נזם באף~ילדונת~
האם זה מוריד לבחורה את הרמה התורנית שלה?

תודה מראש לכל העונים והעונות
לא,בן של מלך
ב"ה
אבל זה פשוו עניין של טעם וריח.
פעם נזם היה מזכיר לי חזרזיר..
לא נכוןמנחם 19
אדם שמנסה להראות משהו או לפרוק משהו אז במקום לעשות את זה הדרך של יהודים עושים את זה בצורה של חורים
אני חושבת שזה כן מוריד, זה לא מראה יותר מידי רמה תורנית...אמונינוש

ונכון שאפשר להוכיח את התורניות מהתנ"ך- רבקה לבשה נזם...

זה פשוט לא מקובל בציבור התורני.

נוומנחם 19
וגם משה היה עם שמלה
אם גבר היום יהיה עם שמלה הוא יהיה מהקהילה של הלא נורמלים
נכון ולכן אני חושבת שזה מוריד מהרמה התורנית...אמונינוש

אני ממשמנחם 19
מצטער .בהתחלה זה היה נראה הפוך
אין בעיה, קורה... יכול להיות שלא הסברתי אותי טוב, השעה כבראמונינוש

מדברת ממני...

ענדה נזם*מסורתי.
לא חושב שזה מחייבבן של מלך
ב"ה
לא כל בת שעושה נזם זה כדי למרוד ולפרוק.
יש כאלה שפשוט באמת מתחברים למראה ואוהבות את זה.
לא קשור ללמרוד, זה פשוט לא מראה תורני ואז הן מראות לךאמונינוש

שלא איכפת להן מההישתייכות, פשוט מאוד...

יש מצב שהן תמצאנה את הגבר המתאים להן- תורני בלי ניראות תורנית...

מתי נפסיק להתפס לכל פרט חיצוניבן של מלך
ב"ה
בטח ובטח כל כך קטן ומינורי.
אז בואו נבין משהו, נזם לא בהכרח מעיד על זריקה תורנית ומרידה.
מראה תורני? מה זה בכלל?
סנדלים וגרביים? נעלים? חצאית מטאטא? חצאית אחרי הברך?
למה אנחנו נכסים למראה הזה לפני שאנחנו בודקים מי זה הבנאדם שנמצא מולנו.
ככה זה תמיד מתחיל.. רק משינוי קטן אחדתתתתתתתתת
ככה זה תמיד מתחיל.. רק משינויים קטנים
מה מתחיל?בן של מלך
כל דברברגוע

נניח, כשהתחילו ללכת עם כיפות סרוגות, נכון?עוד סתם אחד
או כשגברים עברו למכנסיים במקום שמלות. או כשהורידו את הפראק והשטריימל.

כידוע, כל אלו לוו בעזיבה המונית של הדת.

חרטא.
מה?ברגוע

הכיפות הסרוגות גרמו לעזיבה של הדת?

העזיבה הייתה הרבה קודם, לדעתי בדיוק הפוך זה עצר את העזיבה.

כן, אני כתבתי בציניותעוד סתם אחד
זו בדיוק היתה הנקודה שלי - ששינויים הם שינויים, ותו לא. לא בהכרח התדרדרות. ולכן איני מסכים עם ההסכמה הנלהבת שלך לכך ש"שינויים קטנים" הם ההתחלה של "כל דבר" (אני מניח שכוונתך היתה ל"כל דבר רע", אם לא אז אשמח לתיקון).
הסברברגוע

שינויים הרבה פעמים מעידים על משהו פנימי בלב של האדם (לרעה או לטובה) 

וכשמוציאים את זה החוצה זה הופך להיות עובדה מוגמרת ופחות דבר משתנה, ובהחלט גם משפיע.

אז לא צריך לזלזל בשינויים (רב בישיבה שלי תמיד אומר שזה שמישהו בלי פאות לא אומר כלום, אבל אם הוא מוריד פאות זה בהחלט אומר).

הכיפות הסרוגות זה יותר מזה, זה בא לעצור משהו שכבר היה קיים בעולם.

אז כאן נקודת המחלוקת שלנועוד סתם אחד

אנשים הפסיקו לאכול געפילטע פיש כי זה נהיה להם מגעיל; לא כי משהו פנימי בלב שלהם השתנה. 

אתה רואה שבתקופת התנ"ך נשים (וגברים) הלכו עם נזמים. זה השתנה. למה? כי האופנה השתנתה. לא רואה סיבה שחזרתהּ עכשיו תהפוך להיות סמל למשהו פנימי ובעייתי. כולה שינוי אופנתי. 

אני מסכים אבלברגוע

צריך לבדוק כל דבר לגופו ולא לזלזל בשינויים.

תמיד היועוד סתם אחד

אנשים שטענו שהשינוי הוא הרסני. 

אז יש שתי אפשרויות מבחינתי: להתייחס לשינוי וזה אומר להתנגד אליו, או להתעלם מהשינוי ולהיות אדיש אליו. 

כיוון שאני לא מוצא סיבה להתנגד, אני אדיש. 

הרב קוק חידש את אפשרותברגוע

לבדוק כל דבר לגופו

לא הבנתיעוד סתם אחד

א. הרב קוק לא חידש את האפשרות לבדוק כל דבר לגופו. הרבה לפניו בדקו הרבה דברים לגופם. 

ב. אם יש שינוי שמתריע לי 'משהו פה מסריח' - אז אני לא אהיה אדיש אליו; שינוי אופנתי לא מתריע לי את זה (בדיוק מהסיבות שציינתי לעיל: פעם גברים הלכו עם שמלות, היום עם מכנסיים. פעם גברים הורידו שערות בכל הגוף, היום זה לא מאד מקובל, בלשון המעטה, וכן הלאה וכן הלאה) - ולכן באופן גורף אני לא רואה סיבה להיבהל מזה. השינוי הזה פשוט לא מטריד אותי, מה אני אעשה.

ג. בטח הצהרות כמו "ככה זה תמיד מתחיל... רק משינוי קטן אחד" - שזו היתה התגובה שלה הגבתי בהתחלה - איננה מעידה על 'בדיקת כל דבר לגופו', אני מקווה שאתה מסכים. כמו כן הטענה ש"כל דבר" מתחיל ככה - שזו היתה התגובה שלך - איננה סמל ומופת לטענה שצריך לבדוק כל דבר לגופו. בטח לא כשמנחיתים את זה לדיון בשרשור שעוסק בסוגיה ספציפית. רוצה לבדוק כל דבר לגופו? אז תבדוק את המקרה הספציפי הזה לגופו, ואל תאמר לי "ככה זה תמיד מתחיל" שזו טענה מכלילה בהגדרה. 

אוקיברגוע

א. החרדים מפחדים מכל שינוי "חדש אסור מן התורה", ואני חושב שהרב קוק חידש שלא 

צריך להיבהל מכל שינוי.

ב. לא אמרתי שצריך להיבהל אלא לבדוק

ג. "ככה זה תמיד מתחיל... רק משינוי קטן אחד" ו"כל דבר" זה ביטויים,

בסה"כ הגבתי למה שכתבתה "ששינויים הם שינויים, ותו לא" (שזה גם הכללה)

ורציתי לכתוב שלדעתי לא צריך לזלזל בשינויים אלא לבדוק אותם. 

ממעוד סתם אחד
א. לא אכנס כעת לוויכוח היסטורי, שאינו ממין העניין.
ב. תגובה כמו "ככה מתחיל כל דבר" היא היסטריה. אני הגבתי לתגובה זו, ועל כן דבריי (שלפחות לא כל שינוי באשר הוא - הוא סיבה להיסטריה) היו במקום.
ג. אני באמת לא אמרתי שצריך לבדוק כל מקרה לגופו. אמרתי כאמירה גורפת ששינוי אופנתי הוא אך ורק שינוי אופנתי. אתה זה שאמר שצריך לבדוק כל דבר (גם בהקשר של שינוי אופנתי) לגופו, ולכן אתה זה שנדרש לעקיבות עם האמירה הזאת, ולא אני. כיוון שהסברת את עצמך - אנו פטורים מלדון עוד בסעיף זה.
רוב השינויים שהזכרת ביטאו שינוי עמוק יותר משינוי הלבוש..אדם כל שהוא

לטוב או לרע.

לגבי מעבר למכנסיים במקום שמלות איני יודע, אבל האחרים כמעט בוודאות היו חלק משינוי עמוק יותר.

אתה יודע,עוד סתם אחד

יהודים בגולה גם לא נולדו עם שטריימל. גם זה פשוט היה האופנה מתי שהוחלט להכניס את זה גם לקהילות היהודיות. וגם הפראק. 

ו'שינוי עמוק' לא אומר שהוא לרעה; וגם לא אומר שהוא קשור לשינוי האופנתי... זה שחלו תהליכי עומק בחברה - זה תמיד קורה, גם עכשיו, גם במקומות שבהם בחורות דתיות לא מעיזות לשים נזמים. זה לא אומר שזה קשור ללבוש, וזה לא אומר שצריך לפחד מהשינויים האלה - וזה בדיוק מה שכתבתי (לא כתבתי שכל אלו לא לוו בכלום, אלא שלא לוו בהתדרדרות רוחנית; אם אתה כבר נכנס לפרטים - אז כנס לפרטים גם במה שאני כתבתי). 

אגב - המעבר למכנסיים היה בעקבות מפגש עם התרבות הפרסית. בפועל המכנסיים בסופו של דבר כבשו את העולם, ורק בחברות מאד מסורתיות נותרה השמלה לבוש רשמי גם של גברים. 

איך התחיל הפראק והשטריימל איני יודע..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך ט"ו באב תשע"ו 17:54

אבל אני אומר שכשיהודי החליט להפסיק ללכת עם שטריימל, וללבוש לבוש שנחשב אז כמודרני יותר, הוא ידע שהוא בוחר לאפיין את עצמו באופן מסויים, ושאם הוא יישאר ללבוש קפוטה ושטריימל הוא יאופיין באופן אחר. [כמדומני, שהשינוי הזה, לעיתים קרובות, לווה בהתדרדרות רוחנית].

כשנער החליט ללבוש כיפה סרוגה במקום ברט, הייתה בזה אמירה שהוא רוצה לאפיין את עצמו כדתי לאומי. [בתקופה שבא הייתה נטייה לאנשים להתבייש בדתיותם].

כשמישהו לעבור מכיפה סרוגה רגילה לכיפת צמר גדולה, זה בד"כ לא כי קר לו בראש, אלא מסיבות אחרות.

אם נער חרדי בוחר ללבוש ג'ינס, יש בזה אמירה משמעותית, למה הוא רוצה להשתייך ולמה לא.

לא כל שינוי הוא לרעה, חלק מהשינויים כן.

לנידון הספציפי של נזם איני רוצה להתייחס.

השתייכות חברתיתעוד סתם אחד

ושינוי תרבותי אינם ירידה רוחנית. זה מה שאמרתי, זה מה שאתה אמרת, ולמעשה בכל רגע ורגע הם מתרחשים בכל זהות ותרבות (ובדיוק מה שאמרת על השטריימל אפשר גם להגיד על מי שהתחילו ללבוש מכנסיים). אני לא מבין איפה הוויכוח. 

מישהו אחר פה בשרשור הגדיר את זה היטב: כל שינוי אופנתי נתפס כ'ערעור' עד שהוא הופך לנורמה. הבעיה היא כשמתחילים לומר שזה 'ערעור' על העיקר, כשזה בסך הכל ערעור על ביטוי תרבותי מסוים של  אותו עיקר. 

אוסיף ואומר: ברור שמי שאינו רואה עניין לערער על הביטויים התרבותיים הנוכחיים של הזהות שלו לא יצא עם מישהי שכן רואה עניין כזה; מיותר לחלוטין שהם ינסו בכלל - בזבוז זמן ואנרגיות. אבל ההגדרה של האחד כנחות יותר מחבירו - היא הבעייתית בעיניי. ומן הבחינה הזאת הדוגמאות שהבאתי משקפות את זה במדויק, ואני מניח שגם אתה מסכים שכיפה סרוגה או ויתור על פראק אינם מעידים על רמה רוחנית נמוכה יותר. 

יש שינוי תרבותי שהוא ירידה רוחנית, ויש שלא.אדם כל שהוא

מאחר שנדמה לי שאני יודע מה ההקשר התרבותי שבו הפסיקו ללבוש שטריימל, אמרתי עליו את מה שאמרתי.

אני לא יודע האם כל שינוי לבוש קשור לשינוי תרבותי, נראה לי שלא, יש גם גורמים אחרים.

אם יש שינוי לבוש, שקשור לשינוי תרבותי, יש לדון לגופו את השינוי התרבותי שעליו מדובר, לטוב או לרע.

אם זה שינוי רע, לא נכון להזדהות איתו, גם במאפיינים החיצוניים.

אם שינוי הלבוש יהפוך לנורמה, ייתכן מאוד שהוא יאבד את ההקשר התרבותי המקורי.

כנשגיע לעולם האצילות. בינתיים אנחנו פה!עובד
כי הלבוש בא לייצג משהו..היועץ
לא ...מכנסיים קצרים וחצאית מעל הברך*שלי*
מה זה משנה בתןך תוכי אני תורני.. נו באמת.
אל תשווי הלכה לרוח ההלכהחופשיה לנפשי
החיצוניות מבטאת את הפנימיותmosheas
בס"ד
אנחנו משתמשים במראה החיצוני כדי לחוות דעה על אדם כול שהוא משום שהמראה החיצוני עשוי לבטא משהו מהפנימיות של האדם.
..מנחם 19
אתה מכיר כאלה? אני בדקתי את זה קצת וזה לא מדויק
כן, מכיר.בן של מלך
ב"ה
מכיר גם כמה שהם לא נופלות בדוסיות שלהן מכאלו שנראות ממש צדיקות עליונות (לא שאני יודע איך הן נראות בכלל..)
וגם אני באתי על החתום.הייזל
תודה, בן של.
מוזר!ברגוע

לא זכור לי שראיתי בחורה דתייה עם זה,

לדעתי ברור שזה מעיד על הרמה התורנית שלה.

זה אומר שאתה ממש צדיק!!-שמחה-
לא מסתכל על בנות..יישר כח! באמת!! אבל אני אספר לך ( בתור אחת שכן מסתכלת על בנות)
חברותי הדוסות עם חצאיות המטאטא שכבות המלמלות והתחרות עם הקוקס המרושל שלא מפספבות מנחה ויוצאות לדייט עם עצמן באופן קבוע( יעני התבודדות )
ויש להן נזם...
באמת? אני גם לא ראיתי דוסיות עם נזםאמונינוש

ואני לא מחשיבה חצאית ארוכה בתור דוסית

גם אני לא אבל זה חלקממכלול סממנים נוספים-שמחה-
כדוגמת
תפילות עבודה על עצמה התבודדויוץ ועוד ועד אין לי כח לפרט
אני לא מאמינה שיש דוסיות עם נזם זה ממש לשון הרע.אמונינוש

גם אני וחוץ מזה ש..מנחם 19
אף אחד לא יודע מה מסתתר מאחורי החצאית והתפילות האלה
אני לא בא להכליל אבל תחשבי רגע האם זה מה שהקב"ה רוצה ממני ?
האם אני מראה את האני האמיתי ?
או ח"ו לא
מסכימה-שמחה-
לא נראה לי שדברינו סותרים
מחזקת מה שאתה אומר תמיד צריך לבדוק ולהשתדל שמה שנעשה יהיה לרצון ה' ולשם שמיים
לשם שמיםמנחם 19
ממש ולא לשם השולחן ערוך ,כן
כי אנשים אומרים שאם זה לא כתוב בהלכה אין בעיה זה נכון אבל לא בטוח שזה רצון ה' כמו הפתגם החסידי:"האסור אסור והמותר מיותר"
מתוקה-שמחה-
אין לי מילים
חיבוק
למה לשון הרע?בת 30

יש גם הרבה נשואות תורניות עם נזם.

