פוסט תחילת מושבשלומי20104

בטח היותר זקנים פה זוכרים שפעם בכל תחילת מושב כנסת הייתי כותב פה את הפוסט תחילת מושב שבגדול מתיימר לחזות את הנושאים בהם יעסקו במושב הקרוב.

 

 

מושב החורף תשע"ז מושב שלישי של הכנסת ה20

 

אני יחלק את הפוסט הזה לשלושה חלקים:

א. האתגרים המובנים.

ב. האתגרים המיוחדים.

 

 

 

א. האתגרים המובנים- תקציב המדינה

 

בגדול לפני כל שנה כנסת ישראל צריכה להעביר את החוק הכי מהותי לפעילות הממשלה, חוק התקציב.

חוק זה כלכך מהותי שלפי חוק אם חוק התקציב לא עובר עד ה31 במרץ הממשלה מתפזרת מייד

 

מה שכלכך מהותי בחוק הזה זה שבפועל הוא (ביחד עם חוק ההסדרים שמועברים ביחד) קובעים את הסדר יום של הממשלה.

לדוגמא ממשלה שתגדיל את תקציב הרווחה באופן משמעותי על חשבון תקציב הביטחון תהיה ממשלת שמאל מובהקת.

ממשלה שתקטין בכלל את כלל ההותאה תהיה ממשלת ימין מובהקת.

ממשלה שתחתוך בקצבאות הילדים תהיה אנטי חרדית.

וממשלה שתגדיל את תקציב הגרעינים התורניים תהיה ממשלה דתית לאומית.

כלומר בסופו של דבר רוב תוכנית העבודה של משרדי הממשלה מוכרע עוד לפני תחילת השנה בחוק התקציב.

לכן נהוג לומר שעם התקציב עבר באופן עקרוני הממשלה לא תיפול לפחות לא עד סוף מושב הקיץ שלפני התקציב הבא.

בכנסת ה18 עבר התיקון לחוק התקציב שמשנה את תקציב המדינה משנה לשנתיים (יש לזה המון יתרונות והמון חסרונות, היתרון המרכזי, תכנון לטווח יותר רחוק ויציבות ממשלתית, חיסרון מרכזי חוסר מידע לגבי מסגרת התציב בפועל בעתיד כלכך רחוק וחוסר בפיקוח של הכנסת) כך שבפועל עם התקציב הקרוב עובר כסידרו אין כימעט סיכוי שהממשלה תיפול לפני סוף 2018.

 

 

ב.  אתגרים מיוחדים- בראשם, חוק התאגיד וחוק ההסדרה..

 

שני חוקים אלו הולכים ללוות את פתיחת המושב לפחות.

 

נתחיל בדבר שאני מעריך מעניין פה יותר אנשים, חוק ההסדרה.

 

חוק ההסדרה לא יעבור וגם אם יעבור לא יכול רטרואקטיבית על עמונה. איך אני יודע? נביא! מי שרוצה מוזמן להתערב על פחית.

אז מה כלכך מרגש בחוק הזה?

החוק הזה הולך לשים א. את רוב סיעת הליכוד ללעג וקלס עקב זה שכימעט כל הסיעה חתמה במסמך שלה, לא מסמך של פעילי עמונה על התחייבות להעברת החוק

ב. את בנט מימין לביבי, מקום שביבי שונא מאוד.

 

פעם ביבי חשב שתפקידו להיות המבוגר האחראי, עד שהוא גילה שתפקיד המבוגר האחראי שייך בכלל למישהו מבחירי סיעתו ותפקידו בכלל להיות מהאריות של הצל.

ומאז ביבי כל הזמן מנסה למצב עצמו ואת סיעתו מימין לבנט ולבית היהודי.

 

כלומר החוק הזה לא הולך לפגוע בשלמות הקואלציה בגלל שהוא יעבור או לא אלא בגלל שהוא פשוט מוקש נורא נחמד שבנט שם בגלגלי ביבי.

 

 

חוק התאגיד- סיפור הרבה יותר מורכב מבחינה קואלציונית.

למי שלא זוכר הכנסת ה19 התפזרה בגלל חוק אחד חוק ישראל היום. והאמת זה הצליח לביבי, החוק עבר בקריאה טרומית, הממשללה התפזרה ואכן החוק נקבר.

כל סיפור התקשורת זה דבר שביבי נורא רדוף בו ופועל בו בצורה מאוד דורסנית מה שלא מתאים לו שובר.

הרי את חוק התאגיד יזמה ממשלת ליכוד ושר תיקשורת שנחשב לאחד ממקורביו(גלעד ארדן) ועדיין ברגע שהוא הרגיש שהוא מאבד שליטה על התאגיד ישר מלחמת עולם בתאגיד ותירוצים שכולם רמאות גדולה רק לא להגיד את הדבר הפשוט, אני ביבי ואני שונא תקשורת שלא חולה עלי.

בפועל אין אף אחד בקואלציה שהחוק הזה כלכך עקרוני לו אבל לכל אחד יש אינטרס, בגדול ליצמן וליברמן עם ביבי ובנט כחלון ודרעי מתנגדים.

 

 

 

_____________________________________

 

 

בכל הפוסט הנ"ל עסקתי אך ורק באתגרי הממשלה בכנסת לא נגעתי בכלל באתגריים המדיינים שלה ובאתגרי החוץ(אנחנו רק שבוע מבחירות שגם יקבעו מי הנשיא/ה הבא בבית הלבן וישימו את אובמה בעמדה חסרת אחריות ומשולחת רסן שיכולה לפגוע קשות במדינת ישראל)

תודה רבה!צריך עיון
יפה!מרדכי
בס"ד

ביבי תומך בחוק ההסדרה רק כי הוא יודע שזה לא יעבור, וכמו שאמרת, הוא לא רוצה שבנט יעקוף אותו מימין. הרי ליברמן אמר שהוא לא תומך בחוק, על החרדים לא על כולם אפשר לסמוך ואת כחלון זה בכלל לא מעניין. כך שהסיכוי שהחוק יעבור הוא כמעט אפסי. לכן לביבי אין שום בעיה להגיד שהוא תומך בו. רק נזכיר שפעם קודמת שהחוק עלה, בקיץ תשע"ב, שאז לחוק היה סיכוי גדול יותר לעבור, ביבי התנגד לו.

לגבי חוק התאגיד, אני דווקא ממש מסכים עם כל מי המתנגדים לנתניהו בנושא. הממשלה פרקה גוף, הקימה אחד חדש חלופי, ועכשיו היא רוצה לפרק גם אותו? זה להפוך את הממשלה לבדיחה.

למען האמת, בתור אחד שעוקב אחרי התאגיד, הוא באמת מגוון מאוד. מצד ימין יש שם את קלמן ליבסקינד, אבישי עיברי. היה שם את יאיר שרקי שעזב, כנראה בגלל העתיד הלא ברור. הציעו לשמעון ריקלין שסרב ועוד.

גם כאריה דרעי תקף את התאגיד שאין בו חרדים, אז קראתי שהציעו לכמה וכמה חרדים (מלבד מלך זילברזלג, שהוא תותח לא קטן, והכתב הפרלמנטרי לשעבר של בחדרי חרדים ששכחתי את שמו) והם סרבו כי הם מחפשים לדבר לחרדים בתקשורת שלהם ואין להם מה לחפש בתאגיד 'כאן'.

ועוד שני דברים -
1. אם התוכן של התאגיד ימשיך כמו החומר שהם שמים בפייסבוק ובטוויטר, אז צפוי להם עתיד מרשים, כי שם הם עושים פשוט עבודה מצויינת.

2. אם ביבי כל כך רוצה גוף תקשורת שיקשיב לו, אז שיתחיל בתור תפקידו כשר התקשורת בלאפשר לערוץ 20 לשדר חדשות ותוכניות אקטואליה. אני מבטיח לו ששם ימשיכו לתמוך בו ובימין.
עוד הערה לגבי התאגידמשה

את רשות השידור (להבדיל מהרבה גופים ממשלתיים מיותרים) הציבור שנא משך שנים בגלל האגרה, אז היה קל לדחוף את הסגירה שלה.

 

אם התאגיד יהיה "טוב" במונחים תקשורתיים, יהיה מאוד קשה להיפטר ממנו.

אגב, הוא עולה כמו 3/4 מהישיבות של הסחטנים החרדים, שזה עוד כלום כי רשות השידור עלתה יותר מכל הישיבות החרדיות ביחד.

לזה יש להם כסף.

מדוע לא מזכירים עם כל הבלגן על חוק התאגיד את סגירתמושיקו

רדיו ערוץ 7.

 

סצם לתת פופורציות מהי השתקה..

 

 

 

התייחסנו לזה. אבל העניין עם התאגיד יותר מורכבמשה

כל התקשורת הישראלית בירידה חדה בגלל הופעת המדיה החדשה וכו', ולמעשה ה"תאגיד" זה ה"פיתרון" של אנשי המדיה הישנה: שהמדינה תסבסד אותם.

גם אנשי תקשורת שלא עובדים שם (ולכאורה התאגיד מתחרה בהם) תומכים בקיומו (נגד הבוסים שלהם), כדי שיהיה עוד ביקוש למקצוע הזה.

תסתכל עכשיו בעמוד הפייסבוק של ערוץ 7מרדכי

בס"ד

 

הם פרסמו עכשיו פוסט של עקיבא נוביק, שבו הוא כותב על הצביעות של ח"כ איתן כבל שתוקף את ההמשלה על סתימת הפיות וכו', אבל הוא בעצמו סגר את ערוץ 7. ואני מוסיף שהוא בין התומכים הגדולים לסגירת ישראל היום (שגן לחוק הזה התייחס שלומי בהודעתו).

דיוק לגבי ליברמןמרדכי
בס"ד

ליברמן לא מתנגד לחוק, אולם הוא סבור כי החוק לא יעיל ולא יפתור את בעיית עמונה. לכן לא ברור איך יצביע ליברמן על החוק החדש.

למרות זאת, ע"פ דיווח הבוקר בעיתון 'ישראל היום', שלפיו אם ביום ראשון אכן יובא חוק ההסדרה להצבעה, צפוי רוב לאישורו. זאת אחרי שכל המפלגות השותפות בקואליציה הביעו את תמיכתם בהעברתו.
גם שינו את החוק על מנת למתן אותו.ותן טל
בחוק החדש המדינה לא תםקיע הפקעה מלאה את הקרקע מידי בעליו (לכאורה) תוך תשלום פיצוי מוגדל, אלא הקרקע תמשיך להיות רשומה על שמו והמדינה תעביר תשלום חודשי לבעלי הקרקע לפי שווי הקרקע.
כנראה שמשפטית יש משמעות להאם אתה לוקח לגמרי את הקרקע או רק חוכר אותה (גם אם כבסיס, בלי אפשרות להתנגד לכך מהצד השני).

מי יודע, אני ממש מקווה שהחוק הזה דווקא כן יצליח לעבור. ונתניהו אם לא ירצה להסתנדל מול בנט בקטע הימיני התיישבותי, יפעל שהחוק יעבור. וגם לחברמן החרדים וכחלון יתמכו בין אם ירצו ובין אם לא, אם הבית היהודי יציבו את זה כאולטימטום להישרדות הממשלה. בוזי במצבו כעת לא יושיע את נתניהו בשום מצב ככה שהממשלה עומדת על הבית היהודי במידה רבה.

הכל תלוי באומץ שיהיה לראשי הבית היהודי. הם יכולים לשחק על כל הקופה, לתת לנתניהו להבין שאם הוא לא הולך על זה הוא יחשב דמאל לעומת הבית, ולתת לשאר המפלגות להבין שהם יתמכו בחוק הזה כי אם לא, הם יאלצו ללכת לבית שוב אחרי שנתיים בלבד בלי הרבה הישגים ביד (בעיקר כחלון והדיור).
ועדיין משהו מוזר לימרדכי
בס"ד

אם אכן הדיווח בישראל היום על רוב לחוק, למה היה צריך לנסח חוק חדש מעודן (שפורסם עליו רק בשעות הבוקר המאוחרות)
החוק החדש כבר הוגש בתחילת השבוע. לא ראית נכון כנראהותן טל
ולא ראיתי את הידיע. שאתה מדהר עליהותן טל
אבל כנראה היא מתייחסת אכן לתיקון של החוק שאותו יהיה יותר קל לח"כ כמו כחלון למשל, לבלוע ולתמוך בו.
הפרסום על החוק החדש היה רק אתמול בבוקר...מרדכיאחרונה
בס"ד

גם הח"כים השונים שעובדים עליו, פרסמו את זה רק אז.

קראתי את זה בכתבה של יהודה שליזנגר שעסקה בנושא עמונה וזה נמצא ב-2 הפסקאות האחרונות של הכתבה. העיתון כבר לא אצלי, אז לא אוכל לשלוח תמונה.
בתוך כך, עכשיו מתפרסם על הצעת חוק חדשה בנוגע להסדרהמרדכי
נז"א- כמו שנאמר….סיעתא דשמייא1

…."דל כבודנו בגויים ושיקוצנו כטומאת הנידה".

כמו שאשה נטמאת כל 28 יום שלא באשמתה כך הגענו למצב שנטמאנו שלא באשמתנו.

כדאי שנתעורר משנתנו. לא במקרה הדברים קורים.

הצללים של ה-7 באוקטובר: השאלות הקשותNachman Wilhelm

הצללים של ה-7 באוקטובר: השאלות הקשות שחייבות להישאל על תפקוד יחידות העילית

תחקור אירועי ה-7 באוקטובר אינו יכול לפסוח על שרשרת קבלת ההחלטות בזמן אמת בדרגים הטכנולוגיים והמבצעיים של אגף המודיעין. עולה תהייה קשה הדורשת מענה: האם כוחות מיומנים מיחידות כגון 8200, שהיו אמורים לקחת חלק פעיל במענה הראשוני בשטח, חוו כשל תפקודי, סירוב פקודה או קבלת פקודות הפוכות שאינן עולות בקנה אחד עם צורכי השעה?

חמורה מכך היא האפשרות המדאיגה, לפיה ננקטו לכאורה מהלכים מודעים ומשלימים שנועדו לטשטש את מחדל אי-ההתייצבות או המענה המאוחר. בהקשר זה, קיימת סבירות כי אותם פרסומים והפקות מדיה שהטיחו האשמות קשות והכפישו את לוחמי וחיילי צה"ל, לא נולדו מקריות – אלא הוכוונו ונוהלו כמהלך תודעתי מתוכנן, שנועד להסיט את האש, לייצר מסך עשן ולכפות על אותה סרבנות פנימית.

ללא חקירה אובייקטיבית ובלתי תלויה של היקף הפקודות, התגובות בתוך היחידות הללו, והקשר המסתמן בין כשלי השטח לבין מהלכי ההסברה והמדיה שליוו אותם, לא ניתן יהיה לרדת לשורש האמת ולתקן את הדרוש תיקון.

ירי בנגמ"ש או ראיה מפוכחתאיתן גיל

בן גביר בטוח שהנצחון מונח בכיס של נתניהו, וחושש שנתניהו יעדיף ממשלה עם אייזנקוט כאשר הוא עצמו נשאר בחוץ. נתניהו מכחיש תיאומים עם אייזנקוט, ואייזנקוט שותק.

מישהו כאן יודע לפרשן את האירוע?

'הפריפריה' של מצביעי בן גביר - הם ליכודניקיםהסטורי

אנשים שרוצים ממשלה בראשות נתניהו, אבל רוצים את הסגנון והוולגריות של בן גביר. הוא איבד לליכוד את אלמוג כהן, שהוא בדיוק הפרופיל של המצביעים הללו ו'קיבל' את טלי גוטליב, שבדיוק מושכת סגנון כזה.

לא חושב שהוא בטוח בשום דבר, הוא פשוט רוצה קולות.

לא עושה רושם שהירי בנגמש פוגע באף אחד מהםאריק מהדרום

מן הסתם הכל נבדק היטב בסקרי עומק.

ביבי מעדיף את בן גביר קטן קטןנפשי תערוג

ובן גביר מבין שכדי להצליח הוא חייב להיות גדול

אם הוא יהיה קטן הוא יקבל תיקים שוליים שדרכם לא יוכל "להשפיע"

ביבי צריך את בן גביר עוברמשה

אבל לא יותר

זה בדיוק הענייןאיתן גיל

גודל הגוש קובע, אבל לא פחות מזה מאזן האימה של ראש הגוש מול השותפות בפוטנציה. אם השותפה הראשית, הליכוד, לא תהיה גדולה בפער משמעותי מול כלל השותפות המשניות, היא תוחזק בגרון כל שני וחמישי, והקואליציה תקרוס בתוך זמן קצר.

ואכן צריך את בן גביר עובר, ומוטב שלא יהיה לשון מאזניים, ואם יאיים בפרישה יאמרו לו: אל תפל דבר מכל אשר דיברת.

זה מאבק הגיוני, אבל הוא מוגזם, ולכן נראלינוגע, לא נוגע

שהמטרה היא גם לעשות הייפ גדול ולהוציא את אדישי מעוזי הימין להצביע.

כלומר ככה הם לא יסמכו על זה שלביבי יהיה 61 בכל מקרה (לדעתם) ויצאו להצביע ויצביעו בן גביר.

אם ביבי רוצה לשבת עם אייזנקוט זה בכל מקרה לא יזיק לו יותר מדי שבן גביר יהיה חזק יותר, אז אין לו מה להפסיד.

ולבן גביר ברור שיש רק מה להרוויח.

נראה לך שמהבייס של גולן או איזנקוט יצביעו בן גביר?איתן גיל

הוא מכוון את כל הקמפיין שלו לראש של מצביעי הליכוד, ולא מפתיע שהליכוד מחזיר מלחמה.

ואם המתמטיקה לא תאכזב- בן גביר ישאר מחוץ לממשלה, ללא קשר מי ירכיב אותה.

אלה הם כללי המשחק.

איך הבנת את זה ממה שכתבתי?נוגע, לא נוגע

כתבת שלא יזיק לביבי איתמר חזקאיתן גיל

הפוך

לא זה מה שכתבתינוגע, לא נוגע

מה כתבת?איתן גילאחרונה

נתקלתם פעם בשוטר כותב דו"ח על חניה כפולה ליד מסגד?משה

פקח חילק דוחות - רק למי שאינם מוסלמים

בעקבות הכתבה הזו נזכרתי שבירושלים בימי שישי יש רחוב ראשי (עאבד אל חמיד שומאן, בין פסגת זאב למחלף בנציון) שנחסם קבוע על ידי חניה כפולה ליד מסגד. והמשטרה שלנו והעיריה שלנו?

צרצרים.

ברור, כי תמיד מתחשבים ברגשות שלהם ומתייחסים אליהםפ.א.אחרונה

בסלחנות ובהבנה ובהכלה

ליברמן ויפן במלחמת העולם השנייה: מה הקשר?hamedinai

ליברמן ויפן במלחמת העולם השנייה: מה הקשר?

הקשר הוא פרדוקס דומה.

יפן במלחמת העולם השנייה הציגה סתירה בולטת. מצד אחד, היחס של השלטונות היפניים לפליטים יהודים בשטח שבשליטתם היה הוגן יחסית. הם סירבו לבקשות נציגי גרמניה הנאצית להסגיר יהודים שהגיעו לתחום שליטתם. מצד שני, בזירה האסטרטגית הם היו בעלי ברית של גרמניה הנאצית. כלומר: במבחן היחס המקומי ליהודים הם לא התנהגו כנאצים; במבחן הברית הגדולה הם חיזקו את הצד הנאצי.

אותו מבנה מופיע אצל ליברמן. מצד אחד הוא מדבר ימינה: ביטחון, תקיפות, "רק לא שמאל". מצד שני, במבחן הקואליציה הוא נמצא שוב ושוב בצד של מי שמונע ימין מלהרכיב שלטון יציב. הדיבור הוא ימני; הברית בפועל היא שמאלנית.

וכאן עיקר ההשוואה. במלחמת העולם השנייה עם כל הכבוד איך יפן התייחסה ליהודים בשטחה, השאלה המכרעת הייתה באיזה צד היא עמדה במערכה הגדולה. הברית עם גרמניה האריכה את המלחמה ודחתה את ההכרעה. כך גם כאן: המערכה היא לא רק על סיסמאות, אלא על מי מרכיב קואליציה. מי שמדבר ימינה אך בפועל מונע הכרעה ימנית, דוחה את הניצחון הפוליטי ומחזק את הצד שכנגד.

זה לא חריג אצל יפןארץ השוקולד

נראה לי שגם באיטליה אצל מוסוליני וספרד אצל פרנקו מצב היהודים היה עדיף מהמצב במדינות שנכבשו על ידי הנאצים.

השוואה קיצונית אם כי מעוררת מחשבה.

לא אוהב את ההשוואה כי הקמת ממשלה שאני לא אוהב היא לא מתקרבת בשום צורה לשואה

באיטליה עשו צרות ליהודים, למרות שהיה פחות מגרמניהhamedinai

לא השוויתי לשואה, אלא למדינות שלא עשו שואה, אבל התעלמו מהתמונה הגדולה ואפילו שיתפו פעולה.

יפן לא שנאו את היהודים אישיתנפשי תערוגאחרונה

אבל ככלל. היו גרועים ואכזרים מהנאצים

כך שמעתי ממקור ראשון שניצל מהתופת בכיבוש היפני

גואלים את נחל קנה- בולמים את תכנית ערפאת!חסום לשעבר

גואלים את גוש קנה - בולמים את תוכנית ערפאת!

במשך למעלה מ-20 שנה, החזון לחבר את יצהר לעמנואל היה בגדר חלום, אך בשנה האחרונה המציאות השתנתה לחלוטין.

חלוצים נחושים שפרצו אל השטח חוללו מהפכה, והפכו את החלק העליון של נחל קנה לגוש התיישבות יהודי,

מה שהתחיל כחלום צמח במהירות לסיפור הצלחה אדיר של בנייה, חקלאות ומשפחות שקובעות את עתיד האזור.

כדי שנוכל להמשיך את תנופת העשייה ולקלוט משפחות נוספות אנו חייבים לבסס את המקום לקראת החורף.

יצאנו למבצע קריטי בעלות של מאות אלפי שקלים לסלילת כביש גישה בטוח ומסודר ולהקמת מערכות חשמל סולאריות חזקות.

התשתיות האלו הן החמצן של הגוש, והן אלו שיאפשרו את המשך הפיתוח והשליטה במרחב לדורות קדימה.

הצטרפו אלינו עכשיו, ויחד נבטיח את עתיד ההתיישבות בגוש קנה!👇 גואלים את גוש קנה - Givechak - אברהם ידידיה

כל תרומה שלכם אני מוסיף 10%, יאללה חבר'ה, בכל הכוחחסום לשעבר

תפיצו, תתרמו, זה לא "עוד קמפיין" זה מאורע היסטורי של ניתוק גוש שכם-ג'נין וגוש רמאללה-סלפית.

תהיו חלק!

אנשים!!חסום לשעבראחרונה

מי נותן 150₪ ומשלים לי יעד? יאללה תתרמו, קחו חלק במהלך האדיר הזה שקורה פה!

גואלים את גוש קנה - Givechak - אברהם ידידיה

3 מילים עם מפה יכולים לשנות את כל המפה הפוליטית:hamedinai

3 מילים עם מפה יכולים לשנות את כל המפה הפוליטית:

¹קיבוצי

²עוטף

³יו"ש

כולם מכירים כבר מה היה עם קיבוצי עוטף עזה, אבל אם מתנתקים מיו"ש כדרכשת השמאל הקיצוני, אותה סכנה ניצבת בפני קיבוצי עוטף יו"ש. והגבול סביב יו"ש הוא פי 5.2 יותר מהגבול סביב עזה

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

וינטר צריך להחליף את מנהל הקמפיין שלו- דחוףאיתן גיל

ארדן ניסה לרכב על גיוס חרדים ונמחק.

הנדל ניסה גם הוא עד שהבין שאין לזה קונים, והעביר את השרביט לזליכה שמדבר על יוקר המחיה.

וינטר, הפוליטיקאי הטירון, צריך חונך רציני ואין לו, ולכן אינו מתרומם בסקרים.

אולי יעניין אותך