בעניין כל הנושאים שהעלית שם, אני פשוט לא יכול להתאפקקמנו ונתעודד

בס"ד

@א"י זה קשה

אז הייחסות לחלקם קצת יותר בארוכה:

א. צמחונות. תעשה לי טובה, אנשים פה מסביב שוחטים אחד את השני בנגלות ואתה מדבר איתי על צמחונות?

ב. עניין השמרנות ועיצוב התורה בגלות (+עניין דרשות הפסוקים)- בעיקרון עלינו לשאוף לחזור למציאות של תורה חיה, לא "שיור רק התורה הזאת" מהסליחות של רגמ"ה אלא התורה השלמה המלאה.

אלא שלצורך כך יש לנו הרבה עבודה, מכיוון שיש תחומים רבים שאף אחד לא נגע בהם במשך שנים, וכפי שציינת, גם התחומים שעסקו בהם טופלו תחת מגבלות ואילוצים מסוגים שונים ובראש כולם- חוסר ההכרעה והנסיון "לצאת יד"ח כולם". אם פשוט נחליט היום לקרוא תנ"ך, משנה ובבלי-ירושלמי ולעשות מה שנראה לנו - מעבר לכך שכפי שהוכח בנסיון התכלת מספר השיטות יהיה כמספר האנשים ולא תהיה לך יותר יהדות - באמת נראה לך שיש סיכוי שנגיע לאמיתה של תורה?

לכך נועדה השמרנות ההלכתית.

תשאל איך מתקדמים מפה הלאה? לא אלמן ישראל. כמו שהוכיח לי הניסיון האישי במקרה של התכלת, אחרי שמנסים- מבינים יותר טוב. לכן מה שצריך הוא פשוט לנסות ללמוד אחרת, בבית-מדרש חי. דווקא במקום כזה צריך להקפיד על שמרנות הלכתית מופלגת כדי לנטרל את החשש המובן מפני גלישה למחוזות בעייתיים, אבל בזמן הלימוד- צריך יהיה שלא לשאת פנים לאף אחד ולחתור לקראת לימוד שקרוב ככל האפשר לזה שלהתנאים והאמוראים בזמנם. באיזה שלב כבר נהיה מוכשרים לנסות להעביר את זה לחיי המעשה? אני לא יודע, אבל אני מניח שיהיה אפשר להרגיש את זה.

דוגמה מופלאה לאיך צריך לעבוד היא חקר המידות שהתורה נדרשת בהן ומשמעותן, אצל הרב הנזיר ב"קול הנבואה", אצל הרב מיכאל אברהם ב"מידה טובה" ואצל הרב שילת ב"במסילה העולה".

ג. שדים- אין לי כוח. תכלס גם אם הם קיימים הם לא מפריעים לי ככ אז שיהנו.

ד. חומר וקדושה נקסט

ה. רמב"ם ואגדות חז"ל. מעניין מאוד לראות בכמה מקומות במורה שהרמב"ם משתמש באגדות חז"ל מהיותר תמוהות כפשטן כי הן מסתדרות לו יופי. מה זה אומר? בהתחשב במה שהוא מסביר במפורש בעניין הפסוקים על בריאת העולם- שאם היתה ראיה לכך שהעולם קדמון לא היתה בעיה למצוא פירוש אליגורי לפסוקים הנ"ל, אבל בגלל שלא- אין צורך, וההנחה ההגיונית שהוא לא היה תמים וידע שחז"ל תפסו את העולם קצת אחרת ממנו, אני חושב שצריך לפרש את דבריו שוודאי שחז"ל לא היו מספרים לנו גם דברים נכונים אם זה היה סתם בובע-מיישעס על הטיול השנתי שלרבב"ח, וכך גםהתורה לא היתה מספרת לנו סתם על איך נברא העולם. אלא יש משמעות חשובה יותר בפנים, והתורה, ובעקבותיה חז"ל, באו והעבירו את המסרים דרך תיאורים שיתאימו לתפיסת המציאות של הדור המקבל, במקרים מסויימים כבר אז האנשים ידעו את האמת ובמקרים אחרים עוד היה מקום להתקדמות בפילוסופיה/פיסיקה/ביולוגיה, ולכן עלינו לפעול בהתאם.

ו. מודל. בלי מודל גם ההפצות בעייתיות.

ז. זה לא עובד ככה. כדי להגיע למציאות של"בן18 לחופה" צריך קודם "בן 5 למקרא בן 10 למשנה בן 15 לתלמוד" ומעבר לכך שצריך לברר כיום את לימוד המשנה והתלמוד מהסיגים כפי שמבואר באריכות בסעיף ב', צריך גם פניות מחשבתית בגילאים הנ"ל, מה שאין בגלל הצורך ללמוד מקצוע (בגרות בלע"ז [כן אני יודע שבגרות זה לא באמת ללמוד מקצוע, אבל לימודי חול באופן כללי כן נצרכים על מנת ללמוד מקצוע]) לכן כל הלימוד מעורבב ומבולגן וצריך להשלים אותו על ידי לפחות שנתיים שלוש בישיבה אח"כ, בלי עול של פרנסה/צבא/ניהול-בית על הראש. ביום שבו מערכת החינוך בישראל תגביל את עצמה להקניית ידע בתחומים קרדיאליים בצורה המינימלית כך שאת שאר מה שהאדם צריך הוא יוכל להשיג בהכשרה מקצועית מתאימה תוך חצי שנה (ואולי גם תוך כדי עבודה בשכר חלקי) והצבא יורכב ממתנדבים- יהיה שייך לראות איך בדיוק מכינים ילדים בני 16 לחיי נישואין.

אגב, ה'נגלות', זה בפתח תחת הנ'קמנו ונתעודד

אני רואה שנהנת מאוד מרשימת השאלות שלי.א"י זה קשה

א. אין קשר. רוב החברה מוסרית, והטענות שצמחונות תגרום הדרדרות מוסרית לחברה נשמעות מופרכות. רובנו מאוד מוסריים, ואין סיבה שמעט מוסריות כלפי בעלי חיים תביא עלינו אסון. 

ב. אני לא מדבר רק על לצאת ידי כולם ועל חידושים מתבקשים בעולם ההלכה. זה בקטנה. זם עושים ע"י לימוד גמרא אליבא דהלכתא. אני מדבר על עצם הגדרות היסוד של מצוות ועברות. על היחס ההלכתי לביטול תורה. על היחס לדבר רשות, יחס שלא מחייב סעיף מוגדר לכל דבר בחיים.

זה יותר קשה אם זה בכלל נכון.

ג. לא ידעתי שבמרכז מחפשים נפקא מינות. חשבתי שהתורה היא לשם הלימוד עצמו.

ד. כנ"ל.

ה. זה בדיוק מה שחשבתי ולכן זו גישה מאוד מלחיצה ואפילו ראיתי רמבמיסט אחד באתר שטען טענות שסותרות מדרשי חז"ל- פסוקים- דברי ראשונים- ואחרונים. ועל הכל הוא טען שזה לא כפשוטו כי זה לא הסתדר לו עם 'המורה'.

ו. כנ"ל. כך עמ"י עובד כבר 3300 בערך שנים.

ז. לא הסברת למה בחורים שיעור א' בגבוהה וג'ובניקים (או מורעלים שלא אכפת להם להיות קרביים נשואים) לא יכולים להתחתן. בטל שירות לאומי לבנות. בטל מדרשות לבנות (הולכים להרוג אותי פה). בהרבה ישיבות בנים מתחילים ללמוד תורה ברצינות בכיתה ט' ולעיתים לפני, אני באופן אישי מרגיש שלמדתי תורה מכיתה ט', לא באותה רמה לא מושלם לא מספיק אבל כן- למדתי תורה. אם לומדים אליבא דהלכתא אפשר לדעת חלקים נרחבים מיסודות הגמרא הלכה למעשה עד שיעור א'.
אחר כך- בהסדר אם מתגייסים יש תשמ"ש טוב, ואם לא אז עד שיעור ג' בנות כבר יכול לסיים תואר ולהתחיל לעבוד. בנוסף- יכול להיות שצריך לעודד אנשים לוותר על בגרות גדולה ולהתחיל תואר כבר במהלך לימודי תיכון.

(לא אומר שזה מושלם אבל חושב שאפשר להתקדם לכיוון)

מאודקמנו ונתעודד

בס"ד

א. זה לא נכון. עצימת עיניים בפני אכזריות נוראה כפי שיש ברוב העולם היא פגם מוסרי חמור מכדי להגדיר את החברה כמוסרית. מעבר לכך, אני חושב שבכלל אי אפשר להגדיר חברה שעולם הערכים שלה כל-כך מבולבל, לא יציב ומסוכסך עם עצמו כחברה מוסרית.

ב. שוב לא.. מה שקרוי 'לימוד גמרא אליבא דהלכתא' זה פשוט לא לימוד נכון. כי גם הגמרא היא בלאגן גדול ולא האמת התורנית המוחלטת.

נכון, אתה צודק שיש שאלות חוץ הלכתיות שגם שייכות לתורה וזוקקות טיפול, אבל גם בהן הטיפול צריך להיות על פי אותה המתודה- שליש מקרא, שליש משנה ושליש תלמוד.

ג. קודם כל, איך מישהו אמר? "מישהו פה מסתלבט עלי וזה לא מוצא חן בעיני...". חוץ מזה, זה לא נכון. ר' יעקב בכל שיעור כללי מחפש נפק"מ. ודבר שלישי- ממתי אני מרכזניק? רק לומד שם

ה. כשמתרגלים זה לא סוף העולם.

אבל הרמב"ם עושה גם יותר מזה. דוגמא- "ואל יקשה בעיניך שאני הזכרתי פירוש יונתן בן עזיאל ע"ה וביארתי הפכו, שהרי אתה מוצא הרבה מן החכמים ואף מן המפרשים חולקים על ביאורו במקצת מילים, ובעניינים רבים מענייני הנביאים, ומדוע לא יהיה כן בדברים העמוקים הללו." (מו"נ ח"ג פ"ד)

וזה נגיד קצת יותר מלחיץ.

ז. בהתחשב בכך שלדעתי ברוב המקומות, רוב התלמידים לא לומדים תורה כמו שצריך לא באיכות ולא בכמות עד להסדר/גבוהה, וגם אלו שכן מוקפים בחברה שלא וממילא מושפעים מאוירה חברתית של חסך תורני, אני לא חושב ששייך להנהיג דרך שמתאימה לבודדים.

מעבר לכך, יש בעייתיות בלסמוך על תשמ"ש ולא על העבודה של האשה, כי אח"כ צריך להתחיל ללמוד/לקנות מקצוע כשיש כבר משפחה שזה בעייתי ולא ממש עובד.

על חלק אין לי כוח לענות באריכות ואני סתם יצעק 'לא נכון'...א"י זה קשה

א. מדובר בתרבויות שונות ולכן זה די מוזר. בנוסף לכך לא מדובר ברוב העולם. דבר שלישי- הסכנות שהרב קוק מעלה לגבי צמחונות- נראות ממש לא ראליות במציאות הנוכחית. אגב מעל 10% מהעולם צמחונים כבר מאות שנים. והם לא חברה בלתי מוסרית בכלל, אולי להיפך- הם נחשבים חברה מאוד מוסרית. תוכל לנחש במי מדובר?

ב. זה בדיוק הלימוד הנכון. וחבל על זמנם של כל בחורי הישיבות שהיו יכולים להתקדם באמת בשנים היקרות שלהם. ובמיוחד חבל על הבחורים שלא הולכים להיות תלמידי חכמים- פשוט חבל על השנים היקרות שלהם.

ג. כן נפקא מינות מאוד מעשיות אני מניח...

ה. אולי. ואולי לא חייבים להתייחס לרמב"ם כדעה היחידה.

ז. בהרבה מקומות יש הרבה בחורים שלומדים- איפה שאני למדתי היו בערך20-30% (בלי אווטינג!) ואני מכיר עוד לא מעט מוסדות כאלה, ובתוכם לומדים אלפי תלמידים (לא אמרתי שזה מתאים לכולם, רק שזו שאיפה שהיא די אפשרית). והמקומות האלה הולכים וגדלים. ללמוד מקצוע אם האישה כבר עובדת בעבודה שמספיקה לפרנסה, אז זה מאוד אפשרי לרכוש מקצוע ואפילו אחד מכובד. כמובן אם גרים בעיר- זה אכן קשה מאוד. וזו עוד סיבה לעבור לפריפריה, וליהודה ושומרון. שם יש מקומות זולים. 
הנקודה העיקרית היא שזה צריך להיות שאיפה. כי זה הטבע הנפשי הבריא וצריך לחנך לזה.

אוף אני לא כזה גרוע.. |רוטן|קמנו ונתעודד

בס"ד

א. אני מצטער, יכול להיות שאנשים אחרים מבינים את העניין אחרת, אבל בעיני מדובר בתרבות מזעזעת.

יש פה שאלה של איך מגדירים חברה מוסרית. לדעתי "מחבא הבודאיות" ש"מוצאת את מגמת מנוחתה באפיסה ובאבדון המוחלט" (מתוך למהלך האידאות בישראל) זה לא התנהגות מוסרית (וכך גם כל שאר דתות המזרח האדישות לסביבתן). אני חושב שבראש ובראשונה מוסריות תלויה בקיומו של עולם ערכים יציב, מובנה, ונכון. ורק אח"כ- בעמידה בדרישות עולם הערכים הזה.

ב. אין לי זמן וכוח עכשיו. תזכיר לי בהזדמנות לצעוק עליך בעניין.

ה. אתה יכול להפעיל את השיטה הזו גם מתוך נקודת המוצא של הרמב"ן. אם בא לך.

ז. ישמעו אזניך מה שפיך מדבר- איפה שאתה למדת אתה לא מוכן להתחייב על יותר מ30% לומדים. בשאר מקומות המלך מה עשו?

אני חושב שכל עוד זה לא מתאים לאחוז ניכר מאוד, אי אפשר גם לנסות להכווין לשם את המיעוט.

בעניין הכלכלי- אני מודה שאני לא בקיא.

ז. אני שאלתי האם צריך לשאוף לשם.א"י זה קשה

אתה ענית לא. אני עניתי כן. והסברתי שרק בחברתי יש עשרות בחורים שהייתי שולח אותם עכשיו להתחתן.
וההבדל הוא עניין של חינוך- האם מדברים על זה כאופציה ומכינים לקראת זה ומתוך כך חוטפים שכל (בסגול) בגיל מוקדם יותר או שגם העולם הדתי משתף פעולה עם התפיסה ההוללת של המערב שבגיל הנעורים- רק שיעבור בלי שתרצח מישהו או שתכניס מישהי להריון.

קמנו ונתעודד

בס"ד

אני לא חושב שאלו שתי הברירות היחידות. ואני חושב (שוב) שבמציאות שבה יש רבים מאוד מאוד שלא מתאימים לזה אתה לא יכול לומר "אני שולח את המתאימים" כי זה יוצר נורמה של להתחתן מוקדם ואז תהיה לנו בעיה קשה מאוד עם ים של נְשואי בוסר שיתגרשו תיכף.

בכלל לא חייב. אפשר לדבר על החשיבות ועל דרכי ההכנהא"י זה קשה

ולעשות את זה במתינות.

אגב- לא כל נישואי בוסר נגמרים בגירושין- לפעמים פשוט מתגברים ביחד והאהבה מתעצמת. 
זה איום מוגזם ולא מציאותי. 

"ים של נְשואי בוסר שיתגרשו תיכף."

ולגבי ה20-30% דיברתי רק על בחורים שלמדו מבחינתי הרבה ואם הם היו מתחתנים בשיעור א'- זה לא היה מפריע לי. לא דיברתי על כמה בחורים אני חושב שמוכנים לחתונה בלי קשר ללימוד תורה- אז אני ידבר על בערך 70-80% אחוז.

|מתערב|אני77

אני חושב שכל הדיון הרוחני על הרמה המוסרית של הדור והמקום של צמחונות סטה ממסלולו.

צמחונות זו לא הלכה. גם בטלנות היא דבר רע. האם לא נכון יותר להשמיד את כל משחקי המחשב והסמארטפונים לפני שדואגים לבעלי החיים? קודם תסיר את המידות הרעות שגורמות נזק לבני האדם, אח"כ לבע"ח.

אלא מה? שיש הלכה ויש חסידות. הלכה חייבים לקיים, וחסידות-כל אחד צריך לשמור לעצמו. ובכל מקרה לא לומדים חסידות מרשעים, ואני מרגיש שיש מגמה גדולה מדי של לימוד מידות חסידות מרשעים. "לא עם הארץ חסיד". "אם ראית תלמיד חכם נוקם ונוטר כנחש-חגרהו על מתניך, ואם עם הארץ חסיד הוא-אל תדור בשכונתו."

כשבאופן בריא הציבור ירצה לרחם על בעלי החיים-הוא פשוט יעשה את זה מעצמו, לא כי יגידו לו שהוא רוצח, ואני אראה את זה כדבר מבורך. (אני לא מדבר על ההתעללות המיותרת שיש בבעלי חיים בעולם התעשייתי, שהיא הנהגה רעה שבאמת יש בה הרבה בעיות, וזה אפילו חודר מעט לתחום ההלכה. אבל גם כאן-יש תחומים מקבילים שהיה ראוי לטפל בהם קודם. כמו שיש שחיתות בתעשייה הזו, יש שחיתות בתעשיית הממתקים ובעוד הרבה מקומות שבהם רודפים בצע.)

עד כאן דברי להיום.

צער בעלי חיים- איסור דאורייתאא"י זה קשה

לצרוך מוצרים שגדלו ככה ממש מסייע. זה לא עניין של מה לתקן קודם זה (כמעט) הלכה.

אז צא בשם ההלכה. לא בשם אידאלים מעורפלים.אני77

אמור כך-לאדם מותר לאכול בשר, אבל אסור לו להתעלל בבע"ח, ולכן אני מתנגד למשחטות שמתעללות בבע"ח, וסובר שצריך להחליף אותן במשחטות כשרות-שנוהגות ע"פ ההלכה ולא מתעללות בבע"ח.

זה לא הכל. זה רק חלקא"י זה קשהאחרונה

בנוסף- אין לי כוח להגיב כי כבר טחנתי עד דק בפורומים.
אולי בהזדמנות אני יחפש.

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך