שאלה לבנותברגוע

האם לדעתכן בחורה צריכה לשים חסימה בסמארטפון? כמה זה נפוץ?

אני יוצא מנקודת הנחה שברור שבנים צריכים.

תודה!חצי חיוך

אמממ..חלושששש
תלוי .כדאי לעודד המגמה ע''י דוגמא אישית. ב''ה לא הייתי צריכה מבחינת הסיבה הידועה אבל בחרתי לחזור למכשיר הלא חכם לאחר שהחכם יצא מכלל שימוש בעיקר בגלל בזבוז זמן ושטויות כמו וואצפ וכאלה. כיף גדול עכשיו, ממליצה לכולם!
הסיבה הידועה?ברגוע

תקרא שירשורים שהיו כאן בנושא. יש מלאכמעין הנובע
תודהברגוע

כנראה שבנות נופלות באינטרנט פחות מגבריםפה לקצת
עבר עריכה על ידי פה לקצת בתאריך י"ז באב תשע"ו 11:14
(מה גם, שלעומת הגברים, לנשים זה לא איסור מפורש, למיטב ידיעתי)

אבל זה לא נותן להן היתר להישאר עם אינטרנט פתוח אם הן דורשות מהגבר שיהיה חסום.
את צודקת אצל בנות זה רק 40%...יוני_ק

אם זה נראה לך כל כך מעט שלא ראוי להתייחס, אז אין לי כל כך מה להוסיף...

מאיפה המספר הזה?ברגוע

מחקר שנעשה בידי ד"ר יניב אפרתי בקרב הנוער בציבור הדתייוני_ק

תודהברגוע

אני אמרתי שלא צריך להתייחס? להפךפה לקצת
אמרתי שזה שנשים נופלות פחות לא נותן להן היתר להישאר עם אינטרנט פתוח
רק בשביל הדיוקאישה ואמא

מדובר באותו איסור בדיוק והוא מפורש.

"וְלֹא תָתוּרוּ אַחֲרֵי לְבַבְכֶם וְאַחֲרֵי עֵינֵיכֶם אֲשֶׁר אַתֶּם זֹנִים אַחֲרֵיהֶם"

אין שם הסתייגות לבנות....קורץ

אני לא מזמן התקשרתי לרב ושאלתי אותופה לקצת
ולפי מה שהבנתי ממנו האיסור המפורש הוא לגברים.
אבל כמובן שגם אנחנו צריכות לשמור על העיניים.

אולי אני טועה

היה לי על זה ויכוח עם מישהו. הוא טען שהאיסור הוא רק לגברים ושמן הראוי שגם נשים ישמרו על העיניים שלהן. ואני אמרתי שאין מצב ובטוח האיסור הוא גם על נשים.
אז החלטתי להתקשר לרב ולשאול.
סתם הערה:ארץ השוקולד
לפי הרמב"ם האיסור של "לא תתורו" נדרש על איסור לעיין בספרי אמונה.
את ה יכול להביא מקור לזה?נפש חיה.

ספר המצוות מצוות לא תעשה מזארץ השוקולד
ובהלכות עבודת כוכבים פרק ב הלכה ג.

מספר המצוות יש הפניה רק להלכות עבודת כוכבים ולא לספר קדושה, אז אני לא יודע אם הרמב"ם דרש את האיסור של "לא תתורו" לענין עריות, לעומת אמטנה שהוא דרש לאסור...
אמונה* שהוא דרש לאסור...נפש חיה.

אצטט את דברי הרמב"ם (מאתר מכון ממרא)ארץ השוקולד
ג [ב] ספרים רבים חיברו עובדי עבודה זרה בעבודתה, היאך עיקר עבודתה ומה משפטה ומעשיה. ציוונו הקדוש ברוך הוא, שלא לקרות באותן הספרים כלל, ולא נהרהר בה, ולא בדבר מדבריה. ואפילו להסתכל בדמות הצורה--אסור, שנאמר "אל תפנו, אל האלילים" (ויקרא יט,ד). ובעניין זה נאמר "ופן תדרוש לאלוהיהם לאמור, איכה יעבדו" (דברים יב,ל)--שלא תשאל על דרך עבודתה היאך היא, ואף על פי שאין אתה עובד: שדבר זה גורם לך להיפנות אחריה ולעשות כמו שהן עושין, שנאמר "ואעשה כן, גם אני" (שם). [ג] וכל הלאוין הללו בעניין אחד הן, והוא שלא ייפנה אחר עבודה זרה; וכל הנפנה אחריה בדרך שהוא עושה בו מעשה, הרי זה לוקה.

ד ולא עבודה זרה בלבד הוא שאסור להיפנות אחריה במחשבה, אלא כל מחשבה שגורמת לו לאדם לעקור עיקר מעיקרי התורה--מוזהרין אנו שלא להעלותה על ליבנו, ולא נסיח דעתנו לכך ונחשוב ונימשך אחר הרהורי הלב: מפני שדעתו של אדם קצרה, ולא כל הדעות יכולות להשיג האמת על בורייו; ואם יימשך כל אדם אחר מחשבות ליבו, נמצא מחריב את העולם לפי קוצר דעתו.

ה כיצד: פעמים יתור אחר עבודה זרה; ופעמים יחשוב בייחוד הבורא, שמא הוא שמא אינו, מה למעלה מה למטה, מה לפנים מה לאחור; ופעמים בנבואה, שמא היא אמת שמא אינה; ופעמים בתורה, שמא היא מן השמיים שמא אינה. ואינו יודע המידות שידון בהן עד שיידע האמת על בורייו, ונמצא יוצא לידי מינות.

ו ועל עניין זה הזהירה תורה, ונאמר בה "ולא תתורו אחרי לבבכם, ואחרי עיניכם, אשר אתם זונים, אחריהם" (במדבר טו,לט)--כלומר לא יימשך כל אחד מכם אחר דעתו הקצרה, וידמה שמחשבתו משגת האמת. כך אמרו חכמים, "אחרי לבבכם", זו מינות; "ואחרי עיניכם", זו זנות. ולאו זה, אף על פי שהוא גורם לאדם לטורדו מן העולם הבא, אין בו מלקות.
אבל לא מדובר על ייחוד עם הספרים. מדובר על קריאה שעלול להביאנפש חיה.

להרהור במציאות הבורא.
ככה שזה יכול להיות כל ספר חיצוני...
חיצוני= כל מה שמערער את יסודות האמונה שלנו.

לא תתורו לא קשור לייחודארץ השוקולד
חז"ל אומרים שייחוד נאסר על ידי דוד ובית דינו, לא מהתורה
כאן זה אולי הכוונה "ייחוד" מצד שאמונת הייחוד תיפגם. סברא.נפש חיה.

תעיין בהלכה ו, "ואחרי עיניכם" זו הזנות. זה מדבר על הסתכלותי.

בדברים שמביאים לאיסור. 

לא באתי לומר שזה לא מתייחס לצניעות בכללארץ השוקולד
אלא שעיקר הדברים הם על עבודה זרה ולימוד ספרי אמונה למיניהם...
וגם ספר החינוך מפנה רק לענייני אמונהארץ השוקולד
ספר החינוך לא מביא בדיני המצווה של "לא תתורו" מקור בהלכות צניעות אלא רק בהלכות עבודה זרה...
אבל אבלנפש חיה.

שפז. שלא לתור אחר מחשבת הלב וראית העינים.

שלא נתור אחר מחשבת הלב וראית העינים, שנאמר (במדבר טו לט) ולא תתורו אחרי לבבכם ואחדי עיניכם אשר אתם זנים אחריהם. ענין לאו זה שנמנענו שלא ניחד מחשבותינו לחשב בדעות שהם הפך הדעת שהתורה בנויה עליו, לפי שאפשר לבוא מתוך כך למינות, אבל אם יעלה על לבו רוח לחשב באותן דעות הרעים יקצר מחשבתו בהם, וישנה לחשב בדרכי התורה האמתיים והטובים, וכמו כן שלא ירדף האדם אחר מראה עיניו, ובכלל זה שלא נרדף אחר תאוות העולם הזה, כי אחריתם רעה וכדי בזיון וקצף, וזהו שאמרו זכרונם לברכה (ברכות יב, ב) ולא תתורו אחרי לבבכם זו מינות, ואחרי עיניכם זו זנות, שנאמר (שופטים יד ג) ויאמר שמשון אל אביו אותה קח לי כי היא ישרה בעיני. 

שרש מצוה זו נגלה, כי בזה ישמר האדם מחטא להשם יתברך כל ימיו, והמצוה הזאת באמת יסוד גדול בדת, כי המחשבות הרעות אבות הטמאות, והמעשים ילדיהן, ואם ימות האדם טרם יוליד אין זכר לבנים, נמצאת זאת המניעה שרש שכל הטובות יוצאות ממנה. ודע בני ותהי מרגלא בפומך מה שאמרו זכרונם לברכה (אבות ד ב) עבירה גוררת עבירה, ומצוה גוררת מצוה, שאם תשית דעתך למלאת תאותך הרעה פעם אחת תמשך אחריה כמה פעמים, ואם תזכה להיות גבור בארץ לכבש יצרך ולעצום עיניך מראות ברע פעם אחת יקל בעיניך לעשות כן כמה פעמים. כי התאוה תמשך הבשר כמשך היין אל שותיו. כי הסובאים לא תשבע נפשם לעולם ביין, אבל יתאו אליו תאוה גדולה, ולפי הרגילם נפשם בו תחזק עליהם תאותם, ולו ישתו שם כוס מים יפיג יקוד אש תאות היין ויערב להם, כן הדבר הזה כל איש בהרגילו בתאוות ובהתמידו בהן יחזק עליו יצרו הרע יום יום, ובהמנעו מהם ישמח בחלקו תמיד כל היום, ויראה כי עשה האלהים את האדם ישר והמה בקשו חשבנות רבים. ללא תועלת של כלום. 

דיני מצוה זו קצרים, הרי בארנו בזה רב עקרן [הלכות עבודת אלילים פרק ג]
http://www.toratemetfreeware.com/online/f_01644_part_213.html

"אשר אתםם זונים אחריהם"?פסידונית

זה לא מסתדר.

למה לא. תקראי במקורות למעלה ...נפש חיה.

ציטוט דברי הספרי:ארץ השוקולד

ולא תתורו אחרי לבבכם זו מינות, כענין שנאמר ומוציא אני מר ממות את האשה אשר היא מצודים וחרמים לבה אסורים ידיה (והמלך ישמח באלהים).

ואחרי עיניכם זו זנות, שנאמר אותה קח לי כי היא ישרה בעיני.

אשר אתם זונים אחריהם זו עבודת כוכבים, כענין שנאמר ויזנו אחרי הבעלים . ר' נתן אומר שלא יהא שותה בכוסו (ומשמש) [ונותן עיניו] בכוס של חברו.

ד"א ולא תתורו אחרי לבבכם מגיד שהעינים הולכים אחר הלב. או הלב אחרי העינים, אמרת וכי [לא] יש סומא שעושה כל תועבות שבעולם. אלא מה ת”ל המש תתורו אהרי לבבכם מגיד שהעינים הולכים אחר הלב. ר' ישמעאל אומר לא תתורו אחרי לבבכם למה נאמר לפי שהוא אומר (קהלת) שמח בחור בילדותך בדרך ישר , או בדרך שתרצה, ת”ל ולא תתורו אחרי לבבכם.

יוצא שעיקר הדברים זה אמונה...

אמנם,יש התייחסות חלקית לעריות, אבל השאלה היא מה משמעות ההתייחסות ולכן הבאתי את דברי החינוך שאמר שעריות בא כדי ללמד על כלל האיסורים אבל אין בו משהו מיוחד...

אוקיי, תודהפסידונית

למרות שעדיין נראה לי שהפשט הוא אחר.