ענין של סגנון, וטעם, אני מניחה.

בעיני ממש לא מדד לכלום.

בטח שלא לרמת תורניות.

זה כמו שכשאני הייתי נערה ועשיתי חור שני באוזן זה היה נחשב איזה משהו לא דוסי.

והיום- כמעט לכולן יש...

לדעתי זה לא אומרכוחות שמימיים
שזה לא מעיד על איזו מרידה קטנה.

(הבהרה חשובה :אין לי כח להתווכח למי שעכשיו יתחילו ..)

לחברה שלי יש חור שני באוזן ובעיניי זה כן נראה כמו משהו מוזר ודי לא מתאים שהשתרש אצלנו.
והחברה הזאת דוסית אבל זה לא מסתדר לי איתה אפילו שזה כבר שנים במגזר.
אגב ,לא אמרתי לה מילה ועל כאלה שאינן חברותיי הקרובות אני לא חושבת בכלל על הרמה הדתית שלהן ועל מה שעובר עליהן כי זה לא ענייני אבל כשזאת חברה טובה אני כן מרשה לעצמי.(וזה עדיין לא מפריע לי ולא מעסיק אותי)
זה שזה כבר נהיה בנורמה אצלנו לא מכשיר את זה. לדעתי ,(ושוב ,לא אכפת לי באמת ,שכל אחת תעשה מה שהיא רוצה) .

למה זה שזה נהפך לנורמה לא מכשיר את זה?צריך עיון
יש עם זה בעיה מהותית כלשהי?
לא יודעת..כוחות שמימיים
עבר עריכה על ידי כוחות שמימיים בתאריך י"ג באב תשע"ו 23:03
אינני לא רבנית או פוסקת מהויות
אבל זה כן נראה בעיניי כמרדנות.(כלשהי) גם אם מדובר בבחורה מתוקה ותורנית שסהכ עושה חור אפנתי ואסטתי לטעמה צריך לזכור שהתרבות הזאת לא לקוחה מעומק היהדות אלא ממקום פורץ ומורד כלשהו.
***ואני לא אומרת שבחורה שעושה חור שני אינה דוסית ולא להתחתן עם מי שחלילה יש לה חור שני כי זה באמת משהו שנתפס והרבה בנות עושות את זה כי זה נהיה מקובל ***

וכנראה שכן כתבתי קצת חריף אז אעדן שזה פשוט לא נראה לי מכובד ומתאים לבת ישראל עדינה .
עיקר מה שהגבתי היה כי לא נראה לי נכון להכשיר משהו על פי נורמות

(ככל הידוע לי תורתנו ויהדותנו וגם צניעותנו והדרתנו אינן מתבססות על נורמות)

תרבות זה דבר משתנה ויחסיצריך עיון
וכן, חלק מענייני הצניעות נקבעים לפי נורמות..
יש הלכות מוחלטות (אורך החצאית, אורך השרוול וכאלה) ויש הלכות יחסיות. אם היא הראשונה שעושה את זה והיא ראתה את זה אצל איזו זמרת אמריקאית אז זה יהיה חוקות הגויים ולעומת זאת אם היא חלק מחברה שלמה שמתנהגת ככה זה בסדר גמור. יש פעמים שזה בא כאמירה ואז צריך לבחון אותה, בלי קשר לנזם.

מבחינה אובייקטיבית שום חתיכת ברזל קטנה לא תפגע בעדינות של בנות ישראל הצדיקות (ואפילו עגיל בגבה).
אני מקווה שלא התכוונת שיהדות היא תרבות..כוחות שמימיים
ותוכל ללכת אחורה ולראות מה הייתה דעת תורה וגם דעת הציבור כשנכנס העגיל החדש לאפנה. כמו שבת 30 כתבה.

וזו אכן דרך נפלאה לשבש מסורת שלמה.
ולא חתיכת הברזל מפריעה לי חלילה ,
שום דבר לא מפריע לי..
אבל זה שזה נכנס לנורמה ומתרגלים זה לא נראה לי טוב בשבילנו.

ברור שהיהדות היא לא תרבותצריך עיון
עבר עריכה על ידי צריך עיון בתאריך י"ד באב תשע"ו 07:35
לא חושב שיש 'דעת תורה' בנושא שהוא נטו אפנתי, כמו שהרב לא יגיד לי מה לאכול (בגבולות ההלכה) ככה הוא לא יגיד לי מה ללבוש (כנ"ל). יש איזשהו מקור שאסור לענוד נזם? לא בדקתי אבל אני מניח שלא...
כאן נכנס העניין של התרבות. אותו תהליך שהפך את החור השני ממוזר ולא מקובל לנורמטיבי קורה עכשיו לנזם, כנראה שאת קצת יותר שמרנית ולכן זה עדיין נראה לך מוגזם.
אז אני שאלתי על זה פעם דעת תורהכוחות שמימיים
וענו לי שכיום זה לא ראוי.
(אני בטוחה שיש עוד דעות נוספות ומכבדת את זה לגמרי)

המונח שמרנית קצת פוגע לטעמי. מזכיר לי נצרות.
כמו שכתבתי קודם אין לי בעיה עם זה וזה לא מפריע לי רק אצל חברה טובה זה טיפה לא הסתדר לי וזה גם אחרי קשר ארוך וטוב ומליון פעמים שהיא שמה.(זה לא נראה לי מוגזם)
עדפלוניאלמוני
כמה אחורה אתה רוצה ללכת עד תוקפת האבות דור המדבר הנביאים וכו או באירופה לפני 200 ו 300 שנה הרי בבעדות המזרח התמנים בעיקר נזם עדה כל כלה אז מה אתה בא ואומר שדעת התורה לא נוחה מזה שכן רבנים גדולים וחשובים חיו באותה תוקפה והציבור היה פחות מרדן מהיום(ותנועת ההשכלה לא הגיעה לעדות המזרח ורובם הלכו ושמרו מסורת ולא כמו באירופה ) .
מי אמר שעגילים רגילים זה נורמה? איך אתה קובע את זה? אני יגיד למה - כי אתה מגיל קטן יודע שבנות שמות עגיל באוזן , מה היה קורה אילו לא היו שמות עגיל באוזן הדיון הזה היה אותו דבר רק על עגיל באוזן
דבר אחר אם במהלך שנות קיומה של המדינה היו רוצים לחדש את זה שבנות ישראל יצאו לכרמים אני יודע בוודאות שהרבה רבנים בפרט מהצד החרדי היו נגד ואומרים שזה פריצות וכו איך הרי ככה נהגו בתקופת המשנה מה השתנה תגיד לי? פעם זה לא היה פרוץ והיום זה פרוץ?
סליחה שזה נכתב בלשון זכרפלוניאלמוני
סולחתכוחות שמימיים
מה שאתה כותב זה בעצם דבר מאוד מהותי.

אז בוא נעשה עסק ,נחזיר את כולם לדרגות של האמהות והאבות וגם של צדיקי תימן ,
גם לדרגות של תקופת המשנה והתקופה בה היו מקדשים אישה בדרכים אחרות (הכיצד ??וזהו באמת דיון שלם כבר לבית מדרש ,כי גם את הדרך הזו חזל גינו בשלב מסויים משום שהדור אינו ראוי או משהו כזה)
נחזיר את העולם לתמימות שהייתה לאדם וחוה לפני החטא ,
ואז אולי לא יהיה צורך בכל הלכות הצניעות שקיימות היום ,<<<זה אני אומרת מתוך השערה בלבד כי לא זכיתי עדיין ללמוד בפרטי פרטים מה יהיה לעתיד לבוא>>> כי אומרים שאדם וחוה התהלכו כביום היוולדם עד החטא שרק אז שמו לב.

ושוב ,לא פסקתי הלכה או מהות ,ולא חידשתי שום דבר סהכ למדתי על כך בכל מיני הזדמנויות בחיי ושמעתי על כך דעת תורה.
אתה יכול לחפש על כך דעת תורה ואני בטוחה שתמצא על כך דעות שונות וזה בסדר גמור בעיניי.
אני עדיין לא מבין למה זה שונה מעגיל באוזןפלוניאלמוני
לא בקשתי ולא אמרתי שנחזיר את לדרגות של האבות ותקופת המשנה רק אמרתי אם הם לא ראו בזה דבר שלילי למה היום רואים בזה דבר שלילי איך את מסבירה את זה שעגיל באוזן נורמלי ונזם לא הרי גם עגילים מושכים ולא צונעים ?
שאלתי גם על חור שניכוחות שמימיים
כששאלתי למה ומדוע ולא קיבלתי את זה כמובן מאליו (לא וזהו)
הסבירו לי שני טעמים רוחניים וזה התיישב על לבי .
(אבל זו אני וזו התשובה שענו לי והתאימה לי)
אפשר לדעת מה הסבירו לך בדיוק?צריך עיון
סתם התעניינות, בלי קשר לדיון פה
אפשר בשמחהכוחות שמימיים
רק שזה היה לפני כמה שנים טובות ולא רשמתי...
בכל זאת ?

דבר ראשון שהרמה הרוחנית של הדורות שלנו השתנתה ,פעם הם היו במדרגות גבוהות שהנזם רק הוסיף להם מעלות רוחניות.(הסבירו לי שלא שמו את זה לחינם ולסתם קישוט אלא היו בזה סודות וטעמים גבוהים ובעזרת זה הם הגיעו לעוד דרגות גבוהות מאוד)

עוד הסבר זה שבגלל שהיום אנחנו במצב קשה בהשוואה לדורות הקודמים ,הנשמה שלנו יונקת מדברים טובים ומתמעטת מדברים פגומים. ואם אני לא טועה זה בשם הרב המקובל .מוצפי ??? מקווה להזכר. אבל כשיש חור באף הנשמה מתמעטת אומרים כל אשר נשמה באפו. ואז הקדושה שבגוף מתמעטת .(יוצאת דרך החור)
וכששאלתי על החורים הרגילים באזניים למה שם זה לא בעייה ,קיבלתי תשובה ששם יש מסורת ארוכה של בנות ישראל ושזה בגבול ההלכה וזה מצויין.

זה בערך מה שאני זוכרת וזה הספיק לי
רק שתדעי- שיש כאלה שלא שמות עגילים רגילים מהטענה שחור באוזןאמונינוש

עשו לעבד שלא רצה לצאת מאדונו, אז נתנו לו להישאר אבל הענישו על זה שהוא שמע את עשרת הדיברות ואמור להיות עבד של ה' והוא רוצה תוספת של אדון?!

מקווה שאני אמרתי את הטענה נכון...

אז לי אמרו שזהכוחות שמימיים
דבר טוב ושבנות ישראל צריכות להתקשט..

ושכחתי לומר שזה בגלל שאנחנו עוד לא ראויים לכך אבל בעזרת השם בבוא היום בנות ישראל יתקשטו בזה
על אותו משקל נזם ואיפורפלוניאלמוני
עונה גם לאמונינושכוחות שמימיים
יש גדר בהלכה

מותר לשים עגילים (צנועים ועדינים)

מותר להתאפר בעדינות.

מותר לאישה להיות מטופחת ועם זאת להשאר צנועה.
יש הלכה.
נכון שלא כתוב אם מותר לשים עפרון שחור או כחול וזה אבל התורה סומכת על הנשים שידעו ,ונתנה גדרות ברורים בדברים עיקריים.
אמונינוש , אין עניין ללכת לפי כל הדעות המחמירות.
אם ככה גם אל תצאי מהבית.
לכי לפי דרך או רב מסויים וייפתרו בעיותייך.
אין עניין להחמיר במה שלא צריך.
תפתחי ספר הלכה לנשים ותלמדי את ההלכות.
יש דברים שמותר וזה טוב שאישה תרגיש טוב עם עצמה. מגיע לה ,לא ?
השם רוצה שנהיה בשמחה !

אם את מסתכלת רק מבחינת הלכה אין בעיה עקרונית בנזםצריך עיון
הטעמים שהבאת הם קבליים, ממש לא הלכתיים
לא הסתכלתי רק הלכתיתכוחות שמימיים
אמרתי את דעת התורה ששמעתי שיש בה גם הסתכלות בריאה על ההלכה שלא להחמיר על מה שלא צריך אם מותר.
אבל בנושא של נזם את כן 'מחמירה'...צריך עיון
ידעתי שמישהו יכתוב את זהכוחות שמימיים
חח

שאלתי דעת תורה. זה נקרא להחמיר ?

המטרה שלי אגב הייתה כן להתיר את זה ושאלתי כי הבנתי שזה לא לפי הלך הרוח.

אני לא מפחדת מלברר דברים. אדרבה ,אחרי שהם מובנים לי אני יותר רוצה לקיים אותם.
וכן,אני מחכה ליום שבו כן נהיה בדרגה הזאת.
נשמע נהדר.
לא מבינה במה אני מחמירה? אני עונדת עגילים (צנועות)אמונינוש

אני רק אומרת שיש עוד דעות לעגילים... זה לא שהעגילים בטוח מותר ויש שאלה על הנזם, ויכול להיות שגם לנזם יש דעות שזה מותר, מי שרוצה שתשאל את הרב שהיא תמיד שואלת...

אה. כנראה הבנתי אותך לא נכוןכוחות שמימיים
אבל למה את צריכה להרגיש שמה שאת עושה לא בטוח מותר ? הבנת מה התכוונתי ?
אני בטוחה שמה שאני עושה זה מותר, אחרת לא הייתי עושה את זה.אמונינוש

לא הלכתי לברר את הנושא, אפילו לא חשבתי שיש בעיה, פשוט פעם דיברתי עם מישהי וזה עלה, הבנת? אחרי שזה עלה, בררתי את זה מבחינה תורנית,

ונזם אף פעם לא בררתי כי אין לי את הרצון לזה, רק לי זה נראה שהמראה הוא לא מראה תורני ולכן בת שאני אראה עם נזם אני אצטרך יותר להשתכנע מהפנימיות שלה בשביל להאמין שהיא תורנית וכזו שבלי נזם ונראית תורנית אני אצטרך להשתכנע מהפנימיות שלה שהיא לא תורנית, מבינה?

מקווה שהסברתי נכון ואני לא מקפיצה עלי את כולם.

הובנתכוחות שמימיים
נראלי שלעסנו את הנושא מכל הכיוונים..
אני גם חושבת ככה, אבל אני אז הבנתי שגם בזה יש דעות חלוקותאמונינוש

למרות שאני חושבת שכיום נזם זה יותר גרוע מעגילים, אבל אולי זה נכון עוד לא השתכנעתי...

ובע"ה מחכה ליום שנהיה ראויות, ולא בגלל הנזם, אני לא חושבת שאני אשים את זה גם אז, פשוט כי העולם אז יהיה טוב יותר ומלכות ה' תהיה גלויה לכולם.

