כך שמעתי במו אזני (!) בתינוקיה בהר הצופים, וזו עוד היתה התינוקיה הרגועה ביותר שפגשתי בימי.
המשפט הזה נאמר לתינוק שלא הפסק לבכות והאחות לא הצליחה להרגיע אותו.
תחשבי איזה תחושה זה נותן לי בתור יולדת שנכנסת פעם ראשונה באשפוז הזה כדי להניק ושומעת אחות שאומרת כזה דבר לתינוק.
וכל התיאור על: צרחות בלתי פוסקות, תינוקות אדומים מבכי, אחיות שלא קוראות לאמהות מניקות למרות שעברו כבר 3 שעות, טיפול בשיטת הסרט הנע, מקלחת כמו עוף, תינוק שחזר מהתינוקיה עם יד אחת בתוך המכנסיים!!! (את מבינה, הלבישו אותו כ"כ מהר שלא שמו לב שהכניסו לו את אחת הידיים לתוך המכנסיים), תינוקיה נעולה בזמן בדיקות רופא, אכן מגיע מהתינוקיה בשע"צ...
אני זוכרת שהיתה בשע"צ איזה אחות שהסתובבה כל המשמרת לילה ולא הפסיקה לצרוח על כל מי שראתה. תינוקות, אמהות, אחיות (רציני שחשבתי שהגברת הזו לא נורמלית)
במשמרת שלה הרגשתי שאני עוד דקה מתעלפת, חייבת תינוקיה! אבל איך אפשר להפקיד את התינוק שלך שהוא עוד לא בן יומיים אפילו בידי המטורפת הזו? כשהלכתי לקחת טיטולים היה שם תינוק ששכב בשולחן אור והכיסוי כמעט החליק לו מהעיניים והוא צרח וצרח, התקרבתי אליו והאחות הזו צרחה עלי "אל תגעי בו".
כל שעה עגולה היא היתה נכנסת אלי לחדר בשקט בשקט ופתאום מבהילה אותי ואת שכנתי לחדר בצרחות מבהילות "את נרדמת אני לקחת לך ילד".
את באמת חושבת שעם כל העייפות (ובאמת שהיתה עייפות והיו תפרים והיו בעיות בהנקה והיה ברזל נמוך) אני מסוגלת לשים את התינוק שלי בידיים של אנשים כאלו?
נכון, המציאות של ביות מלא ללא נתינת עזרה ליולדת היא לא אידיאלית וגם המציאות של תינוקיה היא לא אידיאלית. אז כל אמא עושה מה שמתאים לה ומה שטוב לה. אבל לצייר את התינוקיה בתור איזה מקום חם ואוהב שמעניק טיפול מסור איכותי ועדין לתינוקות, זה ממש לא. (אולי את ראית דברים אחרים בחיים שלך, אבל אחרי מה שאני ראיתי בשני אשפוזים בבתי חולים שונים לחלוטין, אין לי ספק לגבי מה דעתי על תינוקיות)
ומה הבעיה עם המחלקה בעפולה? זה לא שמכריחים את כל היולדות בלי יוצא מן הכלל ללכת לביות מלא. זו מחלקה אחת מתוך עוד מחלקות.
זה הרי ידוע שמחלקות שלא מתוכננות לביות מלא פשוט לא מתאימות לזה. אין מקום לקלח את התינוק בחדר, התינוקיה מבזבזת מקום בו היו יכולים לבנות עוד 3-4 חדרי אשפוז, המיטות לא מספיק גבוהות כדי שהאמא תוכל להגיע בהושטת יד מהמיטה שלה אל העריסה של התינוק, יש 3 יולדות בחדר וזה מקשה על כל האמהות וכל התינוקות להירדם. אז בונים מחלקה חדשה שתתאים לצורך הזה.
דרך אגב אני שמעתי שבבית חולים הדסה עין כרם אין מחלקות ללא ביות מלא/חלקי כי בית החולים הזה הוא אוניברסיטאי וככזה הוא עובד לפי מחקרים ומחקרים מראים שהדבר הטוב ביותר לתינוק זה להיות צמוד לאמא שלו ולכן אין שם בכלל אפשרות לתינוקיה כל היום.
אז אם כבר את שואלת למה בתי חולים פותחים מחלקות של ביות מלא, יכול להיות שזו הסיבה. כמו שהם פועלים לפי תוצאות של מחקרים בעוד הרבה תחומים.
נכון, השרשורים האלו משפיעים על אמהות ומעודדים עוד ועוד נשים ללכת על האופציה של ביות. אני לא רואה בעיה בזה. יש לכל אשה זכות בחירה ממה להיות מושפעת וממה לא. בדיוק כמו שיהיו פורומים ששם מתעסקים בנושא "איזו עגלה היא הכי מהממת בשוק" ויש נשים שיחליטו להיגרר אחרי המודה ולקנות עגלה ב 5000 ש"ח ויש נשים שיחליטו שזה לא מתאים להן ויבחרו את האופציה הזולה.
זה בדיוק למה נשים נכנסות לפורומים של הריון ולידה, כדי להנות ממגוון הדעות.
מה מפריע לך?
שהדעה שלך בשרשור הספציפי הזה היא פחות פופולרית?
שמישהי פה משקרת לגבי מצב התינוקיות בארץ? (באופן אישי, אחרי שראיתי דברים בעיניים אני לא צריכה סיפורים מפורומים כדי לדעת מה המצב בתינוקיות)
שמישהי תבחר בביות מלא ותקרוס? (את יודעת זה לא אל-חזור, תמיד אפשר להתחרט)
שהיו פה כמה תגובות שלא מכבדות את הצד השני? גם לי זה הפריע (ודרך אגב זה היה דו כיווני)
תעשי מה שטוב לך וכל אשה פה תעשה מה שטוב לה.