולטי ואין חיוב לאף צד בזה
י אני לא בקי מספיק בסוגיה אבל לכאורה גם זה תלוי בסעיפים הקודמים ולא איסור בפני עצמו (כלומר אם אסור הרי שעובר גם במורא מקדש. ואם מותר - הרי שגם כאן מותר)
נ.ב. ברר שזה אוסף תרוצים שחלקם טובים יותר וחלקם פחות...
הדברים נכתבו כך מתוך הרגשה שכך כתב גם הרש"א
יש את המילים המנחמות, ויש את המילים הקשותונסי
1)
http://the--temple.blogspot.co.il/2013/01/13.html
אלו מהמילים הקשות.
האם אתה רוצה/יכול לענות?
2)
אפשר לכתוב גם מהמילים המנחמות, אבל כאן, משום מה יש ספק במשמעותן:
"כמה שנאמר אתה תקום תרחם ציון כי עת לחננה כי בא מועד כי רצו עבדיך את אבניה ואת עפרה יחננו זאת אומרת ירושלים לא תבנה כי אם כאשר ישתוקקו אליה בני ישראל תכלית תשוקה עד אשר יחוננו את אבניה ואת עפרה :"
בבקשהאבינו מלכנו
א. זה חששות נכונים וסיבה לרבות הראשית לאסור לכלל ישראל אך לא סיבה לאסור לאדם הפרטי שעולה בטהרה.
ב. הרמב''ם מדבר על מקום המקדש עצמו.
ג. יש 9 שיטות 4 מתוכם מסכימות שכיפת הסלע היא אבן השתיה וההבדלים ביניהם דקים מאוד עוד שיטה שכיפת הסלע היא המזבח וגם בשיטה זו מתחשבים, עוד 2 שיטות הופרכו, עוד שיטה אחת יש בה סתירות ואפשר להבין שבסופו של דבר היא גם מסכימה שכיפת הסלע היא אבן השתיה ועוד שיטה אחת היא יחדאית ואין לה כמעט הוכחות.
ד. שיטת הרדב''ז היא מאוד מבוססת ויש לה הרבה עדיות תומכות ופסקו כמותה הרבה רבנים ( החיד''א, החת''ס, חפץ חיים והחזו''א)
ה. מה עם - הרדב''ז, המנחת חינוך, המהרי''ט, המאירי, הר''י מלוניל, הרב טיקוצינסקי, הרב גורן,הרב אליהו,הרב ליאור, הרב דרורי, הרב דרוקמן, הרב רבינוביץ' ועוד רבנים.
ו.נו ו..
ז. עם השליטה הבטחונית של היום... מה גם שלא עולים רק מדין כיבוש.
ח,ט,י. אתה לא יכול להוכיח מאמירותיהם בתקופתם ולהגיד שהבא לשנות טעון הוכחות מכיוון ברגע שהמציאות משתנה צריך הפוסק לראות את הפסקים ולהתאימם למציאות העכשווית כפי ראות עיניו!
עדיין לא לגמרי.נער גבעות מצוי
א. אם זה לכלל ישראל, הרי אני ביניהם. למה אתה חושב שמי שעולה הוא נעלה?
ב. מהסיבה של ג'.
ג. הוא אומר לך מפורש 2 שיטות, זה כ"כ זילותי להיכנס לספק כרת?! זה חיים!
ד. והוא מסביר לך שמנגד יש חולקים, וזה לא שהוא טועה, הוא הולך כמותם.
ה. הוא מדבר על זמנינו, וגם בזמנינו, הרוב אוסרים.
ו. מה שמוכיח שהוא לא פסק לכלל ישראל.
ז. אתה צודק! אז נוריד גם את החיילים?! והוא מפרק לך טענה אחת מני כמה של העולים להר בטומאה.
ח, ט. הרי אתה בעצמך הבאת ראשונים ואחרונים שלא מתקופתינו, מה שסותר את ד', חלק מ-ה' שלך.
י. אם אתה הולך ע"פ הרצי"ה ותלמידיו, הנה לך.
לא הבנתטוביה2
ב-ג. לגבי מקום הקודש - בין אלו שראו את ההר - אין כמעט מחלוקת ואכן חוששים לכל הדעות
ד. נחמד מאוד לחשוש לעוד דעות אבל כמו ב ג׳ תלוי מה זה נחשב לחשוש
ה. היום אין דבר כזה פסיקת רוב הרבנים - אין היום סמוכים ולכן כל אחד יכול לסמוך על רבו (אא"כ זו שיטה שנגד כלל הפוסקים ואין כמעט מי שפוסק ככה)
ו.
ז. זו לא סיבה להוריד את החיילים אלה סיבה להתיר עליה - היות והחיילים היום לא מכילים ריבונות. והיות ואם יעלו יותר יהודים הרי שסיכוי אוב שהריבונות תוכל טוב יותר - אין הבדל בין יהודי לחייל. בניגוד לדעתו המרתקת של הרש"א הרי שרין בפוסקים קידוש מדי צהל
י. א לא הבנתי מה הדחיפות להיות כהרצי"ה (הוא עצמו לא מקפיד על זה יותר מדי) וב כבר. שמעתי איומים חמורים יותר וג מי אמר לך מה היתה דעת הרציה לו היה חי היום (יכול להיות שהיה מסכים למשל לגיבוש שבזה
אל תהיה בטוח שלא הבנתינער גבעות מצוי
א. ממה נטהרת? אתה צריך פרה אדומה! בכל מקרה, לחיל, מותר גם מת עצמו.
ב,ג. לא חוששים לשיטה שאסור לעלות להר בטומאה.
ד. נחשב לחשוש- אם כ"כ הרבה רבנים במדינה חוששים לזה, יש דברים בגו.
ה. סבבה, אני עם רבותיי. עד ביהמ"ק עצמו זה יימשך ככה.
ו.
ז. בשביל כיבוש חיצוני תבזה את ה'? תחלל את מקדשו ועלול להתחייב כרת?! חילול ה'.
ח,ט.
י. אם שמעת איומים יותר, למה לא חשבת שאולי יראת מקדש זה משהו יותר משאר היראות.
אינני יודע מה היתה דעת הרצי"ה עצמו, אני הולך ע"פ תלמידיו (ביניהם הרב אבינר, ורא"י גבוהה ביישובי).
אז אל תתמםטוביה2
ב-ג. לא הבנתי מה כתבת
ד. אפשר לחשוש - אי אפשר לבוא בטענות לאלו שלא חוששים. (במילים אחרות אין ספק מוציא מידי ודאי)
ה. שוב לא טענה על אחרים
ז. פשוט שאין איסור לעלות בטמאה ואפילו למקום קודש הקודשים כדי לכבוש (אפילו רבותיך מתירים זאת לחיילי צה"ל) השאלה היא לא האם מותר אלה האם זה כיבוש שמצדיק את זה.
