הייאנימפצלש
אני מפצלש כדי למנוע זיהוי..
תמול הייתה פגישה חמישית..
בסה"כ מתקדם טוב ב"ה..
הוא שיתף שהוא מתמודד עם בעיית ocd קלה כהגדרתו,
תיאר פחות או יותר מה זה
השאלה שלי היא למביני עניין, אם יש כאלה,
האם הבעיה משפיעה על זוגיות ואיך?
רפרפתי קצת בגוגל, יצאתי מבולבלת מעט..
יש כאן מישהו כזה?
תודה!
ועוד דבר- מה כדאי לשאול ולברר באותו עניין?
שוב תודה!
לענ"ד זה מאוד תלוי ברמת הOCD שיש לו. האם היא פוגעת בתפקודצקון לחש

היומיומי? גורמת לו להתנהגויות מבהילות?

אם זה משהו כמו שטיפת ידיים בלי סוף, או נטיה לספור מרצפות כשהוא הולך ברחוב, זה בטח לא ביג דיל.

אגב אני מכיר ספר-חוברת שכתב איזה רב ת"ח שנקרא "הכניעה" על OCD.

הוא אמור להביא להחלמה מלאה ע"פ עצות מרבי נחמן.

לא מכיר מישהו עם OCD מקרוב מספיק לדעת אם זה עובד, אבל נראה לי שהרב כותב שם מהכרות עם מקרים מקרוב.

תודה על התשובה. מה הכוונה התנהגויות מבהילות?אנימפצלש
לשאול אותו בפירוש איך הבעיה באה לידי ביטוי נכון לדעתך כדי לקבל תשובה?
הוא אמר שיש כל מיני טקסים שבודקים שוב ושוב כמו לבדוק אם נהדלת נעולה?
ממש סליחה על הבורות,
זה באמת מוגדר כהפרעה נפשית? מחלה נפשית?
הוא מנראה לי בסדר גמור.
זאת הפרעה. תבדקי טאת יכוךה לברר אצל רופא מה זה אומר.נפש חיה.

זה מוגדר כהפרעה נפשית, אבל הרבה דברים לא היסטרייםמוגדרים ככהצקון לחש

כמו נטיה חרדתית וכאלה

לדעתי תבדקי אם בכלל מתאים לך איתו בכלל הקשר,

ואם תראי שזה רציני, אז כן, את צריכה לשאול אותו על זה.

אבל לפני שאת יודעת שאת רוצה, זה קצת לא מכובד לשאול אותו על זה

מחלה והפרעה נפשית הם מושגים מתחלפים.

אין כל-כך הבדל. בכלל לפי התורה (הרמב"ם בהקדמות, ובהלכות דעות) אפילו כעסנות או גאווה זה מחלת נפש.

נראה לי שיש כאן בעיה בטרמינולוגיהבאג2000

הוא כנראה מטופל וסופר מודע לבעיה ולעצמו (שזה מצוין בכללי, אבל במיוחד במקרים כאלה), אז כשהוא מסביר את זה הוא משתמש במונחים שאנשי מקצוע משתמשים בהם, כמו "טקסים שבודקים אם הדלת נעולה". אבל בגלל שאת לא מכירה את התחום נשמע לך שהוא עושה איזה טקס פגאני לאור נרות כדי לבדוק את זה. המילה טקס ממש מיותרת כאן בשבילך, והיא רק מונח מקצועי. מה שזה אומר זה שכל פעם שהוא סוגר את הדלת הוא יחזור פעם פעמיים לבדוק אותה כי הוא לא בטוח שהוא באמת נעל. את בטח מכירה מישהו כזה, או אנשים שבודקים מלא פעמים אם הם סגרו את הגז, או כאלה שלא בטוחים אם הם לקחו משהו ובודקים שוב ושוב בתיק, או מליון התנהגויות שחוזרות על עצמם. כל זה נקרא במונח המקצועי "טקסים" שחוזרים. אבל זה ממש לא "טקס" במובן העממי, אלא סתם משהו שחוזר על עצמו ולכן מוגדר כאובססיביות. 
(אגב, אובססיביות, או בשמה המקצועי- OCD היא לא רק התנהגויות שחוזרות אלא יכולה להתבטא במגוון דרכים. למשל גם רצון לסדר דברים בצורה מדוייקת או בצורה מסויימת, שטיפת ידיים כל הזמן ועוד כהנה וכהנה)

אין לי מושג מי הוא ומה הוא, אבל לענ"ד, אם הוא כל כך מודע זה ממש מרגיע, כי זה אומר שהוא מטפל ושולט בזה יותר משזה שולט בו.

היי!לב טהור:)
בס"ד

חשוב מאוד מאוד לברר שהוא מטופל (או קיבל טיפול) נכון!
הטיפול המתאים ביותר היום לOCD הוא טיפול משולב- טיפול תרופתי+התנהגותי קוגנטיבי (CBT)

חייבת להגיד לך שממש לא צריך להיבהל מזה!!
הנה עובדה- יצאת איתו 5 פעמים ובכלל לא הרגשת משהו חריג...
(בהערת סוגריים כולנו קצת OCD- כי לכולנו יש לפעמים כל מיני התנהגויות אובססיביות.. רק שאנחנו יודעים לשלוט בהם.. כאשר ההתנהגויות האלו ממש מפריעות לתפקד זה נחשב הפרעה..)

אני רוצה להגיד לך שמכירה מקרוב מאוד אדם עם OCD שהיו לו בעברו כמה שנים לא קלות בכלל, ב"ה הוא קיבל טיפול ( אגב היום הוא כבר לא מטופל וחי בצורה מעולה!) והיום הוא נשוי באושר לאישה פשוט מקסימה!! והם אחד הזוגות המהממים שאני מכירה!!
גם עשיתי עליו עבודה בלימודים ככה שאני מכירה את התחום...
אז מוזמנת בשמחה ממש לדבר איתי באישי ואני אענה לך ואסביר לך בשמחה!!!

נ.ב.
ישש המווןן אנשים עם הפרעת OCD בטח אפילו בסבביתך שאת לא יודעת שהם סובלים ממנה... זה משהו שאפשר לחיות איתו!
תודה!אנימפצלש
מה צריך כדי להצלליח להתמודד עם הבעיה?
זאת בעיה שאם מטפלים בה היא נעלמת או שזה משהו כרוני כזה וצריך כל החיים טיפולים?
אם יש בעיה למה לא ראיתי אותה, כלומר אילו 'הפתעות' ממתינות למי שתתחתן עם מישהו שסובל מהבעיה? אשמח אם תוכלי שתחלקי אילו הפתעות יש למי שלא מטפל לעומת מי שכן.
תודה לך
תגובה יפה מאוד.געוואלד
תגובה לא טובה ואסביר:אביאל00
הפותחת שאלה מהי הבעיה, בתשובתך אפשר לומר שאמרת לה בין השורות- זרמי עם זה...
ובכן,
לא כל אחד בנוי להתמודדויות מסוג כזה , בל נשכח שגם בלי זה חיי נישואין מאתגרים ודורשים כוחות, אעיז לומר שהרוב לא בנוי לזה,
אני מניח שאדם כזה זקוק לאישיות תומכת, אם באופייך את מטפלת סיכויי ההצלחה יגברו
.
המקום הנכון להתייעץ ולבדוק הוא עם פסיכיאטר או פסיכולוג מקצועי לא עם אנשים אנונימיים בפורום שאיש אינו מכירם.
עם כל הכבוד, בבחינת התגובות השונות בנושאים השונים אנשים נגועים בדבר,
לצורך העניי אם פותחיםשרשור על גובה- הגברים הנמןכים יצדדו מטבע הדברים באי פסילה כי זאת הנקודה הרגישה אצלם וכן עלזה הדרך בכל עניין ועניין.

הפותחת, פני לאיש מקצוע.
אל תסמכי רק על מה שהבחור יגיד לך ובטח לאעל הקולות כאן.
בהצלחה
מה?קוד אבל פתוח
היא אמרה שלא להיבהל, מכאן ולזרום עם זה המרחק גדול, והיא אמרה כבר שצריך לוודא שהוא מטופל.
מצטרפת לתגובה זו....טוב בסדר

לא תמיד הטיפול התרופתי מתאים ועוזרחסדי הים
נכון...לב טהור:)

בס"ד

לכן חשוב לשים לב שאכן מתאימים את הכדור והמינון הנכון..

וכתוב בכל הספרות המחקרית בנושא שהטיפול המשולב (הן תרופתי והן התנהגותי) זה הפתרון והטיפול הנכון והמתאים ביותר... ללא טיפול התנהגותי-קוגנטיבי הטיפול הוא לא 100%...!

בגלל זה צריך מעקב לטיפול התרופתיגלויה

בס״ד

ואם צריך, משנים.

