אוקיי- תענו באמת.אמונינוש

3סיטואציות שהיו אתמול בדייט-

1. הבחור בא לקחת אותי, וזה היה מבחינתו ברור שכן וטוב שסיפרתי לו את הסיטואציה. אח"כ בנסיעה איזה מישהו עקף אותנו בצורה מסוכנת והבחורצ'יק שהיה כ"כ נחמד התחרפן והתחיל לקלל. אחרי כמה דק' הוא נרגע.

2. דיברנו על חברים ואז הוא אמר שהם נהנים בלילה להתפרק וללכת מכות ככה בסבבה.

3. הזמנו ארוחה ולקח קצת מידי הרבה זמן לזה להגיע והוא ככה שואל את המלצר בציניות אם הלכו לגדל את הירקות...

האם זה אומר שהוא בחור אלים/מידות לא טובות?

הוא כבר התקשר לשאול אותי אם בא לי לצאת עוד הפעם ואמרתי לו שאני אענה תשובה בערב...

זה לא אומר את זה,עוד סתם אחד

זה אומר שהפתיל שלו נשרף בקלות, או שיש עליו עומס - וקל לו יותר לשחרר את זה בנהיגה או על ספקי שירות. 

אבל אם התנהגות כזו לא נעימה לך אז חבל על הזמן שלך ושלו. לא צריך להגדיר הגדרות ("אלים", "בעל מידות לא טובות") כדי להחליט לחתוך. לא מתאים לך, ושלום על ישראל. 

בהצלחה

עונה באמת מפרשי זהב

אני מכירה הרבה אנשים טובים ומקסימים שמקללים ברגעים מסוימים, אבל לא משהו נורא (לא יודעת מה נאמר במקרה שלך), וחוץ מזה הם בסדר.

לגבי המכות, נשמע קצת מוזר שמישהו מכין את עצמו לחיים ומתנהג כמו ילד בגן. יש עיסוקים נעימים יותר בשביל להתפרק...

והסיפור עם הירקות נשמע ממש משעשע ונחמד. אולי הוא אחד שיודע לצאת ממצבים מביכים ככה שבסוף כולם מרוצים.

הירקות - רק היא שמעה את טון הדיבור או השפלה או להחליק מצביםבירור

דווקא המכות, לא הפריעו לי בכלל..אדם כל שהוא

השניים האחרים [בעיקר הראשון] מעלים לי יותר סימני שאלה, אבל עדיין ברמה של סימני שאלה, ולא סימן חד משמעי לאישיות בעייתית.

תודה לכם. כי דווקא ממש נהניתי איתו.אמונינוש

אבל אחרי ההורים שלי אני הרבה יותר חשדנית.

ממעוד סתם אחד
נהנית? אז תמשיכי. את לא צריכה להתחתן איתו מחר. אם יהיו עוד חמישה שרשורים כאלו - אז תביני לאן הדברים נושבים.
מה הכוונה ההורים שלך?ה-מיוחד
תעשי ניסוי..סנה בוער
תאחרי לו בכוונה לדייט ב10 דקות...אם הוא לא יקבל את זה טוב תחתכי ישר...לא שזה המסנן היחיד שאם יעבור אותו אז אין יותר בעיה...אבל זה עצה שראש מדרשה שאני מכיר אומר לבנות אצלו לפני דייטים...
התשובה נמצאת אצלךאהבה בתענוגים
את היית שם. ואת יודעת היטב מה זה אומר.
תסמכי על עצמך ותעשי מה שנראה לך נכון.
ובמקרה הזה, כדאי להקשיב גם לבטן. היא יודעת לזהות רעל...
לדעתי זה יכול להיות שתי דברים.me.

או שהוא באמת אלים. ונורא ואיום. ותגידי לו ביי ביי ותתני למישהיא שלמדה הגנה עצמית להתמודד איתו..

או שהוא גבר.

והאחרון נראה לי יותר.

אני אוהב ללכת מכות, למדתי אומנות לחימה במשך 5 שנים, והמשכתי להתעסק ולהתעניין עד היום.

אני לפעמים מקלל מי שעוקף אותי, לא מאבד את העשתונות, ולא מילים גסות, אבל מרשה לעצמי לומר שהוא משוגע..