איסור חמור להשתמש בסמארטפוןנוצת זהב

לנשים וגברים כאחד!!

ואני מדברת איתך בתור אחת שהיה לה את זה ולצערי השתמשתי בזה בצורה לא נכונה ורק הדרדרתי מזה...ב"ה זכיתי לשבור אותו ואת כל היצר הרע המתלווה אליו...

ולעניין- אסור להשתמש בזב! זה הורס 

את החיים

את הזוגיות בעתיד

את הבריאות

את הנשמה הטהורה של היהודי

גם אני כבר בלי סמארטפון...וואלה החיים יותר יפים ככה!

ממליצה  לכולם!אוהב

ומי שקשה לו להקצין עד כדי כך ולשבור את הסמארטפון....פה לקצת
יכול לעשות חסימה ולהגיע לאותו מקום.
לא?

אני ניסיתי לחזור לנוקיה רגיל.
לא הצלחתי.
אז עשיתי חסימה. וזה היה מצויין.
זה הענייןנוצת זהב

ששום חסימה לא הייתה עוזרת!

ההיתי בדרגה ממש נמוכה בגלל זה...נראלך ש'חסימה' זה מה שהיה עוצר בעדי את השטויות שעשיתי?! ממש לא

וזו לא רק אני....מה נראלך????? שבנים מגיל 14 (!!!!) ומעלה יעמדו בפיתוי של האינטרנט ועם מה שיש לו להציע? ממש לא..זה מסקרן וזה מושך וזה לא באשמתם...ובגלל זה מלכתחילה לא קונים סמארטפון...גם לבנות זה פיתוי ענק!! כמו מה שקרה לי..ואף אחד אבל אף אחדדדד לא יכול לעמוד בפיתוי הזה...ואין מה להגיד נגד זה...כי אם משפחות מרובות ילדים..משפחות חזקות כאלה התפרקו בגלל זה אז זה אומר מה זה עושה...אנשים עם ראש על הכתפיים נופלים בזה אז קל וחומר אני ואת וכל מי שיקרא את זה שאנחנו הקטנים לא נצליח לעמוד בזה!!

וזה חוק ברזל ושום דבר שתגידי נגד לא יעזור!!! זה האמת וזו המציאות

אם את באמת רוצה להתעמק בעניין שהוא עניין רציני ביותר כי הדור הזה התחרפן בגללו אז תשמעי הרצאות של הרב צביאלי בן צור...רב תותח! בלי סילופים..אומר את האמת בפרצוף!

בהצלחה!קורץ

אנימבינה שאת מספרת מהחוויה שלך ומאמינה לך..חלושששש
אבלהגזמת ממש!! יש הרבה אנשים שלא קרובים בכלל למקום שאת מדברת עליו..
סמארטפון הוא כלי נייטראלי לחלוטין.אסור להגיע לאמירה שאף אחדלא יכול לעמוד בזה!אסור! יש לנו בחירה!
וזה גם ממשממשלא נכון!!
לפחות לגבי בנים היא צודקת (אולי גם לבנות)ברגוע

חזל לימדו אותנו שאין לנו בזה כמעט בחירה (אין אפוטרופוס, מה יעשה הבן ולא יחטא)

את יכולה לראות יותר בשיעור שכבר העלתי

בעיקר מדקה 20

חסימה זה חשוב, ואסור לאדם לזלזל בסיכונים רוחניים..אדם כל שהוא

אבל צריך גם להזהר מליצור מצב שכלמישהו יש גישה לדברים האלה, [וזה עלול לקרות גם למי שמלכתחילה נזהר, ונעזר בחסימות], הוא יחשוב שזה בלתי אפשרי לשלוט בעצמו.

בגלל זה כתבתי והתגשתי את המילה "כמעט"ברגוע

אז את טועה!!!נוצת זהבאחרונה

טעות גדולה וחמורה שעלתה לאנשים תמימים ביוקר...כנראה שאת תמימה מהרגיל ולא מבינה מה הסמארטפון הזה יכול לעשות...בעיקר לבחורים אבל לא רק...

אני מבינה שאת לא רוצה לקבל את זה ומצדך זה "מה הבעייה?!" ו-"יש בחירה" וכו'...תתפלאי אבל לבחור שמגלה משהו אין את הבחירה להמשיך או לא...זה מושך אותו ...זה היצר הכי גדול שלו..וכמובן שגם לבנות זה יכול להוריד בצורה נמוכה ביותר...תעשי עם זה מה שבאלך ..זו המציאות ועדיף אמת כואבת מאשר שקר ונפילה יותר כואבת...מקווה להבנתךמגניב

לא. אבל אני לא חסידה גדולה של חסימה באופן כללי..ענבל
לגבי הנקודת הנחה שברור שבנים צריכיםאורות הכתובה

זה לא כזה ברור. לא כל הבנים *צריכים* חסימה בטלפון.

אדם יודע רק על עצמו אם הוא נכשל או לא. ולא לכל אחד מתאימה חסימה, מהבחינה שיש כאלו שיפלו איתה, ויש כאלו שלא יכשלו בלעדיה. אני לא חושב שחסימה בטלפון זה מדד לבחור תורני או לא.

מה שכן- כמהלך חברתי-ציבורי זה חשוב. אם כציבור הולכים עלזה- אז הולכים על זה. מי שנופל ומי שלא. וזה הרי לא מדיד אז...

נראה לי שהחסימה באה למנוע בעיקר פרסומות מלוכלכות מאתרים בנאליים שגולשים בהם "בתמימות", ועוזרת למי שגם ככה נזהר, ולא רוצה להסתכל בטעות על בחורה בלבוש מאד לא צנוע. אני תוהה האם זה מה שמונע מבחור לצפות בפורנוגרפיה מבחירה. אשמח להארותיכם. 

והאם בת צריכה גם לחסום? לוידע, אבל על הצד שהיא לא באמת *צריכה*, אם הנורמה תהיה שגם בנות חוסמות, וכולם כולל כולם חוסמים, ובהנחה שחסימה באמת מונעת מחלק מהאנשים ליפול, בטעות או בכוונה, אז אתן שותפות לחיזוק הציבורי. אשריכן 

לא רציתי לפתוח את הנושא כי לי זה ברורברגוע

ראיתי גם שדיברו על זה הרבה.

אבל אני ממש לא מסכים איתך, אני יכול להעיד על עצמי 

שבלי חסימה (אין לי סמארטפון ב"ה אבל במחשב) הייתי נופל עמוק, לא רק לפרסומות.

כמו שלא הייתה ממליץ (אני מקווה) לאף אחד ללכת לחוף מעורב או לבית בושת, גם אם הוא

נחשב מישהו ששומר על עצמו (מיזה? אין אפוטרופוס..) כי בקלות אפשר ליפול.

התורה אוסרת גם על הרב הכי גדול להתייחד עם אישה, ולצערנו שמענו לאחרונה על מיקרים...

ואני חושב שאינטרנט זה יותר גרוע מבחינת הזמינות והאנונימיות.

אז ברור שבנים חייבים חסימה!  

לדעתי, לא רק בניםפה לקצת
נכון שלבנים יש יצר הרע גדול יותר.
אבל זה לא נותן ביטוח לבנות שלא יפלו...
ובלי קשר לנפילה גדולה מידי, היום בהמון אתרים יש תמונות לא צנועות.
אפילו באתר תמים כמו שירונט. נכנסתי לחפש מילים של איזה שיר והזדעזעתי מהתמונות שנמצאות באתר.
אז כן, חשוב חסימה, סינון.

ולדעתי, אם אני רוצה שהגבר שלי ישים חסימה, אז נראלי שקודם אני צריכה לשים.
ואם היית רוצה שבעלך יתפלל 3 תפילות ביום גם את צריכה קודםכמעין הנובע

להתפלל כך?

סליחה שאני מתערבברגוע

אבל מה הקשר? 

בנים חייבים ב3 תפילות ביום, בנות לא

ובנושא הזה כולם חייבים

עיין ברב אליעזר לגבי מחוייבות נשים בתפילה*צועד*
הבנות לא מכירות את זה

סתם אני לא קשור לשירשור..מצטער מראש
מה? הם חייבות 3 תפילות ביום?ברגוע

וואלה!ברגוע

עכשיו נעשה סקר כמה בנות יודעות את זהצוחק

לפי הידוע לי, אחת. תוכלו להבהיר?רחפת..

@ארץ השוקולד

בזמנכם..

כרגיל אני עושה את החיפוש באינטרנטברגוע
תודה!רחפת..

מעדיף שלא לכתוב פה הלכות*צועד*
סומך על כל אחת ורבניה..
כך ראויארץ השוקולד

עם זאת, לעתים צריך להראות שההלכה היא לא כה פשוטה כפי שחלק הציגו אותה

זכור לי מפעם במעורפלמחודשת.

שיש הלכה שונה בין האשכנזיות לבין ע. המזרח.

האשכנזים: מחובתם 2 תפילות ביום.

ספרדיות: תפילה אחת.

שתהיו בריאים, זאת היתה רק דוגמא........ה-מיוחד

אני ייקח את זה בתור מחמאהברגוע

ובדיעבד יוצאים ידי חובה ע"י תפילה אחת ואפילו ע"י ברכות השחר.ענבל
חשבתי 1לטובה
וברכות השחר
תלוי בהרבה פוסקיםשביט

אישה חיבת בברכות השחר ובברכות התורה וקרית שמע

ועוד תפילת שמונה עשרה אחת ביום - כי היא צריכה לבקש על עצמה רחמים

ככה לפי הרב עובדיה.

ממש לא אותו דברפה לקצת
בדברים שהם חובה, אז הם חובה בלי קשר למה שהשני עושה.

אבל דברים שהם לא חןבה, ואני רוצה שיעשה, אז כן.
לא חושבת. בעיניי יש הבדל בעניין זה בין לבנים לבנות.כמעין הנובע
ולכן לא רואה קשר שאם את רוצה שיהיה לו חסימה אז גם את צריכה לשים קודם.

ממנו כן מצופה והוא כן מחוייב לשמור יותר על עיניו, דבר שאת בתור בת לא (כן באופן רוח ההלכה. אך אין איסור מפורש לזה.
כמובן שזה פוגע בנפש אך אין חטא שיוצא מזה לכאורה).

וזה כן הגיוני יותר שתצפי ממנו לדבר שאת לא צריכה. שפחות נוגע אלייך ופחות יש לך צורך אליו.

לא מסכימה עם זה שלדרוש מבחור שאת יוצאת איתו לשים.
אבל את כן יכולה לצפות. כי לו יש עניין של שמירת עיניים והוא צריך להינצל מהחטא ואצלו היצר דומיננטי יותר.

(זו לא העמדה שלי כלפי בעלי, אבל לדבר הספציפי שהצגת..)

ולא מבטיחה שאגיב שוב בשירשור הזה.
מחילה
זאת דעתך וזו דעתי. מקובל פה לקצת
רק הערה-ענבל
בס"ד

ההשוואה לבית בושת אינה נכונה.
זה יותר דומה לשכירת חדר במלון שיכול גם לספק נערות ליווי.
אישית לא היה אכפת לי להיות במלון כזה, אני לא הייתי מזמינה נערת ליווי (כמובן לא מלון שמעמיד את הנערות ליווי בשורה אבל מלון שנגיד מציע קטלוג של נערות ליווי למי שרוצה).

זה לא להיכנס למקום שמיועד לדברים אסורים. זה להיכנס למקום שיש בו גם דברים אסורים ובידך הבחירה אם להתפתות להם.
צודקת אבלברגוע

לפעמים גם אם לא רוצים קופצת תמונה ואז כבר נמשכים,

ומבחינת האנונימיות והזמינות האינטרנט הרבה יותר חמור,

עובדה שאין כמעט (אני מקווה שאין ביכלל) בחורים דתיים שהולכים לבית בושת

לעומת האינטרנט...