י. יראת מקדש היא אכן חמורה - והדרך לקימה בהידור היא באמירת אפשי ואפשי אך התורה אסרה עלי. כלומר בעליה עד היכן שמותר
אני לא חולק על מה דעת הרצי"ה מגעיל אותי שאנשים סטייל הרב אבינר שלא מעניינת אותם דעתו באמת (ע"ע סירוב פקודה) נוחרים בגרונותיהם את אמירותיו - ללא שום מחויבות אילוו ולשיטתו (מה שכתבתי זה שאני לא יודע איך הוא היה מגדיר את העולים היום). צריך לזכור שהרב ליאור - גדול תלמידיו - עולה
הסבר:נער גבעות מצוי
ב,ג. אתה כתבת שחוששים לכל השיטות, אך ישנה שיטה שאסור לעלות במצבנו.
ד. זהו לא ספק! זהו וודאי איסור! במיוחד שיש חוסר במורא מקדש!
י. ידעתי, פשוט ידעתי. ישנה נטייה ברורה מאוד של חבר'ה שעולים להר לזלזל, פשוט לזלזל ברבנות, ברבני ישיבות ובכל מי שדעתם הפוליטית וההלכתית אינן מתאימות להם.
בכל מקרה, בין תלמידיו הרב אברהם שפירא זצוק"ל והרב אבינר, ועוד רא"י שאני מכיר טוב יחסית. ורבי ומורי ואבי ומורי.
בג קשקוש אין דעה כזוטוביה2
אני אסביר הדעה של האוסרים היא טיעון על גבולות - ושם חוששים - גם האוסרים לא באים לטעון שחדשו איסור חדש
ודאי איסור???? איזה?
ברבנות יש נטיה אצל יראי ה' לזלזל בה (מי אוכל רבנות לא מהדרין בבשר - וזה איסור שעד אחד נאמן בו וגם המחמירים זה לרוב דרבנן)
לגבי זלזול בת"ח יש נטיה לזלזל באנשים שלא דנים אלה מנחיתים הוראות מלמעלה (וזה הדבר הכי נכון - כי כל אדם טועה לפעמים אבל מי שלעולם לא מסביר את עצמו חשוד תמיד - לעמות מי שמוכן לדון ולהוכיח)
ספציפית אבינר הוא אדם שעושה את רבו קרדום לחפור בו (ע"ע סירוב פקודה שהיה חשוב מאוד לרצי"ה ואבינר מתנגד לו) ולכן הזילזול בו מתבקש עוד יותר
אכן יש מתלמידיו שהלכו בשיטתו ויש שלא וכאן אין צורך לזלזל אלה לדון עניינית
שוב אם בוחרים לנפנף בדגל של הרצי"ה אמר - הרי שניתן להתווכח את הוויכוח הדבילי מה הוא היה אומר היום (העיד הרב יהודה חזני זצ"ל - שבימי חייו לא ראה ולו תלמיד אחד שידע תמיד לדעת מה הרב יגיד מחר בבוקר). ואם רוצים לדון עניינית אז בכבוד - כל עוד לא הולכים על אחת מהאפשרויות הללו אותם רבנים הם המזמינים ביזוי תורה ולומדיה
תגובה לא רצינית ולא שייכת, חילול ה' שככה "עולה להר" מתנהג.נער גבעות מצוי
פשוט ידעתי, כל מי שעולה לא רציני, גם מזלזל!!
אם פעם עוד רציתי לעלות, עכשיו, אני נגעל מלחשוב שככה הם החבר'ה שעולים להר בטומאה גמורה.
האיסור פשוט מאוד: צריך מורא מקדש! האם אתה מעיד על עצמך שאין לך מכשיר קלוקל? האם זה כ"כ זילותי?! למה במקום להקשיב פעם אחת במטרה להחכים ולא להקשות אתם שוב ושוב נטפלים לרא"י ורבנים גדולים?!! איפה הבושה?! איך עם זה אפשר לעלות להר? לא מספיקה טומאת הגוף?!!!
הרי לך תגובה עניינית כדעת רבותיךטוביה2
לא כולם מזלזלים ולקרוא לרב ליאור או לרב דרורי או לרב אריאל ככה - זה ביזוי התורה
אני לא מכיר כאלו שעולים בטומאה
מורה מקדש קיים יותר אצל העולים ולא להפך (כבר הסברתי את זה קודם)
מה הקשר לאיזה מכשיר יש לי???
אני מוכן להקשיב - האם אתה מוכן להקשות עניינית?!
אנחנו לא נטפלים לרבותיך (בד"כ משתדלים ממש להתרחק מהם)
וח"ו לעלות בטומאת הגוף - אם אתה לא יכול לשמור עצמך בטהרה כשעתיים-שלוש (מהטבילה עד הירידה מהר ה') זו לא סיבה להשליך זאת על אחרים
אני מוכן! אבל קשה:נער גבעות מצוי
זה נכון, לא כולם מזלזלים. אבל מאנשים שקוראים לרב הגאון ראש הישיבה, שהציל את הרובע המוסלמי, והרים את תורת הרב קוק הרב שלמה אבינר שליט"א, סתם "אבינר", ויש שמגדילים לחטוא, וקוראים לו רשע,ואף יותר מזה רח"ל, אני מתרחק ואף שונא! כי משנאיך ה' אשנא.
כמו שלרבך היו קוראים סתם ואף רשע. הוא רבי ורבו של אבי, ורבו של רבותיי, ואינני מוכן לפגוע בכבודו.
ואתם כן ועוד איך נטפלים לרבנים. אין חודש או שבוע, ואין (!!) כזה, שהוא לא נגמר בזה ששואלים את הרבנות/ רב שאוסר מסיבות טובות ורציניות לעלות בטומאות שונות להר קדוש, "למה אסור?" מי, מה, למה. חופרים! חפש בשו"תים שונים.
הייתי עם שני חבר'ה ששאלו 3 פעמים!! 3 פעמים ב 10 דק' את אותה שאלה את הרב אבינר, רק בניסוח שונה, האם מותר לעלות להר. וכמובן, לתשובתו חיכו ומיד תקפו. מה הפלא שהרבנות מסרבת לענות?