וסליחה ,כוחות שמימיים
לא שמתי לב לשאלה למטה ,לא אמרתי שחור שני נורמלי בעיניי אדרבה כתבתי על חברה טובה עם חור שני(תראה מה כתבתי מקודם)
זהפלוניאלמוני
ישמע קטנוני וילדותי אבל למה היום נותנים לאישה טבעת קידושין מאיפה הגיע המנהג הזה הרי שאם אדם יחליט לקדש במטבעות זהב מקודשת (אני לא רוצה להכנס לדיונים בגמרא ) אלא לנסות להעביר רעיון אי שם ב8 ו9 ו10 מנהג הנוצריים היה החלפת טבעות נישואין (ידוע שמנהג זה בא מהכנסייה כי זה הטעם שגברים לא עונדים טבעת ולא משום לא ילבש גבר כלי אישה ) עד שזה הפך למנהג בעם ישראל ומאז יש טעמים על מעלת הטבעת רעיונות ופרפראות וכו ' שזה המנהג הנכון והראוי מקדמה דנא
*במאה 8 9 10פלוניאלמוני
אשמח למקור לגבי טבעת לגבר*צועד*
תודה
מה הכוונהפלוניאלמוני
שאלתי פה באחת הפעמים שיצא לי מרצה לתרבויות העמים וזה מה שהוא ענה לי או לצד ההלכתי .
אמרת שהמקור לאיסור*צועד*
אינו לא ילבש אלא בגלל שהנוצרים עשו זאת..
יש מקור?
תושבה של הרב יוסף אלנקווהפלוניאלמוני
וידוע שדרישת ה"שויון" הזו החיצונה אינה באה מהיכל התורה ומבתי המדרש, ולוואי ודוגלי השוויוניות יכבדו את הנשים כפי שהתורה הקדושה וחכמי ישראל ציוו את האדם לכבד את אשתו.
ואין לנו צורך בטבעות הללו, אלא די במה שהאיש נותן.
אמנם לעניין איסור "לא ילבש גבר" אין מקום מפני שיש הבדל בין טבעות הנשים לטבעות הגברים, ובדורות הקודמים אנשים היו רגילים לילך עם טבעת וחותם עליה, וכיוון שנהגו בזה מקדמת דנא, גם אין בכך מחוקות הגויים.
יישר כח.*צועד*
אחרי שקראתי את התשובה*צועד*
הוא לא מדבר על הנוצרים
הוא מדבר על שויוניות
לגבייפלוניאלמוני
הנוצריים כמו שאמרתי לך אחד המרצים שלי אמר לי והיום אחרי שלמדתי פה משהו היום אלך להקשות עליו ומדברי הרב ורבנים נוספים אין לא ילבש לגבר (כמו שאמרתי לך אז בזמנו בפרטי אני לא כל כך.....)
קושיה שעלת לי ובנתיים לא קבלתי תשובהפלוניאלמוני
אחד ההסברים ששמעתי על עניין נתינת הטבעת מובא בזוהר (שהרי ידוע מיוחס לרשב"י) איך זה שאין איזכור קטנטן בגמרא על העניין הזה(לא חייב סיבה אלא רק לומר שכך נהגו או יותר טוב לעשות כך ) ???????
קושיות מעניינותכוחות שמימיים
אני לא יודעת לענות לך
אבל עצה ,אל תשאיר אותן לא פתורות..
לך תחפש תשובה שתיישב את דעתך

ואולי יש פה כמה תלמידי חכמים ופלפלים שישמחו לענות לך...(תיוגים)
מוזכר בגאונים*צועד*
היה מחלוקת בין ארץ ישראל לחו"ל
פה יותר נהגו בטבעת.
בבבל היה מנהג בהתחלה לקדש על כוס יין..
בארץ ישראל היה נהוג לתת טבעת ?פלוניאלמוני
כן. מוזכר בספר החילוקים שבין אנשי מזרח ובני ארץ ישראלאדם כל שהוא

[משמע קצת מהלשון, לפחות בחלק מהנוסחאות, שגם בבבל היה מנהג שקשור לטבעת, אבל זה לא היה הקידושין עצמם].

ובהמשך תקופת הגאונים, גם בבבל היה נהוג לקדש בטבעת.

[מופיע בתשובות הגאונים וברס"ג].

כןטוביה2אחרונה

נדמה לי שיש אפילו סיפור על אחד שנודה כי קידש במטבע

שאלה מאוד מוזרה.די"מ
ספר הזוהר נכתב במאה ה13 (לפי חלק מהחוקרים במאה ה11 אבל לא לפני זה) התלמוד הבבלי נחתם במאה ה5 הגיוני מאוד שבזמן כל כך ארוך נהעו מנהגים חדשים.
רשבי כתב אותו לא ?פלוניאלמוני
יש מחלוקת בין החוקרים למסורתצריך עיון
אם כך זה לא בהכרח שאלה מוזרהפלוניאלמוני
בעיני זה מוזר.די"מ
יש שם מילים בספרדית מהתקופה של משה די ליאון.
אני מתקשה להאמין שרשב"י כתב את זה.
התכוונתיפלוניאלמוני
שהשאלה הראשונה אם על הסוד והזוהר נתינת הטבעת היא מעלה וכו ולשיטת מי שמייחס אותו לרשבי למה אין איזכור בגמרא שלו או בשמו וכו אגב בהזדמנות אספר על עצמי יותר כדי שתבין למה אני שואל
יש קושיות יותר חזקות.די"מ
זהנלא נכתב בתקופה של רשב"י ואין סיבה להקשות רציונאלית עלממי שחושב שזה כן.
תלוי את מי שואליםפלוניאלמוני
לא.די"מ
יותר נכון משייכים אותו לרשביפלוניאלמוני
אה, זה כן.די"מ
רוב הדתיים מאמינים שרשב"י כתב אותו (או לפחות חלקו)
החברות המדומינות שלך לא בהכרח אומר שהן צדיקותתתתתתתתתת
לא נראה לי מוריד את הרמה.משנה את ההסתכלות עלייך-שמחה-
וואי אחותי...כן! בעיני אחרים. בחיים לא הייתי מציעה לאח שלי מישהי עם נזם ויש לי חברות טובות כם נזם אבל הבעיה שזה משייך אותך וזה מגדיר אותך לצערי ככה מתנהל העולם..
לי ממש בא לעשות אליקס (חור בתנוך האוזן למעלה) לדעתי זה מהמם!! וגם גוונים סגולים בשיער (וזה באמת!! לא בצחוק אני חושבת שזה ממש יפה וכם 5 חורים באותה אוזן-על אחרות) אבל וואלה לא..אולי גוונים אני יעשה אחרי החתונה, מקווה שלא יפריע לבעלי לעתיד..בנים-יפריע לכם?
אבל אליקס כנראה לא יהיה לי בגלגול הזה..כל הבעסה
מסתכלים על זה באופן מסויים (-גם אני) ומגדירים אותך באופן מסויים למרות שאני באמת דוסית אבל וואלה מה לעשות אני אוהבת, זאת אני מצד אחד מצד שני יש לנו כאן את כל העולם ולא יציעו לאחד כמו שאני רוצה (גוזמבות זקן כיפת ברזל וגיטרה;) מישהי עם אליקס וגוונים סגולים פשוט מאוד.מבאס
ולמנוע אי הבנות אנלא משווה בין גוונים סגולים לנזם נזם זה הרבה פחות גרוע אבל הכל אותו רעיון של העולם החיצון ששולט עלייך מועעעע
אם לא היינו שופטים..אוי אעזה עולם היה לנו
אולי אז אפילו הייתי עושה צמות דקות בכל השיער!!
חח
סתם
עייפות..
אוץ-שמחה-
אני בהחלט כותבת קצת ציני
אבל דווקא זה היה ממש ברצינות...תגיב ווקשה יפה
ברור! כיסוי ראש מלא!! זה יהיה הסוד של-שמחה-
*שלי ושלו-שמחה-
שינת-שמחה-
לא נעלבתי ; )
זה דיון והכל ברוח טובה מאוד
אני נעלבתיברגוע

חיוך גדולחיוך גדול

אוי לא!!-שמחה-
ממש מתנצלת! באמת? ממה?
כנראה שלא עשיתי מספיק סמיליייברגוע

לא התכוונתי שנעלבתי, הכל בסדר פשוט רציתי להיות בטוח.

חיוך

סגור-שמחה-
ולא אמרת את דעתך..דא-שמחה-
דעתי?ברגוע

על אחרי החתונה?

זה בהחלט נראה לי מוזר...

כע..סבבה מוזר-שמחה-
יפריע?
סליחה אבלמנחם 19
הענין הוא לא לפחד מאחרים אלא לפחד מעצמי
מי האני האמתי מסכים שאולי זה יפה אבל לאמר שני מוכנה לעשות אם אני אתחתן וכו'את צריכה להיות ערכית בעיני הקב"ה ובעיני עצמך
ויותר מזה להיות אמיתית עם עצמך ולא מה יגידו וכד'
כן אבלברגוע

מדובר פה על צניעות, וזה הרבה פעמים מושפע מאיך אנשים 

מסתכלים על זה.

??-שמחה-
אתה מנסה לדבר איתי בפרטי?
אני חדשה כאן..לא מבינה איך מדברים בפרטי
וגם לא כ"כ מעוניינת לדבר בפרטי
סליחה!! אבל באמת שאני לא מבינה עדיין איך כותבים כאן-שמחה-
הדרכה לשרשור נכון במערכת הפורומים של ערוץ 7ברגוע
תודה-שמחה-
מאוחר..אין לי כח עכשיו לצפות
אבל אולי יום אחר זה יכול להיות לי יעיל
תודה!!!
אם לא היית לומדת מהתרבות המערביתתתתתתתתתת
המצב שלך היה הרבה יותר טוב.
נסי להיזכר.. האם המחשבה על גוונים עגילים כאלה או אחרים במיקומים כאלה ואחרים באו כי ראית איזה אשת רב גדול שמתנהגת כך? או שמה באיזה סרט או מישהו תל אביבי שראה זאת בסרט?
וואו.ארוך. .מקווה שתבינו יותר-שמחה-
אוך מצריך ממני השקעה ורצינות
אז ככה
לא מפחדת מאפאחד רק מה'(לפחות משתדלת ממש!!)
העניין שאני אוהבת איך שזה נראה, סבבה?
זה שאני אוהבת לא אומר שאני אעשה את זה גם כשאני שלמה עם עצמי ולא חושבת מה אחרים יגידו כיוון ש יש את רוח ההלכה..
ללכת עם חולצה אדומה אסור ע"פ ההלכה גם אם החולצה עצמה צנועה, הצבע לא.לכן אסור נקודה. גם אם יש מישהי שמרגישה שהיא מממשת את עצמה כשהיא הולכת עם אדום.זה פשוט אסור גם אם היא פוחדת רק מה'.למה? זה לא צנוע-מושך צומת לב ופעם נשים מסויימות מאוד היו הולכות עם אדום..כלומר ההלכה אסרה הליכה עם צבע אדוםבגלל שזה לא צנוע ובגלל איך שיסתכלו על מי שהולכת עם זה
אני חושבת שצריך להשתדל ללכת ברוח ההלכה וכמה שאני מבינה.
לדעתי לא צנוע לצבוע את השיער בסגול כי זה מושך צומת לב..ובנוסף יסתכלו עלי באופן מסויים מאוד אם אלך כך ולכן אני לא עושה את זה.
אחרי החתונה אלך בעז"ה עם כיסטי ראש מלא ואף אחד חוצממני ובעלי לא אמור לדעתמה יש מתחת (קרחת לא עלינו/18מטפחות/בובו/בובת חרסינה או שיער סגול)
ולכן אם זה משהו שאני מאוד אוהבת ורצה לעשות וכרגע חא יכולה מפאת הצניעות לאחר החתונה אני חושבת שזה כבר לא רלוונטי..
נראה לי שהיום גם דוסות הולכות עם נזםאיש השקים
אוסףימ''ל

נזם לבחורה, מה דעתכם/ן? 

גברים.. 

בנות

שאלה לבנות, בנים לא להגיב בשום אופן! 

האם זה מוריד? - לא בדווקא, אבל זה אולי מעיד.

אם היא עושה את זה בתור התרסה וכדי להוכיח לעצמה ולסביבה שלא אכפת לה לבעוט במוסכמות אז זה גם יכול להוריד.

מוריד.משייך אותה בעיני החברה לסוג מסויים של אנשים-שמחה-
אנסה יותר ברורימ''ל

האם זה מוריד? - לא בדווקא, זה תלוי בנורמה החברתית ומאיזה מקום זה מגיע (אם מרצון פשוט להתייפות או מרצון לבלוט בצורה פרובוקטיבית).

אם היא עושה את זה מתוך התרסה וכו' אז למרות שזה לא בגלל שהיא רוצה למשוך תשומת לב זה עדיין יכול להעיד על רמה רוחנית (תלוי נגד מה היא מתריסה, זה גם יכול סתם להעיד על ילדותיות אם זה כנגד ההורים למשל. תלוי בעניין ובגיל).

נראה לי שבאופן כללי התשובה היא כן.

מסכימה-שמחה-
בטח מוריד. תשמעי אני עצמי הלכתי לעשות נזםשוברת גלים
לפני ארבע שנים בערך
דוסית טרור מה שנקרא, אבל היה בא לי קטן כזה, עדין
כי זה יפה.

הגעתי לחנות ואת יודעת מה קרה?
עשיתי את הנזם ובמקום הרמה התורנית שלי במדד התורניות וקרבת אלוקים צנחה כמה רמות למטה. במקום! היה בום כזה ענק
מה זה צנחה, אני שנים מנסה להגביה את הרמה התורנית שלי וכל פעם הנזם הזה כמו משקולת מוריד את הרמה ומוריד את הרמה ומוריד.
לא להאמין.

איך עצוב לי לקרוא כאלו דברים
מילא יפה, לא יפה. על טעם וריח
אבל קודם כל מה זה רמה תורנית?? מה המדד? מי המודד?
מישהו כאן יודע מה הקשר שלי לריבונו של עולם?
כמה מצוות אני עושה או לא עושה ביום?
מה השם חושב עלי?
למה קשר עם ריבון כל העולמים ודבקות בתורה ומצוות צריכים להמדד, אה?
גדלנו בחברה הישגית שמודדת ומודדת כל הזמן
ורוצה וצריכה תוצאות
וזה משפיע על עבודת השם שלנו חזק. מזייף אותה.

ריבונו של עולם רוצה את הלב.
את הדרך.
וכל עוד זה לא משהו שנוגד הלכה במאה אחוז, וכל עוד זה לא גורם לנזקים בלתי הפיכים
מי אנחנו שנמדוד על דברים כאלו ונחליט לפיהם מה "הרמה התורנית" של הבחורה??
שוברתת-שמחה-
אהבתי מאוד את התגובה!!
איך שנכתבה וכו..שכוייח!
מעלה את רמת השנינות כאן.גאה בך!
וואו ממש סתירה מינה וביה!!!תתתתתתתתת
מצד אחד את מודה שזה הוריד לך את הרמה ומצד שני את אומרת שחלילה לא נחשוב שזה עלול להוריד רמה של מישהי אחרת.
וואאו ממש נושאת הפכים
צחקתי בקטע הראשון כפרה. צחקתישוברת גלים
ציניות וזה

לא מסכים בכלל.*צועד*
כתבת אומנם יפה

אבל יש בעולם מושג שנקרא תרבות.
אני, כבן, יודע שאם אלך עם ג'ינס משופשף מלא חורים
למרות שזה מותר, אסומן כדוס פחות, ובצדק.
ריבונו של עולם רוצה את הלב? אחלה. אני כבן אדם לא יכול למדוד את הלב. קל לזרוק משפטים יפים ולא מחייבים כאלו לאוויר, אבל כולנו רוצים איכשהו להבין מי הבן אדם שלפנינו.

נזם הוא דבר שוודאי נוגע לתרבות.
רוצה שיתעלמו ממנו? לא יקרה.
תשמע אני לא יודעת לפי איזו תרבות אתה הולךשוברת גלים
אני לא נאמנה לשום תרבות מלבד למחוייבות כלפי הקדוש ברוך הוא
אז ממש לא מעניין אותי מה "התרבות" חושבת.

אני משתדלת להיות משעובדת לקדוש ברוך הוא ולא לחברה בה אני חיה.

לא רוצה שיתעלמו ממנה, בעיה שלכם תכלס.
זה שבנאדם לא מסוגל לראות מעבר לנקודה פצפונת באף זו בעיה שלו ולא שלי.
לא דיברנו על צבע סגול - טורקיז לשיער או חירור כל האוזניים כל הנחריים וכל הגבות.

ואני יודעת שבעלי בעזרת השם יעריך אותי ויאהב אותי ויהיה שותף לעבודת השם שלי בלי שום קשר לנקודה באף או לתכשיט כזה או אחר. בעיני זה פשוט תכשיט עדין לכל דבר.