נגיד, יש אדם שיש לו גם ,ocd וגם הפרעה דו-קוטבית.חסדי הים
הוא לוקח תרופות להפרעה הדו-קוטבית, אבל אם יקח תרופה לocd, זה יכול להפריע ולגרום לתנודות ועליות קיצוניות במצב רוחו.
כך היה מעשה, והכריע הפסיכיאטר, לא לקחת תרופות לocd, רק להפרעה הדו-קוטבית, מכיוון שמחקרים מראים שהעיקר בocd זה הטיפול, והעיקר בהפרעה דו-קוטבית זה התרופות.
זה כבר משהו אחר...לב טהור:)
בס"ד

כי יכול להיות שהOCD היא ברמה יותר נמוכה וההפרעה הדו- קוטבית..
וכן- בOCD העניין של הטיפול גם מאוד חשוב.. אז במקרה הנ"ל כנראה שהתרופות להפרעה הדו קוטבית עוזרות באיזה שהיא מידה גם לOCD.. וחשוב שהוא מטופל גם בטיפול התנהגותי...
אבל אתה מבין שזה מקרה מאוד ספציפי לאדם שסובל מ2 הפרעות ולא יכול לקחת טיפול תרופתי לOCD...
כי לרוב הגדול כן חשוב להיות מטופל גם באמצעות כדורים...
כן, אני מסכים עם מה שכתבת. רק מה שהבנתיחסדי הים
מאותו פסיכיאטר שבOCD העיקר הוא הטיפול, והוא אמר שיש מחקרים בנושא.

[שוב, אני מסכים שבהרבה מקרים של OCD, נכון גם להביא כדורים.]
לא חובה טיפול בטח שלא תרופתיסתרי המדרגה
מאוד תלוי במקרה... הוא טוען שמדובר במקרה קל... (:
שאלה לי אליך..לב טהור:)
בס"ד

את יודעת מה זה OCD? את מכירה אנשים שמתמודדים עם OCD?

אני כן- מכירה מקרוב אנשים שמתמודדים עם ההפרעה.. וגם עשיתי בלימודים עבודה עיונית בנושא...
רצוי מאוד טיפול......חבל על הכוחות של האדם ושל בן זוגויעל מהדרום
לא מסכימה עם הניסוח ההתחלתיפיקסל
לגבי החשוב מאוד לוודא שהוא מטופל-
יש כל כך הרבה רמות שונות.. יכול להיות שהבחור שלה אפילו לא מאובחן והחליט על זה בעצמו. יכול להיות שפסיכולוג וכד' אמר לו שיש לו את זה ואכן ״קצת״ ולא דורש טיפול..

לגבי השאר ושכולנו קצת כאלה-לגמרי. אני מאמינה שכל אחד סובל טיפה ממחלת נפש כלשהי.

אני מתמודדתגלויה

בס״ד

מוזמנת לשיחה באישי.

בגלל ששם המשתמש חדש לא יכולה בשיחה אישיתאנימפצלש
יותר מאשמח ואודה לך אם תשלחי מסר.
כל מידע נכון יעזור לי מאוד.
אם תתייחסי לשאלות שלי למעלה יהיה מעולה.
תודה רבה רבה צדיקה!
בעז״ה בהמשך היוםגלויה

בס״ד

ואם אני שוכחת אז תזכירי לי. 

אפשר לחיות עם זה ולהתמודד יפהובשביעי נגילה

תגובה לא אחראיתאביאל00
ברור שמצריך טיפול והתייחסות, אבל זה אפשריובשביעי נגילה

אם זה קל, לא כל כך משפיע. אם זה בינוני או קשה,חסדי הים
יכול להשפיע ולהרוס את הזוגיות.

אם יש לך אמון בו, שהוא מספר ויודע את האמת שזה קל, אין לך מה לדאוג.
רק כדאי לייעץ לו להיות במעקב פסיכולוג או פסיכיאטר, כל כמה חודשים, כדי שלא יתפתח.
לא חייב להפריע.ד.

ואם הוא מטופל - אז בכלל טוב.

ממליצה לשאול אותו ישירותסתרי המדרגה
עם מה בדיוק הוא מתמודד.
קשת הOCD רחבה מאוד, יש התנהגויות שלא יפריעו ולא יפגעו ואפילו לא דורשות טיפול, ויש התנהגויות שמחייבות טיפול ומעקב ועשויות להקשות על החיים...
מומלץ לברר על הפרעת הOCD הספציפית שלו ועם גורם מוסמך כדי לקבל תמונת מצב מלאה ולפי כך להחליט האם תשפיע על הזוגיות ואיך. תלוי מאוד גם בך ובו ולא רק בהפרעה.
ובכלל ממליצה לנתק רגע את המושג "הפרעה/מחלה נפשית" כיוון שהוא יכול להרתיע ולבלבל באופן סטיגמתי ולא שיפוטי.
רצוי לקבל תמונת מצב בהירה ככל הניתן על ידי המדוייט+ איש מקצוע ואולי איש שמכיר את המדוייט ולאחר מכן להוסיף למשוואה את האופי שלך והציפיות שלך מהזוגיות וכך להחליט.
בהצלחה
בודקים את ההשפעה עליו בתחומים לימודים חברה ותעסוקהאלגריטי
ברשויות הרווחה התחומים הללו הם המדדים העיקריים להשפעה על תיפקוד תקין במשפחה ובזוגיות, כי הם משקפים את ההתנהלות וההתמודדות עם ההפרעה.

כל התמודדות יומיומית קשה משפיעה גם על הזוגיות. אם תתחתנו תצטרכי לחלוק איתו את ההתמודדות והשאלה היא רק בכמה. הוא לא חייב להצטיין בכל התחומים, אבל אם הוא מצליח להסתדר בהם זה מראה שהוא אדם אחראי ועצמאי במידה כזו שהנטל עלייך יהיה קטן יחסית.
ניסיוןמנוחה ושמחה 2
תבררי טוב טוב. חברה טובה שלי התחתנה עם מישהו שבמהלך השנים זה הלך והחריף ואף הגיע ל7 שעות תפילת שחרית ביום כי הצדיק שלה לא הצליח להגות כראוי את מילות התפילה. הוא היה מקיים מצוות בעצבנות ובלחץ על דברים שגרמו לה חרדות ולהתרחק מעבודת ה'. החיים היו מאוד קשים עד שבסוף היא נפרדה ממנו. אני לא אומרת שזה המקרה אבל תבררי טוב. איתו ואם אנשי מקצוע ואנשים שאת סומכת עליהם.
שטויות אין שום קשרעוזיהו

יכול להיות שבכלל לא תרגישי את זה אצלו..אם הוא טוען שזה קל אין לך מה לדאוג חוץ מזה שזה דבר שאפשר לפתור.

אין מה לשאול,זה דבר שלא אמור לפגוע באנשים אחרים.

התלבטתי קשות אם לענות על זה ובכל זאתאלגריטי
ocd ידוע בהשפעה שלו על ענייני הבינו לבינה. כל דבר חדש דורש הסתגלות והמעבר המהיר מרווקות לחיי נישואים הוא טעון ברמה שיכולה לגרום להתפרצות חמורה יותר. אלה חיים חדשים עם אדם זר שצריך גם להיחשף בפניו ובפני התגובות שלו. מתח אדיר.
עניין בפני עצמו זה חיי האישות והאינטימיות המשותפת. הרגישות לזה בocd כפולה ומכופלת ואצל יהודים שומרי מצוות זה בכלל. הפחד מכאב ונפילות הוא קשה. אני חושב שאצל נשים זה חמור יותר כי בעל שלא ערוך להתמודדות פשוט יצא מדעתו. מהבחינה הזאת ההפרעה של הגברים דווקא יכולה להקל על הנשים שלהם. כמובן שכל מקרה לגופו ואכמ"ל.

גם אם הבעייה קלה עכשיו, אסור להתחיל חיים חדשים בלי הכנות מוקדמות. בתקווה שלא יהיה צורך. הזוג יצטרך ליווי של אנשי מקצוע + ת"ח מדריך חתנים מוסמך שיהיה זמין 24 שעות.
בולשיט,סבלתי מocd במשך שניםעוזיהו

וזה אף פעם לא הפריע לי בזוגיות.

אבל יש רמות שונות שלקוד אבל פתוח
Ocd אני לא מבין בזה, אבל....
המצב שלו נחשב קל לפי מה שהוא טוען.עוזיהו

המזל שלך הוא לא הווא אמינא לכולםאלגריטי
דיני נפשות הם לא משחק וכאן ההיזק שכיח. אני לא אומר לפסול אנשים עם ocd בכל הרמות, אבל גם לא להיכנס לשאננות ולסמוך על הנס שיהיה בסדר.

הכנה מראש לכתחילה יכולה לחסוך טיפול זוגי בדיעבד.
צודק,סליחה.עוזיהו

אמנם אתה טרול די חביב לפעמיםאורות הכתובה

ולפעמים אפילו קצת משעשע אותי.

אבל לכל שטות גבול. יש צחוקים ויש חלאס.

מנהלים, התייחסותכם בבקשה  @יעל מהדרום 

@לשם שבו ואחלמה

@הלליש

לא צחקתי במקרה הזה..ולא בנושא רציני אחר..עוזיהו

יפה לך שאתה מנסה להעליב אותי בתור נקמה או מה שזה לא יהיה...אבל כאילו...אחי...אני לא סופר אותך,אז כאילו..אין לך למה

רק שאתה לא נשוי.....נישואים זה כבר חיכוך יותר גדול מחבריםיעל מהדרום
מה ההבדל בין לחיות עם המשפחה לבין לחיות עם בת זוג?עוזיהו

חוץ מזה שיש לך הרבה יותר אחריות?כלום.