וכן, אני אסתלבט על המלצר ואפילו יחשוב שזה משעשע..

ועוד כהנה וכהנה דברים שגברים לפעמים עושים, וזה לא אומר שום דבר על האישיות שלי..

ואני לא מכה את אשתי! 

( לא באופן קבוע לפחות  סתם.)

בקיצור.

אי אפשר לדעת.

וזה הגיוני ויכול להיות

אמנם אם את חוששת.

באמת תנסי אותו..ותראי איך הוא כלפיך

בוודאי שזה אומר על האישיות שלך.שירה515
כל התנהגות שלנו מבטאת משהו מתוכנו.
נכון. מה זה אומר? זאת השאלה..me.
יש אופציה שלישית.פסידונית

הוא גבר אלים.

התכוונת הראשונה?.me.
לא נשמע לי טוב, במיוחד 1,3מה עושים
שמעתי פעם שממש חושב לראות איך הבחור מתנהג עם אנשים אחרים... אז שווה לבדוק את זה..
2 - לא מדאיג.רחפת..

1 - מקלל ללא שליטה? ביקש סליחה? 

3 -  ציניות עצבנית מרושעת או בצחוקים עם המלצרים ואיתך?

1 ו-3.אמונינוש

1- הוא קילל איזה רבע שעה, ואז הוא אמר לי משהו כמו ' סליחה על הקללות, אבל הוא עיצבן אותי.'

3- אני לא יודעת, אבל המלצר כזה הסמיק...

מה אתם אומרים לצאת עוד הפעם?

אם כן, מה לבדוק?

אני אישית לא הייתי יוצאת שוב... אבל זה לגיטימי אםמה עושים
תרצי לצאת שוב ולראות אם זה חוזר על עצמו...
תלוי איפה את עומדת ביחס לדברים האלהבהשתדלותי
קללות וציניות עוקצנית. בהנחה שבאמת הבנו את המקרה.
המכות פחות מדאיגות בעיני. יש כאלה שזה התחליף לשחנ"ש שלהם.. אל תשווי את זה לבנות שרבות מכות. (מה שלא קורה כי המשמעות היא שונה לגמרי..)

מבחינתי אלו קווים אדומים ופשוט לי שלא הייתי ממשיכה. (מיילא נפלט קללה, אבל רבע שעה?)
נשמע לא משהו.. אבלרחפת..

אנחנו לא יכולים להגיד לך לך לחתוך או לא. זו החלטה לגמרי שלך.

אבל מצויין שאת עירנית לדברים האלו. המידות חייבות להיות בשיח. אולי אפשר לדבר על המידות ולראות אם הוא בגישה של עבודה על זה ואם זה מתאים לך..

(האם יש לך רב שאת מתייעצת איתו? זה יכול לעזור יותר לדעתי.)

נשמע יותר מדי לא טוב...מישהו

אדם שמקלל רבע שעה על משהו שעשו לו זה נראה לי קצת מוגזם.. בהתחלה חשבתי שהוא נתן קללה קטנה ודי, אבל רבע שעה??? את לא חושבת שזה מוגזם?? ועוד בדייט שצריכים להיראות בו הכי נחמדים שאפשר? גם אמרת שהיה לך ממש נחמד בפגישה, זה דבר שצריך לבדוק: למה היה לך נחמד? בגלל שראית שהוא אדם טוב שמתאים לאישיות שלך ויש לך נושאים משותפים ביחד או בגלל שהוא פינק אותך בצורה מיוחדת?? אם זה בגלל הסיבה השניה הייתי מציעה לך להדליק פרוז'קטור אדום ולחשוב כמה פעמים על הקשר... ועוד משהו, אמרת שהמלצר הסמיק: למה נראה לך שאדם שגורם בושה למלצר לא יכול ביום מן הימים לגרום בושה גם לסובבים אותו כמו אשתו וילדיו??

ומה את עשית במשך הרבע שעה?נקדימון
ניסית לדבר? לשאול? לברר?
התכווצה בפחד ובהלם במושב לידבירור

לחתוך במהרה בימינו ומוטב שנה אחת קודם. רבע שעה! מילא נפלט.בירור

1. העקיפה הייתה משהו מאוד חריג ומפחיד?אדם כל שהוא

אם זה לא משהו חריג, כנראה שיש עוד הרבה מקרים בהם הוא מגיב בצורה כזו [או גרועה יותר].

