בינתיים הגיע כבר שעמום, " יופי אני רואה שבדיוק ישבתם לנוח אני אשמח למעט מנוחה" אמר בעודו מתיישב על גזע רקוב, " אולי כדאי שנישאר פה גם ללילה" הציעה עצלות קורצת לשעמום ידידה הטוב שהנהן בראשו וכיווץ את שפתיו ברצינות כאות הסכמה. שאר חברי הצוות לא ידעו מה לומר וישבו אף הם. זריזות כבר הכינה מדורה לבקשת חולשה שהיה לה קר והתרגלה די מהר לרעיון של הפסקת המסע המפרך. כך התכוננו כולם כבר לשינה בשדה.
לפתע קם מצפון ואמר: " איך אתם מסוגלים לעצור כך, המפקד הטיל עלינו משימה, אנו לא יכולים להפסיק באמצע". מיד הצטרף אליו מוסר: " מחכים לנו שם, לא נוכל להתעכב לילה שלם"! "הם צודקים, אם נישאר כאן ללילה כבר לא נשלים את המשימה לעולם" אמר שכל והפנה מבט חודר אל עבר עצלות וחידלון שהשפילו עיניהם. טענותיהם של מצפון מוסר ושכל כמעט והטו את הכף לשינוי התכנית, ובעודם מחייכים כמנצחים קם שעמום והציע: " תראו זה נכון מה שאתם אומרים, בדיוק בגלל זה הבאתי איתי את חברי חטא, הוא נווט מעולה". חטא כבר עמד שם ופסק "בואו אחריי", מרץ וכוחות קמו משנתם והחלו צועדים אחרי חטא, אפילו עניין הגיח משום מקום ונראה מוקסם מהמנהיג המסתורי. חטא לקח את הקבוצה בביטחון מלא לאורך קילומטרים וקולם של עצלות וחולשה כבר מזמן לא נשמע, גם שעמום השתרך מאחור בשקט מופתי. ואז ברגע קטן עצר חטא " הגענו" חייך. הקבוצה לא הבינה היכן היא נמצאת, היה חשוך מאוד. " איפה אנחנו, זה לא הבסיס! לאן הגענו"?! צעק לחץ. " זהו, לעולם לא נשלים את המשימה" בכו פחד וחרדה. "איך הגענו לכאן? כבר היינו על דרך המלך"! התאכזבה אכזבה פונה אל חרטה שהחזיקה את ראשה בין ידיה. כל החיילים בכו ולא ידעו מה לעשות, בלבול ניסה לתת הוראות לא מוצלחות שאף אחד גם כך לא הקשיב להן. אחרי כמה דקות שבהן בהלה שלטה בכוח קמה הכרה שישבה בצד ואמרה בקל רם וברור: "הבינו חברים יקרים נפלנו לתרמית, אנו בתהום עמוקה, אך יש דרך לצאת, אני בטוחה". האור חזר לעיניהם של חלק מהחיילים: תושייה קמה והחלה מרימה חברים נוספים, ותקווה נשמה לרווחה. אבל "איך נצא"? הקשתה ספקנות. ואז קרה דבר נפלא, במלוא הדרה ויפיה קמה אותה אחת שזמן רב לא נשמע קולה ואמרה: " אני הולכת אתכם מאז ומתמיד ואני חייבת להגיד, המפקד ששלך אותנו סומך עלינו ויודע שנגיע ליעדנו בסוף. חבל שהקשבנו לשעמום והלכנו אחרי חטא, והאמת היא שהנה אנו עומדים בתהום עמוקה. כל הדרך אני מנסה לכוון אותנו לדרך הנכונה ולא תמיד אני מצליחה לאסוף את כולכם איתי. המפקד בחר בי כי אני היחידה שבאמת יודעת את הדרך. ונכון, לפעמים אנו סוטים יחד מהדרך אך אם תסמכו עליי בסוף נגיע למחוז חפצנו". זו הייתה תשובה שהתגלתה שוב כמנהיגה השקטה והבלתי מעורערת של החבורה. תשובה סיימה לדבר והשמש כבר החלה לזרוח באורות מבהיקים, הקבוצה קמה והחלה ללכת עם תשובה כשתקווה, שמחה, אהבה, חדווה, אחריות, חכמה, זהירות, חיוניות וכוחות מחודשים מובילים בראש, ומבינים יותר מה רצה מהם המפקד רצון.