כתבו חז"לכהנא צדק!

"אין אפוטרופוסין לעריות"

ראי סיפורים בגמרא. פרק שביעי של קידושין על היצר הרע שהיגיע לגדולי ישראל,

אף בנאדם לא יכול לסמוך על עצמו בקטע הזהיבנה המקדש!

יש גם משפט כזה לא זוכרת את הציטוט המדויק, שאדם לא ערב לעצמו

אז אל תגיד שכל אחד יודע על עצמו אם הוא נכשל או לא כי אתה לא יכול לדעת

"אין אדם נאמן על ידי עצמו".נפש חיה.

כעיבנה המקדש!

התכוונתי למה ש@כהנא צדק! כתב אבל גם לזה

יש כאן שירשור מעניין. הייתי ממליצה לקרואכמעין הנובע

היה כאן דיונים דיי חריפים ומעמיקים.

מעניין אותך אם יש לו תוכנת סינון בפלאפון? - לקראת נישואין וזוגיות

@ברגוע! @אורות הכתובה

הייתי ממליצה לכם לקרוא (בהתאם למה שכתבתם כאן)

אני סתם מתעצלת להגיב שוב לאותו דיון

תודה קראתי כבר כשכתבת לי לפניברגוע

אבל הייתי חייב להגיב לו.

ואם עוד אנשים כותבים מי אני שיעצור אותםחצי חיוך

לדעתי גם זה הנושא הכי חשוב של הדור.

לי ישנורופן.
כי זה נוח יותר ובריא יותר לנפש.
והאומץ לעשות את זה (נשמע מצחיק ) הגיע מתוך היותי דמות חינוכית.

*אני בת*
אני לא מרגישה שאני צריכהאביול
ב״ה לא יוצא לי לגלוש הרבה באינטרנט בפלאפון, אז אני לא מרכישה צורך.
גם בבית אין לנו חסימה, ואנחנו נפגשים לפעמים בתמונות לא צנועות, אבל מספיק גדולים כדי להתעלם ולהמשיך הלאה. (לא אומרת שמי שצריך חסימה ההוא לא גדול... אבל אצלנו זה ככה)
עם ילדים זה יותר בעיה.

אבל למה אתה יוצא מנקודת הנחה שכל הבנים צריכים? כל אחג עושה את החשבונות שלו.
הטיעון שעלה פה בעברעוד סתם אחד

הוא שזה צריך להפוך לנורמה, כי אם זה לא יהיה נורמה - אז מי שכן צריך יגיד לעצמו שלא כדאי לו לשים, כי אז כולם ידעו שהוא עם יצר גדול, והוא יתבייש בזה. 

למען הגילוי הנאות: אני מסכים איתך שכל אחד יעשה את החשבונות שלו; אבל זהו טיעון תקף שיש להתייחס אליו. גם בנוגע לבנים וגם בנוגע לבנות. 

זה כמו להגידברגוע

שכל אחד יחליט אם הוא שומר נגיעה, או לא מתייחד עם אשה.

התורה וחז"ל מכירים את האדם יותר טוב מעצמו

לא מדויקעוד סתם אחד

הרבה איסורים כאלו הם גדר, וגדר איננה קשורה לאדם הבודד אלא לכלל. לא התורה ולא חז"ל מתיימרים לומר לאדם ספציפי איך הוא עשוי לנהוג בסיטואציה מסוימת.

וגם אם זה היה נכון לגבי איסורי תורה או דברים מפורשים בחז"ל - כיוון שאין בתורה או בחז"ל חיוב לשים סינון באינטרנט - אינך יכול לומר שאיזשהו גורם 'מכיר את האדם יותר טוב מעצמו' בהתייחס לסוגיה הספציפית הזאת. 

אבל בימי חז"ל לא היה אינטרנטברגוע

ורבנים היום אומרים שזה חובה וזה כמו ייחוד 

סבבה,עוד סתם אחד

אבל רבנים היום אינם חז"ל (ז"ל = זכרונם לברכה, הווה אומר: מתים. בכל אופן - הנקודה היא שזו לא תקנת חכמים, זו השלכה מדברי חז"ל על ימינו שניתן להתווכח איתה מתוקף היותה פרשנות); והם בטח לא מכירים כל יחיד ויחיד; וחוצמזה שהטענה שכל הרבנים אומרים אותו דבר בנושא פשוט איננה נכונה, אבל אין לי כח להיכנס לויכוח הזה שוב. אתה מוזמן לחפש את הדיונים שכבר היו פה בסוגייה. 

סבבה נעצור פהברגוע

למרות שאני חושב שלרבנים יש כח לחדש שזה כמו האיסור ייחוד.

כמו שהתחדש החשמל (וזה איסור שבת). 

גם לגבי חשמלעוד סתם אחד

אין בכלל שום הסכמה גורפת שזה אסור באופן מוחלט וקטגורי (הרב שלוש ז"ל, למשל; הרב רבינוביץ' יבל"א, ועוד). ובכל מקרה מדובר בפרשנות (שמכוחה הרבנים הנ"ל התירו את ההיתרים שלהם), ולא בחידוש של תקנה לאיסור (ואף מודגש בפוסקים שמחפשים ענף של איסור קיים לתלות בו את האיסור, ואומרים במפורש שאין בימינו יכולת לתקן תקנות חדשות בנושא שבת. אולי מלבד ר' אשר וייס שטוען כמו שטענת, שחשמל זה חידוש מוחלט לאיסור של רבני דורנו). 

זה מה שאמרתי לא?ברגוע

רבנים (נכון לא כולם) תולים את האינטרנט בלי חסימה באיסור ייחוד.

ובכל מקרה אני לא מכיר שום רב שמתיר (לבנים)

לא, לא אמרנו אותו דברעוד סתם אחד

טענתך היא שעצם זה שרב (או אוסף רבנים) אמר ש-X הוא ענף של Y זה אומר שכך הדבר ואין בלתו. ולטענתי אין כך הדבר (ובמיוחד אם לטענתך הם תולים זאת באיסור ייחוד - לא הבנתי את הקשר לייחוד). 

בכל אופן - אני כן מכיר רבנים שמתירים, לבנים ולבנות. מה זה מלמד אותך? שכנראה יש דעות מגוונות בנושא... ו'רבנים' אינם גוף אחיד ששפתו שפה אחת ודבריו דברים אחדים. אני יודע שזה מפתיע, יש אנשים שחושבים שרק מי שחושב כמו הרב שלהם בכלל ראוי לתואר (או שהם פשוט אינם שומעים על אותם רבנים); אבל בפועל אין כך הדבר. 

אני מסכים שיש דעות אחרותברגוע

אבל לדעת הרבנים האלה זה איסור ייחוד, מסכים שזה לא מחייב את כולם,

לצערנו אין עדיין סנהדרין שפוסקים מה ההלכה.

אוקיי, עכשיו הדיון מתחיל להיות מענייןעוד סתם אחד

איך זה קשור לייחוד?! 

זה באמת נשמע לי תמוה. 

אין איסור ייחוד עם תמונה של אישה. בטח שאין איסור ייחוד עם 'סיכוי לראות' תמונה של אישה. איסור ייחוד הוא איסור התייחדות עם ערווה, שמא יגיע למעשה של גילוי עריות. 

פלאפון לא מסונן - עם כל ההכרה בחומרת הבעיה אם מחזיק הפלאפון ייפול - זה לא יהיה גילוי עריות. בעייתי - כן. עריות - לא. אולי אביזרייהו (וגם אינני בטוח שהייתי מגדיר את זה כך). 

הדבר היחיד המתקבל על הדעת, להבנתי, הוא שהם פשוט אומרים: כמו שייחוד בא להרחיק את האדם (באשר הוא אדם) מן העבירה - כך היום מן הראוי להרחיק גם מן הנפילות באינטרנט. אבל זה לא הופך החזקה בפלאפון שאיננו מסונן לעבירה על סניף של איסור ייחוד (אפילו לא כפרשנות), אלא דימוי מילתא למילתא נטו (ואז זה כבר בגדר 'תקנה', שאיננה תקנה של חז"ל, כפי שכבר ציינתי, אבל את הדיון הזה מיצינו). 

אשמח להבהרה. 

** וככה אומר הרב יהושע שפירא אאל"ט [שזה בא להרחיק מן העבירהנפש חיה.

כמו מעקה- ששים כדי לא ליפול]

יישר כח.נפש חיה.

תודה, שים לבעוד סתם אחד
שבתשובה הראשונה מבחין הרב בין "מצבי ייחוד הלכתיים" ו"ייחוד" (כאן המרכאות הן שלו = אין זה ייחוד במובן המחמיר של המושג) עם המחשב. במלים אחרות: זה דימוי מילתא למילתא. לא הגדרה של האיסור. וממילא נפתח הפתח לחילוקים ולמחלוקות, ולערעור על עצם התוקף של ה"תקנה".

וכך נאמר במפורש בתשובה השניה. שאין איסור, אבל ראוי לעשות כן.
ידעתי שתגיד את זה...ברגוע

איזה כיף שיש פה דיון של ישיבה באמצע בינהזמניםנפש חיה.

ועוד בשירשור שזה לא הנושא שלוברגוע

אני שאלתי על בנות, אבל בהחלט מהנהחיוך גדול 

אני בת וכתבתי לך גםנפש חיה.

תודה! הכל בסדרברגוע

טוב מאדנפש חיה.

נזכרתי בזהברגוע

תישמע בעיקר מדקה 20 והכי חשוב דקה 27 

עוד שיעור שלוgif
יש לו עוד שיעור חזקקקק בנושא:
כן...אהבה בתענוגים
אף אחד לא פטור מזה.
גם אם את לא נופלת, יש אחריות חברתית.
כי אז, כל מי ששמה חסימה, מעידה על עצמה שהיא נופלת כשהשאר מכחישות...
4 מתוך 10 בנות מעידות על עצמן שהן נופלות לזה בכוונה, ועוד כמה שמעידות שנופלות לזה בלי כוונה...
זה מספיק בשביל להבין שכל מי שיודע להשתמש באינטרנט, צריך לשים חסימה. גם אם בנות נופלות פחות, זה לא מתיר נפילות...
הו* המציאות מחייבת. כי הפרצה קוראת לגנב- ולפעמים הגנב קוראנפש חיה.

לפרצה...

* היום

לדעתי לא צריך חסימה לבניםקוד אבל פתוח
עבר עריכה על ידי -ינון- בתאריך י"ז באב תשע"ו 20:33
אבל במידה ולבנים כן, אין סיבה שלבנות לא.
עריכה: אופס רק עכשיו אני רואה שזה שאלה לבנות.
שאלה יפה..אני חושבת על זה כבר הרבה זמןביינישית
במיוחד שאני מצפה שבחור לא יהיה סמרטפון ואם כן אז חסום
ראוי ביותראלטלנה
אני באופן אישי ללא חסימה, כלפי בנות זה פחות אישיו מאשר כלפי בנים...ברור שגם בנות צריכות לשמור על עצמן מתכנים לא צנועים אבל גם מצד הטבע הן פחות נמשכות לזה. לדעתי אם מישהי מרגישה שהיא נופלת בקטעים הללו-פשוט שחובה שתשים! מי שלא- מאוד כדאי, ונשמרתם וכו' אבל לא קריטי
ולמה נראה לך שמישהיאהבה בתענוגים
תשים כשרק מי שנופלת בזה שמה?
כולן צריכות לשים, בדיוק כמו הגברים. זה לא שאנחנו נופלות פחות...
כולה 150 שח לשנה... כולם יכולים לעמוד בזה.
מי שיש לו כסף לקנות מכשיר, יש לו 150 שח להוסיף למען ה'.
בדר"כ לא נמצאת בפורום הזה. עניין "לא תתורו" נוגע לנשים גם!מתגברת

ולכן גם נשים צריכות חסימה?ברגוע

ברור!מתגברת

כן אני לא רואה חילוק בין בנים לבנותנתן.1
נכון וראוי להמנע מכל זה ולשים הגנות לבנות ולבנים באותה מידה כי מספיקה נפילה אחת ויצר יעבוד שעות נוספות כדי להתיר את השרץ ( מס' דוגמאות:
לבנות- האיסור לא כל כך חמור או שאין איסור.
לבנים - ילבש שחורים וילך לעיר אחרת כאילו בצינעה) .

אני נגד האמירה והחשיבה שהנורמה היא לא לשים ואם אני ישים כנראה יחשבו שאני נופל שיחשבו מה שרוצים האם לדוגמא בזה שאני שם רימון בבית זה אומר שאני נופל אני בסהכ רוצה למנוע מראש מצב כזה שיחסוך לי ולבני משפחתי נפילות ועוגמת נפש אין היום כמעט תוכניות וסרטים ופרסומות שעוסקות בזה בעקיפין או במשירין אז די להיתממות(נכון שזה מתחיל מעבודה עצמית אך עם יש משהו שיכול לעזור למה לא להשתמש בו )חזל קבעו אין האפוטרופוס לעריות וזה כולל גם את גדולי הרבנים (וראינו בשנים האחרונות מה קורה).

והשוואה בין האינטרנט לרחוב היא לא כל כך מדיוקת שברחוב אתה לא יכול לדרוש מאנשים דברים או לשים גדרות ומסלולים לנשים או גברים ובאינטרנט הביתי שאתה שם הגנה זה לא מפריע לשכן ולא פוגע בו וכו' אלא רק מגן עליך .
דבר נוסף ברחוב כולם רואים אז בחורים יותר נזהרים מלהסתכל במראות לא צנועים ובאינטרנט רק את/ה והקבה יודעים על הנפילה.

לכן בחור/ה ששמים הגנות לא צריכים לחשוש מה יגיד עלי אלא להבין שבנושא הזה צריך אובר הגנה כי כמו שכתבתי בעבר יש דברים נפלאים ושימושים מאד בסמארטפון/אינטרנט רק צריך לדעת להשתמש בזה בחוכמה ובתבונה ולא להתמכר .
אז מה דעתך על זהקוד אבל פתוח
אחלה פתרון לרחוב
/News/News.aspx/242202
מה ההבדל בינם לבין משקפי שמש?נפש חיה.

תשובהברגוע

ציטוט: "המשקפיים נראים כמשקפי שמש לכל דבר ומדבקה המוצמדת להם מצמצמת את שדה הראיה לשלושה מטרים קדימה בלבד"

לא חבל על ההעדשות?? סתם הוצאה.נפש חיה.

לא חבל על האינטרנט אם יש חסימה?ברגוע

נו...איזה בייניש אתהנפש חיה.

רצית אווירה של ישיבה לא?ברגוע

מתפלפל

שתהיו בריאים. זה כיף הישיבה פה בבינהזמנים.נפש חיה.

אני אישית מרכיב משקפיים ובדרך כללנתן.1
שאני נמצא בקומות כאלה אני מוריד משקפיים (4.5) לא כשאני בהליכה אלא בתחנות מרכזיות וכו אדם צריך לעשות השתדלות
אני לא מסכימה עם נקודת ההנחהמקרוני בשמנת
אבל בתשובה לשאלתך :
אני לא חושבת שנשים צריכות חסימה בסמארטפון.
לדעתי בנים ובנות כאחד עדיף שיהיו בלי סמארטפון בשנות התיכון. אחר כך הם כבר ילדים גדולים וצריכים להפעיל שיקול דעת.
אין איסור לאשה לראות אשה אחרת בצורה חשופה וזאת הסכנה המיידית באינטרנט בגללו גברים שמים חסימה. יש בעיה אם אשה תחפש תמונות של מעשים לא ראויים, וזה פחות זמין.
אני רואה בסמארטפון כלי חשוב שאפשר להשתמש בולעשיית המון טוב. אגב, עקרונית, אם תראו לי חסימה נורמלית שאשכרה חוסמת רק תכנים רעים ולא סתם מפריעה לעשות עבודות ללימודים, אז בכייף. אני לא מכירה כזאת ואני מתעבת חסימות כי הן גורמות לי תסכול עצום. מה שצריך להיות חסום לא בהכרח חסום, ודברים הכרחיים ללמידה ולעבודה נחסמים סתם, בלי שום סיבה מוצדקת. אז אני אישית נגד החסימות האלה ואני מתאפקת לא להגיד למי אני מתכוונת ספציפית כי באמת אינלי משהו טוב לומר
את טועה...gif
אבל לגמרי, תראי אחת הסרטון ותביני למה כח אחד צריך לשים סינון:
איך זה מוכיח שאני טועה???מקרוני בשמנת
כןכהנא צדק!

קודם כל למרות שבנות לכאורה בלי משיכה לראות סרטים פרוצים, יש עיקרון ליהודים: "והייתם קדושים" לפי רש"י- כל מקום שאתה מוצא גדר ערוה- יש שם קדושה. ז"א מי שיש לה אינטרנט פרוץ תמיד תיראה שם כל מיני דברים פחות צנועים (לא במובן הרע, אבל בנות עם בגד ים ודברים כאלו למיניהם זה גם בגדר של "גדר ערווה"), פרסומות ממש לא צנועות יקפצו לה וזה עניין קריטי שבאמת אי אפשר לוותר עליו.

מה עוד שאחד האחים שיצרו חזק יכול לקחת לך את הפלאפון ובטעות לגלוש למקומות שלא היינו רוצים שיגלוש אליהם ופה עוד פעם  ה"גדר ערווה" משמעותי.

כן, היצר חזק אצל כולםלשם שבו ואחלמה
וגם אם אצל בנות זה אחרת בפועל יש לא מעט בנות שנופלות
שמעתם על עזים בקדושה?gif
חבר'ה מטורפים לגמרי, יש להם בטוח גן עדן:
Azim.co.il
סרטון שלהם ביוטיוב:

חפשו בפייסבוק עזים בקדושה...
כולם צריכים. אם לא לצורך אז לשם האמירה.רחפת..

האמירה שלא מניחים בור ברשות הרבים.

ובכלל האידיאל שלנו לטהר את העולם, לגלות את רצון ה'. 

כלומר, אם האינטרנט  כרגע בבחינת קליפת נוגה, הסינון יכשיר אותו לשימוש טהור יותר.

(מה שנראה לי לנכון)

ברור שכן!יבנה המקדש!

אולי אין הלכה שאסור לבנות (ישמצב שיש אני לוידעת) אבל זה הורס את הנשמה גם לבנות

אף אחת לא היתה רוצה לחפש מתכון לעוגה ולקבל פרסומת קופצת של משו לא מתאים..לא

היתה לי תקופה שכן נחשפתי לדברים, לא ברמה של נורא ויש כאלה שאפילו לא יבינו מה אני מתלהבת אבל אחרי זה עברתי לאולפנה וזה פשוט עולם אחר לגמרי...

הרגשתי טהורה והרבה יותר אמיתית עם עצמי בעבודת ה', מתוך תמימות ברוך ה' שזכיתי לזהגבעוני אמן על כל עם ישראל!

למה שזה יפריע לי?מקרוני בשמנת
אם מדובר על טכנים פורנוגרפיים, אז בודאי לא מתאים גם לנשים. כי זה מטמא את הנפש.
אבל הפרסומות שקופצות על הסרת שיער, אתר היכרויות ועוד זה בסך הכל נשים בלבוש מינימלי. מה הבעיה? במצבים אחרים מותר לי לראות נשים עירומות. למה שהפרסומת הזאת תזיז לי במשהו? מה, אני לא יודעת איך אשה נראית? (דוגרי לא בדיוק ככה, כי זה לגמרי מודל יופי מעוות). כל עוד זה לא גורם לי להימשך אליה ולהרהורים מה הבעיה?

מבחינתי אם אין ילדים בבית לא חושבת שצריך חסימה.
אז לי עכשיו זה ממש מפריעיבנה המקדש!

פעם לא הכרתי מציאות אחרת וגם לא היה לי בעיה עם זה

אבל ברגע שאתה מתנסה באיך זה להיות תמים לגמרי אתה מבין כמה זה הרבה יותר כיף ומרגיש טהור יותר בלי זה...

נשים בלבוש מינימלי זה בדיוק מה שמפריע לי כי בנות אמורות להיות צנועות ושמורות ולא לחשוף את עצמם 

ולא, לא נעים לי לראות אתזה ככה בטח שלא בהפתעה

אפשר לשים חסימה ברמה נמוכה לא חייב הרמטית בכל זאת לא כל הפרסומות הם לאתרי היכירויות

מודל יופי מעוות פוגע מאוד!אורין

אגב עיקר הבעיה שלי עם מודל היופי ...נקודה

בס"ד

מה שמפריע לי עוד יותר ממודל היופי בנוגע ל"מודל יופי" נשי בגוף,

זה שמתקבע בראש של ילדות נערות ונשים שלא צנוע זה יפה.

כשאישה חשופה לחוסר צניעות נשי זה מעוות את הנפש,

את הגדרת היופי הנשי- ואז קשה מאד לבנות להתלבש בצניעות,

כי הן כבר ספגו שלא צנוע זה יפה.

ולא מדובר רק בבנות קטנות.

אנחנו מושפעים גם בגיל בוגר.

בעיקר אלו מאיתנו שמשתנות לפי אופנה- ויש הרבה נשים כאלו.

שילכו עם פירחוני כי זה בדיוק באופנה,

ואיך שזה מתחלף פתאום צוחקים על הדוגמאות האלו וזה "אאוט".

לגבי הצניעות זה בעייתי כי כל "התרבות" והאופנה הגויית היא לא צנועה.

זה אחיד... ואישה שנחשפת לכך מתקשה לחשוב ולהרגיש אחרת.

דוגמה על עצמי-

מהמקום שהגעתי ממנו אודם אדום היה נחשב פרוץ.

ממש סמל חוסר הצניעות ברמות הכי קשות.

כעת אני נמצאת במקום שזה הרבה יותר מקובל,

והרבה נשים שלבושות צנוע וכ' שמות אודם אדום.

פתאום כבר נראה לי לא נורא בכלל,

ובגילי זה כבר לא כמו שהייתי בגיל 24 שלא מתאים,

בגילי המזדקן כבר מותר לשים אודם אדום... זה פתאום לא זועק ולא מגעיל,

ולא פרוץ. אז אמנם אני נמנעת רק מהזיכרון של מה שחשבתי על זה לפני עשור,

אבל מבחינת החוש- איבדתי את זה. בהרגשה שלי משהו שהיה נראה לי אישית פרוץ 

פתאום נראה כשר...

וכשאישה חשופה למודל יופי שמטמיע בה שחוסר צניעות זה יופי- 

זה מחלחל. אז היא לא תתלבש כמו הדוגמנית ההיא, 

אבל הגזרות שהיא תבחר, וכ' וכ' גם אם טכנית יעמוד בכללי הצניעות עלולות להיות בעייתיות.

שלא לדבר על שעות מבוזבזות וכוחות נפש מבוזבזים של מאבק פנימי בין לקנות\ללבוש צנוע או לא

אודם אדום זה מהמםארוון

הפייבוריט שלי זה רובי וו...!!!

גם בעיני זה מהמם. ואני המומה מעצמי...נקודה

בס"ד

איך דבר שהיה נראה לי הכי לא צנוע בעולם,

הפך להיות יפה?

עד כדי כך שאני ממש צריכה להתאפק כדי לא השתמש בו?

(יש מחשבה שאולי פשוט סוף סוף נהייה לי טעם אבל...)

בכל אופן זו הייתה רק דוגמה למשהו שלא מעוגן שחור לבן בהלכה,

וכשזה נשאר בתחושות הן מעוצבות על פי החשיפה שלנו- מה מקובל בתרבות סביבנו.

וסליחה אם הדוגמה לא הכי טובה אובייקטיבית,

(ובכלל זו שאלה כמה עניין של תחושה יכול להיות אובייקטיבי- אם בכלל)

אך אני נוטה להאמין שהכוונה הייתה ברורה...

מה לא צנוע, ועוד רובי וו שהוא קלאסה...ארוון

שוב זה לא שחור לבן, (זה אדום.. )נקודה

בס"ד

אני לא מתכוונת לשכנע שזה לא צנוע.

ככה חשבתי והרגשתי עד ממש לאחרונה.

זה לא כתוב (נדמה לי ) בשום מקום,

בכל אופן לא במקום שאני מכירה.

זו הייתה רק דוגמה שתחושות שלנו לגבי צניעות -

יכולות להשתנות מהקצה אל הקצה,

ולכן כדאי לא להיות חשופות לדברים לא צנועים.

יש מקום שכתוב שאדום לא צנועפה לקצת
לא זוכרת איפה. נראלי איפשהוא בגמרא.
רב אחד במכללה הביא לנו את זה כתוב מהמקורות.

בטח הביינישים פה יידעו לומר איפה זה כתוב
את מתכוונת לבגד אדום?ברגוע

אני לא זוכרת אםפה לקצת
מדובר דווקא על בגד אדום או באופן כללי על צבע אדום. מכיר מקור כזה?
כןברגוע

לא זוכר בדיוק אבל יש סיפור בגמרא על רב אחד שראה אשה 

ברחוב עם בגד אדום והוא קרע לה אותו...

http://ph.yhb.org.il/09-06-09/

מכירה את המקור בנוגע לבגד בלבדנקודה

בס"ד

ובאמת לא התכוונתי לעורר על כך פולמוס,

ככה סתם אודם אדום נראה לי בולט יותר מצבעים אחרים,

- אבל זה תלוי בהרבה מאד גורמים,

כמו צבעים (שיער ועור ), תסרוקת, ומבנה פנים של המשתמשת באודם.

ברור שגם בחורה צריכה לשים חסימה!!c2

לצערנו לא רק בנים נופלים באינטרנט אלא גם בנות, ואף אחת כאן לא יכולה להגיד שהיא לא תיפול..אל תאמין בעצמך עד יום מותך!! ולשים סינון זה לא כזה בעיה... בהצלחה!חושף שיניים

אני מוסיפה כאן שיעור משוכתב של הרב יהושע שפירא על כל הנושא...מי שיש לה כח-זה מאוד מעניין!!

עזות דקדושה – הרב יהושע שפירא

שלום לכולם. אנחנו כידוע נעסוק היום במייל שקיבלתן. אני רוצה גם לשמוע וגם להגיד. אני מציע שנחלק את הזמן לשלוש, אני אדבר כחצי שעה, אתן לכן להגיב כחצי שעה, ואני אסיים בחצי שעה האחרונה. אני שומע ומניח שהרוחות סוערות קצת וזה לגיטימי. אני לא חושב שמוסדות חינוך צריכים להתנהל בלי סערות. לא זוכר שיש מצווה כזאת, מותר שיהיו סערות, מותר גם לא להסכים. אני רוצה להציג את דעתי. אני רוצה לפתוח בטענות המרכזיות שאני שמעתי קצת ולדון בהם. אחרי זה אשמע אתכם, יכול להיות שיהיו דברים שלא שמעתי ואחר כך אני אענה על מה שתביאו בהמשך.

אני רוצה לחלק את הטענות לכמה חלקים:

א.      הבעיה נוגעת לבנים ולא לבנות, ולכן לא נכון ולא מוצדק שאנחנו נעשה כזה מהלך, בוודאי לא כוחני ועוצמתי כלפי בנות. בעצם זה לא נצרך בכלל.

ב.      גם אם עושים מהלך הוא צריך להיות רק מתוך אמון, ואין דרכינו במדרשה לפעול בהחלטות מלמעלה אלא בהסברה. ופתאום אני משנה את טעמי, ולא רק זה אלא שאולי מבין המורים במדרשה אני קצת קיצוני בזה שהכל צריך לבוא מהבנה ואהבה וכולי ופתאום אני נעשה קיצוני לצד השני. קודם כל זה בגלל שאני קיצוני, ולא חשוב לאיזה כיוון. אבל נרחיב בזה.

ג.       גם אם יש מקום לכפיה, וגם אם יש צורך שהבנות יטפלו בענין הזה גם כן, למה זה נושא כל כך חשוב שעליו פתאום נעו אמות הסיפים?

אני מקווה שזה שלושת השאלות המרכזיות שעלו על הפרק, ואם לא אתן תתקנו אותי בהמשך.. אני רוצה להתחיל מהשאלה השלישית, למה הנושא הזה כל כך חשוב ומה פתאום אני משנה את טעמי באופן קיצוני בגלל הנושא הזה.

תשובתי, א. היום אני כבר לא לבד. הייתי הרבה שנים לבד, והיום אני כבר לא לבד. כולן יודעות שיש רבנים שאומרים דברים חריפים יותר ממני בעניין הזה. אני רוצה להסביר למה.  אני אספר לכן סיפור על עצמי. אני אחרי הגירוש מגוש קטיף, לקיתי בסוכרת נעורים. בהתחלה בגלל הגיל, בדרך כלל זה מתפרץ בגיל ילדות או נערות. אני הייתי אז בן ארבעים ושלוש לכן זה לא סביר שזה יהיה סכרת נעורים, זה בדרך כלל הזמן שמתפרצת סכרת המבוגרים.  זה שהיתה לי סוכרת זה לא היה שאלה בכלל, כי הסוכר היה גבוהה בדם. אבל השאלה איזה. הרופא טעה באבחנה וחשב שיש לי סכרת מבוגרים ונתן לי טיפול לפי סכרת מבוגרים. הטיפול לא הועיל לי, ולא רק זה אני גם לא לקחתי אינסולין, גם עשיתי ספורט באופן מטורף לגמרי ורזיתי באופן קיצוני. יש לי בת רגישה, שכל הזמן אמרה לי "אבא משהו פה לא בסדר. אני אהרוג את הרופא הזה". עכשיו במסגרת זה שכל הזמן אמרו לי שאני צריך לעשות הרבה ספורט, הייתי רץ כמו מטורף. אז שלחו אותי לדוקטור לספורט, לא ידעתי שיש דבר כזה. באיזה מקום מיוחד בירושלים, היא היתה אמורה לעשות לי בדיקות במעבדה שלה כשאני רץ על כל מיני מכשירים. כשהיא ראתה אותי, הייתי רזה באופן קיצוני ממש. היא אמרה לי לא לעלות על אף מכשיר. אתה לא עם סכרת מבוגרים אתה עם סכרת נעורים. עד שאתה לא בודק את העניין הזה אתה לא עושה ספורט, בקושי ללכת מותר לך. בניגוד גמור לכל מה שהיה עד עכשיו. עשיתי בדיקה, צדקה לגמרי. סכרת נעורים ולא מבוגרים. בתקופה ההיא הייתי הולך מהבית לישיבה, מרחק של חמש דקות הליכה. והייתי צריך לנוח פעמיים או שלוש בדרך כי לא היה לי כוח ללכת. הליכה של חמש דקות. הייתי רץ כמו מטורף, הליכה של חמש דקות הייתי רץ כמו מטורף. הייתי חלש מאד, והייתי הולך ואם לא הייתי נכנס לאיזה סטרס של התעמלות, הליכה של חמש דקות הייתי נח פעמיים, זה מישור אין שם טיפה עליה. והבת שלי כל הזמן אומרת לי "אבא יש פה טירוף מערכות משהו לא בסדר". רק אחרי שחזרתי לעצמי אני יכולתי לראות את זה. כשהייתי שם בפנים פשוט לא יכולתי לראות את זה. שאלו אותי מה?, אמרתי הכל בסדר, איפה הבעיה? כשהבת שלי אמרה, ליטפתי אותה בנחת ואמרתי לה גברתי היקרה זה יפה מאוד, יש פה רופאים במדינת ישראל הם המוסמכים ואנחנו לא הורגים אותם. למה אני מספר את כל זה ?

כי ההידרדרות היתה איטית, לא היה רגע אחד שבו פתאום הכל השתנה. לאט לאט רזיתי, בשרי נאכל, שקלתי פחות משני שליש ממה ששקלתי קודם, העצמות שלי כבר בלטו מהעור ולא שמתי לב. כלומר, ראיתי שאני רזה, אבל בסדר. כל פעם הייתי צריך להחליף את הבגדים, בסדר. אבל בגלל שזה קרה לאט לאט ולא היה איזה רגע שבו היה שינוי דרמטי מקצה לקצה אז התרגלתי.

אני אתן עוד דוגמא כדי להבין את המנגנון. כי אני חושב שעיקר הטענה שלי זה על המנגנון הזה.

אם לוקחים בן אדם ונותנים לו מכת חשמל ברמה איקס הוא מיד כל גופו מזדעזע ויכול גם למות מזה. אם נותנים לו מכת חשמל הרבה יותר נמוכה, ואחרי זה מעלים אותה לאט לאט, הוא יכול להגיע לשני איקס, ולהרבה יותר גבוהה ולא קורה לו כלום. למה? יש לגוף כשרון הסתגלות. זה נכון ברמה הכי הכי פשוטה של זרם חשמלי. חיבור אלקטרודות, מכת חשמל. במכה שאדם מת בוודאות, אם מעלים לו לאט לאט הוא יכול לעמוד ולא להרגיש.

גם בנפש יש כושר הסתגלות וכשתהליך קורה לאט אדם לא שם לב לאיזה רמות הוא מגיע. ואם זה נכון על אדם זה נכון עוד יותר על חברה. למה? כי כשאני הייתי רזה, הבת שלי לא היתה בתוך התהליך, אם כי גם היא חוותה אותי, מישהו שלא פגש אותי זה היה עוד יותר. היא לא היתה בתוך התהליך וראתה שמשהו לא בסדר. אבל אם כל מי שסובב אותי הוא גם כן בתוך התהליך אין מי שיתעורר. לכן כשההסתגלות היא חברתית ולא אישית התרדמה הרבה יותר עמוקה. ועכשיו אני רוצה לעבור לנמשל. אני סבור שכתרבות בחמש עשרה השנים האחרונות אנחנו בהסתגלות לעולם חדש מטורף לחלוטין, אם מישהו היה מספר לפני חמש עשרה שנה שאלו יהיו התוצאות של רשת האינטרנט כל הרבנים היו אומרים אל תכנסו לזה! זה טירוף מערכות. אז מה קרה? הסתגלנו. זה פשוט בא לאט לאט, לאט לאט. עוד חברה עם סמרטפון, עוד חברה עם סמרטפון.. עוד איקס דקות בממוצע שאנחנו נמצאים שם.. ועוד איקס דקות.. ולאט לאט זה עולה לשבע שעות בממוצע ביממה. שלושת אלפים מפגשים עם הסמרטפון ביום בממוצע בנוער. יש כאלה שמגיעים לעשרת אלפים מפגשים. מפגש הכוונה שמישהו מהווטסאפ שלי כתב בדיחה, ואז אני הסתכלתי על הבדיחה, ואז פלוני כתב "חחחחחח" ואני הסתכלתי, ואלמוני אחרי זה כתב גם הוא "חחחחחח" עם שני סמיילי. ואז השלישי כתב שבע חחחחחח.. המקש שהכי מתקלקל במקלדת זה האות ח'.. אני מדבר לגמרי ברצינות.. ואז אני מוסיף שני סמיילים. זה חמישה מפגשים. הראשון שכתב את הבדיחה, אחרי זה שלושה שכתבו חחחחח ואני שכתבתי שני סמיילים. אז כל זה זה חמישה מפגשים. הממוצע היום בנוער זה שלושת אלפים מפגשים ביממה! יש מגיעים לעשרת אלפים. אנחנו מספר אחד בעולם.. איך יכול להיות שדבר כזה עובר את התודעה שלנו ואנחנו ממשיכים לחיות? זה מכת חשמל שקיבלנו אותה במנות קטנות והיא עלתה ועלתה ועלתה והיא ברמה מטורפת שאם לא היינו מסתגלים היינו מתים מזעזוע לפני חמש עזרה שנה. אבל זה עולה, זה התחיל ממילים באינטרנט, עבר לתמונות שיורדות בשתי דקות, בחצי דקה, בחמש שניות.. סרט שיורד בחמש דקות, סרט שיורד בשלוש דקות, סרט יותר ארוך, רזולוציה יותר גבוהה.. ופריצות יותר ויותר גבוהה. אנחנו נמצאים בהסתגלות למגיפה. מתים אנשים סביבנו מבחינה רוחנית כל הזמן. עוד אחד ועוד אחד, עוד עשר ועוד עשר, עוד מאה ועוד מאה.. פשוט הסתגלנו לקבור אותם חיים. הסתגלנו לקבור אנשים חיים. גם בנות, נגיע לזה.. הסתגלנו לקבור אנשים חיים. איך הסתגלנו? זה בא לאט לאט בחמש עשרה שנה ולא שמנו לב. אצל רובכן זה הגיע כשעוד לא עמדתן על דעתכן, התחיל התהליך. אתן בכלל לא עמדתן עם הכרה מלאה בלי תהליך כזה. נולדתן והגעתן להכרה בכיתה א' כשכבר התהליך התחיל, הרכבת יצאה מהתחנה.. ומאז היא נוסעת ונוסעת ומגבירה את המהירות כלהזמן ומגיעה לטירוף מערכות מוחלט רוחבי עמוק שאין כדוגמתו ואנחנו נמצאים..

היו אצלי לאחרונה ישיבה תיכונית, ביקשו שאני אעביר שיעור.. הגיעו אלינו לישיבה, ביקשו שיעור אחרי שחרית. אמרתי שאני רוצה לדבר על סמרטפונים. חמישים חברה, הר"מ וראש הישיבה. אני פותח בשאלה – "מה המדיניות שלכם לגביי סמרטפונים?" הר"מ קופץ ואומר "אצלנו אין סמרטפונים". מרים טלפון ישן, הרבה יותר משומש מזה.. כמו שסבתא של סבתא שלי השתמשה, מרים טלפון כזה ואומר " זה מה שיש לי". אמרתי "כל הכבוד יישר כוח". אני פונה לחברה ואומר, "אסור אצלכם סמרטפונים, מישהו יכול לתת לי הערכה לכמה אחוזים מכם יש סמרטפון?"

שאלתי בשבת האחרונה את הנכדה שלי בכיתה ו', בית ספר נפרד, חצי תלמוד תורה. שאלתי אותה לכמה אחוזים מהבנות יש סמרטפונים, בכיתה ו'. תשובה: שמונים וחמישה אחוזים. היא לא אמרה את המספר הזה, אבל כששאלתי אותה לכמה בנות יש ולכמה אין היא אמרה את המספרים ואני נותן לכם את התוצאות. 85 אחוז בכיתה ו' סמרטפונים לבנות

ובכן אני שואל אותם " לכמה אחוזים יש סמרטפונים פתוחים למרות שזה נגד המדניות?", בחור אחד מרים את היד ואומר לי "להערכתי שמונים אחוז", אני מזיז את המבט לאט לאט אל התלמידים לראות אם יש מי שמתנגד ורוצה לתבוע אותו על הוצאת דיבה. אף אחד לא. ואז אני שואל את השאלה הבאה, תקשיבו טוב, נכון כבר הסתגלנו. אני שואל "תגידו לי מאלה שיש להם סמרטפונים פתוחים, כמה אחוזים לפי דעתכם נופלים, הולכים לשם?" תשובה: בין תשעים וחמישה למאה אחוז. אני מסתכל עוד הפעם על העיניים של הנערים ולא רואה מישהו שהולך להוציא תביעת דיבה. האם יש לי סיפורים יותר מזעזעים? יש לי. האם זה מספיק? נראלי שכן.  נעשה דוקטורט אחד, סקר אחד באמת רציני, לפני חמש שנים והאחוזים שלו זה ששליש מהבנות הלכו לאתרים האלו בכוונה תחילה. כמה בנות נחשפו לא בכוונה? תשעים ושתיים אחוז. האם כשנחשפים לא בכוונה זה עושה נזקים או לא? כל אחת תחשוב על זה מה שהיא רוצה. אני לא חייב לענות על כל שאלה.

עכשיו אנחנו הסתגלנו, לנתונים המזעזעים האלה. ואני רוצה רגע לצאת מההסתגלות ולהגיד, רבותיי העסק בטירוף גמור! יש פה מגיפה נוראית אין כדוגמתה. יש דבר אחד כדוגמתה, התבוללות, חילון בתקופת ההשכלה, אבל שם ז היה ברור. או שאתה בבית המדרש או שאתה חילוני. נכון שהיה דמדומי ביניים שהיו קוראים בישיבות ספרי השכלה, ונופלים. אבל אצלנו מסתכלים בדברים הרבה יותר גרועים מספרי ההשכלה של א ונשארים בבית המדרש. בית המדרש הפך להיות מקום נוראי. ובמגיפה כזאת אי אפשר להשתמש בכלים רגילים. למה? הסתגלנות הרדימה את כולם. הרדימה את כולם. אני נלחם על הדבר הזה יותר מחמש עשרה שנה. הייתי מגיע לכנסי רבנים והייתי אומר, רבותיי יותר טוב להכניס חזיר הביתה עם ריחות נפלאים כשכולם רעבים מאשר להכניס אינטרנט. ואז רב אחד קם, זה קרה לי פעמיים, לי יש אינטרנט! אז אמרתי לו – עלייך דיברתי. בלי שום נימוסים, שום גינונים. ישר, עלייך דיברתי. אלא מה? שאז הייתי כמעט קול יחיד. אף אחד לא דיבר על זה. אני בישיבה שלנו לא הסכמתי שיהיה אתר. זה עוד לפני שהיה הגנות.. לא יכול להיות שיהיה אינטרנט בישיבה, שיהיה אתר אינטרנט, אין דבר כזה. זה מקום מתועב ואסור להיות בו. זו היתה דעתי.

אם כן, היום מתחילה להיות התעוררות. אבל עדיין רוב הרבנים נרדמים, הנוער מרגיש מה פתאום לי אין כוח לעשות. יש מגיפה שמפילה חללים באחוזים נוראיים. ושקט, דממת אלחוט. אף אחד לא צורח. הכל נעשה בשקט. מתים לנו בשקט, אנחנו קוברים בשקט את הנשמות. רואים אנשים ריקים, שאין בפנים, בגלל שהרעל פגע בכל חלקה טובה. וכולם מתים לנו בשקט, אף אחד לא מדבר. הסתגלנו. אני אומר, זה לא יכול להמשיך כך בשום פנים ואופן. הבעיה החמירה בשנים האחרונות ובייחוד בשנה האחרונה מפני שכל התועבות שבעולם נכנסו לכיס. כמובן שזה מחמיר את זה הרבה יותר גם כי זה לגמרי אנונימי ואישי, גם כי זה בכל מקום, גם כי זה לגמרי לגיטימי כי לכולם יש את זה כל הזמן.

ושלוש שנים האחרונות ובשנה האחרונה בעיקר, המגיפה קפצה קומה דרמטית! אלא, זה קרה בשקט. עוד אחת ועוד אחת ועוד אחת.. כשהראשונה הביאה כולם שאלו מה זה, השניה, השלישית, הרביעית כבר פשיטא.. ככה המגיפה התפשטה. בראשונה עוד לא ידענו שאפשר לראות סרטים בדבר הזה. לאט לאט הכל אפשר. היום הגלישה בפלאפונים הרבה יותר גבוה מבמחשבים, למרות שרבבות נוסעים לעבודה ויושבים יום שלם מול מחשב מהבוקר עד הערב, ועדיין יש פה גלישה הרבה יותר ממחשבים. זה עיקר הגלישה היום. ושקט, דממת אלחוט. כולם מתים מסביבנו ואנחנו בשקט. ואני אומר, רבותיי הגיע הזמן לקרוע את המסך ולהגיד אנחנו באמצע מגיפה שמפילה רבבות של חללים נוראיים. זה לא זמן עכשיו לנחמדות. עכשיו צריך להילחם. אני קראתי לתנועה של הנוער "עזים בקדושה" והחברה, שבאמת יש להם עזות, "לא איזה שם, זה כבד.. בתור פשרה הם רצו- לוקחים אחריות", אמרתי להם רבותיי, רוצים לוקחים אחריות תקימו תנועה תעזבו אותי, אם אתם לא יכולים לעמוד מאחורי עזים בקדושה לא ייצא מכם כלום. למה? זה לא מלחמה פשוטה! אם יש עכשיו זיקה, איזה מגיפה עולמית, כל העולם נגדה, אף אחד לא בעדה. אבל כאן, בכל אחד שוכן יצר הרע גם לחופש, גם לסקרנות וגם לתועבות שכל הזמן נלחם נגד מי שרצה לקחת אחריות. לכן לקחת אחריות זה לא מספיק. צריך הרבה יותר מלקחת אחריות. אמרתי להם, אם אתם לא עם סכין בין השיניים וקדחים על כל צד, יורים ושולפים, אז לכו ללמוד, זה ביטול תורה.. למה? אני במלחמה הזאת עשר שנים. תגידו לי מי במלחמה הזאת יותר ממני ואני אחריו. מוכן לשמוע את דעתו. איזה רב שמוביל בעניין הזה יותר ממני, רק תגידו, אני יוכל ללמוד יותר בשקט.

קהל: החרדים

הרב: הלוואי שהייתי יכול לפעול כמו שהם, את צודקת הרבי מוויזניץ' עשה דבר נפלא, אוסר לגמרי, כל הפלאפונים אצלו על השולחן. ומי שיימצא עף מהחסידות! ואם הייתי יכול לעשות את זה הייתי עושה את זה. ואני אסביר. אין נושא יותר חשוב. אנחנו באמצע מגיפה אנשים מתים מסביבנו אין זמן עכשיו לדברים אחרים. זה הדבר הכי חשוב שיש.  סמרטפונים. אני כבר חמש עשרה שנה ככה.. לפעמים אני מצליח לדבר כמה דברים אחרים.. עכשיו אני חוזר.

בשביל להפסיק את המגיפה זה לא מספיק להגיד, אני מזהה את המגפה, הסתגלתי, זה לא בסדר צריך לשנות את דרכינו התרבותיות. זה לא יעבוד. זה מסה תרבותית אדירת כוח ומשקל. אם רוצים לשנות אותה צריך כוח עוצמתי שאין כדוגמתו. זה מלחמה לכל דבר ועניין. פחות מזה לא נצליח לזוז. כי הצד השני זה עובד בלי סוף.. זה צונאמי, או שאתם עזים בקדושה עומדים מול צונאמי או שהכל שוטף.. עכשיו אני רוצה מתוך זה לגזור את השאלה: האם צריך לכפות או לא? בכלל, האם אנחנו בעד כפיה או לא. אני רוצה להגיד לכן תשובה חד משמעית שלא תתבלבלו. אני בעד כפיה חד משמעית, כולכן בעד כפיה חד משמעית. תלוי על מה.