יש בארץ עקיפה שהיאקוד אבל פתוחאחרונה
'משהו חריג ומפחיד' עם תרבות הנהיגה בארץ לצערי שום דבר לא 'חריג'.
השאלה היא מה יהיההשאלה.
כשאת תהיי זו שמולו.. תסכימי לספוג יחס כזה?
לדעתי לא להמשיךdora
שלום לך! דעתי..מחייכת =)
1. אלימות מילולית: ניבול הפה- לנבל את הפה, ז'א לקלל זה לא דבר טוב. גם הלכתית יש עניין של טהרת הדיבור, וגם נפשית-הבחור מרשה לעצמו לדבר בשפה לא נקיה, לדעתי זה לא מתאים ולא ראוי (זה נכנס בסיבה לעניין ההלכתי)
2. אלימות פיזית: להתפרק ע"י מכות- לא חושבת שלהרביץ וללכת מכות זו דרך בריאה כדי להתפרק. זה מראה על אגרסיביות..ובכללי לתת מכה לא משנה למי (חוץ מלמחבל) זה יוצא מתוך האדם, האדם נותן מכה. הוא עושה מעשה שנחשב אלים . גם אם זה במטרה להתפרק, זו לא סיבה טובה. לדעתי להתפרק באופן בריא זה ע"י דיבור, כתיבה , ציור..דברים שמבטאים את הרגשות של האדם בצורה נכונה וטובה.
3. שוב, זה להוציא דברים מהפה שיכולים לפגוע. גם אם זה בצחוק, זה ציניות שיכולה לפגוע באחר ועצם זה שהוא מתבטא בצורה הזאת- זה מראה עליו שהוא אדם שאין לו בעיה להוציא את המילים האלו מתוכו. ואמורה להיות בעיה, זה נטו רגישות לאחר. במיוחד אדם שלא מכירים. (יכול להיות שהמלצר לא נפגע, אבל עצם זה שאדם מדבר ככה זה לא טוב)

אולי זה נשמע שאני מגזימה, אבל עצם זה שדברים כאלו יוצאים מתוכו זה מראה עליו דברים.
אני ממש לא באה לומר שהוא אדם רע, או אלים באמת. ואני גם לא באה להגיד לך מה לעשות, אבל זה נשמע לא הכי בריא האופן שבה הוא מתבטא.

בהצלחה!
לגבי 2 - בנים הולכים מכות וזה מעולה. זה לא כמו שבנות תופסותכמעין הנובע
את זה, הם באמת נהנים מזה ביחד ומשתחררים.
אין מה להילחץ מזה..

אם הוא אלים באמת יש לזה תסמינים אחרים, לא זה שהוא מספר שהוא אוהב ללכת מכות.
יש מצבמחייכת =)
אבל זה נשמע לי מוזר להתפרק בכך שפוגעים באחר, ובעצמך..שכואב לאחר ושכואב לך פיזית..
מעניין העניין
ולא התכוונתי שהוא אלים..התכוונתי שזזו סוגשל אלימות אבל ממש לא בטוח מה הוא..
כי את בת.. לבנים זה לא מוזרכמעין הנובע
תלוי באיזה גילכוחות שמימיים
גיל 16 סבבה

גיל 18 כבר מוזר. ללכת מכות זה משחק של ילדים /נערים ממש צעירים. (בעלי אמר לי)
אני הכרתי 2 דוקטורנטים במדעי הטבעשיר מזמור
נורמטיבים...חכמים מאוד ..וכו שאהבו לללכת מכות
(עשו את זה אחרי שכולם הלכו כבר הביתה )

אז לא תמיד זה אומר...

ולפותחת- לדעתי להמשיך ילדים לב למכלול
אם מוגזם בעניך. ..לחתוך
לא מסכיםצריך עיון
יש כאלה שיותר נהנים מזה (וצריכים את זה) ויש כאלה שלא סובלים את זה, כל אחד והסגנון שלו

מכיר הסדרניקים אחרי צבא שהולכים מכות כל לילה אחרי סדר ערב...
זה קצת מנתב יצרים למשחק..אורח כלשהו

ככה שזה ב'מקום בטוח'. כמו לרוץ ושנתפס משהו, או להיות שפוך אחרי טיול.זה מחיר קטן תמורת תחושת מאבק תחרותי והישג, השוואת כוחות ורשימות השגים וגם סתם לפורקן אנרגיה.(מרגיש שאני מדבר על כלבים..)

חוץ מזה, וברמה שאני מתחבר אליה כאורח חיים: זה מלמד וויסות,בונה כושר,משפר מוטוריקה, כמו ריקוד שיהיה יותר נפוץ אצל בנות, ככה אומנויות לחימה אצל בנים.

מה זה כל הבנים האלה שלא נונים מרחב?maytal

כבר מתקשר...

קללות לידך?!

הייתי מצפה מבחור שיהיה יותר מאופק ורגיש כשבחורה לידו.

ומהבחור שילך לעבוד קצת על עצמו טרם הוא רוצה להתחתן.

אני לא הייתי הולכת על זה.פסידונית

אבל את זה לא אני

תשבי עם עצמך ותחשבי אם זה מתאים לך.

לא הייתי רוצה...זה היה יותר מידי בשבילי...אלטלנה
אם אתם בשלב שזה אפשריפה לקצת
אני הייתי משתפת במה שהפריע לי ורואה איך הןא מגיב
אם הוא מצדיק את ההתנהגות או שהיה מבין שמשהו היה בעייתי

ואני מדברת רק על 1.
3 אפשר גם לקחת בקטע טוב
ו2 לא יודעת.
עונה על עצמי-ציון חמדתי
אישית לא הייתי ממשיכה כנראה. היה מדליק לי נורה אדומה...
כמכלול זה נשמע קצת בעייתיmaorx15

1 זה הגרוע מבחינתי ,פתיל קצר זה לא צחוק, גם כשמעצבנים אותך צריך להישאר באיזון, לא לאבד עשתונות...

וגם אם הבחור איבד את זה, 15 דקות עד שאתה חוזר לעצמך זה בעייה... 

"נוח לכעוס וקשה לרצות..." [אבות ה' יא']

*עריכה* לא נעים לחשוב על מציאות שאשתו לא הכינה לא אוכל\הילד התלכלך בבוץ וכו'.. והתגובה שלו תהיה שלא נדע..

כידוע דייט זה הצגה שבו שני הצדדים מנסים להיראותאשדת

הכי הכי זוהרים ומושלמים ומדהימים וכו'

אם על הדייט הראשון הוא כבר מקלל סימן שזה חלק ממנו. אני מבחינתי לא מוכנה לשמוע קללות בשום סיטואציה ושואפת לא ללכלך את הפה אף פעם.

מכות ככה סתם זה גם מוזר- זה מה שהוא בחר לספר לך על ההתחלה- סימן שזה משהו רגיל אצלו.

וגם עם המלצר- לא משנה כמה זמן אני אחכה בחיים לא הייתי מסננת משהו למלצר ליד המדוייט שלי. הוא בחר לעשות את זה כי הוא לא רואה בזה בעיה.

הזוי משהו.

לי אישית זה היה מפריע. נשמע שגם לך שאילולא כן לא היית מעלה פה את השאלה.

לא תמיד (לגבי הכותרת)סביון
וממש עצוב לי לשמוע שאנשים עושים הצגות בדייטים. בן אדם צריך להביא לדייט את עצמו, לא את השחקן שמגלם את הדמות שלו. רק ככה אפשר לדעת אם יש התאמה גם בין האנשים ולא רק בין השחקנים.
צודק בהחלט שזה לא מה שרצוי אבל זהו המצב.אשדת

כמו שלא תתנהג לרב שלך כמו שאת מתנהג לחבר ככה אנשים לא מתנהגים בדייטים כמו שהם מתנהגים ביום-יום. לפחות לא בדייטים ראשונים, כל אחד רוצה להראות רק את החלקים הטובים שלו, את נימוסיו וכו'.

דווקא המקלל הוא הבנאדם האחרון שהציגבירור

הוא היה אותנטי לגנמרי

אדרבה, זה אומר שהוא אפילו לא מבין מה הבעיה בלקלל.אשדת

נכון מאד. עוד סיבה להתחפף משם. גם מקלל וגם לא חכם.בירור

שילוב מנצח.

זה לא בהכרח המצבבהשתדלותי
אפשר (ורצוי) ללמד את עצמינו להיות טבעיים ואמיתיים גם בדייטים.
ברור שאני לא אגיד כל דבר שעולה על ליבי, או אתחיל לרקוד אם יתחשק לי באותו רגע, אבל זה לא אומר שאני לא אמיתית. בהרבה סיטואציות בחיים אנחנו לא עושים ואומרים כל מה שבא לנו. גם אחרי הנישואים.
לא הייתי ממשיכה בלי ספקזריחת הלבנה
לא יודעת אם מראה על אלימות אבל בהחלט מראה על מידות לט טובות..
זה ממש לא מעיד כלום לדעתיקוד אבל פתוח
1 לגבי הקללות אני לא מקלל מסיבה אחת: תורנים נטו. וכן לפעמים נפלט לי קללה כזו או אחרת אבל רבע שעה גם נשמע לי נשמע מוגזם. בכמ אם זה לכשעצמו, לא חושב שזה מעיד בהכרח על אדם כעסן, יכול להיות שהוא סתם צוחק כשהוא עושה את זה.
2 זה נורמלי אצל גברים, ואין קשר לאדם אלים, אולי קצת ילדותי.
3 רציני? צחק קצת....
האמת שלגבי 3 אתה צודק ..מחייכת =)
יצאתי קצת רצינית בתגובה שלי..אולי בגלל מכלול הדברים שנכתבו עליו..
לאחר שחשבתי על זהקוד אבל פתוח
הקטע של הקללות בעייתי, אבל לא מעיד על אלימות גם לא מילולית (אלימות מילולית = רצון לגרום למישהו להעלב ולהפגע, לא בהכרח קללות) אני מכיר המון אנשים שיקללו, וינבלו את הפה שלהם חופשי, אבל אם יגידו להם זה פוגע או מעליב הם מיד יפסיקו.
אם מפריע לך שמקללים תחתכי זה לגיטימי, אם את מפחדת שהוא אלים לדעתי לא.

נ.ב. אני מכיר המון אנשים שאפשר להגדיר אותם אלימים או 'פיוז קצר' והם בחיים לא ירימו יד על הבת זוג או הילדים שלהם.
מעורר דאגהה-מיוחד
1. לא אגיד שאני לא מקלל מדי פעם אנשים בכביש (בעיקר כאלה שנתקעים על הנתיב השמאלי) אבל אחרי חצי שניה זה עובר
2. לא הייתי לוקח את זה ברצינות אם אלו היו ילדים בני 16, יש גילאים שזה כבר מוגזם אבל זה לא מה שמדאיג
3. גם לא אהבתי, מילא אם הוא היה אומר לך בשקט הייתי מצדיק אותו
אל תשכחי דבר חשוב. בדייטים אנשים מראים את הצד היפה שלהם, בנאדם שמקלל ויורד על מלצריות בדייט הראשון לא הייתי ממליץ לצאת איתו, אל תשכחי שהתגובות האלה יכולת גם לצאת עליך, תארי לך את מתחתנת איתו והאוכל לא יצא טוב. התגובה שלו ידועה מראש
ענו לך תשובות מעולות.. בהצלחהכמעין הנובע
1. מידה לא מתוקנת. 2. שטויות 3. מידה לא מתוקנתבירור

פלוס חוסר הבנה שזה המצב כי לא התבייש

וכשאת תנהגי והוא יהיה לידך ותעשי טעות בכביש אז תחטפי או 1 או 3

לע" דהעני ממעש
זה סוג הבנאדם
ןלא מתאים לכל אחד..

אך הקללות. רבע שעה ולא דקה. אומר דרשני
שוב. הכל בסדר.. אך נראה שלא הסגנון שלך.. אולי..
נשמע רע... אם בדייט ככה הוא מתנהגגליה...
איך הוא מתנהג לאנשים שהוא רגיל בחברתם?
אשתו?
תברחי.
לא בטוחה שזה ממש מעידכישוף כושל

בס"ד

אבל זה נשמע חשוד כזה

הייתי מתרחקת

ואוו לא הייתי ממשיכהחלה לכבוד שבת
אהל איך שאת חושבת...
אישית הייתי נרתעתשוגי

אבל כמו שכתבו לך כאן לפני- את היית שם ואת יודעת אם התגובות שלו היו מידתיות או לא ואילו רגשות ותחושות זה העלה בך.

אולי תנסי לדבר עם מישהו שמכיר אותו טוב והוא דיסקרטי, ותספרי לו שהתנהג כך האם זה מאפיין אותו, תרגישי אם הוא מופתע או לא. תגידי לו שזה לתועלת ותנסי לחפור לו על הנושאים הללו- האם זה מתחבר לו עליו? באיזה סיטואציות הוא רואה אותו נוהג כך? באיזה תדירות? עד כמה הוא חריג מאחרים? מי החברים שאיתם הוא מסתובב?.....

ואני אישית הייתי נרתעת רק מ-1, בעיני 3 זה פליטת פה או שטות של בחור, ו-2 יחסית מקובל. 

בתחילה את כותבת שקילל כמה דקות, בהמשך באחת התגובות את כותבת שקילל רבע שעה. אני לא הייתי שם ויודעת מה היה. בעיני זה משנה כמה זמן ואיזה סוג של ניבולי פה. יש ניבולי פה שלא אמורים בשום פנים ואופן להישמע מפי בחור דתי בכל סיטואציה, יש שעלולים להישמע בעיתות כעס וחירפון רציניים, ויש שיחסית יותר מקובלים ונפלט לו. וגם איך הוא היה נראה כשהוא ניבל את פיו- יצא משליטה? נהיה כזה אדום ולא נושם? צרח? הסתכל איך את מגיבה? קילל בחצי חיוך?

מאחלת לך מכל הלב שה' ינחה אותך למה שהכי טוב לך, ובקרוב תמצאי את החצי שלך משורש נשמתך, והעיקר שהכל ילך בלי ספקות ולבטים.

כתיבה וחתימה טובה

אמונינוש תרחקי!!נוצת זהב

הרבע שעה הזו בטח הייתה הרבע שעה הכי מעצבנת בחיים...מלחיץ רק לדמיין את זה

זה לא אומר שהוא אלים,הלוי
אבל כן נשמע שיש לו על מה לעבוד בעניין הכעס.
ונשמע שהסיפור על חברים שהולכים מכות, זו דרך שלו להפגין את כוחו, יכול להיות שכך מבחינתו זו דרך להראות לך שהוא גבר (למרות שלדעתי זה די מגוחך וקצת חסר טאקט).

בדרך כלל גבר שעלול להראות פוטנציאל להיות גבר אלים ומכה, הוא יראה רכושניות ובשלב מסוים (סביר להניח מוקדם) גם ינסה להראות את זה כלפיך. והוא גם יהיה קנאי, יותר מהטעם הטוב.
מידות זה הדבר החשוב ביותראודי-ה
אם הפריע לך כבר עכשיו כנראה שמשהו פה לא בסדר.
אני חושבת שעדיף לחתוך עכשיו.
אמאלה... אני הייתי חותכת. תקשיבי לאינטואיציה. ולשכל.על שפת הנחל

ממליצה לך לא לקחת סיכונים*נעמה*
איכשהו הגעתי לשרשור הזה ואני חייבת חייבת להגיד לך להפסיק להשתיק את הקולות שאומרים לך שמשהו לא בסדר.
משהו לא בסדר. (!!!!!!!!!!)
במיוחד שאמרת שהוא לא קילל בקטנה אלא רבע שעה שלימה.

הייתי בורחת! מבקשת לרדת ובורחת.
וכל אלו שמנסים להרגיע אותך, זה נחמד ללמד זכות, אבל יש פה ענייני נפשות. וגם אם הוא לא ממש יכה אותך ח"ו, אני מאמינה שיותר מידי כבוד ומקום לטעויות שלך מולו לא יהיו.
נשמע מסוג הגברים שרק הם מעניינים את עצמם. אני לא אתפלא לשמוע עוד כמה ימים שיש בו גם רכושנות.
בקיצור, בעיני זה חד וחלק- לא!!
בבקשה אל תכניסו את עצמך למקום הזה..

בעע. ממש עושה לי רע.

אצל בנות לא הולכים מכות בשביל הכיף אז זה נראה לך נוראההוא גברא

אבל זה בכלל לא קשור לבן אדם אלים או לא, אפילו הבנים הכי מלאכים הולכים מכות, פשוט זה הכיף שלנו.

תתרחקי כמו מאש! מניסיון, ו..סוד קטןנביעה
הי לך, אני יצאתי עם בחור שהיו לו תסמינים של אלימות, אבל אחקי כמה זמן קשה נורא להפרד, כי הם רכושניים, וקשים. ולמה המשכתי איתו?( עד שחברה שלי קלטה את הרוח ובעידודה נפרדתי ממנו, היום אני נשואה לבחור טוב, כבר 10 שנים בה(: ...)
נחזור לשאלה,למה נשארתי ולא נפרדתי מההתחלה? כי...
נמשכתי אליו כמו אני לא יודעת מה.
בחור מעדות המזרח (אני אשכנזיה,וכמובן לא מכלילה), גבוה, גברי, רומנטי, שובר לבבות..עם כיפה לבנה גדולה, דוס חתיך כזה..
הבנתי שמשהו לא הכי טוב, אבל לא יכולתי בעצמי לחתוך! היתה משיכה מטורפת בינינו, (כמובן שמרנו נגיעה),אבל זה סימא לי את העיניים.
יקירתי, אני אומרת לך מלב אל לב- תתרחקי ממנו, לא בא לך בעל, אבא לילדייך שמנבל את הפה ולא מצליח לשמור על המידות שלו,(איזה דוג' אישית..?), או שציני ומעליב-(מתישהו זה יהיה כלפיי אישתו), עזבי, זה מיטה חולה, אל תכנסי אליה.
תמצאי לך את הבחור הטוב, עם הנקיות, הלב הטוב,מידות טובות, עין טובה, דן לכף זכות, אהבת ה' ושמחה-
ויהיו לך חיים מאושרים.
ממני,
נביעה
תשלחי לה בפרטי. זה חשוב שתשמע ממך.בירור

איך מזהים בחור אליםmaytal

בחור שלוקח חסות עליך יותר מידי. משתלט על האישיות שלך, מבזבז עליך כסף אומר לך מה לעשות ולא לעשות יותר מידי מה הוא רוצה ולא רוצה. הוא גם אחר כך יגיד לך מה לעשות ולא לעשות. עם מי להחבר ועם מי לא. ואם לא תעשי כפי שהוא אומר יכלא אותך בבית... התחלה של אלימות. בחור שמאפשר שמכבד את דעתך. לעולם לא יהיה אלים כלפיך באם תנהגי אחרת מדעתו.

מה שהוא מעיד על עצמו זה לא תמיד סימן.

חסות יתר זה בהחלט סימן.

וגם אם הוא לא יהיה אלים זה לא נשמע אד נעי ע מידות טובותחננה

הוא לא אלים. הוא ילד מופרע שצריך להתבגר.בירור

תברחי! תחתכי! השניה! בעלי עובד עם אנשים עם כל מיני בעיותיהלום שבכתר

(אין לו תואר רשמי אז הוא לא מטפל בבעיות הרציניות ורק מעביר הלאה אבל אנחנו שומעים) ואני אומרת לך, תברחי ואפילו תשני מס' פלאפון או כתובת מייל אם הוא ממשיך לחזר אחריך. זה אש, פשוטו כמשמעו. אשמח לגלות שלא, אבל הסיכונים גדולים מדי. אל תחשבי שאולי כך אולי סתם גבר אולי רצה להרשים אולי אולי אולי. תשמרי על עצמך ועל עתידך ותברחי. אני לא מגזימה. ככה זה מתחיל. לא משנה שהוא אחלה גבר, כיף, יפה מתחשב (עכשיו) וכו'. פשוט תמחקי אותו מהראש. אין לי מילים להדגיש את זה. בע"ה תמצאי טוב יותר ממנו.

קצת נסחפת נראלי....פה לקצת
להחליף מספר וזה, גם לשנות זהות כדי להיזהר מבחור שיוצא איתה?

תלוי עד כמה זה מפריע לךסביון
את היית במקום הזה. את ראית בדיוק את צורת ההתנהגות, הבעות הפנים, טון הדיבור וכו', מה שקשה להעביר בכתב. ורק את יכולה לדעת עד כמה זה מפריע לך. מהתיאורים שתיארת פה נראה שיש לו בהחלט על מה לעבוד, אבל בעצם לכל בן אדם יש על מה לעבוד, ולכל אחד יש חסרונות. אז השאלה היא - האם את מוכנה שלבעלך יהיו החסרונות *האלה*. אז תקחי בחשבון שמה שראית זה חלק ממנו, וזה האופי שלו (אא"כ הוא יעבוד על עצמו, אבל אי אפשר להניח מראש דבר כזה), ותחשבי. את היחידה שיכולה לדעת.

* אני אישית לא ממש מסתדר עם אנשים כאלה, ויצא לי להיתקל בהם לא מעט. אבל כל אחד והאופי שלו.
נדמה לי, שהשאלה קצת שונה..אדם כל שהוא

נראה לי שמבחינת השואלת, הדברים שהיא ראתה כשלעצמם אינם סיבה לחתוך.

[כך התרשמתי מצורת השאלה].

לגיטימי לגמרי, שבת אחרת הייתה מחליטה אחרת.

אבל, החשש שלה הוא, שהדברים שהיא ראתה הם סימן לדברים נוספים, שאי אפשר כרגע לראות. 

מה שאני אומר בעצם,סביון
שדווקא אפשר לראות. היא ראתה בדיוק את צורת ההתנהגות שלו. הוא לא טרח להסתיר כלום (ואגב, כל הכבוד לו על זה). יכול להיות שזה סימן לדברים אחרים ויכול להיות שלא, ואת זה רק היא יכולה לדעת לפי הניואנסים הקטנים שהיא ראתה, שאותם אי אפשר להעביר בכתב. ובגדול - התחושה הכללית קובעת.
בעלי גם תמיד שואל אם המלצראני123
הלך לקטוף את הירקות או שהיא הלך לשתול אותם
רק מהסיטואציה הראשונה הייתי נבהלת וחושבת פעמייםביינישית
העניין הראשון נשמע מהבהבכוחות שמימיים
גם גבר אלים מילולית לא תמיד יעשה את זה בפגישה ראשונה ויכול לקרות אפילו רק אחרי החתונה.

לדעתי כל עוד את לא נקשרת אליו זאת סיבה טובה לשקול את הכל מחדש.
(אף אחד לא מבטיח לך שאת לא תהיי המלצר הבא בשבילו או זאת שתעשה איזה טעות בסביבתו)

בהצלחה ובחירה טובה !
צל''ש לערנות שלך. לענ''ד, תחתכי.DvorW
צודקת בנורות האדומות שנדלקו לך.
אותי זה היה קצת מרתיע.סקרנית12
ודווקא עיניין הנהיגה(אני די משוגעת בעיניין הזה חתכתי פעם משהו שנהג כאילו הכביש של אבא שלו...) מדאיג אותי יותר.
תנסי לחשוב אם יש לך רצון לחוסר סובלנות כזה.

מקווה שנתתי נק מחשבה.
בהצלחה
2.מלכישוע

די קלאסי לבנים...

ראיתי רבים וטובים שנהנים לריב מכות

אל תצאי איתו יותראוריה לביא
אם הוא מתעצבן על זה שמישהו עקף אותו אז איך הוא יתעצבן שאת תעירי לו או תגידי לו לקנות משו....
תחתכי אותו עכשיו.......
הקטע עם המלצר והמכות זה בקטנה כל גבר עושה תשטיות האלה...
אבל הקוע עם לקלל זה מראה על מידה לא טובה שלו.....
יקירהטוב בסדר

זה נשמע ממש רע.

כי מי שהפה שלו מלוכלך אומר שמשהו לא נקי מבפנים.

נשמע אגרסיבי ואלים.

יכול להיות שהוא חתיך וזה קונה אותך?

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