ריבונו של עולם רוצה את הלב, וככה גם אנחנו צריכים להידבק במידותיו.
הוא הרבה יותר גדול ממנו ברמה כזו שהוא אוהב אהבת עולמים גם כאלו שרחוקים מאוד בתו"מ
ומאמין בהם כל יום מחדש.

אנחנו צריכים ללמוד ממנו גם להסתכל קצת על הלב ופחות על החיצוניות של העולם הזה.
אם אני אחשוב שבחור שהולך עם ג'ינס משופשף הוא פחות ממני - אהיה עצובה מאוד.

אין לנו מדד, ואין לנו שום רשות למדוד.
יש לך כל הזכות בעולם להחליט שלא מתאים לך כי אתה חושב שזה לא יפה (באותה מידה כמו שאנשים יחשבו שמשקפי שמש או עגילים לאשה זה לא יפה)
אין לך שום זכות בעולם למדוד את הרמה הרוחנית שלי בגלל זה.
לא לך ולא לאף אחד אחר.

השם הוא היחיד השופט פה, לא אנחנו.

אז בעצם את לומדת רק את התנ"ךמנחם 19

ואולי משנה (כביכול) כי זה רק הוא שופט והוא כתב את התורה 

אזמנחם 19

זהו שהשליחים של הקב"ה בעולם להסביר  את רצון ה' הם הצדיקים ות"ח בדור (תניא בכמה וכמה מקומות)

אם לא כך אז אני חושב שאני הוא המבין מהו רצון ה' ותראי מה כתבתי בסוף השרשור מהו רצון ה' 

פשש מישהו פה מנופף בתניאשוברת גלים
איפה כתוב שם שנזם זה לא רצון השם?

מעניין כי הרב שלי שהוא תלמיד חכם עצום ומבין בחסידות קצת יותר ממך, אף פעם לא דיבר על זה.
זהמנחם 19

(הוא לא אומר את זה במילים האלה) לאכול הרבה (יותר ממה שצריך לחיות)זו ירידה רוחנית?

אדם שהולך אחרי הרצונות שלו האישיים או חיצוניות אחרת והנאות העולם החיבור שלו עם הקב"ה חסר 

למה??

כי רצון ה' זה להיות במה שיותר רוחני כמה שיותר לעשות רצונו 

ורצון ה' מתבטא במה שנצרך רק לעבודתו ית' 

וכמו שאמרתי האסור אסור המותר מיותר 

וזה כוונתו של הביטוי הזה: כוונת הבריאה היא לעשות לה' דירה כאן בעולם ורק מה שקשור לרוחניות מביא לזה ולכן מה שאסור זה ברור שזה אסור כי הוא סותר את כוונת הבריאה אותו הדבר בדיוק דברים מיותרים הם גם אסורים שהרי אינם משלימים את כוונת הבריאה אלא את הרצון העצמי שלנו 

קוראים לזה בעברית תקינה עבודה זרה ל"ע אני עובד מישהו זר - את עצמי

פרשנות נוראיתשוברת גלים
שלא לומר נוצרית.

אני למדתי (מהמון מקורות. צדיקים גדולים עוד מדורות קודמים)
שהכוונה לעשות להשם דירה בעולם הזה היא לקדש את החומר ולהסתכל בצורה פנימית על כל דבר. ולהעלות אותו
בכל דבר פה יש אלוקות.
וזה שאנחנו לא חיים ככה זה עצוב מאוד. ההפרדה בין החומר והרוח היא מקור לנפילות גדולות
כל התאוות שלנו הן אהבות נפולות שתיקונן הוא אהבת השם.
ויש לנו חיים שלימים לעבוד על זה להגיע למצב של דבקות גדולה בהשם

אם אני אוכלת יותר מידי זה לא טוב, אך יש מצווה להתענג על השם בכל דבר פה. כולת באכילה ובדברים אחרים שחונכנו שהם חומריים וגשמיים

אנחנו צריכים לעבוד את השם גם בחומר.

אין שום עניין להתנזר מרצונותנו הגשמיים כל עוד הם הולכים יחדיו עם החיבור להשם. להפך, ההתנזרות פסולה. היא נוצרית.
עייני במסילת ישרים*צועד*
לגבי ההתרחקות מהחומר.
מוסבר שם יפה מאוד..
אתה יכול להביא את הציטוט מהתניא ולחסוך קצת אי הבנות?ציף
כי כשקורים את זה מתוך התניא זה נשמע שונה מאיך שכתבת

ולגבי הנזם-יש מי שתגיד שבשבילה נזם זה עבודת ה׳.
וכמה שאני לא חושבת כך (בכלל בכלל בכלל!) אני לא יכולה למדוד את היראת שמים של אף אחת.

@שוברת גלים אני מעריכה אותך מאוד מאוד.סתמשתדעי.)

ואגבמנחם 19

אני לא חושב שצריך ללכת לפי איך שנראה בחוץ 

אלא מוסיף ביראת שמים או לא 

כמו שאמרתי ע"פ הפתגם :האסור אסור והמותר מיותר 

כי זה לא עושה דירה לה' בעולם הזה

לא יודעת מאיפה אתה מבין את זהשוברת גלים
אני לומדת בעיקר חסידות אם אתה ממש רוצה לדעת.

תמצא לי מקור שבני אדם פשוטים צריכים למדוד ולשפוט אנשים עם נקודות באף ולסמן אותם בסולם מדד התורניות העולמי?
אתה יודע יש הרבה רבנים בעולם הזהשוברת גלים
וכל אחד עם דעות משלו ופסיקות משלו
את מוזמנת להביא דוגמאותברגוע

אני לא במלחמת רבנים. צטערתשוברת גלים
לא ככה אני עובדת את השם
רחמונעסברגוע

צוחק

וזה לאמנחם 19

ע"פ מדד רוחני תקראי מה כתבתי בסוף השרשור 

ןתביני

יש לךמנחם 19

שער היחוד והאמונה של הרב יואל כהן תקראי בהקדמה הוא אומר את מה שאמרתי 

או תסתקלי בוף השרשור מה שכתבתי 

וברור שזה לא במדד של העולם אלא של רצון ה' האם זה מקדם אותי או לא אם לא זה לא נצרך מיותר- אסור

מקדם ועוד איךשוברת גלים
להפסיק לעבוד את יצורי האנוש בשר ודם
ולעבוד אותו בלי לדפוק חשבון.
ישתבח שמו
איפה ההוא עם הדתומטר?חופשיה לנפשי
אנחנו לא שופטיםברגוע

אבל לא הייתי רוצה להכיר מישהי כזאת בשביל האפשרות שהיא באמת צדיקה,

הולכים אחרי הרוב.

אתם פשוט לוקחים את זה לקיצוניותמאי הקטנה
הלכתם רחוק..... מאוד...
יש עוד המון דברים מעבר לנקודה באף!!
מה זה לא רוצה להכיר מישהי כזאת ולו בשביל האפשרות שהיא צדיקה?! עד לאן זה יגיע?
לא הבנתברגוע

מבחינתי נזם מעיד על משהו, אז אני לא יצא אם מישהי כזאת בשביל שאולי

אחרי כמה פגישות אני יגלה שהיא צדיקה (ואז זה אולי בסדר), כי לדעתי הרוב לא כאלה.

בעיה שלךמאי הקטנה
ואתה חייב לשנות דחוף את צורת החשיבה שלך על בנות שנראות קצת שונה ממה שאתה שואף.
לא תמיד חלומות מתגשמים. חבל שאתה ככה מכליל על כל בנות הנזמים למיניהם. רובן טובות בסה"כ.
הרבה בנים ובנות פה חושבים אחרתברגוע

רחמונעסשוברת גלים
קל להגיד את הדברים (הנכונים) שכתבת.*צועד*
הגעת עכשיו לדייט,
בחור טוב, הסדרניק..
והוא נראה כך(תדמייני...)
בחור חמוד, שער ארוך
עגיל, מכנס ג'ינס חתוך, שפשופים וקרעים.
כפכפי אצבע, חולצה ורודה.
ואתם מדברים..
(הצלחת לדמיין?)

אם את מסוגלת להגיד 'לא אכפת לי מכל זה! זה היראת שמיים שלו?? איפה כתוב שאסור...''

את מיוחדת, מלאכית.

בינתיים, אנחנו, האנשים המציאותיים, הגשמיים והנמוכים, נגיד שהבחור הזה לא הכי דוס.
מה אני בא להגיד?

גם אני שונא הגדרות.
אבל אני לא מתכחש למציאות, מציאות עובדתית.
א. מי שיש לו כיפה גדולה הוא יותר דוס.
(ויש כאלו עם כיפה קטנה דוסים מאוד)
ב. מי שיש לה חצאית ארוכה יותר דוסית
(ויש בנות עם חצאית קצרצרה דוסות אש)
וכו' וכו'
בגלל שיש לבחורה חצאית ארוכה אני אתחתן איתה מחר? כנראה שלא. אבל סטטיסטית, הבחורה שאני מחפש כרגע הולכת לה בכיף, עם חצאית ארוכה.(ו..מקווה שאת בוגרת בשביל להבין שה'חצאית' היא סתם דוגמא)
אם את מחליטה להתעלם - סבבה לך.

נ.ב גם להגיד 'ריבונו של עולם לא צריך את התפילה, הוא צריך את הלב' זה נכון
ועדיין, לא נראה לי שמישהו יגיד לך שהוא לא מתפלל את התפילה כי העיקר זה הלב, ואת תקבלי את זה בסבבה. למה? כי אנחנו בעולם גשמי, שבו הלב בוודאי העיקר, אבל השאר גם ממשמעותי

@ענבל
@דורשת קרבתך
הגבת אלי?שוברת גלים
הסדרניק. מממ. טוב אני לא אגיב על זה

בכל אופן, הבעיה שאתה הלכת מה זה רחוק. שיער ארוך, חולצה ורודה, ג'ינס קרוע, מה עוד?

איך אתה משווה את כל זה לנזם?

ואיך אתה משווה תפילה שלבנים חובה לנזם?

בעולם הגשמי שלי אני אעשה הכל כדי לעבוד אותו ולמצוא חן בעניו. בין היתר, אני יודעת שהוא רוצה שארגיש טוב עם עצמי. וכמו ששרשרת סגולה היא לא עיניינך כך גם הנזם שלי.

זה שאתה מושפע מהתרבות המערבית שמסמנת מי שהולך כך כזול, לא אומר שאני פועלת ככה. בעיני זה מלכותי. עדין יפה וקדוש.

השוותי בנקודה פשוטה..*צועד*
כתבתי הסדרניק בכוונה, בגלל שזה שם טוב. אח"כ הצגתי אלף סיבות למה הוא נראה כלא גוס.

נקודת ההשוואה היא כזו:
את טענת שאין מקום למדד כלשהו, כי הכל זה הלב.
הצגתי לך מקרה, קיצוני ביותר, ורציתי שאת בעצמך תגידי שאת מתחשבת בחיצוניות.
מה הטענה שלי? את מדברת גבוה. על לב ופנימיות. כל מה שאמרת נכון אך לא מציאותי, גם אצל הרוחניים ביותר.

את עצמך, לא מודדת אחרים מהחיצוניות? בכלל? ואם זה הבחור שאת.הולכת להיות אשתו?

תפילה - היא חובה? נכון, אבל יש 'לב' לתפילה.
ה'לב' הוא אומנם העיקר, אבל אנחנו,בעולמנו, מתחשבים המון המון בתכלס! בלהוציא את התפילה מהפה, למרות שהלב מדבר גם בלי קול..

זה שבעינייך דברים לא נחשבים פסולים לא יעזור לך. אנו מדברים על שאלה פשוטה, אם הנזם ודומיו הוא קיצוניות בתלבושת של בת ישראל או לא.

לסיכום דבריכם-לא נולדתי
לשניכם ברור שרצוי שכל אדם *באופן אישי* לא יתפס לחיצוניות. כלומר שאנחנו מהצד שלנו נשתדל מאד לא לשפוט לפי הקנקן אלא לפי תוכנו
מצד שני, כשאנחנו רוצים להציג את עצמנו- גם בדרך לבוש- צריך להתחשב בזה שרוב האנשים כן מסתכלים על הקנקן. ולכן לפעמים צריך לוותר על 'קנקן' שאני רוצה בגלל הסטיגמות שהוא יוצר עלי.
הצלחתי?
אכן..*צועד*
תןדה

רק הוספה אחת - מבחינה ציבורית החיצוניות היא דבר מחוייב ובעל משמעות אדירה בהשפעה.
אני אגיד לך תכלס.שוברת גלים
יש בעיה הלכתית עם שיער ארוך לגברים.
חולצה ורודה זה לא לטעמי בקטע קיצוני.
מעבר לזה שיבוא עם ג'ינס וכפכפים, לא אכפת לי כל עוד יש לו יראת שמיים מידות טובות ואת מה שאני מחפשת.
אם הוא נראה לי סבבה מבחינה חיצונית אין לי שום בעיה שלא ילך כמו שכל הסדרניק ממוצע הולך. אחלה?

אני עצמי למדתי בעבר במדרשה של אחת הישיבות הגבוהות, הייתי מצומצמת ושופטת את כל העולם ואשתו, ובעיקר את עצמי.
מאז עברתי המון שינויים בחיי, אני בקשר עם נוער בסיכון למשל. אם הייתי מסתכלת רק על חיצוניות לעולם לא הייתי מצליחה להגיע אל הלב שלהם.

אז בעל,
אני אשמח שלא יהיה מחורר כולו ויהיה יציב מבחינה דתית ונאמן להקב"ה ולמצוותיו
מה שהחברה אומרת לא ממש מעניין אותי. במיוחד לא החברה הדתית לאומית שמשועבדת למוסכמות חברתיות.

לגבי התפילה, הדוגמא לא רלוונטית ולא קשורה

לא אתה ולא חברך תקבעו מה הקיצוניות בתלבושת הבת ישראל שלי
ב"ה יש לי רב
קשוב, מבין. ועוד אנשי חינוך מדהימים שהנקודה הזו באף שלי ממש לא מזיזה להם.
יש אנשים, מסתבר, שחיים את הדיבור הגבוה הזה שלי..
המשפט האחרון משמח*צועד*
מקווה שגם ילדייך יחיו כך.
למה תוייגתי?ענבל
הגבת בשירשור*צועד*
רציתי שתקראי.
אין כזה קטע להתווכחדורשת קרבתך
כי מעצבן אותי ההשוואה שלך. זה לא אותו דבר. וההקצנה לא שייכת לכאן..
רק אומר את מה שאמרתי וזה אבד בשרשור הזה איפשהו.

שאנחנו בדור של גאולה. וזה קטנות וצמצום להתפס ככ עד לרמה כזאת לחיצוניות.
(אגב, חצאית ארוכה או קצרה זה לא דוגמא לנזם. יש הלכה פשוטה לגבי אורך החצאית.)
מי ששופט על נזם או על מכנסי גינס פשוט מסכן. צר אופקים, ומקובע.
אני מכירה את המציאות הזאת ואת העובדות בשטח שאתה מדבר עליהם. באתי משם, מהשחור והלבן של הדתיים לאומיים וכו. אבל שתדע שיש גם אופציה אחרת והיא הרבה יותר גבוהה מזה.

בוא אגיד לך אישית שאני מתחתנת עם הבנאדם שהכי לא חיפשתי מבחינת סממנים חיצוניים.
הבחור הולך עם כיפה שחורה ואני רק ברחתי מלחשוב עלזה. והוא שונא אלדינים וחשב שנזם זה לא צנוע. ואני הגעתי לדייט ראשון עם נזם חישוק ואלאדין.
וזה היה יכול להגמר שם.
אבל לא. אתה לומד להכיר שבתוך המושג הלכה יש ככ הרבה מקום. ולפעמים הקליפה מעוורת אותך מלהבין את האמת.
וזהו חפרתי. באמת אין לי כוח להתווכח כי מכפת לי אני כבר מתחתנת ואני עם נזם. ומי שלא ירצו אותה בגלל הנזם-הרויחה. הכי מדהים זה בנאדם שרואה ללב ולומד להכיר את החיצניות בהארה עם הפנים.

ושכל אחד ימצא את זיווגו המתאים לו במהרה..
מזל טוב*צועד*

לא דיברתי עד כה מילה אחת על מסגרת ההלכה, למה? כי לא יודע מהי ההלכה.
יש דברים שלא כתובים בהלכה כאיסור אבל אפשר להבין לבד שאדם שעושה אותם חי בתרבות לא אידיאלית(לפי ההבנה של המודד כמובן)
אנשים שהולכים לסרטים בקולנוע(צנועים) לדוגמא
סביר שחיים בתרבות מסויימת, שבה הם לא רואים בזה בעיה.

לא מבין בדיוק במה את חולקת עלי?
א. נזם הוא לא דבר שמסמן תרבות מסויימת.
ב. כל דבר חיצוני(נזם, חולצה ורודה, עגילים צמידים, חולצת צולר וכו וכו וכו) לא מראה דבר על האדם,הלב הוא לבד האדם.

זה שני דברים שונים מאוד.
השני עקרוני, הראשון נקודתי.
באיזה מהם את חולקת?

איך ועל פי מה קובעים שנזם מסמל תרבות מסויימת ?פלוניאלמוני
כל אחד*צועד*
לפי ראייתו.
מה שיוצר ציבור שלם שחושב על x בתור תרבות.

בעומק יותר, המקור. מי התחיל ללכת עם זה?
לדוגמא, תספורות של שחקני כדורגל שאנשים עושים היא תרבות.
עם אני מבין נכוןפלוניאלמוני
וכנראה אני ירגיז כמה אנשים פה
אני באמת מנסה להבין איך(ואולי לדעת מי השפיע על החשיבה הזו) ומתי שדווקא נזם הסמל לתרבות מסויימת(האם באמת תספורת של שחקן אמורה להשפיע עלי איך להתספר כל אני לא משחית פאות מה רע בבלורית) ,או האם בגלל גויות המתקשטות כך נאסור הרי יש כל כך הרבה מוצרי איפור לא מן הראוי להגיד לנשים לא להתאפר
נזם זה כמו איפור לא? קישוט בסהכ.

אם ככה לדעתי יש כמה דברים שלנו אסור ללכת איתם /לעשות אותם כי הם בעצם סמל לתרבות לא רצויה.

כיפה לבנה/שחורה בגודל ענק כי המוסלמים נהוגים ללכת ככה .

פאה לאישה כי זה הסמל של פרוצות ונערות ליווי שמות אותן כדי לפתות לקוחות וזה נראה יותר יפה וכו' .

מאכל שמסמל עבור הנוצרים את אחד החגים שלהם כגון תרנגול הודו/רגיל אפוי בתנור שבעיניהם סמל של החג שלהם( חג ההודיה).

לא הרגזת*צועד*
טיפה פספסת לדעתי את הנקודה.
''באמת תספורת של שחקן אמורה להשפיע עלי איך להתספר''
וודאישלא!
אבל בוא נניח, שאדם מסתפר בצורה מסויימת בגלל שחקן כזה או אחר
אז סביר שהוא איכשהו רואה אותו כדמות מסויימת.
כנראה שהדיבור סביב אותו בחור הוא על השחקן המדובר.
וזה - בדיוק אדם שהתרבות שלו היא של שחקן הכדורגל..
מי הדמויות שאתה הולך לאורן?
בוא נבדוק..
אם אתה רוצה להראות כמו מסי, או כמו הרב שלך
כנראה זה מה שמעסיק אותך ביום
וזו זו התרבות שלך.
כל אלו שרשמו שזה לא מפריע להן להתפלל, זה פשוט לא קשור. חברים שלי בישיבה התיכונית התפללו יום יום
אבל התרבות שלהם היתה חילונית. הם הלכו למועדון בשישי
הם הלכו למשחקי כדורגל
המשחק עניין אותם יותר מהגמרא..ועדיין, הם התפללו!
מבין?

הדוגמאות שלך:
כיפה לבנה - מי שראה מוסלמי והחליט להראות כמותו(במודע או בתת מודע) רק אז אתה צודק.
פאה - ייתכן ואתה צודק. שוב - השאלה למה את שמה פאה, כי איזה זמרת שמה? בעיה.
מאכל- כנ"ל. מאיפה מגיע הרצון לאכול אוכל כזה?
אתה טוען שנזם מסמל תרבות אחרתצריך עיון
אבל יש היום הרבה בנות שעונדות אותו בלי שום קשר לתרבות כלשהי.
זה נכון שהוא לא מאוד נפוץ כיום בין הבנות הדוסיות, אבל לדעתי הוא לא מספיק נדיר כדי להוות איזשהו סינון, צריך פשוט להתעלם ממנו (בניגוד לפירסינג שדי ברור שאפשר להשתמש בו כפילטר).
למה הוא צריך להיות נדיר?*צועד*
דווקא אתה בעצמך כתבת שהוא לא נפוץ בקרב ציבור מסויים
מה שיוצר סינון.
אתה רוצה לטעון שהסינון קפדני ?אני מקבל.
הסינון קפדני מדיצריך עיון
יש בנות דוסיות עם נזם, גם אם הן מיעוט. אם אתה מסנן לפי זה אתה מפסיד כמות של בחורות צדיקות.
אם אתה מחפש סגנון מסוים של דוסיות זה יותר הגיוני, אבל שוב, זה נטו חברתי בלי עניינים מהותיים.
סבבה*צועד*
עכשיו אנחנו מדברים על כמויות
ובזה אני לא בטוח שאני מספיק מבין.

מסכים עם המשפט האחרון
אם רק היה לי דרך טובה לסנן ע"פ דברים מהותיים
הייתי עושה פי 2 שידוכים מהיום.
יפהפלוניאלמוני

סיכמת הכל מאיפה הרצון וכל רצונן של אותן בחורות זה להוסיף יופי שהוא לא דבר שלילי וגם לא פוגע בצניעות והוא לא מסמל כלום (כמו תספורות ושאר הדברים שהזכרתי ) ועם בחורה החליטה לשים אותו בשביל יופי לא אמור לגרוע ממנה ולקטלג אותה כבחורה שטחית או לא יודע מה .
כי מה לעשות בחורות(בלי לפגוע) מתעניינות במראה שלהן יותר מגברים ולכן אם זה להוסיף יופי זה לא אמור לגרוע יותר מעניין של האיפור.
הבעיה היחידה של מי שטוען שזה לא ראוי זה פשוט כי הוא לא רגיל לזה וחינכו אותו לזה שנזם זה- תרבות רעה- ושוב אני חוזר ואומר אותו הדיון היה מתנהל על איפור ועגילי אוזנים אם נשים לא היו שמות אותן .

(כמו שיש החושבים שכל מי שמעשן הוא עבריין צמרת וכי הוא לא מקפיד על קלה כבחמורא ורואים את כאחד היוצא לתרבות רעה וכל זה כדי למנוע מהילדים לעשן ובכל זאת רואים אברכים ורבנים שעישנו(בהיסטוריה) ומעשנים וזה לא פגע בהם בלימוד במידות . ואגב אני לא מעשן לא יותר פשוט להסביר שזה פוגע בבריאות מאשר להגיד תרבות יון/המערב )
ככ!! וזה אגב דור של גאולה,שמסתכל על הפנים ולא נתפס לחיצוניותדורשת קרבתך
באמת אני זוכרת שפעם ראיתי אותך עם נזם ותהיתי..ארוון
לי יש נזם - אפילו חישוק!אור ירושלים
ואני ממש לא חושבת שזה מוריד מהרמה הרוחנית / תורנית שלי!
אני פשוט אוהבת את זה
למה נתפשים לדברים ככ חיצוניים? תכשיטים זה דבר מאד משמעותי ומאיר ונשי..
מאיר?זקנת השבט

לא יודעת...הנשמה מאירה.

אבל כל הדיון פה עושה לי חשק לעשות נזם באף . למה? כי זה יפה חיצונית לדעתי. 

יש דברים שמאירים את הנשמה .. אני מרגישה שזה מאיר לי את הנשמהאור ירושלים
האמת ?נפשי חמדה
זה יכול להעיד על פתיחות כלשהי.
אבל על רמה תורנית ירודה או פחותה? ממש לא.
לי עצמי היה נזם 4 שנים, ולפני חצי שנה בערך הורדתי,
אבל ברור לי שאחזיר אותו.
קטן,עדין, כמעט לא נראה לעין.
מהמם בעיני.
ותלוי מאד במראה החיצוני הכללי .
שטויות לפסול על דבר כזה.
מבחינה חיצונית כן..הפי
בדיוק ההתלבטות שלי אם לעשות נזםזוהרת בטורקיז
אצלי מתנגדים סתם כי זה לא יפה
געוואלד.ענבל
בס"ד

את חושבת שזה יפה?
את רוצה?
זה לא אסור הלכתית?
לכי תעשי כבר!
תאמיני לי שבעלך יגיע ויקבל אותך כמו שאת.
שאלוקים יעזור לנו אם כל ההתלבטויות שלנו עכשיו יופנו ל"אם אני אעשה ככה וככה האם בחורים לא יפסלו אותי?". שיפסלו! יהיה לך דילול אוטומטי.

סליחה על הנימה אבל אני באמת מתוסכלת מזה.
תעשי מה ש*את* רוצה, מה ש*את* אוהבת ותאמיני לי שיגיע הבחור שיאהב את זה גם או לפחות יסתדר עם זה.
הם אמורים לקבל אותנו איך שאנחנו, לא שאנחנו נלך לפי מה שהם רוצים.
על מי את עובדתברגוע

כולנו מתנהגים במובן זה או אחר לפי מה שהחברה שלנו חושבת,

ככה זה, וזה לא בהכרח שלילי.

מה לעשות שאנחנו בני אדם וחשוב לנו מה חושבים עלינו.

יש הבדל בין להתחשב בדעת החברה לבין לפעול על פיה כל הזמן.ענבל
בס"ד

אני יכולה להתחשב בדעת החברה וברור שאני רוצה שהחברה תאהב ותעריך אותי אבל-
א. אפשר למזער את זה. מאוד מאוד למזער את זה. מוזמן לשאול את מי שמכיר אותי..
ב. יש מרחק עצום בין לרצות שיאהבו ויעריכו אותי לבין לחשבן כל החלטה לפי "אולי יפסלו אותי?".
לא משנה מה נעשה תמיד יהיו כאלה שיפסלו, זה העניין, אנחנו מתחתנים עם אחד, לא עם עשר. אין שום עניין שבחורים לא יפסלו אותנו.
וכן, אני מאמינה בללכת איך שאני אוהבת וחושבת שנכון בלי קשר למי לא ירצה להתחתן איתי. ההפסד כולו שלהם. אני את שלי אמצא.
מסכים בגדולברגוע

אבל אם היא שואלת אז כנראה שלה זה חשוב.

זאת הבעיה ענבל
אז אני והרבה אנשים חושבים אחרתברגוע

ולכן לא צריך להתעצבן אל זה

סתם חבלחיוך

לא התעצבנתי, הייתי מתוסכלת, יש הבדל ענבל
המילה 'אסור' לא מחוייבת פה*צועד*
תרבותית זה מצביע על משהו.

ולי מותר להגיד שאני מחפש מישהי עם תרבות אחרת.
לא אמרתי לך לא לפסול על נזם.ענבל
בס"ד

זה מטופש בעיניי אבל זה עניין שלך, אתה זה שמתחתן, לא אני.
אבל מבחינת השיקולים שלה זה לא נכון בעיניי בכלל.
רק אתמול שקלתי לעשות נזם..רחלולו
אני אגיד לך למה אישית לא עשיתי-מהבחינה של הסטיגמות.וכן לסטיגמות יש מקום "עדיף שם טוב משמן טוב"
.אבל אם הוא עדין עדין אז זה בסדר.מבחינה תורנית?לא יודעת.מאמינה אבל שיש לזה השפעה על ההתנהגות..אולי יותר תעוזה..לא יודעת
*"טוב שם משמן טוב"צריך עיון
סתם כי כבר נמאס לי מהקטנות של אנשים פהדורשת קרבתך
אני לומדת במדרשה שבה שליש מהבנות עם נזם. בנות צדיקות, מבתים טובים. מכל "גווני הקשת הדתית " ובכל זאת- עם נזם!
ומה זה אומר עלינו? שאנחנו חבורת בנות רחוביות, חיצוניות ומזלזלת בדת? לא. כי אנחנו חושבות שיש סממנים חיצוניים שלא פוגמים בשום דבר מהפנים. נזם עדין וקטן לבחורה צנועה, עדינה, לומדת תורה. אין דבר שיותר מייפה מזה, שמוסיף חן למראה הכולל שלה.
ולמה אני עם נזם? משום שהוא מבטא חיצונית המון מהפנים שלי. ב"ה אני דתיה, אוהבת את ה' ומשתדלת להקפיד על מצוותיו. והנזם שיש לי על האף לא מפריע לי כהוא זה בשום מצווה שאני מקיימת ולא מוריד כלום מהקשר הנכון והבריא שלי עם ה' יתברך.

בנות ישראל יפות וצנועות הן, גם עם נזם!
בסדר זה דעתךברגוע

עובדה שיש פה גם הרבה בנים ובנות שחושבים אחרת,

כולם דוגמה אישית. 

רק הוכחת את הטענה*צועד*
שזה גם מסמן את המדרשה שלך.
לחלקינו לחיוב, לחלקינו לשלילה..

באתי לומר שזה לא מוריד לנו מהרמה הרוחניתדורשת קרבתך
ולא אמור להוריד לכם
ומה עם עגיל בגבה, זה שונה?יוני
בגלל שזה פחות מוכר זה ימשוך הרבה יותר תשומת לב וזה לא צנועדורשת קרבתך
אבל לצורך העניין אין הבדל בעיני..
לא רואה בעיה עקרונית, סתם יראה לי מוזרצריך עיון
מניח שאם יצא לי להפגש עם משהי עם עגיל בגבה הנושא הזה יעלה
ואם היא תגיד לך שסתם בגלל שהיא אוהבת, תתחתן איתה?אמונינוש

לא רוצה להתחייב מעכשיו על חתונה, אבל הגיוני שזה לא יפריעצריך עיון
כן.די"מ
נזם זה יפה ועגיל בגבה זה מכוער.
יפה..היום זה באף מחר זה במקום אחר*שלי*
לא, אם כבר הפוךנקודה

בס"ד

יש שיאמרו שירידה רוחנית  עשויה להוביל לנזם.

רמה תורנית יכולה לבוא לידי ביטוי בדברים מאד שונים.

יכול להיות שיש בחורה צדיקה וכ' וזה פשוט הטעם שלה.

אבל אצל חלק גדול בציבור זה מתפרש (לאו דווקא בצדק) כמישהי פחות תורנית.

אז כאן זה לשיקולך.

לפעמים גם אם משהו מצד עצמו לא בעייתי,

אם הוא מתפרש ככה ראוי להימנע.

נניח שרשרת מגן דוד לבן.

מקובל אצלינו שבנים תורניים לא עונדים שרשראות.

ובנים שכן לרוב מתויגים כערסים.

יבוא מישהו מאד ציוני שמתחשק לו מגן דוד ענק על הלב,

שרשרת רצינית כזאת, מאהבתו את עמו וכ'.

כדאי לו לשים?

אני רוצה לשאולמנחם 19

לאכול הרבה (יותר ממה שצריך לחיות)זו ירידה רוחנית?

אדם שהולך אחרי הרצונות שלו האישיים או חיצוניות אחרת והנאות העולם החיבור שלו עם הקב"ה חסר 

למה??

