שלום
כיוון שאני נעזרת פה בהרבה שאלות ומקבלת מידע חשוב רציתי לתרום משו ממני..
אני רואה המון שאלות על ברזל איך להעלות ושאלות על עירוי וכיוון שאני ככ מודה לה' על הנס שזה היה בעבורי רוצה לשתף כמו סיפור לידה-סיפור עירוי ואולי זה ייתן מידע ויעזור לבנות.
אז ככה. מאז ומעולם הברזל שלי נמוך, 11. משתדלת לקחת כדורים, מעולם לא עזר. בהריון הראשון הברזל הלך וירד, ללידה הגעתי עם 9, אושפזתי חמישה ימים כיוון שכל פעם שקמתי מהמיטה התעלפתי, הברזל היה 7 ונתנו לי עירוי בבי"ח. זה כאב פחד, לא הצלחתי לסיים את כל השקית אבל זה עזר והצלחתי לקום סוף סוף והשתחררתי.
(מוזמנות לדמיין מזה ארבעה ימים אחרי לידה בלי להתקלח או לקום לשרותים. זוועה).
בהריון הזה הברזל הלך וירד.. ביקשתי מהרופאה עירוי ברזל והיא התמהמה.. בסוף בשבוע 35 היא הפנתה אותי.
הפרוצדורה מסובכת קצת, מפרטת איך זה עובד, לפחות במכבי
יחד עם ההפניה לעירוי הרופאה צריכה לתת לך מרשם לונופר והפניה לאקג. לי לדוגמה היא לא נתנה..
את קונה בבית מרקחת את הונופר, עושה בדיקת אקג, ואז קובעת תור למרפאה גדולה שיש בה אשפוז יום, לדבר שנקרא טסט ונופר.
רופא בודק אותך וקובע את מינון העירויים שאת צריכה אני לדוגמה קיבלתי 4 עירויים בשבוע, סהכ 12 אמפןלןת.
אחכ מחברים אותך לעירוי. זה יכול להתבצע במיטה או בכורסא. העירוי מדולל בכמות רבה ומטופטף לוריד בקצב איטי מאוד כיוון שצריך לבדוק שאין לך רגישות או תופעות לוואי. זה לוקח בערך שעתיים וחצי שלוש. כל רבע שעה מודדים לך לחץ דם.
אחרי שהטסט עבר בהצלחה אפשר לקבוע תורים לשאר העירויים בכל מרפאת אחיות.
כיוון שעברתי 12 עירויים ובמרפאות שונות יש לי מספר המלצות
1. זה לוקח בערך שעה. בישיבה על כורסא. תביאי איתך משהו לקרוא או לעשות.
2. בפעם ראשונה שאת במרפאה הם מאוד חוששים מתופעות לוואי ומודדים לחץ דם כל עשר דקות ועושים טפטוף איטי כך שזה קצת יותר ארוך.
3. לי הרופאה באשפוז יום כתבה לדלל לי את החומר בהמון נוזלים לרוב מדללים 200 ב200 מל ולי דיללו 200 ב500 מל. זה עצבן מאוד את האחיות בכל המרפאות אליהן הגעתי. לא יודעת למה, אולי כי זה תופס להן את הכורסא ליותר זמן. מסתבר שזה ממש הציל אותי- לאחר כמה עירויים במרפאה מסויימת האחות ראתה שהכל מתבצע באופן תקין והחליטה לדלל לי את החומר כרגיל- 200 ב200. לא ידעתי מזה.. כאב לי פחד פחדים, היא חשבה שהעירוי לא טוב והחליפה לי ארבע מקומות דקרה אותי.. זה לא עזר אז היא אמרה לי אין מה לעשות.. ופשוט ישבתי ובכיתי מכאבים. בסוף היא אמרה טוב כנראה את רגישה קצת לחומר וכן צריכה דילול ב500...
מסקנה אם כואב לך לא להתבייש לבקש דילול גדול יותר אולי זה יעזור. אחות לא תסכים, רופאה שתכתוב את זה זה יחייב אותם....
ללידה הזאת הגעתי עם ברזל 12 וההבדל היה היסטרי....
כל הסיפור נתן לי תקווה ואמון מחדש בגוף, במציאות, אחרי החוויה של חולשה נוראית שכלום לא פותר אותה..
בהצלחה!