צריך להתפשר וכו' וכו'-מסכים.

אבל מה זה שייך לocd?איך זה יכול להפוך לחמור יותר?

אם אתה מדבר על חיים משותפים זה יותר דומה לנישואים באמתיעל מהדרום
לק"י

מצד שני, הגיוני שכמה שנים ומעלה במחיצת אדם שסובל מocd זה קשה יותר משנה- שנתיים.

וזה בהחלט יכול להדרדר. מהיכרות עם הנושא.
זה יכול גם להשתפר.
לא בטוח שהמצב ישאר סטטי.

לא הבנתי חצי ממה שכתבת..אבל בסדר עוזיהו

מותר לשאול מאיפה הבאת את המידע?גלויה

לפני כמה שנים השתתפתי במחקר של סטודנטיםאלגריטי
המחקר היה על ההשפעה של ocd על טהרת המשפחה. אני התנדבתי לקבוצת ביקורת.
שתף אותנו במסקנות המחקרצקון לחש

נפרדתי מהם לשלום ברגע שסיימתי את התפקיד שליאלגריטי

השאלונים שלהם היו עונש בשבילי. 

יש לך מושג איך להשיג את התוצאות?צקון לחש

אני התגרשתי מבחור עם ocdpazlash

ואני בקשר עם עוד 4 בנות שהתגרשו בגלל שלבעל היה ocd.

אני בטוחה שיש כאלו שהרמה מאוד קלה וההשפעה היא מינימלית, אבל זה בהחלט יכול להיות משמעותי.

זה יכול להיות משמעותי בעניינים שבינו לבינה, בשיחה בארוחת הערב, בהתנהלות בחיים ובכל תחום.

אחת הבעיות היא ששינויים מאוד משפיעים על הocd . כך יוצא שגם אם עכשיו המצב שלו לא נורא, הוא עצמו לא באמת יודע כמה תשפיע עליו החתונה, לידות ועוד.

אם הוא בחור ירא שמיים הוא גם לא יודע כמה השפעה יש לבעיה במקרה שלו בתחומים אינטימיים וזה מאוד משתנה מאדם לאדם.

הסברמיאו מיאו
Ocd זההפרעה נפשית שהיא יכולה להיות בכל מיני חומרות יש שיספיק פסיכולוג התנהגותי ויש שזה יגיע לרמה של כדורים, הרעיון זה שיש לבעל ocd הרגשה שהוא כפוי לענות לעצמו על שאלה והוא יהיה מוטרד עד שהוא לא יענה על זה. לדוגמא: ברמה נמוכה האדם יבדוק שתיים שלש פעמים האם סגר דלת של בית או רכב למרות שהוא זוכר שהדלת סגורה ברמות קשות האדם יחזור שלושים פעמים על ברכה בשמונה עשרה כי הוא לא בטוח שאמר את הברכה. העניין באמת זה לא סוג השאלות אלא המצב הנפשי הגורם לכפייה הטורדנית.
עיקר האחריות שלך זה לברר מה המצב עם הבחור שלך. זה יכול להיות לא כלום וזהיכול להיות חמור מאד.
סתם לידיעתך מחקר ישן שקראתי כתב שליש מהאוכלוסייה יש ocd ברמה זו או אחרת.
באשר לשאלתך האם זה עובר. בדרך כלל לא. אבל אם זה רמה נמוכה הרבה פעמים זה יכול לא להשפיע כלל ולא לבוא לידי ביטוי למרות שזה נמצא שם
זה ממש לא רק שאלותpazlash

בגדול

יש הורמונים כמו הסרוטונין שאחראים על רוגע, שמחה, נחת, ביטחון ועוד.

כשיש בעיה עם החומרים האלו אדם עלול להיכנס לחרדות.

ואז המוח מנסה למצוא פתרונות. שגרה זה דבר שמביא ביטחון ורוגע. שגרה זה גם דבר שחוזר על עצמו.

המוח מנסה להפריש יותר סרוטונין על ידי פעולות שחוזרות על עצמם.

ככה יש גם את מרכיב החרדה וגם את מרכיב האובססיה.

זו לא כל התורה, ויש סוגים וכדומה.

אבל זה לא מחייב שזה רק שאלות. תלוי ממה יש לאדם חרדות ומה סוגי האובססיות שהמוח מפתח כדי להתמודד

גם אני מתמודד...ברוק...ותפיצם
בחודשים אלה ממש.
סיוט. ייאוש. דיכאון.
אני בטיפול פסיכולוגי רגיל ואני מתלבט אם כל התסביכים שלי בחודשים האחרונים יכלו להיפתר בכמה תרופות וטיפולים קוגנטיביים😕
מהתגובות פה זה מרגיש כאילו אין אף אחת שתסכים ליפול על אחד כמוני...
קודם כל שה' יתן לך הרבה כוחותpazlash

ומהתגובות פה אתה אמור להבין משהו אחר לדעתי.

נישואים זה לא מבחן אם אני שווה או לא ואם רוצים אותי.

נישואים זה עניין של התאמה.

נגיד שתמצא מישהי שתרגיש ותבין כמה אתה מדהים בלי קשר לבעיה ותתחתנו ואז פתאום ביום יום היא לא תצליח להכיל את ההשלכות של זה וזה יתפוצץ. למי זה טוב? לך? לה?

(אני לא אומרת שזה תמיד מה שקורה, אבל אני לא מקרה יחיד. אנשים מתחתנים בשביל לעמוד מתחת לחופה ולא מחפשים התאמה ליום שאחרי)

ואם במקום זה תשב עם אנשי מקצוע ותנסה להבין אילו תכונות צריכות להיות באישה כדי שהיא תוכל להכיל את זה יותר בקלות (בנוסף לטיפול טוב), תמצא מישהי שיש לה התמודדות קטנה משלה ואז ההכלה היא הדדית ותבנה את הבית מלווה באיש מקצוע מההתחלה, אז אתה יכול לבנות משהו יציב ומלא אהבה.

פשוט תחפש את מי שתוכל לאהוב אותך כמו שאתה גם אחר כך ולא רק בפגישות. גם אם זה ייקח טיפה יותר זמן, וזה קשה, זה שווה את זה. זה מגיע לך.

כתבת דברים חכמים.אנימפצלש
בנוסף למה שכתבת אולי כשנמצאיםצ בשלבי היכרות מתקדמיםכדאי למתמודד גם קצת לחשוף למעשה את ההתנהגויות הקצת אחרות. ולא להסתיר אותם הכל הכח וכך מתאפשר לו לראות אם היא מקבלת אותו ולא נבהלת ולה לבחון אם היא מסוגלת להתמודד עם דברים כדוגמת מה שראתה..
חלק מהקושי שלי נובע מההבנה שמה שאני רןאה בפגישות חלקי לחלוטין,ה'מאחורי הקלעים' לא מוכר משום מקום.
כשיש התנגשות בין מראה עיניים לחומר תיאורטי נוטים להאמין יותר למראה עיניים.
מקווה שהייתי מובנת.
אני מבין מה שאת אומרת..ברוק...ותפיצם
אבל קשה לי עדיין העובדה שמאוד יהיה קשה למישהי לחיות איתי..
לפחות אתה יודע את מה שהאחרים לא יודעיםאלגריטי

כל הנשואים מתמודדים עם אתגרים לא צפויים. הלוואי ולי היה מושג לפני החתונה איזה קשיים יהיו לאשתי מימני! היום כבר אין טעם להרהר בזה. כשאני התחתנתי לא היו פורומים כמו זה ולא היה את כל המידע שיש היום. אתה צריך לשמוח שיש מספיק בעלי ידע וניסיון שיכולים להתריע בפניך על המכשולים הקשים שבדרך. אם תערך כראוי תוכל גם לעקוף אותם. ככל שתחסוך הפתעות מזוגתך העתידית, ככה גם הקושי שלה יהיה קטן יותר. עוד לפני החופה אתה והיא תצטרכו ללמוד אחד על השנייה הרבה דברים שזוגות נורמטיביים כביכול, לא יודעים כי הם בונים על זרימה טבעית. זה יהפוך ליתרון כי יהיו לכם פחות סיבות להילחץ. 

הרגשה מובנת לגמריpazlash

למרות שאיתי יכול להיות קשה בגלל משקל

ועם כל מישהו שיש לו בעיה פיזית

ועם אנשים עם אופי עצבני

ולחכמים לפעמים קשה מאוד לחיות עם רדודים

תוסיף עוד המון דוגמאות... לא חסר.

אני לא משווה, ברור שהנסיון הוא לא פשוט.

אבל לפחות תיקח בחשבון שעם כל אחד עלול להיות קשה לחיות. 