כי רצון ה' זה להיות במה שיותר רוחני כמה שיותר לעשות רצונו 

ורצון ה' מתבטא במה שנצרך רק לעבודתו ית' 

וכמו שאמרתי האסור אסור המותר מיותר 

וזה כוונתו של הביטוי הזה: כוונת הבריאה היא לעשות לה' דירה כאן בעולם ורק מה שקשור לרוחניות מביא לזה ולכן מה שאסור זה ברור שזה אסור כי הוא סותר את כוונת הבריאה אותו הדבר בדיוק דברים מיותרים הם גם אסורים שהרי אינם משלימים את כוונת הבריאה אלא את הרצון העצמי שלנו 

קוראים לזה בעברית תקינה עבודה זרה ל"ע אני עובד מישהו זר - את עצמי 

התגובה מיועדת אליי? כי אם כן לא הצלחתי להבין את הקשרנקודה

לאמנחם 19

אני רק בא להבהיר שכל מה שאנחנו עושים הוא התעסקות ענקית עם העולם הזה בלי התחשבנות אמיתית בה' לצערי 

אנחנו דור מאוד מבולבל

מותר לאשה להתקשטצריך עיון
כמובן שזה צריך להיות בפרופורציות הנכונות.
ראית מקור שזה אסור?
אני חושבת שאתה קצת מגזים עם הסיגופיםחופשיה לנפשי
נזיר מתנזר מהנאות העולם (חלקן בכל אופן) ובסוף תקופת הנזירות הוא מקריב חטאת, ולמה זה? כי אנחנו לא אמורים להתעלם ממה שעושה לנו טוב, אלא לעבוד את ה' גם בגשמיות.
(יש מצב שהבאתי פרשנות אישית עכשיו לסיבה של הקרבן, ולא אין לי כוח לויכוחים פשוט תקנו אותי אם אני ממציאה)
מסכיםברגוע

נראה לי שזה מחלוקת בגמ' על מה הקורבן,

אבל בכול מקרה ברור שזה השיטה של הרב קוק, והרבה אחרים 

במיוחד בדורות האחרוניםץ

גם לי יש נזםמאי הקטנה
קטן ועדין.
אני ממש ממש אוהבת אותו! בעיניי זה מהמם, יש בנות שזה מוסיף להן המון חן. אני למשל קיבלתי רק מחמאות עליו.
לדעתי הנזם הקטן והמסכן הזה לא משפיע במאום על הרמה התורנית, לפחות אצלי.
אני כמעט ולא מתעסקת בו, כבר שכחתי שהוא עלי, זה לא הדבר הראשון שאני רואה כשאני מסתכלת על עצמי במראה, כך שאין לו שום שיקול על התנהגותי התורנית.
זה אך ורק סטיגמה. וכמו שאמרו כבר במיליוני השרשורים הקודמים בנושא- כמו שבעבר למי שהיה יותר מעגיל אחד באוזן אחת הייתה מקוטלגת כפריקית והיום זה הסטנדרט, כך גם לגבי נזם.
אני חייבת להגיד שזה מעצבן אותי. תראו את זה כתכשיט עדין. זה כל כך יפה!
אל תדאגימנחם 19

אני שכחתי את הגלידה שאכלתי אתמול ובמיוחד את הטעם שלה

אבל אם זה לא הוסיף לי בעבודת ה' זה הוריד אותי 

אז כל מה שלא מוסיף לעבודת ה' הוא שלילי??מאי הקטנה
וואו. קיצוני קצת, לא?
מה לגבי שרשרת? צמיד ביד? או לא עלינו, ברגל?!😲
בעיקרון כןברגוע

אבל זה בהחלט רמה גבוהה לחיות ככה.

אז באמנחם 19

נתחיל 

לא קופצים (יש דרך)  אבל מתחילים לעבוד בשביל זה הגענו לכאן

לא??  

ברור!ברגוע

אבל קודם צריך להיזהר מאיסורים ממש ורק אח"כ

לבדוק כל הזמן אם מה שאני עושה מוריד או מעלה.

אם נקדים את המאוחר זה רק יזיק.

יפהמנחם 19

היא דברה על דוסות ברמות על שעושות את זה 

וחוץ מזה צריך להשתדל בז בלי קשר

אולי לא להתחיל לירות לכל הכיוונים אבל לפחות צריך נסות לחשוב אם זה נצרך או לא 

סבבהברגוע

אז קל וחומרמאי הקטנה
דוסות ברמות על שעושות נזם, אתה כל כך בטוח שרמתן הרוחנית יורדת? למה?? מאיפה המחשבה המתנשאת הזו??
איזו יומרה לקבוע בשביל אחרים מי הם ומה הם!!
אז ככהמנחם 19

דבר שהוא בצורה הנורמלית כמו למשל לאכול כי אני רעב אף שאני לא חושב שאני עושה דירה בעולם הזה לה'  אז סבבה אבל דברים שלא נצרכים אז הם מיותרים כי אני מתחיל לחשוב מה אני רוצה 

יש מקור?תתתתתתתתת
וואו ממש טעות יקירי.
מאיפה למדת את זה
פתחמנחם 19

בבקשה בספר תורת מנחם לרבי מלובביץ חלק יח עמ' 155 

ותגיד מה אתה מבין משם 

סבבה ?!

אגבמנחם 19

יש עוד מקורות לזה רק שם זה נכתב ממשהו שהיה חי עד לא מזמן ובצורה יפה מאוד תבדוק

לא מזמן למדתי על זה שיחה שלמהברגוע

בספר "טללי חיים" של הרב החלבן,על פרשת מטות.

מומלץ בחום!

אתה יכול לתמצת אולי?צריך עיון
אני ינסהברגוע

הוא מסביר את עניין הנדרים, לכאורה יש מצוות ויש איסורים שצריך לקיים אז למה

יש אפשרות לאדם לנדור נדר ואז זה ממש הופך לו לאסור?

ההסבר זה שיש הרבה דברים שהתורה השאירה אותם על "רשות",

כמו כמה לאכול, כמה לבלות (ונזם באף לפי חלק מהאנשים פה),

ה' יתברך יודע שלא כל בני האדם שווים ולא כל הזמנים שווים,

לכן יש דברים שאין בהם הגדרות מדויקות.

אבל ה' יתברך רוצה שאנחנו נחשוב ונתקדם לפי מה שמתאים לנו לקבל על עצמנו,

כמובן שקודם כל צריך להקפיד על תרי"ג מצוות.

וזה החידוש של נדרים, למרות שלא כדאי לקבל על עצמך בנדר חומרות ("טוב שלא תנדור...")

אבל בלי נדר זה אפילו חובה ("קדושים תהיו").

הרב מביא גם את פרק י"ג במסילת ישרים שמדבר בדיוק על זה.

שנזכה!! 

יותר מזהמנחם 19

בא נחשוב רגע אם היינו רואים שהבעש"ט או הגר"א רבי נחמן ואחרים היו שמנים מה הייתם אומרים שזה בסדר?

זה אותו הדבר במידה כזאת או אחרת 

ראית את התיאורים על רבי יוחנן בגמרא?צריך עיון
והיה את רבי אלעזר ברבי שמעון שהוציאו מהבטן שלו שני דליים של שומן
יש אנשים שחולים בזהמנחם 19

תראה את האדמו"ר מבעלז ,והוא לא אוכל הרבה  

גם תפילה יכולה להוריד את הרמה הרוחנית.me.

עייני ערך נוצרים.

תלוי מאיפה זה מגיע בנפש. 

איזה תנועה בנפש מובילה את המהלך של ההחלטה לעשות נזם.

בדרך כלל זה הפוךברגוע

"אחרי המעשים נמשכים הלבבות".

לכן תפילה מן הסתם לא תוריד ונזם אולי כן.

דווקאמנחם 19

הרב כותב נדמה ל ישזהבשמונהקבצים שיש אפשרות להוריד את עצמי בתפילה וזה ע"י שאחשוב שבזכות עצמי התפילה התקבלה

לא כתבתי שאין אפשרותברגוע

וגם אז עדיף אני חושב שעדיף שימשיך להתפלל

"מתוך שלא לשמה"

הרב שם לא אומר שלאמנחם 19

ימשיך להתפלל אלא שהענין הוא שזה מוריד ולא מעלה (תפילה כזו)

בסדרברגוע

אבל בגדול צריך להתרחק ממעשים שיכולים להוריד, גם אם אין לך כוונה שלילית, לעומת תפילה...

אגיב רק בתור מי שנמצאת כרגע עם 200+ בנותPumpin blood
בסמינריון לקומונריות של בנ"ע-
רוב רוב רוב מוחלט של הבנות פה עם נזמים, עם 5 חורים, אליקס, כל מה שהוזכר פה למעלה כרחובי או לא מתאים.
הבנות האלה הן השפיץ של הציונות הדתית, הן בנות שהולכות להנהיג ציבור, דוסיות, בנות אידיאליסטיות, אי אפשר לשאוף להיות קומונרית, קרי- מנהלת חינוכית, ולא לפחות לשאוף לערכים הנכונים ולהיות מודל לחיקוי.
אלו פניה של הציונות הדתית כיום ואין פה מקום להתווכח מה אתם ראיתם או מה נראה לכם.
יש דעת הלכה שאומרת שזה תלוי בסביבה, יש סביבה הולכת וגדלה ששם זה מקובל ונפוץ, ויש טעם אישי. שכל אחת תחליט.
בנ"ע לא מייצג את כל הציונות הדתיתברגוע

אני מקווה...

אם רוב הקומונריות מחוררות את האוזן לאורכהאורין

ואת האף- עכשו מובן איך התופעה מתפשטת.. הן כולן חושבות שזה יפה? או שזה טרנד שנחשב אינ וכאילו לא דוסי מיושן?

'השפיץ של הציונות הדתית' 'הולכות להנהיג ציבור'*צועד*
את טועה בגדול, אם את חושבת שמנהיגי הציבור הם הקומונריות והמדריכים.

אלו פני הציונות הדתית, זה נכון. זה גם כואב מאוד מאוד.
לכן אני נגיד, בגוון החרדלי. ולמרות כל הקושי לא הדרכתי בבני עקיבא.
והמקום שהקומונריות(שאני מכיר מעטות מהן. לפני 3 שנים עבדתי עם רבות מהן) נמצאות בו אינו הוכחה למציאות נכונה אלא סטירה לפנים שלנו ושל המחנכים שלנו. מודל לחיקוי? בדיוק זה מה שכואב.
הבהרה-Pumpin blood
לא בטוחה שאני מסכימה עם מה שכתבתי. רק 3 המשפטים האחרונים הם לגמרי שלי.
הנקודה שלי הייתה שכך מציגים בעיננו את הדברים- אתן המנהיגות- וכך הבנות פה נראות. זה השאיפה? מה זה מעיד עלינו? אני לא יודעת.
אני רק אומרת. שיש פה הרבה אנשים שאומרים כמה אנחנו נשפיע בעז"ה על פני הציוניות הדתית ובנ"ע ונייצג אותם.
לא נכנסתי לדעתי האישית על הנאמר ואם אני מסכימה או לא (גילוי נאות- אני בהחלט מסכימה איתך, צועד) רק מציינת שבעיני רבים הבנות שאמורות לייצג ולהנהיג נראות כמתואר למעלה. כלומר והם מושלמות ואישיות אחת אחת וכו כל הגאוות יחידה הזה.
מסכים איתך*צועד*
נושא כאוב
הקמת אריאל גרמה, לא מעט, להשארת הבמה לבנות כאלו.
בנות אידיאלסטיות ביותר, שעושות עבודה מדהימה ללא כל ספק
אבל עם אלו שעבדתי, הבנתי שהדוגמא אישית שלהן פגומה בנושא הדתי.
וזה כואב.
אבל זה לא מתחיל מהן, זה מתחיל מהתנועה בכללי.

אבל אלו החיים, ולא באנו פה להתבכיין..
אני,את ילדי, כנראה שבעז"ה לא אשלח לבני עקיבא.
כמובן אני עצמי כן אשתדל להשפיע על עם ישראל.
ומה שבטוח - לא בני עקיבא יחנכו את ילדי
קומונריות כבודן במקומו מונח אבל...אלטלנה
לא הייתי תופסת אותן כמודל לחיקוי כל כך מובהק. מכירה לא קומנרית/מדריכה אחת ולא שתיים ואני יכולה להגיד שלצערי זה לא תמיד מי שהייתי רוצה שהבנות שלי ייתפסו ממנה כמודל לחיקוי....

לצורך העניין ישנם הרבה אנשים אידיאליסטים, חברתיים, פוליטיים וכו- אבל חילונים וכופרים גדולים. כך שהרצונות והאידיאלים יפים וחשובים אבל חשוב גם לבדוק מהיכן הדברים נובעים
לא כ"כ אוהב נזם.. אבלמשירי מולדת
אבל ברור שברור המקרים כמו שגינס קרוע וכיפה קטנה מעידים בד"כ על הבחור.. נזם, חצאית צמודה /מעל הברך, לבוש צעקני מעיד על הבחורה..
לא יעזור ברוב המקרים זה פשוט ככה
בעיניי זה מוריד בהחלט159951
מבחינת ההלכה אמנם אין בזה איסור (כפי שפסק הרב הבר בספרו 'את צנועים חכמה'). אך אין בזה "ריח" של תורה.
וואו, כמה אמוציות עולות כאן עם כל שאלונת.געוואלד
סיכום פשוט של המצב:
נראה שנזם התחיל לתפוס בחברה הדתית בעיקר כאקט של מרד, ולכן נתפס כירידה רוחנית.
נראה שהיום הוא לא בהכרח מעיד על ירידה רוחנית.
אבל, מכיון שזה דבר חדש יחסית, אפשר מאוד להבין את מי שזה (עדיין) מרתיע אותו. וכמו כל אופנה חדשה, או שהיא תשקע, או שהיא תתקבל באהבה ובשמחה. בשני המקרים, זה ייקח זמן.
יש הרבה בנים שלא יפריע להם (גם לי אישית, כדוס בעוונותיי), ואפילו שמעתי מחבר דוס-טרור שהוא ישמח אם לאשתו יהיה נזם. קחי בחשבון שבינתיים, נראה שלרוב הדוסים זה יפריע.

האם זה צריך להשפיע על ההחלטה? תחשבי על זה (לדעתי כן, עד רמה מסוימת).
האם זה מותר על פי ההלכה? תשאלי את הרב שלך.
האם זה מעיד על משהו? לא.
האם הרבה נרתעים? כן.
האם אפשר להבין אותם? גם כן.

בהצלחה.
סיכום יפה!ברגוע

^^^א-לדהיד
ב"ה, תודה שהכנסת את העניין לפרופורציות הראויות לו.
לא יודע ולא נראה לי.די"מ
בעיני זה ממש יפה וחמוד.
זה לא מוריד ולא מעלהה-מיוחד
דוגמא קיצונית לשאלה: האם בגדים חשופים מורידים את הרמה התורנית של הבחורה? התשובה: לא. בחורה עם רמה תורנית נמוכה הולכת עם בגדים חשופים.
אחרי המעשים נמשכים הלבבותברגוע

זה הפוך.ה-מיוחד
אם תעשה הרבה פעולות טובות זה ישפיע עליך לטובה, וכן להיפך. אבל זה לא אומר שאם תשים כיפה זה יהפוך אותך לדתי. בגלל שאתה דתי אתה הולך עם כחפה
אבל כן אם תלבש כיפה לא יהיה לך נעים להתנהג בכל מיני צורותאמונינוש

שלא מתאימות וזה ישפיע עליך.

מה זה "יהפוך אותך לדתי"?ברגוע

אתה כן מסכים שזה משפיע

במידה מסויימת כןה-מיוחד

נגיד את זה ככה. אם תשים כיפה בגודל של חבית אתה לא נקרא ירא שמים.

מי שלא הולכת צנוע היא בד"כ פחות שומרת תורה ומצוות מבחורה שהולכת צנוע לגמרי. אבל לא בגלל הבגדים היא פחות דתיה, בגלל שהיא פחות דתיה הבגדים שלה פחות צנועים

צודק אבלברגוע

הרבה פעמים שינויים חיצוניים שלא בהכרח הגיעו מכוונה מסויימת

משפיעים על האדם לטובה או לשלילה,

בטח בדוגמה שכתבת (בגדים לא צנועים) שזה ממש עברה "עברה גוררת עברה".

באמת לא בעיני אחרים כןלשם שבו ואחלמה
תכלס, זה כן מוריד.שיח סוד
לא קטכ של אסור מותר היה פעם לא היה.
פשוט היום זה לא מקובל בציבור וכן מי שעם נזם מוריד מהרמה. פעם זה הראה יופי של אישה היום זה ההפך....
אני אמנם לא מכירה הרבה בנות עם נזמיםחופשיה לנפשי
אבל אני חושבת שההתנהגות הפנימית והחיצונית מורידה/מעלה לבחורה את הרמה התורנית ולא הנזם.

לי יש בסך הכל 5 חורים בשתי האוזניים ביחד ולא מנהלת המדרשה שלי ולא הרב חושבים שזה אומר שאני ברמה רוחנית נמוכה מהאחרות, וודאי שלא אני חושבת ככה.
כן, אבל מי שבא מבחוץ ורואה את הבחורהשיח סוד
לא יודע מה היא בפנים וכל זה. כל העניין זה מה הבחורה מראה כלפי חוץ, יש עניין שיראו עליה שהיא בת מלך. ובימינו נזם זה לא כמו פעם ולא מכבד את הבחורה.. הפוך, זה מראה כל פריצות...
אני לא רואה פריצות בבחורה עם נזםחופשיה לנפשי
בדיוק כמו שאני לא רואה פריצות בבחורה שלבושה בצניעות ויש לה ארבעה חורים באוזן אחת ושלושה בשניה.
כן !!!*שלי*
בחורה שמכבדת את עצמה לא שמה נזם
לדעתי בחורה שמכבדת את עצמה לא תלךמשהו שונה
עם חצאית קצרה/ עקבים/ מחליק

למה?
כי זה לא מה שאני אוהבת.
<צ>

מה זו הקביעה הזו? אני מכבדת את עצמי מאוד ובכל זאת עם נזם. כמו חצי מחברותי.
בחורה שמכבדת את עצמה לא כותבת הודעות כאלו בפורוםשוברת גלים
חיצונית כן! לא ראיתי אף רבנית רצינית עם נזםאלטלנה
מבחינה פנימית-נשמתית, לדעתי לא אבל קטונתי.
חבר'ה, הגזמתם!!משהו שונה
אף אחד פה לא יכול להגיד שמשהו כזה מוריד למישהי את הרמה התורנית שבה!
נזם זה עניין של תכתיב חברתי. אם מישהי מבני ברק תעשה נזם זה ימשוך תשומת לב הרבה יותר ממישהו ממגזר אחר, זה נכון, אבל מפה ועד מוריד את הרמה התורנית שלה'?

כמו שאמרו לפני, נזם זה נטו תכשיט.
מי שעושה נזם כדי להחצין משהו, זה בטח מתבטא גם בדברים אחרים אבל לא בנזם נטו!

מחילה, אבל אתם חייבים לצאת קצת מהבועה שלכם ולהפסיק להכנס לאנשים לקישקע של הרמה התורנית שלהם.
קרבה לקדוש ברוך הוא, אמונה ואהבת ה' והמצוות מורכבים מהרבה יותר פרטים ממה שנראה מבחוץ.

לי יש נזם. לחצי סביבה שלי יש נזם, וכולנו אוהבת את ה' בכל הלב, מאמינות בו ורוצוצ את הדרך הזו. לנו זה מתאים.

יש עוד עולם חוץ מאולפנה/ישיבה סטנדרטים של דתי לאומי, וגם אם הוא לא מתאים לכם- די לשפוט את האנשים שמתנהלים אחרת
כל מילה!מאי הקטנה
מעיד אולי על פתיחות לעולם הגדולחלושששש
בד''כ יש התאמה הפוכה בין דוסיות לפתיחות.בדרך כלל..
נזם זה הכי סימן לדוסיות כבר...ארוון
אני רואה את זה כשייכות לתרבות אחרתmaorx15

בד"כ זה מעיד איפה נמצא 'הראש שלה', בעולם הסלפי או בעולמה של תורה.

אמנם אני מאמין שיש דוסיות שבאמת עושות את זה בקטע של ניראות וטיפוח נטו. ועדיין פחות מתחבר לסגנון...זה בא ביחד עם טיפוס תוסס כזה...

ממש לא!כבשה מתולתלת

אני מכירה מלא נשים נשואות, תורניות, מתפללות כל יום,

אמהות טובות , נשואות לאנשים תורניים, 

והנקודה הפיצית באף שלהן, לא באה להתריס שום דבר,

זה סתם יפה בעיניהן . זה לא שיש להן איזה חישוק שאריה יכול לקפוץ בתוכו. ממש לא חושבת שזה מוריד למישהי ברמה התורנית.

עגיל בגבה / בשפה / בטבור / בלא יודעת איפהשהו מוזר אחר ,

זה כן מוריד, כי זה סוג של להשחית את הגוף, פירסינג בגבה זה משהו לא בריא וכואב,

פירסינג בשפה או בטבור זה משהו שמזוהה עם בנות פרחות כבדות, לא יצא לי לראות מישהי חילונית

ערכית עם פירסינג בשפה או בטבור. תמיד אלה שהכרתי היו בנות פרובלמטיות.

אליקס לדעתי כיום כן פחות מקובל בציבור התורני-גוזמבות. אני לא הייתי רוצה שהבת שלי תבוא לי אם אליקס כשהיא תגדל, פשוט כי לדעתי זה סתם לחורר את הגוף במקום שזה יכול להיות לא נעים וכואב לעשות עגיל. ועדיין, פעם גם חור שני היה לא מקובל, והיום כן.

אבל מי קובע מה זה תורני? רק חרדל"ית עם חצאית מטאטא , חולצת-חנק וגרבי כותנה עם סנדלים היא תורנית ממש ? למה מישהי בסיגנון בנ"ע שמתפללת כל יום, מקפידה על ההלכות ממש ועדיין ההשקפת עולם היא פחות סגורה והיא מתלבשת לפי ההלכה אבל לא מחמירה בגרביים וחצאיות ארוכות, היא "פחות תורנית" ?  ,

כי את כותבת בפורום בערוץ 7,עוד סתם אחד

אז 'תורני' זה מי שנראית בדיוק כמו אשתו של הרב מלמד. 

לא, כי אנחנו משתמשים במערכת הפעלה של windowsימ''ל
ואשתו של ביל גייטס בחיים לא הייתה עונדת נזם (גם כן כי זה מעיד על משהו, בלי קשר לרמה תורנית כמובן).

א. המשתמשים בערוץ מגיעים מכל גווני הקשת הציבורית (הראיה ששנינו פה) וגם לא מעט מציבורים אחרים ככה שההכללה שלך לא נכונה.

ב. הטענות הן ענייניות, אתה יכול לחלוק עליהן אבל לומר שכולם פה מקובעים מחשבתית להשקפת מי שהגדרת כמודל לחיקוי שלהם זה גם מזלזל וגם לא ענייני.
א. לא.עוד סתם אחד

ב. הטענות בשרשור הזה אינן ענייניות יותר מהתגובה שלי. צר לי. 

ג. זה לא בהכרח דבר שלילי. לכל 'קהילה' יש זכות להתאגד. פשוט מומלץ שהקהילה תהיה מודעת לכך שיש עוד כמה דברים מחוץ לה (ומסתבר שלא כולם מודעים לכך). 

נשמע שלא ראית אותה בחייך*צועד*
וד"ל.
א. טעות בידךעוד סתם אחד
ב. כנראה אינני חכם כי לא הבנתי. אז עשה חסד עם אויל כמוני והסבר לי מעבר לרמז.
באישי.*צועד*
לגבי הפסקא האחרונה*צועד*
אין משוואה שאומרת: גרביים=דוסית בוודאות
אבל יש משוואה שאומרת גרביים=סבירות גבוהה לדוסית.

תתעלמו מהמציאות. זה בחינם, כיף, ואפילו לא מחייב..
"נזם באף חזיר - אשה יפה וסרת טעם"הריונית 25

די להתפלספויות... זה מנהג גויים, מעיד שהראש במראה, בסלפי, במיץ של ההבלים.. נו שויין, כיפות סרוגות.. זה בא ביחד עם חצאית שנהיית מיני בישיבה ועיקומי הלכה (כן כיסוי לא כיסוי סרט קשתית... זה גם כיסוי לא?) הקיצר, מי שעובד את השם בחיים אלו לא צריך עגילים באף, הוא צריך מידות טובות וספר הלכות טוב וגם דיבור עם השם יום יום. לכי על זה..

שוברת גלים

מה שתגידי

את יודעת שהפירוש הואארוון
שאם הנזם נמצא באף החזיר האישה סרת טעם, כי הנזם נמצא במקום הלא נכון- על החזיר ולא עליה.
הפסוק דווקא מייחס לנזם משמעות חיוביתימ''ל

הפסוק בא לומר שדברים טובים חיצוניים הם לא העיקר, אפילו שהם טובים כשלעצמם.

"נזם זהב (=דבר טוב אבל לא...) באף חזיר" דומה ל- "אשה יפה (דבר טוב אבל לא...) וסרת טעם".

אני בטוח שאת מסכימה שרבקה אמנו לא הייתה עם ראש במראה, בסלפי ובמיץ של הבלים נכון? וגם לא כל שאר אמותינו שהלכו עם נזמים כמו שמופיע הרבה בתנ"ך ובחז"ל...

"עיקומי הלכה"? איזה איסור הלכתי יש בזה?

חבל סתם לעוות את הפסוקים וההלכה... נו שויין, בורים מתנשאים... זה בא ביחד עם הוצאת שם רע, שנאת חינם ועיקומי הלכה ומקראות...

התנשאות דוחה!

(מה שמזכיר את זה - חרדי הוא נטול אידאלים??! גזענות והתנשאות דוחה!, וכמו שאמרו רבותינו "קשוט עצמך אח"כ קשוט אחרים")

זה נחמד להביא דוגמאות מהתנךברגוע

אבל במקרה הזה אין קשר לימנו, כבר כתבו פה שזה אופנה,

ועל זה אפשר להתווכח מה זה מעיד בימנו.

יש קשר לימינוימ''ל

זה מראה שאין בנזם בעיה עצמית, מכאן אפשר לדון אם זה מעיד משהו או לא ע"פ הנורמה בזמנים ומקומות מסוימים.

אם היא טוענת שמי שעונדת נזם היא "סרת טעם" ודומה לחזיר (ועוד "מוכיחה" את זה מפסוק) אז בהחלט יש מקום להביא ראיות הפוכות מהתנ"ך.

מסכיםברגוע

אני לא יודע למה היא התכוונה בפסוק,

אבל לא אהבתי את מה שכתבת לה. 

מותק, תפתחי תנ"ךעוד סתם אחד
גם ציטטת פסוק לא נכון, גם הבנת אותו הפוך לגמרי מפשטו, וגם פספסת כמה נשים די צדקניות וחסודות שהלכו עם נזמים (עבד אברהם הביא לרבקה אמנו - אשת החסד הדגולה!! - נזם זהב בקע משקלו! - ראי בראשית כד, כב).

כיפה סרוגה כיפה סרוגה - אבל לפחות יודע לקרוא, ולא סלקטיבי להחריד
אנחנו לא חיים בתקופת התנ"ךshaulreznik

אם גבר שחי בדור שלנו, יחביא את אשתו באוהל (ע"ע שרה אימנו), הוא ייחשב לתמהוני. אם גיורת שחפצה להתחתן עם יהודי, תתגנב אליו למחסן (ע"ע רות המואבייה), הסביבה תרים גבה. כנ"ל עניין הנזם או כל דבר אחר שרווח אז ונחשב למשהו חריג בנוף הדתי היום.

באיזה נוף דתי?עוד סתם אחד
מלבד זאת, קרא ההודעה שהגבתי עליה. "מנהג גויים", "מי שעובד את השם בחיים לא צריך עגילים באף", וראיה מעוותת מפסוק במשלי.

בלי קשר לשאלה מה ראוי להיות היום (למען הגילוי הנאות: אני חושב שנזם באף זה מכוער. וזו הסיבה היחידה שיפריע לי עם חברה שלי תסתובב עם דבר כזה) - השטויות שהיא כתבה שם אינן ראויות להיאמר, ועל כך בלבד כתבתי. והתנ"ך הוא בדיוק המקור להוכיח את איוולתה, ולא המנהג כיום.
כבר מזמן לא חריג. המון דתיות עונדות נזם.אנו ני מ י
את טועה.רוני בלילה

ומרוב תגובות אין לי כח לפרט.

אני עם כיסוי ראש מלא, בלי פייסבוק, שונאת את תרבות הסלפי. אה ועם נזם.

מילא אני, אבל בעלי?

צדיק יסוד עולם. פאות ארוכות ושמירת העיניים זו רק ההתחלה.

אשריכם..ד.

לכתוב "נו שוין, כיפות סרוגות.." זה גרוע לאין ערוךד.

מ"נזם באף" (לתגובת ה"הריונית"), גם לשיטתך שחושבת שזה דבר רע אצל כל מי שזה אצלה. כי נזם מצד עצמו אינו איסור, והיו תקופות שכך נשים הלכו. ובוודאי שאין כל השוואה בין הדבר הזה ללבוש קצר מידי או כיסוי ראש שאינו תואם-הלכה.

אבל הוצאת שם רע, בוודאי על ציבור, זה איסור גמור. התרבות של לומר "דיבור עם השם יום יום" כשהיא מחליפה הלכות מפורשות, אינה יותר טובה ממה שאת מבקרת.

[אגב, הפסוק שהבאת מראה בדיוק ההיפך. הוא אומר שאשה יפה וסרת טעם, דהיינו יופי חיצוני בלבד, זה כמו נזם זהב באף חזיר. משמע, שזה היה תכשיט מקובל, ושאשה שהיא יפה ועם טעם, עם מידות טובות, אז זה מתאים כמו נזם זהב באף אשה ולא באף חזיר...]

לא שאני אומר שכך צריך או טוב ללכת. זה כבר תלוי למה זה בא, ומה מנהג המקום.

ברור שזה סיבה לבדוק היטב מה קורהיוני12346

המרכיב הכי חשוב בבחורה הוא מידת היראת שמיים שלה. זה הדבר העיקרי שצריך לעניין אותך, זה מה שיילך איתך לאורך כל הדרך. האם הבחורה יראת שמיים באמת? כיצד ניתן לדעת? זו שאלה שצריכה יותר הסברה מאשר בפורום וכדאי להתייעץ עם מבינים. העגיל בגדול הוא סימן לא טוב אך יכול להיות שזה נובע מתמימות, האם היא באה מרקע דתי באמת? אולי היא בשלבי בתקרבות ולא מודעת לעניין?

בלת"קנורופן.
זה לגמריי עניין חברתי.
ויש הרבה מעגלים שונים, כך שזה לא אומר שום דבר בהכרח.
בואו אני אפתח אותכם לעולמה של בחורה עם נזםסיגריה מעשנת

יש לה עגיל בכל אוזן ואחד נוסף קטן ומתוק באף.

הוא לא מונע ממנה ללמוד תורה או להתפלל או חלילה להיעלב משטויות שאנשים אומרים פה בפורומים.

זה רק חור.

לכל מייבאי הפסוקים למיניהם ישנו נזם שאכן אסור מן התורה וזה "נזם שור" שעובר במחיצת האף מכיוון שהוא באמת נהוג על בהמות וזה לא לכבודנו.

משום מה הרמה התורנית כיום לא נמדדת לפי כמה אני מקפידה על קיום ההלכות או כמה אני לומדת תורה אלא לפי אורך חצאית סוג טלפון מי החברים שלי וכמה עגילים יש לי בפרצוף וזו בושה לממסד התורני שממבט סוקר מבחוץ אנשים חושבים שהם יכולים לקרוא את הלב והכוונות של בנאדם..

אם אלו אנשי הציונות הדתית וערכה הראשי הוא "שפוט ככל יכולתך" אני מתחילה כבר עכשיו לחפש לי אלטרנטיבה.

לסיום. אני אוהבת את הנזם שלי.. ומעולם לא יצא לי להצתלם 'סלפי' הנוקיה שלי לא מאפשר את זה...ואם מישהו יחליט לסנן אותי בגלל עגיל זה רק אומר שהוא גם ככה לא חולק איתי תפיסת עולם כללית ולא ממש יהיה אכפת לי שהוא לא יעמוד לצידי מתחת לחופה.

איזה אלטרנטיבה יש לך?ברגוע

הציבור שלנו דווקא מאוד פתוח, החרדים לא נראה לי יותר פתוחיםקורץ

איזה מותק שאת, באמת!!rawa

אין לי נזם ולא קראתי את שרשור הפסוקים.

לראייתי נזם משדר סגנון מסויים.

גם נעלי עקב משדרות...

והבחורות, היחידות סביבי, שאני מכירה עם נזם באמת מתוקות, מקפידות על התבודדות (מעריכה) ויראות שמים כנראה (אני עדיין לא אלוקים)..

וזה עדיין סגנון..

אם היינו מלאכים או בוחני כליות ולב הכל היה פשוט יותר. 

אבל אנחנו לא. ואף אחד אחר לא.

אז מה נשאר? 

הצורה החיצונית, כמה שזה רדוד, לא חכם וגם ברב הפעמים לא נכון..

כל הופעה של אדם משדרת משו לאדם אחר מנקודת מבטו.

ובכל מקום אתה מידי לאיזשהוא כיוון. למעלה, למטה, ימינה שמאלה.... לפי המקום של מי שרואה אותך.

ששופט ביחס לעצמו.

אם ה' שם אותנו בחברת בני אדם, ששופטים על פי החיצוניות, כנראה שאנו צריכים להבין את זה ולא לנסות להילחם. כי זה כנראה לא הולך להשתנות, כמו עוד הרבה דברים.

אז לפני שיוצאים מהבית לבדוק אם אנחנו משדרים על הגל הנכון.. ואם לא, לדעת שזו בחירה ש-ל-נ-ו ולא של אף אחד אחר.

בהצלחה!!

בואי אפתח אותך לעולמו של בחור עם עגיל באוזן*צועד*
יש לו עגיל חמוד וקטן באוזן ימין.
לפי רבותיו, מותר לשים את העגיל לכתחילה לבנים(זה עגיל גברי לחלוטין, אין לא ילבש)
והוא לומד בישיבה, וזה לא מונע ממנו ללמוד או להתפלל..

יש בעיה עם זה לדעתך?

נקודת המוצא היא שרמה תורנית בינך לבין ה' לא יכולה להמדד ע"י שום בן אנוש.
מוסכם?
אחלה.
אנחנו כבני אדם לפעמים צריכים להעריך את הרמה הדתית של זה שעומד מולנו(לדוגמא, ההוא שהיה נראה לך מתאים באוטובוס). בגלל חוסר היכולת שלנו למדוד כנ"ל, אנחנו משתמשים בכלים שסביר שיהיו נכונים.
מה הכלים?

אם אני עכשיו מודד אולפנות,
קחי לדוגמא, את שני האולפנות, הדוסית ביותר והחפיפניקית ביותר. יש לך בראש 2 אולפנות? מעולה.
קחי את הפרמטר(הנזם במקרה שלנו) ותכניסי על שניהם. באיזו אולפנה יהיו יותר נזמים? לי התשובה ברורה, אני טועה?

עכשיו כשאני רואה בחורה ברחוב, ואין לי דרך לבדוק באמת את הרוחניות שלה לעומק אני משתמש בכלי הנ"ל. איך? החישוב פשוט
יש לה נזם>סביר שהיא מהאולפנה הפלונית>סביר/לא סביר שהיא איכשהו תתאים לי.

אני הכנסתי את זה להשוואה שנראית רע. אבל אבל - היא אמת.
יש בה טעויות? וודאי! יכול להיות שהבחורה מהאולפנה הדוסית בכלל כמעט חילוניה? וודאי.

ואני יכול להביא לך המון דוגמאות לזה. זה פשוט!
אשתמש בדוגמא שלך!
בתור צולר שיעור ו, אם אחפש את אשתי בקרב הבנות עם הנוקיה, סביר יותר שאמצא אותה שם מבקבוצת הסמארטפונים. וודאי שיש מרחב טעות לכאן ולכאן, אבל הכלל נכון והסבירות למצא אותה גבוהה.

אם את לא מרגישה בנח בציבור הדתי לאומי — אף אחד לא מחייב אותך להשאר בו, אבל אגלה לך סוד, מבחינת מדידת אנשים מבחוץ אנחנו בדירוג חיובי יחסית לציבורים אחרים
ואם אגיד לך שברוב המדרשות בארץ לחצי מהבנות יש נזם?נזם זה אחלה
יש לי נזם.
אני אוהבת את איך שזה נראה,
וחושבת שזה מוסיף לי מאוד.
לא מורדת בשום דבר. אני נחשבת מהדוסיות בשכבה שלי.
שנה הבאה אני הולכת למדרשה,
ושם ליותר מחצי מהבנות יש נזם,
וחלקן הגדול דוס אפילו יותר ממני.
כן, אפילו.
ואני דוסה רצח.

אז עם כל הכבוד לדעות הקדומות,
בשביל לדעת את הרמה הרוחנית של הבחורה שאתה יוצא איתה,
אתה צריך לצאת איתה,
ולא לקטלג לפי נזמים.

המון דוסים מתחתנים היום עם בחורות עם מכנס או בלי כיסוי ראש.
(שזה, בניגוד לנזם, ממש איסור, ובכל זאת קורה.)

תסיק את מסקנותיך
מקווה שלא תפסול בחורה בגלל נזם.
הגיוני שתפסיד.

אני דווקא חושבת שזה מעיד על עשייה של דברים בלי לחשוב מה אומרים עליי.

ואלה שעשו את זה כמשובת נעורים,
יורידו אותו מהר מאוד כשיתבגרו.

אני עשיתי בגיל 18, בהחלטה ברורה שלי שאני רוצה וזה יפה לטעמי.
לא הבנתי את הטענה שלך*צועד*
..נזם זה אחלה
הטענה שלי היא שאם אתה לא תצא עם מישהי בגלל נזם, כנראה היא לא רואה אותך ממטר.
משפט מתנשא משהו..*צועד*
אבל נענה בכל מקרה.

אני לא אצא עם מישהי עם נזם בגלל שהיא עם נזם.
אני לא אצא עם מישהי עם נזם בגלל שסביר שאינה מהבנות שאני מחפש.

יוצא דופן? ברור שיהיו. יש בנות מצויינות עם נזם, אני בטוח.
הפספוס כולו שלך.נזם זה אחלה
שאלו יהיו הפספוסים שלי בחיים בעז"ה*צועד*
יש כלל ברורshaulreznik

"כל מה שנמצא בשפע אצל הלא-דתיים וטרם אומץ ע"י מרבית הדתיים, תמיד יסמל את הדתי שעושה את זה כפחות דתי". יש הרבה חילוניות עם פירסינג ומעט דתיות = דתייה שעושה פירסינג, תקוטלג (די בצדק, האמת) כפחות דתייה.

...נזם זה אחלה
כל טרנד מסומן כחריג עד שתופס ואז הוא הנורמה.
לכן אסור לשפוט,
אף אחד,
אף פעם.

אנחנו לא אלוקים,
אל תתיימרו להיות.
חותמת על כל מילהזקנת השבט

נראה לי שיש הרבה יותר דתיות עם נזםאנו ני מ י
מאשר חילוניות. יש מקומות שזה כבר סימן היכר דתי.
מתוך הזדהות עם רבקה אמנו?אורין

קצת הגזמה להגיד שנזם הוא סימן היכר של דתיות..

שום הזדהות.נזם זה אחלה
מתוך אהבה לדבר והבנה שאין בו שום דבר פסול.
כן. ברור שלולא רבקה היו הרבה פחות בעלות נזמיםאנו ני מ י
מעניין שהמנהג לענוד נזם התחיל מהמזרח התיכון (גם בגמרא, במסכת שבת, כתוב על נשים שעונדות נזם גדול), הגיע מכאן במאה ה-16 למזרח הרחוק ע"י השבטים המוגולים, עבר למערב במאה העשרים, וחזר אלינו בסוף המאה ה-20. לא פלא שדווקא הרבה דתיות מחדשות את המנהג.
אגב שנים אחרונות וכו'-לפי דודה שלי (גיסה של אבא שלי)חופשיה לנפשי
ואבא שלי-לסבתא רבה שלי היה נזם(חישוק אם אני לא טועה)
(האמת היא, הופתעתי בחלק מהתגובות כאן)כמעין הנובע
(אפשר לדעת איזה?)צריך עיון
(אממ. מתלבטת איך להגיב..כמעין הנובע
לא כ"כ נעים להגיד ככה לפני תגובות של אנשים עצמם (סליחה).
בגדול, גם בהתייחסות ובגישה לנושא (טענות מסויימות ואמירות שונות), וגם בתור ניקים ספציפים, שציפיתי דווקא לתגובות שונות מהם).
זה לאד.

"מוריד לבחורה את הרמה התורנית"...

נזם לא יכול להוריד לבחורה רמה תורנית, כי הרמה התורנית אינה תלויה בו. 

האם זה כדאי ונכון לשים, מה זה מבטא בעיניה, מה זה משדר לסביבה - אלו כבר שאלות אחרות. והתשובות עליהן לפעמים גם משתנות לפי הבחורה וסביבתה.

לא מאמין בזה636

הרמה התורנית שלה לדעתי לא יורדת בגלל נזם באף.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
אוקי חברים לא חשבתי שאי פם אשתף את זה כאןכְּקֶדֶם

~אני אוהב מזרחית~

ספק אשכנתוז שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם

פתאום חולה על מזרחית. נו טוב כנראה אחרי מי יודע כמה פרידות ולב שרוף שרוט ושבור לחתיכות, ימים ולילות במ'חנה עשו את שלהם

@צדיק יסוד עולם

סלח לי, אנא

זה המחנההרמוניה

השפעה חיובית;)

כתבת בפורום הנכון?

את חושבת? כע גמלי נראה שזה בעיקר זהכְּקֶדֶם
כל פורום שאני נמצא בו הןא הפורןם הנכון
מבולבלת מאדדדד
בהצלחה רבה!

אל תתייאש. בע"ה שלך תבוא כמה שיותר מהר🙏

פפפפפכְּקֶדֶם
לפעמים אצ מדיי מבוגרת
ימח שם עראפת
כמה חפרת לי ברחוב יפו, שאיזו חנות שם הפעילה מזרחית, שאתה לא מסוגל לשמוע מזרחית, שזה משגע אותך
נ.ב. סליחה על חוסר הטאקט🙈ימח שם עראפת
חחחחחחחח אכןכְּקֶדֶם
איך נפלו גיבורים אייי

אוח ישע למתולתל ואני יש דודא אליך 

חחחחח, הגיע הזמן שתבואו לבקרימח שם עראפת
אתה? חחח אוקי. אצלי זה דווקא הפוך לאחרונה.בנות רבות עלי

סליחה @הרמוניה 

לטובת מההרמוניה

בגדת ככה בשירי נשמה? (כן, ככה אני קוראת למזרחית😛) 

אהה אליסיה משהו מה שמה

כן?

חח כן לטובת אליסיהבנות רבות עלי

נהייתי קצת אובססיבי לשירים שלה ולאחרונה התחלתי לשמוע את כל האלבומים שלה מהעבר, אפילו נרשמתי לTIDAL רק בשבילה.

היא ממש מיוחדת. למען האמת זה בעיקר בגלל הפרסונה... יש לה לב טוב והפרסום לא גרם לה לאבד את זה.

האמת שמאז הנערות לא שמעתי מזרחית קלאסית רק מזרח חסידי חח .. האייל גולן זה היה יותר נוסטלגיה בשבילי אז שמעתי תקופה מסוימת.

מה שאני שומע עכשיו זה בעיקר את אליסיה וחסידי קלאסי. (חח רק אני מסוגל לעשות את השילובים האלה 🤣🤣)

מה זה TIDAL?הרמוניה

לבריאות

למה, זה הגיוני. אתה גם: יהודי, גם ישראלי, גם מזרחי, גם בן אדם בעולם, גם ילד לשעבר, גם .... הרבה זהויות.

בואי.. אין לי כל כך הרבה פצלשים..בנות רבות עלי

TIDAL זה כמו ספוטייפי רק באיכות גבוהה יותר ...HiFi .. אני משלם רק 20 ומשהו שקל בחודש..

חחח וואלה תודה לא הכרתיהרמוניה
אני אוהבת את פאר טסיהפי
וזה מוזר כי רוב השירים שלי זה של ארץ ישראל של פעם
בסדר נוכְּקֶדֶם
מביך....צדיק יסוד עלום

אשכול פריקה חושפני ופוטוגני לא יעזור לך לשחזר את הכבוד האבוד שלך. יש דברים שקשה מאוד לתקן. אפילו הייתי אומר ביזיון...

אני אחזור לי למוזיקה החביבה עלי ואתענג על החברה שאני מארח לעצמי

אפ ששהרמוניה

יום אחד גם אתה תחזור בתשובה

כְּקֶדֶם
מקווה שאתה מתמוגג לך בתענוגים
ברבורים ושליו ודגיםצדיק יסוד עלום
אתה מתכוון לשירי עגבים?אני:)))))
ואי ואי ואי....בנות רבות עלי

🍿

..הרמוניה

זה לא יפה אם את אומרת שמזרחית= שירי עגבים...

יש הרבה שירי עגבים וגם סתם שירים מטומטמים שהם לא מזרחיים

לא אמרתי את זהאני:)))))
שאלתי ספציפית אותו 
השיר הראשון לא מוגדר עקרונית כמזרחית לדעתינוגע, לא נוגע

ולצערנו רוב המוזיקה היום (בין הפופ הרגיל ובין הפופ המזרחי) היא מטומטמת. בזכותה אתה מעריך יותר מוזיקה איכותית ונהנה ממנה...

השוני שיש בין הפופ המזרחי של היום לבין ימי תחילת ואמצע הז'אנר הזה- לפני עשרים שלושים שנה, בולט מאוד. כבר אין זכר היום למוזיקה שהיו עושים אז.

אבל גם היום מדי פעם יש הבלחות, אפילו מדהימות.

נניח פאר טסי הוא מאוד מוכשר, ומי שיסתכל מהצד לא יכול להבין איך מי שכתב והלחין את "מה יהיה מחר" מבזבז את הכשרון שלו על שירים טיפשיים.

אבל שמה הדור נמצא. תרבות רדודה ואנשים שנמצאים בבוץ רגשי, שצמאים לצאת משם ולהגיע לעומקים רגשיים ולקשר אמיתי, אבל הרבה פעמים לא באמת יודעים מה זה כי הם לא חוו את זה או לא מאמינים שיגיעו לזה.

..הרמוניה

השיר הראשון חסום לי🤭 והשני לא

נכון

חחנוגע, לא נוגעאחרונה
לא הפסדת הרבה

אולי יעניין אותך