ביות מלאאנונימי (פותח)

אני שואלת ולא בשביל להתגרות אלא כדי באמת להבין

אז אשמח אם תענו עניינית.

אני ב"ה בהריון. רואה פה הרבה דיבורים על ביות מלא

ולא כ"כ מבינה את העניין.

בעז"ה יהיה לי עוד המון לילות לקום אליו ולהיות איתו

אז למה לא לתת לגוף להתאושש מהלידה ולנוח קצת?

למה הוא חייב להיות צמוד אלי כל הזמן?

פעם אחת יש מישהי שתטפל בו בשבילי- למה לא לנצל את זה?

ומה יקרה אם 2 לילות מתוך כל השנה שתבוא אח"כ הוא יקבל תמ"ל?

בבקשה- אני באמת רוצה להבין את העניין.

אני אנסה לענותעדיין טרייה

יתרונות הביות המלא:

1. כמה שהאחיות בתינוקייה ירצו להתייחס לכל תינוק בצורה הטובה ביותר זה פשוט לא אפשרי בגלל עומס התינוקות לעומת מספר האחיות. ולכן בדרך כלל יקח זמן לתינוק לקבל מענה ולבנתיים הוא יבכה. בגיל כזה וגם בגיל יותר גדול לא הייתי משאירה תינוק לבייביסיטר אפילו עם סבתא (בעיקר בגלל הנקה אבל גם בגלל קשר אימהי).

2. לא כל הנשים יכולות לתת תמ"ל ולהמשיך להניק כרגיל יש כאלו שמצליחות ויש כאלו שזה פוגע להם במשק החלב\ ברצון של התינוק לינוק לעומת לקבל בקבוק. ראיתי מקרוב מקרים שהתחילו מלתת תמ"ל פה ושם ובצער רב נגמרו בהפסקת ההנקה בגלל מחסור חלב\ אי רצון של התינוק לינוק. אני לא הייתי לוקחת את הסיכון בגיל כל כך קטן להתחיל לערב תמ"ל ובקבוקים אם אין צורך ממשי לזה.

3. בלי קשר אני רואה הרבה יתרונות בביות מבחינת נוחות אם מחליטים להניק בלילה עדיף שהתינוק יהיה לידך ולא תצטרכי ללכת אליו הלוך חזור כל הלילה. חוץ מזה במיוחד אם זה הריון ראשון שלך בביות מלא לומדים איך לטפל בתינוק מקבלים עזרה בלחתל/להלביש/לקלח לדעתי הרבה יותר כדאי להתנסות בדברים האלו בבית החולים מאשר לראשונה בבית בלי שום עזרה. 

כמובן שאין שום בעיה אם האם צריכה לנוח ולהתאושש מהלידה בשביל זה קיימת התינוקייה שאגב הייתה יכולה להיות עם הרבה פחות תינוקות פר אחות אם ברירת המחדל הייתה ביות מלא ורק נשים שבאמת זקוקות לזה בגלל לידה קשה וכ"ו היו שמות בתינוקייה.

מגיבהאין אחר
אני החלטתי על ביות מלא לאחר שראיתי מה קורה בתינוקיה..
אבל זה נורא אינדיבידואלי, לא לכולן מפריע..
אני ישנתי ונחתי הרבה יותר טוב כשידעתי שהתינוק לידי,
כשהוא היה בתינוקיה לא הייתי רגועה בכלל ועמדתי בכניסה, או שעמדתי את בעלי עד שנתנו לי לקחת אותו..
לגבי הביותש.א הלוי
נסי לחשוב על זה מנקודת המבט של התינוק, שעד עכשיו היה עטוף באמא ועכשיו לא רק שהוא לא מכיר כלום - משאירים אותו לבד.

זה מה שהוביל אותי לבחור בביות מלא
ואחרי הלידה גם לא הייתי מסוגלת לחשוב על לתת אותו למישהו אחר שיטפל בו.

לגבי תמ"ל - זה בחירה אישית של כל אחת
לא צריך להרוג את עצמך על הנקה, אבל לא צריך לתת תמ"ל באופן אוטומטי אם רוצים להניק.
זה מתיש, זה מעייף- אבל זה שווה את זה.
ביות מלאאנונימי (3)
1. אם את רוצה להניק אז לדעתי הרבה יותר נוח שהתינוק נמצא לידי. בלידה הראשונה בלילה הראשון לא היה מקום בביות והייתי צריכה ללכת עד סוף המחלקה עם תפרים ואחרי אפידורל. אחכ כשעברתי לביות התינוקת הייתה לידי וברגע שהיה צריך-הנקתי
2. בלידה הראשונה ההנקה לא זרמה כמו שצריך בהתחלה, בקושי יצא חלב ולא הצלחתי להניק, ואם לא הייתי מתעקשת להניק על ההתחלה ונותנת תמל אולי זה היה פוגע בהנקה (השערה שלי....לא בטוח שזה נכון)
3. זה באמת כיף שהתינוק כל הזמן לידך ולא נפרדים לרגע. פחדתי מזה, אבל זה היה ממש כיף, בעיקר בלידה השנייה שכבר יותר מנוסים
4. בביות מלא יש המווון עזרה (לפחות בעין כרם). הייתה לי בעיה רצינית עם ההנקה, ובאמצע הלילה נכנסו לראות אם אני מסתדרת, ואחכ לפנות בוקר.. ממש עוזרים ומלמדים לטפל בתינוק.
5. אולי הכי חשוב-
רק מי שנמצאת בביות יודעת כמה בדיקות וטיפולים לא נעימים התינוק עובר!
זריקות ובדיקות דם ובדיקות שמיעה וחום...
בתינוקיה אין מי שירגיע.
בביות עשו את הבדיקות לידי, יכולתי לתת יד, יכולתי להניק. למשל בpku שזו בדיקה ממש לא נעימה, הנקתי בזמן הבדיקה והקטן לא הוציא ציוץ!! לדעתי זה ממש שווה...
ביות זו חוויה
רוצה להצטרף בקשר לבדיקות..שבה

גיליתי את הבדיקות הנוראיות שהתינוקות עוברים.. ביום הראשון עשו בדיקת PKU לתינוק שלידי והוא צרח ללא הפסקה.. כשבאו אלי למחרת האחות הציעה לי לעשות זאת תוך כדי הנקה והוא לא צייץ.. לעשות  בדיקה כזאת לבד?

וגם האחיות בכל הבדיקות היו כאלו אנושיות, שברור לי שזה מושפע גם מהיות האמא ליד, והצורך להשתקף טוב. כשאת לבד בתינוקיה גמורה בסוף משמרת לילה עושה בדיקה לעוד ועוד תינוקות, את לא מתייחסת בסבלנות.. (לא אמרתי שבחוסר סבלנות חלילה, אבל סתם מעבירה..)

מנצלש"ת ראיתי את הבדיקה המזעזעת הזו מה הם בודקים770מ

שם בבדיקה? הזו אשמח לשמוע כי זה פשוט כואב לי כל פעם מחדש!!

לכל מי שמענין אותה הבדיקות - כנסוקייט מידלטון

20161013110413.docx

זה קובץ חשוב ומפורט בדיוק מה ומתי, ואיך אפשר להקל 

PKU זו הבדיקה הכי חשובה שיש לתינוקות לדעתיאנונימי (4)

מגלים שם תסמונות נדירות ממש ממש קשות, שאפשר להציל מהן בזמן. חשוב מאוד מאוד לעשות אותה. אבל ברור שבידיים של אמא עדיף מאשר לבד בתינוקייה... זו אכן בדיקה לא קלה, כי חשוב למלא את המבחנה היטב, והזרימה אצל תינוקות די חלשה, אז עושים להם עיסוי כזה שהדם יצא בדקירה... לא נעים. 

רק נקודה קטנהאנונימי (4)

לגבי שני לילות מכל השנה שאחר כך יקבל תמ"ל, לדעתי אלו שני לילות מאוד קריטיים (נגיד חצי שנה אחר כך זה הרבה הרבה פחות משמעותי)

כי בגיל הזה הקיבה שלו עדיין מאוד חדירה, כך שחלבון חלב פרה יכול לעבור למחזור הדם,

וכי כשהוא בבית חולים הוא חשוף לכל מיני מחוללי מחלות שנמצאים שם בכמויות וזקוק מאוד מאוד להגנה חיסונית רציפה (אמא שלו חשופה לאותם מחוללי מחלות ולכן מייצרת לו את הנוגדנים הספציפיים שהוא זקוק),

וכי ביומיים הראשונים בכלל לא מדובר בחלב אלא בקולוסטרום, שזה חומר שהוא לא יקבל מאמא שלו גם בהמשך,

וכי ביומיים הראשונים שיש קולוסטרום השד עוד רך וזה הזמן שלו להתאמן וללמוד איך יונקים - אחר כך כשנכנס החלב אצל רוב הנשים יש כמה ימים של מלאות קשה, ותינוקות שלא התאמנו לפני כן מתקשים מאוד לינוק בשלב הזה

ועוד ועוד...

זה רק לגבי ההנקה. לא מתייחסת כרגע לכל הנושא של ביות כן או לא.

אבל.. (אנונימית אחרת)אנונימי (11)

אולי את צודקת במה שכתבת. אני גם בעד הנקה מלאה ואף פעם לא נותנת תמ''ל, גם לא בגיל גדול ב''ה.

אבל אחרי הלידה השניה שלי לא ישנתי כמעט 24 שעות ולכן לא היה לי חלב, אז לא הייתה לי ברירה והייתי חייבת לתת תמ''ל כי אם לא ישנים לפעמים אין מספיק חלב.

אז יש מקרים שאין ברירה.. צריך לקחת את זה בחשבון

רק לגבי ההנקה מול תמ"ל -מתואמת

לא חייבים להיות בביות מלא בשביל להניק בלעדית... אפשר להגיע בלילה פעם אחת להניק בתינוקייה, ובתחילת הלילה ובסופו הרבה פעמים (בשע"צ לפחות) "מרשים" להניק את התינוק בחדר.

כך עשיתי בשלוש מתוך הלידות שלי. (רק בלידה הראשונה, שהייתי ממש גמורה, ביקשתי שייתנו פעם אחת תמ"ל - למרות שרצו להביא לי אותה להניק. היום אני קצת מצטערת על זה...)

אם כך זה הרבה יותר קשה בלי ביותקייט מידלטון

אם את ממילא מניקה כל הזמן, בשביל מה צריך תינוקיה?

אני גם ביקשתי ביות חלקי , כי לא הייתי בטוחה בעצמי, ובסוף זה היה קשה פי כמה - ללכת בכל פעם, לקום באמצע הלילה וללכת ולהניק. הרבה יותר קל ופשוט כשהוא לידך.

אלא אם כן יש לך תינוק צרחן (שזה נדיר בשבוע הראשון) ואת מעדיפה לא לשמוע את הצרחות,

או שאת לא רגועה כשהוא ישן.

מלחיץ אותי ביות מלא - כי אז אין איפה להשאיר את התינוקמתואמת

כשהולכים לשירותים/לחדר אוכל וכדומה.

בשע"צ אין ביות חלקי (למיטב ידיעתי), אבל למעשה מה שעשיתי הוא מעין ביות חלקי (רוב הזמן התינוק היה איתי!).

מי יודע, אולי בלידות הבאות (שיהיו, בע"ה) אנסה יותר להיות ליד התינוק גם בתינוקייה, כשמחליפים/מקלחים/מחסנים וכדומה...

לחדר אוכל - לוקחים את העריסה.קייט מידלטון

ומקלחות - אפשר לבקש ממישהי לידךקייט מידלטון

לידי זה יותר לחץ מבעיה אמיתית,

ככה לפחות היה אצלי, הפחד שמא לא אסתדר, בסוף הסתדרתי מצוין

ואם להיות עם התינוק הכי קריטי לדעתי זה החיסונים והטיפול הראשוני, אבל בשעצ לא יתנו לך אפס הפרדה אם אין ביות מלא - למיטב ידיעתי (אולי אני טועה)

יש ביות בשעצהכי אחותי
יש בשעצ ביות מלא ! ומקסים שם
ואפשר לשים בתינוקייה אם רוצים להתקלח?אנונימי (5)
ודאיקייט מידלטון

כתבתי שאין אפס הפרדה בלי ביות מלא

בברזילי אסור להוציא תינוקות לחדר האוכליעל מהדרום
לק"י

כי זה לצאת מהמחלקה (למרות שליולדות יש חדר אוכל משלהן).

ולבקש ממי שלידי לשמור עליו בזמן המקלחת, זה לא תמיד נעים ולא תמיד אפשרי (וזה אם יש בכלל מישהי כזאת, ואת לא לבד בחדר).
זה בדיוק אחת הסיבות שגם אני לא רציתיחנה צוריה
ביות מלא.
כי מה עושים שצריך לשירותים?להתקלח?

וגם מלחיץ אותי שעד שהתינוק שלי רגוע ואני רוצה לנוח,תינוק של מישהי אחרת יצרח ואני לא יוכל לנוח...
בביות חלקי בקטע הזה אין יתרון במהלך היום מבחינת מנוחה,כי גם האחרות שעם ביות חלקי נמצאות עם התינוק,אבל לפחות בלילה יכולתי לישון..

אצל הגדול לא ידעתי שיש דבר כזה ביות חלקי,אז הוא היה כל הזמן בתינוקיה והביאו לי אותו רק להנקות והיה לי ממש ממש עצוב לא לראות אותו,וכמה פעמים בכיתי אחרי ש'לקחו' לי אותו,ורציתי להחזיר אותו בעצמי כל פעם כדי לא להרגיש ש'לוקחים' לי אותו...
אבל לא הייתי מסוגלת לביות מלא.

אצל הקטן גיליתי שיש דבר כזה ביות חלקי,וזה היה תענוג עולם,זה ממש נתן לי שמחה ואנרגיה להיות איתו ולטפל בו,ומצד שני לדעת שאני יכולה ללכת לשירותים או להתקלח בלי להלחץ שאין מי שיישאר איתו...כי יכולתי להחזיר אותו לתינוקיה,ואחר כך לקחת אותו מיד חזרה אלי...למרות שהשתדלתי להחזיר אותו פשוט לפני זמני החתלות,ואז כבר היה לי קצת זמן לעצמי,ואחר כך לקחתי אותו חזרה אלי עד ההחתלה הבאה,פעם אחת בלבד ניסיתי לחתל אותו ובסוף אחת האחיות עזרה לי,כי ממש הסתבכתי
רק אציין ששניהם היו ב"ה ממש רגועים בתינוקיה,ולא צרחו בכלל,אז בקטע הזה לא הפריע לי.
בביות חלקי אפשר לבקש שכל החיסונים וכו' יעשו רק בנוכחותי?אנונימי (7)

לא יודעתחנה צוריה
בעין כרם - הם אומרים שכןקייט מידלטון

צריך לוודא מול הבית חולים 

ביות חלקי בשע"צrachel

הייתי לפני כמה חודשים (לידה ראשונה) בביות חלקי בשערי צדק-

בהתחלה ביקשתי ביות מלא אבל בגלל סיבות בריאותיות זה לא התאפשר בהתחלה, והם הסכימו ביות חלקי וב"ה זה יצא ממש לטובה.

הבת שלי הייתה איתי כל הלילה כך שיכלתי להניק אותה מתי שהייתה רעבה (ללא צורך ללכת עד לתינוקיה). זה גם היה מאוד משמעותי כי היא רצתה לינוק כמעט כל שעה...

במהלך היום הייתי צריכה להשאיר אותה בתינוקיה שעה בבוקר, שעה בצהריים ושעה בערב לבדיקות ולהחלפת טיטול מקלחת וכו', אבל הייתי יכולה להיות איתה גם באותן שעות שהיא הייתה בתינוקייה. הייתה חוויה ממש טובה- הייתי איתה כמעט כל הזמן! ומצד שני, היה לי נח שהייתי קשורה לתינוקייה, זה נתן לי "גב"..

איזה יופי! לא ידעתי שיש ביות חלקי בשע"צ.מתואמת

צריך לבקש את זה מראש?

יש ביות גמיש בשע''צאנונימי (11)

לפחות במחלקה ד'. שהתינוק איתך בלילה אם החברה לחדר מסכימה.

בברזילי הביאו לי את התינוק להניק בלילה על פי בקשתייעל מהדרום
לק"י

ואני החזרתי אותו כשסיימתי.

לילה אחד שכבר לא היה לי כח לקום, ביקשתי שיתנו תמ"ל.
דעתי האישית..O.L
בהתחלה חשבתי גם ככה, שזה לא נורא להשאיר את התינוק 2 לילות עם אחות ולכן עשיתי את זה, ובמהלך השהות במחלקה ראיתי כמה התינוקות שם צורחים ואף אחד לא מתייחס אליהם, לא בגלל רוע חס וחלילה של האחות, אלא בגלל שהאחות פשוט לא מספיקה להגיע אליהם, ובנוסף ראיתי איזה תחקיר שעשו על התינוקיות והאחיות שם סיפרו שהן מגיעות למי שצורח הכי חזק..
לא יכולתי לחשוב על זה שהתינוק שלי יצרח ולא יקבל טיפול הולם. לכן בלידה בשנייה הלכתי לביות מלא. והאחיות היו מדהימות ועזרו לי בכל דבר שהייתי צריכה. שמחה מאוד שבחרתי בזה.
מסכימה איתך בכל מילהאמא ל6 מקסימים
ולכן אני לא רוצה אף פעם ביות מלא. אבל יש נשים עם חשיבה אחרת, כל אחת מה שנוח וטוב לה. לא יקרה לילד כלום אם לא תעשי ביות מלא. ..
מצד אחד את צודקת ומצד שני זה הילד שלך,אז...אשריך

בשתי הלידות הראשונות שלי לא הייתי בביות,ואחר כך כבר כן,השלישית לא מבחירה אך היה טוב ולאחר מכן כבר בבחירה.זה משתנה מאישה לאישה,אני ברוך ה׳ אחרי לידה די מתפקדת ומסוגלת לטפל בתינוק,אחרי לידה ראשונה זה שוק טוטאלי אז היה לי מתאים שלא הייתי חייבת ביות,מצד בית החולים. לי זה מתאים כי אני מסוגלת לזה,אך מבינה שלא כולן.וגם מבחינה רעיונית,זכית להביא ילד לעולם,טפלי בו.אין מי שישווה לך בקטע הזה.תינוק צריך את אמא שלו.הוא מרגיש אותה.מזהה אותה.נושם אותה.אני לא יכולה לנוח בידיעה שהוא צורח בתינוקיה.וכי למה שלא יצרח?? דבר נוסף,זה כמובן בונה את ההנקה.מהתחלה את זמינה לו.קיצר,מה שאני מציעה זה אם לא ביות אז כמה שיותר שאת מסוגלת להיות איתו הכי טוב,ובמקום השני בעלך.ורק אחרי זה צוות התינוקיה.

הדבר הטיבעיחילזון 123

זה שהתינוק יהיה צמוד לאמא שלו אחרי לידה

גם מבחינת הבריאות הפיזית והנפשית של התינוק וגם הבריאות הנפשית של האמא.

טוב לתינוק שהמעבר שלו לעולם האמיתי יהיה כמה שיותר הדרגתי ורגוע. הוא התרגל להיות לידך 9 חודשים. ממש לא קל לו להיות פתאום לבד שעות רבות.

בנוסף לזה - מישהי שתטפל בו בישבילך? הלוואי שהיתה מישהי שהיתה מטפלת בו בישבילך לידך בזמן שאת נחה...

את יודעת שזה רחוק מאד מהמצב בתינוקיה. כשיש עשרות תינוקות על כמה אחיות מותשות ועמוסות (גם אם הן משתדלות והכל).

חוץ מזה הצלחת ההנקה תלויה גם בזה שהתינוק יהיה קרוב אל האמא כמה שיותר.

ותמל בימים הראשונים עלול די לשבש את המנגנון של ההנקה.

מנצלש"תאנונימי (5)
תמיד אחרי לידות אני מבלה המון זמן בשירותים ובמקלחת לשטיפות וגם הייתה לי פעם עצירות. היה לי נוח מאוד שהתינוק נמצא בזמן הזה בתינוקייה וכך אני יכולה להישאר ברוגע בשירותים. בנוסף לכך היה לי כיף לצאת לחדר האוכל ולאכול ברוגע בלי לדאוג לו. היה לי באמת לא נוח ללכת כל פעם לתינוקייה כי רציתי רק להניק וביקשתי שיקראו לי כל פעם וגם לא היה לי נוח להניק בחדר הנקה ורציתי בשקט בחדר שלי אך לא יכולתי לפי הכללים. התינוקות שלי היו תמיד רגועים כשבאתי והייתה לי חוויה טובה מהתינוקייה בשע"צ. הלכתי לתינוקייה והחזקתי את התינוק בזמן בדיקת הסקר ודאגתי שלא יבכה מזה.
השאלה שלי היא האם יש אפשרות בשערי צדק לשלב בין היתרונות של ביות, התינוק ישן לצידי בלילה, אפשר להניק אותו בחדר וכו' לבין החסרונות שאיןן לי רגע שקט להתפנות ולאכול בנחת. אין לי אפשרות לעזרה, אני לבד כמעט כל הזמן.
האם יש אפשרו
אבל זה אפשרי בהחלטנהורא
אני עברתי שלוש לידות בביות מלא ב''ה, אחת עם תאומים. וכמובן שאם צריך לשירותים, להתקלח בנחת, ואפילו לישון כמה שעות- ניתן בהחלט לשים את התינוק בתינוקיה להשגחה.
בראשון התעקשתי-וזה היה קשה בנוסף לתפרים וכו' כל כניסה לשירותים לקחה לפחות רבע שעה.
בלידת התאומים הייתי חכמה מראש והבאתי איתי בחורה בתשלום ל-24 שעות שהיתה איתי לעזרה כדי שלא אצטרך לעשות ג'וגינג לתינוקיה.
ובלידה השלישית- ללא תפרים כך שהכל קל יותר, למדתי להכניס אותו איתי לחדר המקלחת ולשרותים (בעריסה לא בידיים) ללא יסורי מצפון. וגם בהנקה לא נתתי לו לישון ודרשתי שינק ממש בכל זמן פנוי, אפילו כל שעה, שזה בלתי אפשרי בלי ביות, כדי למנוע את הגודש שמגיע ביום השלישי- ואכן זה עזר מאוד ב''ה וההנקה התבססה תוך שבוע (פעם ראשונה שמצליח כ'כ מהר,גם הקפדתי מאוד על פתיחת פה גדול- בקודמים ריחמתי עליהם קצת וויתרתי מדי פעם-מה שסיבך אותי עם חתכים כואבים!!).

כשרציתי מקלחת כיפית שמתי בתינוקיה בכיף ומתוך ידיעה שהוא רגוע ושבע וגם אם יבכה קצת- זה לא סוף העולם כי גם בבית היה קורה אותו דבר.
תודה! שמחה לשמוע שזה קייםאנונימי (5)
יקרה, אני הייתי בדיוק במצב שלךשבה

בלידה האחרונה לפני חודש וחצי הלכתי לביות בשערי צדק. בעלי לא היה איתי הרבה כמו בלידה הראשונה.. ובלילה כשהוא בכה והיה קשה אמרתי לעצמי שזה מבחירה, כמה טוב לי  שאני והתינוק מקבלים את כל הטוב שבביות, ואם היה בתינוקיה- הוא לא היה בוכה??? סביר להניח שכן. רק מה, פה אני שומעת אותו וקשה לי. סו וואט, אם מה שחשוב לי זה טובת התינוק שלי, אני לא מתרגשת מזה שעכשיו אני פתאום *שומעת*, גם שם הוא היה בוכה, רק שפה יש לי את האפשרות לטפל בו הרבה יותר. וכשהרגשתי עייפה מאוד נתתי לו לבכות דקה שתיים לפני שהיו לי כוחות להרימו ולא הרגשתי שום יסורי מצפון, הוא רק זכה שאמא שלו! תרים אותו אחרי שתי דקות! ולא שיבכה מי יודע כמה.. רק שאני לא אדע מזה..

אז בנוגע למה ששאלת על הזמן שאת בשרותים. זה הכל בראש. זה לא שבזמן שאת בחדר ויכולה להתפנות בנחת והכל שם בתינוקיה מרימים אותו, נכון? הוא "מושגח". אז ככה תני לעצמך להיות כמה שתרצי ותצטרכי בנחת בשירותים (בעיקרון בשע"צ הם הדריכו אותי בכניסה לביות שהשרותים מקלחת גדולים כי את מכניסה אותו איתך לכל התפנות. לי זה לא התאים.. אם נכנסתי לזמן לא ארוך השארתי אותו מאחורי הוילון) ותשני סוויצ בראש שאת רגועה ונינוחה והכי טוב לו זה הקירבה אלייך וגם לך  הקרבה והיכולת להניק בלילה וכו', גם בהתחשב בזמן שאת מתפנה לצרכייך ואת במשך כמה דקות לא יכולה להתייחס

אבל התינוק צריך השגחה!אנונימי (5)
את לא יכולה להיכנס להתפנות להרבה זמן (רבע שעה-עשרים דקות ומקלחת הרבה יותר) כשהתינוק נמצא בחדר לבד. זה מלחיץ! ונראה לי שגם בעייתי מבחינת חוקי בית החולים.
ואני חייבת את זה כדי להרגיש בן אדם ושיהיה לי כוח וסבלנות לטפל בתינוק כשאני מרגישה נקיה ולא לוחץ לי כלום.
משתדלת להביא אותו כשהוא שבע ורגוע.
לא יכולה להסתדר עם זה שהוא כל הזמן איתי (כשאני חוזרת הביתה ואני נמצאת לבד כמעט כל הזמן אין לי בעיה להיכנס ולהיות רגועה כשהוא בחדר הסמוך).
לי באופן אישי נוח סידור כזה שבו יש ביות אבל עם אפשרות לשים את התינוק בתינוקיה כשאני זקוקה לזה בלי שאלות ובלי בעיות.
האם יש אפשרות כזו בשערי צדק אן בבתי חולים אחרים?
עכשיו הבנתי את השאלה..אז נהורא אמרה שכןשבה

ומי משגיח עליו בתינוקיה?mshlomo

כשילדתי בשע"צ המחזה הקבוע שכנכנסים לתינוקיה היה: 20 עריסות, מסודרת בצורת ח', עם תינוקות אדומים מבכי שבוכים בלי הפסקה. לפעמים היתה אחות או איזה כוח עזר שנתנה בקבוק מטרנה או הרימה אחד מהם.

מבחינתי זה לא נקרא שמשגיחים עליו.

ידוע שבשערי צדק התינוקיה היא שוקאנונימי (פותח)

אני ילדתי בעי"כ. היו 12 תינוקות ו3 או 4 אחיות.

כולם היו רגועים וישנים. ברגע שמישהו בכה ניגשו אליו.

ביליתי הרבה בתינוקיה כי היו כמה בעיות עם הקטנה ורציתי להיות נוכחת בבדיקות

וראיתי איזה יחס מסור ואיזה שקט....

אז ממש לא מרגיש לי רע להשאיר תינוק שם ולנוח בלילה.

אדרבה, אני אחזור לילדים בבית עם יותר כוחות ורעננה יותר.

עדיף מאשר לחזור מרוטה מהלידה בלי שנתתי לעצמי זמן להתאושש.

גם אני בלידה הבאה ילדתי בהר הצופיםmshlomo

וראיתי שיחסית רגוע שם. זה נתן לי שקט נפשי בשעות שלא היתה לי ברירה וחייבים לשים שם את התינוק (בין 1 ל 5 בבוקר).

בשעות של הלילה הייתי מתקלחת והולכת לשירותים. אבל היה לי קשה מאוד להירדם. פחדתי שהתינוק יבכה ויקח זמן עד שישימו לב ויקראו לי ועד שאגיע... 

מחזה קצת מצחיק. אמא ערה בחדר מחכה שיקראו לה, תינוק שוכב בעריסה בתינוקיה. 

בסוף הלילה הצלחתי להירדם ובאמת מה שחששתי ממנו קרה. קראו לי להניק ולא הצלחתי להתעורר. ב 7 הביאו לי את התינוק ואמרו לי שהוא בכה הרבה זמן ולמה לא באתי? אני בכלל לא זכרתי שהעירו אותי (כנראה הייתי עיפה, אני לא מאמינה שלא העירו אותי)

יצאתי מהר הצופים בתחושה הרבה יותר טובה מאשר בשע"צ, עם זאת המציאות של התינוקיה נראית לי מוזרה. אמא בחדר מחכה שיקראו לה והתינוק שלה בחדר אחר במחלקה על יד. אני חוזרת הביתה אחרי לידות ולא מבינה איך ככה מתנהל לו העולם?.

דווקא לי היה נראה רגוע ונעים שם!ירושלמית טרייה
הייתי ביולדות א ולא היה עומס, היה שקט.
באמת לפני שהשתחררתי נכנסו הרבה תינוקות חדשים ואז כבר היו בכיות.
אבל זה ממש ממש לא ככה כל הזמן. כנראה רק ביולדות ד' המלאה תמיד..
גם ביולדות ד' הייתה לי חוויה חיוביתעדינות
מהתינוקייה בשע"צ. וגם במחלקה אחרת בלידה הקודמת.
עוד מעט צריכה ללדת וחוזרת לשם בלי שום חששות.
אני ילדתי את הבן שלי הראשון בשעצנשואה+2
ולא זה לא מדויק .... התינוקות שם לא צרחו בלי הפסקה... אני הייתי מול התינוקיה. הייתי בב'. היו המון תינוקות.... צריך להבין שהם בגישה שאמא מטפלת בתינוק. זה אומר שהם מחכים לה שתבוא ... ואם זה טיטול או גרפס הם ינסו ... זה באמת קצת מטופש כי האמא חצי ישנה /בקושי מתפקדת והם לא מנסים להאכיל בבקבוק ואז רק אם הוא צורח ממש חזק לוקח לאמא. .
הם צריכים לקרוא לאמא!mshlomo

אם הם לא מאפשרים ביות מלא (בתקופה שילדתי שם לא היה כזה דבר) אז כשהתינוק בוכה הם צריכים להעיר את אמא שלו!!!

ברור שהאמא אחראית על הטיפול בתינוק ולא הם (הם למשל לא יכולים להניק אותו) אבל האמא לא יכולה לנחש כשהוא בוכה ולחילופין לא יכולה לישון באופן קבע על הכורסא בתינוקיה.

באמת שלא הבנתי מה קורה שם? או שאתם נותנים ביות מלא, או שאתם קוראים לאמהות על כל בכי.

לקרוא לאמא פעם ב 3 שעות זה מגוחך. איזה תינוק מתחת לגיל שבועיים אוכל פעם ב 3 שעות?

היעצת הנקה הסבירה לי שתינוק שנולד זקוק להזנה צפופה. פשוט להניק כמה שיותר עד שהוא יתרגל למצב החדש שהוא כבר לא ברחם והקיבה צריכה לעבוד לפי "ארוחות" ולא במצב של הזנה תמידית.

משום מה לא מלמדים את זה את האחיות בבתי החולים בארץ...

אני הייתי בפוריה וממש הזדעזעתיאנונימי (4)

על דלת התינוקייה יש שלט מאיר-עיניים: "שעות הנקה", והפירוט: 10:00, 14:00, 18:00, 22:00, 2:00, 6:00. הנקה כל ארבע שעות! לתינוק שרק אתמול נולד! הם שפויים???

אין לי מושג אם בפועל זה באמת עובד שם ככה או לא, התינוק שלי היה צמוד אליי בביות. ראיתי את השלט ההזוי הזה רק כשהגעתי איתו לבדיקות.

וואו! ממש לא!אנונימי (5)
הייתי אחרי שתי לידות שם. בשתי מחלקות שונות. היה כ"כ רגוע.
ביליתי שם בערך חצי מהזמן שהייתי שם. התינוקות היו יחסית רגועים והייתה אווירה מעולה ואחיות מקסימות.
הגעתי לשם המון פעמים בהפתעה ותמיד התינוקות שלי היו רגועים. בלילה תמיד קראו לי לבוא כשהם בכו כי כך ביקשתי ותמיד ראו שהתינוק התחיל לבכות רק עכשיו. כשהייתה הבדיקה הזאת ששולחים למשרד הבריאות הייתי שם והחזקתי את התינוק בידיים שלי וניחמתי אותו.
אולי בגלל ההאגשה הזאת אני מרגישה בנוח ללכת לשירותים ולהתפנות בנחת. פעם באו לקרוא לי שהוא בוכה כשהייתי במקלחת ואז ידעתי לגמור טיפה יותר מהר ולבוא (ומנש לא הלחיצו אותי)
מה שהיה קשה לי שם זה שבלילה הייתי צריכה לבלות כמה שעות טובות בחדר ההנקה המואר בישיבה כי הייתי צריכה להניק ולא יכולתי לקחת את התינוק איתי ולהניק אותו לבד בתנאים שלי (למשל בשכיבה, בחושך יחסי שאז נוח וקל לי יותר)
והלילות הפכו למצעד הלוך ושוב לתינוקייה.
6 לידות בשע"צ - הצרחות בתינוקיות זה לא נתפסאנונימי (6)

הם מטפלים בתינוקות רק את הטיפול השגרתי - מקלחת והחלפת טיטול

מעולם! לא ראיתי אחות שניגשת לתינוק להרגיע אותו רק כי הוא בוכה

הרבה פעמים מצאתי את התינוק שלי צורח ובשניה שהרמתי אותו הוא הוציא גרעפס ונרגע - אבל אף אחד שם לא פנוי לעשות את זה בשביל התינוקים.

בכל 6 הלידות שהייתי בשע"צ כמעט ולא שמעתי אף פעם שקט בתינוקיה. 

הנה,רק מלחשוב על תינוק שסובל מאוויר,ואם רק היו מרימיםאשריך

אותו לגהק היה נרגע,איך אני יכולה ככה להיות לבד בחדר בלעדיו ולהישאר רגועה??? כמה דאגות יש לנו כשהילד מתחיל פעוטון או גן חדש,אז תינוק קטן שהרגע עזב את הרחם המוגן ולא יכול לעשות כלום בעצמו חוץ מלבכות.....

אז אני לא מבינה איך את חוזרת לשעצ אחרי סיפורי הזוועה האלהשם משתמש מקורי
כנראה היא לוקחת את הילדים שלה אליהmshlomo

אני ראיתי טיפול מסור ממש... האחיות ניסו להקל עליהםנשואה+2
במוצץ . הטיטול . נכון שזה לא שקט מוחלט. היו שם 32 תינוקות!!!!! חד משמעית אני אומרת צריך לשפוט בני אדם לפי כמות הילדים ... בעיני הם היו הכי טובות שיכלו.... באמת השתדלו ממש.
ברור שהן משתדלות. עם זאת, זה לא ריאלי בכלל.mshlomo

אין מצב שכל כך מעט כוח אדם יטפל כמו שצריך ב 30 תינוקות שרק נולדו. גם אם הצוות מסור מאוד.

הטענה על שע"צ זה בכוח אדם ולא באיכות האחיות.

בהר הצופים / עין כרם יש בין 7 ל 12 תינוקות על כל אחות + איזה כוח עזר אחת או שתיים שנמצאות שם כדי לעזור. לא פלא שההבדל הוא עצום.

ותינוקות של אחרים?mshlomo

גם שלי היו רגועים, רק שזה לא היה נראה לי כל כך מרגיע לשכב במקום מואר עם איזה שני צרחנים מימינך ומשמאלך.

ברור שהאחיות מקסימות ועושות מה שהן יכולות. כמה כבר אפשר לעשות כשיש לך 20 תינוקות להשגיח עליהם.

(דרך אגב, יש לי קרובה שהיא אחות בתינוקיה והיא אמרה לי שזה ממש תלוי בעומס. לפעמים כל אחות מקבלת מעט תינוקות ומצליחים להשתלט ולפעמים יש הרבה לידות בלילה ולא מצליחים להשתלט ותינוקות בוכים לך המון. היא גם אמרה שיש אחיות חמודות שמתנהגות בדרך ארץ לתינוקות ויש שנוהגות בצורה לא נעימה. כשהקרובה שלי יולדת, היא הולכת רק לביות מלא...)

כבר אמרתי שהאווירה הייתה יחסית רגועהאנונימי (5)
לא מה שתיארת שהתינוקייה מלאה בתינוקות אדומים מצרחות. תינוק אחד או שניים שקצת בכו וניגשו אליהם ושלחו מישהי לקרוא לאמא. יכול להיות שיצא לי להיות במקרה בזמנים לא עמוסים, לא יודעת, אבל בכל מקרה, החוויה שלי הייתה שונה לגמרי (שתי לידות).
בברזילי התינוקיה היתה רגועה (כזכור לי לפחות)יעל מהדרום
אפשר לבקש ממי שאיתך בחדר שתשים עיןקייט מידלטון

כך עשיתי כשהתקלחתי

מש לא תמיד יש מישהי כזואנונימי (5)
וגם היא אחרי לידה ולא נעים לבקש ממנה להרבה זמן.
הפתרון האידיאלי הוא שיהיה איתך מישהו ובאמת השתדלתי כמה שיותר לעשות את זה כשבעלי היה. אבל בדרך כלל אושפזתי בשבתות והייתי לבד
לכל אחת יש צרכים אחריםקייט מידלטון

אישית, אני רגועה מאד להתקלח פעם ביום כשהתינוק ישן , 

וליתר בטחון מבקשת ממי שלידי.

אבל אם אותך מרגיע אופציה של תינוקיה- קחי בחשבון שבדרך כלל ביות חלקי זה אומר שגם בלילה את חייבת לשים בתינוקיה (ככה לפחות בעי"כ)

בעין כרם אפשראנונימי (6)

להכנס עם העריסה למקלחת?

ואפשר גם לבקש מהאחיות שישמרו כמה דקותאימל'ה
הם עושות את זה בשמחה
גם במחלקה ג'?אנונימי (6)

אם מחלקה ג' זה הביות המלא אז אפשרש.א הלוי
אני כמה פעמים ביקשתי מהאחיות לשים עליו עין כשהתקלחתי וכו'...
והיו ממש בסדר עם זה ובכייף.
בכלל, רוב האחיות ממש מקסימות.
סליחה על השאלה אבל מה יקרה לו כמה דקות אם יישאר לבד?אשריך

יקפוץ מהעריסה? למה,בבית אם אמא ותינוק לבד והאמא צריכה מקלחת או שירותים מביאים בייביסיטר?

בבית אין בעיה, בבית חולים עם כל האנשים הזריםאנונימי (5)
שמסתובבים באין מפריע כן
וכבר הסברתי שזה לא שתי דקות.אנונימי (5)
לדעתי הפוך,קייט מידלטון

בבית זו בעיה , בבית החולים יש עוד אנשים אם יקרה משהו

מבחינת חוקי בית החולים זה בעייתי להשאיר לבדאנונימי (5)
בוודאי שזה סיכון. לא רוצה שמישהו זר יבוא ויגע בתינוק שלי טו חלילה יחטוף אותו
בשערי צדק הנחו אותי להכניס את העריסה איתי לשירותיםבארץ אהבתי
יש שם הרבה מקום, ובאמת אין הבדל לעומת ללכת לשירותים או להתקלח כשאני בבית עם התינוק.
רק על עצמי לספר ידעתיאמא ל 5

לאחיות יש המון תינוקות

הן לא מסוגלות לתת מענה מהיר לכל תינוק בוכה

לא מתאים לי שהמפגש הראשוני של הילד שלי עח החיים יהיה חוסר מענה לצרכיו ..בדידות וכו'.

הי. אין לי מושג איזה לידה זו אצלך. ראשונה או לא.אני123
אבל את בהחלט צודקת. (לא לזרוק עלי עגבניות, חבל עליהן. תכינו סלט).

באמת זה טוב לנוח. עכשיו יש מישהי שיכול לטפל בו. אז נכון שזה לא הטיפול של אמא. ונכון שהוא עלול לבכות קצת.

אבל בכל זאת הן אחיות שאמונות על הטיפול בילודים. אפשר לסמוך עליהן.

ואינה דומה אמא שנחה לה בבית חולים וחוזרת עם כוחות הביתה. לאמא שלא נחה בבית חולים ולא נותת לעצמה את ההזדמנות לנוח ולחזור לעצמה אחרי הלידה.

דרך אגב, אחרי הלידה הקודמת שלי, היה יום אחד שלא הפסיקו לבקר אותי בבית חולים. וכמובן שלא נחתי. מאוד שמחתי לפגוש את האורחים. אבל אחר כך היתה קצת ירידה בלחץ דם. והאחות אמרה לי זה בגלל שלא נחת מספיק. אז הקטע של לידה בבית חולים זה גם האפשרות לנוח.

ואם השכנה שלידך לא מאפשרת לך כי מבקרים אותה בהמונים. לפחות תהיי בשכיבה זה גם מנוחה.

עוד משהו מהלידה הקודמת, ניסיתי שיהיה לידי כמה שיותר. אבל בלילה האחרון לפני שיצאני הביתה הוא לא הפסיק לבכות. אמרתי לעצמי שאם עד 4:00 הוא לא נרגע אני מעבירה אותו לטיפולן המסור של המטפלות
באמת לא נותנים המבקרים לא נותנים לנוחחיוך-כוח י'
העניין של המבקרים יכול באמת להתיש וגם לא נעים ליולדות שגברים ואורחים מסתובבים שם. הלוואי והיו נותנים על זה את הדעת ולפחות נותנים איזור למבקרים מחוץ למחלקה. יולדת צריכה כל דקה של מנוחה ופרטיות.
מבינה את הרצון שלך לנוחאנונימי (6)

אבל האשליה שמטפלים בו בתינוקיה היא לגמרי אשליה.

אני חושבת שתינוק לא רגוע זה לא כי רק רעב או עייףאשריך

או טיטול.ולכן אחיות לא תמיד יכולות להרגיע.

באמת תינוק פתאום נזרק החוצה מהרחם,אל העולם הגדול,ובהחלט יירגע אם יהיה עם אימו כמה שיותר...להיפך,שבבית חולים יהיה עם אמא,זה הימים הראשונים,לרכך את המעבר.ובבית גם סבתא ואבא יכולים לעזור,הם משפחה.וחוצמזה,מי שלומדת ומצליחה לנוח יחד עם התינוק,להניק בשכיבה ולהירדם יחד,באופן בטיחותי,זו מנוחה מעולה,לשניהם.אני פשוט לא יכולה לחשוב על תינוק בתינוקיה בלי אימא.....

כי בתינוקיה אין להם פנאי באמת לטפל בתינוקmshlomo

הם כל כך עמוסים, שזה לא מחזה נדיר לראות תינוק שבוכה שם ללא הרף במשך שעה שלימה.

(כמובן שזה תלוי בית חולים ותלוי תינוקיה, אך קיימים בתי חולים שבהחלט המצב שם כזה)

לגבי התמ"ל - הימים הראשונים של ההנקה הם הכי קריטיים לביסוס ההנקה. כל בקבוק שנותנים לתינוק יכול לפגוע בייצור החלב, בהרגלי היניקה, בהתרגלות להנקה (מצד האמא). אשה שלא תניק ב 48 שעות הראשונות ואח"כ תגיע הביתה ותנסה שם להניק, אני בספק כמה סיכויים טובים יש לזה להצליח.

אם היית אומרת לי שמתנהגים בנחת עם התינוקות, מעמעמים את האור בתינוקיה, לא צועקים על ידם (לא מקללים אותם...כן כן כבר שמעתי מישהי בתינוקיה מקללת תינוק שהיא לא הצליחה להרגיע אותו), לא מדברים על ידם בקול, קוראים לאמא שלהם ממש ברגע שהם מתחילים לבכות, רוחצים אותם בעדינות, מלבישים אותם בעדינות, מחליפים להם בעדינות... אז הייתי מבינה למה באמת כדאי לשים את התינוק בתינוקיה וללכת לנוח. לצערינו זה לא המצב ברוב התינוקיות בארץ לכן יותר ויותר אמהות מתחילות להתעניין בביות מלא למרות הקושי הגדול בכך.

ענו לך המוןקייט מידלטון

אני רק אוסיף:

תחשבי על התינוק, ועל המעבר שלו מעולם מוגן, בתוך אמא, ריח של אמא , שקט ומים,

לעולם רועש , צרחות, אור, בכיות 

הדבר היחיד שהוא מכיר בעולם זה הריח שלך והקול שלך, אז הכי הרגעה בשבילו זה להיות לידך, קצת להרגע מהטראומה.

ובאמת אין רע שמישהי תטפל בו בשבילך, אבל עדיף שזה יהיה קצת אחרי - אחרי שבוע או שבועיים של הסתגלות לעולם ולא בימים הכי קריטיים האלו.

ויש מלא מחקרים שמוכיחים את זה שגם לתינוק וגם לאמא זה הכי טוב 

אבל כרגע חסום לי הפייסבוק, אז קצת שיש לי:

כאשר התינוק נמצא במרחק מהוריו, מרחק גדול יותר מאשר הושטת כף יד, הוא אינו מרגיש אותם, והתחושה שמציפה אותו היא תחושת סכנה. מערכות הגוף שלו נכנסות לכוננות של סכנת חיים; הוא נתקף בכי נוראי, ובין התקף בכי אחד ומשנהו הוא שוקע בשינה מאוד עמוקה המכונה shut down – הוא פשוט סוגר את עצמו. גם בשעת השינה הזו כמו בעת הבכי, נמצאו הורמוני הסטרס ברמה גבוהה. כך שההפרדה של התינוק מאמו – רק מסבכת את העניינים, ויוצרת בעיות חדשות

ואם באמת מענין אותךקייט מידלטון

חפשי קבוצה הזכות שלכם להיות ביחד מרגע הלידה - ושם יש מסמכים עם המון חומר

ומתי את תרגעי מהטראומה של הלידה?אנונימי (פותח)

אסור לשכוח שגם הגוף שלך עבר טראומה וחייב מנוחה.

ותינוק לידך זה לא מנוחה.

וודאי שהגוף חייב מנוחה.קייט מידלטון

אבל א. לי תינוק לידי זה דווקא מנוחה, וכן לרוב האמהות (כך לפי המחקרים , כל המדדים של האם , ההורמונים , הדיכאון אחרי הלידה הכל היה טוב יותר כשהתינוק ליד)

ב. אם באמת בשבילך תינוק לידך זו לא מנוחה - אפשר למצוא עזרה, להביא מישהי שתשהה לידך ותטפל בתינוק, או בתשלום. להשתחרר מהר מבית החולים , למצוא דרך בה שניכם תתאוששו.

לא יודעת איך את, אבל אני לא מסכימה להתאושש על חשבון זה שהתינוק שלי יסבול, יש דרך לדאוג לכולם

יש למצוא נשים שמוכנות לבוא לתפקיד הזה תמורת תשלום?חן שחר
לי אין קרובת משפחה שיכולה לבוא.
מעניין אותי אם קיים דבר כזה.
תמיד חלמתי על דולה כזו שתומכת באישה בזמן האשפוז שלאחר הלידה.
יש דולות פוסט פארטום (תומכות לאחר לידה)0 אלישבע 0
חלקן מגיעות לבתי חולים אחרי לידה.
ממה שאני הבנתי, הן באות לתת הדרכה ותמיכה ריגשיתחן שחר
הן לא באות לטפל פיזית בתינוק, במשך כמה שעות רצופות.
אם כן יש דולות שנותנות את השירות הזה, אשמח לשמוע.
תלוי בדולה0 אלישבע 0
בהחלט יש כאלה שמגיעות לבית חולים.
לא מכירה אישית אבל יודעת שקיים.

ובאופן כללי, הן בדרך כלל לא מגיעות רק לתת הדרכה ותמיכה, הן באות כדי לעזור במה שצריך, אם זה תמיכה, הדרכה או פשוט להחזיק את התינוק בשביל שהאמא תוכל לנוח..
יש אפילו בחינם!קייט מידלטון

יש נשים מתנדבות שמוכנות לעזור לנשים להיות באפס הפרדה,

ובתשלום וודאי.

חפשי בפייסבוק קבוצה "הזכות שלכם להיות ביחד מרגע הלידה" - הקבוצה

תודה לך!חן שחר

נכנסתי לשם וראיתי שמדברים שם על המודעות לאפס הפרדה, ועל ההתנהלות מול בית החולים.

לא ראיתי שמדובר על תמיכה וליווי ליולדת.

ודאי שאת צריכה מנוחה. לחלוטין לא מסכימה איתךאנונימי (6)

שתינוק לידך זה לא מנוחה

ממה נפשך - 

אם התינוק לידי ורגוע אני נחה הכי טוב. ואם הוא לידי ולא רגוע אז הוא צריך אותי ותינוק בן יומו שלא רגוע *לטעמי* קודם לי. קודם אני אטפל בו וכשהוא יהיה רגוע אז אני שוב אנוח.

מה שבטוח - כשהתינוק בתינוקיה ואין לי מושג מה קורה איתו - תינוק שעד לפני רגע היה עטוף ומוגן בתוך הרחם שלי - אז זה לא מנוחה בשום צורה! (במיוחד אם כשאני מגיעה לתינוקיה אני מוצאת אותו צורח בטירוף וכמובן שזה לא מעניין אף אחד)

ממש כמו בבית. אני נחה לחלוטין חוץ מטיפול בתינוק. לא עושה שום דבר אחר. ואם התינוק בבית עד כדי כך לא רגוע שאני לא מצליחה לנוח אז מקבלת עזרה גם עם התינוק מהבעל/אמא/דודה/בת גדולה/ואפילו בחורה בתשלום שתשחרר אותי לאיזה שעתיים שינה והתאוששות.

איזה תגובה הזויה.שם משתמש מקורי
אמא היא אדם בוגר שיודע איך לעזור לעצמו.
תינוק הוא חסר ישע.
בגלל ההורמוניםאימל'ה
בנוסף לכל היתרונות שכתבו מעלי אני אוסיף
הגוף שלנו בנוי להיות עם התינוק וכאשר לוקחים אותו .
הגוף מפריש הורמוני אבל ואז יש עליות וירידות במצב רוח ( כי הגוף "חושב שהתינוק נפטר ואז פיתאום הוא חוזר שוב ) ויש פחות בעיות גודש כי התינוק יונק כהוא צריך לפני הבכי שהוא סימן מאוחר לרעב..
אני יודעת על עצמי שההתאוששות שלי בלידה הזאת לאחר ביות בעין כרם היתה יותר טובה מאשרהלידה הקודמת שהתינוק היה בתינוקיה בלילה
איך זה ביות מלא במעיני הישועה- מישהי התנסתה?אנונימי (7)

מומלץ או עדיף לשים בתינוקיה של מעייני הישועה (קומה 5 ולא 7! אני לא עולה ל-7 בד"כ. משתדלת!)

אני.שאלה ספציפית? תינוקיה רגילה,אין הבדל בינה לביןאשריך

מה שאני קוראת פה על בתי חולים אחרים.וחשוב לי להביע את הערכתי לאחיות.הן עושות את מה שבכוחן.רק שאין כמו טיפול אימהי,בשבילן זה לא תינוק יחיד ומיוחד כמו לאימו,משתדלות לטפל במסירות,אך באמת לא יכולות להספיק,להרגיע,לדאוג שיהיה שקט,גם כי בלתי אפשרי,מבחינת עומס וגם כי אני באמת באמת מאמינה שמה שמרגיע תינוק זו קרבה לאימו.לא יעזור.שוב,אני לא דנה לכף חובה מי שחלשה וקשה לה ביות וכו׳,אבל כמה שמתאפשר...

ילדת במעייני?אנונימי (7)

ולקחת לביות מלא/ חלקי/ בכלל לא?

ילדתי שם 3 פעמים,בפעם השלישית ביות מלא,בראשונהאשריך

כלל לא,אם כי לקחתי אותו כמה שיותר שיכולתי,וכן בשנייה ככה

ואיך זה הביות במעיני הישועה?אנונימי (7)

הייתי בביות מלא במעייניאנונימי (8)
הייתי היחידה במחלקה אז היה לי חדר לבד

כשרציתי יכולתי לשים בתיאוריה להשגחה בכיף
בבית מלא אפשרי לשים במחלקה אם רוצים להתקלח וכד' ?אנונימי (7)

כןאנונימי (8)
גם אם בלילה פתאום קשה לך
אפשר לשים בתינוקיה
בכל בתי החולים זה ככה?אנונימי (7)

אז מעולה!

אפשר לנסות, לא? ואם קשה- לרדת מיזה...

לא בכולםקייט מידלטון

בחלק יש אחיות שעוזרות, אבל לא להשגחה מלאה

ותמיד אפשר להתחרט ולעבור למחלקה רגילה.

בסורוקה לא124816

בסורוקה אין איפה להשאיר את התינוק אפילו לרגע (לפחות בחלק מהמחלקות לא בטוחה שבכולן).

בקפלן ביות (לפני למעלה מעשר שנים) פירושו שאני בוחרת מתי התינוק לידי ומתי הוא בתינוקיה (אידיאלי לדעתי)

מבחינת התינוקיהאנונימי (8)
לי היה רושם טוב מהטיפול של הבנות שם
יש גם אחיות וגם מתנדבות ובכל רגע נתון שנכנסתי לשם טיפלו התינוקות ולא עמדו ופטפטו
עם זאת- בגלל שרוב הנשים לא לוקחות ביות כשהיה עומס בתנוקיה היו הרבה תינוקות צורחים...לא בגלל האחיות. ממה שאני ראיתי- כולן עבדו במסירות
אלא בגלל עומס

מצד שני כשאני השארתי בתינוקיה או שלקחו אותה למקלחת ובדיקות תמיד חזרתי והיא היתה רגועה
מאוד תלוי גם בתינוק!אנונימי (7)

הבת שלי היתה תינוקת מאוד אנרגטית שלא ידעה לישון כבר מרגע הלידה!
והיה מעולה שהשארתי אותה בתינוקיה בלילות.

לאחר הלילה השני- האחות אמרה לי שהיא והבת שלי חברות טובות כי ב-2 הלילות שהן היו יחד, האחות היתה צריכה לנדנד את העריסה שלה כל הלילה כדי שתרגע...

ואח"כ בבית גם היתה ככה- לא אהבה לישון ולא רצתה לישון.

והיה לי לא קל בכלל איתה...

אז לפחות היו לי 2 לילות שקטים יותר ורגועים שנתנו לי קצת כוח להתאושש מהלידה ולחזור לעצמי לפני המשך הטיפול בבית...

(היום ב"ה היא בת 5 כמעט למי שמתעניינת- ילדה מאוד חכמה, פלפלית כזאת. אקשניסטית ושובבה. שתהיה בריאה)

קבלת כל כך הרבה תגובות, מה את חושבת עכשיו?אנונימי (6)

שואלת באמת מהתענינות, מעניין אותי איך זה נשמע לך אחרי כל מה שענו לך?

הפותחתאנונימי (פותח)

עדיין נוטה להעדיף את התינוקיה ולהעביר לילה שלם בשינה

כדי לאגור כוחות ולהיות אח"כ אמא טובה יותר.

מה שווה להיות אמא טובה יומיים אם אח"כ אני אחזור הביתה בלי כח

ואהיה אמא עצבנית, בלי כוחות, מותשת ובלתי נסבלת?

צודקתקייט מידלטון

אבל אולי תמצאי דרך גם לנוח וגם שהתינוק יהיה לידך ,

אולי מישהו שישהה לידך ויעזור לך 

לא בכל בי"ח אפשר להכניס מישהי שתשהה 24 שעות ליד היולדת...מנסה לעזור

רק בשעות הבויקור המצומצמות זה אפשרי וזהו.

וזה מעולה! כי לפעמים המלוות מפריעות ליולדות האחרות בחדר לנוח...

המלוות שמפריעות הן לא אלו שבאות לעזורקייט מידלטון

אישה שבאה להרגיע תינוק לא מפריעה

מי שמפריע זה אנשים שבאים לפטפט, להתלהב , לצלם ולצעוק

וברוב בתי החולים מסכימים למלווה אישה

עד כמה שידוע לי, במעייני הישועה זה לא אפשרי...מנסה לעזור

בקושי לבעל נותנים להישאר קצת אחרי הלידה.

צודקת, אני פשוט רגילה לירושליםקייט מידלטון

בשעצ ועין כרם מותר מלווה בלילה

באיכילוב לניאדו מעיני ומאיר - לא, אבל קרה שנשארו והעלימו עין.

תכלס, אין על ירושלים קורץ

מנסה לעזור

ברור שאין על ירושלים. בעלי ירושלמי ואני מקווה שבאיזשהוא שלב אנחנו נעבור לגור שם. הלוואי... חיוך גדול

אבל מבחינת בתי חולים וכאלה-

חברות של גיסות שלי באות מאיזור ירושלים כדי ללדת במעיני הישועה...

וגם במעיני הישועה נתקלתי ביולדות שבאות מקרית ספר, ביתר, אשדוד, אופקים, נתיבות, באר שבע וכד'...

ואני בכלל לא בני ברקית... וגם באה בעצמי מעיר אחרת כדי ללדת שם. (למרות שיש לי אפשרויות אחרות כמו תל השומר, איכילוב, בלינסון, וולפסון וכד'...)

ת'כלס- אני ממש מרוצה שם.

רצינית?קייט מידלטון

מעיני הישועה - שמעתי על לידות ממש טובות שם , ושמעתי על כאלו שממש לא נהנו.

אבל זה ידוע שבתי החולים בירושלים הם ממש ממש באים לקראת היולדות.

מבחינת מה רצינית?מנסה לעזור

שנשים מירושלים מגיעות למעיניקייט מידלטון

מוזר בעיני..

----מנסה לעזור

יש לגיסתי חברה שהיתה גרה במרכז ועברה לגור בי-ם ולא מסכימה לוותר על לידה במעייני...

והתכוונתי יותר לישובים סביב ירושלים. שנשים מעדיפות לבוא ללדת במעייני.

כמו: ביתר, קריית ספר, גבעת זאב, בית שמש וכד'...

מעניןקייט מידלטון

לא נתקלתי 

(גרה בביתר)

----מנסה לעזור

באמת?

מענין!

דווקא, כל פעם שאני יולדת שם, נראה שרוב היולדות שם הם לא מהמרכז.

למשל: קיבלנו את המתנת לידה הזאת שמקבלים כל פעם לאחר הלידה וראיתי ברשימה הרבה בנות שגרות בישובים כמו שהזכרתי. לפחות 50% מהיולדות היו לא מב"ב וסביבותיה.

(גם אני לא בני ברקיתתתת)

וגם שמעתי את היולדות מתארגנות בינן לבין עצמן שהילדים של יולדת א' יסעו עם הילדים של יולדת ב' מ"קרית ספר" למשל כדי לבוא לבקר את האמהות שלהם. (ילדים גדולים, כן? שלא יגידו לי עכשיו שילד בן 5 עולה לאוטובוס לבד... )

ואני מכירה את גיסתה של גיסתי שגרה גם בביתר ובאה ללדת במעיני!

וכמובן שיש את הבנות שגרות בי-ם אבל ההורים שלהם גרים במרכז והן באות ללדת במעיני ואח"כ הולכות לאמא שלהן...

ואת אלו שגרות בדרום וכד' כמו נתיבות ובאר שבע ואשדוד (שאני אישית מכירה 3 כאלה) שבאות מהערים שהזכרתי כדי ללדת במעיני הישועה.

אני למשל, לא חשבתי בלידה ראשונה ללכת ללדת במעיני. חשבתי על תל השומר.

אבל גיסות שלי כ"כ המליצו לי על מעיני הישועה מאינפורמציה שהן קיבלו מחברות טובות שלהן שבסופו של דבר ביררתי ולעומק אכן הלכתי ללדת שם.

זה נראה לי תלוי מאיפה הן הגיעוהודיה60

אלה שגרות בישובים שבאמצע הדרך כמו שהזכרת בוחרות ללכת לאיפה שיותר מוכר ונח להן

בדר"כ ירושלמיות במקור הולכות לירושלים ואלה שבמקור מהמרכז הולכות לשם

ביתר נראה לי שהרוב הולכות לרישולים כי זה הרבה יותר קורב

זה נכוןקייט מידלטון

ביתר קרובה לירושלים, וקרית ספר לבני ברק, 

זה לא אותו הדבר...

את מציגה את זה בשחור לבן, זה לא ככהאנונימי (6)

זה לא או ביות מלא או להתאושש.

כמו שהעידו פה רבות שהיו בביות המלא והתאוששו יפה

וגם כשהתינוק בתינוקיה - לא תמיד יש לך שקט בחדר, בחלק מהלידות היו לי חברות חדר רעשניות כל כך שממש לא הצלחתי לנוח. 

בלידה ראשונה בכלל לא הצלחתי להרדם במשך שתי יממות רצופות - האדרנלין מהלידה, הבלגן ההורמונלי האדיר, כל הבלבלה הזאת כנראה השפיעה עלי חזק. כמה שהייתי עיפה לא הצלחתי לישון, כל הלילה טיילתי הלוך ושוב מהחדר לתינוקיה

קל יותר להתחיל בביות מלא ולעבור לחלקינהורא
מאשר להיפך- נראה לי שלהיפך לא יאפשרו לך. כי ממקמים אותך בחדר מתאים והפרוצדורה מסתבכת אז קחי את זה בחשבון.
וחוץ מזה שאם זה ילד ראשון-את תשני מלא בבית, בכלל לא דומה לבית שמצריך טיפול בילדים קטנים ללא מנוחה כל היום כשגם במנוחת צהרים קצרה מעירים אותך שמונה פעמים במהלכה...

וכמו שאמרו- אחרי לידה הגוף שטוף אדרנלין- קצת קשה לישון, רק בלילה השני מגיעים לזה. אף פעם לא ראיתי שהאחיות סרבו לקבל תינוק כשהאמא אומרת שהיא רוצה לישון.

שווה להתקשר לתינוקיה כבר מראש ולשאול אותן לגבי זה.
אני לא נתקלתי באנדרנלין כזה אצליאנונימי (9)
בכלל ב2 הלידות.
רציתי רק לישון
ולא היה לי חסר ברזל, ההפך היה לי ממש גבוה
מעניין-חשבתי שזה קטע פיזיולוגינהורא

בכל אופן- שלי צורחים בין כה כל הלילה הראשון- כך שמראש זה אבוד

גם לי היה אדרנליןעדיין טרייה
לא הרגשתי צורך לישון בכלל ניסיתי להכריח את עצמי לישון בסוף הצלחתי לישון בערך שעה. גם לאכול בכלל לא רציתי כל היום.
חשבתי כמוך..אנונימי (10)
חשבתי שטוב שיהיו בתינוקיה ככה אוכל לאגור כוחות לאח"כ..
עד שבלידה השניה החדר שלי היה ליד התינוקיה וכל הלילה שמעתי בכיות ולא יכולתי לישון בכלל רק מהמחשבה שאולי זה שלי שבוכה שם.. 😢
האמת שלא נעים לומר...לילה אחד שתנוחי לא ישנה את העולם..מעין אהבה
אחרי לידה עייפים ואם אח''כ לא ישנים הלילה הראשון הזה כבר נשכח...

לעומת זאת החוויה הראשונית של התינוק עם העולם נרשמת עמוק בנפש ולא נשכחת

תעשי מה שטוב לך

אני ממש לא מסוגלת להשאיר בתינוקיה

פה ב''ה זה גמיש ואפשר מתי שרוצים לקחת ומתי שרוצים להשאיר...
ואני אי'ית בורחת מהר מהב''יח כי איך אפשר לנוח עם הרעש והמבקרים והבדיקות לחץ דם ב5 בבוקר והרעש של העגלות תינוקות במסדרון וב7 המנקה נכנסת והבעל שנשאר אחרי השעות ביקור..קיצר...
לפעמים ביות חלקי עדיף ממלא - במיוחד אם לא ישנתאתי ב
שלושה לילות רצופים בגלל צירים, עברת לידה ארוכה ארוכה, ההמוגלבין שלך בשפל ובבית מחכה לך חבורת זאטוטים... (המצב שלי בלידה האחרונה...)
נראה לי שאין כאן כללים - כל אחת ומה שמתאים לה, ויש להתחשב במכלול הנסיבות.
יש היגיון רב בביות מלא, אך לפעמים יש מעלות גם בביות חלקי.
אולי לא כדאי להחליט מראש - אלא לקבל החלטה אחרי הלידה, בהתאם לנסיבות (במיוחד במקומות שבהם קיימת גמישות, ואפשר לשנות את ההחלטה)
לא ישנת 3 לילות בגלל צירים?? וואוו!!!אשריך

קצת הגזמה... חטפתי תנומה פה ושםאתי ב
רק בלילה של הלידה עצמה לא עצמתי עין. בכל מקרה, עייפות מטורפת שקשה לדמיין . ואני מאלו שמעדיפות ביות מלא בגלל ההנקה...
את מתארת הכל שחור ולבן,יש בחיים מצבים של התגברותאשריך

על עייפות ודחיית צרכי עצמך למען תינוק חסר ישע...החיים מורכבים...קשה לי לחשוב שיולדים תינוק ואז נותנים לאחרים להיות איתו רוב הזמן כדי שהאמא תנוח...אני בעד לשלב כמה שניתן...אם זו לידה ראשונה שלך,ואת עדיין לא חווית,תני צ׳אנס,אל תחליטי מראש...שוב,אולי בלילה שיהיה בתינוקיה אך ביום איתך?

תגובה לפותחת...

תתפלאי לשמוע שכך היה בשנים עברו...נשואים פלוס
יולדת בזמן לידה פלוס שלושה ימים אחריה היא חולה שיש בה סכנה!! וכבר היו מקרים של נשים שנפטרו כמה שעות אחרי הלידה מסיבוכים פתאומיים.
בדיוק כמו שהתינוק חסר ישע כך גם אמא שלו!!
אומנם שלושה ימים אחרי הגדר משתנה אבל גם הכוחות חוזרים..
מצב של סכנה זה שונה מחוסר ישעקייט מידלטון

ולא שמעתי על אשה שקמה לתינוק בלילה ומתה מזה..

או אישה שנחה ובגלל זה ניצלה

(רק מעירה)

לא מסכימה איתך!נשואים פלוס
אם התורה ציוותה על יולדת לאכול ביום כיפור כנראה שהאוכל הזה קריטי בשבילה!
והשיקול של דחיית צרכיך מול צרכי התינוק פשוט לא נכון במשוואה הנוכחית. כי צרכי האם הם פיקוח נפש וצרכי התינוק הם לא (ואני מדברת על להשאיר אותו בתינוקיה שאולי הוא יבכה, לא מדברת חלילה על דחייה של האכלה שלו או משהו באזור)
אם כןקייט מידלטון

למה היולדת כשהיא חוזרת הביתה קמה לתינוק בלילה? ולמה היא תחזיק אותו כשהוא יבכה?

גם בשבוע הראשון היא יולדת , חלשה ובמצב פיקוח נפש.

אם כן - שתקום רק להאכיל אותו , ותחזור לישון אם הוא בוכה.

במציאות - לכולנו יש רגש אמהי ואנחנו רוצות למנוע מילדינו סבל (כמיטב יכולתינו)

ולכן רוב הנשים תקומנה לתינוק בוכה, למרות הקושי , והעיפות.

אז למה הרבה יולדות הולכות אח"כ לבית החלמה?אנונימי (7)

שישארו בבית ויקנו אוכל מוכן וישלחו את הילדים לדודים/ סבתא ויוכלו לנוח בשקט... לא??

אם הן הולכות לבית החלמה כדי לישון בלילותאנונימי (13)

ולמסור גם שם את התינוק לתינוקיה, התמיהה היא עליהן.

אם הן הולכות לבית החלמה כדי לאכול טוב, ולהתאושש, בלי העול של הטיפול בילדים והקושי שהם מבטאים, שנלווה לשימחה הגדולה כמובן כשמביאים תינוק קטן וחדש הביתה (קינאה, רגרסיה בהתנהגות וגמילה, וכו'), טוב הן עושות.

כי הן רוצות לנוח ושזה לא יהיה על חשבון הילדקייט מידלטון

הן רוצות שהן תאגורנה כוחות והתינוקות יטופלו, ויהיה להם טוב.

יש נשים שחושבות שלתינוק טוב כשמטפלים בו, ויש נשים שחושבות שלא או שלא מטפלים בו.

ועל זה בדיוק נסוב השרשור - האם התינוק סובל או שלא.

אף אמא לא רוצה שהתינוק יסבול בשביל שהיא תנוח.

כי בית הוא לא בית חולים!0 אלישבע 0
בבית אני יכולה ללכת לשירותים בלי לדאוג, בבית בעלי עוזר לי אם אני צריכה ועוד ועוד..
וודאיקייט מידלטון

אני לא אמרתי שבית חולים זה כמו הבית,

רק עניתי לנשואים פלוס שטענה שהיולדת קודמת לתינוק והיא חסרת ישע יותר ממנו.

אני חושבת שאף אמא לא רוצה לנוח ולהתאושש על חשבון התינוק, ואף אמא נורמלית לא תשאיר אותו לבכות בגיל 4 ימים ותישן.

ולכן - אמהות שמשאירות תינוק בתינוקיה זה רק בגלל שהן חושבות שטוב לו, או שהאפשרות האחרת קשה להן. אף אמא לא תתן לו לסבול , אם היא תחשוב שזה סבל

גם בבית את עייפה מאד, למרות שבעלך עוזר לך , ולמרות זאת את לא חושבת שהצרכים שלך קודמים לשלו.

ואגב, אם קשה , אפשר לבקש שחרור מוקדם ולדאוג לתינוק בבית עם עזרה (שזה מה שאני אעשה בעז"ה)

הטענה כאילו להשאיר בתינוקיה היא הזנחה של תינוק חסר ישענשואים פלוס
על חשבון המנוחה של אימו מקוממת!
כי: א. להשאיר בתינוקיה זו לא הזנחה!
ב. אישה עד שלושה ימים אחר לידה נקראת במצב של פיקוח נפש (יותר מזה היא נקראת חולה שאין בו סכנה לא פיקוח נפש)
מי טען ככה?קייט מידלטון

אמרו שהתינוק - לעומת אמו הוא חסר ישע, ולא יכול לעזור לעצמו, וכשהוא בוכה הוא חסר אונים.

ב. נכון , אבל אין קשר, למרות שהן במצב פיקוח נפש רוב היולדות רוצות שהתינוק שלהן לא יסבול.

צאו מהמשוואה תינוקיה שווה סבל!נשואים פלוס
טוב לך שתינוקך לידך.. מעולה!
באופן כללי לתינוק טוב אמא בריאה! ואם יומיים אחרי לידה הוא יקבל מטרנה בתינוקיה לא יקרה לו שום נזק נפשי מזה
לדעתךקייט מידלטון

ועל זה בדיוק מתנהל השרשור - האם התינוקיה = סבל לתינוק או שלא.

תציגו את התינוקיה כמינימום מכון עינוי לתינוקות ואז תוסיפונשואים פלוס

בסוף: אם נוח לך שתינוקך חווה את זה אז בסדר..

ואז תגידי לי שזה לדעתי???

אתם לא משאירות לאמא חלשה , כואבת ומתוסכלת שום ברירה אלא להתאבד על ביות מלא כי אחרת היא אמא מזניחה. ואני שואלת בשיא הכנות: אתם תיקחו אחריות על דכאון אחרי לידה??????

תינוקיה שהתיאור של זאת שמתחתיך מתקיים מחייבת התערבות של משרד הבריאות.

מצטערת ביקרתי בכמה וכמה מחלקות תינוקות, לא ניתקלתי במצב המתואר

מי מדבר על מטרנה?mshlomo

מדובר פה על אור חזק, צעקות, רעש, חוסר יכולת להתפנות לתינוק (בשביל גרפס/ידיים), טיפול לא עדין (שיטת הסרט הנע), האכלה כל 3 שעות ולא יותר, החלפת טיטול בשעות הטיפול (ולא יותר).

(הזכרתי בשרשור הזה שכבר ראיתי אחות שמקללת תינוק שלא הצליחה להרגיע, ראיתי איך מקלחים אותם כמו עופות, ראיתי בעיניים שלי בכי בלתי פוסק שהתמשך אולי שעה, כבר ראיתי איך השאירו את התינוקת שלי בתינוקיה ואף אחד לא קרא לי להניק למרות שעברו 3 שעות, שמעתי באוזניים שלי מאחות שעובדת בתינוקיה שהטיפול הוא לא תמיד עדין ומסור - תלוי באחות, יש אחיות שכן ויש שלא. שמעתי מאותה אחות שלא תמיד היא מצליחה להשתלט על הצרחות ובוכים לה מלא)

בקיצור, זה לא טיפול אישי. זה טיפול קבוצתי וככזה, הוא הרבה פחות איכותי. לא בגלל טיב הצוות המטפל אלא בגלל כמות התינוקות שזקוקים לטיפול.

יכול להיות שלא יגרם לו נזק נפשי. בסדר. 

המחשבה על זה שהתינוק שהרגע יצא ממני מקבל כזה טיפול לא נותנת לי מנוח בתור יולדת. 

לך כן? סבבה. אף אחד לא בא להעביר עליך ביקורת. ואם מישהי העבירה על זה ביקורת, זה באמת לא שייך.

הוצאת לי את המילים מהפה הודיה60

את מציירת כאילו כל הצרות קורות בתינוקיה בתור עובדהנשואים פלוס

מה שלא נכון! אור חזק יש לבטיחות של התינוקות.. בדיוק כמו שלבטיחותם שמים על הגב ולא על הבטן.

מעבר לכך.. ציור מצב של תינוק סובל , צורח, מורעב לא מטופל וכו' יוצר מצב שאמא שמשאירה בתינוקיה נחשבת מזניחה. אין לי מושג באיזה תינוקיה נתקלת במצב שאת מתארת. אבל:

א. תינוק שמקבל מטרנה, אסור לתת לו בתדירות גבוהה מידי לאכול (ולכן נותנם כל שלוש שעות ולא יותר).

ב. בדרך כלל תינוק שבוכה קוראים לאמא שלו ואם נתקלת בתינוק צורח אז כנראה שאמא שלו בדרך..(גם אם הוא היה איתה בחדר והיא היתה באמצע מקלחת היא לא היתה יוצאת ככה כדי להרגיע אותו.נכון?! או שבעיניך לצאת ערומה זה גם מקובל כדי שתינוק לא יבכה.

ג. לא נתקלתי מימי במטפלת שצועקת על תינוק!!!!!אין לי מושג איפה ראית את זה..

ילדתי בשע"צ והמצב הוא ממש כמו שתיארה mshlomoאנונימי (6)

נתקלתי באחיות אנטיפיטיות בטירוף - ואם אלי הן התנהגו ככה אז איך מתנהגות לתינוקים כשאף אחד לא רואה? לא יודעת, יכולה רק לנחש.

וביקשתי מפורשות שלא יקלחו את התינוק וגם שמתי פתק בולט בעריסה ובכל זאת מצאתי אותו רחוץ ומקולח - בעיני זו חוצפה ממדרגה ראשונה!

ואני הגעתי כמה פעמים לתינוקיה ומצאתי את התינוק שלי צורח אדום ומותש - ולא - לא קראו לי. נכון שגם בבית אם הוא יצרח באמצע שאני מתקלחת הוא ייאלץ לחכות כמה רגעים אבל בבית אני לא אכנס להתקלח לפני שאני יודעת שהוא אכל, הוציא גרעפס ורגוע. אם בכל זאת הוא יבכה כשאני באמצע אז נכון - הוא יבכה. אבל מראש משתדלים למנוע את זה.

מה גם שבבית את ערנית לתינוק שלך ובדר"כ הוא לא צריך להתחיל לצרוח בשביל שתניקי אותו, את מזהה את סימני הבקשה שלו לאוכל הרבה יותר מוקדם  - כשהוא מתעורר, מתחיל לזוע באי נוחות וכו'. לחכות לבכי זה קצת מאוחר.

ילדתי בשלושה בתי חולים. שום תינוקיה לא נראתה ככה.נשואים פלוס

בלניאדו לדוגמא, הצרחות היחידות הם בזמן שיש רופא ועושים את הבדיקות. וזה זמן נקודתי שאת יכולה לבקש להיות בו עם התינוק..

ברור שתינוקיה זה לא אידיאלי..אבל גם מעון בגיל שלושה וחצי חודשים לא אידיאלית וגם ילדים בצהרון עד ארבע או חמש זה לא אידיאלי ובכלל העולם היום לא אידיאלי...

אני מתווכחת כל כך סתם כי למשל שמעתי שבמחלקה החדשה שבונים בעפולה לא תהיה תינוקיה אלא רק ביות מלא ..לי זה נשמע כפיה מוחלטת שמונעת מאמהות אפשרות להחליט. וזה מגיע בדיוק מנשים נחרצות כמו אלו שמתווכחות איתי שמשליכות את מצבן הנפשי והרפואי על כל היולדות.... וזה יוצר מצב שתינוקיה = הזנחת תינוק.

אם תקראי מחקרים על דיכאון אחרי לידה (עשיתי על זה עבודה!) תראי כמה אחוז הדכאון עלה בשנים האחרונות בדיוק בגלל שנשים נכנעות למקובל וכו' ולא מאפשרות לעצמן לנוח.. זה פוגע אחר כך בתינוק פי כמה וכמה

סתם על הסוףקייט מידלטון

מחקרים מצאו שנשים שהתינוק היה צמוד אליהן פיתחו פחות דכאון אחרי לידה.

אני מצאתי שעיפות היא הגורם המשמעותי לפגיעה בתינוקות ולדיכאוןנשואים פלוס

^^^^ מסכימה עם כל מילה שלךaima

ואם תשימו לב נשואים פלוס לא התנגדה נחרצות לביות. היא רק אומרת בצדק מאוד שמנוחה של אישה אחרי לידה זה דבר *קריטי*!

אבל לא מצאת שביות הוא הגורם לעיפותקייט מידלטון

ושעיפות ביומים הראשונים היא זו שקובעת.

לדעתי עיפות היא דבר מצטבר.

אם אני לא יכולה להרדם כשהתינוק לידי מהחשש שיחטפו לי אותונשואים פלוס

אז ביות היא הגורם.

את ישנה יותר טוב כשהתינוק לידך. אני ישנה יותר טוב כשיש לי אפשרות לישון ברצף בלי להתעורר כדי להאכיל.. למה את נחשבת משקיעה יותר??

כי את מזניחה את עצמך ואת בריאותך??

אם לי אחרי לידה יש טחורים ברמה שאני חייבת לטפל בעצמי בשירותים חצי שעה כל פעם (סליחה על התיאור) ואם לא יהיה לי את האפשרות אצטרך ניתוח.. אז אני ממש מצטערת, עדיף י תינוק צורח בתינוקיה מאמא שצריכה ניתוח ונכנסת לסכנת חיים

ואגב , את צודקתקייט מידלטון

בהחלט יש הבדל בין התינוקיות

התינוקיה בעין כרם היתה מקסימה, והחזיקו לי את התינוקת חצי שעה על הידיים!!

לא זו הסיבה שבגללה אני לא אשים שם.

התינוקיה יכולה להיות מעולה  , התינוק צריך את אמא שלו. נקודה.

ולגבי עפולה, אני בטוחה שיש עוד מחלקות שם , מה כפיה בזה?

אולי כפיה זה כשמכריחים אותי להיפרד מהתינוק שלי ולשים בתינוקיה?

מסכימה איתך שיש צדדים לכאן ולכאןנשואים פלוס

אך כאשר מציגים תינוקיה בצורה מזעזעת לא מאפשרים בחירה בכלל אלא מעמידים אמא חלשה מול בחירה האם להזניח את תינוקה או לדאוג לבריאותה האישית. וכן..לפעמים זה מתנגש! גםאם יש כאלה שאצלן לא. וכן, לפעמים הבחירה לדאוג לעצמי ולבריאותי חשובה יותר בשקלול של נתונים קיימים.

ולגבי עפולה. לא אמורות להיות עוד מחלקות. רק מחלקה אחת ענקית של ביות מלא בלבד. לא יהיה בכלל חדר של תינוקיה. ולא מצאתי מקום שמכריחים אותך לשים את תינוקך בתינוקיה. להיפך, אם תקחי תורידי מעליהם עול..

אותי הכריחו לשים בתינוקייה לבדיקות וגם ללילהאנונימי (4)

זו שערוריה ולגמרי מנוגד להוראות משרד הבריאות, אבל יש הרבה בתי חולים שמכריחים. יש אפילו בית חולים אחד שלוקחים את התינוק אחרי הלידה לשש שעות!!

קיצוניות תמיד קשה. ולא הייתי רוצה להיות בחדר עם יולדת ותינוקנשואים פלוס

אבל. אני קיבלתי את התינוק בלידה אחרונה שעה אחרי שלקחו אותו ממני (שעתיים אחרי הלידה).

ושמתי בלילה בתינוקיה.. (מ12 עד חמש בבוקר).. לא יודעת.. לא היה נשמע לי קריטי שאני יישן והתינוק יהיה בהשגחה.. ואני מניחה שבדיקות אם לא חתמת סירוב, הם מחויבים לעשות.תמיד את יכולה להתנגד לבדיקות ותמיד את יכולה לדרוש להיות עם הילד בבדיקות

תאמיני לי שהתאמצתי לדרוש, אבל מבחינתם הם לא היואנונימי (4)

מוכנים לעשות את הבדיקה בנוכחותי, והרמתי ידיים כי נראה לי מסוכן מדי לוותר עליה... איך שהוא בכה ולפני זה שמעתי דברים כל כך טובים על פוריה...

מנסיון אישי - את יכולה לדרוש והם יכולים לסרבאנונימי (6)

לי לפחות סירבו בברוטליות להיות עם התינוק בבדיקות

עדין אין פה כפיהקייט מידלטון

את יכולה לומר שיש פה בית חולים בלי שירות תינוקיה

אף אחת לא "כופה" על האמא לקחת את התינוק איתה, חוץ מזה שהיא ילדה אותו..

זאת כפיה של נשים שחושבות כמוך שהופכות את שירותי בתי החוליםנשואים פלוס

למה שמתאים להם...

ברור שהם יאמרו שזה שירותי בית חולים בלי תינוקיה.. אם זה נשמע לך הגיוני.. כנראה שהלידות שלך קלילות ממש

מחלקה בלי תינוקייהאנונימי (4)

זו הנורמה ברוב העולם.

חברות אמריקאיות שלי המומות לשמוע שקיים דבר כזה. הן מגיבות כמו שאני הייתי מגיבה אם הייתי שומעת על בית חולים שלא מאפשר להורים להישאר בלילה עם הילדים שלהם שמאושפזים.

בשע"צ מכריחים בכל המחלקות חוץ ממחלקת ביות מלאהודיה60

וואו, באמת?אנונימי (4)

מתי המחלקה הזאת בעפולה תהיה מוכנה? הלוואי שללידה שלי... הייתי ממש בשבירת ראש איפה אלד, כי ביות כמו שהיה לי בעין כרם עם ממש אפס הפרדה וכל הבדיקות ליד המיטה שלי ידעתי שאין לי בשום בית חולים יהודי בצפון, ושברתי את הראש מה יותר שיגעוני - לנסוע עד ירושלים וללדת בדרך, או ללדת בבית החולים האנגלי בנצרת, שגם הוא נותן תנאים כאלה. אבל אם את אומרת שבונים מחלקה בעפולה בלי תינוקיה אז מן הסתם גם שם יהיה כך. תדעי שעשית אותי מאושרת... יש לך מושג אם היא תהיה מוכנה תוך חצי שנה?

אין לי שמץ.. אני לא עד כדי כך עוקבתנשואים פלוס

חפשי בפייסבוקקייט מידלטון

בקבוצה הזכות שלכם להיות ביחד מרגע הלידה

יש שם המון מידע הם בטוח ידעו

אני לא בפייסבוק. בכל אופן תודה.אנונימי (4)

גם אני לא..קייט מידלטון

אחרת הייתי שואלת בשבילך.

אבל אפשר להכנס גם לדף ולכתוב.

תודה. נברר איכשהו כשנתקרב לתאריך. יו, אני כל כך מקווה.אנונימי (4)

עד כדי כך את מוכנה שהילד שלך יוולד במוסד נוצרי בשביל הפרדה?נשואים פלוס

בטח יש שם צלבים בכל מקום ומיילדות שיצטלבו לך באמצע.. תעשי טובה לנשמה של התינוק.. זה לא באמת שווה את האפס הפרדה

לכן שימחת אותי כ"כ!!אנונימי (4)

רק בקשר ללניאדו צר לי את טועהחילזון 123

הייתי שם לפני שלוש ומשהו שנים וישנתי בדלת שמול התינוקיה... הבת שלי היתה עם צהבת והיתה חייבת להשאר שם.

והתינוקות אכן בכו...

ותמיד כשרציתי להכנס זה היה סיפור ולחכות ליד הדלת עד שהן יפתחו

ובמשך היום יחסית היה רגוע כי הרבה לוקחות אליהן אבל בשעות "העומס" שזה בלילה או במנוחת צהריים או באוכל וכו' תמיד היה בלאגן והיה מפוצץ ככה שבקושי היה שם מקום בכלל להכנס וברור שבמצב כזה הן לא יכולות להתייחס לכולם מייד על הציוץ הראשון (וגם לא השני).

חוץ מזה שההתייחסות של (חלק מ)האחיות שם היתה מגעילה. והמקום לא היה מותאם לחלוטין לילד עם צהבת שהיה אמור גם לינוק. ולא תמיד התחשק לו לינוק לפי השעון שלהם.

וכשרציתי להשאר לידו ליד העריסה עם הפלורסנט זה היה בלתי אפשרי מבחינתן ש"אסתובב\אשב להן שם בין הרגליים" למרות שהוא צרח כל הזמן והיה ממש מסכן.

הייתי שם גם שנתיים אח"כ. למזלי בביות מלא והתינוקות בתינוקיה עדיין בכו...

"תסתום יא מפגר, תסתום כבר" (מאת: אחות בתינוקיה)mshlomo

כך שמעתי במו אזני (!) בתינוקיה בהר הצופים, וזו עוד היתה התינוקיה הרגועה ביותר שפגשתי בימי.

המשפט הזה נאמר לתינוק שלא הפסק לבכות והאחות לא הצליחה להרגיע אותו.

תחשבי איזה תחושה זה נותן לי בתור יולדת שנכנסת פעם ראשונה באשפוז הזה כדי להניק ושומעת אחות שאומרת כזה דבר לתינוק.

וכל התיאור על: צרחות בלתי פוסקות, תינוקות אדומים מבכי, אחיות שלא קוראות לאמהות מניקות למרות שעברו כבר 3 שעות, טיפול בשיטת הסרט הנע, מקלחת כמו עוף, תינוק שחזר מהתינוקיה עם יד אחת בתוך המכנסיים!!! (את מבינה, הלבישו אותו כ"כ מהר שלא שמו לב שהכניסו לו את אחת הידיים לתוך המכנסיים), תינוקיה נעולה בזמן בדיקות רופא, אכן מגיע מהתינוקיה בשע"צ...

אני זוכרת שהיתה בשע"צ איזה אחות שהסתובבה כל המשמרת לילה ולא הפסיקה לצרוח על כל מי שראתה. תינוקות, אמהות, אחיות (רציני שחשבתי שהגברת הזו לא נורמלית)

במשמרת שלה הרגשתי שאני עוד דקה מתעלפת, חייבת תינוקיה! אבל איך אפשר להפקיד את התינוק שלך שהוא עוד לא בן יומיים אפילו בידי המטורפת הזו? כשהלכתי לקחת טיטולים היה שם תינוק ששכב בשולחן אור והכיסוי כמעט החליק לו מהעיניים והוא צרח וצרח, התקרבתי אליו והאחות הזו צרחה עלי "אל תגעי בו".

כל שעה עגולה היא היתה נכנסת אלי לחדר בשקט בשקט ופתאום מבהילה אותי ואת שכנתי לחדר בצרחות מבהילות "את נרדמת אני לקחת לך ילד".

את באמת חושבת שעם כל העייפות (ובאמת שהיתה עייפות והיו תפרים והיו בעיות בהנקה והיה ברזל נמוך) אני מסוגלת לשים את התינוק שלי בידיים של אנשים כאלו?

נכון, המציאות של ביות מלא ללא נתינת עזרה ליולדת היא לא אידיאלית וגם המציאות של תינוקיה היא לא אידיאלית. אז כל אמא עושה מה שמתאים לה ומה שטוב לה. אבל לצייר את התינוקיה בתור איזה מקום חם ואוהב שמעניק טיפול מסור איכותי ועדין לתינוקות, זה ממש לא. (אולי את ראית דברים אחרים בחיים שלך, אבל אחרי מה שאני ראיתי בשני אשפוזים בבתי חולים שונים לחלוטין, אין לי ספק לגבי מה דעתי על תינוקיות) 

ומה הבעיה עם המחלקה בעפולה? זה לא שמכריחים את כל היולדות בלי יוצא מן הכלל ללכת לביות מלא. זו מחלקה אחת מתוך עוד מחלקות. 

זה הרי ידוע שמחלקות שלא מתוכננות לביות מלא פשוט לא מתאימות לזה. אין מקום לקלח את התינוק בחדר, התינוקיה מבזבזת מקום בו היו יכולים לבנות עוד 3-4 חדרי אשפוז, המיטות לא מספיק גבוהות כדי שהאמא תוכל להגיע בהושטת יד מהמיטה שלה אל העריסה של התינוק, יש 3 יולדות בחדר וזה מקשה על כל האמהות וכל התינוקות להירדם. אז בונים מחלקה חדשה שתתאים לצורך הזה.

דרך אגב אני שמעתי שבבית חולים הדסה עין כרם אין מחלקות ללא ביות מלא/חלקי כי בית החולים הזה הוא אוניברסיטאי וככזה הוא עובד לפי מחקרים ומחקרים מראים שהדבר הטוב ביותר לתינוק זה להיות צמוד לאמא שלו ולכן אין שם בכלל אפשרות לתינוקיה כל היום.

אז אם כבר את שואלת למה בתי חולים פותחים מחלקות של ביות מלא, יכול להיות שזו הסיבה. כמו שהם פועלים לפי תוצאות של מחקרים בעוד הרבה תחומים.

נכון, השרשורים האלו משפיעים על אמהות ומעודדים עוד ועוד נשים ללכת על האופציה של ביות. אני לא רואה בעיה בזה. יש לכל אשה זכות בחירה ממה להיות מושפעת וממה לא. בדיוק כמו שיהיו פורומים ששם מתעסקים בנושא "איזו עגלה היא הכי מהממת בשוק" ויש נשים שיחליטו להיגרר אחרי המודה ולקנות עגלה ב 5000 ש"ח ויש נשים שיחליטו שזה לא מתאים להן ויבחרו את האופציה הזולה.

זה בדיוק למה נשים נכנסות לפורומים של הריון ולידה, כדי להנות ממגוון הדעות.

מה מפריע לך?

שהדעה שלך בשרשור הספציפי הזה היא פחות פופולרית?

שמישהי פה משקרת לגבי מצב התינוקיות בארץ? (באופן אישי, אחרי שראיתי דברים בעיניים אני לא צריכה סיפורים מפורומים כדי לדעת מה המצב בתינוקיות)

שמישהי תבחר בביות מלא ותקרוס? (את יודעת זה לא אל-חזור, תמיד אפשר להתחרט)

שהיו פה כמה תגובות שלא מכבדות את הצד השני? גם לי זה הפריע (ודרך אגב זה היה דו כיווני)

תעשי מה שטוב לך וכל אשה פה תעשה מה שטוב לה. 

לא ילדתי בשעצ ולכן לא יכולה לומר כלום על התינוקיהנשואים פלוס
עבר עריכה על ידי נשואים פלוס בתאריך י"ב בתשרי תשע"ז 11:05
אבל אני בהחלט חושבת שזה קצת חסר אחריות שאת לא כותבת שכדאי לקחת ביות מלא ומתנה ביכולת של האם. אלא מסבירה כמה מי ששמה בתינוקיה מזניחה את הילד שלה ואין טעם לדעתך להתחשב במצבה של היולדת.

ונכון. בדיוק כמו שיש הורים שבלחץ חברתי קונים עגלה ב7000 שח ובסוף מעקלים להם את החשבון..ככה גם יהיו אמהות שמלחץ חברתי ישימו בהיות מלא ותוצאותיו מי ישורנו..

ובעפולה לפי הבנתי זאת הולכת להיות המחלקה היחידה של היולדות. ללא תינוקיה.

ושוב..לא מכירה יולדת ששמה את התינוק 24 שעות בתינוקיה. אני למשל שמה בלילה ובארוחות. ומבחינתי ללא בסיס זה..אין לי הנקה, אין לי סבלנות שבסופו של יום גרמו לי לדיכאון אחרי לידה..(אני נזעקת כל כך כי בלידה השניה שלי.. מושפעת ממה שכתבו כאן..לקחתי את התינוק כל היום איתי.. התוצאות היו חמורות מאוד(!!) עד היום קשה לי יותר עם הילד הזה..ויש אחריו עוד כמה)
זה העולםmshlomo

יש בעולם הרבה דעות והקב"ה נתן לכל אחד מספיק שכל כדי לדעת לבחור בין כולן.

מי שהולכת לקנות עגלה במחיר שלא מתאים לה או הולכת על ביות גם כשזה לא מתאים לה זו בעיה שלה ולא של פורומים של הריון ולידה.

אני לא חושבת שאני מתארת את מי ששמה בתינוקיה בתור מזניחה. רק מסבירה למה למרות הקושי העצום בביות מלא, אני בכל זאת בוחרת בזה.

כמו שאמרת "לשים בתינוקיה" זה מושג רחב. 

מה שמפריע לי אלו לא היולדות ששמות בתינוקיה (אני לא אמא של התינוקות שלהם וזה לא ענייני), מפריע לי בתי חולים שנועלים את התינוקיה בזמנים מסויימים ולא נותנים לאמהות להיכנס. וככה נוצר מצב שאם ילדתי באחד מבתי החולים האלו, התינוק שלי בוודאי יבלה כמה שעות בצרחות בלתי פוסקות (בהפרדה אחרי הלידה ובשעות של ה"טיפול"), גם אם יש לי כוחות לטפל בו בעצמי ולהיות על ידו בזמן בדיקת רופא.

ודרך אגב, עד עכשיו הייתי בביות חלקי. אני אכן מעוניינת להבא בביות מלא (בלידות הקודמות ילדתי בבתי חולים שלא אפשרו) יכול להיות שאנסה את המלא, אראה שאני לא מסוגלת ואשאיר את התינוק בלב כבד בתינוקיה. למה לב כבד? כי כמו שכתבתי המציאות הזו לא אידיאלית. אם האופציות זה או שהוא יפול לי מהידיים או שהוא יקבל טיפול מזעזע בתינוקיה, אז אבחר בטיפול המזעזע של התינוקיה. את יכולה לומר שזה עדיף, שזה פחות גרוע לתינוק, שזה אילוץ... את לא יכולה לומר שזה טוב, שזה נותן לאמא תחושת שלווה וביטחון, שזה משמח את האמא או את התינוק.

ומי שלא בא לה, שלא תלד בבית חולים העמק. 

הי.. מסכימה איתך.אני123
היו כשעתיים שבהם רציתי א התינוק. אבל אמרו לי שעכשיו יש בדיקת רופא לכל התינוקות ולחזור בעוד שעתיים.

חיכיתי שם ומידי פעם לחצתי עליהם שיבדקו כבר את התינוק שלי כדי שאוכל לקחת אותו.

זה בבית חולים אחר לא איפה שאת מדברת.

נתנו לי אותו קצת לפני סיום השעתיים.

אבל אני מסכימה איתך שלפעמים דווקא יש לאמא כח ובתינוקייה אומרים שכרגע לא לקחת
אף אחת לא משאירה את התינוק שלה 24 שעות בתינוקיהנשואים פלוס
הרוב המוחלט שמות בתינוקיה כשהם ישנות/ אוכלות/ מתקלחות..
אני חושבת שזה קריטי לבריאותם הפיזית והנפשית וקריטי להמשך התפתחות הקשר הבריא בינן לבין התינוק
מה קשור כאן הגדר ההלכתי של פיקוח נפש?אנונימי (13)

אני לא נכנסת לשאלה של תינוקיה או לא.

עובדה היא שבשלושה ימים האלה יש קולוסטרום שהוא חיוני ליילוד. היולדת לא מיותרת לתינוק בשלושה ימים ולילות האלה.

מי מנע ממנה להניק?נשואים פלוס
אני שמה בתינוקיה בלילה ומניקה במשך היום והערב..
אם לא אדן לא יהיה לי חלב בכלל
אבל לא ענית לשאלה..אנונימי (13)

גדר הלכתי של פיקוח נפש לא רלוונטי לענין הטיפול של האם בתינוק.

הוא רלוונטי כי היא ענתה לי שגם אחרי שחוזרים הבית ההאמא חלשהנשואים פלוס

הגדר ההלכתי נשען על הגיון כלשהוא. מה שאומר שיש הבדל משמעותי במצבה הבריאותי של האישה בין שלושה ימים אחרי לידה לבין שבוע אחרי לידה

הוא רלוונטיaima

כי אם האישה היא במצב של פיקוח נפש ועבור התינוק המצב הוא רק פחות נעים אז הצורך של מי קודם?

אף אחד לא אמר שאישה לא תניק. אפשר גם לבקש שיעירו את האמא בלילה להנקה. (האמת שמתי לב שאני כמעט היחידה שבאה בלילות להניק)  

אבל אף אשה לא במצב של פיקוח נפש מלקום בלילהקייט מידלטון

חברה נסחפתם... 

לאישה זה לא נעים וגם לתינוק,

אף אישה לא מתה מעייפות ולכן הפיקוח נפש לא קשור

הוא קשור לצום יום כיפור למשל.

יש כאלה שכן.ש.א הלוי
תתפלאי אבל יש נשים שאסור להן לקום אחרי הלידה
מצד של פיקוח נפש
כי יכול להיות דימום מוגבר או כל משהו אחר.

אני בעד ביות מלא
אני בעד תינוקיה
אני לגמרי מבינה את שני הצדדים

רק חושבת שתינוקיה צריכה להיות בדיעבד ולא לכתחילה כמו שנהוג כיום, (או לפחות ביות חלקי)
ואז זה יצור מצב של פחות תינוקות בתינוקייה ויחס יותר אישי לכל תינוק.
כי רק מי שבאמת צריכה (לפי הרגשתה!) תשים בתינוקייה.
לא. אפשר תינוק בתינוקיה והאמא מניקה כל שלוש, ארבע שעותaima

לפי הצורך של התינוק. גם בלילה. אבל בין לבין מישהו שומר לה על התינוק.

בשלושה ימים הראשונים התינוק לא עומד בזמנים בכתבת.אנונימי (13)

בקושי הוא עומד במרווחים האלה בצורה מסודרת מאוחר יותר.

לקחתן רחוק מדי את הענין של פיקוח נפש.

ממש לא.נשואים פלוס

אישה שמניקה ולא מסתדרת עם ההנקה והלכה לישון ב12 ובשתיים מעירים אותה שוב ועד שהיא נרדמת בחזרה כבר חמשבבוקר והיא אחרי לידה.. סורי זה פיקוח נפש כפשוטו.

עדיף תינוק בתינוקיה בוכה עם מטרנה ואמא שישנה חמש שעות ברצף

זה בטח לא פיקוח נפש הלכתי אנונימי (13)

למעט במקרים קיצוניים, באחוזים קטנים.

היר בגדר של פיקוחנפש הלכתי ולכן גם חוסר שינה קיצוני עלול להזנשואים פלוס

להזיק לה אנושות

והאישה היא במצב של פיקוח נפש אז צריך לדאוג לצרכים הפיזייםaima

שלה. כמו שינה.

זה לא שאם היא לא תאכל אז יהיה פיקוח נפש או אם היא לא תישן יהיה פיקוח נפש. 

הריני לספר לך שאני יודעת על יולדת שהתאבדה יומיים אחרי הלידנשואים פלוס

וכן..היה לה תאומים והיא הטרטרה ביניהם וזה פגע בשפיותה ובשיקול הדעת שלה.

אישה אחרי לידה היא במצב של חולה שיש בו סכנה והיא עלולה לעשות מעשים שיגרמו לפיקוח נפש.גם אם את לא יודעת מכאלה מקרים

וכמה כאלה יש?אנונימי (13)

את יודעת שאפשר באותה מידה לומר שנשים כמוך הופכות את שירותי בתי החולים למה שמתאים להן לכאורה?

בפועל בתי חולים בעולם מחזיקים תינויה מינימלית עבור מקרים כאלה, ולרוב היולדות מאפשרים מקסימות תנאים של עידוד היווצרות הקשר בין האמא לתינוק, ועידוד ההנקה על ידי ביות מלא. 

*תינוקיהאנונימי (13)

אין שום סיכוי שאישה תתאבד רק בגלל טרטור אחרי הלידההודיה60

בלי שיש לה רקע דכאוני-אובדני

ואישה כזו היא בסיכון מוגבר וצריכה הערכות מתאימה ללידה. ולעזרה מתאימה אחרי הלידה.

מה קשור טרטור?נשואים פלוס
אחרילילות ברצף ללא שינה! בטח שאישה יכולה להתאבד.. מוכנה להכיר לך אותה
את מדברת על יומיים אחרי לידההודיה60

אישה שיכולה להתאבד אחרי יומיים ללא שינה זו אישה עם רקע דכאוני-אובדני

לא אישה רגילה.

ברור שיש נשים שעלולות להגיע למצב כזההודיה60

אבל זה נשים עם רקע לעניין ומי שיש לה רקע כזה צריכה להערך ללידה כך שלא תגיע לכאלה מצבים

את מדברת מניסיון?נשואים פלוס
אני מדברת מידע בנושא דכאון ואובדנותהודיה60

את מכירה אישה שמתה מצום?אני לא ולמרות זאת התורה מחייבת אותהנשואים פלוס

לאכול ביום כיפור

לאחר שלושה ימים היא יוצאת מגדר פיקוח נפש -הלכתיתנשואים פלוס
מסכימה איתך. אבל...אנונימי (14)אחרונה

אני מבקשת שיעירו אותי בלילה להאכלה, רק להאכיל בלי החלפות טיטול ושינה תוך כדי הקשבה אם הוא בוכה לידי. אני מרויחה שהתינוק בוכה פחות, כי לא מחכה עד שיהיו ידיים פנויות להאכיל, וגם שלי לא נוצר גודש. 

בהצלחה!

לא הפותחת- אבל בכ"זאנונימי (7)

ילדתי 4 ילדים ולא לקחתי לביות מלא.

בלידה הרביעית שלי- שמתי את התינוקי לידי ברוב שעות היום וכשרציתי להתקלח וכד' החזרתי לתינוקיה.

וגם בלילה. מ-12 (כשהלכתי לישון)  עד 5- לתינוקיה.

והיה מצוין! מה הבעיה בזה?

אם לך לא היתה בעיה עם זה זה מצויןאנונימי (6)

אם לא קרה לך שהגעת לתינוקיה לקחת את התינוק ומצאת אותו אדום כסלק ומותש מרוב צרחות - מעולה.

אם לא קרה לך ששמת אותו בתינוקיה להתקלח וכד' וכשרצית לקחת אותו חזרה אליך היית צריכה להלחם עם האחיות כי עכשיו "שעת טיפול" ולא רוצים לתת לך להכנס - גם מצוין.

ובכל זאת - התינוק שלך עבר בדיקות - לא תמיד נעימות - ואת לא היית לידו... לי באופן אישי זה מפריע - להשאיר את התינוק שלי כך בלעדי בבדיקות מכאיבות, תינוק שעד לפני רגע היה עטוף ומוגן בתוך הרחם ופתאום נזרק לעולם ואמא לא לידו.

בלילה העדפת להניק או לישון? זה גם שיקול. 

אני גם בלידות שלא היתה לי אופציה לביות, רוב הלילה ישבתי עם התינוק בחדר הנקה שבתינוקיה..

בפעם האחרונה בלניאדונהורא
ההייתי במחלקה של הביות והופתעתי לטובה מהתינוקיה שהיתה פתוחה רוב המוחלט של היום והיה שם די רגוע. רוב הזמן.
אני מבחינה גם בשינוי לאורך השנים, לפני 7 שנים התדפקתי על הדלת וחיכיתי לפעמים גם עשר דקות ויותר! (למרות שהייתי בביות מלא!! היה את בדיקת הבוקר שניצלתי אותה למקלחת ואוכל וגם כשהייתי צריכה לפעמים בייביסיטר והכנסתי לשם לזמן קצר).

בלידה שאחריה היה טוב יותר מבחינת הזמינות ובלידה האחרונה היה מקסים. (אולי בגלל שזו התינוקיה של המבוייתים
מעניין לפני כמה זמן זה היה?חילזון 123

כי לפני שנתיים הייתי שם ולא הרגשתי ככה לגבי התינוקיה

ולא זכור לי שהיתה תינוקיה נפרדת למבוייתים

אולי אני טועה...נהורא

הייתי במחלקה ב' וכל החדרים מ 2-8 עם נשים בביות מלא. כך הבנתי.

אמנם יש עוד חדרים (עד 16 אם אני לא טועה) אבל התינוקיה בכל אופן היתה רגועה רוב היום.

כמובן שפה ושם תינוק צורח אבל אחד כל פעם חצי חיוך  והדלת היתה פתוחה לגמרי רוב היום חוץ משעתיים לא רצופות שהיו מצויינות על דף מחוץ לדלת. וגם בתוך השעתיים האלו פתחו לי תוך 2 דק'.  

אולי נפלתי על משמרות של אחיות נחמדות. ואולי זו המדיניות.

אני מאמינה שזה קשור לעובדה שרוב התינוקות בביות מלא/ חלקי. כי במחלקה א' בפעמיים הקודמות היו שעות ספציפיות (שעות ה"הנקה" הרשמיות) שלהגיע לתינוקיה היה נורא- כל התינוקות צורחים במנגינה ואין סיכוי לאחיות להגיע לכולם. כי הן יושבות ומאכילות בבקבוק אחד אחד.  (שזו נקודה לא מובנת- כאמא לתאומים, ברור שיש עדיפות להחזיק את התינוק בערסול ולהאכיל וזה מאוד יפה שהן עושות זאת, אבל צריך גם גמישות במקרה שעוד תינוקות צורחים אז אפשר להאכיל שניים יחד בעריסות וזה לא סוף העולם- ועדיף על תינוק רעב וצורח.

זה חלק מהרעות החולות של השעה הקבועה לכווולם, במקום שלכל תינוק יתנו בזמן שלו. אני מקווה שהנוהל הזה כבר עבר מהעולם.

עוד משהו- אסור לגמרי להשאיר תינוק בלי השגחה!נהורא

כבר היו מקרים של חטיפות וה' ירחם. ואם האחות תעבור ותראה אותו- היא תשטוף אותך במשך רבע שעה. אפשר לבקש מהשכנה- אבל לא הייתי עושה זאת מעבר לגיחות קצרצרות, אולי היא ישנה, אולי לא מתאים לה וכו'

באחת הלידות ההורים יצאו שניהם מהחדר והשאירו את העריסה מאחורי הוילון, עברה שם מתנדבת מבוגרת שאלה אותי איפה הם ולקחה את העריסה תוך שהיא מחייכת ואומרת-"נלמד אותם לקח", לקח לי כמה שניות לקלוט מה היא עושה, הזוג חזרו אחרי דקה ונכנסו להיסטריה כשלא מצאו את התינוק, כמובן שמיד אמרתי להם, והיא נכנסה תוך רגע לחדר (כנראה הסתתרה באיזו פינה) 

החוצפה של המתנדבת מזעזעת בעיניי, אבל מאז לא העזתי רק מתוך הפחד שיעשו לי את התרגיל הזה. 

עונה מהמקום שלי אישיתיפעת1

קודם כל זה לא מתאים לכל אישה ולא אחרי כל לידה. אני אישית לא ישנה טוב במילא בבי"ח. אז אני מעדיפה להשגיח על התינוק ולהישאר צמוד אליו כ-ל היום,גם בלילה...ותמיד בחרתי בהנקה בלבד אז זה יותר נוח שהתינוק לידי ולא לטייל עד לתינוקיה. גם קשה לי לראות אותם שם שוכבים מתחת לאורות,בלי לדעת כמה זמן הם בכו.

אין על הידיים של אמא. ובביות אמא שלי באה לעזור לי או בעלי איתי ואני נחה מעט. 

ולפעמיים המטרנה 2 לילות כן עלולה לפגוע בהנקה.

ענו לך מלא תשובות לכאן ולכאן. אני רק רוצה לספר שטכניתהפתעה!
לא הצלחתי לנוח. הפעמים היחידות שהצלחתי לישון כמו שצריך היו כשהגנבתי אותה אליי למיטה וישנו ביחד

מסתבר שיש מנגנון טבעי שמעיר את האמא כל כמה זמן כדי לאפשר הנקה. אני מצאתי את עצמי מתעוררת כל שעתיים שלוש ומדדה בכאבים של התפרים עד לתינוקיה.
(ושם היא באמת לא קיבלה תשומת לב בגלל עומס הילדים שם )
סתם שתדעי שבטיחותית על בית החולים לאכוף את העובדה שאת לאנשואים פלוס

נרדמת עם תינוקך במיטה!

כי הנורמה בארץ מיושנתאנונימי (4)
לא מצליחה להכנסקייט מידלטון

אבל גם זה20161013140908.docx

נהלי שינה משותפת ובטוחה - עולמיים

רואים שם תמונה יפה ממחלקת יולדותאנונימי (4)

מיטה גדולה מוקפת סורגים לאמא ולתינוק במשותף.

וואוו. הלוואי והיה ככה בארץש.א הלוי
כשתהיה כזאת מיטה במחלקת יולדות יהיה בטיחותי לישון עם התינוק.נשואים פלוס

כל עוד המיטות כאן לא כאלה זה לא בטיחותי

לפי יוניצ"ף זה כןקייט מידלטון

אם המיטה ליד הקיר 

הסתכלי במסמך שצירפתי למעלה

לצערי הרב מאודאנונימי (4)

בבתי החולים שיצא לי להיות בהם בלתי אפשרי להצמיד מיטה לקיר.

די ברור לי שבדור הבא הם יסתכלו לאחור ולא יאמינו מה היו התנאים שלנו בבתי חולים... מנוגד לכל ההמלצות העולמיות.

וואו תענוג.אנונימי (13)

אני תמיד חוזרת מותשת מבי"ח. רק מחכה לישון במיטה שלי עם התינוק שלי.

אני יודעתהפתעה!
מזל שהתעלמו...
רק מעירה שישנתי איתה כשהיא עליי, בטן לבטן אז אין חשש שהייתי מועכת אותה חס וחלילה או שהייתה מתגלגלת לרצפה.
לא יודעת מה איתכםאמאשלהבייבי
בתור יולדת הייתי חיבת את השקט שלי
פשוט זה היה מעבר לכוחות שלי..אז באתי להאכיל אותו ביום.ובלילה הייתי ישנה...הוא צריך אמא שפויה
קראתי מחקר על ילודיםשם משתמש מקורי
שכשהאמא יוצאת מהחדר פעימות הלב שלהם נהיות מהירות יותר. כלומר כמו בחרדה.

זה מה שהיית מאחלת לתינוק שלך שזה עתה יצא לאויר העולם לאחר 9 חודשים ברחם שלך???

שיצרח בתינוקייה ואחות שעמוסה לא יכולה לגשת אלין והוא מרגיש שנטשו אותו???

ובקשר למנוחה. תשכחי מזה
בביהח לא משלימים שעות שינה.
ותשכחי בכלל ממנוחה שהיית רגילה אליה עד עכשיו.
חייך הולכים להשתנות.

איך כן לאגור כוחות בביה"ח?

תבקשי מאימך/בעלך שישהו איתך כמה שאפשר.
יקלחו אותו, יחתלו אותו ויביאו אותו אליך להנקה. איתך בחדר.

אם לא תניקי בימים הראשונים זה ישפיע על כמות החלב.
אל תהיי כל כך נחרצת.את קובעת כאן דברים בחריפותחנה צוריה
שיכולה לפגוע בכאלה שבאמת לא מסוגלות.
א
יתכן ואת צודקת,אבל יש דרך לכתוב בלי לפגוע בנשים בנושא רגיש.חבל לעשות יסורי מצפון למי שבאמת לא יכולה.
תגובה חוזרתשם משתמש מקורי
אסייג את דבריי רק למקרים מאוד קשים וקיצוניים בהם עדיף שהתינוק יהיה בתינוקייה. במקרי קיצון.

מה זה מי שלא יכולה?

הבאת תינוק לעולם לפני דקה כדי שידיים אחרות יטפלו בו ובטח לא בזמינות כמו האמא??

מי שלא יכולה זה מבחינתי מקרי קיצון.

בגלל שהתינוקייה היתה בשגרה לפני ביות מלא אנשים חושבים שתינוקייה זה הנורמה וביות מלא זה לאמהות משוגעות.

באופן כללי אני מסכימה איתך מאוד שהמקום הטבעי לתינוק עם אמא!0 אלישבע 0
אבל..
בתי החולים הם מראש לא מקום שמעודד את זה..
באמת מאוד קשה לאישה שניה אחרי לידה (ובמיוחד אחרי לידה ראשונה) לדאוג 100% לתינוק לבד בלי עזרה (לרובנו) ובמקום שלא טבעי לה!
ברגע שהיא חוזרת הביתה יש לה תמיכה מלאה מהבעל, אמא וכו'.. והיא במקום הטבעי שלה וזה הרבה יותר קל.

לכן אני ממש מבינה נשים שאומרות שזה גדול עליהן בית מלא!
אני איתך, אלישבע! צודקת בהחלט!!!אנונימי (7)

אשה אחרי ניתוח לא תמיד יכולה לטפל בו כל הלילהיעל מהדרום
לק"י

לי היה ממש כואב לקום אחרי הניתוח. ואז ביום רוב הזמן הייתי יושבת ולא חוזרת לשכב.

אומנם בלילות הייתי קמה להניק, אבל לא יודעת כמה פעמים הוא "סתם" היה מתעורר...
(וביום הוא היה איתי רוב הזמן).

ורוב הילדים נראים לי בסדר, למרות שחלקם הגדול כנראה היה בתינוקיה
בדיוק. גם אני כמוך....אנונימי (7)

הגדול שלי נולד בניתוח...

וגם אח"כ בשאר הלידות, לידות רגילות ולא לקחתי ביות והכל בסדר איתם ב"ה!

אז תדעי שיש כזה דבראישה ואמא

אישה שלא יכולה

ממש לא יכולה.

אצלי, לפחות, אחרי הלידה, אני לא מסוגלת לקבל את התינוק לידיים.

יש בעלי לוקח אותו.

יוקח לפחות שעה עד שאני יכולה להחזיק אותו.

ואת יודעת מה? אני לא היחידה.

וזה בסדר גמור.

כל אחת עם איך שהיא מרגישה ועוברת את הלידה.

רק מה? צריך לדעת לקבל את הגישה האחרת ולא לנהוג באפס סובלנות כלפי מי שלא יכולה.

גם אחרי הלידה אני משאירה את התינוק הרבה בתינוקיה כי אני חייבת להתאושש.

וכן. אני ישנה בלילה 8 שעות שלי שיעירו אותי והתינוק מקבל תמ"ל.

תאמיני לי שהילדים שלי שמחים ומאושרים ולא חסר להם כלום בחיים.

הם רק קיבלו הביתה אחרי הלישה אמא שנחה טוב והתאוששה ויש לה סבלנות וכח.

אחרת הייתי מגיעה הביתה ומתמוטטת.

ככה שבאמת לא הכל שחור לבן ומותר לקבל גם את השונה בלי לעשות לו רע על הלב.

וב"ה אני גאה בזה שיש לי סדר עדיפויות שלמקרה שלי הוא הנכון.

מעודדת מכאן את אלו שמרגישות שהן לא מסוגלות, לא להכנע לכל מסע הלחצים שהופעל כאן, להקשיב לעצמך, ולעצמך בלבד, ולעשות מה שהכי טוב כדי שתוכלי לחזור לעצמך בקלות ובמהירות.

"אישה ואמא" לקחת לי את המילים מהפה!!אנונימי (7)

מה שרשמת זה בדיוק מה שרציתי לרשום!

וצריכים לדעת לכבד כל דעה וכל אחת תעשה את השיקולים שלה מה מתאים לה...

אני חושבת שכיבדו פה את כל הדעותקייט מידלטון

הפותחת רצתה לשמוע סיבות לביות מלא, והן הועלו פה בצורה מאד מכבדת ומקבלת.

נכון שחלק מהסיבות הן שלדעתינו לא טוב לתינוק להיות לבד בשעות האלו,

וזה לא טבעי ונכון, ויתכן שהסיבה הזו עושה רע על הלב לחלק מהנשים ולחלק מהן נקיפות מצפון,

האם את רוצה שלכן לא נכתוב אותה?

גם לכתוב שהנקה זה דבר מאד חשוב, ותינוק שמפסיקים את ההנקה שלו מפסיד וסובל - זה מסע לחצים?

זה גם יגרום לחלק מהנשים (לי למשל) לנקיפות מצפון או הרגשת פספוס.

מסע לחצים זה לכתוב : "אמא שלא מניקה היא מזניחה" "אמא שמשאירה ילד בתינוקיה מתעללת בו וזו אגואיסטיות וחוסר דאגה"

אני קראתי פה המון הבנה בשרשור, שהמצב היום השתנה וקשה מאד לשמור על ביות בבית החולים ,

ולמרות זאת יש הרבה נשים שמתאמצות כי לדעתן בלי ביות זה קושי לילד (או להן, או להנקה)

(נכון שהיו תגובות בודדות שלא, אבל מסע לחצים לא הייתי קוראת לזה)

הלו הלו.. מבחינתך!נשואים פלוס
אם אני לא ישנה את הלילות בבית רפואה ולא אוכל שם כמו בן אדם.. צפוי לי דכאון אחרי לידה קשה!
מספיק תירוץ בשבילך??

אני לא מזניחה את התינוק שלי.. משאירה אותו לטיפול של ידיים מנוסות שגם אם הם לא פנויות אליו מיד, נם מתםנות חמש דקות אחר כך. בדיוק כמו שהתינוק עבר טראומה, גם האישה עברה טראומה ובעבר.. התינוק היה נלקח ממנה ומטופל את הסבתא והמייחדת וכו'.. היום גם נטלו מאיתנו את העזרה הזאת, זה לא אומר שאישה מסוגלת להתמודד עם זה אחרי לידה..
זו הסיבה אגב שאחוז הנשים שנכנבות לדיכאון אחרי לידה הולך ועולה עם השנים..

סורי..גם אם קשה לך לשמוע את זה, אני מעדיפה לנוח שלושה ימים מאשר שחודש אחרי לרצות לזרוק אותו מהחלון...
מסכימה עם הדעות שנגדאמא יפה
וזה שאת חווה את זה ככה לא אומר שכך זה אצל כולן.
לי אין עזרה אחרי לידה כמעט בכלל ואחרי הלידה הנוכחית שיש לי עוד שתי קטנטנים בבית חזרתי הביתה תוך 48 שעות בדיוק מהלידה.
אז אם לא הייתי נחה בביהח לא יודעת איפה הייתי נמצאת היום.
וכן זה אפשרי לנוח בביהח ואני לא מהאמהות האלה שאוכלות סרטים כל היום מה קורה עם הילד וכו
מה לעשות? כנראה אני אמא מזניחה אבל אני ממש לא דואגת שהוא בתינוקיה גם אחרי כל התיאורים שהיו פה.
בקיצור האמא לא צריכה להגיע למצבי קיצון בשביל להשאיר את התינוק בתינוקיה.
וגם אם יש לה כח זכותה המלאה להשאירו שם ולא "להנות" כל הזמן מיסורי מצפון לא מועילים...
אגב מישהי כתבה פה על מחקר שהילודים מרגישים מצב סכנה שהם במרחק יותר מהושטת יד וכו
אז קודם כל שלושת ילדי לא התנהגו כמו שתואר שם והם היו בתינוקיה.
שנית כל גם בבית אני ממש לא נמצאת לידם במרחק הזה אז ככה שזה לא נראה לי הגיוני...
היית צריכה להגיב למשהי אחרת(-;נשואים פלוס
כן אחכ שמתי לב לא נורא תגובתי היתה לשם משתמש מקוריאמא יפה
אני לא חושבת שאת אמא מזניחהאישה ואמא

ומספיק עם נקיפות המצפון בגלל מה שכל הגאוניות פה כותבות.

אנחנו אמהות הכי טובות שאפשר.

דואגות לעצמינו כדי שנוכל אח"כ להיות האמהות הכי הכי טובות לילדים שלנו.

אין בזה רע. רק טוב מאד מאד מאד.

מי שיכולה אחרת- בבקשה.

אבל לתת לכל השאר להרגיש רע בגלל זה???????

זה כבר בגבול הממש לא בסדר.

זה בסדר אני לא באמת חושבת שאני אמא מזניחהאמא יפה
זה היה סוג של הומור שחור..
ואם האימא והבעל לא יכולים לבוא???חן שחר
אימי ממש לא בקו הבריאות. זקוקה בעצמה לעזרה.
בעלי צריך לטפל בילדה שלנו - ילדה בעלת צרכים מיוחדים, שאין לי משהו שיכול לטפל בה.
מה אני אמורה לעשות???
אז אפשר ביות חלקיmshlomo

בביות חלקי התינוק רק 4 שעות בתינוקיה (בין 1 בלילה ל 5 בבוקר). בכל שעות היום יש תינוקיה ואפשר לשים כדי להתקלח וכו'. בשעות של הלילה ישנים כשמעירים אותך להנקות.

זה לא אידיאלי אבל הרבה יותר עדיף מכלום.

מהסיבה הזו אני למשל משתחררת תוך 36 שעות. ככה התינוק מבלה אולי 4 שעות שם ולא יותר.

אני לא בחרתי בביות ואני מניקה את הילדים מעל לגיל שנהאנונימי (7)

וזה ממש לא פגע לי בכמות החלב וכד'...

בבקשה, אל תקבעי כאן עובדות שבשטח הן לא כ"כ נכונות...

גם אצלי!אנונימי (12)
מניקה מלא, נתתי מטרנה בלילות ארבעה ימים פלוס אחר כך בבית החלמה עוד שלושה
בלת"ק יש תינוקות שאפילו פעם אחת של תמל הרסו הנקהפרפר לבן
יש תינוקות שלא.

לדעתי ומוכנה לקבל עגבניות באהבה-
אחרי הלידה תראי איך את מרגישה ואז תחליטי.
לא דומה לידה לאחרת ולא דומה התאוששות של אחת לאחרת. (וגם לא התאששות מלידה ללידה באותה האישה)
בלידה הראשונה הייתי בלי כוחות בכלל. לא יכולתי לפתוח את העיניים אחרי הלידה. ככה שהיה נחוץ מאוד לתת לה תמל.
בלידה השניה הרגשתי שאם לא אשן כמה שעות רצוף לא אוכל לטפל בה כמו שצריך. ולכן החלטתי כן לתת תמל בלילה.
הכי הגיוני להחליט אחרי הלידה!!יעל מהדרום
אני גם תוהה לעצמי איך הייתי מטפלת בו בלילה הראשון מיד אחרייעל מהדרום
לק"י

הניתוח...
ילדתי בארבע אחרי הצהריים, ורק למחרת בבוקר קמתי, וראיתי כוכבים מהכאב של הקימה הראשונה.
אז איך הייתי קמה כמה פעמים בלילה זאת שאלה טובה....

והביאו לי אותו למיטה לנסות להניק כמה שעות אחרי הלידה.

ואם תגידו, איך היו מסתדרים פעם: אז סביר להניח שהיינו חיים בחמולה המשפחתית, והיצה לי עזרה של נשים אחרות.
בנות בנות, כמה מצפון עשיתן כאן ירושלמית טרייה

מזלי שאני לא לוקחת ללב את רוב מה שכתוב כאן..

אז ככה, קודם כל, היולדת לא יכולה לדעת מראש באיזה מצב היא תהיה.

אני קיבלתי אפידורל והוא השפיע עלי נורא חזק.

יום אחרי הלידה עוד היתה לי חולשה ברגליים והאחות לקחת אותי לשרותים. בפעם הראשונה אפילו בכיסא גלגלים.

ודבר נוסף, לידה ראשונה אם אין ניסיון בטיפול בתינוקות גם הטיפול בתינוק הרבה יותר קשה.

נזכרתי איזה מאמץ היה לי להלביש את הפשוש לפני השחרור..

אז להחליף כל הזמן מהרגע הראשון אחרי הלידה?? אין מצב.

ואני בטוחה שיש עוד הרבה שמרגישות כמוני או כמעט כמוני.

לא צריך להתאבד על זה!!

ועוד דבר שממש עולה לי על העצבים כל פעם שמזכירים אותו:

הרבה מאלה שכתבו על מעלת הביות הזכירו בדרך אגב שאמא או אחות היו איתן רוב הזמן.

סליחה, זה לא נקרא ביות אלא אחות פרטית בחינם.

ועם כל הכבוד לתינוק, נראה לי לא ראוי להושיב אמא מבוגרת או אחות שגם לה יש חיים משלה להיות איתך 24 שעות ביממה. בלי מיטה ומנוחה. גם הן בני אדם לא פחות מהתינוק.

אישית התינוקיה אצלי לא היתה עמוסה והיה שם מאד נעים אז אולי לכן אני מרשה לעצמי לדבר, אבל בכל מקרה נראה לי שהתינוקות שוכחים את הבכי הזה ביומיים הראשונים. אני לא זוכרת דברים מהגיל הזה

ולגבי ההנקה: לי לא היה חלב עד שלא ישנתי ונחתי כמו שצריך.

עוד מישהי, אולי I666, כתבה פעם שגם לה היה ככה. אז גם טובת ההנקה היא לא תמיד ביות..

זהו, תרמתי את שני הסנט שלי לטובת הדיון החד צדדי מאד פה.. מקווה שזה יביא תועלת למי שמרגישה כמוני וקשה לה עם ההרגשה שהיא לא מספיק טובה שעולה מן הדיון הזה.

(גם אם כל אחת סייגה את דבריה בכך שכל אחת תעשה מה שטוב לה וכו' עדיין זה בטח עושה הרגשה לא טובה להרבה בנות..)

דעתי הלא מלומדתאין מקום לשאלה
לא יודעת למה באמת לא נשמע לי אסון לשים תינוק בתינוקיה ( בייביסיטר) גם אם הוא יבכה קצת לא יקרה לי כלום.. תינוקות בוכים. סהכ הוא בידיים טובות שמטםלות בעשרות תינוקות מידי יום ובטח ידועות לעשות אתזה יותר טוב ממני.

צד אחר שלא אמרו כאן זה הצד של האמא- אני רציתי להיות איתה. סתם בשבילי. לי זה עשה טוב!
וכשלקחו לי אותה.. לא הצלחתי להרדם.
אז אם את מהאמהות האלה שלא מצליחות לשחרר יכול להיות שיהיה לך טוב יותר בביות..
שם לבתאנונימית בהו"ל

אשמח לרעיונות לשמות לבת בסגנון של:

נעמה, אביגיל, תמר, יעל, מיכל

לא חייב להיות תנ"כי, אפשר גם קצת יותר מודרני אבל בסוף כן מחפשים שם יחסית שמרני

מעיין, אמונה, איילהיעל מהדרום
גפן, רותיעל מהדרום
מנסההשם שלי

אלישבע

אילה

הדסה

שירה

שני

אודיה, אמונהמתיכון ועד מעון
אביטלרקאני

אוריה

מרים

נעמי, אורה, שירה, רעות, רות, נעה, נגה, רינה, רננהטארקו
מה המשמעות שאתם רוצים? חשבתם?
רות אחינעם הדסשלומית2אחרונה
אז אצלי לא הכל ורודאנונימית בהו"ל

אני נמצאת באינסטגרם רואה הרבה נשים שמפרסמות שהן החזירו אתמול את כל כלי הפסח והפעילו מכונות כביסה ותיקתקו את הבית וניקו וסידרו וגם עשו מימונה ומרגישה רע עם עצמי שאני לא שם,

אתמול חזרנו מנסיעה מאוחר ורק היום בערב גמרנו להחזיר את כל כלי פסח לארונות והיום לי מלא כביסות ותיקים לסדר

ואני מרגישה גמורה.

ב"ה יש לנו ילדים ותינוקת

ועוד בישולים לשבת ושטיפה של הבית ועוד כביסות כמובן ואני במרדף אחרי הזמן,מרגישה שזה לא נגמר..

ומרגישה שהמלחמה פערה בי חור כזה שצריך לרפא וקשה לי החזרה לשגרה, למרות שאני רק בבית עם התינוקת.

וזהו עכשו מנסה להתנתק מהאינסטגרם כי זה סתם עושה לי לא טוב,

אבל לא יודעת אם זה נורמלי או שאני בסוג של דיכאון,

מרגישה הרבה עצובה וגם עם ערך עצמי נמוך וocd והכל ביחד ממש מפיל אותי, מרגישה שאני לא שווה ואין בי כוחות.

זהו

אשמח אם יהיו לכן רעיונות או משהו חכם להגיד..

אוי, הייתי צריכה לשלוח לך תמונה של הבית שלי ובטוחקופצת רגע

היית מרגישה יותר טוב,

הררים מבהילים של כביסות ובין לבין סלסאות אקראיות של כביסה נקייה לקיפול, ארונות מטבח שהכל בהם זז בגלל פסח ועדיין לא חזרו למקום וכן הלאה.

ואני לא נסעתי לחג ואין לי תינוקת ויש לי ממ"ד אז הייתה לנו מלחמה רגועה, ולילדים היו היום מסגרות.

אז במקום התמונה שולחת חיבוק גדול!

ויהיה בסדר גם יהיו ערמות כביסה והרצפה לי תהיה הכי נקייה.

וחוץ מזה, בדיוק היום קראתי כתבה איך ההסתגרות בבתים בגלל המלחמה עושה לא טוב, בפן הפיזי ממש וגם הרגשי. והדגישו את חשיבות החשיפה לאור כדי לשפר מצב פיזי ורגשי. ממש, אפילו לשבת ליד חלון פתוח.

אז מחר, רצוי איפשהו בשעות הבוקר או לפני הצהריים, צאי לך עם התינוקת לסיבוב רבע שעה באוויר ובשמש.

זה אולי לא יפתור את כל הבעיות אבל זה בהחלט יכול לשפר מצב רוח, לשפר את כמות ואיכות השינה בלילה, לתרום לבריאות מערכת החיסון ועוד ועוד. 

אצל מי הכל וורוד אחרי חודש בבית אחותי?המקורית

עולם השקר הזה האינסטגרם, מצלמים ובוכים. השעבוד לתוכן מרוקן לא פחות שלא תחשבי

ואם ינחם אותך - הבית שלי במצב זוועה כנל

לא הספתי לכבס, כלום לא מוכן לשבת וגם הילדים עוד ערים

לא שטיפה, לא קניות, לא כלום

הדבר היחיד שהספקתי זה להכין צהריים נורמלי לילדים חמצי ולהשאיר את הבלאגן מאחוריי אחרי יום עבודה נוסף מתיש מהבית עם הילדים ולצאת איתם לחוף כדי שלא נשתגע

אז הבית לא יהיה מסודר🤷

יצאנו ממלחמה אחות

ממלחמה

טילים עם ראש חצי טון חומר נפץ מתפצלים ומתעופפים מעל הראש

ילדים חודש בבית כולל פסח

מזמור לתודה שיצאנו ללא יודעת כמה זמן של שפיות, הבית שלם, לא נפגענו, ב"ה תסדרי מחר

לכי תנוחי, חוסר שינה יכול לדכא ממש (מנסיון) ותקופת מלחמה ארוכה בלי אופק כנל

ולדעתי תתנתקי מהזבל הזה

♥️

לא אמין בכללשירה_11

אין מישהי כזאת

ואם יש

אז יש לה מינוסים אחרים שלא הייתי רוצה לדעת

המינוסים בעיניבאתי מפעם

זה הצורך לפרסם את הדבר הכי פרטי שלך, הבית , הכביסה, הניקיון, המשפחה ....

טרנד הזיה

זה ברור כמובןשירה_11

זו תלות

חיים בשביל לצלם

היו לי חברות שהיו יוצאות כדי שיהיה מה להעלות

אובססיה

ייתכן שיש מישהי כזאתהמקורית

בהחלט שכן

אולי היא מכבסת בחול המועד ומתארחת

אולי כמו חמתי יש לה מקום להכלל והיא התחילה בערב חג שני להחזיר כלים ובחג השתנשה בחד פעמי אז לא היה לה הרבה עבודה בצאת החג

אולי יש לה הרבה עזרה

אולי היא תקתקנית

יש ויש

העניין שמסתכלים על חיים של אחרים ומשווים. זו לא הייתה כוונת המשורר.וגם - מי שיצרה לעצמה תדמית כזו צריכה לעמוד בסטנדרט של עצמה כל הזמן כי כל הזמן מסתכלים עליה/ היא כל הזמן מראה את עצמה

לא נכון ולא יפהלפניו ברננה!

מכירה כמה נשים כאלה

ברור שאין מושלם

אבל זה לא רק באינסטגרם ויש נשים כאלה.

ומותר לקנא אבל מסכימה שלא הייתי רוצה להחליף את החבילה שלי בשלהן. לדעת את החבילה דווקא היה יכול להקל עלי 😉

למה לא יפה?שירה_11

נכון יש

זה היה גוזמה, וכנראה לא היה ברור מספיק מחילה

אחלה🩷לפניו ברננה!

סליחה שלא הבנתי

וסליחה שכתבתי ככה נחרץ.

נפגעתי בשביל כמה נשים שאני מאוד אוהבת למרות שהבית שלהן תמיד מושלם 😉

את צודקת לגמרישירה_11אחרונה

וגם אצלי הבית אוב הזמן נקי ומתוקתק בין היתר כי אני לא עובדת

וזו נקודה נגיד שאין לכולם

הייתי שמחה אגב למצוא עבודה

יכולה להגיד לךרקאני

שסיימתי לסדר בחזרה את הכלים

ועכשיו מסיימת עם הכביסות 

(אנחנו רק זוג עם תינוקת, אז אין ערימות הזויות)

ובכל זאת כל היום הזה הייתי עצבנית ובדיכאון ובלי מצב רוח

ומרגישה שלא בא לי בכלל לחזור לשגרה

ולא יודעת איך עושים את זה 

ויש לידה באופק שמלחיצה אותי

וכולי איכסה בפנים

בקיצור גם אם מהצד נראה שורוד לי

כי סיימתי לסדר את הבלגן

זה בכלל לא אומר שבאמת ורוד...

והכי נורמלי בעולם שיום אחרי החג מרגישים ככה

במיוחד חג שהגיע אחרי חופש ארוך ומתיש

זה קצת כמו נפילת סוכר

בבת אחת ליפול לשגרה ולהתאפס על החיים

עושה סחרחורת

הסוג של דיכאון והמחשבות שאת מתארתאיזמרגד1

זה עניין של כמה ימים או משהו מתמשך?

כי אם זה משהו שהוא עכשיו זה בסדר גמור, לוקח זמן לחזור לשגרה והכל בסדר

אבל אם זה משהו מתמשך שכבר תקופה לא עובר, ואת לא מרגישה שזאת תקופה שתעבור ואת בדרך החוצה משם- לגמרי הייתי בודקת דיכאון. כדאי להתחיל מרופא משפחה.

גם אותי מפיל לראות תמונות נוצצות של נשים אחרותדיאן ד.

אומנם אין לי אינטסטגרם אבל רואה בסטטוס בוואטספ 

נשים מצלמות שולחן שבת ערוך לתפארה ביום חמישי בערב

כשאצלי בלגןןן של החיים, עוד לא בישלנו כלום ומי מדבר על שטיפה.

או נשים שמעלות תמונות שלהן עושות כושר ב- 6 בבוקר או עושות ספורט 3 פעמים בשבוע

והלוואיייייי עליי. מאוד מאוד מנסה אבל זה ממש קשה לי..

וכל הזמן מזכירה לעצמי שזה עולם השקר.

יכולה מישהי לצלם שולחן נוצץ כשכל הבית מסביב בוקה ומבלוקה

או לצלם ילדים לבושים מותגים שנראה שיצאו מהקטלוג

אבל אולי היא במינוס ממש עמוק בבנק.

לפעמים כשבא לי אז אני גם מצלמת איזה משהו אינסטגרמי כזה

לדוגמא כוס קפה מושקעת ברקע השקיעה או כל מיני שטויות כאלו

כמובן שלא מעלה לשום מקום

אבל זה מזכיר לי שאם אני רוצה אני גם יכולה להפיק תמונות "שקר" כאלו.

אהבתי ממששירה_11
כתבו כאןתקומה

כל עולם השקר

וזה גם נכון

אבל לי התמונות האלו שעושות צביטה, גורמות לשאול מה חסר לי ומה אני רוצה.

כי להגיד שהכל זה שקר, זה קל לי. ניסיון לנחם את עצמי.

אבל לפעמים זה לא נכון

ויש אנשים שבאמת מאוד מוצלחים

ומאוד טובים

ואני לא אהיה הם

אבל אני כן יכולה לחשוב למה זה מפעיל אותי, ומה חסר לי

ואז אני מנסה לראות, איך, בקטן, אני יכולה לשנות קצת אצלי, כדי לענות על החוסר שזה מעורר בי

יש לי רעיון גאוני!אמאשוני

תמחקי את האינסטגרם ובא לציון גואל.

אני פחות מתחברת לתגובות שזה שקר,

אולי באמת יש נשים שמצליחות להחזיק ככה את הבית.

יש אנשים שעושים מליונים. לא שקר. אמת לאמיתה.

אז מה?

אם יש לי מה ללמוד מהם, אחלה.

אם אין לי, למה לבזבז את הזמן לראות משהו שלא יקדם אותי בחיים בשום צורה?

זה כמו לעקוב אחרי מתכונים לא כשרים.

אולי זה טעים. מעולה שיבושם להם, זה פשוט לא קשור אלי אז חבל על הזמן ועל הפוקוס שלי.

והם? שיהיה להם לבריאות מכל הלב ❤️

ואת? חיה את חייך לפי הקצב והעדיפויות שלך בחיים.

מסכימה ממשאהבתחינם

לא מחייב שזה שקר,

אולי הן באמת מצליחות וזה בסדר

תהיי טובה עם עצמך! אנחנו עוברות המון.

תקשיבי שגם אצלי לא מוכן כלום עדיין. בסדר, נסתדר, יהיה טוב

מחר יום חדש.

אני בדיוק אוכלת פסטה מנחמת

קשה מאוד לשמוח ולראות את הטוב שיש אצלנונעמי28

כשעסוקים כל הזמן בהשוואה לאחרים.

זאת גם השוואה לא הוגנת כי אצלם רואים רק את הטוב.

נשמע שיש אצלך נקודות שצריכות עזרה פסיכולוגית.

אבל עזרה ראשונה, תמחקי את הרשתות.

למה זה טוב? תראי סדרה במקום.

אם זה מחזק אצלך את הערך העצמי הנמוך, אז בשביל מה?

תכנסי ותמחקי. זה כמו פלסטר, עשיתי את זה גם.

אם קשה לך, תמחקי לפחות את האפליקציה, ולא את החשבון הפרטי שלך.

הרעיון הכי טובבתאל1

זה לא להסתכל באינסטגרם...

אם את רוצה עידוד אז אצלי יש עוד פינה בשיש עם כלי פסח שמתייבשים ...

ולא הספקתי לקנות לחם למחר... היום לא מצאתי בבוקר פרוס..

וכביסות התחלתי מקודם...עכשיו מכונה שניה עובדת עם בגדי שבת כדי שיהיה מה ללבוש.

אצלנוoo

שעה פלוס אחרי יציאת החג הכל היה מאורגן ויצאנו לקנות חמץ

תקתקו פה

וכביסות עשיתי בחול המועד אז היה פה בקטנה

אז הבית היה מתוקתק

אבל לא הכל ורוד

בכלל לא

לכל אחד יש קשיים אחרים בחיים

לגבי האינסטגרם

אני משתמשת ברשת כדי לקבל השראה/ הנאה

אם משהו עושה לי רע

זה הזמן לגלול הלאה

זה כל היופי ברשת

שזה בלחיצת כפתור 

הנה זאת דוגמה מעולהפרח חדש

את מספרת שכיבסת בחול המועד

מה שהרבה מאוד בתים לא עשו (לא נכנסת לסיבה.. לא עניינינו)

אז באמת שאין מה להתהדר ולהשוות מול משפחה שאגרה ואגרה בגדים מלוכלכים כל החג....

זה מעשה שלו וזה מעשה שלי ולמה לנו לדבר מאחרים...עכבר בלוטוס

כל אחד נולד או קיבל כלים אחרים לחיים

ומציאות חיים אחרת

נשמע שעבדת קשה מאוד היום ועוד היית עייפה מאתמול

ומאוד אינטנסיבי עכשיו גם לארגן שבת בנוסף

יכולה לומר לך שלי לוקח יותר זמן מהשכנה שלי להתאושש ולעבור מצבים

אצלה הכל מתוקתק ברגע ומבושל צ'יק צ'אק ואצלי לוקח זמן

כי היא שכלית יותר, אני יותר חווה דברים

זה כלים אחרים שה' נתן לכל אחת לעבור את המסע שלה כאן בעולם...

אז בשבוע רגיל אני מתחילה שבת בחמישי כי יודעת שאני איטית יותר ומתעייפת מהר

אבל עכשיו גם אצלי יש עדיין כביסות (וערמותת לקפל)

ואין שבת מוכנה 

ויהיה בסדר בעז"ה. אני לא חושבת שזאת שבת רגילה שהכל צריך להיות בה מתוקתק. מותר להרפות, עברנו תקופה אינטנסיבית

מצטרפת לכל מי שאמרהמתיכון ועד מעון

מה שמראים ברשת זה את הטוב והמוצלח, לא את ההתמודדות. כל אחת עם הכוחות שלה וההתמודדויות שלה, וגם עם כמות העזרה שיש לה בבית- לא דומה אישה כמוני שיש לה ילדים גדולים שיכולים לתת יד בסגירת הפסח, בקיפול כביסה לבין אישה עם ילדים קטנים.

ולגבי ההרגשה הרעה הנפשית, האם זה כך מהמלחמה או לפני? אם מהמלחמה לא הייתי ממהרת לתייג ולהגיד שיש קושי נפשי, זה ממש הגיוני ונפוץ לחוש כך, אם מלפני ממליצה לפנות לרופא המשפחה להתייעץ 

אצל אף אחד לא הכל ורודעוד מעט פסח

הדבר הכי חשוב שמשתנה מאדם לאדם זה דווקא השורות האחרונות שכתבת.

איך הוא מרגיש בבית שלו (ולא משנה אם הבית מסודר או מבולגן), כמה הוא אוהב את עצמו, כמה כוח יש לו לחיות את החיים.

מותר שיהיה בית מלוכלך, ערימות של כביסות ושיאכלו פריכיות עם ממרח (כי עדיין לא קנינו לחם).

מה שהכי הכי חשוב זה לחשוב איך את משמחת את עצמך (בגבולות האפשר).

רעיונות-

-מקלחת טובה

-טיול בחוץ

-קפה ושוקולד מפנק

-לפגוש חברה

-טלפון למישהי שמחזקת אותך

-לשבת עם מחברת ולכתוב לעצמך

-פינה אחת בבית שרק אותה את מסדרת ובה יש לך שפיות (נגיד רק חדר השינה)

-ללכת לקנות פרחים לשבת

הייתי שולחת תמונה של הררי כביסה שעל הספה.........נפש חיה.

וברצינות

אנחנו לא במרוץ

לוקח לגוף ולנפש זמן

ועוד יותר אחרי תקופה משוגעת  של מלחמה

לחזור לעצמם

ממילא

הקצב אחר

הכוח אחר

האיכות שונה.

הכל בסדר!

תנשמי

תכיני לך קפה

תשבי ותשתי בנחת ממש.

הכל

יחכה.

את העיקר של הבית

שזה אומר שאת הכי משמעותית וחשובה

קודם כל לעצמך!

שבת נכנסת בנחת יש עוד שעה לארגן

ואל תדאגי.

תאמיני לי שמאחרי כל צילום באינסטגרם עומדת

שפחה (כן, זאת המילה)

של מצלמה, של מילים, של אהבה, של הערצה,

עייפה

מרוטה

רק מתה להוריד את האיפור

שצורחת על הילדה שרוצה לשחק

לא להזיז את הוילון שהיא מצלמת לסרטון

אז באמת

שאצל כולנו עדיין החג לא באמת יצא

ואצל כולנו יש שגעונות ברמה כזו או אחרת

אבל באמת באמת

את

כמו שאת

את הכי טובה!

יצר כפיו של בורא עולם ❤️

תודה לכולן!אנונימית בהו"ל

באמת שחיזקתן אותי!

כיף שיש אתכן כי במציאות אין לי חברות שיתנו לי מילים טובות

ובזכותן אתמול עזבתי הכל והלכתי לישון מוקדם יותר.

ממש מעריכה כל תגובה של כל אחת 💗💓💞

אחותיייהשקט הזה

אתמול שלחתי את הבנות למסגרות והלכתי לישוווןן.

הבית ערמות כביסה נקיות ומלוכלכות כאחד

המזוודה משביעי של פסח עברה מאמצע הסלון לחדר שלנו כמו שהיא

תשמעי, יש נשים שזה באופי שלהן לתקתק

יש כאלה שהמחשבה על לפרסם את התקתוק נותנת להן את המוטיבציה

שייערב להן. אני לא שם

חיבוק יקרה. אומרים ש"מה טובו אוהליך יעקב" -קמה ש.

בס"ד

זה כי אוהלי עם ישראל היו ממוקמים בצורה כזאת שאי אפשר היה לראות מה קורה בתוך האוהל של השני.

וזה מצב של ברכה!

כשכל אחד ממוקד במה שקורה פנימה אצלו,

בלי להשוות את עצמו לאחרים,

בלי צורך להראות לאחרים,

בלי להיחשף לדברים ששייכים לפרטיות של מישהו אחר.

היום אנחנו בדור קצת מאותגר סביב הנושא הזה. זהו דור של שיתוף על מלא, ולא מספיק מבינים עד כמה הדבר הזה פוגע בנו (במי שמשתף כמו במי שרואה).

והתחושות שלך ממש לגיטימיות,

עברנו המון!!! בשבועות האחרונים.

עם הזמן

והניסיון

והילדים שגדלים

ועוד כל מיני פרמטרים כמו גודל הבית וכו'

אפשר להשתפר ולהשתכלל

אבל תזכרי שאת כבר טובה

איך שאת עכשיו

אמא לילדים

ולתינוקת קטנה

שעברה מלחמה!!!

ואת החגים (שזה פרויקט לכולנו)

ושנסעה לחג כי היה הכי טוב לכם

כל זה זה כבר המון!!!

ואני בטוחה שיש בך עוד כ"כ הרבה טוב!

ותכונות טובות!

ואיכויות!

ומעשים טובים!

מה שאת רוצה לשכלל

בע"ה עוד תמצאי את הדרך לשכלל.

עכשיו הכי חשוב

לחבק את עצמינו

להזכיר לעצמינו שאנחנו אלופות

ולטפוח לעצמינו על השכם על העמידה שלנו בכל הימים הטרופים האלה שעברנו ❤️

בעיניי העצבות וחוסר הכוחות ממש הגיוניים כרגע.

אנחנו בירידת מתח רצינית.

(ואם התחושות ימשיכו לאורך זמן, כדאי לפנות לעזרה כמו שאמרו לפניי. כדי שתוכלי לחזור להיות בטוב ❤️).

חיבוק גדול יקרה שאת!!!!

חיבוק גדול, את אלופה!!!גלויה

ברור שהכל מציף

והרבה נשים לא הספיקו

רק לא מפרסמות את זה...

מוזמנת לדבר איתי לגבי OCD,

אני מתמודדת מנוסה. 

אגיד לך מה עוזר לישוקולד פרה.

לנהל מחברת שבו אני כותבת מה אני רוצה מעצמי ואיך אני מתקדמת בזה.

המחברת עוזרת לי לעבור מעולם הדמיון שבו אני "נופלת" לעולם המעשה שבו אני מבינה שכל תהליך מתחיל ביום מסוים, בשעה מסוימת, ועם התמודדות מול הרגע הבא.

הדמיון הוא גדול מהחיים ובמידה מסוימת מנותק מהם. אף אחת לא תראה לך את כל הרגעים הקטנים שקדמו לבית המתוקתק. ואולי גם לא תראה לך את חשבון הבנק שמתרושש בגלל קניות מוגזמות של גלים חדשים ובגדים.

אני יכולה לספר לך שיש לנו חברים שחיים ברמת חיים מאוד גבוהה, ותמיד זה עורר אצלי שאלה, כי לפי נתוני החיים שלהם, הם היו אמורים לחיות בפחות (אנחנו מכירים מאוד טוב).

רק לאחרונה הסתבר לנו שהם חיו עם חובות של כמעט חצי מיליון ש"ח כדי לממן את אורח החיים הזה.

אז אל תתרגשי מפסגות של אחרים. תרצי לך במחברת מה הפסגה שלך, הקרובה, שאליה את רוצה להגיע.

מה עלול להכשיל אותך ואיך את מתכוונת להתגבר עליה.

התיעוד עוזר לנו להבין את עצמנו ולראות את עצמנו ביותר חמלה ופחות צורך להיות תמיד וואו

מהממת הרשתות זה מכהאורוש3

אני מנסה בדיוק להפחית גם פייסבוק. לא פותחת אינסטגרם.

זה ממכר.

זה הרסני. ברור שיש שם גם טוב. אבל לדעתי הרע מנצח, לפחות אצלי.  

אף אחד לא שולח את כל האיכסה מאחורי הנוצץ. ולכולנו יש.

אני לא אומרת, יכול להיות שנשים הצליחו לתקתק. אבל יש להן אתגרים אחרים מאוד משמעותיים.

אני במקרה הייתי בחמישי חופשי, אז הצלחתי, אחרת לא הייתי מצליחה. פלוס, ה''תינוק'' שלי כבר ילד גדול. לצערי... אז אין מה להשוות, מבינה? הספקים שהם עולם אחר. אבל זה לא מבחירה.

בקיצור הכל טוב ב''ה. אבל לכל משפחה הקשיים שלה. אין שום חוק חובת תקתוק. תעשי מה שנכון לכוחות שלך!! למציאות הנוכחית שלך.

וכמובן כולנו חייבים להיטען כרגע. תנסי לחשוב איך להכניס משהו נחמד לשבוע הבא.

העומס והמתח הנפשי גמרו על הרבה אנשים.  

ואם התחושה יותר כללית ולא עוזבת כדאי לטפל. חיבוק. 

חיים לא כל מה שמציגים לך באינסטגרםעם ישראל חי🇮🇱

מציג מצב אמיתי ..

אלו "משפיעניות" שדוחפות לסרטונים שלהם על הדרך מוצרים כי הן מקבלות על פרסום כסף והרבה

כל עוקב זה כסף כל סרטון שווה כסף

ובואי גם אם זה אמיתי

לכל אחת יש את הקצב שלה וזה הכי בסדר .

את צריכה להרגיש בסדר עם עצמך וערן המשפחה שלך ולא צריך להיות בתחרות

זה שיש לך ילדים ותינוקת זה כבר יכול להתיש

שבת שלום 

תרימי לעצמךואז את תראי

אצל אף אחת לא וורוד

אנחנו לא התארחנו בחג ואין לנו ממ"ד

תודה לה' יםםם של כביסות

וקטנטנים שצריך להשגיח עליהם באלף עיניים

ועדיין...

איזה הוא העשיר? השמח בחלקו...

רק לשמוח שאנחנו בריאים וחזקים להמשיך במירוץ והכל הכל יסתדר בעזרת ה'.

לאט לאט מסדרים, באווירה טובה. מפעילים מכונה ומתקתקים את השאר ביחד. עם הרבה חמלה.

תשמחי את עצמך עם שירים שאת אוהבת, ספר מעניין לשבת, משחקים עם הילדים, דיבורים מהלב עם בעלך וטיולים בשמש. זה תמיד עושה טוב.

לשבת ליד הים ולשפוך את הלב.

אגב, אני ממש אוהבת את האינסטגרם. מלא דברים למדתי מאחרות.   

כביסה תמיד תהיה, שמרי על הלב שלך אחותי❤

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אף אישהoo

לא באמת אוהבת את עצמה אם אין לה אהבה עצמית

בין אם היא שמנה/ רזה/ דוגמנית

אין קשר לסוג הגוף

רק לעבודה שעושים עם הנפש

סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

את מדברתנעמי28

על מקרה שונה מאוד מזה של הפותחת ואין מה להשוות.

גרירה ונעילה של דלת לעומת פיתרון מוסכם מראש על שניכם.

שגם עליו אפשר לחלוק אבל כל אמא והדרך שלה.

בשונה מהמקרה של הפותחת שזה קו אדום לכל הדעות.

לא נראה לי ששום גישה טיפולית תומכת בהפעלת כוח וגרירה של ילד ונעילה בחדר.

מה השלב שבו החלטתם שאתם צריכות לקחתאנונימית בהו"ל

משהו נגד בחילות בהריון?

מרגיש לי שזה רק למקרים ממש קיצוניים

אצלי, כשהרגשתי שבא לי להעלם מרוב הרגשה רעהפרח חדש
אני ביום הזה שקמתי בבוקרשושנושי
והקאתי את נשמתי בלי אפשרות לעצור, זה הרגע שבו הבנתי שלא מוכנה יותר. 
נראה לי שאחרי שמנסים את כל האפשרויות האחרותגלי מטר

או לפחות את מה ששמעת עליו המלצות ונגיש לך.

אפשר לנסות דרך תזונה, עצות כמו לאכול קרקר לפני הקימה מהמיטה וכל פרק זמן קצר כדי שהקיבה לא תהיה ריקה לגמרי. יש עוד מזונות שיכולים לתמוך, שווה להתייעץ עם תזונאית.

לי מאוד מאוד עזר דיקור סיני.

מניחה שיש עוד דרכים להקל. תרגישי טוב! 

למה להגיע למקרה קיצון?כבת שבעים

ברגע שראיתי שקשה לי לתפעל את הבית, לקחתי.

לא מכירה מצווה לסבול בהריון, ובינתיים לא שמעתי סיבות מוצדקות למה לא לקחת. 

הרב שלנו אמר לאבא שלי פעם-Doughnut

בעצב תלדי בנים זו קללה ולא מצווה. אין שום עניין ומצווה לסבול בהריון ובלידה וצריך להקל בכל דרך אפשרית.

אז ממליצה לך היום ללכת לקנות.

יש דברים טבעיים או בלי מרשםיעל מהדרום

לק"י

לי היו בחילות מציקות, אבל כן אכלתי ושתיתי. ולקחתי דברים בסגנון.

יש שורש ג'ינג'ר, נוזיקס (בי6 וג'ינג'ר).

אחרי שכבר לקחתי בעבר והבנתי שלא צריך לסבולעדיין טרייה
ברגע שהתחלתי להקיא התחלתי לקחת
ולגבי זה שזה למקרים קיצוניים דווקא במקרים קיצונייםעדיין טרייה
זה לא תמיד עוזר. למקרים רגילים כמו שהיה לי: הקאה פעם ביום +בחילות כל היום זה ממש פותר את המצב.
למה לסבול?הבוקר יעלה

לקחתי בכל ההריונות חוץ מהראשון שלא היה במודעות

אני לא מצליחה לתפקד אז לוקחת אבל גם על פחות הייתי לוקחת.

בעיניי זה כמו אפידורל, אין מצווה לסבול 

טוב שכנעתםאנונימית בהו"ל
עכשיו מה עושים עד שיש לי מרשם?
תנסי מה שהמלצתי. לאכול דברים יבשים, מים קריםיעל מהדרום
לא עוזר כל כךאנונימית בהו"ל
וניסית כדורים שכתבתי עליהם?יעל מהדרום
ומה עם פרמין, מותר בהריון?אנונימית בהו"ל
יותר קל להשיג את זה 
בגדול כן. היום פחות נותנים את זה.מוריה

אבל אולי אפשר להשיג בנתיים את הבונגסטה מגמחים או דברים בסגנון.

את יכולה להשיג מרשם די מהרעדיין טרייה

תקבעי תור טלפוני לרופא משפחה או שתתקשרי לקופה/תשאירי בקשה לרופא באפליקציה.

לבנתיים לאכול דברים יבשים קצת בתדירות גבוהה מלפפונים קרקרים פיתה ריקה גם דברים קרים עזרו לי.

כשהרגשתי שאני לא יכולה לתפקדרק טוב!
שאני לא מצליחה להחזיק את עצמי. שאני לא יכולה ללכת לעבודה. 
אני אישיתעם ישראל חי🇮🇱

בהריון תאומים הבחילות היו בשיא השיאים וצרבות של החיים משהו לא נורמלי בשלושת החודשים הראשונים ולא לקחתי כלום כי פחדתי שזה יפגע בעוברים

באופן כללי אני נגד כדורים ולוקחת רק שממש אין ברירה אחרת .. התמודדתי עם זה בעזרת מים קרים, קרח ,שקדים ,מלפפון . לא לאכול בלילה לפני השינה

לא לאכול מטוגן ואוכל מעובד כמה שפחות .

כשהתבאסתי שהגיע הבוקר וצריך להמשיך לחיות עם בחילותשירה_11אחרונה
התייעצות לגבי בריתששיק

היתה לנו כבר ברית ב"ה, אבל עשינו אותה מאד מצומצם, רק בני משפחה, אצל אחות שיש לה בית גדול, ולא כולם הגיעו אז היו בערך 50 איש, וגם זה היה פעם ראשונה שלי אז לא ידעתי בכלל מה הטקס, והייתי כ"כ לחוצה שממש רציתי מוהל רופא ויצא שהרופא שמצאתי היה ספרדי ואנחנו אשכנזים והטקס שהוא עשה לנו הרגיש קצת זר, ובכללי היה קצר.

הפעם זה תאומים ויש ציפיה מהמשפחה שנעשה אירוע גדול, ולמען האמת אני כ"כ סובלת (בניגוד לבן הראשון שהיה הריון רגוע וקל, ולידה מהירה וכיפית) שאני מרגישה שזה צריך באמת להיות אירוע גדול גם, וגם סעודת הודיה בעזרת השם.

יש עוד קצת פחות משלושה חודשים ב"ה אז יש זמן אבל אנחנו מתחילים לחשוב על דברים. נגיד מצאנו מוהל שמתאים לנו בהשקפה, נקווה שהוא יהיה פנוי. אבל אשמח לשמוע על טקס, איך עושים שמח וזה. נגיד אנחנו מאוד רוצים שכולם ישירו "ישמח ליבי" לפני כל ברית. חשבתי אולי להדפיס את מהלך הטקס והשירים ולחלק. מוגזם?

קיצר אשמח לשמוע כל דבר ובעיקר דברים שאני לא חשבתי עליהם. 

יש לי דקה אבל אכתוב מה שבעיני הכי חשוב לגבי האוירהעכבר בלוטוס

צריך למצוא מישהו במשפחה או חברים שיודע 'להזרים' אוירה

ולבקש ממנו את השירים שרוצים

אחרת זה לא תמיד קורה

אם יש מישהו כזה שמודע למה שרוצים ויודע להוביל זה יכול להיות ממש מוצלח

קודם כל בשעה טובה שיהיה ובידיים מלאותעל הנס

האמת שבניגוד לרופא מוהל הרבה יותר מומה ומקצועי בזה,אלא אם כן זה רופא יר'ש שעושה כל יום בריתות.

כן כדאי לבדוק אם המוהל מופיע ברשימה של המוהלים של משרד הבריאות והרבנות הראשית כי ככה את יודעת שיש עליו פיקוח ושהוא באמת מומחה.

אני חושבת שלגבי הטקס עצמו תדברו עם המישהו מהמשפחה ומהזמומנים שיוכל לנהל את הטקס איך שאתם מעוניינים, כי לא כל המוהלים יודעים להגיש טקס יפה,ואם יש מישהו במוזמנים שיודע הוא ישמח לעשות את העבודה 

כמה דבריםרק טוב!

1. לברר על המוהל שהוא באמת טוב. גם עם רשיון וגם המלצות מאנשים שלקחו אותו.

ואפשר לשאול גם איך הוא מבחינת ניהול הטקס אם זה חשוב לך.

2. אם אתם גרים בקהילה, אז להודיע גם לחברים מהקהילה על הברית, במיוחד כשזה תאומים זה מרגש עוד יותר וכשיש הרבה אנשים גם אם חלקם שכנים שלא נשארים לסעודה עצמה, זה מוסיף.

3. אפשר להדפיס את סדר הברית ולחלק. רק ממליצה לתת מראש למישהו אחר לחלק, אחרת זה יכול להישאר בתיק של העגלה....

4. למצוא דוד/חבר שידאג לשירים והאווירה שאתם רוצים.

5. בברית של תאומים בנים, לפי הידוע לי לא עושים את 2 הבריתות ברצף. אז צריך עוד מישהו שיעביר שיעור או משהו כזה בין הבריתות. (ויכול גם להיות שהבריתות לא יצאו באותו יום.... מקווה בשבילך שלא יקרה, אבל כדאי לקחת בחשבון מצב כזה)

שיהיה בשעה טובה בידיים מלאות, בבריאות ובשמחה!!!

אפשר לעשות ביחדפרח שמח
אנחנו עשינו לתאומים ביחד.
ביחד כן.רק טוב!

השאלה אם אפשר לעשות ברצף? מסיימים עם אחד ומיד מתחילים את הברית השניה?

הייתי לפני שנים בברית של תאומים, ואז שמעתי את זה לראשונה שעושים הפרדה. שם היה שיעור קצר שהסבא העביר בין הבריתות.

ומה שכתבתי לגבי אופציה ליום נפרד, זה במקרה של פגים, או צהבת לאחד או אפילו אחד נולד לפני שקיעה ואחד אחרי... 

יש מנהגים שעושים ממש אחד אחרי השנירק רגע קט

את כל השלבים של הטקס - אחד אחד.

ביחד ממש היהפרח שמח

חתכו אחד אחרי השני. הטקס היה ביחד.

בעלי בירך ברכה אחת אצל הראשון ואז שהחיינו אצל השני

אפשר גם להתפלל מנחה בין לביןעם ישראל חי🇮🇱אחרונה

זה מה שאנחנו עשינו בברית תאומים שלנו

שיהיה בשעה טובה ומוצלחת 

בשעה טובה!!פרח שמח

אני עשיתי ברית לתאומים.

לקחתי מוהל שקוראים לו שי עובד. הוא מוכר באיזור ירושלים. הוא עשה את הטקס והתאים לפי מה שביקשנו. הדפסנו שיר שרצינו והוא דאג לשיר אותו. היינו מאוד מרוצים!

ממליצה לך לדבר אחרי הלידה עם המוהל שתרצי כי לתאומים לוקח לפעמים יותר זמן עד הברית אם נולדים מוקדם. לא היה להם ביום ה8 ברית. הוא היה איתנו בקשר עד שהיה מותר לעשות להם.

יש גם שיטות שונות אצל תאומים אם עושים להם טקס ביחד או טקסים נפרדים. עשינו ביחד וזה היה מאוד טוב ולא בנפרד לכל אחד

אני לא מתכננת 2 טקסים נפרדיםששיק
בעזרת ה', אבל לא הכל תלוי בנומחי
אם נולדים מוקדם, או שיש פער משמעותי בין המשקלים ואחד משתחרר לפני השני, לפי רוב הדעות צריך לעשות ברית לכל אחד מתי שהוא מוכן לברית (אם מדובר בהבדל קטן לפעמים אפשר לחכות כמה ימים ולעשות ביחד. אבל אם מדובר בהפרש של כמה שבועות בדרך כלל לא מחכים שהשני יהיה מוכן)
שי עובד ממש ממש מומלץ.נברשת
הרבה בריאות ובידיים מלאותדיאט ספרייט

יש לי איזו מחשבה שאולי שצריך לקחת בחשבון משקלים שונים של הילדים.

תאומים הרבה פעמים נולדים קטנים ולא עושים להם ברית מיד ואז יכול להיות שאחד הילדים כבר מוכן לברית מבחינת משקל או צהבת או אני לא יודעת וכבר צריך לחתוך ואילו לשני צריך לחכות.

אני חושבת שבמצב כזה לראשון עושים ולא ממתינים ולשני עושים כשהוא מוכן.

אז גם את זה צריך לקחת בחשבון מראש מבחינת תכנון אירוע.

בשורות טובות 

זה לא רק לפי משקלפרח שמח
זה גם לפי בשלות
יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמת

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

למה לא? בטח שישהמקורית

בהדס מינילאב יש בטוח

לדעתי גם בתמנון

גם חולצות פולו

אולי אפילו באורבניקה

יכול להיות באמת שיש... זה פשוט נשמע לי לא מתאיםמתואמת
ל"קונספט"...
מה הקונספט מבחינתך? לא הבנתי האמתהמקורית
חולצות מכופתרות הן הרבה פעמים מכותנהקופצת רגע
הן עשויות מאריג, והאריג הוא הרבה פעמים מכותנה או תערובת כותנה.

יכול להיות שאת חושבת על בד סריג שעשוי מכותנה? כמו גופיות או חולצות טריקו? ג'רסי למשל זה סוג סריג שיכול להיות עשוי מכותנה.

זה באמת סוג בד שונה, אבל גם סריג וגם אריג יכולים להיות עשויים מכותנה בלבד או מתערובת כותנה. 

כנראה באמת שאני לא מבינה בזה...מתואמת

אני מחלקת את העולם לבדים נעימים ולבדים לא נעימים. הבד של החולצות המכופתרות לא נעים מבחינתי, לכן הסקתי שהוא לא כותנה (שאמורה להיות נעימה).

אבל באמת אף פעם לא ממש התעמקתי ברכיבים של כל בד...

כשמדברים על חולצות מכופתרות כותנה124816

הכוונה כנראה לאריג כותנה,

זה מרגיש יותר אוורירי ופחות ניילוני מחולצות מכופתרות שאינן כותנה והרבה יותר מתקמט וקשה לגיהוץ.

כותנה לא חייב להיות בד טריקו (שזה בד סריג)חילזון 123

יש גם כותנה שהיא בד אריג. כלומר בד לא נמתח.

תודה חברות עוברת על ההמלצות, יש מציאותשיח סוד

צריך לחפור אבל יש ;)

יודעת אם נקסט ישראל אתר אמין? משלוחים מגיעים כמו שצריך מה שהוזמן? תוך כמה זמן מגיע?

(בזמן שגרה כמובן)

נקסט מעולה. אצלינו מגיע תוך שבועיים או פחותיעל מהדרוםאחרונה
לשון בחוץדינהלה

תינוקת בת 7 שבועות שכל הזמן הלשון שלה בחוץ. יש מה לדאוג?

הייתי לוקחת לבדיקה האמתהמקורית
למה?דינהלה
מה יכול להעיד?
לא יודעת מה זה יכול להעידהמקורית
אבל אני חושבת שאם כל הזמן זה כה הייתי לוקחת לבדיקה כי זה לא נראה לי "רגיל" (אני לא סמכות רפואית כמובן, זו דעתי הכנה בלבד)
אולי שרירים חלשים של הלשוןתוהה לעצמי
ואז צריך לבדוק מה הסיבה ואם לטפל
זה יכול להיות תסמונת דאון?דינהלה
אם עברה בדיקת רופא והכל היה תקין
תסמונת דאון בדרכ מאופיינת בנראות חיצוניתהמקורית

מסוימת שרואים לאחר הלידה, או לפחות קצת אחריה

אם היא נבדקה ולא עלה - לדעתי סיכוי נמוך

יאוודינהלה
נכנסתי ללחץ
בדרך כלל תסמונת דאון רואים מייד אחרי הלידהתוהה לעצמי
ממה שאני יודעת. אולי סתם שרירים חלשים באיזור הזה 
מישהי שמעה על מישהו שגילו רק אחרי כמה שבועות?דינהלה
?
לא נראה לי שיש כזה דברדיאן ד.

מכירה הרבה משפחות עם ילדים תסמונת דאון

תמיד מאבחנים את זה מיד מיד אחרי הלידה.

כמובן לא דעה רפואית ולא מכירה את כל סיפורי הקצה שאולי יש....

ממש לא!דיאט ספרייט

ממש ממש לא!

ואל תכניסי את עצמך למחשבות כאלו בכלל אחרי הילדה.

לתינוק עושים בדיקות יסודיות מאוד עם לידתו.

הצוות יזהה את זה בוודאות וכמעט מיד על ידי מראה פנים חריג (שאנחנו מכירות ואני בטוחה שהצוות הרפואי מנוסה בו) וגם סימנים נוספים כמו טונוס שרירים נמוך.

בוודאות היו בודקים ומוסרים לך את המידע הזה כמעט מיד.

(אני שמעתי לא ממקור ראשון על מישהי שאמרו לה יום למחרת הלידה, אבל זה כי הצוות רצה להיות בטוח והמשיך לעשות כמה בדיקות).

בכל מקרה, זה לא ת.דאון אבל בהחלט בהחלט כדאי לבדוק.

אולי הלשון כבדה מאוד, אולי האף סתום, אולי שקדים אולי אלף ואחת דברים.

ת. דאון לא.

(אינני רופאה)

גם הבת שלי הייתה ככהאפרסקה
כשהתחילה להרים את הראש יפה התחילה גם להוציא לשון. לא ברור לי למה, יש לי כמה תמונות מצחיקות שלה. הכל בסדר גמור איתה. היום היא בת 8. גם הקטן שלי באזור גיל 3-4 חודשים היה כל היום עם הלשון בחוץ
גם לי היה תינוק כזהגיברת

הרופא ילדים לא היה מודאג.

היית בבדיקת התפתחות?

הייתי בבדיקת רופא שבוע אחרי לידהדינהלה
הבכור שלי היה ככהגפן36
פחדתי שאין לו מספיק מקום בפה בשביל הלשון 😅

ילד נורמלי לחלוטין. גדל קצת ועבר לו. 

נראה לי כדאי לבדוק טונוס שריריםמתיכון ועד מעון

אולי יש חולשה בשרירים ולכן הלשון בחוץ ואז תצטרך פזיו', לא משהו רציני, אבל תמיד כדאי אם יש חולשה.

ממש לא נשמע לי כמו תסמונת דאון כי יש בה עוד בעיות רפואיות נוספות שמגלים לרוב ממש סמוך ללידה 

גם לי היה תינוק עם לשון בחוץ, לא חשבתי לבדוקשיפור
האמת לא שמתי לב בכלל, רק חמי שם לב ודאג שאולי יש לו תסמונת דאון. 
ובדקת את זה?דינהלהאחרונה

אולי יעניין אותך