אם אין התאמה, קשה. (וגם כשיש, עדיין זוגיות זו עבודה)

גם אני הרגשתי כך בתקופת הנערותפרתמשהרבינו
אני זוכר שהשקעתי שעות בסידור "נכון" של הכיפה, באמירה "נכונה" של שמע ישראל ושואל את עצמי האם אני אוכל בכלל להתחתן, לעבוד...
וכיום ב"ה אני נשוי באושר עם 6 ילדים ומקצוע מכובד. ללא זכר לכפיתיות.
מה שהציל אותי זה בעיקר טיפול תרופתי) פרוזק 60 מג אם שאלתם)
אל יאוש.
ולשואלת בהתחלה. זה יכול לביות סתם קישקוש ויכול להיות סיוט חייך, השאלה כמה זה חריף והאם הוא בטיפול(תרופתי + התנהגותי). בכל מקרה תבדקי טוב. בהצלחה!
אני יכולה לומר לך תבררי היטב עם עצמך ואיתונשואה+2
מה הקושי .... ברמה של פרטים הכי קטנים שאפשר. ואז תערכי מתאים לך ..את מסכימה לשלם ? אני יכולה לומר על עצמי שיש לבעלי קושי מסוים שבקושי מורגש אבל זה תורשתי...וברור לי שיש דברים מהקושי שלו. וגם לי יש קושי (ליקוי למידה מורגש...) אבל בחרנו אחד בשני למרות החיסרון !!! כי ככה זה בנישואים כל אחד מביא מטען אישי ולכן חשוב ההסכמה שלך לשלם על החיסרון ... זה לא אמור להיות מובן מאליו. זה אמור להיות מבחירה.... ולכן הכי חשוב לי שתדעי הכי טוב מכולם מה הבעיה שלו....
גם ocd יכול להיות תורשתינהורא

לא בדיוק אחד אחד, אבל כן מבנה נפשי שעלול להתפתח ל ocd תחת מצבים מסויימים.

בהחלט כן.

אף אחד לא מושלם . להפך- אנחנו לומדים לקבלתודה על הכל!
את כל החבילה עם האדם שאוהבים
ועוזרים לו להתמודד.. ולתמוך בו

ההפך- איפה האמונה? השם נתן לנו את הקושי. מי שמקבל אנשים עם קושי הוא אדם מדהים במיוחד ויש כאלה.

לא חסרים זוגות שאחד נכה ואחת לא? מבחינתי זה אותו דבר. הפרעה נפשית כשמה - משהו שמפריע לנפש . אך יש לזה טיפול.

הייתי מציעה שתבררי לעומק מה זה אומר. מה הרמה ותחליטי האם את מסוגלת לשאת בזה..

אל תפסלי... אני מכירה מישהי קרובה שיש לה ocd והיא הכירה את בעלה בתחילת הטיפול. הם התחתנו . הוא תומך בה כמה שניתן והם עוברים את זה ביחד. באהבה ותמיכה..
זה לא מפריע לה בתפקוד. אך עדיין הוא למידה בקושי.

אם את מסוגלת לתמוך ...

בזוגיות יש קשיים.
היום אתה בריא, מחר לא עלינו חולים וזקוקים לתמיכה מהבן זוג. בורא עולם קובע.
שלחתי לך מסר. בהצלחה!!!on

מכיר את הקושי אישית, מוזמנת ליצור קשרTovB

אשמח לעזור ולתת עוד נקודת מבט

OCD הוא ניסיון לארגן את העולםרגשית

בס"ד להכניס חוקיות משלי למצבים שאין ביכולתי להתמודד איתם בגלל חרדה.

אז אני יוצר טקס שהוא מארגן לי סדר ומחזיר לי מעט מהביטחון שחסר לי. ואם יש הרבה חרדות אז הרבה טקסים. אני ממליצה להתיעץ עם הרב בורשטיין הוא נתן לנו הרצאה על השפעת הOCD על זוגיות. וזה אומר שהבעל לא סומך על אשתו בכשרות, ובנידה, והוא צריך לבדוק הכל שוב ושוב, והאשה אם יש לה אז היא לא סומכת על הרב ולוקח המון שעות לעשות כל פעולה. וכו' וכו' מלא דוגמאות שהוא נתן. 

ההגדרה לא מדוייקת.ד.

ומבחינה מדעית עדכנית, זה לא כלול ב"חרדה".

ההשלכות שהוזכרו כלל אינן נכונות בכללי. יכול להיות ספציפית אצל אנשים זו הבעיה שלהם, "עצבנות דתית" מסויימת. אבל זה כלל לא קלאסי. יכול להיות מישהו ע תופעה כזו - ושאין לה כל קשר למה שסומך על הכשרות של מה שאשתו עושה. וגם אשה, שלגמרי סומכת על הרב - וזה בכלל בתחומים אחרים.

יתכן שהוא נתן דוגמאות למקרים שיכולים להיות, בתור הרצאה על נושא "מענין". אבל לכתוב מזה כאילו זה הכלל, מוגזם לחלוטין. ועלול להשפיע על אנשים לחשוש ממה שלא קיים, ולא לכווין אל מה שכן.

ככלל, אם כבר, כדאי להתייעץ עם מומחה לענין הזה ספציפית. יש כאלה.

הי, אשמח שתבואי לפרטי מהפצלש שלךpazlashאחרונה

חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

ריבונו של עולם אבל זה כן מפריע לו!נחלת

וזה לגיטימי לגמרי. מה שייך שלכם זה לא מפריע? (אגב, זה כן

הפריע לך בפגישות subb16.....(

בכלל, נראה לי שסטינו קצת מהנושא והרחבנו כיד הלא יודעת מה

הטובה עלינו. לבחור מפריע וזה הכי טבעי בעולם.

אולי אחרי כך וכך שנים אחרי החתונה זה כבר לא יפריע

לו ומצידו שתגדל זקן עד הברכיים (כמו בשיר פורים ידוע) -

אבל בינתיים, זה מפריע לו.

וזה נורמלי. וזה טבעי. וזה בסדר. לא מכירה את הנערה -

היא בטח מקסימה - אבל אין ספק שיש בחורים שלא

היו יוצאים לפגישה שניה....

ולא שאני נותנת לגיטימציה לגישה כזו, אבל זה

נ ו ר מ ל י!!!!!!!!! לגמרי!!!!!

ובא נאמר שלמלאכי עליון זה לבטח לא היה מפריע

ויש כאן כמה כאלה, אבל עדיין לא כולם מסתדרים

עם כנפיים...מה לעשות.

חודש טוב פורום נכבד!

למהזית שמן ודבש

כמעט כל הדייטים שעברתי מסתיימים כעבור פגישה אחת?

הקב"ה חוסך לך זמן על בנות לא רציניותintuscrepidam
זה פתרון קל. בכל זאת, כדאי לבדוק למהנחלת
אנא המתן לתגובות כאן. יש כאן תובנות ועצות טובותנחלת
בן כמה אתהadvfb

ואיך אתה מרגיש בדייטים עצמם?

זה יכול להיות עניין שכדאי לטפל בו בשלב בחינת ההצעה ועד להתנהגות בדייט עצמו.

כיווניםיהודי שואף לטוב

'מסתיימים' הכוונה שהיא מסיימת אותם?

אם אתה מסיים, זה בירור מסוג אחד.

למה ההצעה, שנראתה לי בעלת פוטנציאל, כבר לא רלוונטית? מה פגשת שגרם לך לחתוך? זו בעיה בהצעה, כלומר לא היתה שום סבירות, אין שום דמיון/קשר בין הדמויות, או שזו בעיה בתקשורת, ביצירת הקשר?

אם זו בעיה בהצעה, למה הציעו לי? ייתכן ולא מכירים אותי/אותה/לא יודעים מה אני מחפש? למה לא 'עליתי על זה' מראש, בשאלות מבעל הרעיון (מלבד פרטים טכניים ומהותיים כאלה ואחרים, 'למה חשבת שהיא מתאימה לי?', 'למה חשבת שאני מתאים לה?'. לא 'כי לשניכם יש אוזניים/לב וריאות', אלא למה דווקא אני לה ודווקא היא לי. איזו ייחודיות ראית בכל צד שהעלת לך את המחשבה שיכולה להיות התאמה) או בשאר הבירורים. אולי העניין צריך חידוד?

אם זו בעיה ביצירת הקשר, האם נבהלתי משתיקות/משהו ספיציפי שהיא אמרה? האם חתכתי 'כי הרגיש לי' או שיש סיבה שאפשר להצביע עליה? הרם באמת נתתי הזדמנות או שמיהרתי לחתוך כי לא היו לבבות והצעת נישואין אחרי 20 דקות? האם נכון לחתוך אחרי נסיון אחד, כששני זאים נפגשים ומובן יהיו רגעים לא נעימים (וגם לא נוראיים) של שתיקות מביכות, או שנכון לתת צ'אנס נוסף, ואולי אפילו יותר? האם אני באמת בא מוכן לקשר, ובא להשקיע בדייט, או בא 'לעבור אותו' (כמשתמע קצת מנוסח שאלתך), ומיילא כל הדייט לא רלוונטי? האם יש בי פחד מיצירת קשר שגורם לי להיבהל ולהרגיש שזה לא רלוונטי, או אפילו להצביע על דברים ספיצייפיים למרות שהם לא באמת מהותיים לי?

אם היא חתכה, יש בירור נוסף, אך זה כמובן דורש גם את הבירור האם ההצעה היתה רלוונטית. אם לא, למה לא סוננה בדרך? האם ייתכן שהמציע/הדמויות שאצלן ביררו עלי לא מציגים אותי נכון?

אפשר גם לשאול אותה, בטלפון בו היא חותכת או בהודעה אחרי זה, למה היא חותכת. היא לא חייבת לך תשובה, וכנראה שהיא תענה 'הרגיש לי שזה לא מתאים', אתה יכול לבקש הערות/הארות להמשך הדרך, אולי תקבל משהו.

ייתכן שיש בך, במראה/דיבור/התנהלות שלך בדייט משהו מרתיע/מרחיק? האם השקעת בדייט, באת מכובד, פתוח (כמה שאפשר) להכיר, לשמוע ולשתף, התעניינת בה ולא חיטטת יותר מידי? האם חשבת מראש על מקום שנוח לה, מתחשב במה שמתאים לה, לא ליד כל החברות, מקום נעים, אולי אפילו עם שירותים? האם הבאתי לפגישה הראשונה מיץ תרד הולנדי סחוט ועוגיות שעורה ותירס במילוי חסה? התנהגתי מוזר? נסה לשחזר את מהלך הפגישה ולבחון אם היתה התנהגות מרחיקה מצידך.

כשזו אחת או שתיים, יש סבירות שההצעה לא רלוונטית/הן לא פתוחות לקשר, אבל אם זה כבר עם בנות רבות, יש כאן נורת אזהרה לכיוון שלך. מה אני לא עושה נכון.

זו התמודדות קשה. נסה ללמוד משהו מכל פגישה. להתייעל בתקשורת, להכיר גבולות ולהבין מה חשוב לאישה ומה מעניין אותה, למד להתחשב, ובעיקר, להיפתח.

זה נסיון לא פשוט. תדבר עם אבא, תגיד לו, ותתכוון לזה, שקשה לך, שאתה צריך את עזרתו, ושאתה מתאמץ ומשקיע כדי להקים בית לכבודו. קבל את הקשיים הללו באמונה, ויהיו לזכותך.

(מקווה שכתבתי כל מה שחשבתי, כי בטעות מחקתי הכל וכתבתי הכל מהתחלה)

אשריך. יצליח ה' דרכך ותבשרנו בשורות טובות במהרה.

נכון מאוד.נחלת
מזכיר לי אותיsubb16אחרונה

אכן גם אני הייתי בבעייה כזו עד שלימדו אותי איך לפתח קשר עם אישה.
ואז הכל השתנה שסוף סוף הכדור היה אצלי.
לא בקטע מלחיץ אחי אבל אתה צריך ללמוד אם יוצרים קשר עם אישה.
תחשוב שזו בחורה שהיית רוצה ובגלל שאתה לא יודע איך מפתחים איתה שיחה הכל בורח לך, פשוט חבל.
לכן יש אנשים מאוד מאוד מסויימים שיודעים להדריך אז שווה לפנות אליהם וכן גם לשלם אם צריך.

חשש גנטיאחד האם שומע

שלום לכולם.

אצלנו במשפחה כולם ממש גבוהים. באיזור 190, והבנות יחסית בממוצע. כל חיי גדלתי כגבוה ותמיד קיבלתי על זה מחמאות, לכן אצלי במוח זה נתפס כדבר מאוד מהותי. 
העניין הוא שאתמול יצאתי לדייט עם בחורה מתוקה ממש, אבל גם ממש נמוכה. ויותר מזה, המשפחה שלה גם ככה פחות או יותר. אחרי שהבנתי את זה פתאום התחיל להפחיד אותי העניין הגנטי (ברור שגובה זו לא מחלה ח"ו והבעיה היא בתפיסה שלי! אבל ככה גדלתי וכרגע קשה לי להשתחרר מזה. ומבקש מראש סליחה אם זה פוגע במישהו). 

השאלה שלי היא האם יצא לכם לחשוב על משהו כזה פעם? מה יהיה הגובה של הילדים? איך אפשר לברר גנטית מה באמת ההשלכות של זה? מכירים משפחות שיש פער גובה מטורף כזה? מה הגובה באמת של הילדים?

חבר'ה, באמת כל פיסת מידע שיש לכם כאן תעזור לי, זו לא פעם ראשונה שאני מתלבט על זה. תודה

אם חשוב לך גנטיקהחושבת בקופסא
תבדוק מחלות גנטיות שמשפיעות על החיים הרבה יותר מכמה סנטימטרים לפה או לשם.
כמו שאמרתיאחד האם שומע

אני יודע שזו לא מחלה, וברור שצריך אכן לבדוק מחלות גנטיות. אבל זה מטריד אותי. הלוואי שלא. 

אני יכול להגיד לך שאני חושב על זה לצד השניל המשוגע היחידי

אבא שלי נמוך, אמא שלי ממוצעת על גבול הנמוך,
וכולם אצלינו די נמוכים במשפחה. (אני נמוך)
אני חושב שאם זה פער, אז זה אמור להתאזן, אבל אין לי באמת ידע מקצועי...
אבל בסוף אם תתרגל לזה, אז הגיוני שגם התפיסה שלך תשתנה.

קודםאחד האם שומע

כל תודה רבה על התגובה נשמה טהורה, מקווה שהשאלה שלי בסדר!

דברי שני, זה ברור שעל רוב פשעים תכסה אהבה..אבל עד שהאהבה תגיע....

בשמחה, השאלה שלך טובה,ל המשוגע היחידי

וזה גם מובן מאוד למה זה מפריע לך.

ואני מניח שאתה שואל על הילדים שבעז"ה תאהב אותם איך שהם יהיו...

השאלה בסדר גמור. לא להרגיש אשמה רבותינחלת

על הרגשות שעולות אצלכם. יש להן מקום.

אין לי תשובה על כך. אולי להמשיך ולראות אם זה עדיין מפריע.

אולי הילדים יהיו גבוהים כמוך? יש לנו שכנים שהיא מאוד נמוכה. ממש.

בעלה די גבוה (לא 1.90) ו90% מהילדים, גבוהים.

אבל יכול אולי להיות גם ההיפך כמובן.

אגב, קראתי בספר "יומנה של שדכנית" על מישהו שהגיע לאחד מגדולי ישראל

בטענה שאחותו שמה דגש על שטויות; הכירה בחור נמוך ואינה רוצה בו כי

טוענת שתתבייש ללכת איתו ברחוב.

הצדיק ענה לו: אלו לא שטויות. זה דבר שצריך לקחת בחשבון אם זה מפריע לה.

זה לגבי ההצטדקויות שעולות כאן לגבי הרגשות לגטימיות לגמרי.

מה עושים איתן? זה כבר נתון לשיקולו של כל אחד.

בהצלחה רבה!

הגובה שלי 156 ס"מshaulreznik

כנ"ל לאבא שלי, ואימי עוד יותר נמוכה. לגבר זה לא קל מבחינת הביטחון האישי, לנשים אין בעיה (הן אכן נתפסות כ"מיניאטוריות ומתוקות"). ילדיי נמוכים כמוני, הבן עדיין קטן ולא מוטרד במיוחד, לבת הגובה שלה כלל לא מפריעה.

אבל רוב הסיכויים שילדיך יגיעו לגובה ממוצע של 175 ס"מ ואף הרבה מעבר. אז אין מה לחשוש. שאל את הבינה המלאכותית והיא תיתן לך תחזית על סמך סטטיסטיקה קיימת.

תודה על השיתוף!אחד האם שומע

על בסיס מה את/ה אומר את זה? באמת כבר שבוע שאני מנסה להסתכל מסביב על משפחות ולא מצאתי משהו עקבי מדי..חוץ משאם יש גנים נמוכים אז זה עובר הלאה..

ראה את המחשבוןshaulreznik
זה עניין אישי ותלוי בטעם שלך, לדעתינקדימון

מה שלא נכון זה המחשבה שגן גבוה פלוס גן נמוך יוצר גן ממוצע. אם אתיופי יתחתן עם אשכנזיה אז הילד יצא מוקה? זה לא ביולוגיה.

אם חכם יתחתן עם טיפשה אז הילד יצא ממוצע הציונים שלהם? זה לא ביולוגיה.

אחד מהגנים יבוא לידי ביטוי וזו הגרלה שאין לנו איך לשלוט עליה, ומה שכן יכול להיות זה עוצמה משתנה של הגן המסוים - אבל הנטייה תהיה גבוהה או נמוכה, וממש לא נטיה לממוצע.

זה דבר שיש לדעת.

עכשיו השאלה היא מה הטעם שלך בנושא, אם בכלל אכפת לך/חשוב לך, וכדומה.

מעניין מאוד.אחד האם שומע

ברור לי שאין פה נוסחה מדויקת (אע"פ שיש מחשבון באמת כמו ששלחו למעלה חחח..) אבל רוצה לשמוע מנסיון החיים פה של האנשים מה רואים/שומעים מסביב. לדעת האם אני לבד בהתלבוטות הזו והאם יש לה מקום או שזה יצר הרע? 

במקרה קפץ לי השרשור ורוצה להגיבבארץ אהבתי

קודם כל - זה נכון שזה לא תמיד יוצא ממוצע, אבל דווקא בדברים האלו (גובה וצבע עור) יש איזשהו ערבוב של הגנים שיוצר לרוב משהו באמצע (כי יש פה כמה גנים שמשפיעים, ולכן חלק מתקבל מהאמא וחלק מהאבא, והתוצאה מושפעת משניהם. יש תחומים אחרים שבהם רק גן אחד משפיע ואז זה באמת סוג של 'הגרלה' אם זה כמו אמא או כמו אבא).

מכירה כמה משפחות של אתיופי ואשכנזיה (או להיפך) והילדים באמת בצבע כמו של תימנים. וגם במשפחה שלי רוב הילדים קיבלו צבע בערך באמצע ביני לבין בעלי (עם שונות בין הילדים, אבל בגדול כולם בטווח שבנינו).

ולגבי הגובה - יש לי דודים שהם עם הפרש גובה משמעותי. הבעל בערך 1.90, והאישה סביב 1.50 (להערכתי, לא שאלתי אף פעם...). יש להם 7 ילדים, 2 בנים שקיבלו את הגובה של אבא שלהם (לא יודעת אם ממש בגובה שלו, אבל כן גבוהים מהממוצע באופן ניכר), ו-5 בנות בגובה ממוצע, גבוהות יותר מאמא שלהן אבל לא באופן חריג.

חוץ מהחשש לילדיםShandy

זה מציק לך בעין?

מרגיש לך מוזר להסתובב עם מישהי יותר נמוכה בהרבה ולא ממוצעת?

איך הצל/ השתקפות שלכם ברחוב או מול חלונות ראווה מרגישה לך??

כי לגובה כמה שתרצה זה מה שה' קובע

אני באה כמיך ממשפחה של גבוהים

אבא שלי 185 אמא 175 ויש לי אחים 192 188 אחיות 176 175 שזה גובה ממש גבוה לבנות

אבל גם אחים בנים יותר נמוכים - ממוצעים 176

(שזה הממוצע בערך לגברים- 177)

ואני שאני 170 זה גם גבוה לבנות

(הממוצע הוא 163)

זה תלוי ילד מה הוא אוכל כמה ישן אם עושה ספורט

אני מכירה זוגות שהם הפוכים שניהם מגרדים את ה170 ויצא להם בחור 185

זה משפיע אבל לא מחייב בכלל

אז תתיחס יותר להרגשה שלך איך זה נראה בעינך

כמה  זה מפריע לך שהאישה שלך שהיא נמוכה

לא הילדים שלך

כי לי זה מפריע🙂

מודה

נסיתי  עם כמה וכמה בחורים אבל אני לא נמשכת לכאלה שפחות מ178-180

אני צריכה לראות שיש הבדל גובה בנינו

תודה!אחד האם שומע

האם שאני שואל את עצמי את זה גם. כי זה פרדוקס כזה. ככל שאני מפחד יותר מאיך זה ישפיע על דור העתיד אוטמטית זה משפיע על איך אני מסתכל עליה. 
ובדיוק כמו שכתבת, יצא לי להתסכל על הצל ברחוב וזה, וזה מרגיש לי קצת 'מוזר', כמו אחות קטנה. אבל אמרתי לעצמי שזה אולי סתם קול בראש שצריך לנפץ..מבולבל כבר. 

מסכימה; איך זה מרגיש אצלך, לא הילדים כרגע.נחלת
בעלי גבוה ואני נמוכהמתואמת

שמחה שזה לא הפריע לבעלי...

יש לנו ילדים גבוהים, ילדים ממוצעים וילדים נמוכים. מגוון נחמד

אגב, ההורים של בעלי גם נמוכים, רק הוא ואחיו גבוהים...

גם לדעתי - פחות תחשוב על הילדים העתידיים, אלא על איך זה מרגיש לך מולה, אם מפריע לך להיות בפער כזה מולה. זה עניין של העדפות מראה ולא של גנטיקה...

יש לי דוד 1.98 ודודה שלי 1.65 בערך,Lavender

כל הילדים יצאו גבוהים (חמישה במספר)

ואם אתה שואל אם יצא לי לחשוב על זה פעם, אז בפירוש כן.

בסוף כשאני מתחתנת עם מישהו אני רוצה להוריש גנטיקה טובה לילדים, לא דווקא גובה. 

(לי אישית גובה יותר מפריע בקטע שגבר נמוך מצטייר בעייני כפחות "גברי" אבל לא יפריע לי שיהיו לי בנות נמוכות למשל)

נכון, אבל לא בהכרח.נחלת

אני גבוהה.  ובכל זאת, שמתי לב שיש גברים נמוכים שהם גבריים בהחלט.

כמובן שמטבע הדברים, אשה גבוהה היתה רוצה בעל שלפחות בגובה שלה.

אבל יש גברים נמוכים גבריים ומושכים. לגמרי. וגם גבוהים שלא נראים

גבריים כל כך.

מכירה מישהו נמוך נמוך נמוך.....למטה מהממוצע. בהרבה.

אשתו גבוהה גבוהה גבוהה...למעלה מהממוצע.

רואה די הרבה זוגות כאלה.

יכול להיות שגם אצלך זו איזו תסמונת גנטיתמרגול

ויכול להיות שסתם נטיית גובה

כנ"ל אצל הגברת המיועדת.

כי כן, ברור שגובה מושפע המון מגנטיקה, אבל יש מקרים שזה ניתן לבדיקה ממוקדת של 2-3 דברים. לרוב יבדקו בשביל שלא יהיה לשני ההורים (למשל כי אז ההשפעה היא לא רק על הגובה, אלא גם על עוד דברים. או כי זה כבר יצור מצב קיצון)

בכל אופן. אני חושבת שייתכן שיש פה גם עניין של מגדר.

כי כאמור, לגברים גבוהים מאוד, קשה פחות מלנשים גבוהות מאוד. וכך גם ההפך.

אז אתה אולי חושב - מה אם הבן שלי יהיה נמוך מאוד וזה יקשה עליו בזיווג/ביטחון עצמי/ ווטאבר

אבל אני כאישה הייתי חוששת בעבר מההפך - מה אם תצא לי בת מאוד גבוהה?

אני נמוכה מאוד, בעלי מעל הממוצע אבל לא ברמה חריגה, אז לא נראה לי שתצא לי בת 180 חחח

אבל בהחלט מבינה את הקושי של ללכת עם מישהי שנמוכה ממך ב40 ס"מ (מהכיוון של זו שהלכה לצידו של מי שגבוה ממנה ב40 ס"מ, וזה באמת מרגיש לפעמים כמו "ילדה", עד שמתיישבים ואז כבר לא. אבל מבינה)

אשכרהאחד האם שומע

כתבת הרבה ממה שעובר לי במוח. 

ברור שגובה באיזשהו מקום זה יתרון/נורמלי לגבר ואילו לאישה זה יהיה חיסרון מסויים..וכל הקטע שזה גם בדיוק להיפך! ואין לנו איך לשלוט על זה. מצד שני, כמו שכתבתי, יש לי איזו תפיסה כזו שגובה הוא מאוד מאוד חשוב. לכן זה משפיע לי על איך אני תופס אותה וגם עולה הפחד על דור העתיד,..

אם אפשר לשאולשלומית.

למה גובה הוא מאוד מאוד חשוב? ( חוץ מלהגיע למדפים הגבוהים בסופר)

אני ובעלי נמוכים והחיים שלנו מצויינים ב''ה. מקסימום לוקחים שרפרף 

את צודקתאחד האם שומע

לחלוטין. זה דבר שלא בשליטתנו בכלל, והוא לא עקרוני למהות של האדם. והאמת שבגלל שזה לא מאוד חשוב אני כועס על עצמי שזה כל כך מפריע לי! באמת. 
אבל כמו שאמרתי, תמיד גדלתי כך שגובה הוא חשוב, תמיד החמיאו לי על זה ותמיד זה היה לי כיף. לכן זה נתפס אצלי כנראה כמשהו חשוב....

כמו הרבה דברים אחרים שמפריעים לאנשים אחרים

אבל אם גובה מאוד מאוד חשוב בעיניךמרגול

אז זה אמור להיות גם מאוד מאוד חשוב כשאתה חושב על הבנות העתידיות שלך, לא?

להיות בת גבוהה מאוד, זה ממש לא קל.

גם להיות בן מאוד נמוך.

אבל אני אומרת, שאו שגובה זה פיצ'ר חיצוני וזה הכל, ואז באמת לא כזה משנה

או שהוא מאוד חשוב, אבל אז זה חשוב לשני הכיוונים שלא יהיה גובה קיצוני. לא?

ברוראחד האם שומעאחרונה

קיצוניות לא טובה בשום דבר ובשום מצב. לא מחפש קיצון. 
מבחינתי גובה זה לא הכי חשוב, ברור שהעיקר הנשמה והמידות. עם זאת, קשה לי לשחרר את זה. 

רק אם תתחתן עם מישהי גובהintuscrepidam
תהיה סבירות גבוהה יותר, לא וודאות, שהילדים שלך יהיו גבוהים. וזה תחת הנחה שכל הדורות לפניך גבוהים ככה שיש לכם נטייה להיות גבוהים.
תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

באמת היה קצר ב"ה, חודשיים עם הראשונה וזה הספיקנו, ההוא מהזה
יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.
בשעה טובה! הרבה מזל טוב!יעל מהדרום
הרבה מזל טוב, אם אני מבין נכון מדובר בראשונה שלך?מתוך סקרנות

שיחקת אותה.

יפה.

אכן מדובר בראשונה ב"הנו, ההוא מהזה
8 פעמים "מזמור לתודה" ערב בוקר וצהריים.......נחלת
וואו! איזה כיף! מזל טוב!!!יהודי שואף לטוב
שתזכו לשמוח זה בזו וזו בזה ולהוסיף המון אור.

מוזמן להמשיך לתרום ולקבל בפורום (אף שזכית ואין לך הרבה נסיון😀).

כל כך משמח! היו מאושרים יחד. המון המון נחת!נחלת
מזל טוב!זית שמן ודבשאחרונה
"החיים שלי יפים. יש לי עבודה. מה רע להיות לבד?"נחלת

זו הכותרת של טיפ באתר "השדכן". יש שם טיפים טובים.

מזכיר לי את התגובה של הבחורה שלא הרגישה צורך

להתחתן. אולי לא קשור, אבל ממליצה על טיפים;

שם וגם באתר של אלי גרון.

מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאר
בכנות יש לי מלא מגננותהפי

אבל עם הבחור הנכון זה יתקלף ..

בעייני במינוס של רווקות מאוחרת זה שאתה יכול להיות הכי טהור בעולם

ואנרגיה או בחירות של אנשים אחרים .  תרצה או לא הם גורמות לך למגננות... במודע לא מודע

ולכאב /פחד .

ואני אשתמש במילה גרנדיוזית למרות שזה גם יכול להיות קטן מיני טראומה .

הראש זוכר הרגש זוכר .. וכל בחור משאיר איתו רגש / חוויה .

אני רק מחכה לרגע הזה שהוא יגיע ויקח ממני דאגות ופחדים שלא שלי.

זה כמובן דורש גם ממני לאפשר בקיצור זה באמת מסע / קריעת ים סוף .

זה נשמע בריא מאודadvfb

אני חושב שגם לצעירים זה יהיה טוב שיהיה הגנות.

הגנות שומרות עלינו. לפעמים שאין לאנשים הגנות אז הם נפגעים ואין בזה שום אידיאל.

נכון אבל צריך לדעתהפי
להיות צופה מהצד ולא להיות המגננה עצמה 
מודע להגנות, חידוד חשובadvfbאחרונה

בשורות טובות אמן!

לא יודע מה יש לכבד את המונדיאל, אבל קישורית יפהיהודי שואף לטוב

בתחילת ההיכרות הציפיות לרוב גם כך לא בשמיים, אז אני לא מפחד מנפילה מגובה.

אם נוצר קשר, הנפילה )אם תבוא) תהיה כנראה כואבת יותר, אבל כבר נוצר משהו, יש סיכוי, ולכן שווה לנסות להסיר מגננות כמה שאפשר, כדי לאפשר לקשר הזה להתפתח.

כמובן, צריך להיות איזשהו דירוג. לא להתחיל מיד לבדוק לאיזה בית ר כדאי לשלוח את הבן שלנו המתוק, אבל בהחלט יש מקום לבנות תמונה בראש שהיא-היא, מה שגם יחזק בעצמו את הקשר.

האם אני יודע לעשות את זה נכון?

שאלה גדולה.

תודה על השיתוף! כאב זה לא כיף advfb

נראה לי שבאמת עיקר העניין הוא להתחלת קשר, אבל גם אחרי שקשר מתקדם זה עדיין העיסוק.

חלק מעניין ההדרגה זה לא רק לא לקפוץ שלבים בטיל, אלא גם לדעת להתקדם ולא לעצור לגמרי, ולפעמים בקשר רציני יכולים להיות פנטזיות כאשר יש תקיעות בקשר. מתישהו תקיעות כזאת יכולה ליצור פנטזיות כאילו הכל טוב. אבל לא, צריך להתקדםםם

וואי זה קשוחLavender

לפעמים הלב מרגיש משהו אחד והשכל מנמיך ציפיות כדי לא להתאכזב.

משתדלת לא לפתח ציפיות בתחילת כל קשר גם אם נראה שזה זה, אבל בסוף בתור בת אנוש כן מתאכזבת אם יש קשר משמעותי שנחתך מאיזושהי סיבה.

ואם כבר הזכרת את מסי, אני מחזיקה ממנו שלמרות שהוא אחד האנשים המפורסמים בתבל, הוא נשוי לחברת ילדות שלו כבר 18 שנה ולא מחליף בת זוג כמו גרביים.

נראה לי שלהתקרקע זה הדבר שאני הכי מזדהה איתוadvfb

זה פחות עניין של להוריד ציפיות או להגביר ציפיות.

אלא -

להתאים את הציפיות למציאות. המציאות שכרגע אני לא מכירה את הבחור ויש בו עוד צדדים שהוא יפתיע אותי בהם אם אני יכיר אותו.

כי אנשים הם עולם ומלואו, ואנשים הם מפתיעים, לטוב ולרע.

לכן הרבה פעמים פנטזיות שמנותקות מהמציאות עלולות לסתום את הסקרנות, וסקרנות זה בין הדברים הכי חשובים בהיכרות!

לכן, הצורך היחידי הוא להיות מציאותי. ובסדר אנחנו בני אדם אז כדאי לא להיות קשים לגבינו ביחס לכך.

מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))
לא התחברתיניצן*

מילא אם זה יבוא מרווקה שתרגיש ככה ותגיד.. אני לא לוקחת בעלות על זה, אבל לא התחברתי שהיא לוקחת את ה'קושי' הזה וצובעת אותו בצבעי גאולה. אפילו שמצידי אני יכולה להרגיש את זה. ויש בי אמונה, שכל 'עיכוב'/ המתנה יש בתוכו ובתוכה דבר שיכול להצמיח ולבנות, כמו שמשבר זה גם מבשר וכו וכו'. אז מבינה מה היא רוצה להגיד, 

ואפשר להגיד על זה על הרבה דברים אחרים כאלו של נסיונות. 

עם זאת, גם בתוך זוגיות אפשר לבנות קומה ועוד קומה, 

וכשאני רוצה להתחתן ומרגישה את המציאות טופחת על פניי אין לי מילים, ולי באופן אישי אין רצון לקרוא את המלים האלו. 

אולי בעומק של הדבר זה באמת קשורכְּקֶדֶם

אבל בתכלס

זה הרבה בגלל שהיום כל אחד עף על עצמו והמבחר עצום וככה גם הפומו. 

חחחחאני:)))))
מבלי להתייחס בפירוט לנכתבנוגע, לא נוגע

אני חושב שצריך שינוי חשיבה כללי. תרתי משמע. זה נכון לכולם אבל חשוב במיוחד לרווקים בוגרים יותר שכבר עברו דברים ועבדו המון עם עצמם.

היא כותבת- "כדי להבין מה קורה בעולם הזוגיות, צריך להבין מה קורה בתהליך הגאולה... הגאולה היא תהליך של מעבר מההסתרה לקשר גלוי של פנים אל פנים".

ההשוואה עולה מאליה-  אין יש רווקות מאוחרת ובתים לא נבנים, אולי זה לא בגלל שהקשר הזוגי הוא לא מספיק פנים אל פנים, אלא בגלל שאנחנו לא מספיק מתאמצים לבנות את בית ה' ולהתקדם בתהליך הגאולה. זה פשוט שיקוף. בניית בית זה לא עניין פרטי לא רק לחיוב אל גם ל"שלילה". אם כל בית בונה עוד חורבה, אז כשאנחנו לא מתאמצים לבנות את המקדש (ואנחנו כבר לא בגדר אנוסים כמו בגלות)- אז ממילא עוד בית מתפרק או כלל לא נבנה. אם כשהיינו יכולים לעלות לא"י לא עלינו בהמונינו, בא משהו רע וקשה ודחף אותנו לעלות.

מתעסקים בסימפטום ולא בשורש. ברגע שהציבור יפעל יותר לבניין המקדש, דברים ישתנו גם בתחום הזוגי (גם מבחינה פסיכולוגית זה הגיוני, כי אם נהיה מאוחדים סביב מטרה גדולה יהיה קל יותר להתחבר ולהתחתן). הרווקים והרווקות (בעיקר אלו מביניהם שיש להם מידות מתוקנות והם אנשים טובים עם תפיסה בריאה, ובולט שהעיכוב לא באשמתם), נושאים על גבם את גלות השכינה, שמרחפת כיונה ורוצה כבר לנחות כי היא בבית אבל אנחנו לא בונים לה את הקן.

כמובן שצריך את מה שהיא כותבת (בנוסף לעבודה בסיסית על מידות ודמיונות חוסמים וכו'). אבל צריך להיזהר מתפיסה שאומרת שצריך להעמיק עוד ועוד את ההכנה לפנים אל פנים אם דברים לא מסתדרים וזה הפתרון. מה שצריך זה לגלות את הפנים, אנחנו כבר מול ורק יש כיסוי שמסתיר את הפנים וצריך להוריד אותו, להסתכל סביב ולפעול מתוך תפילה ונוכחות עם ה' (זה גם שיקוף של היחס הלא נכון למקדש. מחסום תודעתי עמוק. רק בדיעבד נבין את עומק הקונספציה הדתית).

כתבת דברים יפים אבלכְּקֶדֶם

מה תגיד על החילונים? כי זה קיים גם שם.

ובכלל, מה תגיד על הגוים בכל העולם..? אירופה גוועת מבחינה דמוגרפית בגלל העניין הזה.

פשוט המציאות השתנתה

ואישה מסובבת גבר.פעם המצב היה הפוך

היום כל אחת חושבת שהיא מינימום מיס תבל. ואז מבלי ששמה לב היא הגיעה ל35 וכבר חייבים להתחתן אז מתפשרים על מה שיש ומהר

נכון. לכן כתבתי שזה נוגע בעיקר למי שעבד עם עצמונוגע, לא נוגע

הבעיה העיקרית היום זה שאנשים שקועים בעצמם.

זה יכול להיות הרסני שאדם שלא עבד עם עצמו מבחינת תיקון מידות ילך לאימון שיחבר אותו עוד יותר אל עצמו..

מחשבה מעניינתפתית שלג

אבל גם אם אנחנו יכולים להחליט שעם לבדד ישכון ולעשות כרצוננו במקום המקדש- אני בכלל לא בטוח שההחלטה להימנע מזה לא נחשבת אונס. מצינו הגדרת אונס גם למניעות חזקות מצד קושי טכני או קושי נפשי, ואפילו ליצר הרע..

אני מסכים שמטרה משותפת עוזרת פסיכולוגית- ואני חושב שזה קרה בתחילת המלחמה, ועוד נשאר ברמה מסוימת. אז זה בתכלס לא חייב להיות התאחדות סביב מקום מהמקדש, ודוקא יותר הגיוני לומר שבשביל לדאוג למקום המקדש צריך להגיע לאחדות גדולה, ובלעדי זה לא נוכל להשיג שום דבר. 

גם מפשט מאמר חז"ל אפשר להבין לפעול בעיקר הפוך- שתיקון של ענייני הזוגיות מקדם אותנו לבניין המקדש (זה כמובן לא מחליף את החובה, הזכות והאחריות הלאומית שלנו למקום המקדש).

זה פחות עניין של אונס, זה יותר עניין של הכוונהנוגע, לא נוגע

לעמ"י היו הרבה סיבות טובות לא לעלות לא"י, ובאה השואה והחדירה את המסר הנורא והכווינה מחדש.

זה גם לא עניין של לקום בבוקר ולעשות כרצוננו, אלא לפעול מעשית להשגת אישור לבניין המקדש. אפשר גם להתחיל בדיונים רחבים הלכה למעשה על העניינים הדורשים ליבון.

לגבי הסוף- אבל זו בדיוק הטענה, שתיקון ענייני הזוגיות לא הולך מספיק טוב גם אחרי כל האימונים וכו'. ומעבר לזה, בא"י אתה מתחיל מהכלל ועובר לפרט כי מורגש יותר החיבור של הפרט לשורשו. וזו גם המהות של המקדש, הכהנים עובדים ונמשך שפע לעמ"י. אנחנו פשוט חיים בתודעה אחרת וזו הבעיה.

יש בעיה מהותית כשמעתיקים את הר הבית למקום אחר, וד"ל, ולשם שמיים.

הרעיה, נשמת האומה הכללית שגם נמצאת בכל אחד, אומרת:

על משכבי בלילות בקשתי את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

בלילה, בשקט ובלבד, הרגשתי משהו עליון, וביקשתי להשיג אותו, אבל לא מצאתי.

אקומה נא ואסובבה בעיר בשוקים וברחבות אבקשה את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

קמתי וחיפשתי אותו בחיים, בעולם, אבל עדיין לא מצאתי. לא הצלחתי להרגיש את נוכחותו שם בצורה מספקת.

מצאוני השמרים הסבבים בעיר את שאהבה נפשי ראיתם.

במקום שאמצא אותו מצאו אותי השומרים, שומרי התורה, ושאלתי אותם. הם ענו את התשובות הרגילות שלהם, תלמד תורה, תתפלל מהלב, שם ה' נמצא.

כמעט שעברתי מהם עד שמצאתי את שאהבה נפשי אחזתיו ולא ארפנו עד שהביאתיו אל בית אמי ואל חדר הורתי.

ידעתי שהם טועים והם לא מבינים שכל אלו רק לבושים, אז מייד עזבתי אותם. ואחרי שניסיתי הכל- מצאתי. הבנתי. רק שם אגיע אליו באמת, אגיע להתגלות ולחיבור של האהבה. ולכן לא ארפה עד שאביאנו לשכון בבית אמי- שזה הר בית ה' מקום השראת השכינה, ובחדר הורתי- שמשם נברא העולם.

השבעתי אתכם בנות ירושלם בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ.

ועכשיו אני משביעה אתכם בנות ירושלים, אל תוותרו אלא תעירו ותעוררו את האהבה עד שתחפץ, ורק שמה האהבה באמת נחפצת. ואל תדאגו, אתם תצליחו. רק תבינו, תרצו, תתאמצו ותתמסרו, כמו שאתם עושים בשביל שאר א"י.

הרעיון הכללי נכון ושמעתי אולו כמה פעמיםהיום הוא היום
מכמה מקורות שונים ורציניים
לא מסכיםintuscrepidam
לאנשים היום יש הרבה דמיונות והם לא עמוקים אלא חושבים שהם עמוקים. זה מקשה עליהם ליצור קשר ולאהוב את מי שמולם
יש לך ודאות בכך?advfb
כן, מה שפתית שלג כתב זה רומנטיקה = דמיון של אהבהintuscrepidam
חושבת שהרווקות המאוחרת באהLavender

יותר מהסיבה שאנחנו מחפשים להתאהב ואז להתחתן

ולא להתחתן ואז להתאהב כמו בדורות הקודמים,

ואם כבר להתאהב אז בבן/ בת הזוג המושלמים בתבל מכל בחינה שהיא.

יש מבחר גדול יחסית, לא כמו יהודי העיירות שהתחתנו עם בני המשפחה היהודית הנוספת באותה העיירה/ משהו בסגנון

וכל ההקשר לגאולה בעייני ווארט חסידי נחמד ולא מעבר.

מה שבטוחadvfb

יש פער בין דורי מובהק

לטוב ולמוטב

אולינחלת

גם יש הקרנה, מבלי שנרצה, מהעולם החילוני והגויי; הכל מותר, אפשר להתחתן אפשר גם שלא,

נכון שזה נשמע לא טוב, אבל אין ספק שיש הקרנה והשלכות גם עלינו.

שמה לב, שהבחורים במיוחד חוששים להתחתן. אולי פחד מאחריות, מהעול - היום יש כל

כך הרבה דברים שיכולים "למלא"; מה שפעם לא היה. אפשר לגור לבד ולחוות חיים

מלאים ומספקים.  איני יודעת אם יש תודעה של להוליד ילדים, יהודים, שימשיכו

את עבודת השם.

אצל הבחורות, זה טבעי יותר, מתבקש י ותר. הרי הגברים מצווים, לא הנשים

ואולי יש להם יותר י צר הרע בכיוון של לא למהר להינשא.

וגם יש הרבה בנות. חלקן דעתניות; למדו, חושבות, מעורות.

אולי זה גם מרתיע את הבחור הממוצע.

יש אולי סיבות נוספות. שכל אחד יחשוב פנימה לעצמו ואפילו

יכתוב לעצמו. בכנות; למה אני לא ממהר/ת להתחתן? להתיישב?

אני לא חושבת ששם הבעיההפיאחרונה
צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אתם לא מדברים על אותו דברנוגע, לא נוגע
הוא מדבר על גדרי צניעות הלכתיים ואתה על מחוייבות זוגית, שבוודאי שהיא חלק מהמוסר הטבעי גם לגויים. "ודבק באשתו"- ולא באשת חבירו.

הרמב"ם שם רק אומר שהתורה ציוותה את עם ישראל לעלות עוד דרגה ולהתקדש (תרתי משמע), ולא לבטא צרכים גופניים בלי להתקדש ולהינשא גם כשהם פנויים ואין בגידה.

(גם איתו אני לא מסכים כי אמנם הגויים לא חייבים בגדרי צניעות הלכתיים כמונו אבל זה לא אומר שזו גזירת מלך. זו קריאת כיוון, ומי שחכם יקח אותה).

אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלת
תלוי אם אכפת לבחור...ועלהו לא יבול
הקיצוניות בין התגובות כאן מעניינתנוגע, לא נוגע

כמעט כל התגובות הם או ברור שכן או ברור שלא..

מה הקשר? לא.נעמי28
🙂👍זמירות
לאנפשי תערוגאחרונה

אין קשר לדעתי.

יש זוגות שלא שומרים צניעות ואהבה משגשגת שם

ויש הפוך לגמרי

אני כן חושב שיש קשר בין צניעות ושמירת ההלכה לבגידות וכו'

לדעתי זה מפחית משמעותית את זה

ובסוף.

לא בגלל זה ולא בגלל זה שומרים צניעות

אלא בגלל שזאת ההלכה.

אולי יעניין אותך