נכון שאני בז לו צפציפיתטוביה2
אבל בא נעשה ניסוי
היות ואתה תלמידו (או לפחות מכיר כאלו) בא ניתן לך לשאול אותו וקח את תשובתו ותחזיר אותה לנו ואנו ניתן לך את הסיבות למה אנו לא מסכימים - או לפחות לא רואים את זה כמחייב אותנו ואם אתה תראה שלזה הוא לא ענה (לא רק את דעתו אלה משהו מחייב הלכתית) אז תשאל מחדש וחוזר חלילה
בקיצור אני לא ראיתי בו מעולם אדם ענייני אבל אם אתה טוען אחרת - בא נבדוק זאת
(אני אכתוב מה הבעיות לדעתנו במכתב שלו ואתה מוזמן להעביר
א יש שני נקודות שונות מיקום (שלדעתנו נמדד מספיק מאז) והשאלה האם יש לרבנות יכולת לגזור גזרות חדשות
ב פסיקת הרמבם (למרות שרבים חולקים עליה) לא רלוונטית לדיון היות שמדבר על מקום המקדש ולשם (בהתאם למדידות) לא נכנסים
ג פחות או יותר מוסכם היכן היה הבית (למעט שיטת הראש שלא ראה את המקום מעולם) קל לומר 10 שיטות אבל הפערים לא משמעותיים ולכן ניתן לחשוש לכולם גם אם עולים
ד איני מכיר את געת הרדבז אבל שוב גם אם לא זה לא הבדל מהותי
ה ההחלטה שלא פוסקים על פי דעת יחיד (בזמן שאין סמוכים) היא זו שצריכה הוכחה כמו כן רבנים רבים היום עולים וליטעון שיש פער מהותי בין היום ללפני 50 שנה זה חידוש
ו לא הבנתי מה סעיף ו משנה לדיון אבל אתה מוזמן לשאול
ז זהו טיעון שההכרעה בו היא פוליטית (וזה משפיע על ההלכה) ולא הילכתי - כל אחד יכול לטעון שזה מחזק את האחיזה או לא - ממש כמו השאלה האם ההתנחלויות מועילות בטחונית
ח מה זה משנה זה שאני תלמיד של רב מסויים לא אומר שאני מקבל את דעתו בכל דבר - ואין ספק שהרב ליאור כבר הגיע לכדי הוראת הלכה (למשל הרב אבינר עצמו חלק הן על הרצי"ה ואין על ר אברום בעניין סרוב פקודה - פסיקה ששניהם נלחמו עליה הרבה יותר מאשר על עניין הר הבית)
ט וי אכן קשה לומר שהיו משנים את דעתם אבל זה לא משנה (כבר כתבתי שלדעתי זה לא רעיון נורמלי לדון במה היו אומרים - אם כי גם בזה אפשר לדון ולהתווכח - ובזה אני מסכים עם הרב אבינר - רק שזה לא מהותי לדיון))
תשמע, זה לטחון מיםנער גבעות מצוי
כמה שאלו אותו, עד בלי די.
תחשוב בראש שלו, 400 שאלות מדי יום. איזה אחד חפרן שואל על ה10 סיבות שכתבת, מה? מאיזו סיבה הוא יענה? אולי יפנה אותך לשו"תים קודמים, אבל בעיקרון, כבר שאלו אותו מספיק, והוא ענה מספיק. למה לחפור?! עוד תכונה של ה"עולים להר".
לזה קוראים לא לדון ענייניתטוביה2
בשאלות הוא לא נותן נימוקים אלה אומר את דעתו
כאן מדובר על מאמר שהוא כתב מיוזמתו והטיעונים שמה (לפחות חלקם לפחות בקריאה ראשונה) נראים במקרה הטוב לא רציניים (ואני ממש מתאפק מלכתוב את דעתי על הרמה הכללית של הדברים)
אפשר להגיד שהרב עסוק ולא נכנס לפינות של ויכוח - אבל לעשות את זה למחצה זה ביזוי התורה ממש. אי אפשר לכתוב טיעונים כאלו בלי לעמוד מאחוריהם ולצפות שיכבדו אותך כאדם בעל דעת - שלא לדבר על יותר מזה
לכן עלי להסיק שזה לא הגיע ממנו - אלה ממך ושאתה (ואני אביא מדבריך) "במקום להקשיב פעם אחת במטרה להחכים ולא להקשות אתם שוב ושוב נטפלים..."
אז אם זה אכן המצב - אני בהחלט לא מבין למה יש לדון
נ.ב. אם אכן כבר היו תשובות קודמות שנענו ברצינות ועם מקורות - תביא אותם ונדון בשמחה
כרגע אנחנו לא מכירים כאל למעט אולי דברים דומים למאמר בסרוגים
המקור הראשון לא עוזרטוביה2
מתעלם לחלוטין מאלו שכן עלו (היו תקופות שאכן עלו - לא רק הרמבם)
ולגבי העניין של מיקום הבית - שוב מדבר על זה שיש הרבה שיטות - בלי לדבר על מה הפרשי המרחק ביניהם (חוץ מדעה אחת שאף אחד לא מתייחס אליה ברצינות והיא שהכותל הוא הכותל של המקדש - להבהרה אם כן הרי שרחבת הכותל צריכה טבילה דאוריתה וכמדומני שיש איסור תורה לתחוב פתקים)
השני לא היה ולו פרט אחד נוסף
כי זו המטרהנער גבעות מצוי
אין לו עניין להראות מי עלה אם זה לא נוגע למה שהוא רוצה לומר. תשאל רבנים מי כן עלה, מלבד זה, אני מבין שהכל בסדר.
ואגב, זה נכון. אני הולך כאב"מ וכרבי שאסור להכניס ידיים בין האבנים.
תסתכל שאלות 7-8.
מטרה?!טוביה2
להתעלם מכל מי שלא חושב כמוני (מישהוא אמר ערב רב?!) היא בדיוק הנקודה שגורמת לא לקחת אותו ברצינות
אני אסביר: אם אני יודע שיש מחלוקת על משהו ובא מישהו ומתעלם ממנה לחלוטין - אני לא מתייחס אילו ברצינות מתוך הנחה שהוא לא מודע/לא מכשלל נכון את הסוגיה. ואם מישהו מסביר שלמרות שכך וכך אני עדין פוסק כך וכך הרי שדבריו נשמעים יותר.
מלבד זה לא הייתה התייחסות לאף אחת מהנקודות שהעלתי (שהסבירו למה אף סעיף שם לא מחייב אותי או כל אחד אחר)
האם אתה טובל טבילה דאוריתא לפני הליכה לכותל (זו המשמעות של להתייחס אילו כאל כותל העזרה)
אין לי את דברי הרב גורן עצמו אבל מהציטות ודאי שאין בעיה לעלות לפחות לחלק מההר. ואילו מהשיטה הזו ברמבם יש הסתיגויות רבות (למשל אין ספק שאז לא היה בירושלים אף בית כנסת פעיל - היא היתה בשליטה צלבנית והגויים לא נתנו ליהודים להכנס - כפי שמובא מהאגרת "מעכו לירושלים תחת סכנה, ונכנסתי לבית הגדול והקדוש והתפללתי בו....")
זו פרשנות נחמדה אבל לא יותר מכך
יתרה מזו את המובאה הזו בדיוק ניתן להביא כדי להוכיח דברים הפוכים בדיוק - למשל יש את החלק שהוא קדוש מהתורה ויש שקדש מדרבנן ואולי אפשר "להוכיח" מכאן שהדרבנן הוא רק בזמן בניית הבית (אני לא בא לומר כך אלה רק טוען שמהרמבם אפשר להוכיח גם אחרת)
ככלל לשנות גירסה זה דבר שאי אפשר להביא ממנו הוכחה - אם כבר אז זה כדי להמלט משאלה (כמו כן הטיעון כי ברור שלא מדובר בהרסות המקדש היות ואפילו הריסות אין שם - זה ודאי אינו נכון שהלו הרמבם כותב במפורש על המקדש שעדין קדוש מקומו שנאמר "והשימותי - לשון שממה - את מקדשכם")
סליחה, לא המטרה, אבל כדי לפסוק ישר ולעניין.נער גבעות מצוי
האם מי שפוסק לאיש על בשר וחלב מביא דעה החולקת עליו ואומר את דעתו?! מאיפה הבאת את זה שצריך לומר גם את החולק?!
אני לא טובל לפני הכותל, כי לא שמעתי מעולם מרבותיי דעה כזו.
ושוב, הרמב"ם כותב "נכנסתי לחורבה", והרב אבינר מסביר לך שאין חורבה על הר הבית! הכל היה חרוש שם.
וודאי שקדוש מקומו, אחרת למה לא לעלות?
על בשר בחלב אין מחלוקתטוביה2
אבל בשאלת חנניה בפרק ג בשבת - ברור שכן
אתה לא טובל כי כמו שכתבתי קודם - אין דעה שבאמת פוסקת שזה כותל העזרה (הבהרה לפני הגעה לכותל העזה צריך להטהר מטומאות מסויימות - זהו מחנה לוי)
הרמבם במפורש כותב שנכנס לבית הגדול והקדוש - העוקמתא שמדובר בבית כנסת שלא היה אז היא המוזרה וסיום דבריו זה שכמו שזכה להתפלל בירושלים החרבה (נחש מה נמצא שם - או כדברי הרמבם הבית הגדול והקדוש) כך נזכה להתפלל בה בבנינה - אני מקווה שאתה לא מסביר שזה אותו בית כנסת אחרי שיפוץ
הרמבם לא אומר שהוא נכנס לחורבה אלה לבית ושהוא התפלל בירושלים החרבה (או כמו בתפילה לט' באב "העיר האבלה והחרבה והבזויה והשוממה ... והחרבה ממעונותיה)
וחס וחלילה להכניס ברמבם שם שהוא לא עלה - כשכותב במפורש שעלה
(שוב אתה צריך להבדיל בין להסביר דברים בצורה דחוקה כדי לתרץ קושיה ובין לקחת את הדברים שאומרים כמו הדע השנייה ולטעון שכתוב בהם הפוך - גם הרב אבינר עצמו מביא את זה כקושיה ומסביר את דעתו איך לפרש את זה - פשוט שסתימת לשון הרמבם היא שהוא התפלל בהר הבית)
אוי, זו רק דוג'נער גבעות מצוי
לאו דווקא בשר וחלב.
תסתכל בשו"ת שוב, הוא מסביר טוב את הרמב"ם.
הסתכלתיטוביה2
ולמרות שאני לא מסכים אתו - אכן ניתן להסביר כך את הרמבם (למרות ששמעתי כבר תירוצים טובים יותר)
אבל מכאן ועד לטעון שיש קושיה מזה על מישהו - הדרך עוד ארוכה
אתה לא צריך להסכים איתו.נער גבעות מצוי
אכן אני לא מסכיםטוביה2
אבל היות וזה המצב אז או שיוכיח את דעתו או שלא ידבר
כל אפשרות אחרת מובילה בהכרח לביזוי התורה
לגמרי, לגמרי...אבינו מלכנו
א. כלל ישראל הכוונה גם חילונים שיעלו לא בטהרה לעומת האדם הספציפי שעולה בטהרה החששות לא קשורים אליו.
ב,ג. מחשבים את שתי השיטות לחומרא.
ד. לא אמרתי שאין חולקים אמרתי שאי אפשר לומר ''ראיות לא מוצקות''
ה. מענין שביום העצמאות אתם לא מנפנפים בגדולי ישראל...
ו. זה לא מוכיח כלום, בגלל שכלל ישראל זה שונה כמו שהסברתי בא'
ז. מה הקשר? צריך אותם אך זה לא מספיק
ח,ט. לא סותר, הרצי''ה דיבר במפורש ששאלו אותו על ריבונות שהחיילים הם הריבונות מה שלא נכון בימינו...
י. אכן אני הולך לפי תלמידיו וחלקם תומכים בעליה...
ממש לא לגמרי!נער גבעות מצוי
ב.ג. חומרא זה מורא מקדש, כטוב בעיניך.
ה. יש הבדל רציני בין הלל והכרת תודה לה', לבין עלייה לצורך כיבוש/התעוררות.
כן לגמרי...אבינו מלכנו
ב,ג. צר לי לבשר לך אבל אתה חייב לברר מהו מורא מקדש ואז תדבר...
ה. התכוונתי לומר שכמו בוויכוח ההלכתי האם לומר הלל אתה לא הולך לפי רוב 'הגדוילים' אז כמו פה אתה לא יכול להביא הוכחה מרוב 'הגדוילים'...
כנ"לנער גבעות מצוי
ב,ג. מורא מקדש כולל כמו בבי"מ ויותר. לא לדבר שיחת חולין, לא לרוץ, לא לנהוג בקלות ראש, לא ללכת בקומה זקופה, לירא מה' ולא להתחיל להצטלם או משהו בסגנון, לבוא לבוש נורמלי, נראה לי אפי' סנדלים זה בעיה.
ה. שוב, זה שונה מעיקרו, מה שגם דיברתי על הרבנים הדת"לים, שברובם נאמנים למרא דאתרא, הרבנות הראשית.
נו אז מה אתה רוצה?אבינו מלכנו
ב,ג. מה הקשר בין מורא מקדש לפלאפון פרוץ? ולחישוב מקום המקדש?
ה. תבדוק טוב אם רוב הרבנים הדלי''ם אוסרים...
מה שכתבתי זה מה שרציתי...נער גבעות מצוי
ב,ג. ישנו קשר רציני שמעיד שמי שיש לו פלא' פרוץ (מאיפה הסקת מדבריי?) יש לו קשר לחוסר יראת שמיים, חד וחלק.
ה. אני לא מדבר על הרבנים הגדולים והמוכרים. אלא גם על רבני יישובים, ערים ומועצות.
לא בדיוקאבינו מלכנו
ב,ג. מה הקשר בין זה למורא מקדש?
ה. אתה מוזמן להתחיל לחשב מי בעד עליה ומי נגד!
בדיוק!!נער גבעות מצוי
א. למי שאין יראת שמיים מוחלטת ק"ו שמורא מקדש מספיק אין לו.
ב. אני מאמין שהרוב נגד.
ממש לא בדיוק!אבינו מלכנו
א. מורא מקדש זה איסורים טכניים!!!! מתי תבינו את זה??
ב. אמונה זה נחמד...
רשימת רבני ערים וישובים שבעד:
הרב ביגל. הרב ריסקין, הרב פרנק, הרב אליקים לבנון, הרב דודקביץ', הרב דניאל כהן, הרב בן ציון עמר, הרב שמואל דוד, הרב שמידט, הרב גנזל, הרב קרויזר, הרב משה רבינוביץ'.
כל אלו הם רבני ערים וישובים שחתומים על הכרוז האחרון בעד עלייה...
לא ממש לא בדיוק...נער גבעות מצוי
א. מה זה איסור טכני?! בכ"מ, טכני או לא, אם יש נדבר, ואם אין איך תעלה?
ב. אני מאמין, כי זה הלך הרוח.
יש עוד הרבה יישובים וישיבות בארץ.
תגובהאבינו מלכנו
א. איסור טכני זה אומר שאסור לעלות עם נעלי עור ולא עם פאוץ', לא לירוק, לעלות ברגליים נקיות ועוד ובנוסף זה אומר לעלות בכובד ראש ואני מסכים איתך שלצלם זה לא מורא מקדש...
ב. אתה מוזמן להאמין... מה גם שנראה לי שעניינים כאלה צריך לראות את עמדת הפוסקים הגדולים ופחות עמדות רבני ישובים...
אז איך טכני?נער גבעות מצוי
א. הרמב"ם כותב, לא מהמקדש אתה ירא, אלא ממי ששוכן בו אתה ירא.
אם כך, תנסה להסביר שיראת שמיים זה טכני, זה חייב להיות גם עניין אמוני.
ב. אם אתה אומר...
צודק חלקיתאבינו מלכנו
אני באמת חושב שהאלה שהולכים בקומה זקופה ומצלמים ומתווכחים עם הערבים יש להם בעיה של מורא מקדש...
והנה עוד כמה...אבינו מלכנו
הרב דניאל שילה, הרב אליעזר מלמד, הרב אירם, הרב עזריאל אריאל, הרב גדעון בנימין, הרב רא''ם הכהן.
אני מכיר את הרב שילה
נער גבעות מצוי
בגטוביה2
הצילום הוא צורך המקום (כחלק מהמאבק) וככזה מותר (אין חולק שמותר לצלם הריסות בי"מ כדי לעורר הציבור לבנותו), כמו כן לא ברור איסור צילום
לגבי מנעלים, אומנם מעיקר הדין מותר מנעלים ללא עור - אך פשוט שבמקום הקודש חלק מכבוד המקום זה שפלות לפני ה' ולכן רצוי ללכת יחפים, ואומנם יש כאלו שקשה להם ולכן רק משנים למנעל פשוט (ללא עור) ליטעון לאיסור ללא ידיעה בזה - זו ככול הנראה בורות
מה פשר החילוק בין רבנים דתלים לשאינם כאלו - באותה מידה אני יכול לטעון שכל גדולי ישראל תומכים בעליה להר (פרט לאותם אלו שלא - שעליהם לא דיברתי)
תקרא טובנער גבעות מצוי
אתה יכול לצלם את ביהמ"ק החרב מהר הזיתים, מי מפריע?
ולגבי מנעלים, לא כתבתי שאסור, כתבתי בסה"כ שכך נדמה לי שישנה בעיה, אל תקפוץ על כל משגה אנושי.
ולגבי הרבנים הדת"לים, זה בהקשר לתגובה של "אבינו מלכנו", שקישר את זה להלל ביוה"ע.
קראתיטוביה2
הטענה היא ששם אף אחד לא מפריע - כי הם לא מזהים את זה כמאבק על מקום המקדש (בדומה לסיבת מסירות נפש על גזרת המלכות)
ולגבי הרבנים הדתלים - הבנתי את זה אבל לי זה נראה הזוי. זה לא שאתה לא מקבל את הספירה של רוב גדולי ישראל זה שאתה אומר שבזה אתה (או רבותיך) חלוק עליהם - אין הבדל בין זה להר הבית
טוב, התייאשתי.נער גבעות מצוי
אמנם לשכנע סופית, לא הצלחתם. אבל באמת:
כל הכבוד.
כל הכבוד לכם על העקשנות שלכם.
אמנם בקטעים מסויימים יש להסתייג, אבל, אני מאמין שזה בא ממקום טוב. בהצלחה חבר'ה, אשריכם. 
לא הוכתה ולא סעיף אחדטוביה2
ככה שהדברים נשארו מגוחכים כביום כתיבתם
נו, בוודאי...אבינו מלכנו
אני מציע ללמוד לעומק את הסוגיה ואז הוויכוח יהיה יותר אמיתי ורציני...
אי אי אי, אני מתלבט מה היה ראשון...נער גבעות מצוי
אם קודם עליתם להר ואז התחלתם לזלזל, או שמא ההיפך.
דעו לכם, בתחילת שנה, הרא"י שלנו, עשה לנו שיעור שלם על למה טוב לעלות ותומכים וכו' וכו'. שיעור הבא הוא הראה את המתנגדים והסביר טוב מאוד. אז יוצא שאני מכיר טוב את הנושא, במיוחד שבזמן שרציתי עוד לעלות, קראתי על זה הרבה, במיוחד על הטהרה והמורא.
בתקווה, כי דעתכם אינה מונעת מכם לראות שיש עוד גדולי ישראל מלבד הרב מלמד והרב ליאור.
אני יכול לומר שעברתי סמינרים בתחוםטוביה2
(אני לא)
אתה מוכן לדון עניינית?
אין לי כוח לדון... התייאשתי, אף אחד לא ה/ישתכנענער גבעות מצוי
תגובותיך מוכיחות...אבינו מלכנו
ואני מצטט:
''א. ממה נטהרת? אתה צריך פרה אדומה! בכל מקרה, לחיל, מותר גם מת עצמו.
ב,ג. לא חוששים לשיטה שאסור לעלות להר בטומאה''.
''ד. זהו לא ספק! זהו וודאי איסור! במיוחד שיש חוסר במורא מקדש!''
''האיסור פשוט מאוד: צריך מורא מקדש! האם אתה מעיד על עצמך שאין לך מכשיר קלוקל? האם זה כ"כ זילותי?!''
''לא מספיקה טומאת הגוף?!!!''
''ב.ג. חומרא זה מורא מקדש, כטוב בעיניך.''
תשמע, אני עונה בקיצור, ולפעמים עונה כדי שתגיב על זה ספציפית.נער גבעות מצוי
א. זו באמת שאלה, הרי רובנו, ככל הנראה טמאי מתים...
ב,ג. מה מוזר בזה?!
ד. זה נכון, למי שאוסר זהו וודאי איסור. למי שעולה בטומאה, זה אחרת.
ב,ג. חומרא זוהי אכן מורא מקדש. תכל'ס, מורא מקדש כטוב בעיניך!
כל התגובות האלה אינם ממין השאלהאבינו מלכנואחרונה
א. למחנה לויה מותר להיכנס טמא מת ואפילו מת עצמו...
ב,ג. מה אתה אומר... התכוונתי שחוששים לכל השיטות (שלא הופרכו) שהזכיר הרב אבינר...
ד. אתה לא יכול לאמר וודאי איסור שזה מחלוקת כמו שתגיד שרבנות זה טרף...
האם כבודו טמא בטומאת הגוף אחרי טבילה במקווה?
ב,ג. כתבתי שם שלוקים לשמחשבים את השיטות לחומרא לכל הצדדים (כגון מחשיבים לצפון כאילו זה המזבח ולדרום אם זה אבן השתייה) מה הקשר מורא מקדש?
שמות של ארגונים הקשורים להר הבית ולבית המקדשנ א
ארגון בית המקדש השלישי
ארגון בידינו
ארגון ישי
ארגון כפות המנעול
מינהלת הר הבית
תנועת חוזרים להר
מכון המקדש
תנועת נשים למען המקדש
נוער המקדש
מיזם נעים למקדש
ארגון סובו ציון
ישיבת המקדש
אם יש עוד ארגונים שאתם מכירים, תכתבו..
משמרת המקדשימח שם עראפת
הארגון הרלוונטי היחיד הוא מורא מקדשבחור עצוב
אם אתה תומך חמאס אז אני מבין אותך בהחלט.ימח שם עראפת
מה הקשר?...הודיה לה':)
זאת מחלוקת בהלכה..
להגיד את זה מוציא את הדיון למקום מאוד מסוכן של שלילת דעות אחרות בגלל הדעה שלך
ואני חושבת שחבל להגיע לשם
קשר נעלייםימח שם עראפת
מי שפתח במלחמה כנגד היהודים בטענה שהם עולים להר הבית הוא חמאס, וקרא למתקפתו הרצחנית מבול אל אקצא.
מי שנלחם ביהודים צדיקים שפוקדים את הר ה' המבוזה והמחולל הנו שותף לחמאס.
ואם בשלילת דעות עסקינן, הארגון מורא מקדש מתמחה בכך. וזו אינה מחלוקת הלכתית, זו מחלוקת השקפתית וגם זה מוטל בספק.
יהי רצון שנזכה בקרוב לגאולה השלמה!! לביאת המשיחנ א
ולבניין בית המקדש השלישי והנצחי כדי לעבוד את ה' בשמחה
וואלההודיה לה':)
אני חושבת שאם אתה קורא ליהודים חמאס, עדיף שלא תתעסק בבניין המקדש.
המקדש הוא משו של כל ישראל, לא שלך אישית....
ויש לך הרבה עבודת המידות לעשות, הכלת מורכבויות, וסתם לסדר את השכל
(זה כמו שאני אגיד שחמאס נלחם ביהודים, ואתה גם נלחם ביהודים [מורא מקדש] אז אתה כמו חמאס)
וואלה זה אתר שמאל.ימח שם עראפתאחרונה
אני חושב שאם את מתעסקת באיך אני מכנה יהודים במקום להתעסק ברצון ה', את לא מבינה מה זה בניין המקדש.
לגברתי יש הרבה מה לסדר בראש, להבין שהתורה היא פשוטה, להבין שהמתייוונים הם לא בהכרח אלה שמורידים את הכיפה, ולעיתים הם אפילו משמשים בתפקיד הכהן הגדול.
הדוגמא שלך מטופשת, אני יכול לומר שכמו שהמכבים נלחמו במתייוונים היהודים ככה גם חמאס, זה מטופש, יש כאן מתייוונים שנלחמו כנגד היהודים שעשו את דבר ה', ויהודים שנלחמו כנגדם.
המצב כאן דומה מאד, יהודים שנלחמים כנגד אלו שעושים את דבר ה', ומצטרפים מבלי משים למאבק של החמאס באותם יהודים.
עלון בית המקדש - עלון בפורמט דיגיטלינ א
עלון בית המקדש הוא עלון דיגיטלי המפרסם בחינם דברים הקשורים לבית המקדש ולהר הבית
לפרטים נוספים, שלחו מייל: alonbethamikdash@gmail.com
כל העלונים שיצאו עד עתה:
עלון בית המקדש 1 20251211044335.pdf
עלון בית המקדש 2 20251211044552.pdf
עלון בית המקדש 3 20251211044644.pdf
עלון בית המקדש 4 20251211044720.pdf
עלון בית המקדש 5 20251211044831.pdf
עלון בית המקדש 6 20251211044903.pdf
עלון בית המקדש 7 20251211044941.pdf
עלון בית המקדש 8 20251211045147.pdf
עלון בית המקדש 9 20251211045236.pdf
עלון בית המקדש 10 20251211045324.pdf
מי שמעוניין/ת לקבל את העלונים במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה
לכתובת: alonbethamikdash@gmail.com
מיזם נעים למקדש - AI. מה דעתכם על זה?נ א
תמונה 1נ א

תמונה 2נ א

תמונה 3נ א

כמעט תאונהזיויק
מיזם נעים למקדש הוא מיזם להקמת מערכת תחבורה אל הרנ א
אל הר הבית בשלושת הרגלים 🚍🚆
תכתבו מה דעתכם על התמונות... אהבתם?נ א
תמונה 4נ א

תמונה 5נ א

תמונה 6נ א

התמונות לא עובדות לי בכלל.צחקן
אוכל לשלוח לך את התמונות במיילנ א
כתוב לזה פסוק:קעלעברימבאר
יפה! 👍נ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונות במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה
לכתובת: naimlamikdash@gmail.com
למה אין בימנו משמר המקדש?ירחמיאל
זו הלכה מפורשת שנוהגת גם כשאין בית המקדש בנוי.
למה לא עושים?
זה לא כל כך קשה, צריך שיהיה מספיק אנשים שבעניין להקדיש בישביל הקב"ה כמה שעות בשבוע בשביל זה ולעשות משמרות
האם היה אפשר לנסך מים בבמות בשעת היתר במות?קעלעברימבאר
איך דוד ניסך מים?
מה המקור שלך שגוד ניסך מים?שלג דאשתקד
הגשש החיוור שם שם🎶קעלעברימבאר
שתהיה לי בריאשלג דאשתקד
הנה הפסוק:קעלעברימבאר
לפי הפשט דוד אמר לעצמו בקול רם שמתחשק לו לשתות מהמים מהבור אבל לא התכוון שמישהו יביא לו. הגיבורים שמעו זאת ולקחו ברצינות את זה והביאו לו. הוא לא אבה לשתותם כי הוא לא ישתה מים שנלקחו תוך כדי סיכון חיים , ולכן הוא ניסך אותם לה'
נכון נשמהשלג דאשתקד
אבל אין סיבה לחשוב שהכוונה למצוות ניסוך המים בחג הסוכות.
הוא הקריב את התשוקות שלו לה', אתה יכול למצוא לזה הרבה הדים, גם ביהדות ואפילו בתקופות שהפולחן היה מאוד מוגדר!
לא בסוכות. אבל משמע שבהיתר במותקעלעברימבאר
אפשר לנסך מים בנדבה בכל ימות השנה בבמות. או שזו הוראת שעה של נביא
עיינתי וראיתי שיש עוד פסוקקעלעברימבאר
על ניסוך מים בבמות:
ויקבצו המצפתה וישאבו מים וישפכו לפני ה' ויצומו ביום ההוא ויאמרו שם חטאנו לה' וישפט שמואל את בני ישראל במצפה.
למרות ששם אפשר לפרש כמנהג שפיכת מים כסמל לתפילה וצום, ולא לניסוך על מזבח. בניגוד לדוד ששם כתוב ויסך
אם אתה מדבר על תופעהשלג דאשתקד
אם כוונתך למצוות ניסוך המים, אז אצל שמואח זה במצפה, בעוד אין שום מקור או סיבה לחשוב שמזבח ה' היה אי פעם במצפה...
לנסך מים לה' נשמע כמו ניסוך על המזבח. לפחותקעלעברימבאר
נסכים מוזכרים רק בקרבנות.
אתה לא יכול לשחוט פרה לשם קרבן סתם כך, ואםילו בכפרות לוקחחם תרנגולים שלא כשרים למזבח שלא יראה כמקדיש קדשים.
צריך לבדוק מה דין המנסך נסכים מחוץ למקדש.
בימי שמואל היו במות מותרות, והיה במה בכל עיר, בספר שמואל מוזכר שמקריבים בגלגל, בית לחם, במזבח שאול במחנה הצבא בפלשת, ברמה, ובעוד הרבה מקומות
יישר כח!שלג דאשתקד
רק לא הבנתי את הסיומת של המאמר.
הרי מפשט הפסוקים, ברור שלא זו הייתה המטרה. דוד מתאווה שישקו אותו מים, ואחר כך לא אווה לשתותם. וכי כולם היו אדיוטים או לא ידעו שצריך מים לניסוך המים? ודברי הרלב"ג שצוטטו, מוכיחים את טענתי דלעיל, שאין מדובר במצוה שגרתית שהייתה נהוגה לפני כן והתקיימה גם אז, אלא להיפך: מכך שדוד (ושמואל) ניסכו מים, הבינו שזו פעולה ראויה.
ועוד תמיהה על הרב שנדורפי היקר, שהוא השמיט את מסקנת הגמ' בתענית שאין מקור לניסוך המים, ואם כן עוד יותר תמוה למה לא הביאו אפילו מקור מהנביאים, ויאמרו שזו הלכה ודוד יישם אותה אותה (כמו שאומרים לגבי הרבה דברים אחרים, ראה כאן: פורטל הדף היומי: יחזקאל הנביא קבע הלכה? (זבחים יח ע"ב) ).
כך שלעניות דעתי, הרבה יותר פדוט לומר שדברי בר קפרא כמשמעם הם אגדה שיוצאת מפשוטו של מקרא, שלא מוכיחים כלום להלכה וגם לא הובאו בבבלי, ואין סיבה לראות בהם פרשנות לתנ"ך.
הרלב"ג לא אומר שלמדו מדוד..אדם כל שהוא
שניסוך המים הוא פעולה ראויה.
אלא שדוד ניסך כי כפי שהיה ידוע לו מחג הסוכות ששייך סוג כזה של קרבן. ייתכן שהיו עוד הרבה לפניו ואחריו שעשו כך.
עבורנו, זו הוכחה מהכתובים שקיים מושג כזה של ניסוך מים. עבור בני דורו ייתכן שזה היה דבר פשוט.
בין אם נפרש כבר קפרא, ובין אם נפרש כרלבג, אין לנו מקור לגבי השאלה מתי ניסוך המים נוהג. ובמילא, דברי בר קפרא לא ישמשו מקור לדיעה שניסוך המים כל שבעה, שאת מקורם מנסה הגמרא בתענית לברר, ובמילא אין ללמוד מכך שהגמרא בתענית לא הביאה אותם.
צודק ולא צודקשלג דאשתקד
לגבי החלק הראשון של דבריך, אכן מבואר ברלבג שהסיפור עם דוד מוכיח שעוד לפני כן ניסכו (וזה לא רלוונטי לדיון שלנו ולשאלתי, כי גם כשמוכיחים מיחזקטל וכדו, זה אומר שזה היה תמיד ויחזקאל רק ניסח/יישם את זה).
החלק השני לא כ"כ נכון, כי הגמ' מחפשת מקור שניסוך המים הוא שבעה ימים של סוכות בדיוק, לא לפני ולא אחרי, והרלבג מסביר בטוטו"ד שאם יש דבר כזה ניסוך המים, הכי מתאים שהוא יהיה בסוכות. כך שזו עדיין ראיה טובה יחסית.
אולי דוד ניסך מים בהוראת שעה של עצמו כנביא, כשםקעלעברימבאר
שאליהו הקריב בהר כרמל בשעת איסור במות. אחרי שהביאו לו את המים נחה עליו רוח הקודש ובנבואה נאמר לו לנסך מים עכשיו.
יש היגיון מסוים שזה היה אגב בסוכות, מה פתאום דוד נזכר בטעמם של המים בבור בית לחם אשר בשער דווקא עכשיו?
לא הבנתישלג דאשתקד
הדרך היחידה שמעוררת קושיא על דוד, זה אם מדובר במצוות ניסוך המים. אם סתם היה בא לו לנסך מים לכבוד ה', זה לכאורה גם אתה יכול בברז בבית שלך בכל עת ושעה. כך שלענ"ד אין כאן שאלה (אם לא מקבלים את דברי הירושלמי כפשטם, וככה"נ גם הרלב"ג לא קיבל אותם כפשוטם).
למה לא נראה לי (ולרלב"ג) שדוד מראש רצה לנסך את המים משום מצווה? כי כתוב שהוא התאווה לשתות, והוא ניסך כי הוא לא אווה לשתותם. אם הסיפור היה לניסוך המים, הוא היה מתאווה לנסך והוא היה מנסך בדיוק כי לזה הוא התאווה.
לא בטוח שמותר לנסך מים בברז שלי. האם מותרקעלעברימבאר
לכן דחוק שזה קרה בסוכות. אני מסכים שהואקעלעברימבאר
הגמרא אומרת שזה הלכה למשה מסיני כיקעלעברימבאר
ניתן להציע שדוד שמר את המים האלו (מים חשובים כי 3 אנשים סיכנו את עצמם עליהם) עד חג הסוכות והקדיש אותם לה' והכהנים ניסכו על המזבח, אבל זה גם קצת דחוק בפשט.
אבל בפשט בפירוש מוזכר ויסך אותם לה' כלומר ניסך את המים כקרבן. נסך לה' זה תמיד לשון קרבן, כמו הקטרה לה'
לגבי הטענה שבכוונה נמנעים מדברי נביאיםשלג דאשתקד
עדיין מה שיש לו מקורקעלעברימבאר
נכון מאודשלג דאשתקד
).בכל מקרה כיף להקדיש זמן בליל הושענה רבה, לדיונים תורניים, וקצת להניח להתבכיינויות המוצדקות על עסקת החטופים...
אני חושב שלא שייךקעלעברימבאר
הוא אשר דיברתישלג דאשתקד
שזה היה צריך להתחיל הפוך. מטרת המועדים הם ללמוד תורה, ואז לא משעמם ואז לא מדברים על העסקה 
וכמובן אתה (ואני) לא החוטא היחיד, וכבר רבי אבא כאב על כך, בירושלמי מסכת חגיגה...
מטרת המועדים זה לשמוח מצווה דאוריתאקעלעברימבאר
אני לא בטוחשלג דאשתקד
ששמחת הרגל חוץ מבשר קרבנות, אינה דאורייתא. נדמה לי שיש דיון לגבי "במה משמחן", אם השמחה בבגדי צבעונים וכו מתקיימת בה מצוה דאורייתא.
מה שכן, לא ברור בכלל אם איסור מלאכה בחול המועד הוא מדאורייתא או מדרבנן.
ולגבי למה רבי אבא לא באמת ביטל, זו שאלה מאוד גדולה שנידונה בלא מעט ספרים... הלוואי שזה היה כזה פשוט.
כי יש עניין עצמי לשמחה ברגל ללא קשרקעלעברימבאראחרונה
ניקים משועממים בגיזרת ההר והבית-ימח שם עראפת
אפשר להגיע/לקנות מעוד סיבותשלג דאשתקד
אמת ויציב, ברוך אומר ועושהימח שם עראפתאחרונה
מה אומרים על הקמת מערכת תחבורה להר הביתנ א
מה אתם חושבים על הקמת מערכת תחבורה מסודרת להר הבית בשלושת הרגלים?
יש לכם רעיונות כיצד כדאי שזה יפעל? אשמח שתעלו כאןנ א
מערכת תחבורה להווה או לעתיד?קעלעברימבאר
לעתיד, כשייבנה בית המקדש בעזרת ה'נ א
בטח יהיו טכנולוגיות מתקדמות יותר מימינו,קעלעברימבאר
אז זה לא יהיה ברכבת או אוטו
וואי, אתה נוגע שאלה שמאוד הטרידה אותישלג דאשתקד
כבר בתור ילד...
כל התיאורים המרגשים בסוף מסכת ביכורים, שהשור הולך לפניהם וקרניו מצופות זהב ועטרה של זית בראשו. האם כל זה יהיה גם כשנוכל לעלות בשיירת לימוזינות?
כילד חשבתי שלעתיד לבוא נעלה עם לימוזינות מקושטות. היום אני חושב שדווקא היופי הנקי והטבעי יותר מרגש, גם היום.
מי יודע מה תהיה הטכנולוגיה שביתקעלעברימבאר
לא זה מה שהטריד את מנוחתישלג דאשתקדאחרונה
צריך לקחת בחשבון ענייני טומאה וטהרההסטורי
או ספסלים פשוטים מעץ, בלי שום בית קיבול.הסטורי
אני חושב שצריך יהיה מתחם של טבולי יוםים התכלת
לפני שייכנסו יטבלו, אחר־כך יעריב שמשם ולמחרת בבוקר ייכנסו
כתבתי על זה ספר שלםrrinaa
בית חדש ישן - רינה אזולאי - נוריתה ביקורות והמלצות על ספרים
איך מגיעים לאזור ירושלים עם סוג של "פס אלקטרוני". (או עם רחפנים).
הנה ציטוט של קטע מתוך הספר: (לא גרסה אחרונה אולי, אבל נותן טעימה).
"פנחס חיפש את שער היציאה. שם, ליד השער, היה שלט גדול ועליו הכיתוב: לישראל, פנה ימינה.
שתי דרכים יש לך להגיע לירושלים, הסבירה לו רובוטית אדיבה. אחת קצרה שהיא ארוכה, והשנייה ארוכה שהיא קצרה.
את מתכוונת, דרך הפס או דרך הרחפן? שאל פנחס.
כן, בדיוק. אמרה הרובוטית.
אני אמור לחזור עם הרחפן, אמר פנחס, מחכים לי בירושלים.
הפס האלקטרוני מגיע אל מתחם שמואל הנביא, הסבירה הרובוטית, משם תוכל לקבל הדרכה איך להיטהר ולהגיע לירושלים.
פנחס הוציא את פנקסו והראה לה שהוא בקיא בהלכות טהרה. הרובוטית הנהנה בראשה ותוך חמש דקות הופיע במקום רחפן שייקח אותו אל ביתו.
תהליך הטהרה הוא מורכב, לכן מוגדר מסלול מיוחד המקל על העולים לישראל לבצע את התהליך כולו, תוך כדי נסיעה בצורה בטוחה, מרווחת, בלי פקקים. הנסיעה היא דרך פס מיוחד, שאליו נכנסים עם יחידות הדיור שלהם, בואכה מרכז הטהרה במתחם שמואל הנביא ומרכזי טהרה נוספים. שם, במרכז הטהרה, מקבלים העולים הדרכה מפורטת, ושם הם עוברים את תהליך ההיטהרות. אבל אנשי ירושלים עצמם, הבקיאים בהלכות הטהרה, יכולים לחזור ישירות לבתיהם ולהקפיד על כללי ההיטהרות שהם בקיאים בהם ומנוסים ביישומם לאורך השנים."
איך מערכת התחבורה תראה?נ א
האוטובוסים, הרכבות ועוד...
מה לגבי התחבורה מכל רחבי הארץ - הלוך וחזור? איך זה צריך להראות?
בהנחה שיהיו אוטובוסים ולאקעלעברימבאר
רכבותshindov
לדעתכם, יהיה צריך מערך הסעות כמו למירון בל"ג בעומרנ א
או אפילו יותר מזה?
איפה צריך שייבנו את החניונים? מסביב לירושלים?
צריך שאטלים (אוטובוסים הלוך-חזור) שייסעו לעיר העתיקה?
האם הכהן שהניף את 2 הלחם סמוךקעלעברימבאר
האם הוא חייב מיתה בידי שמיים על עשיית עבודה ללא בגדים תקינים, כאשר אינינו יודעים בוודאות מהי תולעת השני שבאבנט?
אני רואה שהשרשור די ישןניב שטרן
אבל רק עכשיו ראיתי אותו...
בלי להכנס לדיון שהיה כאן לגבי ההכשר של העבודה, כרת הוא ודאי לא חייב כי הוא אומר מותר שזה שוגג.
גם קרבן הוא לא חייב כי הוא טועה בדבר מצווה.