קבלתי במסגרת רשימת התפוצה של ד"ר גיל יוסף שחר.
מרגישה צורך לשתף פה.
להלן הקישור- http://www.rambam-medicine.org.il/category/flue-vaccine
קבלתי במסגרת רשימת התפוצה של ד"ר גיל יוסף שחר.
מרגישה צורך לשתף פה.
להלן הקישור- http://www.rambam-medicine.org.il/category/flue-vaccine
כיוון שהוא הואשם שהציג עצמו כגנטיקאי ואפדימיולוג - והוא לא זה ולא זה.
כך שלא היית מאמין לאדם שהמשפט הראשון שהוא מוציא מפיו בסרטון ביוטיוב הוא שקר (שבגינו נשלל ממנו רשיונו לעסוק ברפואה).
אני לא מצאתי שום אזכור למחקר מדעי כלשהו שמראה קשר בין גיאן-בראה לחיסון השפעת.
כל אחד יכול להגיד כל דבר בסרטון ביוטיוב וצריכים מאוד מאוד להיזהר ולא להאמין לכל דבר רק בגלל שהוא עלה לאינטרנט.
חיסוני שפעת ככלל מומלצים רק למיעוט מקרב האוכלוסיה - עוללים, מבוגרים וסובלים ממחלות כרוניות - כיוון שבעבורם, שפעת עלולה להפוך לקטלנית.
עבור יתר האכלוסיה, הרשויות לא חושבות שזה משתלם כלכלית לחסן אותם...
אם כן מהו?
לא, לא חשבתי.
מתן טיפול מסוכן ולא יעיל לילדים אוטיסטים מבלי להסביר להוריהם את הסיכונים באמצעות תרופה שאותה הוא כינה "תרופת הפלא". (לופרון).
כמו כן, הוא העיד במספר בתי משפט ובין היתר, השופטים קבעו כי הוא:
"הוא מציג עצמו כמומחה בתחומים שבהם אין לו הכשרה, ידע או ניסיון", "לא ישר", "אי אפשר לסמוך עליו" ו-"הוא אולי חכם, אך לא אמין".
מספר מאמרים שלו מהשנים האחרונות אכן עברו ביקורת עמיתים, אך לא צלחו אותה בגלל שלל בעיות ופגמים.
הוא גם מספר שקיים קשר בין אוטיזם לחיסונים - קשר שנשלל מחקרית לחלוטין.
בקיצור, מדובר בדמות בעייתית, בלשון המעטה שעשה לא מעט כסף בדרכים "שנויות במחלוקת" - אם להיות עדין.
לגבי גיאן-בראה, דווקא הימנעות מחיסון עלולה לגרום לתסמונת כיוון שברוב המקרים התסמונת מופיעה לאחר שהאדם הלוקה בה חלה זמן קצר קודם לכן בשפעת או דלקת גרון - כך שחיסון נגד שפעת, למעשה מפחית את הסיכון ללקות בתסמונת.
היה חיסון אחד בשנת 1976 נגד שפעת החזירים שנמצא קשר בינו לבין התסמונת - אבל התקדמנו מאז ולמשל, בשת 2009, היתה ירידה של מספר הלוקים בתסמונת למרות שגם אז חיסנו נגד שפעת החזירים (חיסון שונה מהחיסון של 1976).
לסיכום: מדובר על אדם לא אמין שמספר סיפורים שהם איפשהו בין חצאי אמיתות לשקרים מוחלטים.
אתה לא יכול לצפות לזייף נתונים ולפרסם אותם ולחשוב שהכל יהיה סבבה.
מה שכנראה קורה הוא שאותם רופאים שמתנגדים לחיסונים, מרוויחים מכך כסף בבתי משפט ועושים פעולות לא אתיות, לא חוקיות ומשקרים באופן קבוע - מה שמביא לשלילת רשיונם.
ההוכחה הטובה ביותר לכך שהממסד הרפואי פתוח לקבל אפשרויות נוספות היא עצם פרסום המחקר המזויף של וויקפילד בז'ורנל הרפואה החשוב ביותר בעולם. (הוא הוסר משם ופורסמה הבהרה רק שנים לאחר מכן, לאחר שהתברר שהמחקר זויף).
וזה סיפור המעשה:
"בריאן דיר החל לחקור את הנושא והוא חשף סקנדל רציני. הוא גילה שוויקפילד בכלל לא התבסס במחקרו על ממצאים ועל בסיס מדעי. במקום זאת וויקפילד קיבל שוחד כדי ליצור עדויות מזויפות כנגד החיסון; ובעודו מתכנן מהלכים עסקיים מתוחכמים כדי להרוויח מהבהלה שהוא יצר, הוא האשים ויצר מצג שווא של נתונים על ילדים אנונימיים כדי לזייף את התוצאות שפורסמו בכתב העת. דיר גילה שעורך דין בשם ריצ'רד באר שכר את וויקפילד כדי לתקוף את החיסון המשולב – העורך דין באר קיווה לתבוע בכך את חברות התרופות שיצרו את החיסון המשולב. עורך דין באר היה זקוק לעדויות לפיהן החיסון גורם לאוטיזם ולכן הוא שכר את וויקפילד. וויקפילד הרוויח מסיפוק העדויות האלה סכום עתק של 750,000 דולר. התרמית הזו של וויקפילד-באר היא הבסיס למשבר החיסונים שהחל בבריטניה והתפשט לעולם כולו.
ומה בקשר ל-12 הילדים שקבלו חיסונים וככבו במחקר של וויקפילד מ-1998? בריאן דיר גילה שמרבית הוריהם היו קליינטים של העורך דין ריצ'ארד באר. אף אחד מהם לא גר בלונדון. שניים מהם היו אחים. שניים היו פציינטים של אותו רופא והוא גר 300 קילומטרים מבית החולים המלכותי החופשי בהאמפסטד בלונדון, שלושה מביניהם היו פציינטים של מרפאה של בית חולים אחר ואילו אחד בכלל הוטס מארה"ב. בריאן דיר מצא בנוסף שהממצא המרשים של המאמר אודות התפרצות אוטיזם עם קבלת החיסון היה התחזות. וויקפילד שינה דיאגנוזות ותיאורים של ילדים והכל כדי לקבל את הרושם שיש קשר בין אוטיזם, דלקת מעיים וההתחלה של אוטיזם רגרסיבי עם קבלת החיסון, כאשר דבר למעשה לא היה קיים. דיר גילה שוויקפילד נטל ביופסיות מילדים נורמאלים ושחלק מהילדים הראו סימני אוטיזם עוד לפני שהם בכלל חוסנו. חלק היו נורמאלים אחרי החיסון ולחלק בכלל לא היה אוטיזם אף פעם".
אני אפילו לא יודע מה הוא אמר עליו - אבל ועדת ממלכתית בבריטניה שדנה בנושא כחצי שנה קבעה שהוא זייף את המחקר בטרם שללה לו את רשיונו לעסוק ברפואה.
זו לא "מילה של בריאן דיר".
הז'ורנל, לנסט, שפירסם את המאמר משך אותו. זה אירוע נדיר שקורה פחות מפעם בעשור בממוצע.
כמו אותו ד"ר גאייר ומבצע טיפולים מסוכנים בילדים שהוכחו כלא יעילים ומבלי להסביר להורים את הסיכונים - צריך לדעתך להמשיך לעסוק ברפואה?
אדם כמו וויקפילד שמקבל כסף מעו"ד כדי לייצר מחקר עם תוצאות ידועות מראש ויוצר היסטריה המונית שעלתה במאות חיי אדם - צריך להמשיך לעסוק ברפואה?
אמון הציבור ברופאים הוא מאוד גבוה.
להיפך, זה לא סודק כלום.
לעמוד ולהריע להם על כך שהם עושים את עבודתם.
לא נראה לי.
לפי המידע שהציף וויליאם תומפסון, מדען בכיר ב CDC, הCDC עצמו חקר את הסיכון שבחיסון הMMR לגבי ילדים שהתפתחו באופן נורמלי עד לקבלת החיסון והציגו תסמינים של אוטיזם אחריו.
והעובדה היא שמי שהשתיקה אותו באיום בפיטורין, ראש הCDC, ג'ולי גרברדינג, הפכה מיד עם סיום תפקידה שם לראש חטיבת חיסונים של ענקית היצרנית החיסונים MERCK.
אפשר לתפור תיקים ולצעוק שקרן שקרן לגבי חלק מן המדענים והרופאים, חלק מהזמן.
יותר מדי שאלות מתעוררות בנוגע לבטיחות החיסונים.
לעומת זאת, יש לא מעט מקרים של תינוקות לא מחוסנים שמתים ממחלות שנגדם קיים חיסון.
אפשר תמיד לחפש קונספירציות ולהיתלות במשפט שמישהו אמר והוצא מהקשרו.
לרוב, הדברים כלל לא נכונים.
אין באמת הרבה שאלות בנוגע לבטיחות חיסונים - יש הרבה אנשים שמשעמם להם שרוצים להרגיש יותר חכמים ומבינים ממה שהם באמת.
אם חבר קונגרס יגיש בקשה בנוגע לחדי קרן, גם על זה יהיה דיון.
מי שעומד מאחורי אותו וויליאם תומפסון הוא לא אחר מאנדרו וויקפילד הידוע לשמצה.
הסיפור הזה נחקר ונמצא חסר כל בסיס. (הדברים הרגילים: לאחר מניפולציות של נתונים וחוסר ידע בסיסי בסטטיסטיקה, אדם אחד מה-cdc שקשור לוויקפילד מצא קשר קלוש בין אוטיזם לבין זמן החיסון של גברים אפרו-אמריקאיים בלבד. אפילו לא משהו יותר כללי).
אין שום קשר ולא היה מעולם שום קשר.
כמו תמיד, קונספירטורים מחפשים איזה מאמר שהופרך מאז אלפי פעמים ומחליטים שדווקא הוא נכון וכל שאר המושחתים שעושים כסף מתביעות הם צדיקים).
חרטא ברטא.
שני אנשים בשם הוקר וותמפסון עשו איזושהי אנליזה מאוד גרועה מבחינה מתודולוגית ונוראית מבחינה מתמטית - והגיעו למסקנה שייתכן וקיים קשר בין אוטיזם לבין גיל מתן החיסון בקרב גברים אפרו-אמריקאיים בלבד.
שוב, האנליזה שלהם - אם ניתן לקרוא לה כך - סבלה מפגמים שאף מדען לא יכול להרשות לעצמו לעשות, וכשמתקנים אותם, גם הקשר הקלוש בין אוטיזם לגיל מתן החיסון בקרב גברים אפרו-אמריקאיים נעלם.
אנדרו וויקפילד קיים שיחות טלפון עם שניהם והיה צריך לערוך אותם בצורה משכנעת כדי להעלות אותם לאויר - כיוון שללא עריכה, זה נשמע הרבה פחות טוב...
הסיפור גווע ומת פשוט בגלל שהוא יותר מדי מגוחך אפילו בשביל רוב הקונספירטורים שנוטים להאמין לכל שטות.
היחידים שעדיין מתייחסים לזה הם אותם אנשים שמאמינים שכדור הארץ הוא חלול ושיש כניסה אל פנים כדור הארץ דרך פת בקוטב הצפוני...
עם מסקנות ידועות מראש, בחר בקפידה את המשתתפים בו (קליינטים של מי ששילם לו) והעלים נתונים לגבי ילדים שחלקם כבר הראו סימנים של אוטיזם עוד לפני שקיבלו את החיסון (ובסף הכל מדובר על 12 ילדים, כן?)
שלא לדבר על כך שנערכו עשרות רבות של מחקרים שלא מצאו שום קשר סטטיסטי בין חיסונים לאוטיזם וזה נשלל בצורה מוחלטת.
ושוב, העובדה היא, שאותו ז'ורנל גדול שקיים כ-200 שנים ונחשב לז'ורנל הכי-הכי בעולם הרפואה - פירסם אותו!
הממסד לא המתנכל לרעיון או למחקר של וויקפילד - הוא פירסם אותו בז'ורנל הכי חשוב בעולם.
הוא נמחק ממאגר המידע של הזו'רנל רק לאחר שהתברר שהיה מדובר בתרמית.
דר' סוזן המפריז מתייחסת גם היא לתסמונת גיאן ברה שהוכח שהתפרצה באופן ישיר כתוצאה מחיסון שפעת החזירים ב 1976. תראי דק ' 33:53 - 40:56.
הסירטון כולו מאלף, וסירטונים נוספים שלה מחכימים.
איני יודעת מה המצב היום מבחינת חיסון השפעת, אני מניחה שהחיסון בטוח יותר מהבחינה הזו.
דבר אחד ברור, להתעלם מסיכונים אפשריים של כל חיסון, רק כי יצרניות החיסונים מרגיעות שאין כל חשש, זה לטמון את הראש בחול לאור ניסיון העבר.
אני מודה לך שפתחת לי פתח למידע שלא הצלחתי למצוא בעבר.
אולי תקרא את מה שכתבתי לפני שאתה מגיב?
המצב היום מבחינת חיסון השפעת - ובמיוחד שפעת החזירים - ב-2009, כשהיה מבצע חיסון כלל עולמי, מספר הלוקים בתסמונת גיאן-בראה דווקא ירד.
זה לא מוכיח כלום, אבל זה נותן אינדיקציה שהחיסון לא העלה את הסיכון, לכל הפחות.
סיכונים אפשריים יש גם בעגבניות, מלפפונים וסויה. ברגע שאתה כותב "אפשריים" - אז הכל הוא בעל סיכון אפשרי.
אנחנו מדברים על דברים שנחקרו, נבדקו ואומתו או הופרכו.
יצרניות החיסונים לא מרגיעות - יש המון המון רופאים בעולם שנוטלים חלק במחקרים בינלאומיים שאומרים את זה.
על כל מחקר יש בקרה - ולא רק שהממסד אינו מסתיר מידע - אלא הוא הראשון לפרסם אותו (ראה מקרה וויקפילד ולנסט).
האם קורות טעויות? ודאי. היחידים שלא טועים הם אלה שלא עושים כלום.
אבל אם כל החיים שלך תחשוב על טעויות אפשריות שעשו בעלי מקצוע, אתה לא תיכנס לרכב כי אולי המהנדס שתכנן את הבלמים לא חישב נכון את מסת המכונית, לא תיכנס למטוס כי אולי מהנדס התעופה לא חישב נכון את מוטת הכנפיים ולא תאכל שום דבר כי אולי החקלאי ריסס את הירקות שלך בציאניד.
היא לא מומחית לחיסונים ובאופן כללי, היא נטשה את עולם הרפואה ועברה לפסאודו-מדע מוחלט בשנים האחרונות. (אנרגיות, הומיאופתיה - שאני יודע שיש כאן הרבה שמאמינים בזה מסיבותיהם שלהם, והיא מנסה לשכנע אנשים דתיים שאסור לחסן לפי התנ"ך והקוראן... ).
היא מכנה את ויטמין סי כ"בסיס החיים" שיכול לנטרל כל רעלן בדם. (אני ממליץ שתנסה ארסן וציאניד...).
היא מתנגדת לכך שאנשים יילכו לרופאים באופן כללי אלא רק להומאופתים, כירופרקטים ואוסטיאופתים. (המון בהצלחה למי שמתכוון לקבל את ההצעה שלה..).
בקיצור, להביא אותה בתור מישהי מעולם הרפואה - זה מוזר. זה שהיא למדה פעם רפואה, לא אומר שצריכים להאמין לדברים שהיא אומרת.
היא נשמעת קצת "קוקו", לי לפחות.
אני לא מבין, למה מתנגדי חיסונים למיניהם לא מסוגלים למצוא רופא שלא זייף מחקרים, שלא שיקר בנוגע למומחיות שלו, שלא מתנגד לטיפול רפואי ושלא מנסה לשכנע את כולם שאסור לחסן כי זה כתוב בתנ"ך ובקוראן ושלא ניסה לטפל בילדים חולים בצורה לא יעילה ומסוכנת מבלי להסביר להורים שלהם את הסיכונים - שיתמוך בדברים שהם אומרים.
למה מתנגדי חיסונים לא יכולים פשוט למצוא רופא, נורמלי, עובד, מומחה בתחומו, אמין, ישר, שפוי - שמתנגד למתן חיסונים?
אבל כן תומכת בחיסונים מושכלים - שזה אומר לבדוק את האינטרסים שלנו ולא של הממסד,
אילו חיסונים כן יעילים ואלו פחות, ומתי לתת כל אחד,
זו ד"ר ליאורה אריאל שאני מאד מאמינה בגישתה.
לגבי כל השאר - אני מסכימה.
לדר' אנטוני מוריס תצליח להדביק תווית של "קוקו"?
חשף כשלים ואי סדרים בחיסון SV-40 נגד שפעת וב 32 חיסונים נוספים, ואחרי שימוע בסנט ב 1972, הוצאו כולם מהשוק.
הוא גם זה שממקומו ב FDA, ובזכות מומחיותו בתחום השפעת התבקש להיכנס לעובי הקורה, והתריע על הכשל החמור בחיסון לשפעת החזירים של 1976. החיסון גרם להתפרצות של התסמונת גיאן ברה , בעקבותיה הממשל האמריקאי נאלץ לפצות את נפגעי החיסון ואת משפחות החולים שנפטרו מהמחלה במיליוני דולרים.
לצערך, גם אתה נאלץ להתייחס לכשל בחיסון הזה ולהתפרצות של גיאן ברה.
ויש נוספים בעבר.
והינה מהשנים האחרונות:
"אברמסון [שירותי בריאות כללית והמחלקה לרפואת משפחה הדסה - האניברסיטה העברית] קיבל חיזוק לעמדתו מד"ר אפרים הלפרין, עד יום אתמול מנהל היחידה למחלות זיהומיות ויו"ר ועד העובדים, המרכז הרפואי ביקור חולים. למרות שציין כי הוא עצמו מתחסן נגד שפעת, תקף הלפרין את הכוונה לחייב את עובדי הבריאות להתחסן, על בסיס מספר נקודות: העובדה שבישראל אין חובת חיסון בחוק, העובדה שחיסון השפעת לא כלול ברשימת החיסונים בחוק פיצוי נפגעי חיסון, העובדה שבישראל אין מערכת פתוחה אובייקטיבית, נגישה ואיכותית המנטרת את תופעות הלוואי של החיסונים והתקפות המדעית החלשה הקיימת. הלפרין הצביע על סקירה עולמית משנת 2012 לפיה אין ראיות ליעילות החיסון והציג מאמר שהוצג בכנס בכפר המכביה מאתר אסתר לי-מרכוס ואחרים, לפי תוצאותיו מי שחוסן יותר - חלה יותר ועובדים שחוסנו נעדרו יותר מהעבודה (ובניגוד לנתוני המחקר, באופן תמוה מסקנת החוקרים היתה כי "חשוב מאד לחסן..."). הלפרין חתם בשאלה: "האם זנחנו את גישת הרפואה המבוססת ראיות (EBM) והפכנו לעדת מאמינים?"
מתוך הקישור http://www.hisunim.org.il/vaccinesportfolio/63-general/vaccinesnews/116-newsnomandatoryfluvaccinetohcw
דר.צבי אברמסון ודר. אפריים הלפרין באים מתוך המערכת, לא עוסקים בפסאודו מדע, ונורמליים בהחלט.
אבל מן הסתם אתה מכיר את הפרסומים הרבה לפנינו, ויותר טוב מכולנו.
ועובדה, ברגע שמגיע רופא נורמלי שאומר דברים אמיתיים, מוציאים את המוצרים הפגומים מהשוק.
הוכחה מצוינת למה שאני כותב כל הזמן.
פרופ' אברמסון כתב שהוא נגד לחייב עובדי רפואה להתחסן כי אין חוק כזה, ובגלל היעדר מנגון פיקוח במדינת ישראל - שבמחינה סטטיסטית, היא זניחה.
אם חיסון הוכח במחקרים במדינות אחרות כבטוח, זה מספיק.
פרופ' אברמסון בסה"כ מכסת"ח. הוא לא כתב שום דבר רע על החיסונים.
הוא לא חושב שעובדי ציבור צריכים להתחסן - כיוון שחיסון עובדי בריאות לא מגביר משמעותית את חסינות המטופלים. כלומר, שלחסן את עובדי הציבור, משפיע רק במעט על מניעת הידבקות המטופלים.
ואפילו אז במחקרים שעליהם הוא מדבר, הוא מספר שנראה שחיסון המטפלים כן משפיע בקרב אוכלוסיות עם מערכת חיסון חלשה וזה מפחית את הסיכון לתחלואה בצורה משמעותית
ד"ר הלפרין מתחסן בעצמו - לפי הצהרתו.
והוא מתנגד לחיסון עובדי ציבור מ-3 סיבות. 2 מהן בירוקרטיות. השלישית, לא מדברת על בטיחות החיסון אלא על יעילותו.
אם באמת הוא חושב שזה חסר יעילות, לא ברור לי למה הוא עצמו התחסן.
תגיד, אתה בכלל קראת את הקישורים האלה לפני ששמת אותם כאן? הבנתה מה כתוב בהם?
כי זה לא נראה ככה.
לגיאן בראה הוא קשר סטטיסטי, לא סיבתי.
לא ברור מה גרם לכך ש-12 מתוך מיליון בני אדם לקו בתסמונת כאשר הממוצע הוא 1 למיליון. עם זאת, בשנים אחרות שבהם ניתן החיסון לשפעת החזירים, לא היתה עליה בלוקים בתסמונת, כך שיייתכן שבסה"כ היה מדובר בחריגה סטטיסטית (וכל מי שלקח קורס בהסתברות יודע שחריגות סטטיסטיות הן לא רק אפשריות, אלא מחויבות המציאות).
לגבי אותו אנתוני מוריס, אני קורא עליו מקורות סותרים, אבל הוא טען לאי יעילות של חיסון השפעת ודעתו לא התקבלה.
לא ביטלו שום חיסון בגלל ולמעשה, הוא פוטר מה-FDA בגלל השמעת טענות כאלה.
בניגוד למפורסם באתרים של מתנגדי חיסונים, הוא מעולם גם לא היה בכיר ב-fda.
אחד המקורות גם כותב שהפרסומים היחידים שלו (2 בסה"כ) היו בנושאים של בקטריות ולא וירוסים - כך שמומחה מקצועי לתחום, הוא לא היה. ( הוא היה מיקרוביולוג - אני אפילו לא בטוח שהוא היה רופא - שפיקח על מספר וירוסים שבהם נעשה שימוש במחקרים שלו - מה שמסביר את אי קבלת חוות דעתו).
מה שמראה שוב כמה רחוק יילכו מתנגדי החיסונים במסע הצלב שלהם.
קראתי והבנתי היטב את הקישורים.
קראתי שם בין היתר ש "ד"ר צבי אברמסון, שירותי בריאות כללית והמחלקה לרפואת משפחה הדסה - האניברסיטה העברית, טען כי למעשה אין תמיכה מדעית לטענה כי חיסון עובדי בריאות מגביר משמעותית את חסינות המטופלים. לדבריו, מקורה של טענה זו בהמלצת המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (CDC) בו יש אמונה עיוורת, לאחר שזה הסתמך על מחקרים מוטים ובלתי איכותיים. אברמסון ערך מחקרהבודק באופן מעמיק את ארבעת המחקרים ההתערבותיים היחידים הקיימים שעליהם מבסס ה CDC את המלצותיו, והראה כי הם סובלים מאיכות ירודה והטיות..."
זה ודאי לא עולה בקנה אחד עם מה שאתה כותב שאם חיסון הוכח במדינות אחרות כבטוח, זה מספיק.
כיו"ר ועד עובדים פרופ' אברמסון דואג גם לעובדים עצמם ותוקף את הכוונה לחייב אותם להתחסן גם בגלל "העובדה שחיסון השפעת לא כלול ברשימת החיסונים בחוק פיצוי נפגעי חיסון".
ישנה המלצה לחסן עובדי בריאות כדי שלא ידביקו מטופלים.
ד"ר אברמסון התנגד לחייב את כל עובדי הבריאות להתחסן (התנגד לחייב!!!) כיוון שהראיות המחקריות לכך שחיסון עובדי בריאות מונע הדבקת מטופלים אינן מספקות לדעתו.
לגיטימי.
אין כאן שום קשר לבטיחות של אף חיסון.
בנאדם, טיפת הבנת הנקרא. לא משהו שלא עשינו ביסודי.
אם חיסון הוכח במחקרים במדינות אחרות כבטוח, זה בהחלט מספק וצריך לספק, גם אותנו. אנחנו בסה"כ מדינה קטנה שלא יכולה לערוך מחקרים משלה בכל נושא. לכן יש שיתופי פעולה ופרסום מאמרים בכתבי עת בינלאומיים.
החוק המוזכר הוא פורמלי בעיקרו והוא אומר שאם יוכח שאדם נפגע מחיסון, הנפגע יקבל פיצוי.
אם החוק או בלי החוק, זה יקרה - כי אם אדם או גוף פוגעים האדם אחר, הם ישלמו לו פיצוי. לא צריכים חוק עבור כל תרחיש אפשרי.
בסה"כ נושא בירוקרטי שצריך להיפתר. לא שום דבר מעבר לזה.
בקיצור, חיפשת וחיפשת והכי טוב שמצאת זה רופא אמיתי שאומר שלא צריכים לחייב עובדי בריאות להתחסן בעיקר בגל סיבות בירוקרטיות.
is that the best you can do?
האם יש משהו שעשוי לגרום לך להודות שאתה טועה?
נניח שיגלו מחר את הגורם לאוטיזם ומדובר בפגם גנטי מהלידה - האם זה יגרום לך להפסיק להאמין שחיסונים גורמים לאוטיזם?
אם מחר יגלו בדיוק את המנגנון שגורם לתסמונת גיאן-בראה ושאין לזה קשר קלוש לחיסונים - האם זה יניח את דעתך?
ואם מלאך ה' צבאות יירד מהשמים ויצהיר קבל עם ועדה שחיסונים הם יעילים ובטיחותיים - האם זה ישנה את דעתך או שתגיד שהקב"ה הוא חלק מהקונספירציה?
מבחינתי, אם יהיו מחקרים שיוכיחו קשר נסיבתי וסטטיסטי בין חיסון לבעיה רפואית כלשהי, אני אקבל את זה.
כרגע, אין כאלה.
זה ההבדל ביני לבינך - אתה מאמין באמונה דתית - מממש כמו שאתה מאמין באבינו שבשמים, שחיסונים הם דבר מזיק. סביר להניח שזה בגלל "טרנד הטבעיות" שהתחילו כל מיני אנשים שרצו להרגיש חכמים ומועילים מבלי לעבוד קשה וללמוד 7 שנים רפואה...).
אני לא. אם יהיו הוכחות, אני אשנה את דעתי.
אם יוכיחו שחיסונים גורמים לבעיות, אני אקבל את זה. אני אוכל את הכובע ואקבל את זה.
כמו שלא תצא בשאלה, אתה גם לא תפסיק להאמין שחיסונים זה רע. מבחינתך, אין הבדל בין הדברים - וזה ההבדל בינינו.
אז אל תתחסן, אל תחסן את ילדיך - באופן אישי, אני תומך גדול מאוד של הברירה הטבעית ורק לפני חודש, 4 תלמידים בבית הספר הדמוקרטי בחדרה, בני משפחה אחת חלו בחצבת (אחת ממחלות הילדות הכי קטלניות) כי הם חושבים שחיסונים זה רע - רק תעשה לי טובה, תתרחק ממני. אני לא צריך את המחלות שלך. תודה. (אותם 4 בני משפחה הדביקו תלמיד נוסף שלמד איתם. מעדיף שזה לא יקרה לי).
אומרת הרבה.
אין שום סיבה גנטית או הגיונית אחרת שתינוק בריא, שהתפתח יפה, על פי הספר עד החיסון, יגלה עצירה בהתפתחות במקרה הטוב,או נסיגה או תסמינים של אוטיזם במקרה הגרוע. ושיעורי האוטיזם הולכים ונוסקים בלי פרופורציות לשיעורים שהיו מוכרים לעולם הרפואה לפני שלושים השנים האחרונות.
העליה התלולה בשיעור הילדים הסובלים מקשב וריכוז, ומבוגרים הסובלים מאלצהיימר ודמנציה גם היא אומרת דרשני.
עובדה היא שלחיסונים מוסיפים אדג'ובנטים כתימרוסל, כספית ואלומיניום, וזאת בתינוקות רכים שהכליות שלהם בשלב פגיע, והמוח בשלבי התפתחות.
כמויות הכספית, התימרוסל והאלומיניום שתינוקות מקבלים הולכות וגדלות במצטבר, ככל שמדיניות החיסונים הולכת ומתרחבת.
וזה בלי להביא בחשבון שנתוני המחקר של חברות התרופות מתבססים על יכולת לספוג רעילות באחוזים מסויימים דרך מערכת העיכול, מה שלא נכון לגבי חיסונים. ככל הידוע לא נבדקה אותה יכולת דרך הזרקה ישירה לריקמת השריר ולזרם הדם.
אז שאלות יש. והן בהחלט כבדות משקל.
ואם היו מתייחסים אליהן ובוחנים אותן ביושר ובשקיפות, יכולנו גם אנחנו להיות רגועים.
מה גם שכשלים אכן נחשפו בעבר, ובמחיר של איומם בפיטורין, או פניה לעורך דין כדי לקבל מעמד של חושף שחיתויות.
לתייג כל מי שמעלה תהיות כ"טבעי" ו"מאמין בפסאודו מדע" או "מתנגד לחיסונים" זה נוח, אבל חוטא לאמת.
זה אומר בסה"כ שלפעמים משתלם למדינה לשלם פיצויים כי הליך משפטי - למרות שהמדינה תנצח בו - יעלה לה יותר. זה הכל.
אתה מדבר מתןך בורות וחוסר ידע מזעזע. עד גיל שנה, מאוד מאוד קשה לדעת אם תינוק הוא אוטיסט או לא. לפעמים באמת ניתן לראות סימנים ראשונים - כמו ב"מחקר" של אותו דוקטור וויקפילד שהיה מודע לכך שחלק מתוך 12 התינוקות ב"מחקר" שלו כבר הראו סימני אוטיזם עוד בטרם קבלת החיסון.
זו הסיבה שהיה לו מאוד קל למכור את השקרים שלו - לרוב מאבחנים אוטיזם אחרי גיל שנה - וגיל שנה הוא גם מועד קבלת החיסון המשולש.
זה לא קשר של תלות, אלא קשר של תזמון - כל ילד אוטיסט, מחוסן או לא, לרוב יאובחן לאחר גיל שנה אם אוטיזם.
אני גם די בטוח שאתה לא גנטיקאי - אבל אין שום סיבה שתינוק שהתפתח בצורה בריאה יסבול פתאום מכשל כלשהו?
בנאדם, שיעורי בית. עכשיו.
קיימות אינספור מחלות גנטיות איומות ונוראות דוגמת ALD שמתחילות לתת אותותיהן רק בגיל כמה שנים לאחר התפתחות תקינה לחלוטין של הילד מינקות. יודעים בדיוק מה גורם לכך ואיך, ואין לזה תרופה.
שלא לדבר על מחלות כמו ALS, הנטינגטון קוריאה, ניוון שרירים וכו' שפוגעות באנשים לאחר שהם כבר הגיעו לבגרות.
אתה מקשקש בקומקום. לגמרי.
חסר ידע מינימלי.
שיעורי האוטיזם לא נוסקים - שוב, אתה כותב דברים שהם פשוט לא נכונים בעליל. תבדוק.
לחיסונים לא מוסיפים שום חומר שעשוי להיות רעיל בכמות שבה הוא נמצא בחיסון. (ולא, אין כספית בחיסונים ואלומיניום הוא היסוד הנפוץ ביותר על פני כדור הארץ. סביר להניח שאתה מכניס לגוף שלך יותר אלומיניום כשאתה אוכל תפוח מאשר בכל שגרת החיסונים המומלצת לאדם בכל מהלך חייו).
העליה באבחון הפרעות קשב וריכוז לא באמת קשורות לבעיות קשב וריכוז - אלא יותר להורים היסטריים שלא מוכנים לשמוע שהילד שלהם לא איינשטיין אז הם לוקחים אותו לאבחון ומשלמים על זה המון כסף. יש קורלציה בין רמת ההכנסה של ההורים לבין אחוז האבחונים לפי יישובים. זה מדהים שברעננה, שני שלישים מהילדים סובלים מהפרעות ורק אחוזים בודדים בעיירות פיתוח...
אלצהיימר - פעם אנשים פשוט לא הגיעו לגיל של אלצהיימר. תוחלת החיים היתה נמוכה מאוד. אגב, זו גם הסיבה לעליה באבחון מחלת הסרטן. רוב מוחלט של חולים הם מעל גיל 50 ורוב גדול מעל גיל 60.
גם אם נתעלם לרגע לעובדה שהיום מאבחנים יותר בגלל נגישות הרפואה לאוכלוסיה, פעם אנשים פשוט לא הגיעו לגיל של לחלות בסרטן. (נכון, יש כמה צעירי שחולים בסרטן, אבל מדובר על פחות מ-10%).
נתוני מחקר של מרכזים שבודקים את בטיחות החיסונים בודקים את רעילות הרכיבים בצורה שבה הם נכנסים לגוף. אם זו זריקה, אז כך הם בודקים את זה.
אני לא יודע מי מאכיל אותך בשטויות שאתה כותב, אבל פנה אליו ותמסור לו בשמי שהוא שקרן ונוכל.
אז לא, אין שאלות וודאי שאין שאלות כבדות משקל.
כל מה שכתבת כאן הוא מופרך ופשוט לא נכון עובדתית.
אתה מאמין בפסאדו-מדע וז'אנר ה"טבעיים". סבבה. תקבל את זה. זה פשוט מי שאתה.
כל מה שכתבת כאן, הופרך בשניות. מה יגרום לך לשנות את דעתך?
כנראה שכלום.
כי זה לא ענין של ידע או שכל - זה ענין של אמונה. אתה רוצה להרגיש חכם וצודק - צר לי, אבל אתה לא זה ולא זה.
בדיוק.
כל התסמונות הגנטיות שציינת מופיעות בהדרגה ומדרדרות את תפקוד החולה לאורך שנים, לפעמים הן מופיעות בתינוקות, ולרוב במבוגרים - הן בפירוש לא מופיעות מיד ובעוצמה אחרי מתן חיסון.
גם אם נתעלם מאוטיזם, הרי שיש טווח של תיפקודים נוירולגיים שלפעמים נפגע ישירות ובסמיכות מקרים למתן החיסון.
עובדה היא שהמקרים מפוצים - לא בגלל שכך יעלה למדינה פחות, אלא כי הקשר בין החיסון להתפרצות מחלה מובהק. במקרה של אוטיזם, אין פיצוי.
http://www.abiliko.co.il/index2.php?id=1257&lang=HEB
האומנם אין כספית בחיסונים? ותימרוסל מזה?
http://www.abiliko.co.il/index2.php?id=1847&lang=HEB
אלומיניום בתפוח זה נחמד. בחיסונים? לא מספיק ברור.
http://www.hisunim.org.il/vaccinessafety/vaccinesingredients/77-vaccinesingredientsaluminum
ואי אפשר לחשוד באתר abilico בחד צדדיות:
http://www.abiliko.co.il/index2.php?id=1781&lang=HEB
ולאידך http://www.abiliko.co.il/index2.php?id=1343&lang=HEB
וגם http://www.abiliko.co.il/index2.php?id=1343&lang=HEB
הוא פשוט מופיע בפתאומיות, וכיון שבשנת החיים הראשונה והשניה של התינוק יש חיסון בערך שלוש פעמים בשנה, תמיד הוא יופיע בין 1-4 חודשים אחרי חיסון...
ואם גם קיימת תאוריה כזו, אז וודאי שאמהות היסטריות תאשמנה את החיסון..
אגב, את יודעת במה עוד יש כספית?
האם ידוע לך שגם בתמ"ל , דגים וטונה, וסתימות אמלגם יש כספית?
אם כן למה להאשים רק את החיסונים בהתפתחות האוטיזם?
ואלומיניום- מכירה הרבה משפחות שלא משתמשות בתבניות, סירים וניר אלומיניום? אני לא.
לא סתם דגים וטונה הם לא חלק מהתפריט המומלץ לתינוקות.
לא מצאתי מקור, אבל קשה לי להאמין שיש כספית בתמ"ל - אפילו מרוב החיסונים הוציאו אותה, אז בתמ"ל?
בישול בסירי אלומיניום הוא בטיחותי.
אני מקווה שאת לא אופה בחד"פ אלומיניום לתינוקות שלך.
ואחרי הכל, גם אם כן, יש הבדל גדול בין אלומיניום ישירות לזרם הדם לבין כזה העובר במערכת העיכול.
ונכון - שיעורי האלצהיימר גם הם עולים ומיוחסים לחשיפה רבה שלנו לאלומיניום וכספית (מבוגרים שחוסנו בחיסונים שהכילו אותה בזמנו).
הנושא של אוטיזם יצטרך להמשיך להתברר.
אבל אין חולק שפגיעות נוירולוגיות מסויימות, בחלק מן התינוקות, הם פגיעה כתוצאה מהחיסון.
וזה הופיע בתשובה רשמית של משרד הבריאות בענין הכספית בחיסונים, הם ענו שיש כמות פחותה מתמ"ל (תשובה מטומטמת.. אבל תשובה) אני גרועה בלחפש..
אבל אם הכספית גורמת לאוטיזם ,למה שהיא לא תגרום גם לילדים בגיל 3-4 שיש להם סתימות אמלגם לפתח אותו?
ורוב האנשים אופים באלומיניום, וגם מכסים עם ניר אלומיניום ועוד..
בקיצור, בואי נשאיר את כל מה שקוסנפירטיבי, ככזה,
ולגבי החיסונים שהוכחו כמסוכנים - זה לא היה קשור לכספית,
מה שציינת בינתיים - הוא החיסון של שפעת החזירים , שהיה בו חומר שגרם לעליה במקרי התסמונת. כל השאר לא הוכח.
לפי אלה שטוענים שיש עליה במקרי האוטיזם בשנים האחרונות (מה שלא נכון), העליה היא בדיוק באותו יחס של מכירת מזון אורגני.
אז למה אתה לא חושד במזון אורגני?
כל פעם פסיכים אחרים מוצאים סיבות הזויות לכל בעיה שהם חושבים שקיימת.
סרטן? זו לא העליה בתוחלת החיים שגורמת ליותר חולים במחלה שקשורה בגיל, זה חלב.
אוטיזם? זה לא בגלל שמאבחנים אוטיזם בגיל שנה-שנה וחצי כי זה הגיל שבו ניתן לשים לב לכ - זה החיסונים.
מחלות אחרות כלשהן? זו בטח הקרינה מהטלפון הסלולרי - לא משנה שבני האדם חיו בשלום עם השמש עד היום שפולטת הרבה יותר קרינה זהה לחלוטין ממה שפולטת השמש.
אבל לחשוד במזון אורגני שמרוסס בחומרי הדברה איומים בהרבה מחומרים במזון רגיל?
לא. זה "טבעי"...
2 מילים:
חרטא ברטא.
הסכנה היחידה היא חנק מעצמות ולכן מומלץ בחום לא לתת להם דגים עם עצמות.
גם בזה אתה טועה.
כמו שכתבתי לך כבר קודם, תבדוק את תוחלת החיים לפני כמה עשרות שנים ואת הגיל הממוצע שבו חולים אנשים באלצהיימר - ותמצא את הסיבה לכך שיש יותר חולי אלצהיימר היום.
זה לא מסובך.
ודאי שיש חולק על זה שקיים קשר בין פגיעות נוירולוגיות לבין החיסון - כל עולם המחקר המדעי חולק על כך.
אתה ועוד כ-5% מהאוכלוסיה הם היחידים שמאמינים בך באמונה דתית לחלוטין וחסרת כל הצדקה.
מצטער, זה משפט באמת מגוחך.
המדינה משלמת לפעמים לאנשים שפלשו לשטח כדי לפנות אותם משם - בדיוק מהסיבה הזאת.
הביטחון שלי שחיסונים הם יעילים ובטוחים מושתת על עשרות שנים של מחקרים וניסויים.
ימים כבר אמרו.
נכון לעכשיו, היחידים שמנסים לטעון אחרת הם פסיכים שמזייפים ומשקרים כדי שמישהו יאמין להם.
אם משרד הבריאות שינה את ההמלצות, הוא עשה זאת בעקבות מחקרים.
בכל מקרה, אתה כתבת שלא מומלץ לתת לתינוקות לאכול דגים - ובכן, זה אולי לא מומלץ על ידך, אבל בהחלט מומלץ ע"י אנשי המקצוע שאשכרה יודעים על מה הם מדברים.
אני מניח שלדעתך, ימים גם יגידו האם מזון אורגני הוא מסוכן ומעלה את הסיכויים לאוטיזם וסרטן, נכון?
אה, סליחה... זה "אורגני" אז ברור שזה נפלא...
מחקרים חדשים עם ראיות ברורות שנתמכות ע"י אנשי מקצוע אמינים - יגרמו לי לשנות את דעתי.
לכן, אצלי, לא מדובר באמונה דתית, אלא באמון בעולם המחקר והמדע.
אצלך, לעומת זאת, מדובר באמונה דתית לכל דבר.
כמו שכתבתי לך, אם הקב"ה יופיע מולך על הר סיני ויאמר לך שהחיסונים הם בטוחים ויעילים, אתה תגיד לו שהוא שקרן שממומן ע"י חברות התרופות...
אין מחקרים חדשים עם ראיות שנתמכות ע"י אנשי מקצוע אמינים שתומכים בשטויות שאתה כותב.
הנה המציאות:
http://www.mako.co.il/health-illnesses-and-medicines/illnesses/Article-81c26e76af06751006.htm
בגלל פסיכים כמוך, שלושה תינוקות מתו השנה ברומניה ו-600 אחרים חלו.
תודה רבה לך, באמת.
כן, אם זה יקרה בארץ, זה יהיה באשמתך!
אבל כן שמעתי עליה שהיא בגישה הזו.
אולי טעיתי (:
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.