תארו לכם שאני הייתי נכנס לשיעור, ושלוש בנות מסיבותן הן היו יושבות עם הגב. מה אתן הייתן אומרות? לא בסדר. ואם הן היו אומרות: שמענו את דעתכן ואנחנו עדיין רוצות לשבת עם הגב. זה לא היה עובר.

אם אחת מהבנות לפני כל שיעור היתה פותחת את ארון הקודש פה ומכניסה חתול שחור מת! מישהי פה היתה שותקת? היתה אומרת טוב נסביר לה, נחנך אותה, ניתן בה אמון.. אנחנו השתגענו? חתולים שחורים מתים בארון הקודש?! מישהו ישתוק על דבר כזה? בטח שאנחנו בעד כפיה! ואם לא תזוז נביא משטרה ונעיף אותה, זה ילך גם בכוח הזרוע. כולכן תהיו שותפות לזה. אף אחת פה לא מוכנה שתלמידה לפני כל שיעור תכניס חתול שחור לארון הקודש, זה לא יעלה על הדעת. למרות שאין בשולחן ערוך הלכה שאוסרת את זה. אין. אנחנו בעד כפיה, כולם. כשמישהו עובר את הגבול.  מתי אנחנו לא בעד כפיה? בתוך גבולות הגזרה. מהן גבולות הגזרה? זאת באמת שאלה לא פשוטה. אבל זה ברור שכולנו בעד כפיה.

אם תהיה פה אחת שכל פעם באמצע השיעור שלי מתחילה לשיר פה, שירת נשים.. אומרים לה תפסיקי, לא. מסבירים לה, תפסיקי, לא. מחנכים אותה, תפסיקי, לא. מאמינים בה, תפסיקי, לא. מצלצלים למשטרה, יש פה אחת מפריעה תיקחו אותה מפה שלום על ישראל. אנחנו מחנכים עם משטרה? תשובה נורא פשוטה, מילא אחת שתי אותיות, והיא לא המילה לא. היא המילה כן. תלוי במה.

מי שהעלתה עד היום על דעתה שאנחנו רק נחמדים היא טעתה בגדול. אם מישהו בא ומכה אותי אני מפסיק להיות נחמד. אל תנסו אותי. אני מפסיק להיות נחמד. זה לא שאני נותן בו אמון שבינתיים הוא מכה אותי אבל הוא יפסיק. זה לא שאני מחנך אותו.. אני מונע ממנו את הדבר הזה בכוח הזרוע נקודה סוף פסוק. לכולנו יש גבולות בהן אנחנו לא מאפשרים, כולל בכפיה, להמשיך הלאה. עכשיו השאלה היא האם הנושא הזה הוא מסוג הנושאים של חתול שחור מת בארון הקודש או מסוג הנושאים שאהבת ד' צריכה להתפתח מתוך לב פתוח, אמון, שלוה, בלי לחץ. זאת השאלה, לאן זה שייך המגיפה העומדת לפנינו. אני רוצה לטעון טענה, מותר לכן לחלוק עליי, לא כולן חייבות להסכים איתי זה לגיטימי לגמרי.. אני אומר את דעתי.

הדבר הזה הרבה יותר חמור מחתול שחור מת בארון הקודש! הרבה יותר חמור! למה? כי גם אם יהיו פה חתולים שחורים בכל תחילת שיעור, לא יפלו מזה עשרות אחוזים חללים. ואנחנו מדברים על דבר שהוא הרבה יותר חמוד. הוא נוגע להלכות החמורות בתורה, להכי מרעילות בתורה. ואם תוציאו לרגע את הסתגלנות – זה מגיפה עצומה שאין כדוגמתה. ושלא היה כדוגמתה. ואני אומר, כאן צריך להציב גבול חד. הלוואי שכולם היו עושים כמוני.. הם לא עושים.. אני מכיר את העולם המחנכים והרבנים, כבר הרבה שנים שאני זועק א הזעקה הזאת ואני יודע מה התגובות.. בסדר.. אני לא יכול לכפות את דעתי. אני יכול לצרוח ואת זה אני עושה. אני יכול ג להקים חברות, מעולם לא העלתי על דעתי שאני אקים חברה מסחרית, בטח לא בתחום המחשבים, בטח לא בתחום סיפוק אינטרנט. בסוף עשיתי את זה..  אני סבור שאנחנו נמצאים במגיפה נוראית. כולם נרדמו. כולל כולכם נרדמתם! מתים אנשים סביבכם וכולכם דממת מוות. שקט. אתן לא צועקות, אתן לא זועקות, אתן לא מצילות. כלום, אפס. מגיפה נוראית ואתן בדממה! ואם מישהו צורח אומרים לו "היי מה זה חרדים פה?!" קודם כל אתן יודעות שאין מחמאה יותר גדולה בשבילי מכשאומרים לי חרדי.. אז כל אלה שאמרו חרדי על הצעד שלי, אני מודה על המחמאה.. אני לא פוחד מהעולם החרדי, אני אוהב אותו מאוד. סה"כ הם מצליחים הרבה יותר מאיתנו. בוא נודה על האמת.

קהל: הרב אז למה לא להיות חרדי?

הרב: בגלל שהם לא מאמינים במעשה ד' הגדול והנורא שהחזיר את ישראל לארצם. נחזור..

אני סבור שאנחנו נמצאים במגיפה שלולא הסתגלנו אליה היינו מבינים שהיא קטסטרופה נוראית! כמעט אין דבר כזה כדוגמתה. וכולם שותקים. גם אתן שותקות. ואני אומר, אי אפשר לבנות את החינוך של הדור הבא בלי לזעוק, בלי לעשות סטופ ולהגיד אנחנו לא ממשיכים הלאה.

וכאן אני רוצה להגיד לכן עוד דבר, אני מלמד בעוד מקומות ולא התניתי תנאי. אתן הולכות להיות מחנכות. ולדעתי לא יכול להיות שתהיה מחנכת בשנים הבאות שהיא לא דוגמה אישית שהיא סיננה את הסמרטפון. אם הייתי צריך לחתו, והיו אומרים לי היא לא סיננה, לא הייתי חותם. את לא יכולה להיות מחנכת. זו דעתי. ולכן אני אומר אל תכנסו לשיעור שלי. אני לא חושב שאפשר לחנך בשנים הבאות בלי העדות שאת מסוננת היטב. את לא ראויה להיות מחנכת. כי יש מגיפה, יש צונאמי. אין בעיה חינוכית יותר קריטית מזאת ואת מהווה דוגמה שאת חלק מהמגפה ולא חלק מהרפואה, את לא יכולה להיות מחנכת. בין אם זה בנים ובין אם זה בנות. צריך פה דוגמא אישית. אם אתן חושבות שעצירת המגיפה יכולה להיות רק בתחום הבנים והבנות ימשיכו כרגיל, ונגיד שלא היה שום בעיה אצל בנות עוד רגע ניגע בזה.. אני חושב שזה בלתי אפשרי לחלוטין. אי אפשר יהיה לעצור את המגיפה הזאת כשנגיד בנים כן בנות לא. כי אנחנו חיים בעולם שגברים ונשים נפגשים מדיי פעם וחיים אחד בתוך השני בתא המשפחתי, ולצערנו לא רק בתא המשפחתי. זה לא יכול להיות שהמלחמה תהיה אתם הבנים. לא יכול להיות. ועכשיו אני רוצה לעבור לבנות.

אני אספר לכם סיפור אחד רק כדי שתבינו איפה הדברים עומדים, וסליחה שאני מוריד את הכפפות. אבל אין ברירה. כתב אחד כתב על ילדה בת חמש עשרה וחצי ששלחה לו מייל בעקבות כתבה קודמת בנושא, שהיא קנתה סמרטפון בניגוד לדברי הוריה, וחשבה שלה זה לא יקרה וזה קרה לה והיא לא יודעת איך לצאת מזה. האם היא היחידה? לא. לפני חמש שנים זה היה שלושים ושישה אחוזים כמעט.. מהבנות. וזה לא השתנה מאז, מאז שנכנסו הסמרטפונים לכיסים זה לא הלך והשתפר.. שליש מהציונות הדתית, מהחינוך הדתי. האם יצר הרע נמצא בתיכונים ופסח על האולפנות?

עוד סיפור אחד על בנות ובזה אני מסיים ונותן לכן את הבמה. אני מקווה שבעניין הזה יש ירידה.. יישוב ביהודה ושומרון, בית ספר וודאי נפרד מחנכים דגולים, בית ספר טוב לא תחתית הלייט. גבוהה ממקום טוב באמצע באופן ניכר. יש לנו אנשים שיודעים איך לחפש בפייסבוק.. ילדה בכיתה ה' בבית ספר, זה לא דבר יוצא דופן לגמרי רק זה הסיפור שאני נחשפתי אליו.. ילדה בכיתה ה' שמה את התמונה שלה בפייסבוק כמו חווה לפני החטא. האם היא יחידה? לא. האם היא יחידה בציונות הדתית? לא. בארה"ב התופעה הזאת הגיעה לעשרים וחמישה אחוזים מכלל הנוער. אתן מבינות מה זה צונאמי? ויש לי סיפורים יותר חמורים..

גבירותיי, הצונאמי שוטף אותנו! זה רבבות שנפלו ומתו ויש דממת אלחוט! ואתן משחקות לי פה אם ני חרדי או לא חרדי.. שיהיה חרדי! מה זה משנה? אנחנו השתגענו לגמרי! אתן לא מבינות מה קורה. אתן יודעות כמה בתים מתפרקים בגלל זה? דרך אגב, בתים מתפרקים לא רק בגלל גברים. בתים מתפרקים בגלל נשים שמזנות תחת בעליהן. אל תבינו לא נכון. על זה מדובר. בציונות הדתית. במקומות הכי טובים! אל תשלו את עצמכן. כשאני אמרתי שאנשים מתים התכוונתי לזה במלוא חומרת המילה. כל העסק הזה הוא צונאמי הוא מגיפה. ויש דממת אלחוט. מגיפה שוטפת אותנו ואף אחד לא מדבר בגלל הסתגלנות. אני סיימתי

ה כח-זה מאוד מעניין!!

ואי, שינשום טיפה.מקרוני בשמנת
ממש היסטרי. נשמע כמו נאום מסיונרי ולא שיחת מוסר. לא מקבלת אף אחד מהסעיפים שלו. לא שכולם חייבים סינון ולא שכולם מתים מזה סביבינו ולא שאפשר בלי ולא ולא ולא. הוא לגמרי מקצין והיסטרי וככה אי אפשר בכלל לדון בזה.
וחי בסרט שבציבור החרדי זה עובד. חי בסרט בידיוני לחלוטין. בציבור החרדי גם כן יש אנשים שבוגדים וזונים אחר עיניהם ולבבם וחלקים אחרים בגוף.. ממש לא מסכימה למה שהוא אומר. דווקה לפי עצת נפש האחוזים אצל החרדים בנפילות כאלה הם נורא גבוהים.

בנוסף אני לא אדרוש מכל מחנכת שתהיה בלי אינטרנט רק כי לדעתי זה לא מתאים לילדים/ נוער שהיא מחנכת. יש דברים שמתאימים יותר למבוגרים ולא לילדים. לא כזה חידוש. אני עושה הרבה דברים שילדה בכיתה ט' לא צריכה לעשות וזה לא מה שיהפוך אותי לדמות חינוכית רעה. הילדים שאני מלמדת לא אמורים להתאפר, או לשים נעלי עקב, ולהתחתן, ולנהל בית ועוד ועוד. האם אוטומטית זה אומר שזה אסור גם לי?
לדעתי לא. לדעתי זה אומר שהתפקיד שלי הוא לתווך, ללמד אותם על הסכנות וכיצד להימנע מהן. ללמד אותם איך להשתמש נכון באפשרויות בעולם הזה כפי שהוא כיום. כמו שאני מלמדת את התינוקות להתמודד עם חול ועם מים ועם שטיח ועם פירות וירקות.. אני אחראית לתווך ולהעניק כלים להתמודדות, ככה שבסוף תקופת החינוך שלי הם יוכלו לצאת החוצה ואדע שיש להם את הכלים הדרושים להיות בעולם הגדול.

ותסלחו לי אבל אינטרנט לא מפרק משפחות, בני אדם מפרקים משפחות, אוקיי? הוא לא הולך ונלחם בתופעה של הטיסות לאומן, נכון? אפילו שיש שם רשת זנות חולנית ומטורפת. או בתופעת הפדופיליה? או בתאונות הדרכים הקשות? או בגורמים למחלות לב? או בהתעללות בקשישים? או במעסיקים שמנצלים את העובדים שלהם? או בגזענות?

אל תשחקו לי אותה, יש המון "מגיפות" בימנו. ומי שמתנהג כמו זבל יתנהג כמו זבל גם בלי אינטרנט. מי שמחפש נשים אחרות יחפש אותן גם בלי סמרטפון. ומי שלא מקבלת כלים להתמודדות עם פיתויים ומכשולים תתפתה ותיכשל גם בתחומים אחרים בחיים. הסמארטפון הוא לא הבעיה, הוא רק תסמין. תסמין לכל הבעיה הזאת של חוסר בחינוך מיני בציבור הדתי, וחוסר בהדרכה נכונה ומאוזנת להתמודדות עם היצר ועם הסקרנות.
המלחמה היא לא בסמארטפון, המלחמה צריכה להיות ביצר הרע והקניית כלים לנצח אותו. האינטרנט הוא לא היצר הרע, הוא יכול להיות גם טוב. וכמו בכל דבר בעולם הזה, הרע והטוב כרוכים זה בזה. יש לנו בחירה! תפסיקו להאשים את הכלים בהם משתמשים ותתחילו להאשים את האנשים שמרשים לעצמם לנצל את הכלים האלה לרעה.

תפעל נגד פורנו, לא נגד אתר בית של ישיבה. תפעל נגד זנות לא נגד טיולים, תפעל נגד פדופיליה, לא נגד תמונות של ילדות. לדעתי המלחמה מופנית למקום הלא נכון וזה ממש חבל.

בנוסף אישית לא היה מפריע לי לשים חסימה אם הייתה איזושהי חסימה נורמלית, שאשכרה חוסמת רק תכנים פוגעניים ופורנוגרפים ולא מונעת ממני לכתוב עבודות ללימודים ולהדפיס דפי צביעה לתלמידים שלי. החסימות האלה הן בדיחה עצובה. מי שרוצה עוקף אותן ומי שלא נתקע בחוסר אונים בלי דברים חשובים לצורך קריירה. אצלינו למשל הרימון חוסם לבעלי את האתר של המכללה בה הוא לומד. אל האתר מעלים המרצים את דפי התרגול ודפי עבודה שונים כולל מקורות לימוד ועוד. אין תמונות, אין צ'אטים. סתם חסום. אז פלא שאני נגד חסימה???
תשובה קצרהברגוע

לגבי רימון: יש אפשרות להתלונן על אתר שנחסם סתם, והם באמת בודקים את התלונה.

ואני לדוגמא לא יודע איך לעקוף את רימון...

לגבי כל השאר אני לא יכנס לפרטים, אבל נראה לי שהוא מכיר את המציאות (של מי שנופל) יותר טוב ממך.

והוא באמת עוסק בעוד הרבה נושאים, אבל בנושא הזה לא היה אף אחד לפניו (הוא הקים את רימון וכו') וחייבים מישהו שיתעסק בעיקר בזה.

ולמה אתה מסיק שהוא מכיר יותר טוב ממני?מקרוני בשמנת
כי הוא גבר ואני אשה ונשים לא מבינות כלום ואין לנו זכות לדבר בכלל וכל זה?
או בגלל שהוא חקר את זה מלמעלה?
אולי באמת חוקר אמריקאי נמרץ יכול לומר חמור סבר שיש באפריקה ילדים רעבים וזאת המסקנה שלו בעקבות מחקר רב שנתי.אבל אפשר גם להקשיב לילד האפריקני, לא בטוח שהוא יודע פחות..
הסברברגוע

הוא ועוד הרבה רבנים אחרים שמעו המון נערים ונערות ממקור ראשון, כמה הם נופלים בזה.

זה בכלל לא מלמעלה.

ויש את עזים בקדושה שזה התחיל ממש מלמטה.

אני לא טוענת שלא נופליםמקרוני בשמנת
אני טוענת שהבעיה היא לא האינטרנט ושבמקום להעביר שיחות כמה חשוב לחסום את הגלישה בפלאפון, שיעבירו שיחות איך מתגברים על היצר בעולם הזה ואיך משתמשים במדיה לדברים טובים בצורה נכונה.
ולנערים בגיל ההתבגרות לא הייתי נותנת סמארטפון בכלל. זה בדיוק השלב שצריך ללמד אותם איך להתגבר ולהתמודד. אחרי שמלמדים אותם, כשהם יוצאים לחיים - שיבחרו איזה פלאפון שירצו.
כבר יותר טוב..ברגוע

גם אני נגד סמארטפון לנוער (וגם הרב יהושוע),

וחינוך זה חשוב, אבל זה לא פוטר את החובה לחסום,

כמו הרבה דברים שהתורה או חז"ל שמו גדרות כי הם מכירים את טבע האדם.

לדוגמא למה יש איסור ייחוד? בואי במקום זה נחנך...

כי ייחוד זה לא כלימקרוני בשמנת
ייחוד זה אסור ויש בזה כללים ברורים.
לעומת זאת אינטרנט הוא כלי. אפילו אעז ואומר שאני עצמי חיפשתי מידע באינטרנט על נושאים שיש בהם צניעות כדי להימנע מללכת ולדבר עם מישהו על זה פנים מול פנים וזה עזר לי.
אם הייתה חסימה הייתי נאלצת לגשת ישירות למישהו ולפתוח שיחה בנושא במקום שחיפוש קצר בגוגל יענה לי את התשובה הדרושה.
האינטרנט הוא כלי והוא יכול לשמש לטוב. זה לא ייחוד אם לא היו אתרי פורנו זמינים. אני בעד להילחם בפורנו כי זאת תופעה מזעזעת, אבל בדיוק כמו עם הסיגריות - לא סוגרים עסק מצליח שמכניס מליארדים ולא משנה במי הוא פוגע.... זה עצוב. אבל זאת לא אשמת האינטרנט.

כמורה בהתהוות אני לפעמים נתקלת במשהו שאני לא יודעת או מסקרן אותי להבין יותר וקליק, אני לומדת עליו, רואה תמונות, מזהה בעלי חיים ותאריכים ושירים והיסטוריה.. תגיד לי מה היינו עושים בלי הויקיפדיה המדהימה הזאת?

נכון, יש אנציקלופדיות. לא שכחתי. אבל לא אגרור איתי לכל מקום אנציקלופדיה מא' עד ת' למקרה שאתקל במשהו. עם גוגל יש לי גישה למאגרי מידע עצומים ברגע שאני מעוניינת בהם. זה מדהים. זאת התפתחות טכנולוגית מופלאה.
גם על המצאת כלי רכב היה אפשר לומר שזה רע וגורם לזה שיהיה קל יותר להגיע לעיר השכנה ולפגוש פרוצות, נו? אז כלי רכב הם רעים?

ייחוד לא אמור לקרות בשום מצב כי אין דבר כזה אינטימיות בין גבר ואשה שלא נשואים זה לזו וייחוד מוביל לאינטימיות. זה מטוד ברור וחד. פה עם הסמרטפון יש לך מורכבות, אז למה לא לנצל אותה כדי ללמוד איך להתמודד עם העולם שלנו שכולו מורכב כל כך..?
...ברגוע

כבר כתבתי על ההשוואה לייחוד בשירשור הזה למעלה תחפשי,

אבל לא הבנתי מה אמרת- לצערנו יש המון תכנים לא טובים באינטרנט, אם היינו

יכולים להילחם בזה זה היה מושלם אבל זה די עולמי ומגלגל טריליונים, אז קצת קשה..

ואנחנו מדברים פה על לשים חסימה לא על להיות בלי אינטרנט.

אינטרנט כן פירק כמה משפחות...בודאות!מתגברת

מקרוני קצת קשה לי עם סגנון הביטוי שלך. יש כמה מילים לא לעניין...

מה למשל לא לעניין?מקרוני בשמנת
וטכנית אינטרנט לא מתוכנת לפרק משפחות.
השימוש בו עלול לפרק משפחות... כלומר המשתמש לצורך דברים רעים והמעלה את הדברים הרעים האלה, הם השותפים לפירוק משפחה. האינטרנט הוא מאגר עם מידע וקבצים, הוא פאסיבי. אוקיי?
@admin יכול לאשר?

לכל אדם יש בחירה אם להשתמש במאגר הזה או לא, וכיצד להשתמש בו. הגיע הזמן שבני אדם יקחו אחריות על המעשים שלהם. אני מתנצלת אם זה קשה ואת מוזמנת לשנות את דעתי אם תשכנעי אותי.

זה כמו שהיה סיפור על קומונרית שהייתה אצל משפחה מאמצתוהאבא עזב את אשתו כדי לחיות עם הקומונרית הזאת. אז מה, תנועת הנוער פירקה את המשפחה? לא. האבא והקומונרית פירקו את המשפחה.
למשלברגוע

לכתוב על הרב יהושע "שינשום טיפה".

והפסקת את הדיון שלנו באמצע...

כותב בכללי במקום לשרשר פרטני לכמה אנשיםאורות הכתובה

בחור שיש לו סמארטפון. עם אינטרנט. לא מסונן. אבל לא משתמש באינטרנט. בכלל.

או משתמש קבוע רק בוואצאפ ו-וויז או משהו כזה.

או בשביל גם להכנס לפורומים של בשבע השם ירחם.

או כל דבר מוגדר אחר. והטלפון שלו זה לא החבר לשעות הפנאי אלא שותף לעבודה ולהתנהלות שוטפת.

האם הוא *צריך* חסימה?

אני לא אומר ש*כדאי לו* לא לשים, אבל לא צריך לעשות התניה ישירה שאינטרנט לא חסום= כל הרע שבעולם.

כתבו לי "אז אל תגיד שכל אחד יודע על עצמו..". זה לא מה שאמרתי, זה לא מה שכתבתי. לא הכללתי את כל הבנים שבעולם. כתבתי באופן עקרוני, שלא נכון להכליל את כולם. מצד אחד אין אפוטרופוס אבל מצד שני אדם יודע היכן הוא עומד ויודע צדיק (הסמארטפון) נפש בהמתו (הבחור שמשתמש בסמארטפון) וכו' וכדו' ואכמ''ל דצ''כ עד''ש באח''ב

לא הבנתיברגוע

"יודע צדיק נפש בהמתו" זה בדיוק הפוך- שהצדיק יודע ומכיר את החסרונות שלו, לא משנה.

בתכל'ס כתוב אין אפוטרופוס לעריות ושצריך להתרחק מניסיונות,

לא יודע מה אתך אבל אני לא הייתי הולך בכוונה על שפת התהום בלי מעקה, אם אפשר לשים מעקה..

והיו הרבה שחשבו ש"לי זה לא יקרה" והיום הם עמוק בפנים, ואחרי שנופלים אז מאוד קשה לצאת.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפיאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

חברים -מי שמדי פעם צופה בסדרות \ סרטיםשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך