תודה אשמח לנימוקים...
הרב עובדיה כותב שכן,ימ''ל
אם את/ה מחפש/ת נימוקים אז זה כבר לא קשור לספרדי או לא. היו הרבה שרשורים על זה בעבר, אפשר לעשות חיפוש.
יש הבדלים בפסיקה,ימ''ל
ולכל אחד יש את הנימוקים שלו. אבל אם את מחפשת לעשות מה שספרדיות עושות אז הנימוק לעשייה הוא שככה פסקו הרבנים הספרדים.
הנימוק של המחייבים לשים גרביים לבנות הוא כי הגמרא אומרת ש"שוק באשה ערווה" ולכן הם אומרים שמדין צניעות חייבים לכסות אותו והם מגדירים את השוק ככל החלק התחתון של הרגל מהברך ומטה.
המשנה ברור לעומת זאת (לפחות ע"פ ההבנה הרווחת בדבריו) מגדיר את השוק כחלק שמעל הברך ולכן מתיר לגלות את מה שמתחיו. זאת בגדול החלוקה.
את יכולה לראות למשל כאן.
הוא גם היה בעל מכולת. זה אומר שרק בעלי מכולות חייבים?חליל הרועים
למיטב ידיעתי כל הפוסקים מחייבים גרביים מלבד המשנהארלט
ברורה שזה החפץ חיים, ולכן חלק מהאשכנזיות מקלות בכך
מחייבים גרביים כאשר החצאית לא מכסה את השוקיעל מהדרום
אתם אומרים שרוב הפוסקים אומרים שצריך גרבייםחלילית אלט
אם ככה, למה רוב הבנות לא לובשות גרביים?
מן הסתם יש לזה סיבה...
אבל הרוב אומרים שחייבים, לא?חלילית אלט
למה? כי פשוט הן "נהנות" ללכת לפי הפסיקה המקלה...מתואמת
תשאלי בנות ברחוב אם הן ביררו לעומק מה ההלכה אומרת בנושא הזה. אני לא בטוחה שתהיה להן תשובה...
אני מקווה שכן יש כאלה ששאלו רב וקיבלו את הפסיקה שלו. השאלה אם הן הולכות לפי כ-ל הפסיקות של אותו רב (ושל ה"משנה ברורה")...
בוודאי חייבות להקפיד על החלפת גרביים מדין אוהבת לרעך כמוךשורש וגרביים
יש רב ספרדי שאומר שלא?תפוחית
) ^^^^^ (יש סיכוי גדול שגם הרב עובדיה פוסק ככה)יעל מהדרום
תודה
תפוחית
יש להוסיף שאין מקור ברור למשנה ברורה בזה. בכל מקורות חז"לי.
שוק הוא מתחת לברך. המקום ששם קושרים את הנעל לחליצה הוא "שוק" ושם ברור שקושרים מתחת לברך. גם במשנה בכלים שמפרטת את העצמות באדם כתוב ששוק הוא מתחת לברך.
המקור של המ"ב הוא הפרי מגדים שהסתפק מה זה שוק, כי אצל בהמה יש מחלוקת תנאים בזה. אבל כנראה נשכח מהגאון פרי מגדים תוספות במנחות שכותב מפורש ששוק באדם הוא לא כמו בבהמה. גם הפרי מגדים עצמו כתב לעיין במה שכתב בסדר חליצה, ושם גם הוא מודה ששוק הוא מתחת לברך.
לא נאריך, בקיצור המשנה ברורה הזה מאד תמוה( אפר אני תחת כפות רגליו), ולא סתם כל הפוסקים חלקו עליו, וכיוון שהוא לא הרחיב על זה בבאור הלכה, נראה שהוא לא נכנס לסוגיא ,כי זה לא הנושא המרכזי בכלל בסימן שבו הוא כתב זאת. ואם היו מראים לו את כל הראיות הברורות ששוק הוא מתחת לברך, נראה שהיה חוזר בו, כמו שאכן החזון איש השתכנע בעניין אחרי שהרב זילבר הציג לו את הראיות.
הנה המקורימ''ל
לא המשנה ברורה 'טעה' (ראה בפסקה הראשונה ובסוגריים שם).
רק אעיר שכל הסוגיה מתבססת על לשון הגמרא "שוק באשה ערווה" שנאמר בכלל לגבי ק"ש וגם נדחה להלכה שכן נפסק שכל "טפח באשה ערווה" ולעניין הסתכלות נאמר שאפילו המסתכל באצבע קטנה של אשה כמסתכל במקום התורף.
מה קשור המקור להלכה?שפיפול
זה רק בתיאוריה, אני כמובן לא אפברק שום הלכה כזו, כי אני לא רוצה לעבור על בל תוסיף שזה איסור מדאורייתא.
אבל גם בתיאוריה, לא הייתי לוקח את המקור הזה כדי לפברק הלכות לבוש, כשפוסק אדיר כמו הראבי"ה כותב שאישה מותר לה לאכול ולברך כשהיא עירומה, ובלבד שהיא יושבת .
זה לא ראבי"החליל הרועים
ראבי"ה הרחיב בנושא זה בספרושפיפולאחרונה
בפרק המתייחס למסכת ברכות.
אפילו לא שמת לב על מה אתה מגיבימ''ל
הדיון פה הוא מה נקרא "שוק" בלשון חז"ל, @י. טען שאין מקור להבנה של המשנ"ב שהשוק הוא החלק התחתון ואני הערתי שיש מקור (למשל לשון הרמב"ם: "ואי זהו זרוע מן הפרק של ארכובה עד כף של יד שהם שני איברים מעורין זה בזה, והזרוע האמורה היא זרוע של ימין, ושכנגדה ברגל הוא השוק האמור בכל מקום").
אתה מתייחס בכלל לחיוב אשה בכללי לבוש, שהוא דיון חשוב אבל לא קשור לכאן (ודווקא לפי המשנ"ב הוא פחות אז בכלל לא היית צריך לכתוב את זה בהקשר שלו).
נ"ב
"האשה יושבת וקוצה חלתה" זו משנה בחלה, לא ראבי"ה, ואין לזה שום קשר לצניעות אלא להלכות ברכות.
הרמב"ם שהבאת אומר כמוני, הזרוע היא ליד כף היד, וכנגדה ברגלי.
השוק. חוץ מזה הבאתי לך רמב"ם בהלכות איסורי ביאה. (במקורות שלי אני מתבסס על חוברת של הרב דוד כוכב שריכז את כל המקורות, אני לא כזה גאון..).
ודאי ששמתי אלא שאתם טוחנים מים טחוניםשפיפול
אתם משתמשים במקור שהוא לא רלוונטי אפילו להלכה המפוברקת.
לא משנה איזה חלק הוא "שוק" , כיוון שבגמרא אין טענה שאותו "שוק" צריך להיות מכוסה, אלא שאיש לא אמור להתבונן בזמן ק"ש.
הטענה שלך כתובה בהודעה אליה הגבתימ''ל
אפשר לחלוק על ההיקש הזה (וכבר הערתי בעבר גם ש"שוק באשה" לא נפסק להלכה לעניין צניעות אלא "כל המסתכל אפילו באצבע קטנה וכו'" וגם שהלכות צניעות לכאורה לא עומדים בגדרים של "לפני עיור") אבל לקרוא לפסיקת גדולי האחרונים 'מפוברקת' זו חוצפה ועזות מצח וגם יוהרה וטיפשות (וגם אם אתה לא חושב ככה לפחות תכבד את שאר חברי הפורום ותרסן את עצמך, אם לא מדין "ואהבת לרעך" אז כדי לא תיחסם מפה כי נמאס לי למחוק לך הודעות כאלה).
הופה הופה הופהשפיפול
אני ואתה יודעים ללמוד גמרא
וכמובן שגם גדולי הדור שלך , מי שלא יהיו , יודעים ללמוד גמרא
ואתה יודע מי עוד ידע ללמוד גמרא? מרן הבית יוסף , רק שבניגוד לגדולי הדור, הוא לא חשב שהגמרא ההיא מחייבת כיסוי רגליים לנשים.
"אז אולי הוא שכח" אתה אומר.
הבית יוסף שכח, וגדולי הדור זכרו.
יפה.
אבל רגע אחד, יש עוד מישהו שידע ללמוד גמרא, רבי משה איסרליש. ידע אסטרונומיה , ידע פילוסופיה, ידע קבלה ואף את הגמרא לא הזניח ומה אומר לנו הנ"ל זצ"ל? הוא אומר ולא משנה איפה, שגם גברים צריכים ללבוש גרביים.
אבל רגע, הרי בגמרא מוזכרת רק אישה? מכאן שהרמ"א לא שכח את הגרביים, הוא לגמרי צידד בגרביים אבל למרות שהוא ידע ללמוד גמרא, הוא לא היה סבור שלגמרא הזו, יש קשר לגרביים.
לכן עם כל הכבוד ליכולת שלי ושלך ללמוד גמרא, הרי לגדולי הדור אין בעיות איתנו, המחלוקת שלהם היא עם הרמ"א.
לא הבנתי. אין רמב"ם שאומר שהשוק מעל הברך. יש רק רמב"ם הפוךי.
שאומר מפורש שהשוק בין הרגל ואחריו הירך ( איסורי ביאה פרק י הל' ו): נחתך הולד ויצא.. על סדר האברים, כגון שיצא הרגל ואחריה השוק ואחריה הירך..".
התוספות מפורש אומרים ששוק של אדם ושוק בהמה אינם באותו מקום. מה שנשאר לך זה רק הפמ"ג שהסתפק בזה , כי כנראה מעלמו ממנו דברי התוס' הזה. וגם הוא מפנה לדבריו בסדר חליצה שלא היו לפני המ"ב ששם הוא כותב שהשוק מתחת לברך.
רק גרביים צבעוניות
dora
התמונה..:/dora
לא בימינו ולא אף פעםשפיפול
אין שום קשר לספרדים/אשכנזיםחליל הרועים
מחלוקת ספרדים אשכנזים זה במחלוקות שו"ע רמ"א.
השוק הוא בין הברך לקרסול. צריך לכסות או ע"י חצאית ארוכהי.
שזה הכי מהודר, או ע"י גרביים לא שקופות, ולא בצבע הרגל.
בתור בן, מאד מפריע האופנה המבזה של חצאיות קצרות ששולטת עכשיו. אשרייך שאת מחפשת את האמת!
למעשה, צריכות לכסות את השוקYehudahe
כולם פוסקים שצריך לכסות את השוק וישנה מחלוקת מהו השוק? החפץ חיים אומר שהשוק הוא החלק שבין האגן לברך אך הרב עובדיה ורוב הפוסקים לפניו פוסקים כי השוק הוא החלק שבין הברך לקרסול והוא צריך להיות מכוסה.
ניתן לכסות על ידי חצאית ארוכה, חצאית וטייץ או חצאית וגרב.
כן, ברור, מאוד קר בספרד בימינו...כי אין פיסבוק
תשובה על סחיטהפשוט אני..
נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד.
למשל לשדוד בנק.
אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.
הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.
אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.
אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?
מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.
מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).
מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?
מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר
צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת
כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר
כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)
אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
האם לקיים את "ככל אשר יורוך"?סיעתא דשמייא1
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.
והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות.
אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום
אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.
אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.
אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה
שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי
קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך,
בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה
אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה
אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.
המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום
אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?
תודה🙏
אש החסידות חזק מאודאחד איש
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד
ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ
מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה
קשה לקריאה?
או תובעני מבחינת עבודת השם?
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת
מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...
גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...
אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)
בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
תודה רבה!מתואמת
אני לא יודעהסטורי
יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.
תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור
בהשראת המכילתא
"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"
"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"
תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14
א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?
ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?
(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)
(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)
אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..
אני אתחיל.
א. קלאסי- ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).
ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..
הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום
על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.
אבל מי יקרא את זה?
א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14
בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?
אשמח לחידוד..
בהחלטאריק מהדרום
אני.סיעתא דשמייא1
שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני
זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.
או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.
יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה
ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד
(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)
אההה , שאלה מעולה!אני:)))))
אכתוב ב"נ בהמשך
שומרת את השרשור
הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול
כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).
לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).
ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)
כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
כן, ואפילו בנפרד
מרגול
ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.
ובנפרד בשביל הפרקטיות…
אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)
הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)
יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.
פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא
בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..
ה' ישמח אתכם, תודה 
אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14
ידעו..
זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי
האדמור מפיאסצנה היד..
אכן.אחד איש
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש
הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.
בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה
וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14
אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..
אבל שוב זה קצת שונה..
שווה לעיין שם בכל מקרה😃
זהו..אשר ברא
על שמחה ועצבות יש מלא!
אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..
תודה
צריך לדעתאחד איש
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
לא מכירה🙈אשר ברא
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.
אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.
השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה
בהצלחה!
שבועות!!אשר ברא
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר
לספור את העומר 49 יום