רק לי זה מפריע?את פניך אבקש
מחילה מכבודן של הבנות שנוהגות כך....

קשה לי עם זה שבנות נשואות לא מכסות את כל השיער. ואני לא מדברת על להוציא קצת מקדימה, אלא כאלה שחושפות הרבה. כמעט את כל השיער. וזה אפילו לא סרט אלא מטפחת ומוציאות את כל השיער בחוץ.
מה עשית בזה? את מראה שאת נשואה רק בגלל המטפחת שזה סוג של אקססוריז?
כאילו יוצא לי לראות בנות עם סרט או חצי מטפחת כזו כשהקוקו/קוקס/ פוני בחוץ, ויש כאלה שמצרפות לזה גם מכנסיים, אבל כשראיתי את הפוסט הזה בפייסבוק, שכנראה אמר משהו על פתיחות ומשהו על ההגדרות של הדוס החדש ושכל השיער בחוץ ומטפחת מכסה את הקודקוד בערך, זה כבר הציק לי בעין.

בשביל מה לשים מטפחת אם לא לשמור על השיער לבעלך? למה לעודד לחשוף שיער? אולי בכלל אין בעיה להוציא שיער החוצה ואני סתם עושה מזה עניין?

מחילה שאני גם מתעסקת בזה בחג... משתדלת באמת לדון לכף זכות ולשמור על הלשון.....
יש שני צדדיםmatan

ההלכה כיום שמקובלת בעם ישראל היא לא להוציא. וגם מה שמוציאים זה נכתב בלשון דיעבד של "אם..."

ולכן לכתחילה יש לדאוג שכל השיער יכוסה.

אבל-

הצד השני הוא לימוד זכות ובצד הזה צריך לדעת ולהכיר שלא כולן קיבלו את ההלכה בצורה כל-כך ברורה,

והיו שיבושים ושינויים בדרך, ויש קושי גדול כמו בכל דיני צניעות ויפה שהן עושות משהו.

אין טעם להפוך את זה ל"אידאל" - אבל גם אין מה לכעוס.

אלו הרב עובדיה יוסף זצ"ל והרבנית בתמונה מלפני העלייה לארץ.

כמובן שבארץ כיסוי ראש כזה לא נחשב ל"הלכתי", אבל בקהילה במצרים הוא עמד בהלכה שהם קיבלו.

לכן בארץ הרבנית גם לא המשיכה ללבוש כיסוי כזה.

כן מפריע לי-

כשהופכים את זה לאידאל הלכתי\פמינסטי או ללכתחילה.

יש הלכה- וכל אחד מתמודד ומתמודדת בדרכה אל קיום ההלכה במלואה. רק

לא לזייף את ההלכה בשביל להרגיש בסדר.

נהניתי מהתגובה הנ"לצקון לחש

לי מפריע משהו אחראהבה בתענוגים
עבר עריכה על ידי אהבה בתענוגים בתאריך כ"א בתשרי תשע"ז 08:15
בתמונה...

האמת שזה שאשתו התלבשה ככה לא אומר בעצם כלום ושום דבר בקשר להלכה.⬇

אבל אפשר ללמד מזה זכות על שאר בנות ישראל.

אולי היא הולכת עם חצאית ארוכה (ואולי לא) אבל למעלה אפשר לראות שהיא כנראה לא מכירה (או לא מצליחה לעמוד בה) את ההלכה (שלא ידוע לי שיש עליה מחלוקת אפילו)... ובכ"ז היא נשואה לרב עובדיה זצ"ל.
אולי זה יכול ללמד אתכם משהו קטן...

עריכה: וכידוע, מאחורי איש גדול, עומדת אישה גדולה לא פחות.
הרבה מנשות גדולי ישראל בדור הקןדם לא לבשוחסדי הים
כיסוי ראש.
לדוגמא..?נפשי שמתני
הרבה לא לבשו, אבל זה לא מהיתריםצקון לחש

שמעתי מנכד של אחד מגדולי ישראל שנפטרו ממש לא מזמן (לא אציין מי, אבל מהמפורסמים ביותר) שאמר שבדור של סבא שלו הנשים ברובן היו ממש חלשות ברמה הדתית שלהן עד שבחורי ישיבה היו חייבים ללכת לקולנוע כדי למצוא שידוך... ומדובר על בחורים של פורת יוסף בדור של הרב אליהו והרב עובדה והרב אבא שאול זכר צדיקים לברכה, סתם שתבינו.

וזה לימוד זכות ע-נ-ק-י על הנשים של הדור שלנו.

לא רוצה להגיד מפאת כבוד הבעלים וכבוד הנשיםחסדי הים
נשות רבני מרוקו לדוגמאארץ השוקולד
כך שמעתי עדות מפי הרב ברוך גיגי שהעיד שכך ראה במרוקו כשהיה צעיר, כלומר לפני כחמישים שנה
הכי חשוב לחרטטמלכישוע
לא נראה לי שהוא התכוון לאחרי חתונה, כנראה התכוון ללפניצקון לחש

לא כך משמע מתגובתומלכישוע
וגם אם התכוון לכך, מה כוונתו?
סליחה, לא התכוונתי למה שכתבתי, התכוונתיצקון לחש

שלא בתחילת החתונה, כי הרבה מנשות הרבנים בדור ההוא היו קצת רחוקות (כמו שכתבתי לעיל מעדות), וכנראה שלקח להן זמן להפוך לצדיקות ענקיות כמו שהן היום בפטירתן

נשמע יותר הגיונימלכישוע
אבל עדיין אשמח למקור רשמי
או לפחות מאין לך?
ראש כולל ששמעתי את זה ממנו אישית, צאצא של אחד מהגדוליםצקון לחש

המפורסמים, כמו שכתבתי לעיל.

לא יכול לשתף מי זה, אבל גם אני התקשיתי להאמין, הוא אמר שהמצב הרוחני בארץ בקום המדינה היה מזעזע אצל עדות המזרח וזה פגע בעיקר במי שלא בישיבות, כלומר פשוטי העם והנשים. אז כשהתלמידי ישיבה היו צריכים להתחתן הם גם היו נאלצים ללכת לקולנוע בשביל זה בעל כרחם עם היתר מרב כי פשוט לא היו נשים כמו הצדיקות של היום.

אפשר לראות קצת על המצב בזמנו באהבת חיים של חכם מנחם מנשה, לא זוכר את המקום, אבל בדורו הוא מתאר ריקודים מעורבים וכאלה... מה שאצלנו לא נתפס כי אנחנו מדמיינים תמיד שפעם היה יותר טוב.

לא לעניין התמונה כאן...מאמינה שעשו על זה תשובהמתגברת

מאוד לעניין התמונה כאןmatan

ולא צריכים לעשות על זה תשובה. אין כאן שום פגם בהתנהלות.

למה אין בזה פגם??רשפיה רשפי אש

העובדה שהביאו תמונה מאז שעלו לארץ ולא נגיד מעת זקנותם מראה שכנראה שזה לא היה בסדר ועשו תשובה, כי עם כל הכבוד ל"רב עובדיה" שבתמונה (אבל הוא באמת היה גאון גם אז...) זה לא אותו רב ורבנית יוסף שמכירים כיום כי הם היו צעירים וכגדלו ודאי השתנו המון ובטח גם התקרבו לה', כולל לשים כיסוי ראש יותר צנוע, וזה התשובה, אז להביא תמונה ישנה זה לא אומר יותר מדי כי למה לא להביא תמונה יותר עדכנית? כי אדרבה, זה רק מוכיח שהתמונה לא מוכיחה כלום כי חזרו בהם!

אתם יוצאים מנקודת הנחה שיש בכיסוי הראש בתמונה פגםmatan

וזה לא נכון.

הסיבה לשינוי בכיסוי הראש היא לא "תשובה" כלשונך, אלא שינוי מקום שבהכרח מביא איתו שינוי מנהג.

ומכיוון שהשינוי לא מגיע מהתחזקות בתורה ומצוות הטענה הזאת לא רלוונטית.

התמונה לא באה להגיד- תיראו אפילו הרבנית עובדיה הייתה לא בסדר בהתחלה, ממש לא,

התמונה באה להגיד- תיראו אפילו ללכת ככה יכול להיות בסדר במקומות מסויימים.

צריכים לדעת ללמוד הלכה ולהבין הלכה.

לכן אין פגם להביא תמונה כזו.

צריך לעיין אם באמת החילוק שלך נכוןרשפיה רשפי אש

ביקשת רשות תמונה לפרסם תמונה כזו? גם אם היא זמינה לכל...מתגברת

אני לא צריך רשות לפרסם תמונה שנמצאת בשטח הציבוריmatan

תאמיני לי שאם היה למישהו סיבה להסתיר את זה, כמות העסקנים והעיסוק סביב זה כבר היה מוריד את

התמונה מהרשת. במיוחד כשהיא במקום פומבי כל-כך שיש לו הרבה כבוד לאנשים שמאחורי המידע שהוא

מעביר.

יותר מזה- ההנחה שיש משהו לא בסדר בתמונה היא בדיוק ההנחה שבאתי לתקוף

בטח שיש בעיה להוציא שיער החוצהעוזיהו

כמדומני,חכמים מדמים את השיער למקומות אינטמיים בגוף,וכמו שאסור לראות מקומות מסוימים בגוף של האשה(כמו הערווה) אז גם השיער כך.

אף אחת מהן לא ביקשה שתגידי להן את דעתן עליהן אז אל תגידי.

גם כן,כל אחד חושב שהוא חסיד.

למה זה מפריע לך?אודי-ה
את אחראית על המצוות שלהן?
זו מצווה מאוד מאוד קשה.
אני הייתי בטוחה לפני החתונה שאכסה בלי להראות שערה. היום אני עם כיסוי מלא אבל ברור שיוצא טיפה מאחור (וזה מותר) וזה לא כמו שחשבתי שאעשה לפני שהתחתנתי. אבל אני מאוד מבינה את מי שזה קשה לה.
עכשיו תעשי עם עצמך בדיקה אמיתית וכנה - האם את עושה את כל המצוות בשלמות? האם אין לך איזו מצווה שיותר קשה לך בה ואת נכשלת בה יותר? אז הן חלשות בזה ואת חלשה במצווה אחרת. אף אחד לא מושלם ואף אחד לא רוצה שישפטו אותו. החיים שלנו היו נראים אחרת אילו היינו דואגים אחד לשני ולא נותנים ביקורת כל הזמן. כמו שנאמר - תדאגי לעולם הבא שלך ולעולם הבא של הזולת.
ודרך אגב - ראיתי פעם שמישהו הביא דעה לגבי כיסוי ראש שמותר לשים רק היכר שהיא נשואה. אני לא התעמקתי בעניין ואני לא מתכוונת להתעסק בזה כי גם אם זה נכון, זו לא הדעה הרווחת, אבל אולי יש כאלה שבגלל שקשה להן, הן מחפשות את ה'קולא'. ולא בטוח הן אכן בדקו אם מותר או אסור. אולי סתם אין להן חשק לקיים את זה. אני בכלל לא מתעסקת בזה כי אני מעדיפה להתעסק בשלי.
אני אסביר מה מפריע ליאת פניך אבקש
שכל אחת תלך איך שהיא רוצה,
אבל לפרסם בפומבי תמונה כזו ולעודד ללכת ככה, זה כבר לא בסדר.

ככה אני הבנתי. יסלחו לי כולם אם טעיתי.
יש רבנים שהתירו, במחילה מכבודךארץ השוקולד
הרב משאש, מהר"מ אלשאקר והרב משה מלכה לדוגמא.

תסתכלי בתגובתה של ענבל, שם היא הפנתה לדיון אותו ניהלנו בעבר.

אם את רוצה תשובה מורחבת ורוצה לדון ברצינות, מוזמנת לאישי או כאן (מה שנוח לך)

אני רק אניח את זה כאן- - לקראת נישואין וזוגיות
התירו מה?את פניך אבקש
וברשותך אין לי זמן לקרוא עכשיו את התגובה הארוכה.... אשתדל בל"נ בזמן יותר פנוי
התירו לאשה נשואה להסתובב ללא כיסוי ראש כללארץ השוקולד
לדוגצא הרב יוסף משאש (רבה של מכאנס ולאחר מכן של חיפה והאזור) בשו"ת מים חיים (לא זוכר את הסימן אבל ציטטתי אותו כאן בעבר וצוטט על ידי ענבל), הרב משה מלכה (רבה של פתח תקווה לפני עשרים וחמש שנה בערך) בשו"ת והשיב משה (סימנים לד - לה) והרב מתתיהו ברויד (רב באמריקה) בתחומין כז.
אלו תשובות שהגיעה אליהם ידי הקצרה ולמדתי, מעבר לכך הרב משאש מתבסס על הראבי"ה ומהר"מ אלשאקר והרב ברויד הוסיף את התפארת צבי לרשימה.

יוצא שיש כאן לפחות שישה פוסקים שסברו להתיר לאשה נשואה לצאת ללא כיסוי ראש כלל לרחוב אז לא מדובר בדעת יחיד!
אתה כל הזמן מביא 2 רבנים (לא מגדולי הדור)שהתירו.יש כנגדםי.

10000 תלמידי חכמים שמחייבים כיסוי ראש, ואפילו על גילוי פחות מטפח יש מחלוקת . אז תעשה טובה ותפסיק לקלקל את הציבור. תודה.

הוא יעשה טובה ויגיב לטענה היחידה שהיא אולי עניינית בדבריך.ענבל
בס"ד

יש דרך לדבר והפורום נועד כדי לייצר דיון.
מותר לו להביע את דעתו בדיוק כמו שלך מותר להביעה.
אם יש לך בעיה אתה מוזמן לפנות למנהלים או לבלוע את הצפרדע בשקט.
אמנם הוא אמר את זה בצורה חריפהdanielo

אבל בבסיס הדברים.

זה פשוט שהוא צודק.

כשמש בצהריים.

ואף אחד פה לא רושם חומרות או את מנהג תימן מאידך.

והנה חלק מהפתיחה של התשובה של הרב משאש

"ואני בלכתי בס"ד לשרת בקודש בעי"ת תלמאסן זה שלושים שנה ראיתי הדבר פשוט שם ובכל מחוז אצל כל הנשים גם הזקנות שכולם פרועי ראש עם כל מיני תגלחות משונות כאשר הדבר נמשך פה גם בערי המערב.

ובכן נתתי ליבי ללמד עליהם זכות כי אפשר להעלות לב להחזיר את הדבר כמאז כי הדבר הולך ומתפתח עם התפתחות הזמן בכל דבר

ובגשתי לחפש בדברי הפוסקים אשר לפני מצאתי רק חומרא על חומרא ואסור על אסור ובכל אמרתי אשא דעי למרחוק לשאוב מן המקור,משנה גמרא ונושאי כליהם הנמצאים לפניי אולי נמצא להם פתח תקוה להיכנס בו כי באמת קשה לנשים ולבעליהן לעבור על מצוות עשה שהזמן גרמא בעניין זה יותר מכל דבר בהיות הדבר גלוי לכל והודות לאל כי מצאנו ולמקום להיכנס בו בהיתר ולא באיסור הם"

זה ברור מהפתיחה שלו.

שהרב רצה למצוא היתר לכל אותם יהודים.

וללמד עליהם זכות כמו שכתב,ולמצוא היתר לדבר וזה ברור שזה אפילו לא בדיעבד היום.

אפילו הרב עובדיה שדגל מאוד ב"כוח דהיתרא עדיף" ויש כל כך הרבה פסקים שלו שהמון העם נשען עליהם,אפילו הוא התיר 2 אצבעות בלבד.

(לכן לא התנגדתי לטענתו העניינית אלא לשאר דבריו)ענבל
נכון, הרב משאש התחיל בנסיון לימוד זכותארץ השוקולד
אבל הוא סיים בכך שמצא פתח גדול להתיר ויתכן שעדיף לפי דעתו להתיר, כפי שכתב בתשובתו היותר מאוחר שצוטטה פה בעבר:
ודברי הרב יוסף משאש על כיסוי ראש לנשואות - לקראת נישואין וזוגיות
תשאל את הרב שלך מה דעתו על הפסיקהdanielo
האם היא רלוונטית.
ואני אשמח לדעת מה הוא אמר.
הרב משה מלכה טוען שכןארץ השוקולד

למה שאתן עדיפות לרב בית כנסת על פסיקתם של רבני ערים?

יש כללים בהלכה מתי מותר לסמוך על דעת יחיד. ההלכה היא לא הפקרי.

נדמה לי שאני אחרי 6 מבחני רבנות מבין קצת יותר ממך, ויש בפורום ת"ח הרבה יותר גדולים ממני. 

אני לא צריך לפנות לשום מנהל, אלא מחובתי להוכיח אותו על כך שהוא מרמה את הציבור כאילו אפשר לסמוך על דעות שהם מיעוט , ולא של גדולי תלמידי החכמים. ועוד בדבר שחלקו דאורייתא לפי הגמרא.

יש כללי פסיקה בגמ' במס' עבודה זרה דף ז. הולכים אחר הרב שיותר גדול בחכמה ומניין. וכן שבדאורייתא מחמירים בספק. לא נאריך, אך אחרי בקשת סליחה, אין מקום לפרסם כאן קולות חסרות בסיס, גם אם את אוהבת אותן.

אז לשיטתךזמן של אולי
צריך לעדכן את הרב נחום רבינוביץ, מגדולי הרבנים בדורנו, שהפסיקה שלו היא "קולא חסרת בסיס"?
מבטיח לך שהוא עבר יותר משישה מבחני רבנות לפני שפירסם את השו"ת שלו "שיח נחום", ושההבנה שלו בסוגיה מספיק טובה, בהתחשב בכך שהוא כתב פירוש שלם לרמב"ם.

אתה, וסגנון ההתבטאות שלך, רק מוכיח שמבחני רבנות הם לא פרמטר לחכמה, למדנות, צדיקות או יחסי אנוש - תכונות בסיסיות לרב ומורה הוראה.
מה בדיוק הרב רבינוביץ' פסק?צריך עיון
תראה בקישורזמן של אולי

http://www.ybm.org.il/Admin/uploaddata/LessonsFiles/Pdf/9690.pdf

שים לב שהדגש שלו הוא על "הנהוג בחברה של שומרי תורה ומצוות שאליה היא משתייכת".

זה פותח לי את הדף הראשי של הישיבהצריך עיון
תנסה ממכשיר אחרזמן של אולי
לי זה פותח עמוד pdf גם מהמחשב וגם מהפלאפון.
מוזר, ננסהצריך עיון
תודה בכל מקרה
שזה בדיעבדף לא לכתחילה....רשפיה רשפי אש

עיינת בתשובתו של הרב רבינוביץ'?ארץ השוקולד
הוא פוסק שם במפורש לכתחילה ולא בדיעבד.

אמנם, סייג את דבריו במנהג המקום, אבל זה מתוך תפיסה רוחבית שצניעות תלוי במנהג המקום (לפחות בחלקו).

שו"ת שיח נחום אבן העזר (סימן קו או קז, אינני זוכר כעת)
וצריך לעיין, האם באמת מנהג המקום שייך בכיסוי ראשרשפיה רשפי אש

צריך לעיין בסוגיה הזאת, אולי אחרים למדו את הסוגיה אחרת ממנו והגיעו למסקנה שונה?

אולי. אבל זה לא סותר את העובדה שדעה זאת קיימת.ענבל
נכון, אז כשנלמד עיון זה יבוא לידי ביטוירשפיה רשפי אש

אבל זה לא אומר שניתן לסמוך עליה, וכולי האי ואולי ניתן לומר שאפשר לללמוד זכות על אותן נשים, אבל זה לא נותן לגיטימציה לתופעה, במיוחד שנשים אלה לאו דווקא מחפשות מה רצון ה' אלא איך להתיר את האסור (אני לא מכליל, אבל יש ביניהן לא מעט אני מניח בפשטות), וכשזה ככה אז אין מה לחפש בשום מקום היתרים כי זה לא העניין, אלא איך להתיר את האסור ואז מה יצא?

למה להניח בפשיטות שאחרות מחפשות להתיר את האסור?ארץ השוקולד

בחייאת רבאק- תנו קצת כבוד לזולת.

תקרא אולי את מה שאני כתבתי...רשפיה רשפי אש

אני מתייחס דווקא לאלו שלא מחפשות את רצון ה', אז אם מישהי כן מחפשת- לא עליה דיברתי! וגם לא עליה הדיבור פה, הדיבור פה הוא על הנשים שהופכות את זה ללגיטימי לא ממניעים טהורים, אז מי שעושה את זה ממניעים טהורים- לא עליה דיברנו!

בקיצור, לא זלזלתי באף אחד, לא הכללתי ולא השמצתי, מי שזה נכון לגביה זה נכון, ומי שלא- כנראה שלא!

שבת שלום!

לא הבנתי מאין הגיעה ההנחה שיש נשים כמו שאת מתארתארץ השוקולד

תרצי להסביר?

זה נכון שהרב רבינוביץ תלמיד חכם גדול..אדם כל שהוא

זה לא בהכרח אומר שמותר לסמוך על דעתו.

כללי פסיקה [כמו הליכה אחרי רבים וכדו'], נועדו ביחס למחלוקות בין תלמידי חכמים.

לא למחלוקת בין עמי הארץ לתלמידי חכמים.

נכון, אבל אנשים אוהבים לשוחח על כללי פסיקהארץ השוקולד
כשהם לא מכירים בנושא כל כך.

לש"ך יש כללי ספק ספיקא, לשדי חמד יש כללי פסיקה ולרב יצחק יוסף (שליט"א) יש סדרה בשם "עין יצחק" על כללי פסיקה (3 כרכים).
מישהו פה למד את אחד מהדברים הללו?
אני טרם הספקתי ללמוד אותם ולכן איני צועק כללי פסיקה כל היום.

מה שבטוח שהרב רבינוביץ' סובר שניתן לסמוך על דעתו.
אתה שוב מנסה לסמוך על דעת יחיד.בנוסף הוא לא התיר ללא כיסוי רי.

ראש כמו האג'נדה של ארץ השוקולד.

מבחני רבנות הם פרמטר לרמת זיכרון בעיקר. תדון לעניין ואלי.

תוסיף חטא באונאת דברים כלפיי.

אני לא העלבתי אותך , ולא מכיר אותך, ולא רואה סיבה שתנסה להעליב אותי בגלל שאני מנסה לקיים מצוות תוכחה מול כאלה שמנסים לקלקל את הציבור.

מבחני רבנות מעידים שלמדת שמינית שלחן ערוך טובארץ השוקולד
אין שם בחומר דיני צניעות ו/או כללי פסיקה.

זזלתי מעט כי ניסית לטעון לעדיפות משום שעשית מבחני רבנות, יש לי המון חברים רבנים ואני מכיר טוב את החומר אז אני יודע לקחת את האמירה בערבון מוגבל.
טענת לעיל שמהרם אלשקר והרב משאש לא מגדולי הדור?צקון לחש

מה זה הביזוי ת"ח-מגדולי-ישראל הזה? מוחה בתוקף!

ואני מכיר אנשים שעשו מבחנים של הרבנות והם עמי ארצות גמורים, מה זה מעיד?

לא מבין את הצורך שלך, גם אם אתה צודק (ואני לא נכנס לדיון, אני הולך לפני מנהג תימן, אנחנו מחמירים עד הקצה), לבזות ת"ח

את מי הוא ביזה?danielo
וודאי שזה קולא.
יותר מזה - אני לא חושב שיש רב שפוסק כיום ככה.
ולראיה תשאל את הרב שלך על הפסיקה הזאת ותראה מה הוא יאמר.
זה שהוא אמר חסרת בסיס אתה יכול להתווכח האם משתמע שחסר בסיס פירושו זילזול.
כי אני מבין בפשטות שבמקרה הנ״ל זה לא.
לא עכבתי אחרי השיחה כולה, אבל הוא כתב על מהרם אלשקר ועל הרבצקון לחש

משאש ככה "דעות שהם מיעוט , ולא של גדולי תלמידי החכמים." בתגובה לארץ השוקולד כמדומני.

זה נראה לך ראוי?

מיעוט זה נכון.גדולי חכמים אתה צודק.danielo
התכוונתי רק לחלק של ה"גדולי". לקרוא ככה למפורסמים שבת"חצקון לחש

ומגדולי העולם זה חוסר נימוס לפחות (ואני נמנע מעוד ביטויים).

מזכיר לי איזה אחד שלאחרונה התווכח איתי בהלכה וטען שהוא למד רבנות אז הוא יודע. אז לא רק שהוא טעה, הוא גם נתן יד לביזוי ת"ח משפיל מאוד בפרהסיא! ועוד לא היה מוכן למחות עליו בזמנו.

מצער!!

לא כתבתי זאת על המהר"ם. הוא לא התיר ללכת ללא כיסוי ראש.י.

הרב משאש זצ"ל לא ידוע כאחד מגדולי הדור, אך אם אני טועה אני מתנצל.

בוודאי שהוא ידוע כאחד מגדולי הדורצקון לחש

אני מתפלא שזה לא ברור לך...

אתה טועה, הוא ידוע כאחד מגדולי רבני מרוקוארץ השוקולד
אני חושבת שהגיבו לך מספיק.ענבל
בס"ד

תגובתי לא תהיה שונה.

הביאו לך את הרב רבינוביץ' וגם הוכיחו אותך על זלזול ברבנים שאני הבאתי בשם @ארץ השוקולד.
אני חושבת שזה מספיק.
אם אתה רוצה לנהל דיון אתה מוזמן.
להוכיח על גבי הפורום זה ממש לא מתפקידך. בטח לא כשיש רבנים שפסקו כך ועדיין פוסקים כך.
אינני הולך לדון ברמת הידיעות של האנשיםארץ השוקולד
וידועים דברי חז"ל:
איסתירא בלגינא קיש קיש קריא, ודי לחכימא ברמיזא.

אני ציטטתי פה מקורות ורבנים חשובים, ואני מסכים שיש פה מחלוקת. אם תראה פה דברים שאינם נכונים, תדון בצורה עניינית ואשתדל להגיב.
מוזמן לדון בצורה עניינית ולדון בדברי, אשמח לדון איתך בצורה עניינית פה או באישי.
אתה רוצה לספור עשרת אלפים?ארץ השוקולד
וקצת מצחיק לצאת כנגד אחד מגדולי רבני מרוקו וכנגד רבנים חשובים נוספים כגון הראבי"ה (מגדולי ראשוני אשכנז) ורבה של פתח תקווה בדור הקודם.

אמת שרוב הפוסקים שאני מכיר מחייבים כיסוי ראש, אבל בטח שניתן לדון אירות לכף זכות ויתכן שניתן להסתמך על הפוסקים שהצגתי, כי לא מדובר בפוסק יחיד ובטח כשלא ברור שמדובר בדאורייתא (יעויין במאמרו של הרב יהודה הרצל הנקין יבדל לחיים טובים וארוכים בתחומין כח) שם הביא פוסקים רבים שסברו שמדובר בדין דרבנן כגון הסמ"ק, הרא"ש והטור. אמנם שם הכריע להחשיב את חובת הכיסוי כספק דאורייתא, אבל לא פשוט שמדובר בדין דאורייתא. (הנפקא מינה בין ספק דאורייתא לדאורייתא הוא האם צריך להחמיר בספק (ודעתו של הרב עובדיה להגדיר מחלוקות כספק), דבר שנחלקו בו הראשונים והאחרונים.
(לגבי השלחן ערוך, נראה שהוא סובר שמדובר בדין דרבנן, אבל יש שיחלקו עלי בזה)
באיזה מצבים ולמי הם התירו בדיוקרשפיה רשפי אש

האם נתנו היתרים גורפים ולכתחילה ולא יודע מה? יותר הגיוני לי, אלא אם כן תראי לי, שהם התירו אולי במקרה מסויים בדיעבבד או לימדו זכות או משהו כזה דחוק

גם אותי מעניין לדעתאודי-ה
כי כשאני בדקתי את העניין, בפניני הלכה שתמיד מביא את כל הדעות (ובסוף את ההכרעה הרווחת) אין איזכור לדעות האלו בכלל. אולי בגלל שאלו דעות יחיד או שהן תשובה למקרה ספציפי חריג.
התירו לכתחילה? קשה לי להאמין....רשפיה רשפי אש

תראה לי בפועל פסקים שניתנו שאין בעיה וכל אשה יכולה ללכת בלי כיסוי ראש.

ומעבר לזה, צריך לעיין בסוגיה מהגמרא ודרך הפוסקים ולא להסתמך על כל מיני "פסקים", אם באמת רוצים לדעת מה ההלכה....ולא שהרבנים האלה לא עשו כן, אבל לפעמים דברים יוצאים מהקשרם או משהו כזה, וגם יכול להיות שהיה להם צורך ללמוד זכות או להקל בגלל כל מיני יבות ואני לא יודע מה.

אולי תפתחי את המקורות שהפניתי אליהן?ארץ השוקולד

ככה תאמיני לי.

הרב משאש אפילו מוקלד לעיל.

אני הסתכלתי כבר פעמייםרשפיה רשפי אש

והוא כותב: " ובכן נתתי ליבי ללמד עליהם זכות כי אפשר להעלות לב להחזיר את הדבר כמאז כי הדבר הולך ומתפתח עם התפתחות הזמן בכל דבר", הוא בא ללמד זכות, אבל להלכה כולם דחו אותו

קראת רק את הרב משאשארץ השוקולד

הרב מלכה קראת?

(הרב משה מלכה- רבה של פתח תקווה לפני עשרים וחמש שנה) סמך עליו, אז כנראה שלא כולם דחו אותו.

ודאי שלא כולם, אבל הרוב והפסיקה המקובלת לא מקבלת אותורשפיה רשפי אש

אני לא נוקט במילה רוב, כי אין לי כזה הרבה ידע...ארץ השוקולד

כדי לטעון רוב צריך לדעת המון.

כך ראיתי רבנים כותבים אז אני סומך עליהםרשפיה רשפי אש

טוב, אני קצת ביקורתי יותר ממךארץ השוקולד

לא תמיד כשרב כותב רוב, זה רוב מוחלט

אז מה זה רוב?רשפיה רשפי אש

לא יודע כמה זה עכשיו.ארץ השוקולד

בכך שאני לא נוקט במילים כמו "רוב" או "מיעוט" אני מזכיר לעצמי שיש לי עוד מה ללמוד

די נמאס מכל הויכוחים האלה...רשפיה רשפי אש

נראה שכל אחד אמר את דברו, שיהיה לך שבת שלום ובשורות טובות

תפסיק להיתמם. אלו דעות יחיד ממש שאתה מנסה להכניסי.

כדבר לגיטימי. כללי הפסיקה בש"ס נמצאים בע"ז דף ז. שם נאמר שהולכים אחר הגדול בחכמה ומניין. ואז מובאת דעה שבדאורייתא ספק לחומרא ובדרבנן ספק לקולא.  הגהות מיימוניות כתב שכאשר יש גדול בחכמה ,אז הלכה כמותו ללא קשר אם זה דאורייתא או דרבנן, והרמב"ם הביא רק שספק תורה להחמיר, ודרבנן להקל.  בנוסף במס' סופרים כתוב שכל ספק איסור לחומרא, וכך גם פסק ר' חננאל. 

להרבה פוסקים הנידון שלנו דאורייתא, וכן לרבנים שאוסרים יש רוב תלמידים (שזה רוב מניין). לא רוצה לקבוע שהם גם יותר חכמים, אבל זה גם יתכן. לכן כרגע נראה לי שאסור לך להטעות את הציבור שאפשר לסמוך על דעות יחיד אלו ,כאשר יש ת"ח עם רוב תלמידים שפוסקים  אחרת. 

"אתוהב  בסופה".

ת"ח מרבים שלום בעולם, ולא רוצה שהדיון ירד לרמה נמוכה כמו כאלה שהתחילו לנסות להקניט אותי על זה שאני לא זורם עם ניסיונות הקולא שלהם.

אני חושב שצריך להתחשב בדעת מיעוט כדעה קיימתארץ השוקולד
שוב, לקרוא לקבוצה "יחיד" זה פתטי.

תשובה לגבי הפסיקה של הרב משאשאודי-ה
שהרב שרלו נתן. הוא לא חשוד על החמרת יתר למיטב ידיעתי...

http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=64846
^^^רשפיה רשפי אש

כן, וקורה שלא מקבלים דעה של רב גם אם הוא גדול הדור, כי אפשרל הגיד שבמקרה או בפסיקה ספציפית לא מקבלים את דעתו, ואל רק שלא קרה כלום ואין בזה בעיה ולא לא פסילת הרב, אלא כך דרכה של תורה ולא תמיד רק בגלל שמישהו "גדול הדור" אומר שחייבים לקבל את פסיקותיו כולם, ורק בגלל שיש איזה דעה (שמפקפקים עליה) אומר שאפשר לסמוך עליה, בלי קשר לרב שפסק, אלא מתוך מבט הלכתי על הסוגיה....אני לא מבין למה נאישם כאלה בוערים באש על הדבר הזה, יש כאן דיון הלכתי ובאמת אי פאשר לסמוך וללכת בלי כיסוי ראש, אני לא חושב שימצאו רבנים שבאמת יתירו דבר כזה בפועל...(על פי הרב משאש או ואלי הוא עצמו לא היה במת מתיר! מי יודע?)

הבאתי רבנים שהתירו, לא באתי לומר שחובה להקלארץ השוקולד

אלא שיש כמה פוסקים שהתירו וניתן לסמוך עליהם או לפחות לדון אחרים/ות לכף זכות שהם סומכים עליהם, כי יש על מי לסמוך.

לא תמיד אפשר לסמוך על מקליםרשפיה רשפי אש

אבל לדון לכף זכות זה נחמד אבל לא אומר שזה לגיטימי, רק אין להסתכל על האנשים האלה כל כך רע, ונחפש כף זכות, והמקילים זה כלי מאוד טוב לדון לכף זכות, אבל כשמדברים הללכה אין לדון לכף זכות, רק כשמתייחסים לבני אדם, כי אי אפשר שהכף זכות יהפוך משהו אסור להלכה לדבר מותר או להיפך

נכון, לא תמיד- אבל הרחבתי למטה ביסוד דברי וטעמיארץ השוקולד

הסברתי פה למטה טעם נוסף לרצוני להקל:

יתכן שמנהג המקום מגיע מפריצות, אבל היא אכן משתנה - לקראת נישואין וזוגיות

ויעויין בתגובותו של נחמיה למטה הממחישה בצורה בולטת את הבעיה:

זה כמו לכסות סיר בחצי מכסה... "לסמל" לאדים לא לברוח.... - לקראת נישואין וזוגיות

רק לעניין המושג יש על מי לסמוךאסטרו
המושג הנל קיים ומיועד לעניות דעתי לת"ח המעוניינים לפסוק לקולא מסיבה כל שהי.
אני ושאר העם, שוב לעניות דעתי בוחרים לנו רב ולאורו הולכים. עם החומרות והקולות שלו. אני ואולי גם אתה צריכים ךהזהר מלהפוך דיון הלכתי לדיון בהלכה למעשה לקוראי הפורום. ללמד זכות זו מצווה גדולה רק ראוי להזהר שלימוד הזכות לא יכשיל את אלו שרוצים לנהוג כדעה הרווחת.
בהצלחה
השרשור נפצח כדי לקטרגארץ השוקולד
אז אני בא לסנגר

מחילה על כך שאני אוהב את עם ישראל ורוצה לדרוש את כבוד הבן
אז סנגר גם על פותחי השרשוראסטרו
אבל הטעת הציבור זה לא סינגוררשפיה רשפי אש

אל תמציא לך (דהיינו אל תמצא) כל מיני היתרים שכל כך לא חזקים (כי הם עצמם באו ללמד זכות ולא באמת פוסקים ככה להלכה להתיר, וכן, שאלתי ת"ח גדול שאמר שאין דבר כזה שבאמת אשה תולכ ללכת ללא שום כיסוי כלל), אלא תגיד שאותן נשים גדלו בבית כזה וכזה או כל דבר אחר שלא קשור להלכה, כי לא רק בהלכה אפשר לסנגר ואפשר להאיר אותה כמות שהיא ולסנגר על דברים אחרים, וגם באמת לא לא לסנגר על פתוח השרשור?

אתה עדיין חדש פה, אבל פעמים רבותארץ השוקולד
פותחים פה שרשורים רק להלין על התנהלות אחרים ומצער אותי לראות דברים כאלו
אז תסנגר עליהם! על כולם!רשפיה רשפי אשאחרונה

איפה עוד יפרקו את ההתלוננויות האלה בעולם כזה צבוע כמו שלנו?

ידיעתך לא טובהזמן של אולי
הרב שרלו מחמיר בתחומים רבים. את יכולה לדוגמה לבחון את פסיקותיו בהלכות שבת.
זה לא העניין כאןרשפיה רשפי אש

היא רצתה להביא רב שמאוד מאוד מאוד מאוד מיקל שבזה הוא מחמיר, ואם באמת הוא מיקל או מחמיר זה לא הדיון בכלל כי גם באמת למה שיהיה לזה נפקותא?

זה בהחלט חלק מהענייןזמן של אולי

היא הביאה את הרב שרלו כרב ש"לא חשוד על החמרת יתר".

האמירה הזו - בצורה כוללנית כל כך - אינה נכונה, מפני שהוא אינו "רב מקל" אלא רב שבתחומים מסוימים מקל ובאחרים מחמיר. לשיטתה גם את הרב דב ליאור ניתן היה להגדיר כרב שאינו חשוד על החמרת יתר.

מכיוון שהאמירה הזו אינה נכונה, היא גם לא מהווה ראיה חזקה כנגד הרבנים שמתירים כיסוי ראש חלקי.

לגופו של עניין, הקובלנות על זלזול ברבנים היו מצידם של י.ארץ השוקולד

ואחרים שלא הסכימו לקבל שיש פוסקים שיחלקו עליהם.

מותר לפוסקים לחלוק.

בתור הסתכלות על הציבור- ראוי לנו לקבל שאחרים מקבלים פוסקים שונים בין אם הם מקלים או מחמירים יותר ונלמד לדון לכף זכות ולהסתכל על הזולת בצורה טובה יותר. שנזכה

...רשפיה רשפי אש

בדין "דת משה" מספיק היכר של סרט עבה, אבל בדין "דת יהודית" צריך כיסוי מלא, ואי אפשר לחרוג מזה. 

עוד דבר, שיש הבדל ענקי בין "חלישות" שלכולם יש מה שהם לא חזקים בו וחלש אצלם, לבין להפוך את זה לאידיאל ולמצוא היתרים מפוקפקים או מפוברקים ולחשוב שהכל בסדר והכל מותר ושזה מצויין, זה ההבדל, לא עצם החולשה, אלא הפיכתה למשהו בסדר וראוי ובסדר ואפילו יש שחושבים שכיסוי כלשהו זה חסידות....

אם אני מבין נכוןdanielo
ממה שקראת בפייסבוק.
מה שמפריע לך זה אותו דבר שמפריע לי..

העניין שנוצרה סוג של תרבות שאנשים חושבים שהם בסדר והם ממש לא.
וזה יוצר טעות בהבנה בסיסית של עבודת השם.
ואני לא מתכוון לכאלה שהולכות עפ״י הפסיקה של הרב עובדיה שמותר 2 אצבעות קדימה.
וגם אני לא מתכוון לאלה שמתחזקות ושואפות להתקדם ונמצאות בשלב ביניים.

כי בפשטות לא ייתכן שיש כ״כ הרבה כאלה.

אני מתכוון פשוט מאוד לזה אנשים מקרבים את התורה אליהם.
במקום לקרב את עצמם אל התורה.
ונכלל בזה מושגים של מערביים כמו שאמרת ושלל דברים שאלינו בתור יהודים זה פשוט לא שייך.

ואם נאמר את האמת זה לא שאני צדיק כזה שכל מי שנוסע באוטו ברחוב בשבת כואב לי עליו,(אולי לעיתים?)
וזה לא שאני מכוון בברה״מז שזה דאורייתא כמו שצריך.

אבל באמת מה שמפריע לי שהופכים את הלא בסדר לבסדר.
ואם אתה לא מבין שאתה לא בסדר , אז פה יש בעיה ברמה אחרת לחלוטין.
^^כתבת יפהצריך עיון
רק פעם אחת יצא שדיברנו עם אשתו של ראש הישיבה התיכונית שלמדתי בה, היא הדגישה שוב ושוב שגם אם קשה לקיים איזו מצווה אסור לעשות לזה אידאליזציה.
טענה עקרונית נכונה שלא אמורים להגדיר אסור כמותרארץ השוקולד
אבל ממה שאני למדתי, דברים שמקובלים אצל בתים שומרי תורה ומצוות יש להם על מה שיסמוכו
ממה שאני מכיר בפועלdanielo
הרבה בתים שומרי שבת ומגדירים עצמם כדתיים.
לא יודעים דברים בסיסיים בהלכות שבת ואפילו תפילה.
ואם אתה לא יודע זה לא מורכב לעבור איסור ואפילו איסור דאורייתא.
ולכן מבחינתי אין טענה כזאת מה שמקובל.
וזה נאמר עם כל הרצון הטוב לדון לכף זכות.
כל דוגמא שתביא, יש פוסקים שהתירוארץ השוקולד

רוצה לנסות?

אני מניח שאוכל לעזור ברוב, אבל לא בטוח שאצליח בכל. טרם זכיתי להגיע לרמת "תלמיד חכם" בדברי חז"ל (ששואלים אותו בכל מקום ומשיב)

אני מתפלא עליךdanielo
פח שהיה בו דבר שאינו ראוי למאכל כלב בבין השמשות.
ונהפך לבסיס לדבר האסור.
אדם שבורר שלא לאלתר.(דאורייתא).
אדם שנפל לו כתם על החולצה והחליט לשרות אותה במים.או לשפשף אותה.
אדם ששוטף כלים לצורך חול.
או כשחל חג סמוך לשבת מכין משבת לחג.
אישה שמדליקה נרות ושכחה לחבר דבר מה לחשמל גם אם עשתה תנאי
לא קשה להגיע לחילול שבת.
חסר דוגמאות?
וגם אם תאמר שלא הכל איסורי דאורייתא.
יש לך סברה לומר שמותר לעבור איסור דרבנן?
או שאיסור רבנן הוא קל בעיניך?
איסור דרבנן לא קל בעיניארץ השוקולד
אבל הדוגמאות שהבאת מקובלות כאיסור גם בבתים.

התכוונתי שאם תראה דבר שמקובל בבתים שומרי תורה ומצוות (על גווניהם השונים) כדבר מותר, גם אם זה לא השיטה המקובלת יהיה להם על מי שיסמוכו.
מידי שבת בשבתוdanielo
אנחנו יושבים בשיעור.
וגם אנשים שמגדירים את עצמם שומרי תורה ומצוות מגלים שהם עשו שלא כדין.
רק שבת האחרונה מישהו אמר שהוא מקבל שבת בפה לפני מנחה.
שלמעשה אחר כך הוא לא יכול להתפלל מנחה - ומדובר על אדם שלומד.

עוד לא דיברנו על אלה שלא לומדים.
ומה שאני אומר כבר ידוע שקל לאדם לעבור איסור בשבת אם לא ידע הלכה על בוריה.
אם אינני טועה שלחן ערוך הרבארץ השוקולד
אומר שניתן לקבל שבת ואז להתפלל מנחה, להתנות שקבלת השבת איננה טוטלית. יש לציין, כי אם זה מנהג קבוע, יתכן וזה נחשב כאילו התנה הפירוש.
לא צריך להתעקש על כל עניין.danielo

כתוב מפורש לא ככה בסימן רסא.

כ. אבל אם ענה עמהם 'ברכו' – הרי קיבל עליו שבת, ואסור לו להתפלל מנחה של חול[40], אלא יתפלל ערבית שתיים, כדין מי שטעה ולא התפלל מנחה בערב שבת[41].

בכל אופן לפי שיטת היש מתירים שאתה נוהג להזכיר.

אין לדעת לאן אדם יגיע בשמירת השבת שלו,ובכלל באורח החיים שלו.

כל עוד זה תוספת שבת ניתן להתנותארץ השוקולד
הגדר הוא שקיעה, בכל מקרה אחרי שקיעה אסור.
הבעיה האחרונהdanielo
כרגע זה התוספת שבת.
הבעיה היותר גדולה זה סברות שאתה חושב לנכונות והם בוודאי לא.
כדוגמת הכיסוי ראש.
אני אוהב כל יהודי באשר הוא.
אבל צריך לדעת לשאול את עצמך האם הגזמתי בסברות שלי.
ולכן רציתי שתאמר מה התשובה של הרב שלך ולא רבנים שעלו ממרוקו לפני 50 שנה ויש צד שיראה להם כסברה שמניחה את הדעת.
וכתוב
״עשה לך רב והסתלק מהספק״ ובביאור מובא ״עשה לך רב להתיעץ עימו בהלכה ואל תפסוק לבדך ספקות בהלכה.
כי זאת בדיוק הבעיה,שאתה חושב שאתה צודק ומסתמא שאין מי שיכוון אותך.
עוברים על בורר דאורייתא בשופירשפיה רשפי אש

ועיין בהקדמה של החפץ חיים להלכות בורר והוא לא חשוד על שנאת ישראל....

יש פוסקים שהקלו הרבה יותר בבוררארץ השוקולד
הרב עובדיה לדוגמא
אבל עד כמה?רשפיה רשפי אש

וזה לא הדיון בכלל, הדיבור הוא שרק בגלל שמישהו מגדיר את עצמו "דתי" אומר שהוא באמת שומר תורה ומצוות כמו שצריך (וכן חרדי או כל הגדרה אחרת שרומזת לכך), אלא מה שפועל, ולכן להגיד משהו כמו "אבל סבתא שלי דתייה והיא הולכת במכנסיים" זה שווה כקליפת השום....

תלוי מה המקרה הספציפיארץ השוקולד
כדי לדון אם יש שהתירו או לא.

לגבי מכנסיים, הרב ליאור התיר ברמת העיקרון, אילו לא הייתה בעיה שזה נראה כתרבות המערב.
די להתפס לקטנות, אמרתי דוגמא, אף אם לדעתך היא לא מוצלחתרשפיה רשפי אש

אבל כמובן שלזרוק שמות של רבניים ללא להבין מה הטעם ואת עומק הסוגיה זה באמת מצחיק כמו כל דיונים בפורומים הללו שזורקים שמות וזהו וכל מיני אחרונים בלי לחשוב וזה חבל, עכשיו אולי אתה ת"ח ורק מקצר ומביא שם, אבל לא שמעתי לעולם על מי שמתיר באמת ללכת במכנסיים וזהו, ככה לכתחילה שאין בעיה אלא כאיזה לימוד זכות או משהו מפוקפק שהוא לא סגור על עצמו.

הרעיון היה פשוט שלא כל מי שמגדיר את עצמו דתי הוא באמת דתי, כי מי שאוכל חזיר ואומר שהוא דתי והנה הוא אוכל חזיר, לא הייתי מגדיר אותו דתי אלא...חזיר

תעיין בשו"ת דבר חברון יורה דעה כרך בארץ השוקולד
אם אינני טועה סימן סד או משהו כזה אודות מכנסיים לבנות.
מבחינת המציאותהיום הוא היום
אני מסכים לניתוח שיש פה לפעמים צד בעייתי של חיפוף והגדרה של דתיות לפי מה שבא לי וזה בעקבות הרוח של התרבות המערבית שמעודדת את זה.

מבחינה ציבורית צריכים לקרב את האנשים האלו לאמונה יותר גדולה בהשם ומתוך כך ליותר רצינות בעבודת השם (וכמובן שקודם כל לקדם את עצמנו).

מבחינה אישית שלך:
אם את לא נשואה אז תשמעי לדברי חזל "אל תדין את חברך עד שתגיעי למקומו" כי באמת כל אחד עם ניסיונותיו.

ובכל מקרה כמו שאמרו כאן אולי יש כאן משהו נוסף שמפריע לך (שאת מרגישה אולי שאת מקריבה את עצמך בכיסוי השערות המלא או בשמירת ההלכה ברמה גבוהה אבל אחרים עושים מה שבא להם "ועושים חיים"

רוצה רק להוסיף-אמא_מאושרת
על מה שכתבת על דברי חזל
שגם אם את כן נשואה את עדיין לא יכולה לשפוט את האדם, כי עצם היותך נשואה לא אומר שאת במקום של יתר הנשואות- לא עברת את מה שהן עברו בחיים, לא נולדת עם התכונות שלהן וכו..
אם אני לא טועה זה משהו שהרב זמיר כהן אמר בהקשר של המשפט הזה..
אבלאבל הדיבור הוא לא על הנסיונותרשפיה רשפי אש

אלא על האידיאליזציה, שמה בין זה לבין לא לדון את השני? להפוך איסור למותר או חולשה ל"בסדר" זה דמגוגיה וחייב להיפסק על חשבון ה"חלש" שמפיץ את זה, אין מה לעשות, כמו שלא ניתן למי ש"חלש" אצלו "לא תזגול" להמשיך לגנוב אף שננסה להבין אותו

למה זה אמור לעניין שיש רב אחד שחולק על כל תלמידי החכמים?י.

אפילו בספק בדאורייתא מחמירים , כל שכן כאן שוודאי חייבים בכיסוי ראש.

יחיד ורבים הלכה כרבים. ולכן אי אפשר לסמוך על כל מיני דעות נדחות.

יש לי תשובה אבל מכיוון שאני פחות בקיאה אניח לו להגיב.ענבל
בס"ד

@ארץ השוקולד לטיפולך
מכמה סיבות:ארץ השוקולד
1. אף דעת יחיד משנה לפעמים, כפי שמביא הרב עובדיה בקונטרס שלו על היתר מכירה בתחילתו שם הביא בין השאר את ההתייחסות לחדש והיתרו של הט"ז כי מדובר בחיי נפש בלי שכר שעורים (בירה).
2. לא מדובר פה בדעת יחיד, אלא כנראה בדעת מיעוט וממילא צריך לדון בהם, כי יתכן והחכה כמותם.
3. גם אם לא תפסקן כמוהם, לפחות תדונו לכף זכות מי שכן מסתמך עליהם והנח להם לישראל, טם לא נביאים הם בני נביאים הם.
על דעת יחיד סומכים רק בשעת הדחק, וגם על זה לא הסכים החזוןי.

איש. ( בעניין התר מכירה). אין פה שעת הדחק , ולכן עדיין לא מובן מה אתה מביא דעת יחיד ומטעה את הציבור כאילו אפשר לסמוך על זה בדבר שעוד לרוב הפוסקים הוא דאוריתא. (אני יודע שלסמ"ק זה דרבנן).

כיצד 6 פוסקים זה דעת יחיד?ארץ השוקולד
אם כבר דעת מיעוט.

ובנוסף, הרא"ש והטור סוברים שזה דרבנן וכן נראה מפשט דברי מרן בשלחן ערוך.
הייתי הולכת ככה, עם מטפחת שמכסה רק פס בשיערמקרוני בשמנת
לפני שהתחתנתי....

הגדילה לעשות חברה שלי שהלכה ככה כנשואה וכעסה עליי שבגללי היא לא נראית נשואה. וכשהייתי מאורסת ועדיין הייתי שמה ככה לפעמים (כן, כפריט אופנתי שתופס את כל השוונצים מקדימה) שאלו אותי אם כבר התחתנתי.
האמת שזה ממש רווח בימינו ויש מקום לדון לכף זכות שמדאורייתא זה לא אסור. כיסוי ראש זה לא חד משמעי בהלכה כמו מקומות אחרים. אבא שלי לדוגמא מספר איך בתימן הבנות כיסו את הראש כבר מגיל שלוש. כלומר לפי התרבות שם אני ממש הייתי חסרת צניעות כל חיי.
מגיל שלוש? משום מה אני זוכר שזה היה בתימן מגיל 12צקון לחש

בהחלט גיל 3. יש תמונות שמוכיחות.מקרוני בשמנת
כן אני מכיר את התמונות, אבל זכרתי שככה הרב רצאבי כותבצקון לחש

כנראה צריך לרענן את הידע מחדש

גיל 3 גיל 3... אבל אנחנו בדור אחר, אני לא אומרת שצריך להורידbinbin
מרמת הדת, ומהחשיבות שלה... אבל בדור עם כל כך הרבה פריצות וגועל אפשר להעריך את הנשים ששמות מטפחת ולא משנה מאיפה היא מתחילה..
נכון זה מוזר, בדיוק היום ראיתי חברה ששמה מטפחת מאחורי הקודקוד של הראש וצחקתי לי, אבל נו לפחות היא עושה השתדלות...
מתלבטת כמוך!בא לי

גדלתי בדור שמעט נשים כיסו ראש בציבור שלנו, ואימי ז"ל היתה מהבודדות שכיסו.

ניתן היה להבין, דור של תקומה, ומאידך גם מרידה בגלות - לעיתים היו ירידות גם בקיום המצוות.

אבל כיום, שב"ה ישנה התקדמות בכל, ורוב בנינו בישיבות, והבנות באולפנות - התופעה הזו היא כעין תמרור אזהרה: האם באמת ההלכה תופסת מספיק מקום וחשיבות בחינוך ובהפנמה אצל ילדינו.

נראה לי שמרוב ניסיון להחיל, ולחנך לעבודת ה' פנימית (דבר חשוב לעצמו), אנו מפספסים את היופי לקיים את ההלכות במלואן.

לצערי, הבעיה בתופעת "כיסויי הראש" הללו, שהן יוצרות אופנה וסוחפות אחריהן. וחבל! 

דווקא בדור שלנו, כשהעולם כל-כך פרוץ, עלינו להתחזק ולחזק בצניעות!!!

בציבור שלנו המצב נורא ואיום... שמעתי רק לאחרונה מאנשים טענותצקון לחש

שכל התורה שבעל פה היא המצאה. אנשים מהציבור שלנו!!

כאלה שהילדים שלהם בישיבות תיכוניות.

טענות שנשמעות כאילו שאנחנו רפורמים.

אני רק רוצה להעיר שהיו דורות שהפריצות הייתה גדולה בהןארץ השוקולד
ויעויין בכריכות ישנות של שערי דורא ושולחן ערוך שעליהן יש ציורי עירום.
רמ"בם מפורש נראה לי....רשפיה רשפי אש

אני צריך להסתכל שוב, כל פעם שמשהו בורח לי אני משנן מחדשצקון לחש

ממש מעריך תגובות כאלו המבינות שאנחנו בני אנושארץ השוקולד
וצריכים ללמוד עוד לפני כתיבה ודאית👏

שתזכה לגדול בתורה ולהאדירה ולעלות מעלה מעלה
תודה רבה על האיחולים הלבבייםצקון לחש

דווקא לא נכון, הרמב"ם לא אומר גיל כמדומנירשפיה רשפי אש

מה שכן שמגיל 3 חלים דיני צניעות אז עדיין זה נכון....גיל 12 זה גיל מצוות, דהיינו ממתי היא חייבת במצוות, אבל לא ממתי היא חייבת לשמור על דיני צניעות, הרי גיל 12 זה סוף "שדיים נכונו ושעריך צימח", וכבר בההתחלה זה בעיה....

ואני אומרת כל הכבוד להם גם על הקצת הזההפי
לא מתעסקת בעניינים של אחרים ומשתדלת לא להיות חיצונית
גם אם אני אסתכל סביבי ויגיד יאו איך נפלנו איך אנחנו נראים ככה בואו נשתדל ללמד זכות על אחרים ולא ההפך
סורי השירשור הזה מציק לי
מה שמציק לי זה העידוד הזה שזה בסדר לנהוג ככהאת פניך אבקש
אפחד לא עודד את העניין אבל אסור לנו להישאר בראיה כזאת חיצוניהפי
אבל זה מעורר אצלי קושימקרוני בשמנת
שמתע לב שכשאני עם חברות שמקובל ביניהן לכסות רק פס מהשיער או קצת יותר עם ממש מתחשק להיות "דוסות", זה משפיע עליי.
פתאום אני רוצה לתלות כביסה ותוהה לעצמי למה בעצם להתאמץ כל כך להכניס את כל השיער פנימה? או כשאני לא רוצה לעשות קוקס/גולגול כדי לא להרוס את התלתלים, למה לא בעצם?

כי זה לא סתם אחת או שתיים שצריך לקרב אותן אל הדת בעדינות. זה אלה שנחשבות דתיות! וכאן מתחילה הבעיה. אני תוהה לעצמי אם להן מותר כך וכך והן נקראות דתיות לכל דבר, למה אני חייבת להקשות על עצמי סתם? למה אני מתאמצת כל כך אם בעצם זה מיותר וזה בסדר ללכת בלי?
אני מתחילה להתבלבל מה זה בעצם אומר להיות אשה דתית יראת השם. אולי אני סתם פרימיטיבית חשוכה ובאמת אין צורך בכזאת אדיקות מוגזמת וסרט סמלי זה גם בסדר?
אולי אני כמו מישהי מהמאה הקודמת שפשוט לא מקבלת את זה שהתרבות השתנתה, בדיוק כמו שכיום לא שמים כיסוי ראש מגיל שלוש?

*אנצל"ש ואחבר את זה לתופעה של בגדים לא צנועים אחרים שמשום מה נחשבים צנועים בקרב בנות שמוגדרות דתיות. כמו שרוול כלשהו במקום שרוול שמכסה לפחות את המרפק, או חצאית כלשהי במקום חצאית שמכסה לפחות את הברך.
בחיי, לא רוצה להוציא דיבה על בנות ישראל, אבל בימים הנוראים ממש לא יכולתי להתפלל בעזרת הנשים. זה היה ממש קשה לראות את זה.
אני מתחרפנת מהאמירות האלה את יודעת מה יותר טוב שזה יצאהפי
מזה נחשבת דתייה הכיסוי המלא עושה אותה ואו לדוסהה אמיתית
די עם השטויות
גדלתי בחברה מעורבת באמת המון סוגים אצלי הכיסוי ראש לא קובע מי את וזה לא חרטה זה אמיתי
אני מאחלת לכולנו שנלך יותר צנוע לעצמנו בגלל שאנחנו בנות מלך לא בגלל מה שההורים שלכן או החברה שלכן לימדה אותכן די תלמדו קצת לקבל את כולן מן הסתם בת שהולכת עם סרט זה או סרט קטנציק או כלום אז כל הכבוד שאת הסרט היא שמה
ויתכן שאת צודקת בהתלבטות, כתבתי על כך פה בעברארץ השוקולד
ומוזמנים להרחיב באישי.

יעויין בשיח נחום (חלק א אבן העזר סימן קו או קז) ביחס לאורך שרוולים, בן איש חי (שנה א, פרשת בא) ביחס למקומות המכוסים, תוספות רא"ש בברכות (דף כד עמוד א) ביחס לכיסוי ראש לרווקות ומים חיים (חלק ב סימן עט או פ) ביחס לכיסוי ראש אצל נשואות ודברי המנחת יצחק (חלק ח סימן קכו אם אינני טועה) ביחס ל"אל תרבה שיחה עם האישה".
התולים את עניינים אלו במנהג המקום, מי פחות ומי יותר.
אבל למה משהו נהפך למנהג המקום?רשפיה רשפי אש

בגלל תרבות גוית פרוצה ללא שמץ של יראת שמים?!

ובמקום להגיב פעמיים אני אוסיף כאן שגם אם הכיסוי ראש ואורך השרוול לא מוסיפים יראת שמים, עדיין צריך גם מעשים וגם פנימיות הלב (רק נוצרים לא צריכים מעשים לטענתם, וימח שמם),ולכן אף שהכיסוי ראש לא עושה דוסית, בלעדיה ודאי היא תתדרדר מלהיות דוסית...זה חלק מהעניין, מעשים ולבבות, באים ביחד בלבד

אכן, פריצת גדר בהלכה לא יכולה להחשבהודיה60

מנהג המקום שיכול להתיר לאנשים אחרים לנהוג נגד ההלכה

אמנם לא אומרת מידע לימודיעמיק, אבל לעניות דעתי מנהג המקום הכוונה להנהגות, מנהגים וכדומה

לא למקום שבו נוהגים נגד ההלכה

כמו שלא תבוא לסביבה חילונית ותחלל שם שבת כי זה מנהג המקום

בהלכות צניעות מנהג המקום קובע את ההלכה, זה הקטעצקון לחש

גם ב"לא ילבש" ו"לא יהיה כלי גבר".

אבל יש מינימום מוגדר, כל השאר זה מנהג המקום. כלומר בעיקר להחמיר, ככה אני מבין.

כן, אבל "שיער באישה ערווה"הודיה60

כמו שאמרת - מינימום מוגדר

מנהג המקום לא יכול לבטל דין מקומות המכוסים או דין "שער באישה ערווה"

הוא אבל הביא ראיות משו"תים שאומרות שכןצקון לחש

למרות שודאי שזאת לא הלכה, אלא לימוד זכות על נשים שכבר עושות את זה...

עדיין צריך לעיין בתשובות הנ"ל.

ואחרים באו (לא כאן) ואמרו שזה דחוק והראיה שלא קיבלו אותורשפיה רשפי אש

בכל מקרה זאת דעת תורה וצריך להבין אותהצקון לחש

ואני אישית *לא* מבין מה ההגדרה של מנהג המקום אפילו אחרי שלמדתי את זה כמה פעמים

זה מאווווד לוטה בערפל, ונראה לי ששייך רק ללמד זכות על מי שכבר במקום אחר

ה"מינימום" הזה צריך לקבל הגדרה...רשפיה רשפי אש

ולכאורה מנהג המקום בצניעות מתירה פשוט להתפלל ולהגיד ברכות וזה ולקרוא קריאת שמע מול הערווה

סביר שהיא צריכה הגדרה, אבל מה היא תהיה?ארץ השוקולד

בעולם החרדי מנסים להגדיר ולכן אוסרים עוד ועוד כל הזמן, כי כשמשהו אסור אז הצעד הקרוב מושך וכן על זה הדרך.

נו, אז צריך ללמוד את הסוגיה בעיון כמו שצריךרשפיה רשפי אש

ולהגיע למסקנות אמיתיות, ולא להסתמך על כל מיני החמרות ויציאות מכל מיני ציבורים

חילול שבת שונה באופן אובייקטיבי מצניעותארץ השוקולד

בצניעות וב"לא ילבש" הולכים לפי מדד סובייקטיבי.

בגמרא כתוב שאסור לגבר להסתכל על מראה, כי זה "לא ילבש", כיום נוהגים היתר כי זה מקובל.

אבל עדיין, גם לסובייקטיבי יש קווים אובייקטיביםרשפיה רשפי אש

זה שאלה לא פשוטה היכן עובר הגבולארץ השוקולד

ולכן צריך ללמוד, באתי לומר כאן שהגבול בשער לאו דווקא עובר במקום בו רבים פה הניחו. וכן לגבי נושאים רבים אחרים.

יתכן שמנהג המקום מגיע מפריצות, אבל היא אכן משתנהארץ השוקולד

אני גר באזור עם חרדים, שם בעקבות החמרות בצניעות הגדר נע כל הזמן לכסות עוד יותר.

לפני יותר מעשר שנים נשים בודדות פה החלו להסתובב עם שאל, כדי שלא יבחינו בצורת החזה שלהן. לאחר זמן מה, השאל נכנס לאופנה אז היה צריך להוסיף כיסוי נוסף ועברו לרעלה בה רואים רק את הפנים. אחר כך, כיסו את שאר הפנים וחשפו את העיניים ולפני כמה שבועות ראיתי כיסוי לעיניים גם והן יכולות לראות רק מטה דרך הפתח של המסיכה. 

יותר מזה, ראיתי ילדה בת 6 ככה.

אז לכיוון הזה אני רואה שהעולם החרדי גרם לכך שאצבע של בת תגרום למשיכה מינית, זה עדיף?

בקריאה של מנהג המקום, אני מנסה להקפיא את המצב.

שכם הגיעה למשיכה מינית כשהוא ראה את הזרוע של דינה...רשפיה רשפי אש

הכל לפי מנהג המקום...

אבל אין הכי נמי, שוב, צריך ללמוד איך להגדיר את המינימום הזה ומה האיזון הנכון, כי גם כיסוי יתר זה בעיה, לא סתם זה נקרא "גילוי עריות"

נכון, אבל אני לא יודע מה בדיוק היה מקובל שםארץ השוקולד

אני יודע מה מקובל היום.

ויש דורות ומקומות שהיו פרוצים יותר ויש דורות ומקומות שהיו צנועים יותר.

גם היום דברים קטנים יכולים "להדליק" אנשיםרשפיה רשפי אש

רק הם לא מגלים את זה לאף אחד וגם לא צריים לצאת לחטוף בנות בשביל זה, לזה יש אינטרנט ודי לחכימא...

ויש מקומות שזה לא מגרהארץ השוקולד

הרב פיינשטיין כתב אודות הגירוי המתרחב ביחס לצפיפות באוטובוסים, שאם יש מי שמפריע לו שהוא נוגע בבת במהלך הנסיעה בגלל שצפוף שישב בבית ויטפל בעצמו. כי זה לא אמור להיות ככה.

יפה מאוד, אבל הסתכלות כן יכולה להוות בעיה ועל זה לא דיבררשפיה רשפי אש

כי הצפיפות באוטובוס זה בלי הנאה, שלא כמו הסתכלות, וסוף דבר חז"ל לא חילקו בקשר לברכות מול ערווה אם מתכוון ליהנות או לא

ביחס להסתכלות הוא דיבר על חוף מעורבארץ השוקולד

בחלק א סימן נו אם אינני טועה, שם אמר באופן פשוט שמדובר באיסור דרבנן לכל היותר וגם על זה יש מקומות עם צורך שניתן להתיר כגון בשאלה שמדובר בצורך רפואי ללכת לים.

מומלץ לעיין שם, אבל זה ממש ניצלו"ש.

בתור חרדית, חייבת להגיבחרדית אחת

ה*חרדים* שאתה מתאר זה כת קיצונית של חולי נפש שאין להם ולא כלום עם המגזר החרדי הכללי

לא ניסיתי לטעון שכל החרדים הם כאלוארץ השוקולד

אבל אם מנסים להקצין, אז צריך להמשיך בהקצנה.

סתם בלי קשרצריך עיון
יש לנו תמונה של המשפחה של סבתא של סבא שלי מהישוב הישן בירושלים ורואים.שכל הבנות לבשו שאלים

(סתם פרט היסטורי, לא אומר שזה מחייב משהו לאיזשהו כיוון)
נכון, צריך להבין שזה תלוי מנהג ויעדארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך כ"ו בתשרי תשע"ז 14:46
כלומר, החרדים מחמירים כי אליבא דתפיסת עולמם זה נכון, אבל אני חלוק על היעד. הם מתקדמים בצורה טובה ליעד שאליו הם מכוונים, אבל לדעתי הם טועים ביעד.

וגם הן צדקו בזה שהן הסתובבו כך פעם, כי צניעות משתנה לפי המקום והזמן בין לחומרא ובין לקולא.

אני פשוט חושב שלא זו הדרך בה אנו רוצים ללכת.

זו אכן דרך שתוביל ליעד שהם רוצים, אבל האם אלו באמת העיר והיעד הרצויים?
תמיד היה לי קשה עם המושג מנהג המקום בהקשר צניעותצקון לחש

ואף פעם לא מצאתי גדר אמיתי למינימום שמגביל אותו.

לענ"ד, ולפי מה שלמדתי וששאלתי מת"ח הגבול הוא, אצל בנים ובנות כדלהלן:

כיסוי ראש לשניהם (אצל נשים זה לכסות את כל השיער), שרוול עד המרפק (לגברים נוטים לקצת לפני, אבל בטח לא מעל זה), מכנס או חצאית עד הברך שיכסה גם כשיושבים (לגבר לא נותנים לעלות ש"צ בלי זה וכדומה).

אני לא יודע אבל...רשפיה רשפי אש

יש מה שנקרא "דת משה" ו"דת יהודית" ולפי "דת משה" (דהיינו מדאורייתא) מספיק כיסוי רוב השיער

הסתכלתי שם שוב, נראה שכל כיסוי השיער נקרא דת יהודיתצקון לחש

הרי גם לא מפורש ככה בפסוקים, זה דרש (צ"ע אם זה מדאורייתא, ואם דת יהודית גם נקראת דאורייתא)

דרש דאורייתא, לא דרש בעלמארשפיה רשפי אש
אז לא נכון שמדאורייתא חייב רק רובצקון לחש

אני מאד מזדהה עם מה שאת אומרתהודיה60

למרות שאצלי זה לא יוצר התלבטות אם *לקצץ* בכיסוי ראש

אבל זה כן מקרר ביראת שמים

זה משפיע

ולי זה מזכיר את מה שנאמר - טוב לצדיק וטוב לשכנו וכו' ז"א שאי אפשר להתעלם מזה שהסביבה משפיעה וחשוב לבחור סביבה שמחזקת ומרוממת את עבודת ה' שלנו ולא מורידה אותה.

אני גם לא זוכרת ממי שמעתי את זה אבל שמעתי הסבר כזה שבדורינו אצל נשים היצר הרע הכי חזק זה בעניני צניעות. והחיזוק הכי גדול שנשים צריכות זה בעניני צניעות

קודם כל אשרייך שאת מודעת לעצמך וחושבת על זה

שנית - הלכה זה לא תרבות! נכון שהתרבות משתנה אבל ההלכה לא משתנה. 

ומקווה בשבילך ומאחלת לך שתצליחי להתחזק מול השפעת הסביבה.

^^^רשפיה רשפי אש

רמב"ם בהלכות דעות כותב שעדיף בלי חברה מאשר חברה מקולקלת

אבל איפה הוא חי?ארץ השוקולד

על אף שכתב לדוגמא אודות חברה רעה "כגון בזמנינו", כפי שכתב בהלכות דעות (פרק ו הלכה א) :

"דרך ברייתו של אדם להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר ריעיו וחביריו ונוהג כמנהג אנשי מדינתו לפיכך צריך אדם להתחבר לצדיקים ולישב אצל החכמים תמיד כדי שילמוד ממעשיהם ויתרחק מן הרשעים ההולכים בחשך כדי שלא ילמוד ממעשיהם הוא ששלמה אומר משלי יג כ [הוֹלֵךְ] אֶת חֲכָמִים וחכם [יֶחְכָּם] וְרֹעֶה כְסִילִים יֵרועַ ואומר אשרי האיש וגו' וכן אם היה במדינה שמנהגותיה רעים ואין אנשיה הולכים בדרך ישרה ילך למקום שאנשיה צדיקים ונוהגים בדרך טובים ואם היו כל המדינות שהוא יודעם ושומע שמועתן נוהגים בדרך לא טובה כמו זמנינו או שאינו יכול ללכת למדינה שמנהגותיה טובים מפני הגייסות או מפני החולי ישב לבדו יחידי כענין שנאמר ישב בדד וידום ואם היו רעים וחטאים שאין מניחים אותו לישב במדינה אא"כ נתערב עמהן ונוהג במנהגם הרע יצא למערות ולחוחים ולמדברות ואל ינהיג עצמו בדרך חטאים כענין שנאמר מי יתנני במדבר מלון אורחים."

הרמב"ם אכן כתב כך, אבל מציאותית הוא נהג אחרת.

שנייה אחתרשפיה רשפי אש

קודם כל באמת יש להסתכל במהר"י קאפח שם שכותב: "כגון בזמננו", והיינו בדור שלנו, וזה סתם מעניין, אבל לטענתך, שהרי זו לא קשיא עלי אלא קושיה על הרמב" עצמו, ובאמ צריך לעיין בסוגיה הזאת, אבל לכאורה יש להבדיל בין הישוב היהודי שבו הוא חי (יש לו באחד האגרות נראה לי פירוט על סדר היום שלו ולא מובן שהוא היה חי בין כל הגוים בארמון המלך) לבין עבודתו, ואין הכי נמי שכמו שהרמב"ם יכול ללמוד אריסטו וחבריו כך יכל להיות רופא למלך, אבל סתם אדם לא יכול לעשות ככה, והוא ראה לנכון שהוא ילך נגד פסיקתו, אבל זה במקרים מיוחדים ולא שמותר לכל אחד כי הדין הבסיסי ודאי קיים בכל מקרה, ואין הכי נמי שאולי זה כן השפיע עליו לרעה סוף סוף, ק מול גודל נפשו הענקית זה לא קיבל ביטוי וזהו

טענה מעניינת, אבל היא בנויה על הנחה מסוימתארץ השוקולד

שיש דברים המותרים לרבנים ולא לנו, הנחה שאני לא ממש מסכים איתה.

אמרו על רבי מאיר ש"תוכו אכל וקליפתו זרק"רשפיה רשפי אש

ושרבי מאיר מיוחד ולכן הוא יכל אבל סתם אדם לא יכול, כי ככה זה, זה אמיתי, ועדיין, אז יש לעיין ברמב"ם מה בדיוק הוא עשה ואיך ואיך זה מסתדר עם פסיקתו, אבל פסיקתו עדיין עומדת, ואולי זה האידיאל ופשוט הוא לא יכל לחיות את האידיאל הזאת

יש תפיסה כזו, אבל היא לא מוסכמת מקצה לקצהארץ השוקולד

לדוגמא חז"ל אמרו שמקום אחר אודות רשע ערום שזה המקל לעצמו ומחמיר לאחרים.

אין הכי נמי, צריך לאות מה הכוונהרשפיה רשפי אש

האם בכל מיקל ומחמיר ככה? הרי הרמב"ם פה לא דיבר על דין חתוך אלא על הנהגה

תלוי באדם, במקום ובמקרהארץ השוקולד

אבל צריך להבין שהטענות כאן נתונות לדיון ולא לשלול כל צד, אני מבין ומכבד את דרכך אבל חולק עליה.

יש התכתבות בין הרב זאב יעבץ (הסטוריון ותלמיד חכם לפני 100 שנה בערך) לרב קוק האם להתייחס למורה נבוכים כספר קודש או לא, בגלל שהוא מבוסס על חכמי יון.

הרב קוק טען שמדובר בספר קודש והרב יעבץ טען שלא.

אין הכי נמירשפיה רשפי אש

יש מתירים, אבל נראה לי שיש כאן משהו יותר עמוק, שזה צורת ההסתכלות על כל מיני אנשים משחפפים ורוצים להדמות לגוים וזה התערבב עם כל מיני דברים אחרים שזה אולי גרם לבלבול

אהבתי מאוד מה שכתבתה-מיוחד
אני חושב שהעניין של הכיסוי ראש ושל הבגדים שהזכרת נובע מאותו מקום, מה שנקרא דתי לפי דעתי.
רובי ריבלין אמר פעם אני לא שומר תרי"ג מצוות וגם לא י"ג מצוות אבל אני לא אתן לאף אחד להמציא תרי"ג מצוות אחרות
כנראה שזה מעסיק את כולנומי אני123

מצד אחד אני מסכימה שצריך לדון לכף זכותלפניו ברננה
ולנסות להסתכל פנימה על מה אני צריכה להשתפר ולא אצל אחרים..
מצד שני כשזו תופעה שצוברת תאוצה בציבור אי אפפשר להגיד: למה זה מפריע לך תסתכלי על עצמך" וכו. כואב לי שבציבור שלנו מתרחשים כאלו שינויים כואבים. זה לא אחת ולא שתי נשים זה המוווווווןןןן. בכל יום אפשר לראות עוד תלתל בחוץ ועוד סנטימטר ועוד צמה קטנה ועוד ועוד ועוד חוסר הקפדה על ההלכה הקדושה שבכל השנים אבותינו ואימהותינו מסרו נפשם לקיים..
וזה פשוט כואב.
ונשאר בעיקר להתפלל להשם יתברך שיזכה אותנו להמשיך להחזיק חזק בתורה הקדושה שלא נתבלבל גם אנחנו.
ולהתפלל עליהן..
נכון, וזה לא מוחק לדון לכף זכותרשפיה רשפי אש

אפשר לדון לכף זכות, אבל זהל א הופך את המעשים ללגיטימים, רק אותה אחת או אותו אחד לא אשמים במעשיהם יותר מדי וצריך להבין אותם וכו', אבל כף זכות לא הופך דברים ללגיטימים

מה שכואב זה שנשים שכיסו כיסוי ראש מלא עברו לסרטארלט

כי זה כאילו מותר ו"פתוח" וזו מעין "אופנה" שמתפשטת

תרתי משמע...רשפיה רשפי אש

אם כבר הזכרתה-מיוחד
אישתי שאלה אותי אם אני חושב שכדאי ללכת עם כיסוי חלקי בבית, אמרתי לה עדיף בלי.
מה זה משנה?צריך עיון
כי ככה היצר הרע עובדה-מיוחד
בהתחלה חצי כיסוי ראש לכמה דקות כי היה משהו דחוף בחוץ אח"כ כל הזמן.
אם היא בבית בלי כיסוי אז שמים כיסוי ויוצאים
התכוונת לשרשר להמיוחד?סביון
תשתדל לשים לב טוב יותר למי אתה מגיב... והנה הקרבן לצ"ע, בהסתייגות גמורה מלאו של "זובח לאלהים יחרם":
ממש ישרות.. לא יודע אם הייתי חושב על זה צקון לחש

גם לי זה מפריעעעמתנת שמיים

ואני אסביר למה--

זה מהמם בעיניי- לשים מטפחת עם שיער בחוץ..

או כל מיני סרטים או צעיפים וקשקושים על הראש ולהוציא את השיער

אבל- בתור נשואה אני לא אלך ככה (כי זה לא לפי ההלכה)

ועכשיו בתור רווקה- אני גם לא יכולה ללכת ככה כי יחשבו שאני נשואה

יחי הביאוס!

אז הברירה שלי היא רק בטיוליםם

זה הזוי שכל פרח ששמים על השיער זה כבר נראה נשוי..

סרט ככסוי ראשיהושבעט5
אני לא נכנסת לדיון ההלכתי ,אלא רוצה להאיר את הנושא מזוית אחרת.כשאני הייתי ילדה(אני יכולה להיות אמא של חלקכם) הכרתי 4 נשים עם כיסוי ראש.היום המצב שונה. השאלה היא אם זו שחובשת סרט אם לא תחבוש סרט לא תחבוש כלום אז זה טוב.הרבה פעמים נשים שמתחילות עם סרט לאט לאט עוברות לכיסוי לפי ההלכה ואפילו מלא.אם השיקולים לסרט על הראש הם אחרים,צריך המון חינוך והסברה בנושא.יש התחזקות תורנית רבה בציבור בדתי לאומי בקיום מצוות ולימוד תורה ב40 שנה האחרונות.מי שחולק עלי שישאל את ההורים או את הסבים שלו.
מה שאת מתארתאודי-ה
לדעתי פעם היה. היום התהליך הוא הפוך.
היתה באמת תקופה שנשים התחילו להקפיד יותר מהאמהות שלהן וללכת עם כסר"ש כשאמא שלהן בכלל לא הלכה. היום התהליך הוא שנשים שהיו הולכות עם כיסוי, מורידות אותו לחצי או בכלל.
אבל למה להתעסק במצוות שהן מקיימות או לא מקיימות? עדיף להתעסק במצוות שלנו.
הערהה-מיוחד

מזכירים את הדור הקודם. אז למי שלא כ"כ זוכר או יודע. ההשכלה שהתחילה מאירופה התפשטה גם בשנים לפני קום המדינה גם לארצות המזרח. למדינות כמו מרוקו, מצרים, עירק. ככה שמי שמביא דוגמאות כאלו קצת טועה.

גם היום יש בחורות טובות שמגדירות את עצמן כדתיות (ואפילו שומרות מצוות מסוימות) אבל הולכות בצורה לא הכי צנועה. אז עוד 60 שנה בפורום הזה מישהו יגיד "אפילו הסבתא הדתיה שלי הולכת עם מכנסיים וגופיה" זה עדיין לא בסדר

אנחנו סומכים על הדורות הקודמים בעצם האמונהארץ השוקולד
למה לא נסמוך עליהם בפרטי הדינים?
אין קשר בין הדבריםה-מיוחד
אשמח להסבר מדוע אין קשרארץ השוקולד

פרטי הדינים לא כולם יודעיםה-מיוחד
אמונה זה דבר יותר בסיסי
ודרך אגב. במיוחד בארצות המזרח תחת שילטון מוסלמי אין מצב שאישה יוצאת בלי כיסוי ראש.
תודה על ההסברארץ השוקולד
הטעם נשמע הגיוני, אבל בספרות הפוסקים לא בטוח עד כמה אתה צודק ויעויין בהקדמה לספר "מנהג ישראל תורה"
ועוד משהוה-מיוחד
הרבה פעמים שומעים אנשים (תימנים בעיקר ) אומרים מנהג ישראל דין או מנהג דוחה הלכה וכו׳
זה לא אומר שאם בחורה מגיעה לת"א מותר לה להיות עם החזה בחוץ כי זה "מנהג המקום"
מה מוגדר מנהג המקום זה דיון מענייןארץ השוקולד

אפשר לפתוח על זה פה או בשרשור נפרד או באישי, אם תפתחו בשרשור נפרד- אנא תייגו אותי, כי אני לא תמיד פותח את העדכני.

חחח ורק לי זה מפריע שיש כאלה שיש להם פייסבוק?אמא_מאושרת
יש לי הרבה דברים לומר על הדבר הזה שנקרא פייסבוק
וב"ה שאין לי אותו
ועדיין, שכל אדם יעשה את ההכי טוב שלו וזהו.
אז את הולכת עם כיסוי מלא ויש לך פייסבוק, ומישהי אחרת הולכת עם סרט ואין לה פייסבוק.
וזה רק מה שאני יודעת מהכמה משפטים שכתבת פה, אני מאמינה שמעבר לפייסבוק לכל אחד יש את המקומות הקשים שלו ואת מה שהוא צריך לעבוד עליו.
זה גם נכון, רק שפייסבוק אפשר להשתמש בלי תמונותצקון לחש

ולא להחצין את עצמך

אני חושב שעיקר הבעיה בפייסבוק זה הדבקות בה' שנזנחת לטובת הדבקות באנשים אחרים, כי על הצניעות אפשר להתגבר. לכן אני מחקתי את שלי לפני שנים רבות.

אני חושבת שבכללי הנושא של צניעות קשהנשואה+2
לנו. אז מובן הקושי שלך וראיה שבנות עושות מה שבראש שלהם.... אז לא כולן ויש ממש משתדלת למרות שקשה להן ... מנסיון לא נעים ללכת תמיד עם כיסוי...ולראות את החברה שלך נראית פי שתיים יפה...( בגלל השיער...)או שבורח לך הכיסוי וכל שנייה את בלחץ... וכל מיני קשיים ... אז בעיקר לדעת שמה שנראה מהצד זה הכל... ואין מה לעשות...תנסי לחשוב עליהן ולהבין ... לא להסכים לעניין אבל להבין... ויש הרבה מה להבין אחרות...
סיכום!אש לבנה

אני מדבר לעומת האנשים שכתבו שניתן לסמוך על מי שמתיר לאשה נשואה לגלות את ראשה

כתבתם שכמה רבנים התירו: הרב משאש, הרב משה מלכה, הרב מתתיהו ברויד, מהר"מ אלשקר תפארת צבי, הראבי"ה. (את 'תפארת צבי' לא מצאתי מוזכר במאמר של הרב ברויד, ארץ שוקולד, נא לציין מקור)

קראתי את המקורות, ולא לחינם כמעט כל הפוסקים לא קיבלו דעת הרב משאש. ההבנה שלו מאוד מאוד דחוקה, ומיד אסביר למה אינה יכולה כלל להאמר, בהגיון פשוט.

1. הרב משאש, הרב מלכה, הרב ברויד, שלשתם מסתמכים על דברי מהר"מ אלשקר והראבי"ה, ששניהם אומרים דבר אחד: מותר לקרוא קריאת שמע כנגד שיער של אשה שדרכה לגלותו: פנויות, ושיער של נשים נשואות שמשתלשל *מבעד לכיסוי ראשן*.

[אני חוזר להדגשה: מהר"ם אלשקר נשאל רק על נשים "שנהגו לגלות שערן מחוץ לצמתן" (צמה: "היא הסבכה". רש"י שה"ש ד,א). אבל ודאי שלא עלה על דעתו לפטור את האשה מחיוב כיסוי ראש.]

2. ולכן, המתירים סוברים - שאם מותר לקרוא ק"ש כנגד שיער זה, הוא לא ערווה, ולא צריך לכסותו.

3. אבל זה דחק עצום. היתר זה של ק"ש מול השיער, לא קשור כלל לחיוב כיסוי ראש לאשה! המקור לכיסוי ראש הוא מהפסוק "ופרע את ראש האשה", (כתובות עב) ולא מדין "שיער באשה ערוה" (ברכות כד). כלומר, גם אם השיער אינו נחשב ערווה, צריך לכסותו, למה? כי הדבר צנוע יותר מבחינת התורה. לכן הפוסקים לא השתכנעו כלל מפסק הרב משאש, ואף על גדלותו. ואפילו אחיינו הוציא פסק כנגד דעתו. (הוא הקל בעוד כמה דברים מעניינים, כגון שמותר להדליק אור ביו"ט... אבל פסיקתו לא התקבלה)

עוד נקודה - הרב משאש הבין ברש"י בכתובות עב ד"ה אזהרה, שכיסוי ראש הוא מנהג. אבל זה כלל לא מוכרח ברש"י. והיאך הוא פנה להבנה זו ברש"י, ועזב את הגמרא המפורשת שם: "ופרע את ראש האשה, ותנא דבי ר' ישמעאל: אזהרה לבנות ישראל שלא יצאו בפרוע ראש"? תמוה.

נכון לעיתים נדירות ניתן לסמוך על דעת יחיד, אבל לא כל דעה היא בעלת מעמד להכנס לכלל זה. והפוסקים הכריעו שאין להסמך על דעת הרב משאש והסוברים כמותו, כלל.

המון מסתמכים על היתר זה של שיער המשתלשל...נחמיה17

וזה בערך שתי אצבעות מעבר לכיסוי הראש.... מה שנהגו יותר זה אינו מן המניין, והמבין יבין למה... 
(בעד להעביר את השירשור לפורום בית המדרש)

אני בעד שיהיה פה, כי פה נמצאים גם בנותארץ השוקולד

ובנות מבינות יותר בתחום הזה.

בנוסף, יש פה אנשים מבינים ובוגרים יותרארץ השוקולד

שאפו על ההשקעה והקריאה והסיכוםארץ השוקולד

קראת את התשובה השניה של הרב משאש?

יש תשובה מורחבת שלו באינטרנט ותשובה קצרה יותר בה הוא מתייחס לגמרא בסוטה שהוקלדה פה ואליה הפניתי.

חזק וברוךdanielo
התבלבלתי, מדובר ב"עץ אפרים" ולא ב"תפארת צבי"ארץ השוקולד
כך מביא הרב ברויד במאמרו.

תודה על התיקון
זה כמו לכסות סיר בחצי מכסה... "לסמל" לאדים לא לברוח....נחמיה17

העניין הוא כיסוי השיער ליופי ששמור לבעליו- זה צניעות- שיער באישה ערוה!
אני אישית כשיש לנו אורחים מזרוחניקים משתדל שלמרות שברור שאני לא מסתכל על האישה למשך כל הזמן.
בברכה- מכיון שלאשכנזים זה לא עוזר עצימת עיניים לעניין ברכה מול ערוה (שיער, טפח וכו' הם כערוה לעניין ברכה מולם) אני משתדל להפנות את גופי באופן שיבהיר- אסור לי להתפלל מול השיער שלך- כי זה כמו שתלכי ערומה!!!
לא מעיר, לא בכעס. רק מראה שזה לא הלכתי בעליל...

הביאו כאן כמה וכמה שיטות לעובדה שזה הלכתי ומותר.ענבל
בס"ד

קצת מצחיק להיכנס ככה לשרשור ארוך ולקבוע כזאת מסקנה.
מזרוחניקים?ה-מיוחד
ידידי, השנה היא תשע"ז
??חרדית אחת

במגזר החרדי מקובל לקרוא למגזר הדתי מזרוחניקים

משהו לא תקין עם זה?

זה לא ממש בשימוש ברחוב הדתי לאומי שאני מכירארץ השוקולד

ממה שאני מכיר, זה בשימוש בעיקר אצל מי שרוצה לזלזל באותו מגזר.

בישיבה שלי ובקהילה שלה זה נפוץ מאודרשפיה רשפי אש

ברחוב הדתי לאומי זה לא נפוץ כי זה גנאי...השימוש הישן היה לשבח אך כבר לא משתמשים בזה ככה...

ומי שהוא באמת שומר תורה ומצוות ומוגדר דתי לאומי לא אליו הכוונה ועל כן אין בזה זלזול

הוא אשר אמרתי, השימוש בא כדי לזלזלארץ השוקולד

מה אתה רוצה?רשפיה רשפי אש

יש שם כינוי למי שמזלזל במצוות, ובוודאי לא מסתכלים עליהם בעין יפה כאילו הם צדיקי עליון, כי הם מזלזלים במצוות, ואף אחד לא רוצה שיגידו שהוא מזלזל במשהו חשוב...

אני לא אוהב התנשאותארץ השוקולד

יש דברים שאני חושב שאני עושה יותר מאחרים, אבל אני משתדל לא לזלזל בהם

זה לא התנשאותרשפיה רשפי אש

זה כינוי למי שמזלזל במצוות, עכשיו ודאי שמי שנכנס לקטגוריה הזאת הוא בעצם מזולזל, אבל זה כמו להגיד "עם הארץ"

ולהצמיד את התואר "עם הארץ" לאדם או לקבוצה זה התנשאותארץ השוקולד

את זה עשו חזל, מה תגיד?רשפיה רשפי אש

מי שנכנס להגדרה אז נכנס להגדרה, ומי שלא- כנראה שלא עליו דיברו!

עם הארץ זה לא עלבון, זה ביטוי שמקורו בתורה שבכתבצקון לחש

"בור ועם הארץ" זה העלבון.

החלק של הבור, כמו שדה בור, שדה שלא נעבד, שאין בו כלום.

עם הארץ זה הבעלי בתים במקור, פשוט עיוותו בדורנו את המושג הזה אז אנשים נמנעים מלהגיד אותו.

עם הארץ זה אנחנו עם ישראל!

חז"ל השתמשו בביטוי עם הארץ כגנאי, לא המצאה שלנורשפיה רשפי אש

זה לא ככה בתורה, אני לא זוכר את המקורות אצל חז"ל, אבל קשה ליצקון לחש

להאמין שזה לא יותר מפרשנות.

בד"כ הכוונה לאנשים פשוטי עם, שהם לא ת"ח. זה לא עלבון להיות יהודי כשר...

כשחז"ל מתכוונים לזה בעלבון זה בא עם השילוב של בור אם אני זוכר נכון

פסחים מ"ט ע"ברשפיה רשפי אש

ולא ישא בת עמי הארץ, מפני שהן שקץ, ונשותיהן שרץ, ועל בנותיהן הוא אומר ארור שכב עם כל בהמה. תניא, רבי אומר: עם הארץ אסור לאכול בשר (בהמה) שנאמר זאת תורת הבהמה והעוף כל העוסק בתורה - מותר לאכול בשר בהמה ועוף, וכל שאינו עוסק בתורה - אסור לאכול בשר בהמה ועוף. אמר רבי אלעזר: עם הארץ מותר לנוחרו ביום הכיפורים שחל להיות בשבת. אמרו לו תלמידיו: רבי, אמור לשוחטו! - אמר להן: זה - טעון ברכה, וזה - אינו טעון ברכה. אמר רבי אלעזר: עם הארץ אסור להתלוות עמו בדרך, שנאמר כי הוא חייך וארך ימיך, על חייו לא חס - על חיי חבירו לא כל שכן. אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יוחנן: עם הארץ מותר לקורעו כדג. אמר רבי שמואל בר יצחק: ומגבו. תניא, אמר רבי עקיבא: כשהייתי עם הארץ אמרתי: מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור. אמרו לו תלמידיו: רבי, אמור ככלב! - אמר להן: זה - נושך ושובר עצם, וזה - נושך ואינו שובר עצם. תניא, היה רבי מאיר אומר: כל המשיא בתו לעם הארץ - כאילו כופתה ומניחה לפני ארי. מה ארי דורס ואוכל ואין לו בושת פנים - אף עם הארץ מכה ובועל ואין לו בושת פנים. תניא, רבי אליעזר אומר: אילמלא אנו צריכים להם למשא ומתן - היו הורגין אותנו. תנא רבי חייא: כל העוסק בתורה לפני עם הארץ - כאילו בועל ארוסתו בפניו, שנאמר תורה צוה לנו משה מורשה, אל תקרי מורשה אלא מאורסה. גדולה שנאה ששונאין עמי הארץ לתלמיד חכם, יותר משנאה ששונאין אומות העולם את ישראל, ונשותיהן יותר מהן. תנא: שנה ופירש - יותר מכולן. תנו רבנן: ששה דברים נאמרו בעמי הארץ: אין מוסרין להן עדות, ואין מקבלין ממנו עדות, ואין מגלין להן סוד, ואין ממנין אותן אפוטרופוס על היתומים, ואין ממנין אותן אפוטרופוס על קופה של צדקה, ואין מתלוין עמהן בדרך. ויש אומרים: אף אין מכריזין על אבידתו. - ותנא קמא: זמנין דנפיק מיניה זרעא מעליא ואכיל ליה, שנאמר יכין וצדיק ילבש.

אה נכון... באמת קשה אז מהמקור בתורהצקון לחש

לא קשה על אף אחד...רשפיה רשפי אש

בתורה זה לשון של בני העם הפשוטים, ובלשון חז"ל הכוונה לחלשים בתורה ומצוות ומהווה מילה נרדפת לבורים, וגם לכנות אנשים "חלשים בתורה ומצוות" לכאורה זה גם זלזול, אבל מה נעשה? גם כשאתה מכנה רוצחים רוצחים זה מזלזל בהם....

רוצח בתורה ורוצח אצל חז"ל זאת אותה משמעותצקון לחש

וכאן לא

לא זה היה ההשוואה...רשפיה רשפי אש

אני לא בא לדון על עם הארץ בתורה מול עם הארץ בחז"ל, אני דן על זה שחז"ל מכנים צאן קדושים עמי הארץ ומתכוונים לכל מה שהראתי שם בפסחים, ואמרתי כי רק מי שעונה ל"קריטריונים" ייחשב בין אותם עמי הארץ כמו שרק רוצח ייחשב רוצח ואם לא רצחת אתה לא רוצח, ולכן העובדה שקוראים לרוצחים רוצחים זה כי הם רוצחים, וגם עמי הארץ ובורים נקראים עמי הארץ ובורים כי הם עמי הארץ ובורים, ואני לא מבין מה קשה?

קשה שלוקחים ביטוי שבתורה הוא שבחצקון לחש

והופכים אותו לגנאי

עם הארץ זה לא שבח בתורה אלא סתם נטרלי...רשפיה רשפי אש

אז לך תקשה על חז"ל שכי הם גנראה לא בסדר....

לא כל שאלה שצריך לעיין בה הופכת לטענה נגד קדושי ישראלצקון לחש

אתה יכול להיות רגוע

ואם מישהו פה חושב שאמורים ללמודארץ השוקולד
דרך התנהלות ראויה מהגמרא הזו שיקום...

לי זה נראה כאחד מגורמי חורבן בית שני.

מישהו פה חושב שמותר להרוג יהודי אחר ביום כיפור, רק כי הוא בזרם פחות דתי??? (אני לא יודע היכן "עם הארץ" של חז"ל היה ממוקם בסקאלה שלנו).
לא הצעתי דבר כזהרשפיה רשפי אש

רק אמרתי שיש לקרוא לדבר בשמו, וכשרוצים לדבר בדווקא על מי שהוא חלוש בתורה ומצוות (לא בפניהם של המדוברים) אז אי אפשר לומר "המסכנונים שרוצים באמת לעבוד את ה' בפנימיות רק יצר הרע שלהם חזק וזה..." ולא יודע מה, כי זה לא אמת, ומי שמרגיש שהוא לא "חפיפניק" אז לא מדובר עליו....זה לא כמו להגיד שכל האשכנזים ממזרים או כל הספרדיים שונאי ה' (הגזמתי כן, אין מי שאומר את זה) שאז כאילו זה להכליל הכללה לא נכונה

פשוט שיש כאן חלקים שהם לא למעשהmatan

למרות שהחלק עם נישואי בת עם הארץ הוא כן למעשה, כך נראה מהפוסקים.

לבוא ולהגיד על גמרא שהיא "חלק מגורמי חורבן בית שני" זה קצת מוגזם בעיני,

אי אפשר למחוק את דברי חז"ל בכזאת קלות, ויעויין מהר"ל על הגמרא הזו.

לעצם העניין- אצל חז"ל חולק העם לשתי קבוצות- חברים ועמי ארצות. ההגדרות למי בדיוק

נכנס ללהיות חבר הן מורכבות, למרות שההגדרה הכי נפוצה בחז"ל היא שמירה על טומאות

וטהרות. עמי ארצות אינם מקפידים על טהרה ולא על תרומות ומעשרות, ואילו חברים כן.

הגמרא מבררת מי הוא עם הארץ-

"תנו רבנן: איזהו עם הארץ? כל שאינו קורא קריאת שמע, ערבית ושחרית, דברי ר' אליעזר. רבי

יהושע אומר: כל שאינו מניח תפילין. בן עזאי אומר: כל שאין לו ציצית בבגדו. ר' נתן אומר: כל

שאין מזוזה על פתחו. ר' נתן בר יוסף אומר: כל שיש לו בנים ואינו מגדלם לתלמוד תורה. אחרים

אומרים: אפילו קרא ושנה ולא שימש תלמידי חכמים - הרי זה עם הארץ. אמר רב הונא: הלכה

כאחרים."

אבל יש גם עניין של שנאת עמי ארצות לת"ח.

בקיצור- המצב הציבורי אצל חז"ל לא היה אידאלי.

מזרוחניקים הם ממש לא עמי ארצות. וממה נפשך- אם הלכה כאחרים, כמעט ואין אחד מאיתנו שהוא לא עם הארץ, ואם הלכה לא כאחרים גם ה"מזרוחניקים" לא.

לא אמרתי שמזרוחניקים הם עמי ארצותרשפיה רשפי אש

רק אמרתי שמזרוחניק זה כינוי למי שרופף במצוות כמו עם הארץ זה מי שלא חבר (או איזה הגדרה שתרצה לפסוק להלכה יותר נכון), ואני לא מוציא לעז, כי אם כן אז עליו לא דיברתי ואז כבר אין בזה לעז

למה לקרוא למי שרופף בתורה ומצוות מזרוחניק?matan

מאיפה הגיע השם הזה?

המקור זה תנועת המזרחי.אבל ברור שמי שמתמש בזה הוא לא תמים.danielo

הם דווקא היו בסדר לרוב, ולא עליהם הדיבוררשפיה רשפי אש

ממה שאני מכיר חרדיםdanielo

קוראים לדתיים לאומיים מזרוחניקים.

ואין כל הבדל בין מזרוחניק בישיבת כך וכך,לישיבת כך וכך.

אלא זה שם כולל למגזר.

אז זה בעיה בחרדים האלהרשפיה רשפי אש

אבל יש מקומות שהכוונה רק למי שרופף בתורה ומצוות
, ויש הרבה, רק לא רוצים להיות מודעים לזה וחושבים שזה מיעוט,

אתה חרדי?danielo

ולכן הבעיה אצלם שמכלילים אותך עם מי שאתה מכלילארץ השוקולד
או כפי שאמר לי פעם רב חרדי לשעבר, אצלם בפוניבז' שוללים את דרך הר המור, בהר המור שוללים את הגוש, בגוש את מעלה גלבוע ואנה אנו באים.

אני יכול לזלזל בכל מי ששונה ממני, בין ימינה ובין שמאלה. אבל אז רצוי לא להיות מופתע שעושים לך אותו דבר...
תכלס, יש שנאה בשני הצדדים.צקון לחש

בואו נקים תנועה להפצת אי-שנאה לכל הפחות בין המאמינים שביהודיינו (בכוונה לא אהבה, על זה יש יותר יצר הרע).

אני תומך בתנועה כזוארץ השוקולד
בתור התחלה בואו ננסה לכבד אחרים מדעותינו גם פה
אני בעד להתבטא בצורה בוטה בפניםצקון לחש

בד"כ אנשים מהסוג הזה יותר מלאים באהבה.

כי כשלא אומרים את אשר על ליבנו, נוצרים תסכולים וזה מוביל לשנאה סמויה, שלעניות דעתי היא הכי גרועה.

עד כה, לא נתקלתי במישהו (טוב כן מישהי, אבל בפרטיות וגם זאת בטח אי הבנה), גם מאלה שמתבטאים בצורה בוטה, שהיה פוגעני.

הבעיה שלי היא שרעיונות לא יוצאים לפועל.

מישהו רוצה לנסות ליצור משהו כזה באמת?

אין לי כח להמשיך את הדיון חסר מוצא הזה....רשפיה רשפי אש

שיהיה לך חורף טוב ושתזכה לא לזלזל או להכליל או לשלול אף אחד

אני לומד עם חרדים רוב הזמן ואצלם זה כינוי לכל הדת"ל בלי קשרצקון לחש

לרמת השמירה על המצות ולאו דווקא כגנאי

ממש ככה - מזרוחניק זה כינוי מגזרי בלי קשר לגווניםחרדית אחת

תת מגזריים

אצל חרדים העולם היהודי מתחלק לשלושה מגזרים - חרדים, מזרוחניקים וחילונים.

גם לחרדים ברור שיש הרבה סוגים של זרמים בתוך המגזר המזרוחניק אבל מזרוחניק זה פשוט השם הכולל של כולם ביחד.

את ההסבר שמזרוחניקים זה סוג של זרם בתוך הציבור הדתי וכינוי מעליב בשביל דתיים מסוג אחר קיבלתי מחברה דתית וזה הפתיע אותי מאד. 

מאז אני נזהרת לא להתבטא "מזרוחניקים" ליד חברים דתיים. 

אבל בקרב החרדים כשאתה רוצה להגיד דתי שהוא לא חרדי עדיין אומרים מזרוחניקים.

רוב החרדים טוענים שמזרוחניק זה לא כינוי גנאיאודי-ה
ויש מעט שחושבים שכן.
הבעיה שהציבור הדת"ל חושב שזה גנאי (כולל אותי) וזה כינוי לחפיפניקים.
קלטתי את זה בעקבות דיון בפייסבוק.. אחרי שהתווכחתי עם חרדיות בנושא.
חרדים וודאי קוראים מזרוחניקים ככינוי גנאי*צועד*
או מזרחיסטים..
לא כולם ולא תמיד, למה אתה סתם אומר?צקון לחש

אומרים לך מהכרות אישית עם אנשים יקרים ויראי שמים

רוב רובם*צועד*
ממאות שיחות ארוכות עם סוגי חרדים שונים.

מת על חרדים, אבל לא צריך להתכחש לאיך שהם רואים דת"ל.
הם רואים את כולם כפחותים, זה אולי נכוןצקון לחש

אבל לא מחלקים בין דת"ל מזרוחניקים לדת"ל שאינם

זה מסכים, חלקית.*צועד*
רובם לא מכירים את ההבחנות בין הציבורים אצלינו
כמו שרובנו לא מכירים את האבחנות אליהם.

לסיכום, הם מתייחסים אלינו בזלזול כ"מזרוחניקים" לרוב.
יש וישצקון לחש

פעם חבר חרדי חשב שאמרתי שכיפות סרוגות לא בסדר והוא נזף בי "גם אצלם יש ת"ח".... אמרתי לו שאני יודע, במקרה, כי גדלתי איתם חח

או בלשונם הטהור "רבנים ד"לים"ארץ השוקולד
ודי לחכימא בהבנת הורדת הת' לשם דל
לכן כתבתי "טוענים"אודי-ה
כי הם אומרים שזה לא.... אני גם חושבת שזה כינוי גנאי, אבל פתאום קלטתי שגם פה כל מי שחרדי טוען שזה לא כינוי גנאי והדת"ל אומרים שזה כן...
החרדים שפה*צועד*
הם אינם "החרדים"
אבל אני מדבר איתך על אברכים בכולל שלא יודעים מה זה אינטרנטצקון לחש

למה אתה מתעקש חח

חחח אחי*צועד*
סתכל מה אודיה רשמה.. שאפילו חרדים פה...

תאמין לי,
אנימדבר עם המון חרדים.
יש לי חברים בעיר, בחברון, אפילו בפונובי'זץ
וגם ספרדים
אני אפילו יושב איתם על צשולענט לפעמים.
והם קוראים לנו מזרוחניקים, ומזלזלים בתורה שלנו מאוד, וגם בכללי בציבור שלנו.
אני מאוד אוהב אותם, וחלקים מסכים איתם.. אבל זו המציאות.
יש בזה אמת, אבל זה לא כולםצקון לחש

תנסה להכיר כאלה שיצאו מהישיבה ויודעים קצת יותר מה קורה בעולם מעבר לפופיק

מיצינו*צועד*
אני מכיר גם המון כאלו..
אההה... נגידאודי-ה
אני דווקא רואה שהמון חרדים באינטרנט ועם סמארטפון. זה לא מה שהיה פעם
למה לא?רשפיה רשפי אש

למה לקרוא למי שכופר בתורה אפיקורס? למה לקרוא למי שמלמד תורה רב? כי ככה מכנים אותם, ומי שנכנס לקטגוריה ראוי לשם זה, ומי שלא- לא, הרי מזרוחניק זה יותר מקוצר מ"רופף בתורה ומצוות", וגם זה דווקא נאה שלא לגנות אותם אלא להגיד שם שרומז לגינוי, ועיקר הסיבה אולי זה בגלל שהחרדים החזיקו מתנועת המזרוחניקים כרופפים בתורה ומצוות, ולכן אף שזה לא היה נכון, כיום מי שרוף בתורה ומצוות, יש מקומות יותר חרדיים (אם אפשר לקרוא לזה ככה) שמכנים אנשים כאלה מזרוחניקים

לשמות הללו יש משמעותmatan

אפיקורוס הוא שם של ממשיכי דרכו של הפילוסוף היווני בשם הזה.

רב זה תואר שהגמרא נותנת למי שלא קיבל סמיכה(חכמי בבל).

מזרוחניק= מישהו מתנועת המזרחי.

בעצם כל מי שמשתמש בביטוי מזרוחניק ללעג תוקף את כל תנועת המזרחי,

ומגדיר אותה על כלל משתתפיה כרופפים בתורה ומצוות.

יש דרכים אחרות, בלי לזלזל בקבוצות שיש בתוכן גם ת"ח ורבנים, להתייחס לאנשים

שפחות מקפידים על תורה ומצוות.

אז זה בדיוק מה שאני מנסה לומררשפיה רשפי אש

שהכינוי הוא בכלל לא מתכוון כיום לתנועת המזרחי אלא רק למי שרופף בתורה ומצוות, ככה זה במקומות מסויימים, אז שם אין בעיה, ואם יש מקום שבאמת מזלזלים בת"ח וכו' אז יש למחות בתוקף,

הרי עם הארץ בתורה זה לא עץ הארץ של חז"ל, ומה תגיד? שחז"ל מזלזלים בכל האנשים הפשוטים?!

הכינוי לא יכול לא להתייחסmatan

הכינוי הזה הוא כמו "אפריקנרים"- ביטוי של זילזול בקבוצה על עצם הקבוצה.

רופפים בתורה ומצוות יש גם אצל חרדים, והם לא מכונים מזרוחניקים.

להגיד מזרוחניק זה לתקוף את כל חברי תנועת המזרחי. אפשר להגיד דברים אחרים,

דתיים לייט, דתי לפי דעתי, אנשים שפחות מקפידים.

וחז"ל לא זילזלו באף אחד, הם פשוט הגדירו שני צדדים חברתיים באותה תקופה,

ובאותה תקופה - עמי הארץ היו במקום מאוד רע בנושאים הללו.

למה להגדיר מישהו כרופףארץ השוקולד
אדם שלא משלם לעובד שלו בזמן שזה חמישה לאוין, תכליל אותו כרופף בתורה ומצוות?
כן.*צועד*
יש דברים שנובעים מוסכמות חברתית.
כלומר, מי שעובר על מוסכמות חברתית הלכתית, חמור מזה שעובר על לאו שאינו במוסכמות.

קוראים לזה הלכות ציבור.
מניין לחילוק הזה?רשפיה רשפי אש

בוודאי, אם הוא עושה את זה בקביעות ולא כשגגה חד"פרשפיה רשפי אש

כן, מזרוחניק זה כינוי עד היוםרשפיה רשפי אש

לכל מיני אנשים שהם חלושים במצוות, דתיים לייט וכדומה

לא רק... יש כאלה שלא יודעים שעולם הישיבות הדת"ל פורחצקון לחש

ומשתמשים בזה לכל הדת"ל.

ולפעמים אפילו לאו דווקא כעלבון.

חבל שאם אתה רואה שער של אישה נשואהארץ השוקולד

זה מזכיר לך אישה ערומה...

זה בדיוק מה שמפריע לי עם החמרות בצניעות.

^^^^^binbin
זה לא מזכיר לי את זה!נחמיה17

(לא יודע מה איתכם- אצלי החומרות לא גורמות גירויים. הם מרסנות  אותם. כאלה שכבר היו....)

זה מזכיר  לי שיש לה שיער! ואסור לברך בפניו מדין ערוה.

אז   חז"ל מדמים את זה לערוה. והייתי יכול לכתוב מגולת ערוה אבל זה היה נשמע מוזר...

(איפה @די"מ  (לא מתייג)  שיתחיל להסביר את שיטתו בנידון...  קצת הזכרת אותו...)

אני ודי"מ די מסכימים ביחס לתפיסה בענייני צניעותארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך כ"ו בתשרי תשע"ז 04:49

אבל ההבדל הוא שהוא עבר מקיצון לקיצון, בעוד אני התקדמתי באופן יציב.

זה לא ששיער אשה מזכיר עירוםרשפיה רשפי אש

אם "הענק דום" כאשר ח"ל אמרו שהמסתכל בטפח של אשה (כולל את השיער!) אתה כאילו מסתכ במקום התורף, אבל, זה מדרון החלקלק מהשיער ועד לעירום, ולאו דווקא עירום, אבל החידוש הוא שגם טפח בשיער זה כמו עירום, זה החידוש! זה העניין! לא צריך לרדת לשפלים, חז"ל מגביהים אותנו למעלה ולא צריך להשפיל אותם למטה...

השוואה היא לרוב דו סטריתארץ השוקולד

לא הבנתי...רשפיה רשפי אש

אבל אין הכי נמי, זה לא שאשה ערומה זה נורא והשאר בסדר, זה כל העניין של "כמסתכל במקום התורף"

אם אני אומר שזה כמו לראות אישה ערומהארץ השוקולד

זה יכול לגרום לאנשים כשהם רואים את זה שזה יעלה להם אסוציאציה של עירום וגירוי בהתאם.

או שגם הדיבור על השפעות ההשוואה הן אלו שיגרמו זאת.נחמיה17

על כן. לדעתי עדיף לשתוק ולהבין שכל אחד פשוט צריך לעשות בעצמו חשבון נפש בתכונות נפשו ובמשקל החסידות לפי זה בשימת לב למצווה החמורה "ונשמרת מכל דבר רע"....

וזהו.

יום טוב ובהצלחה בעבודת ה'!

יפה אמרת!רשפיה רשפי אש

אין הכי נמירשפיה רשפי אש

כמו שלראות את הקצה העליון גורם לאדם אסוציאציה לרדת מטה ודי לחכימא...

אין מה לעשות, ראיית חלק גורם לגירוי לעוד חלק ועוד חלק

זה לא לדעת כולם!!!ברגוע

http://ph.yhb.org.il/09-06-16/

ועדיף אולי לסמוך על המתירים מאשר להעליב אותה.

וגם רואים שם ששיער גלוי זה פחות חמור מדברים אחרים.

אז ככה...נחמיה17

דעת המשנ"ב שאסור. ואין לי כוח לדון בשאלה למה אני חושב שקיבלו את דעתו בארץ. זו די מציאות....

בכ"א- אני   הולך כהמשנ"ב. אמריקאים ואנשי הגולה שסומכים על האגרות משה וערוה"ש- שכוייח אבל נראה גם שהם מדברים על היתר לדברים שבקדושה.
הם לא נראה לי מתירים שכולן ילכו ללא כיסוי ראש...

לגבי היתר ברוב כבר העמידו ברא"ש שברור ששאם כולן ילכו ערומות- אין זה יתיר.

ולכן- לה אסור לעשות את זה. ולי אסור לברך בפני זה משום שאני הולךכדעת המשנ"ב באופן כללי! גם בפני שיער אימי אני מסובב את ראשי בעת הברכה.

אני הולך  כהמשנ"ב(אולי חוץ ממקרים בודדים מאוד של מסורת אצלנו בבית. וכו'. ובאמת אני משתדל שלא להחמיר חומרות מהמשנ"ב  לעיכובא על  חשבון שלום בית, וכד')

אבל! פה זה שונה.

ואני מדבר  גם למי שמגלה טפח. שרוולים קצרים וכד'. שזה ודאי אסור לברך בפניה.

אז- אני עושה את זה ביתר שאת אפי'.

כן.

מה הבעיה שתפנים את זה?!

לא בכעס. לא בהערה. אבל במעשה המבהיר את החטא שלה ושהיא מכשילה את הרבים!

בעיה של ציבור שמגדיר את עצמו שומר על היהדות אבל נידה הוא לא שומר!!! (איש איש אל כל שאר. וסתם נשים וכו')!

אין בעיהברגוע

תעשה מה שאתה רוצה, פשוט שאנשים פה ידעו שיש דעות אחרות.

ונראה לי שהיא יודעת שזה אסור, וזה לא מה שיעזור לה, אבל בסדר..

ודאי אסור לברך לפניה?ארץ השוקולד

יעויין בבן איש חי (שנה א, פרשת בא) ובהליכות עולם של הרב עובדיה על אתר.

ניתן להוסיף את הרב רבינוביץ' המתיר להסתובב בשרוולים קצרים (שיח נחום חלק א, אבן העזר סימן קו או קז- לא זוכר כרגע איזה).

זה לא כזה ודאי?

מה זה שרוולים קצרים בדיוק?צקון לחש

מעל המרפקארץ השוקולד
אשמח לראות את התשובה הזאת... נשמע לי מוזרצקון לחש

בקושי מתירים את זה לגברים (כשלמדנו את זה שלחנו תשובה לרב אבינר והוא אמר שבימינו שלא אסור אבל ראוי לגבר שרוול אחרי המרפק)

הרב אבינר נחשב לדי מחמיר בצניעות.ענבל
אז פה הוא הקלצקון לחש

כי זה מובא ככה בפוסקים

בצניעות הרב אבינר מחמיר גדולארץ השוקולד
הוא פשוט לא מציג את הדעות המקילות
בסדר, זה מה שהוא פסק להלכהצקון לחש

כשנשאל, וזאת, יחסית, קולא

זה מה שהוא פסק להלכהארץ השוקולד
אבל זה יחסית חומרא
אני מדבר על שרוול קצר לגברצקון לחש

מה חומרא בזה? אחרי המרפק זה בתכלס עיקר הדין

חומרה זה כמו הרמב"ם בהלכות דעות על ת"ח

למה זה עיקר הדין?ארץ השוקולד
הרב רבינוביץ' מדבר על אישה.

בררת המחדל כשאתה קורא את הרב אבינר בצניעות היא שיש פוסקים מקלים יותר אותם הוא לא סוקר, כפי שצריך לזכור שהרב ליאור לא יביא כל פוסק מחמיר יותר בכשרות לדוגמא.

שוב, זה לגיטימי שהרב אבינר מחמיר בצניעות ושהרב ליאור מקל בכשרות, אבל אם רוצים להניח מה דעת הרוב, כדאי לזכור שהקו הכללי של הרב אבינר הוא להחמיר בצניעות, כי זו דרכו.
בכיוון ההפוך אצל הרב ליאור וכשרות, לזכור שהכיוון שלו להקל וזו דרכו.
לא חולק, חשבתי שאתה טוען שמה שהרב ענה לנו בחברותא זה חומראצקון לחש

וזה לא, הרי זאת קולא.

לא זוכר את הסוגיה זה היה לפני בערך 6 שנים בישיבה, אחד הסימנים הראשונים בשו"ע שלמדנו עם המקור

מאוד**צועד*
שות שיח נחום חלק א, אבן העזר סימן קו/קזארץ השוקולד
וואו, גוגל אינדקס את ההודעה שלך ממש עכשיו.צקון לחש

ותודה

אה אין דרך להשיג את זה בלי לקנות?

אני קצר בכסף ואין את זה בסביבה שלי

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועהאחרונה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפיאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?אחרונה

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי יעניין אותך